Ångesten: Härtill är jag nödd och tvungen

Nyheter Idag publicerade igår kväll en helt makalös historia som man hoppas är satir eftersom den är så bisarr. ”Den svenska diplomaten” heter historien som handlar om en SD.are som åker till Ryssland på något sorts uppdrag från någon underlig organisation trots avrådan. Och sen rullar det igång så sakta…

Chang Frick har lovat att egentligen är det i del 2 som det börjar spåra ur… Om ni missat del 1 så bara måste ni läsa det!

Men det är inte bara svenskar som låtsas vara diplomater som är bisarra, vi har ju svenska journalister och tyckare också som ÄLSKAR berättelsen om SD:aren i Ryssland men nu har hamnat i det svåra dilemmat hur de ska hantera det. Ska de ta den gyllene chansen att trycka till SD som de får gratis serverat på silverfat? Om de gör det så erkänner de samtidigt att de läser nazistrasistfascist-tidningen Nyheter Idag trots att man kollektivt från journalisthåll har försökt att bannlysa den. Eller ska de följa sin egen bannbulla och då faktiskt inte gotta sig i skandalen som serverats?

Det här är alltså en riktig skandal och inte de vanliga som bara brukar vara ”skandaler”, de är skandaler bara i journalisternas egna ögon. Men här har vi en riktig skandal! Publicerad i en tidning som de som nu vill trycka till SD anser är en tidning som skriver fejknews och är rasistisk. Om man tycker så om tidningen så kan ju inte historien om den svenska diplomaten heller vara sann…?

Snacka om ångest hos politiker, journalister och tyckonomer, en fantastisk historia om deras hatobjekt nummer 1! Haken är att den är publicerad i ett av deras andra hatobjekt, Nyheter Idag. Hur ska de hantera både ångesten och viljan att trycka till SD?

Hur tänkte Mikael Damberg? Var det ”TJOHOOOOO! Nu jävlar!” ända tills någon påpekade att ”nej, du kan inte dela den där artikeln eftersom den finns på Nyheter Idag och vi på Politism anser att Nyheter Idag är en rasistnazistfascist-tidning”? Damberg plockade bort tweeten i smyg. Kom ångesten smygande eller slog den till med full kraft direkt?  😛

Vad tänkte Liljestrand på Expressen? Han gör som biskop Brask och friskriver sig såklart! Suget efter att få in en stöt mot SD var starkare än motviljan att erkänna att han läser Nyheter Idag i smyg. Han löser det dilemmat med att ungefär inleda med ”Härtill är jag nödd och tvungen”. Fixen måste ju tas liksom.

Sen förstår han inte att det folk pekar på, hans gigantiska dubbelmoral och hyckleri, är det som ger honom reaktionerna. Eller så låtsas han inte förstå. Kanske ångesten över att erkänna att han smygläser Nyheter Idag och också delade artikeln orsakar det?

Vi tar en till ”Jag läser inte Nyheter Idag men …” som också leker biskop Brask

Den friskrivningen leker man inte med! Slår ju t o m Brask! Men viljan att trycka till SD är så enormt stark att den övervinner nästan vad som helst. Den viljan är så stark att t o m de han normalt anser är ”vedervärdiga” blir godkända bara han får dela ut den elaka stöten.

Jätteroligt! Det finns alltså massor med ”Jag läser inte Nyheter idag men …”-folk tydligen! Otroligt grötmyndiga är de också.

Visst är det märkligt, när Nyheter idag inte skriver negativt om SD så är de rasistnazistfascisthögerextrema direkt. Fejknews är det också då! Men när de drar fram en riktig skandal om SD då är det absolut inte rasistnazistfascisthögerextremt alls och absolut inte fejknews heller. Eller det är säkert alla de sakerna ändå men bara lite. Det är då så lite att man kan bortse från det. Och det försvinner ju helt om man bara friskriver sig.

Helt fantastiskt!

Hoppas del 2 kommer snart! Då kommer vi säkert att få se ännu fler Braskar i ångestdimman…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

214 kommentarer

 1. Det finns inkompetens och bufflighet, det finns ovana, bonnighet och arrogans.

  Och så finns det en förstärk kombination av alltsammans som man verkligen måste jobba för att uppnå.

  Svara
 2. hllviken

   /  11/09/2017

  Det mest komiska var att PK-iterna har blivit påkomna med att läsa Nyheter Idag 🙂

  Svara
  • Mikael

    /  11/09/2017

   De kommer tvingas köpa plus för att läsa del två, när det saftigaste ska komma. Hur ska de förklara det? 😀

   Svara
   • Senior

     /  11/09/2017

    ”Jag har hört att…”

    Svara
   • Någon får offra sig och stjäla texten.
    ”Eftersom detta är av allmänt intresse och jag vet att de flesta inte vill stödja den tidningen publicerar jag härmed hela texten här på facebook.”

    Svara
    • Jag uppmanar alltså inte till detta utan försöker tänka mig hur godhetsmaffian kommer att resonera.
     (Har redan skänkt ett bidrag motsvarande ett års plus tidigare i år när något stolpskott – på Dagens Samhälle, tror jag – försökte underminera NI.)

     Svara
 3. Ivar L

   /  11/09/2017

  Helt makalös historia och knappast fejk. Att Pavel avråddes att resa har vi ju redan hört från annat håll. Är Pavel ryss själv alltså? Han är ju uppenbarligen antingen knarkare eller psykiskt sjuk eller både och.

  Observera att alla PK-tyckare som nu delar Changs artikel enbart nämner att Nyheteridag är ”vedervärdig” och liknande. Fejknewspåståendena lyser med sin frånvaro.

  Min enda invändning är att Chang jobbat lite väl ”inbäddad”. Framförallt att han delade rum med Pavel känns olämpligt för en journalist, annars är det strålande arbete och bra skrivet.

  Svara
 4. Ivar L

   /  11/09/2017

  OT/Östling:
  Som sagt:
  När det uppdagats att ensamkommande ljuger om sin ålder så är det många på det här forumet som har reagerat negativt och tyckt att det är fel – trots att det-är-lagligt™.

  Om man tycker att konstruktionen med skatteparadis är bra så är det naturligtvis konsekvent att håna rapporteringen kring Östling och kompani. Helt lugnt.

  Om man som jag däremot tycker att det är fel med skatteparadis så är det inkonsekvent att försvara Östlinggänget med att det-är-lagligt™ om man samtidigt är upprörd över åldersbluffandet.

  Bortsett från det etiska problemet med skatteparadis så tror jag även de har en tillväxthämmande effekt. När stora mängder kapital ackumuleras på det där sättet leder det vad jag förstår till utebliven produktion och konsumtion som annars hade blivit av. Intecknat arbete som aldrig används gör ingen glad i längden.

  Svara
  • MiT

    /  11/09/2017

   Fast det är inte jämförbart, när det gäller Östling så har inte myndigheterna struntat i att följa lagar och regler vilket man medvetet gjort när det handlar om åldersbluffarna. Migrationsverket har helt enkelt skitit i att det är den asylsökande som har skyldighet att göra sin identitet och ålder trovärdig. Migrationsverket kunde bara sagt ”Kan du inte bevisa att du är 17 år så är du över 18 för oss”. Myndigheten VALDE att strunta i de regler som finns.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Fast om lagen inte explicit tvingar Migrationsverket att ställa mer krav än de gjort, att strunta i regler, så är fortfarande argumentet det-är-lagligt™ giltigt. Vad jag är ute efter är att om man enbart skall ha det exakt juridiska som moralisk måttstock (vilket många har gällande Östling) så kan man aldrig föra resonemang om moralfrågor utöver redan skriven lagtext. Det håller inte i längden. Då kan inte lagarna utvecklas.

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2017

     Tvärtom, man måste ha det exakt juridiska som måttstock, det är då de ändras därefter och utvecklas. Det är det enda som håller i längden om vi vill ha ett rättsäkert samhälle.

     Det är lagrum och praxis som är styrande, inget annat.
     Vill man ändra på det måste man ändra lagen, inte ändra praxis hit och dit varefter de moraliska vindarna blåser i landet.

     Möjligen kan man påverka praxis i viss mån om man har moralfrågor utöver lagtexten, men det är i så fall helt fel.

     Praxis är till för att alla domstolar skall tolka lagtexten på exakt samma sätt (så som lagstiftaren tänkt sig) för att just godtycke inte skall uppstå mellan domstolarna.

     Man kan givetvis föra resonemang om moralfrågor utöver skriven lagtext. Det är ju precis så man gör om man vill ha en förändring i lagen! Det är det enda sättet att göra det på.

     Vill man ha en ändring gjord, så tar den lagstiftande församlingen upp det till diskussion och en lagändring klubbas, om det anses behövas. Då ändras givetvis lagrummet därefter.

     Första domen som faller efter ändringen bildar sedan prejudikat, det är inte ovanligt att dessa överklagas hela vägen upp i kedjan bara för att säkerställa prejudikatets värde i detta fall, vilket sedan blir praxis, en instruktion till alla tingsrätter hur de skall tolka lagrummet för att minimera risken för olika utslag i olika tingsrätter tack vare olika tolkningar av lagtexten.

     Svara
     • Ivar L

       /  11/10/2017

      Konstigt att du skriver ”tvärtom” för du skriver exakt det jag menar. Den etisk diskussionen föregår lagändringen. Alltså är den etiska diskussionen giltig oberoende av lagen.

     • Senior

       /  11/10/2017

      Då var det alltså bara jag som missförstod vad du var ute efter.

    • Senior

      /  11/10/2017

     ”Fast om lagen inte explicit tvingar Migrationsverket att ställa mer krav än de gjort, att strunta i regler,” -Nej det är inte samma sak, även om det borde vara det.

     Normalt sett är det lagen som är explicit tvingande, man skall inte kunna ignorera den den så som både Migrationsverket och transportstyrelsen gjort. Lagen tvingar egentligen Migrationsverket också.

     Anledningen till att Migrationsverket och transportstyrelsen kommer undan med rena lagbrott är avskaffandet av tjänstemannaansvaret som Palmevänstern införde.

     Statliga tjänstemän är ansvarsbefriade, de kan bete sig hur som helst, rent av brottsligt, helt utan påföljd!

     Det värsta de kan råka ut för är att ”ta sitt ansvar och avgå” om situationen blir helt ohållbar.

     Till skillnad mot Östling som åker i fängelse om han uppsåtligen begår lagbrott.

     -Likhet inför lagen? Knappast!

     Svara
     • Ivar L

       /  11/10/2017

      Är verkligen Migrationsverkets tidigare lama ”ålderstester” brottsliga i juridisk mening?

     • Senior

       /  11/10/2017

      Jag pratar inte om ålderstester.

  • Rikard

    /  11/09/2017

   Hej.

   Du använder falsk ekvivalens.

   För att din jämförelse skall hålla måste du jämföra Östling med något som är just jämförbart.

   De som ljuger om sin ålder för att ta sig in i Sverige kan bäst jämföras med någon som ljuger om något i syfte att erhålla ekonomisk fördel av lögnen. Det har mig veterligen Östling inte gjort. De vuxna barnen jämförs lämpligare med de som ljuger för socialtjänst och Försäkringskassa, eller de som handlar varor ‘på firman’ för att fuska med momsen – lögn i syfte att ha ekonomisk vinning av den.

   Det är inte skatteparadis som har tillväxthämmande effekt; de existerar som en funktion av nödvändigheten att skydda tillgångar från beskattning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Falsk ekvivalens är ditt eget påhitt till klassificering, jag skulle vilja kalla det en analogi och ni kan krumbukta er precis hur mycket ni vill, jag ser de dubbla måttstockarna i vilket fall som helst.

    Ditt exempel med vad jag antar du istället menar är den sanna analogin kan problematiseras på så sätt att skatteplanering handlar om att tolka lagarna till det yttersta för att vinna ekonomiska fördelar. Åldersbluffarna gör något likartat även om det på sätt och vis är Migrationsverket som här står för den extrema tolkningen. Man kan se Migrationsverket som åldersbluffarnas advokater på motsvarande sätt som de skatteplaneraradokater folk med mycket pengar använder. Observera att detta inte är ett matematiskt resonemang utan ett etiskt.

    Rent juridiskt förefaller jag ju dessutom ha rätt också. Skatteparadisplacerna och åldersbluffarna, ingen har hamnat i klammeri med rättvisan. Case closed säger jag.

    Däremot, den som tycker det är bra med skatteparadis är helt konsekvent som försvarar Östling et al. men förfasas över åldersbluffande.

    Svara
    • Jan

      /  11/10/2017

     Vilket trams än Rickard skriver (och han skriver mycket strunt) så får han tolv tummar upp av banalhögern här. Bra att också du märker det, Ivar. Det hedrar dig. Jag ger dig en tumme upp för modet att tänka själv. Något banalhögern saknar. Men de är bra på grupptänkande i alla fall. Som vore de kommunister…

     Svara
     • Ivar L

       /  11/10/2017

      Jag tror inte du skall stirra dig blind på tummarna. Jag har en webbläsare där de inte syns, tror det beror på Adblock, prova det du med.

    • Pelle2

      /  11/10/2017

     @Ivar
     Att direkt ljuga för att tillskansa sig fördelar är enligt mig moraliskt värre än att göra något lagligt som att skatteplanera inom lagens råmärken.
     Om lagarna inte anses tillräckliga så är det upp till Riksdagen att besluta om något annat.

     Svara
     • Ivar L

       /  11/10/2017

      Det är precis där diskussionen skall var tycker jag.

      Jag tycker inte som du i sakfrågan dock. Rimlig skatteplanering och att utgå från landets lagar kan jag hålla med om, särskilt för vanliga medborgare som inte har det så fett. Men aggressiv skatteplanering inbegripet skatteparadis tycker jag personligen är värre än att en person från Mellanöstern försöker sig på en rövare för att tillskansa sig bidrag. I båda fallen bör lagen skärpas enligt min mening.

     • Pelle2

       /  11/10/2017

      Håller med om att lagen bör skärpas om det speglar vad majoriteten tycker.

    • Rikard

      /  11/10/2017

     Hej.

     På vilket sätt använder jag falsk ekvivalens fel?

     Om jag gör det så borde du kunna påvisa det.

     Analogi använder du i alla fall korrekt, men du glömmer att en analogi inte kan bevisa något – endast användas som diskussionsexempel.

     Du jämför en medveten lögn i syfte att tillskansa sig ekonomiska fördelar på andras bekostnad (åldersbluffar) med en medveten manipulation av ett system inom vad systemet självt medger i syfte att tillskansa sig ekonomiska fördelar, utan att detta sker på annans bekostnad (det enda sättet att anse att Östlings förfarande berövar någon något är att hävda att han skall betala skatt enligt svenska regler för något som faller utanför dessa reglers domvärjo).

     Din analogi haltar betänkligt, Ivar.

     En bättre analogi är att jämföra med någon som ljuger om sin ålder för att få resa på barnbiljett – ekonomisk fördel (på andras bekostnad) via lögn om ålder.

     I etiska resonemang använder man logik i syfte att utröna om de är sanna eller ej (sanna i betydelsen internt konsistenta; logiskt sammanhängande). Det är därför det påminner dig om matematik. Alternativet är att anföra den etiska och moraliska positionen till en extern auktoritet (gud, profeter, prästen, karma, fuhrern och så vidare).

     Du anför också att eftersom varken åldersbluffare eller Östling kommit i klammeri med rättsväsendet så är saken klar. Vilken sak, och på vilket sätt?

     Anser du att de som ljugit om sin ålder i syfte att kunna leva på svenskars arbete inte bör lagföras, så säg det rent ut.

     Sedan är det en sak du missat totalt: lagar utgår alltid från moral, vare sig de styrande försöker forma moralen via lagarna eller låter lagarna representera folkets (som i etnisk grupp) moral. Lagar existerar inte i något moraliskt vakuum, Ivar.

     Att skatteparadis är bra tycker nog bara den som är rik nog att använda dem. Lägre skatter är bättre för alla, främst för de som är lågavlönade då de spenderar majoriteten av sina tillgångar på konsumtion i sitt närområde.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • Jan

    /  11/09/2017

   Konsekvenstänkandet är ganska svagt utvecklat hos den Timbrohöger du refererar till, Ivar. Direktörer är superhjältar för dem. Ju mer de tjänar eller undanhåller skatt desto högre blir hjältestatusen för dem. Ifrågasätter man om en sådan som Leif Östling verkligen är värd 250 arbetarlöner blir man kallad ”nerkissad 5-åring som går på bidrag” eller ”loser” av starka profiler som Melmac eller Senior. Allt under MiT:s överinseende.

   Företagsstyrelser eller VD:ar är en helig graal för dem. Precis som marknaden. De är ofelbara gudar som aldrig kan göra fel och som alltid förtjänar vartenda öre av de miljoner de försett sig med. Även om företaget går i konkurs på grund av inkompetenta beslut.

   Svara
   • Jan

     /  11/09/2017

    Jag gav dig en tumme upp, Ivar! och ser fram emot de 20 tummar ner jag kommer att få av Timbrosoldaterna här på forumet. Som sagt, direktörer ger man sig inte oantastat på. De är högerns superhjältar. Som Stålmannen och Fantomen för de yngre…

    Svara
    • x

      /  11/09/2017

     Inte så konstigt att du ger Ivar tummen upp eftersom du skriver omväxlande under båda dessa alias.
     Du blev avslöjad häromdagen när du ”svarade” mig i affekt och därför glömde byta alias.

     Svara
     • Pelle2

       /  11/09/2017

      Det var väl lite väl långsökt att tror att Ivar och Jan är desamma. Ivar och Jan debatterar med helt olika stil så det skulle förvåna mig storligen om det är samma person.

     • Jan

       /  11/09/2017

      Bara för det där borde du stängas av.

     • Senior

       /  11/09/2017

      Säger han som anklagade mig för att vara samma person som Junior….
      Så det är väl bara för dig att bruka din höga moral och frivilligt stänga av dig själv…..
      -Men fortsätt för all del Jan, du är väldigt roande att läsa.

     • Ivar L

       /  11/10/2017

      @Pelle2:
      Jag tycker också att stilen skiljer sig ganska mycket så jag tror inte jag tappar minnet och blir ”Jan” ibland. Annars vore det kul att kunna skriva med helt olika stil. 😀

     • Pelle2

       /  11/10/2017

      Man måste i alla fall vara väldigt driven och konsekvent i sin debattstil,om man debatterar så mycket som du och Jan, för att inte råka göra bort sig och använda sig av samma retorik för bägge personerna vid åtminstone några tillfällen.

     • x

       /  11/10/2017

      @Ivar L
      ”Tycker”?
      Så du är inte helt säker?

   • Pelle2

     /  11/09/2017

    @Jan
    Å ena sidan sprider du en massa nedsättande epitet om dina åsiktsmotståndare men å andra sidan gråter du när någon ger tillbaka med samma mynt och mer eller mindre kräver att MIT skall blocka dom.

    Om du inte är beredd på att ta emot nedsättande epitet från andra så kanske du skall låta bli att själv sprida sådant omkring dig ?

    Jag tror inte att någon av oss ser direktörer som superhjältar men vi ser dom heller inte som skurkar per definition som du gör.

    Dom flesta chefer och direktörer är hederliga och hårt arbetande människor som definitivt bidrar till företagens framgångar.

    Jag kan heller inte se varför t.ex Östling skall betala mera skatt än han behöver.
    Tror knappast att du själv betalar mera än du behöver i skatt utan utnyttjar de avdrag du kan få precis som vi andra.

    Östling skulle hur lätt som helst kunna flytta härifrån och inte betala en krona i skatt i Sverige. I stället skattar han miljontals kronor för att han vill bo här antar jag.

    Om han faktiskt var en skattebrottsling skulle i alla fall jag inte ha något emot att kritisera honom.

    Sedan undrar jag varför du inte avkräver t.ex Margot Wallström,Henrik Schyffert, Timbuktu eller Eva Dahlgren samma skattemoral som du avkräver Östling ?

    Dom har heller inte gjort något olagligt men dom undviker skatt på samma sätt som Östling..
    Ändå är den ende du frivilligt kritiserar för skatteplanering Östling.

    Är det någon man skall kritisera så är det vänsterhycklarna ovan som prisar de svenska skatterna i teorin men gör vad dom kan för att undvika dom i praktiken.

    Eftersom vänstern vill göra skatteplanering till en moralfråga så borde dom sopa rent framför egen dörr innan dom gnäller på andra.

    Svara
    • Jan

      /  11/09/2017

     Nu är det Östling som är i fokus. Ingenting annat. Jag förstår att du vill debattera annat för att vilseleda debatten. Men det innebär inte att jag måste debattera dina skenspår. Varför inte debattera om vad ett folkpartiskt kommunalråd gjorde 1997. Eller kronkursen. Det är lika ovidkommande det. Att hålla sig till ämnet är en hederlig debatteknik. Lär dig det.

     Svara
     • Pelle2

       /  11/09/2017

      Nej,jag förstår att du inte vill debattera vänstermänniskors hyckleri och dubbelmoral utan istället vill demonisera dina åsiktsmotståndare på sedvanligt vänstersätt.
      Om du kan hitta en skattefifflande folkpartist så fram med den informationen .
      Schyffert,Dahlgren och Timbuktu har skatteplanerat i närtid på det sätt du kritiserar Östling för.
      Wallströms skatteplanering ligger längre bak i tiden men som den”skatteälskande” sossepamp hon har varit i många år så borde hon inte ha skatteplanerat då heller.Åtminstone inte om hon skall leva som hon lär.

     • Jan

       /  11/09/2017

      Varför ska jag diskutera andra saker som du föreslår hela tiden? Inser du inte dumheterna i det? Nu handlar det om Östling och paradisläckan, inget annat. Förstår du inte det kan du inte ha alla hästar hemma.

     • Pelle2

       /  11/09/2017

      @jan
      Buhu,Toklandet
      Jan är dum mot mig och säger att jag inte har alla hästar hemma.Jag blir så hemskt kränkt av det så du måste blocka honom😀
      Du diskuterar Östlings bristande moral i skattefrågor,enligt ditt tycke,och jag svarar med att fråga dig varför du i så fall inte kritiserar hycklande sossar som gör likadant.
      Om du inte ser relevansen i det så är det du som är korkad och en ohederlig debattör för att använda ditt vokabulär.

     • Jan

       /  11/09/2017

      Eftersom du envisas. Jag tror att jag redan kommenterat ”sossarnas” eventuella felsteg. Min åsikt är att jag gör ingen skillnad på partitillhörighet. Det ena rättfärdigar inte det andra. Om sossarna gjort fel så är det lika fel det. Men den här gången handlade det inte om sossar. Det handlade om Östling. Var sak har sin tid. Vill du dra upp att någon sosse gjort fel tidigare varje gång en direktör är uppe till debatt så får du väl göra det. Men jag har inte lust att kommentera dessa sidospår hela tiden. Det blir tjatigt.

     • Senior

       /  11/09/2017

      Sidospår brukar ju annars vara Jans specialitet. -Också.

      Framförallt när han börjar måla in sig i hörnet.

     • Pelle2

       /  11/10/2017

      @Jan
      Sossarnas ”eventuella” felsteg ??
      Rebecca Weidmo Uvell har visat att Timbuktu,Schyffert och Dahlgren skatteplanerar på samma sätt som Östling och Wallströms underlåtenhet att betala svensk skatt är ju känd sedan länge så det finns inget eventuellt i det.

      Jodå, efter mycket tjat från mig så fördömde du sossarnas skatteplanering och jag hade nöjt mig med det.
      Men nu tar du åter igen upp Östlings skatteplanering och då kommer jag på samma sätt fortsätta att jämföra honom med dom hycklande sossarna.

      Återigen vill du göra skatteplaneringen till en moralfråga, precis som t.ex Magdalena Andersson,men se då till att du är konsekvent i detta resonemang och fördöm dina egna ideologiska kamrater när dom gör likadant.
      Är du inte beredd att göra det så kan du lika gärna vara tyst.

     • Jan

       /  11/10/2017

      Du är hopplös, Pelle2. Du lyssnar inte. Meningslöst att diskutera med dig. Jag antar att det är någon form av begåvningsnedsättning vi talar om. Bra att veta.

     • michael.

       /  11/10/2017

      Man kan jämföra Östling och migrationshaveriet med systembolaget,där Östling köper 10 flaskor vin betalar hela skatten för 5 flaskor vin och drar av delar av skatten genom sin firma på resterande 5 flaskor,vilket är helt lagligt.
      Medans migrationshaveriet är att 10åringar vilka uppenbart inte är 20år endast behöver ljuga för personalen när dessa ställer frågan om åldern för att få köpa ut,vilket systembolaget är ålagda att förhindra och är olagligt.

     • Pelle2

       /  11/10/2017

      @Jan
      Nej ,jag lyssnar inte på att jag stillatigande skall låta dig domdera om omoraliska direktörer medan du blundar för omoraliska vänsterpolitiker och vänsterkändisar som i så fall är lika omoraliska eftersom dom begår samma moraliska brott.

      Är ju som sagt var roligt att du som blir så upprörd när någon säger något elakt till dig två gånger i samma tråd kallat mig för dum i huvudet med lite olika omskrivningar.

      Du följer en rak tradition från den infama demagogen Palme där du förbehåller dig rätten att kalla folk för nedsättande saker medan du blir upprörd om någon kallar dig något motsvarande.

      Du är återigen ett klockrent exempel på vänsterns dubbelmoral.

      För övrigt är det ju typiskt för dig att försöka tysta motståndarna genom att gå till personangrepp när du inte har några argument.

     • Jan

       /  11/10/2017

      Det är inget personangrepp, Pelle2. Men eftersom du inte förstår vad jag säger och fortsätter att repetera samma saker om igen så ger du mig inget annat val att tolka det som någon form av begåvningsnedsättning. Antingen det eller ren illvilja. Vi sätter stopp där. Jag orkar inte mer dumheter från dig. Det räcker nu.

     • Pelle2

       /  11/10/2017

      Så det är inget personangrepp att ifrågasätta om jag har alla hästar hemma och anse att jag förmodligen har en begåvningsnedsättning ?
      Med tanke på att du inte känner mig så är det ganska magstarkt att påstå sådana saker.
      Du menar alltså på fullt allvar att man är dum i huvudet om man inte köper din världsbild och gör jämförelser mellan skatteplanerare från vänstersidan och skatteplanerare på högersidan ?
      Vi skall helt okritiskt lyssna på dina tirader om dina ideologiska motståndare menar du ?
      I så fall är det ingen debatt du söker utan en bekräftelse.
      Om du vill ha bekräftelse så får du väl söka dig till mera vänsterorienterade forum där du kan få en klapp på huvudet när du rabblar dina mantran om socialismens förträfflighet.

  • x

    /  11/09/2017

   @Ivar L
   Så du tycker inte det är en viss skillnad på att försöka få behålla mer av de pengar som man tjänat själv och på att få en massa förmåner som man inte har rätt till och som dessutom är på andras bekostnad?
   Åldersbluffen är mer besläktad med skattefusk än de lagliga transaktioner som Leffe gjorde.

   Jag börjar mer och mer tro att det är ”jan” som ligger bakom signaturen ”Ivar L”.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Nej, tvärtom. Vad som är felet många gör i skattesammanhang är att anse att pengar man skall skatta för i sin helhet är ”sina egna”, de är de inte. Det du får netto är dina pengar och att det – enligt min mening – finns oetiska sätt att öka detta netto är det jag vänder mig mot.

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2017

     Ja, häri ligger den stora ideologiska skillnaden mellan er socialister och oss liberaler.
     Rikard satte fingret på det på ett snyggt och upplysande sätt i ett tidigare inlägg.

     För att citera dig:
     ”Det är min syn på saken. Arbete är det som skapar välstånd, tillväxt, utveckling.”

     Det är därmed också mitt och ditt arbete som gör detta, det är i grunden mina pengar att ge del av till staten, inte statens att ge tillbaka till mig.

     Svara
     • Nykteroklok

       /  11/10/2017

      Är Ivar L också socialist nu? Finns det någon som inte är socialist i det här landet, förutom du och signaturen ‘x’ då?

    • Senior

      /  11/10/2017

     Läser du Ivars argument om att staten äger bruttovärdet av ditt utförda arbete så är det renodlat socialistiska tankemönster.

     Svara
     • Senior

       /  11/10/2017

      Eller möjligen skulle en slavägare också anse sig ha rätten till värdet slaven producerar, slaven får ju ändå ett nett bestående av mat och husrum.

      -Vilket ideologiskt sett torde vara ungefär detsamma….

     • Senior

       /  11/10/2017

      Slaven får ju ändå ett netto tillbaka i form….
      -skulle det stå.

  • Senior

    /  11/09/2017

   Som vanligt letar ni på fel ställe….

   http://ntnd.typepad.com/.a/6a01b7c7110b17970b01bb07c2cbbf970d-pi

   Svara
   • Senior

     /  11/09/2017

    Hur bäddar man in bilden i länken så den syns?

    Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Bra bild, jag anser ju att skatteparadis och aggressiv skatteplanering hör hemma i den högra bildens röda segment vilket bilden faktiskt själv säger; ”rent seekers”.

    Svara
    • Melmac

      /  11/10/2017

     Är verkligen termen rent seeker det samma som skatteplanering? Tvivlar starkt på det, men jag kan givetvis ha fel.

     Jag har fått för mig att det är mer som riskkapitalister och lobbyverksamhet.

     Svara
     • Rent seeking handlar om att få ut ”ränta” dvs att garanteras en inkomst (från kapital eller annat) oavsett vad man gör. Det handlar ofta om att påverka lagstiftare så att man kan skapa sig ett tryggt monopol, få statsbidrag, förstöra marknaden så att kunder inte kan söka andra alternativ etc

      Kärnan är att man inte skapar något.

      Mer eller mindre bra exempel:
      Genusvetare som skapar en ny industri. (Duluth-modellen och annat.)
      Militärindustriella komplexet (militär-politiker-vapentillverkare) som blåser upp konflikter för att garantera det egna jobbet.
      Advokater som hindrar andra att utöva yrket genom articifiell kontroll av yrkestitel.

     • Senior

       /  11/10/2017

      Nej rent seeker kan nog snarare översättas med ockrare.

      En som tar ut orimligt höga räntor/avgifter.

      Typ asylbaronerna.

     • Senior

       /  11/10/2017

      Ockrare:
      Ocker är enligt svensk rätt ett brott som består i att den som utnyttjar någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroendeställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget eller för vilken vederlag inte skall utgå, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år. Om brottet är grovt döms man till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år.

  • Sälungsjobbaren

    /  11/09/2017

   Jag tror att det faktiskt inte är lagligt att ljuga i sin asylansökan, se utlänningslagen (2005:716) 20:6 andra punkten:
   20 kap. Bestämmelser om straff m.m.
   […]
   6 § Till böter, eller när omständigheterna är försvårande, fängelse i högst sex månader döms
   1. den som uppsåtligen eller av oaktsamhet inte gör anmälan som föreskrivs i en förordning som har utfärdats med stöd av denna lag,
   2. den som i en anmälan eller ett ansökningsärende enligt denna lag eller enligt en förordning som har utfärdats med stöd av denna lag medvetet lämnar oriktig uppgift eller medvetet underlåter att tala om något förhållande av betydelse.

   Fast någon som är mer hemma på utlänningslagstiftningen än jag kanske kan förtydliga…

   Svara
  • Senior

    /  11/09/2017

   ”När stora mängder kapital ackumuleras på det där sättet leder det vad jag förstår till utebliven produktion och konsumtion som annars hade blivit av.”

   I en planekonomi möjligen vad jag förstått, där alla tillgångar är konstanta och pengavärdet är kopplat till tex. Värdet av en guldreserv.

   Har jag förstått en tillväxtekonomi rätt växer ekonomin som som namnet antyder. (Eller krymper i dåliga tider.)

   Där är pengarna inte knutna till guldreserven, utan är istället kopplade till det värde som totalt skapas i landet (fabriken), det är ju inte så att tex. antalet volvobilar är konstant, antalet bilar ökar ju, liksom att det byggs fler hus än vad som rivs.

   Detta medför ju att det skapas en värdeökning totalt.
   Vi har en tillväxt, ett totalt ökat värde, vilket gör att det även kommer proportionellt mer pengar i omlopp varefter landet (fabriken) producerar (varor/tjänster av) värde. Pengarna är en symbol för detta skapade värde istället för att motsvara ett fast värde i en guldreserv. (Annars skulle ju staten vara tvungen att köpa in mer guld varje gång en fabrik säljer något som förädlats och fått ett ökat värde, vilket är ohållbart om man inte vill behålla status quo i en planekonomi. Vilket alla kommunistländer bevisat vara förödande för landet av förklarliga orsaker, tex en ökande befolkning.)

   Detta är bankernas jobb idag att hålla koll på. De ”trollar” inte fram pengar som vissa hävdar, de anpassar valutans mängd efter tex. värdeökningen på ett hus vid en husförsäljning. (eller för den delen ett minskat värde om du köper det billigare än tidigare ägare gett, då sker istället justeringen neråt.)

   Ditt lån är egentligen ett förskott på det värde du fått genom att köpa ett hus eller en bil, du förväntas producera motsvarande i gengäld, ett åtagande du gör i samband med lånet. Precis som dina tillgångar motsvarar det värde du tidigare skapat.

   Beroende på hur bra bankerna sköter denna balansgång kan vi råka ut för inflation eller deflation om det finns för mycket eller för lite pengar i omlopp i förhållande till landets totala värde.

   …Typ…

   Svara
   • Senior

     /  11/09/2017

    …Vilket även medför att direktörens sparade pengar med denna ekonomi har ringa eller ingen påverkan på produktionen, dvs. det värde arbetande människor skapar, det gör de ju oavsett hur mycket direktören väljer att spara undan av sitt skapande.

    Den enda som egentligen tjänar på hög omsättning är staten som plockar ut skatt (moms) på valutaomsättning.

    Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Om pengarna går till skatt istället för till Caymanöarna omsätts de i arbete snabbare. Det är min syn på saken. Arbete är det som skapar välstånd, tillväxt, utveckling.

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2017

     ”Arbete är det som skapar välstånd, tillväxt, utveckling.”

     -Precis så!

     Och det är detta som skapar pengar i en tillväxtekonomi.
     Pengar är ingen konstant, arbete skapar pengarna.
     Dagens pengar är ett mått på ovanstående välstånd och tillväxt, de har inte längre ett eget värde sedan kopplingen till guldreserven försvann och kronan gjordes ”flytande”.
     -Högre tillväxt = mer välstånd = fler kronor i systemet.

     Detta oavsett hur mycket digitala pengar som redan finns i systemet, vare sig de är i din plånbok, i kassan på ICA, eller på banken.
     Oavsett vem (titel på spararen), summa, eller i vilket land banken ligger.

     Därmed diskvalifcerar du själv även din första mening ”Om pengarna går till skatt istället för till Caymanöarna omsätts de i arbete snabbare.”
     Dessa två är motsägelser.

     Du blandar ihop korrelationen:
     Det är arbete som skapar pengar, inte pengar som skapar arbete.

     Det enda omsättningen (transaktioner) skapar är ännu högre skatt i form av moms.
     Dvs. Prins John i Stockholm tar ännu en del av dina redan hårt beskattatde pengar.

     Svara
     • Senior

       /  11/10/2017

      …..Om det vore pengar som skapade arbete är det ju bara för staten att börja trycka pengar! Men så är det ju givetvis inte.

     • Ivar L

       /  11/10/2017

      Fel tänkt, skattekronorna går mestadels till arbete. Det är ju därför immigrationen (som kräver stora arbetsinsatser) kostar så mycket av skattemedlen. När Homo Östlingus gömmer undan årets skatt på Caymanöarna blir det mindre över att satsa på arbetsinsatser i samhället året efter.

     • Senior

       /  11/10/2017

      Nej, det är du som tänker fel…

      Vore det pengar som skapade arbete skulle staten enkelt kunna trycka upp egna och betala detta arbete med istället för att ta våra.

      Det är fortfarande dina och mina arbetsinsatser som staten tar frukten av och ger till andra för deras arbetsinsatser (ibland behöver de ju inte ens göra några arbetsinsatser för att få pengar)…

      Att staten med hjälp av dina och mina resurser ”skapar” arbete åt andra är något helt annat än producera värde.

      Att vård, skola och omsorg får betalt för att göra sitt jobb är en sak, men värdet de skapar kunde lika gärna vara du som själv betalar vid behov.

      Det är något helt annat, ett sidospår i detta fall, det är fördelningspolitik, vad staten väljer att spendera dina och mina konfiskerade pengar på….

      -Där har du för övrigt den stora elefanten i rummet!

      Blanda inte ihop det med den statliga konfiskeringen av våra resurser.

      Dessutom:
      Han har betalat ”årets skatt” redan.
      Han ”gömmer” inget, han har gjort vad lagen kräver.
      Detta är inte brottsligt.

     • Senior

       /  11/10/2017

      Kan du motivera din ståndpunkt istället för att bara hävda att jag har fel? Ett lite längre utlägg där du påvisar felet?

     • Jan

       /  11/11/2017

      Tro mig, Ingvar. Det är ingen idé att försöka ha någon form av intellektuell debatt med Senior. Det är bara bortkastad tid.

  • Senior

    /  11/10/2017

   Dessutom!
   Gällande din kommentar ”Intecknat arbete som aldrig används gör ingen glad i längden.

   Där hävdar jag att det är precis tvärtom:

   Intecknat arbete som aldrig används gör arvingarna glada.

   Om arvingarna förvaltar detta och dessutom ökar på det blir deras arvingar i sin tur ännu gladare. Och om den generationen i sin tur förvaltar det och bygger på det istället för att slösa bort det blir deras arvingar ännu gladare.

   Det är så den av (er) socialister så förhatliga ”överklassen” uppstår.
   De trollar inte heller fram pengar, det är generationers hårda arbete och sparsamhet som har byggt upp detta deras välstånd.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    På det personliga planet stämmer ditt resonemang för t.ex. arvtagare, men för samhället som helhet har jag oerhört svårt att se fördelen med att stuva undan enorma mängder intecknat arbete och skjuta upp sådant man kunde göra idag (t.ex. fler poliser och BB-avdelningar) till en diffus framtid som ingen vet något om.

    Svara
    • Senior

      /  11/10/2017

     Ja, häri ligger ytterligare en stor ideologisk skillnad mellan er socialister och oss liberaler.

     Individens rätt kontra kollektivet.

     Svara
  • Jag tror att man måste komma ihåg att dessa kryphål finns där av en anledning – annars så hade politiker stiftat bort dom för länge sedan. Sanningen är att de antagligen finns där för att det är bättre att människor som Östling, Schyffert och övriga betala viss, men mindre skatt, än att helt enkelt bege sig till ett skatteparadis och nollskatta. Är det moraliskt rätt? Ptjae, kan diskuteras, men som sagt gör inte politikerna något praktiskt av det mer än att dampa ut i media.

   Såklart kommer ingen politiker någonsin erkänna detta, men nog vet de med sig detta bakom fasaden.

   Svara
   • Dingdingding! Du vinner! Slut på diskussion!

    Från de rikaste kan man få ut ”något” eller ”inget.” Man kan inte få ut lika stor andel som från de som inte har kontakter, advokater, egen skatteplanerare osv.

    Svara
   • Senior

     /  11/10/2017

    Det finns otaliga undersökningar gällande skatteuttag kontra skattemoral som påvisar detta.

    Vilket även Reinfeldts skattesänkning påvisade då de totala skatteintäkterna i samhället steg.

    Svara
    • Rikard

      /  11/10/2017

     Hej.

     Vill bara slänga in ett tack för att du orkade med att göra ett par grundläggande ekonomiska utvikningar ovan.

     Nationalekonomi är mycket, men det är inte särskilt roligt enligt mig.

     Men så blanda de flesta ihop nationalekonomi och ekonomiskt tänkande med hushållsekonomi och vanliga plånboksfrågor och tror att hushållsekonomiska resonemang är desamma som nationalekonomiska eller makroekonomiska sådana.

     Lägger man till impulsen att tänka i termer av normativt ‘nödvändigt’ eller som gjordes i förra tråden mängden arbete som mätare på sagda arbetes värde så landar man snabbt i planekonomi.

     Statytvättare är ett exempel jag minns, och som svenska kommuner tagit till heders inom grönyteskötsel: istället för att en man med stege och såg beskär träd i en park så har vi en som kör lastbilen, en som sköter mobilkranen, en som sköter sågen, och en som lastar kvistarna på bilen. Fyra personer gör en persons arbete – vilket värde skapas inte där enligt den marxistiskt/planekonomiskt tänkande.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 5. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • Jaha, och … ?
   De sitter i alltså i fängelse tack vare vanligt hederligt polisarbete.
   De flesta människor tar redan avstånd från nazistiska och liknande åsikter. Säpo håller ett öga på både höger och vänster flank.

   Vad är det som saknas? En ”varning för vita”? Tror han att våra problem med islam-baserade ideologier handlar om hudfärg?

   Svara
   • Mikael

     /  11/09/2017

    Han är en illvillig islamist med jihadfaiblesse. Tillhör Muslimska brödraskapet/Ikhwan, vilka enligt sina egna ord, vill ”förgöra väst inifrån” och skapa ett världsomspännande kalifat.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Anfall är bästa försvar tänkte islamisten Rashid.

   Svara
 6. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • ”Jubiléet”.
   Inte det ord jag hade valt.

   Svara
   • x

     /  11/09/2017

    Jag hade använt statskupp istället för revolution.

    Svara
    • Mikael

      /  11/09/2017

     Folkmord på kristna, funkar ju också. De slaktade tusentals ortodoxa präster, och plundrade kyrkorna.

     EXPO-Aschbergs farfar Olof tjänade mycket pengar på detta.

     Sverige har t.ex. världens finaste kollektion av ryska ikoner, tack vare detta. Lenins röde bankir, såg väl till att muta sig in i eliten i Sverige.

     Svara
  • hllviken

    /  11/09/2017

   Svara
  • Mikael

    /  11/09/2017

   Sinnessjukt!

   Svara
  • Senior

    /  11/09/2017

   Ja, vem fan vill fira 100 årsjubileum av kommunistdiktatur….?

   Svara
 7. Läs även första tweeten och diverse frågor och svar om ”barnfruar”.

  Svara
 8. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • hllviken

    /  11/09/2017

   Stig-Björn Ljunggren: ”Jag tar avstånd från alla som här retweetas….och hela mänskligheten utom min hund”.

   Svara
  • Mikael

    /  11/09/2017

   Säger EXPO, vars fd. ansvariga utgivares (maoist-mångmiljonären Robert Aschberg) farfar, finansierade uppbyggandet av Röda armén, genom att svartsälja ryska kulturskatter plundrade av oktoberrevolutionärerna, när de folkmördade ortodoxa kristna.

   Svara
  • G

    /  11/09/2017

   Svara
  • G

    /  11/10/2017

   Att folk orkar hålla på! Själv har jag aldrig (och kommer aldrig) säga till någon att du ska/kan inte läsa/dela/sprida det där pga ditten eller datten! Det måste vara något gigantiskt fel på mig för att jag inte gör det!

   Speciellt när man inte ens orkar ha koll på vad fan det är för sajt man pratar om!

   Otroligt, en till från SVT 😛 ….

   ”Skånsk journalist på SVT Nyheter, bevakar Skåne med fokus på #krim”

   Pelle: ”Verksam i journalistik-svängen. Anonyma spökprofiler undanbedes. Stå för vem ni är eller förbli ohörda och osedda.”

   Pelle. Jag har svårt ta journalister som dig på allvar. Bara FYI.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    ”Finansieringen är inte transparent” används som argument att Nyheteridag inte är att lita på av Magda Rasmusson. Som om hon ens har en bråkdels insikt i hur imperier som Bonnier och Schibstedt finansierar sin verksamhet. Löjligt argument.

    Visst de kanske är betalda av Trump, eller Putin eller Elgiganten, vem vet? Samma sak med de flesta medieföretag utom möjligen Public Service. Men inte ens det betyder ju att det inte kan förekomma annan påverkan.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Haha… så otroligt komiskt med alla SJW som inte riktigt vet hur de skall tycka. De kan ju bara inte låta Nyheteridag få äran till detta scoop. Det roliga är att ingen av dem verkar veta vad Nyheteridag är för publikation egentligen.

   Att SVT delar Nyheteridag är väl ett smärre genombrott, en slags godkändstämpel från PK? DN tycker nog detta är grymt irriterande. En annan sak som våra tidningar i sin bristande lönsamhet nog tycker är lite jobbigt är att de kastat så mycket brunklet på Chang Frick att de omöjligen kan köpa över honom. Inte för att jag tror att han skulle vilja men hans journalistiska driv och fantasi skulle definitivt kunna sälja lösnummer. Tji fick dom.

   Svara
 9. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • G

    /  11/10/2017

   Katerina bryter såklart mot hela kommunens värdegrund, uj uj uj…

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Hon är uppenbarligen ett hot mot rikets säkerhet.

    Svara
 10. MiT

   /  11/09/2017

  ”AVSLÖJAR: regeringen förbereder omfattande lagändringar ”mot rasism” – #jagärhär vill vara med”
  https://samnytt.se/avslojar-jagarhar-vill-bli-del-av-regeringens-nationella-plan-mot-rasism/

  Svara
 11. jr

   /  11/09/2017

  Glöm inte när Sosseadeln ska leka diplomat, finns hur mycket skit som helst som kan grävas upp, ex vis Margareta Winberg, troligen den mest hatade ambassadören i Brasilien, det ryktas att halva personalstyrkan sa upp sig eller ville omplaceras under hennes tid i Brasilien
  se ett litet exempel här
  https://www.sydsvenskan.se/2005-07-04/margareta-winberg-anklagas-for-att-betala-svarta-loner

  Svara
  • Jan

    /  11/09/2017

   Snacka om ”damage control”! Alla talar om Paradisläckan. Fullt logiskt. Du angriper sossar och tar upp 12 år gamla tidningsartiklar för att flytta fokus. Fake news, någon? Är det så farligt att internationella organ försöker begränsa skatteflykt, pengatvätt, terror och andra olagligheter? Varför älskar du skatteparadis och skatteflykt kan man fråga sig. Och vilka andra olagligheter vill du hindra insyn i? Om en sosse gjort ett fel för 12 år sedan: Innebär det att all annan kriminalitet är tillåten? Ska vi införa ett förbud mot kritik av direktörer eller Svenskt Näringsliv?

   Svara
   • Melmac

     /  11/09/2017

    Oooiiiiiieewwwww oiiiieeeeewwwww! Se upp! Här kommer (S)ÄPO och ingriper mot otillåten jämförelse och högfärräderi mot alla arbetare! Endast JAN får göra jämförelser bakåt i tiden, ingen annan. INGEN ANNAN! Det vet ni!

    Vet hut högerspöken!

    Svara
   • x

     /  11/10/2017

    @jan
    Hehe, snacka om att kasta sten i glashus.

    ”Precis som SSU så håller givetvis Socialdemokraterna också på med “aggressiv skatteplanering”, för att använda Magdalena Anderssons ord.”:

    Svara
    • Pelle2

      /  11/10/2017

     Klockrent av Uvell att dra ner byxorna på dom hycklande och dubbelmoraliska sossarna och denna gången dessutom själva partiet och inte enstaka personser…

     Svara
    • Senior

      /  11/10/2017

     Kommentar på detta Jan?

     Svara
     • Pelle2

       /  11/10/2017

      Kan hjälpa Jan på traven:
      Det är tusen gånger värre om en högermänniska skatteplanerar än en fin och solidarisk vänstermänniska 😉

    • Melmac

      /  11/10/2017

     Varför är man inte förvånad?
     Upptäckte dessutom att Östling i sina ungdoms dagar tillhörde SSU i Luleå. Det är humor!

     Svara
    • Melmac

      /  11/10/2017

     Man blir bara så jävla trött när man läser detta! Nu tror jag inte moralen är större i de andra partierna men om man är det enda partiet med tillåtet lotteri som samtidigt förordar höga skatter på ”de som alltid röstar fel” så bör man leva som man lär. Om inte, så håller man klaffen!

     Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Ja, fler än Chang Frick borde göra såhär. Våra journalister vet nog ett och annat som de av olika skäl inte delger oss. Fast den där Pavel, han spelar nog ändå i toppligan om jag får gissa. Maken till jubelåsna får man nog leta efter.

   Svara
 12. hllviken

   /  11/09/2017

  Soran Ismael och Lotta Bromé är sjukskrivna.
  Undrar vilken diagnos?
  och vad Försäkringskassan anser…

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/09/2017

   I Sorans fall, ”blue balls” 😛

   Svara
  • Rikard

    /  11/09/2017

   Hej.

   Jag har en släkting som tvingades arbeta trots långt framliden cancer.

   Försäkringskassan ansåg min släkting som arbetsför.

   Vilken läkare skall jag hänvisa till, om anklagelser för sexuella övergrepp räcker som skäl för sjukskrivning?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • x

    /  11/09/2017

   Svara
 13. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • Casey Jones

    /  11/09/2017

   ”För mig är”… Ledsen men det funkar inte så. Politisk korrekthet kan vara i princip vad som helst beroende på hur det blåser. Att dom inte skäms när dom ändrar innebörd i varenda ord som inte passar deras agenda.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Fast hon glömde ju partisympatier i sin uppräkning av vad som förtjänar ett ”respektfullt bemötande”. Attans, jag måste skaffa twitterkonto så jag kan svara dem direkt. Fast Toklandet kanske har fler läsare än många twitterkonton å andra sidan .-)

   Svara
 14. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • Mikael

    /  11/09/2017

   Nej, Chang beter sig inte som en normal journalist. Vanliga journalister är ju i regel äckliga fega flockmobbande PK-fascister.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Ehhmm….
   ”Det spekuleras också i att texten är ett beställningsjobb från partiledningen/del i propaganda/whatever.”

   Really? SD beställer en artikel som beskriver en av deras riksdagsledamöter som komplett galning med troliga missbruksproblem? Säkert. I så fall för att de vill bli av med honom men det var ju inget nytt under solen att den ene tipsar media för att få bort den andre.

   Vad gäller Chans hotellrumsdelande, så håller jag med om att det varit bättre om han haft ett eget rum, men å andra sidan har jag inget minne av några större protester när t.ex. Martin Schibbye var inbäddad i gerillan innan han greps.

   Svara
   • De flesta av dessa drev ÄR ”beställningsjobb” i det att det kommer inifrån partiet – är det någon som tror att det enorma drevet mot Juholt kom helt spontant från att journalister bestämde sig att göra lite grävjobb? Och att detta grävjobb bara råkade hända på Aftonbladet?

    Vill man bli av med någon inom ett parti så ”tipsar” man media helt enkelt. Även om det var någon inom Sverigedemokraterna som tipsade, så gjorde det inget mer än att ge Pavel ett rep att hänga sig i. Han hade trots allt kunnat tacka nej till att Chang Frick ens fick följa med honom (eller ännu bättre, hela resan då han reste trots deras rekommendationer)…

    Svara
    • Melmac

      /  11/10/2017

     Ja Juholt var ett insider jobb efter att hans ”rygghugg” på Mona Sahlin. Det tåldes inte av Karin Pettersson m.fl. Att sen Juholt var väldigt populär, trots sina grodor, var inget som AB väntade sig. Därav tog man fram den ”stora spaden” och la ut alla hans fakturor för allmän beskådan och bad om hjälp att hitta fel eftersom man inte själ ville bli anklagad för häxjakt. Man ville ha ”tips”.
     Problemet för AB var att folk är mer intelligenta än de tror och insåg vilka jävla svin de är på den tidningen och inga grävande journalister.
     När de bad om denna ”hjälp” plus häxjakten på Littorin så bestämde jag mig, ALDRIG någonsin läsa AB och ALDRIG klicka på några av deras länkar igen.
     Inte ens om jag sitter på toa och dasspappret är slut och någon erbjuder mig ett par sidor ur AB kommer jag att torka mig i röven med den tidningen. Då tar jag hellre handen!

     Svara
 15. MiT

   /  11/09/2017

  ”Samhällsnytts avslöjande tas upp på hemligt möte på EU-nivå”
  https://samnytt.se/samhallsnytts-avslojande-tas-upp-pa-hemligt-mote-pa-eu-niva/

  Svara
 16. QED

   /  11/09/2017

  ”Ministern: Chockad, äcklad och heligt förbannad
  Efter mötet med teaterbranschen – nu kräver kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) förändring. Hon är chockad efter att ha läst om vittnesmålen från kvinnliga skådespelare i SvD.
  – Jag var tydlig med hur allvarligt regeringen ser på det här. Vi kräver förändring, säger hon.”

  https://www.svd.se/just-nu-teaterchefer-i-mote-med-kulturministern

  För några år sedan beskrev någon journalist hur gränslöst ABK betedde sig ..

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2015/03/06/och-om-chokladen-flackat-en-snippa/

  Svara
  • QED

    /  11/09/2017

   Sanna Raymnan:

   ”Sent omsider satte jag mig ner och läste Björn af Kleens intervju med kulturminister Alice Bah Kuhnke. Intervjun var tydligen en snackis förra helgen, något som jag missade pga sportlovsbestyr. Och redan i inledningen hajar man till. Att kulturministern är frispråkig på ett sätt som kommer försätta henne i trubbel många gånger längs vägen har man väl redan kunnat konstatera, men det som sker inledningen är det frispråkighet, utan snarare gränslöshet. Och att kalla det gränslöshet är den välvilliga tolkningen.

   Ja, jag menar förstås chokladscenen:

   ”Det ovanliga med Alice Bah Kuhnke är att hon ger röst åt sina impulser.

   I bilen äter jag en chokladkaka till mellanmål. I kultur- och demokratiministerns jargong blir jag till slut ”choklad­mannen”.

   – Vad sa du alldeles nyss, chokladmannen?! Vad var det du sa?

   Jag borstar bort några flarn från byxorna.

   Hon tar notis.

   – Ja, det ser ju väldigt dåligt ut att ha en chokladfläck på snoppen!

   Vi närmar oss lärdomsstaden: kulturministern samlar ihop sig. Det ligger ett antal mobiltelefoner i hennes knä: min egen med den påslagna mikrofonen, hennes privata i ett silverhölje, regeringsmobilen.

   – Är det här din?! Ja, talla inte på min. Olla din egen, du!

   Hon kluckar förtjust.”

   Svara
   • Melmac

     /  11/09/2017

    Det diskuterades redan då vad som hade hänt om det varit tvärtom, journalisten som uttryckt sig så. Ingen reagerade! Det var ju lite festligt att ABK sa så, hö hö hö.

    Det är verkligen skillnad på folk o folk tydligen, trots Allas Lika Värde.

    Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2017

    Don’t do as I do, do as I say!

    Svara
 17. Rikard

   /  11/09/2017

  Hej.

  Det där med att alla som inte läser Nyheter Idag, utom just idag, påminner inte det lite väl mycket om en viss sorts tidningar som de som köpte dem sade vara för artiklarnas skull?

  Personligen tror jag de är sura över att Frick visar sin moral – är det en nyhet, så ‘publish and be damned’.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Detta är ett scoop helt i klass med järnrörsskandalen. Faktiskt mycket större eftersom han sitter i Riksdagen och SD dessutom borde ”mognat” vid det här laget. Jobbig sits för media och roligt nog gynnas ju SD av deras ovilja att blåsa upp det hela. I vart fall på kort sikt. På lång sikt lär ju SD missgynnas om de inte gör sig av med öket.

   Svara
   • x

     /  11/10/2017

    @Ivar L
    Jämförelsen haltar.
    Det du kallar för ”järnrörsskandalen” var ingen skandal och för övrigt så var inte rören av järn.
    Jag tycker inte det var något fel av de sverigedemokratiska politikerna beväpnade sig med rör efter att blivit hotade av en yrkeskriminell från OG.
    Jag skulle gjort samma själv för att kunna försvara mig eftersom så gott som alla kriminella av den sorten bär kniv.
    Dessutom vet vi ju idag vad Soran Ismail som bråket gällde, är för en typ…

    Svara
 18. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • Skeptisk

    /  11/10/2017

   Man behöver bara läsa början. Arpi kritiserar genusvetenskapen för att vara ovetenskaplig och ideologidriven. Det blir i hennes värld ”Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi meddelar att jämställdhet är samhällets fiende nummer ett.” Och sen något generaliserande om män. Då vet man resten. För henne finns det en väg till ”jämställdhet”. Hennes väg, via feminism och genusvetenskap. Förklaringen till svins svinaktiga beteende är att de ofta är män och därmed en mansnorm alla män är en del av. All kritik av ideologin och ”vetenskapen” hon sätter högst blir till att man är emot jämställdhet.
   På det sättet är hon som en fullfjädrad kommunist. Det finns bara en definition och väg till arbetares rättigheter. Proletariatets diktatur och revolution. Kritiserar man ideologin och metoderna är man emot arbetstagares rättigheter. Den enda vägens politik. När man ersatt fundamentalistisk religion med fundamentalistisk ideologi. Vägen till frälsning går genom *valfri gudomlighet*. Alla andra är förtappade och samhällets fiender.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2017

   Tajming?

   Det Arpi skriver om har ju inte med metoo att göra på något sätt. Genusfrälsta verkar verkligen inte kunna tänka och resonera.

   Svara
 19. Har ni märkt hur alla gamla sexuella oförrätter gjorda av oftast vita äldre män (en del döda) som har hänt länge, länge sedan har helt slagit ut dagens våldtäkter och trakasserier. Dagens förövare – som är inte inte vita äldre män – fick liksom frikort av media.

  Svara
 20. MiT

   /  11/09/2017

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  11/09/2017

   ja herregud så dom försöker slingra sig
   undrar hur mycket couch casting det varit, har våra nuvarande kvinnliga skådespelarestjärnor rent ut sagt knullat sig till rollerna (så är det jag tolkar allt gnäll )

   Svara
   • Jans

     /  11/10/2017

    Det är nog inte bara gnäll utan det är nog samma mentalitet som vi tidigare hört om på t.ex. Aftonbladet. Det finns helt enkelt en ordentlig mängd svin i kändisbranschen.

    Svara
    • Rikard

      /  11/10/2017

     Hej.

     Jag tror inte det rör sig om ‘eller’ alls.

     Det finns nog en hel del feministiska män inom kultur’arbetarnas’ skrå, och att det även finns en avsevärd mängd buksvågrar/-sväror är ju inte direkt hemligt. Att det finns saker man gjort för tjugo år sedan som man idag med lite hjälp kan rationalisera till att man helt saknar medansvar för är inte heller orimligt. Att det förekommer regelrätta övergrepp är också sannolikt.

     Intressant är att utreda vem och vilka som tjänar på förenkling och skapandet av ‘antingen-eller’-dikotomier.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
   • Jans

     /  11/10/2017

    Kan tillägga, för var det är värt från en anonym avatar, att jag känner folk i teaterbranschen och det är inte bara manliga översittare som hålls bakom ryggen om de anses värdefulla. Även kvinnliga diton kan uppföra sig svinigt och komma undan med det. Däremot så tror jag sexualiserat översitteri är mer förekommande från män mot kvinnor än tvärtom även om båda sakerna naturligtvis existerar.

    Svara
    • Melmac

      /  11/10/2017

     Utan vetenskapligt bevis så tror jag att män generellt är värre när det gäller sexuella trakasserier och kvinnor är värre när det gäller psykiska trakasserier.

     Svara
     • MiT

       /  11/11/2017

      Ganska enkelt ändå, vill man jävlas med någon så det känns så gör man det som ger effekt.

 21. Nightrunner

   /  11/09/2017

  Som jag ofta sagt till mina vänner; vore det inte för att så många i SD är helrätta idioter skulle jag kunna rösta på dem…

  Svara
  • Jan

    /  11/09/2017

   Partier av SD:s karaktär drar alltid till sig knasbollar. Ledningen verkar vara ett grabbgäng dessutom. Före detta Muf:are allihop. Ny Demokrati föll ihop eftersom mängden knasbollar blev för mycket. SD röstar man på i protest. Inget annat. Om man inte gillar sådana som Gamov i rikets högsta ledning…

   Svara
   • x

     /  11/10/2017

    @jan
    Jag skulle tro att de flesta i SD kommer från sossarna för hade de varit moderater så hade de knappast i majoriteten av omröstningarna i riksdagen röstat på Löfvens linje.
    Kanske dags för en grundläggande kurs i logiskt tänkande?

    Svara
    • Mja, brukar inte SD rösta med sittande regering oavsett?
     (Vilket väl beror på att regeringar hellre lägger fram förslag som de vet kommer att gå igenom.)

     Men självklart är SD sossar, modell ”före 1968”.

     Svara
    • Jan

      /  11/10/2017

     Kärnan i SD är före detta ungmoderater. Din teori är lögnaktig. Som vanligt. Men det skäms du inte för.

     Svara
     • x

       /  11/10/2017

      @jan
      Varför skulle ”före detta ungmoderater” plötsligt börja rösta med sossarna i riksdagen?
      Det är knappast troligt.

    • Melmac

      /  11/10/2017

     Det är nog en brokig blandning av S och M som tröttnat på fegheten i moderpartierna i grunden. Det som är ett mysterium i SD är att de på pappret är folkhemssocialister men i verkligheten konservativa. Får inte riktigt ihop det.

     Svara
  • Olof

    /  11/10/2017

   Det i sig är tyvärr ett resultat av brännmärkningen av dem som parti. Det blir helt enkelt ett väldigt smalt urval av idioter och några få väldigt modiga människor som är villiga att ta smällen för att representera dem.

   Tyvärr är det ju även en effekt vi ser på andra politiker med. Det någorlunda välförtjänade förakt som politiker som grupp får dras med gör det ju knappast till en lockande karriär om det inte är något fel på en.

   Svara
  • Jans

    /  11/10/2017

   Nightrunner, du skall inte se på personerna utan på partiprogrammet. Kom ihåg att de väluppfostrade ”idioterna” är de allra farligaste.

   Svara
   • Nightrunner

     /  11/10/2017

    Nja. Håller inte helt med. Ett partiprogram kan filas och putsas så att det låter bra. En människas personlighet säger ofta (inte alltid) mer. Jag känner en motvilja till att rösta på ett parti som företräds (företräddes?) av en person som Kent Ekeroth.
    Galningar flockas till extremiteter, därför återfinns de största idioterna i ytterpartierna såsom Fi, V och SD.
    Troligen blir det en blankröst nästa val.
    Kalla mig feg eller vad ni vill.

    Svara
    • Melmac

      /  11/10/2017

     Inte alls fegt, många hade skitit i att gå o rösta övh taget! En blank valsedel med texten AVGÅ ALLA! är det enda jag kan tänka mig.

     Svara
 22. Jan

   /  11/09/2017

  Visst, det här är viktigt. Men varför har ingen höjt rösten under de decennier det här pågått? Varför är alla chockade nu? Jag får intrycket att alla manliga skådespelare och regissörer är vansinniga kåtbockar. Det kunde väl någon ha berättat tidigare?

  https://www.expressen.se/noje/skadespelarmannen-sa-upp-mig-i-protest-/

  Svara
  • hensforskaren

    /  11/10/2017

   @jan
   Jag har hört att de flesta kvinnliga skådespelerskor har knullat till sig sina roller.
   Nu när de blivit för gamla för att kunna konkurrera med sina yngre och snyggare systrar, så försöker de med andra knep förhindra att bli helt utkonkurrerade.
   Därför startar de ett upprop för att deras kollegor inte ska kunna använda samma metoder som de själva använde för att ta sig fram i karriären.
   Det är så det fungerar på de flesta kvinnodominerade arbetsplatser och teatern är inget undantag.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/10/2017

    Det finns säkert kvinnor som har gått sängvägen till sin skådiskarriär men därifrån till att de flesta har gjort är steget långt.
    Det rättfärdigar ju heller inte sexuella övergrepp.

    Svara
    • Jans

      /  11/10/2017

     Jag tycker det är rätt att protestera men förstår inte varför de inte berättar vilka svinen är och tycker att det tar udden av trovärdigheten.

     Dessutom blandar de in frågan om fördelningen män/kvinnor i olika toppositioner. Det är en annan fråga såvida det inte är så att det är kampanjens egentliga syfte. Att knipa lite toppjobb med kulturministerns hjälp.

     Svara
     • Argumentet med vilka som sitter i toppen funkar inte – Aftonbladet hade tre kvinnor (Karin Pettersson, Lena Mellin, Sofia Olsson Olsén) som stod i rad för att bedriva operation Rädda Virtanen. Alla visste om hans beteende också, men ingen gjorde något åt det. Så nej, det funkar helt enkelt inte som argument.

 23. G

   /  11/09/2017

  ”Hemliga meddelandena bakom jätteuppropet
  ..[..]..
  Tråden växte så fort och spreds till så många att gärningsmännen som figurerat i inlägg fick reda på vad de anklagades för.

  ”När förövare – som i tråden var anonymiserade – började kontakta de offer som skrivit i den hemliga gruppen på sociala medier tvingades vi lägga ner den”, skriver skådespelarna i Svenska Dagbladet.

  Antalet deltagare minskades ned. Nu fick man ett forum som var slutet.
  ..[..]..
  Expressen har varit i kontakt med flera av kvinnorna på listan både innan och efter att uppropet publicerades.

  – Exakt hur vi skrivit och var vill vi hålla för oss själva. Det är av säkerhetsskäl och för att värna om en skyddad miljö där vi kan prata fritt, säger Josefin Ljungman, skådespelare och en av uppropets undertecknare.”
  https://www.expressen.se/noje/hemliga-meddelandena-bakom-jatteuppropet/

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  11/10/2017

   kommer inte några stora avslöjande med detta
   dom stooora manliga skådespelarna på dramaten är föör fiina för att avslöjas

   Svara
 24. hllviken

   /  11/09/2017

  MASSPSYKOS har utbrutit i USA:

  Svara
  • Får erkänna att det var kul, om än inte på nivå med ”Literally shaking”.

   Svara
 25. Frida Gustavlin

   /  11/10/2017

  Priset för veckans kränkt går till. ursäkta språket, en mycket diskriminerad fetknopp. Hon rasar och gnisslar tänder för att extra onormalt stora kläder är dyrare att tillverka än normala till stora kläder.

  https://www.expressen.se/gt/linda-26-lamnade-kappahl-nar-hon-sag-prislapparna/

  ”– Det är fortfarande diskriminering. Höj i stället priserna på era ”vanliga” plagg, eller hitta någon slags medelväg, för detta är inte okej!”

  Alla andra ska alltså betala för att Tjock-Fia ska kunna köpa onormalt stora kläder.

  ”– Jag kommer aldrig att handla på Kappahl igen efter det här, jag kommer att handla på nätet i stället.”

  Nu råkar ju faktiskt KappAhl ha en nätbutik, så jag föreslår att hon istället syr sina egna plagg.

  /Frida (jag är långt ifrån trådsmal, men inte fan skyller jag det på andra)

  Svara
  • MiT

    /  11/10/2017

   Hahahaha!

   Svara
  • Men vad i … ?’
   ”Ska din kroppstyp bestämma hur mycket pengar du behöver lägga på kläder?”

   Hmm. … Ja?
   ”Ska hundens storlek bestämma hur mycket pengar du behöver lägga på hundmat?”
   ”Ska antalet körda mil bestämma hur mycket pengar du behöver lägga på bensin?”
   ”Ska varans pris bestämma hur mycket pengar du behöver lägga på varan?”

   Det finns eller fanns ”shock jocks” på amerikansk radio – decennier innan internettroll, förstår ni, små barn – som medvetet skämtade med och förolämpade de som ringde in, sade sig ha extrema åsikter; allt för att reta upp folk.
   De trogna lyssnarna var givetvis inte så dumma att de ringde och käftade emot. De satt storskrattande vid apparaten ”med popcorn” som man säger nuförtiden.

   Den här artikeln tänkte jag mig så.

   Svara
  • G

    /  11/10/2017

   Hahaha, helt otroligt vad folk numera säger ”detta är inte okej” om 😀
   Och som alltid undrar jag VARFÖR och HUR sådant här trams letar sig ut och hamnar i media! Sluta publicera sån här jävla kränkthetsidioti!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/10/2017

    Jesus kristus vad journalister är ena lata jävlar. Fläsk-Fia var ju givetvis inte någon random brud utan givetvis i själva verket en medarbetare på redaktionen, krönikör på temat kroppsideal. Vem kunde ha anat det?

    https://www.expressen.se/noje/kronikorer/linda-marie-nilsson/

    Undra sa flundra om Expressens Joel Snöblom som skrev snyftaren faktiskt rört på påkarna för att skriva ihop rapporten, kanske har han och tjockisaktivisten faktiskt tagit sig så långt som ett ölcafé på Södermalm, eller så har han helt enkelt bara öppnat sin Facebook där de givetvis är vänner. Inte konstigt att de blir tjocka om de inte rör på sig.

    Att de inte tycker att det blir pinsamt att de så uppenbart inte vågar sticka ut näsan utanför fönstret.

    Svara
 26. G

   /  11/10/2017

  Mycket av artikeltexterna då jag är osäker på hur betalväggen fungerar numera, ska bli intressant att se hur detta utvecklar sig med tanke på Karlskrona, KD har dock precis som resterande i 7-klövern ingen trovärdighet, även om partiet verkar tro det….

  ”Sverigedemokraterna har ännu inte gett upp folkomröstningen om moskén.

  SD:s Darko Mamkovic tycker visserligen att den Norrköpingsgula moskén i Ektorp med sänkt höjd på minareten från 44 till 19 meter är bättre än en traditionell med vit fasad.

  – Men jag tycker verkligen inte att den passar in i stadsbilden och platsen är inte heller lämplig. Men majoriteten, alla andra partier, tycker ju att den gör det, säger han.

  Darko Mamkovic tror inte att moskébygget vid Östgötaporten kommer att kunna bidra med sammanhållning eller något annat positivt i staden.

  – Det kommer bara leda till mer splittring mellan olika grupper och ett ännu mer polariserat samhälle.

  Däremot anser han att Sverigedemokraterna gjort vad de kunnat för att stoppa moskébygget. Hur många namn de lyckats samla in till deras kampanj ”Nej till moskébygge i Norrköping” kan han inte svara på.

  – Sist, för ett tag sedan, hade vi fått in mellan 7 000 och 8 000 namn.

  För en folkomröstning krävs 11 000 namnunderskrifter vilket motsvarar tio procent av de röstberättigade i kommunen.

  SD har dock inte gett upp, utan kommer fortsätta att samla in namn till och med den 14 november. Den 15 november ska miljö- byggnadsnämnden fatta beslut om bygglovet för moskén.

  – Vi var medvetna om att vi inte hade lång tid på oss. Hade vi vetat att det skulle dra ut på tiden så hade vi kraftsamlat ännu mer än vad vi gjort, säger Darko Mamkovic.

  Han framhåller att han och SD fått många ryggdunkar för kampen mot moskébygget.

  – Men de allra flesta vågar inte skriva under med sitt namn och personnummer, de är av många anledningar rädda för repressalier från arbetsgivare, grannar och samhället, säger Darko Mamkovic och tillägger:

  – I mina ögon är det ett demokratiskt problem att inte folk vågar säga sin åsikt.(forts)”.
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/moskn-passar-inte-in-om4882863.aspx
  —————-

  ”KD: Nej till minaret

  Kristdemokraterna i Norrköping har ändrat sig i moskéfrågan. ”Vi tycker inte att en 19 meter hög minaret är lämplig här”, säger Niclas Clarén, ordförande för KD i Norrköping.

  På onsdag i nästa vecka ska Bosniakiska islamska församlingens bygglovsansökan för den centralt belägna moskén i Ektorp behandlas. Alla partier utom Sverigedemokraterna har stått bakom detaljplanen som tillåter en 44 meter hög minaret vid moskén. Planen klubbades igenom i byggnads – och miljöskyddsnämnden 2013 då KD var i opposition.

  – Det var inte alla som var uppmärksamma på att det handlade om en så hög minaret då. Dessutom ser världen och vårt samhälle annorlunda ut idag jämfört med när detaljplanen antogs år 2013, säger Niclas Clarén.
  ..[..]..
  Att inte Kristdemokraterna protesterat tidigare beror, enligt Niclas Clarén, på att man inte sett skisserna förrän nu. Diskussionerna har dock gått höga inom partiet och styrelsen på sistone. Även kommunledningen är underrättad.

  KD har många syrianska väljare som reagerat starkt på den planerade moskén i centrum.

  – Många har flytt kriget i Syrien och Turkiet. Krigssituationen har hamnat i ny dager med den oro som idag finns mellan kristna och muslimer framförallt i de länder som de här människorna har flytt ifrån, säger Niclas Clarén.

  Det är endast minareten som Kristdemokraterna är kritiska till.

  Men den islamiska församlingen har sagt att de inte kommer att ha några böneutrop?

  – Det har man sagt på andra ställen också, där moskéer byggts, och efter ett par år har man ändå börjat med böneutrop. Och det tycker inte vi hör hemma i det svenska samhället, säger Niclas Clarén.

  Därför anser KD att det är lika bra att ta bort minaret i bygglovet.

  – Vi tycker inte heller att den passar in i vår moderna stadsmiljö, säger Niclas Clarén.

  Så Kristdemokraterna i Norrköping kommer att rösta nej för bygglov för minareten i byggnads – och miljöskyddsnämnden på onsdag.

  Genom ett sådant beslut anser KD att man både kan värna religionsfriheten samtidigt som man tar hänsyn till kommuninvånarnas oro.

  – Nej till minaret och böneutrop kan även skapa en generell acceptans hos Norrköpingsborna för moskébygget. Vi vidhåller att religionsfrihet betyder att man har rätt att utöva sin tro tillsammans med andra men det betyder inte att öppna upp för offentliga böneutrop.”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/kd-nej-till-minaret-om4884370.aspx

  Svara
  • Jans

    /  11/10/2017

   Det är fasen inte klokt, det ploppar upp moskéer precis överallt och minareter skall de ha dessutom och det lär väl bli böneutrop från de flesta till slut också. Riktigt otrevlig utveckling och var är medias granskning. De som går bananas på minsta rykte om rysslandsinflytande, vad spelar t.ex. Iran, Qatar och Saudi Arabien för roll i dessa byggen?

   Svara
 27. Pether

   /  11/10/2017

  https://www.expressen.se/gt/minnet-av-kristallnatten-hedrades-i-demonstration/

  När socialister som hatar judar demonstrerar emot andra socialister som hatar judar för att muslimer hatar judar.

  Svara
  • Jans

    /  11/10/2017

   Ja, om de tog bladet från munnen och även markerade mot den nya antisemitismen i Sverige, den som verkligen växer, den muslimska, så hade det ju varit meningsfullt. Att bara prata nazism och att just Kristallnatten inte skall upprepas (vilket den inte kommer göra) duger inte när det finns ett annat, reellt och växande hot mot judarna.

   Svara
 28. Frida Gustavlin

   /  11/10/2017

  Appropå kristallnatten. Är det inte något med den här #metoo-kampanjen som får en att tänka på samma masspsykos. Visst nazireferenser är sällan lämpligt, sälert inte här heller. Men vad är det som gör att 500 kvinnliga skådisar helt plötsligt förstår att de blivit utsatta för sexuella övergrepp och sexism? Ett flertal av dem har säkert varit med om riktigt vidriga grejer, men 500, kom igen. Så många manliga kåtbockar till skådespelare och dramagenier har vi inte i Sverige.

  Det är en jävla skillnad på ringa sexism och grova sexuella övergrepp, går inte att jämföra på ett trovärdigt sätt. Feministerna menar att det är delar i samma patriarkala system, det är det inte.

  Precis så flippat som att Dianmarca krampaktigt försökte hoppa in i #metoo matchen genom att berätta att någon frågat om hennes karl lärt sig amma när hon kom tillbaka till jobbet efter en föräldraledighet, samtidigt som det framkom att Virtanen försökt trycka in sin svettiga feministballe i munnen på en nersupen/nerknarkad Cissi Wallin. Det håller inte. Det är verkligen inte två sidor av samma mynt, inte ens samma valuta.

  Svara
  • Nilsson

    /  11/10/2017

   Feminister vill att #metoo handlar om sexism, fallen med Kevin Spacey och Lotta Brome visar att det handlar om makt.

   Svara
  • Nightrunner

    /  11/10/2017

   Nu var det ju faktiskt så att de närmare 500 uttryckte att det nu var nog med sexuella trakasserier inom branschen. Inte att alla som skrivit under uppropet blivit utsatta.

   Svara
 29. Uwell: ”Sossarna och skattefifflandet”
  https://uvell.se/2017/11/09/sossarna-och-skattefifflandet/
  Bara några få exempel från bara första halvan:
  * ”Man måste till exempel inte ta utdelning. Det är valfritt, det är ju låg skatt på utdelning.”
  * ”Det kan väl aldrig vara så att Socialdemokraterna har någon slags intern räntesnurra? När de lånar pengar av koncernföretag för att betala hög ränta till sig själva i enda syfte att minska resultatet och därmed skatten?”
  * ”det är ändå talande att de i sitt bolag alltså bidrog med exakt ingenting till välfärden.”
  * ”Socialdemokraterna gav sig själva tidigt, för många många år sedan, undantag från lotterilagen. Genom att klassificera sitt parti som “allmännyttigt ändamål” som man måste vara för att få bedriva lotteri utanför monopolet. Varför de fortsatt med alla andra partiers goda minne fått fortsätta är mycket oklart.”

  Vi har alltså både ”skattefiffel” och ”rent seeking”.

  Svara
  • Okej, en till:
   * ”Det är lukrativt med lotter. ISAB har mycket bra vinstmarginal, över 30 %.”

   30% vinst för lotteri. Men skolor och sjukhus skall begränsas till mycket mindre?

   Svara
  • Senior

    /  11/11/2017

   En intressant notering som gnagat i bakhuvudet är ju hur alla dessa ”hjälp” organisationer är kopplade till sosseriet, nu fick jag det bekräftat.

   Svara
 30. Melmac

   /  11/10/2017

  OT: Den här är bra: https://archive.is/IIUP0

  Svara
 31. Gorby

   /  11/10/2017

  Svara
 32. peter gustavsson

   /  11/10/2017

  Pavel är en oskyldig martyr, det enda denna player har gjort sig skyldig till är att han har velat ha lite guldtandad tillvaro i sitt pk helvete.
  rösta pavlov till statsminister

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/10/2017

   Jag tycker också att Pavel ska få bidrag att skaffa eget jetplan för att hålla igång lite på den internationella politikerarenan via sitt svenska diplomatmandat. Kanske ett patreonkonto för att skramla ihop stålarna ?.

   Svara
   • Vi är alla pk syndare så vi måste skramla ihop pengar så att vår antihjälte kan slå världen med häpnad, för pavel är ett barn av den humanitära stormakten sverige.
    Pavel for president

    Svara
    • Dreadlock

      /  11/10/2017

     Haha… Kommer att tänka på Borat under en turné i USA. Slående likt Pavel-affären, lika mycket humor som pinsam wtf

     Svara
 33. Tänk att skatter kan bli så komiskt:

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/10/2017

   Kapitalflöden är sedan minst 15 år avreglerade. Banker säljer produkter till varandra över hela klotet, privatpersoner lägger undan från beskattning ( I högskatteländer) . Pengarna tjänade från t.ex. Riskbankens lågräntepolitik , och med en briserande bostadsbubbla där Riksbanken har varit mer än behjälplig att hjälpa till med lågräntedoktriner. Nu ska de se på fan. Ganska många är inte så dumma att de behåller svensk krona som köpkraft in i nästa lågkonjunktur som kan hålla på en 5-6 år.
   De går och investerar sitt kapital i andra växande marknader. I andra valutor. Vad betyder svensk medborgarskap egentligen ? Du skall betala den skatt vi ( Insert random floskel) behöver för att bygga landet jämlikt och bukt med segregering. När ett barn i 7: klass drar fram sin miniräknare och räknar lite överslagssiffror och konstanterar att våra obligationer för att betala för staten som desperat försöker möta sina löften vida övertiger sitt skattekollektiv.
   Ja, då kanske man kan lämna skeppet för gott. Även de som betalar 20 miljoner per år i skatt – och blir kritiserade för att inte betala ännu mer.

   Svara
  • Melmac

    /  11/10/2017

   Tänk att Sverige altid ska lägga sig i andra länders politik men gud förbjude de som lägger sig i Sveriges! Gemensam skattepolitik inom EU hade teoretiskt kanske löst det, men då hade vi i norr behövt sänka skattetrycket för att de I söder skulle ha en chans. Knappast nått som gåsleverproletärerna och sosseadeln hade godkänt. Altså status quo!
   Sverige blir inte mer atraktivt för att Malta höjer skatten!

   Svara
 34. Svara
  • Nightrunner

    /  11/10/2017

   I senaste undersökningen av svenska elever var det väl första gången som tjejerna även klarade matten bättre än pojkarna. Nu har tjejerna i snitt bättre betyg i alla ämnen i skolan. Möjligen undantaget idrott, det kommer jag faktiskt inte ihåg. Min tolkning är att tjejerna knappast blivit bättre på matte utan pojkarna sämre. Där ser man vad all satsning på tjejer i skolan gör…

   Svara
 35. Gorby

   /  11/10/2017

  Svara
 36. Gorby

   /  11/10/2017

  ”Logik och konsekvenstänkande bygger på systematik och tydliga regler. Det är principer som också hela det vetenskapliga synsättet bygger på. När det gäller relationer, det sociala, finns det däremot inga bevisbara rätt och fel. Där finns bara åsikter och känslor. Det jag ser är att vi i Sverige hamnar allt mer i det senare, oavsett samhällsområde.”

  ”Inom politiken i Sverige har betydelsen av emotionella argument ökat. De senaste åren har debatten på riksplanet närmast blivit en karikatyr. Det är som om den inte längre sker här på jordklotets yta utan i ett parallellt universum. Hur migrationsfrågan hanterats är ett typexempel. Betydelsen av något bedöms i högre grad utifrån var något sägs och av vem än det faktiska innehållet och vilka implikationer det har rent konkret.

  I landets högsta beslutande församlingar praktiseras öppet mobbing där vissa partier ges stämplar som paria. Oavsett vad de gör och säger behandlas de likadant. Inte bara de politiska aktiva får smaka på sleven utan även privatpersoner eller andra initiativ som kan hota konsensus. Allt för att signalera till resten av flocken att det enda som godtas är ”rätt” bemötande av elementen. Mina tankar går här till klick-bildningen bland tjejer i skolan. Målet är att hålla ”dom andra” utanför genom maktbeteende i form av subtila signaler och syrliga markeringar.”

  ”Ett typexempel på social makt är det värdegrundsarbete som i dag är högsta mode. Gemensamma regler på ett papper som ger sken av att vara rättvisa och logiska. De betyder dock inget förrän uttolkandet görs. Uttolkandet görs av dem som sitter på makten och utgör därmed inget som helst skydd för den enskilde som kan anklagas för att ha brutit mot dem. Med andra ord är det ett verktyg som kan användas hur som helst, när de vid makten anser det behövs.”

  ”Nu har jag spekulerat friskt här ovan, vilket säkert irriterat många. Men även om vi helt bortser från alla galna associationer och generaliseringar ovan kan ändå frågan ställas: Vad händer när ett ”mjukt” omhändertagande-samhälle som vårt svenska, möter helt andra kulturer och ageranden som bevisligen existerar idag på andra ställen på jordklotet? Sådana kulturer där makt inte är något man får till skänks av generösa människor, utan något man tar sig. Såna kulturer där mjäkiga lagar och regler tas som en signal om att de får rundas. Kulturer av sträng religiositet och dogmer. Kulturer där könen skiljs åt från barnsben och kvinnor säljs som prylar. Där våld verkligen anses vara ett legitimt sätt att utöva makt.

  Vem vinner denna ”kamp”? En ledtråd kanske ligger i att det i historien har funnits väldigt få samhällen som styrts av kvinnor.”

  Svara
 37. Gorby

   /  11/10/2017

  Värdegrundsföreläsning av Soran Ismail, 110 000:- …

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/10/2017

   110 papp för ett enda ståupframträdande betalt av Örnsköldsvik skattebetalare ?

   Enligt artistguiden så motsvarar det 2 uppträdanden av Mikael Wiehe med band . Örnsköldsvik ! You have been ripped off !

   Då hade ni kunnat sjunga Titanic i kör med tända lyktor 2 gånger under helgen, OCH tycka att det är helt ok att bli rånade på skattepengar för att finansiera en utopi…

   Svara
   • Melmac

     /  11/10/2017

    Wiehe, den största bluffen söder om Texas!
    https://uvell.se/2016/12/05/kapitalism-ftw-wiehe/

    Svara
    • Jan

      /  11/11/2017

     Nå, Wiehe skulle inte ta 110 000 kronor för en föreläsning. Förmodligen skulle han ställa upp gratis (omkostnader betalda såklart). Det har han ofta gjort förut. Däri ligger skillnaden mellan Wiehe och skojaren Soran.

     Svara
     • Melmac

       /  11/11/2017

      Nej han tar endast 65000, som Dreadlock syftade på. Man får nästan 2 Wiehe för en Soran. Att han ställer upp gratis är nog uteslutet ned tanke på att det inte går någon nöd på honom enligt siffrorna i länken. Möjligen vid KPLMr årsträff eller nått.

  • Jan

    /  11/11/2017

   Kommunstyrelsen bör väl rimligen ställas till svars för den saltade fakturan. Och allrahelst avgå. 110 000 kronor för en timme med Soran. Jag skulle inte bevilja den styrelsen ansvarsfrihet. Summan är stötande. 15 000 kronor skulle jag inte sagt något om men 110 000 kronor för en föreläsning är inte försvarbart för en kommun. Undrar om de fick några tips om hur man lurar unga kvinnor till sex? För det är väl det han sysslar med i verkligheten?

   Svara
 38. Gorby

   /  11/10/2017

  Svara
  • Jan

    /  11/11/2017

   Kultursektorn är den mest politiserade sektorn. Där kan man verkligen tala om en filterbubbla. Ta SVT:s Kulturnyheterna till exempel. Kan väl bäst beskrivas som en kulturmarxistisk cell.

   Svara
 39. Motkraft

   /  11/11/2017

  Vad gäller #metoo så givetvis så faller det största ansvaret på männen som använt sin makt och gjort de kränkande handlingarna.

  Men en del av ansvaret faller också på kvinnor med makt på olika nivåer. Råkade zappa förbi Opinion Live på SVT just som Regina Lund förklarar hur ansvaret ligger på män med makt osv, dvs helt relevanta åsikter.

  Så körs en bandad intervju med producenten Peter Aalbaek Jensen där han i princip erkänner just att han utnyttjat sin makt för att tillåta sig själv ”vara man” och klappa unga kvinnliga praktikanter på baken. Något han aldrig kommit undan med om inte just haft makt över vem som får chansen att jobba inom branschen. Och för att han är ”känd”.

  Efter intervjun visats inträffar något mycket märkligt. Regina skrattar till och säger ”Män som Peter Aalbaek är inte problemet” följt av ett försvarstal för just Peter Aalbaek och andra ”trasiga genier”.

  Jag tycker detta illustrerar de två sidorna av problemet. Män som beter sig illa för att de kan det. Och kvinnor som har en position att kunna säga ifrån och att kunna stödja sina mindre etablerade medsystrar. Men som istället ser upp till dessa männen med makt, status eller som är ”kända”. Döljer och trivialiserar männens övertramp.

  https://www.svtplay.se/video/15854671/opinion-live/opinion-live-sasong-3-9-nov-22-00

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: