Sinnessjukt och rubbat!

Sverige har återigen visat sig från sin mest sinnessjuka sida, den här gången om biblioteken. Man hävdar att det är högerextremister som orsakar problemen för och på biblioteken. Jo, på fullt allvar så hävdar man detta. Journalister, krönikörer, kulturskribenter osv hävdar detta bestämt.

Anna Hellgren skriver på Expressen att problemen på biblioteken inte alls har något med invandring att göra, att det är den sk ”högern” beskriver problemen på biblioteken med hot, misshandel, gängkriminalitet osv som ett invandringsproblem.

Väl rutet

säger Bror Dukt… Johan Hilton på DN. Här gäller det att ösa på.

Ja ska vi läsa vad SVT säger om saken? Alltså det som Hellgren själv länkar och som ska vara bevis på att högerextremister är Det Stora Hotet? Man pratar med en kille i Hässelby som brukade hänga på biblioteket med sina vänner, Wasam Jawad heter han. Vad säger han på frågorna om varför det är stökigt?

Hela området är stökigt. Åkermyntan här i Hässelby är jättefint, men ingenting händer. Det finns ingen sysselsättning för unga, det finns inga jobb, det finns inget att göra och det finns ingenstans att ta vägen.

Är det en bekräftelse på att det är högerextremister som ”stökar? Yes? No?

Personerna som av flera debattörer pekats ut för att vara de som stökar på biblioteken, som kategoriseras som ”unga sysslösa män” och som bor i utsatta förortsområden, anges ha haft svårt att bli tillsagda och att de uppvisar en respektlöshet inför bibliotekspersonalen och biblioteket som institution.

Har du svårt när någon som du inte känner säger till dig att vara tyst?

– Nej, men det är inte det. Tio ungdomar sitter och har roligt

10 ungdomar, ett gäng alltså, som sitter och har roligt? Eller?

och så kommer någon fram och säger ”tyst nu” med värsta attityden eller ”gör ni såhär hemma? Har inte er mamma lärt er?” Såklart det blir tjafsigt när de säger så där.

fortsätter Jawad. De anser att folk som säger till har ”värsta attityden” och säger att det såklart blir ”tjafsigt” då. Låter det väldigt högerextremt med 10 invandrarungdomar i ett gäng som inte klarar av en tillsägelse om att de är ”stökiga”?

– Jo, det ska vara tyst härinne, men allt handlar om hur du säger till. Exempelvis, Ellinor som jag jobbar här, henne har jag känt sedan jag var tolv-tretton år och till idag, så har vi jättemycket respekt till varandra. Hon kommer fram på ett jättebra sätt och när hon säger ”nu får du vara tyst”, så klart är vi tysta. Det är på sättet du tilltalar oss. Är du snäll, trevlig och visar respekt, självklart ber vi om ursäkt och går därifrån. Men visar du ingen respekt, ja…då kan det bli bråkigt.

Ett TYPEXEMPEL på vilka det är som ”stökar” och ställer till problem på biblioteken, de som kräver ”respekt” utan att veta vad ordet betyder. Utan att veta att man inte automatiskt blir respekterad bara för man finns utan att man måste förtjäna respekten.

Ett exempel på ett sätt att förtjäna respekt på t ex ett bibliotek, förutom att respektera andra, är att inte börja kräva respekt när man blir tillsagd för att man själv INTE visar andra respekt. Oavsett hur man blir tillsagd! Ber man däremot om ursäkt och inte upprepar sitt beteende så kan man börja få respekt. Ställa krav på hur folk ska tilltala en när man själv brustit i respekt mot andra besökare är ett tydligt tecken på vilka det handlar om. Nyckelordet i det hela är det där ordet ”respekt”, det avslöjar så enormt mycket om vilka det är!

Sen kan man läsa om Neudings reportage om problem på olika bibliotek.

I slutet av artikeln på SVT, som Hellgren länkar till som bevis för att det stora problemet på biblioteken är högerextremister, kan man hitta det här

Högerextremister på biblioteken

Men det handlar inte bara om stökiga ungdomar, utan också om ett annat problem som det inte har talats så högt om.

Biblioteken som ska vara en arena för diskussion och arrangerar seminarier på aktuella ämnen, har fått vittna om hotfull stämning även där.

– I Stockholm stad har det hänt att man fått avbryta seminarier på grund av högerextremistiska krafter och där folk ställt frågor som varit invandrarfientliga helt enkelt, berättar Linder.

Det handlar om komplicerade situationer som uppstår där frågor om yttrandefrihet debatteras:

– Det har funnits situationer där åhörare går in och tar över och istället för att fråga eller vara delaktig i debatten, så ställer man seminariehållaren till svars och där bibliotekarierna varit tvungna att avbryta seminarierna eller arrangemanget för att det inte gått att hålla det i en öppen anda, och det här är också en hotfull situation som bibliotekarierna måste hantera, säger Linder.

Endast det där. Väldigt luddigt är det dessutom. ”Högerextremistiska krafter” som ska ha ställt ”invandrarfientliga frågor” och att det ska ha varit hotfullt. Vad är ens en invandrarfientlig fråga? I övrigt så är det komplicerade situationer och liknande. Vad nu det är.

Där har ni Hellgrens argument av stål som visar att det är högerextremismen som är det stora problemet för våra bibliotek. Jag gissar att Hellgrens definition av vad som är högerextremt och vem som är högerextrem är ganska generöst tilltagen.

I artikeln så pratar man alltså med en som uppenbart har invandrarbakgrund och som säger nästan rakt ut att det är de som i gäng ställer till med problem because respekt. Men i Hellgrens värld är det ingenting medan det egentligen är nästan allt…

Tillbaka till artikeln i Expressen igen

För visst förekommer det att förortsbibliotek plågas av unga, stökiga och/eller hotfulla män som kan antas ha migrantbakgrund, men ett större problem stavas missbruk, psykisk sjukdom och – högerextremism.

De flesta hoten från de senare beror att bibliotekspersonal inte omfamnar önskningar om bok- och tidningsinköp, men extremister dyker också upp under författarbesök, stör och skränar fram rasistiska utsagor.

Det sitter alltså gäng med högerextremister och skränar på biblioteken? Really?

Majoriteten av ordningsproblemen handlar enligt DIK om social utslagning till följd av missbruk, sjukdom och arbetslöshet.

Jag har inte läst rapporten men tvivlar starkt på att fackförbund kan dra sådana slutsatser om självrapporterade händelser.

Men lösningen på problemen är inte att uteslutande skylla på ungdomar med en påstått inneboende och kulturstyrd våldsamhet.

Men lösningen på problemen är att låtsas som att det är helt andra som orsakar dem? Det måste väl var och en ändå förstå är totalt rubbat?

Det är förmodligen att hoppas på för mycket att bibliotekens självutnämnda högerriddare skulle ändra uppfattning, men vi andra måste hålla oss till fakta.

Min fetning ovan. Den är ganska viktig. För man kan nu läsa i slutet av artikeln

Texten är uppdaterad. I en tidigare version hävdades felaktigt att en majoritet av hoten mot bibliotekarier är högerextrema.

Det är viktigt med fakta. Sånt som vi andra måste förhålla oss till… Men

Väl rutet

Jag nämnde det här med biblioteken häromdagen

Massutmaning på biblioteken

För apropå det där med att folk ska ha ställt ”invandrarfientliga” frågor

Och påtryckningarna mot bibliotekspersonal lär inte minska framöver, tror Anja Dahlstedt på Botkyrka bibliotek.

– Nej, för samhället runt omkring oss har förändrats. För tio år sedan hade vi policys att inte köpa in böcker som spekulerade i våld, porr och rasism. Det var självklarheter då. Nu ifrågasätts sådana formuleringar.

Så har det inte alls förändrats nämnvärt. Vad som däremot HAR förändrats är vad som är rasism. Inte hos folk i allmänhet för de flesta har nog en rätt klar bild av vad som är rasism utan den har förändrats hos bibliotekarier eftersom de numera är mer vänsteraktivister än bibliotekarier. För dem är numera allt som inte är asylpositivt rasism, alla som inte tycker att alla i världen har rätt till Sveriges välfärd är då också rasister i deras ögon. Det är väl därför de anser att fakta kan vara rasistisk antar jag.

Men det finns ju ett bra och enkelt sätt att kontrollera om det är högerextremister som ställer till med bekymmer på biblioteken. Det är ju så att högerextremister funnits i Sverige under mycket lång tid. Då borde också misshandel, droghandel, hot, våld, trakasserier, gäng som hänger där och kräver ”respekt” när de beter sig som rövhål osv varit minst lika vanliga förut? Eller kanske t o m vanligare? Då har vi ju tagit bort ”invandrare” ur ekvationen nästan helt? Eller i alla fall de som kommer från MENA.

Hur var det på biblioteken på 70-, 80- och halva 90-talet? Det fanns en hel del högerextremister då, biblioteken borde ju då haft enorma problem?

Så, hade biblioteken enorma problem då när man plockat bort ”invandrare” ur ekvationen?

Om de INTE hade enorma problem då så är knappast högerextremister problemet. Även om högerextremismen såklart kan ha förändrats genom åren. Men det finns massor av annat som också har förändrats genom åren. Såna som kräver ”respekt” t ex…

**********

Apropå La Famiglia

Sinnessjukt. För att det är sant på ett sjukt sätt…

Kommer från Mustafa Panshiri.

**********

Är det kanske högerextremister som attackerar väktare?

När började ICA-personal behöva ha väktare som eskorterar dem till bilarna?

**********

Hela Sverige är tamejfan sinnessjukt! Hålla på att låtsas som om t ex de allvarliga problemen på biblioteken beror på något helt annat när ALLA vet vilka det är som orsakar dem är inte underligt, inte barockt, inte semigalet utan rakt av SINNESSJUKT! Fattar ni det? SINNESSJUKT! Rubbat! Neuding har lagt fram HUR MYCKET SOM HELST som visar vad det handlar om men Hellgren bara ”högerextremisterna är det stora hotet mot biblioteken”. Hon påminner om Stellan Sundahl som Sten Andersson i Helt Apropå som bara tjatade om Arafat hela tiden oavsett vad andra pratade om, ”Men du vet Arafat …”.

Och det är samma sak med varje allvarligt samhällsproblem! Man låtsas som om det beror på helt andra saker hela tiden i stället för att försöka komma åt problemen! SINNESSJUKT! Totalt RUBBAT!

ICA-personal behöver väktare för att kunna lämna affären! SINNESSJUKT! RUBBAT! Men såna som Hellgren kan alldeles säkert helt skamlöst låtsas som om det är högerextrema som orsakar detta och få massor av

Väl rutet

på twitter.

Hela Sverige är som Sten Andersson i Helt Apropå, oavsett vad som visas, kommer fram bevisas, är extremt tydligt osv så är svaret på problemen alltid nåt helt irrelevant. Sten Anderssons ”Men du vet Arafat” är nu

Men du vet anmälningsbenägenheten

Men du vet mörkertalet

Men du vet högerextremisterna

Men du vet de vita svenska heterosexuella männen

osv i en aldrig sinande ström. Det är ALDRIG de som orsakar problemen man diskuterar.

SINNESSJUKT OCH RUBBAT!

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. Vic

   /  09/26/2017

  Inget större problem med högerextremister nu än det varit tidigare, bara anmälningsbenägenheten som ökat.

  Flåt, kunde inte hålla mig.

  Svara
 2. hllviken

   /  09/27/2017

  MATRIX – är du vaken eller sover du än?

  Svara
  • WJ

    /  09/27/2017

   Lite väl mycket foliehatt på den där karln.

   Svara
  • Rikard

    /  09/27/2017

   Hej.

   Personligen tycker jag hela liknelsen med Matrix är fånig.

   Rött eller blått piller?

   Du tar ju fortfarande ett piller.

   Varför skulle den som erbjuder dig pillret ha två olika piller, när man kan erbjuda dig samma fast med olika färg?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 3. Pelle2

   /  09/27/2017

  Alice Teodorescu skrev en ledare om pjäsen om tidningsbolaget Stampen där Alice framställdes som en vampyr. Hon såg det som en stereotyp bild av Rumäner och undrade om vänstern hade sett det som en satir om en svart politiker med invandrarbakgrund hade framställts som kannibal eller någon annan med invandrarbakgrund hade framställts som en tjoande indian i fjäderskrud.

  Den så kallade dramatikern Gertrud Larsson menar att det inte är jämförbart att framställa Teodorescu som vampyr med t.ex en svart som framställs som kannibal. Hon menar att det inte är något nedsättande utan tvärt om coolt att vara en vampyr.

  Vad hände med den ”rasifierades” rätt till tolkningsföreträde som vänstern brukar omhulda för egen del ?
  Men som Pascalidou framhöll så räknas väl inte Alice T som ett rasifierat offer eftersom hon är snygg, smart, framgångsrik och inte tillräckligt svart…
  Hon är ju dessutom, i vänsterns ögon,en onkel Tom och husblatte eftersom hon inte är vänster eller ser sig som ett offer.

  Naturligtvis menar hon, på känt vänstervis, att hon sparkar uppåt när hon häcklar Teodorescu och menar att hon måste tåla det eftersom hon är en makthavare.
  Hon menar också att högern drivs av dubbelmoral eftersom dom brukar hävda att allt är så PK i Sverige medan dom nu klagar på hennes nidbild av Teodorescu.

  Jag,precis som Alice T, accepterar att man driver med folk men precis som Alice undrar jag om någon vänstermänniska hade accepterat om någon satte upp en pjäs med en svart politiker som framställs om en kannibal ?

  Jag gissar att även om den svarte var en högt uppsatt politiker så skulle helt plötsligt dennes svarta hudfärg framhållas som något som gjorde denne till ett offer även om det rör sig om en högt uppsatt politiker.
  http://archive.is/cmDKe

  Svara
  • Nykteroklok

    /  09/27/2017

   Nästan alla sådana här situationer handlar numera om presumtiv dubbelmoral. Jag tycker det är ganska sorgligt. ”Hur hade ni reagerat om x hade gjort y…därför måste vi nu tycka z för att ni hade gjort det om a hade varit b”. Alla anpassar sig efter varandras många gånger infantila resonemang. Om vi bortser från hur vänstern eventuellt hade reagerat om någon afrikan hade framställts som kannibal, och istället frågar oss: Har Alice utsatts för rasism? Jag tycker inte det. Har ofantligt svårt att se att vampyr skulle vara en stereotyp för en rumän. Låter väldigt långsökt. Och även om så vore – vad är problemet? Om man tycker att pjäsen är rasistisk, betyder inte det också att de så famösa kinapuffarna, med stereotypiska kineser med trekantiga hattar, också var rasistiska? Det tycker inte jag att de var.

   Svara
   • Pelle2

     /  09/27/2017

    Som jag skrev så har jag inget emot om man driver med folk och kanske då även använder sig av stereotyper. Alice T skrev detsamma.
    Hon var ute efter det större resonemanget där vänstern beklagar sig högljutt om någon skulle framställa en person från en annan kultur på ett stereotypt sätt och pratar om kulturell apropriering och rasism om en vit person skulle ta på sig föremål från andra kulturer.

    Däremot går det utmärkt för en rasifierad att använda sig av föremål som förknippas med vår kultur. Dom sparkar ju uppåt gubevars….

    Om dom själva väljer att framställa en åsiktsmotståndare utifrån en stereotyp och som i Alice fall utifrån att många förknippar vampyrer med Rumänien så skall vi enbart hålla käften och acceptera det.

    Spelreglerna måste gälla åt bägge hållen. Annars är det hyckleri och dubbelmoral.

    Men vänstern är ju experter på att hålla sig med en egen moral där invektiv och annat är en accepterad debatteknik för dom medan det är förkastligt om någon ger tillbaka..

    Svara
    • Nykteroklok

      /  09/27/2017

     Fast även relativt profilerade liberaler som Andreas Ericson och Fredrik Segerfeldt har sagt eller antytt att porträttet av AT är rasistiskt. Och Teodorescu själv talar om ”de till rasism gränsande nidbilder som pjäsen iscensätter.” Jag tycker det är rimligt att fråga sig om de inte härigenom köpt den så kallade vänsterns syn på vad som är rasism. Inte helt oproblematiskt i så fall.

     Svara
     • Pelle2

       /  09/27/2017

      Nej, rasism tycker inte jag heller det är utan mera att dom använder sig av stereotyper gentemot Teodorescu.
      Det är ju som sagt var samma sak med stereotyper att om en vit skulle klä ut sig till indian eller något annat som förknippas med andra kulturer så skulle den samlade vänstern gå i spinn medan dom hade sett det som modigt och utmanande om en rasifierade leker med vita stereotyper.

      Likadant är det att om en feminist beter sig som ett svin mot män eller uttalar sig negativt om män så är det bra och modigt medan om en man gör samma sak mot en kvinna så är det kvinnohat…

     • Nykteroklok

       /  09/27/2017

      @Pelle2

      Jag håller naturligtvis med dig om rådande dubbelmoral. Man kan nog anta att en välkänd ledarskribent ur den politiska vänstern behandlad på samma sätt som AT hade mötts av närmast omvända reaktioner. Samma människor som nu hänvisar till yttrandefrihet och vad AT eventuellt ska tåla, hade antagligen gått helt i spinn. Det är sorgligt. Men det är inte rimligt att Gertrud Larsson ska klä skott för detta. Det hon skriver i den artikel du länkar till (din vana trogen med archive, vilket jag tackar för) är enbart saker jag själv kan skriva under på (nåja). Kanske tillhör hon den vänsterpöbel som med sådan frenesi attackerar yttrandefriheten i andra sammanhang, kanske gör hon det inte.

     • Pelle2

       /  09/27/2017

      Vi är på det hela överens ser jag 🙂
      Nej, jag vet inte heller något om dramatikerns bakgrund och har ingen aning om huruvida hon har häcklat vänstern tidigare. Jag resonerar mera, som Alice T gjorde, utifrån denna pjäsen som är ganska representativ för hur vänstern brukar attackera sina åsiktsmotståndare.
      Förstår att Alice T är skittrött på att attackeras av vänstern som tar heder och ära av henne i tid och otid och till slut väljer att slå tillbaka. Då fick väl Larsson ta smällen denna gången…
      Tycker att det är på tiden att alla som utsätts för vänsterns fulretorik
      ifrågasätter deras beteende.
      Jag brukar försöka lägga in artiklar i archive men ibland är jag på grund av tekniska restriktioner inte tillåten att använda den sidan 🙂

    • Fugen

      /  09/27/2017

     Gudrun Larsson har bla jobbat med Radio Ellen och feministisk satir, så jag gissar att hon inte kritiserat vänstern särskilt hårt

     Svara
 4. Pelle2

   /  09/27/2017

  OT:
  Jämställdhetsminister Åsa Regnér menar, i vanlig radikalfeministisk anda, att män skall ta
  ansvar för att stoppa hedersrelaterat våld. Naturligtvis säger hon inte att det är män från kulturer som sysslar med sådant som skall ta ansvar utan bara män.
  Det är väl i linje med radikalfeministernas teorier om att det inte är vissa män som står för brottslighet utan män.
  I Sverige har vi stiftat lagar mot sådant och därmed har vi tagit ansvar för att motarbeta hedersvåldet. Att vi har stiftat lagar mot hedersvåld visar att svenska män och kvinnor inte accepterar detta.
  Naturligtvis skall vi, man som kvinna, anmäla när vi ser sådant men sedan är det upp till polisen att ta hand om förövarna.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/p374E/jamstalldhetsministern-uppmanar-man-att-ta-ansvar-for-hedersvald

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  09/27/2017

   Jag skulle tro att ministern haft besök av någon från Fatta Man, det låter allt för tydligt att hon käkat en lunch med någon av dem och i brist på egen formuleringskraft helt enkelt kopierar hela deras förklaringsmodell. Att hon refererar till kvinnoorganisationer blir bara pinsamt, men så klart fjäskar hon så gott det går, det är snart val, och det är väl smakligt att skryta om sitt tvivelaktiga engagemang i hedersvåldsfrågan.

   ”– När det gäller hedersrelaterat våld så är det längesedan man fick en nationell kartläggning över hur det här våldet faktiskt ser ut och där har vi lagt ett uppdrag till Socialstyrelsen och vi får tillbaka en redovisning i mars av hur våldet ser ut i Sverige. Det är någonting som också många kvinnoorganisationer har efterfrågat, säger jämställdhetsminister Åsa Regnér.”

   Hur kan feministministern vara så tvärsäker på sin sak, att lösningen för att råda bot på hedersvåld är att engagera ”män” när hon samtidigt säger sig inget veta om hur detta hedersvåld ser ut, eftersom det var så länge sedan någon brydde sig om den, och hur kan en feministregering sitta i tre år utan att göra ett pillekvitt i den här saken?

   Själv behöver jag inte någon undersökning för att veta att det finns många invandrarkvinnor som också är starkt drivande i hedersvåld – finns otaliga exempel, och jag behöver ingen undersökning för att begripa att det inte handlar om män – det handlar om hederskultur.

   Svara
  • Det som Regner glömmer bort är ju att det inte bara är män som upprätthåller hederskulturen, utan även kvinnorna. Detsamma med könsstympningar – jag har för mig att någon kartläggning till och med visade sig att kvinnorna var pådrivande där. Det är alltså KULTUREN som är problemet och det är faktiskt de själva som huvudsakligen måste ta den här kampen.

   Svara
   • Noger

     /  09/27/2017

    Att kvinnor är kulturbärare är något feminister använder sig av när det passar, men det kanske bara gäller vid positiva kulturyttringar?

    Detta var tidigare 1,6 miljonerklubbens indexsida. Man kan vara glad att den åtm förpassats till en mer undanskymt placering på hemsidan:

    ”Kvinnorna är kulturbärare”

    ”Alla vet ju att det är vi kvinnor som är kulturbärare. Vi är också bättre än männen på att ta vårt sociala ansvar, vi hjälper till där det behövs. Det handlar givetvis om dem som står oss nära, om dem som lider och har det svårt i vårt eget samhälle, men också i tredje världen. Vi måste få männen att dela detta ansvar med oss, som till exempel när storfinansen ägnar sig åt att bara sponsra golf och segling och inte inser att aidskatastrofen angår också dem.”
    http://www.1.6miljonerklubben.com/om-klubben/program/

    Utmaning: Försök läsa texten utan att få förhöjt blodtryck…

    Svara
  • Rikard

    /  09/27/2017

   Hej.

   ”…män skall ta
   ansvar för att stoppa hedersrelaterat våld…”

   Jamen då gör vi väl det då Regnér.

   Sammanställ och offentliggör listor med namnen på de som begått sådana handlingar så kan polis med hjälp av hemvärn samla ihop dem och skicka hem dem, (och glöm inte att dra tillbaka medborgarskapet – är man flykting är sådant villkorat att man följer ett lands lagar). Sätter sig familjer eller klan-fränder till motvärn skickas de också hem.

   Är de svenska män vi talar svenska män lär kompanistryk och fem års arbetsläger norr om polcirkeln fungera.

   Eller vad tycker Regnér skall göras?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Pelle2

     /  09/27/2017

    Hon menar nog att vi svenska män skall skämmas och definitivt inte att de som utför hedersrelaterade brott skall straffas. Då kan vi ju stigmatisera dom stackarna och peka finger åt andra kulturer….

    Sedan skall hon naturligtvis skicka alla pojkar på uppfostringsläger med radikalfeministiska män som lägervakter/indoktrinerare.

    Svara
 5. Pelle2

   /  09/27/2017

  OT:
  P3 tog upp att kvinnors löner ökar mer än mäns.
  Är det någon som tror att dom problematiserade det ???

  Svara
  • Pelle2

    /  09/27/2017

   Menar naturligtvis inte att det är något dåligt när kvinnornas löner ökar men om det hade varit männens lön som ökade mest så skulle det bli ett jävla liv !

   Svara
 6. I vårt bibliotek (som jag nu mera sällan besöker) var de högerextrema stökpellarna inte vita utan hade mörkare hudfärg och inte pratade de svenska utan något utomeuropeiskt språk jag inte kunde känna igen.
  Tänk vad högerextremism sprider. Vi måste göra något åt det.

  Svara
 7. Missnöjd man

   /  09/27/2017

  Här måste ändå de som råkat ut för upplevelserna som besökare, bibliotekarierna och polisen kunna avgöra om debattörerna pratar skit eller inte. Om man ser invandrare och deras ättlingar störa och bråka, då är det ett invandrarproblem och då kan inte några PK-dabattörer fina bort det gentemot de drabbade. Där jag bor finns det en hel del invandrare från MENA men dom är inte in på biblioteket i störande syfte.
  Det är ju här traditionella partier och vissa debattörer har missat hela bilden. Vanligt folk råkar ut för så många störningar som är relaterade till invandrare och deras barn men ”dom” kommer alltid undan med att hänvisa till integration (vänj er svenskar), rättigheter och ”alla människors lika värde”.
  Inte undra på att SD kommer bra ut. Ett råd till gammelpartierna. Permanenta den lagstiftning som nu gäller för asylsökande. Gör inte åter Sverige till offer genom en för generös politik jfr andra Schengenländer utan se till att Sverige aldrig får mer procent flyktingar utifrån vår betalande befolkning utan fördela problemen över EU. Situationen 2015 var en katastrof som svenska politiker skapat själva genom att inte beakta SD och en folkopinion som ser alla kostnader och problem som massinvandringen orsakat i Sverige. Och håna inte Trump för hans uttalanden om Last night i Sweden. DÅ hade inget terrordåd inträffat i Sverige pga invandring, men nu har det, bilbränder, biblioteksstörningar, handgranater, stenar mot kollektivtrafik och hedersrelaterade brott samt könsstympning. Det är ju brottstyper som vi inte hade innan massinvandringen från MENA.

  Svara
 8. Ivar L

   /  09/27/2017

  Ola Wong skriver bra om nedmonteringen och förstörandet av vårt kulturarv och om postmodern arkeologi:
  https://www.svd.se/ska-vi-smalta-salja-eller-spara-kulturarvet

  ”Sedan 90-talets postmoderna våg har många gjort karriär på att ‘problematisera’ institutioners och föremålssamlingars bristande känsla för klass, intersektionalitet, minoriteter eller vilka som det för tillfället är gynnsamt att klappa på huvudet.
  /—/ En ny inflytelserik grupp arkeologer gräver överhuvudtaget inte i jorden längre, utan ägnar sig åt att kritisera andra arkeologer (gärna tryggt döda) för diverse tankebrott.”

  ”Riksantikvarieämbetets kultur­arvschef Qaisar Mahmood anar i radions ‘Obs’ ‘grumliga motiv’ och ‘motstånd mot förändring’ bakom folk som säger sig värna om kulturarv såsom runstenar, medeltidskyrkor, folkdräkter och hembygdsgårdar. Kulturarvswashing kallar han det, en anspelning på ordet whitewashing och exkluderande vithetsnormer.”

  Det sista är ganska skrämmande. Riksantikvarieämbetets chef är nu alltså med största sannolikhet en person som avskyr allt som har med Sveriges historia att göra. Parallellen till revolutionärers och diktatorers (främst kommunistiska) önskan att radera ut historien för att bygga det nya riket är ganska uppenbar.

  Svara
  • Pelle2

    /  09/27/2017

   Jo, Ola Wong gör ett kanonarbete med att belysa postmodernismens och identitetspolitikens inträde i muséevärlden och tar även upp hur man monterar ner muséerna och förstör kulturhistoriska föremål.
   Helt sjukt att detta får förekomma och det dessutom med politikernas gillande…

   Svara
  • Senior

    /  09/27/2017

   Man blir mörkrädd att detta får fortgå.

   Det finns bara en kategori av statsskick som ägnar sig åt dylik historierevision.
   Snart sitter det väl idolbilder av den store ledaren också på de offentliga väggarna…

   Svara
 9. Malin

   /  09/27/2017

  Min erfarenhet: invandrade ungdomar går till biblioteken för att få gratis wifi, något som de väl inte har hemma. Ibland blir det stök pga konflikter eller att de ska brösta upp sig sinsemellan. Har aldrig sett några högerextremister på bibblan, vare sig de burit sig illa åt eller inte.

  Svara
 10. Oskar

   /  09/27/2017

  Tove Lifvendahl skriver om den maffialiknande situationen i bland annat Göteborg. I detta fall handlar det främst om den arabiska gangsterklanen Ali Khan som leds av en imam.

  Det känns lite lustigt att läsa artiklar av Tove som i vart fall indirekt verkar kritisera Sveriges invandringspolitik med tanke på att hon själv väl varit en stor påhejare av densamma under många år. Eftertankens kranka blekhet? Kanske dags att skriva krönikan ”jag hade fel”?
  https://www.svd.se/sagan-om-konungarnas-aterkomst/av/tove-lifvendahl

  Svara
 11. Oskar

   /  09/27/2017

  ”Högerextremisterna” på biblioteken? Handlar det om folk som vill läsa Sanandajis ”Massutmaning” månne? Jag har aldrig sett en högerextremistisk yttring på ett bibliotek, däremot har jag sett anslagstavlor med diverse halv och helkommunistisk propaganda och väsnterextremsiter.

  Svara
 12. Pelle2

   /  09/27/2017

  På om huvudinlägget:
  Bra av Neuding att stå upp mot kulturrelativisterna och de som försöker hävda att det primärt är högerextremister som står för stöket på biblioteken.

  Svara
 13. Även otakt skriver om biblioteken idag. http://iotakt.se/biblioteket/

  Svara
 14. Jonas

   /  09/27/2017

  http://meritwager.nu/allmant/en-migga-om-migrationsverket-och-syrien/

  ”Om Migrationsverket har känt till i ett års tid att det anses säkert att återvända till stora delar av Syrien, varför fortsätter då Migrationsverket att hantera alla asylsökande från Syrien som automatiskt skyddsbehövande?”

  Kanske för att majoriteten som kommer hit hävdar att de flytt på grund av Assad = sympatiserar med ISIS och Al Qaida.

  Svara
 15. Senior

   /  09/27/2017

  Så här är det:

  ALLA problem adresseras av Vänstern som ”högerextremt”, oavsett vem som ligger bakom.
  Precis som ALLA meningsmotståndare är rasister och Nazister.
  (Kolla bara ”folkets demonstration” gamla pensionärer och vanligt folk, kallades högerextrem i media. -Nu är de väl tystade, har inte hört mer från dem efter att en av deras talare blev av med jobbet för sitt engagemang.)

  Fungerar inte denna manöver är det istället ”socioekonomiska” problem.

  Det är ju det de lever på, polariseringen mellan goda sossar och elaka högerextrema nazister.

  Då blir det även helt naturligt att alla företeelser allmänheten inte gillar av sossarna kategoriseras som högerextremt och nazistiskt, ”bara du röstar på oss så fixar vi det, vi har ju alltid tagit ställning mot dessa högerextrema rasisiter”.

  Där har ni anledningen till att alla vänstervridna journalister och opinionsbildare (vilket torde vara samma sak idag.) alltid hittar en vinkel som gör alla problem till ett högerspöke.

  Varför kallar de annars en socialistisk ideologi som nazismen för ”högerextrem”?

  Varför tror ni att deras lösning alltid är mer av samma sak hela tiden, oavsett problem?

  (”socioekonomiska problem, (ingen fritidsgård), allt blir bättre om vi kastar skattepengar på dem. Något som i själva verket är rena beskyddarpengar till ligisterna i området)

  Varför tror ni alla gamla kommunistländer alltid slutar på samma sätt?

  Svara
  • Senior

    /  09/27/2017

   …… och vem skyller man förresten ”socioekonomiska problem på….?

   Till och med då är det ”högerns” fel, trots att sossarna styrt landet i snart 100 år, med några få undantag….

   Svara
 16. Melmac

   /  09/27/2017

  Stig-Björn Ljunggren om Vänsterpartiets krav på sex timmars arbetsdag. Han sätter fingret på problemet med V (förutom att de inte lever som de lär), de är duktigt förlegade och hänger inte med utvecklingen.

  http://arbetsmarknadsnytt.se/kronika/sex-timmars-dumheter/

  Svara
  • Pelle2

    /  09/27/2017

   Framförallt lever dom i en låtsasvärld om dom tror att ett företag skulle betala för en heltid medan arbetstagarna jobbar sex timmar.
   Hur tror dom det skulle fungera i en globaliserad värld ?
   Utmaningen ligger snarast i att kunna sysselsätta så många som möjligt när jobb flyttar utomlands eller automatiseras..

   Svara
 17. lensof

   /  09/27/2017

  Märkligt att Hallgren och hennes kompisar vill invandrarna (och andra utsatta grupper) så illa. För det blir resultatet av hennes uttalade solidaritet med grupper som stör och förstör. De som verkligen skulle vara betjänta av bibliotek med lugn, fasta regler och stöd från kunnig personal är dom som kommer att bli lidande av hennes och hennes kompisars argumentation.
  De barn som har föräldrar med välfyllda bokhyllor, gott om plats hemma och med möjlighet till en lugn vrå, dessa barn blir inte lidande. De kommer att kunna läsa som sina tidigare generationer och deras föräldrar kommer att läsa med dem. De får ett rikt bagage med sig i livet.
  Kompetenta och friska äldre som vill läsa kan beställa böcker de vill låna på nätet och sedan hämta ut dom utan att behöva bli kvar på biblioteket någon längre stund. Biblioteken blir lite som postombuden, skillnaden är bara att man lånar istället för köper.
  Kvar i det offentliga rum som kallas bibliotek finns endast dom som inte har alternativ. Dom som behöver en plats att sova på, få gratis internet och kanske kopiera ett papper (förutsatt att ingen har gjort sönder maskinen). Som mötesplats är biblioteken på väg att helt förlora sin roll vilket tydligen dessa vänstermänniskor tycker är helt i sin ordning.
  Man kan inte sin historia och vet inte hur värdefulla biblioteken var för möjligheten till individens klassresa. Fast kanske är det just det de vet och vill hindra. Allt för att hålla röstboskapen nere och förbli ständiga offer.

  Svara
  • Jag läste någonstans att de barn i vars hem finns 500 eller fler böcker är den privilegierade klassen som kommer att ha de höga jobben eller något som är mer än tillfredsställande.

   Svara
 18. MiT

   /  09/27/2017

  Ordbajseri som inte betyder någonting.

  Svara
  • Jan

    /  09/27/2017

   Precis. Låter bra men betyder ingenting. I själva verket är det politikerna som genom massinvandring från främmande kulturer skapat denna polarisering och rädsla. Och på så sätt gött de ”extrema krafter” de nu varnar för. Jan Eliasson har levt så högt upp i FN-världen i New York att han tappat kontakten med verkligheten i Sverige och Europa. Typisk diplomatsjuka.

   Svara
 19. Gigas

   /  09/27/2017

  Efter uttalandet om homosexuella grisar: Gaytenoren och imamen möttes i moskén

  https://www.sydsvenskan.se/2017-09-24/efter-uttalandet-om-homosexuella-grisar-gaytenoren-och-imamen-mottes-i-mosken

  Svara
 1. Ännu mer av sinnessjukt och rubbat | WTF?
 2. Ännu en bok för aktivisterna på svenska bibliotek att protestera mot | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: