Lite mer om MSB

Nämnde ju MSB i ett inlägg häromdagen, om att det verkligen var på tiden att man tog upp vad som faktiskt håller på att ske med myndigheten som är den sista/viktigaste utposten vid en katastrof. Det har gått så långt att man inte ens kan hantera en tuta i Sverige och när folk undrar vad som hänt så kraschar alla viktiga servrar. Under tiden som man ÖST ut miljoner på genus”forskning”.

Jag kollade lite nyhetsnotiser från MSB för att se vad de hållit på med i år. ”Mångfald” har en egen flik under ”Nyheter” och det är där jag kollat eftersom det troligtvis är där som idioti syns tydligast.

9 januari annonserade de om ett seminarium. NJR står för Nätverket Jämställd Räddningstjänst. Vilka skulle vara med?

Man kan se att den där Jansson ska vara med. Här ser man ett exempel på att man inte vill säga vad de sysslar med då man vill ge sken av att en genuslektor håller på med arbetsvetenskap. Hon är där ENBART som genuslektor och ideolog och inget annat. Sen kan man se att Byggnads också skulle vara med. Eller i alla fall deras kampanj där de spottade de egna medlemmarna rakt i ansiktet

Ni vet Byggnads…

8 februari informerar man om att turen kommer till Göteborg den 5 april. Vad ska det handla om?

Byggnads med fittmössorna på huvudet ska vara på plats såklart. Och genuslektor Jansson. MSB gillar verkligen henne, nu kallas hon för ”forskaren” bara.

Men det finns två till som ska vara med, man kallar dem för ”ledarskapskonsulter”. Googlar man lite snabbt så hittar man Matilda omedelbart

Just det, främst har hon läst genus…

Återigen det där med att försöka ge sken av att saker är något de inte är. Jag kan bara gissa men jag antar att man gör så för att försöka dölja vad man egentligen håller på med, att politisera organisationerna? Varför annars alla dessa omskrivningar av vad genusfolk håller på med varje gång de dyker upp?

Sofia Karlsson finns många, vet inte vem som avses.

20 mars informeras att Arbetsmiljöverket granskar om sextrakasserier. Inget konstigt där.

20 mars så informerar de att Dala Mitt ska utbilda chefer i jämställdhet. Men det ska de inte alls det utan de har lurats att tro att det handlar om jämställdhet. Så enkelt är det.

– Vi ska få till attitydförändringar hos oss och skapa intresse hos kvinnor för yrken inom räddningstjänsten.

Som sagt, har inte det minsta med jämställdhet att göra utan är bara ett samlat gnuggande på talismaner samtidigt som man uttalar besvärjelser.

Tanken är att på sikt utforma tjänster som kan kombinera kommunala uppdrag som till exempel undersköterska eller lokalvårdare med att vara räddningstjänstpersonal i beredskap.

Projektet finansieras av Europeiska Socialfonden, som betalar både utbildningen och den arbetstid som deltagarna lägger ner.

De ska försöka kombinera t ex lokalvårdare med att vara räddningstjänstpersonal…

20 mars informerar de om att Sollentunas station (nybygge) får omklädningsbås.

Så, det är alltså viktigt att det går att komma in i bastun på en räddningstjänst med en rullstol. Ok…

– Flera tror att det ska ta längre tid att byta om vid larm, men det här går varken fortare eller långsammare.

Det vet man rimligtvis inte alls något om.

Också utrymmet för chefer och administrativ personal utformas yteffektivt.

– Alla ska sitta i kontorslandskap, oavsett tjänst, säger Kenneth Bergqvist.

Kontorslandskap, helvetets gåva till personalen…

20 mars information om en som åkt till Nigeria. Inget konstigt egentligen. Mer än att man undrar lite vad vi ska i Nigeria och göra. Men det finns väl utrymme även för det antar jag.

20 mars information om en ny forskningsstudie av deras favoritgenuslektor Jansson. De försöker fortfarande luras genom att skriva ”arbetsvetenskap” när de menar genus.

MSB bekostar såklart. Genus är ju ett svart hål som ständigt måste matas med pengar för att leverera ideologi. Redan i förordet kan man se vad det handlar om.

Uppdraget är en överenskommelse mellan Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Nationella sekretariatet för genusforskning.

Under Syfte och avgränsningar kan man läsa det ovan redan i första meningen. Arbetsvetenskap var det…

Jag tror att om man kollar referenslistan noga så är säkert hälften genusfolk. En cirkel där de hänvisar till varandra och så rullar det på.

Det finns säkert en hel del att göra även inom räddningstjänsten runt om i landet men genusfolk är inte rätt personer för det. Alls. Egentligen är det inte så svårt att förstå, här kommer man med politiska direktiv som folk inte vill ha eftersom man vet att det bara kommer att bli sämre. Man har chefer som har exakt noll respekt nerifrån eftersom de inte tar striden om ideologi som ska tvingas på uppifrån utan tvärtom lismar och slickar och säger ”jajamen, jadå, självklart, det fixar vi, ja bwana, ja masa” samtidigt som de ler inställsamt. Vad händer när inte de som SKA ta striden mot idioti gör det utan tvärtom lismar och hjälper till att införa…? Byggnads hade en ”mångfaldsexpert” anställd, en som förmodligen inte ens vet vilken ände man håller i när man slår i en spik. För medlemmarnas pengar. Hur stor respekt tror ni fittmössorna åtnjuter av medlemmarna?

Från förordet i rapporten. Det saknas totalt insikt om orsak och verkan. När chefer är ryggradslösa och inte kämpar för att undvika idioti och politisering av verksamheten så går de som berörs till steget under, den som kommer med politiseringen i det här fallet. Det är totalt insiktslöst om detta från både Jansson och de chefer hon beskriver. Totalt. Det hjälper inte att försöka hitta på andra skäl. Man kan låtsas att det handlar om ”förgivettaganden om normer och kön” eller annat trams tills man förvandlas till en smurf, det blir inte sant ändå.

12 maj informerar de om att de ska satsa stort på Pride.

De ska ha fika och underhållning med ”normkritisk blick” berättar jämställdhets- och mångfaldshandläggaren. WTF? De har alltså ”jämställdhets- och mångfaldshandläggare” på MSB…

Jag kan tycka att de kan se till att tutan funkar och att servrarna inte kraschar innan de börjar planera att satsa stort på politiska spektakel bland dildosar, buttpluggar och normkritisk underhållning.

16 juni informerade de om att de ska delta i Almedalen med temat ”Lika barn leka sämst”…

16 juni skrev de om en studie som ska minska belastningsskadorna. Är ju snällt att de gör detta för killarna på räddningstjänsterna runt om i landet!

Hur får vi bort onödigt tunga moment i jobbet? MSB bekostar en nyligen påbörjad studie om ergonomi.

Teknik och metoder är utformade efter stor muskelstyrka – är det alltid nödvändigt? Forskningsinstitutet Rise, tidigare SP, ska undersöka hur verktyg används i räddningstjänsten idag och attityderna till att välja befintliga verktyg och metoder som kräver mindre råstyrka. Dessutom ska de föreslå nya innovationer för bättre ergonomi.

Resultatet blir förhoppningsvis färre belastningsskador. En önskad bieffekt är att också den med mindre muskelmassa kan jobba som brandman.

De kan försöka lura folk hur mycket de vill men det som de beskriver som ”önskad bieffekt” är nog i själva verket huvudsyftet… Notisen finns ju under menyn ”Mångfald” av en anledning…?

16 juni informerar de om ett studiebesök de gjort i Kista.

– Jag tror att räddningstjänsten måste visa upp sig mer, och att ungdomarna här måste se fler som ser ut som dom och som faktiskt har gått SMO och jobbar i räddningstjänsten.

Är alltid en sak som skaver när jag ser sånt där och det är hur gjorde Yamo? Om det inte fanns några ”som såg ut som han” alltså? Det verkar ha gått rätt fint ändå? Varför fixade Yamo och hans kompisar detta om ingen annan klarar av det?

16 juni skriver de om seminarier för förtroendevalda.

Och gissa vem som dyker upp även där?

Forskaren Ulrika Jansson redogör för sin studie om vem som styr över räddningstjänsten och Södertörn pratar om vikten av att hålla kvar vid en inriktning, även när det blåser.

Favoritgenuslektorn såklart! Nu är hon forskaren igen. Inte en enda gång har MSB varit ärliga med vem Jansson är och varför hon är där.

Undrar om det är den här inriktningen Södertörn menar att man ska hålla fast vid när det blåser?

Den handlar om just Södertörn nämligen…

Detta är alltså från kategorin ”Mångfald” under nyheter hittills under 2017.

Kom några bra kommentarer under förra inlägget om MSB, tar nog upp dem i nästa tror jag!

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

60 kommentarer

 1. Apropå tanter som vill ha mansdominerade yrken med bra betalt, nu är det ju inne i media med Stockholms sophämtare som tydligen har runt 35 papp i månaden och en bra bit under 40 timmar i veckan. Vad konstigt att feministerna aldrig försöker kvotera in sopgummor!
  https://bergersjo.wordpress.com/2017/07/15/for-lite-sopgummor-i-stockholm/

  Svara
  • Jan

    /  07/15/2017

   En och annan flata skulle nog ställa upp! Seriöst svar: Det är inget maktyrke, saknar status och kräver inte akademisk examen. Dessutom skulle nio av tio kvinnor inte orka med yrket.

   Svara
   • Peter

     /  07/15/2017

    Jag kan ha fel men är inte det automatiserat idag? Soptunnorna lyfts inte av sopgubbarna utan av bilen. Så j%#la tungt kan det inte vara.

    Svara
    • Du får dra ut lite sopsäckar men det är inte tyngre än att hjälpa en 85 kilo tung sjuk man till toaletten. Tror det är enklare med sopor.

     Svara
     • haha ja säkert
      varför inte pröva 🙂
      (15års erfarenhet)

     • Grodan Boll

       /  07/16/2017

      Troligtvis.
      ( Erfarenhet av båda. Kärl är tyngre, men man kan vara mer explosivt våldsam med dem. De andra är klart skörare och kräver förbannat mycket statiskt slit. )

 2. MiT

   /  07/15/2017

  Den här killen skriver verkligen bra! Han har en syrra som är raka motpolen dock 😛
  ”Kyeyune: Den svenska jakten på fläsket”
  http://www.gp.se/ledare/kyeyune-den-svenska-jakten-p%C3%A5-fl%C3%A4sket-1.4444965

  Svara
 3. MiT

   /  07/15/2017

  Svara
  • G

    /  07/15/2017

   Varken J eller L skriver hatiskt eller tror på hat. Om det är konspirationsteorier kan du och andra jättelätt motbevisa med fakta… om det nu verkligen är konspirationsteorier vill säga?

   Svara
  • Jan

    /  07/15/2017

   Medmänsklighet? Att skänka bort vårt fädernesland till välfärdsflyktingar från Mellanöstern och Nordafrika? Varför är så många unga kvinnor så pantade? Varför kan de inte tänka längre än näsan räcker?

   Svara
  • Varför låter hon som ett barn? Förmodligen för att hennes intellekt är på ett barns nivå… trött jag är på Sverige…

   Svara
  • G

    /  07/16/2017

   Svara
   • Grodan Boll

     /  07/16/2017

    Sverok, YES!
    De största iglarna sedan decennier. De första NGO:s att systematiskt missbruka organisationsbidrag på en industriell skala. Nu med slagsida till genus. Vilken överraskning.

    Svara
    • Kristian

      /  07/16/2017

     Jag minns när Sverok skapades. Då handlade det om roll- och konfliktspel.
     18,5 miljoner i år!

     Svara
 4. QED

   /  07/15/2017

  Kanske detta har postats redan:

  Svara
 5. MSB är nu avklätt. Tack för det MiT. Den som inte blir lite prepper efter detta är nog bara dum eller överoptimistisk.

  Svara
  • Kristian

    /  07/16/2017

   Efter 72 timmar kommer staten med ekologisk latte och laddare till mobilen.
   Dricksvatten och toalett får man ordna själv.

   Svara
 6. MiT

   /  07/16/2017

  Svara
  • Kristian

    /  07/16/2017

   Räknar ord lite snabbt.
   kön: 784
   möjlighet: 167
   villkor: 104
   norm: 92
   genus: 42
   vetenskap: 11

   Svara
   • G

     /  07/16/2017

    Hahaha, wow, det kanske säger något om skiten 😀

    Svara
  • QED

    /  07/16/2017

   ”This brings us to a third, more compelling and quite disturbing theory—the one that my Afghan friend, the court translator, puts forward. On the basis of his hundreds of interactions with these young men in his professional capacity over the past several years, he believes to have discovered that they are motivated by a deep and abiding contempt for Western civilization. To them, Europeans are the enemy, and their women are legitimate spoils, as are all the other things one can take from them: housing, money, passports. Their laws don’t matter, their culture is uninteresting and, ultimately, their civilization is going to fall anyway to the horde of which one is the spearhead. No need to assimilate, or work hard, or try to build a decent life here for yourself—these Europeans are too soft to seriously punish you for a transgression, and their days are numbered.”

   Svara
 7. G

   /  07/16/2017

  ”Kvinnliga IS-krigare funna i tunnel i Mosul

  En irakisk antiterrorstyrka har gripit 20 kvinnliga medlemmar av terrorgruppen IS i en tunnel under jord i Gamla stan i Mosul.

  – Kvinnorna hade vapen och bombbälten som de skulle attackera irakiska styrkor med, säger en talesperson för antiterrorstyrkan.

  Av kvinnorna kom fem från Tyskland, tre från Ryssland, en från Tjetjenien, tre från Turkiet, två var kanadensare och totalt sex kom från Libyen och Syrien.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/kvinnliga-is-krigare-funna-i-tunnel-i-mosul-1.4449535

  Svara
  • Rikard

    /  07/16/2017

   Hej.

   Även Islamska staten tillämpar mångkultur.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Motkraft

    /  07/16/2017

   Lite underligt de inte utlöste bombbältet när de blev upptäckta? Så i alla fall dödade några ”otrogna”, de som hittade dem? Kanske var de inte så sugna på att dö.

   Undrar vad straffet i Irak är för ”förberedelse för terrordåd”.

   Svara
 8. G

   /  07/16/2017

  ”Mer positivt i medier om SD och C

  Svenska medier har rapporterat på ett mer positivt sätt om Sverigedemokraterna och Centerpartiet de senaste två månaderna, jämfört med de två föregående månaderna. Det visar en kartläggning av åtta stora medier som Sifo har gjort för Ekots räkning.

  Samtidigt har rapporteringen om Moderaterna och Miljöpartiet varit mer negativ, enligt genomgången.

  Sverigedemokraterna och Centern har gått upp i opinionen under perioden.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-16/mer-positivt-i-medier-om-sd-och-c
  ”Medierna mer positiva om SD”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6737728

  Svara
 9. G

   /  07/16/2017

  ”Clowner ska få alla barn i Ronneby att skatta

  Alla barn behöver skratta.
  Så säger Clowner utan gränser som uppträder klockan två idag i Rådhusparken i Ronneby.

  – Ronneby har tagit emot många nyanlända och därmed många barn som vi hoppas kommer hit, berättar Håkan Robertsson som är verksamhetsledare på Ronneby folkteater

  – Vi har laddat upp med trehundra bullar och saft, och vi hoppas att många barn kommer hit och busar och skrattar mycket.

  Ronneby folkteater, som är med och arrangerar, har riktat marknadsföring till dom platser i Ronneby där barn behöver skratta lite extra.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6739099

  Svara
 10. G

   /  07/16/2017

  ”Nu säger Afghanistans flyktingminister Sayed Hussain Balkhi att man inte vill ta emot fler av sina egna medborgare som nekats asyl i Europa. Personerna kan inte ta hand om sig själva och i Afghanistan finns ingen socialtjänst som kan ge dem bidrag eller hjälpa dem. Därför vill ministern att Sverige pausar utvisningarna, säger han i en intervju ned DN.”
  http://www.friatider.se/afghanistans-flyktingminister-skicka-inte-hit-fler-afghaner

  DN har tyvärr ”gömt” artikeln, postar normalt inte hela långa artiklar, men nu har jag tittat på deras störiga reklam på sajten, det får räcka som ”bidrag” från mig, och då fler kanske vill läsa om detta gör vi ett undantag…..

  ”För Jawad Hussaini, 20, som DN berättade om i går, och de andra unga män som DN mött i Kabul efter att de har tvångsutvisats från Sverige, finns en gemensam sak: de säger alla att det inte vet vad de ska göra. De har fått liten eller ingen hjälp och de har inte ens den mest grundläggande informationen  om hur de ska klara sig.

  Internationella organisationen för migration, IOM, säger att de ska hjälpa de återvändande, bland annat med en broschyr om hur de ska undvika minfält samt att ge dem transport till hemkommunen.  

  – Jag har inte fått någon broschyr och vad för transport? Jag har ju inget hem, det är hela problemet, säger Josef Moradi som är en av dem som DN möter i Kabul.

  Sedan i oktober förra året har 44 personer tvångsavvisats till Afghanistan, ytterligare några för att de har begått brott och runt 1 000 har accepterat utvisningen och rest så kallat självmant. För den sistnämnda gruppen utbetalas 30 000 kronor i kontanter samt ytterligare 25 000 kronor för specifika projekt eller utbildning. De pengarna får de inte kontant utan de sätts in där IOM anser att pengarna bör förvaltas, exempelvis i en butik. De som blir tvångsdeporterade kan få 20 000 kronor för ett projekt, men bara om de bett om det från Sverige. Det undviker många eftersom de tror att de skriver på ett papper om att återvända självmant.  

  President Ashraf Ghani  har lovat att afghanska myndigheterna tar hand om återvändande och att de behöver unga män i landet. Men enligt flyktingministern Sayed Hussain Balkhi, som vi möter på hans kontor i Kabul, är det inte riktigt så enkelt. 

  – Vi har inte möjlighet att ta hand om dem, säger han.

  Det finns ingen social service i Afghanistan dit de kan vända sig. Det senaste året har Afghanistan dessutom haft en våg av hemvändande afghaner från grannländerna Iran och Pakistan. Totalt ska nära 1,5 miljoner afghaner återvända bara från Pakistan. De totalt 20 000 som kommit tillbaka från Europa och Turkiet är en bråkdel, men de orsakar stora politiska diskussioner. 

  Flyktingministern är tydlig med att han tycker att Europa agerar fel.
  Han hoppas att Sverige – precis som Tyskland – ser över sina utvisningar.  

  Är ni kapabla att ta hand om de återvändande? 

  – Vår situation är inte redo för tvångsåtervändande, här är allvarliga hot mot säkerheten, särskilt efter den stora attacken i Wazir  Akbar Khan-kvarteret som dödade och skadade hundratals personer. Det är inte stabilt här.  

  – Vi efterfrågar att de länder som skickar tillbaka flyktingar måste se över situationen seriöst, på samma sätt som Tyskland. Vi hoppas att andra lär av dem.  

  Kommer ni att bryta avtalet? 

  – Nej, under tiden kommer vi att försöka applicera avtalet på dem som kommer.  

  Men finns det en enda säker provins enligt dig? 

  – Många provinser har mycket allvarliga hot men det är olika i varje provins. Vissa har hög risk, andra låg.  

  Hur kan ni hjälpa de som återvänder? 

  – Varje person är ansvarig för sitt liv, vi har mycket små möjligheter till det.

  Han säger sedan att de inte vet vad som händer med dem som återvänder. Vissa kanske dör i en attack, andra försöker fly och några kanske rekryteras till talibanerna eller IS.

  Senare samma kväll når DN talibanernas talesman Zabiullah Mujahid för att fråga hur de ser på de återvändande.  

  – Vi har inte kontroll på vilka som varit var och varför de reser ut eller in från Afghanistan, säger han.  

  Däremot kan de ha koll i mindre grupper i de olika distrikten. Och spioner och förrädare riskerar att dödas.  

  – Afghanistan behöver dessa unga män och det är inte bra att de reser till andra länder. De säger att här är farligt men försvinner bara de internationella styrkorna från landet kommer vi att göra allt för att det ska bli säkert för alla.  

  Han känner inte till att talibanerna rekryterat någon som tvångsdeporterats men säger att IS rekryterar en del ungdomar.  

  Han betonar att ingen är säker i Afghanistan eftersom stämningen är så spänd, men att orsakerna skiljer sig beroende på var de är i landet.  

  – Så länge det finns otrogna finns det faror, säger han.”

  ——————————The End.

  Svara
  • nische

    /  07/16/2017

   ”Personerna kan inte ta hand om sig själva…”

   Märkligt hur snabbt och effektivt Migrationsverket lyckats passivisera handlingskraftiga individer som utah hjälp tog sig över halva världen ända till Sverige!

   Svara
   • Precis min reaktion. Eller är det något lurt med allting?

    Svara
    • G

      /  07/16/2017

     En sak som är lurt är att ordet ”barn” inte syns till någonstans i texten. Nyhetsrapporteringen utgår ju ofta annars ifrån att alla ensamkommande är barn.

     Svara
  • Motkraft

    /  07/16/2017

   Återetableringsstödet på 30 0000 kronor är enormt mycket pengar i Afghanistan. Så det ska inte vara något problem för den som skickats tillbaka att ta sig till sin hemby eller dit släktingarna tagit sig, oavsett om den ligger i Afghanistan, Pakistan eller Iran.

   Afghanistan fungerar inte som Sverige. Ingen eller väldigt få är ”ensamma” i världen. De har ett stort nätverk av släktingar som bryr sig om varandra. Så med 30 000 kronor som start för ett nytt liv så ska det inte vara ett så stort problem att återetablera sig i det Afghanska samhället. Möjligen om det kostade 30 000 att ta sig till Sverige och är skyldig någon de pengarna, då blir det svårare.

   Självklart är det snopet. Att berövas en framtid i Sverige när gjort sig besväret att ta sig hit. Men det var en chansning och då får man räkna med att förlora.

   Svara
 11. G

   /  07/16/2017

  Vill ni läsa en långa jävla rant om ”Nationalism” så är det bara att klicka på tweeten och scrolla vidare…

  Svara
 12. x

   /  07/16/2017

  Svara
  • Senior

    /  07/16/2017

   Våldsvänster som våldsvänster, samma skräp i olika förpackning.

   Svara
  • Kristian

    /  07/16/2017

   Tusentals svartklädda män slår sönder fönster i Tyskland, som någon sade.

   Svara
 13. G

   /  07/16/2017

  Svara
  • Dan

    /  07/16/2017

   Hendrik Arnstad slutar aldrig att briljera med sin fantastiska kunskap. Undrar om han fortfarande är Stefan Lövens egna expert? Vem tar Arnstad på allvar?

   Svara
 14. G

   /  07/16/2017

  ”Pappa: Vi måste få stopp på övergreppen mot kvinnor

  Det får vara nog med våldtäkter och sexuella övergrepp mot kvinnor. Vi män måste se till att det blir en förändring och börja stå upp för kampen mot sexualbrott och kränkningar.
  ..[..]..
  För snart två år sedan blev vår dotter utsatt för en våldtäkt. De sår som sattes i hennes själ och hur det i övrigt påverkade oss nära anhöriga går inte att med ord beskriva.

  De som får mest uppmärksamhet i medierna är våldtäkter i offentligheten. De flesta begås dock i nära relationer med synnerligen komplexa konsekvenser, ofta utan lagföring och åtal. Själv har jag haft anledning att skärskåda och analysera sexualbrottsstatistiken och då särskilt våldtäkterna. Det är en vedervärdig läsning. Som nära anhörig känner jag stor ilska och frustration över att det till synes inte blir någon förändring.

  Det är i grunden ett strukturellt manligt problem. Förändringen måste komma inifrån våra egna manliga led. En vädjan till alla män är att stå upp för kampen mot sexualbrott och kränkningar mot kvinnor.”
  http://asikt.dn.se/asikt/debatt/vi-maste-fa-stopp-pa-overgreppen-mot-kvinnor/

  Jösses att vara dotter till den här pappan, wow.

  Svara
 15. G

   /  07/16/2017

  Tjejen som skrev denna börjar i höst jobba som producent på… Sveriges Radio 😀
  http://asikt.dn.se/asikt/debatt/ett-pass-till-skilda-varldar/

  Svara
 16. G

   /  07/16/2017

  ”HSB–toppen ordnade jobb åt anhöriga – huvudkontoret beskrivs som ett skräckvälde

  Nya vd:n Ann Irebo skulle rensa ut svågerpolitiken och lyxkonsumtionen som skakade HSB Skåne 2008. Nio år senare har Ann Irebo låtit anställa sin egen son, och gjort flera affärer med dotterns aktiebolag. Dessutom anklagas hon för härskartekniker och utfrysning, visar HD och Sydsvenskans granskning.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-07-16/hsbtoppen-ordnade-jobb-at-anhoriga-huvudkontoret-beskrivs-som-ett-skrackvalde

  Kvinna med härskartekniker och som utfryser folk? Feminist: Omöjligt!
  *obs premiumartikel*.

  Svara
 17. G

   /  07/16/2017

  ”Kvinna misstänks ha blivit överfallen och våldtagen i Östersund

  En ung kvinna misstänks ha blivit överfallen och våldtagen i Östersund natten mot söndagen. Gärningsmannen var helt okänd för henne.

  Överfallet ska ha skett strax efter midnatt. Kvinnan drogs in i en gränd och där utfördes våldtäkten, enligt polisen.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6739224

  Ang gruppvåldtäkten som jag postade om igår, här slank visst mer detaljerat signalement av någon anledning igenom medias ”filter”…..

  ”En till sjukhus efter grov våldtäkt

  En kvinna i 45-årsåldern fördes till sjukhus efter händelsen på fredagskvällen.
  Hon ska inte ha känt de misstänkta gärningsmännen sedan tidigare, enligt polisen.

  Till Expressen säger Oskar Tallryd:
  – Det signalementet vi har fått är att de misstänkta ska vara mörkt klädda, 15 till 20 år, östafrikanskt utseende, flytt på moped, det är det signalementet vi har.

  Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av männen innan den misstänka gruppvåldtäkten ägde rum.
  Tidningen skriver vidare att polisen har lyckats spåra mopeden och att den är tagen i beslag. Polisen har också säkrat kroppsvätskor från en av de misstänkta gärningsmännen, uppger Aftonbladet.
  Polisen bekräftar för Expressen att en moped tagits i beslag, men vill inte kommentera Aftonbladets övriga uppgifter.

  På lördagskvällen är ännu ingen gripen.”
  http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/polisen-utreder-grovt-valdsbrott-utanfor-stockholm-en-skadad-och-flera-garningsman/

  Varför en ensam 45-årig kvinna öht tyckte det var en bra ide att få lift av tre för henne okända män på moped i dagens sjuka samhälle kan man ju också undra. Samhället idag är inte som det var när hon själv var en tös på 15-20 år. 😦

  Svara
 18. En Sjuk Syster

   /  07/16/2017

  Svara
  • Originellt åtminstone!

   … men jag ger aldrig pengar till någon som bara sitter på sin röv. Försäljare av Faktum/Situation? Visst. Gatumusikanter? Ibland… men inte någon som bara sitter där och ser ledsen ut.

   Svara
 19. G

   /  07/16/2017

  ”Misstänkte mördaren utvisad åtta gånger

  Den 40-årige mannen var dömd för grova brott och utvisad ur Sverige på obestämd tid.

  Trots utvisningen blev han påkommen med att vistas i landet illegalt vid åtta tillfällen.

  I april dömdes mannen för grov misshandel mot sin hustru i Västervik – men en oenig hovrätt rev upp fängelsedomen efter att hon dragit tillbaka sin medverkan.

  Nu misstänks han ha mördat hustrun – för att dagen efter ta sitt eget liv.”
  http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/misstankte-mordaren-utvisad-atta-ganger/

  Svara
 20. G

   /  07/16/2017

  ”Kvinna anmälde sexofredande

  Ett bråk utbröt på McDonalds i Skövde vid natten till söndagen.

  Personal tryckte på larmet och polis kom till platsen. En ung kvinna anmäler då att hon blivit verbalt sexuellt ofredad. Motparten i sin tur anmäler att han blivit misshandlad av kvinnan.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6739245

  Hmmm.

  Svara
 21. x

   /  07/16/2017

  Några nödvändiga trick:

  Svara
 22. Det är i alla fall solklart att ingen hinner längre arbeta med det de är anställda för. All tid går åt diverse genustrams.
  Ordning och reda? Det är bara en mantra och inbillning så Statsministern kan sova bra på nätterna.

  Svara
 23. Larry Kent

   /  07/21/2017

  När jag läste att man ska rullstollsanpassa dörrarna till bastun på brandstationen kunde jag inte annat än brista ut i ett grapflabb.
  Är det halta och lytta som är tänkta att vara brandmän i fortsättningen?
  Jag såg framför mig hur det stannar en brandbil, föraren, som har på kryckor, öppnar bakdörren och drar ut en ramp så att den i baksätet kan komma ut med sin rullstol medan kvinnan på högersidan med rökdykardräkt går iväg med sin rollator och hennes kollega med ledarhund och vit käpp försöker att följa efter.

  OBS – Satir,

  Jag vill inte på något sätt driva med de riktiga brandmän som gör ett verkligt bra jobb och som jag fullt ut respekterar!

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: