Snoppen blöder

Unga Klara teater är från och med 2018 upphöjd till Nationell scen för barn och unga. Kulturministern var jättenöjd över att kunna delge beslutet tidigare i höstas. VD för Unga Klara är den stackars förtryckta Nisha Besara, ni vet hon som hålls tillbaka och får slåss med tjocka lager av män för att komma någonstans.

Nå, de blir riksscen 2018 och ni kan passa på att gå dit och titta på t ex

Snoppen blöder”. Ett gästspel av ”Transmilitanta brigaden”. Den går 19 och 21 november. Transmilitanta brigaden var med i BRYT! också.

Efter kan ni vara med på kreativt häng.

Alla förstår ju att detta bara är ännu en kanal för att pumpa ut propaganda. Det finns ingen normal pjäs där alls utan allt är extremt politiserat. Åt vänster.

Några andra exempel

”Som man sår”, vänder sig till gymnasieelever.

Bonsai, kolla vilka som är med.

Det där handlar Bonsai om. Den går dock inte längre men de vände sig till 9:or och första året på gymnasiet med sin propaganda.

Man verkar på Unga Klara anse att den kvinnliga rösträtten idag är hotad.

”Ortens verklighet” är en föreställning. Några bekanta namn ser man ju…

Ett samtal om hur man skyddar barn och unga från nätporr.

Något av vad man kan se på Unga Klara. ALLT är politisk propaganda. Extremt politiserat.

Hur många föräldrar har egentligen koll på vad skolan anser är vettig kultur för eleverna att ta del av? Vem på en skola bestämmer att en klass ska gå och se t ex ”Snoppen blöder”? På riktigt alltså?

Tydligt att Unga Klara bara är ännu en kanal för propaganda.

Mer om propaganda:

Hamra in propaganda

Sök jobb som projektledare i Värdegrund på Jönköpings kommun

En sak som ändå tangerar inlägget:

En blogg som samlar på statistik om jämställdhet på våra myndigheter

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

70 kommentarer

 1. Pistolekors

   /  11/13/2017

  Vad var anledningen till att du kallade bloggen ”Toklandet” egentligen?

  Svara
 2. MiT

   /  11/13/2017

  *https://www.facebook.com/faktum/videos/10155351031442772/*

  Svara
  • hllviken

    /  11/13/2017

   Rätt tolkat: Önsketänkande om att bli skändad av nazister…

   Svara
 3. Ove-Britt och jag.

   /  11/13/2017

  Svara
 4. Rikard

   /  11/13/2017

  Hej.

  Sådant där skall man som lärare vägra delta i om det är på, eller istället för, undervisningstid.

  Man kan lätt testa engagemanget hos elever och kollegor:

  Låt det vara frivilligt. Låt alla betala själva. Låt det äga rum utanför skoltid.

  I min erfarenhet är det då högt räknat tre till fyra av tjugo lärare som bryr sig om det, och kanske en av tio elever.

  Man kan som jag resa frågan när sådant här föreslås på planeringsmöten: ”Innebär det att vi tar med eleverna om någon annan politisk pjäs skall sättas upp?” varpå diskussionen om huruvida vi skall vara partiska eller ej går igång, och rektor tenderar då att välja att låta det vara en frivillig aktivitet.

  Som förälder bör du alltid invända, protestera mot och ifrågasätta indoktrinering av dina barn – så länge inte sekretessbelagda saker har avhandlats skall du kunna ta del av mötesprotokoll där skolan bestämt sådant här. Man bör heller inte tveka att involvera andra föräldrar i protester och ej heller lokalpress, politiker med en gnutta förnuft och liknande.

  Protestera, kräv skattereduktion för att ni tvingas finansiera sådant här och var inte rädda för att gå på möten i kommunhuset när det är debatt eller frågestund.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Mark

    /  11/14/2017

   Även FOI har blivit infiltrerad av tokfeminister.
   Nästa steg är att måla att krigsmaterial rosa och att genuscertifiera krigsorganisationen så den kan försvara oss på ett normkritiskt sätt.
   Vår fiende kommer att dö av skratt!

   Svara
  • Jans

    /  11/14/2017

   Annars finns ju en del radikal islamism i helt konkreta riktiga miljöer att ta tag i.

   Svara
 5. Perversa dårar …

  Svara
 6. MiT

   /  11/13/2017

  Svara
  • Jans

    /  11/14/2017

   Krigsrubrikerna i riksmedia uteblir. Viktigare att publicera ”upprop” med 500 skådespelare som inte trivs på jobbet och där endast en liten del (SvD publicerade en enda) ens varit i närheten av en våldtäkt.

   Svara
 7. MiT

   /  11/13/2017

  Svara
  • Olof

    /  11/13/2017

   Ojsan, lite ‘research’ av några tumblerites som skummat fejk news och propagandagrupper som SPLC? Oh, och Expo. Och titta, de tar upp Gamergate.

   Japp, ser ut som ungefär vad man skulle publicera om man uppfyller hela stereotypen för en SJW. En politisk propagandapamflett med andra ord.

   ”Seriöst”, FOI.

   Det är dags att börja förhöra partierna om vilka myndigheter de är villiga att lägga ner efter nästa val. Det duggar ganska tätt med saker stadsapparaten klarar sig mycket bättre utan, och imbecillt trams producerat av folk som uppenbarligen inte ens borde anförtros en blogg ligger rätt högt upp på listan.

   Svara
   • Jans

     /  11/14/2017

    De som anställs idag har väl pumpats med postmodernism på universiteten? Detta är vad man får för pengarna.

    Svara
  • Mark

    /  11/14/2017

   Att sätta citattecken runt barn har visat sig vara rätt i 83 % av fallen, så vad är problemet?
   Samma sak med ensamkommande, de som återvänt visar sig ha familj och släkt som hämtar dem på flygplatsen, i rättvisans namn borde de kallas för ankarbarn och inget annat.

   Svara
 8. Det var bättre förr! Hur många kommer ihåg folkstormen som blev, när Per Oscarsson strippade i Hylands Hörna?

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/13/2017

   Jag såg det på TV julen 1966. Farsan skrattade hejdlöst 😀

   Svara
 9. Melmac

   /  11/13/2017

  Jag fattar inte! Varför denna köns- och sekret fixering överalllt hos feministerna?! Det är som om de precis har upptäckt sitt eget kön! Som en överkåt tonåring med tourettes!

  För helvet släpp sargen o kom in i vuxenlivet!

  Svara
  • Jans

    /  11/14/2017

   Folk som är fixerade vid sina kroppsvätskor mår i allmänhet inte bra psykiskt.

   Svara
 10. Jag har en vän vars snopp faktiskt började blöda första gången han hade sex – det finns uppenbarligen ett blodkärl som kan spricka. Det är vanligt i ovanligheten har jag fått höra. Han hade inte en trevlig kväll på akuten.

  Apropå inget.

  Svara
  • Mark

    /  11/14/2017

   Hur gick det med dig, klarade du dig?

   Svara
   • Haha, för en gångs skull så var det inte en omskrivning för mig själv!

    Men ja, han överlevde. Hade för trång förhud och behövde skära bort lite. Gud, nu låter det som om jag och mina vänner är konstiga och pratar om våra snoppar till vardags…

    Svara
    • Olof

      /  11/14/2017

     Haha, ärligt talat, det låter snarare om helt normalt och hälsosamt snack. En normal kroppsdel skadades på ett lite oväntat sätt under normal användning och ni hade en normal konversation om skadan och resultatet. Alla parter går därifrån och har lärt sig något nytt som kanske gör dem mindre förvånade och oroliga om något likande händer dem i framtiden.

     Jag menar, om ni inte kom in på hur hemskt det var att penisblod var så stigmatiserat och att han borde laga blodpudding och servera för att motverka stigmat kring penisblod. För då hade det varit lite konstigt.

     Ps. Har haft samma konversation med kompis som råkat ut för liknande och har även själv lyckats skada lättblödande blodkärl där, även om inte så illa att läkarbesök krävdes för egen del. Till skillnad från den ‘stigmatiserade’ mensen tycks ju detta inte vara information som diskuteras vitt och brett inom allt från sexundervisning till litteraturhistoria i skolan.

     Ja, föränn nu då… nu är det ju kvinnor som blöder från penisen. Jag skulle kalla dem män ur respekt för deras könsidentitet, men faktum är att män inte gör pjäser om normalt penisblod, så det är rätt tydligt att det knappast handlar om verkliga transexuella.

     Svara
     • Ha, tack! Jag började känna mig konstig, men givetvis så är detta en av de saker som vi pratar om. Eller som när min kompis övertygade alla andra om att JAG var transsexuell och skickade en bild på min syster för att övertyga dom (jag och min syster är identiska förutom att hon har stora tuttar och långt hår). Och ja, de trodde att det var jag.

      Men, jag förlåter dom och planerar min gruvliga hämnd.

 11. Såklart att Bolibompaministern är med i den här djävla röran.

  Förresten så tror jag att de hatar mainstream-porren bara för att den inte är trans. Transporr på nätet tycker de säkert är VÄLDIGT bra.

  Men jag är positivt förvånad ändå över att de riktar sig till gymnasieelever och 9-klassare och inte bara dagisbarn. Tonåringar borde ha utvecklat ett eget kritiskt tänkande…

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2017

   Japp, och många av dem kommer aldrig att sätta sin fot på en teater igen efter en sådan skitstorm.

   Svara
   • Ja, det är väl vad man minns av ”teater” från högstadium och gymnasium (80- och tidigt 90-tal):
    Teater är konstigt. Teater är främst till för konstiga exhibitionister som vill stå på scen. Teater är ointressant för de flesta.

    Svara
    • MiT

      /  11/14/2017

     Var det något jag absolut avskydde så var det teater. Har alltid avskytt och avskyr än i dag. Fruktansvärt när man skulle se sån skit i skolan.

     Svara
 12. MiT

   /  11/13/2017

  Svara
 13. OT: Lång historielektion om vetenskap, åsikter och konsensuskultur:
  ”The sugar conspiracy”
  https://www.theguardian.com/society/2016/apr/07/the-sugar-conspiracy-robert-lustig-john-yudkin

  ”Today, as nutritionists struggle to comprehend a health disaster they did not predict and may have precipitated, the field is undergoing a painful period of re-evaluation. It is edging away from prohibitions on cholesterol and fat, and hardening its warnings on sugar, without going so far as to perform a reverse turn. But its senior members still retain a collective instinct to malign those who challenge its tattered conventional wisdom too loudly […]”

  För den som så önskar kan det finnas paralleller till klimatförändring, genus och/eller migrationspolitik.

  ”Alla som vet bäst är överens” är farligt.

  Svara
  • Vic

    /  11/14/2017

   Verkligen! Och avvikandet från konsensus bromsas ju av att bara viss forskning tycks få de anslag som behövs. Folk tjänar dessutom enorma pengar på konsensus. Jag tror till exempel att Big pharma skulle vara måttligt till inte alls intresserade av att finansiera forskning om att äta sig frisk utan mediciner.

   Klimatforskningen och det enorma konsensus som sägs finnas (vilket det egentligen inte gör) är väldigt svårt att bryta i och med att världen tagit en helt ny gemensam politisk bana pga. oron att global uppvärmning skulle ha en alarmerande effekt. Särskilt de verkligt stora miljöbovarna tjänar på klimatpolitiken som förs (många av dem står dessutom bakom den) eftersom de själva kan stanna kvar på marknaden trots stränga globala regelverk medan små företag inte klarar det. Miljöpolitiken som den förs hjälper dem till totala monopol inom sina branscher.

   Mina konspirationsteorier får naturligtvis stå för mig men poängen är att det är många faktorer som inverkar på att bevara konsensus.

   Svara
 14. MiT

   /  11/14/2017

  Svara
  • Olof

    /  11/14/2017

   ”Varför är snippan och snoppen så pinsamma att prata om. Könen är ju lika vanliga kroppsdelar…”

   Låt mig fundera lite… är det kanske för att vissa vuxna tycks vara helt absurt fixerade vid dessa kroppsdelars funktion och allt som kommer ur dem? Om vi fick lite mer mediauppmärksamhet kring stönande feminister som stöper dildoljus i öronvax kanske vi skulle kunna göra öron lite mer pinsamma också? Lite böcker om och lektioner som diskuterar vad vuxna gör och inte gör med sina öron, och mer diskussion om hur öron är stigmatiserade och stigmatiserande så kan vi nog snart få sexåringar att rodna…

   Svara
  • x

    /  11/14/2017

   Är inte detta exempel på barnporr?
   Att barnporr är straffbart även i tecknad form fick mangaöversättaren Simon Lundström erfara.
   Lundström fälldes i tingsrätten och i hovrätten, men friades i Högsta domstolen.

   ”Översättaren fälls i barnporrmål
   Den översättare av japanska tecknade serier som tidigare dömts för innehav av barnpornografiska teckningar fälldes på fredagen av Svea hovrätt.”:
   https://www.svd.se/oversattaren-falls-i-barnporrmal

   ”En svensk censurskandal”:
   https://www.fokus.se/2011/03/en-svensk-censurskandal/

   Mangamålet:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Mangam%C3%A5let

   Svara
  • Rikard

    /  11/14/2017

   Hej.

   Det är f*nimej 1975 igen!

   Såhär höll feministerna på då också. De satt i ring med speglar framför skrevet för att lära varandra att inte skämmas för sitt kön, och en massa annat dravel.

   Skillnaden mellan då och nu är att då var de till allmänt åtlöje – nu är de de som är normen.

   Att tonåring har funderingar på om de ser normala ut i skrevet är inte helt ovanligt för all del, med det hanteras bäst av personal inom vården (urolog och gynekolog samt eventuellt barnmorska och, om misstanke om kroppslig kopplad köns-dysfori föreligger, kurator).

   Eller varför inte politiskt neutralt ap-tråkigt informationsmaterial? Inget avdramatiserar något så kraftfullt som snustorrt rent sakligt material.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • ”Don’t you remember I spent that week celebrating my private parts? I’ve work-shopped them, painted them, drawn them. Treated them to a three- course meal in a restaurant of their choice.
    Yet we are still as strangers. Still, I’m not entirely unhappy about that. I’m not the sort of woman who wants to spend an afternoon squatted over a small hand mirror.
    -Absolutely Fabulous, S03E03 ”Sex”

    Svara
  • Både och.
   Ganska tamt i jämförelse med vissa böcker från 70- och tidigt 80-tal. (Kalle Lind nämner några i sin ”Proggiga barnböcker”, tror jag.)

   Men skall man vara konsekvent så går det inte att ha en norm för ”undervisning” och en annan för ”pornografi.” Antingen är det tillåtet eller inte.

   Svara
 15. Ivar L

   /  11/14/2017

  Ännu en politiskt korrekt tänkare har kommit fram till att alla (män) är skyldiga till allting. Du Toklandet är skyldig till sexuella övergrepp på Dramaten även om du inte ens varit där och skribenten själv konstaterar att:
  ”Jag har personlig skuld till såväl de svinerier som utspelats på våra svenska teatrar som till Auschwitz, Hiroshima och IS.”
  https://web.archive.org/web/20171113112149/https://www.svd.se/alla-man-ni-bar-skuld-for-de-sexuella-overgreppen

  Han anser sig vad jag förstår skyldig till i stort sett samtliga av historiens ”svinerier”. Hur kan han ens gå upp på morgonen?

  Svara
  • Peterson har en serie föreläsningar om bibliska historier och olika psykologiska arketyper.

   Han påpekar mycket riktigt att Adam gör en mycket slät figur när han först skyller på Eva, som gav honom äpplet, och sedan på Gud, som gav honom Eva.

   Tag personligt ansvar. Punkt.

   Svara
 16. Ivar L

   /  11/14/2017

  Med tanke på de ovanstående exemplen på skolteater kanske det inte är så konstigt att den manliga publiken uteblir från teatrarna sedan när de blir vuxna? En stor del av den kvinnliga uteblir nog också. Det är ta mig tusan helt otroligt hur de lär den uppväxande generationen att hata teater med all till buds stående medel.

  Extremistisk experimentteater har naturligtvis också sin plats i samhället, sådana hobbyer får man betala själv, men om man vill att unga skall ta del av kulturlivet så får man nog göra sig relevant till lite fler än det ytterst lilla fåtal som kan identifiera sig med könspolitisk vänsterextremism.

  Svara
  • x

    /  11/14/2017

   Jag kommer tänka på Leif Östlings fråga ”vad fan får jag för pengarna?”.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/14/2017

    Ja, det förstår jag att du gör eftersom du har hakat upp dig på detta.

    Svara
 17. MiT

   /  11/14/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/14/2017

   Jag fattar inte, han twittrar ju. Varför säger Gür att han inte twittrar? Att AdvokatEmma stängt av honom är säkert konstigt men hon kan ju inte stänga av honom om han inte twittrar.

   Svara
   • Opie

     /  11/14/2017

    Han har ett passivt konto, följer bara andra. Twittrar inte själv.

    Svara
   • x

     /  11/14/2017

    @ivar
    Bara för att han har ett konto på Twitter så behöver han inte skapa nya tweets och ändå så har hon blockat honom.
    Så här står det på Thomas Gürs Twitter-konto: ”@GurThomas hasn’t Tweeted”.
    Troligtvis har advokaten kopierat någons blocklista.

    Svara
   • MiT

     /  11/14/2017

    Inte en enda tweet har han skrivit. Han har bara reggat ett konto

    Svara
  • Grodan Boll

    /  11/14/2017

   Med en tillräckligt bred blockbot får man kanske vara i fred i sin lilla bubbla. Det är rätt så många led från källan av kränkningar man måste ta med dock. Fråga Steve Shives.

   Svara
 18. Jans

   /  11/14/2017

  Att teateraporna fascineras av bonsaiträdet är fullt begripligt. Tämjandet och tuktandet av ett japanskt träd liknar det politiska tämjandet och tuktandet av människan i det kommunistiska Sovjet.

  Svara
 19. x

   /  11/14/2017

  Innan någon ens nämner ordet skattemoral så borde de först titta på ”vad fan får jag för pengarna?”.
  I exemplet nedan har inte Jönköpings skattebetalare fått speciellt mycket för pengarna de tvingats avstå, troligtvis är de flesta inte sugna på att betala ännu mer för den typen av ”välfärd” (undantag finns om någon annan betalar).

  ”Kommun tvingas riva oanvända modulhus”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kommun-tvingas-riva-oanvanda-modulhus

  Svara
  • Rikard

    /  11/14/2017

   Hej.

   Jönköpings kommun har alltså noll hemlösa eller bostadslösa.
   Jönköpings kommun har inga kvinnor, barn eller för all del män som behöver evakueringsbostad.

   Inga grannkommuner har heller de ovan beskrivna behoven.

   Så kristet av dem, sade den gudlöse.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 20. x

   /  11/14/2017

  Bra förslag.
  ”Ska vi ha public service ska det vara smalt”:
  https://nyheteridag.se/ska-vi-ha-public-service-ska-det-vara-smalt/

  Svara
  • Mycket bra där.
   Rider vidare på käpphästen jag lånat från Ganman: Det sista SVT-SR skall syssla med är nyheter.

   Svara
 21. Repris. Någon länkade till den här nyss, tyckte det var värt att skriva ned.
  ”Modern Times: Camille Paglia & Jordan B Peterson”
  *https://www.youtube.com/watch?v=v-hIVnmUdXM*
  Omkring 36:20

  Peterson diskuterar statistik om personlighet och vad som formar den:
  ”Then we looked at things that predicted adherence to that politically correct creed. There were a couple that were surprising. One was being female, was a predictor. The personality attributes associated with femininity – so that would be agreeableness and higher levels of negative emotion – were also both independent predictors, but so were symptoms of personality disorder, which I thought was really important. Part of what I see happening is that, I think that women whose relationship with men has been seriously pathologised cannot distinguish between authority and competence and male tyrannical power. They fail to differentiate, ‘cause all they see is the oppressive male.
  […]
  We’re also increasingly dominated by a view of masculinity that’s mostly characteristic of women who have terrible personality disorders and who are unable to have healthy relationships with men.”

  Svara
 22. Melmac

   /  11/14/2017

  Nu har man tagit bort avsnitt från ”Renees brygga” p.g.a. Timells och ”kända komikerns” medverkande.
  https://www.dagensmedia.se/medier/rorligt/tv4-stoppar-avsnitt-av-renees-brygga-6883379

  Svara
 23. https://www.dagensmedia.se/medier/radslan-for-att-bli-uthangd-kanske-ar-vad-som-kravs-6881495
  ”[…] det som kanske är mest påtagligt är känslan av ”wow, är det nu det händer?” Är det nu vi verkligen lyckas krossa patriarkatet? Jag tror visserligen inte att det är så lätt, men kraften i den här rörelsen är otrolig. Den pågår ju faktiskt inte bara här i Västvärlden, den är global.”

  Jo, det är bara i väst och bara i en liten del.

  ”Om det är rädslan för att bli uthängd som får män att skärpa till sig och på riktigt tänka över sitt beteende, då är det kanske vad som krävs. Även om det drabbar några få utpekade personer väldigt hårt. Några få av hundratusentals är kanske vad som krävs för att strukturerna ska rasa. Det finns ingen revolution utan några offer […]”

  Härliga människor! Underbara revolution!

  Svara
  • Rikard

    /  11/14/2017

   Hej.

   Vi går från Blackstones formulering (bättre att tio skyldiga går fria än att en oskyldig straffas) mot dess motsats: bättre att tio oskyldiga lider än att en brottsling går fri.

   Läsvärt om Kaliforniens samtyckeslagstiftning (syftar framförallt på college):

   [https://www.vox.com/2014/10/13/6966847/yes-means-yes-is-a-terrible-bill-and-i-completely-support-it]

   Författaren är en amerikansk liberal som i texten påpekar att trots att lagen som den är formulerad kommer att leda till att oskyldiga döms och fängslas för våldtäkt så är det värt det – författaren anger till och med att det är det som gör lagen så värdefull.

   Om vi låter den principen bli norm, och vi sedan skaffar oss ett låt oss säga traditionellt konservativt auktoritärt och militaristiskt styre med starka religiösa inslag – vad händer då?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  11/14/2017

    Skulle säga att det händer samma som i Iran på 60-talet.

    Svara
    • Missnöjd man

      /  11/14/2017

     Menar du inte IRAN på åttiotalet?? ”Shahen” var ju trots sina brister ett under av frihet jämfört med vad muslimska diktaturen under Khomeini blev.

     Svara
 1. Klotter, bomber, miljoner, julbord och… Antiffa Vänsterfitta. | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 3. Propaganda in progress | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 5. Armlängds avstånd! Men inte från skattepengarna… | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: