Provocerande påhitt

Den där strejken som ”Ung i Sverige” håller på med har utvidgat sig till ren propaganda. Nu låtsas inte ens vänsterextremisterna att det är sk ”ensamkommande” som står bakom utan man har gått full extremistmode.

Nu ska de även ha en manifestation

Kolla på bilden, de har lyckats snoka upp en av de ytterst få tjejer som kommit till Sverige överhuvudtaget och så har de ett riktigt barn att visa upp också. Av de ensamkommande som kom 2015 var ca 8% tjejer och jag lovar att INGEN var ett litet barn. Oerhört provocerande! Och då har jag inte ens nämnt budskapet än, en lögn och ett påhitt av bibliska proportioner…

Ju fler såna här saker desto mer kommer folk att vända sig mot dem. Det är ofrånkomligt.

VARFÖR släpper man fram charlataner som ljuger så näsan trillar av i tv? VAD tror man att man vinner på det? Det finns inte en enda seriös studie av en enda seriös forskare som verifierar det han påstår. Inte en enda alltså. Alla som finns visar att det charlatanen säger är påhitt och lögn. Oerhört provocerande det också! Han står där och ljuger tittarna rakt i ansiktet och säger att de ensamkommande är Sveriges framtid…

Vem tror man att man hjälper genom att ljuga och provocera vanliga svenskar? Vad tror man att man vinner?

Det kunde vara upp mot tio män mot en enda tjej

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

149 kommentarer

 1. MiT

   /  09/03/2017

  ”Därför har Sveriges Radio-profil en bild på Mao på skrivbordet – slänger på luren när Nyheter Idag ringer upp”
  https://nyheteridag.se/darfor-har-sveriges-radio-profil-en-bild-pa-mao-pa-skrivbordet-slanger-pa-luren-nar-nyheter-idag-ringer-upp/

  Svara
 2. Problemet med migrationsfrågan är att man har blandat ihop olika sorters invandring till absurdum och numera så betyder ”asylinvandring” mer eller mindre skattebetalad invandring.

  Detta var givetvis aldrig mening med asyl – folk som genuint söker skydd och jo, faktiskt står med hatten i handen och ber om hjälp. Det är inte det Afghanerna – diskutabelt begrepp i sig – många känner inte ens till landet; som om jag skulle kalla mig själv finne före svensk – vill. De vill ha ett bättre liv, vilket är förståeligt, men är det andras plikt att ge dem det? Det finns otroligt många som lever under svältgränsen och värre omständigheter än dessa…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2017

   På halvåttanyheterna ikväll, ett kort referat.

   Marockos tilltänkta barnhem, finansierade av Sverige och Tyskland, kan ni glömma. Tyskarna vill inte vara med längre. Undra varför, framgick inte. Rapport intervjuar även en gruppchef på gränspolisen som berättar att fingertrycksdata körda mot Marockanska register visar på att 90% av de kringstrykande nordafrikanerna är över 18, klipper över till intervju med Morgan Johansson som beklagar haveriet med barnhemmen, men påtalat vikten av ett ordnat mottagande och att han nu ska satsa på så kallade SIS-platser, slutna vårdplatser här i Sverige, och att det här haveriet med tyskland är en anledning till att vi nu ser så många ”gatubarn” på våra gator.

   Barnen är alltså till 90% inte barn, men kan inte skickas tillbaka för att det inte finns något ordnat barnmottagande, trots att Marocko, medels fingeravtryck både erkänner dem som vuxna och just Marockaner, istället ska de sättas på svenska barnhem.

   Svara
   • SIS-platser kostar väl i genomsnitt 5000 per natt? Lägg till att de marockanska ”gatubarnen” inte egentligen har ett intresse för varken asyl eller att bli handtagna av soctanter – undersökningar visar snarare att de är kringresande kriminella…

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  09/03/2017

     Alla vet – poliser, socialsekreterare, åklagare, migrationsverkets tjänstemän, politiker och inte minst stora delar av journalistkåren (undantaget några få högljudda aktivistkrönikörer, men många av dem vet så klart också), alla vet helt oavsett partifärg. Denna kollektiva vetskap men fullständiga frånvaro av åtgärder återstår att studeras för generationer framöver.

     ”Just nu har Norrköpings kommun 17 ”Sis-placeringar” vilket betyder barn och ungdomar som tvångsomhändertagits enligt LVU och LVM. Normalt ligger kostnaden per placering och dygn på runt 5 000 kronor. Flera av placeringarna är nu uppe i det dubbla.”

     5000 är nog lågt räknat. Vi har ca 800 kringstrykande av denna typ, det landar på en kostnad omkring 1,5-3 miljarder. Det är inte småpotatis direkt. Om man betänker att det ungefär utgör 15-30% av Stockholm, Malmö och Göteborgs samlade budget. Nu faller kostnaden visserligen på staten, men men…

     Svara
     • Engellau har funderat över situationen och pratat med folk i gamet.

      https://detgodasamhallet.com/2017/06/14/tre-forklaringar-valj-sjalv/
      ”Det som förenade de två upphandlingsteknikerna var att offentliga välfärdspengar blev intäkter för nya privata branscher.

      Detta är basen för min alternativa förklaring. De så kallade välfärdsföretagen har så småningom blivit den kanske viktigaste medlemsgruppen i organisationen Svenskt Näringsliv. Dessa företag är beroende av den svenska välfärdsstaten. De ingår i och är en bärande del av det välfärdsindustriella komplexet. De anammar därför det tänkande som styr det välfärdsindustriella komplexet. I vissa fall, till exempel när det gäller privata företag som driver asylboenden, är de direkt beroende av att invandringen hålls på en stabilt hög och gärna gradvis ökande nivå. Såklart att de är positiva till invandring”

      https://detgodasamhallet.com/2017/09/02/samtal-med-en-valfardsforetagare/
      ”Migrationen leder tvärtom till en press uppåt på lönerna. Särskilt i välfärdsföretagen märker man det hela tiden.
      […]
      Jämfört med svenskar har migranter större behov av välfärdstjänsterna. Och det har de från dag ett. De kanske måste laga tänderna och sådant där. Så migrationen leder till att det behövs mer välfärdstjänster. Det gör att efterfrågan på personal i välfärdsproduktionen ökar kraftigt. Det behövs fler sjuksköterskor och mer förskolepersonal till exempel.”

   • Senior

     /  09/04/2017

    Så det handlar alltså om att vi skall ha en för alla inblandade rent lagvidrig internering av marockaner?

    Svara
 3. Jo men de ensamkommande är nog faktiskt Sveriges framtid. TYVÄRR!

  Svara
 4. Rikard

   /  09/03/2017

  Hej.

  De ljuger ju inte är de säger att de bygger landet.

  Sitt land.

  Inte vårt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 5. tompas11

   /  09/03/2017

  ”Nya resurser som kan utveckla samhället” sägs i inslaget. Jodå, vi har allt sett hur dessa ”nya resurser” utvecklar samhället. Det är ingen utveckling som jag ställer upp på. Dessa ”nya resurser” borde, om de vore verkliga resurser, utveckla deras egna länder. Men det är kanske vad de redan gjort? De kanske anser sig klara med sina hemländer och nu är det Sveriges tur att ”utvecklas” av dessa individer. Tack, men nej tack! Vi klarar oss ofantligt bättre utan deras så kallade resurser.

  Svara
 6. Senior

   /  09/03/2017

  Vill man ha SD i ensam majoritet 2018, varsågod och fortsätt på den inslagna vägen.

  Svara
 7. MiT

   /  09/03/2017

  Svara
  • Slakt av djur på gator och torg – ta med barnen!
   Nej, nej, jag bara skojar. Pojkarna, menar jag.

   (Varsågod, sök efter bilder av slakt.)

   Svara
 8. hllviken

   /  09/03/2017

  Toklandet!
  Många människor VILL höra förskönande sagor –
  de avskyr den hårda, fula, skrämmande verkligheten!
  De håller för öronen!

  Svara
 9. Tack, jag fick ett frispel då jag löste att demon nu var/är mot BBstängning och för höjda pensioner och det är INTE främst Afghanerna jag addresserar utan de ”krafter” som har sina händer upp i deras arslen och använder dem som buktalardockor och marionetter. Fy fan så vidrigt. Föraktet är gränslöst

  Svara
 10. hllviken

   /  09/03/2017

  Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Okunnigt plagiera betydelsen av ”liberal” från USA där betydelsen är i princip den motsatta mot den i Sverige.
   ”USA, Kanada och Latinamerika betecknar liberal center- och vänsterpolitiker som förespråkar ökade statliga ingrepp i marknadsekonomin och personliga friheter, och är därför inte synonymt med vad liberal avser i Europa, inklusive Sverige”.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Liberalism

   Hade det stått ”socialist” istället för ”liberal” i serien ovan, så hade det kanske varit rätt.

   Svara
   • hllviken

     /  09/04/2017

    Tänk på den självutnämnde kungen, chefredaktören på Dementa Nyheter som med stolthet proklamerar att han är Liberal och har ”agendasättande journalistik” som valspråk!

    Serieteckningen ovan speglar den propaganda DN sprider.

    Svara
    • x

      /  09/04/2017

     @hllviken
     De som inte vet skillnaden på liberal och socialliberal kan inte betecknas annat än ”okunniga”.
     Det är totalt ointressant vad folk kallar sig – det viktiga är vad de gör på samma sätt som t.ex. radikalfeminister och antirasister påstår sig vara för jämlikhet och emot rasism.
     När de sedan beter sig precis tvärtom, så är det väl ingen vettig människa som tror på va de kallar sig för.
     Inte kallar du väl en radikalfeminist som hatar vita män för ”antirasist som är för jämställdhet” eller gör du det?

     Svara
   • Olof

     /  09/04/2017

    Jag tycker nog betydelseglidningen gått rätt långt även här i Sverige. Vi har folk i C som förespråkar porrcensur, och fd Folkpartiet har ju haft epitetet batongliberalerna rätt länge. Klassiskt europeiska liberala tycks vara rätt sällsynta.

    Svara
    • x

      /  09/04/2017

     @Olof
     Om du läser i min länk så ser du skillnaden på socialliberaler och liberaler.
     Socialliberaler är egentligen socialister då de bryter mot de viktigaste principerna inom liberalismen.

     Svara
   • Senior

     /  09/04/2017

    Tänkte precis kommentera detta.

    Svara
 11. Kenneth Karlsson

   /  09/03/2017

  ”Vår forskning kommer att visa…”. Redan där går han fel.

  Svara
 12. hllviken

   /  09/03/2017

  Det är så absurt att detta får förekomma, man finner inte ord…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/03/2017

   Jag gissar att den här sittdemostrationen snart inte är lika poppis. Nedan, högsta och lägsta medeltemperatur för Stockholm.

   Tangerar vi rekordkyla blir det snart väldigt svalt

   september -3,5°
   oktober -9°
   november -18°
   december -22,5°

   Svara
   • hllviken

     /  09/03/2017

    Batikhäxorna levererar då ännu fler och tjockare filtar!

    Svara
  • Senior

    /  09/03/2017

   WTF?!

   Svara
  • Senior

    /  09/03/2017

   Detta måste vara en följd av den nedmonterade psykvården……

   Svara
  • x

    /  09/04/2017

   @hllviken
   Ännu ett av dina fejkade nyheter?
   Bilden ser ut att vara ett hopklipp.

   Svara
   • hllviken

     /  09/04/2017

    Nej, det är inte ett hopklipp!
    Det är en aktion i syfte att få svenskarna att tro att skickar man tillbaka de nekade invandrarna så kommer de att dödas av självmordsbombare.
    Politiskt skådespel alltså.

    Svara
    • x

      /  09/04/2017

     OK, i så fall varifrån kommer bilden?

     Svara
     • Svår att hitta.
      Enligt den här tweeten
      *https://twitter.com/Tellevinken/status/901764357872332801*
      kommer den från Ung i Sverige på facebook. Har inte FB så kan inte se den.

      Även använd här:
      *https://bodilbergh.wordpress.com/dom-kallar-oss-batikhaxor/*

     • MiT

       /  09/04/2017

      Vad jag vet så kommer den från de där ”Ung i Sverige”. Har för mig att jag sett den på deras fb-sida men är inte säker dock.

   • G

     /  09/04/2017

    Nej, den här bilden postade av samma kommenterare behöver inte vara fake bara för att jag är 99% säker på att just tweeten här längre ner har fejktext. Jag kan inte själv bevisa just nu, men vet att minst en fejkad tweet av Arnstad har cirkulerat för nåt år sedan.

    Jag tror inte den här bilden är fake på något sätt, ser inte fejk ut. Det enda som är fake är väl att det är en fejkad självmordsbombare. Mycket osmakligt och lögnaktigt. Strejkmännen tar till nya fula knep varje dag.

    Svara
    • MiT

      /  09/04/2017

     Ja den där ”tweeten” från Arnstad ser ju en blind bäver är fejk 😛
     Tweetar ser ju inte alls ut på det viset med texten osv

     Svara
 13. MiT

   /  09/04/2017

  Svara
 14. MiT

   /  09/04/2017

  Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Ingen bryr sig längre om vad Arnstad har allt säga, därför söker han desperat efter uppmärksamhet.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Skulle vara intressant att veta vad Arnstad tycker om kommunism.
   Något säger mig att han inte är lika fördömande mot dom för det brukar ju inte vänstermänniskor vara. Dom måste ju vara förlåtande mot kommunisterna för att regeringen inte skall vara ännu mera i minoritet när dom driver sina sakfrågor…

   Svara
  • hllviken

    /  09/04/2017

   Svara
   • G

     /  09/04/2017

    Kan ha fel… men var inte just den där en fejkad tweet ? Eller minns jag fel, var det en annan ? Vet bara att någon tweet som syns då och då är fake. Men ja, det är fan inte lätt att veta vilket som möjligen är fake och inte!

    Svara
    • x

      /  09/04/2017

     Du har rätt, tweeten är fejk.
     Varför sprider du falska nyheter @hllviken?

     Svara
     • hllviken

       /  09/04/2017

      Det är du som är falsk.
      Redovisa bevis för din anklagelse!

     • x

       /  09/04/2017

      @hllviken
      Jag sökte på Twitter, det finns ingen Tweet med det innehållet.
      Kan vi få länken/adressen till Tweet:en?

     • Senior

       /  09/04/2017

      Det mest skrämmande är just osäkerheten om den är fejk eller ej…….

      Normalt sett är ironi och sarkasm en ganska kul form av humor, men när vi nått det tillståndet så vi inte längre vet om personen menar allvar eller ej….

      Då ligger vi illa till….

  • ”Sigtuna, Sverige”.

   Sig … tuna. Sig .. heil?

   Tunn is, Arnstad.

   Svara
 15. MiT

   /  09/04/2017

  Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Bra svar på Arnstads påstående:

   Svara
  • Jan

    /  09/04/2017

   Mälardalens högskola är en politiserad högskola. Vad de säger har lägre giltighet än vad medierna rapporterar.

   Svara
   • Olof

     /  09/04/2017

    Och de ‘ursäkter’ Mehrdad Darvishpour kommer med är irrelevanta. Om delar av de problem, såsom kriminalitet och dåligt beteende beror på dåliga förutsättningar, osäkerhet, långa tider för utredningar så är det bara relevant om det finns möjligheter att förändra systemen.

    Sådana förändringar skulle t.ex kunna vara att man bara släpper in folk som kan presentera verifierbara identitetshandlingar, att man avskaffar möjligheterna att överklaga, etc. Men det vet vi ju att det inte kommer att hända. Så förutsättningarna kvarstår, vi kommer välkomna människor hit som kommer hamna i kriminalitet och ett utfall som är sämre än om vi aldrig lurat hit dem.

    Svara
  • Kalle

    /  09/04/2017

   Lustigt att svt nu kallar dem för ensamkommande pojkar, förra året var de ju barn.

   Svara
 16. MiT

   /  09/04/2017

  Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Svårt att som vanligt se någon logik i detta feministiska svammel.
   Det var ju inte så länge sedan som feministerna beklagade sig och tyckte att för få kvinnor ”släpptes fram” som gamers.
   Hur ska ni ha det?

   Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Bra av Bali att ifrågasätta feministernas tolkningsföreträde om vilka egenskaper som skall anses vara bäst.
   Det är väl.precis som han säger, så att killar i första hand identifierar sig med de saker de gör och inte ideologiska saker.
   Om undersökningen istället direkt hade frågat killarna om de t.ex är antirasister så hade med all sannolikhet de flesta svarat ja.
   Skulle också tro att dom är i full extas över att feminist toppar svaret bland tjejerna…

   Vidare är det ju skrattretande att dom tycker att det är dåligt att inte flera killar identifierar sig som feminister. Varför skall en kille/man identifiera sig som feminist när allt de ledande företrädarna inom den rörelsen gör är att prata om hur dåliga vi män är och att vi står för det mesta av allt dåligt som görs i världen. Om du inte är masochist så finns det ingen som helst anledning att stöttta dom extremisterna som man.

   Svara
  • Bamse

    /  09/04/2017

   Detta är väldigt talande. Sanningen stirrar dem rakt i ansiktet – och feministerna lyckas ändå, som både Hanif och Pelle2 konstaterar ovan, dra helt fel slutsats.

   Om du som tjej/kvinna möter på en kille/man som bland det första han gör utger sig för att vara feminist gör du nog klokt i att dra öronen åt dig – det är med stor sannolikhet en riktig skitstövel du har framför dig.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/04/2017

    Det är med 100%-ig sannolikhet en skitstövel. No exceptions.

    Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Gäller inte ”könet är en social konstruktion” längre, så varför då jämföra tjejer och killar?
   Det borde självklart bara varit en enda grupp som benämndes för ”hen”.

   Svara
 17. x

   /  09/04/2017

  Svara
  • x

    /  09/04/2017

   Svara
   • heraldikern

     /  09/04/2017

    Det var ju Tyskland som sa nej till barnhemsbygget, helt naturligt när dom fick reda på att 90% var vuxna. Dock kommer Johansson i Sverige att hitta på något annat sätt att balta omkring med ”barnen” istället för att skicka hem dom! Och man kunde inte ungå att notera hans besvikelse! Vilket internationellt godhetsgenljud det skulle ha givit att bygga ett barnhem i Marocko! Ett barnhem dom mycket väl skulle ha kunnat bygga själva.

    Svara
 18. x

   /  09/04/2017

  Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Hahaha….

   Linus: ”Politiskt sakkunnig åt Magdalena Andersson.”

   Svara
   • Olof

     /  09/04/2017

    Hur ser det förresten ut med våldtäktsstatistiken på privatägda vs kommunalt drivna skolor? Och hanteras situationen olika?

    Svara
    • 0 våldtäkter i ”privat” skolan mina barnbarn + ett fosterbarn går, medelstor skola, stor internationell skolkedja. Flera invandrarbarn dock har de gått i liknande skola förut. Ve om någon bär sig illa åt på något sätt då kallas föräldrarna in genast. Bryter man mot klädkod får man åka hem och byta. Ryktas det att man jävlas på resan hem /skolan tar skolan och föräldrarna itu med det omgående. Det är bara att vara aktiv fostrande förälder.

     Bryter man mot normal hänsyn till varandra bör man gå någon annanstans, i ett kommunalt kaos kanske:

     Svara
     • Olof

       /  09/04/2017

      Det verkar som de ägarna klarar av att sköta förvaltningen. Undrar om det finns några skolor i privat regi som skulle låta dömda våldtäktsmän vara kvar i skolan. Skulle tro att det torde vara en väldigt dålig affär att tolerera sådant beteende…

  • Jan

    /  09/04/2017

   En sanning med modifikation. Precis som x är Uvell sossehatare och moderat partigängare. Hon företräder välfärdsoligarkerna. Storföretagen som skor sig på skattepengar. Det är principen som är fel. Halvskumma privata företag som drivs med skattemedel. Något en skojare som Uvell försöker komma runt genom att attackera sossarna.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/04/2017

    Vad har du för belägg att de privata företagen inom välfärden är skumma ?
    Att några går i konkurs är ju precis som det brukar vara inom företagsamheten.
    Kan du inte göra verksamheten lönsam så blir det konkurs.

    Visst, några eller kanske till och med de flesta skatteplanerar men det är ju inte olagligt att undvika att betala mera skatt än man behöver. Regeringen får väl se till att täppa till kryphålen om dom inte anser att dom är acceptabla.
    Uvell påpekar att Lo ägde en del av John Bauer skolorna samtidigt som dom klagade på privata företag inom vård och skola.
    Det är väl ett kvalificerat hyckleri precis som det är ett hycklande när sossekändisar skatteplanerar fast dom menar att det är bra med höga skatter…
    Om nu de privata företagen är så dåliga så undrar jag varför folk väljer att anlita dom ?
    Då borde dom väl anlita de duktiga kommunala eller statliga alternativen.

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Det där är en fråga om ideologi. Eller snarare sunt förnuft. Du tycker att det är en god idé att privata företag drivs med skattemedel. Jag tycker att det är en dålig idé. Nästan hela världen håller med mig i den här frågan. Sverige är nästan unika i världen med den här formen av perverterad kapitalism eller välfärdsoligarki.

     Svara
     • Pelle2

       /  09/04/2017

      Jo i denna fråga kommer vi nog aldrig vara överens Jan 🙂
      Tyckte egentligen bara att det var onödigt att svepande utmåla alla dessa företag som skurkar om du inte har belägg för det.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Nästan ingen håller med dig i detta. Nästan all offentlig verksamhet, sjukhusbyggen, vägbyggen etc. Läggs ut på privat entreprenad.

      Det som skiljer sverige från övriga världen är oförmågan att kunna kravställa, samt att följa upp att de ställda kraven efterlevs.

      Något vi kan tacka avskaffandet av tjänstemannaansvaret för; det är nu fritt fram att anlita sina vänner och släktingar med generösa villkor och luddiga eller obefintliga leveranskrav. -Helt utan ansvar.

      Detta ser vi nu i all offentlig verksamhet, vare sig det gäller en påhittad genusutredning eller en upphandling av förbrukningsvaror, utbyggnad av infrastruktur, eller den lilla del av det som ni socialister häktar upp er på, upphandling av tjänster.

     • Jan

       /  09/04/2017

      Som vanligt har du fel Senior: Sverige är ensamma i världen om denna välfärdskapitalism. Att privata företag drivs med skattemedel. Du försöker kringgå problemet genom att tala om privata entreprenader inom byggsektorn. Det är en helt annan sak. Det är ingen som har något emot det. Så har det alltid varit.

   • G

     /  09/04/2017

    Nej, jag tror inte hon HATAR sossar. Även om jag inte alltid håller med Rebecca i sak så skulle jag aldrig kunna kalla henne en SKOJARE med tanke på så mycket gott hon gjort och så många viktiga texter hon skrivit där hon uppmärksammar sånt som vårt kära s.k media visat noll intresse för. Suck.

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Okej. Hon har vettiga åsikter, eller åsikter som faller samman med mina snarare, i invandringsfrågan med mera. Jag delar dock inte hennes idéer om välfärdskapitalism. Där skiljer vi oss åt. Hatar sossar är måhända en liten överdrift men att ständigt ge sossar skulden för allting är en grundläggande drivkraft bland nyliberaler. Vare sig de heter Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf eller Rebecca Uvell.

     Svara
   • x

     /  09/04/2017

    @jan
    Varför bedriver du partipolitisk propaganda på detta forum?
    Det vore bättre om du i sak kunde redovisa på vilket sätt Uvell har fel istället för att kalla henne för ”skojare”.
    Eftersom inte du kan motbevisa henne så utgår jag från att hon har helt rätt i sak.

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Hon har inte rätt i sak. I grunden är det välfärdsoligarkerna och allianspartierna som driver på i den här frågan. Knappast vänstern och Socialdemokraterna. Hon vinklar saken i ett egenintresse. Så kan man alltid göra. Jag drar dock mina egna slutsatser.

     Svara
     • Senior

       /  09/04/2017

      Välfärdsoligarker?
      Du menar personer som Jan-Emanuel, den socialdemokratiske riksdagsman som täljt guld med kniv med sina asylboenden?

     • Jan

       /  09/04/2017

      Visst. Jag menar sådana som Jan-Emanuel. Partitillhörighet spelar ingen roll för mig. Men uppenbarligen för dig.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Nej, hade du läst mina tidigare inlägg hade du insett att det inte spelar roll för mig heller.

      Men även här talar fakta sitt tydliga språk: Sossar har en stor överrepresentation.

   • Rikard

     /  09/04/2017

    Hej.

    Jan, du är som alla välkommen att påvisa fel i hennes redovisning.

    Sakfel, Jan. Inte att hon har andra åsikter än du. Det är skillnad på dessa.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Hon har säkert rätt i sin redovisning. Även om hon hårdrar fakta. Det bevisar dock inte mycket. Hennes syfte är dock tydligt. Att lägga skulden på arbetarrörelsen och skydda välfärdsoligarkerna.

     Svara
     • Rikard

       /  09/04/2017

      Hej.

      Varför spelar fakta ingen roll, Jan?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jan

       /  09/04/2017

      Fakta spelar en stor roll om det bidrar till att ge en rättvisande bild av helheten men en mindre roll om den bara berör detaljer i marginalen eller enbart används för att vilseleda läsaren i den riktning skribenten vill. Precis som statistik kan fakta användas lite hur som helst. I bland på ett bra och överskådligt sätt, i bland i syfte att vilseleda allmänheten.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Ditt största problem med fakta verkar vara att de pekar på att dina ”välfärdsoligarker” till största delen tillhör socialdemokratin och ”arbetarrörelsen”.

      -Som brukligt i socialistiska länder.

   • Senior

     /  09/04/2017

    Hur vore det om du istället bemötte sakfrågan om du nu har fakta som motsäger Uvell?

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Jag har inte betalt för att skriva här. Således har jag inte tid att granska hennes fakta. Jag utgår ifrån att de är riktiga. Jag har inte motsagt det. Det viktiga för mig här är den ideologiska grundfrågan. Inte detaljer som skymmer den. Jag förstår hennes syfte dock. Att skydda välfärdslobbyisterna och att smutskasta LO och Socialdemokraterna.

     Svara
     • Senior

       /  09/04/2017

      Eh, jo det har du, typ tre rader upp…..

      ”Hon har inte rätt i sak.”

      Dessutom, hur ”hårddrar” man fakta?

      Antingen är det fakta, eller ej.

      https://toklandet.wordpress.com/2017/09/03/provocerande-pahitt/#comment-124579

     • Jan

       /  09/04/2017

      Med sak menande jag i grunden där. Fel av mig. Med hårdra fakta menar jag att hon belyser detaljer istället för helheten. För att relativisera eller vända debatten. Hon står bakom välfärdslobbyisterna i grunden.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Jag skulle snarare påstå att inte hårddra fakta är att slira på fakta, och därmed även sanningen.

      Nåja, det förklarar ju dina kommentarer, de följer därmed vänsterns mall….

     • Senior

       /  09/04/2017

      Varför ljuger du då, och skriver fel?

      Bemöt istället hennes grundläggande fel, faktan finns där ju, lämna din analys av faktan istället, då det i så fall måste vara där skillnaden ligger, i analysen och slutsatsen.

     • Frogfish

       /  09/04/2017

      Inte för att klyva hår….. Men i en sak har Jan rätt, det heter hårdra, inte hårddra.

     • Jan

       /  09/04/2017

      Jag har oftast rätt, Frogfish. Därav ner-tummarna från högerlägret. Det heter inte faktan heller, för den delen…

     • Frogfish

       /  09/04/2017

      Tycker nog du är lite för polariserande för min smak. Men det viktigaste är ju att du är nöjd med hur du framställer dig själv.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Till och med nu har du fel Jan:

      faktan:
      Genitiv singular form av fakta.

     • Jan

       /  09/04/2017

      Du kanske har rätt där Frogfish. Men jag antar att jag framstår som det eftersom jag är nästan den ende som som försöker dra debatten till vänster här. Balansera den så att säga. Det är en väldigt högerövervikt på forumet. Så det blir jag mot tio före detta moderater hela tiden. Lite ojämnt kan man tycka.

     • Jan

       /  09/04/2017

      Icke Senior. Fakta är plural. Singular är faktum. Bestämd form plural är fakta.

     • Senior

       /  09/04/2017

      Den faktan talar sitt tydliga språk Jan!

      Inte ”Den faktum talar sitt tydliga språk Jan”

      Faktan – Genitiv singular av fakta.

     • Jan

       /  09/04/2017

      Inte ens när du har fel ger du dig. Du vet ju inte ens vad genitiv är! Fakta är dessutom plural, singularformen är faktum. Du har fel på varje punkt. Bestämd form, plural, av fakta är fakta. Inte faktan. Att säga faktan är en språklig horrör. Å andra sidan var jag väl korkad som trodde att du kunde erkänna ett misstag. Jag borde ha lärt mig bättre.

 19. Pelle2

   /  09/04/2017

  OT:
  Bloggaren Anybodys place tar upp att några asylaktivister anklagar polisen som blev huggen i nacken på Medborgarplatsen för att ha provocerat fram detta.

  Någon annan relativiserar händelsen och menar att det förekom knivslagsmål på krogen varje kväll när han växte upp.

  Vilka idioter !
  http://anybodys-place.blogspot.se/2017/09/en-polis-blir-knivskuren.html

  Svara
  • Den där Showan i Malmö som blev knivhuggen ”provocerade” väl fram det? Eller nej, funkar inte samma logik när det gäller ”goda” människor? Knivhugg mot en obeväpnad människa i annat än försvarssyfte är fortfarande ett knivhugg.

   Svara
  • x

    /  09/04/2017

   @Pelle2
   Enligt samma logik fick offren på Utöia skylla sig själv då de provocerat stackars Breivik.
   Fy fan va sjukt!

   Svara
 20. G

   /  09/04/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Undrar vad Myra hade tyckt om Sporsén hade sagt något liknande om hennes eller hennes mammas fitta ?
   Något säger mig att hon hade skrikit om kvinnohat…

   Svara
 21. G

   /  09/04/2017

  Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Ola: Kommunikationschef @centerpartiet.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Är väldigt säker på att Nordkorea utgör ett fan så mycket större hot mot mänskligheten än några få nassar..

   Svara
   • Jan

     /  09/04/2017

    Varför är det inte möjligt att åtala sådana som Ulf Lundgren? Han kallar nästan en miljon svenskar för nazister och Åkesson för rasist. Det är väl rimligen förtal?

    Svara
 22. G

   /  09/04/2017

  *Alla älskar*

  Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Snacka om att Sundman lever i en vanföreställning om hon tror att alla älskar V.
   Om så är fallet skulle väl alla rösta på dom..

   Svara
 23. G

   /  09/04/2017

  Svara
 24. G

   /  09/04/2017

  Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  09/04/2017

    Ja, för Klenell hade ju naturligtvis applåderat ekot om dom hade publicerat en liknande negativ bild om en ny partiledare för V…

    Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  09/04/2017

    Undrar för övrigt varför inte vänsterns rasbiologiska identitetspolitik är applicerbar på Bali ? Som rasifierad borde dom väl stötta honom ??
    Men det är väl som vanligt att är du inte vänster så klassas du som en Onkel Tom som det är ok att spotta på. Då är rasifieringen inte värd ett skit…

    Svara
  • Pelle2

    /  09/04/2017

   Godhetsvänstern gick verkligen i spinn denna gången…

   Svara
  • Jan

    /  09/04/2017

   Icke desto mindre är det sant. Något Klenell inte vill kännas vid. Han företräder ju lögnen. Den ”goda” lögnen.

   Svara
  • Hanif vet exakt vilka knappar han ska trycka på och det hela är roligt.

   Att någon som Johannes Klenell – mannen på Galago – säger detta gör det hela ännu mer komiskt. Johannes förstår nog inte varför själv, men…

   Svara
 25. G

   /  09/04/2017

  Göran: ”Fritidspolitiker för S- Äldreomsorgsnämnden. Kyrkofullmäktige och församlingsrådet Södertälje. Förvaltningsdomstolen. Givetvis antirasist.”

  Sveriges mest optimistiska sosse? Wow.

  Svara
  • Jan

    /  09/04/2017

   Den här typen av partigängare finns dessvärre i alla partier. Det finns ingen tendens som visar att sossarna kommer att ligga runt 35 procent.

   Svara
   • G

     /  09/04/2017

    Men du har sett tendenser som säger att SD kommer ligga runt 10% ? 😛

    Enda som är korrekt i tweeten är att C kan göra ett bra val och hamna kring 15 % och M göra ett dåligt val och hamna kring 15 %.

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Visst. Men det ligger i alla partigängares natur att skönmåla verkligheten.

     Svara
  • Hypocrita

    /  09/05/2017

   Kanske så enkelt som ett skrivfel? (S) och (SD) har bytt plats?

   Sett utifrån dagens siffror och de senaste uttalandena så håller jag det inte otroligt att det skulle kunna bli så…..

   Svara
 26. Pelle2

   /  09/04/2017

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver om den krackelerade Sverigebilden i andra länder och att det inte går längre att mörka hur det egentligen ser ut.
  Min personliga reflektion är att politiker och andra kan ju än så länge skrämma den egna befolkningen till tystnad genom intensiv brunmålning men det går ju inte med folk i andra länder…
  https://ledarsidorna.se/2017/09/sverigebilden-rinkeby-och-malmo-bilden-som-sprack/

  Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Ja, helt sjuk och obehaglig utveckling, men idioterna som skapat denna utveckling bryr sig inte öht. Inget att skoja. Men men…Ja, vanligt folk som är trötta på skiten blir intensivt brunmålade… andra kan få en ofrivillig intensiv golden shower om det inte passar.

   Svara
  • När man reser utomlands och pratar med folk får man frågor den svenska pressen aldrig skulle ställa. Det är inte så kul att vara svensk. Var på Grönland förra året och de frågade om invandring, mm och var initierade som tusan, trots ständiga avbrott på Internet.
   Världen har passerat gömma sig i sanden stadiet.

   Svara
  • ”Henrik Jönsson, Malmöbo, kommenterar sin upplevelse av samhällsförändringen på SvD Ledare. Mest anmärkningsvärt var rådet han fick från polisen. Hur Jönsson bäst kan skydda sin familj mot denna typ av situationer i framtiden. Polismannen suckade och såg trött ut: ”

   “Ärligt, genom att inte bo i Malmö. Det här ökar så mycket att det inte går att hantera.” ”

   Och så det typiska:
   https://www.svd.se/henrik-jonsson-flytta-fran-malmo-sa-polisen
   ”[…]
   Under loppet av ett par timmar har facebooksamtalet om vårt inbrott, av journalister förskjutits till ett samtal där jag själv är huvudproblemet, och i nedlåtande ordalag delges en betydande mängd även för mig mycket välbekant identitetpolitisk liturgiundervisning.

   Jag kan inte nog understryka den kontraproduktiva tondövheten i denna egenmäktigt mästrande hållning, när den till och med anses rättfärdigad att kapa en privat varning för en mycket brutal typ av trygghetskränkning, där jag själv endast timmar tidigare stod i mörkret med en hammare i handen, beredd att försvara mina barn med fysiskt våld.
   […]”

   Svara
 27. Johan A

   /  09/04/2017

  Butikskedjan Lidl har tydligen börjat censurera bilder på kyrkor nu.
  ”En talesperson för Lidl-ledningen internationellt förklarar orsaken till redigeringen för RTL.
  – Vi vill undvika användning av religiösa symboler, eftersom vi inte vill utesluta någon religiös tro, säger talespersonen till sajten.”
  http://www.expressen.se/nyheter/kundernas-ilska-mot-lidlefter-bilden-pa-yoghurten/

  Är det någon som för ett ögonblick tror att ”någon religiös tro” betyder något annat än islam och att de som blir provocerade av bilder på kyrkor skulle vara några andra än enbart muslimer?

  Svara
  • Jan

    /  09/04/2017

   Ett förståeligt särintresse. Lidl inriktar ju sig till en ganska stor del på ganska kapitalstarka (bidrags-) invandrargrupper. De har inte råd att förlora dessa grupper.

   Svara
   • Senior

     /  09/04/2017

    Om ditt resonemang stämmer:

    Bara det att den minoritet ”kapitalstarka (bidrags-) grupper” i så fall verkar ha det bättre ställt, och mer inflytande, än den majoritet skattebetalare som finansierar bidragen borde ju få vem som helst att tänka lite på den egna tillvaron om man är en av de sistnämnda.

    Svara
    • Jan

      /  09/04/2017

     Visst. Bättre ställt vet jag inte men de har tillgång till en till synes aldrig sinande bidragskran. Därför är de en omistlig kundgrupp för Lidl. Eller den lille Ica-handlaren i flyktingbyn på landet.

     Svara
 28. http://www.dn.se/nyheter/sverige/de-lurades-till-sverige-tvingades-att-tigga/

  Vänta…! var inte detta ”råttan i pizzan”? Jag vägrar tro att människohandel pågår – visst, människorättsorganisationer har varnat för detta i åratal, men hur får det mig känna?

  Svara
 29. Vad det faktiskt är! Bluffen på Medis avslöjad:

  Svara
  • G

    /  09/04/2017

   ”This Facebook post is no longer available. It may have been removed or the privacy settings of the post may have changed.”

   Som vanligt en återvändsgränd. Kan någon posta länk ? 🙂

   Svara
   • länken finns i timangivelsen
    Westerberg Åsa
    för 11 timmar sedan

    Svara
    • G

      /  09/04/2017

     Jo det vet jag, men det går bara klicka på tidsangivelsen om själva FB-inlägget syns. Ska ta en screenshot, snart tillbaka….

     Svara
  • G

    /  09/04/2017

   Såhär ser det ut. ”Help Center” är enda klickbara länken, och då hamnar man på sidan som länken som syns längst ner i vänstra hörnet leder till, inte själva inlägget. Det är därför när jag själv postar FB-inlägg försöker ta med en inaktiv länk som om inlägget av någon anledning inte laddar/bäddas in som det ska i någon toklandares webbläsare så finns en kopierbar länk att använda i nödfall. Men dessvärre så har jag nödfall vid varje FB-inlägg som postas här lol. Och finns det ingen länk som i detta fall så brukar jag fråga efter en 😛

   Svara
 1. Vad hände 2017? Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: