De kan väl provjobba som läkare?

Den här från 2014, jag antar att den snurrade runt när den var aktuell, dök upp i mitt kommentarsfält och jag kommer inte ihåg den så jag tar upp den nu eftersom det faktiskt är lika aktuellt idag. Eller ännu mer aktuellt t o m!

Så polisen ”stormar in” och tar barn lite hipp som happ tycker man i Norrköping. Tvivlar starkt på att man stormar in.

– Ibland säger barn att de blivit slagna fast det egentligen är något annat de är ledsna för. Men det finns också kulturskillnader, och det är vanligare i somalisk kultur att man slår sina barn. I vilket fall så bör inte polisen komma och ta barnen som de nu gör, så att familjen hamnar i chock. Skicka någon från socialen i stället som kommer hem och hör vad som har hänt, säger Abdinasir Hussein.

Så man är för offensiv och skickar polisen att ”storma in” och omhänderta barn utan anledning? Såklart inte…

Tips: Sluta misshandla era ungar så slipper ni rätt mycket problem…

Det handlade inte bara om poliser som stormar in och beslagtar barn utan anledning, det togs upp frågor som rör arbete och arbetsmarknad också när det var Miljöpartiet som var på besök i den somaliska föreningen

– Ja, vi måste bli mycket bättre på validering av yrkeskompetens, svarade Patricio Ruiz Vergara , riksdagskandidat från Norrköping, och fortsatte:

– En somalisk läkare kan ofta inte visa giltiga papper på sin utbildning. Då menar vi att man ska kunna provjobba ett år och sedan testas, i stället för som nu behöva läsa om sju år till en svensk läkarexamen.

Jomenvisst, har man inga giltiga papper så kan man ju provjobba som läkare i ett år. Hand upp alla som vill vara patienter till provläkare som inte kan styrka sin utbildning och kanske inte ens kan prata svenska? Miljöpartiet ställer självklart upp! Är ju deras idé! Vad heter ”skalpell syster” på somaliska?

Tips: Se till att skaffa fram giltiga papper på din läkarutbildning eftersom chansen att du ska ha en läkarutbildning motsvarande vår utan giltiga papper är försvinnande liten.

Men det finns faktiskt lite till

Abdinasir Hussein hade slutligen ett tips till myndigheterna:

– Skicka inte brev. De kan hamna i papperskorgen. I Somalia informerar man muntligt.

Han tycker inte att myndigheter ska skicka brev eftersom man inte gör så i Somalia utan att man ska informera muntligt. Jaha, så i Somalia slänger man alltså brev från myndigheter i papperskorgen? Och i Sverige så informerar man om viktiga saker skriftligt. Och sist jag kollade så låg Norrköping, och faktiskt alla svenska städer, orter, byar osv, faktiskt inte i Somalia utan i Sverige…

Tips: Släng inte brev från myndigheter i papperskorgen utan att ha läst dem först.

Så t ex de som säger att de är läkare och som Miljöpartiet vill ska kunna provjobba ett år som läkare slänger alltså brev från myndigheter i papperskorgen utan att ha läst dem? Jag börjar ana ett samband mellan att inte kunna visa upp giltiga papper på sin läkarutbildning och inte vara läkare på riktigt. Och kanske inte ens kunna läsa…

I Sverige så funkar det inte att misshandla sina ungar, att få läkarjobb utan bevis på läkarutbildning eller att slänga brev från myndigheter olästa. Oavsett vad Miljöpartiet tycker om det.

Apropå jobb och sånt, vi kommer ju ihåg det där kompetensregnet som föll 2015? Rotblötan som t o m höjde utbildningsnivån i landet?

Lite exempel på hur det såg ut då för 2 år sedan

Hur gick det med regnet av kompetens? Jobbar de? Kompletterar de sina fantastiska och tunga examina som strömmade in i landet? Det var ju ofta civil- och högskoleingenjörer, läkare, tandläkare, ekonomer osv. Man frågade ju sig t o m hur man skulle kunna handskas med all kunskap som strömmade in?

Så här ser det ut i verkligheten

De klarar inte av komvux för grundskolan. De kanske kan provjobba som läkare i ett år?

Det där regnet av kompetens som föll visade sig mest vara ett surt nedfall…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

81 kommentarer

 1. Ge dessa några blanketter de ska fylla ut.

  Sedan så kan vi prata.

  Svara
 2. hllviken

   /  06/27/2017

  Så här jobbar afrikanska doktorer, förstår ni?

  Svara
  • Peter

    /  06/28/2017

   Satan i gatan vad jag skrattat åt denna! Tack för att du piggade upp morgonen. Älskar ljudeffekterna!

   Svara
 3. Dan

   /  06/27/2017

  Miljöpartiet samma tok parti nu som då. Finns inga gränser för deras idioti.

  Svara
  • Anna2

    /  06/27/2017

   Nope!
   Ingenstans nämner de heller godkända t ex civilingenjörer av hur många sökande/antal asylsökande.
   401 av vad?
   920 av vad?
   Vilka länder kom de från och vilket år?
   Å då pratar vi om 2013-2014. Vi vet ju vad som hände efter det…

   Svara
 4. Dreadlock

   /  06/27/2017

  Gruppen somalier som inte vill ha post, borde lära sig att sätta sin namnteckning under överenskommelser som båda parter kommit överens om. Sverige är inget klansamhälle , det är ett samhälle där många särintressen styr och man gör upp sinsemellan via legala kontrakt för att samhället ska fungera rättssäkert mellan parterna.
  Den här röstraggande MP-clownen låtsas precis som om han inte kände till lagens rågång och inbillar dessa somalier att det är möjligt att förbigå principer som vår stat bygger på.

  Svara
 5. Jan

   /  06/27/2017

  Det är inte svårt att begripa tanken från myndigheterna och deras hantlangare i medierna här: ”Det krävs lite lögner här för att massan ska acceptera ytterligare invandring. Det är lätt gjort med lite vinklad statistik. Om de inte sväljer lögnerna så kör vi rasistkortet.”

  Ungefär så har man nog resonerat. Lustigt nog behöver ingen ta ansvar för lögnerna heller. Inte på regeringskansliet, inte bland partierna, inte på SVT. Och sedan undrar någon varför förtroendet för partierna och medierna sjunker…

  Svara
 6. Provjobba? Är det så riksdagspartierna fyller listorna?
  Har misstänkt det länge.

  Svara
 7. Ivar L

   /  06/27/2017

  Apropå det här i förra tråden med hjälporganisationer som hjälper flyktingsmugglare att transportera immigranter till Italien. Såhär ser det sedan ut i norra änden av landet:
  http://www.breitbart.com/london/2017/06/27/400-migrants-storm-french-border/

  ”Around 400 migrants attempted to storm the French border from Italy Monday night as police employed tear gas near the Italian town of Ventimiglia.”

  Svara
 8. ”Den här texten finns tillgänglig på ett antal språk, lättläst svenska, daisy-cd, cd, braille, teckenspråk och talad somaliska.”

  Svara
 9. Undrar om Westerholm tar något särskilt för att överleva sin extrastarka sarkasm? 🙂

  NOTIS: Poliskrisen – Förstakedjan fortsätter att leverera
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-poliskrisen-forstakedjan-fortsatter-att-leverera/
  ”Många polisstationer stänger ned sina receptioner under semestern, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Totalt stänger 70 polisstationer i landet under vissa perioder i sommar.
  […]
  Anders Ygeman och Dan Eliasson har i varje fall fortsatt att leverera under mandatperioden. Sedan den förra rapporten om utsatta- och särskilt utsatta områden publicerades har ett nytt sådant område tillkommit varannan månad samt att nettouppsägningarna inom poliskåren nu ökat till två i veckan.
  […]
  Det svenska våldsmonopolets förstakedja levererar. Duon Eliasson – Ygeman går nu in i mandatperiodens sista år med starkt självförtroende och kommer leverera ännu mer än tidigare.

  2018 är det valår.”

  Svara
 10. Snart jämställt i kommunerna!

  Jag vill inte göra dra för långtgående slutsatser om sambandet mellan detta och vad Jensevik säger om utarmningen av kommunernas expertis och kunnande på många områden …

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/27/2017

   Äntligen! Snart 100% kvinnliga chefer.

   Men rätt ska vara rätt. Nu är det dags att på allvar ta kampen mot utbildnings- och intelligenskvotsmaktordningarna. Fler lågbegåvade måste få ta plats, och då pratar jag bara om kvinnor. Endast så krossar vi patriarkatet.

   Inget snack om kvotering här inte.

   – Klar att det påverkar att man har enkönade arbetsplatser. Men man kan ju inte neka bra sökanden på grund av kön, säger Lotta Karlsson Andersson.”

   Svara
   • Anna2

     /  06/27/2017

    Det är så absurt. Samtidigt som könskvotering i vissa kretsar är nåt fint – åt ena hållet, dvs när det handlar om pengastinna yrken – så kan man inte anställa annat än de mest (tror det är mest i de inkvoterades ögon) ”kvalificerade” som av en ren händelse då råkar vara andra kvinnor… Varför är kvotering och kön inte så jävla viktigt helt plötsligt?
    Som kvoteringsmotståndare och av honkön kan jag inte se annat än att det är viktigt ända tills dess att feminazister fått övertag. Då skiter de i allt som har att göra med jämlikheten som var så viktig.
    Kallas dubbelmoral med ett enkelt ord!

    Svara
 11. Frida Gustavlin

   /  06/27/2017

  ”Skolverket ska redovisa förslag om stöd till kommunerna och material för att kartlägga nyanländas kunskaper i november i år. Uppdraget att se över kurser och kursplaner ska vara klart till den 22 februari nästa år”

  ”De grundläggande kurserna på Komvux, som ska ge grundskolekompetens, är för svåra för många nyanlända som inte gått i skolan tidigare.”

  Vad får vi då veta den 22.a februari 2018? Tre år efter 2015. Hur många ”många” är, och exakt hur deras prestationsförmåga ser ut? Eller blir det bara en luddig liten PK-rapport med vackra ord?

  Var det verkligen så svårt att utforma ett diagnostiskt prov 2015?

  /Frida

  Svara
  • Det är så svårt, så svårt. Men de kunde ju ringt till mig eller någon annan här på forumet. Vi kunde hjälpt till.
   (ironi? nej)

   Svara
 12. Dreadlock

   /  06/27/2017

  Grundskolekompetens- För svårt.

  Hoppsan…

  Svara
 13. Dreadlock

   /  06/27/2017

  ”Var det verkligen så svårt att utforma ett diagnostiskt prov 2015?”

  Skolhuvudvärket ligger under ansvarig minister ( Gustav Fridolin)
  Såklart det inte blir någon rapport innan valet september 2018. Förhalningstaktik och strategisk partipolitik. Vi vanliga fårskallar måste till varje pris invaggas i tron att nuvarande regeringspartier måste bli omvalda , och då startar man inte några större utredningar som skulle kunna påverka valutfallet om 1 år.

  Tvärtemot : Alldeles snart kommer det en båt lastad med valfläsk från alla partier, tillräckligt många löften för att rädda hela världen, lösa den globala orättvisan samt mer bemanning i vård ,skola och omsorg… Som det brukar vara inför vartenda j-a val….:-(

  Svara
  • Jans

    /  06/28/2017

   En intressant aspekt här är att sossarna och mp och även allianspartierna satsar stort på integreringsargumentet. De verkar anse att bara vi luras tro att alla immigranter kommer att integreras inom kort så kommer vi rösta för mer immigration eller i vart fall för att få till en bra integrering och SD motas.

   Jag tror de tänker fel.

   När jag rör mig i Stockholm och ser alla immigranter och hur de på vissa ställen mer eller mindre dominerar så känner jag att jag inte vill att de skall integreras, alltså i meningen etableras i det svenska samhället. Jag vill inte bo i minoritet i mitt eget land även om dessa människor skulle få jobb och betala skatt i högre utsträckning än idag. Det är lose-lose för mig i vilket fall känns det som.

   Om de inte integreras ökar kanske möjligheterna att minska invandringen och till och med få somliga att lämna landet. Det känns helt sjukt, jag har ingen grundläggande motvilja mot invandring av integrerbara individer men proportionerna nu är så skrämmande att magkänslan säger att det är bättre att det går åt helvete med hela integrationsprojektet. Jag tror många känner liknande, eller kommer att göra det mycket snart. Och troligen går integrationsprojektet åt hevete i vilket fall som helst…

   Svara
 14. Jans

   /  06/27/2017

  En av Trumps söner har enligt somliga skaffat sig fascistfrisyr:
  http://www.friatider.se/kritiken-eric-trumps-nya-frisyr-r-rasistisk

  Roligt nog samma frisyr som många hazarer kör med här i Sverige.
  😀

  Svara
  • Peter

    /  06/28/2017

   Ooops! Då är jag alltså fascist. Måste klippa mig så jag slutar vara det.

   Svara
 15. Anonymouse

   /  06/28/2017

  Nästan så man får kalla kårar med en sån rubrik…
  https://www.svt.se/kultur/konst/stora-fasansfulla-fallocentriska-machoskulpturer

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/28/2017

   Eh… har Dennis Dahlqvist intervjuat sig själv?

   Svara
   • Anonymouse

     /  06/28/2017

    Ja, men det är smidigast så. Det tar ju på krafterna att finna folk med rätt tyck… 😉

    Svara
 16. MiT

   /  06/28/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/28/2017

   Jag gillar ranten av Darko.

   Men jag anser att definitionen av en kultur INTE handlar om glorifierandet av konstnärer som var verksamma innan bensinmotorn blev uppfunnen, det är att bli onödig nostaligsk och bunden i en tradition som traderas som ett slags snövitt oskuld av en perfekt ordning av orättvisor och uppgivenhet . Svensk kultur är format av kulturpersonligheter (Där har Darko rätt) Men den är tidsbunden. Sveriges dåtida skalder ( Välmående medelklass) borde citeras som en varning, ett omen inför framtiden, inte firas som nationella skatter med champagne och nya släpp av volvobilar. Meningen är att dessa hade något att säga- Som blivit en del av svensk kultur som inte är helt och hållet verklighetstroget.
   Plocka upp en bok av Ivar Lo Johansson eller Moberg. Där har du svensk kultur och den ihärdiga entreprenören med nästan noll medel… med 99% uppbackning av dåtiden befolkningsunderlag som i stort sett alla var bönder. Gissa vilka som klarade sig i Johanssons och Mobergs romaner jämfört med nationalskaldernas flumskallar ? De som lade färdighet efter färdighet i kunskapshatten får ett rikare liv än de som sitter i whiskeyfåtöljen och teoretiserar verkligheten utan att faktiskt aldrig komma i kontakt med den.
   Med det sagt. Varför är svensk kultur nästan aldrig kontemporärt återgivet i nutid ( Förutom plågsam retarderad utforskning inom kön,klass och hudfärg ?)

   Svar : Mitt inne i en kulturrevolution…

   Svara
   • Rikard

     /  06/28/2017

    Hej.

    ”Innan bensinmotorn”…

    F*n, då ligger man pyrt till 🙂

    Lasse Lucidor? Beowulf-kvädet (ja, det tillhör samma större kultursfär som den som utvecklas till den svenska), Eddan, Havamal, Trymskvädet…

    Svensk kultur är Swedenborg, Celsius, Linné, Polhem, Eva Ekeblad (de la Gardie), Christina Piper, Olaus Magnus, Gutalagen, Alsnö stadga…

    Kultur är att odla, och det kräver kontakt med rötterna – faran ligger inte i nostalgi utan i sentimentalitet. Att se nyktert och sakligt på sin historia kan även det sägas vara ett kulturellt drag för svensken, och den som kan historia kan förutspå framtiden; dock är det en förbannelse att kunna skåda spinnerskornas fingrars flinka flykt från fager till ful.

    Så vår kultur är under angrepp, inte av invandrade plantor så mycket som utav de grenar på plantan som vuxit sig så höga på stammen att de tro sig kunna leva utan räfst och gallring. Till dessa kan vi framsäga: ”I skolen få skiörda hvad I sått hafva!”

    En kultur, likt ett träd, är alla sina delar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Det faktum att jag kan prata i timmar om hur mycket jag hatar det dryga fanskapet Strindberg är svensk kultur.

   Svara
   • Kristian

     /  06/28/2017

    Och det finns dessutom en massa olika sätt att hata Strindberg beroende på vem man är: dryg och självgod, kvinnohatare, sinnessjuk …

    Dreadlock: Segerstedt (men inte institutet som stulit hans namn), Karl Gerhard, Birger Sjöberg, Stieg Trenter, Kar de Mumma, Cello, Lasse O, Sivar Ahlrud, Torsten Ehrenmark, Hasse och Tage, kanske till och med Johnny Bode och Eddie Meduza för den som är den. Povel Ramel, för bövelen!
    (70-talsproggen kan ni behålla, liksom Bergman och Cornelis.)
    Och: Herrgård, Grevé, Präst, Västerbotten.

    80-talet och framåt har inte satt så stora spår, ärligt talat. Inte så mycket som håller måttet i längden.

    Svara
 17. G

   /  06/28/2017

  ”Tillåt fri invandring till Sverige – det vinner alla på!”
  https://nyheter24.se/debatt/887938-leo-gerden-tillat-fri-invandring-till-sverige-det-vinner-alla-pa

  Hmmm, ja, jag säger ingenting, vilken text.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/28/2017

   Trettonårig centerungdom.

   Svara
  • Dan

    /  06/28/2017

   Käns som att nyheter24 är desprata o låter vem som helst skriva en debattartikel bara den genererar klick. Så stöd inte oseriösa nyheter24 på något sätt dom är oberoende tok vänster.

   Svara
  • Jag läste till ungefär hit:

   ”Regeringsstyrkor bombarderar människors hem. Barn svälter. Homosexuella begravs levande.”

   Okej stopp. Tror han att människor som sticker per automatik är HBT-vänner? Att de accepterar och tycker bumfun är 100% är okej? Nej skulle jag säga. Att släppa in en massa som tycker att homosexualitet bör vara belagt med dödsstraff kanske inte passar in i Leos utopiska dröm.

   Världen ser inte ut så.

   Svara
  • G

    /  06/28/2017

   Barnets twitterbio, han är levande bevis på varför man ibland måste vara försiktigt med just ungas inflytande:

   ”PK-maffians barnsoldat i godhetens tjänst. Ordförande CUF Sthlms innerstad aka Stureplan. För ungas inflytande, småföretagande och avskaffa kulturarvet”

   twitter.com/minicuffaren

   Svara
  • Kristian

    /  06/28/2017

   Ganska skickligt att skriva en så ”komplett” text vid fjorton år ålder. Svenska skolan ”levererar”!
   *ryser*

   Svara
 18. G

   /  06/28/2017

  ”Borås kommun gör nytt försök att stoppa islamiska skolan

  Skolinspektionen godkände Föreningen Islamiska Skolans ansökan att få starta förskola och skola i Borås. Kommunen har nu överklagat beslutet.

  Römosseskolan har funnits i 17 år i Göteborg och skulle nu slagit upp dörrarna i Borås. Kommunen hänvisar till att skolan motverkar kommunens integrationsarbete och har nu alltså överklagat beslutet.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6726661

  Svara
  • Trodde det var färdigöverklagat. Heder åt kommunens försök. Borås är redan tillräckligt islamiserad.

   Svara
 19. G

   /  06/28/2017

  ”PKs ordförande låter sig luras av rasismen”

  Henrik Arnstad går i en debattartikel i Journalisten till angrepp på Publicistklubbens ordförande Anna Hedenmo, som han menar har låtit sig luras av rasismen via en ”grumlig konspirationsteori” om en mediestyrd åsiktskorridor.
  ..[..]..
  Anna Hedenmo svarar i debattartikeln att Arnstads text är en ”mycket tydlig illustration” till fenomenet att de journalister som velat skildra flyktingmottagandets utmaningar ofta anklagats för att gå de främlingsfientligas ärenden. ”
  https://www.journalisten.se/nyheter/pks-ordforande-later-sig-luras-av-rasismen

  Debattartikeln med svar från Anna direkt under texten.
  https://www.journalisten.se/debatt/pk-pa-vag-att-upprepa-misstag-fran-1940-talet
  http://archive.is/SUU5M

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   Sverige skulle kunna besluta att inte ta emot en enda flykting mer. Det är inte rasism i alla fall. Varje land har rätt att självt bestämma sin flyktingpolitik.

   Rasism är en aktiv handling. Att aktivt negativt särbehandla grupper baserat på ras. Det förekommer knappast i Sverige. Däremot, säkert, det omvända. Arnstad lever i sin egen filterbubbla. Han tror att Sverige är en nazistat. Sanningen är tvärtom.

   Svara
 20. G

   /  06/28/2017

  Såg även en annan liten notis när jag var på journalisten.se….

  ”Linnéa Claeson blir ny kolumnist i Aftonbladet.”
  https://www.journalisten.se/folk/pa-nya-jobb/linnea-claeson

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   En kulturmarxist (i brist på bättre beteckning) till i gänget. Ytterligare en krönikör att reta sig på. Fast det är väl det de vill på Aftonbladet. Generera klick alltså. Hur vore det om de anställde en journalist som tänker längre än näsan räcker någon gång? Någon man kunde ta på allvar…

   Svara
 21. G

   /  06/28/2017

  Svara
 22. G

   /  06/28/2017

  ”Tala klarspråk om antisemitismen, Löfven

  Nazister är inte judarnas enda problem. Löfven måste våga prata om antisemitismen bland invandrare från Mellanöstern.”
  http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/tala-klarsprak-om-antisemitismen-lofven-/

  Men Anders Lindberg sade ju… :/

  Svara
  • Jag har aldrig mött någon från Mellanöstern, Iran eller Irak som inte hatat judar.
   T.o.m. bevisligen kristna från dessa länder bär på samma hat.
   De får lära sig att hata redan som små barn.

   Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   Han (inte bara han dock) törs inte. Dessutom vågar han inte gå utanför manus. Det manus han fått från medarbetare på förhand. På så sätt är Löfvén en svag statsminister. Numera är det också terrorhot att tänka på. Så många politiker skräms nog till tystnad.

   Förvånansvärt nog, med tanke på vilka monster de utmålas som, verkar politiker inte vara rädda för nazister. Annars skulle de väl ligga lågt med kritiken mot dem också.

   Svara
   • Rikard

     /  06/28/2017

    Hej.

    Vilken är den viktigaste väljargruppen för Socialdemokraterna?

    Hundratusentals muslimer eller hundratals nationalsocialister?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 23. G

   /  06/28/2017

  Hahahaha, helt otroliga!!! 😀

  ”Regeringen tar avstånd från MP-uttalande

  Regeringen tar avstånd från uttalandet av MP-toppen Karin Svensson Smith som tycker att ”det är bra” om flygplatser skulle tvingas lägga ner sin verksamhet om flygskatten blir verklighet.

  Samtidigt säger finansminister Magdalena Anderssons statssekreterare att regeringen kan komma att gripa in om flygplatser skulle hotas av nedläggning.

  Karin Svensson Smith backade sent på tisdagskvällen från sitt uttalande.
  ..[..]..
  – Jag tappade faktiskt hakan när jag läste det. Jag anklagade regeringen i budgetdebatten förra veckan att den inte satt sig in i vilka konsekvenser flygskatten faktiskt kommer att få. Däremot tror jag att Miljöpartiet är fullt medvetna om vad den kommer att innebära och de tycker att det är bra, dessutom. Det här var ett klarspråk från hennes sida som är häpnadsväckande, säger Ulf Kristersson (M), ekonomisk-politisk talesperson.

  Även Centerpartiet riktar hård kritik mot Miljöpartiets högst uppsatta trafikpolitiker i riksdagen.

  – Jag reagerade med stor förvåning. Jag respekterar och delar miljöargumentet. Men att i nästa andetag säga att det är bra att flygplatser försvinner, då är det inte miljönyttan som är drivande, utan då är drivkraften att få bort flyget som ett transportmedel, säger Anders Åkesson (C), talesperson för transportinfrastruktur.
  ..[..]..
  På tisdagskvällen backade Karin Svensson Smith från sitt uttalande. På sitt Facebook-konto skrev hon att det var ”dåligt uttryckt” och att det är ”inget mål i sig att flygplatser läggs ner”.
  http://www.dn.se/ekonomi/regeringen-tar-avstand-fran-mp-uttalande/

  Svara
  • Kristian

    /  06/28/2017

   ”Gripa in”? Betyder det att flygplatser kan få subventioner? Som finansieras med högre flygskatter?

   Det går hit, det går dit, det går runt en liten bit …

   Svara
 24. G

   /  06/28/2017

  ”Moskén ett lyft för Karlstad

  Religiösa fundamentalister är ett mycket stort problem och finns inom alla religioner, men Grön Ungdom anser inte att lösningen på det problemet är att förhindra byggandet av moskén, skriver Aida Badeli och Johan Andersson.
  ..[..]..
  Det finns dessutom en efterfrågan från många Karlstadsbor efter en moské och då är det positivt om Karlstads kommun kan gå dessa till mötes. Därmed faller även Moderata ungdomsförbundets tredje argument, det vill säga att Karlstads kommun inte lyssnar på invånarna. Det är precis det man gör i det här fallet när man tillgodoser behovet av en moské.

  För en tid sedan gjorde P4 Värmland det känt att Islamiska kulturföreningen bjudit in salafister. Religiösa fundamentalister är ett mycket stort problem och finns inom alla religioner, men Grön Ungdom anser inte att lösningen på det problemet är att förhindra byggandet av moskén. Snarare är det så att ett samhälle hålls samman och blir starkare genom dialog, tydlighet och kritik.(forts)

  Aida Badeli
  Talesperson i mänskliga rättigheter, Grön Ungdom
  Johan Andersson
  Talesperson i demokrati, Grön Ungdom”
  http://nwt.se/asikter/debatt/2017/06/26/mosken-ett-lyft-for-karlstad

  Svara
 25. G

   /  06/28/2017

  ”Boström: Europa behöver en ny flyktingpolitik

  Enligt en Gallupundersökning är det åtminstone 700 miljoner människor världen över som vill migrera till ett bättre fungerande land.”
  https://www.gp.se/ledare/boström-europa-behöver-en-ny-flyktingpolitik-1.4386875

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   Helt riktigt. Australien visar ledarskap. Klara papper. Australien skulle upphöra att vara ett framgångsrikt land om man lät det sköljas över av emigranter från skitländer i Asien. Så enkelt är det. Inget land har en skyldighet att ta hand om andra länders befolkningar. Det finns ingen rasism i att värna sitt eget land.

   De här flyktingländerna måste ta tag i sina egna problem. Framförallt genom barnplanering. Man kan inte fortsätta att sätta barn till världen som man inte kan försörja. Och man har ingen rätt att exportera sin befolkning till andra länder.

   Svara
 26. G

   /  06/28/2017

  Svara
  • G

    /  06/28/2017

   Så här är hela tråden. En fest av reaktioner… av minst sagt olika slag.

   Svara
   • Vän av ordning

     /  06/28/2017

    Fruktansvärt opassande beteende av Trump.

    Svara
    • Kristian

      /  06/28/2017

     Tja, 100000 personer som twittrar om detta i stället om GOPs miss med omröstningen om ny sjukvårdslag.
     Knappast planerat, men fungerar. Alla ser precis det de vill se.

     Svara
 27. En länk för de som vill följa journalisternas knullvecka/veckan på twitter där alla ballar ut mot SMR/NMR eller vad-de-nu-kallar-sig så kan jag bifoga följande länk:

  https://twitter.com/hashtag/Almedalen

  Svara
 28. G

   /  06/28/2017

  Ӏt middag med komiker och ha killsnack

  Bråvalla Festival anordnar en så kallad Killmiddag där män kan samtala om vänskap, sex och mansnormer med komikerna David Sundin, Marcus Berggren, Johan Hurtig och skateboardlegendaren Ali Boulala. Det är en av de förebyggande trygghetsinsatser som görs under festivaldagarna. Festivalarrangören FKP Scorpio samarbetar med RFSU som går ut i skolorna och pratar om sex och samtycke. Samarbete sker också med Nattskiftet som gör nattvandringar på Bråvallas camping.

  ”Killmiddag är ett sätt för män att i en trygg miljö kunna umgås och prata om hur det är att vara snubbe utifrån olika teman. Initiativet startades av jämlikhetsstiftelsen Make Equal som en reaktion på folkets frustration över de sexuella övergreppen som skedde under förra sommarens festivaler”, skriver Scorpio i ett pressmeddelande.

  Om du vill vara med på en killmiddag är det fredag och lördag som gäller, och du anmäler dig via Bråvallas instagram: @bravallafestival.”
  http://folkbladet.se/kultur-noje/at-middag-med-komiker-och-ha-killsnack-om4718574.aspx

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   Killarna blir bjudna på mat och får agera syndabockar? Hur många kommer?

   Svara
   • Förr i tiden, på den gamla ojämlika tiden brukade herrar och damer dela på sig efter middagen. herrar fick konjak och whisky, damer likör och chockad. Jag ville hellre till herr rummet men det gick inte att bryta traditioner. Herrmiddagar var vanligt, har haft flera och då fick herrarna prata om vad de ville medan kvinnor passade upp.

    Nej, jag är inte 200 år, det var på 60 – 70 talet även senare vid sällsynta tillfällen.

    Svara
    • Rikard

      /  06/28/2017

     Hej.

     Ahh, ljuva minnen!

     De kvinnor som inte ville stå under köksfläkten med ett glas surt rödtjut och en Gul Blend utan hellre tog en whiskypinne och en Bellman eller en Rothände rentav, var de kvinnor som var intressanta att prata med.

     Man står liksom inte ut med att höra om förlossningar, bristningar, hur många styngs kirurgen sydde, nariga vårtgårdar och liknande som helst. Mycket mer givande att lyssna på en kvinna som exempelvis jobbat sig fram genom Nordafrika, från Atlanten till Sinai, eller som faktiskt gjort riktiga saker på riktigt, om det låter begripligt.

     I min erfarenhet blev (blir?) det tre sällskap: kärringarna av alla kön som tävlar i offerkofta, grabbarna grabbers (med ibland någon kvinna med) som tävlar i att mäta organ via attribut, samt folk som faktiskt har livserfarenhet, ödmjukhet med också stolthet och gärna diskuterar med oliktänkande.

     Usch, man låter ju som en kultur’arbetare’!

     Näe, finge man vara ung en gång till så bleve det nog mest folköl & dunka-dunka för hela slanten!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • Kristian

    /  06/28/2017

   ”hur det är att vara snubbe”
   Hur det är att vara gubbslem, heter det väl?

   Svara
 29. G

   /  06/28/2017

  ”Äldre fick mat från soppåsen

  En äldre på ett boende i Norrköping fick gröt som legat i kompostpåsen. Och en annan höll på att få lunchen direkt från soppåsen. Nu anmäler kommunen händelserna.
  ..[..]..
  De ansvariga på boendet har uppgett att det denna dag var ”kort om personal” och att enhetschefen hade semester.”
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/aldre-fick-mat-fran-soppasen-om4717713.aspx

  *När chefen har semester och det är kort om personal så är det okej om några får mat från komposten*

  Svara
 30. MiT

   /  06/28/2017

  Svara
 31. MiT

   /  06/28/2017

  Svara
  • G

    /  06/28/2017

   Hahahahaha!!! Det blir bara bättre och bättre det här, vad fan är det för fel på vissa asså! 😀 Med både mejl och telefonnummer helt synligt också, hoppas nån slår honom en signal 😛

   Svara
 32. G

   /  06/28/2017

  Svara
 33. G

   /  06/28/2017

  Akuten mmm….

  ”Annas man fick vänta 52 timmar på akuten”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/annas-man-fick-vanta-52-timmar-pa-akuten

  Svara
 34. G

   /  06/28/2017

  Svara
  • Jan

    /  06/28/2017

   Klart som korvspad. Jag tror man kan kalla det här fenomenet, som bland andra statsministern ägnar sig åt flitigt, för ”goda lögner”. Man hittar på ord som kompetensregn och målar upp flyktingarna som civilingenjörer och läkare ivriga att jobba i Sverige från dag ett. Detta för att legitimera en verksamhet som man, innerst inne, vet är en tickande bomb.

   Problemen överskuggar vida fördelarna. På både kort och lång sikt. Sådant vill emellertid politiker tala tyst om. Av ren självbevarelsedrift. Hellre en ”god” lögn till än att säga som det är…

   Svara
 35. G

   /  06/28/2017

  ”Tolv europeiska kulturinstitut kritiserar Bokmässan

  Tolv nationella kulturinstitut – däribland Tysklands, Frankrikes och Spaniens – har gått samman i ett upprop mot att Nya Tider medverkar på Bokmässan i Göteborg. De vill nu att Bokmässans beslut ändras, och säger att mässans rykte i Europa står på spel.

  Turerna kring Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg fortsätter. I ett gemensamt mejl riktar tolv europeiska kulturinstitut och kulturattachéer hård kritik mot den högerextrema tidningens närvaro på mässan – och ber Bokmässan att avboka den.
  ..[..]..
  Fotnot: Flera EUNIC-länder som är aktiva i Sverige har valt att inte underteckna brevet, däribland danska, österrikiska, estniska, finska, ungerska, litauiska, slovenska, och engelska kulturinstitutionen. Även Svenska Institutet valde att avstå, med motiveringen att de som myndighet inte bör lägga sig i privata kulturarrangörers beslut.
  https://www.svt.se/kultur/bok/hard-internationell-kritik-mot-bokmassan

  ”Svenska institutet: ”Kritiken förtjänar att tas på största allvar”

  SI är inte nöjda med hur Bokmässan hanterat kritiken, och uppger i ett brev till mässledningen att detta påverkar Sveriges internationella kulturrelationer. Myndigheten skriver att situationen ”har en avgjort försvårande inverkan på vårt förtroende– och relationsskapande arbete i stort, samt att den tydligt påverkar förutsättningarna för vår gemensamma medverkan på årets bokmässa i en allt annat än positiv riktning”.
  ..[..]..
  – Det stämmer att vi har fått ett mejl från SI som är en mångårig utställare och som vi haft ett långt samarbete med. Precis som många andra utställare har den senaste tidens debatt rönt frågor hos dem och vi har verkligen tagit oss tid att svara på dem, säger Maria Källsson, Bokmässans vd, om mejlet.

  Ser du något problematiskt i att en myndighet uttrycker önskemål om hur ni som privat kulturverksamhet ska agera i en fråga?

  – Jag tycker att vi har haft den önskvärda dialogen med institutionerna efter deras första brev oavsett om Svenska Institutet tycker det eller inte.

  Svenska Institutet ville inte skriva under uppropet mot Nya Tiders närvaro, med motiveringen att de som myndighet inte bör lägga sig i privata kulturarrangörers beslut. Henrik Selin menar att den kritik som trots allt framfördes är inom gränsen för Svenska Institutets uppdrag, och inte var ett försök till myndighetspåverkan.(forts)”
  https://www.svt.se/kultur/svenska-institutet-kritiken-fortjanar-att-tas-pa-storsta-allvar

  Hahahaha, men att lägga sig i många oskyldiga svenskars twittrande och skapa listor där de med ”fel” åsikt finns, det har ingen inverkan på er s.k trovärdighet då eller? Vilket jävla skämt!

  Svara
 36. Tokroten har blivit fälld för misshandel:

  https://nyheteridag.se/kent-ekeroth-doms-for-misshandel-uppmanas-lamna-riksdagen/

  Kommer han lämna riksdagen nu eller försöka sig stanna vid köttgrytan?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/28/2017

   Brottsmålsadvokaten Viktor Banke förklarar på Twitter

   Var han inte asyljurist nyss?

   Svara
 37. Musse

   /  06/28/2017

  Så när det gäller LVU så är batikhäxorna oförvitliga och gör aldrig fel?

  Svara
 1. Motverka | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: