Charaderna och farsen rullar på inför fullsatta salonger. Organisationen Horny Mamas hejar på

Charaderna och farsen fortsätter rulla på, salongerna är fullsatta med stjärnögda åskådare som låtsas det är på riktigt.

Det senaste tillskottet. ungdomar 13-17 år enligt Public Service, sittstrejkar. Först skrev PS att det var barn som sittstrejkade men det ändrades sedan. Bilden ovan kommer dock från GP men det är samma människor oavsett bild som sittstrejkar.

För ett tag sedan kunde man läsa i Borås Tidning om ensamkommande barn som besökte en bondgård. Den här bilden, tillsammans med rubriken, hör till de mer bisarra i föreställningen.

Och tro mig, det finns många bisarra bilder… Några få exempel nedan, det finns massor här.

SVT skriver om ensamkommande barn som försvinner och vi kan alla sett ett ensamkommande barn i röd klänning, bärandes på en nalle, som traskar bort i sina vita små sandaler.

En artikel från Sverige Radio 2012. De där ensamkommande 2012 var tydligen riktigt unga!

Två ensamkommande flyktingbarn som leker med en fotboll på en parkering.

Den överlägset mest bisarra bilden jag har sett i alla fall. En vuxen man som krupit upp i knät på en äldre vuxen man som håller armen kärvänligt runt midjan på honom… Detta var ett projekt där man skulle para ihop de ensamkommande barnen med svenska gymnasietjejer… Om det är någon som känner till hur det gick med det där projektet så får ni gärna säga till.

Alla ovan är såklart också en del i föreställning men tillbaka till nutid.

Man testar åldern på en del av de sk ”ensamkommande” och upptäcker att ca 80% av de testade hittills har ljugit om sin ålder. Nu vet jag inte exakt hur det funkar men vad jag har förstått är det frivilligt att delta i en åldersbedömning. OM det är frivilligt så betyder det att de som testar sig är de som tror de kommer att klara sig? De som vet med sig att de är mycket äldre kommer ju knappast att vilja delta? Man kan nog anta att det i alla fall är en stor del som tror de kommer att klara testet som också testas. 80% av dem som förmodligen tror de kommer att klara testen anses alltså vara äldre än 18. Publiken applåderar avmätt och viskar till varandra att de där åldersbedömningarna är väldigt rasistiska, dem kan man inte lita på. Och förresten spelar det ingen roll säger de.

Min hazar har det där speciella ljuset i ögonen” viskar en aktivist i organisationen Horny Mamas på första bänkraden till sin granne. ”Jag har min i sängen varje natt” säger en annan aktivist. ”Det är helt normalt, det har vi alla” hojtar en från fjärde raden för att höras. ”#vistårinteut om vi inte får ha dem i sängen” hörs en gäll röst från de bakre regionerna. ”#låtdeungastanna i våra sängar” hörs det mumlas både här och där.

The show must go on.

Men skulle showen ens tillåtas från början om det handlade om sånt här i stället?

#rörinteminthailändska för #vistårinteut om ni gör det

Skulle det bli samma typ av artiklar om det handlade om medelålders och äldre svenska män och unga thailändskor som påstods vara mellan 14 och 18 år gamla? Skulle man kräva att thailändskorna skulle få stanna? Skulle journalister engagera sig i det? Lärare? Socialtjänstanställda? Politiker? Bibliotekarier?

Knappast…

En annan sak är att man säger att de utvisas till Afghanistan och att de aldrig varit där förut? De hade inte varit i Sverige heller innan men det var då inga problem att åka över halva jordklotet för att komma hit?

Man säger att de skickas till ett land där de aldrig satt sin fot och inte kan språket osv. Men samma gällde ju när de kom till Sverige? Men då var det inga problem?

Man säger att de hunnit rota sig här men ingen undrar om de inte rotat sig på 20+ år i Iran som de flesta som säger att de är från Afghanistan egentligen kommer ifrån? Här rotar man sig alltså på kanske 2 år men där inte på 20+ år? Märkligt.

Man säger att de skickas tillbaka utan att ha någon familj eller släkting eller någon alls. Men så fort de får PUT i Sverige så uppenbarar sig en familj i Sverige fortare än någon hinner säga Migrationsverket. Måste vara magi inblandat!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

110 kommentarer

 1. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2017

   Snarare bisarrt att låtsashistorikerns alster blir kursmaterial..

   Svara
   • Fabian

     /  08/09/2017

    Nu vet vi ju inte hur mycket han hittar på men helt klart ett tecken på hur stollig humanioran på universiteten blivit om det stämmer. Humanisterna brukar gnälla om att deras ämne har marginaliserats men de är ju sin egen värsta fiende med sin postmodernism.

    Svara
  • Grejen är att i krigstider så måste man ibland skapa allianser som man inte alltid skulle i det normala fallet. Denna analys saknar människor som Arnstad, men det är förståeligt då han är en fejkhistoriker.

   Svara
  • Bo

    /  08/08/2017

   Hur i h-vete kan de använda litteratur från en patologisk lögnare? Säger väl iofs mer om institutionen än om ”historikern”.

   Svara
   • Steerpike

     /  08/09/2017

    De ska självklart använda Arnstad, fast på grundkursen inte magisternivå. Det är lärorikt för en begynnande akademiker att läsa oärliga ideologer kritiskt.
    Richard föreslog i en tidigare post retorikböcker. Jag önskar att ungdomen fick läsa Arne Naess, gärna Empirisk Semantik (Det är fullt möjligt att vara politisk motståndare till någon vars akademiska arbete man beundrar. Naess, inte Arnstad).

    Svara
 2. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/08/2017

   Som vanligt visar Walden att vänstermänniskor inte kan hålla sig till saklig debatt utan likt en person med Tourettes tvångsmässigt måste gå till personangrepp.

   Svara
  • Fabian

    /  08/09/2017

   Intressanta pejorativ som används i tweeten:
   ”hånleende” Jag förmodar att det handlar om att Hakelius använder humor i sin kritik av samtiden. Humoar är alltid skrämmande för de politiskt korrekta eftersom den på ett ojämförligt sätt har förmågan att sticka hål på pösmunkar.
   ”mansbarnet” Lite märkligare, att han är en man är otvetydigt men var barn kom in i sammanhanget är oklart. Kanske Andrev syftar till att Hakelius, likt ett bångstyrigt barn, inte håller sig till den offentliga debattens oskrivna regler. Knappast en dålig egenskap om man värnar om kritisk journalistik och fritt tänkande.
   Annars kan ju ”mansbarn” leda tanken till ett helt annat problemkomplex… 😀

   Svara
 3. MiT

   /  08/08/2017

  In och läs kommentarerna, mycket roligt! 😛

  *https://www.facebook.com/henko1/posts/10154644952107477*

  Svara
  • MiT

    /  08/08/2017

   Några kommentar som man sett alldeles för många gånger, enligt sig själv så är hon nämndeman på förvaltningsrätten i Stockholm. Den första finns i länken nedan, de andra följer i svaren på den
   *https://www.facebook.com/henko1/posts/10154644952107477?comment_id=10154647464192477&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R1%22%7D*
   Om ni inte kommer till kommentaren så ser det ut så här:   Hon måste vara ett trollkonto va? Sådär är ju inte friskt att resonera liksom…?

   Svara
   • Rikard

     /  08/08/2017

    Hej.

    För en fascistoid rasist som Shams är det fullt normalt. Hon är inte dum, hjärnskadad eller psykotisk, utan resonerar utifrån sin ideologiska verklighetsuppfattning vilken säger att vita män är ondskan själv och att vita människor skall utrotas.

    Hon, och quislingar som Lady Dahmer, ser det som sitt mål att utrota den västerländska civilisationen och vita människor (undantaget de vita som tillhör rätt slavgrupper) och känner vinden i seglen givet mängden av deras fränder vi tillåter invadera landet – de är ju talespersoner för dessa och tror därför att de invaderande gruppernas män kommer att foga sig.

    Eftersom de är revolutionära och progressiva saknar deras kamp slutmål, varvid fienden alltid uppfinns på nytt.

    Hitler, Lenin och Mussolini hade varit stolta över sitt ideologiska arv.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Steerpike

      /  08/09/2017

     Låt oss inte förglömma Platon och Kant, eller för den delen Zoroaster och Moses.
     Som jag säger själv ibland ‘I come for sanctuary. I am a rebel. I am at your service as a dreamer and a man of action.’

     Svara
   • G

     /  08/09/2017

    Wow. Hon låter mycket övertygad och verkar inte tycka att hon har fel öht. För henne och likasinnade är det nog helt friskt att tänka sådär. Tack för skärmdumparna!

    Svara
  • G

    /  08/09/2017

   Bara för att. Favorit i repris…

   Svara
   • Pelle2

     /  08/09/2017

    Helt sjukt att idioter som Farraj kan få skriva sådana saker utan att det är olagligt.
    Hon erkänner att hon hatar oss rakt av utan undantag enbart utifrån vårt kön.
    Det hade aldrig accepterats om det hade riktats mot någon annan grupp i samhället.

    Svara
    • Ivar L

      /  08/09/2017

     Eftersom jag är anhängare av yttrandefrihet tycker jag att hon skall få skriva precis hur mycket hon vill att hon hatar män. Om hon dessutom faktiskt hatar män på riktigt så är det ju bra att hon slipper ljuga.

     Men jag håller med om att det är dubbla måttstockar här eftersom den som hatar kvinnor troligen inte skulle komma undan med en sådan text. Den som hatar folk med annan religion eller hudfärg skulle garanterat straffas. Det är naturligtvis skevt. Men låt alla hatande idioter spy ur sig sitt hat om de vill, det kan ju om inte annat visa sig bli alldeles utmärkt förundersökningsmaterial om de begår brott på grund av sitt hat.

     Svara
    • Det hade varit intressant att prova om män anses som folkgrupp.

     Svara
    • Sven

      /  08/10/2017

     Har hon ännu Expressens stöd eller har de övergivit hennes hatiska retorik?

     Svara
   • Pelle2

     /  08/09/2017

    Hoppas för övrigt att hon inte utnyttjar något i vårt samhälle som har betalats via skattsedeln där män till stor del har bidragit med finansieringen,köper tjänster av företag med manliga anställda med mera utan enbart använder saker som fullt ut har finansierats eller drivs av kvinnor.
    Annars är hon enbart en hycklare som inte har något problem med att använda saker som män har finansierat, driver eller har skapat så länge det passar den sjuka idioten.

    Svara
 4. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
 5. x

   /  08/08/2017

  Svara
  • hllviken

    /  08/09/2017

   Det kan bli andra döda i framtiden;

   Svara
  • Ivar L

    /  08/09/2017

   Frågan är utan tvekan berättigad. Naturligtvis finns det risk att en del av de som utvisas kommer att få leva ett liv i misär, men det gäller ju mängder av människor som aldrig någonsin kommer att kunna eller få flytta till Sverige. Om vi vill hjälpa människor som har det svårt så är ju inte lösningen att alla skall flytta hit i vilket fall som helst. Det enda relevanta i sammanhanget är om någon utvisad omedelbart i anslutning till utvisningen dödas av de som de påstår sig förföljda av. I de fallen tycker jag man kan säga att vi har ett ansvar. Det handlar förmodligen om ett försvinnande litet antal människor.

   Svara
 6. x

   /  08/08/2017

  Svara
 7. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
  • Olof

    /  08/08/2017

   Heh, skulle tro det är ömsesidigt. Människor som Collin Winter här bör definitivt svartlistas och/eller sparkas.

   Svara
 8. MiT

   /  08/08/2017

  Svara
  • Okej, om du lagar mat i en stor gryta så är det rätt osannolikt att du har långt utsläppt hår av naturliga anledningar (man vill faktiskt inte ha hår i maten) men visst Pascan. Fortsätt.

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Skulle tro att Pascalidou egentligen bygger på bilden av sig själv och skiter fullständigt i dom hemlösa.

   Svara
 9. x

   /  08/08/2017

  Svara
 10. x

   /  08/08/2017

  Testade att åldersbestämma personerna i
  https://www.metro.se/artikel/sittstrejkar-kr%C3%A4ver-svar-fr%C3%A5n-ribbenvik-xt
  med https://how-old.net/
  den yngsta är 23 och den äldsta 38 år.
  Säkert bara ett feltryck i tidningen då det är så svårt att få tag på bra korrekturläsare idag…

  Svara
 11. x

   /  08/08/2017

  Svara
  • Senior

    /  08/08/2017

   Detta skall jag lägga på minnet, det kan komma väl till pass efter 2018…

   Svara
  • G

    /  08/09/2017

   ”OBS. Satir. Denna ”debattartikel” skickades in till Aftonbladets debattredaktion som svar på debattaren om det rasistiska mjölkdrickandet. Aftonbladets debattredaktion refuserade vår ”debattartikel”, därför publicerar vi den nu på våra respektive sidor.”
   http://iotakt.se/den-exkluderande-nattmaten/

   Patetiskt AB!

   Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Dom glömde bort att skriva att grisarna som används för korvtillverkningen inte heller är halalslaktade 😉

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2017

    Svårt att halalslakta grisar tror jag… 😉

    Svara
    • Pelle2

      /  08/09/2017

     Skulle tro att marknaden för halalslaktad gris är väldigt begränsad för att inte säga obefintlig 😉

     Svara
 12. pettersonaxeagentlemansgentleman

   /  08/08/2017

  De moraliskt invalidiserade oligarkerna och globalistanhängarna torde gnugga sina smutsiga tassar av pur förtjusning över samhällets eskalerande degeneration och alarmerande anarkistiska tendenser.
  Ovan publicerade inlägg visualiserar en direkt samhällsfientlig och kulturrelativistiskt präglad urartningsprocess av aldrig tidigare erfaret slag, vilken strategiskt hotar den allmänna moraluppfattningen och därmed krattar manegen för NWO-agendans fortsatta avancemang.
  Att på sikt skapa ett regelmässigt samhälle präglat av undermåliga och sjukliga karaktärsegenskaper är något finansmannen George Soros, den diaboliskt sinnade 87-åringen, islamistbefrämjaren, nationalstaternas och den mänskliga värdighetens borna fiende, betraktar som sitt livsverk.
  Vad klimakteriehärjade migrantammor med pedofila preferenser beträffar, kan vi förmodligen enas om att den spektakulära avsaknaden av normalt vuxet omdöme endast överträffas av den akuta bristen på sufficient psykofarmakaintag.
  Äckelkänslan är total.
  Andreas.

  Svara
 13. G

   /  08/09/2017

  ”Misshandlad av okända vid vägstopp

  En man som stannade längs med E4 i höjd med Torsboda i Timrå i fredags kväll blev överfallen och misshandlad av flera okända män.

  När mannen, som är i 40-årsåldern, stannade för att kissa stannade en bil bakom honom.

  Föraren i den andra bilen bad mannen om hjälp med sin trasiga bil. Men när mannen skulle hjälpa till kom ytterligare två män fram och han utsattes för grov knivmisshandel, skriver Sundsvalls Tidning.

  Han lyckades ta sig till sin bil och köra från platsen med en djup sårskada i armen.

  – I förhör med den drabbade mannen har det inte framkommit några uppgifter om att mannen ska ha blivit rånad. Det här handlar om helt oprovocerat våld som plötsligt har riktats mot honom, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall, till tidningen.”
  https://www.svd.se/misshandlad-av-okanda-vid-vagstopp

  Svara
  • Ivar L

    /  08/09/2017

   Är det inte snarare så att de inte lyckades med rånet av okänd anledning? Jag har sett vägpirater som vill ha ”hjälp” ett antal gånger i Sverige och även nere i Europa. En av gångerna när jag anmälde så berättade polisen att man skall vara mycket försiktig i dessa fall och att många av dem är ”mycket farliga”.

   Tyvärr sant, men se upp med människor som vill ha hjälp längs vägarna. Våra politiker har skapat ett samhälle där vi inte kan lita på varandra på samma sätt som förr.Tack så mycket.

   Svara
 14. G

   /  08/09/2017

  http://www.friatider.se/video-galna-av-gl-dje-n-r-de-v-ller-i-europa-alla-r-m-n

  ”En ny video visar hur hundratals afrikaner flippar ur av lycka efter att ha lyckats tränga in i den spanska enklaven Ceuta. På bilderna syns i princip inga kvinnor eller barn bland invandrarna.”

  Svara
  • Ivar L

    /  08/09/2017

   Någon som begriper vad Spanien har kvar den där enklaven för? Den genererar väl mest bekymmer. I och förs sig skulle man ju kunna tänka sig att EU gör om dessa enklaver till officiella asylkontor för hela EU. D.v.s. om du vill söka asyl i Europa och kommer från Afrika så är det hit du skall ta dig. Om du istället tar dig in i Europa för att söka asyl skickas du också hit. Får du avslag så gäller detta och ärendet är avslutat. På plats. Om ett sådant system skulle upprättas skulle hela Medelhavsrutten upphöra för den skulle bli meningslös.

   Svara
 15. G

   /  08/09/2017

  ”Kommunpolitikern fuskade på demokratikursen – stängs av

  Kommunfullmäktigeledamoten Alma Handzar (S) stängs av från alla studier vid Göteborgs universitet.

  Orsaken: Universitetets disciplinnämnd har konstaterat att hon under våren fuskat under kursen ”Demokrati i teori och praktik”. ”
  http://www.expressen.se/gt/kommunpolitikern-fuskade-pa-demokratikursen-stangs-av/

  Svara
 16. G

   /  08/09/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Detta visar den identitetspolitiska rasismen i sin sjuka prydno.
   Samhället både tolererar och uppmuntrar rasism så länge det är svarta som står för rasismen och vita är målet för rasismen.
   Deras patetiska ursäkt att dom slår underifrån och att utsatta grupper aldrig kan vara rasistiska mot vita är helt oacceptabel.
   Så länge du dömer folk utifrån deras hudfärg så är du en klockren rasist och det finns inget som kan ursäkta detta. Förstår inte varför dom inte kan fällas för hets mot folkgrupp.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  08/09/2017

    Ursäkta Godwin, men…

    Det var inte så att Hitler hävdade att han bankade på judarna uppifrån. Det här med att demonisera motståndarna och själv hävda att man är underdog är inte direkt en ny företeelse.

    Och som du skrev: är hudfärg ett argument är du rasist.

    Svara
  • Olof

    /  08/09/2017

   Jisses, retard och rasist. Nej, vi skrattar inte med dig… vi skrattar åt dig.

   Svara
 17. G

   /  08/09/2017

  Svara
 18. G

   /  08/09/2017

  Svara
  • G

    /  08/09/2017

   Hmm, varför har suhaib tagit bort att han är BLM-supporter från sin twitterprofil, de är ju stolta s.k anti-rasister och allt, passar ju honom utmärkt.

   Suhaib: ”19år, Black Somali, Muslim, kampen mot rasism SD = Rasister.”…

   Svara
 19. G

   /  08/09/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  08/09/2017

   Otroligt fascinerande. Sovjets retuscheringspenna i den digitala tidsåldern. Är det inte märkligt hur hisorien upprepar sig men alltid förrädiskt omstöpt i nya kläder.

   Tiden är mogen för en ny söktjänst, Google har uppenbarligen en politisk agenda numera. Vad skall man använda istället? Bing är väl Microsoft så det är väl knappast bättre?

   Svara
   • Johan A

     /  08/09/2017

    Det går att köra duckduckgo.com. Använder den som startsida.

    Svara
    • Ivar L

      /  08/09/2017

     Tack för tipset, nu har jag den som standardmotor.
     Roligt nog ger bildsökning på America Scientists likartad träffrymd som Google. Det ligger uppenbarligen mer bakom än att Goggle tweakar resultaten.

     Svara
  • Motkraft

    /  08/09/2017

   Om läser tråden på twitter så kommer det en plausibel teknisk förklaring. Textsträngen ”american” är en delsträng av ”afro american”. Google’s sökmaskin har lite regler hur den kan utöka en sökning på vanligt förekommande fraser. Den gissar lite vad du menar och då kan det gå fel ibland.

   Extrareglerna ser olika ut på olika språk. På engelska så görs denna utökning, på andra språk inte.

   Ett starkt belägg för den förklaringen är att om du söker på ”US inventors” så får du det förväntade resultatet.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2017

    Se där du hade ju redan funderat lite djupare. Jag tror du har helt reätt. Men det kändes ändå rätt tid att byta bort Google mot något nytt för min del.

    Svara
 20. G

   /  08/09/2017

  WTF SR!

  Svara
  • G

    /  08/09/2017

   Ni som har Facebook kan ju (om ni vill) kolla upp den där mannens fb-sida och se om ni hittar något intressant, vad han gillar för nåt, om han har kopplingar till tvivelaktiga personer/orgs osv osv.

   Svara
 21. G

   /  08/09/2017

  Svara
 22. G

   /  08/09/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Det är ju typiskt att en feminist som inte själv studerar till t.ex ingenjör utan väljer genusstudier beklagar sig över kvinnlig underrepresentation inom ingenjörsyrken.

   Hon har aldrig funderat över att orsaken till kvinnors underrepresentation i dessa yrkeskategorier beror just på att det är färre kvinnor än män som är intresserade av att bli ingenjörer och att de därför är underrepresenterade ?

   Det är ju också typiskt att dom som skriker högst om denna upplevda orättvisa aldrig själva skulle välja en sådan utbildning.
   Det är alltid någon annan som skall göra annorlunda yrkesval medan dom själva kryper in i den värmande offerkoftan och fortsätter att studera eller arbeta inom kvinnodominerade områden…

   Man kan ju också undra varför dom inte problematiserar den manliga underrepresentationen inom traditionella kvinnoyrken och genusstudier.Det är av någon anledning aldrig något problem..
   Avslutningsvis är det ju typiskt att när någon drar ner byxorna på dom genom att påpeka deras hyckleri så blir dom otrevliga.

   Svara
   • Motkraft

     /  08/09/2017

    I twittertråden svarar en kvinna som är kemist att hon aldrig varit i ett labb där inte 50% eller mer varit kvinnor. Så det låter inte så troligt att just STEM-forskningen skulle vara mansdominerad.

    När feministen inser hon är överbevisad, tvingas inse att eventuell brist på kvinnor inom området beror på ointresse från kvinnor att välja den karriären, så kan hon alltid ta till nästa argument. Att STEM-forskning i sig är en del av vita mäns förtryck av kvinnor och rasifierade, det är därför kvinnor *vägrar* jobba inom området.

    Så kan hon lugnt fortsätta dricka vin med likasinnade. Om vore i Sverige så dessutom uppbära lön från något feministiskt projekt som vi skattebetalare får bekosta.

    Svara
    • Ivar L

      /  08/09/2017

     Nej STEM är en otillräcklig term för att ringa in könsskillnader.
     S = Science = kvinnodominans redan nu eller inom kort på många håll.
     T = Technology = luddig term men normalt mansdominerat med en del undantag t.ex. yrkeskategorier med koppling till media och artisteri bl.a. TV, musikbranschen, film m.m.
     E = Engineering = mansdominerat.
     M = Mathematics = mansdominerat.

     Kemi och biologi har länge lockat kvinnor medan många andra naturvetenskapliga grenar inte gjort det. Är det rimligt att anta att det beror på att kemistmän är trevliga och jämställda men att fysikermän inte är det? Knappast.

     Svara
 23. Ivar L

   /  08/09/2017

  I en artikel om assistansfusket noterar vi hur ett gammalt välkänt namn figurerar:
  https://www.svd.se/f-kassans-facit-nara-4-miljarder-till-fuskbolag
  >>Redan 2015 skrev Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler på SvD Debatt om att det är ”oacceptabelt” att pengar går ”rakt ner i fuskarnas fickor”.
  Det var ungefär en månad efter att hon efterträtt nuvarande rikspolischefen Dan Eliasson. Det är först med den nya ledningen som man på allvar börjat stoppa utbetalningen till kriminella assistansbolag.<<

  Ständigt denne Dan Eliasson. Enligt artikeln förhalade han så utredningar om misstänkt fusk inte gjordes. Varför? Artikeln nämner också att kostnaderna ökat med 14 miljarder (mer än en fördubbling) på tio år trots att antalet assistansberättigade inte ökat.

  I samma tidning kan man läsa två barnmorskors beskrivning av de strama ekonomiska ramarna i förlossningsvården:
  https://www.svd.se/klinik-det-gar-inte-langre–vi-maste-fa-mer-pengar
  Hur kan en vård/omsorgsverksamhet tillåtas växa med 1,4 miljarder/år medan en annan, minst lika viktig, lever under ständiga åtstramningar?

  Och sist men inte minst, vad är det för fel på Örebro? Om man kollar artikeln om assistansfusket så står de för cirka hälften av de påkomna fuskmiljarderna. Antingen så är det utredarna som varit extra duktiga i Örebro och fusket är ännu mer omfattande eller så är Örebro fullt av assistansbedragare. Jag tror nog hellre att det är utredarna som hittat bra spår i just Örebro och att i princip alla de 14 miljarder vi sett i kostnadsökning beror på fiffel och fusk.

  Svara
  • Maria

    /  08/09/2017

   FK betalar ut 500 miljoner utan kontroll:
   http://www.expressen.se/dinapengar/miljontals-kronor-kan-ha-betalars-ut-utan-kontroll/
   – Det här är rent vidrigt förfarande med våra skattepengar, säger en anställd till DN.

   Svara
  • Men sjukvården i Örebro håller på att kollapsa. Dottern – en lite sällsynt specialist – fick hastigt Örebropatienterna av viss ”sort” på sin lott. Men hon arbetar i Umeå. Nu har hennes avdelning halva Sverige. Bra, då får vi pengar, ropade landstingspolitikerna och beordrade att hennes gäng skall arbeta 7 dagar i veckan, helst dygnet runt.
   Sjukvården i Sverige är underbar eller fallfärdig. Välj själv.

   Svara
 24. x

   /  08/09/2017

  Svara
 25. x

   /  08/09/2017

  Svara
 26. x

   /  08/09/2017

  Svara
 27. x

   /  08/09/2017

  Svara
 28. x

   /  08/09/2017

  Svara
 29. x

   /  08/09/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Löfven tycker uppenbarligen heller inte att han har gjort något fel eftersom han ger Ygeman ett toppjobb redan innan utredningen mot Ygeman är klar..
   Kommer bli ganska jobbigt för Löfven om Ygeman befinns skyldig…

   Svara
 30. x

   /  08/09/2017

  Svara
 31. Muslimer och feminister? Hur tror ni att det fungerar i slutändan, den dagen landet är muslimsk och de utbildade som inte lyckas fly servar de okunniga? Läste ett intressant sorgligt inlägg med fakta om barnafödsel mmhttps://morklaggning.wordpress.com/2017/08/07/blogglasare-borjan-av-augusti-2017/#more-16699

  Svara
 32. Rikard

   /  08/09/2017

  Hej.

  För några dagar sedan hamnade en diskussion på en tangent om hur statsministerns efternamn skall stavas, och eftersom jag har mer fritid än förnuft så skrev jag till regeringskansliet och frågade hur det ligger till med stavningen.

  Jag har fått svar, och Jan hade fullkomligt rätt!

  ”Hej Rikard

  Tack för ditt mejl.

  Det stämmer att statsministerns efternamn i folkbokföringen stavas Löfvén. Det är också så statsministern uttalar sitt namn. Däremot skriver han själv Löfven utan apostrof.

  Med vänlig hälsning
  Sarah Hillbert
  Regeringskansliets kommunikationsenhet”

  Då behöver vi inte gräla om det mer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Gurkburken

    /  08/09/2017

   Sarah Hillbert är obildad.

   Det heter inte apostrof utan accent.

   http://blog.svd.se/sprak/2011/05/16/skilj-pa-accent-och-apostrof/

   Svara
   • Rikard

     /  08/09/2017

    Hej.

    Till hennes försvar (nej, jag tror egentligen som du att hon blandar ihop apostrof med accent) kan man ju anföra att hon korrekt påpekar att han (Löfvén) skriver utan apostrof – eftersom där inte är någon apostrof i Löfvén 🙂 .

    Man får väl vara glad att det inte skrivs ”Säkerhet’s politiska rådet”…
    …om det ens fanns alls – vilket alla journalister glatt glömde till förmån för en viss persons organ.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Senior

    /  08/09/2017

   Ja, Jan verkade så insatt och initierad i denna fråga att jag undrade om han inte jobbade i närheten av statsministern.

   Svara
 33. Pether

   /  08/09/2017

  HAHAHHAHA!!!

  HEEELP! VI Behöööver vöööxnas heelp! Vi är inte alla över 25, vi låååvaaar!

  Svara
 34. Johan A

   /  08/09/2017

  OT: Tydligen FINNS det skillnader mellan kvinnor och män men det verkar som att det bara finns när det är till kvinnors fördel och när det är synd om dem.
  http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/ny-forskning-kvinnors-ar-hjarnor-mer-aktiva-an-mans/

  Har skickat mail till Cornelia Thomasson (som skrev artikeln) där jag frågar var den genuskritiska vinkeln är, hur man har gjort med icke-binära samt uttrycker en viss indignation över hur heteronormativ artikeln är. Bara på kul liksom. Ska bli intressant att se om jag får svar. 😛

  Svara
  • Pelle2

    /  08/09/2017

   Bra gjort att du ställer dom frågorna till henne !
   Är som sagt var patetiskt att feministerna bara erkänner skillnader mellan kvinnor och män när det gynnar dom…

   Svara
  • Ivar L

    /  08/09/2017

   Är det en variant på kvinnor kör bättre bil eller kvinnor är bättre på simultankapacitet?
   Två faktoider som bygger på rejäla missförstånd och bristfälligt tänkande.

   OBS! Jag säger inte att kvinnor och män kan vara bäst på olika saker men just de där två sanningarna är falska.

   Svara
 35. MiT

   /  08/09/2017

  Svara
 36. MiT

   /  08/09/2017

  Svara
  • Hamon

    /  08/09/2017

   Haha! Vilka lögnare afghanerna, stödvänstern och pk-media är. Nu ser man ju klart och tydligt vilka det är som använder våld och det är inte ”nazisterna”. Som vanligt så visar sig att rasist/fascist/nazist attacken som media gör krigsrubriker om, bara är fabricerat båg. Tack Roger Sahlström för detta klipp. 🙂

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2017

    Nazister kan gärna dra åt helvete men nyhetsrapportering skall inte vara fake news i vilket fall som helst. Fattar inte media att de förstör sin egen trovrdighet när det ständigt sprids bevis på hur de vinklar och trixar?

    Svara
    • Hamon

      /  08/09/2017

     Ivar L

     Nu stödjer jag inte nazister, men med det menar jag verkliga nazister. Eftersom media och vänsterfolk numera kallar alla som inte håller med om deras åsikter och ideologi för rasister, fascister och nazister, så har dessa ord, dess mening, betydelse och även dess trovärdighet försvunnit. Det gör att det inte går att lita på media och deras beskrivning av verkligheten. Man vet ju aldrig om någon som media påstår är nazist verkligen är nazist eller inte, om man inte kollar upp det själv, så långt har det gått. Det är som du mycket riktigt beskriver otroligt att de inte förstår hur deras ljugande, vinklande och även missbruk av ord som rasist och nazist, förstör deras egen trovärdighet.

     Svara
  • Jan

    /  08/09/2017

   Helt rätt. Banke har dessutom, liksom många asylrättsjurister, ett ekonomiskt egenintresse i flyktingbranschen. Ungefär som Bert Karlsson eller Robinson-Janne. Problemet för politiskt korrekta är att deras empatiska förmåga blockerar förnuftet. Ett slags hybris som är destruktivt för en nation. En nation som de uppenbarligen inte bryr sig om dock.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/09/2017

    Bankes intellekt säger honom att han skall propagera för mer flyktingmottagande för det tjänar han pengar på. Men jag förmodar att du menar de som läser och berörs av hans bok får sitt förnuft blockerat? Bankes förnuft är det nog inget fel på. Han agerar ju helt rationellt för egen vinnings skull.

    Svara
 37. Jan

   /  08/09/2017

  ”Välfärdschauvinism” – att ett lands invånare och skattebetalare har rätt till sina egna välfärdstjänster. Tydligen någonting fult i ”forskarvärlden”. DN:s obligatoriska unga, naiva kvinnliga skribent Matilda lanserar integration som lösning på haveriet. Hört den förut? Finns det ingen självinsikt bland politiskt korrekta? Det är ju de som orsakat de problem de nu tror sig kunna lösa.

  http://www.dn.se/ledare/signerat/matilda-molander-bara-integrationen-kan-radda-den-svenska-modellen/

  Svara
 38. MiT

   /  08/09/2017

  Svara
  • Jan

    /  08/09/2017

   Kan vi skicka räkningen på 100 miljarder per år till Grön Ungdom också? Varför vill Grön Ungdom förstöra Sverige? Afghanistans eviga problem är inte Sveriges. Vi är inte Afghanistans socialbyrå.

   Svara
 39. MiT

   /  08/09/2017

  Var denna han retweetade

  Svara
 40. MiT

   /  08/09/2017

  Apropå det där klippet som SVT GÄRNA ville ha

  Helt plötsligt så var de inte intresserade av den längre av någon underlig anledning.

  Svara
 1. Magiska frisyrer som skapar ungdom | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 8 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: