Hamra in propaganda

Man hamrar in propaganda via alla tillgängliga kanaler i Sverige, det senaste jag lagt märke till är att RFSL, RFSU och liknande är inne på Forum för levande historia med sin propaganda. Forum för levande historia är en myndighet. Materialet har funnits ett tag och jag antar att andra har nämnt den innan.

BRYT! är material som är tänkt att användas bl a i skolor och hittas på Forum för levande historias webbsida. Om det används av elever också vet jag inte men jag kan tänka mig att de säkert på nåt sätt kan trycka in den i sexualundervisningen på något underligt sätt.

Nu kan man tro att materialet handlar om att man ska acceptera och tolerera andra människor men så är det inte alls. Det står att det är ett metodmaterial OM normer i allmänhet och heteronormen i synnerhet. Det är inte sant, det är inte alls OM utan endast MOT. Det är enbart propaganda MOT. Inget annat.

Den som finns nu är 3:e upplagan men tycker det är lite intressant att de hållit på med detta sen 2005

Bland alla där så kan man se att pedagogisk ledare för 1.a upplagan är Sandra Dahlén. Kommer ni ihåg henne? Hon var med på Aktuellt för ett tag sedan och MATADE ut vänsterextrem propaganda i samband med att SVT skulle läxa upp folket om att de hade sex på ett felaktigt sätt

Enligt Dahlén så är det bl a samhälleliga förklaringar och en ”samlagsnorm” som orsakar det sk ”orgasmglappet”. Hon undrar också varför man fortsätter att ha sk ”piv-sex”. Man frågar henne om det är vettigt att göra kopplingen sex och politik, hon svarar ”JA ALLTID!”. Och det finns mycket mer…

Men BRYT! var det, de är som sagt inte så intresserade av acceptans, hänsyn, förståelse och tolerans, att de sakerna är det viktigaste utan de är mot rätt och slätt. Man tar inte upp en enda positiv sak med t ex den sk ”heteronormen” eller att ett land utan normer förstörs lika effektivt som om man droppar kärnvapen över det. De trycker ingenstans på att normer är helt nödvändiga och inte har uppkommit för att kunna jävlas med folk utan faktiskt är nödvändiga.

Eller jo, på ETT ställe. I början skriver de så här

Vissa normer som handlar om hur vi ska bete oss tillsammans med andra människor är positiva – som att vi inte ska spotta varandra i ansiktet eller gå in i andra människor på gatan.

Det är det enda jag har sett om att normer faktiskt är något nödvändigt och bra. Det är bara vissa som är positiva enligt dem. Men resten, 120 sidor, är alltså MOT.

Direkt efter kan man läsa det här

Jag bortser från deras löjliga trams om kläderna, den tog jag med bara för det ÄR löjligt trams. Men kolla i slutet, där slår man fast att människor som inte är vita utsätts för diskriminering på arbetsmarknaden eller i skolan. Och att vita då automatiskt får privilegier för att de ser ut som de gör. Med deras tänk så är det helt omöjligt att inte diskriminera om man är vit. Och att de som inte är vita alltid blir diskriminerade. Och man aldrig komma åt diskrimineringen heller med mindre än nackskott eftersom det ju sitter i huden och etniciteten?

Sen är det kort om att normer förändras och så står det så här

Samtidigt hänger mycket kvar: Sverige har till exempel aldrig haft en kvinnlig statsminister och kvinnor tar fortfarande ut den största delen av föräldraledigheten.

Det är alltså normer som gjorde att den kvinna som varit närmast, Mona Sahlin, är en fifflare som har enormt svårt att hålla isär det egna från andras?

Jag skrev att man ingenstans trycker på att normer inte finns för att jävlas, de har faktiskt nämnt det på ett ställe

Att normer bidrar till att vissa personer och grupper får fördelar gentemot
andra handlar inte om elakhet eller illvilja. Ofta är det så att man följer
normer utan att tänka på det. Det kan handla om att man frågar en tjej om
hon har en pojkvän och på så sätt förutsätter att hon skulle vara hetero-
sexuell, eller att man antar att en person som är mörkhyad inte är svensk fastän den har bott i Sverige hela sitt liv.

Så där. Och ett jätteproblem tydligen att fråga om en tjej har en pojkvän. De flesta anser det nog vara en ren skitsak.

Den ovan tog jag med mest för det där lilla ordet ”muslimer” där. Det är nämligen genomgående muslimer som nämns som exempel. Judar är t ex inte med en enda gång. Också ett TYDLIGT tecken på att det är vänsterextremister som skrivit ihop det, de är nämligen rätt många vänsterextremister som inte gillar judar alls…

Jag har visat exempel på saker de smyger in som ska ses som självklara

Kunskap om avvikarens situation är helt enkelt inte tillräckligt för att skapa rättvisa villkor. Om man ser till kvinnors villkor känner de flesta till att de är sämre än mäns, och alla har någon gång under sitt liv träffat en kvinna.

Ännu ett exempel.

Det behövs även kunskap om hur normer och makt fungerar för att kunna
förändra samhället i grunden.

Och så lite revolutionärt också. Förändra samhället i grunden…

Ett exempel på hur absurda de är. Allt ska alltid anpassas för alla. Istället för att de som ev har problem och behöver hjälp säger till så ska det anpassas in absurdum. Jaha, vad gör de om de har 8 olika språk i klassen då och de förstår svenska för dåligt? Ska materialet då tas fram på 8 språk till alla? Och om 3 av dem ser skitdåligt? Tänk när sånt här ska in i stora organisationer…

Lite om regler för när man ska prata, lyssna osv i gruppen.

Och så ”Må-bra och pronomenrunda” såklart…

Rundor är en metod som har utvecklats och använts av feminister i olika sammanhang.

De förklarar var ”rundor” kommer från.

De beskriver hur de anser att normer fungerar. Som man kan se har de smugit in en del annat i den sk ”heteronormen”, eller i alla fall sånt som ska vara starkt förknippat med den. Man har klämt in hudfärg, funktionsförmåga och klass också.

Man ska titta på bilder och gissa vilka som är hetero. Har sällan sett en så meningslös grej. Ett klipp där man får höra dem prata och se dem röra sig däremot, DET hade varit en annan sak.

Jag tycker det är intressant att se vad de har med som exempel, ”macho” och ”manlig” men för kvinnor är det inte motsvarigheterna utan ”smink” och vanlig tjej”. Det är såklart ingen slump att de väljer just sådana exempel.

Bilderna igen. Ja hur kommer det sig att vissa relationer ”uppfattas” som mer sannolika än andra… Vilket mysterium! Fast man kan ju undra en sak, har de som inte tillhör den sk ”heteronormen” andra krav på boende? Duger inte en vanlig lägenhet åt dem? Och det måste verkligen vara ett mysterium för de som författat den här boken varför de flesta böcker och filmer handlar om en parrelation…

Undvik gärna att tala om par och fråga istället efter relationer, men gör
inte någon poäng av den åtskillnaden eftersom det handlar om att få syn på vilka relationer man tar för givet. Det handlar om vilka ord du väljer när du ger instruktioner till deltagarna. Om du undviker att tala om par i instruktionerna ger du möjlighet för deltagarna att välja relationer mellan fler än två och skapar på så sätt utrymme för att sedan diskutera tvåsamhetsnormen som oftast visar sig vara väldigt stark i valen av relationer.

Nu är det ”tvåsamheten” som är i skottgluggen. Återigen ska man nästan bajsa på sig när man pratar dessutom. Man kan nästan misstänka att de helst vill ha ha in det nya fräscha i materialet i stället för det gamla unkna med en mamma, pappa och barn.

Skriv upp stödord utifrån vad deltagarna säger och sammanfatta genom
att läsa upp stödorden högt för alla. Diskutera sedan hur det kommer sig
att människor ofta parar ihop personer från samma grupp eller kategori
med varandra, till exempel vita med vita, personer utan synliga funktions-
nedsättningar med varandra, medelklass med medelklass. Diskutera också
varför det oftast är just par som bildas och inte relationer där fler än två
lever tillsammans?

Man har alltså bilder som visar att det är helt meningslöst att leta efter t ex homosexuella men författarna förväntar sig att samma bilder tydligt ska kunna visa om några tillhör medelklassen? På riktigt? Bilder? Och undrar vad författarna själva egentligen tror om varför det oftast bildas par…? Blir de verkligen förvånade och utbrister ”Det är de där jefla normerna som ligger bakom!”?

Här smyger de återigen in ett påstående.

Man ska sitta i ring och prata om schablonbilden av en kvinna resp man och sen ska man härma schablonerna. Rätt löjligt och meningslöst anser jag. Mest för att INGEN är en schablon. Och en typisk grej som jag hade totalvägrat ställa upp på i skolan.

Men verkligheten är LÅNGT ifrån så svartvit som de i sitt propagandamaterial vill göra gällande. Man kan se att de matar på med de extra grejerna som de ville trycka in. Man dunkar på med det hela tiden. Intersektionalitet är det magiska ordet.

Man ska fylla i ord i ramarna

och för säkerhets skull så har författarna i förväg bestämt att fler ord i ”killramen” ska värderas högre och att man ska fråga om just det. Och återigen det där extra som de har tryckt in.

Ni vet de där påståendena som de har smugit in här och där?

De blir mer och mer oblyga med dem kan jag säga. Nu är det inte bara att de smyger in dem, nu ska ledarna dessutom tala om att så här är det. De ska vara TYDLIGA med det t o m. Man ska PEKA på det.

Sen ska man gå vidare

Man ska säga vad t ex tjejer kan göra som inte är tjejigt och som killar gör, som exempel så har de ”snusa” och ”slåss” som killar tydligen gör. Killarna ska t ex prata om ”sminka sig” eller ”le mycket”. Jag kan tänka mig många andra saker utom just de som faktiskt kan stå i de där ramarna. Men det kan uppenbarligen inte författarna. Undrar egentligen vem som är fastlåst i stereotyper och fördomar?

Sen ska man alltså diskutera. Och återigen smyger man in ett påstående, det där om att ”ta plats”.

Sen följer de där mångfaldiga bilderna som jag har nämnt.

Jag har ju sagt att det är vänsterextremister som författat boken?

I det här avsnittet blir det väldigt tydligt. Om det inte varit tillräckligt tidigare alltså.

Hela det här avsnittet är endast en attack på den vanliga familjen med mamma, pappa och barn. Och man tar hjälp av högerextremisternas budskap. Man vill alltså förknippa vanliga sunda tankar och åsikter om en vad en vanlig familj är med nazister. Ni tror jag skojar, eller hur? Vänta bara…

I politisk propaganda så visar man vad man är emot snarare än vad man är för. Ungefär som hela den här boken som enbart är emot i stället för att vara för acceptans, hänsyn, tolerans och förståelse…?

Som sagt, ni trodde jag skojade va?

Där är bilden som finns på sid 46. Avsnittet handlar alltså om familjer.

Nästa bild är från Nationalsocialistisk front.

Observera, avsnittet handlar fortfarande om den helt vanliga familjen med mamma, pappa och barn.

Tredje bilden kommer från en kristen organisation.

Där är bilden från den kristna organisationen.

Vad gör RFSL, Forum för levande historia och alla andra extremistiska organisationer och människor som är med och har tagit fram materialet här egentligen?

Jo, de försöker banka in bilden att om du anser att ett barn behöver en mamma och en pappa så är du en kristen typ. Eller en våldsam nazist. Det är alternativen som finns enligt RFSL, RFSU, Forum för levande historia mm.

Att det skulle vara helt jävla normalt och viktigt att ett barn har en mamma och en pappa och att det har evolutionärt visat sig vara mest framgångsrikt nämns inte alls av Forum för levande historia. Tanken verkar inte ens ha slagit dem. Lesbiska- eller bögsamhällen finns liksom inte någonstans på jorden. Kan i o f ha uppstått typ 10 100 före Kristus men försvann i så fall igen ca 100 år senare utan att ha visat sig framgångsrika på något sätt men främst försvann de nog för att de dog ut…

Sen blir det poängjakt. Allt går ut på representation såklart.

Allt handlar om representation alltså…

Nästa kapitel är ett möte med heteronormen. och  man tar upp två berättelser från lesbiska kvinnor.

En av dem kommer från en Sanna, jag tar med första stycket bara. Hon tycker det är skitkonstigt att folk blir förvånade när hon är intresserad av en tjej efter att tidigare varit ihop med 4 killar och 0 (NOLL) tjejer. Då frågar de där jäkla HETEROFASCISTERNA minsann! Det ovan är också ett TYDLIGT exempel på vad som är problemet med de här sk ”normkritikerna”. Skitsaker verkar vara enorma problem för dem. Jo, det är en skitsak som hon tar upp ovan. Alla triviala saker blir oöverstigliga problem för dem. Hennes kompisar har inte krävt bevis för någonting, hon själv däremot har serverat ”bevis” för en sak och sen är det helt plötsligt tvärtom, då undrar folk vad som händer bara. Är det någon man känner så undrar man lite mer bara. Det är helt normalt. Socialt samspel kallas det. Och att bry sig.

Hon skriver om besök hos gynekologen och återigen blir en SKITSAK enormt viktig.

Hon nämner dock mest triviala skitsaker.

Nästa kapitel handlar om makt! Det där med att motverka orättvisor i samhället, jag skulle säga att tolerans, hänsyn, acceptans och förståelse är det enda sättet. Det finns inget annat sätt. Det som RFSL, RFSU, Forum för levande historia osv vill göra kommer inte att funka utan kan bara misslyckas. Det senaste exemplet på det misslyckandet kan vi se i Venezuela. För det är vad propagandan handlar om egentligen.

Nu har man tagit ett steg till och lagt till ett ”exempelvis” framför harangen. Antagligen för att hålla öppet för ännu fler saker.

Och om de i gruppen inte diskuterar på rätt sätt om rätt saker så ska såklart chefen styra upp. Vore ju dumt om de inte tog till sig av propagandan!

Den här delen är helt bisarr. Jag tar med hela så får ni själva se här

Tror de verkligen att folk pratar sådär om vardagssaker?

Har ni sett så bisarrt? De tror att tolerans, hänsyn, acceptans och förståelse handlar om att man hela tiden säger vad man accepterar och tolererar till andra människor. De verkar totalt sakna social kompetens!

Handlar alltså om att säga ifrån. Börjar med en från Oivvio Polite.

Inledningen från hans text. Vet ni vad som slår mig? Att det verkar vara skrivet av en äkta rasist där hudfärg och gruppegenskaper står i centrum. Han har dessutom haft de här tankarna sen han var fem…

Sen är det ”Queermanifestet.

Och ”Cis” som är skriven av ”Transmilitanta Brigaden”…

Sist men inte minst är det en ”Crip-aktivist” som hållit brandtal om tillgänglighet. Visste ni ens att det finns nåt som kallas ”Crip-aktivister”? De vill att man ska bygga om hela samhället, att hela samhället, överallt, ska anpassas efter dem.

Efter man har läst texterna så kan man göra ”Cis-testet”. T ex gå på stan och hålla en person av samma kön i handen för att känna hur det är att bryta heteronormen. Nej, det skulle man inte alls känna eftersom om t ex jag gjorde det så skulle det vara extremt fel för mig redan från början, det skulle inte vara jag och det skulle prägla alltihop. Man kan inte ha ett sådant ”test” alls. Eller man kan ha det om man vill men det säger absolut ingenting.

Sen har de övningar om att komma ut som cis-person…

Återigen smyger de in ett påstående.

Sen ska de leka med rollkort.

Övningen »Ett steg fram« kan göras på många sätt och kallas i vissa
sammanhang för »Privilege Walk«. Det är en metod som har utvecklats
och använts av feminister i olika sammanhang.

Idén kallas också ”Privilege walk” och används av feminister i olika sammanhang. Såklart.

Sen finns det en del mer också men jag tycker det räcker så här…

Om man själv inte är tillräckligt bekväm med indoktrinering eller propaganda så kan man såklart hyra in proffs på det!

Kan också nämna att det finns en ordlista och en ”Gå vidare”-lista. På Gå vidare-listan hittar man t ex Mattias Gardell under ”facklitteratur”, det handlar om ”islamofobi”. Men där finns även en hel del annat också…

Det som slår mig är att de antingen inte alls förstår hur ett samhälle fungerar. Eller så vill de inte förstå. De förstår inte att det finns orsaker till att normer finns. De förstår inte att de är nödvändiga. De förstår inte evolution det minsta lilla. Eller vill inte förstå. De verkar inte förstå hur människor fungerar socialt. Eller vill inte förstå. Osv.

De förkastar det som förmodligen är den enda lösningen till förmån för ideologiskt trams. Skitsaker blir livsviktiga. Det går inte att byta ut normer som om man byter en glödlampa. Utan normer skulle samhället braka ihop på nolltid. Det är vad de vill mixtra med.

Jag kan lätt förstå att normer kan vara ett problem för vissa. Men lösningen är inte att försöka bli av med de normerna utan att se till att det finns utrymme även för avvikare från normerna. Hänsyn. Förståelse. Det är nog den enda vägen. Och det får man inte genom materialet som vi ser ovan. Allt är bara MOT. Inget är för. 120 sidor som bara är MOT det som ser till att samhället ändå fungerar som det gör och har sett till att det ser ut som det ändå gör. Enligt dessa 120 sidor så är allt med den sk ”heteronormen” bara mörker och elände. Allt är bara skit. Man verkar inte förstå att den, med allt vad den innebär och ingår, är praktisk för den stora majoriteten. Inte varje liten sak i den men i det stora hela. Man bortser från det i någon slags naiv dröm om Utopia.

Man vill inte ens unna barn att växa upp med en mamma och en pappa. Man tycker det är dåligt. Man tycker det är så dåligt att de som tycker det är bra är antingen djupt kristna eller anhängare av Nationaldemokraterna och Nationalsocialisterna enligt Forum för levande historia. Så dåligt är det att tycka att barn bör ha en mamma och en pappa.

Jag har dock våldsamt svårt för att förstå vad sånt här material gör på myndigheten Forum för levande historia…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

153 kommentarer

 1. Rikard

   /  11/11/2017

  Hej.

  Sparta lär ha varit ett för våra dagar normbrytande samhälle.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. Och detta är alltså en MYNDIGHET? Skrämmande. Återigen en god anledning att ställa Leif Östlings kloka fråga.
  Intressant att de anser att ”killramen” ska placeras högre än ”tjejramen”. I deras egen värld är det ju faktiskt tvärtom, med ”matchokulturen” och allt. ALLTING som de betraktar som manligt är ju negativt och deras egna exempel ”slåss och snusa” är knappast positiva…

  Svara
  • Jag tror att efter #MeToo att vi kan konstatera att dessa människor har oftast sunkiga erfarenheter av män, eller är ett manligt svin, så de antar att deras egen världsbild är allmängiltig.

   Svara
   • Ja, men det ändrar väl inget? Min poäng var ju att de ansåg att den manliga ”ramen” betraktades som ”högre” än den kvinnliga, dvs. att manliga saker var coolare än kvinnliga. Men det tycker de ju inte, så hur menar de egentligen?

    Svara
 3. hllviken

   /  11/11/2017

  Instämmer helt med artikelförfattaren ovan!

  Svara
 4. ”Crip-aktivist”?

  Påminner mig om det där avsnittet av South Park när Jimmy och Timmy gick med i ”The Crips”…

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Crips

  Svara
 5. Daniel Hammarberg

   /  11/11/2017

  Så nu har det alltså blivit uppenbart att Forum för levande historia är ett propagandaorgan – ett vänsterextremt sådant, som försöker undergräva de fundament vårt samhälle bygger på. Man har tidigare sett det genom att de försökt sammankoppla all nationalism med förintelsen, men då var det ju mer begränsad omfattning hos propagandan – nationalister är ju förstås redan ”högerextremister”. Nu har det dock blivit klart att alla som värnar om den traditionella kärnfamiljen, könsroller och dylikt, helt enkelt vill känna sig som sitt biologiska kön, också är ”högerextremister”. De kan ha skjutit sig själva i foten genom detta – får hoppas det leder till att vi kan få bort dem som myndighet. För propagandaorgan ska inte få utgöra myndigheter, eller få skattemedel överhuvudtaget.

  Svara
 6. Frida Gustavlin

   /  11/11/2017

  Och givetvis inte ett pip om de absolut mest patriarkala fenomenen i sverige för tillfället, dvs islam och kuridsk hederskultur.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/11/2017

   Romerna är ganska duktiga på det där också.

   Svara
  • Tor

    /  11/11/2017

   Dåligt;
   Mamma, Pappa och barn.
   Bra;
   Mamma, Mamma, Mamma, Mamma, Pappa och baaaarn

   Svara
 7. Bamse

   /  11/11/2017

  Så hela alfabetssoppan av människor är jättefina som dom är – men inte jag?

  Allvarligt talat, hur kan dom ens tro att dom ska övertyga någon med den retoriken?

  Hade det varit krav på att klara av sådan här ”utbildning” i skolan hade jag aldrig fått något betyg.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/11/2017

   ”It is ok to be white”

   Svara
  • Kalle

    /  11/11/2017

   ”Jag är jag” så länge du inte råkar vara vit, heterosexuell och man. För då är du enbart dessa medfödda attribut och inte en person/människa/individ där det räcker med att säga ”jag är jag”.

   Svara
 8. Dan

   /  11/11/2017

  Heder till den som har orkat läsa igenom hela BRYT! Och hittat all idioti. Finns det verkligen något företag som använder sig av matrialet och har sådana här övningar / kurser? (Kan tänka mig att någon galen myndighet kanche använder det) Skulle min chef ens föreslå en sådan här kurs skulle jag omeldebart säga upp mig.

  Svara
  • MiT

    /  11/11/2017

   Statliga bolag, myndigheter, kommunala bolag, landsting, skolor osv. Det är för dem detta har tagits fram i första hand. Och frågan är om de inte är tvungna att använda sånt här när det finns.

   Svara
   • Väl använda skattepengar eller fullständig idioti? Välj. Nej, vi fick ju inte välja. Det är skrämmande hur våra gemensamma pengar används.
    Sånt här visar att skatteintaget är alldeles för högt.

    Svara
  • Dreadlock

    /  11/11/2017

   Hela detta trams skulle inte göra någonting alls ( förutom att kursdeltagarna är utsatta för fördummande 3-4 timmar) om det inte vore för :

   1. Finansieringen. Det tycks formligen regna skattemedel över dessa kursanordnare.
   2. Den väldig obekväma insikten att majoriteten av dessa föreläsningar/Spex är obligatorisk närvaro. På betalt arbetstid. Sorans lilla spex kostade inte bara 110 papp, den kostade också kommunen för att betala vikarier när den ordinarie personalen besökte en stå upp kväll med obligatorisk närvaro. En dröm för en företagare i den branchen. Ett garanterad gage som är 3x marknadspriset, för en publik som är utkommenderade.
   3. Den MYCKET obekväma tanken att detta bara är en generalrepetition på några års sikt innan en hel del av dessa intellektuellt utmanande doktriner blir lagstiftande riktlinjer för att ta itu med personliga egenskaper som hudfärg, kön och klass i relation till den givna maktpyramidens tolkningsmodell . Vi är ju bara en hårsmån ifrån att skapa en . ( Ontario i Kanada har redan sjösatt sin bill c 16 )

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/11/2017

    Tillägg…

    Mitt i all denna röra av personliga markörer ( Klassbakgrund, kön , sexualitet och hudfärg) Så hör man aldrig nuförtiden vikten av att istället odla kompetens, meriter , erfarenhet och insikten att en organisation med högt i tak vinner på walk over över varje idiotvärdegrund som värdesätter helt fel egenskaper till att börja med.

    Man kan väl påstå att vänstern har hittat ett nytt narrativ för att dramatisera kampen för ett ” rättvist ” samhälle, den här gången är det så tydligt att någorlunda förnuftiga människor går omkring med en ständigt tänt politisk humör och känslighet för vad idiotin ( Som hen betalar dessutom för) kan hittas på imorgon. DET är POSITIVT ! Det har inte alltid varit så.

    Har oftast frågat mig själv, vad det tjänar till att skriva kommentar efter kommentar på olika bloggar ( Nu snart under 15 år som kritiserar den värdegrundstekniska utvecklingen) Men nu personligen känner jag att det varit värt det. Fler och fler ansluter sig, genom privata bloggar bl.a. och drar initialt ett oerhört lass ouppklarat material avslöjande av material som aldrig annars hade kommit till allmänheten.

    Tack igen MiT. Jag beundrar din produktion , din målmedvetenhet och ditt mål.

    Svara
    • Senior

      /  11/11/2017

     Dito!

     Svara
    • hllviken

      /  11/11/2017

     Trägen vinner… hoppas jag 🙂

     Det måste finnas en brytpunkt där tillräckligt många informerade svenskar anstränger sig för att reformera detta sjuka system.

     Svara
    • ”Mitt i all denna röra av personliga markörer ( Klassbakgrund, kön , sexualitet och hudfärg) Så hör man aldrig nuförtiden vikten av att istället odla kompetens, meriter , erfarenhet och insikten att en organisation med högt i tak vinner på walk over över varje idiotvärdegrund som värdesätter helt fel egenskaper till att börja med.”

     Ja, vad hände med att det inte skulle spela någon grund vilken bakgrund man än är från? Jag börjar bannemed bli en bögkonservativ.

     Svara
 9. Pelle2

   /  11/11/2017

  Verkligen helt sjukt !

  Hur skall man kunna ha ett fungerande samhälle om alla skall gå och be om ursäkt hela tiden, samhället skall anpassas efter ett fåtal istället för majoriteten,man inte skall kunna utgå ifrån att t.ex en människa känner sig som det kön de ser ut att ha utan man skall varje gång fråga vilket kön dom tycker sig ha.

  Det är ju också sjukt att dom så hårt sparkar på oss heterosexuella medan homo eller bisexualitet skall ses som något bättre därför att det avviker från normen.

  Vår sexualitet har inte ett skit med normer att göra utan om biologi och människans överlevnad att göra. Det är ju en sak att vi som är heterosexuella inte skall behandla homo och bisexuella illa men en helt annan att vi utifrån det inte skall kunna utgå ifrån att de flesta vi möter faktiskt är heterosexuella eftersom det faktiskt är så det ser ut. Det kan inga idioter till normkritiker radera bort hur gärna dom än vill.

  Normer uppstår därför att människor i grupp har kommit fram till att de fungerar för det stora flertalet och inte för att förtrycka vissa grupper. Dom här så kallade normkritikerna vill egentligen bara ersätta de rådande normerna med sina egna och genom det skaffa sig makt över oss andra.

  En vänsterrevolution genom ord och genom att förtrycka dom som har avvikande åsikter.
  Det senare är ju och för sig klassisk kommunism…
  Håller med om att denna propaganda inte hör hemma i Forum för levande historia eller egentligen någon annanstans heller!!
  Dom här sjuka människorna måste ifrågasättas hela tiden innan idiotin tar över samhället totalt.

  Svara
  • Senior

    /  11/11/2017

   Exakt så.
   Denna passage förtjänar att lyftas ut och exponeras ytterligare:

   ”Dom här så kallade normkritikerna vill egentligen bara ersätta de rådande normerna med sina egna och genom det skaffa sig makt över oss andra.

   En vänsterrevolution genom ord och genom att förtrycka dom som har avvikande åsikter.
   Det senare är ju och för sig klassisk kommunism…”

   Svara
   • Pelle2

     /  11/11/2017

    Ser att att jag missade I i i och för sig klassisk kommunism 🙂
    Men annars är det en av de centrala delarna i mitt inlägg.
    Så tack senior !

    Svara
   • Senior

     /  11/12/2017

    Fast de kommer i och för sig inte bry sig ett dugg om några normer om de får makten.
    Det är bara dimridåer för att få (röster) sympatier från dessa målgrupper.

    Alla kommer att få samma inskränkningar om de får makten, var så säker.

    Den enda norm som kommer att råda är den ”socialistiska” värdegrunden som den store ledaren godtyckligt bestämmer från dag till dag beroende på humör. Vi har sett det förut.

    Svara
 10. Pelle2

   /  11/11/2017

  Ot:
  Anne Heberlein sågar dåren Fridolins skönmålning av skolan.
  Han slår sig för bröstet över en undersökning om elevers samhällsvärderingar, som många stora länder inte ens brydde sig om att delta i,och menar att detta visar att skolan är på rätt väg.
  Att kunskapsnivåerna sjunker, tjejer når bättre studieresultat än killar, svenska barn når bättre studiresultat än barn från familjer med invandrarbakgrund och barn från ekonomiskt starka familjer når bättre resultat än barn från familjer med svag ekonomi.
  Därutöver förekommer sexuella övergrepp, hot om våld, faktiskt våld,bråk och stök med mera på daglig basis.
  Trost allt detta är Fridolin nöjd…

  Hon avslutar med följande:
  ”Ordning och reda måste upprättas i skolan. Då följer trygghet och med det arbetsro, för både elever och lärare. De grova övergrepp som begås mot både lärare och elever måste stoppas. Den elev som hotar en lärare, sexuellt ofredar en klasskamrat eller misshandlar rektorn bör, givetvis, omedelbart stängas av från skolan. För att komma till bukt med problemen bör det skapas miljöer som med kort varsel kan ta emot den elev som straffat ut sig i den reguljära skolan. Den som bryter regler och lagar ska straffas. Det, Fridolin, är värderingar i praktiken, handlingar istället för fagra ord.”

  https://ledarsidorna.se/2017/11/skolan-och-vardeavgrunden/

  Svara
 11. Pelle2

   /  11/11/2017

  Lite mera OT:
  Johan Westerholm beskriver att Miljöpartiet trycker på sossarna för att de ungdomar som inte hade fyllt 18 år när de kom till Sverige under flyktingkrisen 2015, skall få stanna.
  Enligt Westerholm har diskussionerna hamnat på statministerns kansli hos samordningsenheten.
  Han menar att sossarna inte har råd med ännu en kappvändning i flyktingfrågan och min personliga reflektion är att MP desperat behöver vinna röster bland godhetspostlarna för att inte ramla ur riksdagen vid nästa val.
  MP skiter förmodligen totalt i att det är kommunerna som får ta ännu en ekonomisk och praktisk smäll så länge dom kan dra till sig nya röster….

  https://ledarsidorna.se/notis/notis-socialdemokraterna-har-ingen-marginal-for-en-tvarvandning-till/

  Svara
 12. Pelle2

   /  11/11/2017

  OT:
  Skämtbloggen ingångsvärden skojar med allt snusk och snask inom kultur och medievärlden:
  http://ingangsvarden.blogspot.se/2017/11/kulturkladd.html

  Svara
 13. Pelle2

   /  11/11/2017

  Bloggaren i otakt påminner om Ygemans påstående förra hösten att Dan Eliasson skulle få sex veckor på sig att ,till årskiftet mellan 2016 och 2017, att leverera ett bättre resultat.
  Underförstått att annars skulle Eliasson få sparken.
  Är det någon som tycker att Eliasson har lyckats och vad var Ygemans uttalande värt ??
  Bloggaren i otakt satte den träffande rubriken femtio veckor av noll på inlägget.

  Fast Eliasson följer väl bara Fridolins exempel. Fridolin skulle ju leverera en fungerande skola på 100 dagar. Nu har det väl gått 1000 dagar..

  http://iotakt.se/femtio-veckor-av-noll/

  Svara
  • Nollor har väl ingen betydelse?

   Svara
   • Pelle2

     /  11/11/2017

    Eliasson och Fridolin är väl utsatta för de förtryckande normerna avkrävas ansvar, hålla vad man lovar och mena vad man säger och skiter helt normkritiskt i att leverera något av värde…
    Med andra ord sanna hjältar i normkritikernas värld 🙂
    Det enda som talar emot dom är väl att dom är vita, medelålders, heterosexuella män.

    Svara
   • Sälungsjobbaren

     /  11/12/2017

    Jo, nollor har stor betydelse, särskilt när de är ministrar och rikspolischefer…

    Svara
 14. Rikard

   /  11/11/2017

  Hej.

  En normkritisk* tanke:

  Är det moraliskt rätt att skattemedel går till sådant som ”Bryt!”?

  Det finns ju här i kommentarsfältet många röster som hyllar skattepolitiken på moralisk grund. Anser ni att det är etiskt och moraliskt rätt att skattemedel kan och får användas till sådant här?

  Juridiskt är det ju sannolikt korrekt, varför jag i förväg vill påpeka att jag som vän av skattesänkningar och lagstadgade begränsningar av statens möjligheter att beskatta finner detta vara ett mycket bra bevis på varför just begränsningar av statens rätt och möjligheter att beskatta och spendera skattemedel är av nöden, och dessutom är moraliskt och etiskt försvarbara.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS *Normkritiskt då normen i Sverige är att staten inte gör fel i hur den spenderar skattemedel; den råkar endast ut för olycksfall i arbetet. DS

  Svara
  • Junior

    /  11/11/2017

   Svara
   • Tor

     /  11/11/2017

    Att slösa bort skattekronor borde likställas med ekonomisk brottslighet.

    Att till exempel pumpa in så mycket pengar i skolan och inte få ut något resultat. Lösa det hela med att pumpa in mer pengar.
    Att först ge miljöpremium till små dieselbilar för att sen vilja förbjuda dem att åka i stan.
    Bara det att vi har denna enorma riksdag i förhållande till folkmängden.
    Tänker inte beröra invandringen och bidragen till feminismen….

    Genomfördes detta skulle skatten reduceras till hälften.

    Svara
  • Senior

    /  11/12/2017

   En sak till:
   Dessa kommunister svär ve och förbannelse över ”den kapitalistiska eklamen” då de anser att det ”påverkar folk”. Själva skyr de dock inga medel i sina försök att påverka folk med sin egen verksamhet, sin egna reklam, känd som ”värdegrund”.
   Den skall minsann löras ut i skolor, nyheter, tidningar, ja överallt.
   -För våra egna inbetalda skattemedel!

   Svara
 15. Junior

   /  11/11/2017

  Svara
 16. Junior

   /  11/11/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/11/2017

   Enda gången statsmedia är konsekvent med något, kan man vara säker på att det är något negativt.

   Svara
 17. Junior

   /  11/11/2017

  Svara
  • Junior

    /  11/11/2017

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/11/2017

    Två grupper jag gärna ställt mot varandra.

    Svara
   • Hösten 2015 blev delar av kommunledningsförvaltningens verksamheter HBTQ-cetertifierade av RFSL. Det kostar också slantar.
    Svårt att få fram siffror om invandring men 105 ”barn” i flera boenden x 1 mille kan orsaka grupp mot grupp mentalitet..

    Svara
   • Tor

     /  11/11/2017

    Blir så jävla trött på dessa föreläsningar och kursvansinnet i Sverige.
    Soran får alltså kostnaden för två lärare i en månad – för att jobba i en dag.

    Vad är det för fel på svenskarna som ständigt måste samlas och lyssna på någon inspirerande talare? Som oftast handlar det inte om något som gör dig bättre inom ditt yrke, utan handlar bara om att deltagarna ska må bättre eller hitta varandra som grupp.
    Man bjuder in ”inspirerande talare” för att göra personalen lite gladare.
    Se till att duka upp eftermiddagsfika på fredagen med snacks och öl i stället.

    När det gäller offentligt finansierade arbetsplatser så är det ren stöld av skatt att betala för ”inspiration”.

    Dessa kostnader är avdragsgilla för företag.
    Jag menar att det bara ska vara avdragsgillt om det handlar om utbildning inom det fällt man verkar.
    Har själv fått avslag när jag utbildade mig inom mitt område för att jag inte hade skrivit en tillräckligt bra kursplan.
    Hur många företag åker inte upp till Åre och håller utbildning. ”Oj då, det ligger visst en skidbacke i Åre. Men vi är bara här för att utbilda oss. Vi har skrivit en kursplan och då får vi dra av utbildningen. Nästa år kan vi anlita Soran för han kanske är billigare då”?

    Svara
 18. MiT

   /  11/11/2017

  Klicka på tidsstämpeln och läs hela tråden

  Svara
 19. MiT

   /  11/11/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/11/2017

   Ingen är väl dessvärre förvånad.
   SR och SVT är marinerat i vänsterextremism och radikalfeminism..

   Svara
 20. Gigas

   /  11/11/2017

  Ska man utbilda folk är det rättbra om man behärskar området.

  ”Stark alkoholnorm bland normbrytare”

  http://www.accentmagasin.se/politik/stark-alkoholnorm-bland-normbrytare/

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  11/11/2017

   såg ordet flera gånger , en underbar ursäkt som kommer komma i fler situationer
   Minoritetsstress

   Svara
   • Senior

     /  11/12/2017

    En intressant notering är att ”överklassen”, ”de rika knösarna” som de så hett föraktar och ordnar bussturer för att beskåda torde även de vara i minoritet.

    Och den minsta minoritet borde vara en enstaka individ, den som de öppet går ut med att den skall sakna rättigheter för samhällets, dvs. majoritetens bästa.

    Hela denna ideologi är en enda stor motsägelse när den granskas.
    Det är endast dimridåer för att själva ta makten.

    Gällande förtryck och ”samhällets bästa” har samtliga länder som gett efter för detta bevisat hur det är ställt med det…..

    Svara
 21. Junior

   /  11/11/2017

  Pizzan i råttan eller om det var tvärtom verkar vara sann:
  ”Humanismen kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd”, säger Anne Ramberg.
  https://samnytt.se/asyladvokater-badar-i-skattepengar-men-advokatsamfundet-duckar-fragor/

  Svara
  • Tor

    /  11/11/2017

   Anne Ramberg tjänade knappa 4 miljoner 2014.
   Hon får väl göra avkall på sin välfärd och ge bort hälften.
   Inte så illa med 2 miljoner per år.

   Värsta med din kommentar är att jag blir så sugen på pizza:)

   Svara
  • Olof

    /  11/11/2017

   Den typen av advokattjänst som samhället erbjuder utan kostnad i den här typen av fall bör begränsad till AI/expertsystem som helt enkelt kan lotsa genom systemet och skriva ihop standarddokument. Ungefär som den p-böter överklagarboten donotpay.

   Vill advokater erbjuda ytterligare hjälp får de göra det i den mån de får betalt privat eller erbjuder sig gratis.

   Svara
 22. Junior

   /  11/11/2017

  Busschaufför krävde att niqabklädd kvinna visade ansiktet – kan sparkas
  https://samnytt.se/busschauffor-kravde-att-niqabkladd-kvinna-visade-ansiktet-kan-sparkas/

  Svara
 23. Senior

   /  11/11/2017

  Det är lustigt…

  Thomas Moore skrev boken ”Utopia” redan 1516, den beskriver nästan i detalj hur Sovjetstaten såg ut 400 år senare.

  Därefter har många diktaturstater bildats, och fler böcker skrivits.

  Nu bevittnar hur exakt samma sak håller på att ske i Sverige.

  Vl lär oss uppenbarligen inget av historien.

  -Eller snarare, vissa av våra politiker gör allt de kan för att undanhålla dessa lärdomar från oss, för att själva nyttja dem i samma syfte som lärdomarna beskriver.

  Svara
  • hllviken

    /  11/11/2017

   Det är FEODALSYSTEM enligt min mening.
   Det går att variera.

   Svara
   • Senior

     /  11/11/2017

    Har du läst den?
    Den är dessutom påfallande lik ”1984”

    Svara
   • Senior

     /  11/11/2017

    Han beskrev alltså inte det dåvarande feodalsystemet i sin bok.

    Det var en fiktion om landet ”Utopia”, precis som fiktionen ”1984” är en fiktion om landet ”Oceanien”.

    Svara
    • hllviken

      /  11/11/2017

     Jag menar att dessa imperiebyggen är varianter av feodalsystem.

     Svara
     • Senior

       /  11/12/2017

      Jo, de äger en hel del likheter.

  • Junior

    /  11/12/2017

   En kort sammanfattning av innehållet i boken

   Klicka för att komma åt 3-6-led.pdf

   En del är som hämtat ur miljöpartiets och vänsterpartiets partiprogram.

   Svara
   • Senior

     /  11/12/2017

    Ja, och som jag tidigare skrev är boken som helhet i stort sett en detaljbeskrivning av den kommunistiska Sovjetstaten.

    Ytterligare en sammanfattning, lite längre:

    ”In 1516 a Member of the Parliament, Thomas More, published an excellent book entitled Utopia. In it he showed, simply and persuasively, that it was very easy to create a society in which universal justice reigned, but that the consequences of doing so would be terrible. More describes a society in which there is no private property and in which everything is controlled by the state. The state of Utopia is completely isolated from the outside world, as completely as the bureaucratic class rules the population. The supreme ruler is installed for his lifetime. The country itself, once a peninsula, has after monumental efforts on the part of the population and the army to build a deep canal dividing it from the rest of the world, become an island. Slavery has been introduced, but the rest of the population live no better than slaves. People do not have their own homes, with the result that anybody can at any time go into any home he wishes, a system which is worse even than the regulations in the Soviet Army today, in which the barracks of each company are open only to soldiers of that company.
    In fact the system in Utopia begins to look more like that in a Soviet concentration camp. In Utopia, of course, it is laid down when people are to rise (at four o’clock in the morning), when they are to go to bed and how many minutes’ rest they may have. Every day starts with public lectures. People must travel on a group passport, signed by the Mayor, and if they are caught without a passport outside their own district they are severely punished as deserters. Everybody keeps a close watch on his neighbour: ‘Everyone has his eye on you.’
    With fine English humour Thomas More describes the ways in which Utopia wages war. The whole population of Utopia, men and women, are trained to fight. Utopia wages only just wars in self-defence and, of course, for the liberation of other peoples. The people of Utopia consider it their right and their duty to establish a similarly just regime in neighbouring countries. Many of the surrounding countries have already been liberated and are now ruled, not by local leaders, but by administators from Utopia. The liberation of the other peoples is carried out in the name of humanism. But Thomas More does not explain to us what this ‘humanism’ is. Utopia’s allies, in receipt of military aid from her, turn the populations of the neighbouring states into slaves.
    Utopia provokes conflicts and contradictions in the countries which have not yet been liberated. If someone in such a country speaks out in favour of capitulating to Utopia he can expect a big reward later. But anyone who calls upon the people to fight Utopia can expect only slavery or death, with his property split up and distributed to those who capitulate and collaborate.On the outbreak of war Utopia’s agents in the enemy country post up in prominent places announcements concerning the reward to be paid to anyone killing the king. It is a tremendous sum of money. There is also a list of other people for whose murder large sums of money will be paid.
    The direct result of these measures is that universal suspicion reigns in the enemy country.”

    Svara
  • Holtzkampf

    /  11/12/2017

   ”Historien lär oss att vi ingenting lär oss av historien.”

   Friedrich Hegel (1770-1831)

   Svara
 24. MiT

   /  11/11/2017

  Någon som prenumererar och kan bekräfta att utredaren på Brå matchar fördomen om en vänsteraktivist? Jag menar piercingar i ansiktet liksom, attribut 1A i formuläret om att ansöka om att få bli vänsteraktivist…
  http://www.blt.se/blekinge/forklaringen-till-invandrares-brott-ar-socioekonomisk/

  Svara
  • Olof

    /  11/12/2017

   Det är mycket möjligt att hela orsaken till invandrares överrepresentation i brottligheten är socioekonomisk.

   Men det är bara relevant OM VI KAN GÖRA NÅGOT ÅT DET.

   Och eftersom vi inte kan det, eftersom hela Svenska samhället är stenhårt inriktat på att behålla den socioekonomiska verkligheten i ghettona, eftersom vi inte VILL assimilera invandrarna, eftersom vi är ok med att de ruttnar utanför samhället i sin egen kultursås SÅ KOMMER BROTTSLIGHETEN ATT FORTSÄTTA.

   De är dömda att bli dömda. Att vi släpper in dem fortare än vi kan assimilera dem innebär att vi GÖR dem till brottlingar. Så SLUTA med det.

   Vidriga äckliga godhetsknarkande AS.

   Svara
  • Rikard

    /  11/12/2017

   Hej.

   Socio-ekonomisk. (Nedan följer en hobby-analys):

   >Socio från sociologisk, social och i grunden socius (ung. deltagare, följeslagare, förtrogen).

   >Ekonomisk inte bara i tillgångar, pengar och förmögenhet utan också i förmåga att av egen kraft inse hur man förbättrar sin situation (då det sedan länge är känt och allmänt accepterat att låg utbildning, låg impulskontroll och låg intelligens oftast uppträder tillsammans (även om de inte direkt skapar varandra).

   Alltså, en grupp människor som liknar varandra, även i att deras eget beteende förstör deras möjligheter till att förbättra sina livsbetingelser.

   Underfaktorer: etnicitet, kultur, religion, (kön/-sroll?).

   Om socioekonomiska faktorer är (den enda relevanta) orsaken så är lösningen att avlägsna dessa faktorer: personerna som på grund av sin etnicitet, kultur, religion (kön/-sroll?) begår brott måste med tvångsmedel dresseras till ett annat beteende.

   Ett alternativ är att låta beteendet kvarstå och utsätta gruppen som helhet för ett slags socio-evolutionärt tryck för förändring i positiv riktning (meritokratisk skola, inget ekonomiskt stöd, drakoniska straff, splittrande av familjer via tvångsomhändertagande av barn för att dessa skall socialiseras till värdegrundskorrekt kultur).

   Ett annat alternativ är apartheid, och/eller repatriering till en kultursfär där gruppens egen socio-kulturella norm är i majoritet, varför utanförskap (och kulturell alienering) upphör att vara en faktor.

   Jag tror inte att Brå:s utredare tänkt mer än i ett led i någon riktning. Inte minst därför att all kriminalitet i så fall kan bortförklaras med socioekonomiska faktorer:

   Tjuvjakt bland samer och norrlänningar?
   Rattfylla på Lidingö?
   Skattebrott i Danderyd?
   Kokainpartyn i Billdal?
   Mutor i Almedalen?
   Smuggling i Värmland och Kalix?
   Sexuella övergrepp bland journalister och kultur’arbetare’?

   Socioekonomiska faktorer alltihop.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 25. Tomas Fritiofsson

   /  11/11/2017
  Svara
 26. Frida Gustavlin

   /  11/11/2017

  Ang kulturministerns engagemang i #metoo…

  ””Jag får killarna jag vill ha”

  I tidningen intervjuas den då 25-årige Alice Bah, innan hon la till namnet Kuhnke, om bakgrunden till utviket och hennes inställning till raggning.

  ”I ”Nilecity” gjorde Robert Gustafsson en sketch som gick ut på att Alice Bah*, 25, är det osexigaste som finns. I verkligheten har hon aldrig fått nobben av en enda kille som hon velat ha. […] – Går jag bara in för det tillräckligt mycket, så blir det som jag vill, säger hon och får det att låta självklart.””

  Låter väl rätt ödmjukt, lite så där som man kan tänka sig att en av de där kåtbockarna på dramaten beter sig, eller för att vara ännu otydligare, att ett nej inte är ett nej.

  /Frida

  Svara
  • Olof

    /  11/12/2017

   Som sagt, det här verkar inte så mycket handla om någon ‘mansroll’, utan snarare ‘narcissistrollen’ som tycks vida spridd bland mediamänniskor och ‘feminister’.

   Svara
 27. Jag vet inte om ni missade det – men Medievärlden versus Thomas Mattson var med i Medierna.

  Och han är verkligen ett stort svin. Han framstod verkligen inte ”i bra dager”.

  Svara
  • Johan A

    /  11/12/2017

   Jo, jag hörde det. Jisses, vilket ego den mannen har! Helt verklighetsfrånvänd…

   Svara
 28. Gorby

   /  11/12/2017

  Svara
 29. Gorby

   /  11/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2017

   JA,godhetsvänstern visar sig som vanligt från sin bästa sida när deras politiska motståndare dör…

   Svara
  • Så förfärligt hur vänstermänniskor är. De vet ingenting om honom. De vet ingenting om hur han tacklade cancern. Ändå måste de skrika ut några ord från sina tomma hjärnor.

   Svara
   • Senior

     /  11/12/2017

    Ja, det är på något vis höjden av missunnsamhet och avundssjuka, när det får fortgå och eskalera till dessa nivåer. Socialismen i sin högform…

    Svara
 30. MiT

   /  11/12/2017

  Svara
 31. Junior

   /  11/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2017

   Finns väl ganska många vanliga löntagare som inte heller får ut 18000 efter skatt.
   Snacka om att ställa grupp mot grupp !!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/12/2017

    ”Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har sagt att regeringen är beredd att bidra när fack och arbetsgivare är överens.”

    Låt mig göra den där formuleringen lite ärligare.

    ”Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har sagt att regeringen är beredd att dela ut pengar som skattebetalarna bidragit med när fack och arbetsgivare är överens.”

    /Frida

    Svara
  • Instegsjobb 2.0.

   För att det har varit en framgångsrikt koncept att få in nyanlända på arbetsmarknaden.

   Istället för du vet, KRAV – såsom LÄR DIG SVENSKA – UTBILDA DIG. Men neeeej, låt oss prova instegsjobb igen!!!

   Svara
  • När de presenterade detta i TV sas inget om skattebefrielse, inte i de nyheter jag råkade se .
   Hur många vårdbiträden får ut 18 500 (summa i TV presentationen) efter skatt? Inga i min kommun. Undersköterskor som är nya kan också ligga under. De i mataffären… MC Donalds?
   Inställer mig därmed i de förbannades gäng.

   Svara
  • Olof

    /  11/12/2017

   Jag skulle tippa på att det är SR medarbetarnas vanliga bubbla som skiner igenom och att de inte riktigt förstår att det kan vara otydligt formulerat om man är lite mer… skeptisk.

   Men eftersom det står ”ska ersättningen totalt motsvara lägstalöner i Sverige som i många branscher ligger mellan 16 000 och 18 000 kronor i månaden” så tippar jag på att den skattefria ersättningen som någon får ut är tänkt att ligga på nivå av vad någon på lägstalön får ut efter skatt. Alltså med betoning på _motsvara_, inte på de faktiska siffrorna.

   Svara
  • Junior

    /  11/12/2017

   Den här kan de nog anställa som svensklärare:

   Svara
 32. Pelle2

   /  11/12/2017

  OT:
  Anna Dahlberg på Expressen fortsätter på temat från Ivar Arpis ledare om den smygande genuspolitiska indoktrineringen av universitet och högskolor.
  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-inte-konsfixeringen-ta-over-pa-universiteten/

  Svara
 33. Junior

   /  11/12/2017

  Svara
 34. Och som MIT sa – borde inte allt handla om att acceptera de som kanske avviker från normen, snarare än att HATA normen? För normen kommer alltid existera oavsett vad man tycker om den…

  Svara
  • Senior

    /  11/12/2017

   Jo, det borde det om det var acceptans det handlade om, men det är det inte.

   De vill bara byta ut existerande normer mot sina egna.
   De vill inte ens det förresten, det är bara dimridåer för att få makten.
   Att lura de som tror på detta dravel att rösta på deras politiska partier.

   Svara
  • Olof

    /  11/12/2017

   Jag tycker snarare hela genus/intersektionalitetstänket handlar om att _förstärka_ normer, att underordna individen under gruppkollektiv och kräva konformism till gruppen. Åtminstone tycks det vara effekten.

   Och vi som var på god väg att bli av med kollektivtillhörigheten som avgörande faktor i människors tankar om varandra… vi kanske borde behållit ett visst avstånd till idiotkollektivet.

   Svara
 35. O/T: Finsk tango är uppenbarligen inte som övriga världens tango.

  Nu vet ni det!

  Svara
 36. Rikard

   /  11/12/2017

  Hej.

  Som sagt, i tidigare trådar har där varit debatt om moral och skatter.

  Jan, Ivar L, m fl: kan vi andra få höra om ni anser det moraliskt motiverat med den skattesubventionerade anställningsform som beskrivs ovan?

  Anser ni det moraliskt rätt att ni skall betala skatt för att arbetsgivare skall kunna genomföra rasistisk diskriminering mot svenskar vid anställning? Rabatten utgår nämligen bara för invandrare som förslaget ser ut.

  Jag ställer frågan direkt då det var väldigt högt tonläge och mycket tuppande om moral hitan och ditan – jag tycker ni bägge borde ha insikter och åsikter som alla kan bli klokare av om ni kan reda ut hur det här skulle vara moraliskt försvarbart.

  Jag ställde ovan frågan i går om ni tyckte att det var moraliskt försvarbart med sådana projekt som ”Bryt!”; i skrivande stund har ingen av de som fokuserade på den moraliska aspekten av skatters insamlande och spenderande bevärdigat sig med att svara – tyvärr.

  Vi blir alla klokare av att diskutera fritt och öppet – särskilt när det är våra hjärtefrågor som ställs på ända.

  Bryter jag nu mot några regler här på forumet så får jag väl ta smällen – eller kan jag skylla på kapitalismen, nyliberalismen eller patriarkatet?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  11/12/2017

   Haha!

   Satt just själv och funderade på slumpen gällande duon Jan/Ivar och deras fullständiga frånvaro i denna tråd…..

   Svara
  • Jan

    /  11/12/2017

   Jag är emot de flesta skattesubventionerade projekt. Massinvandringen är jag emot per se. För övrigt gillar jag inte den här drevverksamheten högerkopplet här piskar upp. Vare sig jag eller Ivar är skyldiga att svara på alla frågor ni kastar upp.

   Svara
   • x

     /  11/12/2017

    Hehe, det kvittar med vilket av dina två alias du svarar.

    Svara
    • Jan

      /  11/12/2017

     Antingen ber du om ursäkt för dina lågheter eller så tycker jag att det vore rimligt att du stängdes av. Synd bara att forumets moderator stöttar ditt drev.

     Svara
     • MiT

       /  11/12/2017

      Jan, du får fan lägga av med dina löjliga krav! Jag har sagt det en gång förut, ska vi gå igenom dina 200 senaste kommentarer och se vad du har kallat folk? Men minsta lilla av samma medicin mot dig själv så gapar du som fan. LÄGG AV!

     • Jan

       /  11/12/2017

      Ditt uppträdande här strider mot god nätetikett, MiT. X påstår att jag har två alias trots att det inte är sant. Du stöttar honom i dessa lögner. Istället för att i vanlig ordning ge dig på mig borde du varna X eller åtminstone vederlägga hans lögner. Du kan säkert se vilka våra mejladresser. Du uppträder partiskt och tar ställning för högerdrevet även när de använder uppenbara lögner. Skandalöst.

     • MiT

       /  11/12/2017

      LÄGG AV SA JAG! Är ruggigt jävla trött på dina ständiga jävla påhopp på alla andra och sen ditt jävla lipande om än det ena och än det andra när de ger tillbaka med en promille av vad du själv vräker ur dig!

     • Senior

       /  11/12/2017

      Jag backar härmed, och ber även övriga att backa, så Jan och Rikard kan ha ett meningsutbyte utan att störas.
      Skall bli väldigt intressant att läsa.
      (Eller inte, beriende på.)

     • Jan

       /  11/12/2017

      MiT: Att kalla något högerdrev eller nyliberal är inte personpåhopp. Jag har blivit kallad värre saker än så här typ ”kommunistäckel”, ”5-åring som kissat på sig” med mera. Att däremot påstå att jag och Ivar är samma person är personpåhopp som strider mot all form av god nätetikett. Du borde kunna rätta till den lögnen istället för att i vanlig ordning ge dig på mig och låta högergänget komma undan med rena lögner. Klarar du inte det är du inte mycket till moderator.

     • MiT

       /  11/12/2017

      Ok, Jan, du vill alltså att jag går igenom dina kommentarer? Du verkligen vill att jag skriver en ”Best of Jan” där dina ständiga påhopp på andra är med? Vill du verkligen det? Tycker du att jag ska gå igenom samtliga kommentarer från dig och skriva ihop en lista?

     • Jan

       /  11/12/2017

      Nej, MiT. Jag vill att du vederlägger X lögn om att jag och Ivar är samma person. Det är allt jag begär av dig. Sedan får du klanka på mig hur mycket du vill. Eller berömma X för hans lögner om du hellre vill det.

     • Senior

       /  11/12/2017

      Verkar föga förvånande som det blev ”eller inte”..

   • Dan

     /  11/12/2017

    Tycker det är fegt av dig att ha två alias. Men får man inget stöd för sina idéer. Så får man väll isann vänster anda skapa sig sitt eget stöd.

    Svara
    • Jan

      /  11/12/2017

     Jag har inte två alias. Det är skojaren X som påstår det. Det är också fel av dig att påstå det. Det strider mot nätetiketten. Om det här forumet hade en moderator så borde han varna också dig. Kommer man med sådana påståenden bör man kunna backa upp det.

     Svara
    • Pelle2

      /  11/12/2017

     Jag tror inte att Jan och Ivar L är samma personer. Dom debatterar på helt olika sätt.
     Man kan jämföra med t.ex Musse och MJ där det var helt uppenbart att det var samma person med tanke på debattstilen.
     Om ni inte har något som backar upp ert påstående att Ivar och Jan är samma person så tycker jag att ni skall sluta tracka honom med sådana påståenden och argumentera mot det han skriver om ni nu vill göra det.

     Svara
     • Jan

       /  11/12/2017

      Tack. Jag hade snart räknat bort sunt förnuft och vanlig anständighet här. MiT är en besvikelse dock. Men det är inte mycket jag kan göra åt det. Det är hans blogg. Han gör som han vill.

     • Pelle2

       /  11/12/2017

      Var så god Jan !
      MIT har valt att ha en hög tolerans mot oliktänkande och mot hur personer uttrycker sig och det tycker jag i grunden är något bra.Är alldeles för många som blockar folk för minsta lilla sak.

      Jag vet för lite om nätetikett för att veta om det är ett brott mot denna att påstå att någon använder sig av flera alias men jag tycker som sagt var att om man påstår något sådant så är väl det minsta man kan begära att man kan leda det i bevis på något sätt. Annars är det ju bara larvigt att hålla på så.

     • Senior

       /  11/12/2017

      Varken jan eller Ivar kommer med något nämnbart bidrag eller utvikningar där de motiverar sina respektive synsätt. De talar alltid om för andra att de har fel, men motiverar aldrig eller sällan hur de kommit fram till det. -Och lämnar aldrig ett falsifierbart alternativ. Ivar är något bättre på detta dock.

      Däremot kräver de bägge alltid motiveringar, och försöker snärja de som svarar att begå misstag. Här är Jan expert på att hitta småfel som han blåser upp till orimliga proportioner för att försöka misskreditera hela inlägget. Dessutom sprider han epitet omkring sig för att nedvärdera meningsmotståndaren.

      Exakt samma metod som Aleksander Radler och Jan Guilliou använder f.ö. Skolade från öst i ämnet. Guillio fick ju tex. en hel bok indragen där hans kontakter med KGB och hans avlönade arbete hamnade i skymundan för lite felaktigheter om ett skolbetyg! Hela hans spioneriaffärer med IB-avslöjandet och kopplingen till hans avlönade arbete för KGB drunknade i tjafset om betyget. Han hittade ett litet faktafel som han blåste upp till sådana proportioner att hans samarbete med KGB och hans spioneri han blev dömd för drunknade i larmet. Klassiskt exempel på deras inskolade arbetsmetoder.

      Liknande som fallet med Alexander Radler, istället för att bemöta det faktum att han fått folk fängslade i DDR, vände han det istället till att han var ett mobboffer när försök gjordes för att ställa honom till svars genom att sätta epitet på de som ställde honom till svars.

      Därmed inte sagt att Jan och Ivar är samma person.

      Dessutom, att tjafsa om nätetikett när man själv som Jan anklagar mig och junior att vara samma person, samt kastar epitet kring sig emedan han klagar när folk svarar med samma mynt är bara löjligt. Helt i klass med Aleksander Radler och hans metod att göra sig till ett offer. Det är endast ytterligare ett försök att misskreditera meningsmotståndaren att tappa trovärdighet. -För övrigt också något man fick lära sig på kurser i DDR/Moskva.

      Det finns en kategori agenter som man inte tänker på i dessa sammanhang, eftersom deras arbete inte är av samma sort, och det är påverkansagenter, även kallat inflytelseagenter.
      De är så bortglömda och förbisedda att de inte ens finns med i wikipedia trots att det är vanligt förekommande.

      Deras enda uppgift var/är just att göra det Jan gör, gå in i grupper/föreningar och försöka påverka dem inifrån.

      (DDR hade tex. ett ”kulturcentrum” på sin ambassad i Stockholm där medieeliten satt och zippade gratis rödtjut och lät sig indoktrineras, en liten tjänst, en gentjänst, en betalning med kvitto och de var på kroken.)

      Jag säger inte att Så är fallet, men en stilla undran om varför Jan är så enveten och enträgen i denna grupp infinner sig. -Tillsammans med känslan att Ivar ökar sitt inflytande på bloggen nu när Jan börjar bli bränd och folk inte längre tar honom på allvar.

      Man kunde nästan rent av ana att Jan var på väg att lämna över stafettpinnen till Ivar i ett av kommentarsfälten nyligen.

      Därmed fortfarande inte sagt att Jan och Ivar är samma person.

      Kalla mig gärna konspirationsteoretiker, men detta är långt ifrån teorier, utan ett välkänt faktum i underrättelsekretsar. Det kan vara, och är, stor skillnad på en agent och en spion.

     • Senior

       /  11/12/2017

      Och skulle så vara fallet behöver det inte ens vara initierat från öst, det kan lika gärna ha ursprung på Sveavägen 68.

     • Jan

       /  11/13/2017

      Senior: Det är inte god nätetikett att spekulera om andra personer i forumet. Allrahelst som du sprider lögner. I vilket normalt forum som helst skulle du varnas eller stängas av. Nu har du tur att MiT håller dig, dina spekulationer, din personförföljelse och dina lögner om ryggen. Det är tydligen okej på hans forum. Du kan dra åt helsicke Senior. Du beter dig illa.

      Och MiT – du behöver inte upprepa vilka epitet jag använt – nyliberal, högerdrev eller något annat. Det är inte riktigt samma sak som att spekulera, insinuera och sprida lögner om andra forummedlemmar. Det är djupt beklagligt att du inte förstår det.

     • MiT

       /  11/13/2017

      Du är STÄNDIGT igång och kallar andra massa saker och då menar jag inte nyliberal eller högerdrev…
      Och sen har du mage att kritisera mig när du får tillbaka av dem du kallat massa saker. Nädu Jan, det funkar inte så!

     • Pelle2

       /  11/13/2017

      @Senior
      Det jag inte gillade var att det finns folk som säger att Ivar och Jan är samma person utan att leda det i bevis och du säger ju att du inte menar att det är samma person.Vi är alltså överens.
      Sedan håller jag med dig och MIT att Jan är väldigt bra på att sprida nedsättande epitet om andra men tolererar inte att någon ger tillbaka.

      Till mig skrev han en kommentar om att om jag inte höll med honom i hans resonemang så ”hade jag förmodligen inte alla hästar hemma” och ifrågasatte min intelligens i största allmänhet. Det tyckte inte han var något nedsättande.
      Han verkar inte gilla dina spekulationer om hans person men har uppenbarligen inga problem med att göra det för egen del vad gäller min person…

   • Rikard

     /  11/12/2017

    Hej.

    Kul att du svarar!

    Synd att du känner att det pågår ett drev; det är givetvis inte min avsikt – hade det varit det så hade jag formulerat mig annorlunda.

    Ett sätt att själv bidra till ett bättre debatt-klimat är att undvika epitet och formuleringar som ‘högerkoppel’ – det kanske känns bra när man skriver det, men det skapar ingen konstruktiv diskussion. Här är jag säkert själv skyldig – jag har troligen använt frasen ‘folkmordsvänstern’ mer än en gång, och även om det är ‘vänstern’ som stått för nittonhundratalets folkmord så finns det bättre sätt att namnge detta på.

    Kul även att du också anser att det är skattemedel som missbrukas. Kanske du kan överväga följande idé?:

    Om skatten är låg, statens/kommunens utgifts- och ansvarsområden reglerade i lag, och ändringar av dessa lagar och regleringar endast kan ske efter folkomröstning där en kvalificerad majoritet av skattebetalare röstar för detta – hade sådana här projekt som ”Bryt!” funnits, eller som det rasistiska skattesubventionerade avtal mellan fack, stat och arbetsgivarorganisationer som nämns högre upp i tråden?

    Jag tror vi hade haft ett bättre samhälle, en bättre stat och ett bättre land med kraftigt begränsat skatteuttag. Att du, som du säger, är emot de flesta skattesubventionerade projekt erbjuder en öppning för ett konstruktivt samtal om vilka projekt som skall skötas av staten.

    Som jag enträget och ihärdigt tjatar på mina vänner till vänster när vi ses ”IRL”:
    ”Varför arbetar ni inte för lägre skatter för alla med bruttolön på under 25 000:-? Det är ju en win/win-no lose-situation.” Det är en av de saker som verkligen underminerar dagens ‘vänster’: den syftar inte till möjlighet för arbetarklassen att via just arbete bygga sig bättre och bättre liv, istället verkar den syfta till att låsa in sagda klass i av staten villkorade och subventionerade former av statarverksamhet.

    Men som sagt, kul att du svarade. Jag tar ditt svar som att du anser det omoraliskt att använda folkets via arbete skapade medel till sådant som ”Bryt!” eller subventionerade anställningar.

    Om jag tar miste får du rätta mig, förstås.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  11/12/2017

     Jag vet din position om skatter. Det är nyliberalens. Helst ska det inte finnas några skatter alls. Allraminst för de rika. Klassisk högerretorik. Det faktum att jag tycker att skattemedel i många fall hamnar fel innebär inte att jag är emot skatter per se. En diskussion vore bara slöseri med tid. Dina argument är inte okända för mig.

     Svara
     • Rikard

       /  11/12/2017

      Hej.

      Jan, jag vill ha en hederlig debatt.

      Nedan följer ett försök till att presentera min grundposition ang. skatter då Jan tillskriver mig vissa förenklade åsikter:

      Jag vill ha ett så litet skatteuttag som möjligt/nödvändigt – bland annat för att omöjliggöra sådant som ”Bryt!”, RUT, ROT, och andra former av subventioner; jag anser inte att dina skattemedel skall finansiera min hobby eller mitt politiska engagemang via från skatten finansierade föreningsbidrag, som ett exempel.

      Jag anser att du skall få behålla så mycket som möjligt av din lön, så att du själv kan köpa de tjänster du vill ha. Det är därför jag vill ha en låg skatt och minimerade bidrag – på så vis blir även den lågavlönade fri att efter eget sinne antingen lära sig leva fattigt och sparsamt eller fri att sträva efter att tjäna mer. bidrag är en fälla och ett mentalt slaveri rent ut sagt.

      Till exempel – jag har träffat fler personer med olika funktionshinder än jag vill tänka på som passiviserats till att bli paket. Det enda de lärt sig av den myckna hjälp som erbjudits var hur de skulle maximera sin offerprofil – eftersom det var det enda sätt de kunde öka sin inkomst utan att bidraget sjönk. Hade de jobbat det minsta lilla hade bidraget sänkts med samma belopp – till och med de som satt med i en brukarpanel var tvungna att tacka nej till arvode, och fick nöja sig med biobiljetter i ersättning för ca 10 timmars arbete/vecka – annars hade de tjänat noll och intet på att ställa upp som ett slags konsulter åt landstinget/regionen.

      Där har du mina värderingar – bidrag gör dig till slav, gör dig ofri och lär dig älska slaveriet samt berövar dig all självkänsla. Få saker får en människa att växa som upplevelsen av att tilldelas en uppgift som de sedan trots motgångar, ångest (med handikapp kommer ofta en stark ångest och depression smygande med tiden) och dåligt självförtroende lyckas lära sig att övervinna.

      Du tar fel när du kallar mig nyliberal. Det är verkligen att felrepresentera mig, och det vet jag att du vet baserat på andra meningsutbyten vi haft. Klassisk, gammaldags, patriotisk liberal svensk vore mer korrekt. Å andra sidan har du faktiskt demonstrerat rätt skakiga kunskaper inom idéhistoria och hur idéer permuterats (eller perverterats) över tid.

      Inga skatter är omöjligt, och du gör dig löjlig när du tillskriver mig den åsikten – de skatter som är nödvändiga för själva nationens fortsatta existens skall tas ut. Ovanpå det skatt till nödhjälp och den mest basala infrastrukturen – den som skall möjliggöra och underlätta näringsverksamheten vilken staten skall hålla sig utanför – staten får inte äga intressen om den skall kunna uppfylla sin roll som skiljedomare.

      Jag har gett dig flera chanser att presentera ditt perspektiv i större detalj, att presentera dina argument för dina åsikter (både specifika och allmänna), och att göra detta i en resonabel och konstruktiv ton – eftersom jag värdesätter själva debatten såväl som deltagarna och synpunkterna. Hur skall jag annars kunna få nya idéer? Du är när som helst välkommen att ta det retoriska steget att göra så istället för dina korthuggna repliker där jag ärligt talat ofta river mig i huvudet och undrar varför du skriver som du gör – jag skulle kunna spekulera men jag tycker inte det vore rätt av mig.

      Kan du ge mer uttömmande replik? Vi är nog många som är nyfikna på hur du anser att man (inte?) kan/skall/bör lösa problem med att partier och andra särintressen kan appropriera skattemedel (vårt arbete, Jan – timmar, dagar och år av våra liv är faktiskt vad skatten motsvarar!), och även varför skatt är något gott eller ont.

      (Ivar L – jag hoppas du har något bra på lut ang. moral och skatter eftersom du själv väckte frågan häromdan, och det vore intressant med en längre utläggning från dig.)

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 37. Junior

   /  11/12/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/12/2017

   Vadå inte möjligt. Det går väl att arbeta från tåget även för en minister. Om en miljöminister från miljöpartiet ville få lite extra mycket creed så skulle hon ju självklart alltid åka med det miljövänligaste alternativet.

   Svara
 38. Junior

   /  11/12/2017

  Svara
  • Är det klappgröt?

   Svara
  • Melmac

    /  11/12/2017

   Det är så sjukt att man blir mållös! Går liksom inte att ta in hur rubbade individer det finns!

   Rolig kommentar dock i tråden, rolig och vidrig:
   What next? ”Brave” man makes bechamal sauce from knob cheese?

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/12/2017

    Knob cheese, förvarar man den i ett kylskåp som heter SMEG? 😛

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/12/2017

     Redan gjort. Men feminister tycks ju ständigt tycka att de är så där särskillt innovativa, som när en ung feminist slutar raka sig under armarna, tar en selfie i spegeln och tror på fullaste allvar att hon uppfunnit hjulet.

     Se länk nedan. Här bjuds det på superfräsch ickefeministisk öl med toner av modellmutta, inget för mig, men många karlar tycker säkert att det är lite roligt. Tror dock inte många, varken kvinnor eller män, feminister eller chavunister, som på riktigt är sugen på havregrynsgröt smaksatt med härskna flytningar från Lady Dahmer.

     https://www.indiegogo.com/projects/first-vaginal-beer-bottled-instinct-brewery#/

     Svara
    • Melmac

      /  11/12/2017

     Muuuahahahaa. Känner mig omoget road av den kommentaren!

     Svara
 39. https://www.expressen.se/nyheter/jamstalldhetsexperter-varnar-osynliggor-inte-kon-/
  Det svänger åt alla håll numera. Vilken höna är vilken höna eller är det OK med tuppar också? När blev Borgström jämstäldlhets EXPERT?

  Svara
  • Fasen vad jag stavade fel men det beror på mina problem med jämställdhet.

   Svara
   • Melmac

     /  11/12/2017

    Måste vara en CIS man som konstruerat stavningskollen ,men ingen fara, du är påverkad av patriakatet

    Svara
   • Senior

     /  11/12/2017

    Själv lider jag av feta fingrar och en liten smartphone.
    Blir ibland rena rappakaljan när jag glömmer kolla att det blev rätt….
    -Jävla patriarkat!

    Svara
 40. Pelle2

   /  11/12/2017

  OT:
  Anne Heberlein skriver bra på Ledarsidorna om den havererade svenska kyrkan.
  https://ledarsidorna.se/2017/11/hycklarna-i-svenska-kyrkan/

  Svara
 41. Gorby

   /  11/12/2017

  Svara
 42. Jerry

   /  11/12/2017

  Lyssnade med ett halvt öra. Lät som någonting man redan har hört. Jag orkar inte bry mig längre. Har helt stängt av svensk massmedia. Ser inte TV. Lyssnar inte på radio. Läser inte tidningar. Galenpannorna kan man inte få tyst på men behöver inte lyssna på dem.

  Svara
 43. x

   /  11/12/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/12/2017

   Om gatorna från deras twitterkonto_
   ”A revolutionary infoportal”.
   Är någon förvånad att det är godhetsvänstern som visar sitt rätta ansikte igen ?

   Svara
  • Rikard

    /  11/12/2017

   Hej.

   ”Feed the poor”? Hm.

   Varför inte:

   ”Teach the poor how to produce their own food”

   eller

   ”Employ the poor”

   Annars har vi ju klassikerna:

   ”Build a fire for a man, and he is warm for a day.
   Teach a man to make fire, and he can warm himself every day.
   Set a man on fire and he is warm for the rest of his life.”

   alternativt:

   ”Give a man a fish, and he eats for a day.
   Teach a man to fish, and he can feed himself.”

   plus den socialistiska/socialdemokratiska versionen:

   ”Teach a man to fish, then take his fish and demand he give you two fishes for everyone he wants to keep, or he’ll be made into bait.”

   Fast filmen ”Eat the Rich” är rysligt kul, förstås.

   Jag minns när man som ung anarkist hävdade att systemet självt är problemet. F*n vad sura kommunisterna blev.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 44. Ivar L

   /  11/12/2017

  Medan SvD nu går all in på högsta växel med skådespelarnas metoo-kampanjande (typ hela kulturdelen i söndagens papperstidning handlar om skådespelarkvinnor och metoo) så har samma tidnings ledarsida en liten artikel om något mycket större och mycket värre. Men det blir naturligtvis inga krigsrubriker, det handlar ju bara om övergrepp på våra skolbarn. De är ju inte lika viktiga Sveriges kvinnliga skådespelare:

  https://www.svd.se/merit-wager-sexuella-trakasserier-gor-skolan-till-en-otrygg-plats
  ”Det handlar om flickan som får skrapa bort ordet ”hora” från sitt skåp. Om killen som blir utdragen från fotbollsplanen och våldtagen i en skogsdunge. Flickan som blir omringad av fem killar som försöker få henne att suga på en av killarnas snopp.”

  Om man jämför med vad 500 skådisar varit med om så är detta naturligtivs mycket värre och mycket mer omfattande. Men gärningsmännen är ju inte kända svenska män så då är det väl inte så viktigt.

  Svara
 1. Sök jobb som projektledare i Värdegrund på Jönköpings kommun | WTF?
 2. Snoppen blöder | WTF?
 3. Varför kan vi inte bara vara lite mer normala? | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: