Skolvärlden

Det händer saker här och där i skolvärlden

Man säger till tjejer att de ska sluta gå erotiskt och täcka sig för att slippa sextrakasserier.

När en elev är för jävlig och en lärare vill ta ut eleven ur klassrummet blir det hot om vedergällning från broschor och kosiner. På mellanstadiet…

Och så har vi det där #metoo också. DÄR ser man en ingång i Skolvärlden. Tidningen skolvärlden alltså.

Machokulturen.

Hashtagen #MeToo sköljer över världen och sätter fingret på mäns övergrepp mot kvinnor. På LBS Kreativa gymnasiet jobbar en klass på 24 teknik-killar med att utforska mansnormer och machokultur.
– Nu ser vi vilket behov det finns av att prata om det här, säger ämnesläraren Lisa Lager.

24 teknikkillar jobbar alltså med att ”utforska mansnormer och machokultur”. Undrar vad det innebär EGENTLIGEN?

När Lisa Lager på LBS Kreativa gymnasiet berättade för årskurs tvåan att de skulle jobba med mansnormer var den första reaktionen från eleverna en tung suck:

– De reagerade jättenegativt i början, det var taggarna utåt. ”Inte igen”, ”ska du bara tala om hur dåliga alla män är” och så vidare. Under arbetets gång har det klarnat att det inte alls är vad handlar om, utan att vi alla är brickor i det här sociala spelet där vi påverkas av normer, berättar hon.

Aha, det där. Och eleverna har varit med förut så att säga och genomskådar det såklart. Men det hindrar såklart inte en driven genusfantast!

Som en del av svenskämnets litteratur fick klassen läsa den svenska författaren och journalisten Stephan Mendel-Enks reportagebok ”Med uppenbar känsla för stil”, som handlar om manlighet, frustration och våld.

– Boken försöker beskriva den stereotypa, problematiska mansrollen. Vi har varvat läsandet med regelrätta bokseminarier, diskussioner, där de har fått resonera kring olika stereotypa påståenden. Som att ”en man ska vara stark”, ”män gråter inte” och att män tidigt lär sig att separera känslolivet från det professionella livet, säger Lisa Lager.

Och hon bekräftar att de hade helt rätt när de frågade om hon skulle stå och mässa om att män är dåliga. För det är ju precis vad det handlar om. Jag har inte läst boken utan går här bara på beskrivningen av den. Att separera känslolivet från yrkeslivet är inte en så dum ide, Lisa borde testa det faktiskt. Hon och massor av andra.

Klassen har även jobbat en del med material från Machofabriken, som är ett samarbete mellan bland annat Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (ROKS) och Arvsfonden. Eleverna har fått skriva artiklar om någon aspekt av manlighet, helt fritt. Lisa Lager är imponerad över bredden och djupet i de texter som klassen presterat.

De är väl inte dummare än att de skriver det Lisa vill höra och se? Om man protesterar och kallar skit för skit så blir nog inte betygen så bra kanske…? De glömde också säga att Machofabriken FRÄMST drivs av Män för jämställdhet, en radikalfeministisk organisation som är så vänsterextrem att Schyman är moderat i jämförelse.

– Ungdomar har ofta svårt att se det större perspektivet, det blir ofta personligt. Det som är fantastiskt är att de har kunnat se bortom sig själva och förstå att det är en struktur. Det handlar inte om att känna kollektiv skuld, men det är ett problem och vi måste prata om det.

Det där lilla ordet ”men”…

– En ställer frågan varför manligheten styr över sport, med exempel som att kvinnolandslaget i fotboll presterar betydligt bättre än herrarna, men tjänar mindre och får mindre uppmärksamhet. En annan valde uppdelningen av rosa och blått, en annan det här med att män inte ska gråta. Så de har verkligen tagit till sig det här materialet.

Apropå fotbollen, det är jätteenkelt. Damlandslaget får storstryk av 15-åriga killar som blivit tillsagda att ta det lugnt och dessutom spelar med färre spelare. Och sen finns inte intresset för damfotbollen i tillräckligt stor omfattning. Än i alla fall. Radikalfeminister älskar nämligen att kräva saker. Av andra. Själva går de uppenbarligen inte så mycket på fotboll, betalar biljetter, köper krimskrams runtomkring osv i tillräckligt stor omfattning utan det ska andra göra. Ska damfotbollen bli något får de helt enkelt göra om sporten lite, göra den unik på något sätt för som det är nu så blir den visuella skillnaden i kvalitet alldeles för stor. Uppmärksamhet förtjänar man, det får man inte. Och är man lite sämre än 15-åriga killar så kanske belöningen ska vara på den nivån också? Veckopeng?

– Vi har inte gått in på det specifikt. Men vi har pratat om #MeToo, och belyst hur män med makt har skyddats av sin mäktighet. Det var viktigt för eleverna att belysa att killar också utsätts för sexuella övergrepp. Men vi pratade om hur patriarkala strukturer kan ligga bakom de här problemen.

Är det något som har kommit fram i #metoo är det väl att de skyddats av kvinnor med hjälp av deras mäktighet? Är ju jättetydligt!

Och i skolvärlden kan man börja med att se till att kvinnliga lärare och andra i skolvärlden inte dränker sexbrottsdömda med kärleksbetygelser åtminstone. På tal om skydda med sin mäktighet alltså…

– I många humanioraämnen finns det möjligheter. Det går att arbeta normbrytande även i matematik genom namnen du sätter i dina exempel osv, men det är mer tacksamt för mig som svensklärare som jobbar med litteratur.

Namnen på exemplen i matematikböckerna alltså… Det här är sinnessjukt…

Skolvärlden gillar det här så mycket tack vare att chansen att peta in smörja ökar att de drar på med ännu en artikel, den här gången med tips.

Lärarna uppmanas prata om #MeToo och sexuella trakasserier i klassrummet.
Men många är obekväma med att lyfta ämnet i undervisningen.
Läraren Annika Sjödahl delar med sig av konkreta tips och lektionsuppgifter till andra pedagoger som vill lyfta det normkritiska arbetet i klassrummet.

Lyfta det normkritiska arbetet alltså.

Här är hennes tips. Man kallar det för FAKTA för säkerhets skull

Har inte sett filmen så kan inte säga nåt om den men gissar att det är en uppfostringsfilm med genusförtecken. De nutida tjeckiska dockfilmerna helt enkelt.

Man ska läsa ”normkritiska noveller”. Tjohoooo! Gissar att det är samma sak där, uppfostrande och knappast litteratur som intresserar killar direkt… Eller gissar och gissar, det står ju rätt tydligt att det inte är sån litteratur alls. Blir säkert jättebra att tvinga dem att läsa uppfostringsböcker som berättar vilka as de är trots att de kanske aldrig gjort en fluga förnär. Hur vet man att en film är en uppfostringsfilm med propaganda? Det finns en särskild handledning till den…

Normen om sexuell läggning osv.

Jag gissar att ALLT är filtrerat genom genusglasögon. Vad ska man annars med propaganda till om den inte är filtrerad rätt?

Undrar om broschorna och kosinerna bryr sig om litteraturen och filmerna och allt som man ska pracka på eleverna…?

Tror ni han ovan hade hjälpts av normkritiska noveller?

Vad tror man att deras trams ska ge för effekt?

Om man går till Dagens Arena så får man ett tips om vad det handlar om för det är ingen skillnad på vad man skriver i Skolvärlden och vad de två ovan skriver. I Dagens Arena så finns en liten mening mitt i allt snömos, ordbajseri och trams som är så avslöjande

Det går att forma våra minsta in i andra sätt att vara mot varandra och i sig själva.

Man vill skapa en ny människa… Den meningen sticker ut. Lysenko hade varit stolt över sina nutida adepter som lyckats tränga sig in på positioner i hela samhället och främst i skolan! Man riktigt ser fanatismen lysa i deras ögon.

Det är vad det handlar om, man tror att man ska kunna skapa Den Nya Människan. Med tanke på arvet kanske de vill kalla den Homo Sovjeticus?

Jag ryser när jag ser meningen om att forma de minsta. Det finns INGET sådant experiment någonsin som har slutat väl för någon. Men det skiter man i i Sverige, här blåser man på så det dammar…

Vad som slår mig är att de på riktigt verkar tro att det ingår i en mansnorm att våldta, sextrakassera, misshandla, mobba osv? Förstår de verkligen inte att det är motsatser till mansnormer för svenska män? Varför kämpar de så hårt för att förknippa den med motsatserna?

Testa själva bland era vänner, begå sexuellt ofredande och se om kompisarna jublar och ger high five eller blir förbannade? Om det är en mansnorm att göra det så ska du mötas av jubel och high five. Finns knappast någon svensk man som möts av sådant jubel om man gör nåt sånt. Tror man det är man dum i huvudet…

Så varför kämpar de så hårt med att påstå att det som är själva motsatserna till mansnorm egentligen är mansnormer? Vad är syftet med det?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

138 kommentarer

 1. Det klanfolk och ”kusiner” borde få höra omedelbart är:
  ”Det är inte en enskild lärare som gör det här, det är skolan. Ovanför skolan finns diverse myndigheter, polisen, och ytterst hela svenska staten. Ni har inget att sätta emot, och om ni ger er på en enskild myndighetsperson blir det värst för de individer som brutit mot lagen.”

  Men det lär inte ske.

  Svara
 2. michael.

   /  11/03/2017

  Det enda bra med detta är att den moralism skolan vill påtvinga elever gör ungdomar sedermera uppror mot.

  Svara
 3. MiT

   /  11/03/2017

  ”Migrationspolitisk skuggkardinal tar över utredningen om uppehållstillstånd för illegala”
  https://samnytt.se/migrationspolitisk-skuggkardinal-tar-over-utredningen-om-uppehallstillstand-for-illegala/

  Svara
 4. MiT

   /  11/03/2017

  ”SVT strider mot sin egen neutralitetspolicy – har blivit en megafon åt #Jagärhär-aktivister”
  http://katerinamagasin.se/svt-strider-mot-sin-egen-neutralitetspolicy-har-blivit-en-megafon-jagarhar-aktivister/

  Svara
  • Jan

    /  11/03/2017

   Visst, det här är solklart. SVT är jäviga här. Men deras kvinnliga unga chefer är så korkade så att det inte begriper det själva. Att ensidigt kalla högersajter för hatsajter är också tveksamt. En hel del vänstersajter kvalar nämligen också in för den beteckningen. Jag har en känsla av att SVT/SR borde avskeda tusen chefer eller något sådant. För att hindra politiseringen av verksamheten.

   ”Jag är här” är en politisk påtryckningsgrupp, inget annat. Även om de som är med inte förstår det. Det tror bara att de är ”goda”.

   Svara
   • Rikard

     /  11/03/2017

    Hej.

    Brukar inte du hävda att det är rätt och bra att vi alla skall betala skatt för statens propagandakanaler? Att klaga när du får vad du annars säger är rätt och bra är ju som om en moderat skulle klaga på invandringen, eller en socialdemokrat på skatterna.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  11/04/2017

     Jag värnar public service. Därför är jag dess störste kritiker. Det är viktigt att de sköter sig. Om inte annat så för att hålla moderatdrevet ifrån sig. De tar nämligen alla chanser eftersom de är emot Sveriges television och Sveriges radio av ideologiska skäl.

     Svara
     • Senior

       /  11/04/2017

      ”Visst, det här är solklart. SVT är jäviga här.”

      -Är det då underligt att de får ett ”moderatdrev” efter sig?
      SVT har aldrig varit annat än jäviga. Skillnaden nu är att vi fått fler kanaler och internet, så att folk kan se detta tydligare med sina egna ögon.

      Och ja, det är av ideologiska skäl, denna typ av tv som är mer ute efter att indoktrinera folk än att förmedla opartisk information hör inte hemma i en demokrati. -Såvida de inte får konkurrera på lika villkor med de andra kanalerna.

      Att ha skattefinansierad tvångsindoktrinering via tv och radio är helt ovärdigt ett land som påstår sig vara demokratiskt.

     • Rikard

       /  11/04/2017

      Hej.

      Hur gör man för att undvika statliga propaganda via statliga medier i format styrda, drivna och via skatt finansierade statliga kanaler?

      Mitt svar är att det enda ‘public service’ skall vara är program av slaget ”Anslagstavlan”, inget annat, inte ens nyhetsrapportering.

      Så du som enligt dig själv är SVT/SR:s ”störste kritiker”, berätta hur du anser att man säkerställer att man inte hamnar där vi är idag – propaganda och hjärntvätt finansierad med dina och mina pengar (och eftersom pengar är ett mått på värdet av ens arbete och arbete tar tid är det med minuter, timmar och dagar av våra liv vi tvingas betala SVT/SR).

      Hur gör man, Jan? Några tankar om det måste du väl ha?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • Senior

     /  11/03/2017

    SVT vet mycket väl vad de gör.

    Svara
   • x

     /  11/03/2017

    @jan
    ”Visst, det här är solklart. SVT är jäviga här. Men deras kvinnliga unga chefer är så korkade så att det inte begriper det själva. ”.

    Hehe, och det älskar du titta på och kallar det för kvaliteets-tv…

    Svara
  • G

    /  11/03/2017

   Tidigare i veckan noterade jag att en reporter som talade till ett inslag i SVT:s Kulturnyheterna hette Mattias Dennert. Hur många Dennerts finns det på SVT egentligen ? Och inslaget efter Dennerts var gjort av reportern Fanny Hedenmo, dotter till Anna om jag minns rätt. Måste vara det som kallas mångfald, SVT tycker ju det så viktigt.

   Svara
 5. MiT

   /  11/03/2017

  Svara
  • michael.

    /  11/03/2017

   Har bara sett Lars Lindström på bild,när jag hörde hans heliumröst så förstod jag bättre hans hatande på män,kan inte varit lätt när kompisarna kom i målbrottet medans han själv fortsatte att låta som Kalle Anka.

   Svara
   • Jan

     /  11/03/2017

    Ljudet måste vara förvanskat. Så där låter han inte i verkligheten.

    Svara
   • MiT

     /  11/03/2017

    Fast Darko har snabbat på lite för att få med lite mer inom gränsen som är 2 min 20 sek på twitter.

    Svara
  • Dreadlock

    /  11/03/2017

   Karln är ju salongsberusad. Han borde dessutom få en guldspade för sin existensiella ångest över sitt kön, som han dumpar på andra.

   Hur hjälper det här ? Borde han läsa om Kirkegaard ?. Han hade en valmöjlighet att tolka och valde att krypa till korset för den MEST populistiska tolkningen av alla, en pappegoja bland alla andra syltryggar i pappegojflocken.

   Svara
   • Min teori är att Lars Lindström är en reinkarnerad katt permanent hög på kattnypa.

    Svara
    • Dreadlock

      /  11/03/2017

     Min teori är att Lindström är en katt som baktänder på kattnypa på hotellrummet, och tömt lagret av hotellrummets arsenal av miniflaskor av starkspritskaraktär i kylen ( 2cl som kostar typ 75 spänn) Det brukar finnas 5 flaskor i minibaren, så han har fått i sig 100 ml 40% sprit. Bara det brukar gå rätt hårt åt en hjärna som fått decennier av indoktrinering och åter decennier då tvivlet börjar få fäste och man börjar tala i tungor.

     Har sett det där rätt ofta bland utbrända f.d. rödgardister. De förfaller till en superenkel teori om allting.

     Svara
 6. Gorby

   /  11/03/2017

  En debatt i Blå Huset i Tensta bjuder på intressanta åsikter.
  Inslaget är att se som satir och originalrättigheterna till klippet tillhör DN.

  Svara
  • Jan

    /  11/03/2017

   Grattis 87 procent av svenska folket! Det var väl det här ni ville när ni röstade på Sjuklövern? Livstidsförsörja kvinnor från tredje världen med stora barnkullar… Visst, det går säkert med vinst. Eller hur?

   Svara
  • x

    /  11/04/2017

   Sätt dem i arbete istället.

   Svara
 7. http://sverigesradio.se/studioett
  ”Regeringens nya lagförslag lägger mer ansvar på kommunerna att minska på segregationen i landets skolor och det ända ner på klassnivå. Det handlar i grund och botten om det som regeringen kallar en ”allsidig social sammansättning”, alltså att elever med olika bakgrund och förutsättningar ska mötas i klassrummet.”

  Varje gång som Regeringen försöker ”fixa” skolan blir jag rädd för mina barnbarns skull.

  Svara
  • Jan

    /  11/03/2017

   Det är kört redan. Friskolereformen parad med massinvandring sköt allt i sank. Politikerna kan inte göra någonting åt det. Även om de låtsas som det. Hejdå folkhemmet. Hejdå gamla trygga Sverige. Grattis nyliberaler och massinvandringsförespråkare. Ni har fått er drömstat.

   Svara
   • Lövet

     /  11/03/2017

    Det ballade ur redan med kommunaliseringen. Göran Perssons drömprojekt.

    Svara
    • Jan

      /  11/03/2017

     Visst, kommunaliseringen, förfallet på lärarhögskolorna, betygsreformer hit och dit, Jan Björklund, friskolereformen, förstelärartrams samt ovanpå det massinvandringen från arabländer.

     Svara
    • Kanske började det redan när Palme var skolminister och kunskap blev mindre värt än social fostran? Har dimmigt minne också om Hjelm Wall`för vi hade nyss kommit hem från SIDA jobb och barnen fick trasiga gamla böcker när de började i skolan I Sverige.
     Men det spelar ingen roll nu. Läget är som det är och några smarta personer.från verkligheten borde försöka ärligt analyser läget och få till lösningar.

     Svara
     • Senior

       /  11/03/2017

      Definitivt började det redan då.

     • Rikard

       /  11/03/2017

      Hej.

      ”Du får en freestyle!” som Lennart Swahn sade i ett eller annat gammalt TV-program – med vilket menas att du har helt rätt. Palme får tjäna som galjonsfigur för det havererad skeppet ‘Svenska Skolan’.

      Övergången till grundskola kombinerad med lärarhögskolorna kombinerad med…

      Det är inte ett enskilt beslut, utan en serie beslut samtliga utförda mot all erfarenhet, allt förnuft och all bevisning men för den goda vilja, för progressivitet, för jämlikhet och jämställdhet, och framför allt för politisk kontroll över läraryrket.

      Vill vi reda detta får vi gå om kursen ‘1900-talet; teori & praktik’. Det tar ca hundra år.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS Invasionsinvandringen bär dock inte skulden – den är en bisak och hade om skolan fungerat som den gjorde fram till sextiotalet inte varit ett problem. Pojkar och flickor med typiska invandrarmanér hade raskt placerats på uppfostringsanstalter och ungdomsfängelser. Genom att offra var tionde hade resten räddats. DS

     • Jan

       /  11/04/2017

      Vilket trams. Jag har gått i den skolan. Den fungerade bra i det stora hela. Det stora Pisa-raset började runt millennieskiftet. Man kan säga att kommunaliseringen inledde raseringen av den svenska skolan. Massinvandringen och friskoleexperimentet påskyndade förfallet. Ditt Palmehat lyser dock igenom i dina texter. Det är lite lustigt med tanke att Palme nog är den mest bildade politiker vi haft på hög nivå. Kanske den siste intellektuelle politikern.

     • Senior

       /  11/04/2017

      Ja, vi har märkt att du har det, liksom många av oss andra.

      Skillnaden är att Palmes socialistiska indoktrinering släppt sakta men säkert på oss andra, din sitter stenhårt kvar.

     • Ivar L

       /  11/04/2017

      Ja, allt började på 70-talet i kölvattnet av 68-skiten. Det var då skolkan blev flummig och det var då det lagstadgades att vårt land skulle bli multikulturellt. 40-talisterna, den första riktiga välfärdsgenerationen, är arkitekterna bakom nedmonterandet av folkhemmet.

     • Jan

       /  11/04/2017

      Det stämmer kanske ideologiskt för moderater. Ideologin går ofta före verkligheten för dogmatiker. Det stämmer dock inte med det statistiska utfallet. Som sagt, det stora Pisa-fallet började runt millennieskiftet.

   • Dreadlock

     /  11/03/2017

    Vi vet faktiskt inte riktigt hur utfallet blev i.o.m friskolereformen jämfört med den centralt styrda skolreform som fanns innan, eftersom det är så länge sedan (1992) och vi vet sannerligen inte varför en återcentralstyrd skolpolitik idag skulle visa sig vara bättre än det systemet vi har idag.

    Enda kruxet är att 1992 års system hackar upp finansieringen per elev som en skolpeng som följer med alla skolor även de som drivs som bolag. Innehållet är densamma, det sköter skolinspektionen om. Skollagen, läroplaner och kursplaner ska vara likvärdiga.

    Pratet om segregerade skolor med bristande allsidig social sammansättning borde egentligen mana till eftertanke på hur elever (Och föräldrar) egentligen väljer ut skolor . För om det är fritt skolval så finns ju inget påvisbart samband mellan val och en eventuell segregering.

    I det gamla systemet så kunde man söka till skolor som fanns i omedelbar geografisk närhet. Värre det. Om du är född i , låt oss säga i en av miljonförorternas överbefolkade områden så hade du kanske 2 eller max 3 kommunala skolor i din närhet att välja på. Nu kan du välja att åka någon mil extra till en skola med särskilt bra rykte med ett stabilt lärarkollegium.

    I den vanliga kommunala skolan beklagar man att de utåtriktade begåvningarna lämnar en stökig skola eftersom man ser dem mer och mer som en hjälpreda till de svagare eleverna i klassundervisningen. Vilket gör att de som gör bra ifrån sig blir sedda som en hjälpreda snarare som individ som behöver särskilda utmaningar.

    Svara
    • Barnbarn var hjälpredor. De löste det så att de blev inte färdiga med uppgifter innan timmen var slut. Läraren var inte glad.Det var förödande tills det kom en friskola till orten. Jag antar att många andra var plågade för 1000 elever sökte till de 6 klasser som fanns.
     Skolpeng till friskola är ca 85% av skolpengen.

     Svara
    • Asobi

      /  11/03/2017

     Kan instämma med Dreadlock här, som en med erfarenhet kan säga att det nuvarande systemet är betydligt mycket bättre.

     Blev själv drabbad av det geografiska problemet, skulle ha förlorat allt pga en (100% nödvändig) flytt, dvs vänner, lärarna man vad van vid osv. Som tur är kom då möjligheten att få gå kvar, enda kruxet var att man då blev lämnad i kylan av..Ja skolverket kanske? Det vill säga, man sket i mig helt enkelt och jag fick då ta mig dit själv, eftersom det var mitt val. Kan låta hårt men tyckte faktiskt det var rimligt, framförallt eftersom det var jag som vägrade börja i den nya skolan som låg cirka fyra minuter bort eftersom den var ökänd för bråk, mobbande lärare osv. Men visst, att gå strax under en timme dagligen var inte det roligaste, men motion skadar inte och känner många andra som gjorde detsamma.

     Sen biten med att man används som hjälpredor stämmer tyvärr, vet däremot inte om det egentligen påverkas av det nuvarande systemet eftersom mig veterligen blir man behandlad så i alla skolor. Är man exceptionell blir man mer eller mindre en slav under lärare. Handlar det om ett/flera ämnen blir man mer eller mindre en vikarierande lärare som ska använda lektionstiden till att hjälpa andra, är man exceptionellt ansvarsfull/snäll/båda så ska man helt plötsligt stoppa existensen av mobbning i skolan, stoppa slagsmål osv. Detta gör en också till ett snabbt mål för mobbning, slag osv eftersom man nu blivit inför klassen (ryktet sprids sen) utnämnd som en jävla hjälte.

     För att nyansera bilden lite nu under alla de senaste diskussioner om skola och lärare måste jag däremot nämna att det finns en del riktigt bra lärare i grundskolan. En del är extremt professionella, har mycket pondus och vill genuint att eleverna ska vara blanka ark, så ingen hjärntvätt förekommer. Nu är iofs jag vuxen och antar att man bör vara försiktig med en del av de yngre lärarna som precis slutfört sin utbildning och är helt hjärntvättade. Samtidigt tror jag nog eleverna är smarta nog att sabba de värsta lärarna (Ungar är påfrestande..)

     Samma sak i gymnasiet, finns många bra, ofta yngre, lärare där till min erfarenhet. Problemet där är dock kompetens, de yngre lärarna var ofta riktigt trevliga och roliga att ha men däremot fanns det en tydligt brist i kompetens och kunskap. Det var något de äldre lärarna hade men där fanns det tydliga attitydproblem, eleverna (Som snart är vuxna människor, värt att nämna) ska inte ha egna åsikter, ingen ambition osv. Vore egentligen intressant att veta om det är så rent allmänt att yngre lärare i grundskolan är de värre medan i gymnasiet är det de äldre, och i så fall, varför.

     Ingen aning om varför jag just skrev en wall-of-text, tristess antar jag. Men för att sammanfatta: Det nuvarande systemet är klart bättre på många vis. Återstår dock att se hur de senaste besluten kommer att slå mot skolorna och framförallt eleverna. Påtvingat sällskapande med kidsen från andra kulturer kommer leda till kaos, inte minst socialt men sen finns det såklart problem med ökat våld osv om man placerar t.ex rikare vita barn med de värsta förortsungarna. Glad att jag varken har barn eller barnbarn än iaf.

     Svara
     • Jan

       /  11/04/2017

      Om det nuvarande systemet är bättre: Varför faller då Sverige i Pisa-rankingen? Hur kan du dra generella slutsatser av högst personliga erfarenheter? Maken till svammel har jag sällan läst…

    • lensof

      /  11/03/2017

     Jag börjar bli av den uppfattningen att skolplikten ska försvinna. För vad har en högpresterande elev att vinna på att gå i en svensk skola med sänkande klientel i klassen? Kanske har den högpresterande dessutom välutbildade föräldrar eller äldre generation som är beredd att ge av sina kunskaper till de unga. Något som de unga i vissa situationer skulle vinna på.
     Som det ser ut idag håller meningen med en allmän skola helt på att försvinna.
     Då säger en del att det är viktigt socialt att gå i skolan. Ja det är det om den fungerar. Men inte om barnen ska vara rädda för att gå dit och flickorna hotade av felåldrade andra elever.
     Redan för tjugo år sedan fick vissa elever vara små assistanspersoner i klassrummet. Som det ser ut idag skulle jag låta barn vara hemma.

     Svara
     • Många begåvade barn har idag två skoldagar, en i skolan som är av mindre lärdom och en hemma då man lär sig mer med föräldrars hjälp eller själv.

     • Senior

       /  11/03/2017

      Hemundervisning är t.o.m. förbjudet i Sverige.
      Är väl den socialistiska tanken om ”rättvisa” som spökar antar jag, som vanligt skall väl utfallet bli likvärdigt för alla istället för förutsättningarna…..

   • x

     /  11/04/2017

    Har ni inte insett att ”jan” är ett troll som driver med er här på forumet.
    Enklast är att sluta svara på hans provokativa inlägg och låta honom självdö (inte bokstavligt menat).
    Han syfte är att skada bloggen för att få den stängd/blockerad eller rasiststämplad genom hans egna inlägg.
    Det är så extremvänstern jobbar.

    Svara
    • G

      /  11/04/2017

     Va? Nej, håller inte med.
     Ofta håller jag med dig X i det du skriver, nu håller jag inte med dig. Ibland (ganska ofta) håller jag med Jan, andra gånger inte alls. Jan kan vara mycket, men ett troll kan jag inte klassa Jan som, inte alls. Möjligen skulle media med DN i spetsen kalla Jan det. Kan inte heller se varför just Jan försöker få bloggen rasiststämplad och stängd, finns väl vissa som syns här då och då som gör ett bättre jobb på den fronten i så fall. Att svara på hans kommentarer är fritt, det finns mycket i dagens ryggradslösa Sverige som provocerar något enormt, men Jans kommentarer hör verkligen inte dit.

     Svara
     • Jan

       /  11/04/2017

      Jag har noterat att du håller en högre nivå än den där högerklicken G. Det är tur att det finns mer resonerande personer här på forumet. Det förvånar mig också hur lika de tänker i den där klicken. Som vore de stöpta i samma form…

    • Senior

      /  11/04/2017

     Skulle snarare hävda att det handlar om en s.k. inflytelseagent.
     Hela modus operandi tyder på det.

     Svara
     • Jan

       /  11/04/2017

      Du borde egentligen stängas av, tillsammans med X, för det du insinuerar. Det är bortom god nätetikett. Tur för dig att MiT saknar regler på sitt forum…

     • Senior

       /  11/04/2017

      Ja, för dina epitet du kastar på folk brukar sannerligen vara av bättre kvalitet….

      Men det är mycket intressant att läsa dina kommentarer och påhopp ur just detta perspektiv, rena skolexemplet tillsammans med Alexander Radler.

      Hur det svänger fram och tillbaka från ena stunden till den andra.
      Hur du först kommer med kommentarer du vet att de flesta gillar för att bygga upp en känsla av vederhäftighet, så att du lite senare kan lägga in propaganda och misskreditering av oliktänkande.

      Därefter åter backa och försöka bygga upp vederhäftigheten igen när folk börjar reagera negativt.

      Några intressanta noteringar:

      Det är ytterst sällan du överhuvud taget nämner vänsterpolitiker vid namn eller politisk tillhörighet, när du kritiskt tar upp vänsterpolitik är det under svepande termer i din vederhäftningsfas, i ordalag som i stort sett alla kan skriva under på.

      Snart därefter namnges den ena efter den andra av dina meningsmotståndare med påklistrade epitet i dina försök att förminska dem och styra bort från budskapet de försöker förmedla.

     • Jan

       /  11/04/2017

      Du är snurrig och borde stängas av. Rimligen.

     • Senior

       /  11/04/2017

      Du kritiserar alltid dina meningsmotståndare och begär att de skall bevisa och vederlägga deras syn på saker och ting, men du skriver aldrig själv hur du ser på saker, eller hur du kommit fram till detta då du tillfrågas om detta som du själv kräver av andra.

      -Då blir det plötsligt knäpptyst från dig, efter svar som ”trams” ”dumheter” och annat för att förminska deras åsikter.

      Jag förstår inte hur Pelle2 här nedan kan tycka att du argumenterar bra för din sak då dina argument oftast inte sträcker sig längre än till dylika saker som ovan:

      ”Vilket trams. Jag har gått i den skolan. Den fungerade bra i det stora hela. Det stora Pisa-raset började runt millennieskiftet. Man kan säga att kommunaliseringen inledde raseringen av den svenska skolan. Massinvandringen och friskoleexperimentet påskyndade förfallet. Ditt Palmehat lyser dock igenom i dina texter. Det är lite lustigt med tanke att Palme nog är den mest bildade politiker vi haft på hög nivå. Kanske den siste intellektuelle politikern.”

      Aldrig några fakta som talar för din sak, endast en massa påståenden, och när folk vill få dig att vederlägga något stöd för påståendet blir det tyst.
      -Eller så kommer det ett epitet igen.

      Palmes insatser är väldokumenterade, liksom Stellan Arvidsson och Britta Steneholms insatser för den Svenska skolan.

      https://www.svd.se/svenska-skolan-skulle-forbereda-socialismen

      Var är dina argument och ditt stöd för ditt resonemang Jan?

     • Senior

       /  11/04/2017

      Det finns mer, men jag släpper detta här.
      Du är ganska genomskinlig för oss som sett detta på närmare håll Jan.

     • Jan

       /  11/04/2017

      Problemet är att du bara lyssnar på dina egna högerargument. Argument som stöder dina egna teser. Andra argument förstår du inte.

    • Pelle2

      /  11/04/2017

     Jag håller med dig G.
     Alla som har läst mina debatter med Jan vet att jag inte har samma ideologiska ståndpunkter som han men att kalla honom ett troll är helt fel.
     Han slänger inte bara ur sig en massa saker för att provocera andra och han argumenterar bra för sin sak för det mesta.

     Svara
    • Holtzkampf

      /  11/04/2017

     Haha! Äsch kan vi inte bara låta Jan få vara Jan lite………

     Svara
 8. hllviken

   /  11/03/2017

  Fortsättning på artikelns tema ovan – fasansfullt!

  http://petterssonsblogg.se/2017/11/02/den-dyra-svarta-snoppen-har-flyttat-till-malmo/

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/03/2017

   Jag läste 2 sidor, sedan fick jag lägga av…

   Svara
  • Klippte en mening som är en riktig tidsbild. ”Socialen har nu erbjudit familjen att flytta till ett jourhem eller vandrarhem”.
   De skall flytta och riva upp sitt liv.
   Våldsmonopolet har flyttat sig till gatan. Den ägs av de kriminella.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/04/2017

    Helt sanslöst. Alla normala människor dit tydligen inte åklagaren räknas inser ju att det är helt andra människor, somalierna, som skall flytta in i rum med galler eller skickas ut ur landet.
    Varför läggs det ner?

    Svara
 9. hllviken

   /  11/03/2017

  🙂 🙂 🙂

  Svara
 10. G

   /  11/03/2017

  Jag tyckte diskussionen med Peter som är (V)-kandidat till riksdagen och Marxisten Marcus i tråden om champagnesocialisterna var intressant…

  Varje gång jag ser sånt här undrar man lite, då det faktiskt existerar länder som mer eller mindre fungerar så som Marcus och (V):are vill att det ska vara, varför flyttar inte dessa människor till dessa länder om det nu är så bra och trevligt där.

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/04/2017

   Olga Anikina har tydligen kvar en livlina till sin egen historia, till skillnad från 99,99% av kryptostalinisterna som idag lever som övergödda paddor med helikopterperspektiv över sina investeringar och utdelningar. Dom här grisarna drar sig inte för att läxa upp och uppfostra mindre vetande inför öppen ridå och bli publicerade av sina kompisar som själva aspirerar på en plats som extrem viktig uppblåst padda i framtiden.

   Svara
  • Motkraft

    /  11/04/2017

   Alla system har sina fördelar och nackdelar. Innan muren föll så hade alla i östblocket jobb, god tillgång till sjukvård och en del andra trygghetsfaktorer täckta av ”systemet”. Till priset av brist på varor, usla bostäder, ofrihet och en korruption som får västerländsk korruption att blekna. Dvs förutom att vara ofria och leva knapert så fick befolkningen se på när politiker, idrottsmän och andra körde fina bilar, bodde i lyxiga hus, kunde köpa västvaror i speciella butiker osv. Och som vi människor fungerar, de som direkt eller indirekt drog nytta av korruptionen såg inte ”orättvisan” för de ville inte se den.

   Men vi i Sverige ser ofta ”frihet” och ”demokrati” som det viktigaste. Många som under senare år blivit ”fria” har knappast fått det bättre. Kriminaliteten frodas, sämre trygghet för gamla, värre fattigdom eller getton.

   Nu tycker jag personligen att västerländsk demokrati av den typ vi har i Sverige är det ”mindre dåliga”. Och empiriskt så har det visat sig att alla kommunistiska försök har slutat med korruption och diktatur. Dvs även om fina ord om allas makt och arbetarnas rätt till det som produceras så har det inte blivit så. All makt korrumperar, något som Marx, Engels och Lenin inte riktigt förutsåg. Eller inte ville se.

   Men jag blir lite ledsen att vissa har så svårt att förstå att det inte är så enkelt som svart eller vitt. Att det finns gråskalor som är värda att diskutera. Och att alla faktiskt inte fått det bättre när blivit ”fria”. De kanske nu finns varor att köpa men om inte har pengar att köpa dem så blir inte den materialistiska standarden så mycket bättre. Många har fått det rejält mycket sämre.

   Alla system har sitt pris. Det gäller att välja det minst dåliga. Och att göra allt för att värna de bra bitarna med det system man valt. Vilket jag tycker är andan i denna bloggen, att försöka värna de bra bitarna med det system och samhälle vi har. Inte låta naivitet, dumhet, feghet och godhetsknarkande förstöra allt.

   Svara
 11. Senior

   /  11/03/2017

  ”Det går att forma våra minsta in i andra sätt att vara mot varandra och i sig själva.”

  -Vad förväntar ni er egentligen?

  De är socialister.
  Hela deras ideologi går ut på att s o c i a l i s e r a människor till vad de själva önskar och tycker är rätt. Med hjälp av ”värdegrundsarbete”.

  Lyckas de inte med det den mjuka stilen blir nästa steg arbetsläger och Gulag för de som inte faller in i den allt tajtare ramen i åsiktskorridoren om socialister får oinskränkt makt.

  -Makt har de redan fått i alltför hög grad i Sverige.

  Svara
 12. Spinner vidare på diverse trådar ovan om individ kontra kollektiv.

  http://www.svenskatal.se/19760604-gosta-bohman-om-fri-och-rattigheter/
  ”Om Fri- och rättigheter”
  Gösta Bohman i Riksdagen den 4 juni 1976

  ”År 1938 väckte Gösta Bagge och Fritiof Domö en motion i riksdagen ”om införande i grundlag av vissa av det nuvarande samhällets fundamentala principer”. Motionen kom att bilda utgångspunkt för de strävanden att utforma ett skydd för de medborgerliga fri- och rättigheterna för vilka dagens beslut kommer att utgöra en viktig etapp.
  […]
  Under alla dessa många års debatter – från 1938 till 1976 – har frontlinjerna varit desamma. Moderater och liberaler har drivit på. Socialdemokrater och kommunister har stretat emot. Vi har hävdat att demokratin bäst tryggas om de enskilda medborgarnas frihet kringgärdas med starkast möjliga skyddsgarantier. Våra motståndare har hävdat, att demokrati bäst tryggas genom att staten ges handlingsutrymme, även om detta skulle kräva att skyddet för de enskildes rättigheter måste försvagas.”

  Tänk ändå om det funnes moderater och liberaler i riksdagen idag. Kanske någon som är äldre än jag kan berätta vad de nu var?

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/04/2017

   ” Våra motståndare har hävdat, att demokrati bäst tryggas genom att staten ges handlingsutrymme, även om detta skulle kräva att skyddet för de enskildes rättigheter måste försvagas.”

   Är nyfiken. Statens handlingsutrymme ? Det betyder väl att ta ut skatter och avgifter ?

   Nu blir jag lite rädd. Tänk om staten dessutom har bestämt sig för att aktivt uppfostra sina underdåningar att betala sin skatt till statligt initierade projekt som används för att uppfostra underdåningarna ? Nääääääää ? det kan inte vara möjligt. Eller ?

   Logiken blir ju till slut att skattebetalare måste hosta upp degen till vilken utgift staten anser vara befogat beroende på dagsfärsk policy. Och att dessutom man vet att man gör staten insolvent med dagens mått, om inte fler skattemedel skjuter iväg till våra departement.

   Riksrevisionen har avgett sin dom ( Sorgligt ignorerat i riksmedia)

   http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/riksrevisonen-varnar-for-rejalt-hojda-skatter-i-kommuner-eller-samre-valfard

   Svara
 13. G

   /  11/03/2017

  ”Det blev våldsamt när den danska utlännings- och integrationsministern Inger Støjberg, från borgerliga Venstre, i dag besökte ett asylboende i Sjælsmark

  – Inger Støjberg hade ett avtalat besök på asylboendet, och i samband med besöket uppstår tumult. En boende kommer mycket nära inpå ministern, och då bedömer säkerhetsfolket från PET att hon (ministern) måste tas undan, säger Henriette Døssing, pressansvarig vid polisen på Nordsjælland

  PET är namnet på den danska säkerhetspolisen.

  – Hon blir förd in i ministerbilen och när de ska börja köra så är det två boende som försöker klänga sig fast vid bilen, säger Døssing.

  En polis lyckades sedan få loss de två från bilen.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/tumult-n%C3%A4r-dansk-minister-bes%C3%B6kte-asylboende-1.4796056

  Svara
  • x

    /  11/04/2017

   Kolla på den här:
   http://www.tv2.no/v/1245598/

   Svara
   • hllviken

     /  11/04/2017

    Jesus! Maria!
    De ställer KRAV som gäster i andras land!

    Svara
   • G

     /  11/04/2017

    Haha, herregud! Danska DR laddade upp på YT också (kan dessvärre inte se att DR:s svenska motsvarighet, SVT, skulle gjort det samma)….

    Svara
   • G

     /  11/04/2017

    Men, järnladyn har ju varit med förr….

    Svara
    • Dreadlock

      /  11/04/2017

     Lite klassiker detta. På slutet vänder det hela till stekta och kokta potatisar… Var i hela friden detta kom ifrån ?

     Svara
     • Motkraft

       /  11/04/2017

      Nu klippte de bort delar mellan, hur de kom in på det. Men ändå… visar att vissa så handlar bara om ”jag vill ha jag vill ha!!!”. Som småungar. Kan egentligen inte skilja på en stor sak som att bli hemskickad och gnäll på maten. Jag jag jag….

 14. G

   /  11/03/2017

  Svara
  • Då fick vi svaret på frågan. Det är alltså tio år som är gränsen.
   Det som är mer än tio år gammalt är farligt.

   Det talas om historielöshet, men vad är detta? Historieförakt? Historieskräck?

   Jag bävar inför tanken på en generation som vuxit upp i den miljön. De kommer att älska storebror.

   Svara
 15. Frida Gustavlin

   /  11/03/2017

  Hittade den där boken om ”stil” i bokhyllan för några veckor sedan, läste lite slarvigt att den handlade om våldsamma supportergäng, tänkte att det blir kanske intressant, läst väl ungefär tio sidor innan det blev helt uppenbart (var nog trött, det framgick redan på sidan ett), att författaren bestämt sig för exakt vilken bok han tänkt skriva innan han ens påbörjat sitt arbete.

  Maken till genomskinlig insats för samtida genusvänsterfeminism får man leta efter. Källmaterialet är några intervjuer med ett supportergäng, thats it, sedan fylls det glatt i med färgstarka inlägg från genusvetenskapen och svenska företrädare från den feministiska scenen för att göra tesen giltig.

  Jag läste inte mer än tio sidor, bläddrade lite sporadiskt sedan igenom den, gäspade och somnade.

  Svara
 16. Gorby

   /  11/03/2017

  Fantastisk roast av vänstern och etablissemanget #svpol Har ni inte sett den, gör det.https://t.co/fnv90QR2JG— Cosmic Fascist (@Cosmic_Legion) November 3, 2017

  https://platform.twitter.com/widgets.js

  Svara
 17. Gorby

   /  11/03/2017

  Svara
 18. Frida Gustavlin

   /  11/04/2017

  Själva bilden är på 300×300 pixlar, dvs 90000 stycken. När man reducerar dem till 16 stycken ser det ut som ovan, dvs 0,017% av bilden finns kvar.

  Man undrar verkligen vad syftet är? Kan det vara något slags Pilutta dig grej från redaktionen.

  -Vi vet vem det är, men tänker inte säga.
  -Burriga! Säg!
  -Näpp, säger inte.
  -Är det Soran?
  -Det lönar sig inte att gissa.
  -Har man sagt A får man säga B! Han ser väldigt vit ut, är det Timell som ni nerpixlat.
  -Säger inte, du kan sluta gissa.

  Svara
 19. hllviken

   /  11/04/2017

  Svara
 20. MiT

   /  11/04/2017

  Allvarligt, det ser ut som om han sitter och runkar…

  Svara
  • G

    /  11/04/2017

   Hellre det än att han sitter och skriver ännu en av sina förbaskade krönikor! 😛

   Svara
   • G

     /  11/04/2017

    Hehe. Det skulle dock inte förvåna om det faktiskt blir en krönika av detta. Hanif har faktiskt retweetat Darko hahaha 😛

    Svara
 21. G

   /  11/04/2017

  Svara
  • x

    /  11/04/2017

   ”Vice’s former ”Male Feminist” columnist Michael Hafford is accused of drugging and violently raping several women”.

   Om man bytte ut namnet, så skulle det kunna vara vilken som helst av de ”feminister” här hemma som blivit påkomna sista tiden.

   Svara
 22. MiT

   /  11/04/2017

  Kanske bara jag som är trött men hur får man detta till hot? Kolla gärna resten av tråden också.

  Svara
  • G

    /  11/04/2017

   Det kanske är som med så mycket annat, vänstern har en egen definition av hot. Noterar också att minst 3st har #jagärhär i sina profiler, men en kvinna sticker ut lite, hon har både #varinterädd och #jagärhär i sin profil.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2017

   Vänsterextremisten Sundman borde inte ha något problem med våld eftersom hon är polare med AFA-aktivister.
   Är ju skrattretande att hon anklagar andra för att ta till förtäckta hot, som man måste vara väldigt kreativ för att hitta, medan hennes Afa-polares direkta våld inte är något problem utan tvärt om något bra i hennes tankevärld.

   Svara
   • Senior

     /  11/04/2017

    Hon är ju vänster.

    När de gör det är det något bra, typ som att utrota ohyra.
    När de får samma sak tillbaka är det hot och hat.

    Svara
 23. MiT

   /  11/04/2017

  Och direkt dyker den här snubben upp. De verkar sitta och bevaka hans twitter. 20 minuter liksom…

  Svara
  • G

    /  11/04/2017

   Börjar tro att ”diggilou” diggar Hanif så hårt att han kan inte hålla sig borta 😀

   Svara
 24. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
  • G

    /  11/04/2017

   Herregud så jävla illa 😦

   Svara
  • G

    /  11/04/2017

   ”..[..]..
   Det är sent på kvällen den 2 september i år som ett 40-tal personer håller kräftskiva i goda vänners lag i ett villaområde i Gävle. Stämningen tycks vara god, enligt polisförhör har grannarna informerats om festen och störs heller inte nämnvärt av den, trots den höga musiken.

   Framåt midnatt dyker ett gäng afrikaner upp i kvarteret. Flera av de boende på gatan uppmärksammar ungdomsgänget som har huvtröjor på sig och uppträder misstänksamt. En granne ser hur några av dem tar sig in på en granntomt där de troligen stjäl ett par hockeyklubbor som de vill ha som tillhyggen.

   Gänget fortsätter mot huset där kräftskivan pågår. Där hamnar en av dem, en 21-årig man från Eritrea, i ett verbalt bråk med en av festdeltagarna. Det är tydligt att han provoceras av de festande svenskarna. Han frågar också om en vit Volvo som står parkerad på gatan och undrar om den tillhör någon av dem som är på festen. Han har känt sig förföljd av den säger han, men bilen tillhör inte någon som är på festen. Fler festdeltagare ansluter och killarna uppmanas att ge sig av därifrån.

   – Jävla rasist! Vi är här hur mycket vi vill. Det är inte din gata! blir svaret.

   En av festdeltagarna tillkallar värden, den 46-årige svensk som bor i huset tillsammans med sin sambo. Ute på gatan eskalerar situationen när en av kvinnorna från festen knuffar till 21-åringen och säger åt honom att försvinna. Plötsligt sliter han fram en revolver, en startpistol, ur byxlinningen.

   – Vad säger ni nu, ska jag sticka? utbrister 21-åringen.

   46-åringen agerar blixtsnabbt. Han flyger på eritreanen och försöker få kontroll på dennes arm samtidigt som han försöker få bort mannen från huset där ett 40-tal människor finns. Det blir en brottningsmatch mellan dem på gatan och i tumultet brinner ett skott av som träffar 46-åringen i låret. Flera av festdeltagarna skyndar fram och övermannar eritreanen.

   – Jag måste skydda mig, alla är rasister, förklarar sig 21-åringen när han får frågan varför han sköt festvärden.
   ..[..]..
   Eritreanen kom till Sverige från Eritrea tillsammans med sina föräldrar 2011. Trots att han inte är svensk medborgare och trots att det här är andra gången i år som han döms för brott kommer han få stanna i Sverige efter avtjänat straff. Kammaråklagare Peter Olofsson på åklagarmyndigheten i Gävle yrkade aldrig utvisning för mannen.

   Anledningen är enligt Olofsson att vi i Sverige inte utvisar invandrare som fått permanent uppehållstillstånd, även om de är grovt kriminella.

   – Det här är den praxis som gäller. Han har sin familj här, han har bott här länge, han är rotad här, säger han till Nyheter Idag.
   https://nyheteridag.se/eritreansk-revolverman-i-gavle-attackerade-kraftskiva-och-skot-festdeltagare-alla-ar-rasister/

   Danmark!!!….

   ”Danmark utvisar kriminell gängmedlem på livstid – trots att han är född i landet

   Mannen är brittisk medborgare men född och uppväxt i Danmark.
   ..[..]..
   Åklagare har vid två tidigare rättegångar försökt få gängmedlemmen utvisad från Danmark, men domstolen har avslagit yrkandet med motiveringen att mannen är född och uppväxt i Danmark, har sin familj där och inte har någon familj i Storbritannien.
   ..[..]..
   När nu åklagare Søren Harbo för tredje gången försöker få 23-åringen utvisad från Danmark går domstolen med på yrkandet. Han döms till åtta års fängelse och livstids utvisning för mordförsök och grov misshandel.

   – Utvisningen är i linje med Europadomstolen för de mänskliga rättigheternas praxis, förklarar Søren Harbo.

   – När man tidigare blivit varnad för att man riskerar att bli utvisad om man fortsätter på sin kriminella bana, men trots det begår ganska allvarlig brottslighet, så är det grund för utvisning, även om man inte har någon anknytning till hemlandet.

   Han har fått sina chanser, att han dessutom är medlem i ett av de gäng som är en aktör i gängkriget visar bara att han inte önskar integrera sig i det danska samhället. Därför är jag mycket nöjd med domen.

   23-åringen har överklagat domen.”
   https://nyheteridag.se/danmark-utvisar-kriminell-gangmedlem-pa-livstid-trots-att-han-ar-fodd-i-landet/

   Praxis ? Ett jävla skämt är vad det är, fy fan.

   Svara
   • G

     /  11/04/2017

    Men det är så här det är, när jag ser dansken säga ”han har fått sina chanser”, så hör jag svenskarna säga ”han har etablerat sig väl”, minns från förra året…

    ”Arton månaders skyddstillsyn, skadestånd och behandling enligt den så kallade Ros-metoden. Det blev i förra veckan straffet för den yngling som dömdes för våldtäkt på en trettonårig flicka i en park i Mariestad. Enligt passet är mannen 20 år gammal, men påstår själv att han är 16. Genom att visa upp en kopia på en kopia på en födelseattest, kunde han undgå fängelse.
    …..
    Dessutom valde åklagaren att inte yrka på att gärningsmannen ska utvisas – förbluffande nog med motiveringen att ”Han hade trots allt etablerat sig väl i landet och det gick bra för honom.”
    …..
    Men det behövs också ett rent moraliskt konstaterande: Om man kommer till Sverige som asylsökande och sedan begår våldtäkt har man missbrukat Sveriges gästfrihet. Likadant om man trakasserar andra asylsökande för att de är kristna eller homosexuella. Då har man i moralisk mening förverkat sin rätt att vara i landet. Detta behöver ansvariga beslutsfattare ge uttryck för i en tid när allmänhetens tilltro till det offentliga prövas.

    En yngling som våldtar ett barn har inte ”etablerat sig väl i landet”.
    https://www.dagenssamhalle.se/kronika/aldersfoervirring-saetter-hard-press-pa-domstolarna-25953

    ”Hovrättens beslut är obegripligt och äckligt”
    http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/hovrattens-beslut-ar-obegripligt-och-ackligt/

    ”Trodde ni detta var ett undantag – glöm det”
    http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/trodde-ni-detta-var-ett-undantag-glom-det/

    Här lite oviktig statistik från mina bokmärken 😛

    Jag har en bokmärks-mapp som heter ”Yrkade aldrig på utvisning”, fall där åklagare inte ens yrkade på utvisning, så det prövades inte öht, i den har jag hittills sparat 11 artiklar.

    Sen har jag en annan mapp som heter ”Utvisningsavslag”, fall där åklagare yrkat på utvisning men som avslagits, i den mappen finns i nuläget 10 sparade artiklar.

    Har även en mapp som heter ”Utvisas”, alltså dömda som (mot alla odds) kommer utvisas, och inte får återvända till Sve. på kanske 5 eller 10år, där finns endast 3 artiklar sparade.

    Och slutligen en mapp som heter ”Livstidsutvisning”, där finns ynka 2 artiklar sparade.

    Gissar att 70-80% av artiklarna är om dömda för sexualbrott och resten för annat.
    Jag har endast sparat under de senaste månaderna eller så, tänker såklart fortsätta spara allteftersom jag läser, men det syns redan lite av ett mönster. Jag letar inte aktivt efter artiklar, finns säkert en hel del som det skrivs om i mindre lokal-press ute i landet, som bara små notiser i lokaltidningen, väldigt svårt ha koll på allt det om man inte har tillgång till Retriever eller liknande, så sparar det som swishar förbi ögonen, och det är oftast från nationell-media och alt-media.

    Svara
    • Tack. Viktigt att spara ”off-line” eller via någon arkivtjänst. Minneshålet får mycket att äta i dessa dagar.

     Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2017

   Ett år och nio månader? Det borde varit 19 år fast ännu hellre utvisning.

   Svara
 25. Jan

   /  11/04/2017

  Varför har just liberalerna ett överskott på politiska stolpskott? Cecilia Wikström torde nog vara bland de sämsta politiker vi har. Har hon någonsin sagt ett vettigt ord? Jag förstår heller inte vad som är liberalt med henne. Hon verkar ha en väldig tilltro till att statliga institutioner och EU ska detaljreglera människors vardag. Nu ska tydligen EU se till att kvinnors löner höjs med 16 procent. Tycker Cecilia…

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/l8rW3/kvinnor–resten-av-aret-jobbar-ni-gratis

  Svara
  • Jan

    /  11/04/2017

   Tilläggas bör att stolpskottet är multimiljonär med en årslön långt över miljonen. Plus en radda med skattefria förmåner. Otänkbara för vanliga löntagare. Oavsett kön. Men hon vill väl ha ett påslag på 16 procent på det antar jag…

   Svara
  • Senior

    /  11/04/2017

   Nej, jag förstår heller inte vad som är liberalt med henne, hon resonerar mer som en socialist. Som resten av 8-klövern.

   Svara
 26. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
 27. Gorby

   /  11/04/2017

  Svara
  • hllviken

    /  11/04/2017

   Kanske är hemligheterna avslöjade; nedersta raden är i möjligen fel ordning:

   Soran Ismael, Ehsan Fadakar, Behrang Miri?

   Svara
  • Jan

    /  11/04/2017

   Har noterat samma. En icke alltför osannolik förklaring är att det handlar om rasism. Pk-rasism vill säga. De bruna skyddas. De vita hängs ut. Värdegrunden kräver det…

   Svara
 28. Dan

   /  11/04/2017

  Ny spännande brottslighet i Malmö. Minns ni när man kunde ta med sina barn och handla utan att riskera att ditt barn blev borttrövat.
  http://24malmo.se/2017/11/01/mammor-i-malmo-slar-larm-man-vill-rova-bort-barn/

  Svara
  • Kanske inte så dumt med övervakningskameror som standard så att man kan identifiera diverse ”element”?

   Stranger Danger är väldigt överdrivet, i de allra flesta fall handlar det om vårdnadstvister när barn förs bort utan förälders vetskap. I normala länder, vill säga.

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/04/2017

    Det ska bli obligatoriskt med information i passet om personen är dömd för sexbrott för USA medborgare. Varför inte här?

    Svara
    • Junior

      /  11/04/2017

     @Klimathotet
     Varför bara sexbrott?
     Mördare och knarkhandlare är inte heller så trevliga typer.
     Stenåldern att det ska stå i passet nu när det finns IT-stöd.
     Bästa vore om länderna man ska resa in i har tillgång till hela det aktuella straffregistret, det är först då de kan avgöra om de vill släppa in personen eller inte.

     Svara
     • Klimathotet

       /  11/04/2017

      Vissa kommer att behöva en tjock bok. Varför inte koder för alla grövre brott?

 29. Någon föreslog mindre plan till SvenskFotbollers

  Mindre plan + intensivt spel… kan nästan bli bra? #damfotboll

  Svara
  • MiT

    /  11/04/2017

   Tror t o m att jag har sagt det någon gång 😛
   Nu är ser man den stora skillnaden direkt ,blir så övertydligt när det gäller fotboll, snabbheten, hårda precisa passningar, skotten, tempot, mängden felpass osv. När t ex Kalla åker skidor så ser man inte skillnaden, man ser inte att Hellner åker fortare, det ser likadant ut så att säga. Man ser liksom inte att Hellner är ett par minuter snabbare på per mil.
   Hockey är likadant som fotboll men det är mer svårbedömt eftersom damhockey faktiskt inte är samma sak som herrhockey, damerna får t ex inte tacklas på samma sätt. Men tror de skulle gynnas av att minska isytan lite och lite såna saker för att få upp intensiteten lite plus kanske en del andra saker.

   Svara
 30. Pelle2

   /  11/04/2017

  Anne Heberlein på ledarsidorna skriver bra om flyktingkrisens följder.
  https://ledarsidorna.se/2017/11/14359/

  Svara
  • Junior

    /  11/04/2017

   Sista stycket är lysande:
   ”Några slutsatser bör vi dra av detta totala haveri: Politiska beslut kan inte fattas på grundval av känslor och en vilja att framstå som goda. Politiska beslut måste fattas utifrån fakta och empiri. Politikerns uppgift är att vara krass, nykter och saklig – inte att vara god. En politiker måste vara vuxen nog att fatta obekväma beslut. Politikern måste ställa grupp mot grupp eftersom verkligheten tvingar oss att göra det. En politiker måste ha mod att vara ärlig. En sådan politiker kan medborgarna lita på. En politiker måste också sätta sig över aktivisters och opinionsbildares smutskastning och misstänkliggöranden. Politiken ska föras av de som är folkvalda, inte av Aftonbladets ledarredaktion eller av aktivistiska nätverk.”.

   Svara
 31. Gorby

   /  11/04/2017

  Svara
 32. Bamse

   /  11/04/2017

  Hög tid att göra mottot officiellt: ”Sverige – landet som silar mygg och sväljer kameler”.

  Sedan är man verkligen helt utled på alla dessa muppar som dyker upp med sin ”normkritik” och utan undantag förväntar sig stående ovationer från allmänheten.

  Det är inte ”normkritik” ni sysslar med. Tvärtom faktiskt! Vad ni försöker göra är att skriva ett fullständigt drakoniskt regelverk av specifikt de normer NI godkänner – och sedan övervaka det hela med en angivarkultur som skulle gjort Stasi gröna av avund.

  Och sedan alltid detta mässande om ”problematisk manlighet”. Här är en newsflash för er: hur attraktionen mellan man och kvinna fungerar har inte bestämts av någon normgivande kommitté. Ni har bevisligen noll koll på hur detta fungerar – svenska killar behöver råd från er lika mycket som de behöver ett hål i huvudet.

  Som om det nu för den delen någonsin har funnits ETT sätt att vara man på… era förbaskade guanokrämare och sötvattenspirater!

  Svara
 33. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
  • Jan

    /  11/04/2017

   Annat ljud i skällan på PM Nilsson nu. En av alla dessa kappvändare. Helt otroligt egentligen hur mycket som krävdes för att ”experter”, disputerade och samhällsvetare ska komma till insikt. Hade de stängt av hjärnan under 30 år?

   Svara
 34. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2017

   Och naturligtvis fick du inget svar. Frågan var ju konkret.

   Svara
  • lavazza1891

    /  11/04/2017

   Ja, hur går diskussioner om publiceringsbeslut mellan journalister som alla är medvetna om att folkmajoriteten är mer negativa till invandring än journalisterna är? Detta samtidigt som att journalisterna är emot och de vet att SD ligger närmast folkmajoriteten i sina åsikter i denna fråga. Behöver man ens diskutera vad som ska publiceras eller inte publiceras då? Påstår hon att egna preferenser och rädsla för brunstämpling från kollegor inte påverkar journalister?

   Svara
 35. MiT

   /  11/04/2017

  ”Så blev genusvetenskap överkyrka i Lund”
  https://www.svd.se/sa-blev-genusvetenskap-overkyrka-i-lund

  Svara
  • MiT

    /  11/04/2017

   Nu är det så dags, nu när det är försent. Dock har just Arpi under flera år kritiserat det men det räcker inte att göra det då och då och sen säga att ”jag skrev en artikel 2015 som står sig än” som en del verkar resonera utan man måste repetera och mala på eftersom det är vad genusfolket gör. De säger inte en sak 2015 och sen säger ”vi sade det redan 2015” utan de matar på med sina grejer hela tiden. De upprepar och upprepar och upprepar. Mot det så duger inte en artikel då och då.

   Svara
   • lavazza1891

     /  11/04/2017

    Ja, det vore något om Lindberg skrev så efter att ha skrivit en enda artikel om sin pk-ståndpunkt för två år sedan.

    Svara
 36. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
 37. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
 38. QED

   /  11/04/2017

  ”Lektorn Erik Ringmar vid Statsvetenskapliga institutionen i Lund väljer nu att lägga ner sin kurs om kritiker av det moderna samhället. Detta efter att institutionen infört en regel som tvingar lärare att använda könskvoterad kurslitteratur där minst 40% skrivits av kvinnliga författare.”

  http://academicrightswatch.se/?p=2891

  Svara
  • Olof

    /  11/04/2017

   Är Lund på väg mot samma akademiska förfall som KTH? På sätt och vis är det betryggande – när vi får nästa lågkonjunktur behöver vi inte fundera speciellt mycket, vi kan dra in all finansiering till universiteten utan att samhället gör någon förlust alls.

   Sen kan man ju undra vad tusan de vet om vilken könsidentitet någon som levde för mer än hundra år sedan hade? Eller handlar det om att minst 40% av kurslitteraturen måste ha skrivits i mensblod?

   Svara
 39. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
 40. MiT

   /  11/04/2017

  Svara
  • Jan

    /  11/04/2017

   Grotesco var delvis briljant. Lite för bra för svenska folket och kvällspressen dock. De satt väl och glodde på barnprogrammet Idol på fyran antar jag.

   Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: