Not in my backyard

Veckans NIMBY

I tråden försvarar han det med att det är onödigt att de ska bo på den dyraste kvadratmilen i Skandinavien och att man kan få 10 bostäder för samma peng i t ex Åmål. Vilken tur att just han inte råkar bo i Åmål utan där det är som dyrast så han kan använda det som svepskäl. En tyckte dock att det var värt varenda öre  😛

En annan påpekade att ju fler man placerar där desto lägre priser för alla. Det svarade han inte på…

En tredje föreslog att man ska placera boendena på andra sidan Årstaviken vid Liljeholmskajen. Ni får själva fundera ut varför han föreslog det…

En fjärde tyckte att de 90 pers det handlar om är på tok för lite.

Det var en som kom med ett jättebra förslag faktiskt, att man placerar ut där det bor flest som röstat på MP, V, Fi osv. Ju fler röster på de partierna i ett område desto fler asylsökande. Och det är ju logiskt, varför ska inte de som vill ha in flest också få njuta av alla fördelar det ger?

En mycket underhållande twittertråd är det som ni inte får missa!

Vad han menar är väl att toleransen där han bor inte kommer att öka antar jag?

Förra gången jag hade en NIMBY med på bloggen var när hon i Laholm, som tidigare kallat folk för rassar, missunnsamma, obehagliga och annat på facebook när de tyckt att det blivit lite för mycket, helt plötsligt fick ett boende som granne med stallet där hon hade sin verksamhet.

Då blev det artikel i tidningen om att hon minsann kände sig lurad och att om hon hade vetat hade hon aldrig valt den platsen osv. Hon t o m krävde kommunen på pengar för att de lagt ett boende nära henne.

6 mån innan artikeln såg det ut så där från henne…

En annan sak som hör till det här lite är det här från ännu en handbollsspelare som knappt någon hört talas om

Nu gissar jag bara vilt här men jag tror inte han bor i Rinkeby, Tensta, Husby, Biskopsgården, Bergsjön, Hässleholmen, Rosengård, Råslätt Tjärna ängar eller annat sådant område. Jag vet alltså inte men är rätt övertygad om det. Har jag fel så tar jag av mig hatten och ber om ursäkt! Troligtvis så slipper jag…

Kommer ni ihåg 2015 när Kim Källström blandade sig i och tyckte man skulle öppna gränserna och att alla var världsmedborgare?

Efter det ovan så har han flyttat från Frankrike till Djurgården och det är inte utan att man undrar lite, har han bosatt sig bland alla världsmedborgare i förorterna eller hittade han ett litet vitt reservat till sig själv och familjen? Bor han i Rinkeby? Tensta? Husby? Eller något annat trevligt område med världsmedborgare? Om jag får gissa (eftersom jag inte vet)? Han bor i ett vitt reservat så långt ifrån världsmedborgarna han kan komma. För att han har råd… Någon som vet?

Men var kommer Koistinen in i det här? Han har jobbat (jobbar?) för Svenskt Näringsliv som ju definitivt inte var kända för att kritisera Reinfeldt när han tillsammans med Miljöpartiet lade grunden för det vi ser nu utan snarare tvärtom…

**********

Kompetensregnet som fallit över Sverige under många år har blivit rädda efter att ha börjat på arbetspraktik, de har nämligen fått träningsvärk.

Det kunde man höra på Studio Ett igår och handlar om den grupp som har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden, utrikes födda kvinnor. Ni vet utrikes födda kvinnor, det som varit en absolut majoritet av asylströmmarna de senaste åren om man går efter medias bevakning och bildsättning av artiklar som handlar om det… Inslaget börjar 1 tim 30 min och 55 sek in i programmet.

Men jag ska inte raljera för mycket, just det som inslaget handlade om EGENTLIGEN verkar för ovanlighetens skull funka ok i alla fall. Samtidigt som det omedvetet sätter fingret på några av de delproblem som ligger bakom den enorma arbetslösheten för utrikes födda. Ni får lyssna själva helt enkelt. Lyssna noga…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

152 kommentarer

 1. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
  • https://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Medborgerlig_Samling_%282014%29
   http://archive.is/nYgaM

   Man kan tycka att detta är en befogad fråga:
   ”Nu har partiet över 1000 medlemmar och syns regelbundet i riks och lokalmedia i debattartiklar osv. De har representation i ett antal kommuner. När blir partiet åtminstone så relevant som spritpartiet tycker ni? 94.234.32.182 4 september 2017 kl. 23.11 (CEST)”

   (https://sv.wikipedia.org/wiki/Spritpartiet
   ”I Nacka kommun fick Spritpartiet endast 65 röster i valet. Partiets förstanamn i kommunvalet, Patrik Pelosio fick ändå en ersättarplats i fritidsnämnden genom att Kristdemokraterna gav bort en plats.”)

   Svara
   • Det finns en artikel om partiledaren också. Kort utdrag ur diskussionssidan:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Ilan_Sad%C3%A9
    ”Skrivskyddet är naturligtvis helt OK. För det här är inte klokt. Egentligen har artikelämnet mycket tveksam relevans, och borde kanske ha raderats från början. Ej meriterat författarskap. Politiker på relativt låg nivå. Partiledare för icke-relevant parti. Vi brukar dessutom inte betrakta ägarskap till webbpublikationer som relevansgrundande. Dock – relevansfrågan får väl tyvärr och de facto betraktas som avgjord (även om jag vet vad jag skulle rösta på om den prövades). Om vi då konstaterar att det enda som egentligen diskuteras, och det enda som med god vilja skulle kunna ses relevansgrundande, är hans koppling till NI. Då har vi egentligen bara en enda uppgift: att förklara för läsaren vad den publikation som han äger står för (de flesta har ju trots allt ingen egen relation till den). Detta borde kunna förklaras med några få och lättbegripliga ord, t ex ”Nyheter Idag räknas ofta in i kretsen av högerpopulistiska och/eller främlingsfientliga sajter” (och så ett par bra källor på det). Det är saklig och väl verifierad information som fullgör sitt enda syfte – att förklara för läsaren hur IS:s publicistiska ambitioner ser ut. Sen borde saken kunna vara avgjord, utan att vi tar otillbörlig hänsyn till partilobbyister, en skara tillskyndande och nyväckta WP-konton, rena troll eller personer som av andra skäl värnar om artikelobjektets renommé. Lindansaren (diskussion) 17 augusti 2017 kl. 13.29 (CEST)”

    Svara
    • G

      /  09/07/2017

     ”Jag noterar att Invandringskritisk är omdirigerat till Främlingsfientlighet. Sannolikt är många som är invandringskritiska också främlingsfientliga, men det är två olika saker även om vissa (eller stora) delar sammanfaller. Detta är dock en annan debatt. Jag anser att vi ska ha mycket hög prioritet att det vi skriver följer de källor vi använder. Om en källa skriver invandringskritisk och vi återger det som främlingsfientlig så gör vi något som jag inte stödjer. Mvh –Bairuilong (diskussion) 28 augusti 2017 kl. 08.18”

     Stämmer….

     ”Främlingsfientlighet
     (Omdirigerad från Invandringskritisk)”
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Invandringskritisk

     Svara
    • G

      /  09/07/2017

     Skratta eller gråta….

     ”Expo är den trovärdigaste källan i detta fall. Därom råder ingen tvekan. Tostarpadius (diskussion) 28 augusti 2017 kl. 22.48”

     Svara
    • Ivar L

      /  09/08/2017

     Ja, det var väl bara en tidsfråga innan Wikipedia skulle bli politiskt. Felet är ju att de antagligen rekryterar redaktörer och moderatorer ur samma grupp människor som journalister rekryteras ifrån. Tänk att det alltid måste bli Pravda av allting.

     Konsekvens?
     I vart fall de som vetter åt extremhöger läser Metapedia och vi andra läser inte alls.
     Jo, det finns ju Flashback i alla fall. Även om det inte är lika praktiskt som Wikipedia.

     Tänk om människor med samma sunda förhållande till yttrandefrihet som Flashback hade fått vara Wikipediaredaktörer istället.

     Svara
     • Senior

       /  09/08/2017

      Ja, man kan ju tycka att något med ambitionen att vara ett uppslagsverk skulle försöka ha så mycket och så brett innehåll som är möjligt.

      Men detta är ju modus operandi sedan länge inom vänstern: infiltrera och påverka från insidan.

      Du kan inte ens starta en loppis på facebook eller en sida om fågelskådning utan att någon vänsterstolle kommer och kräver rätt värdegrund och en massa konstiga regler att förhålla sig till.

  • Vic

    /  09/07/2017

   Självklart finns det fog för masspanik hos de etablerade partierna när det plötsligt dyker upp ett riktigt högerparti. Samtliga riksdagspartier är ju nån sorts social-liberaler och ett riktigt högerparti har väl inte synts till i mannaminne. Personligen tycker jag det hela är intressant.

   Svara
  • G

    /  09/08/2017

   Svara
 2. Koistinen bor faktiskt på Årstasidan, vid Liljeholmskajen.

  Svara
  • MiT

    /  09/07/2017

   Japp, var väl därför en föreslog just det stället antar jag 😛

   Svara
 3. Jan

   /  09/07/2017

  invandringen som helhet är av invasiv och parasitär karaktär och skadar Sverige både på kort och lång sikt. inte enbart ekonomiskt utan också kulturellt och socialt. Invandringen är ett svek inte bara mot oss utan också mot våra föräldrar och deras föregångare. De som byggde landet. De byggde landet för oss. Inte för horder av asylturister från Asien och Afrika.

  Svara
  • Missnöjd man

    /  09/07/2017

   Men observera att det inte är flyktingarna vi ska klandra. Dom har varit rationella och fattat beslut som är bra för dem.
   Det är våra svenska politiker och deras rådgivare och supporters som ställt till eländet genom att tillåta ”flykten till Sverige” och till och med uppmuntra eländet genom att fatta beslut som är så gynnsamma för invandring.

   Svara
   • Precis.

    I slutändan så stod våra politiker och lovade guld och gröna skogar och flyktingarna/migranterna såg chansen och i en del fall till och med betalade smugglare för att ta dom hit. Politikerna å andra sidan tänkte aldrig igenom att de kanske skulle behöva genomföra dessa löften och blev därefter ”chockade” och ”kunde absolut inte förutse” detta tåg av flyktingar/migranter.

    Politikerna är de som förtjänar att skällas på. De skapade situationen som vi befinner oss idag. Många hade aldrig lämnat sina hemländer om det inte vore för politikerna.

    Svara
  • x

    /  09/07/2017

   @jan
   All invandring är inte av ”parasitär karaktär och skadar Sverige”.
   För mig är alla de som skaffat sig bostad och ett hederligt jobb innan de flyttar hit och som sedan försörjer sig och sin familj och betalar skatt välkomna.
   Det olustiga är att dina kompisar inom LO förföljer de som klarar sig själva med rasistiska glåpord och med ”go home”.

   Svara
   • Jan

     /  09/07/2017

    Har jag inte sagt. Jag sa invandringen som helhet. Särskilt den typ av asylinvandring av masskaraktär vi haft de sista årtiondena. Den sista raden borde du be om ursäkt för. Fast det har du väl inte vett om att göra.

    Svara
 4. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
  • Jan

    /  09/07/2017

   Lägg ner den här gigantiska bidragsparasiten. Anlitar man Arnstad är det dags att pipelinen från skattebetalarna stängs av.

   Svara
  • Olof

    /  09/07/2017

   Intressant att han säger ‘den nazityska’ ockupationen.

   Jag antar att han vill kunna skilja på den och den nuvarande samhällsgenomsyrande nazismen där…?

   Visst blir man riktigt stolt som svensk när våra brödrafolk, som faktiskt upplevt nazister, får alla möjliga epitet kletade på sig av vår fina godhetsadel…

   Svara
  • Vad räknas som ”medverkan”? Hur mycket motstånd måste man göra innan det slutar vara ”medverkan”? Räcker det att man är obeväpnad och inte vill be skjuten av förbipasserande soldater?

   Ingen ockupation skulle ha varit möjlig utan lokalbefolkningens ”medverkan”! Det är det som än meningen med ”Shock and Awe”.

   Det går inte att kontrollera varje individ; inget land har så stor militär. Om inte USA får för sig att ockupera Vatikanstaten, förstås.

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/07/2017

    Nja, USA’s militära styrkor är ungefär lika stora som alla andra länder tillsammans. De har tillräckligt med personal och resurser att ockupera ett mellanstort europeiskt land utan att anstränga sig. Krig är som vilket annat ekonomiskt övervägande som helst, är det värt kostnaden att trycka på knappen och gå all in? Regionala konflikter, s.k. ombudskrig ger mer för varje investerad dollar. https://sv.wikipedia.org/wiki/Ombudskrig

    Svara
  • Melmac

    /  09/07/2017

   Den mannen är sanslöst enkelspårig. Så pass mycket att man börjar undra om det är projektion han sysslar med. Han går där hemma i sin ensamhet, små heilar, ser gamla tal med Hitler och läser Mein Kampf. O så får han ett infall att någon har sett honom så måste han ut o twittra för att döva sin paranoia.

   Svara
 5. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
  • Jan

    /  09/07/2017

   Romer är en folkgrupp som till stora delar försörjer sig själva genom att parasitera på andra folkgrupper. Knappast något att vara stolt över. Att en del romer genom historien har varit förföljda ändrar inte den helhetsbilden. Den som enbart ser romer som offer väljer samtidigt att se bort från verkligheten.

   Svara
   • Missnöjd man

     /  09/07/2017

    Absolut. Man kan väl säga att i Sverige var romerna missgynnade fram till runt 1960, sen har dom istället fått mattan krattad ordentligt men dom har ju inte tagit chansen. Sen kommer dessutom alla utländska romer som Sverige inte har ett skit ansvar för och som borde övervakas stenhårt för att undvika att de begår brott.

    Svara
    • Rikard

      /  09/07/2017

     Hej.

     Statens kostnad för övervakning skulle snabbt överstiga värdet på brotten. Bättre metod är lagstiftning som bötfäller den som tillåter illegala personer att bedriva sin verksamhet, gömmer dem och på annat sätt bistår i deras brottsliga verksamhet.

     Exempelvis samtidigt ge butiksinnehavare både rätten och skyldigheten att ”upprätthålla en ren, välstädad, ej för framkomligheten besvärande eller på annat sätt främjande bettleri, tiggeri och liknande, miljö”.

     Då blir det rätt snabbt tomt framför butiker och liknande och om bötesbeloppen för de som är medhjälpare i den här sortens brottslighet sätts på nivåer i stil med som lägst ett basbelopp plus eventuell näringsidkares och statens samlade utgifter för att ha hanterat ärendet så lär det inte vara så många som finner det lönt att stödja denna slavhandel som tiggeriet understundom är.

     Eller något åt det hållet; innan man går från ax till limpa med sådana lagar bör de tröskas grundligt.

     Det förutsätter förstås politiker som vill våga, och vågar vilja, göra något över Fridolin/Löfven-nivån.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 6. MiT

   /  09/07/2017

  https://www.svd.se/svenska-operadivor-okar-mest-i-lon

  Svara
  • Jan

    /  09/07/2017

   Om Nordea har hon dock en del rätt. Flyttar de utomlands så står det var och en fritt att ta ut sina pengar från den banken. Jag är inte imponerad av Nordeas beteende. Det går bra att ta emot skattepengar men när man måste bidra det minsta då sticker man. Imponerar säkert på nyliberalerna i Centern. Men inte på mig.

   Svara
   • Olof

     /  09/07/2017

    … ta bara inte ut lånen. EU kan gott få baila ut den svenska bostadsbubblan…

    Svara
    • Klimathotet

      /  09/07/2017

     Nordea är en finskägd bank sedan svenska staten sålde hela sin del 2013. Det normala är att ett företags huvudkontor ligger i samma land som ägarna finns. Sen sparar de ca 600 miljoner Euro per år på att betala resolutionsavgift till ECB i stället för till svenska staten. Pengar som bara försvinner ner i den humanitära stormaktens gigantiska slukhål, något som ”Team Godheten” hade räknat med att ha kalas på. Jag är inte Nordeakund.

     Svara
   • x

     /  09/07/2017

    @jan
    Skattepengarna vi ”satsade” på 90-talet har vi fått igen många gånger om.
    De som byter bank har nog lika lite på sitt bankkonto som de har hjärnceller, så Nordea kommer nog inte att märka någon skillnad.

    Svara
  • x

    /  09/07/2017

   Det skulle inte förvåna mig om fler banker följer efter och flyttar sitt huvudkontor till ett land inom EMU-området när de ser hur många miljarder Nordea sparar.

   Svara
   • Klimathotet

     /  09/07/2017

    Swedbank är ett slukhål men de döljer det väl.

    Svara
 7. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
 8. Jan

   /  09/07/2017

  Hatet mot H&M från mediefeminister. Handla någon annanstans då. Ska det vara så svårt?
  http://www.expressen.se/dinapengar/ilska-mot-hochms-barnklader-pinsamt/

  Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  09/07/2017

  Mycket bråk om avdragsgilla fackföreningsavgifter. Restaurangarbetare kan tjäna upp mot en hundring i månaden. Men jag har faktiskt ett bättre tips, om de nu vill tjäna ännu mer, dra av hela fackföreningsavgiften och lämna facket.

  Svara
  • Jan

    /  09/07/2017

   Visst, men be inte om någon a-kassa om du blir arbetslös då. Eller hjälp om du hamnar i konflikt med arbetsgivaren.

   Svara
   • Senior

     /  09/07/2017

    A-kassan är separat från facket.
    Att de i symbios med sossarna har fått ta hand om administrationen är en lika stor skandal som att sossarna har fått avsteg från lotterilagen.

    Svara
   • Senior

     /  09/07/2017

    Rättelse: de flesta a-kassor kan man vara med i utan att vara fackligt ansluten.
    Vissa är helt oberoende av fackförbund, tex.
    https://www.alfakassan.se

    Svara
   • Olof

     /  09/07/2017

    Som Senior sa, man kan vara medlem i a-kassa utan att vara medlem i facket.

    Dessutom kan man komplettera med inkomstförsäkring och uppsägningstvisteförsäkring från t.ex Accept för att ersätta de bitarna av facket.

    Dock tycks de inte erbjuda mansplainingförsäkring. Det verkar man bara kunna få via facket.

    Svara
   • Pelle2

     /  09/08/2017

    Tycker att fackföreningarna gör en hel del bra saker som att förhandla fram löneökningar och andra villkor samt stöttar folk på olika sätt.

    Sedan ogillar jag att dom är så politiserade men det är väl så i hög grad av historiska skäl och gäller väl i högre grad LO-facken än tjänstemannafacken..

    Om man är välutbildad, har en eftersökt kunskap och har möjlighet att välja mellan olika arbeten så är behoven av facket inte så stort och då kan jag förstå att man inte är benägen att vara med i facket…
    Men för oss andra som kanske inte har den sitsen så är styrkan i att organisera oss väldigt bra att ha…

    Svara
   • Grodan Boll

     /  09/09/2017

    Kommer facket någonsin ge dig 400-1000kr mer i månaden?
    Är de pengarna rimliga som en ”försäkring” mot arbetsgivaren?

    Om ja, då är det troligen bra att vara med i facket.
    Om nej…

    Svara
 10. Jan

   /  09/07/2017

  Stackars Rickard Olsson som tvingas sänka sig till att jobba på vulgärkommersiella Mix Megapol. Jag gillar Gävlebon Rickard i grunden. Dock tycks han lida av någon form av nervositet i som gör att han stakar sig i direktsändning. Å andra sidan får han säkert bra betalt på Radio Ärthjärna.
  http://www.expressen.se/noje/rickard-olssons-nya-jobb-efter-kritiken-mot-svt/

  Svara
 11. MiT

   /  09/07/2017

  ”Mer om Expo och valet 2018”
  http://uvell.se/2017/09/07/mer-om-expo/

  Svara
  • Jan

    /  09/07/2017

   Expo är ungefär lika neutrala som Politism. Det vill säga inte alls.

   Svara
  • Senior

    /  09/07/2017

   Detta borde alla läsa!
   Här ser man tydligt kopplingarna mellan ”folkrörelserna”, expo, facken och Sossarna.
   -precis som i förebilderna i öststaterna.

   Svara
   • Jan

     /  09/07/2017

    Jag har ingenting emot vare sig arbetarrörelsen eller fackföreningarna. Däremot borde de inte stötta suspekta organisationer som Expo och Politism.

    Svara
   • Senior

     /  09/07/2017

    De hör ju ihop..
    De ”stöttar” inte, de är en del av…

    Svara
   • Senior

     /  09/07/2017

    På samma sätt som facken ”stöttar” socialdemokraterna.

    Svara
  • G

    /  09/08/2017

   ”Expressens kanske sämsta journalist Lars Lindström, som skriver samma krönika om och om igen sedan 5-6 år tillbaka…”

   Hahahahaha, I love it 😀

   Svara
 12. Svara
  • The Perfect Man

    /  09/08/2017

   Chang Frick kanske kan kontakta Kinas ambassad och komma över ritningarna den vägen. Liknande saker har gjorts förut, med ”lyckat” resultat…

   Svara
 13. Jan

   /  09/07/2017

  Klok ledare av Margit Silberstein där hon drar ner byxorna på den samvetslöse skojaren Ulf Kristersson. Och kappvändande moderata väljare dessutom. Ena dagen är Reinfeldt toppen, andra dagen är han inte värd vatten.

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/margit-silberstein-endast-sprakdrakten-ar-ny/

  Svara
  • Visst vore det trevligt om M kunde bestämma sig någon gång! Kristersson gör nog varken till eller ifrån.

   Väljer bara en punkt ur denna artikel:
   http://www.morpheusblogg.se/2017/09/03/kristersson-maste-gora-upp-med-den-morkblaa-valfardsfientligheten/
   Ta ett fullständigt och förbehållningslöst avståndstagande till Reinfeldts ansvarslösa invandringspolitik. Förslagsvis bör alla inom Reinfeldts innersta krets ställa sina platser till förfogande för att markera att partiet verkligen menar allvar med denna nystart.”

   Det lär inte ske, det blir mer velande, och de blir kvar under 15% i valet. Sic transit gloria mundi eller något. (Liksom andra har jag M i giftskåpet i ett par val, så för mig spelar det ingen roll.)
   PS. Jag antar att alla sett denna till leda:

   Svara
   • Jan

     /  09/07/2017

    Visst. Kristersson är lika skyldig som Reinfeldt för privatiseringarna och massinvandringen. Fast en sådan som Kristersson byter gärna åsikter om det gynnar karriären.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/07/2017

     Personligen tycker jag att den första mandatperioden för Alliansen var mycket bra med sänkt skatt på arbete,införande av Rutavdrag och permanentande av Rot.

     Det var när Alliansen lierade sig med flyktingextremisterna och miljötalibanerna i MP under den andra mandatperioden som allt spårade ur.

     Vad gäller privatiseringarna så tycker jag att dom också är bra men jag vet ju att du är en som tycker att stat och kommun är dom bästa arbetsgivarna inom skola och vård…

     Visst, Kristersson har varit med om att driva politiken under både Reinfeldt och AKB
     och är därmed medskyldig till t.ex massinvandringspolitken.
     Kan dock tänka mig att det var svårt att ha en allt för avvikande åsikt om man ville vara kvar i partiledningen.
     Kristersson tyckte uppenbarligen att det var värt det och han är ju inte den första att resonera på det sättet.
     Tänker ge honom en chans att visa vilken politik han vill driva innan jag sågar honom.

     Man kan ju för övrigt även kalla Löfven för en kappvändare som från valdagen 2014 till hösten 2016 inte såg något problem med invandringen utan tvärt om välkomnade den för att sedan slå igen dörren mer eller mindre året efter…

     Svara
     • Jan

       /  09/08/2017

      Jag har ingenting emot privat verksamhet så länge den drivs med privata medel på en öppen marknad. Privat verksamhet som drivs med skattemedel är dock en väldigt tveksam hybrid. Privat vård, privata skolor, gärna för mig, men de bör finansieras med privata medel.

     • Senior

       /  09/08/2017

      Då vill jag gärna behålla mina skattepengar så jag har råd att köpa privat vård, istället för att tvingas finansiera en oönskad statlig.

      Varför är du så emot privat vård och skolor?
      Det går ju alldeles utmärkt att bygga vägar, skolor, sjukhus med skattemedel av privata aktörer, varför skulle de inte klara av att sköta driften?

 14. MiT

   /  09/07/2017

  ”Karlskrona kommun bjöd in ‘ensamkommande’ till stadsfestival – 12 anmälningar om sexuellt ofredande”
  https://samnytt.se/karlskrona-kommun-bjod-in-ensamkommande-till-stadsfestival-12-anmalningar-om-sexuellt-ofredande/

  Svara
 15. Dreadlock

   /  09/07/2017

  Yeezus. Tina Berg (Ridskolan som flyttade) borde få sitt namn överst i en artikel om hyckleri i Wikipedia, som avskräckande exempel. Något bättre exempel på extrem kognitiv dissonans går ej att hitta. Man ryser.

  Svara
 16. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
 17. En professor påpekar det uppenbara – jösses!

  ”Omgivningens värderingar påverkar

  Svaret, enligt Wikströms forskning, är att det handlar om omgivningens värderingar under uppväxten. Värderingar som skapas av familj, kamrater och skola. Dessa har stor påverkan på om kriminellt beteende är acceptabelt eller inte.

  LÄS MER: Här är var fjärde kille dömd för brott efter högstadiet

  Det går alltså emot många av de vanligaste föreställningarna att kriminalitet primärt beror på brist på fritidsgårdar, frånvarande pappor eller trångboddhet. Och eftersom det kan vara svårt att arbeta med föräldrar som själva har många olika svåra problem och engagera dem spelar skolans miljö och värderingar särskilt stor roll, säger Per-Olof Wikström.

  – Titta på sådana här ställen som Biskopsgården. Vad finns det för jordmåner, vad finns det för skola och kamratgrupper som stödjer eller uppmuntrar utvecklingen av att man tycker att den här typen av beteenden är acceptabla?”

  https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/professor-darfor-blir-ungdomar-kriminella

  Svara
 18. hllviken

   /  09/07/2017

  Svara
 19. hllviken

   /  09/07/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  09/07/2017

   Förstår att vänsterextremisten Wåg gillar sådan konst…

   Svara
  • Rikard

    /  09/07/2017

   Hej.

   Hade vi inte en gång i tiden en lag om olovlig kårverksamhet?

   Jodå, den är kvar:

   Brottsbalken, kap 18, §4.

   Även §5 torde vara tillämplig på EXPO, AFA, Antifa m fl av regimens halvofficiella polityiska poliser.

   Lite klurigt bara att få systemet att lagföra sig självt…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Dreadlock

    /  09/08/2017

   Hahaha….sicken fjant 🙂

   Svara
 20. MiT

   /  09/07/2017

  Svara
 21. hllviken

   /  09/07/2017

  Adnan 6år i förskolan 🙂

  http://postimg.org/image/kqy1vdb4l/

  Svara
 22. G

   /  09/08/2017

  ”Sex års fängelse för mordförsök

  Det var 21 maj i år som den 24-årige mannen högg eller stack en 25-årig man med en kniv eller liknande föremål under ett bråk i centrala Norrköping. Den knivhuggne fick livshotande skador.

  24-åringen döms för mordförsök till sex år och sex månaders fängelse samt utvisning och får inte återvända till Sverige. Han ska också betala 129 000 i skadestånd.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sex-ars-fangelse-for-mordforsok-8

  Får inte återvända? Inte ens efter 10år? Kors i taket!

  Svara
 23. x

   /  09/08/2017

  Bra ledare i Expressen:
  Galenskapen om ålder måste få ett slut
  http://www.expressen.se/ledare/galenskapen-om-alder-maste-fa-ett-slut/

  Svara
 24. MiT

   /  09/08/2017

  https://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/491836817902401/
  *https://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/491836817902401/*

  Svara
 25. G

   /  09/08/2017

  ”Slöja förbjuds i muslimdominerade Tadzjikistan

  Tadzjikistan har förbjudit kvinnor från att bära slöjor och råder dem istället att hålla sig till landets traditionella kläder. Detta trots att 98 procent av landets befolkning är muslimsk.”
  https://samnytt.se/sloja-forbjuds-i-muslimdominerade-tadzjikistan/
  http://www.ibtimes.co.in/muslim-dominated-tajikistan-bans-women-wearing-veils-740633

  Svara
 26. G

   /  09/08/2017

  ”17-åring knivhögg polis – var avstängd från gymnasiet

  Den 17-åring som knivhögg en polis i nacken den 31 augusti hade två dagar tidigare blivit avstängd från sin gymnasieskola, skriver Dagens Nyheter.

  Anledningen var att han hamnat i slagsmål med två andra elever.

  En 17-årig pojke sitter häktad misstänkt för mordförsök på en polisman som patrullerade i Björns trädgård, vid Medborgarplatsen i Stockholm, den 31 augusti.

  17-åringen hittades utan id-handlingar och spårades via hans busskort, enligt uppgifter till Aftonbladet. Han bor på ett HVB-hem söder om Stockholm.

  Dagens Nyheter skriver att 17-åringen varit inskriven på ett språkintroduktionsprogram på en gymnasieskola i Stockholm sedan den 21 augusti.

  Den 25 augusti hamnade han i slagsmål i skolans matsal. Polis larmades men dök inte upp på skolan. Fyra dagar senare ska han ha slagit ner en elev, efter ett möte med skolledningen.

  Den gången kom polisen.

  – Det stämmer att skolan tillkallade polis. Man var också väldigt tydlig från skolans håll att de borde ta med pojken till psyket. Men de tyckte inte att det behövdes eftersom situationen lugnat sig, säger en förvaltningschef i kommunen där pojken är placerad, till Dagens Nyheter.”
  ..[..]..
  Den knivhuggna polisen Ted Eriksson, 33, uppgav igår för Aftonbladet att han har svår huvudvärk och smärtor i nacken. Kniven hade träffat översta bröstryggkotan och huggit av en bit av kotan.”
  http://archive.is/HIC5S

  Svara
 27. MiT

   /  09/08/2017

  Svara
 28. Gorby

   /  09/08/2017

  Svara
 29. Gorby

   /  09/08/2017

  Svara
 30. Gorby

   /  09/08/2017

  Pat Condell

  Svara
 31. Gorby

   /  09/08/2017

  Arg blatte talar angående Youtube’s censurering.

  Svara
 32. G

   /  09/08/2017

  ”Räddningstjänst och polis attackerades med flaskor vid släckningsarbete

  Sent på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till två bränder på Kroksbäck i Malmö. Brandmännen fick flaskor kastade på sig när de skulle släcka branden och fick lämna platsen.

  – Vi fick åka därifrån och kunde inte återvända dit förrän polisen säkrat platsen, säger Torbjörn Krokström, inre befäl på räddningstjänsten Syd till SVT Nyheter Skåne.

  Under kvällen brann det även i två bilar i området. Även polisen fick en flaska kastad mot sig.

  – Det är verkligen tråkigt att det ska vara så här. Tyvärr händer det då och då. Det går i vågor, säger inre befäl Torbjörn Krokström.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/raddningstjansten-attackerades-med-flaskor-vid-slackningsarbete
  http://malmo.lokaltidningen.se/extra-flaskor-kastades-pa-raddningstjansten-vid-brand-/20170907/artikler/170909726/1986

  Svara
 33. G

   /  09/08/2017

  ”Åbodådet: Misstänkt ville bli martyr

  Den misstänkte för knivdåden i Åbo hade två alternativa mål för attacken och valde inte ut kvinnor som specifika mål, enligt finländska Centralkriminalpolisen. 22-åringen ska ha velat dö martyrdöden.

  Enligt polisen hade Abderrahman Bouanane, 22, för avsikt att fortsätta attacken tills polisen eventuellt dödade honom. Innan attacken lade han ut ett muntligt videomanifest på en snabbmeddelandetjänst.

  Just nu ser det ut som om den misstänkte, som tagit del av IS propaganda, försökte dö en martyrdöd. Det är förmodligen orsaken till att inga organisationer har tagit på sig attacken, för att den misstänkte överlevde, säger Lardot.”
  https://www.metro.se/artikel/%C3%A5bod%C3%A5det-misst%C3%A4nkt-ville-bli-martyr-xt

  Svara
 34. G

   /  09/08/2017

  ”Polisen vill flytta avvisningsflyg bort från Helsingfors-Vanda: ”Demonstrationerna är en säkerhetsrisk”

  Under natten till torsdag skickades nio afghanska asylsökande som fått ett negativt beslut tillbaka till huvudstaden Kabul från flygplatsen i Villmanstrand.

  – Vi ville freda Helsingfors-Vanda flygplats av den orsaken att det har förekommit störningar, motstånd och demonstrationer som försvårar för andra resenärer och till och med påverkar den internationella flygtrafiken. Därför flyttades flyget till Villmanstrand, säger överkommissarie Liisa Lintuluoto, som ansvarar för avvisningar.”
  https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/07/polisen-vill-flytta-avvisningsflyg-bort-fran-helsingfors-vanda-demonstrationerna

  Som vanligt bara män på bilden.

  Svara
  • G

    /  09/08/2017

   Två till från Yle…

   Aktivister trycker på Migri för att bli snällare i bedömningar. Följande en fråga i artikeln, YLE verkar bergsäker på att så är fallet, ALLA har flytt från hot eller förföljelse, och då måste de ändå gå efter vad de s.k ensamkommande själva uppger…

   ”Det handlar om unga människor som flytt från förföljelse eller hot i sitt hemland. På vilket sätt försvinner förföljelsen när personen fyller arton?”
   https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/06/far-de-bara-stanna-tills-de-fyllt-arton-migris-linje-gallande-flyktingbarn

   ”Klagomål gällande polisens agerande då afghanfamilj avvisades

   Justitiekanslern har tagit emot ett klagomål om polisens agerande i Jyväskylä i samband med att en afghansk familj avvisades.

   Demonstranter på plats försökte stoppa polisen och då använde sig polisen av bland annat pepparspray.

   Enligt tidningen är det en privatperson som lämnat in klagomålet.”
   https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/07/klagomal-gallande-polisens-agerande-da-afghanfamilj-avvisades

   Svara
   • G

     /  09/08/2017

    Ang incidenten med pepparspray ovan och kort uttalande om vad som sker längst i norr mellan Fin. & Sve….

    ”Inrikesminister Paula Risikko (Saml.) kommenterade gårdagens sammandrabbning mellan polis och demonstranter vid en flyktingförläggning i Jyväskylä.

    – Om man motsätter sig den finländska asylpolitiken är det inte rätt att förhindra polisens insatser, eftersom polisen gör sitt jobb, säger Risikko.

    Risikko har bett ledningen för Salmiranta flyktingförläggning i Jyväskylä att tillsammans med polisen utreda hur liknande incidenter kunde undvikas.

    – I själva verket hoppas jag att samtliga flyktingförläggningar går igenom hur motsvarande händelser kan undvikas.

    Risikko bedömer att spänningarna på flyktingförläggningarna har ökat i och med att det finns 11 000 människor på förläggningarna som har fått ett negativt asylbeslut.

    Tröskeln att ta itu med spänningarna bör vara låg betonar inrikesministern.

    Risikko vill inte ta ställning till om demonstranternas agerande i Jyväskylä igår är exempel på verksamhet som regeringen planerar kriminalisera.

    Vad gäller de asylsökandes protest i Torneå på tisdag konstaterar Risikko att om asylsökande från Finland tar sig till Sverige skickas de tillbaka, i enlighet med Dublin-avtalet.

    På frågan om känslorna svallar för mycket i asyldebatten just nu svarar Risikko att det värsta är att vi börjar slåss med varandra här.

    – Människor i nöd bör få hjälp, och de som inte kan få asyl bör kunna återvända under lugna former, till exempel genom att återvända frivilligt, säger Risikko.”
    https://svenska.yle.fi/artikel/2017/09/05/inrikesminister-risikko-polisens-arbete-far-inte-forhindras

    Jodå vissa ”asylsökare” återvänder frivilligt… till Sverige alltså, favorit i repris från 25 September 2015….

    ‘Finland’s no good’: Disappointed migrants turn back

    Hundreds of predominantly Iraqi migrants who have travelled through Europe to reach Finland are turning back, saying they don’t want to stay in the sparsely-populated country on Europe’s northern frontier because it’s too cold and boring.

    ”You can tell the world I hate Finland. It’s too cold, there’s no tea, no restaurants, no bars, nobody on the streets, only cars,” 22-year-old Muhammed told AFP in Tornio, as the mercury struggled to inch above 10 degrees Celsius (50 Fahrenheit) on a recent blustery grey day.

    He had already travelled from Tornio to the capital Helsinki almost 750 kilometres (465 miles) south, and then back up to the Tornio border again to return to Sweden.

    ”Finland is no good,” the men echoed each other.”
    https://www.yahoo.com/news/finlands-no-good-disappointed-migrants-turn-back-152042061.html

    Svara
   • G

     /  09/08/2017

    3 filmer från youtube i artikeln. Postar länk till artikeln ist för å posta alla 3 videorna här i kommentarsfältet.

    ”Här använder finsk polis pepparsprej mot militanta afghaner”
    https://nyheteridag.se/har-anvander-finsk-polis-pepparsprej-mot-militanta-afghaner/

    Svara
 35. Pelle2

   /  09/08/2017

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna visar att Eliasson ljuger när han påstår att dom kunde välja krypteringsnivå på sitt löne- och personalsystem på egen hand när dom lät CGI få tillgång till detta.
  https://ledarsidorna.se/2017/09/rikspolischefen-och-det-bla-skapet/

  Svara
 36. MiT

   /  09/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2017

   Framförallt förstår jag inte hur någon man med ett uns självbevarelsedrift skulle vilja vara ihop med en manshatande feminist.
   Gissar att om någon man kom så långt att han fick ligga med dom och frågade om vad dom tycker är skönt för att försöka ge dom en orgasm så skulle dom säga jag är ingen uppslagsbok, Googla på kvinnlig orgasm.
   Sedan skulle dom gråta ut om vilken värdelös man han är som inte vet hur han skall göra för att ge henne orgasm…

   Svara
   • Uffe

     /  09/08/2017

    Det finns en hel del män som skulle mer än gärna ligga med dessa manshatande feminister.
    De typiske män som får en kick av det kallar sig för feminister, är masochister och röstar på (s), (v), (mp) eller helst (fi).
    Även för en del män på den borgerliga kanten är dessa kvinnor en dröm – för de som kallar sig för feminister.

    Svara
    • Pelle2

      /  09/08/2017

     Jodå, det finns män som mer än gärna förnedrar sig genom att kalla sig för feminister i förhoppning om att få en klapp på huvudet och kanske lite sex men dom är ganska få vill jag påstå.
     Dom flesta av oss skulle aldrig förnedra oss själva på det sättet eftersom vi inte ställer upp på deras manshatiska ideologier.

     Svara
  • G

    /  09/08/2017

   Ja, även dessa två var med i programmet. Halloween är dock 31 oktober, så de är lite tidigt ute kan man säga…

   Svara
  • Klimathotet

    /  09/08/2017

   😛 de ser ut som tyska porrskådisar, fast tyskorna brukar ha så mycket tatueringar att armar och ben ser ut som broderade lampskärmar.

   Svara
 37. Ivar L

   /  09/08/2017

  Svd debatt idag om Marockanska gatubarn. Två forskare – Michael Tärnfalk och Katarina Alexius – går igenom läget:
  https://www.svd.se/socialtjansten-kan-inte-ta-hand-om-gatubarnen

  I princip målar de upp en bild av att det knappt finns några verksamma lösningar och att det kommer att komma fler barn:
  ”Sverige försökte även samarbeta med Marocko om inrättande av särskilda barnhem i Marocko. En återförening mellan barn och vårdnadshavare blir emellertid ofta komplicerad då många av barnen saknar vårdnadshavare i hemlandet, och myndigheterna i hemlandet, enligt svenska medier, visat ringa intresse för deras återvändande. Det talar snarare för att fler söker sig hit.”

  Kanske inte är så dumt att ha fungerande gränser? Att flytta all världens problem till Sverige är knappast en bra lösning. När väl en sådan här rutt etablerats så lär den finnas kvar så länge som gränsen i princip står öppen. Särskilt som färden genom EU är utan hinder.

  Och vad måste vi prioritera ner? Jo, såklart andra barn:
  ”Dyra placeringar i en ekonomiskt trängd kommun kan medföra att andra utsatta barn måste avstå från behandling.
  Prioriteringar mellan olika utsatta barns behov är oetiskt och olagligt, men så ser den krassa kommunala verkligheten ibland ut.”

  Och vad kostar det?
  Svinmycket:
  ”En placering i familjehem eller HVB-hem är oftast otillräcklig för rymningsbenägna barn. Statens institutionsstyrelse har därför för dessa barn cirka 700 särskilda LVU-platser fördelat på 24 institutioner med högt säkerhetstänkande: pansarglas, låsbara dörrar, hög personaltäthet och inhägnade rastgårdar. Kostnaden enligt myndigheten för ett barn på låst behandlingsavdelning är cirka 2 124 000 kr/år, ibland dubbelt högre (SiSFS 2016:1).”

  Artikelförfattarna skriver enbart om gatubarnen. De har inte intresserat sig för hur den inhemska befolkningen skall skyddas. Den artikeln hade man ju gärna läst annars.

  Svara
 38. G

   /  09/08/2017

  Svara
 39. G

   /  09/08/2017

  Svara
 40. G

   /  09/08/2017

  Svara
 41. G

   /  09/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2017

   Nej, ingen är förvånad att V är inblandade..

   Svara
  • Grodan Boll

    /  09/09/2017

   Be nu er pappa och mamma ur övre medelklassen om pengar att swisha.
   Kampen fortsätter!

   Svara
 42. G

   /  09/08/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2017

   Helt jävla sjukt att dom menar att könsseparerade badtider ger ökad jämställdhet.
   Dom är så jävla skitnödiga att dom hellre kallar könsförtryck för jämställdhet
   än att ifrågasätta sant patriarkala hederskulturer.
   Sedan kan vi vara ganska säkra på att samma personer skriker om att dom är förtryckta av de patriarkala svenska männen…

   Svara
   • Kristian

     /  09/08/2017

    Fantastiskt att se alla dessa människor: ”små avsteg från principer är inte så farligt”, ”se till flickornas bästa”. Jämlik men åtskild är vad de säger, men det förstår det inte.

    Skall vi ha skilda badtider på grund av hudfärg? Exakt samma argument låter nu vidrigt, eller hur, relativister?

    Svara
 43. Daniel

   /  09/08/2017

  På frågan var Kim Källström bor så är svaret Kungsholmen i centrala Stockholm, prislapp drygt 16 miljoner.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2017

   Är väl ingen som är förvånad.
   Godhetsapostlarna brukar bo på fina innerstadsadresser där risken för att träffa på flyktingarna är minimala.
   konsekvensen av flyktingpolitiken påverkar knappast heller dom eftersom dom kan betala sig till fördelar som andra inte har…

   Svara
  • Jan

    /  09/08/2017

   Det går att göra en koppling till Maslows behovshierarki här. När man redan har allt så brukar välgörenhet vara ett behov bland förmögna. Ofta för att skapa en glans runt sin person. Därav drottningens passion för välgörenhet av olika slag. Nota bene, de här personerna gör inga avkall på sin egen levnadsstandard. Godheten och välgörenheten är bara en bonus ovanpå allt annat.

   Svara
   • Senior

     /  09/08/2017

    Där har du fel detta är kulturellt betingat.

    Det är bara i sverige det är fult att vara generös och givmild, såvida du inte är det med andras pengar, då är det fint…

    I tex. Sydafrika förväntas du ha en maid och/eller en trädgårdsskötare om din inkomst överstiger en viss nivå, vare sig du behöver eller ej.

    Svara
    • Kristian

      /  09/08/2017

     Skulle vilja påstå att ni talar om samma sak: när man tillfredsställt de basala behoven går man på de mer abstrakta.
     Dessa är ofta kulturellt betingade, men olika kulturer vill se olika saker.

     Inga av dessa tecken på att man är ”fint folk” ger någon reell skillnad i vad de mindre bemedlade kallar ”vardagen”. För folk på toppen däremot kan de vara avgörande för att bjudas in i ”rätt” sammanhang.

     Svara
    • Jan

      /  09/08/2017

     Har fel? Och det avgör du? Du som påstår att faktan (som inte ens är ett ord) är genitiv singular av fakta. Du är sannerligen en kretin. Grand mal.

     Svara
     • Senior

       /  09/09/2017

      ”fakta, avser inom till exempel filosofi ett faktiskt föreliggande sakförhållande.”

      Källa:
      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Faktum

      Exempel:
      ”Faktan talar sitt tydliga språk.”

      (Vilket är är genitiv singular)

      Du är sannerligen imbecill

      https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Imbecill

     • Senior

       /  09/09/2017

      …..Kan även vara en accusative singular av fakta.

     • Senior

       /  09/09/2017

      Om detta nu är kopplat till Mazlovs behovshierarki, hur kommer det sig att folk i de nedre delarna är minst lika givmilda eller mer än de som befinner sig i toppen?

      Förklara gärna denna anomali från ditt resonemang istället för att göra dig till åtlöje med personliga påhopp.

     • Jan

       /  09/09/2017

      Senior: Det är inte så mycket det faktum att du har fel som gör dig till en kretin. Fela kan vi alla göra. Det är det att du inte ger dig trots att du bevisligen har fel. Bara en kretin envisas med sådant. Sedan tjafsar du om personliga påhopp samtidigt som du kallar mig imbecill. Är det någon som gör sig till åtlöje här så är det du.

   • Senior

     /  09/08/2017

    Dessutom är min ovetenskapliga men praktiska erfarenhet att givmildhet oftast står i omvänd proportion mot det egna välståndet.

    Svara
  • MiT

    /  09/08/2017

   Så han ville inte bo bland alla världsmedborgare alltså, det är bara andra som ska göra det…

   Svara
 44. x

   /  09/08/2017

  När Systembolaget återinförde lördagsöppet 2001 så var alla ”experter” eniga om att folk skulle nästan supa ihjäl sig.
  Samma sak när införselkvoterna inom EU för alkohol slopades 2004 – Sverige (läs regeringen med Ringholm i spetsen) försökte till varje pris behålla införselkvoterna för ”folkhälsans skull”.

  Svara
 45. x

   /  09/08/2017

  Svara
 46. x

   /  09/08/2017

  Svara
 47. Kristian

   /  09/08/2017

  Men … jag trodde vikingar var onda?

  Bidrar med lite fnöske: ”camp followers” blir väl ”tross” på svenska.

  Svara
  • Rikard

    /  09/08/2017

   Hej.

   Hr Petmoj ber att få inflika att ‘camp follower’ brukar syfta på antingen fru och barn till en soldat (eller annan militär person), eller en prostituerad som reser med hären. Kan även syfta på hantverkare eller annan person inom serviceyrke som är härens soldater behjälplig. Ordet kan användas nedsättande i betydelsen (krigs)profitör, och används ibland inom amerikansk och brittisk politisk polemik med den utökade betydelsen ‘person som stödjer ett visst politiskt läger/en viss kandidat enkom för profit’, detta i syfte att indirekt utmåla politikern eller partiet som mutbart.

   Så ja, det kan betyda tross, men det kan också syfta på en hel del annat. 🙂

   Hela SVT:s text är en orgie i nyspråk när redaktionens formuleringar läses i kontrast mot de betydligt mer försiktiga utlåtanden respektive forskare framför. Jämför rubriken med följande citat ur texten:

   ”– Jag tror att hon var en del av den kringresande vikingatida härskarklassen, med anknytning både till Baltikum och Atlantkusten.”

   respektive SVT:s rubrik:

   ”Forskarnas upptäckt: Vikingarnas främsta krigare var en kvinna ”

   Tyvärr exakt den blandning av manipulativa glidningar man kan vänta sig av statens media.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Kristian

     /  09/08/2017

    Tack.
    Ja, ”del av härskarklassen” kan man ju tolka som man önskar.

    Svara
   • Dreadlock

     /  09/08/2017

    Underskatta aldrig den moderna vikingkvinnan med twitter ,facebook ,privatbloggar och offentlig anställd i statens megafon för rörliga bilder och feministiska åsikter. Fruktansvärda vapen .

    Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2017

   Antar att dom genast kommer att problematisera vikingakvinnornas våldsbenägenhet…..
   Skulle dock tro att dom istället kommer hylla kvinnorna som starka kvinnor,

   Svara
   • Kristian

     /  09/08/2017

    … vars män ägde slavar.

    Svara
    • Dreadlock

      /  09/08/2017

     (Pelle å Kristian)

     ” Vikingarnas främsta krigare var en kvinna ”

     Öppna pandoras box haha…

     Svara
  • Leif

    /  09/09/2017

   Observera också att hon var officer. Uppenbarligen har man hittat indikationer på det. Jag gissar på överste.

   Svara
   • Rikard

     /  09/09/2017

    Hej.

    Officer måhända.

    Men var hon också en gentleman?

    Det verkar ju vara det frågan gäller, så här i den post-Weibull:ska historieskrivningens era.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 48. Gorby

   /  09/08/2017

  Tydligen har jagärhär-gänget lyckats stänga ner Granskning Sverige på Facebook (men sidan verkar vara uppe igen).

  En av Granskning Sverige’s medarbetare Fabian Fjälling kommer att medverka i kvällens livesändning av Ingrid & Conrad (live nu).

  Ska bli intressant och höra vad som kommer att komma fram…

  Svara
 49. MiT

   /  09/08/2017

  Svara
  • Kristian

    /  09/08/2017

   Den uppenbara motfrågan:

   Svara
 50. Kristian

   /  09/08/2017

  Svara
  • Kristian

    /  09/08/2017

   De kunde väl få hjälp av de mycket rika människor som lär finnas i just Nigeria? Jag fick email en gång …

   Svara
 51. Läser dagstidningar från andra länder.Det är lite hårdare straffsatser i England än här. 16 år gammal tjej blev våldtagen av två unga och två lite äldre äldre män. 17 år gamla gossen fick 7 års fängelse. 21 år, fick 14 år precis som de äldre.
  De gör nog inte om det – på ett tag i alla fall.
  Här skulle det bli snack med en socialtant för barnet och kanske tre månader för den andra.

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 5 | WTF?
 2. ”hushåll fullt med alibin” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: