Det kryper i mig

Så här efter att det kommit fram att #jagärhär-aktivister attackerat en 14-årig tjej som fallit offer för ett sk ”ensamkommande barn” på ett konfirmationsläger där han var med som ledare så kan man fundera på aktivisternas språk lite. För det får det att krypa i mig…

Men först bara lite kort om hur i helvete kyrkan tänkte när de tar med en vuxen man, vars första gärning i Sverige var att ljuga om sin ålder, på ett konfirmationsläger med 14-och 15-åriga tjejer? Man har inte en aning om något om den här mannen. Man vet ingenting. Mer än att han startade sin bana i Sverige med att ljuga. Och det är ingen lovande start, bara det borde få inte bara kyrkan utan också andra att dra öronen åt sig direkt! Man lät honom t o m sova i samma rum som tjejerna! Hur i helvete är man funtad innanför pannbenet i kyrkan? Och inte nog med det, när det sen kom fram vad som hade hänt så försökte kyrkan släta över och mörka!

Det som ledde fram till kyrkans beteende från första stund till sista är det som är det stora problemet i Sverige. Ni kan själva säkert själva fylla i vad som lett fram till kyrkans beteende…

Men nu till det som gör att det kryper i mig! Aktivisternas språk. De nedan kanske inte kommer i helt kronologisk ordning men det är inte det viktiga, det är inte heller jätteviktigt vem som sagt vad så därför maskar jag lite, ni kan säkert se vilka de är på andra ställen som tagit upp det här. Det är själva språket jag är ute efter. Vad de skriver till honom.

Det som får det att krypa i mig är svaren på den ovan.

Härligt! Kram till Arif! skriver Åsa och skickar ett rött och fint hjärta.

”Kära fine …”, vem skriver ens så till andra? Hon skriver också att det är många som älskar honom och är tacksamma för vad han gjort. Gissar att det finns en tjej som inte är så tacksam…?

Cecilia börjar med att skicka ett hjärta, följt av en konspiration om att det är andra som ligger bakom, följt av ännu fler hjärtan och så avslutar hon med med en kram och att de är många som stöttar honom.

”Genom att snacka skit, genom att utnyttja sina positioner i samhället, genom att utnyttja nätverk som passar bra för syftet, genom att njuta av att skada den som redan är sårbar …”. Är det inte exakt vad Ellinor själv gör här? Och när jag säger EXAKT så menar jag det också! Positionen i samhället säger rätt mycket, finns ingen etablerad media som granskat vare sig #jagärhär, Ung i Sverige, #Vistårinteut osv. Det är en maktposition som heter duga! Ellinor sitter här och försöker skada den som redan är sårbar via de mäktiga nätverk som journalisterna själva är med i. Genom att snacka skit.

Josephine startar med två hjärtan och avslutar med att kalla honom en riktig feminist. Bästa sortens feminist t o m och så skickar hon ytterligare ett hjärta och en knytnäve (visst är det en knytnäve…?) för säkerhets skull.

Joakim skickar ett hjärta.

Anne vet inte vad som hänt men att det hon inte vet har hänt vet hon har inte hänt. Sådeså! Pga rasistiska tingsrätter…

Berit skickar en kram.

Cecilia tänker på fina Arif.

Marianne börjar med ”Finaste Arif” och avslutar med ”styrkekramar”. Helt bisarrt språk de använder!

Bästa Arif är viktig för mänskligheten tycker Lena. Antar att det är över nyheten att han som av en slump ”råkat” hitta sin familj.

Anna och Annelie vet att han inte gjort något. För säkerhets skull så skickar de varsitt hjärta.

”All kärlek till dig” skriver Eva och skickar en blomma. Ida skickar en kram och ett hjärta till fina Arif. Sally nöjer sig med bara ett hjärta men kompenserar det med ett stort hjärta.

Kia skicka ”Styrke kramar” och ett hjärta. Kittla skickar kärlek och säger att han har full uppbackning och stöttning.

Emma skickar en kram och ett hjärta och låter lite skälmskt Arif veta var hon finns.

Den ovan är jättebisarr… Vem skriver så till andra människor? ”Älskade du”, ”finaste du”, dubbelhjärtan osv?

Ann-Christin tycker att tjejens ögonfransar som gjorde att Arif inte kunde hålla fingrarna i styr. Tydligen har ögonfransarna direktkontakt med både bröst och rumpa eftersom det var där han hade varit och tallat.

Ett litet förtäckt hot är det allt Inger klämmer ur sig…

Mer styrkekramar och hjärtan från Lorrie.

Ann-Christin börjar med ”älskade pojk” och avslutar också med ett förtäckt hot.

Birgitta undrar över hur han kunde bli dömd. Tja, för att man konstaterat att det har hänt?

Ulla skickar ”Kärlek och styrka”. Och ett hjärta för säkerhets skull.

Tova skriver ”Älskade Arif” och skickar fyra hjärtan! Helene kommer med ett illa dolt litet hot.

Elmer skickar styrka. Hur man nu gör det. Och ett vackert hjärta. Elsy är ledsen för Arifs skull och skickar också ett sånt där fint rosa hjärta. Anna vill vara finare än alla andra så hon skickar tre jättestora fina röda hjärtan. Bara det alltså.

Sofi är övertygad om att han är oskyldig, säger att han är i hennes tankar och så skickar hon tre hjärtan till honom.

Dan tvivlar inte.

Inger skickar ”All kärlek och styrka”. Och ett hjärta förstås.

Marit skickar två röda fina hjärtan.

Kärlek, ljus och styrka skickar Anita. Ellinor också.

Anitha hoppas han har överrkagat. Och det får man ju hoppas såklart. jag tog med henne enbart för att jag kände igen namnet

Det är samma Anitha som pratar om dem som om de vore små ägodelar, små piffiga accessoarer som man ska visa upp för väninnorna…

Tiia börjar med ”Älskade Arif”.

Ann-Louise och Selma skickar två rejäla hjärtan.

Enligt Kristina är det inte vittnen utan ”vittnen” det handlar om och att man ska kolla upp dem.

Karin skriver ”Kära fina Arif”.

Eva-Lena tror inte på det utan anser att vissa satt i system att utmåla afghanska pojkar som våldtäktsmän. Nu var det inte våldtäkt det handlade om och ingen ”pojke” heller för den delen…

Nygårds skickar hjärtan så han ska kunna stå emot orättvisorna.

Marielouice skickar ett hjärta.

Carina får såklart tro vad hon vill.

Caroline fattar ingenting. Hon var tydligen en av de som han berättade för tidigt verkar det som. Tre hjärtan får han.

”Fina Arif” säger Annikka. Elisabeth skickar ett fint hjärta

Carina tycker att Arif är en kämpe med ett stort hjärta hon skickar flera hjärtan och några andra symboler.

Kari har träffat honom och vet att han är fin och reko. Det finns en annan som också har träffat honom som förmodligen inte håller med…

Jag vet inte vems dotter det är. På vilket sätt det ska spela minsta lilla roll har jag ingen aning om. Den där Ann-Christin verkar vara en trevlig och sympatisk människa…

Det fanns några mer, bl a någon till på den sista där hon tycker att man ska ta reda på vems dotter det är, det var en som sa att risken är inte så stor att de ska hamna i samma sits eftersom de är vuxna och inte hänger runt 14-åringar och tallar.

Kommer ni ihåg hon som tyckte att folk utnyttjade sin makt osv för att snacka skit?

Ska vi se vem som sitter på makten i det här?

Är det den 14-åriga tjejen eller den som poserar med självaste statsministern som har makten och nätverket?

Är det den 14-åriga tjejen eller den som omskrivs i riksmedia i positiva ordalag som har makten och nätverket?

Är det den 14-åriga tjejen eller den som i kommunen håller nyårstal som har makten och nätverket?

Är det den 14-åriga tjejen eller den som åker runt på skolor och föreläser om de sk ”ensamkommandes” situation som har makten och nätverket?

När Samhällsnytt ringde upp honom så avbröts intervjun av en medelålders svensk kvinna.

När Samhällsnytt senare ringer upp en ledamot i kommunstyrelsen i staden som visste om att Arif var föremål för sexualbrottsutredning i samband med bilden på Löfven ovan, det är hennes son också på bilden, så visar det sig att ledamoten i kommunstyrelsen, Lottie Fallman, var samma medelålders svenska kvinna som avbröt den första intervjun med Arif. Hon tyckte också att man skulle granska den 14-åriga tjejen i stället för Arif…

Så är det den 14-åriga tjejen eller han som frotterar sig med den politiska makteliten och som också skyddar honom i staden som har makten och nätverket?

Vem har makten, den som umgås med kommunstyrelsens ledamöter, där någon/några dessutom är personligt engagerade eller den 14-åriga tjejen som blev utsatt av den som umgås med kommunstyrelsen?

Vem har makten, den som försvaras av olika grupper som aldrig kommer att granskas kritiskt av media pga av massor av journalister är medlemmar eller en 14-åring som blivit utsatt av den som försvaras av grupperna?

På tal om makt och nätverk, flera av dem som skrivit alla bisarra saker med hjärtan och finaste, bästaste, älskade osv är också med i #jagärhär. #jagärhär besitter en fruktansvärd makt i och med att de inte granskas av media. Eftersom journalister tycker det är skitbra att vara med i en jättestor grupp var enda syfte är att tysta sådana de inte håller med. Jo, det är deras enda syfte och så har det varit från start. Gå in på #jagärhär och kolla vilka som är medlemmar där, jag lovar att ni hittar flera journalister från varje tidning och även TV där…

Mina Dennert, skaparen av #jagärhär, har skrivit ett försvarstal när det kom fram att medlemmar har deltagit i trakasserierna av den 14-åriga tjejen och det lustiga är att det kommentarsfältet ser ungefär likadant ut, massor av röda hjärtan är det.

Folk nästan klättrar på varandra över att vara Den Store ledaren till lags och hylla henne i allt hon säger och allt hon gör. I deras ögon är hon lika perfekt som Kim Jon-un är i sina egna.

Så där ser kommentarsfältet ut under Dennerts inlägg. samma bisarra sektmentalitet som man kunde se under Arifs inlägg. Jag ryser av obehag när jag ser sånt.

Men ingen svensk etablerad media kommer att granska dem. Någonsin.

Burman är garanten för att t ex Eskilstuna Kuriren aldrig kritiskt kommer att granska #jagärhär. Aldrig alltså. Den ovan skrev hon som kommentar till Mina Dennerts försvarstal där Dennert friskriver sig från vad andra medlemmar gör och inte kan ta ansvar för dem. Och det kan hon inte heller. Men hon tycker att andra ska ta ansvar för vad deras följare/läsare gör. Men inte hon själv såklart!

Inte ens när hon själv hejar på. Bokstavligt talat hejar på alltså…

Så vem har mest makt, den som har stöd av ett nätverk med 75 000 medlemmar vars högsta önskan är att tysta alla som inte tycker som dem, ett nätverk som aldrig kommer att kritiskt granskas av media, ett nätverk vars grundare har tillgång till SVT:s gigantiska plattform och helt ogenerat använder den också, ett nätverk som har statsministern och regeringen på sin sida, ett nätverk som får priser, ett nätverk som får pengar av Kultursverige, ett nätverk som har massor av svenska journalister som medlemmar osv eller är det en 14-årig tjej som attackeras av nätverket?

Ett nätverk vars kommentarsfält ser ut som ett sektmöte där medlemmarna trampar på vem som helst för att vara Den Store Ledaren till lags och hylla så mycket det går oavsett.

Man bara väntar på att de ska brista ut i tungomålstal också.

Det kryper i mig av obehag när jag ser sådana där kommentarsfält. Det är egentligen ingen skillnad på det under Arifs inlägg och Dennerts, samma obehagliga sektmentalitet.

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

306 kommentarer

  • Om dom slutar skriva som idioter och slutar ha idiotiska åsikter, tror jag inte dom skulle bli kallad idioter…. har man en åsikt, så är det alltid någon som kommer kalla en för idiot… Varför ska det alltid grinas om det? Så trött på jäh… Dom gör sig själv hatade, ingen annan…

   Svara
  • Mikael

    /  10/17/2017

   OT. Näthat att ställa Kejsar Virtanen till svars:

   Svara
 1. MiT

   /  10/14/2017

  Sverigebilden™

  Svara
 2. MiT

   /  10/14/2017

  Svara
 3. MiT

   /  10/14/2017

  Svara
 4. Per Wikstrand

   /  10/14/2017

  Historien upprepar sig, var hittar vi något liknande?

  Svara
 5. Senior

   /  10/14/2017

  Käre MiT!

  Skickar en helvetes massa manliga ryggdunkningar, virituella öl (vänta lite)🍺 (se på fan, det fanns en!) och annat maskulint tjafs till dig som tack för att du har orken att lyfta fram och åskpdliggöra denna dynga. Bra jobbat #karljävel! 😄

  Alla jävla kommunist-as till #brädstapelgrupper och annat kan brinna i #helvetet!

  Svara
 6. MiT

   /  10/14/2017

  Svara
  • Vem vill köpa de? Kommunen?

   Svara
   • Klimathotet

     /  10/14/2017

    Kallas inte området Golanhöjden?

    Svara
   • Ivar L

     /  10/16/2017

    Det måste väl finnas en hel drös multikultianhängare på Södermalm som vill byta upp sig? Rena rama huggsexan kommer det att bli.
    Inte?
    Märkligt…

    Svara
  • G

    /  10/15/2017

   Svara
   • Olof

     /  10/16/2017

    Heh, hade jag varit styrelseledamot idag i en förening där kommunen försöker köpa upp lägenheter hade jag nog föreslagit att föreningen bjuder över och konverterar lägenheten till gemensamhetslokal av ett eller annat slag. Skadan för de andra boende om man låter kommunen köpa motiverar i praktiken vilka taktiker som helst för att hindra det.

    Svara
  • Mikael

    /  10/16/2017

   Va bra, då har de råd att köpa en fin fittmössa var, då:

   Svara
 7. MiT

   /  10/14/2017

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155082012063231*

  Svara
  • Pelle2

    /  10/15/2017

   Bra av Tino att ifrågasätta dom sjuka människorna som stöttar en sexualbrottsling.

   Svara
 8. hllviken

   /  10/14/2017

  Efter att ha läst artikeln ovan, konstaterar jag att det finns många vars moderskänslor förvrängts till något perverterat.

  Svara
 9. Senior

   /  10/14/2017

  Precis som någon kommenterade:
  Nog är han en manlig feminist alltid, precis som feminismens nidbild av män. Liksom kapten klänning och alla andra män som lever upp till och erkänner feminismens mansbild….

  -Jävla pack!

  Svara
  • Olof

    /  10/15/2017

   Haha, jo. När jag läst igenom domen kommenterade jag i ett tidigare inlägg att han inte borde lumpas ihop med våldtäktsmän men kanske snarare med tafsande feministmän. Jag skrattade högt när jag läste det här och såg att han gärna kallade sig feminist.

   Japp, män som ‘gillar kvinnor’ (oavsett om det uppskattas av den ‘gillade’) kallar sig gärna feminister. För mig är det en omedelbar jättelik röd flagga som ofta innebär att de svalt hela feministbilden av mansrollen, de har ingen känsla för ‘agency’, vare sig när det gäller sina egna, andras eller i synnerhet kvinnors agerande. De ger sig själva en carte-blanche för att agera hur vidrigt som helst, för de tycker att de inte själva har ansvar för vad de gör.

   Svara
  • Ivar L

    /  10/16/2017

   Och alla hjärntvättade PK:ister som aldrig lär sig.

   Svara
 10. MiT

   /  10/14/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  10/15/2017

   Jonna Sima är en jubelidiot !

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/15/2017

    Hennes kollega på Aftonbladet är av samma skrot och korn.

    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/zWAbq/facebook-tjanar-sina-pengar-pa-din-vrede

    Google och Facebook hotar tydligen demokratin, hyfsat svårt att begripa varför genom att läsa ledartexten, det är en grötig samling ordbajs, lika delar konspirationsteori som

    ”Det bara faller sig så att dessa företag tjänar pengar på att underblåsa starka känslor. Det är därför frågor som har med rasism, feminism och andra kulturellt explosiva frågor fungerar så bra på Facebook och Youtube.”

    ”Mediebranschen har alltid handlat om att förvandla människors tid och uppmärksamhet till pengar.”

    ”I USA har den politiska pressen på Facebook att bli mer transparenta och ansvarstagande äntligen börjat öka. Det är bra.”

    Det här ordet ”ansvarstagande” dyker upp oftare och oftare från identitetsvänsterns språkrör, betyder i praktiken inget annat än någon kryptisk krav på censur/självcensur.

    ”Enligt Tim Wu måste Facebook ändra sin affärsmodell för att sluta vara livsfarliga för demokratin. En sak är säker: det är inget som dessa företag någonsin kommer göra frivilligt. Det som behövs nu är ökat tryck utifrån, från regeringar, medieföretag och konsumenter.
    Bollen ligger hos oss. Gör vi inget är risken stor att ilskan bara tilltar i styrka.”

    Är det något som är farligt så är det sådana här ledartexter som insinuerar att det behövs en global åsiktskorridor.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  10/15/2017

   Svara
 11. MiT, tackar fast detta fick mig att må illa. Du gör grävande journalistik, sällsynt nuförtiden.
  Idag blir den kriminelle blir hjälte, offren hånas – Stockholmssyndromet eller något värre.

  Svara
 12. michael.

   /  10/14/2017

  jagärhär medlemmar är samma sorts människor som var diktaturens medlöpare i Sovjet,DDR,Nazityskland osv och gladeligen anmälde grannar,arbetskamrater och t.o.m sina egna vänner för tankebrott,det är exakt samma mekanismer och exakt samma människor som jagärhär består av.
  Dessa människor tror att deras antiyttrandefrihet och antidemokratiska beteende är för en god sak,fast det endast är antiyttrandefrihet och antidemokratiskt ingenting mer ingenting mindre.

  Svara
  • Senior

    /  10/14/2017

   Precis så.

   #kommunist-asen i #jagärhär kan dra åt #helvete, eller ännu värre; till en #kommunistdiktatur.

   Svara
   • Senior

     /  10/15/2017

    Tack för nedtummen ditt #kommunist-as, det tar jag som en komplimang. Det är apologeter som du som möjliggör för dina likasinnade idioter att upprätthålla denna vederstyggelse.

    Svara
 13. Dan

   /  10/14/2017

  Noterar att nästan alla kvinnor som är med i #jagärhär #vistårinteut. Nästan alltid är äldre kvinnor som är vänster😱 För övrig anser jag att alla borde lämna svenska kyrkan.

  Svara
  • Senior

    /  10/14/2017

   Det är ju det jag säger, vänster är ta mig fan en diagnos!

   Svara
 14. Klimathotet

   /  10/14/2017

  En sån där brukade bli av med kulorna 40-talet sade familjens äldsta.

  Svara
 15. Törnrosa

   /  10/14/2017

  Helt sanslöst att vuxna svenska kvinnor går ut på nätet och visar envar hur absolut KORKADE de är. Har dessa kvinnor ingen skam i kroppen?

  Det handlar om en 14-åring på ett konfirmationsläger. Vad tycker vår feministiska ärkebiskop om hur kyrkans folk agerat, för att inte tala om SR-cheferna om hur twitterslöddret jagar en liten 14-åring.

  Svara
  • Törnrosa

    /  10/14/2017

   Råkade få fel avatar. Här kommer den rätta så ingen annan får skulden för min åsikt. mvh

   Svara
  • Senior

    /  10/15/2017

   Det är väl det enda positiva i detta, att aktivist-asen i dessa grupper offentligt visat upp sitt fula tryne, svårt att bortförklara detta.

   Gällande SR-cheferna lär de väl försöka tysta ner detta då skaparen av gruppen är anställd på public service om jag fattat det hela rätt. Hade hon varit SD hade hon fått kicken direkt. Nu kan jag tänka mig att de ”inte kan ta ansvar för vad enskilda medarbetare gör på sin fritid” eller något liknande….

   Svara
  • lensof

    /  10/15/2017

   Kollektiv psykos slår undan allt förnuftigt tänkande. Vad du blottlägger MiT (tack!) känns som en modern variant av medeltidens häxprocesser fast nu med internet som hjälpmedel. Även då var kyrkan en aktiv deltagare som bidrog till att öka både förföljelsen och antalet brasor. Allt i det godas namn och ofta från predikstolen.
   De man förföljde då liksom nu var självständiga människor (även män kunde och kan tydligen även idag få rollen som häxa) förhatliga bara för att de vill annat än vad makten och dess drev vill.
   Men man kan verkligen kan undra varför så många i Sverige är öppna och mottagliga för häxprocesser av olika slag. Som land avviker vi ju och tycks alltmer märkliga i andra länders ögon. Kanske finns det ett sätt att tänka som inte är politik men som används av politiker framför allt av dom som inte vill landet väl.

   Svara
   • Senior

     /  10/15/2017

    Det är inte så märkvärdigt egentligen, fenomenet är väl känt och kartlagt. Problemet är att det undanhålls det svenska folket då socialisterna rider på just detta fenomen.

    Dokumentärfilmen ”a class divided” borde vara obligatorisk i alla skolor, med repetition varannat år.

    Svara
    • Senior

      /  10/15/2017

     Arbetare-överklass
     Män-kvinnor
     Svenskar-invandrare

     I filmen är det blåögda-brunögda samt det omvända, funkar det också.

     Svara
 16. Vic

   /  10/15/2017

  haha, de verkar verkligen se sig själva som Sankt Göran som slåss mot draken (där draken är onda saker som: Rättssystem, normer och rasister som tar för givet att någon som är dömd för ett brott faktiskt har begått det). Hade blivit en kul skulptur dock.

  Hur som helst, angående kyrkan: Kyrkan sover… djupt. Till skillnad mot våra politiker (som vet precis vad som pågår) så verkar det som att kyrkan bara är extremt naiva. Sen är det ju det där att kyrkan alltid ska förhålla sig till Jesu lära och hela tiden ta ställning till vad som är kristet att göra och inte göra. Vad hade Jesus gjort om en ung man bad honom att ta honom under sina vingar? Trots att mannen inte vet något om hans budskap.

  Där tror jag svaret finns till varför kyrkan agerar som den gör.

  Svara
  • Senior

    /  10/15/2017

   Delvis är det säkert så, men fortfarande är det detta numer perverterade socialdemokratiska parti som är med skyldiga till denna utveckling. De styr även kyrkan.

   https://tankaromib.wordpress.com/category/svenska-kyrkan/

   Svara
   • Vic

     /  10/15/2017

    Jo, det har du rätt i. Jag träffar (tack och lov) mest präster och personal inom kyrkan men det är klart att även de piskas väl in i leden eftersom ledningen är politisk (annat vore ju naivt av mig att tro).

    Tack för bloggtipset!

    Svara
 17. MiT

   /  10/15/2017

  Det här är verkligen helt bisarrt

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1515938338500752/*

  Svara
  • G

    /  10/15/2017

   Men herregud alltså, vad fan är det frågan om, helt tokiga.
   Mycket bra att han verkar nå så många via sin FB-sida…

   Videon: 271t visningar
   Inlägget: 3,1t gilla-markeringar 1,1t kommentarer 1,3t delningar.

   Svara
  • Mikael

    /  10/15/2017

   Feminist = Vara emot vita män. Och det har det varit i minst 20 år, enligt mina erfarenheter.

   Svara
 18. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 19. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • G

    /  10/15/2017

   Herrejösses.*Ge mig styrka!*

   Svara
   • Skickar hundratalsvis med stora styrke kramar till dig älskaste bästaste G! ❤ ❤ ❤ ❤
    Känns det bättre? 🙂

    Svara
   • Senior

     /  10/15/2017

    Bäste G!
    Skickar härmed en ryggdunkning och några stärkande öl! 🍺🍺🍺🍺

    Håll ut!

    Svara
  • Mikael

    /  10/15/2017

   Ser skamsna ut, för hur rädda de är för hundarna.

   Svara
 20. G

   /  10/15/2017

  Wooooow, herregud! Så bra att du återigen uppmärksammar denna obehagliga rörelse så som den är. Det är som om ingenting spelar roll för idioterna. Går fan knapp uttrycka sig om denna s.k ”goda” rörelse, finner inga ord mer än att det kryper utav bara fan i kroppen. Att visa deras kommentarer och spara för framtiden är mycket bra. Hade idioterna enbart bestått av ”vanligt folk” så hade det varit lite en annan sak, men när journalister/mediefolk älskar detta precis lika mycket, och dessutom är djup involverade högt upp och styrande i rörelsen, så är det en annan femma. Enda sättet att en granskning av denna sjuka och skadliga rörelse någonsin kommer till skott är ifall några av landets hederliga journalister tar tag i saken, jag hoppas det sker nån gång ASAP, och att de då tydligt skriver vilka journalister och mediefolk som är med i sekten, med exempel på nån kommentar som skrivits om vad och till vem, dessa individer har verkligen noll trovärdighet kvar som journalister och yrket journalist visade sig inte vara rätt val. Journalisterna som gör granskningen kommer såklart bli anklagade att springa ärenden åt *ni vet vilka* osv osv. Men något måste göras, det går verkligen inte ha journalister som är en del av detta och ivrigt påhejande dessutom, det är sjukt och stört. Men det är såna som jag själv som sägs ”leva i en bubbla” enligt såna här journalister! Fy fan för er!

  Bra jobbat MiT ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ 😉

  Svara
 21. G

   /  10/15/2017

  Rebecca har tagit sig en titt på Fi:s budget….

  ”Hitan och ditan med feministernas budget

  Här kommer de värsta exemplen på hur Feministiskt Initiativ räknar.

  En mer socialistisk budget än Vänsterpartiets dristar jag mig att påstå. Men så styrs partiet av en person som själv inledde sitt politiska engagemang i en marxist-leninistisk sekt som tyckte Vänsterpartiet Kommunisterna för mycket höger.”
  https://uvell.se/2017/10/14/hitan-och-ditan-med-feministernas-budget/

  Svara
  • Pelle2

    /  10/15/2017

   Bra jobbat av Rebecca att dra ner byxorna på idioterna i F!.

   F! är verkligen en sjuk sekt med kommunistiska förtecken.

   Deras så kallade budget är något av det mest skrämmande jag har sett på länge men bekräftar bara vad jag redan har förstått.

   Här är ett citat från Rebeccas text:
   ”Normkritiskt rör de sig genomgående i hela budgeten utanför alla etablerade ramar och regler kring ekonomi, som att ignorera den gamla sanningen att finansieringen måste bygga på verkliga skatteintäkter eller att reformernas summa måste återspegla den verkliga kostnaden och inte en rosa illusion om den.”

   Sedan när man ser hur mycket mer dom vill ta ut i olika skatter så undrar jag om dom någon gång funderar över vem som vill jobba och bo i Sverige när staten snor det mesta ?

   Framförallt undrar jag hur dom kan tro att någon vill vara företagare när dom inte bara vill sno mer av deras vinster utan dessutom vill tvinga dom att anställa folk utifrån kön och ras och inte efter kompetens.
   Dessutom vill dom ersätta värnplikten med civil värnplikt….
   Vidare utmålar dom Sverige som rasistiskt .

   Läs Rebeccas genomgång av Fi,s så kallade budget och häpna !!!

   Hur någon människa med en iq högre än sin skostorlek ens kan överväga att rösta på dom här extremisterna är helt otroligt.

   Svara
   • Pelle2

     /  10/16/2017

    Ser att vi har en F!-anhängare som läser på bloggen och som uppenbarligen tycker att Schyman med anhang står för en bra politik.
    Hoppas att du kryar på dig…

    Svara
 22. G

   /  10/15/2017

  ”Kvinnor blev slagna av flera män

  Flera personer larmade under sen kväll om ett stort bråk med ett 20-tal inblandade i Lövgärdet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

  – Det var ett gäng killar som har gett sig på två tjejer av en anledning vi inte vet. Men det var inga allvarliga skador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till TT.

  Flera personer larmade under sen kväll om ett stort bråk med ett 20-tal inblandade i Lövgärdet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/kvinnor-blev-slagna-av-flera-m%C3%A4n-1.4733514

  ”Kvinnor misshandlades av killgäng i Göteborg

  Polis larmades om ett stort slagsmål i Lövgärdet i Göteborg under lördagskvällen. Två kvinnor ska ha blivit misshandlade av ett gäng killar, enligt polisen. En anmälan om misshandel har upprättats. Ingen har gripits.
  …..
  – Ett flertal inringare har sagt att det är ett 20-tal personer som bråkar med varandra, säger Johan Josarp.

  Senare under lördagskvällen meddelade polisen att två kvinnor blivit misshandlade av ett antal män på platsen.

  – Det var två tjejer som fick stryk av ett gäng unga män, vi har inte fått tag på dem, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

  Polisen har förhört de drabbade kvinnorna på plats och pratat med flera vittnen som har kunnat peka ut gärningsmännen.

  – Tjejerna ska ha blivit överfallna utomhus av killarna, de ska vara okända för varandra. Det ska ha varit någon form av bråk på platsen, säger Johan Ljung.”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/kvinnor-misshandlades-av-killg%C3%A4ng-i-g%C3%B6teborg-1.4733445
  http://archive.is/tJBFe

  Svara
  • Mikael

    /  10/15/2017

   ”Kaxiga svennehoror” som svarade tillbaka?

   Svara
 23. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Senior

    /  10/15/2017

   Ruben och Hilda har sett till att även rättsväsendet går mot en socialistisk diktatur med dess obligatoriska övervakning av folket.

   Svara
   • Musse

     /  10/16/2017

    Men när Arif fälls på ord-mot-ord så är väl rättsväsendet perfekt?

    Svara
    • Senior

      /  10/16/2017

     Har jag någonsin påstått att rättsväsendet är perfekt?

     Snarare har jag alltid hävdat tvärtom.

     Bygga halmgubbar kan du göra någon annanstans.

     Svara
     • Musse

       /  10/16/2017

      Men du ifrågasätter inte de kommunistiska domarnas bedömning i det fallet?

     • Senior

       /  10/16/2017

      I detta fallet är det inte endast ord mot ord, det finns sms-trafik som stödjer flickans berättelse.

      Det handlar alltid om trovärdighet i en domstol.

      Har du bevis som stöder din historia går du fri.

      I brist på bevis, desto fler indicier som stöder din historia, desto mer trovärdighet får din berättelse. Har du tillräckligt många indicier kan du trots att bevis inte föreligger ändå påvisa ”bortom rimligt tvivel” att din historia stämmer.

      Tyvärr har ju Ruben & Hilda nu tagit plats i våra domstolar, så detta kommer att urvattnas mer och mer, och snart är avgörandet helt och hållet upp till vem som är bäst socialistkamrat…

     • Musse

       /  10/16/2017

      Vad var det för SMS-trafik då?

      Du menar sms:en som målsäganden och hennes kompis skickade till varandra när de satt inne på samma toalett och var sura på den misstänkte för att han hade rört deras mobiltelefoner?
      Vad stod det i dem som bevisar något?

      Trovärdighet ja… hur bedömer man trovärdighet?

      Enligt dina västerländska värderingar så ska den misstänkte bevisa sin oskuld?
      Rubens och Hildas medlemmar håller med dig till 100% i detta.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Hur vet du att de satt på samma toalett?
      Som sagt, det handlar om trovärdighet i en domstol… Inte alltid om 100% bevis.

      Och är det inte ”utom rimligt tvivel” så skall den åtalade frikännas.
      Så, nej halmgubben om att den misstänkte skall bevisa sin oskuld köper jag inte heller.

      Men jag håller med i sak, det öppnar för ett godtycke.
      Ett godtycke som ett par infiltrerande socialistiska nätverk i form av Ruben & Hilda kan utnyttja för att tänja lagen åt det socialistiska hållet…

      En västerländsk domstol med västerländska värderingar är inte perfekt.
      Det är därför man kan överklaga till fler instanser, och begära resning om det framkommer nya uppgifter. Fortfarande inte perfekt, men bättre.

      Förklara gärna vad som gör att en domstol som inte har västerländska värderingar fungerar så mycket bättre!

      Eller är du som alla andra kommunister, snabb att kritisera det västerländska men har ingen bättre lösning själv?

     • Musse

       /  10/16/2017

      För att de har sagt det, det framgår av domen.

      Inte för er som saknar västerländska värderingar. För oss som är uppvuxna med sådana värderingar så är det självklart att man enbart ska döma till straffansvar när brott är bevisat.

      Finns det inga rimliga tvivel mot att kommunistdomarna gör riktiga trovärdighetsbedömningar?

      Dina värderingar, att döma på godtyckliga trovärdighetsbedömningar (alltså på subjektiv tro, tyckande och fördomar) är inte västerländska värderingar, men du delar dem med Hilda och Ruben.
      Varifrån har du fått att godtyckligt dömande skulle vara västerländskt?

     • Musse

       /  10/16/2017

      Du glömde berätta vad det stod i sms:en.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Ok, jag upprepar, läs nu sakta så du förstår…
      Jag håller alltså med dig, se första meningen.

      ”Men jag håller med i sak, det öppnar för ett godtycke.
      Ett godtycke som ett par infiltrerande socialistiska nätverk i form av Ruben & Hilda kan utnyttja för att tänja lagen åt det socialistiska hållet…

      En västerländsk domstol med västerländska värderingar är inte perfekt.
      Det är därför man kan överklaga till fler instanser, och begära resning om det framkommer nya uppgifter. Fortfarande inte perfekt, men bättre.

      Förklara gärna vad som gör att en domstol som inte har västerländska värderingar fungerar så mycket bättre!”

      Mig veterligen är det ”bortom rimligt tvivel”, inte att det måste vara bevisat.
      Även detta lämnar utrymme för ett godtyckligt bedömande vad som är ”rimligt tvivel” -Jag håller alltså fortfarande med dig i sak. I en rättstat finns därför möjligheten att överklaga till andra instanser om man anser att rätten dömt fel.

      Det jag läst mig till i detta gick den utsatta tjejen undan från Arif och den andra och sms:ade till tjejen i samma rum som Arif.

      Rätt eller fel, så handlar det i brist på bevis om indicier och fakta, och om de båda sidornas trovärdighet.

      Vi är dock tack vare Ruben och Hilda på ett sluttande plan som leder till något mycket värre. Där jag också håller med dig i sak.

      Men du har fortfarande inte presenterat ett bättre alternativ.

      Eller har jag förstått dig rätt att man alltid skall ha 100% bevis för en fällande dom?

      Det är sådant som ibland gör att två personer som man vet till 100% deltagit i en dödsmisshandel ibland går fria, eftersom man inte kan säga till 100% vem som av de två som av en slump råkade slå det sista slaget innan döden trädde in. Är det rättvisa?

     • Musse

       /  10/16/2017

      I det här fallet får han bara överklaga om han får prövningstillstånd, ett tillstånd som ges efter en godtycklig bedömning. Sen kan han bara få resning (i praktiken) om han har några nya bevis, problemet att dömas i ord-mot-ord-fall är att det inte finns några bevis eller något som kan motbevisas.

      Utom rimligt tvivel är inlånat från anglosaxisk rätt och finns bara i praxis, det svenska legala begreppet är ”styrkt”, det vill säga bevisat.
      ”Utom rimligt tvivel” finns väl beskrivet i anglosaxisk rätt, det brukar beskrivas t.ex. med att ingen vettig människa skulle komma till en annan slutsats av de presenterade bevisen. Det ska alltså vara orimligt att tro att den tilltalade är icke skyldig.
      Det är inte riktigt 100%, det finns ett högre beviskrav, ”utan skuggan av ett tvivel” som vissa rättsordningar kräver för att döma ut dödsstraff.

      Nej, de sitter inne på samma toalett. Enligt deras förklaring så var det för att ingen skulle höra dem.

      Problemet här är ju alla apor som förföljer den här killen för att de inte tycker om honom av politiska skäl och stödjer rättsosäkerheten av det skälet.

     • MiT

       /  10/16/2017

      Ska vi ta från början vad du har bidragit med i det här fallet?

      Du började med att störta in med att säga så här:
      ”Och hade han inte varit svartskalle så hade ingen här ifrågasatt att tjejen kunde hitta på.
      Samma skit inslaget i olika papper.”
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128695

      Sen fortsatte du med säga så här i början i ett svar till dig själv (eller en påfyllnad kanske?)
      ”Jag såg den och blev genast intresserad av att läsa domen. Jag har inte läst något”
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128723

      I nästa kommentar så säger du att du läst domen och klargör att du anser han är oskyldig. Här påstår du också att de sitter på samma toalett. Här påstår du också att hon BETT om massage, du verkar tolka BETT om som att man säger nej till värre men accepterar en mildare. I min värld är BETT om något att man frågar om något, inte att man säger nej till sexuell massage och går med på mildare form eftersom man inte vet varför hon gick med på det. Hon BAD honom alltså inte att ge massage. Bara en skruvad hjärna kan få det till det. Det finns mer i den kommentaren som är underligt men vi nöjer oss med detta:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128763

      Här påstår du att han är en kristen svensk medborgare:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128764

      Här frågar du om SMS:en som du återigen påstår att de skickade från samma toalett. Du pratar även om att den vuxna kvinnan, som är kyrkans personal, som placerade honom där från början och sen efteråt försökt släta över, säger att de var vänskapligt osv och att tjejerna BARA var sura över att han rört deras mobiltelefoner.:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128765

      Efter det så frågar du vad som stod i SMS:en som du tidigare tvärsäkert visste allt om:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128766

      Här frågar du ”Är han inte svensk medborgare?” trots att du tidigare påstått att han var det:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128769

      Här påstår du att han står som svensk medborgare i domen:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128793

      Här påstår du återigen att hon BETT om massage och återigen så hänvisar du till kyrkans personal, kyrkan som var de som av någon underlig anledning tog med honom, som ett sorts sanningsvittne. Trots att de försökt förminska och dölja:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128795

      Här har du inte alls kollat upp folkbokföringen:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128898

      Och här skriver du att de alltid skriver ut personnummer. Och så är det säkert. Men bara för han har ett nummer betyder inte det att han är svensk medborgare. Hans nummer betyder i så fall att han är född 87 sept 1998:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128899

      Här frågar du MIG om jag inte läst domen för du påstår ÅTERIGEN att han BETT om massage vilket jag förklarat i ett svar till dig är helt rubbat att ens tolka på det viset:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128902

      Här är där jag hänvisar till texten i domen och jag skriver att det är rubbat:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/#comment-128916

      Här påstår du ÅTERIGEN (idag) att de befann sig på samma toalett när de skickade SMS:en, och du påstår också att de skickade dem för att de var sura på honom för att han rört deras telefoner:
      https://toklandet.wordpress.com/2017/10/14/det-kryper-i-mig/#comment-129126

      Och så den här kommentaren där du IGEN påstår att de satt på samma toalett. Du har alltså inte en aning utan bara kastar dig in med halmstrån som ska stenhårt bevisa vad du från början påstod när du inte ens läst domen alls.

      Här kan du läsa både dom och FUP och se om du efter det kan fortsätta hävda att de satt på samma toalett och tasslade, där står nämligen att målsäganden sms:ade till sin kompis att KOMMA DIT.
      https://www.flashback.org/sp62038127

      Du har från första början kastat dig in i det här bara med syftet att vara motsatt och har hävdat och påstått en massa saker utan att veta någonting. Innan du ens läst domen! Innan du läst någonting om det. Du hävdade bestämt att han var kristen svensk medborgare. Du hävdade bestämt ett flertal gånger att de satt på samma toalett och var sura för att han rört deras telefoner osv.

      Men jag vet vad ditt nästa halmstrå kommer att vara, de har nämligen konsekvent stavat hans namn fel i FUP:en. DET kommer du att använda för att hävda att absolut inget har hänt och att det är felaktigt från första början.
      Det enda som förvånar mig är att du inte skyllt det på USA än.
      Du kallar folk apor här som förföljer honom, du gör det utan att veta ett enda dugg utan det är bara baserat på att du ska vara motvalls av princip. I princip INGET av det du envist har påstått stämmer…

     • Senior

       /  10/16/2017

      ”Utom rimligt tvivel är inlånat från anglosaxisk rätt och finns bara i praxis, det svenska legala begreppet är ”styrkt”, det vill säga bevisat.”

      Ok, jag har inte fått till det riktigt ordagrant som lekman, vilket kan vara katastrofalt i en domstol.

      Detta är innebörden i vad som gäller, oavsett den exakta ordbetydelsen:

      ”Med bevisbörda avses inom juridikens processrätt det bevisvärde som måste uppnås för att en omständighet, ett så kallat bevistema, ska anses styrkt. När beviskravet väl uppnåtts anses omständigheten föreligga fullt ut även om olika grader av osäkerhet kan tillåtas.” -Wikipedia

      Dessutom, när du skriver att det ”bara” finns i praxis betyder det att det är exakt så man gör (alltså ”utom rimligt tvivel”), det är det som är praxis. Praxis är nämligen ett prejudicerande fall där högsta domstolen talar om hur man skall tolka och döma i en viss fråga för att minimera risken för godtycke.

      ”Rättspraxis är ett samlingsbegrepp för de rättsliga avgöranden i framförallt domstolar, som anses vara en rättskälla och således utgöra vägledning för avgöranden av kommande fall. Ett rättsfall vars avgörande blir rättspraxis kallas prejudikat.” -Wikipedia

      Styrkt är därmed inte samma som bevisat utan, precis som praxis föreskriver, en indiciekedja (bevistema inom svensk rätt) som gör att man anser att det står utom rimligt tvivel, det är styrkt.

      -AlltsåInte bevisat, styrkt (utom rimligt tvivel).

     • Senior

       /  10/16/2017

      Sista meningen blev fel, så skall det vara:

      ”-AlltsåInte bevisat, utan istället styrkt (utom rimligt tvivel).”

     • Senior

       /  10/16/2017

      Eller skall jag även behöva motivera vad ”olika grader av osäkerhet kan tillåtas.”
      betyder?

      En domstol handlar fortfarande i slutänden gällande dömande precis som jag skrev från början om trovärdighet i förhållande till de fakta som föreläggs.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Anser man fallet inte tillräckligt styrkt så frias personen, då brukar det inte ens gå till åtal om åklagaren har så tunt på fötterna.

      Finns klara bevis så fälls personen.

      Allting däremellan utelämnas till rättens godtyckliga bedömning där de försöker ta hänsyn till alla fakta och omständigheter runt fallet.

      Kan åklagaren styrka brottet på ett trovärdigt sätt med tillräckligt många indicier så fälls personen, anser rätten att försvaret är mer trovärdigt frias vederbörande.

      Här kan det ibland bli fel, eftersom det nu mer eller mindre bygger på den trovärdighet försvaret respektive åklagaren kan bygga upp runt omständigheterna.

      -Med Ruben och Hilda börjar det definitivt bli fel då ställningstagandet nu istället börjar styras ”politiskt korrekt” istället för straffrättsligt korrekt. -Godtycket man normalt försöker bygga bort införs nu istället, fast med en politisk vinkling.

     • Musse

       /  10/16/2017

      MiT
      Är något av det jag påstått fel?

      Exempelcitat från domen:
      ”De ville inte att Arif skulle höra dem så de sms:ade
      varandra inne på toaletten. ”
      (Vänninans vittnesmål)

      ”Målsäganden tackade dock ja till vanlig
      massage”
      (Väninnans vittnesmål)

      ”Målsäganden sa då något
      om att hon inte tyckte att massagen var okej.”
      (Kyrkans chef på lägret)

      ” Hon har vidgått att hon samtyckte till att Arif
      Moradi gav henne vanlig massage…. ”
      (Tingsrättens bedömning)

      DU har ju inte läst domen själv för fan!

     • MiT

       /  10/16/2017

      1: Återigen har du inte läst någonting. Från BÖRJAN så skrev hon och bad sin kompis att komma dit. Hon var ensam där FÖRST.

      2: Tacka ja till mildare form är inte att BE om något. Det fattar t o m du!

      3: Vad kyrkans chef säger är inte värt så mycket då DE var ansvariga för att han, en vuxen man som ljugit om sin ålder, var med från början.

      4: Du kan inte vara så in i helvete dum i huvudet att du får det till att BE om massage! Du har sagt det MASSOR av gånger, att hon BETT om det. Du kan inte vara så korkad!

     • MiT

       /  10/16/2017

      Och som tillägg till nummer 4: Hur kan det vara hon som BETT om något om det är hon som gett samtycke? Då är det väl HAN som ska ha gett samtycke?

     • Musse

       /  10/16/2017

      1. Ja, och vad skulle det bevisa?
      2. Du har en avvikande uppfattning om vad ordet be betyder. Vad gör det för skillnad? Som du ser så tog jag upp det för att Olof menade att han hade gjort fel även om man gick på hans uppgifter om vad som hände.
      3. Är det fel att ha vuxna män som lägerledare?
      4. Se 2.

      Det är du som gapar och skriker om att jag skrev en kommentar utan att ha läst domen, trots att kommentaren inte krävde kunskap om domen, och sedan visar det sig att du inte ens läst den själv. Lite lägre profil kanske?

     • Senior

       /  10/16/2017

      Hahaha!!!!
      MiT skall hålla en lägre profil på sin egen blogg!?
      Du är rolig du! 😂

     • Musse

       /  10/16/2017

      MiT
      ja, precis som du räknar upp.
      Sen har du hög svansföring om saker du missuppfattat för att du inte har läst domen så du tror att jag inte har läst den. Men det har du ju förstått nu.
      Eller du kanske vill berätta om de där starka sms-bevisen?

     • Senior

       /  10/16/2017

      Fler halmgubbar….
      Det är ingen som nämnt några ”starka sms-bevis”.

      Hade du haft lite läsförståelse hade du insett att dessa sms är indicier som stöder hennes berättelse, inte några ”starka bevis”.
      -Dina kommentarer börjar bli lite smått löjeväckande.

     • Musse

       /  10/16/2017

      Hur stärker de hennes historia?
      Talar de emot hans historia på något sätt?

     • MiT

       /  10/16/2017

      Du kastar påståenden hit och dit om att folk inte har läst eller inte begriper osv. Detta var vad Senior skrev
      ”stöder hennes berättelse”
      Det får du till att han sagt att de talar mot hans.
      Du är ett troll MJ. Inget annat. Ett klassiskt troll.

     • Pelle2

       /  10/16/2017

      @Musse
      Eftersom du ändå aldrig håller med någon annan än dig själv och tycker att vi andra är idioter så förslår jag att du slutar kommentera på och läsa denna blogg.
      I alla fall jag är förbannat trött på ditt omättliga självhävdelsebehov !

     • Musse

       /  10/16/2017

      @Pelle2
      Det är helt normalt. Populister tål aldrig opartisk granskning eller öppen debatt.
      Det är just det medvetet uppsökta konfirmationsjävet som orsaker det. Det är därför SD:are, feminister m.m. tror att de har en stor majoritet bakom sig och det är därför de blir intoleranta mot oliktänkande samtidigt som de uppfattar sig som förtryckta av makten.

     • Musse

       /  10/16/2017

      @MiT
      Vänta nu, var det inte jag som var noga med begreppen och låtsades missförstå om någon skrev ett fel?

      Så sms:en är inte bevis, de stärker inte hennes historia med de stöder henne berättelse. Det är uppfattat!
      De stöder såklart hennes berättelse i den ostridiga delen där hon och väninnan berättar hur de sitter i samma toalettutrymme och skickar sms till varandra. Men det är ju inte relevant för något, eftersom det är ostridigt. I den delen så bevisar, stärker och styrker de hennes (och alla andras) uppgifter.

      Men varför är det sådant tjat om de där sms:en då?

      Du har väl varit med länge nog för att veta vad ett klassiskt troll är? Är det verkligen det du menar?

     • MiT

       /  10/16/2017

      Nu gör du det IGEN…
      Det är DU som tillskrivit SMS:en enormt stor betydelse då det är DU som hela tiden matat på om att de satt på samma toalett. Men du har inte lika enträget matat på om att hon var där ensam först och sms:ade sin kompis om att komma dit. Du har varit så icke-enträgen att du faktiskt inte nämnt det en enda gång faktiskt…

      Hur många gånger har du nämnt att de satt på samma toalett med avseende att det inte alls handlade om vad som påstås? 3? 4? TROTS att jag sagt att det inte var sant? Det är hela tiden DU som har matat på om SMS:en. Ingen annan!

      DU tycker att JAG har en avvikande åsikt om vad orden BE om något betyder. JAG anser att man INTE ber om något när man säger nej till värre saker men accepterar mindre allvarliga (vi vet inte varför hon accepterar). DU ”bevisar” det genom att hon samtyckt. Men då är det ju HAN som bett om något! Men då kastar du ur dig att jag har en avvikande åsikt om vad ”bett om” betyder. Du är rubbad! Starta en egen motvallsblogg för fan där du kan skylla allt på vad du vill inkl USA. Kalla den för MJ:s Motvallsblogg?

     • Musse

       /  10/16/2017

      MiT
      Nej. Det var tre olika personer, Pelle2, Olof och X, under förra inlägget som hävdade att sms:en var bevis (att det inte var ord mot ord). Jag frågade flera gånger vad det stod i sms:n och hur de var bevis, men ingen ville svara. (För ingen hade läst dem).
      Jag kan avslöja vad det stod i ett av dem: ”Och visst det var massage”

      Jag vet inte vad det spelar för roll. Den var den misstänkte som läste sms:et om att komma till toaletten (han förnekar förvisso att han läste det utan säger att han bara tog upp väninnans telefon för att den vibrerade) och både han och väninnan gick dit.
      Men berätta gärna vad det spelar för roll.

      Fast….det är ju sant. Det är du som har fel.

      Att tro att be betyder att man söker upp folk är väldigt avvikande språkförståelse. Men fortfarande, det handlade om att Olof ansåg att han gjorde fel även om han talade sanning. Det relevanta är alltså att det skedde med samtycke.
      Inget av det han påstås ha gjort är något allvarligt om det sker med samtycke. Det han erkänner (och som allt i målet talar för) är inget fel.

     • Pelle2

       /  10/17/2017

      @Musse
      Och du är en riktig narcissist som inte är ett skit intresserad av debatten egentligen utan bara vill visa upp din i dina ögon överlägagsna intelligens och bildning.

      Jag har inget emot en riktig debatt men har inget till övers för dig som letar efter alla möjligheter att inta en avvikande ståndpunkt bara för att…

      Jag har aldrig påstått att jag är förtryckt av makten men det innebär inte att jag köper allt som staten gör.En halmgubbe av dig alltså.

      Håller med MIT att det vore bättre om du startade en egen blogg där du kan predika för eventuellt intresserade om din egen storhet och alla andras dumhet.

      Personligen hoppas jag att MIT blockar dig precis som han gjorde när du fortfarande kallade dig för MJ.

     • Olof

       /  10/17/2017

      @Musse Vilken del av ”En 14 åring KAN INTE SAMTYCKA” är det du inte förstår? Alltså, för din egen skull, ta och se till att du förstår hur lagen funkar där. Är någon under 15 så är allt som kan uppfattas som det minsta sexuellt off limits. Och det är den äldres skyldighet att se till att det efterlevs, oavsett vad under-15 personen vill.

    • Senior

      /  10/16/2017

     …..Ungefär som en fri demokrati är allt annat än perfekt, men ända 1000ggr bättre än en kommunistdiktatur..

     Svara
  • Grodan Boll

    /  10/15/2017

   Jon, din kaxiga hjälte där ❤

   Svara
 24. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 25. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 26. Ulf

   /  10/15/2017

  Jag undrar hur alla de som nu stöttar Arif tänkte om det uppmärksammade Bjästa-fallet för ett par år sedan? Då gjorde Uppdrag Granskning ett reportage om vad som hänt. Kommer de göra det nu också?

  Svara
  • Opie

    /  10/15/2017

   Ja, det här haveriet har ju allla ingredienser för att göra bra granskande och undersökande journalisitik vilken tyvärr är på urdöende i Sverige. Har ngn tipsat Josefsson?

   Svara
  • Musse

    /  10/16/2017

   Killen i Bjästa var också oskyldig.

   Svara
 27. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Olof

    /  10/15/2017

   Det där var ju dummare än man i sin vildaste fantasi kunde tro ens av summeringen.

   Det här handlar alltså om att hjälpa _KVINNOR_ återvända. Genom att lära dem _BRODERA KONSTHANTVERK_. För att sälja till _TURISTER_.

   Kvinnor alltså. Som är väldigt underrepresenterade i flyktingströmmarna som når Sverige och alltså skulle behövas långt fler om vi inte planerar kasta ut eller kastrera stora grupper av nyanlända. Som skall läras ett (könsstereotypiskt) icke-yrke som inte behövs som riktar sig mot en marknad som inte finns.

   Svara
   • Kristian

     /  10/16/2017

    Kameler för män, sömnad för kvinnor.
    Normkritiskt!

    Svara
 28. ci

   /  10/15/2017

  batikhäxorna värnar om sina sexslavar till varje pris… det är långt till Afrika.

  Svara
 29. Alltså själva SPRÅKET i kommentarerna tycker jag inte är så märkligt eller bisarrt. Jag ser väldigt ofta långa kommentarsfält fyllda med styrkekramar, hjärtan, du vet var jag finns och så vidare på facebook när någon berättat att vederbörande fått cancer eller att en nära släkting eller familjemedlem begått självmord eller något annat sorgligt.
  Och att de är övertygade om att han är oskyldigt dömd är inte heller märkligt eftersom de ju är hans VÄNNER. Jag skulle inte heller tro illa om mina vänner av anledningen att de dömts av rätten- jag är själv oskyldigt dömd (blev dömd för misshandel i början av 90-talet då jag försvarade mig mot en mobbare i gymnasiet som anföll mig) så jag vet att det finns mycket att önska om svenskt rättsväsende.

  Men att detta stackars lilla ensamkommande barn långt bort ifrån Afghanistan (eller om han kommer från Irak eller Iran?) av en slump råkat hitta sin familj, det är ju LYSANDE! Då går det ju bra att sända tillbaka lill-pojken till dem. Inte sant? 😉 För det kan väl aldrig vara så att DE ska komma HIT?

  Vad gäller fallet: Jag anser inte att jag personligen har tillräckligt med koll för att ta ställning till om han är oskyldigt dömd eller om han tafsat (men jag ser det som tämligen sannolikt att han gjort exakt vad han dömts för). Rätten däremot finns till för just detta till skillnad från mig, hans vänner eller hans ovänner.

  Men: Som du påpekat var det första han gjorde när han kom till Sverige att ljuga och bedra. Enbart DET är ju skäl nog att kräva honom på ett djävla skadestånd och därefter kasta ut honom ur landet för resten av hans liv.

  Och vad batikhäxorna, journalisterna och kyrkan inte fattar, är att han kommer från ett land med en kultur där han sannolikt överhuvudtaget inte UMGÅTTS med kvinnor förutom nära släkt och familj, och då ABSOLUT INTE sovit tillsammans med unga tonåriga flickor i shorts och ”masserat” dem. De MÅSTE inse att det blir en kulturkrock.

  Svara
  • ci

    /  10/15/2017

   och vilken kulturkrock sen…

   kom ihåg att våldtäkter ökade med 13 procent och sexuella ofredanden ökade 21 procent 2016 jämfört med året innan enligt BRÅ.

   kom ihåg att journalister på dagens nyheter samt polisledning vettskrämda av media mörkade övergrepp på festivaler 2016 där polisen blev ståendes med svarte Petter.

   kom ihåg att alylbedrägeriet har mörkats markant i media de senaste åren med den ena artikeln mer bisarr än den andra.

   nu framkommer det att även kyrkan tystar ner asylmigranters övergrepp på konfirmandläger.

   det låter något löfvenskt (”Sverige har varit naiva”) att insinuera att dessa parter inte ”inser” eller ”fattar” vad det är frågan om?

   märk väl att batiktanterna har emotionella men framförallt ekonomiska och sexuella incitament.

   kom ihåg att kärringarna har gång på gång blivit avslöjade med de tjocka fingrarna i syltburken i fall efter fall av sexuellt utnyttjande av dessa så kallade ensamkommande flyktingbarn.

   och batiktantens språk är bisarrt även med sociala mediers nivå mätt.

   det är en sprudlande och aldrig sinande orgasm av röda hjärtan och känslosamma emotikoner.

   den personliga kopplingen kan ifrågasättas eftersom det inte rör sig om några riktiga vänner möjligtvis på sin höjd vänner på Facebook. känsloytteringarna när någon ertappas står i paritet till terrorattacker, sjukdoms- och dödsfall vilket inte är normalt någonstans.

   det är säkert intressant ur ett sociologiskt perspektiv hur kvinnor i grupp fungerar, men det kan knappast utgöra fundamentet för ett samhälle.

   det är anmärkningsvärt att tanterna tar förövarens parti när unga flickor utsätts för övergrepp. batiktanters missriktade moderskänslor och plaskvåta fittor borde inte heller uppmuntras ekonomiskt. det är snett.

   därtill måste det utkrävas ansvar. landet är en lekstuga där alla springer runt och skyller på varandra.

   samtidigt i Japan skapar brist på brott en poliskris.

   Svara
  • Mikael

    /  10/15/2017

   De kommer från kulturer där de enda kvinnorna de sett utan slöja/burqa/hijab/jilbab etc, förutom systrar/mor i hemmet, möjligtvis är hororna de köpt sex av (om ens dem).

   De ser på svenska kvinnor precis som de skulle se på sina egna kvinnor/döttrar, ifall de också: rökte, visade hår/armar/ben/former/urringning, låg med killar och eller tjejer, drack alkohol, umgicks med främmande män osv.

   Tyvärr är många kvinnor korkade, att mängder med svenska kvinnor bara ser deras förakt som styrka/självsäkerhet. Men orka bry sig om det.

   Svara
 30. Senior

   /  10/15/2017

  ”Ta reda på vems dotter som anmält kanske poletten trillar ner…..”

  Det finns en oliktänkande person i den orten som redan fått betala ett högt pris för sina åsikter. (Som f.ö. inte varit extrema på något vis.) Stämmer detta att det är dottern som blivit utsatt så är det fördjävligt att familjen blivit inblandad.

  Men detta agerande att ge sig på anhöriga, vandalisera deras hem, etc, är ju inte främmande för dessa jävla kommunist-as som Afa, Expo och deras likasinnade som dessa jävla grupper är…

  Svara
  • Opie

    /  10/15/2017

   Jag är inte jurist men min lekmannamässiga bedömning är att ett flertal av kommentarerna gränsar till övergrepp i rätttssak. Familjen borde verkligen polisanmäla alla kommentarer som antyder hot och negativa konsekvenser av att ha polisanmält sexualbrottslingen.

   Svara
 31. Pelle2

   /  10/15/2017

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver bra om att beslutet om att inte låta Thomas Bodström bli landshövding förmodligen handlar om att Sossarna vill rensa ut alla personer som kan ställa till problem för dom i valrörelsen.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-bodstrom-blir-inte-landshovding-nu-pagar-operation-storstadning/

  Svara
 32. Pelle2

   /  10/15/2017

  Anne Heberlein på Ledarsidorna skriver om kvinnorna som stöttar en sexualbrottsling ur ett lite större perspektiv
  https://ledarsidorna.se/2017/10/recension-katarina-wennstam-flickan-och-skulden-en-bok-om-samhallets-syn-pa-valdtakt/

  Svara
 33. Klimathotet

   /  10/15/2017

  OT: MiT undrade om kukmålaren använde thinner när han tvättade ”penseln”. Av egen erfarenhet (fråga inte varför) går det bäst med aceton. Det dunstar fort och luktar inte efteråt 😛

  Svara
  • Sälungsjobbaren

    /  10/15/2017

   ”Av egen erfarenhet”… Människor slutar aldrig att förvåna. Styrkekramar och handhjärtan!

   Svara
  • MiT

    /  10/15/2017

   Ok, jag tänker inte fråga för jag vill nog inte veta svaret… 😉

   Svara
   • Klimathotet

     /  10/15/2017

    Husmålning, färgburk, stege… 😛

    Svara
    • MiT

      /  10/15/2017

     Jaha, du kallar måla tavlor för husmålning. Jaja, vi är alla olika men vi fattar 😉

     Svara
     • Klimathotet

       /  10/15/2017

      Ja vi har alla våra böjelser 😉

    • Hypocrita

      /  10/15/2017

     Du hängde upp burken på….. och det hamnade färg där? (Får en konstig bild i huvudet?

     Svara
     • Klimathotet

       /  10/16/2017

      Nä jag skulle gå ner för stegen, botten på färgburken krokade fast i ett steg och vände upp och ner. Färgen rann innanför hängselbyxorna och ut genom byxbenen.

 34. QED

   /  10/15/2017

  ”Om du är offentlig chef och efterforskar vem som lämnat uppgifter till medier döms du till böter eller fängelse för brott mot efterforskningsförbudet. Sant? Nej, inte om det du är kvinna och det var synd om dig. Då är det istället den person vars förmodade uppgifter du efterforskade som gjorde fel, särskilt om hen är man. Så kan man tillspetsat förstå en oenig hovrätts uppseendeväckande beslut att fria […], som tidigare dömdes i tingsrätten.”

  http://academicrightswatch.se/?p=2868

  Svara
  • Senior

    /  10/15/2017

   ……Ruben & Hilda….

   Svara
  • Senior

    /  10/15/2017

   Som MiT sätter sin rubrik:

   Det kryper i mig.

   Att pöbel på fb beter sig är illa nog, men denna jävla röta sitter djupt, både i media och myndigheter samt rättsväsendet. De tre ben som var för sig skall granska varann och garantera ett rättssäkert samhälle vilar nu allihop på den godtyckliga socialistiska grunden.

   Svara
 35. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 36. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • hllviken

    /  10/15/2017

   Pojken dog för att hans pappa tog sin familj, på ett oansvarigt sätt, från Turkiet till Grekland i syfte att ta sig till Sverige för att få gratis tandvård.

   Svara
   • Pether

     /  10/15/2017

    Det var farsan som var smugglaren också…

    Svara
    • Mikael

      /  10/15/2017

     Ni har rätt. Han välte båten med de simokunniga barnen och frugan som han inte ens hade bemödat att utrusta med flytvästar.

     Han hade hus i Turkiet, där han jobbade som byggarbetare och bidragsvampyrsmugglare, ville egentligen till Kanada, men valde Sverige för han hört att tandvården är gratis här.

     Okej att han skulle skita i att utrusta övriga resenärer med flytvästar, men sin egen lilla familj… och sen får vi västerländska män skulden!

     Svara
  • ”Såhär var det (även om det går att börja historien ännu tidigare, med Göran Perssons utlänningslag): Regeringen Reinfeldt (M, L, C, KD) gjorde en överenskommelse med Miljöpartiet om Sveriges flyktingmottagning.

   Inget parti hade egentligen några invändningar mot den, förutom Sverigedemokraterna förstås. Även när Sverige bara tog emot 2 000 asylsökande var det 2 000 för mycket för ett rasistiskt parti. Inga konstigheter där.”

   Öh va?

   Med det sagt, att använda en bild på ett dött barn visar hur döfött ett argument är. Detsamma när Svenskarnas parti försökte använda bilder på misshandlade kvinnor – försök att tilltala känslor, inte rationella argument.

   Svara
 37. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 38. Mikael

   /  10/15/2017

  PK är som kvinnorna och barnen på medeltiden, som ljög om att den och den var en häxa.

  Svara
 39. Jan

   /  10/15/2017

  Anti-rasismen, som i grunden är något gott, har förvandlats till en politisk massinvandringsrörelse och därigenom, på sätt och vis, en rasistisk rörelse på så sätt att man anser att vita i väst ska ta hand om försörja andra raser från öst.

  Svara
  • Cain

    /  10/15/2017

   Liksom ”feminismen”. Båda dessa företeelser är en oerhört illa kamouflerad modernisering av marxismen. Ett ideologiskt krig mot västvärlden, vår kultur och våra värderingar.

   Det finns ett skäl att hammaren och skäran, Che och andra klassiska kommunistiska symboler dyker upp hos aktivister som verkar inom dessa områden. Att FI ligger till vänster om V är fullt logiskt. De som kallar sig anti-rasister och feminister är ofta renodlade kommunister. ”Anti-rasism” och ”feminism” är helt enkelt bättre argument än ”klasskamp”, bättre verktyg för att övertyga idioter och skambelägga opposition.

   Ett tillägg då det är Jan som skrev inlägget: ja, den svenska högern har även de en mycket stor skuld i det vansinne som försiggår i vårt land. Jag är väl medveten om det folkförakt de är kapabla till. Och det är för mig fortfarande ofattbart hur Reinfeldt kunde driva den linje han gjorde som statsminister. Såvida inte teorierna om att krossa välfärden genom massinvandring stämmer. Det kanske t.o.m. handlar mer om auktoritär vs. frihetlig ideologi, inte så mycket höger vs. vänster.

   Men gör aldrig misstaget att tro att det är annat än ren marxistisk ideologi som ligger som grund för galenskaperna som hela västvärlden lider av idag. Nästintill identiska argument och värderingar som Sovjetkommunismen.

   Svara
   • Senior

     /  10/15/2017

    Exakt!

    Dock undrar jag vilken Svensk höger du syftar på?

    Jag har inte sett en höger värd namnet på åtminstone 40 år.

    De som titulerar sig höger idag är då rakt inte höger. Betänk att ALLA politiska partier idag betecknar Sverigedemokraternas vänsterorienterade socialism ”högerextrem”.

    Det är som att påstå att Finland ligger västerut, extremväster.

    Svara
    • Cain

      /  10/15/2017

     ”Dock undrar jag vilken Svensk höger du syftar på?

     Jag har inte sett en höger värd namnet på åtminstone 40 år.”

     Tyvärr alltför sant.

     Svara
   • Jan

     /  10/15/2017

    Det där är ett typiskt feltänk från högern. I själva verket förhåller det sig tvärtom. Den liberala identitetspolitiken (anti-rasism, feminism, hbtq m m) har slagit ut den klassiska vänstern som koncentrerade sig på traditionell klasspolitik. De klassiska vänstern är nästan utdöd. Liberalismen har segrat. Fråga Frank Baude så får du veta.

    Svara
    • Senior

      /  10/15/2017

     Jan.

     Titta på filmen ”a class divided”.
     Den finns på youtube.

     När du sett den, titta på den en gång till.

     Byt resonemanget om blå och bruna ögon till män och kvinnor istället.

     Reflektera lite runt feminism.

     Titta på filmen en gång till.

     Byt resonemanget om blå och bruna ögon till svenskar och invandrare istället.

     Reflektera lite över nationell socialism.

     Titta på filmen en gång till.

     Byt resonemanget om blå och bruna ögon till arbetarklass och överklass istället.

     Reflektera lite över kommunism/socialism.

     Lägg dig nu i fosterställning, gråt en skvätt över hur du kunde vara så jävla lättlurad och indoktrinerad i så många år utan att reflektera över vilken världsbild du blivit lurad att tro på.

     Kom ut som en bättre, starkare och självständig person.

     Alternativ:
     Fortsätt vara en nyttig lättledd idiot.

     Svara
     • Senior

       /  10/15/2017

      Jag glömde, för tydlighetens skull, denna självklara:

      Titta på filmen igen.

      Byt ut resonemanget om blå och bruna ögon till kaukasier och andra folkslag.

      Reflektera lite över rasism.

     • Jan

       /  10/15/2017

      Trams. Dualism är en vanligt förekommande fenomen i samhället. Det innebär inte att ett slags dualism är omedelbart utbytbar mot en annan. Det är ett cirkelresonemang. Identitetspolitiken har vattnat ur och försvagat vänstern. Vänstern har tappat fokus. Liberalerna har vunnit. Du borde vara glad över det istället för att klaga, Senior.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Ok, men istället för att bara säga att det är ett feltänk från högern, förklara istället för mig hur jag tänker fel, och hur anti rasism och feminism absolut inte är marxistiska ideologier.

      Förklara för mig hur den klassiska vänstern är utdöd.

      I min värld har de nämligen bara bytt retorik när deras tjafs om klasskamp sket sig efter murens fall 1989. Istället riktade de in sig på andra mågrupper och ändrade retoriken därefter, men med samma grundkoncept.

      Hur tänker jag så fel där?

     • Senior

       /  10/16/2017

      Men det är väl som vanligt, du lämnar aldrig några argument som stöder din åsikt, bara ursäkter för att du och övriga kommunist-as skall få fortsätta sitt vidriga värv.

      Som vanligt med en omskrivning för att ”det där för inte kommunism på riktigt”.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Du är precis den medlöparen som signaturen michael skriver om tidigare i kommentarsfältet.

      Dock måste jag ge dig cred för att du ändå kommer hit och kommenterar, det ger ju en liten möjlighet att försöka få en inblick i hur kommunister som du (inte) tänker.

     • Jan

       /  10/16/2017

      Det förvånar mig att MiT accepterar ditt språk här. Hade jag varit MiT skulle jag ha gett dig en varning.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Vilken tur att du inte är MiT då, men som vanligt tänker du alltså inte redogöra hur du tänker när du hävdar att Feminism och antirasism inte bygger på marxism.

      Du kommer bara med en massa påståenden helt utan stöd.

     • Musse

       /  10/16/2017

      Kan du inte förklara hur du uppfattar att postmoderna idéer skulle kunna bygga på den utpräglat modernistiska ideologin marxism?

     • Senior

       /  10/16/2017

      Gärna, efter att Jan vidimerar sitt påstående att det inte gör det.

     • michael.

       /  10/16/2017

      Inte alls konstigt att feminism,antirasism,vänster,islamism sover i samma säng eftersom alla dessa bygger på kollektivistiskt tänk,till skillnad mot liberalismen.
      Marxismen är inte modernistisk utan en återgång till före upplysningstiden,där man återgår till ett gammalt och föråldrat tänk om att människan först och främst tillhör ett kollektiv,detta som upplysningstiden bröt mot och hävdade att människor först och främst är individer.

     • Musse

       /  10/16/2017

      Enligt klassiskt västerländska idéer så är det den som påstår något positivt som har bevisbördan.

     • MiT

       /  10/16/2017

      Musse har fortfarande inte redogjort för varför han störtar in i diskussioner med automatisk motsatt åsikt, först störtade han in med massor av påståenden som gjorde det pinsamt uppenbart att han inte läst domen.
      Sen störtade han in och ifrågasatte massa saker med att Arif inte är svensk medborgare Musse tyckte visst att han var det. Utan att veta någonting eller ta reda på någonting. Han gjorde det utifrån att det fanns ett personnummer i domen. Som visade att Arif var född 87 sept eller var det var… Att Arif själv har sagt att han lever som sk ”papperslös” efter flera avslag, sånt som ALLA andra som är intresserade av det här fallet vet, har han såklart inte tagit reda på.
      Efter det så påstod han att tjejen hade BETT Arif om massage, ungefär som att hon sökt upp honom och frågat vilket såklart inte är fallet.
      Och så rullar det på när Musse är i farten. Nu är det annat som ska ifrågasättas bara för han tolkar vissa saker på ett visst sätt när han till slut har läst domen. Finns det ett ord som han anser är fel så hänger precis ALLT på det ordet. Osv.

     • Musse

       /  10/16/2017

      michael.
      Vad är det för flum?
      För det första så har du blandat ihop begreppen. Upplysningen sker på 1700-talet och modernismen startar i slutet av 1800-talet.

      Rasism är för övrigt extremt kollektivistiskt.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Liksom ”antirasism”.

      Rasism och ”antirasism” är samma sak, bara omvänt 180grader. Två sidor av samma mynt. Möjligen är väl skillnaden att en ”antirasist” anser sin egen ras underlägsen snarare än överlägsen, vilket fortfarande är rasism, om än sjölvdestruktiv.

      Antingen är du rasist eller inte. Jag hoppades på att detta med raser var utagerat vid detta laget, men det är det inte längre, tack vare just dessa ”antirasister”.

      Inte alls konstigt att feminism,antirasism, rasism, vänster,islamism sover i samma säng eftersom alla dessa bygger på kollektivistiskt tänk,till skillnad mot liberalismen. (Jag satte inte citationstecken då jag separerat rasism och antirasiam)

      Häri ligger skillnaden, kollektivet kontra individen.

      (Sidospåret om upplysningstid och marxism lämnar jag däärhän.)

      För övrigt:

      Den som påstår något har bevisbördan, vare sig det är positivt eller inte.

      Jan påstod att detta var ett feltänk.

      Jag skriver här för att antingen vidimera eller förkasta mina åsikter.
      Om du och Jan endast kommer med kommentarer om hur fel jag (och andra) har utan att presentera ett trovärdigt alternativ lär ni aldrig nå någon större framgång.

     • Musse

       /  10/16/2017

      MiT
      Varför behöver man förklara varför man deltar i diskussioner med personer man inte håller med.

      Att personnummret är fel beror nog på felaktig inläsning när domen skannats och gått igenom textigenkänning.
      Grejen är att domar återger uppgifterna från folkbokföringen och jag litar mer på det än olika personer på internet som brukar hitta på. Men notarien kan såklart ha gjort ett misstag.

      Du litar dessutom mer på den misstänkte än domstolen?
      Han kan inte hitta på sin migrationshistoria? (Eller fått medborgarskap före domen).

      Tjejen säger själv att hon bett om massage.
      Din udda tolkning av ordet be har jag aldrig förr stött på. Om någon ber om smöret, tolkar du det som att de springer runt och letar efter människor som har smör?

     • MiT

       /  10/16/2017

      Nej man måste inte förklara men när en och samma person nästan varje gång dyker med exakt samma upplägg så kan det vara bra att veta varför.
      För du började med att rusa in utan att ha läst minsta lilla om vare sig domen eller veta något om vem det var, det viktigaste var att vara motvalls. Endast. Sen fortsatte det på det spåret. Som vanligt. Finns det en formulering som inte faller dig i smaken så faller hela domen platt till marken enligt dig, då är allt såklart bara påhitt. Osv.
      Och ska jag kopiera in texten där du anser att hon ber om det här också? Jag gjorde det under det första inlägget och att få det till att hon ber om det är rubbat!

     • Musse

       /  10/16/2017

      Jag skrev inget som krävde kunskap om domen innan jag hade läst domen. När jag väl hade läst domen var det tydligt att i princip ingen annan hade gjort det.
      Jag behöver inte veta vem det är för att bedöma domen. Men jag förstår att du (m.fl.) hyllar rättsosäkerheten för att den nu drabbade någon ni inte tycker om. Om någon feminist skulle anklaga Tino Sandaji för att aggressivt ha masserat hennes rumpa och vittnen på plats uppfattat det som skedde annorlunda m.m. som i det här fallet så skulle du (ni) ändra er uppfattning om bevisvärdering. (Tro inte att de inte är dummare än att börja använda det som vapen mot er ”rörelse”. De gör det redan med Wigh).
      Tjejen säger ju själv att hon ber om massage, hennes väninna säger samma sak. Är det inte nog med bevis för att det har hänt (det är också ostridigt för den tilltalade säger samma sak)? För du tycker ju att de delarna hon påstår som varken väninnan eller övriga vittnen styrker (till och med vederlägger) är bevisade.

      Sen ska ni nog inte dra allt för stora växlar än. Försvararen har inte fått ställa frågor till målsäganden och just det människorättsbrottet har faktiskt lett till flera ändrade domar i Sverige. Den här domen har ju inte vunnit laga kraft (men det skiter ju ni i, i ett samhälle styrt av sådana som dig skulle folk betraktas som skyldiga redan när de anklagades).

      Jag vet inte vad du menar med någon enstaka formulering. Jag har gått igenom all bevisning som finns redovisad i domen.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Tittar du i tråden där du och jag diskuterar rättssäkerhet finns det inget jag skriver som hyllar någon form av rättsosäkerhet, tvärtom så håller jag med dig att den finns där. Det enda jag skriver är om hur man (i en normal rättsstat) försöker minimera godtycket och därmed denna osäkerhet.

     • Senior

       /  10/16/2017

      …..Något som Ruben och Hulda försöker ändra till ett socialistiskt godtycke istället för ”allmänt godtycke” om man tillåts uttrycka sig på det viset.

     • Senior

       /  10/16/2017

      @Jan

      Varför blandar du in dualism i detta?
      Det har inget med den polarisering som kollektivistiska ideologiska politiska partier ägnar sig åt i förhållande till verkligt borgerliga/liberala som skyddar individen.

      Politisk dualism:
      ”I demokratiska länder med så kallade majoritetsval står alltid två kandidater mot varandra, och de representerar de två stora partierna i dessa länder som också alltid står emot varandra. Storbritannien är ett exempel på detta. Även i länder som Sverige, med proportionella valsystem och en småpartispärr, blir en dualism allt tydligare där de politiska partierna allt hårdare knyts till politiska block som ställs mot varandra i kampen om väljarstödet.” -Wikipedia

      Som vanligt försöker du blanda bort korten när du målat in dig i ett hörn….

     • Jan

       /  10/16/2017

      Senior: För det första är det du som har bevisbördan eftersom du påstår att identitetspolitiken är en marxistisk ideologi. Något som är omöjligt eftersom identitetspolitiken är en postmodern ideologi. Marx verkade under industrialiseringen och dog 1883. Hans verk behandlar huvudsakligen förhållandet mellan arbete och kapital.

      För det andra var det du som anförde dualism som ett bevis för att identitetspolitiken är grundad av Karl Marx. Men dualism är ett vanligt tema i de flesta ideologier, såväl religiösa som politiska, och bevisar ingenting. Det faktum att gud och djävulen i socialism eller kapitalism är ersatt av arbete och kapital bevisar ingalunda att vare sig kapitalism eller socialism är kristna ideologier. Det är ett nonsensresonemang helt enkelt.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Identitetspolitiken är det just Marx som uppfann, i samma ögonblick han införde sin ”klasskamp” vad är dessa indelade klasser om inte identitetspolitik?
      Vilken klass identifierar du dig med?

      Det är inget postmodernt med identitetspolitik, det är Marxistiskt.

      Jag har inte alls anfört dualism, vilket du enkelt kan se genom att läsa (även om jag lutar åt att ditt problem snarare är förståelse eftersom jag redan påvisat skillnaden mellan dualism och identitetspolitik.) mitt tidigare inlägg i denna tråd.
      Det var du som lät gälla att min kommentar om identitetspolitik skulle vara samma sak som dualism. Det är snarare du som står för feltänkt som blandar ihop identitetspolitik med dualism.

      Lär dig skillnaden:

      ”Identitetspolitik är politiska ställningstaganden som grundar sig på särintressen och perspektiv utifrån tillhörighet av en social grupp. Därigenom kan människors politiska åskådning gestaltas utifrån den identitet de tar sig som medlemmar av löst sammanhållna sociala grupper. Förenklat kan det sägas att det är politik baserad på gruppidentitet i syfte att bekämpa diskriminering gentemot en grupp och stärka gruppens ställning i samhället. Exempel på dylika identiteter är exempelvis grupper baserade på ras, klass, religion, kön, könsidentitet, etnicitet, nation, sexuell läggning, funktionsvariation, ålder och kultur.”

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Identitetspolitik

      ”Politisk dualism:
      I demokratiska länder med så kallade majoritetsval står alltid två kandidater mot varandra, och de representerar de två stora partierna i dessa länder som också alltid står emot varandra. Storbritannien är ett exempel på detta. Även i länder som Sverige, med proportionella valsystem och en småpartispärr, blir en dualism allt tydligare där de politiska partierna allt hårdare knyts till politiska block som ställs mot varandra i kampen om väljarstödet.”

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Dualism

      Återigen:

      Hur resonerar du att mitt resonemang baserat på ovanstående fakta är feltänkt?
      Kan jag få en motivering?
      Gärna med länkar.

     • Jan

       /  10/16/2017

      Det är ingen idé. Du är obildbar. Det skulle bara vara bortkastad tid.

     • Senior

       /  10/17/2017

      Förstår det. Nu när du återigen målat in dig i ett hörn och visat ditt rätta fula kommunisttryne.

      Men vet du vad, du är inget annat än ett litet kommunisttroll, och nu kommer du inte att få mer mat av mig.

     • Jan

       /  10/17/2017

      Om MiT hade lite mod skulle han stänga av dig. Ditt beteende strider mot god nätetikett. Gång efter gång. På andra fora skulle du ha blivit varnad och förmodligen avstängd.

 40. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  10/15/2017

   Egenintresset ljuger aldrig.

   Svara
  • Jan

    /  10/15/2017

   Det hon egentligen får priset för är hennes förslag och metoder för politisk indoktrinering. Ingenting annat. Identitetsvänstern börjar vända taggarna utåt nu. Någon kritik tål man inte.

   Svara
 41. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Sune

    /  10/15/2017

   En gång i tiden så betydde oliktänkande någon som uttryckte åsikter som ej föll regimen i smaken. Numera verkar de som tycker annorlunda än ”pöbeln”, men helt i linje med regimen, kultureliten och gammelmedia, anse sig vara ”oliktänkande” om de blir emotsagda.

   Svara
 42. MiT

   /  10/15/2017

  Apropå den där Navid som nämns av en av kvinnorna under Arifs post (inte i det här inlägget men ni har nog sett den ändå):
  https://www.flashback.org/sp62038909

  Svara
 43. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 44. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 45. MiT

   /  10/15/2017

  Det där med sektmedlem

  (det länkade är hans om att hon sprider hat)

  (återigen samma tweet länkad)

  Svara
  • Väldigt sällan har jag sett jäh markera mot näthat, oftast är det mot åsikter. Eller mot fbsidor, sen har folk rätt att hata, finns ingen lag mot hat (vad jag vet). Vad dom gör är att mästra. Varför har dom så svårt att bara sköta sig själva och skita i andra? Sen verkar dom aldrig ge sig på folk som sprider lögner om tex vaccin.

   Svara
   • Senior

     /  10/16/2017

    Svaret på din fråga är att de tillhör auktoritär vänster.
    Hela deras ideologi går ut på att mästra andra.

    Svara
 46. Jan

   /  10/15/2017

  Exakt så här bortskämda och korkade är tydligen många unga kvinnor. Emma: Man kan inte behålla kakan och äta den samtidigt. Så länge du går på bidrag (föräldrapenning, vab) så kan du inte diktera villkoren själv. Du får självklart vara hemma hur mycket du vill med dina barn – men förvänta dig inte att andra ska betala för det.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/w7Lgd/vi-mammor-knacks–av-tvanget-att-jobba

  Svara
  • Skeptisk

    /  10/15/2017

   Nja i princip har hon rätt. Alla familjer är inte lika och passar in i en mall. Fördelningen av föräldraförsäkringen bör vara en köksbordsdiskussion bland de inblandade. Däremot visar hon också den vanliga kvinnliga inställningen att det i grunden är hennes dagar. Hon och väldigt många andra kvinnor vill inte tillbaka till jobbet efter 6 månader och de har den slutliga makten hur fördelningen ska gå till. Även därför en strikt 50/50 fördelning utan överskrivningsrätt inte införs. Det partiet skulle tappa många unga kvinnors röster. Speciellt arbetarklass.

   Svara
   • Olof

     /  10/15/2017

    Men å andra sidan, varför skall skattebetalarna betala för vad som är utformat som en extra semester för föräldrar? Bidrag och försäkringar som är riktade till en person är i allmänhet riktade specifikt till den personen, du kan inte välja att lämna över dem till någon annan.

    Å tredje sidan, och den modellen jag själv tycker skulle vara bäst, skulle vara att binda bidraget helt till barnet istället, och utforma det som vård av närstående. Det skulle i princip öppna för att alla som är registrerade som närstående till barnet kan utföra arbetet, dock max 1 per dag. Då skulle mormödrar, farbröder, kusiner, syskonbarn eller till och med grannar och andra närstående kunna avlasta när det behövs. Barnet skulle få ett större relationsnät och större trygghet från start, komplicerade situationer som t.ex unga studerande med barn skulle kunna lösas med föräldrar som kan göra en insats, etc.

    Vi skulle kunna få mer av den verkliga tradtitionella familjen där många vuxna delar på ett ansvar, och det skulle bli lättare att trixa med siffrorna för att optimera kostnad och verkan eftersom det inte handlar om låsta men vilt varierande förutsättningar utan då blir rätt flexibla men vilt varierande förutsättningar.

    Men det är klart, då skulle man ju fokusera mer på barnets bästa, och det dröjer ju länge tills det röstar. Så vad var det vi pratade om? Mer semester till föräldrar var det ja!

    Svara
    • Senior

      /  10/15/2017

     Eller så får vi helt enkelt behålla våra egna pengar och själva besluta vem, var, och hur vi vill att våra barn skall tas om hand.
     Vem/vilka som skall få förtroendet att ta hand om våra barn, och själva bestämma vilka värderingar vi vill ge dem..

     Svara
     • Olof

       /  10/16/2017

      Ja, det är också ett alternativ, men nu pratar vi om Sverige. Och Svenska väljare gillar inte att andra Svenska väljare får behålla sina pengar, det hade ju varit väldigt osvenskt (ha, som om Svenskar inte skulle ha en kultur…).

     • Senior

       /  10/16/2017

      Precis.

      Dagens väljare, även de som är föräldrar, har ju blivit socialistiskt indoktrinerade ända från dagis och upp till vuxen ålder, till och med då fortsätter indoktrineringen via public service och media.

      Och nu låter de gladeligen detta fortsätta med sina egna barn..

 47. hllviken

   /  10/15/2017

  Hela världen vet utom svenskarna själva?

  Svara
 48. hllviken

   /  10/15/2017

  Japan´s top economist: Sweden ruined by immigrants

  Svara
  • Klimathotet

    /  10/15/2017

   全体の真実

   Svara
   • hllviken

     /  10/15/2017

    Det vore trevligt med en översättning 🙂

    Svara
    • Klimathotet

      /  10/16/2017

     Hela sanningen (översatt). Japan tar emot ungefär 1 flykting per år. Går det bra får en till komma nästa år.

     Svara
     • Steerpike

       /  10/16/2017

      Nja, det är väl snarare så att Japan tar emot alla asylansökningar som inkommer (en snabb googling ger en siffra på runt 11 tusen pågående ärenden) och ger asyl till de som uppfyller kraven (googling visar 28 för 2016).
      Handlingar utförda av flykting som givits asyl påverkar inte andra asylsökandes möjligheter att få asyl.
      Det är uppenbart att Japan tolkar asylskäl lite annorlunda än t ex Sverige, men det betyder inte att de tolkar godtyckligt.
      Hade du sagt 全体の真実 till mig så hade jag nog frågat vad du menade. Låter lite konstigt i mina öron.

     • MiT

       /  10/16/2017

      Hade låtit lite konstigt i mina öron också. Ja förutom det första också såklart. Och all annan japanska. Och kinesiska. Osv 😛

 49. Melmac

   /  10/15/2017

  Haha
  I Parlamentet ikväll.
  Måns Möller säger att Zoran har det enklaste jobbet, att vara kurd. Minen på Zoran är obetalbar, han vet inte hur han ska reagera. Framförallt när publiken skrattar och Måns faktiskt spinner vidare på det.

  Svara
 50. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 51. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 52. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
 53. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Olof

    /  10/16/2017

   Ärligt talat tycker jag inte att det är bara torskhäxorna som är problemet. Även det att ungdomarna utsätts för ett väldigt oproffessionellt bemötande är fruktansvärt psykologiskt skadligt för dem på längre sikt.

   De vaggas in i en falsk trygghet och ges en känsla av omtanke av människor som överhuvudtaget inte har möjlighet att lova dem detta. Bara det i sig saboterar deras möjligheter att förbereda sig för andra utgångar och arbeta mot ett bättre liv än en skuggtillvaro på botten i Sverige. Och det lär skapa väldiga förtroende och relationsproblem för framtiden.

   Hela den här industrin behöver rensas ut. Och aktivister som inte klarar av att hålla en professionell distans behöver hållas borta från sina möjliga offer.

   Om man tycker att den typen av aktivism är viktig så måste man, som jag sagt tidigare, införa möjligheten att själv eller i grupp sponsra och ta ekonomiskt och ett visst juridisk ansvar för migranterna så det går att reducera målkonflikterna. Annars och/eller i kombination med sådant, bör vi gå över helt till ett system baserat på kvotflyktningar som kommer hit med identitet och skyddsbehov utrett där vi redan från start har gjort åtagandet att ta emot dem med överrenskomna villkor.

   Svara
  • G

    /  10/17/2017

   ”Meganazist”…

   Svara
 54. MiT

   /  10/15/2017

  Svara
  • Gurkburken

    /  10/16/2017

   Det är väl rysk kaviar, inte gåslever?

   Svara
 55. MiT

   /  10/16/2017

  Svara
  • The Perfect Man

    /  10/16/2017

   Den närmast är väl Dan Eliasson…

   Svara
   • Melmac

     /  10/16/2017

    Tycker det ser ut som Reinfeldt och Peter Eriksson

    Svara
  • Alex Nyström

    /  10/16/2017

   Är det någon som minns Ylva Habel och hennes äggkastande på SD-planscher? Jag utgår från att det är ok för mig att göra samma sak på dessa bilder? Särskilt den med mensfittan?

   Svara
  • Jan

    /  10/16/2017

   Modigt av Katerina. Hon har rätt, de här regeringsstödda organisationerna är är dolda propagandainstitut. De vill tysta debatten snarare än att uppmuntra den. Bara ena sidan ska få komma till tals. Det är deras värdegrund.

   Svara
  • Ivar L

    /  10/16/2017

   Ett ämne som brukar leda till debatt här på Toklandet. Själv tycker jag det mest är av fislosofisk betydelse. Nazism och fascism är varken höger eller vänster men innehåller inslag från båda sidorna. Diskussionen är ganska ointressant tycker jag.

   Svara
   • x

     /  10/16/2017

    ”Nazism och fascism är varken höger eller vänster men innehåller inslag från båda sidorna.”.

    Vilka inslag är från höger?

    Svara
   • Pether

     /  10/16/2017

    Nja, Facism och nazism är rätt tydliga med att vara marxistiska ideologier. Det enda folk hakar upp sig på är nationalismen, som om det vore en högeridé, men de vet inte om att nationen är staten, staten är nationen. Fascismen kom ur tankarna som blev efter att marxismen misslyckats, folket reste sig inte för sin arbetarkomun, utan för sin nation, vilket skaparna sett under italiens krig i afrika och i första världskriget. Alltså bytte man bara ut delar av klasskampen till att vara nationskamp, svaga förtryckta nationer mot de förtryckande nationerna. Sedan glömmer de även att sovjet var rätt så nationalistiskt.
    Allt handlar om att dölja sanningen om fascimen och nazismen, ty vänstern vill inte förknippas med det onda. Läs gärna boken The Big Lie om ni vill läsa mer.

    Svara
    • Musse

      /  10/16/2017

     Har ingen här gått i skolan?
     Kan du inte berätta om någon fascist eller nazist som varit tydliga med att vara marxistiska ideologier?
     Är det Hitlers uttalanden om att västerländsk demokrati banar vägen för marxism som genom demokrati skapar grogrunden för de marxistiska bakterierna?
     Är det Hitlers förklaring att deras adoption av begreppet socialism inte har något med den judiska marxismen att göra?

     Nu får ni allt hyfsa er. Nation och stat är inte samma sak och nationalism var inte skillnaden mellan nazism och marxism. Som Fredrik Engels sa så kan inte internationalism existera utan nationalism (motståndspunkten är internationalism (samarbete mellan nationer) och globalism (upplösandet av nationer)). Ingen som är vuxen eller har gått i svensk skola kan ha undgått att lära sig något om alla marxistiska och nationalistiska frihetsrörelser.

     Svara
     • x

       /  10/16/2017

      Läs hela tråden genom att klicka på tidsstämpeln.

     • Pether

       /  10/16/2017

      Förutom då alla grundarna för fascism och nazism, inklusive hitler och mussolini? Vad sägs om andra länders ledare? usas egna lille fascist? fdr?
      Hitler var inte höger bara för att han dödade andra marxister, precis på samma sätt som att sunnimuslimer fortfarande är muslimer, även om de dödar shiamuslimer.

      Nation och stat är samma sak enligt fascismen.

      Gillar hur du antar att svensk skola har någon som helst relevans i sammanhanget, det är ju i den folk lär sig att fascism o nazism skulle vara högerideologier.

     • Senior

       /  10/16/2017

      Spot on på sista stycket.

      ”Vi i Nordkorea är en demokratisk folkrepublik, för det får vi lära oss i skolan. Och dessutom säger både kim jong whatever och statlig media detta, då måste det vara sant.”

     • Musse

       /  10/16/2017

      Pether
      Du har klart en bra poäng i det sista om svenska skolan. Men vi som är vuxna med marginal gick i en skola där man fick lära sig om politisk ideologi. (Men mycket var propaganda då med).

      I övrigt har du fel men jag orkar inte med att vara mellanstadielärare nu. Nazism och fascism är varken höger eller vänster och att de kallas högerextrema betyder inte att de är höger.

     • Pether

       /  10/16/2017

      Det är klart som korvspad att nazism och fascism är marxistiska ideologier. Det finns ingen tvekan. Vad finns det i de ideologierna som är så höger, om du nu vet så mycket? Hat av kapitalism och judar är inte speciellt höger. Att staten ska ha kontroll över produktionsmedlen, inte speciellt höger. Start stat, obefintlig individ, inte speciellt höger. Se ner på andra folkslag och vilja ‘hjälpa’ dem på olika sätt, oftast genom att slakta och förtrycka dem, inte speciellt höger. Populationskontroll och rashygien? Inte speciellt höger. Men men! Det fanns ju privata företag! Ah… just ja… de hade tillåtelse att existera så länge de producerade vad staten krävde av dem(också kallar corporatism), endast ett av många fel med socialism som marxisterna, socialisterna och syndikalisterna i italien fixade till när de filosoferade fram fascismen.

      Men nånstans däri måste det finnas något som drar dem åt höger…

     • Musse

       /  10/16/2017

      Fascisterna hatade inte judar. Nazisterna hatade inte kapitalism. Ingen av dem förordade att staten skulle kontrollera produktionsmedlen (arbetarråd enligt fascisterna och privatkapitalism enligt nazisterna).
      Att se ned på andra folk och försvara kolonialism med att man hjälper de ockuperade är väl så höger som något kan bli? (Fast det stämmer inte heller på nazisterna som var antikolonialister).
      Korporativism betyder inte att staten styr produktionen, det betyder att korporationer styr produktionen (eller annat, t.ex. att staten styrs av korporationer som i fascismen.)

      Fascinerande med alla fel av alla möjliga.

     • Pether

       /  10/16/2017

      Du har väldigt lite koll för att vara någon som anser sig ha stor koll….

     • Senior

       /  10/17/2017

      ”och att de kallas högerextrema betyder inte att de är höger.”

      -Nä för de är lika j*vla vänster som ni kommunist-as är.

      Er identitetspolitik är inget annat än en intern vänstermarxistisk kamp om makten.

      Samma skit, samma lagar, samma diktatur i slutänden.

      Enda skillnaden är målgrupperna ni försöker lura med er retorik.

    • Senior

      /  10/16/2017

     Precis så Pether.

     Svara
 56. Ivar L

   /  10/16/2017

  Kanske inte en traditionell Nimby men i samma härad:
  https://nyheteridag.se/historiker-skams-over-sverige-moske-ska-byggas-pa-historiskt-slagfalt/

  Politiskt korrekte Dick (Sverige har alltid varit ett invandrarland) Harrison vill inte ha moskébyggen på historiskt mark. Han är ju som bekant historieprofessor så när hans gebit drabbas av konsekvenserna av den politik han själv propagerar för då passar inte galoscherna längre.

  Svara
 57. QED

   /  10/16/2017

  ”Sergeanten tyckte att det var stökigt på logementen och beordrade rekryterna att städa. Sedan lade han upp en video på sin Facebooksida där han sparkar upp en logementsdörr, och skriver att ”Jag skiter i värdegrund och gender när det ser ut som ett jävla horhus”. Nu får han två 15 dagars löneavdrag.”

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/sergeant-far-loneavdrag-efter-utbrott-mot-rekryter/

  Så kanske man inte ska göra, men formuleringen var bra.

  Svara
  • x

    /  10/16/2017

   Haha, sergeanten har humor, samtidigt som han inser vad som fungerar på dagens rekryter/ungdom som är fascinerad av sociala medier.

   Ett annat exempel:

   Svara
 58. Kristian

   /  10/16/2017

  Westerholm: ”Perspektiv: Socialdemokraterna är inte en självklar hemvist för socialdemokrati”
  https://ledarsidorna.se/2017/10/perspektiv-socialdemokraterna-ar-inte-en-sjalvklar-hemvist-for-socialdemokrati/
  ”Jag har själv suttit på partimöten där deltagare, även höga tjänstemän i partiapparaten, sitter och skryter om hur illa bildade de är. Hur de fått sin socialdemokrati med bröstmjölken och därmed slutat ta in, analysera, debattera och argumentera med ny kunskap som verktyg.
  […]
  Den stora skiljelinjen i ett av Sveriges statsbärande partier, Socialdemokraterna, står idag mellan en majoritet av postmoderna relativister och en krympande skara som fortfarande hyllar bildningsidealet.
  […]
  Det räcker i regel med att gå igenom de socialdemokratiska ministrarnas, och dess stabers, meritförteckningar för att förstå hur låg förståelsen för bildning är och hur djupt hatet mot detta är.”

  Svara
 59. MiT

   /  10/16/2017

  View this post on Instagram

  Den mäktige medieman som drogade och våldtog mig 2006 heter Fredrik Virtanen. Jag anmälde 2011, först då orkade och vågade jag. Men har inte orkat eller vågat outa. Förrän nu. För ingen har väl missat #HarveyWeinstein -gate. Många av er har nog också sett vad @lulucartersweden berättat om #MartinTimell. Det är toppen av isberget. En glimt av den enorma patriarkala tystnadskultur som råder. Män med makt. Hur de tillåts hålla på. I åratal. Hur många kvinnor kan de utsätta innan de förlorar sina fina positioner? Hur kan chefer, kollegor och vänner som mycket väl vet vad som pågått/pågår hålla dessa as om ryggen? 👿 Jag kan inte vara tyst längre. Borde ha skrikit hans namn för längesen. Men han har bland annat låtit sitt ombud ringa mina chefer osv och dubba mig till galen mytoman. Priset, för inte bara min utan mängder av andra kvinnor han också utsatt för sitt kvinnohat… Priset för vår rättvisa har känts för högt. Men nu finns det inget pris längre. Kan jag se mig i spegeln om jag inte varnar andra, rentav räddar andra från en av alla dessa gränslösa män mitt ibland oss? Nej det kan jag faktiskt inte. Och han får väl kontra med en stämning om han vill. Väljer rättsväsendet att prioritera det, samtidigt som anmälningar om mäns sexuella våld läggs ner på löpande band, då visar samhället sitt svek än en gång. Sveket i att inte ta våra berättelser på allvar. Att inte ens ge oss ens ett värdigt försök till upprättelse. 😨 Hur många sexuellt ofredande män finns det i världen? Well, jag drar i alla fall fram en till av dom i ljuset. Och jag gör det som mängder av så kallade branschkollegor borde gjort för längesen – agerar. För min historia är verkligen inte den enda. Det finns så mycket smuts, så mycket polerad feghet bara man hackar lite i isberget. Och framförallt – så mycket väldigt tydliga signaler om att man överlag värderar vita mäktiga män och deras "anseende" mer än kvinnor de bestämt sig för att göra vad de vill med. Det stora sveket kommer därifrån. Från de som vetat men inget gjort… //stängt kommentarsfält enb pga vill ej ge underlag att säga att jag driver hatmobb/drev. Min historia, hans brott #hansskam #metoo #vågaberätta #womenspeakingup #bryttystnaden

  A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on

  Svara
  • Pether

    /  10/16/2017

   Det här luskade flashback ut för många år sedan.

   Svara
   • Pelle2

     /  10/16/2017

    Fast det är onekligen kul och bra att den uppblåsta rödvinsekonomen och det moraliska föredömet, i hans egna ögon, Virtanen hängs ut i all sin uselhet. Blir spännande att se hur han skall bemöta detta 🙂

    Svara
  • Pistolekors

    /  10/16/2017

   Oh nej, inte bästa finaste Fredrik……

   Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  10/16/2017

   vem ska stå upp för den stackars virtanen ??

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  10/16/2017

    mycket elak kommentar
    Det skulle ju förklara den talanglösa människans väg in i media ”eliten”.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  10/17/2017

     ❤️❤️❤️ Finaste Fredrik, kvinnor med långa ögonfransar kan verkligen ställa till problem för pojkar och män. All kärlek till dig, styrkekramar ❤️❤️❤️

     Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  10/16/2017
   Svara
  • Detta är inget nytt. Flashback, som sagt, luskade ut detta för flera år sedan.

   Jag vet inte vad som hänt men jag hoppas att Cissi har fått ro. Om Virtanen är ett snusko i Weinstein-mått… kliv ut och berätta damer! Jag kommer personligen stå för advokatkostnader.

   Svara
  • x

    /  10/17/2017

   Svara
 60. Lövet

   /  10/16/2017

  Dagens viktigaste OT: https://instagram.com/p/BaT0d-bHRTr/

  Svara
  • Lövet

    /  10/16/2017

   Sorry MT – vi skrev om varandra.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/16/2017

    ❤️❤️❤️ nu är det viktigt att kärleksbomba Finaste Bästaste Fredrik #jagärhär ❤️❤️❤️

    Svara
 61. MiT

   /  10/16/2017

  Svara
 62. MiT

   /  10/16/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  10/16/2017

   Som sagt var, ledande företrädare för vänstern saknar all hyfs och moral när dom ”debatterar” med sina motståndare.
   Om sedan en sådan som Bali ger tillbaka med samma mynt så skriker dom om god ton. Dubbelmoralister är dom !

   Svara
  • Ah, tar tillfället i akt att citera favoritstycket ur Röde Orm:

   – Nu stör nämndeman tingsfred, sade Toke, med hot eller smädligt tal, drucket larm eller ont läte: då böte han … Men hur mycket är det han skall böta? Det veta andra bättre än jag.
   – Han skall visas bort från platsen av domare och nämnd, sade Sone; men tredskas han eller återvänder: böte då med skägget. Så säger den gamla lagen.
   – Endast tvenne gånger i mitt liv har jag varit med om att skära skägget av en nämndeman, sade Ugge eftersinnande. Och ingen av dem orkade leva länge efter den skammen.

   (Nummer två är givetvis julkorven hos Harald.)

   Svara
 63. MiT

   /  10/16/2017

  Svara
  • Vilken j…a förklaring! De vill ha mera islam, inget annat.

   Svara
   • Klimathotet

     /  10/17/2017

    Mellan skål och vägg, partipiskan har gått nonstop. ”Tryck på rätt knapp eller bli av med jobbet”

    Svara
 64. Frida Gustavlin

   /  10/16/2017

  Utrikesexperten Anders Lindberg slår till igen och vurmar för ett etniskt monokulturellt land.

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/aXLg5/irak-vill-stjala-kurdernas-olja

  ”Sverige är ett av de länder som bidragit med träning till peshmerga, vi kan inte överge dem nu. I framtiden krävs internationell medling och kanske även fredsbevarande FN-soldater som kan hindra nya våldsamheter. För en sak måste vi inse: om vi låter konflikten eskalera nu så står vi inför ett nytt fullskaligt inbördeskrig i Irak fortare än vi anar.”

  Ja, vad trodde de skulle hända, utbilda Kurderna och förse dem med vapen. Snacka om att undergräva den irakiska ”rättstaten”.

  Själv är jag hyfsat säker på att Kurderna i ”Kurdistan” både är oförmögna och helt ointresserade av något som vi känner som demokrati. Låt säga att de nu får som de vill, att de lyckas upprätta en egen stat. Vad står att vänta? Ett humanistiskt samhälle byggt på grundläggande fri- och rättigheter, eller ännu ett land starkt präglat av klankultur och den korruption som det brukar medföra. Det är knappast så att kurderna är en särskillt homogen grupp heller för den delen.

  Svara
  • x

    /  10/17/2017

   Apropå Anders Lindberg i Aftonbladet:
   ”Irak vill stjäla kurdernas olja”.
   På samma sätt som den svenska staten stulit samernas järnmalm?
   Lika hemskt i båda fallen…

   Svara
   • Musse

     /  10/17/2017

    Förutom att samerna är invandrare som flyttade in sitt nomadliv i ett område med fast befolkning sedan flera tusen år.

    Svara
    • x

      /  10/17/2017

     Du får skilja på det som kalls för samisk kultur och på samerna som befolkningsgrupp.
     Det troliga är att samerna befolkade norra Sverige norrifrån direkt efter istiden.
     http://www.rensame.se/historia.html

     Svara
     • Musse

       /  10/17/2017

      X
      1. Även om de gjorde det så kom de efter svenskarna eftersom Sverige befolkades söderifrån längs med iskanten.
      2. Det gjorde de inte de kom långt senare och från öster. De var inte det första asiatiska nomadfolket som kom den vägen.

     • x

       /  10/17/2017

      @Musse
      Sverige koloniserades från två håll, norra Sverige befolkades först med ”samer”.

      ”Den svenska genetikstudien från 2007 kan jämföras med nya arkeologiska rön, som anses visa att nordligaste Sverige koloniserades från norr omedelbart efter istiden.”.
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Samernas_ursprung

     • Musse

       /  10/17/2017

      @x
      PK-dumheter.

 65. Jan

   /  10/16/2017

  Visst är det här ett behjärtansvärt fall men det visar på en trend: Börjar man med en generös asylpolitik tar det aldrig slut. Till slut blir vi socialbyrå och sjukhus åt halva världen. På vilket sätt gynnar det Sverige att ta hand om och försörja andra och tredje världens handikappade och sjuka? Plus deras föräldrar och släkt? Ger det 900 miljarder i vinst också?

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pJP16/arsen-11-ska-utvisas-det-ar-doden

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/17/2017

   Det finns väldigt många som är oroliga för asylrättens existens. Jag tror att de skulle kunna coola ner sig några hekto, den är inte ett dugg hotad. Sverige, Tyskland och Österrike tog emot flest asylsökande 2015, var det för att vi är bättre än genomsnittet vad gäller våra asyllagar? Knappast, det är ju för att det är mest lukurativt att vara invandrare i dessa tre länder.

   Jag tycker ändå att det är jävligt mycket mer relevant att hjälpa en uppenbart tolvårig kille med något mysko fel på hjärnkontoret än fullt friska överåriga tonåringar som trots fullt fungerande hjärnor och minne inte vet hur gamla de är. Jag hade gladeligen sett att denna lilla kis fick den hjälp han behövde, trots att det säkert är så att den vård han får här finns att få i Armenien.

   Och rent cyniskt och krasst så kan faktiskt Arsen och hans sjukdom ha ett värde för oss om den nu är så där extra ovanlig i den mening att svenska medicinforskare har något annorlunda att studera.

   Svara
   • Jan

     /  10/17/2017

    Emellertid glömmer du en sak. Även Arsens föräldrar och bror måste livstidsförsörjas. Förmodligen genom ett upplägg med personlig assistans. Förutom att det höjer de redan höga kostnaderna för LSS ( cirka 40 miljarder om året) så får det undanträngningseffekter för svenska medborgare som behöver vård. Samt också det faktum att den här familjens livstidsförsörjning via LSS förmodligen skulle landa på en nota på uppåt 100 miljoner kronor. Är det det du arbetar och betalar skatt för?

    Svara
 66. MiT

   /  10/16/2017

  Svara
  • Jan

    /  10/17/2017

   Islamofobi är en berättigad känsla i dagens samhälle. Det finns all anledning att vara skeptisk och även avståndstagande till det muslimska samhället. Allrahelst eftersom det uppträder så aggressivt och dogmatiskt. För övrigt så handlar det sällan om fobi snarare en rimlig kritik.

   Svara
  • G

    /  10/17/2017

   Helt sanslöst, men inte förvånad.

   Det ringde en klocka i huvudet när jag läste ”Carlito”…, då undrade jag om det var samme idiot som skrev två repliker till Andreas Norlen (M) på AB Debatt förra året. Och mycket riktigt så var det det. Han skrev bara under debattartiklarna med ”Carlito, artist”. Men om man googlar på hans förnamn + efternamn så ser man bilder på att det utan tvekan är han.

   Andreas första..
   ”Vi måste våga prata om svenska normer”
   https://www.aftonbladet.se/debatt/article22828517.ab

   Carlitos första replik…
   ”Att bränna asylhem – är det svensk norm?”
   http://archive.is/hkVz3

   Andreas igen….
   ”Carlito, du hånar svenska värderingar
   Andreas Norlén fråga till artisten Carlito: Vems sida står du på?”
   https://www.aftonbladet.se/debatt/article22870061.ab

   Carlito avslutar…
   ”Vi har inte bara en svensk värdegrund
   Carlito slutreplik: Jag står på mångfaldens och jämlikhetens sida”
   http://archive.is/ykePv

   Svara
   • ”mångfalden och jämlikheten”
    Det där känns lite som frihet och jämlikhet. Man får nog välja en.

    Svara
 67. G

   /  10/17/2017

  Svara
 68. MiT

   /  10/17/2017

  Kolla bilden de valt…

  Svara
 69. MiT

   /  10/17/2017

  Svara
 70. G

   /  10/17/2017

  @MiT

  Ang…
  https://toklandet.wordpress.com/2017/10/14/det-kryper-i-mig/#comment-129024

  Hela här: http://web.archive.org/web/20170205115757/http://nt.se/nyheter/soderkoping/det-har-forstort-hela-mitt-liv-om4372091.aspx

  Eller här: http://archive.is/iUOHy

  Snyfthistoria deluxe, fy fan! Och fy fan för medier som köper alla dessa historier likt grisen i säcken. Nu känner jag mer avsky för sexualbrottssvinet efter att HAN klagat på att HAN inte känt sig trygg och att HAN tappat lusten att leva. Jävla idiot helvete!

  Svara
  • Olof

    /  10/17/2017

   Får se, checklista för att resa utomlands… tandborste… rena underkläder… pass…

   Missade han något av det?

   Svara
 71. J.G

   /  10/17/2017

  Med anledning av ”Hörni alla schysta män, var är ni i den här debatten?” av Frida Boisen

  https://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/horni-alla-schysta-man-var-ar-ni-i-den-har-debatten/

  Det enda jag kan säga:
  #inteerkvinna

  Svara
  • Micke

    /  10/17/2017

   Finns inget att tillföra, vit cis man som inte tafsar, jag är ingen och obetydlig i debatten.
   Värre än en taliban i verkligheten.

   Svara
  • Bamse

    /  10/17/2017

   Så att påpeka ”inte alla män” är inte bara ett tröttsamt argument från kränkta vita män längre då eller? Tack det tror jag när jag ser det.

   Tills dess hittar du oss exempelvis här på toklandet.

   Svara
 72. Gränserna är stängda, sade ni?

  https://ledarsidorna.se/2017/10/pensionerna-migrationens-kostnader-tydliggjorda/
  ”Framtida invandring till Sverige kommer enligt SCB:s prognos från mars 2017 att för 2017 uppgå till cirka 180 000 personer och om några år drygt 110 000 individer årligen.”

  (De med råbarkade men ändå hyperkänsliga nerver kan ta en titt på pensionskostnaderna.)

  Svara
 1. Det kryper i mig – varför detta hat & drev mot 1 brottsoffer ? | Ann-Mari's Blogg
 2. Sexbok för nyanlända mm | WTF?
 3. Från Lamottes facebook | WTF?
 4. #jagärhär jackar in bidragssnabeln | WTF?
 5. Landet Bizarro | WTF?
 6. Skolvärlden | WTF?
 7. #vadfanfårjag | WTF?
 8. Kärt barn har många namn | WTF?
 9. Det kryper i mig. Igen. | WTF?
 10. 2017 slut | Ann-Mari's Blogg
 11. 1 april varje dag del 43: Batikdam gillar afghan mer än sin egen dotter | WTF?
 12. Då var det dags för den där otäcka krypande känslan igen | WTF?
 13. Sverige blir bara mer och mer bisarrt | WTF?
 14. Den krypande känslan | WTF?
 15. Propagandan rullar på | WTF?
 16. Integrationsprojekt | WTF?
 17. Vad säger Ben & Jerrys till alla som tvingats åka en tur med deras ”kärlekståg”? | WTF?
 18. Carolinas dilemma | WTF?
 19. Precis som i Sverige? | WTF?
 20. Asylaktivist bekräftar bilden av batikhäxors utnyttjande av sk ”ensamkommande” | WTF?
 21. Viktigt meddelande till allmänheten! | WTF?
 22. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?
 23. Det ruttna Sverige | WTF?
 24. Lite bisarrt från bl a förra hösten | WTF?
 25. Precis som man trodde i Kil | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: