”Mjylk” istället för ”Mjölk”?

Den där galna veganen, Tobias Linné, som skrev debattartikel i Aftonbladet ihop med en annan galning från USA, Iselin Gambert, undrar om det är värt att försvara ordet ”mjölk” och slår ett slag för att använda ”mylk” istället. I alla fall för den mjylk som inte kommer från kor eller andra djur. Så man håller isär den fruktansvärda förtryckande mjölken och den fina mjylken som kommer från växtriket. Det är mjölkindustrin som från början inte vill att produkter som inte kommer från djurriket ska få kallas mjölk, ost, yoghurt osv. Detta kan man läsa i Baltimore Sun och är från mars i år.

Men varför då ordet ”mylk”? Han och Iselin tycker det är så fiffigt att man kan dra paralleller till ordet ”womyn” där man bytt ut bokstaven ”e” mot ”y” och att det ska vara stärkande, ge kraft och makt på något sätt och då var bokstaven ”e” i ”women” tydligen dåligt. Och så förkastade man det patriarkala språkbrukets normer samtidigt!

De skriver att ”mylk” har använts länge inom sek… veganrörelsen.

Ojdå, ordet ”women”, har liksom ”milk”, visst en problematisk historia av utnyttjande och förtryck och ”womyn” och ”mylk” har inte det bagaget. Eller nåt sånt.

Nåja, ni får gå in och läsa själva.

Men det är lite intressant ändå, jag har nämnt den där Linné tidigare här på bloggen. Det var när några djurrättsaktivister låtsades samla in pengar för att kastrera en höna som de stulit. Fast egentligen skulle nog pengarna gå till böter för dem själva men de sa de såklart inte. Men i alla fall, då snurrade jag in på några djurrättsforum på facebook och tappade hakan, en värld av galningar och semigalningar som jag bara trodde fanns i filmer och böcker. Och där dök Tobias Linné, som är lektor på Lunds universitet, upp som gubhen i lådan.

Och en så snurrade det vidare när jag kollade vem det var.

Linné har kurser i ”kritiska djurstudier” på universitetet. Och som alltid när ordet ”kritisk” används så betyder det inte vad folk tror att det betyder. I de här sammanhangen betyder det endast att det är ett vänsterextremistiskt perspektiv på saken och inget annat. Det har inget med att vara kritisk att göra utan är bara ideologiproduktion.

Men Linné nöjer sig inte med bara ”kritiska djurstudier” utan den kursen finns också med genusvinkel. Såklart…

De kallar ”kritiska djurstudier” för ett ”forskningsfält” och att kursen vilar på en ”kritisk teoretisk grund”. Den där grunden är nog tämligen instabil eftersom snömos sällan är särskilt stabilt.

Vi har t ex ”kritisk kriminologi” i Sverige, gissar att det är samma sak som ”feministisk kriminologi”. Tror ni jag skämtar?

Några nyckelord som beskriver mina forskningsintressen är (utan någon särskild inbördes ordning): genus, straffrätt, genus och brott, genus och rätt, genus och våld, femininiteter, maskuliniteter, postmoderna genusteorier, diskursanalys, rättsfilosofi och feministisk kriminologi.

Så beskrev en vid Juridiskt Forum på Umeå universitet sina forskningsintressen 2014. Av någon märklig anledning så har personen ändrat

Mina forskningsintressen rör frågor om genus, våld, brott och straff, subjektivitet och rättvisa.

till det där nu. Inget om ”feministisk kriminologi” eller ”postmoderna genusteorier” finns kvar. Men idéerna och tankarna finns garanterat kvar…

En annan skrev så här i sin presentation 2014

I min forskning vill jag problematisera vissa gränser gällande möjligheterna till föräldraskap inom svensk rätt, eftersom dessa visar på konstruktioner och normer kopplade till bland annat kön, sexuella relationer, släktskap och biologiska band. Diskurser om detta i rätten bidrar även till att befästa innebörder av, och förväntningar på, familjen, tvåsamhet samt normalitet.Jag är bland annat inspirerad av genusrättsvetenskap och poststrukturalistisk feministisk teori.

Det ovan kommer från en som undervisar/undervisat på socionomprogrammet. Och har undervisat i till exempel Barnrätt. Och som skulle vara med och utforma en kurs i ”genusrättsvetenskap”. ”Genusrättsvetenskap”, nu kan jag inget om rättsvetenskap alls men nog känns det sådär att genus ska in där?

Juridiskt forum ger en kurs i ”Kritiska studier av genus och rätt i Norden”. Men de kommer INTE att vara kritiska mot genus, det kan jag lova… Men där är det där ordet ”kritiska” igen. Rättsvetenskap alltså…

2014 hade de kurser i ”Genusrättsvetenskap”, det verkar vara borta nu dock. ”Critical studies on law and gender in Nordic contexts” finns kvar, det är den som ni ser lite ovan.

Detta alltså på ett svenskt universitet. Det finns nog massor av mer liknande om man söker på andra universitet också men just Umeå tycks vara väldigt smittat av sjukdomen.

Jag gissar att man bland allt flum som Juridiskt forum vid Umeå universitet hittar den där feministiska kriminologin. ”Feministisk kriminologi” är säkert samma sak som ”kritisk kriminologi” så kan vara intressant att se om ”kritisk kriminologi” finns i Sverige? Alltså att man kallar det just det?

Det finns en ”kriminolog” som undervisar i det. I alla fall enligt sig själv.

Finns det t ex ”kritisk statsvetenskap” också?

Självklart finns det också, bl a på Stockholms universitet! Finns ett område som kallar sig ”Feministiska och kritiska studier i statsvetenskap”. You didn’t see that coming, did you?

Hur ser det ut i Lund då? Jodå, det är nog som vanligt där antar jag.

Är det inte läkarstudenter som anser att biologi är politisk propaganda och som kräver safe spaces och trigger warnings när man pratar om biologi

Så är det juriststudenter som anser att det saknas ”normkritiska” och ”feministiskt intersektionella delar” i utbildningen.

Under diskussionen som följde efter presentationen av rapporten var det även en student som berättade om hur hon under termin ett försökte fråga en lärare efter föreläsningen om varför det inte gavs andra perspektiv än “den vita mannens”, och hur hon då bemöttes med ett hånskratt.

Det KAN vara så att det mötets av ett hånskratt. Eller så var det bara ett skratt åt försöken att dra in rasbiologi i juridiken. Och tycker man att hudfärg och rasbiologi är det viktigaste så verkar nog alla som inte håller med, och som uttrycker det på ett eller annat sätt, som hånfulla. För vi får inte glömma bort att vi pratar om unika små snöflingor…

Den första kursen heter Associations och konkurrensrätt och enligt FEMJURs rapport är samtliga av författarna till kurslitterturen män. Dessutom följer alla exempel i undervisningsmaterialet ett binärt könssystem och studenterna som granskat kursen har även upplevt en avsaknad av diskussion om normer och ekonomiska och social frågor.

De vill alltså införa trams och klagar på att trams saknas. Och så ännu mera trams om vilka som författat kurslitteraturen.

Avslutningsvis förtydligade granskningsutskottet att syftet med rapporten inte var att kritisera specifikt denna termin utan att lyfta ett mer genomgående problem.
– Problemet är inte ni som är här idag och som har läst rapporten utan de lärare som skrattar åt den, säger Sara Hansson, före detta ordförande för FEMJURs granskningsutskott.

Det kanske är det rätta att göra? Skratta åt trams alltså? Vad ska man göra annars? Le medlidande? Är det bättre? Herregud, de beter sig som små barn som inte får exakt lika mycket saft i glaset som syskonet.

Sånt lägger man alltså energi på i Lund och juristutbildningarna…

Sen har vi ju ”kritiska vithetsstudier” också. Eller Rasbiologi som man mer korrekt kallade det förr. Eller ja, Frenologi var det nog. Snart har vi en egen myndighet som bara sysslar med sånt, nämligen den sk ”Jämställdhetsmyndigheten” som kommer i drift i januari 2018. De valde bort Uppsala för det nya Rasbiologiska institutet till förmån för Göteborg och Nationella sekretariatet för genusforskning i stället. Rasbiologi och Uppsala klingar väl inte så bra antar jag.

Sverige har nog en rätt lång och krokig väg att vandra, som om vi vandrar i en labyrint som saknar utgång.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

113 kommentarer

 1. x

   /  08/07/2017

  Svara
 2. Frida Gustavlin

   /  08/07/2017

  Dyt yr inty lytt att vara fyminist, yn kympar alltid i motvind. E som i yngylskans MEN yr yn patriarkal bokstav, dyn hör hymma på historiyns skryphög, yven Ä som i MÄN yr yn sådan.

  Fyn, nyr yn yndå hållyr på, A som i MAN går fyt bort. Ygyntlygyn, nyr yn tynkyr py dyt, ylly vykylyr fyrytym Y yr pytryyrkyly.

  /Frydy Gystyvlyn

  Svara
  • Hypocrita

    /  08/07/2017

   Bokstaven ”Y” måste väl vara den mest patriarkaliska bokstaven av dom alla?
   Det syns ju klart och tydligt att bokstaven representerar ett manligt könsorgan som dinglar…..

   Svara
  • Pelle2

    /  08/07/2017

   Eller såär det en kvinna som ligger ner och skrevar 😉

   Svara
   • Hypocrita

     /  08/07/2017

    Spelar det någon roll? Patriarkaliskt förtryck ändå! 🙂

    Svara
  • G

    /  08/08/2017

   Mycky bry Fryda. Jyg åt prycis ty kyrv med bryd och en pycko, dyt vyr gytt gytt.

   Svara
 3. Men att språk är makt stämmer ju. Bra exempel på det är exempelvis att den svenska normfeminismen tvingar in ”hen”, ”en”, sin egen sjuka variant av ”jämställdhet” och så vidare i det offentliga rummet och trycker upp skiten i ansiktet på normala vettiga människor.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/07/2017

   Håller med om att språk är makt och det ju därför som radikalfeministerna och identitetspolitikerna vill omdefiniera vedertagna begrepp för att passa in i deras politiska indoktrinering.

   Svara
 4. Ivar L

   /  08/07/2017

  Bokstaven ‘i’ ingå ju i vit och bör väl anses förtryckande? Jag förespråkar benämningen ”kvynna” på människor av konkön. ”Man” ersätts som bekant med ”En”. Men vänta nu…
  ”e” var ju förtryckande enligt amerikanerna, så det blir alltså ”Yn” på människor av hankön och det könsneutrala pronomet blir ”hyn”. Det blir bra, kvynnor och yn.

  Svara
  • MiT

    /  08/07/2017

   Ynf är också ett uttryck från förr, från en seriefigur. Du kanske kan hitta det om du googlar men är inte säker… 😉

   Svara
 5. Rikard

   /  08/07/2017

  Hej.

  ”Sic transit gloria mundi”, detta angående bildningsmässiga hörnstenar som Lund och Uppsala.

  I övrigt tror jag att jag skall spena av med ett glas mjölk istället för att idissla om feminism och annat som får en att vomera – även om man kan bli tjurig och nästan kalva av glädje över schyssta juver.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 6. Ivar L

   /  08/07/2017

  Det är ju i och för sig lite konstigt att kalla vätskeprodukter från växtriket för mjölk så om det efterfrågas av konsumenterna kan man väl benämna det annorlunda. Jag tror marknaden är kapabel att sköta sånt på egen hand utan skattebetalade genusdocenter.

  Speciesism däremot är ett problematiskt uttryck. Det hjälper knappast att bli vegan om man menar sig vill komma bort från avlivande, förtryck och utnyttjande av andra arter. Infallsvinkeln blir ju helt omöjlig om man försöker sig på att mena att du inte har rätt att utnyttja och använda andra arter, eller att döda dem. Inte ens om man enbart är mot förtryck av djur så klarar man sig ju undan som vegan. Mängder med djur dör och trängs undan även vid framställning av växtmat. Det är en sak att vara emot dålig djurhållning och att välja att av etiska skäl inte äta t.ex. högre däggdjur men speciesism och kopplingar till rasism/sexism blir ju rent löjeväckande.

  Svara
  • MiT

    /  08/07/2017

   I alla fall förr fanns det ”vegetariska korvar” och ”vegetariska KÖTTbullar” 😛

   Svara
 7. MiT

   /  08/07/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/07/2017

   Borde finnas en hyfsat fin marknad för extensions i Iran/Afghanistan om det är så att 90% av barnen börjar tappa håret redan när de är femton.

   Svara
  • Kalle

    /  08/07/2017

   Tur att det fanns vuxna män med som kunde hålla barnen sällskap.

   Svara
 8. MiT

   /  08/07/2017


  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154962522768251*

  Svara
 9. Pelle2

   /  08/07/2017

  Johan Westerholm raljerar över de identitestpolitiska stollarna som anser att mjölk är rasism

  https://ledarsidorna.se/notis/notis-varm-choklad-med-vispgradde-symbolen-for-frihet/
  Han avslutar med följande:
  ”Men det finns en väg ut ur detta, anser jag, om vi nu vill behålla mjölken. Och bortser från kossornas behov. Varm choklad med vispgrädde.

  Den varma bruna chokladen symboliserar värmen hos rasifierade samtidigt som den vispade grädden (whipped cream) får stå som symbol för en piskad eller slagen fet vit man. Grädde är som bekant fetare än mjölk och att “slå grädde” är synonymt med att vispa den”.

  Svara
 10. MiT

   /  08/07/2017

  Svara
 11. MiT

   /  08/07/2017

  Svara
  • x

    /  08/07/2017

   Svara
  • G

    /  08/08/2017

   ”Under natten till idag skickades de yngre demonstranterna hem av de äldre demonstranterna. Fatima berättar varför.

   – För ingen tog ansvar för oss. För att vi inte haft några poliser bredvid. För det var risk att några grupper skulle komma och göra oss illa och sånt. På grund av det tänkte vi att vi ska skicka hem de som är yngre och särskilt tjejerna. Vi har skickat hem tjejerna klockan elva på kvällen. Ingen tog ansvar för oss, det var kanske en eller två vuxna som var bredvid oss igår kväll och de var också helt frivilliga. Vi var jätterädda igår kväll och vi kunde inte sova så bra för det var mycket farligt för oss, men ingen tog ansvar för oss.
   https://nyheteridag.se/afghaner-sittdemonstrerar-kraver-utvisningsstopp/

   ”Protesterande afghaner djupt besvikna på ålderstesterna: ”Spelar ingen roll om man är nitton eller sjutton år”

   ”Det är fruktansvärt att migrationsverket bestämde att kolla om ensamkommande barn är under arton eller över arton år”, säger en av de protesterande afghanerna på Mynttorget i Stockholm till Nyheter Idag.”
   https://nyheteridag.se/plus/protesterande-afghaner-djupt-besvikna-pa-alderstesterna-spelar-ingen-roll-om-man-ar-nitton-eller-sjutton-ar/

   Svara
 12. Pelle2

   /  08/07/2017

  OT:
  Bloggaren iotakt tar upp den allt mera uppenbara politiseringen av kyrkan och uttrycker hans tankar kring att lämna kyrkan. Själv gjorde jag det förra året bland annat av det skälet.
  Säger bara gå ur kyrkan så att de märker att vi inte ställer upp på deras vänstervridning och allmäna infantilisering.
  http://iotakt.se/ga-i-frid/#comment-13389

  Svara
  • x

    /  08/07/2017

   Vi gick ur kyrkan när K.G. Hammar ”härjade” som mest.
   Det har vi aldrig ångrat.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/08/2017

    Kyrkoval snart. Vänta med att gå ur. Rösta på SD!

    Svara
    • Pelle2

      /  08/08/2017

     Kan inte förmå mig att rösta på SD ens som protest.

     Svara
    • Senior

      /  08/08/2017

     Fråga:
     Vad har våra politiska partier med kyrkan att göra ens?

     Fråga till kyrkan:
     Skall inte kyrkan sprida och arbeta för kyrkans tolkning av bibeln, snarare än socialdemokratisk politik?

     Skall kyrkan stötta något politiskt parti borde det inte rimligtvis vara kristdemokraterna?

     Om nu kyrkan skall vara en politisk organisation borde de åtminstone propagera för kristendomen och dess symboler än som idag, för dess avskaffande….

     Svara
 13. hllviken

   /  08/07/2017

  Detta faller under denna kategori:

  http://www.piahellertz.com/Tavistock_Institute.pdf

  Svara
 14. Pelle2

   /  08/07/2017

  OT:
  Jan Guillou ägnar sig åt vänsterns favorit bland debatt-tekniker,nämligen brunmålning och guilt by association.
  Jan Guillou menar att Janne Josefsson strider för att använda ordet neger när han ifrågasatte den censur som gör att biblioteken rensar ut gamla böcker med ord som inte passar in i dagens samhälle.
  Det värsta är att han inte är så korkad utan han vet mycket väl att Josefsson ser detta som en inledning till en censur som kan eskalera över tiden och det handlar inte om att Josefsson vill bevara ordet neger.

  Men för en gammal kommunist som Guillou är ju censur naturligtvis ok så länge man censurerar sådant som strider mot hans egen politiska uppfattning.

  Som den Palestinakramare han är så avfärdar han också kritiken mot Palestinaaktivisterna i Helsingborg var det väl som spred antisemitisk propaganda. Anledningen var att Palestina aktivisterna kallades våldsbejakande vilken Jan inte tycker om.
  Antisemitismen har han naturligtvis inget problem med så länge det är Palestinaaktivister som står för den.
  Sedan var ju kommunisterna i Sovjet kända för sin antisemitism så Guillou tycker säkert att antisemitism är ok…
  http://archive.is/cssro

  Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2017

   Guillou som gillade att använda ordet ”pederast” om homosexuella kan nog lämpligen börja med att städa framför sin egen dörr.

   Svara
 15. Pelle2

   /  08/07/2017

  På tal om huvudinlägget så kan jag inte bli annat än förbannad på att universiteteten lägger tid och pengar på politisk indoktrinering i form av postmodernism,radikalfeminism och identitetspolitisk rasism.
  Vi behöver sannerligen lägga all tid,pengar och energi på att skapa bra universitet som lär ut riktig kunskap och inte slänga bort tid och pengar på ideologisk skit !
  Ideologiska studier får dom förlägga till sin fritid och för sina egna pengar !

  Svara
 16. Pelle2

   /  08/07/2017

  Bloggaren HAX sågar förtjänstfullt den sjuka och rasistiska identitetspolitiken som främst utövas av vänstern
  https://henrikalexandersson.blogspot.se/2017/08/vanstern-ar-rasistisk.html

  Svara
 17. Pelle2

   /  08/07/2017

  Weidmo Uvell drar ner byxorna på Sossen Sandro Scocco och visar hur bra han är på skatteplanering trots att han naturligtvis förespråkar höjda skatter för oss andra.

  I samma inlägg får landstingschefen i Norrbotten, Anders L Johansson, en släng av sleven.
  Det var han som lade ner BB i Sollefteå medan han själv kvitterar ut en minst sagt saftig lön…
  http://uvell.se/

  Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2017

   Jag hade det på känn att hans sociala engagemang mest handlade om egennytta. Han var för bra för att vara sann. Men jag förstår honom, han vill väl ha lika mycket deg som sin mer begåvade bror Mauro.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/08/2017

    Det brukar ju inte vara så kul att betala skatt när det kommer till kritan för ledande sossar.
    Det är bara kul när någon annan betalar.
    Problemet med socialism är att till slut tar någon annans pengar slut som Thatcher sa fritt översatt.

    Svara
 18. Bamse

   /  08/07/2017

  Kalla ni er vämjeliga sörja för mylk, mjäk eller precis vad f-n ni vill, rör mig inte i ryggen det minsta. För resonemangen i övrigt: hånskratt!

  😉

  Svara
 19. x

   /  08/07/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2017

   Har hon någonsin gjort en polisanmälan?

   Svara
   • Pelle2

     /  08/08/2017

    Förmodligen inte. Det räcker att gnälla i media av olika slag..

    Svara
   • Senior

     /  08/08/2017

    Varför skulle hon?
    Det skulle ju slå hål i hela hennes resonemang när sanningen kom fram.

    Svara
 20. x

   /  08/07/2017

  Apropå mjölk:

  Svara
  • Ivar L

    /  08/08/2017

   Hoppsan. Att just västafrikaner nästan är lika toleranta som nordeuropéer var en överraskning. Plötsligt blir ju de svartas kamp mot rasistmjölken i USA väldigt märklig. Tesen var ju att vita rekommenderade mjölkdrickande för att förtrycka svarta i USA men många slavättlingar har ju sitt ursprung i just Västafrika och lider alltså inte av mjölken som onda vita räknat ut…

   Svara
 21. x

   /  08/07/2017

  Svara
 22. x

   /  08/07/2017

  Svara
 23. MiT

   /  08/07/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/07/2017

   Skickas till döden, kom igen, har hon inte läst en enda tidning eller sett en enda nyhetsrapport på TV de senaste fem åren?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/08/2017

    En del av dem är troligen iranier och har ingen som helst lust att skickas till Afghanistan. Hela situationen är en följd av oansvarig migrationspolitik. Naturligtvis är inte hazarerna på långa vägar de mest lidande folket i världen men de har det knappast bra heller. Det moraliska dilemmat har uppstått för att vi av outgrundliga anledningar riggat systemet så att just denna folkgrupp (och några till) har beretts möjlighet att komma hit på alla andra fattiga och lidande människors bekostnad. Jag blir så djävla förbannad på att vi försatts i denna situation av oansvariga politiker och aktivister i asylindustrin.

    Svara
  • G

    /  08/08/2017

   Majas twitterprofil var inte illa den heller…

   ”CEO av @Systermedia, förbundsstyrelseledamot i Ung Vänster och instruktör i feministiskt självförsvar.”

   Svara
 24. MiT

   /  08/07/2017

  Barnen som sittstrejkar

  Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2017

   Kanonbra sågninga av Gudrun Schyman och Fi skrivet av Helene Bergman som är en första vågens feminist !
   Hon skriver bl.a följande:
   ” Fi är inte det rosa parti de ger sig ut för att vara. Under det rosa täcket finns ingen feminism värd namnet. Istället finns populism, maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism.”
   ”Kvinnokampen gjorde kvinnor starka, stolta och modiga. Fi gör kvinnor rädda och utmålar kvinnokampens söner som deras fiender.”

   ”De vita medelålders männen, som är några av de bästa i världen, när det gäller att respektera kvinnor och dela på familjens börda; barn och hushåll eftersom de flesta kvinnor i Sverige numera jobbar. Enligt Fi är det de vita medelålders männen som är patriarkatet.
   Men patriarkatet är makten, och dagens svenska patriarkat utgörs till hälften av kvinnor. 57 procent av åklagarna är kvinnor och 58 procent av domarna är kvinnor. Något lägre siffror för kvinnor i kommunerna, landstingen och riksdagen.”

   ”Min starkaste kritik som feminist är att Fi inte öppet solidariserar sig med de flickor/kvinnor som utsätts för hedersmord och könsstympning, även i vårt land.

   Att skända kvinnor kroppsligen är nämligen det yttersta tecknet på kvinnoförtryck. Istället vänder Fi åter sitt hat mot kvinnokampens söner, de vita medelålders männen. Absurt!

   Skall bli kul att se om dåren Schyman svarar…

   Svara
  • The Perfect Man

    /  08/08/2017

   Men vill vi se allt fittpyssel som pågår under där? 😉

   Svara
 25. Oookej, jag har helt missat denna men en två år gammal kristen ”parodi” på Taylor Swifts ”Shake It Off”:

  Alltså, kanske problemen grundar sig i att din make är homosexuell? En redig homofil som vill ta allt bakvägen? Nej? Okej. Jag ska låtsas som att det kanske inte är ditt problem i giftemålet här.

  Svara
 26. G

   /  08/08/2017

  ”MP-politiker kallade somalier för ”cancersvulst”

  21 juli i år skrev Jonas Serneholt ett inlägg i den stängda Facebook-gruppen ”Varning i Järfälla” efter att en person delat en artikel från Nyheter i dag som enligt diskussionstråden ska handla om en gruppvåldtäkt.

  I kommentaren skriver Jonas Serneholt att somalier är en ”cancersvulst”

  ”Det är inte första gången som Somalier begår den här typen av brott, oavsett formellt medborgarskap, för medborgarskapet styr nog knappast deras könsorgan. Somalierna överhuvudtaget är en cancersvulst”, skriver han enligt Stockholm Direkt.”
  http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/mp-politiker-kallade-somalier-for-cancersvulst/

  ”Diskussionstråden rör en gruppvåldtäkt som, enligt en delad artikel från den omtvistade sajten Nyheter idag, påstås vara utförd av personer av somalisk härkomst.

  Varför tog du bort kommentaren?

  – Jag som människa känner att det var jävligt dumt. Det kom sig av några upprepade saker jag upplevt som färdtjänstkund. Men som sagt, det var jävligt dumt och ett grovt fel, säger Jonas Serneholt.”
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/mp-politiker-kallade-somalier-for-cancersvulst/repqhg!no2Zl@v9Up7LiDc4S20B6A/

  ”I sin profil på Miljöpartiets hemsida skriver Jonas Serneholt: ”Det är också högst angeläget att bekämpa övrig främlingsfientlighet, särskilt islamofobi”.

  Det går inte riktigt ihop med det du skrivit på Facebook. Stämmer det?

  – Jag vill arbeta särskilt mot islamofobi, men det kan ha uppstått situationer som har fått min åsikt att förändras. Men det försvarar inte det jag skrivit.

  Vilka typer av situationer är det?

  – Situationer som blind färdtjänstkund. Man är mycket utsatt där.

  Elin Olsson, ordförande i styrelsen för Miljöpartiets Stockholmsregion, ser mycket allvarligt på det Jonas Serneholt skrivit.

  – Det är helt oacceptabelt oavsett om man är nykter eller onykter, och det hör inte på något sätt hemma i Miljöpartiet. Jag är besviken att en förtroendevald uttryckt sig på det här djupt beklämmande och rasistiska viset, säger hon.

  Vilka åtgärder vidtar man?

  – Jag har också försökt att nå Jonas. Jag utgår från att han lämnar sina förtroendeuppdrag, säger Elin Olsson.(forts)”.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/mp-politiker-kallade-somalier-for-cancersvulst

  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1502128473/nyheter/lokalt/stockholm/article14726948.svt/alternates/extralarge/skarmdump-jpg

  Svara
 27. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
 28. G

   /  08/08/2017

  Svara
  • G

    /  08/08/2017

   Lite som mannen jag hörde på tv för nån dag sedan ang ökningen i antalet skolbränder, som ju nästan alltid är anlagda. Han fick frågan vad dessa skolbränder kan bero på, då svara han ungefär:
   ”Ja, det kan nog bero på att många känner sig pressade i dagens samhälle, att de måste prestera. Men det är ju inte bara skolbränderna, det gäller ju även bilbränderna som vi ser på många ställen också.”

   Kom ihåg det nu, pusha ingen, då finns risk att personen blir kriminell!
   Och den intervjuade mannen var ändå från brandskyddsföreningen eller liknande org, men tydligen svårt få normala svar utan någon idiotisk bortförklaring även från deras håll. Helt sjukt.

   Svara
  • Olof

    /  08/08/2017

   Kan de inte något annat göra än att råna så har vi system i samhället som skall hantera det. Det finns sysselsättningar som går att utföras bakom galler. vilket är rätt placering för sådana som inte kan göra annat än råna.

   Svara
 29. G

   /  08/08/2017

  Men… problemen är ju inte så allvarliga om man ska tro Fredrik ”Ordförande för Polisförbundet i nordvästra Skåne”, se mer i tråden….

  Svara
  • Rikard

    /  08/08/2017

   Hej.

   ”Är jag tyst? Men jag är saklig. Och Polismyndighetens problem är inget som hotar att samhället ska falla ihop.”

   Jag gissar att han menar:
   ”Jag är inte tyst; däremot är jag saklig. Polismyndighetens problem är inget hot som kan få samhället att falla ihop.”

   Westerholm på Ledarsidorna skriver idag tisdag om hur polisen koncentreras till journalist-täta områden.

   Ni vet, sådant som var konspirationsteorier, svartmålning och rasistisk propaganda för ett år sedan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 30. G

   /  08/08/2017

  ”Sweden: Police Say Situation ‘Completely Unacceptable’ after 550 Per Cent Rise in Grenade Attacks”
  http://www.breitbart.com/london/2017/08/06/hand-grenade-attacks-sevenfold-sweden/

  Svara
 31. Pelle2

   /  08/08/2017

  Politism publicerar en artikel/debattinlägg där dom förvarar att feminister ser alla män som potentiella våldtäktsmän och att det är ok att skriva män och inte vissa män i negativa sammanhang.
  Undrar om dom skulle försvara att jag skriver att jag hatar utlänningar men inte Giovanni på Pizzerian,Ahmed i tobaksaffären och Yitzak på banken ? Eller är det ok att skriva att muslimer är självmordsbombare och is.-terrorister och romer är tjuvar ?

  Naturligtvis skriver dom att dom inte menar alla män utan manlig kultur och annat skitsnack.
  Varför är det då så viktigt för dom att säga män och inte vissa män ?
  Vi som protesterar mot detta försöker också,enligt dessa feminister, få debatten att spåra ur när vi inte köper deras kollektiva skuldbeläggning

  Dom försöker också omdefiniera ordet våldtäktskultur.
  Dom skriver följande:
  ”En våldtäktskultur definieras inte – även om diverse ledarskribenter och debattörer tycks tro det – av hur många våldtäkter som sker i ett samhälle. En våldtäktskultur definieras av en kultur där det ständiga Hotet Om Våldtäkt begränsar och kontrollerar kvinnors och tjejers vardag. Där många komponenter samverkar och gemensamt bildar en kultur som skuldbelägger offren, trivialiserar förövarna, begränsar kvinnors handlingsutrymme och utmåla alla män som potentiella våldtäktsmän.”

  Så om kvinnor är rädda för att utsättas för sexualbrott så är det en våldtäktskultur ?
  Om jag säger att jag är rädd för att möta utländska gäng så lever vi i en våldskultur där jag som man är rädd för att bli rånad och misshandlad av utlänningar ?

  Vilka menar dom trivialiserar gärningsmännen och skuldbelägger offren för sexuellt våld?
  De enda som gör det är väl möjigen försvarsadvokater som har till uppgift att försöka få sin klient frikänd om denne inte tar på sig brottet. Förrvisso är det ett smutsigt sätt att agera men ändamålen helgar medlen antar jag.

  Man kan ju undra varför vi har stiftat lagar mot våldtäkt och varför de allra flesta människor oavsett kön avskyr våldtäktsmän om vi nu lever i en våldtäktskultur ?

  Man kan också undra varför det är så viktigt för idioterna att kollektivt skuldbelägga oss män ?

  Maken till otäcka hatare och könsrasister får man leta efter…

  http://archive.is/AxoRX

  Svara
  • Problemet jag har med kollektiv skuldbeläggning ligger just hos de s.k. ”reformerade” svinen som skyller allt de själva gjort på en kollektiv ”mansnorm”. Detta leder till att de inte reflekterar över sitt eget beteende eller sitt eget ansvar (eftersom ALLA män är likadana) och därmed egentligen inte ändrar sitt beteende. De fortsätter vara svin, möjligtvis på andra sätt men precis som Kapten Klänning så avslöjar de förr eller senare sig själva.

   Svara
  • x

    /  08/08/2017

   Att de skriver ”att dom inte menar alla män utan manlig kultur…” gör ingen skillnad.
   Att istället för ”… att muslimer är självmordsbombare och is.-terrorister och romer är tjuvar” skriva det ingår i muslimsk kultur vara självmordsbombare och is-terrorist och i romsk kultur att stjäla håller inte.

   Svara
 32. G

   /  08/08/2017

  ”#GoogleManifesto Shitstorm! Google i Uppror efter att medarbetare kritiserat Identitetspolitisk Ekokammare

  Gizmodo har rapporterat om ett 10-sidors manifest från en Google-medarbetare kallad ”GoogleBro” som kritiserar företagets identitetspolitik och genuspolitik. Dokumentet refererar aktuell forskning som visar varför män och kvinnor har olika preferenser. Dokumentet hade cirkulerat internt men har nu läckt till media.”
  http://genusdebatten.se/googlemanifesto-shitstorm-google-i-uppror-efter-att-medarbetare-kritiserat-identitetspolitisk-ekokammare/

  Svara
  • Olof

    /  08/08/2017

   Det jag tycker är så fascinerande med google memot är återigen hur många människor tycks helt inkapabla att diskutera skillnader, inte i egenskaper, utan i egenskapsdistribution.

   Det går liksom bara inte in. De tycks inte fatta att ja, fler män än kvinnor har egenskap X som gör dem lämpade och intresserade av jobb Y, men att det inte innebär att de kvinnor som faktiskt HAR egenskap X är sämre än de män som har dem. De är bara statistiskt sett färre.

   Det tragiska är att fattar man inte detta så orsakar man motsatsen till vad man vill göra.

   För finns det färre i en grupp som gör dem lämpade för ett jobb så är chansen stor att man i sin iver att öka representationen så den motsvarar den allmäna frekvensen av gruppen i samhället tvingar in människor som _inte_ är lämpade för jobbet.

   Då blir istället resultatet att de inkvoterade människorna i själva verket faktiskt _ÄR_ sämre på jobbet, till skillnad från de som drogs dit naturligt för att de faktiskt hade egenskaperna som krävdes. Och det i sin tur reflekterar tillbaka på de duktiga som sedan drabbas av att andra börjar göra ett rationellt val – skall jag anlita firman som har alla de inkvoterade? Hur vet jag då att jag får en bra inkvoterad…?

   Helt plötsligt så har man förvandlat en situation där det vore helt irrationellt att välja bort kvinnor eftersom de har sin position pga meriter till att istället göra det _rationellt_ att välja bort kvinnor eftersom de kan vara inkvoterade och mindre kapabla.

   Svara
 33. Gigas

   /  08/08/2017

  Det är inte bara den vita mjölken som har varit ett stort problem i Sverige.
  ”I mer än 60 år har människan kunnat njuta av Dunkin’ Donuts härliga produkter – men inte i Sverige. Vårt avlånga land har varit en vit fläck på kartan – fram till nu!

  Sen måste Dunkin’ Donuts jobba med jämställdheten, de säljer munkar, men inte nunnor. ☺

  Svara
 34. Pelle2

   /  08/08/2017

  OT:
  En ledare i Blekinge läns tidning sågar återigen tanken på mansfria festivaler. Dom kritiserar också, med all rätt, den rasistiska identitetspolitiken, åtslkillnad av män och kvinnor på badhusen och kvotering av kvinnor.
  http://www.blt.se/ledare/mansfri-festival-ar-ett-stolleprov/

  Svara
 35. Pelle2

   /  08/08/2017

  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver om att polismyndigheten i Stockholm försöker rekrytera färdiga poliser från andra delar av landet för att klara av sin verksamhet.

  Westerholm menar att det bl.a beror på brottsvågen på Södermalm som bl.a drabbar journalister och andra människor med stora påverkansmöjligheter.

  Skulle inte förvåna mig ett dugg om det stämmer för att jag kan tänka mig att godhetsapostlarna inte längre är så roade när dom själva drabbas av den havererade migrationspolitiken.

  Det är ok när Svensson på landsbygden drabbas men naturligtvis är det inte ok när godingarna drabbas av resultatet av denna havererade politiken.

  https://ledarsidorna.se/2017/08/polisen-organiseras-om-for-att-forsvara-huvudstaden/

  Svara
  • Olof

    /  08/08/2017

   Så länge det är Svensson på landsbyggden eller blattarna i ghettona så skiter journalisterna fulltständigt i om de blir bestulna, misshandlade, våldtagna eller mördade.

   Jag känner inte mycket annat än förakt för de hycklande asen.

   Svara
  • Jag kommenterade detta tidigare – är det inte intressant hur ”gatubarnen” mer eller mindre får ett par artiklar per dag nu när de flyttat in sin verksamhet på Södermalm? Visst, det skrevs om det innan lite då och då, men aldrig såpass intensivt som nu. Att de nu försöker stjäla poliser från landsbygden för att klara av detta… ja, hycklare. Detta är det som människor, även kända som lågpannade avskyvärda rasister, försökte påpeka med den havererande migrationspolitiken.

   Och de undrar ärligt talat varför folk hatar dom?

   Svara
 36. Ivar L

   /  08/08/2017
  Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2017

   Bra skrivet av Paulina Neuding !
   Men nu kommer väl godhetsapostlarna starta det stora brunmålningsmaskineriet mot henne !

   Svara
  • Rätt eller fel så gillar människor att få det som de vill tro på bekräftat och när något som talar mot dom kommer fram så har de extrema svårigheter att ta det till sig. Detta gäller båda sidor, för övrigt.

   Skulle det visat sig vara etniska tyskar som stod för övergreppen så hade massmedia jublat och alternativmedia sopat det under mattan. Nu är det långt ifrån så det stod till. Vi kanske kommer få någon obligatorisk artikel om detta i massmedia.

   Svara
  • Sven

    /  08/10/2017

   Dagens Samhälle, som är en tidning som handlar om Landstings och Kommunalpolitik ger ofta skribenter möjlighet att uttrycka icke PK-åsikter/sanningar. Frågan är om målgruppen reagerar, eftersom mycket av det som skrivits om ignoreras. Men läs gärna DS, förvånas över både dumheter och positiva grejor.

   Svara
 37. x

   /  08/08/2017

  Svara
  • Vän av ordning

    /  08/08/2017

   Fullt normalt. Folk dör och folk flyttar.

   Svara
 38. x

   /  08/08/2017

  Svara
  • Om pinkwashing innebär ”inte bli avrättad för att vara homosexuell” så är jag helt med på noterna! Mer pinkwashing, tack.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2017

   Så det kan inte vara så att Israelerna inet har något problem med homosexuella utan det handlar enbart om att få landet att framstå i bättre dager ?
   Undrar vad t.ex Iran skall göra för att vi skall glömma bort deras kvinnoförtryckande och hat mot homosexuella ?
   Fast det är väl inte så intressant för sådana som Johansson.
   Han har säkert något relativiserande att föra fram för att förlåta dom..

   Svara
   • Senior

     /  08/08/2017

    Jag tolkar det som ironi…

    Svara
    • Cain

      /  08/09/2017

     Exakt vad det är. ”Pinkwashing” innebär att man uttrycker en tolerans för LGBTQWERTY och använder det som en rökridå utan att egentligen mena det.

     Nu något som Israel anklagas för…

     Svara
 39. x

   /  08/08/2017

  Nu när Iran är klara med sina kärnvapen så behöver de testas och var kan man göra det mer ostört än i Nordkorea?

  Svara
 40. x

   /  08/08/2017

  Svara
 41. x

   /  08/08/2017

  Svara
  • Motkraft

    /  08/08/2017

   Förutom höga straff och ovillkorlig utvisning så måste antal ärenden som avskrivs minskas. Och tiden mellan brott, rättegång och straff minskas.

   Nu så kommer inte problemen magiskt försvinna av detta, betänk historien om skorpionen och grodan. Några kan helt enkelt inte hejda sig, det ligger i deras natur att göra sådana brott oavsett konsekvens.

   Men några av de människor som inte delar svensk värdegrund kommer att avstå från brott om de upplever en direkt koppling mellan handling och allvarlig konsekvens för dem själva.

   Svara
 42. Pelle2

   /  08/08/2017

  OT:
  En Nazli Kaboly Moloudi,pansexuell enligt egen utsago, skriver en debattartikel där hon menar att HBTQ-rörelsen och Pride är rasistiska eftersom dessa domineras av vita svenskar.
  Om man bor i Sverige kanske man inte skall vara så förvånad att dessa rörelser domineras av vita ?
  Naturligtvis ger hon sig på vad hon kallar för vithetsnormer och det är naturligtvis sjukt fel att vi så kallade cis-personer ses som en norm trots att vi är i klar majoritet.

  Med andra ord det vanliga offersnacket och tävlan om vem som är mest förtryckt som identitetspolitiker som hon sysslar med..

  https://www.metro.se/artikel/debatt-om-hbtq-rörelsen-inte-är-antirasistisk-så-är-det-inte-min-rörelse

  Svara
  • … sedan så har vi det faktum att de som försöker lyfta upp HBT-personers situation i förorter, vilket ofta inkluderar ”rasifierade” (jag avskyr det intrycket), har en tendens att motarbetas eftersom det inte passar in i de identitetspolitiska människornas världsbild?

   Svara
   • Sven

     /  08/10/2017

    Vist måste det vara uppförsbacke att vara HBTQIA i Sveriges muslimskt dominerade bostadsområden? Troligen svårare än i det resterande ”vita” Sverige.

    Svara
 43. Pelle2

   /  08/08/2017

  Ot:
  Metro lanserar en variant på tafsa inte armbanden som Polisen tog fram förra året.
  Dom väljer att vara med på Way out west och skapar hashtagen #VARINTEENDOUCHE .

  Det första jag retar mig på är att man inte kan välja ett svenskt uttryck utan väljer ett amerikansk/engelskt.

  Det andra jag retar mig på är att dom är så naiva att dom tror att något sådant kommer att stoppa kränkningar hat och hot. De som sysslar med sådant lär inte bry sig ett skit om vad Metro tycker.

  Sedan kanske dom skall sopa rent framför egen dörr och inte lämna spaltutrymme till radikalfeminister som excellerar i manshat. Fast då handlar det förstås om det fina hatet och inte om kränkningar och könsrasism. Sådant är det bara deras åsiktsmotståndare som håller på med.
  https://www.metro.se/artikel/var-inte-en-douche-metro-lanserar-kampanj-mot-hot-och-hat

  Svara
  • Olof

    /  08/08/2017

   … och ett som refererar till en kvinnligt hygienprodukt… #varinteenvaginaltvätt?

   Svårt att läsa ut den faktiska innebörden i ett svenskt perspektiv… handlar det om att man skall undvika oralsex…?

   Svara
 44. Pether

   /  08/08/2017

  Mångfald enligt Google:

  Svara
 45. Pepp pepp! Krossa en rätt odefinierad norm!

  Svara
 46. Tobias Linné får gärna komma hem till mig och stjäla några vilda inflyttade möss som jag och katten kontinuerligt trakasserar och traumatiserar.

  Svara
 47. Sven

   /  08/10/2017

  Vi lägger väl bara Tobias Linné till handlingen som ”ond” och ignorerar dumheterna? Fortsätter dricka mjölk i den mån man behöver och konsumera mjölkprodukter om man gillar dessa.
  Det finns ingen rasism i ett mjölkanvändande och behovet av mjölk har aldrig uppkommit av dessa skäl utan det var ett överlevnadsinstrument för folk i Sverige förr, på samma sätt som kött, spannmål och grönsaker på sommaren.
  I detta dieselsamhälle kan grönsaker distribueras runt om jorden, t.ex. sparris från Peru men den lyxen fanns inte det gamla Sverige, då vi måste producera mat själv.
  Egentligen borde alla som är för invandring från utomnorden samma alla invandrare från utomnorden tvångsvallas till närmaste lämplig hembygdsgård där man får en undervisning i hur svenskarna jobbat upp sig från en relativ misär för bara 100 år sedan. Nu tror alla som kommer att vi bara har det bra rent allmänt utan att inse att människorna i Sverige jobbat upp landet genom hårt arbete. Detta är möjligt för andra länder också men för många vill ha enkla genvägar och är helt hänsynslösa mot de som ska betala alla flyktingar som kommer hit.

  Svara
 1. Lunds universitet | WTF?
 2. Ibland påverkar det och ibland inte | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: