Direkt från Raqqa

Enligt en färsk rapport direkt från Raqqa väntar man sig väpnade strider på sjukhus i staden, övriga patienter får skyddas av tungt beväpnad polis

Det visade sig vara en välkänd person som tidigare hotat våldta sjuksköterskor på sjukhuset som blivit skjuten. Enligt rappo…

Nej förresten, det var visst fel uppgifter, det är inte Raqqa det handlar om utan Malmö.

Glöm det ovan, cirkulera, inget ovanligt har hänt, allt är normalt i det #detnyalandet!

Talismaner och besvärjelser, verklighetsflykt och förnekelse

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

114 kommentarer

 1. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
  • Olof

    /  07/03/2017

   Tja, för det första, om man ljuger och vinklar kontinuerligt så skulle jag verkligen inte rekommendera att försöka få konsumenter källkritiska.

   Om jag inte hade varit källkritisk hade jag fortfarande behäftat åtminstone SVT och DN med en viss trovärdighet. Men eftersom jag ägnat mig åt källkritik och analys av media och nyheter så kan jag mest konstatera att om man själv har svårt för konsekvensneutral rapportering så bör man vara väldigt försiktig hur mycket källkritik man önskar.

   Själv skulle jag däremot rekommendera att lägga av med vinklingen. Håll stenhårt på konsekvensneutraliteten och se hur det sker mirakel med trovärdigheten.

   Svara
 2. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
 3. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
  • Jag skulle vilja se glastaket. Vilket glas? Kanske något som tål kulor?

   Svara
 4. Jag har slut på levande ljus, böner, handhjärtan, hashtaggar och sarkasm.

  Det enda jag efterfrågar från och med nu är kompetens.

  Svara
  • Noger

    /  07/03/2017

   Har du prövat med killmiddagar, armband och fittpyssel?

   Svara
   • Kristian

     /  07/03/2017

    Tänkvärt! Men jag överlåter det till de som får betalt för det.

    Svara
 5. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
  • Vem handlar det om då, det kunde jag inte se.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/03/2017

    Eskil Erlandsson, men även Beatrice Ask gör samma sak. Smakfullt, knappast – regelvidrigt, tydligen inte.

    Svara
    • Bo

      /  07/03/2017

     Hur omoraliskt det än kan tyckas så ska gällande avtal följas. Däremot kanske politikerna inte borde varit så glappkäftade och resonerat tvärtemot dessa typer av avtal när de var aktiva. Stå upp för sina val är inte helt fel. Som princip bör dessa avtal regleras hårt och fungera som omställning. Precis som för svenne banan.

     Svara
     • Rikard

       /  07/03/2017

      Hej.

      Den principen verkar bara gå i en riktning, dock.

      Jämför med sjukersättning/-penning från Försäkringskassan.

      Låt säga att en person insjuknar (för minst sex månader – utbrändhet, PTSD, eller vad man nu vill tänka sig) före en förändring av sjuklöneperiodens längd och hur nära den vanliga lönen ersättningen är.

      Två månader senare beslutas av riksdagen att Försäkringskassan nu skall betala en lägre procentsats under en kortare period än tidigare. Detta gör att personens ersättningsnivå sjunker till följd av de nya reglerna.

      Tror du den skattebetalare som hamnar i den situationen framgångsrikt kan hävda att gällande avtal skall följas?

      Den enda anledningen till att systemet med riksdagspensioner (och andra förmåner som ingår med det ‘jobbet’ – snarare sinekur) ser ut som det gör är att det är samma personer som beslutar som drar nytta av det.

      I övrigt instämmer jag fullständigt med vad du skriver.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 6. Motkraft

   /  07/03/2017

  Självkritik är inte PK-medias starka sida. De har en enorm makt även när de väljer att rapporterar om något, hur de rubriksätter, vad de skriver i inledningen, hur de formulerar texten. Inte helt olikt det de anklagar alternativmedia för att göra.

  Som P3-nyheters panel för ett litet tag sedan som tog upp frågan om att Patrik Sjöberg hände ut en misstänkt pedofil med namn och bild. Det är möjligt att det finns saker att kritisera om uthängningen men det var direkt ohederligt att utelämna att den uthängda personen i förhör erkänt delar av det han var åtalad för och att han höll sig undan för att preskriptionstiden strax skulle gå ut.

  Naturligtvis visste den som ledde samtalet om detta och säkerligen en eller flera av de som deltog i ”debatten”. Men eftersom *syftet* med det hela var att få oja sig över de där hemska människorna därute som tar lagen i egna händer, ”de där andra”, så nämndes naturligtvis inget om Patriks motiv till uthängningen.

  Svara
  • Senior

    /  07/03/2017

   ”Inte helt olikt det de anklagar alternativmedia för att göra.”

   -Årets understatement.

   Skulle snarare stå:
   ”Precis som de själva tämligen obemärkt gjort i alla år innan alternativ media satte fokus på fenomenet.”

   Svara
  • Peter

    /  07/03/2017

   Nja en sanning med modifikation. Läser man FUP så förstår man tydligt att detta är ett riktigt svin som TROLIGEN är skyldig till det han anklagades för. Däremot erkände han INTE något brott och således inte delar av något brott.
   Han erkände ingen sexuell samvaro då flickan var under 15 år, däremot medgav han att de haft samlag efter att hon var 15 år. Det åklagaren försökte åtala honom för i det senare fallet var sexuellt tvång mot person i beroendeställning, då flickan var över 15 år. Åklagaren menade att flickan var i beroendeställning iom att snuskhummern var hennes lärare samt handbollstränare. Han förnekade att han var betygssättande lärare samt att han tog ut lagen till matcherna och att hon därför inte var i beroendeställning gentemot honom.
   Tyvärr är det detta priset vi får betala för ett ”rättssäkert” domstolsväsende. Ibland kommer personer gå fria trots att de med allra största sannolikhet är skyldiga. Läser man FUP.en så är det inte helt säkert att han skulle fällas. Till stor del handlare det om ord mot ord.
   Däremot tror jag att åklagaren skulle kunna lyckats med sitt åtal för den punkten som gällde mot person i beroendeställning. Tyvärr får vi aldrig veta…

   Svara
 7. Fler än jag som såg tomtefiguren Johanna Jung från PK-klubben ”Jämställd Festival” sitta i Gomorron Sverige idag och påstå att det INTE blivit mer sexuella övergrepp och göra tummen upp åt såna där ”killmiddagar” och liknande skit?

  Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   De här organisationerna är i symbios med festivalerna. Försvinner festivalerna försvinner deras branschnisch också. Att de här organisationerna inte bidragit till minskande våldtäkter eller andra sexuella övergrepp tycks inte bekymra dem eller de medier (här SVT) som har dem som stamgäster. Inte heller de myndigheter som försörjer dem.

   I grunden verkar det handla om politisk agitation och hjärntvätt snarare än att göra något åt våldtäkterna. Agendan går före verkligheten. Och inkomstmöjligheterna är goda om du har rätt agenda.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/03/2017

    Killmiddagar, vilket eländigt jävla patetiskt projekt.

    ”Om ni använder er av samtalsguiderna på killmiddag.se vill vi att ni skriver i inbjudan “Våra samtalsguiderna är från ‘Det börjar med mig’ som tagits fram av Make Equal, Fatta och Män inom projektet Fatta Man.” Skriv även “#Killmiddag är en satsning av av stiftelsen Make Equal (makeequal.se).””

    http://killmiddag.se/images/samtalsguider-detborjar.pdf

    Anonyma våldtäktsmän är väl nästa grej…

    ”Hej, jag heter Patrik och är potentiell våldtäktsman.”

    /Frida

    Svara
    • Det komiska med killmiddagarna är att de antagligen kommer fyllas av Kapten Klänningar-typer – dvs påstått ”reformerade” rövhål som påstår att de är feminister men sakta men säkert kommer deras verkliga natur krypa fram.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  07/04/2017

      Jag tror att du har rätt.

     • Senior

       /  07/04/2017

      Precis så.

      Förutom att de kan fortsätta sitt beteende om de bara låtsas ångerfulla och be om ursäkt ibland. -Allt medan feministerna jublar över deras spelade ånger.

      -Lite som bikten inom en annan religion….

     • Senior

       /  07/04/2017

      …..och vi andra får skit för att vi inte biktar oss.

      Att vi sedan inte har något på vårt samvete som kräver denna feministiska bikt bryr de sig inte om, vi skall ha konstant dåligt samvete i alla fall.

 8. MiT

   /  07/03/2017

  ”Utmaning”…

  Svara
  • Johan

    /  07/03/2017

   Utmaning, javisst! Det går tydligen åt 27 man för att bevaka en enda sådan extremist i ett dygn. Det behövs alltså minst 27 x 3000 = 81 000 specialutbildade poliser för att hålla koll på dem varje dygn. Vore det inte enklare att utvisa folk som anses vara så farliga för vår säkerhet istället? Nu bor de mitt ibland oss, vissa med skyddad identitet.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/03/2017

   Själv minns jag hur 800.000 tutsier hade en jätteutmaning med att inte bli folkmördade av hutuerna april-juli 1994. Utmaning är synonymt med stimulerande uppgift, det måste vara en sådan som SÄPO-chefen menar.

   Svara
  • Det låter ju lovande. Vi gillar ju utmaningar? Och vi är så bra på det.
   Blev det rätt nu? Har inte fått kaffe än så huvudet är lite dimmigt.

   Skrev om hur ett område blir utsatt på min blogg om någon ids läsa.

   Svara
 9. Jan

   /  07/03/2017

  Och 87 procent av svenska folket har röstat för den här utvecklingen. Tidigare ännu fler. Jag vet inte hur många jag pratat med som sagt: ”…men man kan ju inte bara rösta på en fråga”. Det kan man visst om man vill göra skillnad. Det är enda sättet! Samma personer som röstat för invandringen klagar nu på den. Med vilken rätt?

  Svara
  • Kristian

    /  07/03/2017

   – ”Den här bilen har ingen motor. Däremot är luftkonditioneringen helt ny, däck i toppskick, lacken utan repor, världens stereo … Men som sagt, till skillnad från den andra du har tittat på har den här ingen motor.”
   – ”Hmm, jag vet inte. Det vore bra att slippa bekymra sig för däck, det är så besvärligt att byta. Snygg är det också. Och Mamma Mu låter bäst i fyrkanal när vi skall åka till stugan.”
   – ”Men, som sagt, i ärlighetens namn måste jag återigen påpeka att det inte finns någon motor.”
   – ”Jo, jo. Men man kan inte bara rösta på en fråga. ”

   Svara
   • anonym

     /  07/03/2017

    Vad är det du försöker insinuera?
    Att SD saknar motor?

    Svara
   • Dreadlock

     /  07/03/2017

    Är nyfiken själv. Vad var det du svävade iväg på Kristian ?

    Svara
    • Tänk att man måste förklara och tillrättalägga allt i detalj. Suck.

     Den ena bilen har motor. Det är det viktigaste med en bil. Kanske det enda viktiga.

     Den andra har allt utom motor. För den som inte förstår bilar framstår den i övrigt som mycket bättre. Alla tidningar visar att den ser mycket trevligare ut än den andra.

     Majoriteten har röstat på bil utan motor i decennier. Det är därför det går så långsamt i kön. Folk i allmänhet begriper inte varför, och blir arga när man föreslår att en viss färg eller ”samma bil som pappa hade” inte duger.

     Svara
    • Senior

      /  07/04/2017

     Han har en poäng: alla håller normalt inte med partierna man röstar på i alla frågor, har man tur så tycker man lika i många frågor. I vissa fall kan en fråga bli så överskuggande att man är beredd att offra andra frågor tills denna överskuggande fråga är löst.

     Politikerna kan lova styrservo och ac till alla bilar, men så länge motorn är för svag att driva dem spelar det ingen roll, då hamnar rösten på det parti som först utlovar en stark motor så den orkar driva resten.

     -Fast det spelar heller ingen roll så länge politikerna tar din bensin och skänker bort den till andra….. 😳

     Svara
     • Klimathotet

       /  07/04/2017

      Svenskarna köper just den bilen (V***o) som aldrig förr. Det märks inte så mycket av problemet i bilköerna men på landsvägarna blir omkörningarna utdragna om de inte utförs i nedförsbacke.

 10. Dreadlock

   /  07/03/2017

  Det finns stunder då man bara fått nog och då spärrarna släpper totalt.
  Förvånansvärt lugnande att titta på den här då och då. Det gör PK-smurf landet lite uthärdligare att leva i.

  Svara
 11. MiT

   /  07/03/2017

  Vad är det som är grovt?

  Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Ingenting är grovt där. Tvärtom. Hon hade kunnat vara ännu mer rakt på sak. Det som är grovt är emellertid Kolbjörns schackrande med sanningen. Hans vilja att dölja sanningen för folket och hindra effektiv brottsbekämpningen är grovt omoraliskt. Men uppfattas som gott i hans förvrängda sektvärld.De här människorna värnar lika mycket förövarna som offren. Även om de inte begriper det själva.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/03/2017

   Vågat av honom att tagga henne, då hon är så in i helvete mycket skarpare än vad han någonsin kan hoppas att bli.

   Svara
  • G

    /  07/03/2017

   Något som är grovt är att Alexandra Pascalidou ”gillade” Kolbjörns tweet! Men 2017 slinker det liksom förbi!

   Svara
 12. MiT

   /  07/03/2017

  Den länkade tweeten:

  Svar:

  Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Om någon är en ohederlig debattör så är det Kolbjörn. Han står för censur och strikt åsiktskorridor. Ingenting negativt med invandringen får komma fram. På så sätt är han en garant för att övergreppen och brotten kommer att fortgå. Invandringen är viktigare för honom än brotten och övergreppen.

   Svara
  • G

    /  07/03/2017

   Nej, han spelar inte dum!

   Svara
 13. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
 14. MiT

   /  07/03/2017

  Svara
 15. MiT

   /  07/03/2017

  Just det, hon är egentligen C men lockades till M av både hel- och halvgalningar. Liksom den där på Gotland som egentligen är MP:are och lämnade när M började låtsas inte vilja vara MP längre…

  Svara
  • Republikaner brukar förakfullt tala om RINOs – Republican In Name Only. Detta används om folk som inte är tillräckligt ”konservativa.”
   ”Reinfeldmoderater”?

   Svara
   • Olof

     /  07/03/2017

    Dock lite tveksam om den bedömningen stämmer – jag skulle snarare hävda att både Reinfeldt och Lööf definitivt ligger inom det konservativa fältet, problemet är att de inte är tydliga med sin målbild.

    De är mycket väl medvetna om att den oundvikliga konsekvensen av den öppenhet de vill se är en total avveckling av den svenska välfärdsmodellen. Men det är en del av poängen, de har från Ayn Rand högern äntligen hittat ett sätt att knäcka systemet.

    Samtidigt så vet de mycket väl om att det inte är något som de svenska väljarna skulle acceptera. Varav det talas väldigt tyst om hur allt mer av det gemensamma ansvaret kommer att försvinna och ersättas av privata lösningar, allt eftersom det offentliga inte längre levererar. Vilket också kommer att leda allt mindre tolerans för gemensamma system, vem vill betala sjukförsäkring både privat och offentligt? Egen arbetslöshetsförsäkring, eget sparande för pension, eget, eget, eget, vad fan betalar vi skatt för alls? För att hålla några kollapsande förorter där de inte ens vill lära sig språket eller klä sig för ett jobb och kastar sten på polisen under armarna…?

    Plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter att driva politik baserad på att dra in offentlig finansiering av ‘de andra’. Svenskarna kommer få en helt ny uppskattning för sänkta skatter när de själva ändå inte får ett skit för dem.

    Hade de varit ärliga med detta hade de naturligtvis tankat fullständigt i opinionen i Sverige. Det kräver ett långsiktigt arbete för att få igenom det men sossarna sitter i rävsaxen, och jag tror inte de kommer klara att ta sig ur det. Enda chansen för dem skulle vara att samarbeta med SD, och det lär inte hända. M utan Reinfeldt har svängt en del, men är för svärtade av honom fortfarande för att blotta Lööf utan att exponera sig själva.

    För egen del är min avsky för oärliga politiker avgrundsdjup så… räkna inte med min röst.

    Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Jag förstår fortfarande inte hur de här nyliberala kvinnorna resonerar. Avveckling av välfärdsstaten och massinvandring från u-länder – det är ju ett recept på kaos, inget annat. Det är ju så man föröder länder. Vill de att Sverige ska bli ett nytt Grekland?

   Jag är inte nyliberal men har läst Ayn Rand. Jag tror inte att många svenska moderater och centerpartister har gjort det. Ayn Rand skulle aldrig ha accepterat privatiserad välfärd till exempel. Hon var ju emot välfärdsstaten i sig. Den svenska nyliberalismen är ju en perverterad form av nyliberalism.

   Svara
   • Olof

     /  07/04/2017

    Se det som en flerstegsprocess – för att avveckla den svenska välfärdsstaten krävs först att det etableras fungerande företag och en marknad. Först när det finns kan privatisering av själva försäkringarna göras för att de skall kunna erbjuda något.

    Efter det kan man knäcka den kollektiva välfärden genom en överbelastningsattack som tvingar människor att byta till privata alternativ för att få önskad service. Och när den privata sektorn är etablerad så sjunker legitimiteten för den kollektiva välfärden då de som betalar för den inte längre får ut lika mycket av den, och på det sättet kan man angripa något som tidigare haft ett oövervinneligt stöd bland de svenska väljarna.

    Svara
  • Hon som myntade strofen ‘Öppna era hjärtan!’?

   Svara
   • G

     /  07/03/2017

    Ja exakt. Det var Moa som skrev det talet till Reinfeldt.

    Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Så Centerns kärnväljare är alltså unga kvinnliga nyliberala massinvandringsförespråkare i storstäderna numera? Komplett blåsta karriärister? De klarar av juristlinjen men förstår inte enkla ekonomiska samband och grundläggande logik.

   Svara
  • G

    /  07/03/2017

   Ja, hon också…

   Svara
 16. MiT

   /  07/03/2017

  ”Sverigebilden. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson intervjuad i Deutsche Welle”
  http://meritwager.nu/allmant/sverigebilden-justitie-och-migrationsminister-morgan-johansson-intervjuad-i-deutsche-welle/

  Svara
 17. Dreadlock

   /  07/03/2017

  Emma Knyckare har fått en snilleblixt :

  http://www.dn.se/kultur-noje/emma-knyckare-satsar-pa-mansfri-festival/

  ” Vilka är det som våldtar? Jo, män. Om man gör en festival där de inte får komma då? ”

  Det är inte själva festivalen för bara kvinnor som är det mest uppseendeväckande – Inte heller Knyckares infantilt svepande sakfråga, utan att samhällsutvecklingen går i en riktning av könsåtskillnad som några dussin dårar med invandrarbakgrund orsakat på festivalerna.
  Det går bakåt i rasande fart…

  Svara
  • michael.

    /  07/03/2017

   Måste vara radikala muslimers våta dröm ägna sig åt sexualbrott på festivaler,badhus,kollektivtrafik osv så kommer det bli som hemma dvs könsseparatism även här.Radikala muslimer kan t.o.m förklara sitt tafsande med att det har ett högre syfte dvs införa sharia.

   Svara
  • Olof

    /  07/03/2017

   Haha, ja, naturligtvis är en mansfri festival ens i närheten av att vara laglig, så det är nog mest att skratta åt Knyckare.

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/03/2017

    Skratta inte än… Jag har mina aningar.

    Svara
    • Trolletplit

      /  07/03/2017

     Hon är en dåre; akta er för dårarna, de är farligare än du tror.

     Hennes uttalanden visar att hon är fruktansvärt korkad. Men idag så stödjer andra dårar henne vilket leder till att hon blir farlig.

     Snart mansfri festival => kvinnofri festival => separerade evenemang av alla sorter=> kvinnor hamnar vid spisen med huckle på.

     Svara
     • Frida Gustavlin

       /  07/03/2017

      Jo, men hur poppis blir en renodlad tjejfestival, eller för den delen, killfestival. En stark dragningskraft med musikfestivaler, sannolikt viktigare än musiken, råkar vara att tjejer och killar ges möjlighet att träffas under avslappnade former för att bland annat pippa med okända människor.

      Det är också slående hur mycket mediaplats den där idéen fått. Varför? Hon, en peppig mediatjej, har skrivit på sin instagram, många av hennes mediapolare gillar det hon skriver, vips – nyhet.

      Låt dem hållas.

      /Frida

   • Johan A

     /  07/03/2017

    Har du glömt Ladies Night?

    Svara
   • Vad är det för lag som hindrar festivaler bara för kvinnor?
    Det är OK skilda badtider. Det är OK att separera i skolan för gympa och bön. Så en simpel fest måste vara helt i sin ordning. De har väl inte tänkt att manliga artister uppträder?

    Men kanske ska man ha festival för bara män och bara män som spelar?

    Svara
    • Klimathotet

      /  07/03/2017

     Enda tillåtna instrumentet för islam är trumma. Måste bli enformigt…

     Svara
    • Olof

      /  07/04/2017

     Mja, de undantag som getts har varit rätt begränsade och behäftade med vissa kravställningar. Andra situationer som t.ex försöket att porta män från badhus på kvinnodagen fälldes av DO. Jag såg åtminstone en artikel där DO uttalade sig om Knyckares ide och konstaterade att det kunde röra sig om olaglig diskriminering (fejknyheter24, men antar att de inte hittat på citatet från DO). Själv har jag inte den minsta tvekan att en rakt av inga-män festival skulle fällas.

     Sen finns det naturligtvis olika sätt att konstruera det för att försöka runda lagen, så vi får väl se.

     Och jag har naturligtvis svårt att se vad poängen skulle vara, vad jag förstår har ju Bråvalla varit i princip mansfri ändå. De verkar ha haft gott om as och gott om hens, men tror inte det direkt varit några män där… de vet redan att de inte är välkomna.

     Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Man undrar ju hur svepande sexism kan vara högsta ideal bland feminister (män som våldtar). Och varför det är tabu att i andra frågor göra svepande generaliseringar. Hur resonerar de?

   Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   Emma Knyckare är en bimbo. Hon kommer undan med det eftersom bimbon står högt i kurs i dagens samhälle. Den feministiska, narcissistiska bimbon vill säga. Festivalerna skulle dö ut om de bara var för tjejer. I slutändan skulle de bara locka lesbiska tjejer.

   Svara
  • Det är rätt märkligt – skulle jag starta en ”herrklubb” så skulle människor som Knyckare rasa – men en kvinnoklubb är helt ok.

   Själv tycker jag att det är helt okej att starta en klubb/festival för exklusivt kvinnor eller valfri ”grupp”. Däremot så kan jag tycka att samhället inte ska behöva finansiera det, vilket är nog det Knyckares idé kommer leda till då hon stänger av mer än 50% av marknaden (då vi har tagit in så många ”ensamkommande” män).

   Svara
   • Mamma till en tonårsdotter

     /  07/04/2017

    Mitt förslag är att de startar en kvinnofestival och förbjuder alla europeiska män.
    De europeiska männen ersätts med lika många ensamkommande från Mellanöstern och gatubarn från Nordafrika..
    Jag kan garantera att den festvalen blir lyckad.

    Svara
  • G

    /  07/03/2017

   Sparade denna av Louise förra året när jag läste den. Då var snacket om kvinnozoner från feministerna i full gång, men de verkar ha skippat tanken om att ta det steget bakåt för att i år vilja ta ett ännu större steg bakåt, sorgligt.
   Nu kan man istället fråga: ”varför gick du inte på ”endast kvinnor”-festivalen?”

   ”Varför stod du inte i kvinnozonen?” kommer att bli det nya ”varför hade du så kort kjol?”
   http://www.metro.se/metro-debatt/varfor-stod-du-inte-i-kvinnozonen-kommer-att-bli-det-nya-varfor-hade-du-sa-kort-kjol/EVHpin!TrdVsq1GPnUZg/

   http://archive.is/HLrVm

   Svara
 18. G

   /  07/03/2017

  I SVT:s rapport frågade de några svenskar på stan ang gå med i Nato eller inte. En ung tjej fick frågan och svarade: ”Njaae, nej. Inte med Donald Trump som president som det är just nu”

  Svara
 19. G

   /  07/03/2017

  I kvällens debatt i Aktuellt var en stolle från en org kallad ”Män” med och debatterade mot Helmerson från DN. Tycke ändå Helmerson klarade sig bra och kom med normala argument. Stollen från Män o andra sida, han pratade exempelvis om den där pyramiden som ibland syns på twitter. Där mäns jargong och sexistiska skämt är på botten och våldtäkt är högst upp.

  Svara
  • Jan

    /  07/03/2017

   ”Stollen” är inte dum. Han är en skojare men försörjer sig på sitt kvacksalveri. Han hänvisade till ”forskningen”. Vad kan det vara för forskning månne? Genusvetaravhandlingar och de senaste rönen på Södertörn? Nu ska det väl slängas bort en halv miljard till på meningslös ”forskning” istället för att gå till roten med problemet.

   Svara
 20. MiT

   /  07/04/2017

  Svara
 21. G

   /  07/04/2017

  ”Försökte slita in kvinna i bil – slog sig fri

  Det var klockan 00.53 under natten till söndagen som polisen larmades till Södra Förstadsgatan.

  En kvinna i 40-årsåldern hade då befunnit sig på gatan ensam, när en bil kört upp vid henne.

  – I bilen finns fem personer som försöker att tvinga in henne i bilen, säger Lars Förstell, presstalesperson på Malmöpolisen.

  Kvinnan lyckades slita sig loss från männen genom att hon, enligt polisen, slog sig fri. Hon ska sedan ha sprungit därifrån och lyckats larma polisen som kom till platsen.”
  http://24malmo.se/2017/07/03/forsokte-slita-in-kvinna-i-bil-slog-sig-fri/

  Svara
 22. G

   /  07/04/2017

  ”Ung kvinna utsatt för grov våldtäkt i Härnösand – nu döms tre unga män
  ..[..]..
  I april anmälde kvinnan, som är i tonåren, att hon under natten hade blivit våldtagen. Kvinnan väntade på skjuts och blev ensam kvar i bostaden tillsammans med tre unga män efter en fest, då ska de ha gett sig på kvinnan och utsatt henne för en grov våldtäkt.

  I domen framgår det att den kvinnan blev slagen och våldtagen. Det har även uttalats dödshot i samband med händelsen.
  ..[..]..
  Enligt domen ska männen tillsammans ha förgripit sig på den unga kvinnan.

  En av männen döms till fängelse i två år för grov våldtäkt och ringa narkotikabrott. De andra två männen döms till sluten ungdomsvård i tio månader respektive ett år för grov våldtäkt. Alla tre männen döms även till utvisning efter avtjänat straff, och får inte vistas i Sverige de kommande tio åren.

  Männen ska solidariskt betala 150 000 kronor i skadestånd till den drabbade kvinnan.”
  http://www.allehanda.se/blaljus/brott/ung-kvinna-utsatt-for-grov-valdtakt-i-harnosand-nu-doms-tre-unga-man

  Svara
  • ”Männen ska solidariskt betala 150 000 kronor i skadestånd till den drabbade kvinnan”

   Är det bara jag som störs av att man använder ”solidariskt”? Solidaritet är ett ord jag förknippar med något positivt… inte ett ord jag skulle använda. Och ”drabbade” kvinnan? WTF? Det låter som om hon fått en förkylning.

   Svara
   • Vän av ordning

     /  07/04/2017

    Tror att solidariskt här är en juridisk term; om någon av dem inte kan betala, är de andra skyldiga att betala hela summan. Det är alltså inte 50,000kr per person, utan tillsammans 150,000kr. I teorin kan alltså en av dem bli skyldig att betala hela summan, om de andra saknar betalningsförmåga.

    Svara
    • Jo, jag fattar – tycker fortfarande illa om att ordet används i denna mening. För mig är solidaritet något positivt och inget som bör förekomma i denna kontext.

     Svara
     • Vän av ordning

       /  07/04/2017

      solidarisk

      1.gemensamt ansvarig; gemensamt förbindande
      2. samverkande, lojal

      Ibland lirar inte verkligheten med hur man själv vill att den skall vara. 😉

     • Jag *vet* den tekniska meningen men vissa ord använder man helt enkelt i vissa kontexter.

 23. Grodan Boll

   /  07/04/2017

  Helt orelaterat: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rqdOe/hannah-22-pressades-ljuga-om-att-hon-varit-sexslav

  Om man som jag tyckt illa om Jonathan Alvén och hans självförhärligande artiklar på Dumheter24, blir man inte det minsta förvånad.

  Svara
 24. ugh

   /  07/04/2017

  Det är tur vi har politiker som begriper vad som är viktigt och prioriterar rätt.
  Stockholms stad satsar på samkönade trafikljus.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stockholm-far-pride-inspirerade-trafikljus

  Svara
 25. Johan A

   /  07/04/2017

  OT men måste berättas: När jag bjöd min flickvän (som svär sig till feminismen) på ett frukostägg imorse fick jag veta att hon helt plötsligt hade problem med att äta ägg. Hon hade nämligen läst på ett radikalfeministiskt forum att äggproduktion är förtryck av honfåglar och att deras menstruationscykler blir störda. Jag kan lova att jag tappade hakan när hon sa detta! Jag frågade lite om hur detta skulle kunna gå till, eftersom det bara är vissa däggdjur som har mens, men då ville hon inte prata mer om det. Det värsta med detta är att jag faktiskt inte är förvånad eftersom detta bara bekräftar feminismens försök att ta bort biologi som bidragande faktor till betenden osv.

  Svara
  • Hypocrita

    /  07/04/2017

   Låter som om det är dags för ”Ditch The Bitch….”

   Svara
  • Det finns andra kvinnor. Alltså de gamla varianterna som inte är hjärntvättade feminister. Känner flera. Lycka till!

   Svara
  • Jan

    /  07/04/2017

   Nja, jag tycker inte att Johan ska byta flickvän. De flesta unga kvinnor är feminister. Det kommer på köpet så att säga. Par tenderar dock att nöta ner varandras oslipade kanter med tiden. Alltid en tröst.

   Svara
   • Olof

     /  07/04/2017

    Får säga att jag själv skulle ha svårt att lita på en flickvän som säger sig vara feminist (om hon har insikt i dagens variant). Det är för mycket sekt över det, och att vara i ett förhållande med en sektmedlem är förenat med en viss risk.

    Svara
 26. ugh

   /  07/04/2017

  Den socialdemokratiska regeringen under Ingvar Carlsson gav den 6 augusti 1987 i största hemlighet order om att en instängd sovjetisk ubåt i Törefjärden skulle släppas. Det kan Haparandabladet avslöja.

  Svara
 27. Dan

   /  07/04/2017

  Äntligen får Stockholm homosexuella trafikljus. Tack för det Miljöpartiet.
  http://www.friatider.se/stockholm-f-r-homosexuella-trafikljus

  Svara
 28. Jan

   /  07/04/2017

  Den obehaglige (min personliga notering) nyliberalen Johan Norberg backar in i framtiden. De allra fattigaste ska tydligen ha löner som det knappast går att leva på. Det är en hjärtefråga för nyliberaler som Norberg och Lööf. Hade det inte varit smartare att ha haft en klok invandringspolitik från början? Eller var syftet med massinvandringen från nyliberalers sida att slå sönder den svenska välfärdsmodellen? I så fall har ni lyckats nyliberaler. Grattis!

  …undrar varför AB städslar nyliberaler överhuvudtaget?

  http://www.aftonbladet.se/a/dVqAB/sverige-behover-fler-laglonejobb

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/04/2017
   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/04/2017

    På något sätt kan man inte klandra borgarna för att vilja montera ned välfärden. Det ligger i linje med deras politiska uppfattning, märkligare är det med vänstern som tror att det är möjligt med enorma mängder outbildade invandrare kombinerat med bibehållna minimilöner, bidragsnivåer, högt skattetryck och generösa välfärdstjänster.

    /Frida

    Svara
    • Jan

      /  07/04/2017

     Visst kan man klandra dem. Att montera ner välfärden och samtidigt ösa på med hundratusentals invandrare från Mena är ett recept för kaos. Inget annat. Det hindrar ju inte att vänsterns skuld är lika stor.

     Svara
    • Revolution? Men de är inte fattiga bönder och fabriksarbetare de spelar med vilket vänster har förbisett. Det blir något helt annat.
     Alla ismer är goda ismer?

     Svara
 29. Jan

   /  07/04/2017

  Det ständiga problemet med unga svenska tjejer. Alla är våldtäktsoffer tydligen. Det är synd om dem jämt. Alla män är våldtäktsmän. Kvinnor är goda. Män är onda. Och så vidare, och så vidare. Liksom, såhära, typ, liksom, såhära, typ, liksom…

  http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/a/gq4PB/man-far-ofta-hora-som-kvinna-att-man-ska-halla-tyst

  Svara
 30. Jan

   /  07/04/2017

  Eva Franchell gör aldrig den insiktslöse besviken. Vi ska prata med tonårspojkarna tydligen enligt de purunga bidragsavlönade yrkesfeministerna. Visst, det löser saken…

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/LVW8x/ynkliga-man-i-bade-bravalla-och-almedalen

  Svara
 31. Jan

   /  07/04/2017

  I bland säger Hanne Kjöller som det är:

  ”Torsdagens Aktuellt bjöd på reportage och debatt om misslyckade näsplastiker. Och visst är det upprörande att unga, friska människor blir sjuka efter kosmetiska ingrepp. Men grundproblemet kan väl inte, som det lät i inslaget, vara bristande tillsyn? Det måste ändå vara att individer av fåfängliga skäl karvar sönder fungerande andningsorgan.”

  Tilläggas bör att invandrarkvinnor torde vara kraftigt överrepresenterade här. Vilket hon inte nämner i artikeln.

  http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/den-som-sjalv-tankar-silikon-satter-standarden-for-unga/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/04/2017

   Om jag inte har fel så lär näsoperationer vara vanligast i Iran av världens alla länder. Kanske för att kvinnor tycker att det är viktigt att se bra ut helt oavsett om man är tvingad och klä sig i heltäckande kläder eller inte, och kanske är det så att det blir än viktigare med en näsoperation i ett land där ingen annan kroppsdel än luktorganet tillåts sticka ut.

   Det är bra mycket trevligare med invandrarkvinnor som tillåts bejaka sitt utseende än otrevligheten när utländska fruntimmer och deras döttrar sitter förankrad med en kätting i spisen medan deras karlar och söner springer omkring och spelar Allan Ballan i mjukisbrallor från Adidas.

   /Frida

   Svara
   • Jan

     /  07/04/2017

    Visst, men svenska skattebetalare ska inte stå för kalaset. Den som väljer att skönhetsoperera sig borde själv stå för risken. Fåfänga kan vara dyrt.

    Svara
 32. Jan

   /  07/04/2017

  Petter Larsson förespråkar fortsatt massinvandring till Europa från Afrika och Asien. Och kallar den som varnar för det för oseriös. Visst, gubben…

  http://www.aftonbladet.se/kultur/a/KVGkX/siffror-som-hotbild

  Svara
  • Och att köra med siffror från 2010. Det har hänt en del på de senaste 7 åren som kriget i Syrien. Att räkna såna som mig med (vill flytta, EU medborgare) är också oseriöst så det skriker.

   Svara
  • Eh… trafikljus, vägskyltar osv är inte till för politiska budskap – de är till för att alla ska förstå enkla regler. För att motverka, du vet, trafikolyckor? Radikalt budskap jag vet.

   Svara
 33. Jan

   /  07/04/2017

  Dumheterna fortsätter. Liknar nu närmast clickbait. Men gärna för mig. Gör en mansfri festival men på scenen också. Annars blir det bara en ny Ladies Night. Det kanske håller en gång…
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/xq5LB/reaktioner-efter-mansforbjudna-festivalen

  Svara
 34. En riktigt gammal artikel men säger en del av mentaliteten:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10685897.ab

  ”Om jag är kommunist…ja, då skulle jag svara ja. Jag är kommunist för jag tycker att vi har en stolt historia.”

  Svara
 35. Jan

   /  07/04/2017

  …Sväjje behövej ett nytt ledajskap. Visst Annie. …En rasifierad bimboflicka från Flamman berömmer henne efteråt! Herregud, det är nya tider nu. Det våras för unga bimbos…

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: