Den ständigt ökande tryggheten i Sverige

Tryggheten ökar i Sverige. ”Varinterädda. Sverige är astryggt. Sverige har aldrig varit tryggare.

Det är fraser vi har hört till leda de senaste åren. Främst från komiker, sångare och artister som lajvar politiskt kunniga. Och de har fått massor av uppmärksamhet från t ex media. Trots att de förmodligen har vetat om att det är hittepå, trots att media förmodligen också har vetat om att det bara är hittepå så har media lyft upp dem som något slags politiska experter, kanske för att kändisarna osv verkar ha ett oräkneligt antal rena idioter i följarskaran som jublande applåderar allt de häver ur sig. Henrik Schyffert blev i ett nafs befordrad till nationalekonom av t ex Metro som givetvis jublande publicerade hans hittepå om kostnader trots att det passade bättre på Viralgranskaren för brutal sågning. Vilket Viralgranskaren aldrig skulle göra såklart. Det var snart 3 år sedan…

Brå släppte idag en delrapport från NTU där det blir tydligt att kurvorna sen ett par år tillbaka pekar uppåt. Så där ser tydligen Ökad Trygghet™ ut i Sverige.

En annan favorit i bortförklarings-VM de senaste åren har varit att ökningar i antal anmälningar för olika brott, men främst sexualbrott, beror på att den sk ”anmälningsbenägenheten” har ökat.

Så där skriver Brå om den sk ”anmälningsbenägenheten”. Den verkar vara 11% 2016.

Tabellen är den nyaste som finns på Brås sida, 2016 är inte med. Men i texten ovan så skriver de ju 11%. Från 9% till 11% alltså. Så visst, det är ju en ökning, det kommer man inte ifrån. Men 2010 var den 23%. Anmälningsbenägenheten har alltså minskat ordentligt mellan 2010 och 2016, från 23% till 11%. Men ÄNDÅ har tyckare, journalister och andra bara tjatat om ökad anmälningsbenägenhet.

Om det är 11% för 2016 så är alltså anmälningsbenägenheten samma som den var 2005. Då kan det vara intressant att se hur det ser ut med anmälningar för just sexualbrott mellan 2005 och 2016? Antalet anmälningar per 100 000 invånare borde ju också då stått i princip still?

Och tabellen som kurvan kommer från så man kan se antal per år

Allt kommer direkt från Brå såklart. Och som vi kan se så har antalet anmälningar per 100 000 invånare ökat från 141 år 2005 till 212 år 2016. En rejäl ökning med 50% alltså. Samtidigt som anmälningsbenägenheten stått still.

Och man är snäll om man tar från 2005 och inte går ännu längre tillbaka, börjar man år 2000 så var det 102 anmälda per 100 000 invånare vilket ger en ökning på MER än 100%.

Börjar man 1990 och jämför med 2016 så var det 61 st anmälningar 1990 per 100 000 invånare. Ökningen från 1990 till 2016 är nätta ca 250%…

Det ovan är siffror man måste ta i beaktande när man diskuterar sånt här. Man ska givetvis också komma ihåg att en anmälning inte måste betyda ett faktiskt brott. Men det är det inte när NTU ringer upp heller å andra sidan, folk kan säga vad som helst. Och folk kanske inte ens vågar säga vad de vill.

Anmälningar är den enda hårda fakta vi har att gå på. Och de hårda siffrorna talar sitt tydliga språk.

Det kommer att bli ännu värre nästa år när de släpper siffrorna för 2017. En del kommer att släppas innan valet dessutom…

Ja, undrar varför just de brotten ökar… Vilket mysterium!

Men Morgan Johansson har sagt att han absolut inte vill veta varför så kanske vore en bra idé om Brå också påtalade vikten av uppdaterad statistik? Så Morgan Johansson inser att det faktiskt är bra med kunskap?

Folk som hela tiden mässar om ”ökad anmälningsbenägenhet” kan man fr o m nu helt enkelt bortse ifrån eftersom de förmodligen inte har alla indianer i kanoten.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. Rikard

   /  11/15/2017

  Hej.

  Såatteee #metoo, vad säger ni?

  Skall vi tillämpa samma rättsprincip gentemot de som kan pekas ut som förövare och därmed orsak till den ökande anmälningsbenägenheten?

  Om en svensk (kultur, politiker eller media) kvinna pekar ut media-profil, kulturman, och så vidare betyder att det att han är skyldig, och är ett slemmo, och skall försvinna.

  Om en svensk kvinna pekar ut en pensionsräddare så krävs DNA-tester, polisutredning, rättegång, ny rättegång och kanske rentav en till rättegång (och då skall vi inte dra upp sådant som att diverse felaktiga uppgifter om ålder och ursprung kan vara förmildrande omständigheter) och gärningsmannen skall få ett tidsbestämt kortvarigt straff på ett av kriminalvårdens hotell, och får endast i absolut undantagsfall utvisas – och då bara om han inte lider minsta skada av detta.

  Allas lika värde, inte grupp mot grupp, och så vidare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Olof

    /  11/15/2017

   Det finns en anledning att rättsskipning i utanförskapsområdena sköts av klanen.

   I avsaknad av funderande rättssystem kommer samma system att sprida sig även till resten av samhället – det handlar helt enkelt om möjligheten att freda sig.

   En tanke som slår mig är – är acceptansen av utomrättsliga bestraffningar i samband med t.ex #metoo ett exempel på hur det börjar sprida sig i bredare lager nu?

   Svara
   • En form av klanrättvisa som sannolikt kommer att utmätas är uteblivna anställningar av och för vissa grupper. Detta kommer att vara något som alla vet om, ingen talar om, och som blir mycket svårt att bevisa.

    Svara
  • michael.

    /  11/16/2017

   Metoo kampanjen börjar alltmer likna hur en hederskultur fungerar,där en person döms och straffas för vilket skvaller den utsätts för inte vad personen bevisligen gjort.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   Om vi får behålla vårt västerländska samhälle i det framtida Sverige måste ju rimligen nästa (eller nästnästa) generations tänkare och tyckare komma att kritisera hur våra ansvariga skötte de här frågorna, inte minst gentemot våra ungdomar. Det påminner ju om sådant som neurosedynskandalen, eller steriliseringsövergreppen. När politiker och eliter ser genom fingrarna, eller till och med avsiktligt skadar sin egen befolkning med någon slags påstådd altruism och vi-vet-vad-som-är-bäst-för-folket för ögonen.

   Svara
   • Rikard

     /  11/16/2017

    Hej.

    Titta på hur häxprocesserna gick till.

    Där finns mycket att lära sig.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 2. hllviken

   /  11/15/2017

  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  http://utmedrapporten.se

  »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»

  Svara
 3. MiT

   /  11/15/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2017

   Det kan väl för fan inte vara en rättighet att få statsstöd ?
   Det måste var upp till staten vilka som skall få ett sådant.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2017

   Johan Westerholm på Ledarsidorna visar att Sveriges unga muslimer har kopplingar till det muslimska brödraskapet som är klassade som terrorister i vissa länder,
   Med andra ord har förvaltningsrätten dålig koll på den islamistiska världen som Westerholm skriver.
   https://ledarsidorna.se/2017/11/sveriges-unga-muslimer-vann-mot-staten/

   Svara
  • x

    /  11/16/2017

   Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   ”Men att SUM kritiserats i medier räcker inte för att avslå ansökan om statsbidrag, konstaterar förvaltningsrätten.”
   Förvaltningsrätten gjorde sig nog inget besvär att plocka fram egna fakta eftersom sittande regering vill stödja islamism av valtatiska skäl. Vi får hoppas på en ny regering som helt enkelt lägger ner hela myndigheten eller gör om den från grunden. Fast det blir nog minst en mandatperiod till innan det händer nu eftersom bluff- och kappvändarpartiet M lyckats locka över potentiella SD-väljare till sig under falska förespeglingar om ny politisk inriktning gällande immigration. Men som vi vet, M stoppar inga moskéer. De vill också ha detta.

   Svara
  • G

    /  11/16/2017

   ”en varningssignal för vår samtid”….är även att svenska feminister verkar gilla att SUM och muslimska brödraskapet vann mot staten.

   Svara
 4. MiT

   /  11/15/2017

  Svara
  • Har det någonsin funnits feministiska män som inte var ”feministiska”?

   Svara
   • Senior

     /  11/16/2017

    Köper man feminismens bild av män torde man ju själv vara en sådan man…

    Svara
 5. MiT

   /  11/15/2017

  ”Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen”
  https://www.nyatider.nu/ensamkommande-som-onanerade-pa-buss-blev-radgivare-at-regeringen/

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/16/2017

   Så att runka på bussen är positivt i CV om man vill bli rådgivare åt regeringen. ”Didn’t see that cum-ing” 😛

   Svara
   • Ivar L

     /  11/16/2017

    Det är ju värre än så, detta är ju helt sjukt. Jag minns att jag läste om detta fall (knappast i PK-media) men visste inte att det var samma person som jag sett ”representera” ensamkommande:
    ”I domstolen uppger flickan att hon denna dag hade varit på stan tillsammans med sin syster. När hon kom hem gick hon till sitt rum. I domen står att läsa: ‘Hon var uppe sent och låg ganska länge i sängen och läste. När hon hörde ljud under sängen blev hon väldigt rädd och när hon tittade efter såg hon att Mushtagh låg där’.”

    Vad tror ni, detta kommer att slås upp stort i metoo-kampanjen? Han har ju trots allt haft ett slags officiellt uppdrag.

    Svara
 6. Dreadlock

   /  11/15/2017

  Den här politiska epoken ( 2005 till nu ) är en säregen variant av total perverterat humanistisk storhetsvansinne. Vi har känt oss så säkra på vår sak, att vi glömt bort att det än idag pågår intensiva konflikter som har sitt ursprung redan under Abrahams tid i Jerusalem genom ett antal värdelösa (För oss) ökenkulturer och som vi fått serverat på fat på hemmaplan.

  Hur många år har vi kunnat skruva tillbaka klockan genom denna kulturberikning ? 200 år kanske ? Man talar om beskyddande av urgamla patriarkala strukturer, och dess politiska gren genom flagranta påhopp av medieeliten på en oförberedd befolkning. Och till på köpet har lyckats ganska väl att intimidera , skrämma, hota och förtala dem som avviker.

  200 år tillbaka i tiden. Det är snart här. Åsiktscensur, kontroller av oliktänkande, refuserande av forskningsmaterial , yttrandefrihet hotad genom våldsaktioner.

  Jag har en fråga till de extrema nationalisterna här på forumet : Hur kommer det sig att man väldigt ofta skyller på individer som har judendomen som religion för att ha varit behjälpliga i utvecklingen ?

  För mig verkar det inte riktigt logiskt att först tillåta ( Politiskt sanktionera) stora skaror av anhängarna till en krigsprofet att etablera sig i Sverige. Och sedan se anhängarna av den andra religionen fly fältet ( Som i Malmö) delvis tillbaka till Israel. Tvärtom , så har jag bara hört en mild kritik med ett antal varningstecken från den gruppen.
  Det är verkligen få som bryr sig.
  Nästa fråga är. Vem bryr sig om svenskar som i generationer bott i dessa städer, men som ser sig bortskrämda av den ointegrerbara religionen vars mål är att skrämma bort ?

  Ingen. Puräkta svenskar med en egen uppfattning om politiken behandlas i stort sett som judarna som sett sig tvungen att lämna landet. Ingen bryr sig.

  Förutom privatbloggar och småpartier som är helt schizo. 50% upptagna med kritik mot den nationella invandringspolitiken och 50% upptagna med att skylla orsaken på några få judiska kapitalister genom extrema långskott.

  Svara
  • Vanas

    /  11/16/2017

   Utan att ta ställning så brukar det framföras att söndra och härska tekniken är en god teknik för att ackumulera stora tillgångar för en en liten klick globalister. Dessa globalister tänker nog mer på sin egen makt och rikedom än att några ur ens folkslag råkar illa ut. De vita, männen, är fienden för att de är de enda som de ser som ett hot för deras dominans. Så folkmord på vita genom migration till vita länder av menaiter är önskvärt. Andra folkgrupper än vita är inget hot.

   Svara
   • x

     /  11/16/2017

    Svara
   • Dreadlock

     /  11/16/2017

    Är inte riktig med händelsekedjan där @Vanas.

    Långt innan skällsordet globalist uppfanns och långt innan den auktoritära högern (Nationalsocialister, nazister m.fl.) började lägga sina pussel och komma fram till ett visst folkslag ännu en gång kan beskyllas för att ligga bakom, så hade våra västregeringar presenterat siffror om en kommande demografisk utveckling som inte är hållbar ur alla mätbara parametrar. Jag minns att man varnade redan på 80-talet för utvecklingen. 40-talisterna (babyboomers) är idag pensionsmässiga. 60 talisterna också en stor grupp kommer snart därefter.

    Det finns inget sätt att kringgå detta faktum, menar jag. Det är ingen global konspiration för att radera ut ”vita” samhällen, det är en högst befolkningsteknisk statistisk sanning, att våra ”vita” regeringar räknat ut att vi helt enkelt parkerat i en återvändsgränd av överväldigande försörjningsbörda för dem som befinner sig i arbete.

    Till försvar av våra politiker idag vill jag mena att man delvis lyckats ( Offentliga sektorn är ett sådant område, där jobbar många invandrare som tar jobben som svenskarna inte vill ha, samt serviceyrken i den privata sfären, som ingen svensk vill ha)
    Det finns även en arbetsmarknad för specialistjobb där utländsk spetskompetens arbetar.

    Jag har ännu inte sett något argument från längst ut till höger hur man tänker lösa det demografiska problemet, man har alltid förnekat att detta ens är ett problem, tvärtom presenterat detta som ett direktiv presenterat av globalisterna där Soros sägs vara den främste anföraren. Samma gamla slitna apoklayps från längst ut till höger som vanligt.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/16/2017

     Det där med ”tar k´jobben som svenskarna inte vill ha” är naturligtvis bara struntprat. Det hela handlar om hur man utformar arbetsmarknaden och var olika befolkningsgrupper befinner sig i kompetenshierarkin. Om det inte fanns invandrare som städade eller körde taxi så skulle det vara svenskar som gjorde det. Det kan hända att strukturen på arbetsmarknaden skulle vara lite annorlunda, låglönejobb skulle antagligen automatiseras i högre grad, men det är ju inte som att hela Sverige skulle vara ostädat och ingen snabbmat fanns att köpa utan invandrare. Hur har man lyckats i Japan?
     Sedan har vi ju den lilla elefanten i rummet, trumvirvel….
     Invandrare blir också gamla!

     Jo, det är faktiskt sant. Det går ju inte att lösa det ”problem” som äkad livslängd skapar med att importera människor som också kommer att få bra sjukvård och därmed bli gamla. Inte utan att hela tiden skruva upp invandringen och därmed byta ut befolkningen. Dessutom kräver ju hela mekanismen att det finns länder med invandrare av rätt kompetens att dammsuga så vi får de vi behöver på andra länders bekostnad.

     Det demografiska problem du beskriver finns helt enkelt inte. I synnerhet inte i Sverige som har ett födelseöverskott på 25000 per år. En alldeles lagom befolkningstillväxt. Det demografiska problem som vi däremot har i annalkande är just att befolkningen kommer att bytas ut (som mest har vi varit upp i 100 000 per år, fyra gånger fler än som föds) mot delvis lågproduktiva människor som av allt att döma inte kan fortsätta det svenska samhällsbygget. Kolla på Malmö, Södertälje och Botkyrka för det är det framtida Sverige vi bygger. Där har man löst det ”demografiska problemet” med stor invandring och titta hur bra det gått.

     Tino Sanandaji skriver om denna bluff i sin bok.

     Svara
    • Rikard

      /  11/16/2017

     Hej.

     Det demografiska problemet?

     Slopat barnbidrag, avskaffa kommunala daghem, och begränsa abortmöjligheten till när det är medicinskt motiverat, eller följd av övergrepp (samtidigt som tillgången till preventivmedel andra än p-piller skall vara om inte subventionerad så åtminstone helt skattebefriad).

     Kraftigt begränsad invandring, endast upp till en viss procent i någon kommun eller stadsdel, och med fullt försörjningsansvar utan rätt till bidrag från dag ett. Asylsökande och flyktingar erbjuds plats i tältläger och skall skickas hem så fort tillfälle ges, samt att de hundratusentals som getts PUT och medborgarskap på falska grunder eller begått brott utvisas. Totalt krav på assimilering och naturalisering komplett med flagg-ed.

     I princip totalstopp för invandring från Afrika och MENA.

     Om ett folk har rätt till ett eget land med egen autonomi så har det folket också rätt till att agera i syfte att bevara detta tillstånd, även med hårdhänta metoder.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • lensof

    /  11/16/2017

   Dreadlock

   Tryckte fel. Det blev tummen ner när det skulle bli tummen upp.

   För jag instämmer helt med vad du skrivit och är tacksam för dina ord.

   Svara
  • Rikard

    /  11/16/2017

   Hej.

   Vad har judarna med saken att göra? (Inte är svenska judar en homogen grupp heller, eller har minsta intresse av massinvandring från MENA/Afrika; de jag haft som kollegor har haft släkt i Israel och har inga illusioner om vad som händer med dem om de sänker garden vare sig där eller här).

   Jag tror helt enkelt att en del i sitt sökande efter mening och sammanhang i komplexa skeenden saknar dels den kognitiva förmågan att analysera dessa skeenden vare sig som helhet eller i detalj, och dels låter sin meningssökande instinkt bestämma. Istället för att studera nationalekonomi, statskunskap, (idé)historia, sociologi, beteendevetenskap och så vidare så väljer man (omedvetet egentligen) en enkel och till synes elegant förklaring; det kan vara häxor, judar, demoner, astrologi, virvlat vatten ,kondens från flygplan, homostrålar från svarta skåpbilar eller vad som helst. Bara det känns rätt.

   Judarnas roll som historisk syndabock gör väl helt enkelt att det ligger nära till hands. Kombinera det med ett personlighetsdrag av att se sig som lite smartare än genomsnittet (därav uttryck som ‘sheeple’ och liknande) och att man genomskådar en konspiration så blir det naturligt att skylla på judarna – varför har de en till synes fredad ställning*, och så vidare.

   Jag antar att jag i svensk diskurs räknas som extrem nationalist då jag anser att Sverige är svenskarnas land, och att det så skall förbli – lustigt nog anser inga bekanta eller kollegor från MENA eller Balkan eller Afrika att det är en extrem åsikt, ovanlig bland svenskar ja, men inte extrem.

   Men skylla på judarna? Det är intellektuellt ohederligt, fegt, och felaktigt och farligt förenklat.

   Empiri, min gode Dreadlock, empiri, är det vi skall använda mot allehanda fördomar ty det är inte en fördom det som kan beläggas med data – om vi kunde jämföra data mellan hur stor del av brott (av valfri sort) som begås av närkingar, judar, araber (kristna) och araber (muslimer) samt druser i Målilla under en viss tidsperiod, så kan vi sedan fråga oss varför vi ser det vi ser.

   Det är det ledet fanatiker och konspirationstroende hoppar över – om de sedan är marxister, feminister, antisemiter, judehatare, eller nationalsocialister eller muslimer kvittar – då den underliggande psykologiska reflexen är universell.

   Du skriver bra inlägg tycker jag, och är ofta en sansad röst här när det hettar till i kommentarsfältet (skriver detta istället för ‘upptumme’).

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • michael.

     /  11/16/2017

    Det finns 14miljoner judar i världen bland dessa finns kommunister,socialister,liberala,konservativa,ateister,troende osv dessa 14miljoner som är djupt oense styr alltså världen,om man tror det så finns det några intressanta sidor om chemtrails jag kan rekommendera.

    Svara
    • Rikard

      /  11/16/2017

     Hej.

     Jag hoppas att du inte tror att jag tillhör den grupp som känner ett närmast patologiskt behov av att skylla på judarna.

     Det gör jag alltså inte.

     Jag tror inte någon grupp styr världen; jag tror världen styrs av så många personer, krafter och faktorer som ingår i och utgör så många grupper att en världsomspännande konspiration är rent ut sagt omöjlig, och dessutom onödig.

     Nu menar jag inte att du pekar ut mig, men jag läste om mitt inlägg och insåg att där kanske var en smula dunkelt formulerat på sina ställen.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • michael.

       /  11/16/2017

      Nej min kommentar var till dom du debatterar med.

 7. Frida Gustavlin

   /  11/15/2017

  Att brotten ökar och att de inte utreds borde rimligtvis få politiska konsekvenser för sveriges sämsta och mest misslyckade myndighet, men framförallt dess chef. Ansvarig minister har varit okunnig och naiv, myndighetschefen är dokumenterat inkompetent och därtill lögnaktig. Grattis Sverige.

  ”– De sa att antal poliser inte var viktigt. Det spelade ingen roll om vi är 19 000 eller 20 000 poliser. Det viktiga var hur vi använde resurserna, berättar en polischef som deltog på mötet.

  Både regeringen och Polismyndighetens högsta chef var alltså överens om att antalet poliser inte var prioriterat.

  – Jag hörde Ygeman säga det flera gånger under 2015, det var budskapet vi fick då. Dan Eliasson sa också flera gånger att han inte behövde mer pengar för att genomföra omorganisationen, säger en annan polischef till SvD.

  Dan Eliasson har förnekat att han någonsin sagt att omorganisationen skulle skötas utan extra pengar. Detta trots att det finns dokument som visar på motsatsen.”

  Svara
 8. MiT

   /  11/15/2017

  Svara
 9. x

   /  11/15/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2017

   Helt sjukt om det är sant..

   Svara
  • Johan A

    /  11/16/2017

   Tja, jag är inte förvånad. Har själv sett med egna ögon hur ett par unga feministtjejer ansett sig utsatta för tafsningar när en äldre herre hälsat genom att ta i hand. Kan här inflika att han tog även mig i hand men det var inget dessa tjejer fäste någon större vikt vid, jag är ju själv man…

   Svara
   • Jans

     /  11/16/2017

    Om man är lite konspiratoriskt lagt kanske man kan misstänka hur feminismen och islamismen (återigen) här finner varandra i sin gemensamma kamp mot västerländska traditioner och värderingar. Ta i hand över könsbarriären är helt enkelt oanständigt!

    Svara
  • Jag visste inte att hej var ofredande men nu jädrans. 5 på motionsspåret i skogen i går så…. Tre på torget. Blomsterförsäljaren. (Köpte inget). Flera som arbetade i mat affären. Och den okända jag delade hiss med. Nu ska polisen få jobba.

   Humor? Nej det är den nya normala.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/16/2017

    Jag gissar faktiskt att kvinnan i det här fallet är en knasboll i klinisk bemärkelse, och att det inte har så mycket med något annat att göra. Lite komiskt dock.

    Svara
  • lensof

    /  11/16/2017

   Hur är det med alla dessa tiggare som säger hej hej när man passerar?

   Kan inte det också vara sexuellt ofredande för jag upplever att det måste vara mitt kön de är ute efter. Några slantar bär jag ju inte längre med mig.

   Svara
 10. x

   /  11/15/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2017

   Förstår att politiskt korrekta sossar är skiträdda för att en kartläggning av brottsligheten ännu en gång skall visa att människor med utländsk bakgrund är överrepresenterade inom brottslighten.
   Dels kan dom då inte fortsätta skylla allt ont på den vita svenska mannen och dels kommer dom då ställas till ansvar för sin oansvariga invandringspolitik.

   Svara
   • Jans

     /  11/16/2017

    Det blir ju som bekant en stor hög med smuts att ta hand om ifall man ständigt sopar problem under mattan.

    Svara
 11. MiT

   /  11/15/2017

  Svara
 12. x

   /  11/16/2017

  Det är något som inte stämmer:

  Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2017

   Bra försök att normalisera kvinnoförtrycket inom hederskulturerna….

   Svara
  • Kristian

    /  11/16/2017

   Fast … om man får vara djävulens advokat … så har Virk inte sagt att viss klädsel skyddar mot övergrepp. Han har bara antytt att kvinnor börjar klä sig på ett visst sätt.

   Kanske det var så han menade?
   Folk som fått tegelsten i huvudet kläs i hjälm innan begravningen.
   När man frusit fötterna av sig skaffar man varma kängor till proteserna.
   När man bränt sig har man ugnsvantar för att skydda bandaget.

   Svara
  • G

    /  11/16/2017

   Svara
 13. Pelle2

   /  11/16/2017

  OT:
  Bloggaren i otakt skriver om att Danmark tog ifrån en is-terrorist hans Danska medborgarskap och utvisade honom på livstid.
  Han undrar, med all rätt, varför det går bra för Danmark att utvisa is-terrorister men inte Sverige..
  http://iotakt.se/danmark-kan/

  Svara
 14. Pelle2

   /  11/16/2017

  OT:
  Rebecca Weidmo UVell fortsätter förtjänstfullt att granska IBN Rushd
  https://uvell.se/2017/11/15/var-ar-verksamheten-ibn-rushd/

  Svara
 15. Pelle2

   /  11/16/2017

  Litemera OT:
  Rebecca Weidmo Uvell granskar vad regeringen gör för att locka hit den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA efter Brexit.
  Bland annat skryter dom om de många internationella friskolorna, som dom annars vill få bort,lockar med 1000 öronmärkta lägenheter i Stockholm, ger dom som jobbar på myndigheten skattefrihet och förtur till förskolor..
  https://uvell.se/2017/11/14/regeringen-skryter-om-friskolor/

  Svara
  • Jans

    /  11/16/2017

   Kanske lika bra att flytta till Storbritannien, Sverige verkar ju uppskatta enbart människor som bor utanför landets gränser.

   Svara
 16. Gorby

   /  11/16/2017

  Svara
 17. Gorby

   /  11/16/2017

  Svara
 18. MiT

   /  11/16/2017

  Svara
  • Olof

    /  11/16/2017

   Lol, lite som Anonyma Alkoholister typ? Oops, har nog tafsat lite mycket på senaste, bäst gå med i MÄN…

   Svara
   • x

     /  11/16/2017

    Varför heter det MÄN när de som finns på bilderna ser ut att vara barn?
    Inte låter jag barn påverka hur jag beter mig som man.
    Eller kan det vara så att de är äldre än 18 år men att jag fått obotliga skador i min åldersuppfattning av de bilder MSM publicerat där det uttryckligen i texten står att det är barn?

    Svara
    • Olof

      /  11/16/2017

     Mmm, ett antal ser ju dessutom ut som om de prickar in fördomarna (låtsas)reformerat-svin/får-inte-ligga-så-raggar-så-här rätt väl.

     Men det är ju bara fördomar. Precis som fördomarna om hur saker funkar i underhållningsindustrin. Så de är säkert grundlösa.

     … men jag skulle nog rekommendera plåtunderkläder i om man är i närheten…

     Svara
    • Jans

      /  11/16/2017

     När organisationen har en etnisk sammansättning med proportioner som överensstämmer med hur gärningsmännens etniska sammansättning ser ut skall jag börjal yssna på vad de har att säga om sin problematiska manlighet. Först då litar jag på att de pratar om verkliga problem.

     Svara
 19. MiT

   /  11/16/2017

  Åtminstone en av dem som nämns är ett stort fan av Make equal

  Svara
  • Jans

    /  11/16/2017

   Ånej, någon har skämtat om vår heliga hashtag. Blasfemi!

   Svara
 20. MiT

   /  11/16/2017

  Svara
 21. MiT

   /  11/16/2017

  Ständigt denna Nina Rung som ska uttala sig

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/16/2017

   Vad har Nina Rung med porr att göra? Hennes svepande påståenden om våld och porr gör henne inte ett dugg mer relevant i sammanhanget.

   Det vi måste prata mer om är inte porr utan varför vissa opinionsbildare på vänstersidan med tillsynes oberoende etiketter som ”forskare” och ”expert” dyker upp i parti och minut i de mest orelaterade situationerna.

   Svara
 22. Ivar L

   /  11/16/2017

  Rättsmedicinalverkets generaldirektör Monica Rodrigo svarar rättsläkarna som för några dagar sedan i SvD skrev att ålderstesterna i RMV:s regi är osäkra och att de som rättsläkare inte hade kompetensen att utföra dem:

  ”Uppdraget från regeringen är tydligt, vi ska ge svar på om det är mer sannolikt att en ­sökande är över 18 år än under. Barn har särskilda rättigheter och ska värnas. Vuxna asylsökande ska inte heller bo med ensam­kommande barn och resurser avsatta för barn ska inte gå till vuxna asylsökande.”

  ”Endast ett tiotal av myndighetens rätts­läkare arbetar med att göra medicinska ålders­bedömningar. Dessa har genomgått en intern utbildning och har den kompetens som krävs för att utföra uppdraget. De läkare som har skrivit under artikeln har inte till­frågats om att göra bedömningarna.”

  De som skrev på petitionen arbetade uppenbarligen inte själva med åldersbedömningar! Något de råkade glömma nämna i sin text. Generaldirektören går också igenom läget internationellt när det gäller åldersbedömningar och tar bland annat upp varför det räcker med att enbart ett av testen skriver upp åldern:

  ”En fullmogen knäled eller visdomstand innebär låg risk för att den undersökta är under 18 år, där­emot finns det omogna stadiet hos många som fyllt 18 år. Det är därmed tillräckligt att en av undersökningarna uppnått slutstadiet för att vi ska svara att undersökningarna talar för att en person är 18 år eller äldre.”

  https://www.svd.se/rmv-ingen-anledning-att-andra-metoderna-nu

  Svara
 23. Frida Gustavlin

   /  11/16/2017

  Gruppvåldtäkt i Malmö, utomhus, polisen ber om hjälp och tips. Tydligen är det inte journalistiskt relevant att fråga om signalement. I brist på mer information så får väl de som kan tänkas varit i närheten skapa sig sin innre bild av gärningsmännen.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-gruppvaldtagen-utomhus-av-flera-man/

  https://www.sydsvenskan.se/2017-11-15/kvinna-misstanks-ha-valdtagits-av-flera-man-pa-sodervarn-i-natt

  Svara
 24. Frida Gustavlin

   /  11/16/2017

  Old news, men en blir så glad, naivistiska telefonkluddsbilder med henkonst föreställandes figurer med mens. Känns så nytt och fräscht! Äntligen peppig tunnelbanekonst som tar ställning och normaliserar det som är normalt.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=6787880

  Nu ser jag fram emot fler bilder i tunnelbanan barnteckningsstil som vågar visa det normala. Ett skarpt temaförslag från Frida är en Queerblandning på temat petting, anal- och oralsex, passar nog perfekt på Odenplan. Det är ju ändå 2017, så vem kan tycka att det inte är normalt att visa upp, och om någon blir stött är det bara ett bevis på att den konsten faktiskt behövs. För att sex behöver inte vara reproduktivt, det är en norm som en behöver problematisera. De inblandade figurerna får gärna gestaltas med mens, blir ju som ett extra lager av konst då. Ingen av figurerna får vara rakade under armarna, för då blir det inte rktigt bra tunnelbanekonst.

  Liv Strömquist är inte provocerande och spännande konstnär, hon är en urtrist serietecknare som rapar upp feministiska plattityder. Men visst, det är säkert en bra affärsidé.

  Svara
  • Jans

    /  11/16/2017

   Att det är enkelt tecknat behöver inte betyda att tecknaren har brist på talang, kolla Southpark till exempel (ok animerat, men naivistiskt), men svensk seriekonst har på senare år verkligen dominerats av ovanstående typ av ”naivism” vilket gör att man kan misstänka ett visst begåvningstapp i branschen.

   Jag tycker dessutom generellt att serier som mest består av text, som Livs ovanstående, är ett misslyckande i sig. Hon kan uppenbarligen inte berätta med bilder utan måste föra hela handlingen framåt med texten.

   Svara
  • Embryo

    /  11/16/2017

   Affärsidén borde vara urusuel, men den är varumärkesbyggande och eftersom vi lever i ett sådant bidragssamhälle garanterar den ekonomin.
   Om vi säger så här, seriealbumsförsäljning genererar högst sannolikt under 10% av hennes totala årsinkomst.

   Svara
 25. Ivar L

   /  11/16/2017

  Här är en intressant artikel om det svåra jobbet att prioritera i hur man använder biståndspengarna och om hur välgörenhetsindustrin backar för viktiga satsningar som helt enkelt inte låter sig säljas in på galor och liknande:
  https://www.svd.se/bjrn-lomborg-var-far-vi-mest-nytta-for-20-miljarder-skattekronor

  ”Sällan har vi skådat rockstjärnor som ger glittrande konserter för att stödja avmaskningsmedelskampanjer, trots att jordöverförbara parasitiska maskar är bland de vanligaste att orsaka mänskliga infektioner”

  ”Panelen poängterade vikten av att inte låta livmoderhalscancer ingå bland de första investeringarna. Det är ett svårt beslut att behöva ta. Livmoderhalscancer dödar omkring 10 000 bangladeshiska kvinnor varje år, men är mycket kostsam att behandla. Mer än dubbelt så många kvinnor dör av tuberkulos, som dessutom dödar många män och barn. ”

  Stoppar man in svensk asylindustri i avvägninsbudgeten (görs inte i artikeln men mycket annat intressant tas upp) blir det rätt uppenbart att vi, precis som Tino Sanandaji antyder i sin bok, inte använder våra pengar till att hjälpa världens nödlidande på rätt sätt.

  Svara
 26. G

   /  11/16/2017

  ”Klart: Ja till moské och minaret”
  http://archive.is/6TWmT

  ”Bygglovet för moskén är klart

  M, KD och MP ville inte ha någon minaret, men byggnads- och miljöskyddsnämnden beviljade bygglov för både moské och minaret.

  Ordförande. ”Vi i majoriteten är stolta över att vi ännu en gång har visat att Norrköping klarar att tänka nytt och tänka stort och vara öppen”, säger Reidar Svedahl (L) som påminner om stadens invandringshistoria, tillbaka till Louis de Geer. I bakgrunden skissen över platsen där moskén ska ligga, vid Skarphagsleden.”
  http://archive.is/urWKR

  Svara
  • Kristian

    /  11/16/2017

   Tänka stort och vara öppen?
   Som man säger i vårt västra grannland ”det er forskjell på åpent sinn og hull i hodet.”

   Svara
  • Man slutar aldrig förvåna sig över hur politikerna tänker. Om de kan dra ens de enklaste slutsatserna?

   Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   Ja, det kommer nog locka stora framstående arvtagare till Louis de Geer att ha en moské med minaret. Uteblir människorna med stordåd på agendan kanske man måste börja med högljudda böneutrop 5 ggr per dag också, det kan ju vara det som krävs för att locka fundamentalistiska industrigrundare och koranläsande entreprenörer.

   Det värsta av allt är att 5 böneutrop per dag låter lika osannolikt idag som moské med minaret lät för tio år sedan. Det är snart för sent.

   Svara
 27. G

   /  11/16/2017

  ”Den nya mansrollen, del 2: Alexander Bard: ”Genusäktenskap är rena helvetet”

  Han kallar sig patriark, präst, trollkarl, schaman och genusvetenskapens fiende nummer ett. ”Jag kommer däremot aldrig bli kung, det intresserar mig inte”, förklarar han. Hans senaste projekt är den nya mansrörelsen, ett återtagande av maskuliniteten och ett bejakande av könens olikheter. ”Människor som inte har sin sexualitet i ordning är totalt opålitliga”, slår Alexander Bard fast. Här ger han sin syn på hur den vite heterosexuelle mannen kan återfinna lyckan i en värld som förändras i ett allt snabbare tempo.
  ..[..]..
  Han börjar med att gå hårt åt Dagens Nyheter och framför allt chefredaktören Peter Wolodarski.

  – Varje gång jag hör ordet fake news blir jag förbannad, det ska aldrig komma från DN! Inte ett enda ord de har skrivit om mig på trettio år har varit sant. Samma med kvällstidningarna, jag publicerar mig inte längre i Aftonbladet och Expressen, jag håller mig långt borta från dem. Jag jobbar hellre med Chang Frick och Nyheter Idag, han är på gatan. De etablerade medierna, radio och teve, tidningarna, har förvandlats till ett slags pöbel. Nu kollapsar de under trycket från de sociala medierna.
  ..[..]..
  Alexander Bard har allt tydligt klart för sig.

  – Vi ska klara av att leva i ett jämlikt samhälle, där män och kvinnor får vara olika. Vi måste sträva efter något som heter ”equality & difference”. I Sverige har vi kört ”equality & sameness”. Klart det gått åt helvete. Jag är genusvetarnas stora fiende. Genusvetenskap är ingen vetenskap, det är bara en propagandaapparat för statens ideologi. De hittar på idéer de ska tvinga på människor. Det är en chefsideologi som fräter sönder allting. Det har inget med vetenskap att göra, det måste bort för det förstör så mycket och förvirrar i onödan. Att förminska människors olikheter är sjukt och livsfarligt.

  – Den allra första grejen män måste lära sig är get your sexuality together. När man inte har sin sexualitet i ordning är man totalt opålitlig. Det gäller kvinnor också. Det är därför som sexologi ligger i framkanten. Jämlikhet är nummer ett, sen kommer sexualiteten.

  Pöbeln drivs av sin sexuella frustration. De med fungerande sexliv har inte den aggressionen. Titta på de här genusäktenskapen, de är rena helvetet. Killarna går på antidepressiva och kvinnorna är superfrustrerade. Människor längtar innerst inne efter tydliga roller, manligt, kvinnligt, men istället kläs de i nåt könslöst och vågar knappt ta på varandra. Männen tar ut det med aggression, kvinnor blir bitchiga. Samtidigt är det bekvämt att leva i självhat. Det finns ett njutande i att hata sig själv. Du blir en barnunge. Inget krävs av dig. Det är synd om dig. Du är offret. Åter det infantiliserade samhället!”
  http://katerinamagasin.se/den-nya-mansrollen-del-2-alexander-bard-genusaktenskap-ar-rena-helvetet/

  Hahaha, som en bulldozer kör han på om allt möjligt, fantastisk läsning 😀 Läs gärna hela!

  Svara
  • Kristian

    /  11/16/2017

   Han är unik i sitt slag:
   ”Just nu är det en guldålder för BDSM – där får du både ”50 shades of Grey” och #metoo samtidigt…”
   ”Samtidigt så ska man inte vara så rädd för drev, drev rensar adressboken.”
   ”En man har åtminstone antingen en kuk mellan benen eller en kuk i skallen – men en gentleman har båda.”

   Svara
 28. G

   /  11/16/2017

  Svara
  • lensof

    /  11/16/2017

   Jag läste detta inlägg och tänkte rekommendera det.

   Ghasri är insatt och medveten på flera sätt. Texten är oerhört tänkvärd och viktig inte minst nu när flera s.k. goda organisationer lobbar för afghansk allmän amnesti.

   Frågan är vem politikerna lyssnar på.

   Svara
   • Olof

     /  11/16/2017

    Ja den var väldigt bra och reflekterar mina åsikter om det hela.

    För att vara uppvuxna på ‘en björntjänst gör ju ingen glad’ tycks många missat poängen…

    Svara
 29. G

   /  11/16/2017

  Fria diskussioner, jadå… så länge du håller med och tycker lika som alla andra i gruppen!

  Svara
  • G

    /  11/16/2017

   Svara
   • ”… målet är att alla skall våga yttra sig.”
    Delas det ut pris för dubbeltänk?

    Svara
  • Motkraft

    /  11/17/2017

   Små små enfaldiga och självupptagna människor som tror att bryta normer har ett egensyfte. Bryta normer är bra ibland för vi människor gärna går i samma spår utan att reflektera över att saker kan vara på ett annat sätt. Den gamla normen kanske missgynnat vissa utan att det behöver vara så. Och att en förändring inte skulle drabba andra istället utan gynna alla.

   I fallet pinnen på bandet är det enkelt. Att lägga den som den ska är en ”bra norm” av det enkla skälet att det handlar om ”hänsyn”. Och den finaste av hänsyn, att vi lägger den så att nästa kunde kan börja lägga upp på bandet, så den får tid på sig och inte behöver stressa. Dvs hänsyn till någon vi inte ens känner.

   Men normkritikknarkarna tycker de gör något bra. Visar sin överlägsenhet mot de enkla simpla människorna som de föraktar, de sunda vanliga Svenssons som förvånat reagerar över att de lägger pinnen så att den hindrar andra.

   Svara
 30. G

   /  11/16/2017

  ”Ensamkommande”? ”Rättigheter”?

  Aktiviströrelsen #vistårinteut har upphöjt sig själv till något som närmast liknar myndighetsstatus. Inte nog med att de har tid och resurser att demonstrera och manifestera och protestera lite överallt i landet samt strössla med pressmeddelanden så gott som varje dag (ibland flera samma dag), de har nu också personer som ”arbetar strategiskt med yrkes- och volontärnätverket #vistårinteut”. Och nu skriver två strateger ett öppet brev till statsministern, bland annat om sin ”årslånga kamp för ensamkommandes rättigheter”. ”.
  http://meritwager.nu/allmant/ensamkommande-rattigheter/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   Mycket bra text som exakt beskriver vad detta handlar om. Varför läser jag den på en blogg och inte i en dagstidning. Detta borde sagts för länge länge sedan i svensk media.

   Svara
 31. G

   /  11/16/2017

  Ja. Bra och viktigt, även viktigt att det nu skrivs mer om detta beslut och inte debatten försvinner i intet, det är ju helt sjukt hur illa det fungerar.

  Svara
 32. G

   /  11/16/2017

  ”Började jobba när jag var 14 år – nu är pensionen 8737 kr

  Jag började arbeta heltid direkt sedan jag slutat skolan, fyllde 14 år på hösten.

  Arbetade heltid cirka 10 år (inte pensionsgrundande), gifte mig och fick två barn, var hemma-mamma 12-13 år och började sedan arbeta halvtid. På den ort där vi bor fanns då inga daghem, idag finns det tre! Arbetade halvtid cirka 23 år, blev uppsagd på grund av centralisering av bokföringen, skulle då fylla 60 år. Är idag 84 år och har en pension på 8737 kronor före skatt!

  Fick avslag på ansökan om bostadstillägg med motiveringen att makens och min gemensamma inkomst var för hög!

  Vad betyder allt vackert tal om alla människors lika värde, om jämlikhet mellan könen idag när man som jag tydligen fastnade i den så kallade kvinnofällan?

  Jag förstår att jag kan uppfattas som gammal och bitter, Ja, jag är gammal men jag är inte bitter. Tvärtom anser jag mig vara rikast i världen, jag har en snäll man, två fina barn och sju fantastiska barnbarn! Men visst, det skulle kännas fint att helhjärtat kunna stämma in i hyllningskören, att slå sig för bröstet och tycka att Sverige är ett föregångsland vad gäller humanitet och omhändertagande!

  – Inte ensam”
  http://www.vlt.se/opinion/insandare/borjade-jobba-nar-jag-var-14-ar-nu-ar-pensionen-8737-kr

  Svara
  • hllviken

    /  11/16/2017

   Svara
   • Ivar L

     /  11/16/2017

    Strindberg har en hel del insiktsfulla texter om ekonomi även i sina böcker, jag minns en som jag tror var i tjänstekvinnans son om aktiespekulation och det var som om den var skriven idag och inte för över 100 år sedan.

    Svara
    • En av mina favoriter ur Röda Rummet. Det skall startas sjöförsäkringsbolag. Pengar att täcka eventuella utbetalningar har man inte.

     ”– Men, men, men! De tre hundra tusen riksdalerna skola väl vara i sedlar!
     – O, du store herre min skapare! Sedlar? Inte är sedlar pengar! Har man sedlar, så är det bra, har man inte, så! Nå! Därför skall man intressera småfolk, som bara har sedlar!
     – Men de stora? Vad betala de med?
     – Aktier, obligationer, reverser naturligtvis. Nå, nå, nå! Det kommer sen! Låt dem bara teckna, så styr vi nog om resten!
     – Men bara tre hundra tusen? Det är ju vad en enda stor ångbåt kostar? Om man nu försäkrar tusen ångbåtar?
     – Tusen? Ah! Neptun hade fyrtioåtta tusen försäkringar i fjol och stod sig!
     – Nå, desto värre! Nå, men om, om det går sönder…
     – Så likviderar man!
     – Likviderar?
     – Nå, gör konkurs! Det kallas så! Och vad gör det om bolaget gör konkurs? Det är inte du, inte jag, inte han, som gör det! Men eljest brukar man göra ny aktieteckning, eller också kan man utfärda obligationer, som sedan under svåra tider kunna inlösas av staten för gott pris.
     – Det är således ingen risk?
     – Inte! För övrigt! Vad har du att riskera? Har du ett öre? Nej! Nå! Vad har jag att riskera? Fem hundra riksdaler! Jag tar inte mer än fem aktier, ser du! Och fem hundra är för mig så här mycket!

     Han tog sig en pris snus, och så var saken klar.”

     Gissar att detta lät som rena fantasier för de flesta. En liten försmak av finanskris och ”Too Big To Fail” redan 1912.

     Svara
 33. G

   /  11/16/2017

  ”Naomi: Nu måste de ta sexbrotten på allvar

  Utsattheten för sexualbrott har ökat dramatiskt bland unga kvinnor. Och så ska Sverige kallas världens mest jämställda land.”.
  https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/-nu-maste-de-ansvarigata-sexbrotten-pa-allvar/

  ”Fel att ge amnesti till ensamkommande

  Miljöpartiet vill slänga rättssäkerheten överbord när det gäller ensamkommande. Det vore ett stort misstag.”
  https://www.expressen.se/ledare/fel-att-ge-amnesti-till-ensamkommande/

  Svara
  • G

    /  11/16/2017

   ”mod genom att komma hit”…”är GRATIS jämfört med”

   WHAT?!

   Svara
   • Kristian

     /  11/16/2017

    Var lugn, Jan, de flesta kommer snabbt ikapp när det gäller att kosta!

    Svara
   • Ivar L

     /  11/16/2017

    Intressant värdering där att svenska ungdomar, som alltså är våra barn han talar om, ”kostat miljoner”. Dessutom, om det verkligen är en värdering av ekonomisk nytta han vill ha som utgångspunkt så lär han förlora striden när det gäller ensamkommande vs. svenskar. Speciellt om vi pratar etniska svenskar lär ”slutnotan” när de växt upp och eventuellt arbetat skilja sig ganska så rejält.

    Svara
    • Med den logiken är det dessutom ganska kostsamt att låta folk pensionera sig …

     Svara
     • Embryo

       /  11/16/2017

      Ja, varför inte passa på att återinföra ättestupa? Tänk hur mycket bättre vi kan öppna gränserna då *handhjärta*

  • Hypocrita

    /  11/16/2017

   ”Detta är en osignerad ledartext”…..

   Intressant ur två synvinklar: Vem skrev den och inte törs stå med sitt namn bakom? Hur gick den igenom till tryck?

   Svara
   • Ivar L

     /  11/16/2017

    Det är väl Putins trollfabrik som ligger bakom? Allt som är osignerat är väl per definition trollproducerat enligt massmediernas egen logik?

    Svara
 34. Kristian

   /  11/16/2017

  Westerholm om BRÅ
  https://ledarsidorna.se/2017/11/sverige-och-otryggheten/
  ”Det är lika problematiskt som skandalöst att BRÅ i en kommentar till dagens rapport angående ökningen av brott mot enskild person säger att de inte vet varför brotten har ökat. Varför vet ni inte det? Det är er uppgift att veta det.”

  Svara
  • G

    /  11/16/2017

   Bra skrivet om Ann. Intressant höra om Norge också.

   Svara
   • Ja, det var naturligtvis Heberlein om BRÅ och inte Westerholm. Beklagar felet, rätt skall vara rätt.

    Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   Det vet egentligen men tänker inte utreda det på riktigt och fästa det på papper för det kan gynna ”mörka krafter”, alltså krafter som vill rädda Sverige.

   Svara
 35. G

   /  11/16/2017

  ”Nu ska Uppsala universitet analysera flyktingkrisen

  Var 2015 års flyktingkris en kris i fråga om flyktingar i sig eller en fråga om EU:s interna gränser, politisk polarisering och brist på krishantering? Det ska Uppsala universitet analysera i ett nytt forskningsprojekt.”
  http://24uppsala.se/2017/11/16/nu-ska-uppsala-universitet-analysera-flyktingkrisen/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/16/2017

   ”ett nytt forskningsprojekt finansierat av EU Horizon 2020 och lett från Uppsala universitet, ska frågan studeras med utgångspunkt i elva olika länder och med 14 olika partners, från bland annat Irak, Libanon och Turkiet”

   Det här kommer nog vara av samma kvalitet som undersökningar gjorda av opinionsbildande organisationer. Redan den inledande formuleringen talar ju om vad de kommer att komma fram till.

   Svara
 36. Pether

   /  11/16/2017

  http://www.dailywire.com/news/23646/victimhood-currency-increasing-number-teens-amanda-prestigiacomo

  Tänka sig, när offerkoftan blir värdefull och mer ett krav för att få vara med i gruppen, börjar folk att göra sig själva till offer, t.ex. genom att skicka hatfyllda meddelanden på nätet. Skulle aldrig trott det… förutom då alla solklara fall… hur onlinehatarna råkar glömma att logga ut ur offrets konton… Eller varför inte tjejer med färgglada håret, som trots att hon är känd i hela sverige, tydligen får flertalet meddelanden hela tiden… trots att hon hänger ut dem?

  Svara
  • G

    /  11/16/2017

   Intressant. Men mest är det väl sorgligt hur folk håller på sådär.

   Svara
 37. G

   /  11/16/2017

  ”Viktigt att respektera ordens innebörd

  I svensk rapportering och debatt har många haft notoriskt svårt att hålla isär betydelserna av ord som ”asylsökande”, ”flykting” och ”skyddsskäl” med flera begrepp. Ibland av okunskap, ibland förefaller förvirringen ske avsiktligt. Därför är det välkommet att Internationella Pressinstitutet i Wien nu har givit ut en handbok för journalister, skriver Merit Wager i en gästkrönika.

  I över 20 år har jag väntat på att svenska journalister och andra som talar och skriver om asyl-, flykting-, invandrings-, migrations- och minoritetsfrågor ska lära sig att använda rätt ord och begrepp. Det har varit stört omöjligt och är det än idag. Två decennier! Och en majoritet klarar inte av att se och förstå skillnaden mellan dessa ord/begrepp ens om man förklarar dem som till lågstadieelever.(forts)”.
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/viktigt-att-respektera-ordens-innebord-19452

  Nej, svenska journalister vill hemskt gärna beskriva alla som 1.) flyktingar 2.) asylsökare, men ”migranter” används sällan, såvida personen inte kommer från nåt land inom EU. Fast migranter kan även komma från länder utanför EU, över Medelhavet exempelvis, men det kan man inte riktigt tro, ofta handlar det bara om flyktingar. Respektera ordens innebörd (RASIST! NAZIST! FASCIST!) och fakta är inte så viktigt för svenska journalister.

  Svara
 1. Veckans kränkt | WTF?
 2. Var kommer alla hashtaggar ifrån? | WTF?
 3. #metoo är det nya ”ökad anmälningsbenägenhet” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: