Varför måste Sverige alltid vara det mest sinnessjuka landet i världen?

Som rubriken säger, varför måste alltid Sverige vara det mest sinnessjuka landet i världen?

Igår om att man ska planera för klimatpåverkan när man skaffar barn, att lägga in det i ekvationen så att säga. Så enormt sinnessjukt!

Så, forskaren ska väga in faktorer som klimat när hon funderar på att skaffa barn…? Really? De diskuterar alltså om de alls ska skaffa barn för klimatets skull?

Ja, det kanske faktiskt är bäst att såna som hon inte förökar sig…

En annan idé som absolut kommer att vara positivt för klimatet är om alla miljöpartister sluta andas. Det är bra både för klimatet i form av minskade CO2-utsläpp och för folks välbefinnande, man slipper deras dryga pekpinnar som i allra bästa fall bara är gigantiska slag i luften. Också en form av förbättrat klimat! Livsklimatet för de resterande 96- 97% av befolkningen förbättras med 100%!

Sverige står för ca 1,5-2 promille av de globala utsläppen av CO2. Hjälper säkert jättemycket att vi börjar prata om att inte skaffa barn för att rädda klimatet…

2015 fixade den vanliga svenska familjen klimatångesten genom att frun i huset jobbade helt ideellt åt Naturskyddsföreningen. Varför gör inte bara alla svenska familjer det…

2015 var Indien världens 3.e största utsläppsnation och de planerar att öka antalet kolgruvor med 100%.

Men visst, väg noga in klimatpåverkan i planeringen när ni skaffar barn i Sverige. Kanske t o m undvika att skaffa barn här pga klimatet? Det ska nog rädda världen!

Clowner ska förbättra integrationen

Jag tror inte man kan visa upp ett enda integrationsprojekt någonstans som kan visa på ett mätbart resultat. Då menar jag sådana projekt som av någon underliga anledning alltid kräver skattepengar för att kunna sjösättas och drivas. Frivilliga projekt finns det nog massor av som lyckas men storskaliga beroende av skattepengar är nog alltid dömda att misslyckas.

Bättre att bara kapa alla såna här bidrag rakt av, det skulle inte märkas på ett enda sätt mer än att det blev lite mindre i projektskaparnas fickor.

Varför måste Sverige alltid vara mest sinnessjukt? Vilken naturlag säger det?

**********

FNISS!

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

94 kommentarer

 1. Dreadlock

   /  07/14/2017

  Håller med. Det är obegripligt

  Svara
 2. Jag har faktiskt tänkt väldigt länge på att de som skriker högt om klimatet ofta har barn och vilken påverkan det har. Själv har jag inget emot om jorden blir obebolig för framtida generationer, människan är inte viktig vi är bara en dålig idé.

  Svara
  • Dreadlock

    /  07/14/2017

   Med facit i backspegeln, finns ju en del som har gått bra också haha

   Svara
  • Rikard

    /  07/14/2017

   Hej.

   Inget, utom du själv, hindrar dig från att leva som ett gott föredöme för andra.

   Man har varje dag i resten av sitt liv på sig att låta bli att göra fel.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 3. MiT

   /  07/14/2017

  Svara
  • Jan

    /  07/14/2017

   Hur lyckas de planera in en innebandyturnering för flickor och ett muslimskt konvent samtidigt?

   Svara
  • G

    /  07/15/2017

   Svara
   • Eric

     /  07/15/2017

    Alltid svenska kvinnor som försvarar sådant här. Varför?

    Svara
 4. MiT

   /  07/14/2017

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1427546817339905*

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2017

   Detta förbannade relativiserande.
   ”Hur vet du att … ”
   ”Inte alla …”

   Medskyldiga. Alla som relativiserar.

   Svara
 5. icke-svensk

   /  07/14/2017

  hmmm bilden är väl inte iinkuderande,vad tycker ni?

  Svara
 6. MiT

   /  07/14/2017

  Ibland är det svårt att veta när man har en aktivist eller journalist framför sig

  Svara
  • MiT

    /  07/14/2017

   Den heeeeeeelt objektiva och opartiska professorn som dyker upp ibland är såklart med på tåget

   Svara
   • G

     /  07/15/2017

    Här ett oerhört mycket bättre initiativ:…

    ”Därför gav han boken Massutmaning till alla riksdagsledamöter

    Varenda en av riksdagens 349 riksdagsledamöter har fått var sitt exemplar av Tino Sanandajis bok ”Massutmaning”. Det är företagaren Knut Nordahl som står bakom initiativet. – I dagsläget verkar det som att många politiker saknar grundläggande insikt om orsak och verkan angående många växande samhällsproblem, säger han.”
    https://nyheteridag.se/darfor-gav-han-boken-massutmaning-till-alla-riksdagsledamoter/

    Svara
 7. Rikard

   /  07/14/2017

  Hej.

  Vill man sänka sitt miljöavtryck (eller vad det nu heter…) finns det endast ett sätt:

  Konsumera mindre, gärna så lite som möjligt.

  Laga kläder, och låt barnen använda ärvda sådana.

  Använd dator, mobil, och annan elektronik tills den är utsliten. Nog duger väl en 386:a än, åtminstone till att arbeta på för den som inte behöver köra grafiktunga program?

  Åk/kör bensinfordon så lite som möjligt.

  Använd manuella och mekaniska redskap till trädgården – inte behöver väl en frisk människa en motordriven gräsklippare eller en elektrisk häcksax?

  Släng inte matrester, utan gör ‘YMCA’ på dem istället.

  Bo i storfamiljs-kollektiv, där alla äger allt gemensamt, med kollektivbil/-buss.

  Och så vidare.

  Något säger mig dock att till skillnad från gröna vågarna från förr, så är dagens självutnämnda världsförbättrande miljöfrälsare inte så roade av att leva asketiskt, utan några varor som framställts och importerats via avfallsproducerande processer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  07/14/2017

   Eller som Marine Le Pen uttryckt sig om globalism, som träffar mitt i prick på alla våra arbetslösa vänsterpopulister med senaste iPhonen, dessa som 2001 var strikt emot globalism, men som nu helt plötsligt står först i ledet för att kritisera de konservativa politiker som menar att globalism inte är vägen framåt för de länder som de representerar.

   La mondialisation, c’est faire fabriquer par des esclaves pour vendre à des chômeurs!

   Fritt översatt:

   Globalisering innebär att man använder slavar för att tillverka produkter som sedan säljs till arbetslösa!

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/14/2017

   Har själv en kolonistuga i ett område med 48 stugor. Gissa vad ? Det finns (minst) 48 gräsklippare, 48 elektriska häcksaxar, ( inte sant har lånat ut min till 2 grannar) . För att inte säga 48 kompletta uppsättningar av verktygslådor .

   Konsumtionssamhället har vunnit. Det blir extremt svårt att övertyga gemene man att ge upp sin (dyrköpta) autonomi. Det går – för att man kan. Jag tror att det sitter djupt förankrat i människan att själv är bäste dräng. Kan man köpa sig fri från kollektivt beroende så gör man helt enkelt det. Klandrar inte dem. När nån grej går sönder så finns det åtminstone 47 grejer av samma sort att låna alldeles nära…

   Svara
   • Mjölner

     /  07/14/2017

    Precis, gör som Ove Sundberg låna allt av grannarna men lämna aldrig igen grejorna. OBS! lite satir, vet precis vad som menas. Mina verktyg har en tendens att försvinna spårlöst ända tills jag snubblar på dem. Sedan är det alltid någon pryl som är trasig och inte går att reparera, då blir det att köpa nytt och bidra till konsumentsamhället. Grannen skall fan i mej inte ha mer prylar än jag, hemfixarens lag.

    Svara
  • Jan

    /  07/14/2017

   Det kostliga är att de som bröstar sig om miljön i regel gör de största biologiska fotavtrycken själva. Sedan spelar de ingen roll om de bakar surdegsbröd eller växtfärgar linnen. Det är ganska enkelt; ju högre inkomst du har desto mer konsumerar du. Den fattige har varken råd med flygresor eller sommarstugor på Österlen.

   Än värre är att det blir de med lägst inkomster som drabbas värst av alla pålagor och skatter som de rika politikerna lägger på bränsle och annat. De fattiga får betala för de rikas fina miljöpolitik.

   Svara
   • x

     /  07/15/2017

    Det är precis tvärtom.
    Det är de fattigas politiker som driver miljöfrågorna.
    Varför tror du att svetsarn vill regera med miljöpartiet om de inte själva står bakom den miljöpolitiken?
    Har du hört några protester från sossarnas led?
    Moderaterna och de andra ”rika” är mer tveksamma till alla skattehöjningar och andra pålagor som ”miljöpolitiken” svetsarn ansvarar för leder till.

    Svara
    • Senior

      /  07/15/2017

     Precis så.
     Tyvärr är folk så j*vla indoktrinerade efter åratal i socialistisk grundskola och Svenk socialistmedia.

     Indoktrineringen håller i sig ända upp till 40-års åldern på folk innan de öppnar ögonen och bildar sig en egen uppfattning.

     Tack vare internet och alternativ media börjar tack och lov denna indoktrinering tappas tidigare då åsiktsmonopolet i media äntligen är brutet.

     Sossarna försökte via Maj-Britt Theorin och socialdemokraternas kvinnoförbund förbjuda paraboler i början på 80-talet just för att kunna kontrollera media. Läs talet hon höll i riksdagen, det var av samma dignitet som DDR motiverade muren.

     ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”

     Detta får mig osökt att tänka på ett annat citat, tyvärr vet jag inte vem som förtjänar hedern för det:

     ”Är du inte socialist vid 15 har du inget hjärta, är du fortfarande socialist vid 30 har du ingen hjärna.”

     Svara
     • Jan

       /  07/15/2017

      Visst Senior, allt är arbetarrörelsens fel. Vilken tur att vi har Moderaterna och direktörerna i Svenskt Näringsliv då som kan ställa allt tillrätta. Massgravar och DDR – tänk att vi hade det så i Sverige!

     • Senior

       /  07/15/2017

      Faktum är att jag håller med dig i sakfrågan, dock tillhör de fattigas politiker som x uttryckte det ovan den kategori du ondgör dig över, samtidigt som de själva inte lever som de lär… En sak har du dock låtit dig luras av sossarnas retorik om ”klasskampen”:

      https://onsizzle.com/i/wrong-enemy-right-enemy-the-rich-rich-non-non-rich-rich-8394279

     • Senior

       /  07/15/2017
     • Senior

       /  07/15/2017

      Din ”arbetarrörelse” har regerat detta land sedan 1936 med undantag av 12 år (1976-1980 samt 2006-2014).

      Har de nu inte lyckats göra något åt dessa problem du belyser under den långa tidsperioden lär de inte lyckas i framtiden heller.

      De är heller inte intresserade av det då de ligger på fel sida i bilden jag länkat. -De är precis det de säger sig bekämpa.

     • Jan

       /  07/15/2017

      Har du glömt bort Fälldins andra ministär och Bildt-regimen, Senior? Gjorde de inga avtryck på dig?

     • Senior

       /  07/15/2017

      Haha!
      Jorå, nu när du säger det. Måste ha förträngt det, med finansminister Wibble! 😱

      Något du borde lagt märke till vid detta laget är att jag är lika kritisk till den s.k. ”högerns” partier som Sossarna. De är samma skrot och korn. -Det finns ingen höger i Sverige.

     • Senior

       /  07/15/2017

      Det var då den förmente kommunisten Soros spelulerade i den Svenska valutan, med 500% ränta som kortvarig följd.

  • Skaffa helst bara 1-2 barn. Inte 6-7 och bara om du kan försörja dem. För, desto fler vi blir desto större slitage på jorden. Varför får man mer barnbidrag för fler barn övergå mitt förstånd.

   Svara
  • Senior

    /  07/14/2017

   Det bästa de kan göra torde väl vara att lägga sig ner och dö. De förmultnar och ger näring, samt bildar koldioxid när deras kolväteföreningar bryts ner. Dessa frigjorda näringsämnen och koldioxider kan därmed återgå i kretsloppet och bilda nya kolväteföreningar till gagn för planeten.

   Svara
   • Senior

     /  07/14/2017

    (Diväteoxid finns det hela oceaner av för att kunna stötta och rent av utöka detta kretslopp.)

    Svara
  • Kristian

    /  07/14/2017

   Inte lika kul att vara ”grön” med ärtor och råg som med avokado och quinoa!

   Svara
   • Jag har ofta tänkt på det – mycket av den vegetariska / veganska kosten idag är knappast ”klimatsmart”. Undrar hur de resonerar över det? Eller är de för upptagna med att ligga i sängen och ha ren allmän klimatångest?

    Svara
    • Rikard

      /  07/14/2017

     Hej.

     Ingen godhetslösning (hur den än spädes…) får vara mer ansträngande än ett Kinderägg:

     Det skall innehålla något gott, som en bonus för den goda gärningen.
     Det skall vara billigt.
     Det skall innehålla en kul leksak.
     Det skall vara lite spännande (se ovan).

     Att äta vanlig havregrynsgröt, eller brödsull, eller helt enkelt just minimera sin konsumtion på alla upptänkliga sätt…

     …är inget av ovanstående.

     Därmed vurmen för silverkulor, heliga Graal-bägare och mirakelkurer: eftersom man söker efter dem via sina goda gärningar kan man ju inte förväntas avstå något, eller hur? Lite måste man ju ha för att leva, som rövarna i Kamomilla stad säger. Lite måste man få unna sig för att få sätta piff på den grå vardagen.

     Efter att flera gånger (fler än tio i alla fall) suttit ned med yngre bekanta och kollegor som ondgjort sig över ekonomin, och diskuterat fram en lång radda lösningar kan jag påstå att felet är att de senaste två (kanske tre?) generationerna svenskar i majoritet uppfostrats till att tro att livet är en fest. Godis varje dag, gärna äta ute flera kvällar i veckan, bio, krogen, resor, evenemang (eller ‘events’…), mikrotransaktioner, med mera och inte minst dyra ingredienser och speciallivsmedel och kosttillskott – för att inte tala om alla dessa kropps/hud/skönhetsprodukter!

     Det är så man kan vara både glad och bitter över att ha fått bonden Paavo:s mentalitet med sig i modersmjölken.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 8. MiT

   /  07/14/2017

  Svara
  • Motkraft

    /  07/14/2017

   Mycket bra och viktig text! Speciellt viktigt är förslagen om åtgärder, en av dem

   Anyone convicted of a felony or any kind of sexual crime should be immediately deported, and that consequence should be made known to new arrivals as part of their initial orientation. This is the only way to stop the accelerating problem. (Doing so will, of course, require changes to European law.)

   Många svenskar tror att om man bara förklarar tillräckligt tydligt så förstår förövare att de gör fel och gör inte om det. Detta fungerar definitivt inte för de som kommer från helt skilda kulturer än våran. Det enda som fungerar (lite) är rädslan för konsekvenser. Och om ingen konsekvens kommer (eller tar lång tid innan rättegång, avvisning osv) så kommer de att upprepa beteendet.

   Ett modernt demokratiskt, rättvist, jämlikt samhälle tar många många år att skapa. Vi underskattar ofta detta och blir förvånade när diktaturer faller och istället för att bli bättre så startar ett fullständigt barbari. För människorna där var inte mogna för denna ”frihet”. Att det fungerade ok var för de var rädda för polis och militär.

   Och att då tro att alla de som flytt hit automatiskt skulle inrätta sig i det tankesätt och de traditioner som vi under så många år jobbat för är väldigt naivt.

   Så vi måste tyvärr skapa rädsla. Rädsla att bli utvisad om inte sköter sig.

   Svara
   • Precis.

    Den afghanske polisen som åker runt och föreläser för dessa ensamkommande säger att en av de första frågorna han oftast får är om Sverige har dödsstraff – säger en hel del.

    Svara
    • Kristian

      /  07/14/2017

     Ett lämpligt svar vore ”inte ännu.”
     Ett annat ”inte staten.”

     Svara
   • Rikard

     /  07/14/2017

    Hej.

    Kan bara instämma.

    ”Ett modernt demokratiskt, rättvist, jämlikt samhälle tar många många år att skapa.” Om jag får lov skulle jag vilja byta ut ‘år’ mot ‘generationer’, med tillägget ”…att skapa och det måste då utföras av landets eget folk för att processen skall vara hållbar (i brist på bättre ord).” Inte för att det citerade är fel, utan för att det står mig upp till där hårfästet fanns med journalister och andra som tror att en sådan process går på en p*sskvart.

    Vad hade hänt om det funnits en motsvarighet till USA/NATO-koalitionen på fjortonhundratalet? Man landsätter trupper över hela Skandinavien, upplöser Kalmarunionen, delar upp territorierna enligt adelsfamiljernas önskemål (de som samarbetat i alla fall…), och sätter igång med att tala om att nu, nu gäller moderna värderingar (tänk nutida) och dessutom skall vi införa religionsfrihet, allmän rösträtt, fria val, avskaffa korruption och nepotism, samt avväpna civilbefolkningen.

    Och sedan överlämnar man till de lokala adelsfamiljernas överhuvuden att ombesörja detta och reser hem, med undantag för militära rådgivare.

    Jämförelsen haltar, inte minst i kvinnosyn, djurhållning, samt vilken tro och vilken folk-kultur som råder men som jämförande åskådningsexempel på hur dumt man agerat från ‘Desert Storm’ och framåt duger den förhoppningsvis.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jonas

      /  07/15/2017

     Den haltar inte så mycket. Det väldigt få förstår idag är att 1400-talets katolicism hade många likheter med dagens islam.

     Svara
  • G

    /  07/15/2017

   Toppenbra att hon uppmärksammar denna mycket läsvärda text på twitter, hoppades på att den skulle få lite spridning efter att jag läst färdigt den igår.

   Svara
 9. Senior

   /  07/14/2017

  Lite Darwinism över det hela, ”survival of the fittest”. -De som tror på detta får gärna låta bli att skaffa barn…..

  Svara
  • Senior

    /  07/14/2017

   Fast det är nog som vanligt i deras värld; det gäller bara andra än de själva.

   Svara
 10. Motkraft

   /  07/14/2017

  Ha ha, en utställning av Trumpkarikatyrer i Teheran! Kommer den som anordnat utställningen att få utstå dödshot nu? För att ha skändat den store ledaren i väst? Självklart inte.

  Tydligen har konstnären innan försökt ”ge igen” för hur vi skändar deras profet. Jag tror inte han förstår den gäspning som människor i väst ger åt en sådan utställning med karikatyrer av Trump. Möjligen tycker några att den är lite kul men absolut inte upprörande. För är ju bara karikatyrer, ett uttryck för det fria ordet. Med syfte att väcka tanke eller skapa diskussion.

  Men sådant förstår de inte.

  https://www.svt.se/kultur/i-iran-halls-tavling-i-trumpkarikatyrer

  Svara
  • Nej! Inte Trump!! Vem som helst, men inte Trump!!!!

   Svara
  • Kristian

    /  07/14/2017

   Det finns folk som förstår satir och yttrandefrihet:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_antisemitic_cartoons_contest

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/14/2017

    I Sverige, fram till 1948/1964, hade vi lag om mjestätsbrott, vilket syftade till att skydda vår statschef mot smädelse och förtal – numera regleras förtal mot kungen genom principen om högmålsbrott – strängare straff än vanligt förtal, enligt principen att kungen inte kan väcka enskilt åtal. Något som i praktiken inte inträffar. Någon liknande lag finns givetvis inte i USA.

    I Iran så har de ju inte bara en statschef, de har kombinerat ihop stadsledningskonceptet med att även tjäna som landets högsta andliga ledare. Nu kan jag noll och inget om Iransk juridik, men något säger mig att det inte är accepterat att förolämpa storayatollahn med lustiga bilder, varför denna Trumputställning framstår som löjligt skenhelig. Vem tror de att de lurar?

    Svara
  • Skeptisk

    /  07/15/2017

   Han vill uppmärksamma Trumps våld mot kvinnor. Utställningen illustreras av en besökande kvinna i slöja, som hon måste ha på sig enligt lag. Annars kan hon bli straffad med piskrapp. I rest my case.

   Svara
 11. MiT

   /  07/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2017

   Man tror man sett allt. Man tror varje permutation har använts. Men så hittar de ändå på nya sätt att skriva ”SD 2018”!

   Svara
  • Dreadlock

    /  07/15/2017

   Länken var så värdefull att den självantänd och gått upp i rök och inte finns längre…
   Skärselden ? Borttagna Fylletwitter natten mellan fre/lör lär vara extra intressanta , bara fyllon och barn talar om sanningar närmast hjärtet. Undrar vad det handlade om ?

   Svara
   • För mycket hat antar jag?

    Dessa människor verkar inte förstå att samma regler (prejudikat) kommer gälla dom själva. Ska bli intressant att se om denna lag går igenom och hur de ska hantera Hanif Bali, Alice Teoduresco, Ivar Arpi och andra som de spottat på; trots allt – i ett fungerande rättssamhälle så ska de straffas lika hårt!

    Men ideologiskt blinda verkar inte förstå detta. Och straffas de inte lika hårt så kommer Sverige få ett ännu mer röttet yttre…

    Svara
    • Senior

      /  07/15/2017

     ”– i ett fungerande rättssamhälle så ska de straffas lika hårt!”

     Tyvärr har Ruben och Hilda sett till att det inte är på det viset.

     Svara
 12. MiT

   /  07/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  07/14/2017

   Det vet man ju hurna vita bibliotekarier är:

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/14/2017

    Vilken människa, mer självupptagen människa lär man få leta efter, en rasistisk bibliotikarie med svart hudfärg som tycker så synd om sig själv att de största mästarna på självömkan blir gröna av avundsjuka.

    Svara
 13. Frida Gustavlin

   /  07/15/2017

  Malmös våld är nu så normaliserat att Södermalmspöbeln av journalister helt enkelt slagit av hörapparaterna. En nyhet som för tio-femton år sedan skulle ha uppmärksammats under en lång tid passerar numera som notiser.

  Kriminella övningsskjuter sina automatlarbiner i garaget under hyreskåken, polisen bedyrar att det inte är någon fara för allmänheten.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/se-garaget-dar-kriminella-provskjuter-vapen

  Samma typ av galningar skjuter mot en fasad på ett bostadshus, Aftonbladet publicerar en kort notis. Ingen uppföljning i sikte.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oqBoW/skott-mot-lagenhet-i-malmo-lat-som-automateld

  Expressen har bemödat sig att skriva en lite löngre artikel, ingen uppföljning.

  http://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-skottlossning-skot-mot-lagenhet/

  ”En skottlossning har inträffat i Rosengård. Flera skott träffade lägenheter på våning ett till åtta i ett lägenhetshus. Polisen misstänker att automatvapen har använts.”

  Polisens slappa inställning och oförmåga att lösa problemen gör att dessa idioter med rätta anser sig kunna göra precis hur de vill. Var ligger nästa provskjutningabana, inne i den lokala matbutiken, i gympasalen på högstadieskolan där kussarna går?

  Svara
  • Senior

    /  07/15/2017

   Linjebussar kanske?
   Ett perfekt sätt att öva sig att träffa rörliga mål. *ironi*

   Svara
   • Kristian

     /  07/15/2017

    Skämtteckningar med bildtext ”drive by shooting range” är närmast passé i USA.

    Svara
 14. Vi har bostadsbrist, men samtidigt så är marknaden ”mättad” för bostadsrätter – undrar varför? Och sedan; undrar varför bostadsbygget går så segt i Sverige? Hmmm…

  https://www.svd.se/antal-nyproduktioner-slar-rekord–risk-for-prisfall

  Svara
 15. Mia K

   /  07/15/2017

  Jag instämmer i att överbefolkning är det största miljöhotet, fler som ska dela på resurser! Hur kan vi tillåta manligt månggifte?

  Svara
 16. G

   /  07/15/2017

  ”Grov gruppvåldtäkt i Barkarby

  Polisen utreder en grov våldtäkt i Barkarby nordväst om Stockholm. Enligt polisen kan det röra sig om flera gärningsmän.

  – Det kan vara tre eller flera, men hittills är ingen gripen eller misstänkt, säger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid område Nord i Stockholm.

  Enligt polisen rör det sig om mörkt klädda, yngre män som misstänks ha flytt platsen på moped.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-15/grov-valdtakt-i-barkarby

  ”Man gripen för våldtäktsförsök i Örebro

  En man har gripits efter att ha överfallit en kvinna i Örebro under natten mot lördag, rapporterar Nerikes Allehanda. Polisen larmades till brottsplatsen i centrala delen av staden strax efter klockan ett.

  Den gripne, som är född 1984, anhölls efter förhör och misstänks nu för försök till våldtäkt.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-15/man-gripen-for-valdtaktsforsok-i-orebro

  ”Polisens spår efter våldtäktsförsöket: En Instagramprofil

  En 17-årig flicka har anmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök av en främmande man på en toalett i ett köpcenter i Eskilstuna. Polisen försöker nu identifiera gärningsmannen – via hans Instagramkonto.

  Den 17-åriga flickan har en funktionsnedsättning och hennes anhöriga säger att hon mentalt sett fungerar som ett barn i förskoleåldern.

  Personen med Instagramkontot ska ha lurat in henne på en av köpcentrets toaletter, tagit av henne kläderna, tagit på hennes kropp och fotograferat henne.”
  https://www.ekuriren.se/eskilstuna/polisens-spar-efter-valdtaktsforsoket-en-instagramprofil/

  Svara
 17. G

   /  07/15/2017

  ”Mindre vanligt att de som fått avslag får asyl på andra försöket

  Allt färre som fått avslag på sin första asylansökan blir beviljade asyl när de försöker igen efter att ärendet blivit preskriberat. Hittills i år rör det sig om runt 5 procent, jämfört med över 60 procent för sex år sedan.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6736226

  Svara
  • Olof

    /  07/15/2017

   Tråkigt bara att det skall ta sådan tid innan den signalen går fram. Lagen borde stipulera att preskriptionstiden inte skulle kunna ticka alls om man inte kan påvisa att man under den tiden varit bosatt och vistats i något annat land.

   Svara
 18. G

   /  07/15/2017

  ”Förundersökning av misstänkt gruppvåldtäkt läggs ner

  I nuläget tyder allt på att förundersökningen av den misstänkta gruppvåldtäkten med hatbrottsmotiv i Uppsala, läggs ner.

  Den 30 april i år ska två personer under pistolhot ha tvingats in i en skåpbil på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala. Det som sedan följde verkade planlagt: en av personerna fick en mörk huva över huvudet och de båda fördes till en lägenhet någonstans i Uppsala. Där ska den ena personen ha våldtagits av sex män, under flera timmar, och den andra personen ska enligt anmälan ha tvingats titta på.(forts)”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6738861

  Svara
 19. G

   /  07/15/2017

  ”Våldtäktsanklagad åtalas för nya brott

  Mannen har tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova sexualbrott och figurerar i en utredning om fyra fall av grov våldtäkt och människorov. Nu åtalas mannen vid Eksjö tingsrätt misstänkt för grov misshandel av en annan kvinna.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/v%C3%A5ldt%C3%A4ktsanklagad-%C3%A5talas-f%C3%B6r-nya-brott-1.4444613

  Svara
 20. G

   /  07/15/2017

  ”SD vill förbjuda religiösa symboler hos landstingets personal

  Det borde vara förbjudet för landstingspersonal att bära politiska, religiösa eller filosofiska symboler under arbetstid. Det föreslår Sverigedemokraterna i en ny motion.

  – Jag tycker att landstinget som offentlig instans ska vara neutral, precis som jag tycker att polisen ska vara neutral, säger Anton Berglund, gruppledare för SD i landstinget.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/sd-vill-forbjuda-politiska-och-religiosa-symboler-hos-landstingets-personal

  Svara
  • Kristian

    /  07/15/2017

   Jag håller med, men vad är ”filosofiska” symboler?
   En brosch med det kategoriska imperativet? Örhänge i form av rakkniv? Knogtatuering ”GODS DEAD”?

   Svara
 21. G

   /  07/15/2017

  Postat rants av Hamid tidigare, här kommer en till…

  Svara
  • G

    /  07/15/2017

   Jenni: ”Tonårsmamma, genetiker och volontär. Tror stenhårt på mångfald”

   ”Jag har inte sett något av det du beskriver.” :/ Några Afghaner&Marockaner…

   ”Runt ett 90-tal ensamkommande ungdomar i Uppsala använder heroin och misstänks svara för en stor del av personrånen. Det hävdar Uppsalapolisen som beskriver arbetsuppgiften som övermäktig.
   Ett 30-tal afghanska ensamkommande flyktingungdomar i Uppsala har medgett att de är starkt beroende av heroin. Ytterligare ett 60-tal ensamkommande från Afghanistan har genom provtagningar och samtal påvisats missbruka heroin.

   – För att finansiera sitt heroinmissbruk ägnar sig flera av de här personerna åt personrån.”
   http://archive.is/tpyEN

   ”Många flyktingbarn tar tunga droger: ”Självmedicinering”
   Många ensamkommande flyktingbarn är fast i ett drogmissbruk. I Stockholm är det oftast afghanska ungdomar som missbrukar heroin, medan det i Göteborg främst handlar om ungdomar från Nordafrika som missbrukar hasch och cannabis.”
   http://archive.is/5u26p

   ”Riksdagsledamot: ”Situationen är allvarlig”

   Jag vet att något marockanskt ”barn” hade sju identiteter, och var över 18 år. De är ofta inte här lagligt, och finns inte registrerade i Sverige. De utför alldeles för många brott.”
   http://archive.is/xWsBr

   Men det klart. Måste man personligen träffa, se och uppleva saker med egna ögon i verkligheten för att inse att det faktiskt är så det är, ja, då kan jag väl säga att det inte finns några nazister, finns heller inga IS-terrorister eller IS-sympatisörer i Sverige, inga våldtäktsmän heller, för jag har ju inte sett något av det, bara läst mängder av text…
   Jenni, jag tycker du som tonårsmamma ska var glad över att du ”inte har träffat en enda av dem”, du har barn att uppfostra och ta hand om.

   Svara
 22. Jan

   /  07/15/2017

  Hanna, 18, tycker synd om sig själv och sina tjejkompisar. Ja, vad säger man?
  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/xqbmV/sextjat-och-blickar–vardag-pa-semestern

  Svara
  • Olof

    /  07/15/2017

   … hon går på män-bjuder-på-allt klubb och klagar på förväntningar…? … var skall man ens börja…?

   Hon skall vara jävligt glad att de enda människorna i hennes liv hon kan förvänta skall bjuda på något, hennes föräldrar, uppenbarligen missat att ens kräva den minimala motprestationen att hon skall växa upp.

   Testa att gå på något ställe som inte börjar med könsdiskriminering i dörren… sorteringen sker redan där – sexköpare = de som får betala, sexsäljare = de som kommer in gratis. Vilken kategori var du nu, sa du…?

   Svara
   • G

     /  07/15/2017

    Oinsatt i ämnet undrar om män-bjuder-på-allt klubb nån slags specialare i klubbvärlden ?

    Svara
    • Olof

      /  07/15/2017

     Mja, konceptet ser lite olika ut på olika ställen i världen, men i grund och botten handlar det om klubbägare som funderat på frågan ‘vilka betalar mest och hur lockar vi så många som möjligt av dem?’. De har kommit till slutsatsen att det är välbeställda män, och att de kan lockas med god tillgång på kvinnor.

     Nästa steg blir ‘hur lockar vi kvinnor?’ Svaret på det varierar beroende på juridik och allmän tillgång på kunder. Det kan vara från ‘gratis inträde och sprit’ till ‘vi erbjuder dem jobb som värdinnor’. På vissa ställen är det känt som ‘Ladies night’.

     Men det är samma rätt osmakliga dynamik oavsett vad det kallas och var det sker, och det kan kännas igen på just den biten att män förväntas betala, medans kvinnor får saker ‘gratis’ (dvs, de är produkten som säljs).

     Svara
  • G

    /  07/15/2017

   https://unvis.it/aftonbladet.se/debatt/a/xqbmV/sextjat-och-blickar–vardag-pa-semestern

   En sak man kan säga är: sök aldrig till Geordie Shore, där hoppas både killarna och tjejerna ”få napp” när de går ut och ”klubbar”, oavsett hur fulla de blir, eller hur många kroppar de kanske rört vid utan att fråga, inget som någon deltagare skulle komma ihåg dagen efter om någon skulle fråga. Och får de inte ”napp” hos någon icke-deltagare, ja då får de ofta napp hos varandra istället. Why aye! Eller nåt.

   Själv klubbar jag inte, men undrar om hon har en naiv syn på kroglivet i allmänhet eller att hon trodde att det var något annat, man kan även undra hur länge hon klubbat, hon är ju bara 18. Vissa går på krogen enbart i hopp om att försöka få ligg, vissa för att supa sig dyngraka, vissa för att lyssna på musiken, vissa går dit tillsammans och umgås med bästa vännerna, osv osv. Kan du inte hantera krogmiljön med allt vad det innebär, stanna hemma eller gör något annat, det skulle jag gjort. Går du iaf och får problem, säg till vakten då, det är bl.a. det han är till för, kasta ut idioter. En sak som aldrig slår fel är dock att det är mycket fokus på just män i texten, t.o.m. män från mjölkkylen kom med, finns nog inga tjejer, nyktra eller dyngraka, som beter sig annat än korrekt på krogen, iaf ingen som skriver om motsatsen. Finns tydligen heller ingen man eller kvinna som vill skriver en bra replik till nån av alla dessa debattartiklar som publiceras, får alltid stå obesvarade.

   P.S
   Hehe. Skrev ”få napp” i sökrutan på skoj, tydligen söker ganska många på ”få napp på krogen”, det var nämligen på plats 4 över sökalternativ som Google presenterade.

   Svara
  • Kristian

    /  07/15/2017

   Om tio år kommer uppmärksamheten att sina, och då kan hon skriva en artikel om det.

   Svara
   • G

     /  07/15/2017

    Hahaha, you got a point. Någon text blir det nog inte, men en sån text skulle vara välkommet redan idag. ”När jag var en ung vacker tös på 18år så klagade jag för jag inte visste bättre, men idag så är min situation en annan…”

    Svara
 23. G

   /  07/15/2017

  ”Pajkastningens politiska historia”
  https://www.svd.se/pajkastningens-politiska-historia

  Svara
 24. G

   /  07/15/2017

  Men ehh asså, behöver påståendet att dagens feminister inte jobbar för jämställdhet verkligen motiveras ? :/

  Svara
 25. G

   /  07/15/2017

  Svara
 26. G

   /  07/15/2017

  Svara
 27. G

   /  07/15/2017

  Svara
  • Olof

    /  07/15/2017

   Kul tråd. Lol:

   ”Undrar dock varför sopgubbar tjänar så himla mycket mer än en leg specialistsjuksköt? Är det för att de saknar utbildning o är gubbar?”

   ”Det handlade inte min undran om. Jag kan göra sopgubbars jobb, men de kan inte göra mitt. Gubbars jobb värdesätts mycket konstigt.”

   … men ändå gör hon inte det…? Ja, undrar varför hon inte tjänar lika bra då…

   Svara
 28. Dan

   /  07/15/2017

  För er som undrar vad Liberalena verkligen vill ha. Läs ungdom förbundets (LUF) twitter. Inget är för galet eller perverst.

  http://www.friatider.se/detta-vill-luf-ha-barnporr-nekrofili-tidelag-och-h-nsynsl-s-massinvandring

  Svara
  • Om detta kallas politik vill jag att politik och politiker avskaffas genast. Säkrast så.
   Vad har dom rökt? Hade inte MP ensamrätt på roliga svampar?

   Svara
  • Tja, vuxna skall väl få göra vad de vill så länge de inte skadar andra. Teckningar är teckningar.
   Men om det påverkar andra mot deras vilja har man inte längre rätt att göra vad som helst.

   Svara
 29. Jan

   /  07/15/2017

  Vi tar emot människor från främmande länder, försörjer dem och ger dem tak över huvudet. I hennes föräldrars fall livet ut. Här är tacken: ”Min uppväxt präglades av människor som sett fler kor och grisar i sitt liv, än vad de träffat människor av annat ursprung.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/elaf-ali/man-ska-inte-behova-vaxa-upp-och-onska-att-man-ar-blond-for-att-duga/

  Svara
  • ”… här har medierna stort inflytande.”
   Du arbetar i media!

   *tuggar fradga*

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: