Minns vi fel bara?

Sverige är med stormsteg på väg mot nya tider. Eller förlåt, mot gamla tider menar jag, eftersom allt är som det alltid har varit i gamla Sverige. Det är ju så det heter. Ja det var t o m värre förr enligt politiker, journalister och krimideologer. Det är bara vi surkartar som minns fel.

Allt har blivit så mycket bättre att man nu föreslår Gated Hospitals pga av alla klanstrider busstreck på akutmottagningarna runt om i Sverige. Som vi inte minns förekom ännu fler klanstrider busstreck på akutmottagningarna före 00-talet! Då var det massor! Vi minns inte hur vi alla saknade Gated Hospitals på 70- och 80-talet när vi var tvungna att besöka akuten. Vi minns bara inte hur mobbar stod utanför och försökte tränga sig in och vandaliserade och hotade och liknande saker.

Våldsamma storbråk har det varit nästan ett om dagen runt om i Sverige. Det ovan kommer från Härnösand där det varit flera. Vi minns bara inte alla storbråk förr, med 20-50 deltagare, som med knivar, påkar och annat går loss på varandra utanför akutmottagningar, skolor och i parker. Att det nu bara är typ ett sk ”storbråk” om dagen på olika ställen måste ju vara en enorm minskning jämfört med hur det var förr!

Visst är det lugnande att se 20-30 pers som försöker slå ihjäl varandra med jämna mellanrum? Visst känner man sig jättetrygg när det sker med jämna mellanrum? Man kanske t o m stöter på de lugnande typerna på närmaste Gated Hosptal? Är det inte nästan en nostalgisk tripp tillbaka till förr då vi alla borde minnas att sånt här skedde hela tiden?

Satan vad lugnande! Det bästa som finns för tryggheten att ha folk som för tre veckor sedan var inblandad i ett liknande sk ”bråk” och som suttit häktad för grov misshandel ute på gatorna så de kan fortsätta! Bästa som finns för lugnet och tryggheten på en liten ort att ha sådana ute på gatorna!

Tänk om jag bara kunde minnas hur hemtjänstpersonal förr poserade med vapen för att fira ramadan alltså. Då skulle jag inte ens reagera på sånt här   :-/

Vi minns inte hur lärare och elever på skolor runt om i landet var livrädda för ”barnen” som sexuellt trakasserade dem och hotade dem. Tur vi går åt rätt håll nu och har blivit av med allt sånt! Eller åtminstone försöker minnas att det alltid har varit så här i Sverige!

Men vi är på rätt väg mot den gamla goda tiden som vi minns den, Gated Hospitals som alla längtade efter förut, sk ”storbråk” på olika orter i stort sett varje dag, vuxna barn som gör livet outhärdligt för både lärare och andra elever i skolorna osv.

Vi som inte minns allt sånt här och massor av annat, minns vi fel bara?

Och apropå Gated Hospitals och allt annat ovan, Moderaterna tror att problemet sitter i partiledaren…?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

143 kommentarer

 1. MiT

   /  08/24/2017

  Svara
 2. MiT

   /  08/24/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/25/2017

   Haha. Extrem olycklig formulering. Som hämtad ur ett internprotokoll från gamla sovjettiden,

   1. Uppnå jämställdhet och alla flickors och kvinnors egenmakt
   2. I Sverige anno 2017
   3. Hänvisar till något slags ” Global hållbarhetsmål”

   Hur låter detta ?

   Det låter haha… Inte riktigt klokt. Skogsstyrelsen. What the Fuck ?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2017

    Sovjetliknelsen är högst relevant. Alla verksamheter måste på olika sätt hylla den kommunistiska revolution… jag menar bekänna sig till det genusindustriella komple… jag menar uppfylla jämställdhetsmålen. Dessa mål är viktigare än verksamhetens specifika mål.

    Svara
   • Rikard

     /  08/25/2017

    Hej.

    Det är (S)verige vi talar om…

    Kommer du ihåg den här t.ex:

    ”I proposition 1989/90:110 om reformering av inkomst- och företagsbeskattning
    föreslås att nuvarande skattefrihet för inkomster från bär-, svamp- och
    kottplockning avskaffas.”

    [https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/med-anledning-av-prop-198990110–reformerad_GD02Sk97]

    Ett socialdemokratiskt förslag, vad annars?

    Sådan tur att det inte är nyliberalt!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • x

    /  08/25/2017

   Wikipedia:
   ”Skogsstyrelsen är en svensk statlig förvaltningsmyndighet för frågor som rör skog och skogsbruk”.

   Som man tydligt kan se, så hör dessa frågor(mål) till Skogsstyrelsens kärnverksamhet.
   Allt annat är faktaresistens!

   Svara
 3. G

   /  08/24/2017

  Svara
 4. Klimathotet

   /  08/24/2017

  All great and honorable actions are accompanied with great difficulties, and both must be enterprised and overcome with answerable courage. Not because they are easy, but because they are hard. 😉

  Svara
 5. G

   /  08/24/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   JA, det är ju absurt med framförallt MP som sitter i regeringen och beslutar om en hårdare asylpolitik och sedan går ut och motarbetar sina egna beslut.
   Klenell tar det ytterligare ett steg genom att klaga på M och SD för beslut tagna av regeringen

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/25/2017

    Den där Johannes verkar ha svart bälte i förnekelse med dangrad fyra i faktaresistens.

    Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2017

    När man ser detta är det inte särskilt svårt att förstå orsakerna till flyktinghaveriet 2015 där MP medverkade till att mörka att man redan på våren visste vad som var på gång, ändå rände rätt in i väggen så att språkröret i tårar sedan tvingades backa och inse realiteterna. De gör samma sak igen, de vill inte förstå att deras multikultidröm för länge sedan har visat sig omöjlig. Utopier kan vara farliga.

    Svara
    • Andreas

      /  08/26/2017

     Utopier, visioner och drömmar är nödvändiga för att ett samhälle inte ska stagnera, de är bara farliga när man inte klarar att skilja dem från verkligheten.

     Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2017

   Skall de sjuka och hemlösa alltså också skickas till Afghanistan? Förefaller inte logiskt. Däremot borde de ju kunna få en liten del av de 1900 kr per hazar och dag som blir över när vi skickat hem dessa. Borde väl gynna hemlösa och arbetslösa?

   Svara
  • michael.

    /  08/25/2017

   Intressant regeringen är alltså stödpartier till M och SD.

   Svara
 6. Dreadlock

   /  08/24/2017

  Känner att det är lite dags att försöka vara lite tacksam för en nation som verkligen försöker gå alla till mötes, samt innehar alla möjligheter att verkligen komma någonstans med hjälp av gratis utbildning bl.a. och full uppbackning av en socialstat vars like aldrig funnits i mänsklighetens historia ?

  Är det någon som överhuvudtaget fattar vad vi har åstadkommit ? Detta mirakel ?

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2017

   Ja det är vackert men hur länge till med nuvarande vansinnespolitik?

   Svara
  • Rikard

    /  08/25/2017

   Hej.

   Vackert som ett svampmoln…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 7. G

   /  08/25/2017

  Money money money….

  Svara
  • G

    /  08/25/2017

   Gudmundson 2015:

   ”Enbart kostnaden för ensamkommande unga asylsökande, varav majoriteten är från Afghanistan, väntas 2019 uppgå till 23 miljarder kronor. Det är mer än vad den afghanska statsapparaten lägger på löner till sina drygt 800 000 anställda. Det är inte rimligt.”
   https://www.svd.se/orimlig-kostnad-for-invandringen

   Svara
  • Grodan Boll

    /  08/25/2017

   De där 10 års retroaktiva skattefria afghanska akademikerlönerna kanske kan vara en pull-faktor också?

   De har alltså fortfarande inte fått huvudet ur röven angående retroaktiva bidrag till nyss anlända icke-medborgare.

   Svara
 8. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
 9. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Svenska kyrkan blir mer och mer absurd med sitt smörande för Islam.

   Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2017

    Det ultimata sveket. Det kommer att sluta som för MP när den muslimska infiltrationen till slut blir ohållbar. Men vem vet, kanske den katolska kyrkan tar över igen efter 500 år? De flesta av våra fina kyrkor är ju trots allt byggda som katolska kyrkor.

    Svara
   • Motkraft

     /  08/25/2017

    Få se nu.. om generaliserar lite (givetvis gäller inte alla muslimer i Sverige, men statistiskt sett)

    Feminister välkomnar Islam och hävdar att muslimska män på inget sätt är värre än svenska män. Muslimska män hatar feminister, stödjer ett patriarkatiskt synsätt, ser kvinnor som mindre värda. Dvs kärleken är inte besvarad.

    Öppna svenskar välkomnar Islam, samverkar, ger dem röst i politiska partier, ordnar evenemang osv. I kärleken och toleransens tecken. Muslimer håller på sitt och sina, vill inte integreras, är otroligt intoleranta mot allt och alla jämfört med svenskar. Ofta föraktar det land som välkomnat dem, tycker deras kultur i hemlandet är mycket bättre. Dvs kärleken är inte besvarad.

    Svenska kyrkan, i alla fall vissa som artikeln ovan, välkomnar Islam och muslimer. Pratar att är samma gud, vi ska alla vara kärleksfulla och toleranta. Muslimer klarar inte ens att tolerera annan inriktning av Islam. Om en kvinna över huvud taget tillåts att gifta sig med en man med ”fel Islam” så måste hon konvertera. Dvs en otrolig snäv syn på religion och noll tolerans. Dvs kärleken är inte besvarad.

    Mest underlig är överösandet av kärlek från HBTQ-rörelsen till muslimer och Islam. Undersökning på undersökning visar att muslimer i Europa har väldigt liten eller ingen tolerans för något av vad HBTQ står för. Och vänner som jobbar med ”vänliga och trevliga” muslimer på sitt arbete vittnar att om råkar komma in på något om HBTQ så möts av äckelblickar och noll förståelse eller tolerans. Dvs kärleken är inte besvarad.

    Givetvis gäller detta inte alla muslimer. Men om ser till grupp så är de långt ifrån det moderna toleranta samhälle vi har i Sverige. Även många muslimer som är trevliga och väldigt omtyckta på arbetsplatsen har ofta en syn på familj och barn som är långt ifrån det feminister, HBTQ-rörelsen och Sverige kämpat för i så många år. Vilket gör detta ”kramandet” väldigt väldigt underligt.

    Eftersom de allra flesta som säger sig vara muslimer är väldigt lite sekulariserade så kan vi ta analogin att en kristen sekt plötsligt skulle växa i Sverige. Samma personer som nu är med i kramfesten skulle inte reagera på samma sätt om tex Livets Ord skulle växa sig starka. Om de skulle kräva separata badtider för kvinnor, vara med i riksdagslistor för diverse partier osv.

    Svara
 10. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  08/25/2017

   Det behövs ingen anmälan, sådant där beteende går att lösa med en mycket enkel pedagogik, om en gängkille hotar vårdpersonal eller andra patienter, släng ut honom med reservationen ”Du är välkommen tillbaka med din sår, kross eller livshotamde kniv och skottskada när du lärt att uppföra dig”.

   På samma sätt informerar man dessa horder av klan- och gängmedlemmar att de inte är välkomma att vistas i, utanför, eller ens i närheten av akuten och ska avlägsna sig inom två minuter, annars åker battongerna och vattenkanonerma fram och att ev. personskador ej kommer att behandlas av landstinget.

   Svara
 11. x

   /  08/25/2017

  ”Expressen-profilen Niklas Svensson anklagas för näthat mot konkurrerande medier”:
  https://nyheteridag.se/expressen-profilen-niklas-svensson-anklagas-for-nathat-mot-konkurrerande-medier/

  Svara
  • Jeppe

    /  08/25/2017

   Viss skepsis är nog nyttigt. Det finns en hel del som är skickliga på datorer i miljön vi pratar om och journalisters e-postadresser är oftast offentliga. Det kan vara en bluff – och gjord för länge sedan dessutom.

   Svara
 12. x

   /  08/25/2017

  Svara
  • kristian3119

    /  08/25/2017

   I USA hade man under Bush d.y. ”Free Speech Zones” där meningsmotståndare kunde uttrycka sig utan att det blev generande för makten.

   På samma sätt kan vi skapa ytor där man fritt kan utöva sin klankultur gentemot andra klaner. Ordentliga stängsel så att åskådare inte skadas. Gratis tillhyggen. Allt streamas live. Observera att polis och ambulans inte kommer att ge sig in i området.

   Svara
 13. x

   /  08/25/2017

  Svara
 14. x

   /  08/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Jungfru Maria nummer 2 ??

   Svara
  • kristian3119

    /  08/25/2017

   Något att berätta för barnbarnen?

   Svara
  • Klimathotet

    /  08/25/2017

   ”I knew Doris Day long Before she became a Virgin” (Groucho Marx)

   Svara
 15. G

   /  08/25/2017

  ”One Statistics Professor Was Just Banned By Google: Here Is His Story”
  http://investingchannel.com/article/433394/One-Statistics-Professor-Was-Just-Banned-By-Google-Here-Is-His-Story

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2017

   Jag fattar inte riktigt vad Google hakade upp sig på men det som är intressant är vad som händer med stora organisationer när de får tillräckligt mycket och oinskränkt makt. Precis samma sak som händer med länder där ledarna får för mycket makt. Det är förmodligen en generell mänsklig princip. Den som får makt kommer ovillkorligen att använda den till sina egna syften om inte lagarna ser till att hindra det.

   Läge att hitta alternativ till Google. Söktjänst har jag redan fått tips om; duckduckgo.com, men det blir svårare att hitta ett alternativ till googledocs som jag tycker är väldigt praktiskt.

   Svara
   • Johan

     /  08/25/2017

    Jag fyller på med några alternativ till övriga internetjättar med dubbla måttstockar. Inte alltid lika bra som ”orginalen”, men kanske tillräckligt bra med tanke på att man slipper de värsta avarterna av politisk censur, och alla alternativ måste ju börja nånstans.

    Wikipedia – Infogalactic.com
    Twitter – Gab
    YouTube – Vid.me
    Patreon – Hatreon, Swish, Paypal eller egen lösning

    Problemen med fria alternativ till jättarna är att det är användarna som ”är produkten”. Om inte tillräckligt många byter till alternativen så kommer de aldrig att lyckas.

    Svara
    • kristian3119

      /  08/25/2017

     Tack.
     Facebook – minds.com
     (Sargon, Dave Cullen och – för den som behöver en narr – Infowars finns redan där.)

     Svara
    • kristian3119

      /  08/25/2017

     Det vore intressant att hitta några artiklar som skiljer sig mellan Infogalactic och wikipedia. Ganska tydlig ideologisk slagsida på den senare.

     Svara
 16. x

   /  08/25/2017

  Svara
  • Lövet

    /  08/25/2017

   Pee per view eller view per pee?

   Svara
   • Rikard

     /  08/25/2017

    Hej.

    Inom akademiska kretsar och forskarsammanhang talar man om ‘peer review’…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 17. G

   /  08/25/2017

  ”Tonårig flicka förföljd under löptur.”
  http://nwt.se/saffle/2017/08/24/tonarig-flicka-forfoljd-under

  Svara
 18. G

   /  08/25/2017

  Svara
 19. Pelle2

   /  08/25/2017

  OT:
  Johanna Frändén skriver om Anders Borg och en amerikansk politiker som har visat könet.
  I Borgs fall är det väl ingen som offentligt har gått ut och sagt att det var så.

  sedan menar hon att Kim jong Uns kärnvapen är att likställa med att visa sitt kön och berättar om att Trump har sagt att hans byggen av skyskrapor inte är en kompensation för ett litet könsorgan.

  Utifrån dessa få exempel drar, på sant feministiskt manér, slutsatsen att det är en trend bland män med makt att demonstrera den genom att visa sitt kön.
  Hon menar också att det är en reaktion på feministiska aktivister som har gjort sina nakna bröst till politiska vapen istället för sexobjekt.

  Det konstiga är att hon inte problematiserar att kvinnor visar sina könsdelar medan det är väldigt problematiskt när män gör det.

  Själv skulle jag aldrig få för mig att börja vifta med kuken offentligt eller skicka oönskade
  dickpics och jag tror detsamma gäller för majoriteten av oss män.

  Dom flesta kvinnorna skulle heller aldrig få för sig att visa brösten offentligt men för en radikalfeminist som Frändén är det inte bara helt ok utan också något som bör uppmuntras verkar det som.

  Dubbelmoralen är som vanligt stor för en radikalfeminist.

  http://www.aftonbladet.se/a/B8xe9/darfor-blir-maktens-man-aterigen-besatta-av-sina-konsorgan

  Svara
  • Vän av oordning

    /  08/25/2017

   Ett bröst är inte en ”könsdel”.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Misstänkte att någon Messerschmitt skulle anmärka på ordvalet;-)

    Vad jag menar är att kvinnobrösten av de flesta av oss räknas till kroppsdelar
    som man inte visar offentligt eller åtminstone inte för kreti och pleti och som många
    eller kanske de flesta av kvinnorna till stor del förknippar med sin sexualitet.

    Det är ju ingen tillfällighet att radikalfeministiska eller andra aktivistkvinnor visar brösten när dom vill väcka uppmärksamhet.
    Om dom bara gick i vanliga kläder och hojtade skulle uppmärksamheten minska radikalt och det vet dom naturligtvis om.

    En del hävdar att kvinnobröst kan jämföras med pungen som då inte heller skulle vara något sexuellt. Undrar vad som skulle hända om en man visade pungen och hävdade sin rätt att få göra det ?

    Svara
 20. Pelle2

   /  08/25/2017

  Lite mera OT:
  Ännu en sosse, Anders Lindberg på AB, går till Anna Kinberg Batras försvar och anklagar de kommunalråd som vill avsätta henne för att vara mediokra.
  Även om dessa Moderata kommunalråd tappade röster i det senaste valet så ligger deras röstsiffror skyhögt över rikspartiets siffror.

  Detta försöker han dölja genom att prata om hur många röster dom tappade även om rikspartiets tapp är minst lika stort eller större.

  Börjar undra om Sossarna är rädda för att AKB skall tvingas avgå.
  Detta kanske för att dom inser att AKB inte kommer lyckas entusiasmera
  särskilt många att rösta på dom i näst val och att en ny partiledare kanske kan ändra på det.

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/kk05L/mediokra-man-kor-moderaterna-i-diket

  Svara
  • Senior

    /  08/25/2017

   De är väl rädda att det skall komma en partiledare som gör moderaterna till moderater på riktigt, istället för som idag ytterligare ett systerparti/stödparti till sossarna.

   Svara
   • Njae, de är väl snarare livrädda för att de kommer att få en partiledare som öppet samarbetar med SD och inte låter sig styras. Skulle det hända så är det game over för sossarna vid makten i många år framöver om inte de själva försöker samarbeta med SD.

    Svara
    • Jan

      /  08/25/2017

     SD har redan tecknat sig på den borgerliga sidan. Så det blir nog svårt för vänsterblocket i alla fall. Enda alternativet vore en koalitionsregering med S, MP och några allianspartier. Det skulle sidsteppa SD.

     Svara
  • Jan

    /  08/25/2017

   Nej, jag tror inte att de är rädda för Moderaternas sönderfall. Varför skulle de vara det? Det Lindberg påpekar är att politik också handlar om pengar, positioner och makt. Desperationen i maktapparaten handlar om att många riskerar sina höga löner och förmåner. Egenintresset ljuger aldrig.

   Lustigt, för övrigt, att vissa ska få allt till sossarnas fel. Även Moderaternas sönderfall. Jag tror nog att de åstadkommit det på egen hand. Utan hjälp av sossar.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Nej, Sossarna är inte rädda för sönderfallet utan vill snarare bidra till det genom att önska att AKB sitter kvar. Hon har varit ett sänke länge.

    Sedan är det ju inte säkert att partiledarbytet kommer att fungera men det är ju det sedvanliga sättet att försöka rädda situationen.

    Du kan ju inte slänga ut alla medlemmar som vill ha bort henne för då blir det inte så mycket kvar av partiet

    Lindberg och Palm med flera gråter krokodiltårar över hennes avgång. Dom har inte precis älskat henne som partiledare men nu helt plötsligt skall man tycka synd om henne.

    Självklart finns det egenintresse hos dom som ville byta partiledare. Om partiet krymper i nästa val kommer många behöva söka vanligt arbete..

    I alla fall jag skyller inte Moderaternas sönderfall på Sossarna utan det är ett helt eget misslyckande på samma sätt som det var Sossarnas misslyckande när Juholt slängdes ut.

    Svara
    • michael.

      /  08/25/2017

     Prio ett för sossarna och mediavänstern har varit att skjuta alliansbygget i sank,därför detta gullande med Annie Lööf i media.
     Vad moderaterna bör göra nu är att stryka ordet nya och gå till val som ett fristående parti med klassiska moderata frågor som restriktiv invandring,lag och ordning dvs strängare straff,ordning och reda i skolan,kritik mot kvotering,stärkt försvar,stärka individens rättigheter mot staten osv,dvs bli ett tydligt alternativ mot sossarna och inte hålla på med sitt fegt gullande med postmodernistisk identitetspolitik såsom extremfeminism och rasistisk antirasism.
     Tyvärr verkar alltför många moderater inte förstått att alliansbygget redan kapsejsat med centerns och liberalernas smusslande under täcket med sossarna,men det brukar ju tyvärr ofta vara så att den som har en otrogen partner är den sista som inser det.

     Svara
   • MiT

     /  08/25/2017

    De har definitivt ordnat raset alldeles själva helt utan hjälp från andra.

    Svara
 21. hllviken

   /  08/25/2017

  Svara
 22. hllviken

   /  08/25/2017

  Ärligt talat – dessa företeelser fanns inte i Sverige före tiden MENA-invandring ”en masse”!

  Svara
 23. hllviken

   /  08/25/2017

  NO-GO-ZONES i Sverige fanns inte före massinvandringen –

  Svara
  • Vän av oordning

    /  08/25/2017

   Sollentuna, Edsberg, Täby, Vallentuna och Åkersberga?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/25/2017

    Ja inte hela kommunerna men de inringade områdena. Åk dit och titta så förstår du.

    Svara
    • Vän av oordning

      /  08/25/2017

     Nja, nu begås det ju brott lite varstans, men att kalla de inringade zonerna för no-go-zones tyder på att man inte har varit där själv och urvattnar begreppet. (av de jag skrev ovan, för de klassiska förorterna stämmer det bättre).

     Svara
     • Vän av oordning

       /  08/25/2017

      Låt mig förtydliga. Om man visar denna karta för en stockholmare, och menar att de inringade zonerna är no-go-zones, blir man tagen för en komplett idiot.

     • Jeppe

       /  08/25/2017

      Området ”bakom” Sollentuna station eller uppe på kullen i Edsviken är väl områden med social oro och där inte alltid blåljuspersonal kan rycka ut utan uppbackning? Det verka som begreppet no-go borde bytas ut för det missförstås ständigt. Det betyder inte att de är livsfarliga att gå in i men att bland annat blåljuspersonal måste vidta särskilda åtgärder när de går in där, att bussar kan bli stenade o.s.v.

      Du har Åkersberga centrum, Rinkeby-Tensta, Husby, Östberga inringade. Om du menar att de inte hör till landets värre problemområden får du nog precisera ditt resonemang. Snarare fattas det områden, t.ex. Rissne där polis ganska nyligen blev attackerade när de skulle sätta dit en gangster. De fick ju fly platsen för det var så många.

     • Jonas

       /  08/25/2017

      Jag har en utmaning åt dig. Det inringade området i Sollentuna är Malmvägen och jag tycker att du åker dit ikväll, typ mellan 10 och 11, går några vändor i gången under husen där och rapporterar imorgon om det är go-go eller no-go.

     • Vän av oordning

       /  08/25/2017

      Det inringade området är i princip 20% av Sollentuna, och inkludera hela den centrala delen. Inom området gissar jag på att det ligger ett par hundra bostäder med prislapp på 5 miljoner och uppåt. Hur vet jag det? Jag bor här. Samma sak med Täby. Hela Täby Centrum ligger innanför ringen, vilket måste vara en av Sveriges mer exklusiva köpcenter. Utöver det en hel drös villor med prislapp på 8 miljoner eller mer. Till och med Reinfeldt har lyckats bosätta sig i denna ”no-go-zone”, så ja, av den anledningen bör man ju såklart hålla sig därifrån.

      Summa summarum. Sätter man Täby och Rinkeby i samma fack, och menar att de båda är no-go, då har man inte torrt på fötterna, och har bevisligen inte sett sin fot i endera område.

      (Men ja, Malmvägen är katastrof)

 24. hllviken

   /  08/25/2017

  UTLÄNNINGSLAGEN efterlevdes tills för några år sedan –

  Svara
 25. Charlie Hebdo

   /  08/25/2017

  Gated Hospitals räcker inte längre… flickvännen vill ha Gated kollektivtrafik, Gated cykelbanor, Gated parker..

  Btw. Gated communitys är närmast omöjligt i SE iom att kommunerna i praktiken startat en ny svindlar-nisch som hyresvärdar, och köper kontinuerligt upp/hyr dyra nybyggen inkl innerstadsadresser och fyller sen upp (med lagom dos heders-kultur) tills området trashas enligt devisen: Inget kvarter ska skonas, alla ska ha sin beskärda del av otrygghet.

  Samma magiska trick appliceras f.ö. på skolorna där ‘ensamkommande’ dvs klan- och ungdomsgäng (inkl flera tunga missbrukare) ska spridas och injiceras in i landets samtliga skolor, svennebanan-föräldrar ska inte kunna komma undan genom att flytta barnen för att freda dem.

  Svara
  • Ivar L

    /  08/25/2017

   Lösningen heter gated country. D.v.s. att man bevakar gränsen till sitt land och inte släpper in folk hur som helst.

   Svara
 26. Jonas

   /  08/25/2017

  AKB’ar avgår så nu öppnar vadslagningen om vem som blir den nya partiledaren.

  Jag sätter mina pengar på Anna König Jerlmyr.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Får hoppas att det inte blir Jerlmyr.Även om hon kanske är bättre än AKB på kommunikation så är hon för okänd.
   Hörde på P3 när dom pratade om AKB,s avgång. Naturligtvis var dom tvungna att dra kvinnokortet om att det var för att hon är kvinna som hon tvingades bort.
   Nu sa hon att hon inte ansåg att avgångskraven berodde på att hon är kvinna och det hedrar henne.
   Hon menade dock att det är extra tufft att vara kvinna och partiledare vilket jag anser är rent bullshit. Det är inte lätt för någon att vara partiledare med all offentlig uppmärksamhet och det säkert bitvis hårda jobbet.
   Är så jäkla trött på radikalfeminister som tjatar om att kvinnor får hårdare kritik än män.
   Se t.ex på Juholt och Bo Lundgren som blev sparkade som partiledare. Tror ni det var så lätt ?

   Svara
   • Jonas

     /  08/25/2017

    ”för okänd”?
    Jag åberopar Lex Annie Lööf.

    Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Hoppas för övrigt att M inte skall utse ytterligare en kvinna som partiledare enbart för att hon är en kvinna och inte för att hon är det bästa alternativet.
    AKB har ju visat att du kan bli partiledare som kvinna så det behövs ingen symbolpolitik. Sedan har vi dessutom kvinnliga partiledare i C och KD så ingen kan säga att du inte kan nå partiledarposten som kvinna.

    Svara
   • x

     /  08/25/2017

    @Pelle2
    Den som haft det tuffast som partiledare var Juholt och vad jag vet så var han inte en kvinna.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/25/2017

     Håller med i stor utsträckning. Juholt fick mycket mera skit än AKB.

     Svara
  • Jan

    /  08/25/2017

   Knappast. Jag tror inte på en kvinna den här gången. Den enda kandidat jag tror skulle locka tillbaka väljare är i så fall Mikael Odenberg. Fast han är pensionsmässig nu.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Tja, Odenberg är ju inte den första topp-politikern som skulle vara partiledare i relativt hög ålder.
    Tror att Odenberg skulle vara ett alldeles utmärkt alternativ. Han har tillräckligt mycket ryggrad och förankring i partiet för att kunna styra upp skutan.
    Fråga är om han blir tillfrågad och om han vill ta över.

    Svara
   • x

     /  08/25/2017

    @Jan
    Mikael Odenberg är inget alternativ sedan han helt öppet ställde sig bakom Peter Hultqvist trots alla misstag.
    Dessutom har Odenberg gjort en del märkliga uttalande de senaste åren vilket får många tro att han blivit en sosse.
    Jag förstår att ni på vänsterkanten gärna vill ha honom som partiledare så att Moderaterna förlorar ännu fler väljare.
    Du tror att dessa väljare går till vänstern, men där har du fel för de går till direkt SD eller KD.

    Svara
    • Jan

      /  08/25/2017

     Ingen idé att resonera med dig. Jag avstår.

     Svara
     • x

       /  08/25/2017

      Då har du nog hamnat på fel forum.
      På detta forum kan vi tycka olika och argumentera sakligt och humoristiskt med oliksinnade.
      Vad är det för vits om alla tycker lika och håller med varandra?
      Vad lär man sig då?

    • Peppes Bodega

      /  08/25/2017

     Odenberg har sina förtjänster, pondus bl.a. men ska visst vara rätt egensinnig och lynnig på minuskontot. Gissar att han kan skapa rubriker.

     Ulf Kristersson är tom träigare än Bo Lundgren, kroniskt defensiv och förvirrar bort sig i evinnerliga omvägar i varenda debatt – en sorts antites eller motsats till Hanif Bali, som både är rapp och övertygande och kan gå på offensiven. Vilket han delar med Johan Forssell, som också har den typen av överväxel, kan både smasha in vinnande poänger och växla tempo.

     Mest markanta skillnaden mellan de två sistnämnda är nog att Bali inte alltid hinner bromsa i tid…

     Svantesson Zzzz who?

     Svara
     • G

       /  08/25/2017

      Ja. Håller i stort sett med om hela din analys 🙂

  • x

    /  08/25/2017

   Jag satsar mina pengar på Ulf Kristersson.

   Svara
   • Jan

     /  08/25/2017

    Vill de ha ett sänke till – så varför inte?

    Svara
    • Pelle2

      /  08/25/2017

     På vilket sätt är han ett sänke ?
     Kan i och för sig inte säga att han har gjort något större intryck på mig men han har i mina ögon inte gjort bort sig på samma sätt som t.ex idioten Palm eller Juholt t.ex..

     Svara
    • x

      /  08/25/2017

     @jan
     Jag svarade på vem jag trodde de skulle välja till ny partiledare i moderaterna och inget annat.

     Svara
  • Det spelar ingen roll. M är körda nu för 2018 och S bildar regering igen kanske med stöd av C. ”Annie 30 miljoner invandrare” skjuter åt det hållet vinden blåser. Kanske mobbas SD ytterligare 4 år.

   Att en partiledare betyder allt finns ju i vissa länder där bara ett enda parti tillåts regera. Men här räcker inte partiledarbyte att rädda ett parti som har förlorat innehållet i politiken.

   Att sparka henne räddar inte partiet. Vad vill M efter de stora skogarna? Att lägga sig platt på marken och skita i att föra oppositionspolitik var att sparka sig själv ur politiken. DÖ är nu hennes död och Moderaternas väldigt länge.

   Vem räddar partiet? Bra fråga. Vad vill de – egentligen?

   Svara
   • x

     /  08/25/2017

    @elina
    Inte säkert att det är kört för moderaterna trots partiledarbyte så nära valet.
    Tvärtom – väljer man en person med tillräcklig karisma som är trovärdig så kan det t.o.m. vara en fördel att det sker nära valet för då hinner inte väljarna ”glömma” personen ifråga.
    Moderaternas golgatavandring började redan 2010 när Reinfeldt gjorde upp med MP, sedan blev det inte bättre när Batra tvingades axla och försvara Reinfeldts politik med bl.a. DÖ i bagaget.

    Svara
    • Karisma? Vem? Politisk kunskap också ? Vem då? Väntar dock med viss spänning hur de löser detta.

     Svara
   • Jan

     /  08/25/2017

    Knappast. Det blir två svaga block och så SD. Alliansen vinner på det eftersom de får stöd av SD. Kanske Annie Lööf blir statsminister? Med stöd av Jimmie och pojkarna. Annie Lööf kommer aldrig att stötta en vänsterregering. Hon är nyliberal och sossehatare ut i fingerspetsarna.

    Svara
    • kristian3119

      /  08/25/2017

     Det skulle i så fall halvera C till nästa val (2022 alltså), då alla ”öppna hjärtan” inser att de blivit svikna och inte har någonstans att ta vägen.
     Vilket inte vore dåligt, men väl sent.

     Svara
  • G

    /  08/25/2017

   ”Hätsk debatt mellan Ewa Larsson (MP) och Anna König Jerlmyr (M) om EU-migranterna i Stockholm.”

   Svara
 27. Jan

   /  08/25/2017

  Det inte alla tänker på är att det är invandringsfrågan och framväxten av SD som har ”knäckt” tre partier (eller fler) i Sveriges riksdag. Inte så mycket val av partiledare som många tror. Sossarna har tappat en fjärdedel av väljarna (eller mer) sedan Ingvar Karlssons dagar, Miljöpartiet är nere runt spärren och Moderaterna har halverats. Och grundorsaken är densamma. Även om ingen erkänner det.

  Svara
  • x

    /  08/25/2017

   @Jan
   Du har rätt i att invandringsfrågan fått väljarna fly till SD.
   Samtidigt har du fel i att valet av partiledare inte spelar någon större roll för en vettig partiledare inser hur viktig frågan är för väljarna och tar tag i den på allvar.

   Svara
  • Senior

    /  08/25/2017

   Jorå.
   Likväl pratar alla om att hämta stöd från SD.
   Jag tror mycket väl att det kan bli SD som istället måste söka stöd hos andra 2018.

   Svara
 28. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Tack och lov kommer inte idioten och könsrasisten Palm ifråga för partiledarskapet i M.
   Tycker nästan synd om Sossarna som måste stå ut med henne…

   Svara
   • x

     /  08/25/2017

    @Pelle2
    Hon är inte bara en ”könsrasist” utan en riktig ful rasist och åldersrasist då hon vill förtrycka medelålders män p.g.a. hudfärgen och inte se dessa som människor och individer.

    Svara
  • x

    /  08/25/2017

   Ett inlägg i tråden:

   Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Bra av Eugen att säga ifrån och visar vilken hycklare hon är..

    Svara
  • Jan

    /  08/25/2017

   Veronica Palm tror sig vara anti-sexist men är i själva verket sexist. Det har slagit över för henne.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/25/2017

    Hon är en sedvanlig radikalfeminist med allt vad det innebär av manshat och ständigt ältande om vit hudfärg och om hur synd det är om vita, medelålders, övre medelklasskvinnor som hon själv.
    Hon är ju verkligen en förtryckt stackare utan plattform som ”bara” är eller har varit högt uppsatt inom socialdemokratin.
    Det vet ju alla att alla, vita, medelålders män har en högt uppsatt position och tjänar bra enbart utifrån sitt kön..
    Vet inte om jag har rätt i det men hennes radikalfeminism slog ut i full blom när hon skiljde sig. Kanske var den utlösande faktorn för hennes manshat ??

    Svara
   • x

     /  08/25/2017

    @Jan
    Jag begriper inte varför du är så kritisk mot henne eftersom ni delar 99 % av de politiska värderingarna.
    Hon precis son Steffe är radikalfeminister.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/25/2017

     Tror inte att Löfven är radikalfeminist lika lite som Göran Persson var feminist.
     Dom har bara blivit tvingade av sina partikamrater att säga så eftersom det kanske kan locka röster.
     Det finns idioter i alla partier så jag kan förstå varför Jan kritiserar henne.

     Svara
 29. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Vad man än tycker om SD så tror jag inte att någon kommer att kunna regera utan deras stöd i någon form. Detta om inte Alliansen och Sossarna går ihop i en allians.
   Om dom skulle gå ihop i en storallians så tror jag också att det kommer innebära slutet för de gamla partierna för folk skulle inte köpa att deras partier regerar med sina motståndare.

   Svara
  • Så klart väntade jag inte på att han skulle säga: det är viktigt nu att vi alla börjar samarbeta för Sveriges bästa.

   Han positionerar sig som lämplig partner åt flera håll utom SD förstås. Sjunker siffrorna bör man se sig omkring.

   Svara
  • kristian3119

    /  08/25/2017

   ”Viktigt att Alliansen nu gör sig helt irrelevant.”

   Måste vara bekvämt att ha bra betalt jobb utan minsta ansvar.
   Liberalerna ligger på trygga 4,1% i senaste Inzio!

   Svara
  • Jeppe

    /  08/25/2017

   Jag delar helt Björklunds idé. Stäng dörren till SD ordentligt så kommer SD att bli ännu större. Sedan efter valet kan Björklund sitta på avbytarbänken och sura. Om SD blir större än M så blir det en oerhört intressant politisk situation.

   Svara
  • Motkraft

    /  08/25/2017

   Har det gjorts någon djupgående analys av varför Moderaterna förlorat väljare? Typ anonyma enkäter eller intervjuer med väljare av något opinionsinstitut?

   Det vore intressant att veta om hela fallet, och då AKBs fall, handlar om fadäsen att yttra eller antyda att kan tänka sig samtal med SD. I så fall sorgligt att AKB och hennes rådgivare inte sneglat på hur S i alla tider sagt vad sina väljare vill höra och skickligt manövrerat så ledningen ändå gjort som de vill. Se exemplet kärnkraftsomröstningen när de seglade in med linje 2. Men kanske misstog de sig vad väljarna ville höra.

   Även om åsiktskorridoren vidgats så går det inte att öppet säga att man tänker samarbeta eller ens diskutera frågor med SD. Istället så plockar man lämpliga frågor från motståndaren och hävdar det inte alls är samma som SD, fast är samma. Helst när redan blivit majoritet så väljarna inte direkt kan påverka genom att reagera känslostyrt.

   Svara
   • kristian3119

     /  08/25/2017

    Man vet väl varför de fick fler röster 2006, och de verkar ha frångått det programmet under Reinfeldt.

    ”Moderaternas kris – De blindas rop på hjälp” (Mars 2017)
    https://ledarsidorna.se/2017/03/moderaternas-kris-de-blindas-rop-pa-hjalp/
    ” Det är i sammanhanget tämligen märkligt att Aron Etzler och främst vänsterdebattörer förstått arkitekturen och den politiska ingenjörskonsten bakom moderaternas framgång 2006 bättre än moderaternas egna företrädare gör idag.

    I Etzlers bok”Reinfeldteffekten”, och genom samtal med bland annat Sven Otto Littorin, blir framgångssagan tydlig. Det var partisekreteraren Littorin, partiledaren Bo Lundgren, gruppledaren i Riksdagen Mikael Odenberg samt Ulrika Schenström som skapade valframgången 2006 genom att utan politiskt raster analysera samhället och väljarnas syn på bland annat välfärden för att först därefter lägga en ideologiskt formad politik ovanpå. Med ökat ansvarstagande från individen ledde detta till reformer som i sin tur gav utrymme för skattesänkningar. Ett samhällsbygge baserat på ett ansvar som ligger mer på individen än på kollektivet leder till sänkta skatter. Fredrik Reinfeldt var aldrig en del av denna process och resultatet av att han inte riktigt förstod kom i valet 2010 samt mest dramatiskt 2014.”

    Svara
   • Jag mejlade till en moderat jag känner men har inte fått svar. Personen arbetar mer än 100 % så kanske är felet där men jag tror att X är lika svarslös som en stor del av M igår och idag.

    Svara
  • Detta avståndstagande har givetvis väldigt lite med SDs ”rötter” att göra – om vi nu kör en teori att M faktiskt lyckas rädda sig själva med bytet av partiledare och drar upp mot 20% igen och att SD får 25%+ så har du två partier som tillsammans får kring 45%; lägg till KD ovanpå det (förutsatt att de inte ryker) och de får i praktiken en regering. L skulle i ett sådant läge bli irrelevanta och hamna i extremt underläge även om de skulle behöva förhandla med dom, speciellt då de i vissa frågor bara skulle söka stöd hos C och se vem som ger det bästa erbjudandet.

   Det finns inget pragmatiskt med att han inte vill att M ska samarbeta med SD – detta är ren politisk överlevnad det handlar om…

   Svara
 30. MiT

   /  08/25/2017

  ”Tonårstjej som var ihop med afghanskt flyktingbarn blev gruppvåldtagen – nu får förövaren stanna i Sverige”
  https://nyheteridag.se/tonarstjej-som-var-ihop-med-afghanskt-flyktingbarn-blev-gruppvaldtagen-nu-far-forovaren-stanna-i-sverige/

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Helt sjukt !
   Finns ingen som helst anledning att låta en våldtäktsman stanna kvar i landet..

   Svara
  • Klimathotet

    /  08/25/2017

   Som man bäddar får man ligga…typ

   Svara
 31. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Vad gör mannen där?Eller är det någon som känner sig som kvinna? Då är det jämställt.

   Svara
   • kristian3119

     /  08/25/2017

    Han ser ut att ha gått fel från ett medeltids-lajv.

    Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Sedvanligt parodisk könsfördelning i genus- och feministsammanhang….
   Tur att dom hittade ett manligt alibi som ser ut som en parodi på 70-talets mjukisman…

   Svara
 32. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • kristian3119

    /  08/25/2017

   Det är fantastiskt att se hur vissa absolut inte VILL förstå!

   (Scott Adams skriver om detta titt som tätt:
   http://blog.dilbert.com/post/164297628606/how-to-know-youre-in-a-mass-hysteria-bubble
   ”[…] if you are not experiencing mass hysteria, you might be totally confused by the actions of the people who are. They appear to be irrational, but in ways that are hard to define. You can’t tell if they are stupid, unscrupulous, ignorant, mentally ill, emotionally unstable or what. It just looks frickin’ crazy.”)

   Hur stor del av statsbudgeten läggs på den senast hitkomna halvmiljonen?

   Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Men blir livet bättre med flera invandrare ?
   Kommer vi få bättre välfärd med fler socialbidragstagare, bättre liv med en raserad välfärd och bostadsmarknad och bättre liv med en raserad kommunal ekonomi ?

   Svara
 33. MiT

   /  08/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/25/2017

   Erika Hallhagen förnekar sig inte.
   Gäller ju att hitta en feministisk touch på allt.
   Vad skall hon annars skriva om ?

   För övrigt var det ju en sällsynt dålig ide´ av Borg att göra bort sig på en fest.
   det har kostat honom jäkligt mycket i form av att han blev av med uppdrag…

   Tycker hon att det är något för AKB att ta efter eller menar hon att det är ett typiskt beteende för manliga partiledare som slutar ??

   Svara
   • Jeppe

     /  08/25/2017

    Snacka om att fiskarna i akvariet mest ser varandra men inte världen utanför. Orka bry sig om Anders Borgs fylletrams… Som om det inte fanns viktigare saker att analysera?

    Svara
 34. x

   /  08/25/2017

  ”Forskaren: ”Kvinnliga politiker måste prestera bättre än män”:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/forskaren-kvinnliga-politiker-maste-prestera-battre-an-man

  Bullshit, den typen av ”forskning” ger jag inte mycket för.
  Den s.k. ”forskaren” försöker bara ställa in sig hos radikalfeministerna.

  Svara
  • Jan

    /  08/25/2017

   Det enda det här bevisar är förfallet på universiteten. AKB har varit svag från första början. På nästan alla plan. Att hon får gå beror dock mer på fallet i opinionen än något annat. Inte så mycket hennes personliga egenskaper eller kön.

   Svara
 1. Idag visar krönikörer att de är korkade | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: