Jämförelser

Några jämförelser så här i sommarvärmen (ja det är sommarvärme!)” med vad man vill att saker ska vara och vad de egentligen är.

En betraktelse från en läsare till Katerina Janouch som inte behöver jämföras med något annat än sig själv. Nu är de små berättelserna från Stockholm men man behöver inte vara därifrån, det är på liknande sätt på många orter i Sverige numera. Behöver inte ens vara större städer. Det nya Sverige helt enkelt. Hoppas alla är nöjda och stolta över det.

Sen har vi den här från NSD

Varken rubriken eller ingressen säger något egentligen. Inte resten av artikeln heller

Där är hela nämligen. Precis ALL information som man vill veta lyser med sin frånvaro. Ganska anmärkningsvärt ändå, en man i 30-årsåldern som sparkar en 9-åring i huvudet? Vad är det man inte vill ska framgå? För att få reda på det får man går till t ex Fria Tider

Ahaaaaa, nu vet man varför NSD var så bekymrade över att de tvättade bort all information av vikt i artikeln. Fria Tider har mer viktig information i sin ingress än vad NSD har i hela sin korta artikel.

Nå, NSD har skrivit om det här förut men vill man in och läsa om det så möts man av betalvägg för de övriga utom en där man faktiskt kan läsa lite mer

I den artikeln får man ändå lite mer kött på benen. Men den ligger som länk i slutet av artikeln och kommer man från den första som inte innehåller något alls och råkar scrolla lite för långt ner så blir allt bara en sida där de vill kränga en prenumeration för 1 krona, dvs då kan man inte läsa den länkade som inte kräver prenumeration eftersom länken försvinner. Plus att den är flera veckor gammal.

Hade med ett annat exempel för en vecka sedan

Hela artikeln från Sveriges Radio om en 19-åring som dömts för våldtäkt mot en 13-åring. Extremt rensad på information man kanske vill veta mer om. Den är så kliniskt ren att man kan operera på den utan risk för infektion!

Samma händelse fast från Fria Tider. Mer info i deras ingress än i hela SR-artikeln.

Ett annat exempel är det här

Hela artikeln från Sveriges Radio om tre som dömts för våldtäkt. Här kan man ju ana vad det handlar om eftersom de dömts till utvisning. Men visst är det märkligt att en dokumentrad 16-åring är en kvinna i Sveriges Radios ögon medan de i andra fall kallar uppenbara 25-åriga män för barn?

Nåväl, Fria Tider skrev om samma händelse

Som vanligt så har de mer information bara i rubriken och ingressen än vad Sveriges Radio har i hela sin artikel.

Fast jag är lite förvånad ändå över att SR skrev att det var män för förväntad rubrik från SR hade t ex varit ”barn våldtog kvinna i lägenhet” med tanke på hur de vanligtvis rapporterar om de vuxna ensamkommande männen.

Jag tror man kan hitta ungefär samma sak nästan varje dag om man kollar, vanlig media som tvättar artiklarna från all relevant och intressant information medan andra har med informationen.

Undrar varför alternativ media har så många läsare? Helt obegripligt ju…

**********

Och apropå Almedalen, ni vet väl om att Aftonbladet är där med sin mångfaldsdelegation?

Aftonbladet visar alla rasistiska tölpar hur det ser ut med riktig mångfald och när man gillar olika! Det går om man vill!

**********

En som har kallats en av Sveriges främsta experter på gängkriminalitet

tycker tydligen att man ska ge jihadister en andra chans…

Samma Salazar från Agenda i vintras

Hon vill absolut inte veta av någon fakta, statistik eller annat bös som stör den socioekonomiska bilden…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

80 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  07/06/2017

  Ge ”resenärer” en andra chans, lite som melodifestivalen med andra ord.

  ”Andra chansen är ett uppsamlingsheat i den svenska Jihadistfestivalen där några av resenärerna som inte fullgjorde sitt martyrskap genom att spränga sig och oskyldiga människor i småtbitar i ett land långtbortistan, får en andra chans att gå till final i Sverige.”

  Svara
 2. MiT

   /  07/06/2017

  Svara
 3. Jan

   /  07/06/2017

  Nivån på dagens toppolitiker manifesteras ganska väl av det faktum att de allesammans gillar Zara Larsson. Finansministern bevisar sin svaga politiska kompass. Zara Larsson är med 99 procents säkerhet moderat. Det brukar bortskämda ungar i hennes föräldrars bostadskvarter vara. Nästan utan undantag.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/a/nqMpa/finansministern-zara-larsson-borde-bli-partiledare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/06/2017

   Det är trots allt lite gulligt när vuxna människor försöker vara med i matchen. Pappa och mamma gillar också Spice Girls, de är jätteviktiga feminister, eftersom de är kvinnor och kända. Men när topppolitiker försöker ta poänger på samma tema stannar det vid att vara motbjudande, ungefär som att gulla med barn på bild för att det ser bra ut.

   ”Jag tycker hon är så himla cool – och stark. Och hon tycker mycket. En stark feminist. Jag tror hon skulle bli jättebra, säger Magdalena Andersson.”

   För finansministern räcker det alltså att vara stark feminist och tycka mycket. Det är kvantiteten som avgör om man är lämplig som partiledare. Bra där.

   Svara
  • Nilsson

    /  07/07/2017

   Fel Jan! Du förstår väl att familjen Larsson är miljö… eeh, centerpartister! Moderaterna flirtar ju med nazister! NAZISTER!

   Svara
 4. Rikard

   /  07/06/2017

  Hej.

  Den kommande grundlagsändringen tar hand om problemet med att vissa, ej av staten kvalitetssäkrade och opartiskt objektiva bloggar och alternativ-media, publicerar sådant som härkomst, religion och en persons medborgarskap eller annan information av personlig karaktär.

  Väl betrodda media med högt förtroendekapital och gott renommé som förmedlare av den information som varje medborgare behöver få kännedom om kommer att kunna fortsätta sin verksamhet som tidigare då den kommande grundlagsändringen stärker journalisters skydd, och slår undan benen på trollfabriker och förmedlare av påhittade samt vinklade nyheter.

  Ungefär så kommer det att säljas in via regimtrogna media som Aftonbladet, Expressen, DN och statens radio, TV & internet-kanaler

  Mer om detta här:
  [https://nyheteridag.se/regeringen-vill-inskranka-tryckfriheten-oppnar-for-forbud-mot-att-skriva-om-kriminella-invandrare/]

  Kan vara värt att komma ihåg i valbåset (muuuu!) vilka partier som anser att de skall avgöra vad du skall kunna få reda på.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • mamsingen

    /  07/06/2017

   Grundlagsändringen blir ett slag i luften då den knappast kan gälla för servrar som finns utanför Sverige.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/06/2017

    Lite märkligt att saken inte belyses mer i liberal press…

    Svara
    • Olof

      /  07/07/2017

     Verkar som det inte var riktigt så hemskt som man först kunde tro – det tycks vara bara riktat mot sökbara register, dvs, riktat mot den där siten där man kunde söka på doman mot grannar och annat.

     Den massiva kritiken från remissinstanserna är förmodligen riktig, och det tycks vara en väldigt olämplig konstruktion, men själva avsikten (just nu) tycks inte vara riktad mot alternativmedia (men jag skulle inte förvånas om det skulle kunna tänjas dit… och sånt som t.ex SI’s blocklista skulle kunna hamna inom träffytan…).

     Svara
     • Rikard

       /  07/07/2017

      Hej.

      Kommer du ihåg/har du läst om hur lagstiftningen som i dagligt tal kallas hets mot folkgrupp kom till, och hur den kom att utvecklas till en alltmer allomfattande, amorf, godtycklig gummiparagraf?

      Den gick från att förbjuda uppmuntran och anstiftan till våld mot människor utifrån dessas etnicitet (ursprungligen judar) till att som idag göra det belagt med böter och fängelse att ”uttrycka ringaktning”.

      Hoppet om att få stopp på denna strypning av fria media är tyvärr litet; det var regeringen Reinfeldt som startade utredning så vi har en klar majoritet för i riksdagen.

      @mamsingen
      Det löser man enkelt genom att värdegrundsmärka (eller nåt nytt ord) servrar samt genom att göra om systemet så att all informationstrafik passerar genom av staten kontrollerbara kanaler. Allt i namn av att skydda folket och landet från ”alternativa fakta” och liknande skrämselpropaganda.

      Det är typiskt att våra styrande istället för att eftersträva att vara bra på att kommunicera och övertyga istället eftersträvar kontroll av vad som kan sägas. Jämför med Trump (oavsett andra faktorer…): han förstår mycket väl hur kommunikation och övertalande/övertygande fungerar, och behöver därför inte eftersträva kontroll via tvång, förbud och censur.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Grodan Boll

       /  07/07/2017

      @Rikard

      Allt i namn av att skydda folket och landet från ”alternativa fakta” och liknande skrämselpropaganda.

      De senaste 15 åren:

      * Terrorism
      * Organiserad kriminalitet
      * Barnpornografi
      * Terrorism

      I den ordningen.

     • Kristian

       /  07/07/2017

      Olof, Rikard,
      För ungefär tjugo år sedan hade Detta Har Hänt (finns på Öppen Arkiv) ett inslag om hur HMF skulle utökas med ‘sexuell läggning’. Detta ansågs då fullständigt skrattretande – homosexuella är ingen folkgrupp!

      Sedan tog det kanske fem år, och så hade lagen ändrats i tysthet.

    • Senior

      /  07/07/2017

     Svaret är enkelt; det finns ingen liberal press.

     Svara
   • Grodan Boll

     /  07/07/2017

    Mamsingen bör bekanta sig med polisens spärrsida. Det filtret ligger hos svenska ISP:er och kan fås att innehålla precis det våra folkvalda vill. Utan att tala om det för oss. Utan att vi ges möjlighet att ta reda på det. Den har missbrukats förut.

    Känn dig trygg och lita på Storebror.

    Svara
 5. Jan

   /  07/06/2017

  Kvinnlig logik? Först klagas det på hur unga kvinnor objektifieras i medierna. Och hur det är mediernas fel att unga kvinnor är utseendefixerade och bantar. Men när artister med avstannande karriärer lägger ut halvnakna bilder på sig själva på instagram då hyllas de av andra tjejer…

  http://www.expressen.se/noje/molly-sanden-hyllas-for-avkladda-bilden-1/

  Svara
 6. MiT

   /  07/07/2017

  Svara
 7. QED

   /  07/07/2017

  Intressant historia om man vill förstå. ROT-avdrag, barnbidrag, räntebidrag, skattereformer, bilskatter m.m. i Tredje Riket:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/07/2017

   Svara
   • QED

     /  07/07/2017

    Ja bra, och notera likheterna: NSDAP och SAP =Socialdemokratiska arbetarpartiet, eller som
    de borde förkortas SDAP, och dessutom M = Nya Arbetarpartiet, eller lite längre Nya Socialdemokratiska arbetarpartiet, som då förkortas NSDAP. Var tror ni de fick ROT-avdrag och skattereformerna ifrån?

    Svara
 8. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/kamelcentret-hotas-av-inkasso-1.4419783

  ”I december 2015 beviljades föreningen Angereds kamelcenter 500 000 kronor i integrationsmedel, av social resursnämnd. Stödet som var öronmärkt för att skapa tillfälliga arbetstillfällen för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, beviljades för att bygga kamelstall och andra byggnader.
  /…/
  Av olika anledningar har bygget inte startat som det var tänkt under 2016 och den 19 april i år beslutade politikerna i social resursnämnd att pengarna skulle betalas tillbaka.
  Återbetalningen skulle ha skett senast den 30 juni i år men förvaltningen väntar fortfarande på pengarna.”

  Blir det inget Kamelcenter? 😦

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2017

   De blir änna påpucklade.

   Svara
   • Klimathotet

     /  07/07/2017

    Man ska inte ställa pucklar mot varandra. Alla pucklars lika värde.

    Svara
  • Kristian

    /  07/07/2017

   Tack.
   Ja, sänk anslag till universitet och låt dem slåss internt. Så får vi se om språk, historia eller genus är viktigast, och vilka universitet som överlever.

   Svara
 9. G

   /  07/07/2017

  ”Fängelse för brutal spark i tunnelbanan

  En man som sparkat en kvinna nerför en trappa i Berlins tunnelbana har dömts till två år och elva månaders fängelse, skriver Berliner Zeitung.

  Överfallet i oktober 2016 fångades av övervakningskameror på stationen Hermannstrasse. De våldsamma bilderna fick stor spridning när polisen bad allmänheten om hjälp med att finna mannen. På filmen syns hur 28-åringen helt oprovocerat riktar en kraftig spark mot den unga kvinnan som handlöst faller ner för trappan. Mannen, som är bulgarisk medborgare, greps i december på en långfärdsbuss på väg från Berlin.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/f%C3%A4ngelse-f%C3%B6r-brutal-spark-i-tunnelbanan-1.4419935

  Och SVT visade filmsekvens från övervakningskameran i en nyhetssändning när man ser mannen sparka kvinnan UTAN att pixla ansiktet. WTF!
  (Filmen finns på youtube för den som vill se, bara söka)

  Svara
  • Motkraft

    /  07/07/2017

   I Sverige får en man 3 månaders fängelse (som i praktiken betyder 2 gissar jag) för att ha sparkat en 9-årig flicka i huvudet, i Tyskland nästan 3 ÅR i fängelse för att ha sparkat en kvinna nedför en trappa.

   Lite skillnad på vems sida rättssystemet står på och vilka SIGNALER som rättssystemet vill skicka ut.

   Svara
 10. G

   /  07/07/2017

  ”Man misstänkt för våldtäkt och misshandel

  En man åtalas vid Uppsala tingsrätt för våldtäkt och misshandel. Mannen ska enligt åtalet genom våld ha utfört en sexuell handling som ”med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag”. Ansvarsyrkande i andra hand är sexuellt tvång.

  Mannen ska även ha slagit henne i ansiktet, sparkat henne på benen och knuffat henne till marken. När personen försökt springa från platsen ska han ha kommit ifatt henne och åter igen ha slagit henne i ansiktet. Brotten ska ha begåtts i Uppsala i februari i år.

  Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas från Sverige.”
  http://24uppsala.se/2017/07/06/man-misstankt-for-valdtakt-och-misshandel/

  ”Killgäng misstänks ha tafsat på ung flicka vid Partille Cup
  ..[..]..
  Flickan, som är i 15-årsåldern, var på väg hem när en grupp jämnåriga män ikapp henne.

  – Det var skedde på gångbanan i närheten av Partille Cups område, efter att området hade stängt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland.
  – De har omringat henne och sedan är det någon av dem som har tafsat på henne. På bröst och rumpa, sexuellt, närgånget.

  Enligt polisen är förövarna inte med och spelar i turneringen. Men flickan kunde ändå peka ut en av de unga männen, som förhördes på platsen.
  ..[..]..
  Enligt Tore Lund, presstalesman för handbollsturneringen som varar till på lördag, så deltar inte heller flickan i evenemanget.

  – Det är naturligtvis tråkigt när sådant händer men det är ju inte Partille Cup-relaterat. Det har skett utanför vårt område när vi lagt ner verksamheten för kvällen, säger han.

  – Det är ju ett samhällsproblem. Lika väl som det händer på Bråvalla så händer det ju säkert dagligen på krogar, restauranger, gator och torg. Det enda vi kan göra är att försöka ha en bra säkerhet och koll på vårt arrangemang men längre än så kan inte vi ha något ansvar.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bV4Qk/killgang-misstanks-ha-tafsat-pa-ung-flicka-i-partille-cup

  Svara
  • RP

    /  07/07/2017

   Hur kommer det sig att offret är en flicka medan gärningsmännen är män, är dom i samma ålder borde de väl vara pojkar?

   Svara
 11. G

   /  07/07/2017

  ”Flicka våldtagen i Västerås – tre 16-åringar häktade

  En 14-årig flicka ska ha våldtagits i en lägenhet i Västerås.
  Tre 16-åringar och en jämnårig pojke misstänks för brottet.
  På onsdagen häktades de tre 16-åringarna.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jqw3o/flicka-valdtagen-i-vasteras–tre-16-aringar-begars-haktade

  Vilka är dessa pojkar då: https://www.flashback.org/sp61141351

  ”Efter att ha register-kollat dem så ser jag att de bor med sina stora familjer här i Sverige. Lär tyvärr inte bli utvisning.”
  https://www.flashback.org/sp61141455

  Verkar stämma ang stora familjer (rösta i slutet av artikeln)….

  ”Somalier begärs häktade för gruppvåldtäkt mot 14-årig flicka i Västerås
  ..[..]..
  Alla tre straffmyndiga våldtäktsmän är somalier som numera beviljats svenska medborgarskap. Två av dem är enligt folkbokföringen barn i somaliska storfamiljer, med tio respektive åtta barn, som invandrade till Sverige från Somalia 2012 och 2013.

  – Det var väldigt mycket syskon där, konstaterar en handläggare på Skatteverket för Nyheter Idag.”
  https://nyheteridag.se/somalier-begars-haktade-for-gruppvaldtakt-mot-14-arig-flicka-i-vasteras/

  Svara
 12. G

   /  07/07/2017

  För den som inte vill titta på hela intervjun kan nu istället läsa några citat av Tino från intervjun som Gudmundson gjorde.

  ”Tino Sanandaji: Sexbrotten en ”logisk följd” av invandringen”
  http://www.friatider.se/tino-sanandaji-sexbrotten-en-logisk-f-ljd-av-invandringen

  Svara
 13. G

   /  07/07/2017

  ”Hög tid att vi män organiserar oss mot våldet!

  Vi måste tillsammans visa att det är helt oacceptabelt att tjejer och kvinnor ska behöva vara rädda, skriver Luis Lineo, ordförande MÄN.”
  http://unt.se/asikt/debatt/hog-tid-att-vi-man-organiserar-oss-mot-valdet-4697951.aspx
  http://archive.is/QfrBv

  *Handpyramid*

  Svara
 14. G

   /  07/07/2017

  ”BRÅ: Första halvåret 2017

  Antalet anmälda våldtäkter ökade till 3 430 brott (+431 brott eller 14 %).”
  http://www.bra.se/publikationer/arkiv/publikationer/2017-07-06-anmalda-brott-forsta-halvaret-2017.html

  Svara
  • G

    /  07/07/2017

   ”Anmälningsbenägenheten ned till 1/3 på 4 år.”
   http://torbjornbergman.se/?p=1264

   ”Snabb normalisering av sexualbrott, prognos till 2017.

   Var är alla feminister i denna debatt?
   Varför har inte Brå lyft fram den alarmerande utvecklingen?
   Varför tiger media?”
   http://torbjornbergman.se/?p=1286

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/07/2017

    Det är egentligen logiskt att mörkertalet stiger när sexualbrottsbegreppet utvidgas, dels av att bevisläget blir än knepigare när sådant som tidigare klassats som ofredande även ska ingå i brottstypen, men även att det på ett naturligt sätt normaliseras att vara ett äckel.

    Om olovligt brukande av cykel helt plötsligt skulle räknas som grov stöld lär mörkertalet på stöldområdet öka, och i värsta fall går vi mot en situation där det i en framtid kommer vara betydligt mindre stigmatiserande att ha ”några fåniga våldtäktsanklagelser” mot sig.

    Det är djupt olyckligt att det verkar vara sådan förvirring ang brottsstatistiken, att det inte går att uppnå någon rimlig nivå av konsensus när det gäller sexualbrott. Vi får tacka feministerna för det. Grattis.

    /Frida

    Svara
 15. G

   /  07/07/2017

  Svara
  • G

    /  07/07/2017

   ”Det finns olika modeller för att mildra smällen, men det kommer att bli en smäll. De sociala konsekvenserna av den migrationsvåg som varit nu, de kommer vi att se om tio femton år. Det vi ser i våra förorter nu, det är migrationssynder från tio femton år sedan.” Det säger Hanif Bali (M).

   Hanif Bali, riksdagsman sedan 2010 för Moderaterna, frågas ut om invandring, integration och samarbete med SD. Per Gudmundson intervjuar.”
   https://www.svd.se/hanif-bali-det-kommer-att-bli-en-small/av/per-gudmundson

   Svara
 16. G

   /  07/07/2017

  Svara
 17. G

   /  07/07/2017

  LOL Hahahaha, herregud….

  Svara
 18. G

   /  07/07/2017

  ”Gudmundson: Unga män utan jobb är en tickande bomb”
  https://www.svd.se/unga-man-utan-jobb-ar-en-tickande-bomb/av/per-gudmundson

  Svara
  • Bo

    /  07/07/2017

   Tror det behöver förtydligas en del där. Gudmundson går som katten kring het gröt, unga män hit och dit. Läser man texten så inser man att det är unga invandrare som åsyftas framförallt. Sedan kommer den vanliga harangen om enkla jobb. Det finns inga enkla jobb. Inget företag kan betala 20 papp i månaden för någon som plockar skräp i vägrenen. Sänkta löner har ingen betydelse. Kostnaden läggs ändå över på skattebetalarna via bidrag. Det enda som kan lindra och ge andhämtning är ett mångårigt fullständigt stopp för invandring. Utan några som helst kryphål. Men det lär inte hända och katastrofen närmar sig fort, 10000 afrikaner per vecka in i Europa via Italien, de flesta vill norrut.

   Svara
 19. G

   /  07/07/2017

  Svara
 20. G

   /  07/07/2017

  Wow, en sån där idiotisk jävel igen, fy helvete! Go Hanif och Dana!

  Svara
 21. G

   /  07/07/2017

  Svara
 22. G

   /  07/07/2017

  Svara
  • Kristian

    /  07/07/2017

   ”Jag vågar inte tala klarspråk innan valet.”

   Svara
 23. G

   /  07/07/2017

  ”Sex NMR-representanter brottsmisstänkta

  Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) har slagit upp sitt tält under Almedalsveckan i Visby. Bara någon timme efter att deras arbete börjat var sex av dem delgivna brott.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-07/sex-nmr-representanter-brottsmisstankta

  Svara
  • G

    /  07/07/2017

   ”Fridolin: Måste höja beredskapen

   Ungefär samtidigt som Gustav Fridolin intervjuas av TT i Visby startar NMR sin verksamhet i ett tält ett par hundra meter bort.

   – Det är fruktansvärt. I praktiken innebär det att andras möjlighet att uttrycka sina åsikter begränsas, säger han.

   En del personer och organisationer har valt att packa ihop och lämna Almedalen, eftersom de inte känner sig trygga eller välkomna i NMR:s närvaro.

   – Det offentliga måste ha en mycket större beredskap för att stå emot olika typer av våldsbejakande grupper, säger Gustav Fridolin.

   – Jag blir förbannad när jag läser om hur olika våldsgrupper har utnyttjat det offentliga, kan finansiera sin verksamhet genom offentliga medel, ta del av studiestöd eller vad det må vara. Där måste det offentliga inse att demokratin behöver försvaras, och det gäller i varje beslut av det här slaget.(forts)”
   https://www.sydsvenskan.se/2017-07-07/fridolin-maste-hoja-beredskapen

   Svara
 24. G

   /  07/07/2017

  ”Intresset stort bland kvinnor att mönstra – fler kallade än någonsin

  När beslutet om att återinföra värnplikten kom i mars började rekryteringsmyndigheten och försvarsmakten kolla på hur man kunde locka fler kvinnor.

  Både kvotering och positiv särbehandling togs upp som ett alternativ. Enligt Bengt Forssten, avdelningschef för bemanning och beredskap på rekryteringsmyndigheten, fanns inget lagstöd för de metoderna. Och det visade sig inte heller behövas.

  –Vi har inget behov av fler än de 6 000 personer som vi har kallat, så vi valde till slut att alla fick söka in på en jämlik grund med samma konkurrens. På den frivilliga grundutbildningen har vi aldrig nått över 20 procent kvinnor, så detta är det högsta antalet vi någonsin har haft, säger han. (forts)”.
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-08/intresset-stort-bland-kvinnor-att-monstra-fler-kallade-an-nagonsin

  Svara
  • Rp

    /  07/08/2017

   Vill dom ha fler kvinnor är det väl bara att plikta in fler kvinnor? Det finns det ju ändå lagstöd för.

   Svara
 25. Grodan Boll

   /  07/07/2017

  Öppna era bostäder.

  De ovälkomna gästerna fick en vecka på sig att flytta ut ur huset innan polisen åker dit för att byta lås.

  Jomenvisst.
  Kan någon komma med några bra anledningar till att inte skjuta-gräva-tiga?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/07/2017

   Förutom att de inte kommer fungera som gödsel åt tomaterna, då de kontaminerat trädgården.

   Svara
 26. G

   /  07/07/2017

  ”Stora förändringar väntar Sverige om regler för bistånd ändras

  Ändrade regler för hur stor del av biståndet som kan användas för att betala flyktingmottagning gör att Sverige kan behöva lägga flera miljarder kronor till på mottagning, enligt vad Ekot erfar.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6734112

  Svara
 27. Jan

   /  07/07/2017

  Johanna Frändén signalerar godhet. Hon menar att antyda att invandrare eller asylsökande är överrepresenterade i festivalövergreppen är masspsykos och att Paulina Neuding är en uppenbar haverist. Samt att män som mejlar henne är en antiintellektuell folkdomstol. Dessutom anser hon att män inte har någon rätt att ha åsikter om flyktingvågen eller övergrepp på festivaler eftersom de inte genast tar på sig kollektiv skuld.

  http://www.aftonbladet.se/a/GV5x6/vi-lever-i-en-kollektiv-masspsykos

  Svara
  • G

    /  07/07/2017

   Herregud!

   Svara
  • G

    /  07/07/2017

   Svara
   • Jan

     /  07/07/2017

    Massinvandringsförespråkarna drar nytta av den ideologiska bristen på statistik. Att inte kartlägga etnicitet spelar dem i händerna. De kan låtsas om att problemet inte finns. Kan ingen få fram statistik som stänger käften på de här självgoda skojarna? Finns det någon eller är den förbjuden?

    Svara
 28. G

   /  07/07/2017

  ”Svalt intresse för att ha inneboende

  Hälften av dem som äger en villa eller en bostadsrätt skulle kunna avvara ett sovrum till en inneboende. Men intresset är så gott som obefintligt.

  Det är Statskontoret som med en enkät till 4 000 villa- eller bostadsrättsägare visar att varannan har ett sovrum över, men att nästan inga låtit en utomstående flytta in. Tre av fyra kan heller inte tänka sig att göra det.

  Problemet, med tanke på bostadsbristen, är att de allra flesta helt enkelt inte vill ha ytterligare en person i hemmet. Det näst vanligaste skälet till att behålla alla rum själv är att ekonomin är så pass god att hyresintäkter inte behövs.

  Men Statskontoret tror att en statlig informationskampanj skulle kunna få en del att ändra sig, och det är också bostadsminister Peter Eriksson (MP) inne på.

  – Det skulle räcka om vi ökade till att 10–15 procent hyr, så skulle det göra jättestor skillnad. Potentialen är väldigt stor och min inriktning är att privatuthyrningen ska öka, säger Peter Eriksson till Hem & Hyra.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/svalt-intresse-f%C3%B6r-att-ha-inneboende-1.4420229

  Hur många inneboende har du själv då Peter ? Ingen alls eller ?

  Svara
  • Jan

    /  07/07/2017

   Hur kunde det gå så här? Varför ställs inga till svars? Vill den svenska väljarkåren förstöra sitt eget land? Är det väljarnas högsta önskan att skänka bort Sverige till främmande folkslag? Varför då?

   Svara
  • Dessa människor borde fråga sig själva varför de inte har inneboende och utgå från det. Då kanske man hade fått lite mer verklighetsbaserad politik istället för konstanta förhoppningar att ”folket” ska lösa deras problem åt dom…

   Svara
 29. Jan

   /  07/07/2017

  Anders Lindberg har rätt i sak. Nazister borde inte tillåtas i Almedalen. Det är en skymf. Däremot överdriver han hotet från nazister. Mångfaldspolitiken är ett väsentligt större hot mot Sverige än den här lilla gruppen nazister. Det hindrar inte att Säpo håller dem under strikt bevakning. Naturligtvis frodas det knäppskallar i en sådan miljö.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/rqVXl/nazism-ar-en-forolampning

  Svara
  • Rikard

    /  07/07/2017

   Hej.

   Borde muslimer tillåtas i Almedalen?
   Borde kommunister tillåtas i Almedalen?
   Borde socialister (som ju är samma som bägge ovanstående egentligen)?
   Borde representanter för partier som genomfört allsköns inhumana åtgärder samt stöttat såväl Hitlers regim som Stalin och Pol Pot få framträda i Almedalen?

   Låt folk framföra sina åsikter öppet, så kan alla ta ställning till dem.

   Extrema åsikter (samtliga ovan) bemöts bäst med sakpolitik, goda resultat och argumentation.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jan

     /  07/07/2017

    Håller inte med. Någonstans måste man dra en gräns. Det kallas pragmatism. Det gäller det mesta i tillvaron. Jihadism, nazism, eller våldsvänster är sådant som man bäst håller på armlängds avstånd. De är renodlade våldsideologier. Visst, det blir alltid en subjektiv gränsdragning i slutändan om man ska dra det in absurdum. Men där går min gräns.

    Svara
   • Trolletplit

     /  07/07/2017

    Förr i tiden, för 20 år sedan tänkte nästan alla så Rikard.

    Nu att vi en utdöende art.
    Utkonkurrerade av sexister och rasister. (Ja de kallar sig själv anti som prefix)

    Svara
 30. G

   /  07/07/2017

  ”EU vill slå ”hänsynslöst” mot smugglare

  Hårda bud krävs mot världens människosmugglare, manar EU:s högsta ledning.
  ..[..]..
  Ända sedan inbördeskriget som störtade diktatorn Muammar Gaddafi 2011 har Libyen varit splittrat och svårkontrollerat. EU lägger nu allt större fokus på att försöka göra någonting redan innan migranter och flyktingar tar sig in i landet, på väg mot Medelhavet.

  – Man måste möta det här ”uppströms”, i Afrika, med insatser via (flyktingorganisationerna) IOM och UNHCR längs med resrutterna. Där måste man göra mer, för när de väl är i Libyen så är de på en plats där människosmugglarna kan göra i princip vad som helst med folk, konstaterar migrations- och justitieminister Morgan Johansson (S) från ett pågående ministermöte i Tallinn med övriga EU-länder.

  – Italien tryckte på vikten av insatser längs med Libyens södra gräns, mot Niger. Där finns ju en EU-mission redan men de vill ha ytterligare insatser där, berättar Morgan Johansson.

  Donald Tusk varslar samtidigt om att flyktingkatastroferna på Medelhavet inte är de enda.

  – Hittills i år har mer än 2 000 personer dött till havs – men antalet som dör i öknen är till och med ännu högre, säger Tusk i Hamburg.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-07/eu-vill-sla-hansynslost-mot-smugglare

  Svara
  • Jan

    /  07/07/2017

   Det mest humana man kan göra är att ge klara besked. Säg nej helt enkelt. Skeppa tillbaka de som kommer. Då kommer trafiken att upphöra.

   Svara
 31. SVT är en verklig propagandainstitut.
  Jag är så morgontrött men sätter man på TV nyheter vaknar man.En journalist haussade sig över mötet Putin – Trump. Han sa något elakt och nedlåtande om Trump och sedan att Putin var en stor statsman. Han pladdrade vidare om det stora hatet från Trump mot Putin.

  Stor statsman. Då vet vi graden av storhet. Så har det ju alltid setts. Överfall, ockupation, makt, opposition i fängelse, noll yttrandefrihet mm.

  Sedan kuttrade några ihop och sa att de ska lämna Almedalen precis för det fanns ingenting kvar att lyssna på.
  Kan hända att jag missuppfattade dem? Det är ju SD kvar. Kanske inte.

  Svara
 32. G

   /  07/07/2017

  Svara
 33. G

   /  07/07/2017

  Svara
 34. G

   /  07/07/2017

  Svara
 35. G

   /  07/07/2017

  Svara
 36. G

   /  07/07/2017

  Svara
  • Vad i h…..e?! Åsiktskontrollörer finns snart i varje hörn eller blogg. Häng ut jäkeln.

   Svara
 1. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: