Önsketänkande

Det där om de muslimska vikingarna rullar vidare, det var ju en del av en utställning på Enköpings museum som de var mäkta stolta över men där stoltheten förbytts mer och mer mot besvärade harklingar ju fler som undrat vad fan de håller på med.

Att det var ren historierevisionism som den där ”forskaren” från Uppsala universitet håller på med vill man dock undvika att prata om från universitetets sida.

– Vi använder den vikingen som hittades på under 1800-talet för att legitimera någon form av ”svenskhet” och ett nordiskt ideal. Det tycker jag man ska slå hål på. Det här är ett gemensamt kulturarv med länder österut. Just idag när vi pratar mycket om integration så är det här ett fantastiskt tillfälle att ta vikingen som ett exempel på ett tidigare kulturutbyte och att det inte är något nytt som sker idag, säger Annika Larsson.

Det var därför som Annika var så ivrig att kasta all kunskap på soptippen, för att då använda den ”nya historien” som ett politiskt vapen i dagens migrationspolitik. Kan det bli mer postmodernistiskt än så där? Att skriva om historien för att passa en politik man vill kämpa för idag? Kasta kunskap man har på soptippen för önskemål om hur man ville att det skulle vara?

Det ovan är vad jag har förstått en bild från utställningen som nu ska vara pausad, i alla fall enligt Enköpings kommun. Hennes hittepå blir blixtsnabbt en sanning för museet. Den nya postmoderna historien är född.

Man kan väl konstatera att Enköpings kommun alldeles säkert jublade när de kunde visa upp att vikingarna minsann var muslimer, utställningen skulle ju t o m hållas på svenska och arabiska också av någon anledning. Man håller inte särskilt många utställningar om vikingar på arabiska annars…

Syftet är glasklart. Man ska bända in islam i fornnordiska Sverige med alla medel så inte någon idag t ex ska kunna säga att islam inte hör hemma här. Politiskt motiverad historierevisionism alltså, inget annat. På ett anrikt svenskt universitet…

Målet är en nytänkande utställning, där resultaten från ett skapande samarbete mellan textilhistoriska forskare och moderna formgivare, presenteras. Steg för steg kan du följa vår berättelse – från det att projektet startade sommaren 2016, till den konkreta utställningen hösten/vintern 2017-2018.

Nytänkande utställning alltså. Vi vet nu vad det betyder…

Detta är exakt vad man kan förvänta sig när man vill ha postmodernism. Är ju lite löjligt att låtsas bli förvånad när man då också får postmodernism?

Det är en magisk tro att önsketänkande faktiskt har effekt på verkligheten. Man rabblar sina besvärjelser och tror att det ska åstadkomma mirakler.

Snart har vi en helt egen myndighet som BARA ska syssla med postmodernism. Vi kommer att få se postmodernism matas ut i en fasansfull takt.

**********

Kommer ni ihåg det här?

Nu har Expressen skrivit en ledare om Vansinnet på Vinnova. Men man nämnde inte att Vinnova skulle lära folk att ragga som lesbiska singlar, det är ju ändå ca 105 år gammalt och då var det bara RIKTIGA ondingar som jag som uppmärksammade sånt.

**********

Nisha Besara i Expressen slår ett slag för Den Vetenskapliga Triangeln.

Att det nästan enbart är män som begår brott handlar om mansidealet. Både män och kvinnor upprätthåller idealet, men av skäl som exempelvis känslan av förlorad makt, har män inte varit lika drivande som kvinnor för att få tillstånd en förändring.

Hon tror att det är ett mansideal att kasta sig över folk och misshandla, mörda, våldta osv.

Det är det här som kallas struktur. En patriarkal makt och en patriarkal struktur – även i det till synes subtila och harmlösa. Det är inte för intet som det heter glastak – ofta är det osynligt. Men i själva verket är det bara ett tjockt lager av män.

Och det är därför män som behöver göra en förflyttning – se sitt beteende i alla situationer och komma överens om att göra på ett annat sätt. Det rådande mansidealet tillåter såväl mindre grovt våld som riktigt grovt våld. Ju mer sexistiska och rasistiska kommentarer som accepteras i ett samhälle, desto mer förekommer misshandel, våldtäkt och mord. Tänk dig en triangel, där det subtila våldet och kommentarerna är i botten, och våldtäkt och mord i toppen. Däremellan verbala hot, knuffar, sen fysiska angrepp och sexualiserade övergrepp.

Därför måste alla män rannsaka sig själva och förstå hur de själva, i det subtila våldet i form av kommentarer och “skämt”, är med och skapar ett destruktivt mansideal och en våldskultur.

Efter det ”tjocka lagret av män”, som uppenbarligen inte alls var så tjockt när Nisha Besara skulle tränga sig fram och göra en fantastisk karriär, så kommer Den Vetenskapliga Triangeln som vi sett flera gånger som förklaring fram.

Så här ser den ut, Den Vetenskapliga Triangeln som säger att skämt och traditionella könsroller leder till mord och våldtäkt.

Wikipedia kan man läsa om Nisha Besara och hur det tjocka lagret av män har hindrat henne i karriären…

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

169 kommentarer

 1. Utställningen är inte stoppad, den har bara försetts med en skylt som säger att slutsatserna ifrågasätts av andra forskare.

  Svara
  • Borde det inte vara ”… ifrågasätts av forskare ”?

   Svara
  • x

    /  10/31/2017

   Att Uppsala universitet inte stänger utställningen visar tydligt att de som har ansvaret för universitetets anseende inte begriper skillnaden mellan vetenskap och ideologi.
   Detta kommer skada universitetets rykte och trovärdighet många år framöver.
   Sorgligt att se!

   Svara
   • Senior

     /  10/31/2017

    De är mycket väl medvetna om skillnaden, dock går ideologi numer före vetenskap.

    Svara
 2. Kristian

   /  10/31/2017

  Så sjunker ett av våra största universitet i anseende, och därmed landet.

  Slow Culture: Vikingabedrägeriet i Birka – case closed
  https://ledarsidorna.se/2017/10/slow-culture-vikingabedrageriet-i-birka-case-closed/

  ”Varför avskiljs inte Larsson från sin tjänst och förs i tjära och fjäder ned till Svartbäcken i procession ackompanjerad av förstämda trummor, samt anförd av dekan och pedeller?”

  ”Det hör till saken att svensk humanistisk forskning mycket sällan publiceras internationellt och därför inte utsätts för granskning och peer-review. Den frodas här på hemmaplan som något som mest påminner om arbetsmarknadspolitiska åtgärder i kombination med att fungera som inrättning för politisk ideologiproduktion. Vetenskap eller forskning i strikt mening är det inte.”

  Svara
 3. hllviken

   /  10/31/2017

  UPPSYNEN räcker långt…

  Svara
 4. Viktigt att läsa: http://www.morpheusblogg.se/2017/10/30/barcelonadeklarationen-och-medelhavsunionen/
  Jag tror att många har inte kunskap om varenda avtal som görs utan vår medverkan. Eller inte vad det innebär i verkligheten för oss.
  Det är nog ganska kört med Europa. Det muslimskafrikanska snabbtåget är svår att stoppa.

  Svara
  • Kristian

    /  10/31/2017

   Herreminje. Ur Sutherland’s artikel:
   ”… studenter, entreprenörer och andra nordafrikaner.”

   Studenter och entreprenörer, ja, precis vad man kommer att tänka på.

   Svara
 5. Musse

   /  10/31/2017

  Men återigen;
  Det finns en massa kopplingar mellan vikingar och muslimer utan att man måste hitta på de där kufiska tecknen i en bård.
  Det är inte bara forskningsfusk utan också en oerhörd okunskap om vikingarna. Om man tror att man måste hitta på en artefakt för att visa en koppling. Många som kritiserar forskningsfusket verkar också tro att det inte fanns någon kontakt mellan vikingar och muslimer, trots att det borde vara allmän kunskap för 10-åringar i Sverige.

  Svara
  • MiT

    /  10/31/2017

   Jag skulle vilja säga att i stort sett ALLA som kritiserat forskningen har sagt att ALLA vet om att de hade massor av utbyte med länder där islam dominerade.

   Svara
  • x

    /  10/31/2017

   @Musse
   Att vikingarna hade kontakt och bedrev handel med araber är inget nytt.
   Troligtvis bytte vikingarna till sig textilier och om det då råkar stå ”Allah” eller något annat som kan knytas till islam på dessa kläder bevisar inte att de var muslimer, precis som att du eller jag inte automatiskt är taoister (religion i Kina) bara för att vi äger mängder med föremål med kinesiska tecken.

   Svara
   • Musse

     /  10/31/2017

    Nu stod det ju inte allah på det här plagget. Men det finns ju en ring som det står allah på.
    Men mynt, smycken m.m. visar inget om betydelsen av dem. De kanske hade dem för silvervärdet eller för att de tyckte att de var vackra.
    Att det fanns vikingar som konverterade till islam kan man nog utgå ifrån. Dels konverterade de ganska lättvindigt och utan att ändra sin egen tro av diplomatiska skäl, dels så stannade folk efter färdrutterna. Det fanns säkert konvertiter till alla religioner de kom i kontakt med. Det finns också arabiska källor som talar om en grupp vikingar som bosatte sig vid medelhavet och konverterade till Islam (dessa är dock från 1600-talet och källornas källor finns inte (kvar)).

    Det är helt okontroversiellt och betyder inte ett skit.

    Att islam inte hade någon betydelse för befolkningen i norden står också helt klart, eftersom det inte finns något som tyder på det.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/01/2017

     Hittar du på nu eller kan du visa var du fått dina berättelser om lättvindiga konvertiter ifrån? Om du läser Andreas Forsgrens utmärkta facebookinlägg i frågan så kan vi ju se att gravskicket i Sverige uppenbarligen inte visar influenser av islam.

     Det är klart att man inte kan utesluta att det fanns vikingar som konverterade men det är inte samma sak som att ha belägg för det. Att vikingarna plockade hem artefakter som det stod obegripliga tecken på är ju mindre konstigt. Hade det funnits konvertiter i nämnvärd omfattning borde det finnas stenar med islamiska inskriptioner på, gjorda här i Norden. Kvar finns möjligen skriftliga källor från arabvärden som talar om konvertiter men några sådana har mig veterligen inte citerats. Det hade väl blivit krigsrubriker i pk-mdeia ifall arabiska urkunder berättat om när vikingar blev muslimer.

     Svara
     • Musse

       /  11/01/2017

      Vikingarnas gudavärld uteslöt inte andra religioner. Så var det med de flesta (eller kanske alla) europeiska religioner innan kristendomen. Man betraktade inte grannfolkens gudar som osanna, utan som gudar de också.
      Vi ser det ju med kristendomen, folk är begravda med både kristna och hedniska symboler, stenar med kristna kors m.m. Det levde dessutom kvar VÄÄÄLDIGT länge här i norden. På 1600-talet avslöjades bönder i dalarna med att bära runt en Frej-staty på åkrarna och den senaste ”genuina” runtexten är från 1700-talet.

      Nej gravskicket hade såklart inga influenser från islam, eller inget tyder på det i alla fall.

      Amin Razi, 1500-talet, hävdar att vikingarna åt fläsk även efter att de konverterat till islam.
      Sen har jag sett att flera nutida historiker nämner vikingar som slog sig ned i Sevilla, konverterade till Islam och blev kända för sin ost. Jag vet inte vad källan till det är och hade inte hört talas om det för bara några år sådan. Men både Omar Mubaidan och John M. Riddle nämner det (i samband med att de återger hur de andalusiska muslimerna lärde sig att bekämpa vikingarna genom att blockera vattenvägarna och anfalla vikingarna efter själva plundringen).

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Så 500 år efter vikingatidens slut ”visste” Amin Razi vilka maträtter vikingakonvertiter åt?

      Det kan också ha varit några vikingar som bosatt sig Andalusien (Särkland ligger en bit ifrån) och gjort ost:
      http://iutlandet.blogspot.se/2009/06/vikingarna-kommer-till-andalusien-och.html

      Alltså finns det inga egentliga källor på att vikingarna konverterade i någon betydelsefull omfattning?

     • Musse

       /  11/01/2017

      @Ivar L
      Det är väl ändå ganska intressant att han kunde träffa rätt med att vikingarna favoriserade fläsk?
      Nu vet vi ju inte vad han fick det ifrån, men han kan ju ha haft äldre källor eller muntliga traditioner att gå på. Så är det ofta med historia. Våra bästa källor till vikingarna ligger ju ofta en bra tid ifrån dem. Snurre Sturlasson t.ex. skrev ju ca 200 år efter vikingarna. De samtida källorna är ju oftast mycket kortfattade eller skrivna av människor som hatade vikingar lika mycket som shiiter hatar IS.
      Amin Razi borde ju iaf inte haft något skäl att marknadsföra fläskkött.

      Nej, bara till kristendom. Där finns det massor av källor.
      Det är ju tydligt att andra religioner påverkat dem och att förändringar i samhället ändrat deras religion (T.ex. att Ull faller bort och Tyr seglar upp när samhället blir mer våldsamt och djurhållningen effektivare). Men eftersom alla religioner hade liknande gudar (Mars, Tyr, Tiwaz osv) så är det ju svårt att se vilken som påverkade och vilken som påverkades, annat än vid erövringar.

      Men religion före kristendomen var något helt annat än det blev efter. Kristendomen (liksom islam) tillåter ingen annan tro.

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Faktum kvarstår trots din ordrikedom. Stödet för islamiskt inflytande på vikingarna är ytterst ringa vilket är det som frågan kring det påstått islamiska brickbandet handlade om.

     • Musse

       /  11/01/2017

      @Ivar L
      Absolut, där är vi ense och jag har aldrig hävdat något annat.
      Även om den här bården hade varit arabisk, tillverkad av en arab här eller tillverkad av en viking som influerats av araber så hade det inte ändrat något.

      Vad jag inledningsvis påpekade var bara att fuskforskaren inte bara var en fuskare, utan också uppenbart totalt okunnig. Det fanns nämligen inget behov av att fuska.

      (Det är samma sak med det där att asarna kom från Asien. Det är inte ett helt tokigt påhitt, det finns en seriös sådan teori. Det finns också, oavsett om asar och Asien är etymologiskt släkt, ett klart samband mellan de olika indoeuropeiska religionerna och indisk religion. Plus att kornet till asatron antagligen kom med båtyxefolket (då en religiös förändring inträffade samtidigt som de började härja här) som antagligen härstammade från Asien)

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Gud (eller Oden) vad du är tröttsam:
      ”Att det fanns vikingar som konverterade till islam kan man nog utgå ifrån. Dels konverterade de ganska lättvindigt”
      Är det som jag hade synpunkter på, belägg för konvertiter alltså. Islamiskt inflytande. Är det inte bättre att du skriver ner dina fantasier i en dagbok som du kan läsa för dig själv som gonattsaga så vi slipper sådana här diskussioner? Du hattar ju än hit än dit. Det blir ju bara pannkaka varenda gång.

 6. x

   /  10/31/2017

  Följande visar varför man inte ska använda sig av Googles dokumenttjänster.

  ”Olämpligt innehåll”: Google stängde ner MUF-ordförandes dokument om snöflingor i Husby
  https://nyheteridag.se/olampligt-innehall-google-stangde-ner-muf-ordforandes-dokument-om-snoflingor-i-husby/

  Svara
  • Jan

    /  10/31/2017

   Jobbar du på Moderaternas kansli?

   Svara
   • x

     /  10/31/2017

    Nej.

    Svara
   • Lövet

     /  10/31/2017

    Har du hem- eller jobbadress Sveavägen 68?

    Svara
    • Jan

      /  10/31/2017

     Nej. Jag har ingenting med dagens socialdemokrater att göra annat än att jag inte röstar på dem. Vilket är ditt förhållande till Moderaterna? Jag antar att du röstar på dem?

     Svara
   • Senior

     /  10/31/2017

    Vad har Nyheten om Googles dokumentservice med partitillhörighet att göra?
    Det kunde lika gärna handlat om något annat.

    Poängen är att Google godtyckligt censurerar arbete lagrat i deras molntjänst.

    Svara
    • Jan

      /  10/31/2017

     Jag misstänker att han arbetar åt moderaterna eftersom han aldrig kritiserar eller driver med moderater. Bara sossar och annan vänster. Det antagandet är högst rimligt.

     Svara
     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Den citerade artikeln har väl inget med kritik mot ”sossar och annan vänster” att göra?

     • Senior

       /  11/01/2017

      Du kallar ju mig moderat partigängare trots att det borde stå klart och tydligt vid detta laget vad jag tycker om hela den socialistiska 8-klövern.

      Det har gått sådan inflation i dina epitet du slänger omkring dig att de inte längre har något värde.

   • Ivar L

     /  11/01/2017

    Är det verkligen den frågan du tycker är viktig i sammanhanget?

    Svara
 7. x

   /  10/31/2017

  Svara
  • Jan

    /  10/31/2017

   Lögner och lögner; politiker använder de källor som passar dem bäst. Hade hon varit moderat hade hon använt Timbro eller SN som källa. Nu är hon miljöpartist – då passar Naturskyddsföreningen bättre.

   Svara
   • x

     /  10/31/2017

    Den största lögnaren av alla är Stefan Löfven.

    ”Det hettade till när Nordiska rådet sammanträdde i Helsingfors och norska politiker tog upp den svenska integrationen som varnande exempel, skriver TT.
    Efter mötet slog statsminister Stefan Löfven (S) ifrån sig de utpekade problemen.
    – Vi ärvde ju en migrationspolitik som visade sig inte vara hållbar, säger han till TT efter debatten.”.
    http://omni.se/sverige-varnande-exempel-for-norska-politiker-pa-mote/a/8bze2

    ”februari 2013 pratade Tobias Billström, dåvarande migrationsminister, om att ”minska volymerna” av asylsökande till Sverige.

    Statsminister Stefan Löfven, då i opposition, skrev på Facebook att Billströms utspel var oanständigt och avhumaniserande.

    Så sent som i april, när Stefan Löfven fick frågan om det finns något tak för hur många Sverige klarar att ta emot, svarade han att ”nej, det finns ingen gräns”. (Sydsvenskan 29/4)

    Att byta fot på så kort tid betyder att man förut antingen ljög för att vinna politiska poänger eller att man var okunnig. Oavsett vilket, är det illa.”.
    https://www.svd.se/180-grader-senare

    Svara
    • Jan

      /  10/31/2017

     Visst, de flesta politiker är skojare. Stefan Löfvén är inget undantag. Billström är också en skojare även om du av partilojala skäl aldrig kritiserar en moderat. Jag har större vyer än så.

     Svara
     • x

       /  11/01/2017

      @jan
      Jag kritiserar alla dåliga politiker oavsett vilken parti de tillhör och respekterar politiker som inte vänder kappan efter vinden.
      Trot om du vill, men jag respekterade t.ex. Lars Werner som vågade vara kommunist även efter ”murens fall” trots att jag inte alls delade hans åsikter.
      När jag ändå är i farten så kan jag avslöja att jag dessutom tycker om god mat och gillar bra musik..

     • Kristian

       /  11/01/2017

      Strandpromenader, då? Mysiga hemmakvällar?
      Du utelämnar väsentlig information! 🙂

 8. Bamse

   /  10/31/2017

  Törs en vanlig bondläpp fråga hur de har lyckats forska fram orsak och verkan mellan de olika variablerna in den dära våldspyramiden?

  Hur många färre mord visar deras statistiska modell att vi får om vi minskar på exempelvis transfoba skämt?

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  10/31/2017

   fakta å fakta alltid detta tjat om fakta
   räcker gott med åsikter 🙂

   Svara
   • Noger

     /  11/01/2017

    Jag säger som Eva Lundgren:
    ”Ni svenskar har en sådan väldig övertro på vad man kan mäta med siffror”.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2017

   De kände väl att det stämde och att kritisera deras vardagsförståelse är naturligtvis djupt kränkande!

   Svara
 9. Bamse

   /  10/31/2017

  Tydligen var frisyren permanentad förr men visst är det här hon, Besara?

  https://gph.is/28T8cvz

  Svara
 10. hllviken

   /  10/31/2017

  Det finns krafter som vill utplåna Sveriges historia –

  Svara
 11. Jag surfar runt på olika nyheter och ser att Karlskrona har fått en minaret och böneutrop sker på fredagar. Representant säger:
  – Alla är så tacksamma och glada. Nu när de ser minareten ser de att det fungerar likadant i Sverige som i de krigshärjade länder de flytt från. De kan anpassa sig och integrera sig snabbare genom att dom kan utöva sin tro som de bär med sig överallt.

  Jag fastnade på orden ”anpassar sig” ”fungerar likadant” och ”integrera sig”.
  Jag fattar inte det där med integration och anpassa men kanske någon annan, klok person gör det.
  Sen finns det än människor som inte tror på islamisering av Sverige.

  Svara
  • Gigas

    /  10/31/2017

   ”Nu när de ser minareten ser de att det fungerar likadant i Sverige som i de krigshärjade länder de flytt från.”

   Hade jag flytt från ett krigshärjat land hade jag nog föredraget att det inte fungerade på samma sätt i det nya landet.

   Svara
   • Senior

     /  11/01/2017

    Fattas bara ljudet av automateld så är allt som vanligt!

    Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2017

   För mig är minareter med böneutrop = den ultimata kapitulationen. Det är helt oacceptabelt. Schweizarna fick vara myndiga och rösta i frågan och sade nej. Det skulle förmodligen svenskarna också göra och i annat fall tycker jag vi kan bestämma att vissa städer får ha minareter och så kan ju de som gillar det bo där och vi andra får höra kyrkklockor på söndagar. Om inte Jackelen förbjuder det, hon gillar ju inte kristen symbolik.

   Svara
   • Känner likadant. Det finns många tecken för kapitulation. När man kastar ut de gamla från boenden och fyller de med nykomlingar är ett jag avskyr.

    Svara
 12. MiT

   /  10/31/2017

  Svara
  • Jan

    /  10/31/2017

   Allas lika värde: Att vem som helst som räcker upp handen i Mellanöstern, allrahelst män, får bli svensk medborgare med fri tillgång till svensk välfärd livet ut. Oavsett vilka konsekvenser det får på det svenska samhället på kort eller lång sikt.

   Svara
   • x

     /  10/31/2017

    Det är ni socialister som av ideologiska skäl felöversatt FN:s deklaration för mänskliga rättigheter från ”Alla människor är födda fria och lika i värdighet ” till ”Allas lika värde”, så kom inte och gnäll nu när vi ser konsekvensen av er fina ”felöversättning”.

    Svara
    • Jan

      /  10/31/2017

     Jag är politiskt oberoende. Pragmatiker. För övrigt så är jag inte säker på att det är ”socialister” som översatt FN:s deklarationer. Värde eller värdighet är mest av semantiskt värde dessutom.

     Svara
     • MiT

       /  11/01/2017

      Det är absolut INTE bara av semantiskt värde, helt och totalt skilda betydelser.

     • x

       /  11/01/2017

      @jan
      Vem hade regeringsmakten när FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna antogs 1948?
      Om jag inte minns helt fel så var Tage Erlander (s) statsminister både före och efter detta valår.
      Därför får vi nog utgå från att de också såg till att översätta FN:s deklaration för det är ju knappast troligt att moderaterna (Högerns riksorganisation som de hette då) fick äran att göra det då de fick endast 23 av 230 mandat efter andrakammarvalet 1948.

     • Musse

       /  11/01/2017

      Vad är skillnaden i praktiken?

     • Rikard

       /  11/01/2017

      Hej.

      Du påstår:

      ”Värde eller värdighet är mest av semantiskt värde dessutom.”

      Vänligen led detta i bevis, eller erkänn utan omsvep och undanflykter att du inte vet vad du pratar om.

      Att slänga fram termen ‘semantik’ som om den per automatik avslutar en diskussion är rent trams.

      Eller anser du att det inte är något problem att använda ord som asylsökande, ensamkommande barn, och flykting som fullt utbytbara med invandrare? Även det är semantik, och därmed inte oviktigt.

      Du skulle väl aldrig skriva ”Han förde sig med stort värde” och anse det som detsamma som ”Han förde sig med stor värdighet”?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Senior

       /  11/01/2017

      För att inte tala om vilken skillnad det blir gällande alla fria människors rätt att behandlas med värdighet……

     • Senior

       /  11/01/2017

      -och då har plötsligt ALLA ideologier på vänstersidan som polariserar grupper såsom män-kvinnor, arbetare-”överklass”, etc. diskvalificerat sig gällande denna grundläggande rättighet….

     • Jan

       /  11/01/2017

      Det är en semantisk fråga. Översättaren tyckte att ordet värde passade bättre. Det kan man såklart ha åsikter om men Flashbackhögern drar förhastade slutsatser av det här. Det viktiga är hur man tolkar ordet värde (eller värdighet). Vänsterliberaler drar slutsatsen att det betyder att Sverige har försörjningsplikt för tredje världen. Vilket jag, naturligtvis, inte gör. Vantolka dokument kan alla göra.

     • Senior

       /  11/02/2017

      ”Översättaren tyckte att ordet värde passade bättre”
      -Jaha, och det vet du för att?
      Känner du vederbörande?

      ”Det viktiga är hur man tolkar ordet värde (eller värdighet).”

      Det finns inget att ”tolka” Jan.
      Orden har en vedertagen betydelse, åtminstone innan socialister som du går in och försöker förstöra detta med ert ”nyspråk”

      Det är det man har lexikon och ordböcker till min käre Jan.
      En översättare skall översätta, inte lägga in egna tolkningar.

      Dignity=värdighet, inget annat.

      https://sv.bab.la/lexikon/engelsk-svensk/dignity

      https://en.wikipedia.org/wiki/Dignity

      Skillnaden mellan värde och värdighet:

      Värde: pris, belopp; betydenhet, förtjänst, betydelse, vikt, kaliber, dignitet, halt, beskaffenhet, bonitet; nytta, gagn, utbyte

      Värdighet: Självaktning, stolthet, pondus, takt, stil, nobless, grandezza, rang, titel, ställning.

      https://www.synonymer.se/sv-syn/värdighet

      https://www.synonymer.se/sv-syn/värde

      -Det finns miljontals länkar om detta om du inte vore så ideologiskt förblindad.

     • Musse

       /  11/02/2017

      …och vad är skillnaden i praktiken?

     • Senior

       /  11/02/2017

      Är du dum på riktigt?
      Men ok, här får du ett exempel:
      Fångar i ett arbetsläger.
      De hade ett värde tack vare arbetet de producerade, men tycker du de behandlades med värdighet?

     • Senior

       /  11/02/2017

      Värde och värdighehet är två helt separata ord med olika betydelser, även om Jan i kommentaren ovan försöker få det till att vara olika böjelser för samma ord (”Det viktiga är hur man tolkar ordet värde (eller värdighet)”)

      Det är två helt olika ord, inte en böjelse av samma.
      Tycker ni att engelskans value och dignity är samma ord?

      Ni kan fortsätta trolla hur mycket ni vill, men ni lurar ingen här.

  • Lövet

    /  10/31/2017

   Allahs lika värde?

   Svara
  • Kristian

    /  11/01/2017

   Svara
 13. michael.

   /  10/31/2017

  Annika verkar vara en sådan forskare som tror att boken da vinci koden är fakta.

  Svara
 14. MiT

   /  10/31/2017

  Svara
  • Ung i Sverige?

   Svara
   • Jan

     /  10/31/2017

    Det är en unge på bilden. Det håller jag med om. Men de andra? Borde inte föreningen heta typ ”Asylskojare i Sverige” eller något…

    Svara
 15. MiT

   /  10/31/2017

  Svara
  • G

    /  10/31/2017

   Hans FB…

   facebook.com/ibrahim.badra.3

   Svara
   • x

     /  11/01/2017

    FB:
    CURRENT CITY AND HOMETOWN
    Västerås, Sweden

    Varför sägs det att han bor i Angered?

    Svara
  • G

    /  11/01/2017

   ”Misstänkte polisskyttens hot mot 16-åriga lillasystern: Jag ska slå dig så du ser ut som Sveriges flagga – ”Du ska bli gul och blå”

   Den 20-årige man som under tisdagen begärdes häktad misstänkt för att under helgen ha beskjutit en polisbostad i Västerås har tidigare dömts för hot mot sin egen familj. Bland annat har han hotat döda sin lillasyster.

   – Han kommer döda mig.

   Orden kommer från en 16-årig flicka som sitter i ett förhörsrum på polishuset i Västerås. Det är sent på eftermiddagen den 19 januari förra året och mannen som flickan pratar om är hennes egen storebror.

   – Om han inte dödar mig så kommer han skicka killar på mig så att de gör det, fortsätter flickan.(forts)”.
   https://nyheteridag.se/misstankte-polisskyttens-hot-mot-16-ariga-lillasystern-jag-ska-sla-dig-sa-du-ser-ut-som-sveriges-flagga-du-ska-bli-gul-och-bla/

   Svara
  • G

    /  11/01/2017

   ”20-åringen är enligt Skatteverkets folkbokförings­register född i Sverige till invandrare från Mellanöstern. Mamman kommer från Beirut i Libanon medan pappan är från Homs i Syrien. 20-åringen har två syskon men är själv ogift och har inga barn. Enligt domstols­handlingarna är mannen folkbokförd på en c/o-adress i Angered i Göteborg, men det framgår att han egentligen bor i Västerås.”
   https://nyheteridag.se/okand-kriminell-20-aring-begars-haktad-for-skjutning-mot-polisfamilj-i-vasteras/

   Svara
 16. MiT

   /  10/31/2017

  Svara
 17. Dreadlock

   /  10/31/2017

  ” så är det här ett fantastiskt tillfälle att ta vikingen som ett exempel på ett tidigare kulturutbyte och att det inte är något nytt som sker idag, säger Annika Larsson.”

  Då alla verkligen förstår att Larsson fantiserar ihop en romantisk bild av både nutid och dåtid och kallar detta storsint för ett kulturutbyte. Hur många kristna kyrkor finns det i mellanöstern idag ? Under hur många sekler har muslimska småsekter hackat huvudet av varandra för feltolkningar ur koranen ? Under en lång tid var vikingarna inte ens kristnade, inte ens svenska . Det fanns många kolonier längs engelska kusten, i Norge , Danmark och norra Tyskland. ” kulturutbytet” i dåtid av Vikingarna av alla de sorter är för länge sedan utraderad i trakterna där det skulle ha skett.

  Det enda kulturutbytet vi har idag är förortsmuslimska föreningar i Sverige som hankar sig fram genom skattemedel och får oemotsagt sprida sina kalifatiska drömmar och hatpropaganda mot religioner som (tack och lov) inte upptäckt profeten mohammeds grand scheme för världsherravälde.
  Kulturutbyte. Man tackar.

  Svara
  • Kristian

    /  11/01/2017

   Skulle vilja veta vilken kultur hon vill byta mot vilken, och med vilka metoder.
   Vem som skall betala vet vi.

   Svara
 18. MiT

   /  10/31/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  10/31/2017

   Moment 22.

   Kommunen väntar på ett kortsiktigt bidrag från staten för att att fortsätta driva en liten verksamhet inte belastar annan verksamhet inom kommunen vilket innebär besparingar inom kommunens annan kärnverksamhet.

   Men nu när det krävs riktiga lägenheter inom kommunens bestånd får man panik eftersom alla vet att det inte finns lägenheter lediga, därför slår man pucken över till en fristående organisation , belönar dem med 100k för att uträtta det omöjliga . Kommunaledarmöterna kan slå ifrån sig varje ansvar, slå sig för bröstet och antagligen bli omvalda nästa år. Det blev någon annans fel. Lätt som en plätt.

   Svara
  • G

    /  10/31/2017

   Haha, vilket skämt. Jag trodde M hade vänt kappan helt, men tydligen inte. Svara kan M göra bara M vill, men det tänker M såklart inte göra, största möjliga tystnad råder shhh!

   Svara
  • Kristian

    /  11/01/2017

   Åldersupp- och -nedskrivningar (hjälp mig med bindestrecken, svensklärare) kommer att bli den generationens ”Reparations”, fast med än mindre sakligt grund.

   En fråga att debattera i evighet och bilda skattefinansierade föreningar för. Något alla partier kommer att behöva ta ställning till. Något att diskutera i riksdagen. Något att tillsätta utredningar om.

   Svara
 19. G

   /  10/31/2017

  facebook.com/nyhetsbubbla/posts/705716399619125 …

  ”Nyligen bortgift kvinna i Punjab, Pakistan dödar 13, allvarligt skadar 14 ingifta släktingar med förgiftad lassi, make som var måltavla klarade sig oskadd, fruns älskare misstänks vara delaktig i dådet”

  ”../../..the woman, identified as Aasia, had confessed to poisoning milk.

  Aasia was reportedly forced into the marriage and had only poisoned the glass of milk meant for her husband, Amjad, but somehow he did not drink it.

  The milk was later used to make lassi, which affected 28 people, 13 of whom died because of severe intoxication while 14 are still battling life in a hospital.”
  http://gulfnews.com/news/asia/pakistan/bride-kills-13-in-laws-to-avenge-forced-marriage-1.2115893

  ”En pakistansk kvinna dödade sin man och tolv av hans familjemedlemmar när hon serverade en lassi – en sorts yoghurtdryck – som var spetsad med gift.

  Kvinnan tvingades in i familjen genom ett tvångsäktenskap i september, och har gripits, tillsammans med en man som påstås vara hennes älskare.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/kvinna-d%C3%B6dade-tretton-med-yoghurtdrink-1.4784423

  Svara
 20. Jan

   /  10/31/2017

  Utmärkt av A-C M om bortskämda vänsterstudenter som kräver studielön. Vilka ungdjävlar!

  https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sverige-har-inte-rad-med-generation-gratis/

  Svara
  • G

    /  11/01/2017

   Ja, mycket bra. Som så ofta när det gäller A-C M numera. Eller hela ledarredaktionen egentligen.

   Svara
  • Pether

    /  11/01/2017

   Stäng av bidragskranen, allt ska bli lån som ska betalas tillbaka. Således slipper vi folk som ‘pluggar’ värdelösa program som helt och hållet aldrig kommer att bidra till samhället. Sossetanken med ‘gratis’ saker leder endast till slöseri och missbruk.

   Svara
 21. G

   /  11/01/2017

  ”Gravid kvinna sparkad på pizzeria i Borås

  Enligt polisen dök två gärningsmän upp inne på restaurangen och sparkade den gravida kvinnan och slog mannen.

  – De lämnade sedan lokalen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
  http://www.bt.se/boras/just-nu-gravid-kvinna-sparkad-pa-boraspizzeria/

  ”Pojke rånad av gäng

  Pojken befann sig vid Hulta torg när han såg hur ett gäng ungdomar ska ha försökt stjäla hans moped.

  Pojken gick fram till personerna och fick då ett slag i ansiktet.

  – Han försökte avbryta dem och blev misshandlad, säger Emma Thornadtsson, stationsbefäl vid polisen i Borås.”
  http://www.bt.se/boras/ran-pa-hulta-ungdomsgang-har-gett-sig-pa-pojke/

  Svara
 22. G

   /  11/01/2017

  ”Medier, ni som bevakar afghanska mäns enormt uppbackade ”strejker” för att få stanna i Sverige trots att de inte har rätt till det:

  Uppmärksamma nu den här gruppen…”
  http://meritwager.nu/allmant/se-till-att-kent-och-pelle-far-den-assistans-de-behover-och-har-ratt-till/

  Svara
 23. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2017

   Intressant med en advokat som ens tror att hänvisning till en sajt kan kallas ”bevis”. Det är ju vad som står i texten på sajten som är det viktiga inte vem som driver sajten.

   Svara
   • Vän av oordning

     /  11/01/2017

    Advokat?

    Svara
   • Ivar L

     /  11/01/2017

    Sorry, nu är jag helt ute och cyklar. Jag tänkte Ramberg, deras twitterbilder är lite lika i smått format. Hur som helst är det ju klassiskt att de försöker skjuta budbäraren med GBA när nyheten i sig är korrekt.

    Svara
  • Pelle2

    /  11/01/2017

   Som sagt var, för vänsterdårar som Palm är det viktiga vem som säger något och inte om det är sant. Blir ju dock extra kul när vänstertidningen Aftonbladet håller med Nyheter idag i deras slutsatser…

   Svara
 24. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
  • hllviken

    /  11/01/2017

   Stefan Jacobsson kände att han ville hålla avstånd till Soran Ismail 🙂

   Svara
 25. MiT

   /  11/01/2017

  Kolla hennes twitterprofil 😛

  Svara
  • Bamse

    /  11/01/2017

   Många initiativ har försökts men det är ännu för få kvinnor i toppen. Yada yada yada. Kvinnor gör mera obetalt arbete. Yada yada yada. ”Lönegapet!” Yada yada yada yada…

   Med risk för att upprepa min tidigare kommentar. Bevisa istället varför just fler kvinnor i toppen – och då menar jag precis just kvinnor, med alla andra faktorer kontrollerade för – ger företagen mycket mer VINST!

   Då ska ni se det börjar hända saker.

   Som det är nu låter er ”mångfald” bra mycket mer som enfald i mina öron.

   Svara
   • Kristian

     /  11/01/2017

    Allvarligt talat, är det ekonomer som har skrivit det här?
    ”The organization enables work-life balance, which means no more long hours and an understanding that performance is not linked to physical presence and time commitment.”

    Peterson och Sargon.
    *https://www.youtube.com/watch?v=Prb3t_S268A*
    Två lögner:
    1) ”Du kommer att ha en ”karriär”.” Nej, de flesta människor har ett ”jobb.”
    2) En karriär är livets mening för alla. Nej, om du inte har familj när du är 40 är du fullständigt vilse.

    Jordan Peterson – why few women are in positions of power
    *https://www.youtube.com/watch?v=Awot-d8U9Cc*
    Gå till 4:43 där han talar om varför advokatbyråer inte klarar att behålla kvinnor: 80 timmars arbetsvecka resten av livet.

    Kvinnor (och män): se efter vad som verkligen krävs för den där ”karriären” ni tror ni vill ha, tänk efter om det är vad ni verkligen vill ha, och gör jobbet själva. Gnäll inte. Kvoteras inte.

    Peterson: ”You think that the people who run things are sitting at home smoking cigarrs and telling their minions what to do. That’s like the 1920s millionaire that’s on the cover of the Monopoly game. That’s no sociological analysis. I know lot’s of people like that, and they work ALL THE TIME.”

    (En annan favorit i repris:
    Jordan Peterson: How and why are women outcompeting men and where does it lead to
    *https://www.youtube.com/watch?v=iVm9Vbcmaso*)

    Svara
 26. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
  • x

    /  11/01/2017

   ”Kampanjen menar att det är viktigt att dela på ratten mellan könen, inte minst då kvinnor i genomsnitt är orsakande till färre olyckor än män, men också då ett mer jämlikt körbeteende ger mer utvilade och erfarna förare. Dessutom menar man att jämställdhet bakom ratten bryter stereotypa könsmönster hos den yngre generationen som växer upp.”.
   http://teknikensvarld.se/fler-positiva-till-jamstalld-bilkorning-fa-praktiserar-det-545216/

   Frugan och jag har alltid praktiserat jämställdhet när det gäller bilkörning, vi delar på bilkörningen 50-50, ska vi t.ex. på en fest så kör jag dit och hon kör hem…

   Svara
  • Bamse

    /  11/01/2017

   Drive-In Bankomat

   Med de nya Drive-In Bankomaterna kommer du som kund att kunna ta ut pengar utan att lämna bilen. Instruktioner för de ny bankomaterna följer nedan. Vänligen läs de instruktioner som passar till ditt kön, och memorera dem till första gången du ska använda automaten.

   INSTRUKTIONER FÖR MÄN:
   1. Kör fram till Bankomaten.
   2. Rulla ner fönstret.
   3. Sätt in kortet och knappa in din PIN-kod.
   4. Skriv in det önskade beloppet.
   5. Tag kortet, pengarna och kvittot.
   6. Rulla upp fönstret.
   7. Kör.

   INSTRUKTIONER FÖR KVINNOR:
   1. Kör fram till Bankomaten.
   2. Backa så att sidorutan kommer närmare Bankomaten
   3. Starta motorn igen!
   4. Rulla ner fönstret.
   5. Leta fram din handväska och töm ut innehållet på passagerarsätet för att hitta kortet.
   6. Leta efter ditt smink och kontrollera sminket i spegeln.
   7. Försök att stoppa in kortet i Bankomaten.
   8. Öppna bildörren för att komma lite närmare.
   9. Sätt in kortet.
   10. Vänd kortet riktigt.
   11. Leta rätt på kalendern i din handväska och läs PIN-koden, som du har skrivit på omslaget.
   12. Knappa in PIN-koden.
   13. Tryck på ”FEL” och skriv den korrekta PIN-koden.
   14. Skriv in önskat belopp.
   15. Kolla sminket i spegeln igen.
   16. Ta pengarna och kvittot.
   17. Töm handväskan igen för att hitta din plånbok, stoppa ner pengarna i den.
   18. Stoppa kvittot längst bak i checkhäftet.
   19. Kolla sminket igen.
   20. Kör två meter framåt.
   21. Backa tillbaka till Bankomaten.
   22. Tag kortet.
   23. Töm väskan, hitta kortfodralet och stoppa ner kortet i det.
   24. Kontrollera din makeup.
   25. Starta motorn igen! Och kör bort från Bankomaten.
   26. Kör några kilometer.
   27. Släpp nu upp handbromsen.

   Källa: http://www.roligaskamt.se/ovriga/ZzNfYRZD/

   Svara
   • Kristian

     /  11/01/2017

    Kan vi hålla upp- och nedtummarna i balans, tro? 🙂
    All hail Discordia!

    Svara
  • Melmac

    /  11/01/2017

   Varför kan inte vuxna människor själva få bestämma luta att någon jävla moralpolis ska lägga sig i allt?!

   Svara
 27. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/01/2017

   Sannolikheten för att man jobbar för jämställdhet är mycket större om man inte är feminist..
   Feminism är en inofficiell fackförening för kvinnor som enbart driver kvinnofrågor och klagar på alla män..
   Med andra ord jättebra att Kristersson inte viker ner sig och kallar sig för feminist !

   Svara
 28. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
 29. Detta haveri:
  https://www.expressen.se/nyheter/sextrakasseri-inom-vansterpartiet-polisanmalt/

  Summering:
  * Man raggar på kvinna på en fest.
  * Dagen efter så får han lite ångest – skickar meddelande och ber om ursäkt om han varit lite för på. Hon svarar med ”???”.
  * Han tolkar detta som att hon inte hade något mot hans raggningsförsök och fortsätter.
  * Någonstans här så ska det ha skett en ”kränkande kroppsberöring”.
  * Hon meddelar att hon inte är intresserad och vill inte ha kontakt. Han upphör kontakt.
  * Blir polisanmäld.

  Nu lade polisen ned detta omgående, men det hela börjar bli absurt – detta låter som definitionen av ett taffligt raggningsförsök?

  Svara
 30. MiT

   /  11/01/2017


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1536209573140295*

  Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2017

   Och den här journalisten hatar alltså feministerna i Sverige?
   Verkligen logiskt och rationellt.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/01/2017

    Innan hörde man att han gjorde flerfalt mer för tjejer och kvinnor än skränfeministerna någonsin gjort. Och de hatade honom för det.

    Nu visar han att det är sant, vilket bara gör dem grinigare.

    Svara
 31. MiT

   /  11/01/2017


  *https://www.facebook.com/hanif.bali/posts/10155077642540686*

  Svara
  • Musse

    /  11/01/2017

   Sverige anhåller och häktar mest i hela Euorpa.
   Vad är ”laghålet”? Varför ska man häktas för att ha gripits med vapen på sig om det inte finns risk för fortsatt brottslighet??
   Om min son bär in mina jaktbössor från bilen och polisen tar honom, då ska det vara obligatorisk häktning?

   Populismen måste väl ändå ha någon begränsning i korkskallighet?

   Svara
   • Pelle2

     /  11/01/2017

    Att vi häktar mest i Europa, om det nu är sant, har väl inget med saken att att göra.
    Det är en helt annan diskussion.
    Det är knappast någon svensson som har gripits för att ha gått omkring med en jaktbössa
    Bali vill häkta utan grovt kriminella människor.

    Vad är ditt förslag ? Att vi låter kriminella bara gå iväg och hoppas att dom kommer tillbaka när det är dags för rättegång ?

    Svara
    • Ivar L

      /  11/01/2017

     Musse missade det lilla ordet ”grovt” i ”grovt vapenbrott”. Vad gäller kriminalstatistiken ser vi fram emot länken…

     Svara
     • Musse

       /  11/01/2017

      Varför tror du att jag skulle ha missat det?
      Han ger ju ett specifikt exempel på gärningen.

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Jaha, så trots att du visste att det diskussionen handlade om var att grovt vapenbrott skall ge obligatorisk häktning så skrev du alltså:
      ”Om min son bär in mina jaktbössor från bilen och polisen tar honom, då ska det vara obligatorisk häktning?”

     • Musse

       /  11/01/2017

      Ja, precis, första kriteriet för att ett vapenbrott ska vara grovt är att vapnet bärs på allmän plats. Som t.ex. platsen mellan bilen och ytterdörren.

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Var god återkom med en dom som visar att den situation du beskriver har bedöms som grovt vapenbrott av en domstol. Om du gör det så ger jag dig rätt, om du inte gör det så arkiverar vi detta under Musse fantiserar.

    • Musse

      /  11/01/2017

     Om man tycker att det land som häktar mest, och kritiseras för detta av tortyrkommissionen och tortyrkommittén vid varje granskning, häktar för lite så är det väl ändå en extrem uppfattning?

     Det är just det exemplet han anger att man borde häktas vid. Om man ertappas med vapen utan att det finns någon risk för fortsatt brottslighet.
     Men du kanske menar att det bara ska vara när svartskallar ertappas med vapen utan att det finns risk för fortsatt brottslighet?

     När det gäller ”kriminella” så finns det nog normalt sett risk för fortsatt brottslighet.
     Men annars, ja, precis som de flesta andra länder gör.

     Svara
     • Pelle2

       /  11/01/2017

      @ Musse
      Borde väl inte bry mig om att svara egentligen eftersom du ändå har din uppfattning klar men var någonstans skrev jag att jag bryr mig om den kriminellas ursprung ?
      Men du är väl som vanligt ute efter att tjafsa och tar därmed till halmgubbar..

      Har för mig att vi kritiseras för långa häktningstider och inte antal häktningar men visa en källa som stödjer ditt resonemang.

     • Musse

       /  11/01/2017

      Det var en fråga, inte ett påstående.
      Jag bara undrar vilka situationer som igentäppning det där ”laghålet” skulle ordna.

      Det är bara att du läser FN:s och EU:s kritik av Sverige. Det kommer en vartannat år, varannan gång från respektive institution.

      Eftersom Sverige aldrig ändrar något så har de börjat höja tonläget och senast koncentrerade de sig på restriktioner och häktning av barn. Men det är alltid med att häktning sker slentrianmässigt och i högre utsträckning än i andra länder.

     • MiT

       /  11/01/2017

      Uppenbarligen så funkar de där bedömningarna om fortsatt brottslighet jävligt dåligt…
      Och jag skulle mer än gärna se att om en HA greps med automatvapen så häktas han också. Ända till rättegången. Finns ingen mer än du som drar in ”svartskallar” i det här. Bara du alltså. Bevisligen så ha bedömningen om fortsatt brottslighet totalt klappat ihop. T o m han som sprängde den där krogen i Laholm (var det Laholm?) har släppts på fri fot…

     • Musse

       /  11/01/2017

      @MiT
      Jaha, i vilket fall har någon undvikit häktning för vapenbrott och sedan begått nya brott då?

      Vet inte vem du menar, men en av de tre nazisterna som dömdes för bombdåd mot flyktingförläggningar och syndikalisterna släpptes ur häktet under utredningen. Han begick inget brott under tiden han var på fri fot.
      Om man inte är dömd så är man dessutom misstänkt.

     • Grodan Boll

       /  11/01/2017

      FN kritiserar varje gång Sverige för att samtyckesålder och myndighetsålder inte är samma också.

      De kritiserar även olikheten inför lagen då rätterna gör skillnad på en barnvåldtäktsperson som är en månad äldre än offret, och ett medelålders pervo.

     • Musse

       /  11/01/2017

      @Grodan Boll
      Det har jag missat. Vilken instans är det?

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      För att kunna bedöma vikten av kritik från EU (som många av oss förmodligen tackat nej till) och FN (som utsåg Zimbabwes diktator till goodwillambassadör) så behöver man för det första sätta denna kritik i relation till hur kritiken ser ut mot andra länder. För det andra behöver man funder på vilka bevekelsegrunder FN har för sin kritik och om den är en del av ett propagandaarbete snarare än en rättvis bedömning av hur länder sköter sina inre angelägenheter.

      Har kan vi t.ex. läsa ett av alla oändliga exempel på hur kritik från FN och liknande organisationer brukar kunnna se ut:
      https://www.svt.se/nyheter/inrikes/unicef-kritik-mot-svenskt-flyktingmottagande
      Sverige får kritik för att mottagandet av ensamkommande inte är tillräckligt bra. Vad begär de egentligen av oss? Där sitter de på sitt djävla Manhattan långt från världens krishärdar (om vi bortser från terrordåd) och tycker att landet som tog in klart flest ensamkommande percapita i hela Europa inte varit duktiga nog. Jag tycker det är ganska så orättvist av dem.

     • Grodan Boll

       /  11/01/2017

      @Musse
      Oj. Det var antagligen någon FN specialrapporteur i barnfrågor av något slag. Jag snubblade över rapporten för Sverige innan förra valet då ”gör barnkonventionen till lag” skanderades.

      Jag var ilsk över någon idiotisk krönika i svensk media som hade länkat och citerat från någon annan media som hade länktat till … osv till jag kom till originalet som var en kort sammanställning hos FN.

      Nej jag sparade inte länken, men håll ögonen öppna nästa gång någon gormar ”Barnkonventionen!” strax innan val och FN uppdaterat sig med en ny rapport.

      ( Exempel på källan som jag inte har )

   • MiT

     /  11/01/2017

    Javisst, alla fattar att det stora problemet är jägare som bär in jaktvapen i huset efter jakten. Så korkat av Bali att inte nämna DET stora problemet!

    Svara
    • Musse

      /  11/01/2017

     Det var faktiskt den enda situation jag kom på där någon grips med vapen UTAN ATT DET FINNS RISK FÖR FORTSATT BROTTSLIGHET.

     Kan du inte berätta vilka sådana situationer du tänkte på där det var viktigt att häkta?

     Svara
     • MiT

       /  11/01/2017

      Kända gängkriminella som grips kan väl vara en bra början? Sådana som tidigare har varit inblandande i div brottslighet? Andra kända kriminella som grips för 1974:e gången för div brott där senaste vändan i rätten innefattade 50 olika punkter och vars brottsregister är ett 3 meter långt utskrivet papper, såna som tidigare har visat sig inte att lita på när det gäller brottslighet osv (lite överdrifter men du fattar nog även om du kommer att säga: Men de som gripits bara 1950 gånger då och bara har 2 meter långt brottsregister?!!11??)

     • Musse

       /  11/01/2017

      Så i fall där det finns risk för fortsatt brottslighet alltså?

      Kan vara bra att ta reda på hur det ligger till INNAN man förslår förändringar.

     • MiT

       /  11/01/2017

      Javisst, Bali (och många andra) reagerar för att han (och andra) inte tagit reda på hur det är, så är det säkert!
      Det finns MASSOR av fall där gripna släpps direkt ut för att bara begå nya brott, både grövre och mildare brott. Du KOMMER inte att vinna det det här, det tror jag du vet om…

     • Musse

       /  11/01/2017

      Men du kan bara inte komma på ett enda exempel?

      Nej, mot korkad populism fungerar inte argument och logik, det vet jag. Men det är ändå intressant att dra fram det i ljuset.

     • Jans

       /  11/01/2017

      Ja, det är verkligen ett bländande ljus av klarhet vi möts av Musse! Ljusets riddare mot alla dumma populister.

      Förresten, din starka reaktion mot häktning, den passar inte riktigt in i din övriga framtoning. Har du själv fått smaka på rättsväsendet och är bitter?

     • Ivar L

       /  11/01/2017

      Här kan man läsa lite om hur de olika rättsinstanserna bedömt ett antal intressanta fall av vapenbrott. Häktning framgår tyvärr inte men man får ändå en bild av typiska brottssituationer och påföljder. I de fall som dom blivit klart under 2 år kan vi, på ett ungefär, gissa att det i en hel del fall antagligen inte blivit någon häktning.

  • Ivar L

    /  11/01/2017

   Jag förknippar Carin Götblad mycket med ”socioekonomiska” förklaringsmodeller och allmänt mjäkande när det gäller förortskriminalitet, som ju dominerar vapenbrott numera. Börjar verkligheten komma ikapp henne?

   Svara
  • Musse

    /  11/01/2017

   Det är helt riktigt.
   Den samiska kultur som finns idag är uppfunnen av svenska maktahavare. Man mutade mäktiga samer med renskötsel (som en liten klick rika samer sysslade med) och tog ifrån samerna deras rätt till skog (jakt) och vatten (fiske) som hade blivit värdefullt.

   Dessutom så återfinns samernas genetiska markör, haplogrupp Z, knappt alls bland medlemmarna i samebyarna. De är alltså knappt släkt med samer.

   Svara
 32. heraldikern

   /  11/01/2017

  Vare sig det har funnits konverterade vikinga här i Svenska trakter eller om de stannat där de konverterade eller om det är en viking som tagit hem en textil med dessa krumelurer på som inte alls helt säkert betyder varken Ali eller Allah eller om det är en viking som har setat och knåpat ihop detta i Svenska trakter så spelar det ingen rpll. De trakter som i dag är Sverige kan garanterat sägas ha varit fritt från mislimska influenser i allmänhet och muslimsk religion i synnerhet. Om nu någon stackars s k ”forskare” skulle lyckas med konststycket att få det svenska etablissemanget att ”erkänna” att det funnits muslimska vikingar så är det i så fall 1000 år sedan och utgör ingen rätt att hävda att islam hör hemma här eller har historisk bakgrund i Sverige! Och även om det skulle ha det så är det ingen som helst anledning till att återinföra den med någon sorts historisk rätt. Det är nämligen det i Sverige boende folket som bestämmer vad som är svensk kultur eller inte. Och inte nån liten forskningsfjant som vill sätta upp sitt namn på löneöknings- och befordringslistan!

  Svara
 33. Pelle2

   /  11/01/2017

  OT:
  Nina Åkestam skriver en krönika i Metro där hon säger att det är bra att Ulf kristersson inte kallar sig för feminist eftersom han inte är det.
  Där håller jag med henne för det var ju minst sagt skrattretande när buffeln Göran Persson pressades att kalla sig för feminist när alla visste att det bara var läpparnas bekännelse.

  Sedan skríver hon följande:
  ”Suck, ännu en mäktig person inte fattar att feminism är något så enkelt som att kvinnor och män ska ha samma chanser att förverkliga sina drömmar?”

  Redan där går det fel. Feminism handlar inte ett skit om att män och kvinnor skall ha samma chanser utan om jobba för att kvinnor skall få fördelar och att kollektivt skuldbelägga män.

  Sedan går hon över till att skuldbelägga kristersson för beslut som Moderaterna har tagit långt innan han ens var född eller politiskt aktiv.

  Hon skriver ”partiet Kristersson leder är inte, och har aldrig varit, en kraft för att alla ska ha samma chanser att förverkliga sina drömmar.
  Moderaterna (och dess föregångare Allmänna Valmansförbundet) var som bekant emot kvinnlig rösträtt på 1910-talet, allmänna barnbidrag på 1940-talet, och särbeskattning och fri abort på 1970-talet. I mer närliggande historia röstade partiet emot öronmärkta pappamånader 1995, var emot samkönade äktenskap fram till 2007, och för tvångssteriliseringar av transpersoner fram till 2011. I dag är Moderaterna oense i frågan om delad föräldraförsäkring och mot kvotering till bolagsstyrelser. Gällande samtyckeslagstiftning ändrade de sig så sent som 2015 och är nu för. När resten av riksdagspartierna (förutom KD) bestämt stänger dörren till anti-feministiska SD har Moderaterna svajat åt alla olika håll.”

  Kristersson kan inte lastas för vad Moderaternas företrädare tyckte 1910,1940 eller ens 1970. Antar att hon inte tycker att någon annan partiledare skall ta ansvar för något som hände för flera decennier sedan…

  För övrigt har ju Moderaterna ändrat sig i alla de frågor hon tar upp utom delad föräldraförsäkring, kvotering till bolagsstyrelser och samtyckeslagstiftningar så hennes uppräkning handlade bara om att kasta skit på Moderaterna.

  Man kan ju också undra vad tvångssterilisering av transpersoner har med lika rättigheter mellan kvinnor och män att göra ?

  Det är inte bara Moderater som är emot delad föräldraförsäkring. Om du skulle fråga ett tvärsnitt av befolkningen skulle du säkert kunna hitta både C,V,MP,S och-L-anhängare
  som är emot delad föräldraledighet. Skillnaden är att de övriga partierna vill tvinga föräldrarna att acceptera politikernas lösning på hur man delar föräldraförsäkringen medan M vill låta dom bestämma själva.

  Kvotering av bolagsstyrelser är ytterligare ett område där feministerna vill köra över bolagsledningarna och tvinga dom att anställa lika många av bägge könen oavsett personernas kompetens. Även här vill Moderaterna låta bolagen bestämma själva..

  Man kan ju för övrigt undra varför hon inte kritiserar F! för deras ojämställda partiledning ?
  Hade något annat parti haft en sådan ojämstäld partiledning så hade feminister som hon skrikit sig blåa…

  Man kan ju också undra varför dom bara vill kvotera in kvinnorna till de fina och prestigefyllda uppdragen och inte till de tunga och farliga yrkena ?
  Vidare kan man undra varför dom inte vill kvotera in män till kvinnodominerade yrken eller kvinnodominerade utbildningar?

  Sedan fortsätter hon med följande:
  ”Att uppmana folk att kalla sig feminister ändrar inte det. Snarare gör det att ordet urvattnas, tills det betyder något vagt om ”allas lika värde”. Men feminism och jämställdhet är inte vagt. Det är radikalt, påtryckande och disruptivt. Att Kristersson inser det är bra. För det drömsamhälle hans parti målar upp har ingenting med jämställdhet att göra. Och med sitt ställningstagande gör han det tydligt för alla oss som faktiskt vill ha jämställdhet att hans parti aldrig har varit, och inte kommer att bli, någonting för oss.”

  På vilket sätt har den Moderata politiken inget med jämställdhet att göra menar hon ?
  Förmodligen menar hon att alla partier som inte köper radikalfeministernas åsikter rakt av
  och driver deras politiska agenda inte är jämställda.
  Själv säger jag tack gode gud att det finns partiledare som står emot dom vänsterradikala feministernas politiska agenda och ingen är gladare än jag att vänsterfeministen Åkestam inte är Moderat. Ingen saknar henne…

  https://www.metro.se/artikel/nina-åkestam-självklart-att-ulf-kristersson-m-inte-vill-kalla-sig-feminist

  Svara
  • Musse

    /  11/01/2017

   Men det är så de gör, och många andra.
   Man beskriver sin politik med ett slagord och proklamerar att alla som inte bekänner sig till samma åsikter inte håller med om slagordet.

   Svara
 34. Jag tycker mig ändå finna en viss logik. Detta med de fredliga vikingarna som åkte runt i Europa och var älskade och välkomnade överallt. Kända för sitt stilla temperament och sitt vänlighet emot alla de mötte på sina pilgrimsresor.

  Jag tror ändå hon är något på spåret, men hon har inte förstått varifrån hon kunde dra de slutsatserna.

  Svara
  • MiT

    /  11/01/2017

   Hahahaha!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/01/2017

   Själv undrar jag hur stort utrymme som hade getts och hur det hade spunnits om de fann runor som beskrev hur muslimer konverterade till asatro.

   Svara
 35. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
  • Kristian

    /  11/01/2017

   Hur kan man sätta ”val” och ”segregering” i samma mening och inte få något apoplektiskt?

   (Tack Yeyo for länk till riktig vetenskap:
   https://twitter.com/YeyoZa/status/925671315373281280)

   Svara
  • x

    /  11/01/2017

   Ja,man kan ju undra hur SR ska ha det, ena stunden är det si för att i nästa vara så:

   ”Men att prata om att kvinnor har ”speciella kvinnliga anlag” som passar bättre för vissa jobb och samma sak för män, det är ett gammeldags sätt att se på yrkesroller, menar forskarna som hoppas på en attitydförändring för att kunna påverka könssegregationen.”
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6811330

   ”Kvinnliga och manliga hjärnor
   De flesta kvinnor har tjockare hjärnbark än män och därmed har de också fler nervförbindelser mellan hjärnhalvorna. Olikheterna mellan kvinnors och mäns hjärnor gör att vi är bra på olika saker. Det hävdar hjärnforskaren Annica Dahlström. – Vetenskapligt finns det inga tvivel om att skillnaderna finns, men samhället har fastnat i uppfattningen att kvinnor och män är lika. – Kunskapen om olikheterna i hjärnan skulle faktiskt kunna hjälpa oss att skapa ett mer jämställt samhälle, menar Annica Dahlström. Hon talar om skillnaderna i kvinnors och mäns hjärnstruktur, vad de får för konsekvenser och vad vi kan lära oss av det. Annica Dahlström är professor i histologi och neurobiologi vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet.”
   https://urskola.se/Produkter/104200-Lunchakademin-Kvinnliga-och-manliga-hjarnor

   Svara
  • Hur var det nu igen? Var könssegregation inte bra eller gäller det typ bara på badhus? Vad tycker våra kloka feminister?

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  11/01/2017

    fakta å fakta 😦
    räcker med hennes känslor å åsikter

    Svara
  • Pether

    /  11/01/2017

   Trots att? Snarare på grund av…
   Ju mer jämställt och fritt ett land är, ju mer ‘könsstereotypa’ utbildningar och jobb väjer folk, då de då kan välja vad de vill istället för vad de måste.

   Svara
   • Olof

     /  11/01/2017

    Ja, det är definitivt en faktor. Skulle vi vilja ha en lägre grad av könsskillnad utan att ägna oss åt tvång behöver man avskaffa väldigt mycket av de könsspecifika dagisplatserna inom högskolan, t.ex delar av den nuvarande samhälls’vetenskapliga’ tramsverkstaden.

    Svara
    • Kristian

      /  11/01/2017

     Indien och Kina har väl bland den högsta andelen kvinnliga ingenjörer.

     Något företag i Indien öppnade ett nytt kontor för telefonsupport med 800 jobb. De fick 80000 ansökningar. Gissar att man kunde välja och vraka bland höga betyg. Där lönar det sig med utbildning.

     Svara
 36. MiT

   /  11/01/2017

  Svara
 37. Kristian

   /  11/01/2017

  Så gulligt. Det finns fortfarande folk som tror att ”Alliansen” existerar! En av dem leder ett politiskt parti.

  DN: Ulf Kristersson: ”Nej, jag tänker inte samtala med Sverigedemokraterna”
  http://archive.is/z0z2S
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/ulf-kristersson-nej-jag-tanker-inte-samtala-med-sverigedemokraterna/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/01/2017

   Alliansen existerar definitivt och nu jobbar de stenhårt på att M skall lura potentiella SD:are att gå tillbaka till M och sedan när de vunnit valet kommer de att öppna upp gränserna – vi kunde inte hitta en lösning som L och C kan ställa upp på – men yra lite om hårda tag. Det handlar om att fortsätta nedmonteringen av Sveriges sociala skyddsnät och införandet av nattväktarstaten samt privatisering av allt som finansieras via skatt för att maximera vinsterna för alla bolag i det välfärdsindustriella komplexet. Trycket från en stor immigration är en extremt effektiv metod i sammanhanget. Den blåser upp statens utgifter som skattebetalarna måste betala och som sedan går vidare till privata fickor samtidigt som det ökar motivationen bland de med pengar att söka privata alternativ vilket skapar ytterligare en välfärdsmarknad.

   Svara
   • Jan

     /  11/01/2017

    Jag tror nog att Moderaterna svängt i invandringsfrågan. Dock inte de övriga Allianspartierna i samma utsträckning. Däremot vill man inte låtsas om som om det har någonting med SD att göra. Helst vill man inte låtsas om SD överhuvudtaget. I ditt andra resonemang har du en poäng. Något som Bo Lundgren avslöjat. Problemet blev att invandrarna kom för nära också ”gräddhyllorna” vilket har fått moderata kommuner att reagera. När villapriserna och försäkringspremierna hotas blir det bråda dagar på ”gräddhyllan”.

    Precis som du påpekar är nyliberalernas vision om en nattväktarstat med påföljande nedmontering av samhället förödande för Sverige. Men man får inte glömma bort att, Centerpartister enkannerligen, gör det här av ideologiska skäl. Hatet mot det välfärdssamhälle arbetarrörelsen byggde upp under hundra år sitter djupt bland nyliberaler. Utfallet är likgiltigt då. Även total förödelse välkomnas. Bara ett fåtal kapitalister, s k ”entreprenörer”, kan göra stora vinster på omdaningen.

    Svara
  • Jan

    /  11/01/2017

   Valtaktik. Den vanliga brackan vill vara fin (trots att han mest tänker på sig själv). SD är inte fina. Inte ens i borgerliga salonger. Alliansen däremot låter fint. Det här förstår Kristersson och hans stab.

   Svara
 1. Lunds universitet | WTF?
 2. Ingen slump | WTF?
 3. Klimatvikingar! | WTF?
 4. Klimatvikingar! – Suzie Weathers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: