Vad är Moderaternas problem?

Moderaterna har ju lite problem i opinionen, de läcker väljare åt lite olika håll. Det kanske inte är så konstigt?

Miljöp… Centerpartister gjorde ju klart för moderater under Reinfeldts era att moderater inte var välkomna i Moderaterna! Miljöp… Centerpartister bad ju i princip moderater att dra åt skogen med sina moderata åsikter och att man skulle öppna sina hjärtan i stället?

Visst är det märkligt att M tappar…? Eller inte.

Moderaternas problem är att centerpartister bad moderater att dra åt skogen under Reinfeldt. Moderater var inte välkomna i Moderaterna helt enkelt.

Var ju en gruppledare för Moderaterna på Gotland som för ett tag sedan öppet sa att han inte kände igen sig i Moderaterna längre utan att han kände sig mer hemma i Miljöpartiet eller Vänsterpartiet…

**********

Kommer ni ihåg i februari när den där polisen i Örebro orsakade ett mindre jordskalv bland mediefolk och politiker? De nästan kissade på sig av skräck när han skrev på facebook och man ryckte ut på bred front för att försöka förminska det han upplyste om

En av dem som stod på barrikaderna med relativiseringen i högsta hugg var ledarskribenten på Nerikes Allehanda ovan som kämpade rätt hårt för att försöka låtsas som om Den Stora Offentliga Hemligheten bara är ett påhitt. HELA hennes ledare då var enbart till för att försöka förminska det allvarliga problem som det faktiskt är att invandrare är groteskt överrepresenterade i grov brottslighet. Det var enda syftet. Det enda alltså.

Minsta gemensamma nämnare för henne vid grov brottslighet är ca 3,5 miljarder män. Inget annat går att bryta ut. Homo Sapiens var lite för många för att räknas som minsta gemensamma nämnare. Liksom kolbaserade livsformer. Men ca 3,5 miljarder, där landade hon perfekt!

Och när man kämpar riktigt hårt för att försöka dölja och förminska sådana ytterst allvarliga problem så måste man ju belönas på något sätt såklart! DN står då givetvis till tjänst med ett jobb som ledarskribent! Förminskande av invandrares enorma överrepresentation i grov brottslighet, och göra allt för att dölja den, måste såklart belönas för det är bäst att inget veta antar jag…?

Detta leder också till att vad man gör är att förminska invandrare som är brottsoffer. Man skiter i dem helt enkelt! För invandrare är inte bara enormt överrepresenterade som gärningsmän vid grova brott, deras brott drabbar också i hög grad andra invandrare. Sånt är värt en plats på DN:s ledarredaktion tycker Wolodarski!

Jag är inte alls förvånad över att hon hamnade på DN.

**********

När man berättar mer än man egentligen vill

Man avslöjar att det handlar om ankarbarn som har sånt tur att de så fort de fått uppehållstillstånd ”råkar” hitta sin familj som också får komma hit, att det inte handlar om flyktingar, att det inte är osäkert i Afghanistan eftersom familjen som hade sån tur att hitta, och han själv, åkt på semester till Afghanistan och samma område han kom ifrån, att det handlar om mygel från ”gode män” för att få så många som möjligt att stanna, att de inte har asylskäl. Osv. Precis allt som reportern skriver om är sånt som man säger inte finns. En stor bluff från början till slut.

Syftet var nog inte att avslöja att allt är en bluff men så blir det ändå. Allt man i Sverige säger är påhitt från rasister bekräftas rakt av i artikeln fast det nog inte var meningen.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. Moderaterna har haft en partiledare som blev statsminister – och trots det har han i intervjuer hävdat att ”det finns de som säger att det inte finns plats – jag flyger ofta över det svenska landskapet och det finns milsvida skogar och vidsträckta fält – det finns hur mycket plats som helst” Jag har knappast läst något kusligare – denne man som tycks tro att man kan befolka ett land så som man stensätter en yta – rent geometriskt problem.

  Svara
  • Jan

    /  07/05/2017

   Visst, men jag har lite svårt med väljare som röstade på honom två gånger om men nu väljer att vända kappan. Många som här hånar Reinfeldt är samma personer som säkrade hans maktställning två gånger om. Jag kan tycka att att det finns ett mått av hyckleri inblandat här. Självkritik, någon?

   Svara
 2. Jan

   /  07/05/2017

  Jo, det gäller att läsa mellan raderna när ortstidningarna gör sina ”positiva” reportage om ”ensamkommande flyktingbarn (hela meningen är en lögn!)”. Ofrivilligt så framkommer alltid fakta som bekräftar alla fördomarna. Även, som här, i de ”lyckade” fallen (mannen, som ljuger om sin ålder med säkert 10-15 år av bilden att döma (han ser ut som 40 plus)) som man handplockar ut.
  Man undrar ju hur gamla hans föräldrar är som nu kanske de svenska skattebetalarna får äran att försörja. 65 år kanske? Vad kommer de att tillföra det svenska samhället förutom kostnader?

  Svara
 3. MiT

   /  07/05/2017

  ”Erik, 40, skrev negativt om invandring på Facebook efter att ha stoppat gruppvåldtäkt på asylboende – fick sparken från Försvarsmakten”
  https://nyheteridag.se/erik-40-skrev-negativt-om-invandring-pa-facebook-efter-att-ha-stoppat-gruppvaldtakt-pa-asylboende-fick-sparken-fran-forsvarsmakten/

  Svara
  • Jan

    /  07/05/2017

   Det här är en av anledningarna till varför jag försvarar anonymitet (eller åtminstone en viss grad av anonymitet. Fullt anonyma är vi aldrig) på nätet. Åsiktsregistreringen. Har du ”fel” åsikter, även om du förmedlar dem på din privata blogg, så kan du få sparken. Som i det här fallet. Det här gäller särskilt personer som i sitt yrke har med asylbranschen att göra. Åsiktsfrihet gäller inte där. Det är värdegrunden som styr. Och en tystnadskultur baserad på värdegrunden.

   Svara
  • G

    /  07/05/2017

   Så här skrev ”vanlig” media om detta, antar att det här handlar om samma ärende.

   http://sla.se/skovde/2017/06/17/soldat-far-sparken-fran-p4

   Svara
 4. hllviken

   /  07/05/2017

  Är det så stor skillnad på riksdagspartierna när det gäller skatt i Sverige?
  Jämförelsen med andra EU-länder visar att Sverige är extremt.

  Svara
 5. MiT

   /  07/05/2017

  O_0

  ”Varför är du inte stolt över oss, Löfven?”
  http://www.expressen.se/debatt/varfor-ar-du-inte-stolt-over-oss-lofven

  Svara
  • Olof

    /  07/05/2017

   Tja, en sak har hon ju rätt i: ”Civilsamhället reste sig 2015, just på politikernas uppmaning, och vi står kvar nu när det blåser kallt.”

   Vi med lite mer insikt visste långt innan dess vart det barkade hän, och påpekade vad som komma skulle i och med att situationen var ohållbar. Likaså påpekar jag nu, att om utvisningarna inte sker, så kommer det vid nästa lågkonjunktur att ske så drastiska politiska skiften att de kommer att önska att de hade skett. För då kommer vi få se folk på flykt undan i bästa fall svält och misär härifrån.

   Men. Det finns en möjlighet jag tror skulle funka och ändå kunna navigera runt djupa motsättningar. Det är att man inför en sponsringsmöjlighet, jämförbar med t.ex adoption eller äktenskap, där en person eller till och med en organisation kan ta ekonomiskt och juridiskt ansvar för någon, lämpligtvis över en period på runt 20 år.

   Då uppstår inte samma grad av konflikter i samhällsintressen, utan de givmilda med stor ekonomisk kapacitet kan själva ställa upp och ta ansvaret, och väldigt få kommer ha synpunkter på vad de spenderar sina skattade slantar på.

   Svara
  • Dan

    /  07/05/2017

   Varför tar Expressen in sådant svammel? Är det inte bättre att Lisa ägnar sig åt det hon kan nämligen laga mat. istället för att babbla om saker hon inte har en en arning om.

   Svara
 6. MiT

   /  07/05/2017

  Svara
 7. mamsingen

   /  07/05/2017

  Uppgifter från irakisk parlamentsledamot: IS lurade kvinnlig fånge att äta sitt eget barn:
  https://nyheteridag.se/uppgifter-fran-irakisk-parlamentsledamot-is-lurade-kvinnlig-fange-att-ata-sitt-eget-barn/

  Svara
 8. OT men ständigt aktuellt att få se artiklar om oss vart än man läser. Idag BBC:http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-40504452

  Svara
 9. Jan

   /  07/05/2017

  Noterade ni att vår finansministerbimbo hade Zara Larsson som idol? Och att hon fördömde SD:s ställningstagande för välfärdskapitalism samtidigt som hon själv vägrade ta ställning i frågan? Hennes tal var samma högtravande floskler som de övriga skojarnas tal. Hon hade självdistans dock. Det är alltid attraktivt.

  Svara
 10. G

   /  07/06/2017

  Ang detta igen: https://archive.is/Du4Am

  Nej, det var något helt annat än ”osakligt” om jag ska vara ärlig.

  Svara
 11. G

   /  07/06/2017

  ”Fler mår dåligt av att ha fel kön

  Det är oklart varför diagnosen könsdysfori ökar, eller om det ens finns en faktisk ökning. En faktor kan vara att samhället blivit mera öppet för hur individer själva upplever sin könsidentitet.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/fler-m%C3%A5r-d%C3%A5ligt-av-att-ha-fel-k%C3%B6n-1.4414341

  Svara
  • Olof

    /  07/06/2017

   … eller … det skulle ju kunna vara så att människor som bli ipumpade att ‘du kommer alltid att vara ett utsatt offer för ditt kön är förtryckt!’ eller ‘du är ett monster för ditt kön är ren ondska!’ kanske så småningom blir lite påverkade av det…

   Jag börjar misstänka att dagens feminism och identetspolitik faktiskt skapar könsdysfori.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/06/2017

    Att bli uppfostrad med att vara aningen tråkiga människor med fördomar, eller vara fantastiska regnbågssnöflingor som världen kretsar runt, kan ha med saken att göra också.

    De flesta unga vill vara speciella och unika.
    De flesta vill bli sedda.

    och här ges möjligheten att kräva båda. (Utan någon större insats själv dessutom).
    Jag gissar att villan, volvon och golden retrivern kommer till många av dem i slutändan i alla fall.

    Svara
 12. G

   /  07/06/2017

  ”SKL kräver lagändring för papperslösa ungdomar

  Efter en lagändring får vuxna asylsökande inte längre rätt till bistånd från Migrationsverket i väntan på att de återvänder till sina hemländer. SKL varnar för att ändringen kan få förödande effekter för ensamkommande ungdomar, och vill därför att lagen ändras.

  Lagändringen kom till efter en överenskommelse mellan regeringen och alliansen förra året. Sveriges kommuner och landsting, SKL, var då positiva till beslutet.

  Men nu menar man att ändringen kan få katastrofala konsekvenser.
  ..[..]..
  Bakgrunden till SKL:s ställningstagande är att drygt 8 000 av de ensamkommande asylsökande barnen väntas fylla 18 i år. En stor majoritet av dessa kommer från Afghanistan.

  För barn från Afghanistan är bifallsandelen 84 procent. För vuxna afghaner är det annorlunda. Hittills i år har 52 procent av dem fått bifall.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6733224

  Svara
 13. G

   /  07/06/2017

  ”Regeringen vill inskränka tryckfriheten – öppnar för förbud mot att skriva om kriminella invandrare”
  https://nyheteridag.se/regeringen-vill-inskranka-tryckfriheten-oppnar-for-forbud-mot-att-skriva-om-kriminella-invandrare/

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/06/2017

   Det är mycket censurivring i Europa nu.
   Ytterst otrevligt att se.

   Svara
 14. G

   /  07/06/2017

  Svara
 15. G

   /  07/06/2017

  Svara
 16. G

   /  07/06/2017

  :/

  Svara
  • G

    /  07/06/2017

   Svara
  • G

    /  07/06/2017

   ”Ghasri: Menlösa silkesvantar ger terrorresenärer fel signaler

   ”Här leker de inte tjuv och polis utan al-Shabaab”. Orden yttras spontant av en polisman i Örebro som har god inblick i radikaliseringsfrågor i staden. Platsen han syftar på ligger bland parkbänkar och lekplatser i centrala Vivalla. Citatet återges av terrorismforskaren Peder Hyllengren på Försvarshögskolan som undertecknad talat med.

   Nyligen publicerade Försvarshögskolan rapporten ”Swedish Foreign Fighters in Syria and Iraq.” I rapporten framgår det att var tionde svensk terrorresenär har bott eller residerar i Örebro. Vivalla toppar listan över särskilt utsatta områden vad gäller radikalisering. Med sin population på cirka 7 000 invånare inhyser området mellan 25 till 30 terrorresenärer, vilket är den högsta ration i landet. Bland de återvändande jihadisterna är var åttonde från Örebro.

   Medan problemet med svenska jihadister tilltog varvades förslag på en nationell stödtelefon med förslag på psykologhjälp och jobbinsatser till återvändande jihadister. Det sistnämnda förslaget kom intressant nog från Rasmus Persson, då centerpartistiskt kommunalråd i just Örebro. Staden som är den tidigare Guantanamofången Mehdi Ghezalis hemstad och där barn i mellanstadieålder, enligt Hyllengren, öppet propagerar för IS på skolor.(forts)”
   https://www.dagenssamhalle.se/kronika/menlosa-silkesvantar-ger-terrorresenarer-fel-signaler-17780

   Svara
 17. G

   /  07/06/2017

  Svara
  • G

    /  07/06/2017

   ”Bill Gates warns that Germany’s open door policy to migrants will overwhelm Europe and urges leaders to ‘make it more difficult for Africans to reach the continent via current routes’

   Bill Gates warned of ‘huge’ number of migrants waiting to come to Europe.
   He said generosity of European leaders will only encourage more to come.
   61-year-old said Europe must make it more difficult for people to cross border.
   Instead he suggested spending more money on foreign aid to treat the problem.”
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4665198/Bill-Gates-warns-open-door-migration-overwhelm-Europe.html#ixzz4lz2HZah1

   Svara
  • De som inte är fanatiska fattar att ”öppna hjärtan” aldrig kommer funka i längden – jag skulle till och med gå så långt att säga att vi måste skriva om asylkonventionerna då dom var skrivna i åtanke om det skulle bryta ut ett tredje världskrig i Europa. Inte att vi skulle få en massa välfärdsmigranter.

   Folk kommer alltid försöka söka sig till vad de tror är ett ”bättre” liv. Så är det bara. Det betyder inte att det är rimligt att det ska dränera hela Europa som det har gjort eller att vi ska få ta över deras problem då dessa knappast försvinner för att man passerar en gräns…

   Svara
 18. G

   /  07/06/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/06/2017

   Som i många andra fall försvåras deras utvisning av att de saknar id-handlingar. (…) De menar att de tillhör den ryska minoriteten i Turkmenistan, och att de bland annat därför riskerar att dödas. Detta är alltså något som Migrationsverket och domstolarna inte håller med om.

   Och det naturliga som rysk minoritet i knipa är att fly …till Sverige?
   Det är några få landmil genom Azerbadjan för att stå på rysk mark. Därefter en halv världsdel genom Ryssland för att nå Sverige.

   Det är imponerande hur reportrarna alltid missar vissa naturliga följdfrågor.

   Svara
 19. G

   /  07/06/2017

  ”Europa skickade mig en gång till Afghanistan och nu andra gånger jag kommer till Europa finns nån reglar som migrationsverket får inte sticka mig till andra gång?”

  Bifogade Facebook-inlägg (se längst ner) på Migrationsverkets Facebooksida i samband med deras seminarium Fråga verket! den 4 juli, visar med stor tydlighet att de som skriver inte har fått gedigen och korrekt information om vad det innebär att söka asyl i Sverige, eller att de inte har förstått den information de har fått.

  Många människor har engagerat sig i en rörelse som kallar sig #vistårinte ut.”…..
  http://meritwager.nu/allmant/europa-skickade-mig-en-gang-till-afghanistan-och-nu-andra-ganger-jag-kommer-till-europa-finns-nan-reglar-som-migrationsverket-far-inte-sticka-mig-till-andra-gang/

  Svara
 20. G

   /  07/06/2017

  ”Tre anhållna för våldtäkt mot barn

  Tre pojkar har anhållits, misstänkta för våldtäkt mot barn, sedan de misstänks för att ha våldtagit en 13-årig flicka. Ytterligare en 14-årig pojke misstänks för inblandning.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/tre-anhallna-for-valdtakt-mot-barn

  Svara
 21. G

   /  07/06/2017

  Kyle: ”TEDx speaker”, som om det skulle hjälpa….

  Men ”March for Sience” var ju inget politiskt öht sa de ju….

  Svara
  • G

    /  07/06/2017

   T.o.m Macron gick ju all in för ”March for science”…..

   Första tweeten under var såklart från en fransk feminist, som hakar upp sig på ”guys”.

   Ariane är bl.a. journalist för BBC Afrika och driver nåt slags feministprojekt som tydligen är viktigare än att hon som journalist borde ha koll på hur ”guys” används…

   ”Journalist based in Egypt @bbcafrique @Europe1 @LePoint @RTSinfo / Cofunder of @prenonsla1 for gender equality in newsrooms and news bulletins

   Svara
   • Ogillar du vetenskap för att du inte förstår den? Eller är det en konspirationsteori?
    Vilket som så verkar du lite ointelligent..

    Svara
 22. Motkraft

   /  07/06/2017

  Moderaterna gjorde ett taktiskt misstag som de kunde undvikit om de lärt av socialdemokraterna och hur de hanterat ”svåra beslut” genom tiderna.

  Moderaterna skulle aldrig ”öppnat för SD”. Tvärtom som ett mantra fortsatt mobba SD liksom de andra. Sedan om väl fått makten kunde de smygvägen kanske ibland göra upp med SD men det skulle vara efter valet, inte innan.

  De skulle istället, på sitt eget sätt, stulit vissa sakfrågor från SD men formulerat om dem så att de hårdnackat kunnat hävda att inte handlar om att gå SD till mötes utan om att ta ansvar för Sverige. Förenat ”hårdare tag” med ”hjälpa de som är i nöd” så de både hade attraherat kvinnliga och manliga borgerliga väljare.

  Visst handlar det bara om att leka med ord, formulera en politik närmare SDs men hävdra att den inte alls är samma sak. Är besvärligt för Moderaterna då flera i partiet faktiskt vaknat upp och insett att Reinfeldts väg var fel.

  Gissar att deras rådgivare trodde tiden var mogen. Men de borde insett att PK-ismen är så starkt förankrad idag att bara yppa att kan tänka sig att samtala med SD innebär att de förlorar väljare.

  Svara
 23. Senior

   /  07/06/2017

  Problemet med moderaterna?
  Det största problemet torde vara att de inte för en moderat politik…

  Svara
 24. Mjölner

   /  07/06/2017

  Kolla häxan Ingers minspel. Vidrigt!

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 7 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: