DN satsar stort på jämställdhet, mångfald och mångkultur!

DN storsatsar på jämställdhet, mångfald och mångkultur när de anställer nya medarbetare

Det gäller ju att leva som man lär eftersom trovärdigheten blir mycket större då!

**********

Det öppna samhället som det tjatas om visar sig allt oftare numera. Tidningsredaktioner och journalister låser in sig och har väktare, politiker låser in sig och har väktare, kommuner låser dörrarna och har väktare på de flesta sina verksamheter osv. Av någon märklig anledning är de som låser in sig mest också de som hojtar högst om att man måste värna ”det öppna samhället”.

Nu är det låst även på akutmottagningen i Södertälje. För det öppna samhällets skull.

En bra värdegrund och en politik som inte är populistisk anser M i Stockholm att det ovan är. Man ska veta att man kan lita på Moderaterna tycker Joakim Larsson. Så en röst på M innebär alltså fler ”gated [insert valfritt]” och fler låsta dörrar för vanliga och normala svenskar.

Det är väl sådana där hatande, rasistiska, oanständiga, människofientliga skitstövlar som ligger bakom allt ovan antar jag.

En sak som väldigt många har svårt att förstå är att ett land behöver vissa saker. En militär av något slag för en sak är säker, varje land har en militär, sin egen eller någon annans. Jag föredrar en egen…

En annan sak ett land behöver är att bevaka sina gränser och inte släppa in folk hur som helst som vi gjort de senaste 10+ åren. För gränserna kommer alltid att finnas och finns de inte vid landsgränsen så flyttar gränserna bara in i samhället i stället.

Nästan alla mer eller mindre allvarliga problem vi ser i samhället idag är ett direkt resultat av en misslyckad migrationspolitik. Jag har nämnt det förut, att migrationsfrågan är den enda som skär rakt och obönhörligt genom alla andra frågor och att den inte kan vara fristående som media försöker få det till.

Det öppna samhället blir allt mer inlåst där de som gapar högst om det öppna är de som låser in sig mest.

**********

Annars kan man ju alltid starta terminen med en redig pronomenrunda!

Henkel, som skrivit debattartikeln som publicerades igår, har också varit anlitad av Skolverket där hon gjorde tre (tror jag det var) filmer. Även Carl Emanuelsson, som då var med i styrelsen för Fi, medverkade också i åtminstone en av filmerna. Tyvärr hittar jag inte filmerna någonstans nu. Henkel beskriver sig såhär under artikeln ”författare och utbildare om jämställdhet och normkreativitet”. Normkreativitet, smaka på det ordet…

Enligt Folkhälsomyndigheten har mer än var tredje transperson försökt ta sitt liv och över hälften har blivit utsatta för kränkningar. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för att skapa en trygg och inkluderande miljö.

Första stycket i artikeln. Så en pronomenrunda ska alltså förhindra självmord? Really…?

Jag antar att en pronomenrunda förhindrar självmord lika effektivt som att inte ha brandbilar på förskolor förebygger sexuella övergrepp. Är ju samma tankar och idéer bakom…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

225 kommentarer

 1. Pelle2

   /  08/28/2017

  Hyckleriet på Dn och hos andra megafoner för jämställdhet och mångfald är som sagt var oftast monumentalt.
  Det är alltid någon annan som skall leverera det dom inte förmår själva…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2017

   Jag måste säga att det är förvånande att DN ens publicerar en sådan bild med tanke på hur de själva förespråkar mångfald överallt. Ser de inte hur dumt det blir? Bilden är ju som en parodi. Ungefär som en tidningsredaktion på 1960-talet fast med tjejer istället för killar. Med den skillnaden att på 1960-talet fanns det knappt invandrare i landet. Vilket självmål.

   Svara
 2. Väldigt vitt där. Tur att de anställt en höggravid kvinna för att balansera ut den medelålders, vita mannen som inte haft vett nog att ge sin plats till en icke-cis.

  Svara
  • Men vi vet inte hur de definierar sig, vare sig vad gäller genus eller ras! 🙂

   Svara
   • Ivar L

     /  08/28/2017

    Nej, men det märkliga är att de själva inte har några som helst problem med att definiera andra utefter hudfärg och könstypisk utseende när de själva skriver om vita medelålders män som breder ut sig och förstör jordklotet.

    Svara
 3. MiT

   /  08/28/2017

  Svara
  • Motkraft

    /  08/29/2017

   Även om lågt så ska vi vara glada att det inte blev två veckors samhällstjänst.

   Åklagaren gjorde sitt jobb denna gången. Krävde åldersbestämning vilket visade att de var över 18. Krävde utvisning.

   Så även om känslomässigt vill de ska ha ett längre straff och livstids utvisning så är ändå glad att det blev en kännbar påföljd.

   Fast vi får väl se om utvisningen verkställs. Finns ju risk de kommer vara kvar och att det blir fler offer i framtiden…

   Svara
 4. MiT

   /  08/28/2017

  Svara
  • Musse

    /  08/28/2017

   Ja, det är svårt att bli mer oseriös än Aftonbladet med Radio Poland lyckas.
   Aftonbladets oklara syftning hänvisar till offren som var turister på besök i Italien, polacker. Dålig svenska efter automatisk översättning.
   Offren är kända och man vet att de var turister från Polen.
   Ingen är ännu misstänkt men ”reports” kan såklart ”suggest” att de ”probably” är marsmänniskor om man så vill.

   Svara
 5. Jan

   /  08/28/2017

  Stenkastarvänsterns Petter Larsson igen. Att Sverige avvisar ljugande män från Afghanistan och Iran som fått avslag på sin asylansökan kallar han massdeportationer…

  http://www.aftonbladet.se/kultur/a/J06A7/nej-det-ar-inte-sakert-i-afghanistan

  Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2017

   Nja, rent formellt om de verkligen handgripligen skickas ut ur landet är det väl en form av deportation. En korrekt och laglig sådan. Men var ”mass” kom in i sammanhanget vet jag inte. Det är väl inte många som handgripligen skickas iväg även om det helt klart sker i viss utsträckning.

   Jag tycker situationen helt klart är problematisk, det är inte kul att behöva samlia ihop folk och skicka dem till ett skitland som Afghanistan. Eftersom de inte har rätt att bo i Sverige tycker jag ändå det är rätt men det hade varit oändligt mycket bättre att 1. inte locka hit dem med löjligt generösa regler 2. hålla kontroll på både EU:s och Sveriges yttre gränser så att sådant här inte behöver inträffa och så att dessutom det livsfarliga kriminella flyktingsmugglandet upphör.

   Svara
   • Jan

     /  08/28/2017

    Just det, de borde inte ha släppts in till att börja med. Då slipper vi avvisa dem också. Sverige kan inte bli ett ”allemansland” som Jimmie Åkesson påpekade i sitt sommartal.

    Svara
   • Jan

     /  08/28/2017

    Jag tolkar dessutom ordet deportation som avvisning eller förflyttning av inhemska grupper. Här handlar det ju om utländska asylsökande som inte har rätt att vistas i Sverige.

    Svara
    • Ivar L

      /  08/28/2017

     Normalt är det ju så ordet används. Naturligtvis inte en slump att Aftonbladet väljer just denna formulering även om den är formellt korrekt.

     Svara
     • MiT

       /  08/28/2017

      Det är dessutom totalt fel att använda ordet ”deportation” om utländska medborgare. Man kan bara deportera egna landets medborgare, inte andra länders, de utvisas eller avvisas.

     • Frida Gustavlin

       /  08/28/2017

      Det lustiga kvarstår att när väl dessa Afghaner fått avslag och ska skickas tillbaka så visar det sig att de själva erkänner att de aldrig varit i landet utan vuxit upp i Iran, och att denna nya omständighet då skulle vara skäl för dem att inte utvisas till Afghanistan – det kan man så klart hålla med om.

      Men det gör ju inte saken mer komplicerad, tvärt om, en flygbiljett med Iran Air på någon av deras splitternya flygmaskiner, direktflyg Stockholm -> Teheran blåser loss på ca 3-4 tkr.

      /Frida

     • Melmac

       /  08/28/2017

      Repatriering ska det vara, men det är ett för svårt ord för kryptokommuisterna på AB.

  • Jonas

    /  08/29/2017

   Om Petter kallar att vi avvisar en liten procent av de som kommit hit för massdeportation så erkänner han samtidigt att vi haft massinvandring.

   Svara
 6. Jan

   /  08/28/2017

  Det här med DN känns som en trend i samhället. Kvinnorna får statusjobben högre upp i hierarkin (här journalist). På tryckerierna, i vaktmästeriet och i transportbilarna slavar männen vidare. Utan att någonsin få en bild-by-line i tidningen…

  Svara
 7. Bamse

   /  08/28/2017

  Angående pronomenrundan. Alltså allvarligt talat – har barnen inga förnamn eller?

  Hur vanligt är det att man tilltalar någon i tredje person när vederbörande själv är närvarande? Är det kan tänka meningen att barnen ska spionera på varandra i bästa DDR-stil och rapportera till överheten när ”fel” pronomen har använts av någon?

  Svara
  • Hur tilltalar man läraren då? Höna? Tupp? Vi sa i skolan magister zz, med efternamn alltså, eller professor xx. Ja, vi hade en professor bland våra lärare.
   Läraren kallade oss fröken yy eller med för och efternamn (flickskola)

   Fröken är ju helt ute men så är respekten för lärare också.

   Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2017

   Precis, jag har tänkt samma sak iband när jag hört/läst om människor som vill bli ”tilltalade med hen”. Ingen blir ju tilltalad i tredje person. Det är ju enbart i situationer som; ”Ingrid… nu får du sluta retas och ge tillbaka nyckeln till henne igen!” Villket i hen-fallet inte ens funkar; ”hennom”…

   Apropå transpersoner och självmord så är detta naturligtvis tragiskt men jag har för mig att jag läst att självmorden inte minskar av t.ex. könsförändrande kirurgi (numera konstigt nog benämnt könsförstärkande) och hormonbehandling. Tänk om det är så att hela bilden av vad man bör göra för att människor med en splittrad könsbild skall må bättre är felaktig?

   Svara
   • Favorit i repris:
    ”Är det hen eller hum som gäller?”
    http://www.helagotland.se/start/ar-det-hen-eller-hum-som-galler-7922693.aspx

    Svara
   • Angående att ingen tilltalas med pronomen: Jag misstänker starkt att alla feminister är västgötar. Det är naturligt för oss västgoter att använda ”en” istället för ”man”. Det är även vanligt att fråga folk: ”Ska hon ha en kaka till?”.

    Svara
    • Ja, en kan bara tänka sig vad Eddie Meduza hade kunnat åstadkomma idag! (Från sitt hem i Schweiz eller Monaco, antar jag.)

     Enda lösningen är väl passivformerna som kröp in när det var viktigt med titlar:
     ”Skall det has en kaka till?”
     ”Definieras det som man eller kvinna?”
     ”Röstas det på det partiet? Tros de inte på allas lika värde?”

     Vi behöver en ny du-reform.

     Svara
   • Jag tror du måste förstå vad könsdyfori innebär – det vill säga att man inte känner sig hemma i sin egen kropp. Idag så är den ENDA behandligen mot detta att helt enkelt byta kön – vilket helt enkelt inte passar alla. Är du en man på en och nittio med kraftiga axlar kommer du få svårt att få omvärlden att se dig som kvinna. Samma sak om du är en kvinna på en och femtiotvå med stora bröst och stor höft.

    Egentligen så är det fel att avgränsa det hela till kön – det finns de som till exempel inte tycker att vissa kroppsdelar tillhör dom – de kan vilja amputera sina ben t. ex.

    Jag tror det finns de vars bästa behandling är att byta kön (ser vi historiskt så finns det de som levt som det motsatta könet), men rent allmänt så måste man öppna upp för alternativa behandlingar och inte fastna i att någon som upplever könsdyfori MÅSTE byta kön. En öppenhet för det skulle nog hjälpa många, men men.

    Svara
  • Bamse

    /  08/28/2017

   @elina Vad jag minns kallade vi läraren med förnamn eller efternamn – och en del öknamn bakom ryggen förstås (de flesta i själva verket ganska snälla) 😉 Vad de gör i dag har jag faktiskt ingen aning om…

   @Ivar Jo precis. Månne de gör som Caesar och talar om sig själva i tredje person också.

   @Kristian Ha-ha! Det där var ju verbal judo på hög nivå 🙂

   Svara
  • Motkraft

    /  08/29/2017

   Den person jag stött på som vill bli kallade ”hen” har full förståelse för att hen tillhör en minoritet och tar inte illa vid sig om någon råkar säga ”hon” (personen ser utåt sett ut som en ”hon”). Men hen uppskattar om vänner och bekanta kommer ihåg att säga ”hen”. Är en önskan, inte ett krav.

   Personligen tycker jag inte att det är något att bråka om. Jag kan respektera även de som jag inte förstår, speciellt när det inte kostar mig något.

   Hur mycket samhället ska anpassa sig till diverse identiteter är en annan sak. Det finns ingen självklarhet i att majoriteten ska anpassa sig, speciellt som det kan medföra stora kostnader.

   Personligen tror jag det är PK-människorna och extremfeministerna som är de rabiata som tycker alla ska anpassa sig efter alla olika minoriteterna. Nu har jag bara träffat en ”hen”, är bara min magkänsla att de som vill kalla sig ”hen” oftast inte är de rabiata. Utan att det som vanligt är godhetsknarkarna.

   Svara
   • Bamse

     /  08/29/2017

    Det har du förstås rätt i. Den person du beskriver är knappast heller i längden speciellt betjänt av extremfeministernas framfart.

    Svara
 8. Ivar L

   /  08/28/2017

  ”För gränserna kommer alltid att finnas och finns de inte vid landsgränsen så flyttar gränserna bara in i samhället i stället.”

  Tänk hur en enda mening kan fånga själva essensen i det vi ser hända. Bra formulerat Toklandet!

  Svara
  • Ja den var träffsäker. ”Fel sida järnvägen” säger man i USA.

   ”Varje land har en militär, sin egen eller någon annans.”
   Så sant! På samma sätt kan man säga i varje stad finns någon som bestämmer på gatan, antingen polisen eller gängen. I varje klassrum bestämmer antingen läraren eller någon annan.

   Svara
  • hllviken

    /  08/28/2017

   Svara
 9. Ivar L

   /  08/28/2017

  Här är en nyhet som borde få landets alla mediefeminster att göra vågen, skriva glada krönikor om sina fantastiska framgångar:

  ”Män och kvinnor har samma chans att få komma till en anställningsintervju, enligt en ny svensk studie. — Resultaten visar att varken kön eller föräldraskap påverkade i vilken grad arbetsgivarna kontaktade de sökande för intervjuer. Detta oavsett om arbetet var hög- eller lågkvalificerat.”
  http://fof.se/tidning/2017/7/artikel/arbetsgivare-nobbar-inte-mammor

  Av någon anledning tror jag detta kommer att tigas ihjäl och det kommer inte att firas med champagne. Man kan fundera på hur det kommer sig.

  Svara
 10. Mike E

   /  08/28/2017

  Alla dessa kvinnor garanterar att allt handlar om känslor.
  Alla dessa familjelösa kvinnor garanterar dessutom att det mesta handlar om att tillgodose kvinnors biologiska behov av vårdande som nu istället för familjen riktas mot att adoptera och hjälpa tredje världens människor.

  Svara
 11. x

   /  08/28/2017

  Det verkar som att dessa ämnen även finns på schemat i den svenska skolan i vissa områden.

  Svara
 12. x

   /  08/28/2017

  Svara
  • Musse

    /  08/28/2017

   Hahaha!
   Så om man tog några kvadratkilometer kring Tel Aviv och stängde in fyra miljoner Israeler där, mördade och fördrev resten av de israeliska judarna så skulle man inte ha begått folkmord eftersom den judiska befolkningen i Tel Aviv skulle vara 500% av vad den var innan?

   Sen verkar ju siffrorna snytna ur röven. 800 000 Palestiner fördrevs från sina hem 1948, hur går det ihop med siffrorna?

   Svara
   • x

     /  08/28/2017

    De flesta palestinier/araber fördrevs inte, de flyttade frivilligt eftersom de trodde sig kunna återvända efter att araberna ”befriat” landet.
    Att då komma och beklaga sig i efterhand är enbart patetiskt.

    ”Efter andra världskrigets slut beslöt Storbritannien att ge upp sitt mandat i Mellanöstern och överföra Palestinafrågan till den nybildade världsorganisationen, Förenta Nationerna. FN:s generalförsamling rekommenderade i november 1947 en tvåstatslösning: en judisk och en arabisk stat skulle bildas i Palestina. Staden Jerusalem med omgivningar skulle internationaliseras. The Jewish Agency godtog, under protester, denna lösning. Men tvåstatslösningen förkastades av de arabiska staterna och av Palestina-arabernas representanter i FN. Dagen efter delningsresolutionen angrep araber judiska bosättningar i Palestina. Ett blodigt inbördeskrig inleddes.

    I maj 1948 hade judarna segrat på i stort sett alla fronter.

    Klockan 00.00 natten till den 15 maj 1948 utlöpte det brittiska mandatet i Palestina. Inom några timmar angreps Israel av samtliga arabiska grannstater. Det första Palestinakriget hade brutit ut. Det skulle pågå till 1949 och kräva upp till 5 000 eller 6 000 israeliska liv, ungefär en procent av landets dåvarande befolkning”.

    Svara
    • Musse

      /  08/28/2017

     Nej, de fördrevs.
     Men visst kommer de(ras ättlingar) kunna flytta tillbaka när Israels ockupation upphör, det stämmer.

     Jag fattar inte varför Israel-fanatiker i Sverige går längre i sin apologetik än vad Israel själva gör. Sionisterna förkastade delningsplanen och utropade en egen stat, en stat helt utan gränser. Skillnaden i förhållningssätt var Sionisterna – Endast en stat och exklusivt judisk sådan, Arabstaterna – Endast en stat för både judar och palestinier, FN – två stater, en judisk och en för alla andra.

     Araberna ville fortsätta förhandlingarna men sionisterna avbröt dem genom att ensidigt utropa sin gränslösa stat den 14 maj 1948, vilket samtidigt var en krigsförklaring. Krigshandlingarna startade den 15 maj.

     Men det har inget med den uppenbart idiotiska sifferexercisen att göra.

     Svara
     • Ivar L

       /  08/28/2017

      I beg to differ:

      Jag citerar:
      ”Judarnas rätt till Palestina bekräftades av Nationernas Förbund (NF) 1922 när samtliga 52 medlemsländer röstade för Palestinamandatet och tilldelade Storbritannien det administrativa ansvaret för territoriet i syfte att bygga upp ett judiskt hemland. Deklarationen om Palestinamandatet är ett dokument som tillhör internationell lag. Deklarationen tillerkänner judarnas historiska rätt till landet redan i förordet. Den beviljar politiska rättigheter (i syfte att skapa ett nationellt hemland) för judarna enbart (artikel 2, i förordet). Ickejudars civila och religiösa rättigheter i mandatet garanterades men de gavs inte samma politiska rättigheter som till judarna (artikel 2, i förordet). [—]

      Därefter, på Storbritanniens yrkande, begränsade Nationernas Förbund (NF) de judiska bosättningarna i de delar av Palestina som ligger öster om Jordanfloden (artikel 25), vilket utgör 80 procent av hela Palestinamandatet. Sedan tog koloniminister Winston Churchill och styckade av hela detta område och skapade en palestinsk-arabisk stat kallad Transjordanien (senare Jordanien) som aldrig tidigare hade existerat. Faktum är således att det redan finns en palestinsk-arabisk stat på huvuddelen av Palestinamandatet. [—]

      Någon kanske ifrågasätter om Mandatdeklarationen har någon giltighet i dag när Nationernas Förbund inte längre finns. Storbritannien gav dessutom upp mandatet efter att ha misslyckats med att fullborda sitt uppdrag. Men, precis som giltigheten av ett testamente inte upphör bara för att den som skrivit det eller den som ska verkställa det har avlidit, har inte heller NF:s deklaration om Palestinamandatet upphört att gälla. Ironiskt nog har det till och med blivit så att Israel, som är den administrativa myndigheten i Palestina efter Storbritannien, som övergav sin post, nu under internationell lag är skyldigt att fullborda mandatets krav, inklusive att bosätta landet. [—]

      Palestina-araberna använder i dag 1947-års Delningsplan för att understödja sina krav på de delar av Palestina de vill ha. Delningsplanen var ett förslag att skapa en judisk stat och ytterligare en palestinsk-arabisk stat på de återstående 20 procent av Palestinamandatet. Jordanien, som är den ursprungliga palestinsk-arabiska staten, utgör 80 procent av Palestinamandatet. Väl känt är att Arabförbundet förkastade Delningsplanen och inledde krig mot Israel i förtröstan på att arabisk militär styrka skulle avgöra tvisten. Delningsplanen (FN-resolution 181) har ingen som helst juridisk giltighet i dag. Resolutionen blev aldrig ett rättsligt dokument i internationell lag. Fastän FN:s generalförsamling godkände den, så ratificerade inte Säkerhetsrådet den. Säkerhetsrådet fick aldrig en chans att göra det då förhållandena på marken, nämligen den arabiska attacken mot Israel, gjorde resolutionen irrelevant. [—]

      Trots den absurda situationen med många resolutioner från flera av FN:s organ, inklusive Säkerhetsrådets resolution 1397 (mars 2002) som stöder palestinska krav på egen stat, i strid med FN-stadgan, så finns det ingen lag som specifikt garanterar någon enda del av Palestinamandatet till palestina-araberna. Resolution 1397 bekräftar endast palestiniernas vision om en egen stat. Den ger ingen laglig rätt till en egen stat. Samtidigt gäller fortfarande rättigheterna för judar att bosätta sig överallt inom Palestinamandatets gränser.”

      http://www.gp.se/nyheter/debatt/israel-har-r%C3%A4tt-till-gaza-och-v%C3%A4stbanken-1.1009110

     • Musse

       /  08/28/2017

      Sluta med de där tönterierna. Vi vet båda två att det är lögner och dessutom att det är logik som du inte skulle acceptera om det rörde något annat land.

      Jag diskuterar gärna sakfrågan, men om du ska låtsas att lögnpropagandan är dina verkliga motiv så kan du ta det med någon annan som kommer med sina motsatta lögner, så blir ni båda nöjda.

     • Ivar L

       /  08/28/2017

      Det var alltså ditt motargument?
      ”Han ljuuuuuger!”

      Som treåring i sandlåda.

     • Musse

       /  08/28/2017

      Det är inget argument. Det är en önskan om en riktig diskussion istället för utbytet av lögner från olika extremläger.

      Jag kan klistra in lögnerna från den motsatta propagandan om du vill. Men vad ger det? Vi kommer båda veta att vi båda klistrat in lögner och ingen av oss kommer tro på vare sig det den andre ljugit om eller det vi själva ljugit om. Visst upprätthåller vi skenet och sprider de lögner som enligt respektive extremistläger ska spridas, men det är knappast en diskussion.

     • Ivar L

       /  08/28/2017

      Nej du skall naturligtvis klistra in bevis på att de angivna artiklarna och resolutionerna inte är formulerade såsom artikeln i GP beskriver. Lögner skall du inte klistra in.

     • Musse

       /  08/28/2017

      Vi kan väl börja med det extremt obildade påståendet att Jordanien skulle vara Palestina bara för att britterna kallade sin koloni för Palestinamandatet.

      Har du någon gång hört talas om korstågen? Har du läst religion eller historia i grundskolan? Har du någon gång öppnat en äldre bibel?
      Om du varit med om något av detta så har du sett en karta av Palestina. Har den kartan sträckt sig till öster om Jordanfloden?

      Nej. och om du inte är i tonåren eller yngre så kan du knappast vara ovetande om detta. Men du väljer att ljuga om det.

     • Ivar L

       /  08/28/2017

      Som sagt, återkom när du har någon relevant invändning på det centrala i den länkade artikeln.

     • Musse

       /  08/28/2017

      Du menar som jag precis gjorde?
      Läs andra stycket i det du klistrade in.

   • Ivar L

     /  08/28/2017

    Sedvanlig taktik. Du är bara löjlig Musse. Att prata om ovidkommande saker eller osannolika scenarier.

    Det som siffrorna visar i stort oavsett om man har invändningar mot några detaljer är att Israels proportion av muslimer vida överstiger den muslimska världens proportion av judar.

    Vad siffrorna dessutom visar är att judar flyttat eller fördrivits nästan fullständigt från i stort sett samtliga muslimska länder. Där kan man visserligen ha en diskussion om hur stor del av utflyttningen som varit frivillig (bland annat på grund av Israels grundande), ”frivillig” (klimatet har försvårats för judar)respektive ren utrensning/fördrivning. Den diskussionen lär knappast heller ge arabvärlden bättre betyg i att behandla judar i jämförelse med hur Israel behandlar muslimer.

    Du kan säkert inbilla dig, Musse, att dina invändningar är relevanta men de känns oerhört krystade och ofarliga faktiskt. Rent matematiskt är din Tel Aviv-övning naturligtvis korrekt men fullständigt löjeväckande i sammanhanget.

    Svara
    • Musse

      /  08/28/2017

     Det var många länder som utvisade sin judiska befolkning 1967. Alla eller nästan alla har sedan gett dem rätt att återvända, men föga förvånande är det mycket få som återvänt.
     Men t.ex. Iran är inte ett av de länderna och därifrån har judarna flyttat frivilligt, de flesta inte ens till Israel. Judarna var för övrigt en stark faktor bakom den islamistiska revolten 1979.

     Att dölja 800 000 araber m.fl. folkgrupper som fördrevs av Israel 1948 är knappast en detalj. Det var ju 75% av den ickejudiska befolkningen och lika många som hela den judiska befolkningen.

     Tel Aviv-övningen är lika löjeväckande som sifferövningen den är svar på. Det är poängen.

     Svara
     • Ivar L

       /  08/28/2017

      Det verkar vara rätt jämt skägg i fördrivningsbranschen runt Israels bildande.

      Jag hittar inte din siffra 800 000, men Svenska Freds nämner ”hundratusentals”, men som seden bjuder glömmer de naturligtvis helt att tala om judar som på motsvarande sätt fördrevs från muslimska territorier. Trots att det handlar om ett ”faktablad”.
      http://www.svenskafreds.se/sites/default/files/faktablad-israel-palestina.pdf

      Vill man få reda på vad judarna drabbades av får man gå till mer uppenbart partiska källor (Svenska Freds är naturligtvis partiska men det är inte lika uppenbart för lekmannen). Enligt denna källa fördrevs uppåt en miljon judar som reaktion på Israels bildande. Även från ditt favoritland Iran (konstigt MJ gillade också Iran ;-).
      ”Den 23 juni, 2014 antog Knesset (Israels parlament) en lag där man beslöt att den 30 november skulle vara en årlig nationell åminnelsedag för de 850.000 judiska flyktingarna som fördrevs från arabländerna och Iran under 1900-talet.”
      http://israelidag.se/aminnelsedagen-av-utvisningen-av-judar-fran-arablanderna/

      Det finns många problem med Israels bildande och jag vet inte om jag tycker det var en särskilt god idé ens en gång men ämnet för statistiken överst var ju proportionerna i dagsläget och det råder ingen tvekan om att judar har mycket större svårigheter att bo i muslimska länder än vad muslimer har att bo i Israel. Samma fenomen kan observeras i t.ex. Malmö. När muslimerna blir fler ökar den öppna antisemitismen. Trots detta talas det mestadels om hur illa Israel behandlar palestinier och nästan inget om det motsatta.

      Därmed var jag klar med diskussionen.

     • Musse

       /  08/28/2017

      Menar du att brotten mot judarna 1967 skulle rättfärdiga Israels brott mot Palestinier?

      Jag tycker inte om Iran. Det var ett exempel på ett land som judar flyttade från utan förföljelse.

      Det finns inget land som dödat 130 civila judar i år. Israel har mördat 130 civila Palestinier.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Du menar på samma sätt som terroristerna i Spanien var ”civila”? Nice try.

      För övrigt svårt att döda människor som redan rensats bort från landet ifråga. Du blandar korten väl men jag synar bluffen. Det är därför terroristerna måste åka till Västvärlden och Israel när de är trötta på att döda sina egna. Om den lilla spillra judar som finns kvar i den muslimska världen skulle ge sig på terror så skulle de naturligtvis dödas med minst samma kraft som Israel använder mot terrorister i sitt territorium.

      Vad jag kan utläsa av diskussionen har du fortfarande inte fattat huvudpoängen. Judarna i Israel behandlar kanske inte Palestinier helt och hållet rättvist men i jämförelse med hur judar behandlas i arabvärlden är det småpotatis. Att leva som jude i muslimskt dominerade områden (inklusive Sverige) är i princip inte möjligt med ett fåtal undantag.

      Fast du har nog fattat poängen men är en röd antisemit. Den näst vanligaste sorten efter muslimska dito.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Nej det menar jag inte. Jag menar på samma sätt som de civila som terroristerna mördade i Spanien var civila.

      Det spelar ingen roll om andra är elaka, man får ändå inte mörda folk. Hitler var värre än terroristerna i Spanien., men det försvara dem inte.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Du tror verkligen inte att folk kan tänka själva och se hur du försöker fiffla?

      De ”civila” palestinierna som dödats av israelisk polis och militär som du talar om var inte alla fina fredliga farbröder som skötte swimmingpoolen eller serverade på resturang utan de var av samma skrot och korn som Barcelona-terroristerna som den spanska polisen dödade.

      Själv är jag ingen Israelkramare, det finns nog mycket de kunde göra bättre, men att helt mörka palestiniernas terrorism är ohederligt.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Det är inte 130 palestinier sammanlagt, det är 130 civila. Sen har det dödats en del kombattanter.
      De civila är sådana som t.ex. en femåriga flicka som dog när Israel bombade ett bostadshus som skulle rivas för att familjen som bodde där var släkt med en kombattant som skjutits i Jerusalem.

      Det är större risk för en palestinier att mördas av Israel än att mördas av palestinier. Det finns inget år då det varit fler mord i Palestina än antalet civila som mördats av Israel.
      Risken för en israel att mördas av en israel är däremot flera tiotals gånger så hög som att mördas av palestinier (svårt att hitta siffror som skiljer på det, och ännu svårare att hitta siffror som skiljer på de israeliska etniska grupper, ännu ännu svårare att hitta siffror som skiljer på mord och Israeliska kombattanter.)

      Jag har iaf inte mörkat någon palestinsk terrorism. Men om hela Sverige ockuperades av massinvandrare från en främmande kultur och med en främmande religion så skulle den nya regimen betrakta mig som terrorist (när jag sköt deras kombattanter).

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Fast poängen i första inlägget är fortfarande att det är svårare för judar att leva i den muslimska världen än för muslimer (palestinier) att leva i Israel. Detta oavsett om man tycker Israel ockuperat hela, delar av eller inget av området ifråga.

      Alla saker du tar upp är inte nödvändigtvis fel men de är inte relevanta invändningar till det första påståendet. Att du däremot försöker glida undan hela tiden genom att t.ex. sammanfatta alla dödade palestinier under rubriken ”civila” är ohederligt. Det var först när du blev emotsagd som du började prata om palestinsk terrorism, i inlägget ovan. Du kör sådana metoder hela tiden.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Poängen var ju att ljuga med siffror.
      Det finns ingenstans som det är lika svårt att leva som jude som det är att vara palestinier i sitt eget land.
      Men det är helt irrelevant. Vad Israel gör spelar ingen som helst roll för vad som är rättfärdigt att göra mot judar. Om så Israel körde varenda palestinier till gaskamrarna så skulle det inte ens rättfärdiga ett hårt ord till en jude i Marocko.

      Jag nämnde palestinsk terror för att du påstod att jag mörkade den.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Du har helt rätt i att din andra mening är helt irrelevant. Inte minst eftersom de ursprungliga siffrorna inte enbart handlade om Palestina som enda muslimskt landområde där judar levat.

      Vari ligger lögnen i siffrorna? Bortsett från din invändning gällande hur många palestinier som kördes ut vid staten Israels bildande har du inte kommit med en enda relevant invändning mot siffrorna utan bara försökt prata bort det hela med olika typer av retoriska knep.

      Du nämnde palestinsk terror först när du blivit påkommen med fingrarna i fifflarsyltburken. Mycket riktigt. Hade ingen sett när du kladdade hade du kommit undan med dit förrädiska benämnande av möjliga terrorister såsom ”civila”.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Lögnerna bestod i att man försökte motbevisa att Israel hade begått folkmord genom att påpeka att de har buntat ihop alla palestinier på en liten spillra av Palestina.
      Det åskådliggjorde jag genom att fråga om samma logik skulle vara giltig om den gällde judar (t.ex. om man buntade ihop kvarvarande judar på ett litet område så att den judiska befolkningen i det området ökade kraftigt). Vilken ingen tyckte att den var.

      Wathaboutism-siffrorna har jag inte invänt mot, även om de såklart också är fel (mytomaner ljuger oftare än de talar sanning).

      Jag vet inte ens vad det är du menar för fiffel med palestinsk terror. Jag har flera gånger och på olika sätt med olika pedagogiska metoder försökt förklara att man inte kan försvara egna brott med att andra begår brott. Jag kan inte mörda 10 norrmän och sedan vara utan skuld för att Breivik var värre.
      Den siffra, 130, som jag nämnt är civila. Terrorister och kombattanter är inte medräknade. Det är ändå ett väldigt lugnt år än så länge.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Jag kan hålla med dig om att siffrorna inte rättfärdigar övergrepp på Palestinier men de är ändå iögonenfallande och de är inte en lögn. Den ursprungliga tweeten kanske går för långt åt ena hållet men du å andra sidan går alldeles för långt åt andra.

      Oavsett om du nu har den korrekta definitionen av whataboutism så var det inte relevant att kasta in Sverige i diskussionen.

      Det jag finner märkligt i vad du säger nu är att du ju från början hade invändningar mot att Palestina definierades som ett alldeles för stort (och fel) landområde i GP-artikeln medan du nu har invändningar mot att det är alldeles för litet. Det är ju fortfarande ett faktum att den arabiska delen av Levanten utgör merparten även med Israels nuvarandre gränser. Det går liksom inte att komma fram till pudelns kärna med dig trots att du verkar ha en hel del kunskaper och jag tror orsaken är att din politiska övertygelse precis som hos extremfeminister är av religiös karaktär vilket gör att du inte använder det du kan för att analysera saker fullt ut utan du använder dem till att ”vinna diskussionen”. Vilket gör att du snarare framstår som en förlorare. Efter att jag svarat på dig i den andra deltråden lägger jag ner nu. Tack och hej.

     • Senior

       /  08/29/2017

      En sak som torde ha väldigt stor påverkan i er diskurs ser jag ingen av er skriva ett ord om, sexdagarskriget 1967, då det i stort sett var vinna eller försvinna för Israels del.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Jo de är en lögn, bland annat genom att man hoppar över de 800 000 palestinierna som fördrevs från sina hem av de invällande invandrarna.

      Jo det är relevant. Det är så man testar om ett argument är verkligt eller inte. Om man anser att det är korrekt av invällande invandrare att kasta ut ett lands befolkning i ett enskilt fall men inte i ett annat så beror ju den ståndpunkten inte på några objektiva grunder.

      Det var inte från början. Ivar stod fast vid att han ville att propagandalögnerna från hans sida skulle vara hans argument i diskussionen. Jag tog bara ett exempel från dem och då ville han inte vara med längre. Min ståndpunkt ”från början” var att sifferexercisen i tweeten var löjlig postmodern propaganda.

      Jag skulle tro att problemet du upplever är att jag inte är en extremist i någon av polerna utan en ”tredjevägare”. Jag är varken sionistapologet eller palestinaextremist.

     • Musse

       /  08/29/2017

      @Senior
      Jag vet inte vad det har för betydelse för diskussionen. Men det är nog korrekt att Israel hade försvunnit om de inte hade startat sexdagarskriget.

     • Senior

       /  08/29/2017

      Bl.a. så får just den ”fördrivning” av både palestinier och Judar 1967 som ni diskuterar ovan en fullständigt naturlig förklaring, då det är brukligt att utvisa eller rent av internera medborgare från länder man ligger i krig med. USA tex. internerade Japanska medborgare i USA under vk2 av flera orsaker, en var risk för spioneri, en annan att slippa riskera att USA´s soldater skulle bli skjutna av dessa människor då de vid utvisning riskerade hamna i Japanska armens tjänst, en annan för att slippa skjuta ihjäl dem vid tjänst i Japanska armen.

      En annan sak gällande sexdagarskriget är att Israel de facto efter detta ockuperat vissa delar utan giltigt kasus belli, åtminstone officiellt då sexdagarskriget till skillnad mot självständighetskriget 1948 var Israel som (av ren nödvändighet för att inte utplånas) anföll först.

      (Med tanke på just arabländernas upprustning och omgruppering runt Israels gräns med det väsentliga hot mot Israels existens är just deras casus belli väldigt omdiskuterat, och mer eller mindre accepterat av alla utom de snöpligt besegrade arabländerna och deras kommunistiska samarbetsländer som stod för vapenleveranserna)

      Självständighetskriget 1948 däremot, var det de omgivande arabländerna som anföll först, och Israel försvarade sig enligt folkrätten stipulerad av FN, vilket gav Israel rätten att ta de delar de då gjorde utöver 1947 års resolution för att skapa en buffert zon.
      -Vilket innebär att du faktiskt har fel gällande den delen om gränserna efter 1947 och innan 1967. De är legitima enligt internationell rätt.

      En annan liten detalj angående gränser och gränsdragningar:
      Både Israel, Judeen, Palestina etc. etc. har förekommit i texter och kartor ungefär sedan Jesu födelse i olika storlekar och tappningar i mellanöstern, på samma sätt som länderna i Europa vuxit, krympt och försvunnit genom århundradena. Sverige sträckte sig tex. under stormaktstiden i stort sett runt norra östersjön, hela finland, runt finska viken, baltländerna, samt delar av Norge.

      Skall vi idag kräva ”rätt till vårt land” på andra sidan Östersjön?

      Detta är en av anledningarna att NF, idag FN, bildades efter VK1.
      Som en skiljedomstol gällande nationsgränser och tvister, och Israels gränser mellan 1947 och 1967 ligger inom de av de flesta länderna i världen ratificerade reglerna gällande dessa konflikter.

      Dessutom:
      Innan 1967 och Yassir Arafat var talet om en Palestinsk stat i stort sett en icke-fråga. Det var inte förrän Sovjet påbörjade sin stora destabiliseringskampanj i mellanöstern som detta ens kom på tal på allvar. (ungefär samtidigt som alla dessa KGB-finansierade bokstavsterroristerna till ”palestinska befrielsefronter” började kapa flygplan)

     • Senior

       /  08/29/2017

      ….Och enda anledningen att just en Palestinsk stat kom på tal just 1967 ser vi i det oväntade nederlaget för arabländerna runt Israel, hade de gått in och utplånat Israel som tänkt hade hela frågan om en Palestinsk stat varit överflödig.
      Då hade Palestinska området precis som innan Staten Israel skapades ingått i de omgivande länderna.

      (Att Palestinierna kräver en egen stat är jämförbart med att Samerna i norr skulle kräva ett eget Sameland som sträcker sig över Norge/Sverige/Finland/Ryssland där de har närvaro.)

     • Musse

       /  08/29/2017

      @Senior
      Nej.
      1 Palestinierna fördrevs 1948 inte 1967. 1967 blev de ockuperade och har levt under ockupation sedan dess.
      2. De länder som fördrev sin judiska befolkning 1967 var inte i krig mot Israel och de som fördrevs var inte Israeliska medborgare utan en minoritet inom ländernas egen befolkning.

      Nja….anledningen till israels anfall 1967 var att Israel hade för liten befolkning för att kunna upprätthålla mobilisering under en längre tid. De var alltså tvungna att starta kriget eller minska sina möjligheter att försvara sig. Det var ingen förestående anfall, eller ens ett planerat anfall. Det var Egypten som mobiliserade medan Syrien och Jordanien kom efter när spänningen ökade.

      När det gäller kriget 1948 så startade det innan Israel som stat fanns. Det fanns en utropad sionistisk stat utan territorium, utan bestämd befolkning och utan erkännande från någon annan stat. Alltså mindre av en stat än vad t.ex. IS är eller kalifatet på Filippinerna.
      Ska man passa in kriget 1948 i folkrätten så var det ett inbördeskrig.
      Israel stämmer för övrigt fortfarande inte in på folkrättens definition av en stat, eftersom det saknar gränser, men betraktas som en stat eftersom det erkänts av många andra stater.

      Det finns ingen folkrättslig regel som tillåter ockupation för att skapa buffertzoner.

      Vi ska definitivt ställa krav på den östra rikshalvan. Det är en självklar del av den svenska nationen. Om ugrierna där vill ha en egen stat så kan de få de landskap i inlandet som de invandrade till när Finland sedan länge var svenskt. Men det är en helt annan diskussion.

      Ja, Israels gränser från stilleståndet 1949 är de gränser som andra länder erkänner. Inte ett enda land erkänner att Israels gränser är de som Israel upprätthåller idag.

      (Nej det är det inte. Samerna är invandrare till Norden som rört sig i områden som redan varit befolkade av germaner.)

     • Ivar L

       /  08/30/2017

      @Senior
      (inte @Musse eftersom min webbläsare inte kanrendrera 1 km diskussionstråd)

      Om Samerna gjorde anspråk på ett självständigt Sapmi är det ett mer rimligt krav eftersom det är osannolikt att det bott någon annan nu levande folkgrupp i det området innan Samerna (lite beroende på hur Sapmi definieras iofs) vilket inte gäller araberna i Palestina/Israelområdet.

     • Musse

       /  08/30/2017

      Förutom då att ”Sapmi” hade varit bebott av germaner i SEXTUSEN ÅR innan den förste samen satte sin fot där.

      Skandinavien befolkades söderifrån längs med iskanten. Samerna kommer österifrån LÅÅÅÅNGT senare.

     • Senior

       /  08/30/2017

      Gällande sidospåret om Samerna måste jag ge musse åtminstone delvis rätt, Hela nordkalotten befolkades rimligtvis söderifrån i takt med inlandsisens tillbakadragande.

      Detta förhindrar dock inte möjligheten till en samtida folkvandring österifrån.

     • Musse

       /  08/30/2017

      @Senior
      Inlandsisen förhindrade en samtidigt invandring österifrån.
      Men eftersom man vet från arkeologiska fynd att det fanns bofasta människor i Lappland för drygt 8 000 år sedan och att samerna kommer dit först för drygt 2 000 år sedan så är frågan redan avgjord. Inlandsis-argumentet handlar mest om det korkade i att ”indianisera” samerna.

      Däremot kom det invandrare från öst före samerna men de är försvunna sedan länge.

     • Bauxit

       /  08/31/2017

      Fascinerande, så samerna erövrade alltså Norra Skandinavien från germanerna för 2000 år sedan? Tänkt att de var så duktiga krigare. Sedan är det ju intressant att du implicit påstår att stenåldersfolken i Skandinavien alla var germaner. Det är det nog många som inte känner till.

   • Kalle

     /  08/28/2017

    Hej MJ!

    Svara
    • Rikard

      /  08/29/2017

     Hej.

     Tänkte samma sak, faktiskt, och starkt jobbat av Ivar att orka med den lilla trålfiskaren.

     Ständigt samma retoriska och semantiska mönster: skapa en tangentiell metadebatt utan att kunna ange referens eller källa.

     För övrigt Musse: varför skall vi bry oss?

     Sannolikheten för en palestinier att bli dödad av en annan palestinier är ju skyhögt högre än att bli dödad av en israel (vare sig denne är jude eller ej), och som vi lärt oss av dig skall man ju inte hetsa upp sig över sannolikheter som t. ex varmvatten jämfört med muslimsk terrorism.

     När får vi se en Pride-parad i Gaza tror du?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Rikard

       /  08/29/2017

      Hej.

      Där skulle varit ett PS med:

      ”Meningen med frågan:
      ‘När får vi se en Pride-parad i Gaza tror du?’
      är ett exempel på det sätt Musse (eller andra troll) skapar metadebatt i syfte att leda bort diskussionen från det som påståtts. Den är ett slags härskarteknik för att kontrollera diskursen och ett formfel i saklig debatt. Vanliga varianter är tu quoque eller ‘whataboutism’ samt ovidkommande historiska referenser (se inpasset om korstågen ovan vilket har lika mycket med saken att göra som, tja muslimernas femhundra år av krig och massakrer vilka föregick korstågen).”

      Ite missa est,
      Rikard, fd lärare

     • hllviken

       /  08/29/2017

      Stor skillnad mellan äkta judar och Rothschildsionister:

     • Ivar L

       /  08/29/2017

      Bra analys där. Du har helt rätt om metadebattvinkeln.
      ‘whataboutism’ är jag nog själv skyldig till då och då men jag skall försöka bli mer uppmärksam på det. Själv har jag sällan någon bestämd helgjuten uppfattning i frågor utan det intressanta är att höra vilka argumenten för det ena eller andra är. Detta blir ofta inte möjligt om debatten utvecklas som med Musse eftersom han är ute efter att övertyga andra om att det är på ett och endast ett sätt.

     • Ivar L

       /  08/29/2017

      Ovanstående från mig var alltså svar på Rikards text. hllvikens obehagliga judejämförelse är inget jag ställer upp på. Det finns säkert saker att kritisera med en stenrik ätt som Rotschild, rika människor får stort inflytande, men vad deras grad av judiskhet har med saken att göra hör hemma i en brun tidsålder.

     • hllviken

       /  08/29/2017

      @ Ivar L

      När du badat färdigt i din bekväma egenrättfärdighet – lyssna på klippet ovan NOGA. Där sägs tydligt hur zionisterna KAPADE JUDENDOMEN för att uppnå fördelar med onda medel.

      Det är synnerligen narcissistiskt att påstå självgott ”JAG ÄR SÅ GOD SÅ JAG TYCKER DE ORDEN ÄR OBEHAGLIGA” – halleluja vad helig jag är!

     • Ivar L

       /  08/29/2017

      Jag är inte godare än genomsnittet men jag anser att världen redan provat antisemitism (och kommunism m.m.) såpass väl att vi för gott kan lägga de där sakerna åt sidan. Snack om ”zionism” (varför stavar du med z?) är en del av den antisemitiska traditionen och dikotomin ”judar” ”sionister” är luddig eftersom många antisemiter i princip kallar judar för sionister, ZOG o.s.v.

      Det finns säkert mängder med motsättningar inom judendomen precis som inom andra religioner men eftersom judarna mestadels grälar internt utan att det leder till våld eller drabbar andra så är det inget som intresserar mig särskilt mycket. Att man kan hitta skit som ätten Rotschild håller på med är säkert lika sant som för andra rika ätter, av valfri religionstillhörighet. Sedan känner jag ju en viss tvekan inför att den där Youtubekanalen verkligen drivs av andra judar. Rätt sannolikt att det är höger eller vänsterextremister som ligger bakom.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Sannolikheten att en palestinier mördas av en Israel är större än att en palestinier mördas av en annan palestinier. Däremot är sannolikheten att en israel mördas av en annan israel SKYHÖGT högre än att en israel mördas av en palestinier.
      Sannolikheten att över huvud taget mördas är dessutom SKYHÖGT mycket högre för palestinier.

      Vadå inte hetsa upp sig över?
      Menar du att du aldrig förstod skillnaden på rationell och irrationell rädsla trots att jag förklarade det så att ett barn skulle förstå?

      Pride i Gaza är nog inte aktuellt innan pride som fenomen försvunnit. Så aldrig skulle jag tro.
      Men det är ändå lite lustigt att du drar en vad-om-de-här-andra-då-lektion om mig när det är Ivar som har sysslat med det. Om du testar att läsa texten där jag nämner korstågen igen och sedan TÄNKA lite så förstår du nog att det inte handlade om att korstågen var orättfärdiga för fem öre, det handlade om Palestinas gränser. Inte bara risker, utan också texter, bör betraktas rationellt och inte känslomässigt.
      (Vad sedan gäller korstågens orättfärdighet så blir de inte mer rättfärdiga av din whataboutism om att muslimer också gjorde fel. Återigen; TÄNK!)

     • MiT

       /  08/29/2017

      Men du MJ, förlåt, Musse menar jag, varför haka upp sig på hur många som mördas här och där när alla vet att det ondskefulla varmvattnet ändå är värre än allt annat?

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      @Musse
      Men att namnet ”Palestina” på ett specifikt landområde på en karta för över tusen år sedan avviker från ett område med samma namn 1922 men med tillägget ”mandat” är ju knappast en relevant invändning mot påståendet att ett stort landområde tilldelades araberna. Det går säkert att diskutera en rad misstag och feltänk kring hur britterna drog gränser och det går även att både ifrågasätta och rättfärdiga hela idén med Israel men faktum kvarstår ju att det finns ett mycket stort landområde där araber kan bo i Levanten. Hela ditt tillkrånglade och raljanta struntprat om korståg är ju helt idiotiskt. Området ifråga har kallats för mängder av olika namn av olika folkgrupper, tre världsreligioner kan påstå sig ha rätt att göra anspråk på det i religionens namn (en har lyckligtvis avstått på senare tid) och det finns inget givet objektivt svar på vem som har rätt. Men naturligtvis har alla FN-dokument i frågan någon slags relevans och om det är dessa man diskuterar så är det ju de gränser som anges i dessa dokument man också skall diskutera tillsammans med den juridiska och folkrättsliga betydelsen av dem.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Är Sverige också bara namnet på ett visst område vid en viss tidpunkt utan några andra betydelser och fritt fram för eventuella erövrare eller invällare att ändra på?
      Bara för att ett stort område ändå tilldelas europeerna ?

      Gränserna som är godkända av FN är inget som israelapologeterna godtar. Till och med Hamas är beredda att gå med på evig fred mot att Israel backar till 1967 års gränser vilket är ett mycket större Israel än med 1947 års gränser (då var förvisso inte namnet Israel påtänkt än).

      Folkrätten ger varken erövrare eller invällare rätt att ta andra människors land.
      Men om man nu skulle ge sionisterna en stat så kunde man ju t.ex. gett dem delar av Tyskland. Förslagsvis de delar som tilldelades Polen.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Och där kom lite ny whataboutism. Sverige är inte föremålet för debatt. Frågan om Israel i Mellanöstern är inte ekvivalent med Sverige.

      Hela svagheten i ditt resonemang är att du låtsas att judar inte bodde i Levanten innan islam ens existerade. Så frågan om vem som är ”invällare” är själva problemets kärna som du med din förenklade världsbild totalt missar eftersom du redan bestämt dig för vem som har rätt. Vad gäller gränserna i FN-dokumenten som nämns i GP-artikeln så går du runt det hela genom att komma med påståenden som inte är invändningar på vad som står i GP-artikeln. T.ex. är det ju just FN:s godkännande som problematiseras bland annat.

     • MiT

       /  08/29/2017

      Välkommen till Musse/MJ-land…

     • Musse

       /  08/29/2017

      Du vet inte vad whataboutism är va?
      Det är när man försöker rättfärdiga ett handlande genom att peka på att andra också gör fel. T.ex. när man säger att korstågen var ok för muslimer hade också gjort fel, eller att muslimernas fälttåg mot Europa var rätt för kristna hade också gjort fel, eller när man säger att Israels folkmord är ok för muslimer i andra länder har varit elaka mot judar osv.

      Det är alltså INTE när man säger: ”Hade du tyckt att det var rätt om det var du som drabbades istället” <- det är istället ett logiskt test.

      Judar inte bara bodde där, de stannade också kvar där och deras ättlingar kallas idag för palestinier.
      De som vällde in var ashkenaziska judar som är en blandning av turkiska och slaviska folk och som talade slaviska språk.

      Det finns inga FN-dokument där man påstår att Jordanien (Transjordanien innan de ockuperade västbanken) skulle vara ett palestinskt land. Det fanns inte ens sionistapologeter som påstod det förrän för ett fåtal år sedan.

     • Jonsun

       /  08/29/2017

      Du gör nu en rad nya påståenden helt utan att hänvisa till källor varav ett dessutom gör genetik till en central komponent som helt trumfar över religiös och kulturell tillhörighet trots att konflikten handlar om två religiösa kulturer. Det går inte att diskutera med dig på ett vettigt sätt. Tack och hej leverpastej!

     • Musse

       /  08/29/2017

      Återigen så var det inte jag som drog in det.
      Palestinsk kultur har inte varit särskilt religiös förrän efter kalla kriget. Palestinierna var rejält sekulära. I Israel är det väl tvärtom, iaf till stora delar, de motiverade tidigare sin rätt till landet med att gud hade gett det till dem. Men Israel har blivit allt mer sekulärt med tiden.

     • Benelux

       /  08/29/2017

      Men genetiken och språken du tog upp då? Är det redan bortglömt? Du antydde ju att det var fel gener i bland annat Ashkenazyjudarna samt att de inte talade kvalificerande språk för att få bo i Israel.

     • Musse

       /  08/29/2017

      Det var Jonsun som tog upp det i sitt inlägg 17:55.
      Som jag redan påpekat.

      Att turk-slaverna konverterat till judendomen innebar att de menade att gud gett dem landet.
      Jonsun påskinade dock att det var en kontinuerlig befolkning. Vilket det inte är.
      Om en massa bantutalande kongonegrer konverterade till asatron, skulle de få ta Sverige ifrån osd då?
      Eller om muslimska araber hävdade att de fått Sverige av gud, skulle de vara Sveriges verkliga befolkning då?

     • Ivar L

       /  08/30/2017

      Kan inte låta bli att göra detta enda inpass…

      Märkligt, du är verkligen konstig.

      Israel är en judisk stat (vilket kan problematiseras men är en annan diskussion) och du verkar mena att judar från Europa är falska judar. Rätt intressant för det var en annan en bit upp som postade ett annat inlägg som också verkade gå ut på att det finns någon slags judeskala där sådana som du och den andre tydligen skall rangordna vem som är rätt sorts jude baserat på modersmål och förmodade genetiska egenskaper som inte ens verkar korrekta om man läser lite om de olika judiska underordningar som finns. Det bara skriker antisemitism och rastänkande om er. Ni är ju helt fångna i detta märkliga och obsoleta sätt att tänka. Patetiskt att läsa.

     • Musse

       /  08/30/2017

      @Ivar
      Judar är inte en folkgrupp, det är flera folkgrupper med en gemensam religion. Precis som andra religioner.

      Judar finns i fyra huvudsakliga grupper. Den största är Ashkenazer som ursprungligen kommer från Khazarriket och sedan på 800-talet invandrade till östeuropa där blandades med slaviska folk.
      Runt medelhavet levde Sefarder som är ättlingar till Fenicierna och som konverterade under medeltiden.
      Judar som hör hemma i Mellanöstern är Mizhraiska judar.
      Etiopiska judar är den folkgrupp som varit judar längst av alla. Sedan innan hebreerna ens kom till Palestina.
      Sen finns det judar av alla möjliga slag, amerikanska mulatter, sydamerikanska indianer, kineser och allt möjligt.

      Precis som med andra religioner. Man är inte rasist för att man kritiserar en religion.

      Att man inte tycker att arabisktalande muslimer är svenskar eller att Jimmie inte är japan när han åker tunnelbana i Japan betyder inte heller att man är rasist.

     • Ivar L

       /  08/31/2017

      Du hittar helt enkelt på när du har lust:
      ”Genetic studies on Ashkenazim—researching both their paternal and maternal lineages—suggest a significant proportion of Middle Eastern ancestry. ”
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_Jews

      Jaja, Wikipedia har fel och MJ/Musse har rätt o.s.v.
      Klart slut (2).

 13. x

   /  08/28/2017

  OT (on-topic):

  Svara
 14. Eric

   /  08/28/2017

  DN:s framtid: vänsterkvinnor i innerstaden skriver för kvinnor i innerstaden. Vilket trams.

  Svara
 15. Pelle2

   /  08/28/2017

  Naomi Abramowics på Expressen skriver en bra ledare om vänsterfeministerna som gråter krokodiltåtar när AKB tvingades avgå och påstår att det nästan uteslutande beror på hennes kön.
  http://archive.is/2Ozu4

  Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2017

   De diskvalificerar ju sig själva genom att hålla på såhär. Är det den enda analys de har att komma med så är det ju bara löjligt. Jag fattar faktiskt inte ens hur feminister i längden orkar läsa såpass förutsägbara texter. Som det årliga nobelpristjatet.

   Svara
  • Jeppe

    /  08/28/2017

   Men Naomi är väl också ute och feministcyklar?

   ”Det är säkert svårare att vara partiledare och kvinna, jämfört med att vara partiledare och man. Som kvinnlig politiker blir man i större utsträckning bedömd utifrån sin frisyr, sitt val av väska och sin klädsel. Man behöver svara på frågor om familjebildning. Kvinnor får ofta utstå mer hot och hat än män, inte minst på nätet. ”

   OK, jag har inte tokföljt rapporteringen av AKB men har det fokuserat särskilt mycket på frisyr och kläder? Verkligen? Har hon tvingats prata familj mycket? Verkligen? Har hon fått fler hot än t.ex. Jimmie Åkesson? Verkligen?

   Även om Naomi är på rätt spår så reproducerar hon en hel del feministisk mytologi också.

   Svara
   • Nightrunner

     /  08/28/2017

    Jamen låt det vara så då. Är det jobbigt kanske att svara på dessa frågor? Att de får svara på dessa frågor är väl inte konstigare än att vi vet alla manliga partiledares favoritfotbollslag.

    Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2017

    Jo,jag såg att hon skrev lite som stödjer feministernas teorier men i huvudsak menar hon att kvinnliga partiledare inte blir hårdare bedömda än manliga och det är ju bra att ledarskribenter intar den ståndpunkten och konfronterar feministerna med deras uppenbara lögner om hur synd det är om svenska kvinnor idag…

    Svara
  • Jan

    /  08/28/2017

   Visst. Men hon slår in öppna dörrar. De som uttalar sig är de ”usual suspects”. Inga kvinnor med intellektuell tyngd direkt. Fjäderlätta journalister.

   Svara
 16. Hypocrita

   /  08/28/2017

  DN anställer och visar upp enbart ”icke-rasifierade” och i texten skriver ”satsar på kvalitet.
  Smygrasism de Luxe?

  Svara
  • Jan

    /  08/28/2017

   Det är okej med ”icke-rasifierade” så länge de är kvinnor. Två pk-grupper kompenserar varandra. Ingen lägger märke till åldersrasismen dock. En väsentligt farligare trend i samhället. Nästan alla på bilden verkar vara runt 30 plus (med något undantag).

   Svara
   • Ivar L

     /  08/28/2017

    Vilket är särskilt intressant med tanke på att vår stigande medelålder talar för höjd pensionsålder. Fast i ärlighetens namn visar bilden nyanställda så den visar ju inte DN:s totala ålderssammansättning.

    Svara
 17. MiT

   /  08/28/2017

  Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  08/28/2017

  Jag har givetvis lite till övers för fotbollshuliganism, polisen slår till på derbyt mellan Djurgården och AIK och griper över 170 huliganer. Men är det inte lite konstigt att polisen samtidigt är fullständigt oförmögna att lägga handklovar på en endaste stenkastare, bilbrännare eller multikriminell ligist på akuten.

  https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2017-08-27-1948-Polisinsatskommendering-Stockholms-lan/

  Svara
  • Ivar L

    /  08/28/2017

   Jo, det är synnerligen märkligt. Naturligtvis skall bilbrännare och förortskravallanter hanteras lika resolut som fotbollshuliganer.

   Svara
 19. MiT

   /  08/28/2017

  ”Thord Eriksson: Så blev en Norgehistoria en svensk sanning”
  https://archive.is/MwAV2#selection-5913.0-5913.58

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2017

   Texten som aldrig skulle skrivits om proafghansidan hittat den motsatta rapporten i något land.

   Svara
 20. MiT

   /  08/28/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2017

   Måste ha varit en minst sagt sjuk förening om det är sant.
   Jag spelade fotboll och tittade på fotboll under en stor del av min uppväxt och har aldrig hört något liknande varken från vår sida eller motståndarna.
   Skulle tro att den som skrev till Claesson är ute efter att slicka hennes arsle.

   Svara
 21. Dreadlock

   /  08/28/2017

  Helt vilt Off Topic

  En orkester som bara inte får ignoreras. Hela låten i en enda tagning utan avbrott.

  Presenterar : Postmodern Jukebox . Så kompetent det bara kan bli.

  Svara
  • Embryo

    /  08/29/2017

   Såg dem på Berns i vintras. Grymt bra konsert!

   Svara
 22. Dreadlock

   /  08/28/2017

  Svara
 23. Dreadlock

   /  08/28/2017

  Svara
 24. MiT

   /  08/29/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2017

   Så att lära sig svenska är det enda kriterium som behövs för svenskt medborgarskap enligt Osten ?

   Svara
   • Ivar L

     /  08/29/2017

    Vad Osten egentligen säger är att Osten behöver bidrag och att hon är en sådan som har rätt åsikter och därmed bör få rikliga bidrag även till sin nästa pjäs. Det kommer hon också att få.

    Svara
  • Trolletplit

    /  08/29/2017

   I min skola.
   8 nyanlända. Av totalt cirka 120 betyg fick de ihop 10.

   En lyckad afgan betalar inte 99 misslyckade.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2017

    Var väl bara ett argument för att se till att så många som möjligt skall få stanna oavsett om dom har asylskäl eller ej så att Osten och andra kulturtomtar skall få känna sig goda.

    Svara
   • MiT

     /  08/29/2017

    Alla förstår att den där rektorn ljuger och hittar på.

    Svara
  • Senior

    /  08/29/2017

   Osten och många med henne behöver lära sig (den juridiska) skillnaden mellan en invandrare och en flykting.

   Svara
 25. MiT

   /  08/29/2017


  *https://www.facebook.com/B4hnh0f/posts/1268906079905618*

  Svara
 26. Jan

   /  08/29/2017

  Ohederlig text av Nina Rung. Den här matchen gick som pay-per-view i USA. Proffsboxningsbranschen är korrupt. Förmodligen var matchen uppgjord. Men vad kan vi i Sverige göra åt det?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/52b2b/arhundradets-match–en-orgie-i-sexism

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2017

   Kan väl hålla med henne om att det är löjligt med mer eller mindre avklädda kvinnor vid idrottsevenemang som egentligen inte fyller någon annan funktion än att se vackra ut.

   Däremot är det ju extremt löjligt av henne att påstå att dessa kvinnor leder till att vi som tittar på evenemanget skulle se ned på kvinnor och anse att dom endast är till för att behaga oss män.
   De allra flesta av oss klarar av att se dessa kvinnorna posera utan att för den skull se ner på kvinnor.

   Men det ligger väl i linje med radikalfeministernas tanke att om du drar ett sexskämt så leder det i förlängningen till våldtäkt….

   Svara
   • Rikard

     /  08/29/2017

    Hej.

    Nina Rung sitter i feminismens rävsax:

    Antingen är kvinnorna utnyttjade och grundlurade av patriarkatet och är därför offer, eller, om de har fattat beslutet själva som vuxna individer så är de i alla fall grundlurade och hjärntvättade av patriarkatet så att deras valmöjligheter definierats för dem av detta patriarkat.

    Hur de än gör, gör de fel enligt feministisk logik. Samma grundfel som all kollektivistisk logik – individer är inte agenter utan objekt vilka skuffas runt av krafter i strukturer. Även om det vore sant har vi ändå egen vilja och egen tankeförmåga och kan alltid välja att sluta göra det vi gör på det sätt vi alltid gjort och börja göra annorlunda.

    Med den logiken landar man till slut i frågorna: skadas någon? Berövas någon sin egendom? Råder frihet av vägra deltaga? Råder frihet att göra på sitt eget sätt för sig själv?

    Med dessa frågor som leitmotif gör att ens personlighet, en själv rentav, kan växa istället för att med stålsträngar tvingas bli ett kollektivismens förkrympta bonsaiträd:

    Istället för: ”hur skall jag vara enligt -ism?”, välj: ”Jag är den jag är, och jag är det jag gör, och jag är den som väljer vad jag gör!”. Det du, Nina Rung, kan ingen feminism, socialism eller religion i världen erbjuda!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  08/29/2017

     Så du försvarar pinuppor som dekor i sportsammanhang?

     Svara
   • Jan

     /  08/29/2017

    Det är inte det hon kritiserar. Det är själva förekomster av pinuppor i ringen. Där har hon rätt i sak. Det är både förlegat och sexistiskt. Däremot har hon fel när hon överför det hela till en svensk kontext. Det där är ett problem för proffsboxningen (eller MMA). Inte idrotten i stort. Och knappast i Sverige.

    Svara
    • Pelle2

      /  08/29/2017

     Nej, han försöker se kvinnorna som vuxna människor som förväntas ta ansvar för sina val oavsett hur dom ser ut om jag förstår Rikard rätt. Om deras val leder till att dom uppträder lättklädda på idrottsevenemang så är det deras val.
     Den som borde rannsaka sig själva är väl arrangörerna anställer dessa kvinnorna.

     Jag är mer än säker på att männen trots allt går på Speedway eller boxning för att titta just på det och inte betala dyrt för att se halvnakna tjejer.Det kan dom göra ”gratis” på internet istället..

     Med andra ord slänger arrangören bort pengar i onödan på tjejer samtidigt som dom framstår som gammaldags..

     Svara
     • Jan

       /  08/29/2017

      Säkert. Men flumliberalism försvarar inte det faktum att pinuppor i ringen både är sexistiskt och förlegat. Där har hon rätt i sak.

     • Pelle2

       /  08/29/2017

      Jag tycker inte att det är flumliberalism att anse att vuxna kvinnor faktiskt kan och skall stå för dom saker dom ställer upp på.
      Tvärtemot är det ju förminskande att anse att dom är tvingade av omständigheterna eller något annat.
      Det är ju inte precis strip-tease det handlar om utan mera att dom är lite avklädda eller bär åtsittande kläder.
      Rung, precis som många andra radikalfeminister, verkar ju tycka att dom har tvingats att ställa upp på dessa evenemang men det tror jag verkligen inte.

      En del av dom har ju gått vidare till modell- och programledarjobb som dom förmodligen aldrig hade fått om dom inte ställde upp på sportevenemangen.
      Dom kanske har sett det som pr för dom själva…

      sedan säger jag inte emot varken dig eller Rung när ni menar att det är förlegat för det är det ju..

     • Rikard

       /  08/29/2017

      Hej.

      Korrekt, vuxna kvinnor som fattar egna beslut – om besluten är goda eller onda rent moraliskt avgör jag utifrån huruvida någon blir skadad, bestulen eller tvingad.

      (Skall jag som den grinolle jag ibland är invända så är det mot ordet ‘försöker’ – jag praktisera ”Gör något, eller låt bli; det finns inget ‘försöka'”) 🙂

      Samlat svar till Jan:

      Är det staten eller kvinnorna själva som skall välja?
      Är det arrangören som skall avgöra om den vill ha lättklädda damer, eller är det staten?

      Om det är förlegat, osmakligt, eller dålig stil eller det bästa sedan raketost är irrelevant; det är frågan om att om du inte gillar det så rösta med plånboken .

      Kamratliga hälsningar
      Rikard, fd lärare

    • Ivar L

      /  08/29/2017

     Jag kollar inte på sporten ifråga men i grunden handlar det väl om att publik och arrangör funnit varandra. Likaväl som jag kan skaka på huvudet åt att Schyffert visar stjärten i indiandräkt på melodifestivalen kan väl du och Nina skaka på huvudet åt pinuppor i boxning, definitivt inget fel i att ha en åsikt men är det fel i bemärkelsen, måste bort?

     Svara
     • Jan

       /  08/29/2017

      Om det måste bort avgör inte jag. De gör de i USA. Jag håller bara med Nina om att pinuppor som dekor i sportsammanhang är både sexistiskt och förlegat. Om ni tycker tvärtom så accepterar jag det. Men det är inte en särskilt progressiv åsikt.

     • Nilsson

       /  08/29/2017

      Man kan kanske låta Femen eller andra kroppsaktivister gå runt med skyltar mellan ronderna?

     • Ivar L

       /  08/29/2017

      @Jan
      Det jag var ute efter var om du tycker att någon skall tvinga dem att ta bort pinupporna eller inte. Jag fattar att du inte kan bestämma det på riktigt utan jag menar om du tycker det är rätt att någon slags överförmyndare lägger sig i hur ett kommersiellt TV-bolag väljer att möta sin publik. Det är ju lite det som Aftonbladetskribenten fiskar efter tror jag.

      Notera att det förekom ett antal dansarrangemang med halvnakna män under t.ex. årets Melodifestival utan att jag hörde ett knyst från mediefeministerna. Go figure. Och då handlar det ändå om tvångsfinansierad public service.

      Men generellt håller jag väl med Aftonbladetskribenten i att ovidkommande trams som inte har med saken att göra är ett vanligt och irriterande inslag i mängder av TV-underhållning. Kolla bara på hur fjantigt det är kring Nobelfesten. Men att just pinuppor är världens ände medan man kan strunta i allt annat fjantande lockar fram en lust hos mig att säga emot.

  • Daniel

    /  08/29/2017

   Jan:

   Kan förstå din irritation med matchen, som boxningsintresserad var den en ren cirkus och borde inte inträffat. Men var snäll och sluta med rent falska påståenden.

   ”Proffsboxningen är korrupt.” Bevis? Har hört det här återkommande skitsnacket ofta, alltid utan exempel. Det finns självklart tveksamheter, precis som i de flesta större sporter. (FIFA?).

   Men att påstå att matchen troligen var uppgjord var det sjukaste jag sett på länge. Varför skulle den varit det? För att Floyd med sina 49 raka segrar och uppsjöar av titlar inte skulle kunna slå någon med 0 proffsmatcher?

   Svara
   • Jan

     /  08/29/2017

    En personlig åsikt som jag delar med många andra. Det vore i så fall inte den första uppgjorda matchen. Proffsboxningen är en skum bransch. Det står dig fritt att tycka annat.

    Svara
  • Bamse

    /  08/29/2017

   Meh, det är en del av showen (som jag personligen inte bryr mig ett dyft i när det gäller boxning). Dock varken mer eller mindre förnedrande än Formel 1 (grid girls), ”fitness” tävlingar eller kvinnliga popartister.

   Svara
 27. heraldikern

   /  08/29/2017

  Men hallå där! Man tilltalar väl för fan inte en människa med hen eller hon eller han! Man använder väl namnet. Och det kan väl kvitta en icke närvarande vad man kallar denne för när man talar om denne! Detta är ju såväl som mycket annat en ickefråga för att ha nåt att diskutera antar jag!

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2017

   Om du inte känner personen säger du förmodligen han där eller hon där och det är väl då man skall säga hen där eller hen för att blidka identitetspolitikerna, radikalfeministerna och det lilla fåtal personer som inte identifierar sig med sitt fysiska kön och inte klarar av att bli identifierade som sitt fysiska kön.

   Men som många säger så är det ju helt orimligt att den stora majoriteten som identifierar sig som sitt fysiska kön skall förhöra varje person den möter om hur dom vill bli tilltalade..

   Man måste kunna utgå från att en fysisk kvinna kallas för hon och en fysisk man för han.
   Allt annat är orimligt.

   Svara
 28. x

   /  08/29/2017

  Svara
  • Jan

    /  08/29/2017

   Ulf Bjereld tillfogar arbetarrörelsen skada. Det gör alla dessa identitetspolitiker. Jag hade föredragit att han engagerade sig i något annat parti.

   Svara
   • Pelle2

     /  08/29/2017

    Han är ju dessutom Palestinakramare och allmänt obehaglig så inte är han någon fördel för S.

    Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2017

   Intressant utveckling. De S-positiva väljarna har väl redan gått till C så det blir ju alldeles utmärkt om de försöker limma på S. Kanske kan de komma under 10% om de är riktigt skickliga 😀

   Svara
  • Holtzkampf

    /  08/29/2017

   Visst är det rimligt. Fast inte när sossarna ska ha en ny partledare.

   Gäller bara alla andra partier så sossarna kan vara med o ha en åsikt.

   Svara
 29. x

   /  08/29/2017

  Svara
 30. Ivar L

   /  08/29/2017

  Forskning visar att genuspedagogik inte fungerar:
  ”– En idé inom genuspedagogiken är att man kan få barn att helt bortse från könskategorier genom att låta bli att betona skillnaden mellan pojkar och flickor. Men om det skulle ha fungerat så skulle barnen på genusförskolan ha förväxlat pojkar och flickor lika ofta – vilket alltså inte var fallet, säger Ben Kenward.
  Tendensen att kategorisera andra utifrån kön tycks grundläggas tidigt i livet. Redan vid tre månaders ålder tittar spädbarn längre på ett ansikte om personen har samma kön som den förälder som tar hand om dem mest, visar forskning.
  – Könskategorisering tycks vara svårt att ”tvätta bort” genom exempelvis normmedveten pedagogik. Studier har visat att det är svårare att få barn att bortse från kön än från exempelvis etnisk tillhörighet, säger Ben Kenward.”
  SvD har lagt den bakom betalvägg men den finns här:
  https://unvis.it/svd.se/barn-pa-genusforskola-far-friare-syn-pa-konsrollerna

  Barn är smarta. De fattar alltså instinktivt att kön är en grundläggande biologisk skillnad i mycket högre grad än hudfärg och andra geobiologiskt betingade särdrag.

  Observera att rubriken till artikeln är fullständigt missvisande. Det artikeln väsentligen säger är alltså att genuspedagogik endast har en marginell effekt:
  ”– Från treårsåldern föredrar de allra flesta att leka med barn av samma kön som det egna. Så var det även bland barnen på genusförskolan, men i lägre grad jämfört med barnen på de andra förskolorna, säger Ben Kenward.
  Barnen fick också titta på bilder av könsstereotypa leksaker och kläder och sedan svara på om de trodde att en flicka eller pojke helst skulle vilja använda dessa. Även här visade det sig att barnen på genusförskolan i lägre grad gjorde könsstereotypa associationer.”

  Barnen från genusdagiset visade alltså samma associationer som de andra barn men i ”lägre grad”. Hand upp den som tror att en del genusdagisbarn helt enkelt lärt sig att säga vad dagisfräknarna gillar? Barnen gör antagligen den könstypiska associationen men ha lärt sig ”säga rätt”. Imponerande nog verkar inte ens denna effekt särskild stark.

  Jamen då så, bara att lägga ner genuspedagogiken… Nähä?? Vi måste satsa mer? Jaha, jo det är klart. Om det inte funkar måste man ju göra det en gång till ända till alla barn lär sig ”svara rätt”. Kejsarens nya kläder är ständigt aktuell.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2017

   Social ingenjörskonst på hög nivå.Undrar vem som kommer få betala notan för det framöver…

   Svara
 31. Ivar L

   /  08/29/2017

  Nu är väl inte denna blogg särskilt dominerad av ”Sverigevänner” men det skulle ändå vara lite roligt att höra vad andra här tycker om ett konstverk som är en böjd svensk flaggstång. Är det förolämpande? Får man göra så?
  https://unvis.it/svd.se/helt-ratt-att-flaggstangen-skandas
  (Synd att jag måste Univsa, SvD får skylla sig själva…)

  Artikeln är rätt kul eftersom skribenten är något så osannolikt som patriot men får skriva på en kultursida och därmed har en vinkel på frågan som ingen vanlig kultursidesskribent skulle komma på.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/29/2017

   Tycker personligen att det är en barnslig provokation men jag blir inte upprörd vilket väl var vad ”konstnären” ville uppnå..

   Svara
   • Ivar L

     /  08/29/2017

    Tja, säg det. Jag vet inget om konstnären ifråga, men uppmärksamhet vill han säkert ha. Det betyder ju inte nödvändigtvis att han ogillar svenska flaggan. Kolla bara på Lars Vilks, han gillar nog också uppmärksamhet och provokation men jag tycker även att hans konst är intressant. Särskilt Nimis.

    Svara
  • Nilsson

    /  08/29/2017

   Vet inte om jag kan klassas som Sverigevän men jag tycker bilden symboliserar ganska bra hur Sverige mår just nu.

   Svara
 32. Ivar L

   /  08/29/2017

  https://www.svd.se/vellinge-beslutar-om-tiggeriforbud
  ”I dag beslutar kommunstyrelsen i Vellinge om tiggeriförbud.
  Förslaget är att stoppa tiggeriet i fyra centrala områden i Vellinge, Höllviken och Skanör.”
  ”Moderaterna har egen majoritet i den skånska kommunen, så det är ingen tvekan om att det kommer att gå igenom. Men även Liberalerna var positiva till förslaget”

  Konstigt, artikelförfattaren glömde fråga vad SD tyckte. Inget reportage från ”folk på gatan” heller. De hittade väl ingen MP, V eller Fisare.

  Svara
 33. MiT

   /  08/29/2017

  ”Trumptisdag”…

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2017

   Det kommer att bli objektiv rationell analys hela dagen.

   Svara
 34. Pelle2

   /  08/29/2017

  I dagens Aftonbladet framträder en debattör med anledning av Vellinges beslut om tiggeriförbud.
  Han tyckte att tiggeri gick att jämföra med föreningar som samlar in pengar på gatorna och tyckte att det var bra med tiggare för det påminde honom om de orättvisor som finns.

  Naturligtvis menade han att man inte kan lagstifta bort fattigdom vilket heller ingen har påstått.
  Däremot går det alldeles utmärkt att förbjuda Eu-medborgare från att leva på att komma hit och tigga. Om man kommer hit på ”turistvisum” så förväntas man ha pengar nog för att skaffa mat och husrum utan att tigga eller arbeta.

  Det var heller inte bra att hänvisa till hjälp på hemmaplan utan naturligtvis skall alla som vill få komma hit och tigga precis som dom vill…

  Sedan tar han upp inhemska tiggare och dom får vi naturligtvis ta hand om men vi har ingen skyldighet att släppa in utländska tiggare…
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/o0k5W/swisha-tiggarna-om-du-vill-ha-bort-dem

  Svara
  • Ivar L

    /  08/29/2017

   Den här åsikten som Aftonbladsskribenten luftar är djupt problematisk:
   ”bra med tiggare för det påminde honom om de orättvisor som finns”

   Således, om vi faktiskt skulle kunna lösa romernas problematiska situation och tiggeriet upphörde så vore allt frid och fröjd? Att det fortfarande dör människor av svält i tredje världen blir inte intressant förrän någon skeppar dem till Vellinge så de kan ligga på gatan och påminna skribenten om att ”orättvisor finns”? OK, att barn ser världen så men att vuxna journalister kan tänka så primitivt är skrämmande.

   Svara
  • x

    /  08/29/2017

   ”tyckte att det var bra med tiggare för det påminde honom om de orättvisor som finns”.

   Visst, då har hen säkert inget emot att tiggarna samlas i hens trädgård/trappuppgång så att hen inte gömmer.
   Vi som har bättre minne behöver inte påminnas mer än 10 ggr varje dag.

   Svara
  • Kristian

    /  08/29/2017

   Nollsummespel? Det måste alltid finnas någon som lider?
   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ones_Who_Walk_Away_from_Omelas
   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beast_Below

   Typiskt för de som tror på ”fördelning” snarare än ”tillväxt”.

   Svara
  • Olof

    /  08/29/2017

   ”tyckte att det var bra med tiggare för det påminde honom om de orättvisor som finns.”

   Ah, nej, det är inte så det tycks fungera för de flesta människor. Som kan noteras så är det allt färre som bryr sig om lumphögarna som sitter där numera, utan resultatet av tiggarna är att många svenskar lärt sig av med den där jobbiga känsligheten som vi varit nästan unika med.

   Det räcker med att titta på hur det ser ut i andra länder där tiggare finns som vanlig företeelse. Vi kan räkna med liknande utveckling här, vilket kommer leda till ytterligare avhumanisering, följt av mer allmänt spritt förakt och ständigt återkommande incidenter av inhuman behandling av dem av folk som inte överhuvudtaget ser dem som människor längre.

   Så… typ… skitbra ide… är vi lite ‘naiva’ nu igen…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  08/29/2017

    Det är bra med synligt tiggeri, det påminner alla om orättvisor i sydeuropa!

    Det är bra att lämna kvar krockade bilar i vägrenen, det påminner om trafikfara!

    Det är bra med gatuprostution, det påminner om att sexköpslagen behövs!

    Det är bra med invandrargängvåld, det påminner om bristande integration.

    Det är bra med självmål, det påminner om syftet med att vinna.

    Det är bra med smittkoppsutbrott, det påminner om behovet av vaccin.

    /Frida

    Svara
 35. MiT

   /  08/29/2017

  Svara
 36. MiT

   /  08/29/2017

  På vilket sätt är den norska migrationsministern kontroversiell?

  Svara
  • x

    /  08/29/2017

   Säkert för att hon ställer så ”besvärliga” frågor som Fritzon inte vill svara på.
   Att hon avbokar ett avtalat möte med en nordisk kollega är uselt och visar hur ruttet det är.

   Svara
  • Perry

    /  08/29/2017

   Kan man maila hon och be om ursäkt? Förklara lite snällt att Sverige har personliga problem och måste vara hemma och vila lite?

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  08/29/2017

   alla som tycker något annat är antingen dödsknarkarnazister eller kontroversiell
   hur lätt som helst 🙂

   Svara
  • x

    /  08/29/2017

   Synd att Fritzon avbokade mötet för då får hon ju ingen möjlighet att förklara för den mindre vetande, rasistiska norska ministern hur briljant vår immigrationspolitik fungerar.
   Den stora förloraren är den norska ministern som går miste om all denna viktiga kunskap.

   Svara
  • x

    /  08/29/2017

   Svara
  • x

    /  08/29/2017

   Svara
 37. MiT

   /  08/29/2017

  Ett videoklipp om skolan i Borlänge som har lärare som inte kan svenska
  ”Upprörda föräldrar på Tjärnaängskolan”
  https://mittmedia.solidtango.com/video/upprorda-foraldrar-pa-tjarnaangskolan

  Svara
  • x

    /  08/29/2017

   Äh, vilket gnäll, va fan det är väl bra att barnen lär sig flera språk.
   Kurdiska är ju inte så dumt å kunna för då kan de ju snacka med Özz och förstå alla hans roliga skämt…

   Ja, vad ska man tycka annars om man vill vara PK?

   Svara
  • Jonsun

    /  08/29/2017

   Detta är ett problem som i princip inte diskuteras trots att det är helt centralt. Skolan är ju mest iögonenfallande men problemet kommer att dyka upp inom en rad områden snart. Speciellt bland mindre attraktiva bristyrken där stat och kommun på olika sätt dessutom jobbar med ”integration” (läs anställer efter etnicitet istället för merit). Speciellt intressant blir det när det uppstår situationer där det nästan saknas svenskar. Då kommer de anställda antingen dela in sig i etniska grupper (mer än den indelning man redan kan se) och prata det egna språket eller så kommer de att börja tala engelska. I bästa fall kanske de haltar sig fram på svenska men utan svenska arbetskamrater blir det någon slags kreolska istället. Addera några decennier på det här problemet och balkanisering är ett faktum. Egentligen en redan känd konsekvens av att slå ihop en mängd olika språkgrupper inom ett begränsat område där det inte finns något starkt gemensamt språk som alla kan.

   Svara
   • x

     /  08/29/2017

    Ja, nästa gång du går till doktorn som inte förstår vad du säger och så får du reda på att du har liktorn istället för cancer.

    Svara
   • Fast detta såg vi när Finlandsspråkiga finnarna kom – min mormor och morfar bodde i Sverige 20+ år och kunde, i bästa fall knacklig svenska. Detta trots att de arbetade i Sverige (barnmorska respektive byggarbetare) och hade barn som kunde svenska. Detta ledde till vissa problem så som att deras barn kunde löpa amok då de inte förstod t. ex. deras lärare när något var fel (och barnen, som funkade som översättare, gav en mer snäll version).

    Då ligger ändå Finland mer kulturellt nära Sverige och detta är nog en mindre huvudvärk. Hur detta ska funka med människor som kommer från vilt skilda kulturer, värderingar och språk är bortom mig.

    Svara
 38. x

   /  08/29/2017

  Så här ska de nya extratjänsterna för nyanlända se ut:

  Svara
 39. G

   /  08/29/2017

  Karin Wanngård (S) stod för 15min sedan i Aktuellt och uppmande Listhaug att ”be Sverige om ursäkt, för såhär beter man sig inte”. Jag tappade hakan.

  Svara
  • G

    /  08/29/2017

   Svara
  • G

    /  08/29/2017

   Svara
  • G

    /  08/29/2017

   Svara
  • G

    /  08/29/2017

   Svara
 40. G

   /  08/29/2017

  ”Man allvarligt misshandlad av tiotal barn

  I slutet av förra veckan satt mannen och väntade utanför Maxi och City gross i östra Helsingborg. Plötsligt kom några pojkar fram och tiggde cigaretter. Mannen förklarade att han inte hade några och plötsligt fick han en smäll.

  – Plötsligt springer det fram ett tiotal pojkar som är under 15 år, och börjar slå och sparka på mannen, berättar Håkan Klasson vid Helsingborgspolisen.

  Mannen fick föras till sjukhus med ambulans och har fått allvarliga skador.

  – Han har bland annat en ordentlig hjärnskakning, ett stort sår i bakhuvudet och en spricka i nyckelbenet, säger Håkan Klasson.”
  http://www.lokaltidningen.se/man-allvarligt-misshandlad-av-tiotal-barn-/20170828/artikler/170829756/1465

  Svara
 41. G

   /  08/29/2017

  Svara
 42. G

   /  08/29/2017

  Ang…..
  https://toklandet.wordpress.com/2017/08/28/dn-satsar-stort-pa-jamstalldhet-mangfald-och-mangkultur/#comment-123746

  Svara
 43. G

   /  08/29/2017

  Svara
 44. G

   /  08/29/2017

  Svara
 45. G

   /  08/29/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2017

   Och Osman menar alltså om några av Balis följare våldtäktshotar några av Balis åsiktsmotståndare så skall Bali ta ansvar för det och det är bara rätt och riktigt om några på andra sidan våldtäktshotar Balis flickvän/Sambo/fru ?
   Visar vilka dubbelmoralister den goda vänstern är….

   Svara
 46. MiT

   /  08/29/2017

  *https://www.facebook.com/1544331802517750/videos/1995033460780913/*

  Svara
  • x

    /  08/30/2017

   2:05: ”… en norsk integartionsminister beger sig till en av våra stadsdelar och häver ut(?) sig
   nästintillosanningar om hur…”.
   Nästintill?
   Så det är sanning trots allt?

   Svara
 47. G

   /  08/30/2017

  ”super white kid”…Varför koppla beteende/uppförande till hudfärg ?…

  ”There was this super black kid on a bus in Gambia that…”.

  Nej, det skulle ingen normal skriva då hudfärg öht inte har med saken att göra. Som om hudfärgen kontrollerar hjärnan och skickar signaler till hjärnan ”nu gör du det här och det här”. Jag kopplar till.ex inte hederskulturen som bl.a. finns i ditt kära Kurdistan (där du känner dig mer säker) och som tyvärr importerats till bl.a. Sverige till hudfärgen på de som utför hedersvåld/hedersförtryck, ska vita män och kvinnor börja göra det tycker du ?. Nä, tänkte väl det.

  Svara
 48. MiT

   /  08/30/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  08/30/2017

   Pascalidou måste vara en riktig praktidiot.
   Att jämföra ett terrordåd vid ett enstaka tillfälle med något som är en del av vardagen är något av det mest imbecilla jag har hört.
   Men det gäller väl att relativisera istället för att se dom problem som faktiskt finns.

   Svara
   • I Pascans fall så kunde vi isåfall dra ut 9/11 – ett terrordåd med djupt religösa (islamiska) företecken som resulterade i nästan 3000 dödsfall. Givetvis vore det idiotiskt att dra en enstaka händelse ur kontext och inte se hela bilden, men om det är så Pascan vill ha det så…

    Svara
  • G

    /  08/30/2017

   Ska bli kul se vad Pascan tycker om kvällens Uppdrag Granskning som handlar om ”gängen”…

   Svara
  • G

    /  08/30/2017

   Såklart lyckas TV4 fråga en hijab-kvinna som trivs, inte konstigt, det är ju inte hijab-kvinnorna som blir kallad hora och slampa, och en annan som babblar om rasism.

   Svara
  • Rikard

    /  08/30/2017

   Hej.

   Det är bara att jämföra, Pascalidou.

   Hur många rån, våldtäkter och mord skedde på Utöya respektive i Rinkeby förra året?

   Vi kan dra ut tidsaxeln tillbaka till 1965 och jämföra ökning, minskning och per capita.
   Vi kan lägga till filter för etnisk och religiös sammansättning av befolkningen.
   Vi kan lägga till inkomst och utbildning.
   Vi kan, med lite extrapolering, lägga till filter för intelligens för respektive grupp.

   Det är bara att du börjar kräva detaljerad specifik statistik i dina texter du också. Kunskap är det som botar fördomar, inte åsikter eller känslor.

   Jag tror dock att du egentligen vet vad vi kommer att få se om vi gör det. Jag tror du, och dina gelikar, inte har ryggrad och kurage att erkänna att världen är som den är och att den inte ändrar sig efter åsikt, känsla, tro eller ideologi. Det är bara sig själv man kan förändra med sådant, och du och ditt skrå har förvandlat er själva till hatets profeter och profitörer, eftersom ni har fel i så gott som allt och era spröda små ego:n inte klarar av att ha fel, särskilt inte när felet är av sådan grad och art att hela er självbild hänger på det.

   Så upp till bevis, Pascalidou. Redovisa detaljerad statistik för Utöya och Rinkeby över tid. Du kan få uppgifter från SCB och från dess norska motsvarighet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 49. Ännu en sak – andelen transpersoner ligger kring 0.3-0.6% av befolkningen. Promillenivå. Alltså inte en stor andel.

  Och sak två – att pressa människor att ”välja” pronomen kan snarare vara kontraproduktivt. När man växer upp så ifrågasätter man allt och man vill inte alla gånger bli pressad över vissa saker. Hade någon genusideolog försökt att pressa mig om mitt ”pronomen” i ung ålder så hade jag blivit förvirrad och stressad. Att förstå vem man är handlar inte om hon, han eller hen, eller för den delen hetero, homo eller bisexuell.

  Svara
  • Jonas

    /  08/30/2017

   Jag tror du har kommit på lösningen på problemet, att kräva någon att uppge sitt pronomen är förtryck.

   Svara
 50. Avdelning: när andra länder möter Sveriges bakåtvända migrationspolitik:

  https://ledarsidorna.se/2017/08/migrationspolitik-norge-mot-sverige/

  Svara
  • Jonas

    /  08/30/2017

   Sidan borttagen …. fick Johan kalla fötter eller varma fiskar?

   Svara
 51. G

   /  08/30/2017

  ”Fyra ungdomar gav sig på en pojke i centrala Norrköping. Men en väktare som råkade passera gick in och bröt misshandeln.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/vaktare-ingrep-vid-misshandel-om4792323.aspx

  Svara
 52. G

   /  08/30/2017

  Då var det dags igen….

  ”Professorn kritiserar Thomas Bodströms hövdingbild

  Thomas Bodström, nyutnämnd landshövding i Stockholm, poserar iförd fjäderskrud i samband med en intervju på radiostationen Mix Megapol.
  Olämpligt, säger professor Gunlög Fur som menar att Bodström genom bilden medverkar till ett förtryck.

  ”Tycker det är tråkigt att folk bara slänger på sig en sån här huvudbonad utan att tänka sig för. Indianerna har inte på sig det där för skojs skull eller för utklädnad. Det kallas kultur approriering att sätta på sig någonting som tillhör någon annans kultur eller folkslag utan att tänka på historien bakom”, skriver en person.

  En av Sveriges största auktoriteter på området, Gunlög Fur, professor vid Linnéuniversitetet, är inne på samma linje. Hon är expert på urfolksfrågor och har tidigare kritiserat att indianer och fjäderskrudar används som symboler för idrottslag, som ”Frölunda Indians”.

  Hon är kritisk till att Thomas Bodström poserar iförd fjäderskrud.

  – I en amerikansk kontext skulle detta vara omöjligt i dag. Det är inte acceptabelt, säger hon.

  I Sverige då?

  – Det är problematiskt att ta över stereotyper och tro att de är oskyldiga när de väl kommer till Sverige, säger Gunlög Fur, och fortsätter:

  – Det här är väldigt känsligt för nordamerikanska urfolk och det har inte med enskilda tillfällen att göra, utan det här ingår i ett systematiskt sätt att framställa ”indianer”. Detta samtidigt som de villkor som de lever under har varit väldigt hårda under lång tid.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/professorn-rasar-mot-bodstroms-hovding-bild

  Svara
  • x

    /  08/30/2017

   Var går gränsen?
   Kan man ha basker på sig utan att fransmännen(?) tar illa vid sig?
   Sluta med paraply också om du vill vara vän med engelsmännen.

   Svara
  • Linnéuniversitetet i allmänhet <_<

   Svara
 53. G

   /  08/30/2017

  ”Stadium sätter ljus på jämställdhet

  I en ny kampanj riktar Stadium strålkastaren på jämställdhetsfrågan inom svensk idrott. Sarah Sjöström och Linnéa Claeson är några av profilerna som medverkar i kampanjen som ska lyfta kvinnliga idrottsprestationer.
  ..[..]..
  – Kampanjen syftar till att belysa orättvisor som tvingar kvinnor att prestera i motvind men den handlar också om att framhäva alla de fina prestationer som görs inför tomma läktare, säger Angelica Larsson, pr- och informationschef på Stadium.

  – Ett argument som ofta hörs är att om intresset för kvinnlig idrott är mindre ska de också ha mindre betalt, men om man tittar på den atletiska förmågan och hur vi ser på jämställdhet i alla andra delar av samhället så skulle vi aldrig tolerera den typen av särskiljning. Därför vill vi visa upp de här idrottarna när de gör vad de är bäst på, säger Anders Lövgren, creative director på Made to order, som varit med och utvecklat konceptet.”
  https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/kampanjer/stadium-satter-ljus-pa-jamstalldhet-6866596

  Svara
  • Nightrunner

    /  08/30/2017

   Den atletiska förmågan? Ja men va bra! Alla pengar till manlig idrott framöver då…

   Svara
  • x

    /  08/30/2017

   Typiskt socialistiskt tänkande.
   Pengarna till sporterna kommer oftast från olika företag direkt via reklamintäkter eller indirekt genom sponsring.
   I båda fallen vill de företag som sponsrar ha uppmärksamhet (reklam) i utbyte mot pengarna.
   Om de inte tror sig få tillräckligt med reklam i utbyte i förhållande till pengarna så satsar de helt enkelt inte eller så satsar de mindre så att det motsvarar den reklam de tror sig få.

   När det är så låg nivå på vissa kvinnliga sporter så är det inte så konstigt att läktarna är nästan tomma, t.ex. förlorade damlandslaget mot 15-åriga pojkar med 0-3.
   Det är inte så många som vill se fotboll på så låg nivå och därför är det heller inte intressant för företag att satsa några större pengar i dessa sammanhang.

   Så enkelt är det.

   Vad vill Stadium egentligen?
   Tvinga företag betala trots att de inte får valuta för sina pengar?

   ”Damlandslaget i fotboll förlorade med 3-0 mot P15-lag från Stockholm”:
   https://nyheteridag.se/damlandslaget-i-fotboll-forlorade-med-3-0-mot-p15-lag-fran-stockholm/
   ”Damlandslaget i fotboll blir utklassade av pojklag. Alltså ska damfotbollsspelare ha minst lika hög lön som herrarna!”:
   https://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2016/07/30/damlandslaget-i-fotboll-blir-utklassade-av-pojklag-alltsa-ska-damfotbollsspelare-ha-minst-lika-hog-lon-som-herrarna/

   Svara
 54. MiT

   /  08/30/2017

  Svara
 55. Korkfian slår till igen:

  Ja, Alexandra, att gå på studiebesök är samma sak som att bo där. *klappar på huvudet*

  Svara
  • Jag vill tillägga att för c:a en månad sedan så fick jag tillropet att jag skulle bli ihjälskjuten på väg hem till min lägenhet. Borde jag basera min upplevelse av ”förorten” på grund av denna enstaka incident? Kan tillägga att vita män inte var närvarande bland de som skrek (inga kvinnor heller).

   Men kan även tillägga att en av killarna kom fram till mig och sade att jag inte skulle vara rädd. Underförstått var givetvis att det hela var inte speciellt allvarligt.

   Och nej, det finns ingen poäng att polisanmäla.

   Svara
  • Rikard

    /  08/30/2017

   Hej.

   Jag har bott, och bor ännu, på värre ställen än Tensta.

   Jag lever än.

   Alltså finns det inga No Go-zoner.

   Det är ju Musse-logik på Pascalidous uttalanden. Ren lyteskomik.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 56. x

   /  08/30/2017

  Svara
 1. Dagens Nyheter, SVT och Sveriges Radio storsatsar på jämställdhet! | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: