Handelsresande i kravaller

2001 var det kravaller i Göteborg iscensatta av vänsterextremister med AFA i spetsen. Man slog sönder och man plundrade privatägda butiker, man kastade gatsten på polisen, man misshandlade, man eldade privatpersoners bilar mm mm mm. Man var kort sagt ute på ett plundrings- och vanadaliseringsuppdrag.

Plundring, vandalisering, misshandlar, stenkastning osv fick Mathias Wåg att känna sig varm om hjärtat.

Så har det då varit samma typ av kravaller i Hamburg. Och vem dyker upp där som gubben i lådan?

 

Kolla vem som dyker upp i filmen och tar kort på de som filmar hans polare som antagligen håller på och försöker hota journalister, ca 55 sek och ca 1 min och 20 sek in ser ni Mathias Wåg… Bilderna han tar ska väl komma till användning i framtiden när man ska leta upp meningsmotståndare och kunna hota journalister antar jag. Man kan ju observera hur lätt och ledigt HAN kan röra sig bland de kriminella och fotografera, ingen maskerad som dyker på honom och hotar…

Vad har han gjort mellan 2001 och 2017 då? Säkert en jävla massa

men också anlitats som ”sanningssägare” av t ex Aftonbladet när han som en ren partsinlaga får en hel och ordentligt lång sida i tidningen för att försöka förminska sina kompisars inblandning i Malmö när den där skåningen, Showan, blev knivhuggen.

Partsinlagan, som först postades som en massa tweetar, för att skydda afa i Malmö var så bra tyckte svenska journalister att de omedelbart upphöjde den till sanning. Vad ena parten säger måste ju vara sanning om man vill det tillräckligt hårt.

Bl a chefredaktören för Politism tyckte såklart att det var jättebra med deras partsinlaga där de hade pratat med sina polare som var inblandade. Säkert objektiv och korrekt information man får av dem…

Wiklander, som var den som samlade ihop allt, vikarierar nu som chefredaktör för Expo.

Sen var det kravaller i Limhamn också, RG hade kunnat skriva vad som helt om det och samma människor hade garanterat köpt allt rakt av oavsett

RG hade kunnat skriva sådär om Limhamn och de svenska journalisterna hade jublat över att SANNINGEN äntligen kom fram (för er som inte stött på Barbara på twitter, googla på ”egots vibrationer”…).

2001 var han i Göteborg och 2017 var han i Hamburg, gissar att han varit på många fler ställen där det kravallats däremellan också. En svensk handelsresande i terror och kravaller helt enkelt. För det som drabbade Göteborg 2001 och nu Hamburg 2017 är ren terror och inget annat för de som bor där. Det tycker svensk media och svenska journalister är skitbra. Så bra att man då får skriva SANNINGEN om sina heeeeeelt oskyldiga kompisar i t ex Aftonbladet.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

223 kommentarer

 1. MiT

   /  07/09/2017

  Apropå det där i Malmö så dök ju den här upp på twitter då också. Om den är riktig? Vem vet…
  https://toklandet.wordpress.com/2014/03/11/gudrunafasant/

  Svara
  • Pether

    /  07/09/2017

   Här är den lite större:

   Kan se att det står antifa, men inte om det finns mer text innan, och loggan ser inte ut som någon afalogga jag sett.

   Svara
   • Olof

     /  07/09/2017

    Bildgoogla på antifa adidas så finns fler exempel, och även precis den exakta mössan.

    Svara
 2. MiT

   /  07/09/2017

  Här är lite mer om Hamburg

  Svara
  • MiT

    /  07/09/2017

   Och ca 3 min och 30 sek in ser man Wåg diskutera med de kriminella som ger sig på folk helt omotiverat och visa bilder för dem…

   Svara
   • Olof

     /  07/09/2017

    Ja, det här gör det rätt tydligt att AFA och co gått från att vara politikens motsvarighet till fotbollshuliganer som slåss med andra fotbollshuliganer till att agera på helt ogrundad brunsmetning.

    Skulle misstänka att det här ökar på arbetet i USA för att terrorstämpla motsvarande grupper i en större skala där. Och angriper de, som här, helt oskyldiga journalister (och då räknar jag inte nödvändigtvis Lauren Southern till de helt oskyldiga), ja, då är det dags att börja bryta ner de här organisationerna då de är rakt av samhällsfarliga.

    Svara
 3. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 4. hllviken

   /  07/09/2017

  Mathias Wåg är den ständige kravallungen. Han njuter av att vara i sitt bråkiga element!

  Vem försörjer honom?

  Svara
  • Klimathotet

    /  07/09/2017

   Staten.

   Svara
   • Rikard

     /  07/09/2017

    Hej.

    Staten?

    Alla som arbetar, och alla som konsumerar via diverse skatter alltså.

    Staten försörjer honom med dina pengar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Klimathotet

      /  07/09/2017

     Precis. Jag brukar inte skriva så långa kommentarer men det torde vara uppenbart hur staten finansieras. 😉

     Svara
  • hllviken

    /  07/09/2017

   Jamen hur?
   Finns det kravallbidrag?

   Svara
   • Rikard

     /  07/09/2017

    Hej.

    Föreningsbidrag.

    Tolv personer startar varsin förening och är medlemmar i varandras förening. Då ser det ut som om det finns ett stort folkligt intresse för [valfri].

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • hllviken

    /  07/11/2017

   Svara
 5. Dreadlock

   /  07/09/2017

  Var personligen bekant med Göteborgs-klientelet som ”skötte” om *host* revolutionen i GbG 2001. Enklast kan jag beskriva såhär : Något har gått väldig fel i majoriteten av stenkastarnas trygga barndom i medelklass och övre medelklasshem. Jag tippar att föräldrarna var karriärister , nästan aldrig hemma, men man hade alla materiella bekvämligheter och därtill.
  De flesta var -enkelt utryckt- uttråkade till max. Ingen plats för att växa genom utmaningar, ta egna initiativ, slapp vuxenledning m.m.
  Sedan tar det inte lång stund innan de fyllt av besvikelse lyssnar noga på första bästa stenkastarprofet som kan sin Marx ( Och lyckas att gestalta ungens frånvarande vuxenvärld som en konsekvens av det kapitalistiska systemets inneboende avhumanisering)
  Han ser sig alltså som 100 procent offer, med rätt att hämnas på skyltfönster och polisen, Skyltfönster ( Kapitalistisk verksamhet) Polisen ( fasciststatens försvarare) .
  Jag kände systern till killen som blev skjuten i ryggraden vid Vasaplatsen under Göteborgskravallerna. Läkarfamilj med omfattande privilegier i ett tryggt område. Naturligtvis utnyttjar stenkastarprofeter (Som kan sin Marx) att spä på killens äckel för sina medfödda privilegier och sporrar honom ännu mer att göra rätt för sig genom att montera ner det kapitalistiska systemet som berövat honom en normal uppväxt. (Den sista meningen är ironisk)

  Svara
  • Jan

    /  07/09/2017

   Som kan sin Proudhon, Bakunin och Kropotkin snarare. Marx var vare sig anarkist eller syndikalist. Han såg till att anarkisterna uteslöts ur första internationalen. De här grupperna står liberalismen närmare än socialismen. Huvudfienden är staten, som ska avskaffas.

   Arbetarrörelsen har alltid hållit de här grupperna under sträng bevakning. Något som, naturligt nog, kritiserades av svenska liberaler. Eftersom de har samma agenda: staten och fackföreningsrörelsen ska infiltreras och krossas.

   Svara
   • Pether

     /  07/09/2017

    Haha, nej. Det är emot staten för att den anses vara kapitalistisk och fascistisk och står ivägen för deras kommunistiska paradis. Inte ett uns liberalism däri…

    Svara
   • Dreadlock

     /  07/09/2017

    Den här gruppen står liberalism närmare närmare än socialism.

    Nja… Anarkister ser jag som vänsterlibertarianer. Motsvarigheten är Högerlibertarianer, vilka i sin tur är lika främmande för klassisk liberalism.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  07/10/2017

     Borde inte de vara anarko-kapitalister?

     Svara
     • Dreadlock

       /  07/10/2017

      Det stämmer också. Anarkokapitalist går också att använda.

  • Rikard

    /  07/09/2017

   Hej.

   Amen!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 6. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
  • Räkna också barnen. Då är saken klar.

   Svara
   • Även dagis måste omdimensioneras för att integrera dessa grupper. Svenska bostäder är gjorda för familjer med max tre barn. Dagisgrupper på 60 ungar? Eller minst dubbelt så många dagis?
    De här familjerna är nog inte intresserade oavsett om det finns plats.

    Svara
 7. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 8. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
  • Olof

    /  07/09/2017

   … och har man tittat på Tim Pools arbete kan man lätt konstatera att han vare sig ägnat sig åt någon rasism eller att han hör till eller håller med alt-right på något sätt.

   Däremot så har ju antifa visat att deras uppskattning för fria medier ligger rätt nära Stalins eller NSDAPs. Och Pool och andra har ju varit uppriktiga med var hoten kommit från, så kan tänka att det sticker lite i ögonen.

   Men som sagt, jag tror det här är ett gravt strategiskt misstag från den autonoma vänstern. De tycks (helt i onödan, vad jag kan se) vara på väg att skapa sig en fientlig relation till helt nya grupper, samtidigt som deras beskyddare inom gammalmedia allt mer försvagas.

   Om dessa felsteg så småningom dessutom leder till t.ex en terroriststämpling i USA skulle det få konsekvenser även för motsvarande grupper i Europa, eftersom det leder till helt andra risker för finansiärer.

   Svara
   • Rikard

     /  07/09/2017

    Hej.

    Det var likadant under åttio- och nittiotalets början, även om det inte hette Antifa/AFA/EXPO/Researchgruppen (samma folk med samma åsikter som umgås i samma kretsar).

    Det ‘kravallades’ en hel del, och misshandlades meningsmotståndare då också, även om man kallade sig de autonoma, eller BZ.

    Rumsrena blev de via EXPO. Än är de inte lika våldsamma som sin förlaga SA, men de kommer att bli bra hiwi:s åt muslimska grupper, om det går så långt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Olof

      /  07/10/2017

     Ja, det är lite därför jag tror terrorstämpling vore det lämpligaste alternativet när de nu har börjat/återgått till att gå utanför anti-delen och angripa oskyldiga och viktiga samhällsvärden som yttrandefrihet.

     Det skulle möjliggöra en snabb demontering av de legitimerande organisationerna – klarar inte t.ex EXPO av att koppla loss fort nog så ryker stora delar av den komfortabla medelklasstillvaron i frysningar och förverkanden. Lockelsen skulle minska rätt snabbt när ockupanthuskollektiv inte bara blir en kul semester utan överskådlig framtid.

     Svara
 9. MiT

   /  07/09/2017

  En välkänd extremist som jobbar (jobbat?) på SR. Gissar att det inte var de här pensionärerna som slog sönder staden. Och märkligt att hon inte träffade på Wåg, båda från Sverige liksom? Men det gjorde hon säkert, vill nog inte bara lägga ut bild antar jag…

  Svara
 10. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/09/2017

   Tack Mathias Wåg för en fantstisk vecka när du och dina turnerande kompisar besökte staden, brände bilar, plundrade och förstörde, och inte minst hotade oliktänkande till döden, kstade sten och skadade 200 poliser. Det var väldigt fint av dig att besöka mig, hoppas du kommer tillbaka snart.

   /Hamburg

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2017

   Verkar bli ännu en ”Blocked by @____” som kan bäras som en hedersmedalj.

   Svara
 11. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 12. Wåg är ett skithål som inte borde släppas in i Sverige igen, tillsammans med alla andra i ”research”gruppen…

  Svara
 13. Jan

   /  07/09/2017

  ”Irak utropar seger i Mosul”. Bra, men jag har en känsla av att eländet kommer att fortsätta i det där landet. Och terrorn blir vi inte av med i alla fall. Dessvärre.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qqeqg/irak-utropar-seger-i-mosul

  Svara
  • Öppna gränserna nu ordentligt så det slipper bli köbildning.

   Svara
   • Klimathotet

     /  07/09/2017

    Haha. Ska vi sära på skinkorna som ”öppna era hjärtan” betyder på politrukspråk?

    Svara
  • G

    /  07/10/2017

   Svara
   • G

     /  07/10/2017

    Svara
 14. (Avskyr verkligen ”sorry, this comment could not be posted.” Kortare version.)

  Om de som demonstrerar i stället organiserade sig globalt och först talade med och sedan bojkottade ”dåliga” företag skulle vi se stora förändringar inom en vecka. Kapitalism innebär att inget företag oavsett storlek kan gå emot marknaden. Konsumenter är en del av marknaden. (Bevis? McDonalds kallar sig ”progressive” och serverar sallad.)

  Men det är förstås roligare att spöka ut sig.

  Svara
  • G

    /  07/10/2017

   Ja, ibland händer det, inte roligt. Jag har sedan många år en bra vana att kopiera hela texten innan jag klickar på e.g ”skicka kommentar”. Om det nu är i ett kommentarsfält, på ett forum eller vad det nu handlar om. Skulle det bli error/strul vid publicering så kan man bara klistra in hela texten och försöka igen utan att behöva skriva om allt, mycket smidigt 😉 Givetvis glömmer även jag kopiera ibland, och då sitter man där och svär sen 😛

   Svara
   • Ja, jag vet, borde göra det konsekvent. Här brukar det fungera, oftast, och så blir man lat …

    Svara
 15. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 16. MiT

   /  07/09/2017

  Dansringar… Nyspråket i Sverige firar nya triumfer när man ska beskriva hur sexövergrepp på festivalerna går till…
  ”Män som skapar ”dansringar” avvisas för att hindra ofredanden”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-som-skapar-dansringar-avvisas-for-att-forhindra-ofredanden

  Svara
  • Jan

    /  07/09/2017

   Och vilka är det som skapar dansringar? Här är två konkreta råd för hjälpa tjejer på festivaler att undvika sexövergrepp. Om de nu vill bli hjälpta?

   1) Kommuner, eller andra arrangörer upphör med gratisfestivaler riktade till unga.
   2) Kommunernas socialförvaltningar upphör med att betala entrébiljetter eller gratis transporter för ensamkommande.

   Tragiskt nog är kommunerna själva med och bidrar till övergreppen genom de privilegier de ger de här illegala asylturisterna. Den lokala pressen stöttar sedan övergreppen genom att tiga om orsakerna och vägra peka ut de skyldiga. Sedan kommer feministerna in och stöttar övergreppen genom att lägga skulden på helt oskyldiga grupper för att flytta fokus från de verkligen skyldiga.

   Svara
  • Jag åkte båt idag och där fanns det en skylt med varningsordet ”Klämrisk”. Det kanske vore en lämplig skylt att ställa fram på festivalerna?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/09/2017

    Dansring, det är ett ord som gör mig mycket skeptisk. Vad är det för fenomen.

    På punk och trashspelningar kan man uppleva något som konsertlyssnarna kallar för mosh- och circlepit. En typ av punk/metalritual med rötter i pogodans från England, ganska liten möjlighet att kombinera någon av dem med sexuella övergrepp, våldtäkt är i princip uteslutet, och om man ändå passar på att tafsa så är det osannolikt att det går att särskilja från någon annan typ av beröring.

    Så vad fan är en dansring i detta sammanhang. Själv har jag ingen erfarenhet av disco eller elektronisk musik.

    Googlar, och hittar en tråd på ett forum från 2008 som inte säger något. Googlar vidare, hittar en nostalgiartikel på Fjortisnyheter24 från 2014

    ”Dansringen runt alla väskor på mellanstadiediscot. Sällan fanns det garderobspersonal på dessa discon. I stället samlade alla sina väskor och jackor i en stor hög på dansgolvet och dansade runt den i en ring.”

    Det enda som ger en ledtråd är följande video…

    Svara
  • G

    /  07/10/2017

   Hahaha, så jävla illa, tala klarspråk för fan!

   Svara
 17. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 18. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 19. Jag rekommenderar verkligen att ni alla lyssnar på Janne Josefssons sommarprat:

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2071

  Svara
 20. hllviken

   /  07/09/2017

  SVERIGES AMBASSADÖR I TYSKLAND –
  (möjligen är det hans dotter)

  Svara
  • Klimathotet

    /  07/09/2017

   Tyskland borde skicka räkningen till Sverige p.g.a. statsunderstödd huliganism.

   Svara
  • hllviken

    /  07/10/2017

   Det är Per Thöresson med dotter.

   Svara
 21. Jan

   /  07/09/2017

  Den bortskämda, manshatande narcissisten Zara Larsson pratar manshat i en brittisk intervju. Vår bimbo till finansminister är full av beundran för den här självgoda manshataren…

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/a/2WXnx/zara-larsson-machokulturen-ar-giftig

  Svara
  • hllviken

    /  07/09/2017

   ”The shabby guy with blue shirt and a barret on his head….” 🙂 ,

   Svara
  • Hans

    /  07/10/2017

   Vi vanliga har ju fattat hur det ligger till med Mattias W så man är väl inte ens förvånad. Men det bli mer tydligt vilka SA trupper de här människorna är och med Mr Wågh som en civilklädd Uberhauptmann furer chef för gatans underrättelsetjänst. Bör de inte bli konsekvenser av detta i form av en granskning eller är man för optimistisk då?

   Svara
  • QED

    /  07/10/2017

   Hamburg-resenär

   Svara
 22. MiT

   /  07/09/2017

  Svara
 23. Parvus

   /  07/09/2017

  Sist SA marscherade hade de bruna uniformer. Nu verkar det mest vara svartklädda som gör gatan fri.

  Svara
 24. MiT

   /  07/10/2017

  Svara
 25. MiT

   /  07/10/2017

  Svara
 26. G

   /  07/10/2017

  Hanif Bali (M) Vs. Håkan Svenneling (V)

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2017

   WHARGARBL!1!!
   Det är då helvete att vänstermuppar måste ha huvudet så djävla långt uppkört i sin ideologiska utopi.

   Håkan: *vänsterpattityd-*
   Hanif: ”Men verkligheten: (parametrar)”
   Håkan: (Utan att korrigera för verklighet han just blivit informerad om) *samma skit en gång till*

   ”Vi har utarbetat en policy. Poliserna ska komma inom en 45 min.”
   HUR?
   Aldrig ett svar på detta, för då måste de handskas med verkligheten. Dumma verklighet som alltid sätter käppar i hjulet.

   Svara
   • G

     /  07/10/2017

    Haha. Ja, det är ju lite underhållande att höra på’t 😛 😉

    Svara
 27. G

   /  07/10/2017

  ”Under lördagskvällen ska en ung flicka ha blivit indragen i en bil i Härnösand av tre okända män. I bilen ska flickan ha blivit antastad och bestulen på sin mobil.”
  http://www.allehanda.se/blaljus/brott/okanda-man-drog-in-flicka-i-en-bil-i-harnosand-ska-ha-blivit-sexuellt-ofredad-och-bestulen

  ”Fyra fall av sexuellt ofredande på Hamnfestivalen

  Enligt polisen har det varit en stökig Hamnfestival i Luleå. Bland annat har tre fall av sexuellt ofredande rapporterats in under natten och ett fall under torsdagen.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=6735164

  ”Två fall av sexuellt ofredande på Tosia Bonnadan”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6735152

  Svara
  • G

    /  07/10/2017

   ”Sexuellt ofredande på Falkträskbadet

   – Det är fyra tjejer under 15 år som ska ha blivit utsatta för det här. Vad han ska ha gjort vill jag inte uttala mig om, säger Johan Aittamaa, RLC-befäl vid polisen region nord.”
   http://norran.se/nyheter/blaljus-nyheter/sexuellt-ofredande-pa-falktraskbadet-851647

   ”Misstänkt våldtäktsförsök i Västerås – kvinna nedslagen

   En kvinna i 30-årsåldern har anmält till polisen att hon blivit nedslagen och utsatt för ett våldtäktsförsök i centrala Västerås.
   Polisen har letat, utan resultat, efter två misstänkta gärningsmän under natten.

   Enligt Pettersson har kvinnan uppgett att männen var mörkhyade, långa och smala. Uppskattningsvis är de mellan 18 och 25 år gamla.”
   https://unvis.it/aftonbladet.se/a/PVE87

   Svara
  • G

    /  07/10/2017

   ”Två våldtäkter under helgen – fem gripna

   Två våldtäkter och flera andra sexualbrott har anmälts i Värmland under helgen.
   I Kilstrakten har en 16-årig flicka anmält att hon har blivit våldtagen av flera män och även i Forshaga ska en 28-årig kvinna ha blivit våldtagen av en man.
   ..[..]..
   – En 16-årig flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest. Fyra män i åldern i 20-årsåldern har förgripit sig på flickan och hjälpts åt att våldta henne, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour.
   ..[..]..
   En anmälan om en våldtäkt har även gjorts av en 28-årig kvinna i Forshaga. Den ska ha inträffat i en lägenhet på orten under lördagskvällen. En 30-årig man har anhållits misstänkt för brottet.
   ..[..]..
   Under helgen har dessutom flera fall av sexuella ofredanden anmälts till polisen. Bland annat ska en man ha blivit sexuellt ofredad av några andra män.
   http://nwt.se/varmland/2017/07/09/tva-valdtakter-under-helgen-fem

   Svara
   • hm säkraste ställena var nog raggarträffarna i västerås lidköping
    låångt över 100tusen människor

    Svara
    • G

      /  07/10/2017

     Mmm …

     ”Lugnt på Power Big Meet

     Mer folk och fylla än vanligt, men på det hela taget ganska lugnt. Det tycker både polisen i Västerås och Lidköping där man haft stora bilträffar under helgen.”
     https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/lugnt-pa-power-big-meet

     Svara
     • trots alla vita lågutbildade män??
      jaja alla hade armband
      konklusion
      vita ungdomar med utbildning som går på på musikfestivaler med musik typ Zara Larsson våldtar kvinnor
      förbjud tex Zara å stäng universiteten

  • Gigas

    /  07/10/2017

   Det finns allvarligare problem.

   ‘Bara tre av 14 bokningar till Latitud 57 är kvinnliga artister. Miljöpartisten XX tycker att det är pinsamt och kritiserar festivalen för att vara ”fruktansvärt ojämställd”.’

   Hon fick tydligen svar på tal på Facebook då många menade att det var viktigare att boka artister utifrån hur efterfrågade de var än vilket kön de hade. Folk är konstiga.

   Svara
 28. #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

   /  07/10/2017

  Stackars, stackars Katerina Janouch! (Eller inte!!!!)
  http://www.expressen.se/noje/katarina-janouch-jag-blev-mobbad-i-svt-programmet-/

  Katerina Janouch mobbade Pär Ström
  http://treve-treve.blogspot.se/2012/11/katerina-janouchs-svar-till-par-strom.html

  Eh – eh- eh, Katerina:
  Internet glömmer aldrig.
  Det gör inte jag heller.

  Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Bra att du håller koll, Ulf. Visserligen har man rätt att byta åsikt men det är bra att hålla koll på kappvändarna. Risken att de vänder kappa igen brukar vara ganska stor. Det är en hel del kvinnliga journalister nu som bytt åsikter i såväl feminist- som invandringsfrågan. Expressens ledarredaktion till exempel…

   Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Stackars Pär fick stryk från nästan alla håll. Kvinnorna gav sig dessutom ofta på hans utseende. Samma kvinnor som gnäller om utseendefixeringen i samhället…

   Svara
  • Lövet

    /  07/11/2017

   Jag kommer att ge henne respekt så fort hon officiellt tar avstånd från det där…
   …vilket dock inte verkar hända…

   Svara
 29. G

   /  07/10/2017

  ”Sara Mohammad: Förbjud slöjor på barn

  Sara Mohammad blev könsstympad, tvingad att bära slöja och nästan bortgift av sin egen familj. Hon vill förbjuda barn att bära slöja. – Små flickors kroppar sexualiseras, säger hon.”
  http://www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/sara-mohammad-f%C3%B6rbjud-sl%C3%B6jor-p%C3%A5-barn-1.4426553#/

  Svara
  • G

    /  07/10/2017

   ”Du har anklagats för att vara islamofob – vad säger du om den kritiken?

   – Jag skrev en gång att jag var islamofob, men jag förstod inte begreppet fobi. Mina vänner ringde och sa att du kan inte ha fobi – du har ju upplevt det här genom hela din uppväxt, det är inte fobi. Mitt syfte var att få människor att ifrågasätta islamism – inte muslimer.
   – Min älskade pappa var muslim och mina egna systrar bär slöja. Jag älskar dem av hela mitt hjärta, men jag hatar deras slöjor.”

   Svara
   • Johan

     /  07/10/2017

    Kritik är inte fobi.
    Så enkelt och självklart egentligen, men alldeles för svårt koncept för våra politiker och ”journalister”.

    Svara
 30. MiT

   /  07/10/2017

  Som sagt, Wåg är inte så intresserad av att fota de som misshandlade utan fotade hellre journalisten som blev misshandlad för att kunna påstå att de var nazister…

  Svara
 31. G

   /  07/10/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2017

   Svara
  • hllviken

    /  07/10/2017

   Judar är gudar.

   Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Starkt av Margit. Kanske hon sådde fröet till en långsam avprogrammering av den där patetiske nazisten? En välgärning i så fall.

   Svara
   • Jan

     /  07/10/2017

    Tydligen har vi riktiga nazister här på forumet. Illavarslande…

    Svara
   • Det har länge funnits ett gäng nazister här Jan.

    Personligen så önskar jag att jag var jude då de styr ALLT enligt vissa. Frågeställningen varför judar skulle vilja ha invandring från antisemitiska länder står obesvarad…

    Svara
    • Senior

      /  07/10/2017

     👍🏻

     Svara
    • Flowers

      /  07/10/2017

     Varför judar vill ha invandring från antisemitiska länder, utom sitt eget land, finns det info om på många ställen. Söndra och härska. Kalergi planen.

     Svara
     • Förutom att det inte riktigt låter sunt.

      Om tillräckligt många länder i väst sätter sig mot Israel så är det dödsdömt. Att fylla västländer med antisemiter är lite ologiskt. Men vad vet jag?

     • Riktigt bra poäng!
      Har aldrig sett det uttryckt på det sättet tidigare.

    • Dreadlock

      /  07/10/2017

     Vi kan konvertera till judendomen du och jag Polyester samtidigt. När Nazistiska fullblodsidioter möter dito islammörkret på svensk mark, och man inte kan vänta med att den godtrogna befolkningen ska vakna till inom den närmaste generationen, så kanske man kan hitta ett välbevakat spirande kreativt samhälle i Israel.

     Nazisterna kan ta sina konspirationer och köra upp den i valfri kroppsöppning.

     Svara
     • Frid åt världens folk

       /  07/11/2017

     • LOL, jo du ser att det finns minst sex nazister här!

      ”Hej, hej” som tiggaren vid butiken säger. De vågar inte blanda in sig i konversationer.

     • Adolf

       /  07/11/2017

      Hamas och nazisterna har samma ideologi, det säger allt.

 32. G

   /  07/10/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  07/10/2017

   Ren slump. Slump som all militär verksamhet gick ut på att slåss mot på den tiden vi hade en.

   Svara
 33. G

   /  07/10/2017

  Svara
  • Även ”oppositionen” knäpptyst. Ha detta i åtanke omkring September nästa år.

   Svara
   • Senior

     /  07/10/2017

    Precis.

    Svara
   • Rikard

     /  07/10/2017

    Hej.

    Det var de borgerliga partierna som sjösatte den utredning som nu ligger som en lagrådsremiss, så varför skulle de protestera?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Kristian

      /  07/11/2017

     När jag försöker hitta ursprungsbetydelsen av ”liberal” brukar datorn krascha. Konstigt. Ungefär som när jag skriver ”demokrat” efter ”social.”

     Svara
    • Senior

      /  07/11/2017

     Vilka borgerliga partier?
     Det finns inga borgerliga partier i Sverige.

     Det finns några som påstår sig vara borgerliga, men när de fick två mandatperioder på sig att föra borgerlig politik fortsatte de i sossarnas spår. De till och med skrev en DÖ- överenskommelse där de lämnade walk-over till sossarna när folk envisades med att fortsätta rösta på dem.

     Det enda parti som verkligen utmanar den socialistiska sjuklövern är också ett socialistiskt parti.

     Nåja, jag förstår vad du menar….

     Svara
 34. G

   /  07/10/2017

  Svara
 35. G

   /  07/10/2017

  ”Vem tar ansvar för det här?

  Antalet utanförskapsområden är betydligt fler än vad som officiellt medges. Och de ytterst ansvariga har haft ett starkt intresse av att tona ned allvaret i utvecklingen, skriver GP:s debattkrönikör Paulina Neuding.

  Medan Polisen listar ”utsatta områden”, var dåvarande Folkpartiet först med att rita kartan över ”utanförskapsområden” i Sverige. Någon ny studie över utanförskapet har inte kommit från Liberalerna på tre år. Men nationalekonomen Tino Sanandaji fortsätter att räkna utifrån partiets ursprungliga mätmetod. (Sanandaji uppdaterade Folkpartiets karta över utanförskapet på uppdrag av tankesmedjan Den Nya Välfärden 2014. Hans granskning visade inte bara att antalet utanförskapsområden fortsatte att växa. Han avslöjade samtidigt att Folkpartiet bytt mätmetod i sin senaste mätning – en metodbluff för att skönmåla utvecklingen.)

  Under Almedalsveckan berättade Sanandaji om sin senaste granskning. Han har funnit att om man bara ser på den invandrade delen av befolkningen, utgör majoriteten av alla svenska kommuner i dag utanförskapsområden.(forts)”
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/vem-tar-ansvar-f%C3%B6r-det-h%C3%A4r-1.4421971

  Svara
 36. G

   /  07/10/2017

  ”Schulman: Det går att se på Sveriges flyktingmottagande med stolthet
  ..[..]..
  Det som förut bara var stridsrop på hatsajter som Avpixlat är nu ord som finns i var mans mun. Också i ledarskikten hos de etablerade politiska partierna. Det märktes under Almedalsveckan, att det politiska etablissemanget nu skriver under på att vi lever i ett Sverige som går på knäna.
  ..[..]..
  Varför är vi inte i stället stolta?

  Under ett möte i Washington 2008 träffade Barack Obama Södertäljes borgmästare Anders Lago och Obama slogs häpet av att denna lilla kommun i detta lilla land tog emot fler flyktingar under flyktingvågen från Irak än hela Nordamerika. Obama kände skam för sitt lands flyktingpolitik, sa han. Och han var imponerad av Sverige. Anders Lago återvände hem till Sverige. Han var stolt.
  Detta var nästan tio år sedan. Sedan dess har Sverige växlat upp rejält, vi har tagit in många fler. När Syrien brann och miljoner människor flydde så stod Sverige upp. Vi öppnade våra gränser och gav hjälp.
  163 000 människor år 2015.
  Vi gjorde det. Vårt land. Sverige! En humanitär stormakt, bättre än alla andra på att rädda människor i nöd. Det är det jag talar om. Att vi gjort allt detta.
  Var stolt över att du är svensk!”
  http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/vi-gjorde-det-vart-land-sverige-/

  Svara
  • Hamon

    /  07/10/2017

   Man undrar vad är det för fel på människan. Hur kan det vara möjligt att förneka alla bevis på det motsatta. Hur kan man av ideologiska skäl välja att blunda för Sveriges uppenbara kris och om utveckling fortsätter, degradering till u-lands status i framtiden.

   Svara
  • Olof

    /  07/10/2017

   Um… för att vårt räddande av några futtiga hundra tusen lett till miljontals svältande? För att världen nu tittar på Sverige som ett avskräckande exempel, vilket försvårat situationen för flyktingar i hela världen? För att vår totala oförmåga att hantera integration kommer att resultera i ett så jävla dåligt resultat att vårt framtida samhälles bottenskrap knappast kommer vara tacksamma för att deras högsta aspiration i livet kommer att vara möjligheten att kanske få torka våra åldrande stjärtar?

   Jag är varken nationalist eller kollektivist eller något liknande och tar inget som helst ansvar för den ondska som människor som råkat leva i samma land som jag har ägnat sig åt. Men för den som känner sig delaktig i detta så skulle jag snarare säga – skäms. Ditt vidriga kräk. Din ondska är på nivån av slavhandlarna, att du lurar hit människor med lögnaktiga sagor och falska löften gör dig inte bättre än de som hämtade människor i järn med piskor.

   Svara
  • Situationen i ”u-länder”: oförändrad.
   Situationen i Sverige: inte okej, som statsministern skulle säga.
   Antal hjälpbehövande i krisområden: oförändrat.
   Antal verkliga flyktingar i krisområden: oförändrat.

   Hybris är det enda som är konstant.
   Vi kan inte nämnvärt påverka situationen ”där” genom att förvärra situationen ”här”.

   Svara
  • G

    /  07/10/2017

   Alex: ”Under 2016 var 65 miljoner människor på flykt världen över. Det är fler människor än någonsin som befinner sig i kris. Många av dem flydde från Syrien, över Medelhavet, till Europa.”…

   Svara
 37. G

   /  07/10/2017

  ”Färre utvisas med tvång – polisen pekar på resursbrist

  Antalet personer som utvisas med tvång efter att ha fått avslag från Migrationsverket har minskat med 30 procent i år.

  Enligt polisen beror det på att man inte har fått tillräckligt med pengar från regeringen.

  Polisen har under flera år fått krav från både den rödgröna regeringen och alliansregeringen, att öka antalet genomförda utvisningar. Men statistik från gränspolisen visar att man hittills i år har kraftigt minskat antalet personer som utvisas med tvång.

  Mellan januari och april utvisade polisen 591 personer som fått avslag från Migrationsverket, vilket var nästan 30 procent färre än samma period förra året.

  I en rapport skriver gränspolisen att minskningen bland annat beror på att man ”inte tillskjutits nödvändiga resurser från regeringen”.

  Per Löwenberg, ställföreträdande sektionschef vid den nationella gränspolisen, säger att resursbrist är en av orsakerna till att antalet tvångsutvisningar har minskat.
  ..[..]..
  Per Löwenberg säger att minskningen också kan bero på att det saknades id-handlingar i nästan en majoritet av ärendena som lämnades över från Migrationsverket.

  – Vi har i år fått färre ärenden med pass och det innebär naturligtvis också att det blir färre som är lätt att verkställa, säger han.

  Förra året saknades id-handlingar i 48 procent av ärendena från Migrationsverket.
  ..[..]..
  I rapporten pekar polisen också på att utvisningarna i majoriteten av fallen är väldigt svåra att verkställa. Man skriver exempelvis att bland ärendena som lämnades över från Migrationsverket i år, hade personerna avvikit i 78 procent av fallen.

  Samma tidsperiod förra året var motsvarande andel 66 procent.

  Inrikesminister Anders Ygeman (S) håller inte med om att gränspolisen har fått för lite pengar.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6734231

  Svara
 38. G

   /  07/10/2017

  TT:s utsände i Tyskland gör reportage om AFD….

  ”Partiet som förändrade Tyskland
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/partiet-som-f%C3%B6r%C3%A4ndrade-tyskland-1.4428214

  Kan för lite om AFD generellt för å veta om det är en rättvis bild. Tänker inte lägga stor vikt vid uttalanden av företrädare, med tanke på e.g antisemitiska uttalanden som ibland hörs och/eller försvaras från svenskt håll så går det nog jämt ut. Tycker dock svaren han gav i ”fakta rutan” under artikeln nästan var mer intressant. Just den man de intervjuar brinner mest för utbildning/skolfrågor. Det där med krav på bönerum här och där har vi ju även sett i Sve, exempelvis på skolor. Tycker nästan svaren han gav i ”fakta rutan” under artikeln nästan var mer intressant, speciellt hur han ser på om han själv skulle flytta till Sverige.

  Svara
  • G

    /  07/10/2017

   Om det var oklart så tycker jag alltså att svaren han gav i ”fakta rutan” under artikeln nästan var mer intressant. 😛 Va fan. Jag raderade lite text och skulle ändra, men tydligen kom detta med två gånger. *suck*.

   Bara för att nämna ett exempel från Kaplan-gate på uttalanden och möten med fascister som försvaras av MP-politiker…

   ”Är detta det riktiga Miljöpartiet?

   En av miljöpartiets toppolitiker i Kronoberg, Kjell Jormfeldt, skyller Kaplans avgång på islamofobi och försvarar jämförelsen mellan judeförföljelserna i 1930-talets Tyskland och hur palestinier behandlas av dagens Israel.”
   http://archive.is/v1J7u

   Svara
   • G

     /  07/10/2017

    Om nån undrar vem Lahouaichri är efter att ha läst ledaren ovan så är det den här filuren…

    ”Ni pratar om demokrati, men det är judarna som styr världen och Sverige, säger Abdelhak Lahouaichri.

    – De kallar oss för islamister, låt dem kalla oss för det då. Men vi hoppas att vi ska få samma rättigheter som judarna med antisemitismen och att det också blir förbjudet att kritisera muslimer.”
    http://archive.is/evtYV

    Svara
    • Ständigt denna offermentalitet. Patetiskt.

     Men tänk ändå att 0.2% av världens befolkning har lyckats så bra!

     Svara
    • Öh, Abdel, vars efternamn jag inte ens tänker försöka att uttala, att kritisera judar är inte förbjudet. Tröttsamt, men inte förbjudet. Det är lite som att kritisera alla muslimer med att de bränner getter eller något.

     Okonstruktivt.

     Svara
 39. Erik

   /  07/10/2017

  Kom ihåg att kommunismen är en skapelse av kapitalismen. Den är skapad av frimurare. Lenin Marx Trotsky, Mao och andra var alla frimurare.

  Svara
  • x

    /  07/10/2017

   Samma resonemang som att det är den mobbades fel att han/hon blir mobbad.
   Är dessutom den som mobbar med i någon sekt så är det ett plus enligt dig.

   Svara
  • Cthulhu åker till Zürich. Adam Weishaupt lever – i Georgien.
   Fnord.

   Svara
 40. QED

   /  07/10/2017

  OT: Kritik mot ”feministisk krishantering” efter att ”Hesa Fredrik” skapat oro i Stockholm:

  https://nyheteridag.se/kritik-mot-feministisk-krishantering-efter-att-hesa-fredrik-skapat-oro-i-stockholm/

  Påminner om ett gammalt skämt:

  ”Female Astronaut: ”Houston, we have a problem”
  Ground Control: ”What”
  Female Astronaut: ”Never Mind”
  Ground Control: ”Whats the Problem”
  Female Astronaut: ”Nothing”
  Ground Control: ”Please Tell Us”
  Female Astronaut: ”Im Fine””

  Svara
 41. G

   /  07/10/2017

  Till Arvsfonden av alla ställen…

  ”Sting skänker bort Polarprispengar”
  http://www.gp.se/n%C3%B6je/sting-sk%C3%A4nker-bort-polarprispengar-1.4430339

  Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Det kan tyckas som att Robert Perlskog kackar i eget bo men han har vissa poänger. Kommersialiseringen av tv-sporten har inte inneburit bättre kvalité på kommenterandet och journalistiken. Snarare högre omsättning på journalister och lägre kvalité. Och då talar jag inte enbart om att komma ihåg rätt namn på spelare och tränare.

   SVT/SR håller fortfarande högst kvalité trots att de har blivit av med nästan alla sändningsrättigheter. Och de sportjournalister som håller högst standard i kommersiella medier är alla rekryterade från SVT/SR.

   http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/wq0PP/ordkriget-pa-twitter-ar-lagt-av-dig

   Svara
   • Jan

     /  07/10/2017

    Det var inte meningen att den här skulle hamna under din kommentar G. Det blev fel…

    Svara
   • x

     /  07/10/2017

    Allt SVT/SR gör är av högsta världsklass, t.ex.nyhetsrapporteringen.
    Det var bättre förr.

    Svara
    • Jan

      /  07/10/2017

     Jag vet inte om du är ironisk här. Jag antar det. Vad jag kan med säkerhet fastställa är att nyhetsrapporteringen eller samhällsbevakningen inte på någon punkt är bättre i de svenska kommersiella kanalerna. Må de heta TV3, 4, 5, 6, 7, 8 eller 9. Detsamma gäller radion. Jag är anhängare av public service. Vilket säkert kan tyckas reaktionärt i en värld där bara pengars värde räknas.

     Svara
    • Senior

      /  07/10/2017

     Ja, nyhetsrapporteringen är verkligen neutral och opartisk, exempelvis när Aktuellt gick ut med nyheten att Israel brutit vapenvilan genom att besvara palestiniernas raketanfall……

     Svara
     • Jan

       /  07/10/2017

      Visst, det finns alltid fel att finna för den som söker. Men vill du hävda att de svenska kommersiella alternativen är bättre? De enda som erbjuder ett alternativ är TV4. Och de är knappast bättre…

     • Senior

       /  07/10/2017

      Nej, de är tyvärr inte mycket bättre. Men de hävdar sig inte vara opartiska till skillnad mot SVT.

      -Till skillnad mot SVT tvingas vi heller inte ofrivilligt bekosta den skiten med tvångsinsamlade skatter, även känt som tv-licens.

   • Y

     /  07/10/2017

    Vem har påstått att det skulle bli ”bättre kvalité på kommenterandet och journalistiken”?
    Nej, det handlar om pengar.
    Vi som tvingas betala licens ska inte behöva pumpa in alla miljoner varje gång det är ett större idrottsevenemang – licensen är redan alldeles för hög.
    Det är bättre att de som är intresserade av sport får bekosta sina hobbies själv genom att prenumerera på en betalkanal.

    Svara
    • Jan

      /  07/10/2017

     Visst, jag förstår att penningen är gud i mammons värld. Det behöver jag ingen föreläsning om. Fast här dryftade jag frågan om kvalitén på sportjournalistiken. Den tycks ha sjunkit i takt med att miljarderna pumpas in i sportindustrin.

     Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Sting har förmodligen ingen aning om hur de där pengarna kommer att slösas bort… Dock hedervärt av honom att skänka bort prissumman.

   Svara
   • Olof

     /  07/10/2017

    Verkar faktiskt som han har koll på det: ”Jag blev djupt hedrad över att tilldelas Polarpriset i år och kommer med glädje att donera prispengarna till det svenska ungdomsinitiativet Songlines. Musik kan brygga broar och det här projektet belyser vilken viktig roll musik kan spela för att ge unga på flykt en möjlighet att knyta an till ett nytt samhälle”, säger Sting i pressmeddelandet.

    Så jag antar att det handlar om någon sorts musikinitiativ där de unga kan knyta an till det svenska samhället genom att spendera tid bakom galler efter lite roliga festivalvåldtäkter…

    Svara
 42. Senior

   /  07/10/2017

  Det är precis dylika saker som riktiga medier hade grävt fram om vi hade haft några (undantaget ”alternativa” medier).

  Nu är ”etablerad media” istället en del av problemet, de till och med anlitar dessa personer och ger dem utrymme.
  De ger dem t.o.m. guldspaden för deras ”gräv”.

  Fundera lite på det sista stycket jag skrivit, vad det säger om media och vilka konsekvenser det får.

  Fundera ett varv till på varför våra politiker (via vår polis och säkerhetstjänst) låter dem hållas?

  Svara
  • Klimathotet

    /  07/10/2017

   Hade Julius Streicher varit journalist i Sverige idag hade han varit en stark kandidat till guldspaden.

   Svara
 43. ?

   /  07/10/2017


  Kommunal hotar med att lämna Nordea om banken flyttar huvudkontoret från Sverige:

  ”Vi ogillar mycket det agerande Nordea har visat på, det är att idka utpressning, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till Aftonbladet”.

  ”Det använder förbundet nu som påtryckning för att få Nordea att tänka om kring sitt hot om att lämna Sverige”.

  Är det någon som kan förklara skillnaden mellan ”utpressning” och ”påtryckning”?

  http://omni.se/kommunal-flyttar-miljard-om-nordea-lamnar-sverige/a/4PXbE

  Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Det är väl ingen utpressning. Var och en har väl rätt att välja bank. Vill Nordea lämna Sverige får de väl göra det. Sedan står det var och en fritt att ta ut sitt kapital därifrån.

   Svara
   • Precis. Marknadskrafterna avgör. Konsumenter får bestämma över sina egna pengar.

    -”I pay you for an hour and a half, you clear out after half an hour. That’s socialism.”
    -”No, no Mr. Fawlty. That’s the free market!”

    Sedan finns det en mycket bättre lösning än resolutionsavgift och att staten går in och räddar dem som spekulerat fel: låt dem gå i konkurs! Kapitalism från början till slut, och inte bara när det passar. (Givetvis måste man då också – till att börja med – se till att stycka upp alla som är ”too big to fail.”)
    Sedan får konsumenter välja vilka banker de vill lita på.

    Svara
   • Senior

     /  07/10/2017

    Japp, precis som det skall vara i en sund marknadsekonomi med konkurrens….

    Svara
 44. Jan

   /  07/10/2017

  Åsa Regnér verkar vara korkad på riktigt. Hon försöker göra gängbrottsligheten till en jämställdhetsfråga. I själva verket är gängbrottsligheten hårt knutet till invandringen och så kallade utanförskapsområden. Utanförskapsområden som riksdagen och Åsa Regnér själv varit med om att skapa. Hur dum får en minister vara? Finns det någon nedre gräns?

  http://www.expressen.se/debatt/mannen-har-ett-eget-ansvar/

  Svara
 45. Dreadlock

   /  07/10/2017

  Rykande färsk seminarium ( Jan Åberg,Tino Sanandaji, Ann Heberlein)

  Särskilt T.S försöker på sitt oefterhärmliga sätt deklamera vad Sverige och den godtrogna majoriteten invånare är på väg att förlora .Spola fram till 13:05

  Svara
  • Jan

    /  07/10/2017

   Jag vet inte. Jag har hört dem förut. Jag vet var de står. Ingenting nytt där. Det är intressantare när åsikter bryts. Som i Publicistklubben till exempel. Dialog är intressantare än monolog så att säga.

   Svara
 46. Jan

   /  07/10/2017

  Zozan från ROKS försöker dribbla bort korten i våldtäktsfrågan. Av ideologiska skäl. Hennes förklaringsmodeller är dessutom direkt osanna. Läs själva:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/8y7vw/vita-mans-porrforsvar–hot-om-dodsvaldtakt

  Svara
  • bla bla vita män bla bla
   inget nytt

   Svara
   • Jan

     /  07/10/2017

    Visst, inget nytt. Men det är ändå förvånande att hon med sådan iver försöker dölja sanningen om våldtäkter på festivaler. Det är ju litegrann som att hävda att jorden är platt och komma undan med det.

    Svara
 47. Jan

   /  07/10/2017

  Hur lågt kan Expressen Nöje sjunka? En flickvän till ett anonymt NHL-proffs (som inte platsar) åker hem till Sverige för att hennes mormor har avlidit. Är det en nyhet? Vad har vi med det att göra. Vad är det för småungar som får anställning på Expressen under somrarna?

  http://www.expressen.se/sport/hockey/nhl/tvingas-resa-hem-efter-dodsbeskedet-jobbigt-/

  Svara
 48. Förskjutning av Europas geografiska och kulturella centrum
  http://avancemang.com/forskjutning-av-europas-geografiska-och-kulturella-centrum/
  ”[…]Därefter lämnar Trump Europas nya mittpunkt för att resa till den gamla mittpunkten, Tyskland.

  Han möts av kravaller och gatustrider, där tusentals svartklädda vänsterdemonstranter sätter bilar i brand, slår sönder skyltfönster och gör gatorna osäkra. De flesta av dem är unga, de bor hemma hos sina föräldrar. Många av dem har aldrig arbetat, och har egentligen ingen aning om skillnaden mellan kapitalism och socialism. […]”

  Svara
  • ”Men asså tänk om din partner påverkar era barn så att de blir nazister”

   Totalt rimlig slutsats. Jösses.

   Sedan så brukar väl de flesta skita i vad ens partners politiska val är… förhoppningsvis.

   Svara
   • Olof

     /  07/10/2017

    Får säga att det är påfallande hur ofta den här typen av sektlikt beteende tycks uppvisas i den typen av kretsar. Om man försöker påverka någon att göra slut med en partner över avvikande ideologi så är man lååååååångt in i sektlivet…

    Svara
 49. Hanif Bali livestreamar:

  https://www.twitch.tv/hanifb

  Kan inte själv kolla men vanligtvis så sparas videor på kanalen i fråga.

  Svara
 50. MiT

   /  07/10/2017

  Svara
  • Senior

    /  07/11/2017

   ”Tyvärr nödvändig insikt: antal makthavare/op.bildare t höger som kommer stå på rätt sida när vi fysiskt hotas av fascister kommer vara ~noll”

   -Detta skriver Ali Esbati efter att ha vägrat ta avstånd från att hans likasinnade vänsterextrema fysiskt har misshandlat journalister och skadat 400 poliser i Hamburg…

   Svara
 51. Pether

   /  07/10/2017
  Svara
  • så typiskt dalmasar

   Svara
   • Kristian

     /  07/11/2017

    ”… då man fattat misstankar om att familjen planerat att gifta bort henne i det tidigare hemlandet.”
    Ja, viss hör man Gärdebylåten i andanom när man läser den meningen?

    Svara
   • Noger

     /  07/11/2017

    Jag skulle gissa på ditresta östgötar.
    ”Östgötar äro farligt folk. De äro goda stridsmän och hålla sig själva för att vara de bästa. Därför trivas de illa samman med annat folk, och därom bemöda de sig föga. De äro glada, när de äro druckna, men eljest trivas de illa med skämt.”

    Svara
 52. Frida Gustavlin

   /  07/10/2017

  Sverige är alltså det bästa landet för invandrare att komma till. Men, är det samma sak som att det är bäst för Sverige att Sverige är det bästa landet för migranter att komma till?

  Nu har vi lite olika typer av invandrare.

  Flyktingar
  Anhöriginvandring
  Ekonomiska migranter
  Arbetande migranter

  http://www.expressen.se/nyheter/sverige-ar-basta-landet-i-varlden-for-invandrare/

  Nu hinner jag inte, men kan vara väl värt att titta på vad källan egentligen menar med bäst.

  ”Det var under flyktingvågen 2015 som Sveriges flyktingpolitik kom i fokus. Den nya amerikanska studien är däremot inte fokuserad på just flyktingfrågan.

  – Vårt syfte var snarare att fokusera på de ekonomiska aspekterna av invandrig och vilken effekt detta kan ha på hur landet uppfattas internationellt, säger datareportern Deidre McPhillips på US News.”

  Det osar katt om jag ska vara ärlig.

  Men man kan vara säker på att vissa på vänstersidan kommer använda denna studie flitigt.

  Svara
 53. MiT

   /  07/10/2017

  Svara
 54. MiT

   /  07/10/2017

  Man verkar vilja ha tag i de som kravallade i alla fall
  ”Wer kennt diese G20-Verbrecher?”
  http://m.bild.de/news/inland/g20-gipfel/wer-kennt-diese-verbrecher-52493328,view=amp.bildMobile.html

  Svara
 55. MiT

   /  07/10/2017

  Svara
 56. MiT

   /  07/11/2017

  Svara
  • Kristian

    /  07/11/2017

   Jag tyckte ett tag att Westerholm överdrev om att 2018 skulle bli värre än någonsin. Jag hade fel.

   Svara
 57. MiT

   /  07/11/2017

  Svara
  • G

    /  07/11/2017

   Behövs ingen kommentar, det är länge sedan blommorna vissnade…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  07/11/2017

   TTs politiske mupp gör, efter starka påtryckningar från den grävande allmänheten, sitt jobb.

   Feminist, antirasist, vänster (V)

   Quel surprise.

   Svara
 58. MiT

   /  07/11/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/11/2017

   Ser att advokaten stängt sitt konto.

   Stalltips, i en public servicekanal eller vänsterkrönika nära dig: Ingående berättelse om hur en tapper och stark kvinna försökte återvända till Twitter, men upptäckte att patriarkatet och hatet vuxit sig än starkare under hennes bortavaro.

   Svara
 59. MiT

   /  07/11/2017

  Svara
 60. G

   /  07/11/2017

  ”Mordmisstänkt 19-åring gripen i Tyskland

  Den 19-årige man som är efterlyst, misstänkt för mordet på en 25-årig kvinna i Karlstad i början på juni, har gripits i Tyskland.
  Mannan försökte tjuvåka på ett tåg och blev kontrollerad av polis.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/mordmisst%C3%A4nkt-19-%C3%A5ring-gripen-i-tyskland-1.4430659

  Svara
  • Klimathotet

    /  07/11/2017

   En tysk tågkontrollant gjorde det som Kling & Klang & Co inte klarade av.

   Svara
   • Uttrycket ”Tyskland är som Sverige fast för vuxna” står sig rätt bra ibland.

    Svara
 61. G

   /  07/11/2017

  ”Efter larm om ”skräckvälde” – skarp kritik mot Konsthögskolan

  Straffkultur, ”Stasi-metoder” och jäv. Så lät det när personal och studenter larmade om missförhållanden på Konsthögskolan 2015. Nu får skolan skarp kritik från Universitetskanslerämbetet.”
  https://www.svd.se/efter-larm-om-skrackvalde–skarp-kritik-mot-konsthogskolan

  Svara
 62. G

   /  07/11/2017

  ”Kvinna konfronterades av killgäng – blev slagen i ansiktet

  En kvinna på en buss i Borås konfronterades av ett killgäng – när de inblandade gick av bussen fick kvinna motta flera knytnävslag i ansiktet.

  Bussen var på väg mot Södra Torget då bråk av okänd anledning uppstod.

  –Det gick ett överfallslarm och det var en tjej där som blivit konfronterad av ett större gäng killar, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

  Någonstans på vägen gick kvinnan och killgänget av bussen.

  – De kom i diskussion och hon fick några knytnävslag i ansiktet.

  Kvinnan blödde näsblod och fick föras till sjukhus med ambulans.”
  http://www.bt.se/nyheter/kvinna-konfronterades-av-killgang-blev-slagen-i-ansiktet/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/11/2017

   Vi får väl tacka feminismen för att den unkna patriarkala kulturlösa svenska normen, att killar i grupp inte spöar ensamma tjejer, är förpassad till historiens skräphög. Här ser vi nämligen ett fint modernt fall när ”moderna” män aktivit slår ett slag för jämställdheten.

   -Vi spöar inte bara ensamma killar, numera spöar vi även ensamma tjejer.

   Svara
 63. G

   /  07/11/2017

  Tyskland: ”Vill ha register över vänsterextrema

  Den tyska regeringen föreslår att ett europeiskt register över vänsterextrema ska upprättas. Detta efter helgens kravaller i Hamburg, dit många av deltagarna kom från andra länder.
  ..[..]..
  Inrikesminister Thomas de Maizière liknar de ”våldsamma extremister” som utförde detta med nynazister och islamistiska terrorister, och nu kräver regeringen hårdare tag. Europa måste samarbeta för att kunna bekämpa hotet från extremister anser politikerna, som nu föreslår en europeisk databas över vänsterextremister. Fram tills den är i gång bör de europeiska länderna åtminstone utbyta information kring människor som dömts för våldsamma handlingar.

  Enligt de Maizière hade vissa extremister förberett sig upp till två år inför protesterna i Hamburg. Ett tresiffrigt antal utländska medborgare hade tagit sig till Hamburg för att delta, medan hundratals andra vänsterextremister stoppats vid tyska gränsen, skriver Reuters. Samtidigt saknade de tyska myndigheterna viktig information från vissa europeiska länder om utländska extremister som rest till Hamburg.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/vill-ha-register-%C3%B6ver-v%C3%A4nsterextrema-1.4433210

  Svara
 64. Hurra! Ta fram skumpan! Vi är det bästa av de bästa länderna för invandrare! Etta i världen!

  TV nyheter poängterade jämlikhet som ett skäl till detta. Inga bidrag nämndes så pengar är oväsentligt. Jämlikhet var det.

  Svara
 65. G

   /  07/11/2017

  ”En polis om dagen lämnar yrket

  Polisen i Stockholms län fortsätter tappa personal varje dag. Sedan omorganisationen, för två år sedan, har var sjunde polis lämnat myndigheten i Stockholms län. Det innebär i snitt en polis om dagen.

  Sedan Polismyndigheten gjordes om januari 2015 har var sjunde polis flytt myndigheten och var femte polis lämnat ingripandeverksamheten, alltså de som rycker ut på 112-larm. Det är alltså nästan 1.000 poliser som lämnat in polisbrickan sedan omorganisationen för två år sedan.
  ..[..]..
  SVT Nyheter Stockholm har även sökt rikspolischefen Dan Eliasson för en kommentar men han har avböjt att kommentera polisflykten.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/1700-manniskor-per-polis-pa-gatan

  ”Polisen Jesper lämnar: ”Det gör ont i polishjärtat”

  Sedan polisens omorganisation för två år sedan slutar i snitt en polis om dagen i Stockholms län. En av dem som lämnar in polisbrickan är narkotikaspanaren Jesper, 35.
  – Jag kan inte fortsätta såhär. Dålig lön, mycket övertid, för lite återhämtning och svag uppbackning, säger han.

  Polisen Jesper har de senaste sju åren jobbat i Stockholms förorter, där han länge arbetet mot den öppna droghandeln och hjälpt unga att sluta med narkotika. Men i år kastar han in handduken. Och lämnar polisen.

  – När jag är som bäst och på toppen av min karriär, då lämnar jag. Det gör ont men jag måste, säger Jesper.

  – Inom polisen blir du glad om du får jobba övertid. De där kronorna är viktiga. Det ska inte behöva vara så. Du är nästan beroende av att jobba övertid om du ska få ekonomin att gå ihop, säger Jesper.(forts)”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-jesper-darfor-lamnar-jag-och-det-gor-ont-i-polishjartat

  Svara
  • Jan

    /  07/11/2017

   Visst är det där ett problem. Men när jag hör argument som ”svårt att få ekonomin att gå ihop” så klingar det lätt falskt i mina öron. I så fall lever han över sina tillgångar. Min gissning är han tjänar runt 30 000 kronor i månaden. Det är inte existensminimum precis. Även om det ofta låter så. Han må tycka att lönen är låg, men den går att leva på. Med marginal.

   Svara
   • G

     /  07/11/2017

    Hade han tjänat 30 000 – 32 000 så hade han valt stannat kvar, det står i artikeln. Han tjänar 26 000 efter 7 år, ett belopp ganska många poliser stått still på år efter år vad det verkar av artiklarna i media, vilket givetvis är för lite då det inte är mycket mer än vad en nyanställd tjänar, finns ingen löneutveckling att tala om vilket alla poliser som berättar i media säger gång efter gång. 26K tycker jag själv är alldeles för lågt med tanke på yrket och allt vad det innebär. Dessutom bor/jobbar han i Stockholmstrakten där gott som allt är dyrare än i resten av landet. En vanlig kopp kaffe 75kr, helvete, tror stockholmarna folk är gjord av pengar eller. Sen kan ju cheferna komma med idiotiska kommentarer som att ”vi ska blir fler…vi kommer bli fler”, när det är poliser med fantastisk och enormt viktig erfarenhet som går ut genom dörren varje dag. En ny polis kan inte mycket av det som en som jobbat i e.g 7 år kan med sin yrkeserfarenhet, men de verkar ju tro det.

    Svara
    • Jan

      /  07/11/2017

     Ja, 26 000 kronor är alldeles för lågt efter sju års tjänst. I praktiken torde han dock tjäna mer beroende på skiftgång och andra tillägg. Men det är för lågt i alla fall.

     Svara
     • När sopgubbarna tjänar 35 000 och kan gå hem när de är klara borde polisen ha en rejäl lönehöjning. Gå hem kan de förstås inte göra i förtid för de blir ju aldrig klara.

   • G

     /  07/11/2017

    Polisen borde kanske göra som marxisterna i Göteborgs hamn som nästan tjänar dubbel upp, strejka. Då kanske det händer nåt och idioterna till slut får fingret ur arslet.

    Svara
  • Jan

    /  07/11/2017

   Skummade artikeln. Intressant. Ett sätt att stävja dessa grupper torde vara att stoppa anslagen till dem. Det finns alltför många onödiga myndigheter som delar ut onödiga miljoner till onödiga föreningar. Föreningar som ägnar sig åt politisk påtryckningsverksamhet och lever på bidrag. Stoppa den här miljoncirkusen! De här föreningarna tillför inte samhället någonting, snarare tvärtom.

   Svara
 66. Grodan Boll

   /  07/11/2017

  Ponera att Mats Dagerlind koordinerade ungerska nazister i kravaller som satte en stadsdel i brand och skadade 400 poliser.

  Hur hade svensk media rapporterat det?

  Svara
  • A. Lindberg

    /  07/12/2017

   De hade nog inte skrivit en enda rad om det.

   Svara
 67. Jan

   /  07/11/2017

  Lättviktig nöjesjournalistik. Men det förvånar mig hur ofta fördomar bekräftas. Unga killar som lyckas med hockeykarriären blir ihop med utstuderade gold diggers runt Stureplan. Det verkar snarare vara regel än undantag…

  http://www.expressen.se/sport/hockey/nhl/drogad-kandes-som-jag-skulle-do/

  Svara
 68. Jan

   /  07/11/2017

  Gustav Fridolins flummiga visioner. Nå, mannen vill väl i alla fall. Jag tycker dock att det är en trend med infantila politiker. Fridolin är inte den ende. Min summering av årets Almedalstal: Patetik, anslagsbingo och löften som aldrig kommer att uppfyllas. Som vanligt alltså…

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/gustav-fridolin-ar-inte-sveriges-supernanny/

  Svara
  • ”Mjäkig” är nog ordet du letar efter.

   Fridolins politik kan beskrivas som sådan – eller tandlös. Fridolins politik är lite som ett barn som önskar fred i världen – vilket majoriteten vill, men de flesta av oss har ingen aning om hur detta ska uppnås. Men fortfarande önskar Fridolin fred i världen.

   Mjääk mjääk.

   Svara
  • Svetsarns brorcha

    /  07/12/2017

   @jan
   Svetsarn har inget emot att samarbeta med infantila flummaren.
   Hur förvarar du det?

   Svara
 69. Jan

   /  07/11/2017

  Ytterligare ett kryss i fördomsbingon. Kvinnlig sportjournalist som blir ihop med NHL-stjärna. De är smarta de här kvinnorna. Som journalister är de högst medelmåttiga dock.
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/JaRkj/har-far-tv-profilen-sin-nhl-stjarna

  Svara
 70. Behöver man ”tolka” vem som skall agera är det något fel på hela myndigheten.

  Svara
  • Jan

    /  07/11/2017

   Genustomteriet är ett systemfel. Istället för att lägga pengar på kärnverksamheten göder kommuner och myndigheter kvacksalvare med miljardbelopp årligen. Till strunt och korruption verkar det finnas hur mycket pengar som helst.

   Svara
  • Sådan idioti. Myndighet som slösar pengarna till trams har för mycket pengar. .

   Svara
 71. Jan

   /  07/11/2017

  Slösa, här i form av Anders Lindberg, menar att kostnader egentligen är intäkter eftersom de också genererar sysselsättning i staten. Det är väl som att anse att kommunens socialfall genererar tillväxt eftersom socionomer anställs för att ta hand om dem. Ekonomiskt tänkande a la Sandvikenrapporten.

  Rapporten om att Sverige är bästa land för invandrare? Klart att det är. Vilket annat land erbjuder livslång bidragsförsörjning på höga nivåer för stora grupper av invandrare?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/qq7Kz/det-var-ratt-att-vi-raddade-flyktingar

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/11/2017

   http://web.archive.org/web/20170711175550/http://www.aftonbladet.se/ledare/a/qq7Kz/det-var-ratt-att-vi-raddade-flyktingar

   Den där ska arkiveras.

   Givetvis pekar Lindberg på den där rapporten om att Sverige är det bästa landet för invandrare att komma till. Ja – det är därför de kommer hit, de är inte dumma i huvudet.

   ”Under åren 2014 och 2015 välkomnade Sverige drygt 250 000 flyktingar.”

   Sverige välkomande ingen, 250000 tusen personer sökte asyl i Sverige. Det är inte samma sak.

   ”Två år efter 2015 går det inte att tala om någon flyktingkris längre. Sedan årsskiftet har 196 asylboenden stängts eftersom det kommer för få flyktingar.”

   Det kommer för få? Herr Lindberg låter nästan som Annie Lööf, för det låter som han menar att det är synd, eftersom det betyder förlorade arbetstillfällen.

   ”Nu väntar andra utmaningar, som att anpassa samhällskostymen efter att vi blir fler svenskar. Nya skolor behöver byggas och välfärden utökas så att vård, omsorg och socialtjänst motsvarar behoven.”

   På vilken planet bor herr Lindberg? Bygga fler skolor? Ursäkta uppriktigheten, men han har uppenbarligen en skruv lös, en riktigt stor skruv.

   ”Det är dags att börja ifrågasätta den ensidigt negativa rapporteringen om hanteringen av flyktingkrisen.”

   Nä, den intellektuella analysen av vad som gick fel 2014-2017 har bara börjat och det idoga arbetet med att göra upp med trollkarlar som Lindberg har knappt börjat, tvärt om, sådana som honom kommer behöva hållas under konstant bevakning under en lång tid framöver.

   Svara
 72. Frida Gustavlin

   /  07/11/2017

  En lite babblig krönika av Kjöller på temat: Vänstern har skrikit vargen kommer, och nu är den här, och ingen verkar bry sig. Hon har dock en poäng. Vad har vänstern att komma med när många av deras företrädare och dess svans har stått med visselpipor och skränat under Jimmie Åkessons tal, stört och hindrat – ett skitbeteende som de med vett i skallen inom vänstern borde ha gjort upp med, och inte löjligt förklarat som legitimt ”motstånd”.

  Nu har vi alltså riktiga fullblodsnazister som uppför sig på samma sätt i Almedalen, och vad ska vänstern säga, att de inte får ge uttryck för sitt ”motstånd”, eftersom de är nazister, nä det fungerar inte så.

  http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/vilka-ord-finns-kvar-nar-nazisterna-nu-flyttar-fram-sina-positioner/

  Svara
 73. Frida Gustavlin

   /  07/11/2017

  Unionen och kommunal gör upp med arbetsgivarna i teknikföretagen.

  ”Med en låg lön på runt 8 000 kronor per månad och ett bidrag på lika mycket direkt från staten till individen är det tänkt att företagen ska våga anställa den som är nyanländ eller står långt ifrån arbetsmarknaden.”

  Kan möjligtvis fungera, men det bygger på att bidragsnivåerna totalt inte får överstiga 8000:- i månaden för en person som inte arbetar, de får gärna vara lägre. För en invandrare i stockholm skulle det betyda en nettoinkomst på 13115:- i månaden, eller 14329:- om de slapp skatta på bidragsdelen. Det är en lön som man klarar sig gott på om man är själv.

  Det är ju enkelt, invandrarna ska arbeta åtta timmar per dag. De ska till kvällen vara så trötta att de endast vill äta middag och gå och lägga sig. Integration/assimilationen kommer gå tusen procent bättre.

  /Frida

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/11/2017

   Fanns det några kriterier angående kompetens teknikföretagen anser är en anställbar person, med tanke på arbetsuppgifterna ? Eller vill dom ha statssubventionerade billig arbetskraft som hanterar arbetsuppgifter som egentligen ligger ut på anbud i den privata sektorn ?
   I vilket fall som, företagen tjänar på det. Vi ger dem halva lönen för att anställa. Noll skatteinkomster. Och gör ett antal lokala privata entreprenörer arbetslösa , vilket också är noll skatteinkomster plus arbetslöshetsersättningen. Vilket är en direkt förlust för hela skattekollektivet..

   Svara
   • Dreadlock

     /  07/11/2017

    Oj… nu ser jag Kommunal. Var i hela friden fick jag teknikföretag ifrån?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: