Problemen kommer att fortsätta

I Sverige har vi massiva problem med trovärdigheten hos både politiker och media efter åratal av smutskastning, stämplande, gynnande av åsiktsvänner osv där man fullt medvetet gått rakt emot all tillgänglig fakta och kunskap. Nu finns till och med folkpart… ”liberaler” som anser att migrationsområdet är ett kaos. Samma personer som satt i riksdagen tillsammans med Ullenhag och Reinfeldt och skapade det kaos vi nu ser vill nu spela Bror Duktig och ska komma med lösningar på vad de själva har skapat. Fuck off!

Anna Kinberg Batra och M tyckte t ex att DÖ, som man nu säger var problematisk från början, skulle bli lagstiftad, har ni glömt det?

Sen gick man ut och sa att det inte alls handlade om det utan om att bryta ut delar av budget osv. Vad som är sant och inte? Vem vet? Men bara det att många uppfattade så säger ju en del.

Och bara det faktum att något som DÖ överhuvudtaget diskuterades visade på ett enormt demokratiförakt. DÖ var endast ett sätt för politiker att kringgå demokratin för att kunna klamra sig fast vid öronen på köttgrytorna istället för att faktiskt göra sitt välbetalda jobb!

Där befinner vi oss idag alltså, samma människor som skapat all skit sitter fortfarande kvar och låtsas som om de har lösningen. Föraktet man känner är så enormt att det inte går att beskriva!

Kan man inte få ändra sig då? Jodå, det kan man visst och det är t o m bra att faktiskt kunna ändra sig. Men man kan inte tro att det räcker med att säga att ”nu har vi en helt annan politik på det här området” efter att man totalt sabbat landet och orsakat enorm skada på varje politikområde som finns och samtidigt orsakat att många enskilda har drabbats enormt hårt av t ex importerad grov kriminalitet TROTS att man vetat om att detta skulle ske. Politiker t o m medvetet ljög öppet om alla problem, t ex Erik Ullenhag. Erik Ullenhag är enbart en simpel liten lögnhals! Men det finns många fler!

Man kan öppet faktiskt be om ursäkt för all skit man åstadkommit. Gäller både politiker och media. Det är fjuttigt men ändå bättre än att göra som många nu gör, inte ens låtsas om det. Man kan på ett tydligt sätt tala om varför man gjorde på ett visst sätt och varför man ändrat sig. Men visst, det är nog svårt att göra det på ett sätt som framstår som genuint och ärligt, om inte handling matchar ord så blir det meningslöst. Är väl därför så få faktiskt har rannsakat sig själva kanske?

Men var befinner vi oss nu då? En twitterrant från Fnordspotting säger rätt mycket

Exakt det där! Gäller över hela linjen!

Hur media beter sig än idag.

Så enkelt är det faktiskt. Det kommer inte att bli bättre om det är samma folk kvar, inte bara på politikerstolarna utan även inom media.

Media är lite speciellt också, de har ju under massor av år sovit i samma säng som politikerna i stället för att faktiskt granska dem. Man har spottat ut, och spottar fortfarande ut, artiklar som är så kraftigt aktivistiska att normalt folk storknar.

Ibland blir det t o m rena idolporträtt av aktivister som 2015 sprang med pengar till moskén vid medborgarplatsen och skrek nazist/rasist/fascist till alla som dristade sig att säga att det var rätt mycket problem med asylhaveriet. T ex Viktor Banke, asylrättshaveristjurist.

Jo, han levererade pengar till den moskén då 2015…

Media som sagt. Och politiker. En politiker som var med under Reinfeldt men som totalt har svängt är Hanif Bali. Om han bett om ursäkt eller noga förklarat varför han han anser tvärtom nu är jag inte säker på, har för mig att han förklarat det i alla fall. Men en sak kan man inte ta ifrån honom oavsett om man gillar honom eller inte, han är jävligt smart och väldigt duktig på att hitta de där dubbla måttstockarna som media använder. Så om han gjort upp med det gamla ordentligt så bekräftar han i alla fall det med handling.

En rant om hur media använder dubbla måttstockar från just Hanif Bali. Som exempel används just idolporträttet Banke fick i SvD jämfört med hur media behandlat t ex Tino Sanandaji

Bali sätter fingret ganska precis på punkten. Så där är det i Sverige än idag, två år efter tidernas värsta asylhaveri i Sverige.

Hur gjorde SvD hösten 2015 när de ville ha vanliga svenskars syn på haveriet?

Så där gjorde SvD då. Som ni ser var de väldigt noga med att inte söka någon som kunde tänka sig ha en kritisk röst…

Och hur blev då artikeln?

Så där blev den. ”Svenskar om flyktingkrisen: Öppna gränserna” är rubriken och artikeln bildsattes utåt med PASCALIDOU och pizzaekonomen Schyffert. Man ville ge sken av att vanliga svenskar tyckte vi skulle öppna gränsen och öka asylinvandringen ÄNNU mer när det i själva verket var tvärtom och har varit tvärtom under massor av år enligt SOM.

Hur var det med Banke och pengar till moskén vid Medborgarplatsen?

Jodå, han levererade pengar dit. De kom säkert till användning.

På ett eller annat sätt…

**********

Återigen verkar de där svenska männen och killarna vara igång med sina trakasserier  :-/

Premiumartikel men jag tror faktiskt att det är hela man ser där och att de har den som clickbait.

Visst är det precis så vi alla kommer ihåg skolan? Grova kränkningar av svenska killar för att man inte var tillräckligt religiös. För så har ju en samlad mediakår av krönikörer och tyckare sagt länge nu, att det var exakt likadant förr, ja t o m värre! Och att deras minnen säger att det alltid bara var svenska killar som höll på så! Jo, de säger ju faktiskt att det var så på deras tid, att det är precis likadant nu som då…

**********

Inlägget handlar ju delvis om om att ändra sig och att det faktiskt måste få vara helt ok att ändra sig. Åtminstone om man tydligt ber om ursäkt för ev problem man åsamkat andra.

Nu har Katerina Janouch bett om ursäkt för hur hon betedde sig i debatten mot t ex Pär Ström. Det var bra tycker jag för det har alltid skavt lite när man faktiskt läser henne nu och hon många gånger är väldigt bra. Och orädd. Nu behöver det inte skava så där längre.

Jag kan dock inte låta bli att tänka på hur Sverige skulle sett ut idag om man istället för att maniskt attackera Ström för vad man trodde han sa och menade faktiskt lyssnade på vad han verkligen sa och menade? För man ska veta att det är samma typ av människor, som ständigt gav sig på honom, vars idéer och tankar ledde fram till Sveriges kaos vi upplever nu. Samma typ av människor alltså…

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

68 kommentarer

 1. Det där med skolan är intressant för jag skulle säga att det är där problemen börjar, speciellt högstadiet. Personligen så var mobbing ett stort problem, men jag tror inte samma typ av mobbing som jag upplevde är det som vi ser idag, 15 år senare. Våldtäkter på toaletterna var inget jag kan påminnas om, däremot stökiga och okontrollerade klassrum redan på 90-talet var inget konstigt.

  I sig så skulle jag anklaga att lärare har väldigt lite auktoritet idag. Jag kommer ihåg hur annorlunda lektioner med en äldre lärare som visade auktoritet och yngre lärare som i princip lät sig bajsas på (ja, det vår vårt uttryck). Jag fick knappt godkänt i ett ämne, men jag accepterade det för att jag gillade läraren, medan jag kunde få (oförtjänta) MVGn men hade nada respekt för läraren.

  Sedan så har vi problemet att ingen kompetent lärare vill jobba i ”problemområden” – jag har en vän som blev bokstavligt talat tvungen att lyfta en elev ur en lektion en gång. Han är kompetent och minuten då han fick ett bättre erbjudande så stack han så fort han kunde.

  Svara
  • Rikard

    /  07/17/2017

   Hej.

   Det du beskriver har jag sett kallas positionell respektive personlig auktoritet (och att vi sedan på lärarutbildningen indoktrineras till att tro att auktoritet är något förkastligt kan vi lämna därhen…).

   En äldre lärare, med mer erfarenhet har om denne också har stringens och integritet ett gott mått av personlig auktoritet. Redan ryktesvägen vet eleverna att gubben som ansvarar för [ämne] inte är att leka med och inte är rädd för varken gud, djävlar eller föräldrar och journalister (och fy f*n för de föräldrar som är journalister).

   Andra existenser är sådana att de tror sig kunna vara kompis med sina elever, att man skall ha en jämställd kamratrelation och ett demokratiskt arbetssätt – vilket är helt omöjligt med barn ända upp i tjugofem till trettioårsåldern. De låter sig skrämmas och därmed låter de sig köras över, varpå bitterhet och rationaliseringar blir mentalt självförsvar: det är inte du sm är en dålig lärare eller snarare en dålig vuxen, utan socioekonomiska faktorer och [valfri] strukturer som gör att eleverna struntar i dig.

   Avsaknaden av kompetenta rektorer och faktiska sanktionsmöjligheter hjälper inte direkt, om man säger så.

   Många lärare är idag enbart lärare och har aldrig gjort annat med undantag för extraknäck under studierna. Institutionsskadad är bara förnamnet.

   En bra regel hade varit att sätta en spärr på intagningen så att ingen under trettio ens kan antas. Då har man hunnit jobba och knega på en fem-tio år och har förhoppningsvis blivit vuxen på kuppen.

   Artikeln ovan är inte ett extremfall från en extremskola. Om SDS ville, och kåren i Malmö (som är tämligen välfylld med L,Fi,MP,V och S-röstande människor) vågade anmäla så skulle de kunna ha liknande artiklar varje vecka. Eleverna har slutat anmäla händelser om det inte rör sig om misshandel, rån eller grova sexuella övergrepp – eftersom de vet att det inte händer något annat än att skolan lägger ännu mer pengar på [otryckbart] som begått skändligheterna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Vad sägs om
    1) riktigt jobb
    2) lärare
    3) valbar till riksdagen?

    (Börjar kännas som superklassen Bard i första versionen av ADD:
    Ovanligt höga grundegenskaper, gissar att det krävs ett par ”tome of …” om man slår 3T6. Börja som Fighter till level 5. Sedan Thief till level 5. Sedan kan man bli bard.)

    En av bilderna i Staffan Lindéns ”Lärare … behövs dom?” visar två högstadieelever som talar om sin lärare. Denne har lätt flint, långt hår, och medeltida kläder.
    Bildtext: ”Han heter Leonardo da Vinci. Han är kass.”

    Svara
    • Rikard

      /  07/17/2017

     Hej.

     Räcker väl att ‘speca’ till Loremaster i D&D 3/3.5?

     Vad jag menar är att det inte räcker med enbart ämneskunskaper och egen studievana (även om bägge är minst sagt nödvändiga). Man bör också ha mognat så att ens optimism och idealiskt sett passion för ‘läreriet’ är legerad och härdad med den cynism och pragmatiska pessimism som konkret livserfarenhet ger.

     Å andra sidan kanske en DoD-bard , eller Lärd Man hade fungerat?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Bard hade vi inte i DoD på min tid – nymodigheter! – men varför inte en Lärd Man? (Han kommer att behöva sin Trästav.)

      Jo, jag var otydlig där. Viss är det livserfarenhet som krävs inom diverse områden.
      ”Training is useful, but there is no substitute for experience”
      -Rosa Klebb

 2. MiT

   /  07/17/2017

  ”INNEBANDYLÄGRET OCH ”TOALETTKROCKEN””
  http://iotakt.se/innebandylagret-och-toalettkrocken/

  Svara
  • MiT

    /  07/17/2017

   Och vips, så var Sörmalands Nyheters artikel om ”toalettkrocken” inlåst bakom betalvägg från att ha varit öppen sen den skrevs den 14 juli och var fortfarande helt öppen för några timmar sedan när jag tog bilden i tweeten…

   Men den finns att läsa här
   https://archive.is/eIntL

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  07/18/2017

    Den blir inlåst för att du genererar trafik till den, skulle gissa att det går mer eller mindre automatiskt.

    Ta det som en komplimang i vilket fall.

    /Frida

    Svara
  • MiT

    /  07/17/2017

   Svara
   • G

     /  07/18/2017

    Svara
 3. x

   /  07/17/2017

  Svara
  • Jag har inte hittat den kanalen. Jag får bara in vänsterpropaganda, feminism och rena lögner samt något som jag redan läst på annat håll någon dag sedan. Eller onödiga små ”nyheter” som inte är nyheter.
   Vilken kanal är den oberoende?

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  07/17/2017

    Axess TV. Samt, för oss i sydvästra Sverige, DR1 och DR2.

    Svara
   • Noger

     /  07/18/2017

    Jag tycker att du överdriver.
    Jag såg exempelvis två avsnitt i rad av ”Så ska det låta mycket bättre på Skansen med Moraeus” – utan Malena Ernman!

    Det är ett STORT fall framåt!

    Svara
 4. Frogfish

   /  07/17/2017

  Det var inte mycket till ursäkt från Janouch. Verkar mer som om hon vill ursäkta sitt beteende.

  ”Ursäkten innebär inte att jag håller med Ström i alla hans åsikter och jag tycker definitivt inte att full jämställdhet råder, eller att män slutat förtrycka kvinnor.”

  När har PS påstått att full jämställdhet råder och att män slutat förtrycka kvinnor? En riktigt ful associering av KJ. Det PS gjorde var att peka på att det inte är svart eller vitt, och att ojämställdheten inte alltid gick i samma riktning.
  Allt detta vet KJ såklart, hon vill bara komma i bättre dager hos sina ”nya kompisar”. Sen håller ju vinden på att vända, och då vill hon ju inte vara vänd åt fel håll…

  Nä, trots att hon numera skriver en del bra saker, så skaver det fortfarande, och inte så lite heller……

  Svara
  • Jan

    /  07/17/2017

   Janouch-affären handlar egentligen om de uttalande hon gjorde om den vansinniga svenska invandringspolitiken i utländsk media (tjeckisk tror jag det var). Men eftersom hon blev attackerad av åtskilliga korridorvakter så slår hon åt flera håll nu. Feminist- och invandringsfrågan hänger nämligen ihop för kulturmarxister. Nästan alla feminister är massinvandringsförespråkare och vice versa.

   Så nu måste Janouch slåss mot sina forna feministpolare också. Vilket har tvingat fram en pudel från Janouchs sida. En pudel vi annars inte skulle ha sett.

   Svara
   • Senior

     /  07/18/2017

    Precis.
    Jag får känslan att hon nu sitter och ”läser in sig” på sin nya målgrupp och lägger upp taktiken för hur hon nu kan bli en självvald företrädare för den istället.

    Precis som inlägget handlar om ”samma typ av människor”

    Är hon fortfarande samma typ av människa gentemot sina medmänniskor?

    Svara
    • Senior

      /  07/18/2017

     Men denna ursäkt är ett bra steg åt rätt håll, det måste jag ge henne cred för, även om hon har lite att bevisa innan trovärdigheten återställs.

     -Till skillnad mot de personer inlägget handlar om, de lär aldrig mer återfå mitt förtroende, om de någonsin haft något.

     Svara
 5. Micke

   /  07/17/2017

  Landskamp med damer i fotboll på tv, väldig överrepresentation av svenskklingande namn i laguppställning! Rasistnazister?!

  Svara
 6. MiT

   /  07/17/2017

  Ouch! Men gissar att rubrikmakare är rätt skyldiga här…

  Svara
 7. Tor

   /  07/17/2017

  Vi har diskuterat skolfrågan många gånger på detta underbara forum.
  Går att göra en väldigt enkel analys på en mening:
  Det är för stor övervikt av kvinnor inom undervisning, från 1 till 19 år.

  Skulle kanske gå att driva skola bara med kvinnor – om det bara var tjejer i klasserna.
  Låt oss göra så!
  Dela upp efter kön med rena kill/tjej klasser.
  Killarna undervisar enbart av manliga lärare.
  Efter avslutat gymnasium får alla konkurrera om högre utbildning utan kvotering.
  Slut på lektion – cirkulera!

  Det är bara brist på en sak i svenska skolan:
  Viljan hos lärare att bete sig som vuxna.
  Det är vuxnas ansvar att uppfostra barn.
  När barn gör rätt får de en karamell.
  När barn gör fel får de en smäll.

  Svara
  • Rikard

    /  07/17/2017

   Hej.

   (Jag läste ihop nedanstående, men du kanske inte menar som jag läser?):
   ”Viljan hos lärare att bete sig som vuxna.
   Det är vuxnas ansvar att uppfostra barn.”

   Det är i h*lvete mitt ansvar att uppfostra andras barn!

   De skall vara uppfostrade att kunna sitta still, hålla k*ft, lyssna och följa instruktioner.
   De skall vara uppfostrade att inte sitta och spotta fågelfrö på golvet.
   De skall inte sitta och leka med sin telefon-napp.

   Och så vidare med självklarheter, men att det skulle vara min uppgift att fostra andras barn? Aldrig, aldrig sjufalt aldrig!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  07/17/2017

    Förvisso skall barn vara välartade och väluppfostrade när de anländer i första klass. Men sedan krävs väl en fast hand för att inte mammas lille gullgosse skall urarta till en Flugornas Herre-slyngel? En lärare som i tid kan fånga upp och handfast visa vilka beteenden som inte är acceptabla, och resoluta OBS-lärare och rektorer som backar upp vid behov (och när jag ändå sitter och drömmer, varför inte en ponny till varje flicka).

    Svara
   • Tor

     /  07/17/2017

    Jo Rikard, det är ditt ansvar att uppfostra barn om du jobbar som lärare.
    I och med att vi i sann socialistisk anda överlåter till staten att ta hand om barnen från 1 års ålder så faller ansvaret på läraren.
    Med dagens vilsna mesproppar till föräldrar så är behovet ännu större att lärarna uppfostrar barnen.
    ( Jag håller naturligtvis med dig att det är föräldrarnas ansvar att uppfostra barnen.)

    Äter de fågelfrön??? och leker med mobil så är det lärarens ansvar att det slutar i klassrummet.
    Speciellt viktigt är det för våra nya kompisar från MENA som inte har haft chansen att lära sig det hemma. Barnuppfostran är väldigt annorlunda i Mellanöstern.
    Äldre invandrare ska naturligtvis inte vara på samma skola som unga.
    Man har inget att göra in en vanlig skola förrän man läst ifatt det som svenska barn har lärt sig.

    Stå på led utanför klassrummet.
    Stå tills läraren har hälsat ”God morgon” och barnen svarat ”God morgon Magistern.”
    Kläder, mobiler m m som inte parkerats där de ska konfiskeras.
    Betyg i ordning och uppförande.

    Svara
    • Rikard

      /  07/18/2017

     Hej.

     Med lätt uppgiven men vänligt, ej nedlåtande menad sarkasm: testa en sväng i yrket (ifall du inte redan gjort det?). Du kanske har talang för att få fostrans-biten att fungera.

     Ett av de absolut största problemen – bortom fostran, allmän hyfs och artighet – är kollegiets inbördeskrig i de här frågorna.

     Om du någon gång är i en grupp lärare (helst olika åldrar, nivåer och ämnen) så fråga vad de anser om mössa på i klassrummet.

     Det påminner en smula om Monthy Python ibland.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS MENA-barn, främst pojkar, äter gärna solrosfrön och spottar då demonstrativt på golvet. När jag arbetade som vikarie på en Malmö-skola (kommunal) och helt sonika slängde ut den som gjorde så blev jag meddelad att jag överreagerat och därför inte var lämplig att fortsätta. Så ser verkligheten ut i svensk skola. DS

     Svara
     • Tor

       /  07/18/2017

      Jodå, jag har gjort några år som lärare och även tragglat mig genom en lärarutbildning (nästan).
      Vi är nog inte så oense.
      Det var ju lärarnas ovilja att agera vuxna som mitt första inlägg handlade om.
      Är lärarkollegiet överens och efterföljer vanligt sunt förnuft finns inga svårigheter i skolan.
      Men det ska ”kännas”, ”funderas” och ”en taskig uppväxt”. Bara massa mjuka värden, som naturligtvis är bra på många sätt. Men när en kille på 80 kilo mopsar upp sig är det bra att du som lärare är 95 kilo och slänger ut honom.

      Fick ta över en klass som hade knäckt sin lärare. Det fanns ingen annan som ville ta över. När jag öppnade dörren första lektionen hade jag ett järnrör i handen som jag slog i den andra. Hade aldrig några problem med ordningen i den klassen.
      Skulle aldrig kunna jobba som lärare i Sverige idag.

  • Jag gick i en sådan skola, flicklyceum, med den skillnaden att vi hade både manliga och kvinnliga lärare alla lika kompetenta och disputerade i sitt ämne.
   Pojkar gick i pojkskola, lika där.
   Vi konkurrerade med betyg och studentskrivning. Det var ganska jämt utöver prästutbildning som vara bara för män på den tiden. Pojkar sökte mer tekniska ämnen kvinnor vård och liknande precis som nu. Vi var grädden av grädden kan man säga.
   Detta var på den gamla ”goda” tiden.

   Svara
 8. Här har vi en intressant låtsas-pudel angående att ändra sig politiskt.
  En kvinna vid namn Heberlein Ann var medlem i F! 8 månader 2014 och här vill hon vifta bort det genom att försöka få det till att F! ”utgav sig” för att ha en annan agenda än det verkligen hade. Då undrar jag vilken sten Ann bodde under mellan 2005 och 2014? F! var sannerligen inget NYTT parti 2014 och varenda djävel borde vetat EXAKT vad det gick ut på långt innan dess!

  Svara
   • Vad fan? Varför kommer inte länken med?! 😦

    Svara
    • MiT

      /  07/17/2017

     Vadå, du har postat det två gånger ju 😛

     Svara
    • G

      /  07/18/2017

     Prova posta FB-länken i ”inaktiv” form.
     Exempel: sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida

     Svara
   • tompas11

     /  07/18/2017

    Ja fattade hon inte då vad F! stod för så är jag ytterst tveksam till vad hon fattar i dag. Nä Heberlein får nog tas med en ganska stor nypa salt. När kommer nästa omsvängning?

    Svara
    • G

      /  07/18/2017

     Meh! Kan någon posta en kopierbar länk nån gång, vill se inlägget! 😛

     Svara
 9. x

   /  07/18/2017

  Svara
 10. x

   /  07/18/2017

  Svara
  • Det var roligt eller var det sorgligt?

   Svara
   • hllviken

     /  07/18/2017

    ”x” beundrar skönhetsdrottningar och föraktar oattraktiva kvinnor…
    Enkelt, primitivt.

    Svara
 11. x

   /  07/18/2017

  Svara
  • Så, det duger inte ens att föda barn i Sverige utan att ta med sina seder. Det är viss skillnad – trots bilförlossningar – med svensk och Mellanösterns mödravård. Vi är bland de bästa i världen med nästan lägst barnadödlighet men det duger inte för – nu höll jag på att skriva ett fult ord.
   Men skriver under: f.d. kurator för familjer med riskgraviditet.

   Svara
 12. x

   /  07/18/2017

  Svara
 13. G

   /  07/18/2017

  Det är fan inte mycket som skiljer SvD:s ”intervju” med Banke mot den ”intervju” som DN gjorde i juni, det är samma kramgoa ton genom hela texten. Ja, i den intervjun sa Bodström såhär apropå justitieminister…

  ”Chefen på nuvarande arbetsplatsen, Thomas Bodströms advokatbyrå, kompletterar personbeskrivningen:

  – Viktor har alla de egenskaper man behöver ha för att bli Sveriges justitieminister och det kommer han att bli en dag. Han har både framåtanda och tävlingsinstinkt och är en lojal lagspelare, och han har en bra moralisk och politisk kompass, säger Thomas Bodström, själv socialdemokratisk justitieminister under åren 2000–2006.”
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/darfor-har-viktor-banke-sankt-tonlaget-i-migrationsdebatten/

  Stoppa laddning så går det att läsa hela utan problem.

  Svara
 14. G

   /  07/18/2017

  ”2017-07-17 21:35, Våldtäkt, Östersund
  Två våldtäkter utomhus under de senaste dygnen.

  Ärende 1

  Under natten den 16 juli 2017 mellan klocka 00.30 och klockan 01.10 utsattes en kvinna för våldtäkt utomhus på adressen Köpmangatan 49 i Östersund. Kvinnan attackerades av en okänd gärningsman och hon kunde inte skrika eftersom gärningsmannen höll för hennes mun.

  Gärningsmannen var mellan 30-40 år, ca 170 cm lång, ”såg stark ut”. Han var mörkhyad och hade kort välansat skägg samt en mustasch som var kraftig och som längst ut, pekade uppåt. Håret var kort och mörkt och ögonen var mörka. Ögonbrynen var buskiga. Mannen pratade svenska med brytning men även något annat språk som målsägaren inte förstod.
  ..[..]..
  Ärende 2

  Under natten den 17 juli 2017 mellan klockan 03.00-04.00 våldtogs en kvinna utomhus på adressen Storgatan 59 C i Östersund. Kvinnan attackerades av tre män som samverkade under gärningen.

  Signalement:

  Man 1 – mellan 175 -180 cm, skallig och med normal kroppsbyggnad
  Man 2 – mellan 175 – 180 cm, stort burrigt skägg, mörkt hår och kraftig kroppsbyggnad
  Man 3 – Mörkt kort hår på sidorna och längre hår uppe på huvudet, atletisk kroppsbyggnad

  De tre männen är lätt mörkhyade och de pratade ett främmande spårk sinsemellan. De var klädda i mörka byxor (jeans eller kinos) och hade mörka tröjor.”
  ..[..]..
  Har du gjort iakttagelser som kan sättas i samband med brotten? Eller tror du dig veta du vilka männen är som har begått brottet? Ring i så fall polisen på telefon 114 14. Kom ihåg att även en liten iakttagelse kan vara viktig – låt oss få informationen och bedöma den utifrån vad vi vet.”
  https://polisen.se/Jamtland/Aktuellt/Handelser/Jamtland/2017-07-17-1524-Valdtakt-Ostersund/

  I en tidigare notis som nu verkar borttagen på polisen sajt stod det även när kvinnorna (flickorna) var födda, två så unga flickors liv förstörda 😦 …

  ”Här kommer en grov sammanfattning i de anmälda ärendena;

  1) Söndag 16/7 ca kl. 01.00 har en flicka född 99 utsatts för brottet och det skulle ha inträffatt på en innergård på Köpmangatan.

  Enligt uppgivet signalement ska den misstänkte vara ca 30-40 år, mörkhyad, svarta ögon och iklädd militärgröna byxor och en vit tröja.

  2) Måndag 17/7 ca kl. 03.00-05.00 anmäls en andra våldtäkt av en flicka född 96. Den skulle ha inträffat på Storgatan. Misstänkt gärningsman beskrivs där enl följande; ca 30 år och mörkhyad.”
  https://polisen.se/Norrbotten/Aktuellt/Handelser/Jamtland/2017-07-17-1647-Valdtakt-Ostersund/

  Sparad via google cache: http://archive.is/UYs3O

  Svara
 15. G

   /  07/18/2017

  ”Förföljde och ofredade kvinnor i Umeå”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6739915

  Svara
 16. G

   /  07/18/2017

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/921561?programid=2071
  10638, så många FB-delningar har artikeln som hör till Linneas sommarprat fått hittills. Kan jämföras med föregående sommarpratare som endast delats 1400.

  Svara
  • G

    /  07/18/2017

   ”Linnéa Claesons ”Sommar i P1” borde spelas upp i skolorna
   ..[..]..
   Med Instagramkontot Assholesonline har den tidigare Skuruspelaren – som blir proffs i danska Ringköbing i höst – fått över 220 .000 följare där hon publicerar kränkningar hon fått av män på nätet och svarar tillbaka med humor.

   Claeson har helt enkelt tröttnat – vilket hon har uppmärksammats för bland annat genom att tidigare i år ha mottagit Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter.

   Under programmet är det mycket av de här erfarenheterna som kommer fram.

   Det vill säga sexuella trakasserier på nätet – och att våga göra motstånd.

   Att män kan vara perversa idioter – både vid datorn och ute i samhället.

   ”Jag känner nog ingen tjej som inte har fått något meddelande från en främmande man, och för mig började direkt det när jag började använda internet på mellanstadiet. Jag var bara elva år första gången som en gubbe runkade i sin videokamera framför mig på datorn”, säger Claeson en bit in i programmet.

   Det är en synnerligen dyster bild som målas upp över ett svenskt samhälle. Mörkertalen kring just sexuella trakasserier på nätet är stort. Enligt Brå (Brottsförebyggande rådet) har hela 96 procent av anmälningarna de senaste åren lagts ned av polis eller åklagare.

   Efter lyssningen kan man undra om jag, i kraft av sportreporter, hade önskat mig vilja höra mer om handbollskarriären?

   Mitt svar är givetvis nej.

   I stället tycker jag att programmet även borde spelas upp som undervisningsmaterial i skolorna i ett sannerligen viktigt och angeläget ämne. Så bra var det.

   Linnéa Claesons handboll får fortsätta tala på planen.”
   http://www.dn.se/kultur-noje/gustaf-andersson-linnea-claesons-sommar-i-p1-borde-spelas-upp-i-skolorna/

   Svara
  • G

    /  07/18/2017

   ”TCO spår att måndagens sommarvärd Linnéa Claeson blir en av framtidens mäktigaste opinionsbildare. Vi får allt hoppas det, tycker Tobias Holmgren, som har hört vad som säkerligen är årets viktigaste Sommar i P1.
   ..[..]..
   Med citat från Instagramkontot Assholesonline som fästpunkter, kontot med 223 000 följare där Claeson sedan 2014 publicerar de kränkande meddelanden hon får av främmande män, bygger hennes sommarprogram berättelsen om ett Sverige där kvinnor bär shorts under kjolarna av rädsla för övergrepp, och där hon själv har varit nära att bli våldtagen.

   Det är galet att rädslan har blivit så normal. Det är galet att Linnéa Claeson måste påpeka att även svenska män våldtar. Och det är galet att ett stort sjok behöver ägnas åt att hylla män som bryr sig om jämställdhet – hylla dem för att de är medmänskliga. ”Det här är minimum”, konstaterar hon själv, och har förstås alldeles rätt. Ändå kommer hon att översköljas av hot och hat efter att programmet sänts.

   Ur led är tiden, och Linnéa Claesons sommarprogram blir i den ett praktstycke civilkurage; brännande, nödvändigt och fullständigt livsfarligt. Tvinga era söner att lyssna.
   http://www.gp.se/n%C3%B6je/kultur/sommar-i-p1-linn%C3%A9a-claeson-1.4452181

   Svara
 17. G

   /  07/18/2017

  ”Ludvika kommun har fått nog av kränkande recensioner, och har därför stängt av funktionen för att kunna recensera kommunen på deras Facebooksida.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=6739761

  Svara
 18. G

   /  07/18/2017

  ”Forskare: Sex säljer inte produkter”
  http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/forskare-sex-s%C3%A4ljer-inte-produkter-1.4454545

  Vad tråkigt att den jag tyckte gav bättre svar inte var kvinnan Amanda, utan mannen Raoul.
  En facebookgrupp med 8000 kvinnor som gemensamt agerar mot sexistiskt reklam, en jämställd grupp utan män, jupp.

  Svara
  • Pether

    /  07/18/2017

   Ehm, jo. Sex säljer, har alltid gjort, kommer alltid att göra.. hur lyckades de misslyckas med studien något så ofantligt?

   Svara
   • Precis. Om något så är det rätt naivt att tro att företag skulle spendera miljoner på reklam som var ineffektivt. Det kanske händer en gång, men inte fler. Om något så är reklambranschen ärlig i den aspekten att de konstant försöker göra reklam som får produkter att sälja. Deras intresse ligger inte i att vara PK om de inte tror att de kan få uppmärksamhet av det.

    Svara
  • x

    /  07/18/2017

   Eftersom sex inte säljer produkter så har samtliga företag som använt sig av det i sin marknadsföring försvunnit från marknaden.
   För att slippa gå samma öde till mötes har alla övriga företag har lärt sig av det och undviker det till varje pris.
   Så vad är problemet egentligen och varför behövs det då forskning på ett fenomen som inte existerar?

   Svara
   • Grejen är att företagen sitter ju på rådatan – dvs om produkten ökar i försäljning, minskar eller inte påverkas alls. Om det är dom två sistnämnda så går de tillbaka till ritbordet.

    Ärligt talat så tvivlar jag på att människor i sådana här undersökningar talar sanning – vem vill över huvud taget erkänna att man påverkas av reklam, mycket mindre ”sex” i reklam? Som man ropar får man svar. Folk fattar vad ”rätt svar” är. Frågar någon mig om jag påverkas av sex i reklam så svarar jag sannolikt nej, kanske tror jag till och med på det själv.

    Svara
 19. G

   /  07/18/2017

  ”Coldplay hyllar invandring till USA
  ..[..]..
  Bandet skänker alla intäkter från låten ”Aliens” till en frivilligorganisation som hjälper flyktingar i Medelhavet.”
  http://www.gp.se/n%C3%B6je/coldplay-hyllar-invandring-till-usa-1.4454495

  För när man ”slänger pengarna i sjön” gör pengarna mest nytta ? Som om inte EU:s alla miljoner euro till hitan och ditan räcker. Majoriteten är fortfarande migranter, men TT kan ju fortsätta skriva flyktingar, finns säkert folk som fortfarande inte vet eller bryr sig om skillnaden.

  Svara
  • Klimathotet

    /  07/18/2017

   EU stoppar export av gummibåtar till Libyen. Nytt jobb för refugees welcome: att smuggla gummibåtar?

   Svara
 20. x

   /  07/18/2017

  Migrationsverket uppmanade Alireza att ljuga för ambassaden:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/migrationsverket-uppmanade-alireza-att-ljuga-for-ambassaden

  Ena gången är det helt OK att ljuga, varför är det skillnad?

  Svara
  • Olof

    /  07/18/2017

   För att frågan är felställd. Den fråga som borde ställas är ‘vill du resa frivilligt eller under tvång i polisförvar?’

   Att säga att hans föredrar att resa frivilligt är inte nödvändigtvis en lögn, även om han kanske helst inte rest alls.

   Svara
 21. G

   /  07/18/2017

  ”En 21-årig medborgare från Jemen har dömts till rättspsykiatrisk vård för att först ha hotat döda en man på Arbetsförmedlingen för att han inte fick bidragspengar och därefter hotat döda sin egen syster som han påstod var en ”hora” eftersom hon tagit av sin slöja och börjat läsa Bibeln.”
  https://nyheteridag.se/muslimsk-kvinna-tog-av-slojan-och-borjade-lasa-bibeln-hotades-med-att-fa-huvudet-avskuret-av-sin-egen-lillebror/

  Svara
 22. G

   /  07/18/2017

  G: *Blir stressad när jag inte får upptummar på mina kommentarer!*
  http://www.friatider.se/unga-stressade-n-r-ingen-gillar-deras-bilder

  Skärp dig, det är för helvete inget att bli stressad över!

  Svara
 23. Fredde

   /  07/18/2017

  Hörde Teppas i Ring P1 nu på morgonen angående medicinsk cannabis.

  MS sjuk kvinna berättar om sitt helvete till vardag. Hon berättar att en MS sjuk bekant lyckats få ok från socialstyrelsen att få cannabisolja utskrivet på recept och hur hela hennes liv förändrats till det bättre efter detta. Man lider med den inringande kvinnan som ondgör sig över den godtycklighet som tycks råda hos våra myndigheter.

  Teppas respons, -Kan du inte få ”snaska” på hennes droppar då?

  Kvinnan, -Förlåt?

  Kvinnan, -Nej man gör ju inte så. Jag har ju en ganska allvarlig sjukdom så man ”snaskar” inte på nån annans droppar!

  Vilken jävla idiot som sitter och uppbär ersättning från SR. Fy FAN!

  Svara
 24. G

   /  07/18/2017

  ”Bar kjol i Saudiarabien – utreds av polis”
  http://www.aftonbladet.se//nyheter/a/k5xkQ/bar-kjol-i-saudiarabien–utreds-av-polis

  Twittrare om artikeln:
  ”Haha hur någon kan lyssna alls på pajasen Martin Schori är ju ett under. Springer islamofobernas ärenden till höger och vänster”.

  Nej, ingen har twittrat det. Det är ju en goding som skrivit artikeln och inte Lamotte.

  För original tweeten se: https://toklandet.wordpress.com/2017/07/17/problemen-kommer-att-fortsatta/#comment-119205

  Svara
 25. Jan

   /  07/18/2017

  A-C Marteus står numera för sunt förnuft. Nyutexaminerade sjuksköterskor kan numera inte ta ett blodprov. Trots tre års ”akademisk” utbildning.

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/mer-praktik-for-syrror-och-mindre-flumteori/

  Svara
  • G

    /  07/18/2017

   Så jävla dumt. Bra skrivet av ACM.

   Svara
  • Ja, flummet kryper in överallt. Läkare har det lika. Det är ett smärre helvete att ha AT läkare säger en specialist som svarar för utbildning och intro. De kan bara prata och det med varandra. Inte alla förstås men majoriteten är där för sin egen skull inte för att träffa patienter. De är så jobbiga.

   Svara
 26. G

   /  07/18/2017

  ”Utvisad våldtäktsman kom tillbaka – misstänks för mord

  I slutet av juni transporterades den 40-årige mannen ner till forna Jugoslavien på grund av utvisningsbeslut – för åttonde gången.
  I torsdags var mannen tillbaka i Sverige – och misstänks då ha mördat sin 37-åriga hustru med ett stort antal knivhugg.

  – Han har återvänt inom två veckor från det att han blir utvisad. Det är ju inte så svårt att ta sig in i Sverige, säger åklagare Johan Henningsson.”
  http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/utvisad-valdtaktsman-kom-tillbaka-misstanks-for-mord/

  Svara
 27. G

   /  07/18/2017

  ”Flyktingbeslutet om Eritrea är olyckligt”
  http://www.expressen.se/ledare/flyktingbeslutet-om-eritrea-ar-olyckligt/

  Ja, men vad bra då. Som vanligt alltså, Sverige går sin egen väg lalalala.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: