SVT och Allt för Sverige kämpar för att omvärlden ska se oss som totalbisarra

Kollade lite på Allt för Sverige och gissa vad som dök upp?

Det där från RFSL:s undervisningsmaterial…

Kolla själva så får ni se, ca 21:30 in i programmet

Ni minns väl?

Nu har de tutat i amerikanerna som är här att det där är nåt helt normalt i Sverige som pågår bakom varje liten stängd dörr.

Hur kommer det sig att RFSL:s bisarra mångfaldsmaterial dyker upp i SVT:s produktioner? Finns det ingen som kan säga stopp? Finns det verkligen ingen normal som bara säger ”Nänänänä, det fattar ni väl att vi inte kan ha med det här?”?

Man ger sig inte, man verkligen vill att omvärlden ska gapskratta åt oss.

Befria oss från det här vansinnet!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

246 kommentarer

 1. Fd Fp

   /  11/19/2017

  Det talades också lyriskt om den svenska föräldraförsäkringen, tänk om detta hade funnits även i USA!

  Skattetrycket nämndes så klart inte, det hade ju nyanserat bilden och sådant ska inte SVT ägna sig åt.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Ja du, jag är i varje fall glad att jag bodde i Sverige och inte USA när jag fick barn. Den delen av skattekakan behåller jag gärna.

   Svara
   • Rikard

     /  11/20/2017

    Hej.

    Du menar att du var arbetslös när du skaffade barn?

    Annars hade du haft råd med privat föräldraförsäkring via din anställning, om vi inte haft det system vi har.

    Du vet, det där enligt dig moraliskt goda systemet som finansierar sådant som M_i_T:s inlägg handlar om, eller retroaktiva barnbidrag och föräldraförsäkringspengar till invandrare, eller genustrumpeter, eller stöd till terrorister och korrupta regimer i MENA och Afrika, eller…

    De, och många fler moraliskt tveksamma poster är nämligen också ingredienser i samma skattekaka.

    Jag har moraliska betänkligheter att mina pengar (som motsvar timmar, dagar och år av mitt liv) skall finansiera sådant som palestinska självstyret eller diverse muslimska föreningar i Sverige.

    Har du?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Bättre skatt till folket!

      /  11/20/2017

     Vi hade inte haft detta framgångsrika samhälle utan skatt.
     Helt klart tjänar alla på att även den som inte har råd med egna försäkringar kan få hjälp. Det är lite mycket självgodhet hos vissa som har det bra och har ”lyckats”.
     Vem som helst kan egentligen drabbas av saker som kan sluta i utslagenhet, men många tror de är osårbara. Sedan när det gäller privata lösningar så har ju inte kvaliten blivit så bra när man privatiserat vissa sektioner eftersom kontrollen på verksamheterna försvunnit.

     Hur som helst så är skattesystemet i sig bra. Även de som tjänar bra får ut en massa som de inte skulle haft råd med annars. Vägar skolor vattenförsörjning vård bibliotekt sporthallar äldreboenden försvar polis räddningstjänst osv osv.

     Det jag kan hålla med om är att det bör ses över hur skattepengarna fördelas.

     Svara
     • Rikard

       /  11/20/2017

      Hej.

      Du missar poängen helt, men det räcker med att läsa din inledande mening för att begripa det. Om den vore sann skulle alla andra länder vara misslyckade om de inte följt den svenska högskattemodellen. Vi har inte varit ett föredöme på länge, och vi har inte bäst någonting i stort sett – men vi har bland världen högsta skatter lim förbannat.

      Högskattesamhället är vad som möjliggjort mycket av dagens problem.

      I ett Sverige där politiker varit tvungna att fråga invånarna till lovs vid skattehöjningar eller nya utgiftsposter hade vi haft både välfärd och låga skatter.

      Istället har vi ofärd och höga skatter. Skatter skapar inte välfärd, för övrigt. Arbete skapar välstånd, och möjliggör gott omhändertagande av och hjälp till den som hamnat på obestånd eller är född med nedsatt arbetsförmåga.

      Den svenska totalstaten bygger på att den verkliga arbetslösheten aldrig överstiger ca 5% av arbetskraften, vilket var så länge sedan att man flera gånger varit tvungna att trixa med redovisningen för att den verkliga siffran inte skall synas.

      Skattesystemet är skräp. Ett bra skattesystem hade inte gjort att det är mer lönt för mig att sikta mot att bli sjukpensionär än att fortsätta arbeta, oavsett bransch eller utbildning eller bakgrund.

      Sverige har få till inga direkta privata lösningar som alternativ eller komplement till offentliga system; Sverige har en korporativ hybrid och därur springer problemen. Ett verkligt privat system hade haft en mycket grundläggande bastrygghet och sedan låtit envar köpa sig försäkringar. Ett verkligt statligt system har vi haft. Ta och läs ‘Babels Hus’ eller ‘Grisjakten’ för lite insikter i hur det såg ut då.

      Passusen om att folk tror sig osårbara är rena hånet: jag är syn & hörselskadad samt har PTSD tack vare läraryrket, så därför borde jag enligt dig gilla de skatter som gör att det egentligen inte är lönt för mig att försöka arbeta.

      Ju lägre lön, desto mer tjänar du på låg skatt.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jans

       /  11/20/2017

      @Bättre skatt till folket
      Håller med.

      Libertarianska fundamentalister får i läxa att visa att vällevnadstal (medellivslängd, barnadödlighet med mera) visar bättre resultat i lågskatteländer än i högskatteländer. Observera att man då måste räkna obligatoriska avgifter (såsom Tyskland och Japan tillämpar) till skattedelen eftersom det i praktiken är skatter som samlas upp på ett annorlunda sätt.

     • Senior

       /  11/20/2017

      Ja, det är lustigt hur hårt den socialistiska indoktrineringen sitter hos folk.
      Jag saknar ord för hur dåligt minne och hur usla kunskaper folk verkar ha om de mest grundläggande ekonomiska frågorna.

      Jag är helt enig med Rikard i detta fall.

     • Jans

       /  11/20/2017

      @Senior
      Så upplys oss då om vi har så usla kunskaper! Jag ser fram emot beläggen för att lågskatteländer skapar bättre vällevnadstal än högskatteländer.
      Jag tror kanske att ni stirrar er blinda på ekonomisk TEORI, istället för praktiska reella utfall. Precis samma misstag som andra utopister gör. Drömvärlden är liksom mer verklig än verkligheten…
      Man kan vara kritisk till såväl skattepolitik som hur skattemedlen används utan att för den skull vara marknadsliberal fundamentalist och tro att ju lägre skatt desto bättre värld i alla lägen.
      Jag är svensk, lagom är bäst även när det gäller skatt! 😀

     • Jan

       /  11/21/2017

      Jans: Trevligt att det finns människor med sunt förnuft här på forumet också. Det är trots allt några stycken. Mycket riktigt, som du påpekar, finns det ett gäng marknadsfundamentalister här. Precis som du säger är de utopister snarare än pragmatiker. X, Melmac, Senior, Junior, Rickard och allt vad de heter.

      Meningslöst att debattera med dem. Bara tröttsamt. De vill bara få sina egna teorier (utopier snarare) bekräftade. Det är därför jag kallar dem Pol Pot-högern. De är lika dogmatiska som den yttersta vänstern nämligen. Naturligtvis förstod de inte ironin.

    • Fabian

      /  11/20/2017

     Dream on Rikard. Du har helt enkelt ingen aning om hur illa det kan vara i USA. Jag är verkligen motståndare till mycket av den skit som finansieras av svensk skatt och den skulle säkerligen kunna sänkas. Men om du på allvar tror att USA är ett bra land när det gäller saker som barnomsorg och föräldraförsäkring och attityder till föräldraskap i arbetslivet så beror det antagligen på att du inte har tillräckliga kunskaper om hur det är att leva i USA.

     Sedan att det I TEORIN skulle kunna vara möjligt att få det lika bra som förälder i USA som i Sverige är en helt annan sak än att det går i praktiken. Du är helt enkelt fundamentalist när det gäller dessa saker och tror på en utopi som precis som kommunismen misslyckas med att leverera när det verkligen gäller. Men flytta du till USA eller Isle of Man och lycka till.

     Svara
     • Christian

       /  11/20/2017

      Intressant diskussion gällande barnomsorg och föräldraförsäkring. Om det är så hemskt att skaffa barn och leva i USA så borde väl fertilitetsgraden vara lägre där (ca. 1.90 per kvinna i USA och 1,88 i Sverige (2016)), eller? Om man skall ta ut världens högsta skatter kanske man skall vara evidensdriven när man lyfter fram sina argument istället för att enbart hävda sina personliga känslor gentemot ett annat land.

      Vilka faktiska makron kan man påvisa med den svenska familjepolitiken jämfört andra länder? Högre kunskap i skolan? Högre fertilitet? Mindre skilsmässor?

     • Rikard

       /  11/20/2017

      Hej.

      Alltid kul att bli idiotförklarad av personer utan minsta data eller fakta.

      Eller sammanhängande resonemang.

      @Jans:

      Vet inte om det är mig du menar med libertariansk marknadsfundamentalist (folket som jag ibland debatterar med på bl a Mises-bloggen brukar tycka tvärtemot…)?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Christian
      Nu har du nog missuppfattat sambandet mellan gynnsamma föräldramöjligheter och fertilitet. Eller menar du att Niger är det mest gynnsamma landet att vara förälder i?
      https://www.svd.se/har-foder-kvinnorna-flest-barn-i-varlden

      Här finns ett annat bra diagram:

      Ett ”makro” Christian kan vara kvinnornas möjlighet att kombinera en reell yrkeskarriär med moderskap utan att tillhöra övre medelklassen där man har råd med ”nanny”. En annan möjligheten för män att vara lediga med sina barn utan att bli avskedade eller utmobbade på sin arbetsplats.

      Skillsmssafrekvens är intressant, är det bra eller dåligt att den är hög? Svårt att säga faktiskt. Tvångsgifte och svårighet att skilja sig är ju en kombination som inte är särskilt tilltalande för en västerlänning i varje fall.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      Diagram 2 – länk:
      http://tinyurl.com/yc9ucyv8

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      Hmm… det slår mig att SCB brukar ange Sveriges födelseöverskott till cirka 25000 per år. Samtidigt anger källorna om fertilitet van att ”ersättningskvoten” (d.v.s. när man får en befolkningsökning) vid fertilitetstalet 2,1. Sverige ligger enligt ovanstående länkgar under denna siffra. Det får jag faktiskt inte ihop. Den som kan reda ut detta får gärna komma med upplysning. Om Sverige har fertilitet under ”ersättningskvoten” så borde födelseöverskottet bli negativt. Konstigt.

 2. Eric

   /  11/19/2017

  Nedbrytningen är medveten och fullt ut planerad. Egentligen är det enkelt: ge rodret till de värsta extremisterna och galningarna och låt dem härja fritt. Sverige är ett dårhus.

  Svara
 3. MiT

   /  11/19/2017

  Svara
 4. MiT

   /  11/19/2017

  Kommer ni ihåg förra gången de ville sprida sin vänsterextremism i programmet? Eller förra gången jag kollade i alla fall, då ”råkade” de hamna hemma hos en genusfrälst svensk familj i Köpenhamn som hade idolfoto på Marx i fönstret 😛
  https://toklandet.wordpress.com/2016/11/23/slumpen-slar-till-igen-pa-svt/

  Svara
  • (((Hrafn)))

    /  11/19/2017

   Det glömmer man inte i första taget. Och hur man oförblommerat diskuterade marxismen i Sverige. Samtidigt som Sverige aldrig haft större avstånd till Marx.

   Svara
  • Det är egentligen väldigt konstigt att vänsterfeministerna gillar Marx, en liberal journalist i överklassen som utnyttjade sin hushållerska sexuellt och sparkade henne när hon blev gravid.
   https://bergersjo.wordpress.com/2012/07/23/allmanbildning/

   Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    Eller fullt logiskt. De älskar ju traditionella muslimska män också. Gärna med missionerande islam på menyn och lite homofoba och antisemitiska åsikter. I vart fall om de rapar upp en textrad ur någon bok om postkolonialism eller ”kritiska vithetsstudier”. Det kanske är vi som helt enkelt inte begriper feministisk logik.

    Svara
 5. MiT

   /  11/19/2017

  Svara
  • Fd Fp

    /  11/19/2017

   I knivskarp konkurrens så måste detta ändå vara ett av de mest bisarra och vinklade inslagen hos (S)(V)T. Detta i Agenda (passande namn förresten) som ska vara ett fördjupande och seriöst nyhetsprogram.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    Med tanke på att skattefinansieringen rycker allt närmare kanske de borde se om sitt hus. All denna aktivism kommer att ligga dem i fatet när partierna skall göra upp om frågan.

    Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Svara
 6. QED

   /  11/20/2017

  Svara
 7. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
 8. Ja nu har jag sett ”Allt för Sverige” för sista gången. Jag har tröttnat på deras politiska propaganda. Och som om det inte vore tillräckligt med sextramset ikväll så verkar de ha lurat i amerikanerna att Arbetsförmedlingen faktiskt lyckas skaffa JOBB åt folk! Makalöst…

  Svara
 9. anonym

   /  11/20/2017

  Dubbelmoral:

  Kulturministern: ”Tack för att ni väljer att vara de besvärliga”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kulturministern-tack-for-att-ni-valjer-att-vara-de-besvarliga

  Dagens Nyheter, Facebook:
  – Det ser ju väldigt dåligt ut att ha en chokladfläck på snoppen!
  – Är det här din?! Ja, talla inte på min. Olla din egen, du!
  Försiktighet är inget för Alice Bah Kuhnke. DN:s Björn af Kleen har följt med en minst sagt frispråkig kulturminister på jobbet.
  https://sv-se.facebook.com/dn.se/posts/10152619355121680

  Svara
 10. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Herreguuud! Fy fan vilket jävla Tokland detta har blivit!

   Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Barn lär sig tidigt skilja sagor från verklighet. 99% av dem kommer att lära sig de helt vanliga könsrollerna från sina föräldrar hur många sagoböcker de än får. Jag menar, hur ofta stöter barnen på transpersoner på riktigt? Mina barn träffade mig veterligen ingen transperson under sina dagisår och gjorde de det så var de så duktiga på att spela det andra könets roll så det saknar betydelse i vilket fall som helst.

   Men ett Tokland är det utan tvekan. Att det läggs sådan energi på det där tramset är verkligen fascinerande.

   Svara
 11. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2017

   Konstigt nog finns det inget motsvarande om vad kvinnor kan göra som skall presenteras på den internationella kvinnodagen.
   Det visar att feministerna tycker att kvinnor är felfria och att dom inte kan låta oss män få tycka om oss själva ens en dag om året.
   Dom kan heller inte säga något bra om oss ens en dag om året.
   Vidare är det tydligen omöjligt för dom att låta oss ha något sammanhang ifred utan att dom skall lägga sig i och få det att handla om dom själva.
   Allt skall alltid handla om kvinnor i deras värld.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    Detta trots att det dräller av kvinnliga chefer i kultur- och medievärlden som inte tagit sitt ansvar i de fall som tagits upp i #metoo.

    Svara
  • Räknas följande saker i hushållsarbete: hålla bilen i trim, reparera allt som hemmet behöver, dra in större lön än kvinnan till familjen, ha längre arbetstid (inte alltid men ofta är det så med lön och arbete), göra saker med barnen som kvinnor brukar tycka illa om som ishockey, bollspel, mm. Och säg vad ni vill feminister att förföra brukar också vara karlgöra fast nu mera räknas väl det som våldtäkt.

   Sen finns det plumpa karlar. Som fixar ingenting annat än gnälla. Precis som feministerna.

   (Vill skriva under som ickemetoo och hade högre lön än män också och gillar att stå vid spisen och slippa fixa med bilen men jag är ju så omodern.)

   Svara
   • Rikard

     /  11/20/2017

    Hej.

    Jag tror det är som skillnaden mellan vuxen och barn.

    Det helt lilla barnet som ser friheten du har som vuxen men som ännu inte förstått vilket ansvar denna frihet vilar på; ansvar inför sig själv, sin familj, sina fränder, sitt folk och sitt fosterland.

    Det lilla barnet vill ha den friheten, utifrån sitt förstånd, att köpa godis och leksaker och upplevelser för jämnan, och att aldrig behöva konfronteras med allt det tradiga och tôliga och tråkiga och särskilt inte trälandet som gör det möjligt.

    Om det barnet uppfostras korrekt kommer det att lära sig den balans som god hushållning kräver och belönar, och den självkontroll (och därmed självrespekt) som detta både kräver och skapar; det kommer att vara avundsjukt och imponerat av äldres erfarenhet och kunskap, och samtidigt kommer det att komma med barnets idéer om ”Kan man inte göda nät såhär istället?” som är det som skapar utveckling. Väl det frågvisa barnet blir stort nog kommer det att pröva sina egna idéer och jämka samman dessa med gamla metoder.

    Men om så inte sker?

    Då får vi de förvuxna lämmelskallar som kulturvärlden dräller av – den vuxnes resurser och den vuxnes frihet, kombinerat med det lilla barnets förstånd – lustdrivet som det är.

    När det gäller hushållsarbete kan man antingen vara ideologisk, som gumman och gubben som bytte jobb, eller pragmatisk – som när det bytte tillbaka. Så gjorde mina morföräldrar och så gör även makan och jag – den som kan något är den som bestämmer hur det skall göras i slutändan. Den andra/-e kommer med frågor. Alltså blir det så att jag som kan äta samma rätt två veckor i sträck tar disken istället för matlagningen. Men hade vi gjort det ideologiskt… så hade vi svultit med odiskad disk.

    För övrigt anser jag att Ivar L:s poäng ovan ditt inlägg borde vara ett stridsrop både inom och mot #metoo: ”Ni kvinnor som såg och visste – varför teg ni?”.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • ”Ni kvinnor som såg och visste – varför teg ni?”. Det undrar jag med. Förakt mot de som blev utsatta?
     Förresten, kvinnor står inte alltid vid spisen. Det gör pizzerian och hamburgerbaren. Kolla läget ute så ser ni pappor med barn bärande på pizzakartonger, typisk syn fredagar och söndagar.

     Svara
 12. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • Hmm

    /  11/20/2017

   Är så trött på alla som säger att det inget sett, inget vet och att inget behövs göras.

   Nu berättar förrum dem ni redan visste i polisen, militären och andra uniformyrken, också skådespelare, musiker, lärare, jurister, patienter, krogbranschen, politiker, läkare svenska kyrkan m fl och fler yrken kommer träda fram.

   Nu vet ni. Ni väljer själva om ni vill erkänna det…

   UPPDATERAD 00:39PUBLICERAD IGÅR
   1.139 kvinnor har skrivit på uppropet #teknisktfel, mot sexuella trakasserier inom teknikbranschen.

   En av dem är civilingenjören Johanna Mannung, som berättar om våldtäktssånger på KTH, tafsningar och porr på jobbet och hur kvinnor undermineras.

   – Jag har haft manliga kollegor som ingående argumenterat om hur mäns hjärnor är bättre lämpade för teknik.

   Lisa Röstlund

   Följ skribent

   Skriv ut Rätta artikel Spara artikel
   Senaste i ämnet #teknisktfel
   Det startade redan innan Johanna Mannung började studera vid Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm. När hon gick på ”demopartys”, träffar för unga datorintresserade, spelades låtar som ”Brittas fitta”.

   ”Ett, ett kuken som ett spett/ uti Brittas fitta, kom får ni titta/ Två, två kuken står på tå/ uti Brittas fitta, kom får ni titta.”

   Johanna Mannung, 40, är en av kvinnorna som skrivit på uppropet #teknisktfel mot sexuella trakasserier inom teknikbranschen. Hon är civilingenjör i datateknik och arbetar med teknisk it-säkerhet. I dag jobbar hon statligt, och på arbetsplatsen är andelen kvinnor relativt stor.

   – Jag har en bra position och en bra arbetsgivare i dag. Men generellt är teknikbranschen extremt mansdominerad och ojämställd, säger hon till DN.

   Andelen kvinnor som studerar högskole- och civilingenjörsprogrammen har ökat senaste decenniet, men fortfarande i fjol utgjorde kvinnorna bara runt 30 procent, enligt en rapport från Teknikföretagen.

   Vi återkommer till studenttiden på KTH. Där var det många som aldrig begick någon riktig överträdelse, men som ”bara inte gav sig” när de försökte ragga. Men även många som gick över gränsen.

   ”Knullkort” delades ut till tjejer, med tilläggstexten ”Du ska få duktigt”.

   – Det var tryckta våldtäktshot. En sen kväll gick jag över borggården på KTH och en kille kommer springande och trycker upp ett sådant kort mot mig. Jag springer ifrån honom och han fortsätter springa efter mig.

   Det hölls så kallade bastufester, där manliga studenter i kör skränade ”slicka fitta”, och föreningen för studenter på datateknikprogrammet hade sångböcker med låtar om att våldta.

   Flera av de anrika traditionerna tvingades bort, tack vare det jämställdhetsarbete som bland andra Johanna Mannung satte igång via studentkåren. Reaktionerna blev starka, och riktades mot henne.

   – I perioder kunde jag knappt gå till skolan. Folk skrek på mig när jag kom in i en datasal. De anklagade mig för censur och bokbål.

   På första jobbet på it-bolaget IBM fanns ett stort arkiv med porr på den centrala servern som alla kopplades upp mot. Män öppnade upp porrbilder som poppade upp på inloggade kvinnliga kollegors skärmar.

   – På en konferens hoppade en kollega upp i min säng och gjorde ”helikoptern”.

   På andra arbetsplatser har manliga kollegor tafsat.

   Vad det värsta som hänt henne i branschen är? Rösten stockar sig. Det vill hon inte gå in på.

   Läs också: Linus Larsson: Teknikvärlden har ursäktat mäns övergrepp för länge

   Sedan de första åren på arbetsmarknaden har Johanna Mannung, precis som samtliga av de anonyma kvinnorna som deltar i uppropet som DN pratar med, skaffat sig strategier för att undvika att hamna i de värsta situationerna.

   Man undviker att ta jobb där arbetsintervjun inleds med frågor om just vilka strategier man använder för att kunna arbeta med bara en massa män. ”Har du tillräckligt med skinn på näsan?”.

   Man tänker på klädsel: aldrig urringat eller mycket smink. Anpassar hur man uttrycker sig. Kroppsspråket. Och undviker personalfester med alkohol.

   – Jag har stått på dagen på en byggarbetsplats och givit order som hörsammats. Samma kväll har mina underordnade bett mig sätta mig i deras knä, berättar en av kvinnorna.

   Johanna Mannung reflekterar över hur normaliserat själva parerandet blivit. Den reflexmässiga slalomåkningen mellan olika potentiella hot.

   Strukturerna som blottläggs nu inbegriper både sexuella trakasserier men också vardagligt förtryck.

   – Det är väldigt genomgripande. Man förminskas som kvinna. Man förväntas kunna mindre än manliga kollegor. Frågorna ställs till männen. Man blir nedtryckt och underminerad.

   På tidigare arbetsplatser har Johanna Mannung varit med om många män som uttalat att kvinnor inte är lika kompetenta som män. Argumenterat för hur mäns hjärnor är bättre lämpade för teknik. Hon har förväntats ansvara för mötesanteckningar, fika och att komma ihåg födelsedagar.

   Hennes strategi har varit att försvåra förminskningen genom att vara högljudd, och inleda varje arbetsrelation med att föra in samtal på teknik som ligger snäppet över den manliga kollegans tekniska kompetens.

   – Då tas jag på allvar. Men att behöva prata över folks huvuden är ganska besvärligt och ineffektivt innan man kan börja jobba praktiskt.

   Metoo-rörelsen har nog fungerat som en ögonöppnare på många kvinnor, resonerar hon.

   – Det är fånigaste är att jag brukar säga att jag inte varit med om särskilt mycket. Men när man pratar om det så går vidden upp för en.

   – Jag hoppas nu att alla, män som kvinnor, inser att det här är ett gigantiskt samhällsproblem som går genom alla sektorer, alla yrken och alla delar av livet. Förståelsen för problemet är fullständigt nödvändigt för att kunna förändra…

   Svara
   • Pelle2

     /  11/20/2017

    Jag jobbar i it-branschen sedan ungefär tolv år tillbaka och känner inte alls igen mig i bilden som Johanna målar upp.
    Jag har aldrig varken sett eller hört någon begå sexuella övergrepp, det sjungs verkligen inga snuskiga sånger och dras knappt några fräcka skämt heller. Det finns rätt många kvinnor på min arbetsplats och en hel del kvinnliga chefer så jag kan inte se att kvinnor diskrimineras på något sätt.
    Har även tidigare i livet jobbat på mansdominerade arbetsplatser men inte heller där diskriminerades kvinnorna.
    Det fanns rätt många kvinnliga chefer på många nivåer ända upp i företagsledningarna.
    Det grövsta som hände på de arbetsplatserna var väl att det alltid var någon som spårade ur på personalfesterna och kladdade och stötte hårt på kvinnorna men det brukade sluta med att vederbörande blev utslängd…

    Svara
    • Pelle2

      /  11/20/2017

     Inser att jag sysslar med anekdotisk bevisföring men jag har svårt att tro att de arbetsplatser jag beskriver är unika.
     Sedan kan jag ju också säga att jag vet ingenting om hur det är/var på KTH så där kanske det var som hon beskriver.

     Svara
     • Leif

       /  11/20/2017

      Har själv inte läst vid KTH, men har haft en arbetskamrat som var gift med en KTH:are. Hon berättade om fester under makens utbildningstid på 60-talet där hon fick finna sig i att bli titulerad gasquehora och där tjejerna fick utstå allehanda vidrigheter.
      Själv läste jag vid universitet vid samma tid, och jag har därifrån inte alls sådana erfarenheter.

     • MiT

       /  11/20/2017

      Låter fruktansvärt!

     • På 60-talet på Lunds Tekniska Högskola fanns inte en enda damtoalett i deras byggnader. Män förstår nog inte obehaget det orsakade den lilla skaran kvinnliga studenter.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Pelle”:
      Men när det handlar om vad du eller jag kan göra på vår egen arbetsplats så måste det ju faktiskt bli det ”anekdotiska” i så måtto att det måste handla om precis det du vet och det du ser där du är. Det kan ju inte rimligen handla om vad andra gör på andra platser. Hela narrativet om att ”män måste stå upp e.t.c.” är ju falskt. Vad skall jag stå upp för när jag inte har någon konkret händelse att stå upp för?

      Jag har inte själv heller sett eller varit i närheten av övergrepp eller sexbrott på min arbetsplats så det är inte så mycket jag kan göra mer än att själv sköta mig.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Leif:
      Jag har läst på teknisk högskola och där finns jobbiga grabbgäng. Om man inte vill vara med dem så är man med andra i stället.

      Jag försvarar inte de där grismännens beteende men kan konstatera att de där grabbgängen är oerhört bra att dra till sig kvinnliga studenters intresse. I korthet kan man säga att de kvinnliga studenterna till stor del valde att vara med grabbarna grabbers och deras blöta fester än med lite mer stillsamma killar som jag och mina kompisar. De tjejer som beskriver dessa killars beteende beskriver beteenden som de uppenbarligen själva valt framför de beteenden dom själva påstår sig hylla.

      Uppenbart finns det något dubbelt här. En hel del kvinnor lockas av grabbiga gäng och deras vilda festande, men sedan i efterhand så tycker de att dessa beteenden är skit. Det är nog faktiskt dags för feminismen att ta upp denna sida av könsrollsspelet. Det lönar sig sexuellt att vara grabbig, skränig och sexistisk och de som belönar är en hel del av kvinnorna.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Leif:
      Min poäng är att det på många sätt lönar sig att vara på det här sättet oavsett om du och jag tycker det är grabbigt, skränigt och sexistiskt. Det är ju inte jag som försvarar det utan det är ju en mängd kvinnor som själva uppmuntrar det genom att lockas av sådana här killar. De roliga, coola killarna som märks och tar för sig.

      Om det inte lönade sig så skulle detta minska dramatiskt per automatik. Vad kan jag göra om jag inte är en av dessa killar? Det är ju faktiskt tjejerna som måste sluta attrahareras av sexistiska killar.

      Och bara för tydlighetens skull: Inte alla tjejer.

    • Pelle2

      /  11/20/2017

     @Ivar
     Jo, det är ju naturligt att man tar upp sådant man själv har varit med om och sett men det är ju ganska viktigt att poängtera att bara för att inte jag har upplevt eller sett något så innebär det inte att det inte förekommer.
     Fast jag undrar verkligen hur många arbetsplatser det finns i dagens Sverige där man håller på med sexuella övergrepp helt öppet och det accepteras av företagsledningen och kollegorna ?
     Låter som en väldigt extrem företagskultur tycker jag.
     Att det däremot förekommer härskartekniker, som Johanna pratar om, kan vi nog alla skriva under på. Fast där är det ju långt ifrån bara män som är skyldiga.

     Svara
     • Leif

       /  11/20/2017

      @Ivar L
      ”De tjejer som beskriver dessa killars beteende beskriver beteenden som de uppenbarligen själva valt”
      Så enkelt behöver det inte vara. De var ett par innan mannen började på KTH.
      Det finns öht ingen anledning att skuldbelägga kvinnorna för att män på en fest uppträder som svin. Man kan ha roligt tillsammans utan att man kallar kvinnorna för horor.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      Det jag tror vi ser är hur mycket 10 miljoner människor är. Även om det är ovanligt, i vart fall när det gäller de grövre grejerna så blir det rätt många fall även i ett land som Sverige.

      Själv har jag min lilla ”vitbok” med förnedrande saker jag råkat ut för på min arbetsplats, småsaker mest men en del skulle förmodligen platsa i en #metoo om jag var kvinna. T.ex. två kvinnliga kollegor med högre rang som satt och dreglade över en ung manlig artist och högt och tydligt berättade om allt de skulle vilja göra.

      Klart det blir mycket om man sätter ribban lågt. Klart att övergrepp förekommer och att inte allt anmäls. Jag tycker #metoo varit bra på många sätt men det börjar bli lite väl vid sidan om de verkliga problemen nu. Det är ju mycket som förtigs helt och hållet.

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Leif:
      Min kommentar till detta hamnade längre upp av misstag… 🙂

   • MiT

     /  11/20/2017

    Det är liiiite för välregisserat, det är liiiite för mycket luft för att blåsa upp det hela, det är liiite för många som säger ”Nämen jag har personligen inte drabbats av något men …” osv. Det är folk som stått för nära, som UPPENBART har skämtat, det är ”ovälkomna närmanden” (hur vet man om det är ovälkommet innan man testat…?) osv. MEN det klart att det finns skit, där det finns makt över andra människor kommer det också att finnas fler psykopater.
    Det är för välregisserat, det kommer uppifrån. Ska man dra det till sin spets så VET vi faktiskt nästan inget alls. Vi vet några fall, bl a Wallin och några till på AB, vi vet ”komikern” och kanske några till. Resten VET vi absolut inget alls om. Men i alla fall jag tvivlar inte på att det kan finnas en hel del. Men i o m att de är MASSOR som skrivit under som inte har drabbats av något, tidningarna verkar ju bara hitta sådana som hört nåt skämt och liknande så är det ett syfte med allt och det syftet kommer uppifrån. Och syftet är att blåsa upp.

    Tror man hade tjänat på att bara ha med riktiga fall som faktiskt är något. Nu bara suckar uppgivet man när SVT och TV4 med allvarliga miner säger att det är flera tusen skådespelare som vittnat om övergrepp när det inte alls är så. Ju mer man blåser på med luft desto mindre trovärdigt blir det.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/20/2017

     Framförallt verkar det ju vara redan priviligierade kvinnor som drabbats såpass att de får rejält med utrymme. Med tanke på alla problem med ökande sexbrottslighet Sverige sett på senaste åren känns det som att det fattas en oerhört stor bit av ”berättelsen”. Skolorna, förorterna, de som blivit överfallna av okända e.t.c.

     Svara
     • Rikard

       /  11/20/2017

      Hej.

      Väldigt bra poänger ovan, Ivar. Du har helt rätt i dina resonemang om både anekdoter, ‘grabbarna grabbers’ (länge sedan jag hörde det uttrycket) och hur en del kvinnor agerar i närheten av dessa.

      Som oteknisk (dvs humanist och samhällsvetare) vill jag bara infoga (tillfoga…som en del journalister har börjat skriva) att det förekommer där med, men under lite andra former.

      Istället för att trycka ner kvinnor (eller testa om de står pall för det en man förväntas tåla) hyllas de av de grabbiga grabbarna – de är så fria, så häftiga, så beundransvärda, så starka enligt dessa grabbar att de blir alldeles till sig av berömmet.

      Varpå det för de grabbiga grabbarna, som inte sällan strävar efter att vara så duktiga som möjligt rent ideologiskt/värdegrundsmässigt, är skördetid om uttrycket tillåts.

      Samma beteende men med olika manifestation, kanske.

      En sådan där vitbok som du skriver, det har nog alla. Jag har en del anekdoter om sådant, särskilt från ungdomen då jag bland annat jobbat som entrévärd på lokal med dans (både ung och [över]mogen). Bevare mig för offentliganställda medelålders kvinnor från vården och barnomsorgen när de kommer i flock efter varsin halvpanna vin. Att man inte blev döv på kuppen…

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ivar L

       /  11/20/2017

      @Rikard:
      Ja, feministerna bortser ju i princip helt från en av människans mest fundamentala drivkrafter, sex. Om en man (oftast snygg och framgångsrik) redan i skolåren lär sig att det vi här kallar sexistiskt grabbigt beteende inte verkar leda till sämre chanser till sex utan snarare tvärt om så är det ju faktiskt totalt poänglöst att andra män (sannolikt med lägre status) säger att sådär får man inte göra så länge sexisternas möjligheter till sex inte minskar. Sex är en alldeles för starkt drivkraft helt enkelt. Feministerna bortser från detta eftersom hela diskussionen blir alldeles för besvärlig för dem med den parametern med i bilden. It takes two to tango, och vad skall de då göra av det där med ”könsmaktsordningen”? Det skulle ju bara vara med ett kön där….

    • Hmm

      /  11/20/2017

     MIT Du har missat vad MeToo betyder. Det betyder JAG OCKSÅ, inte min vännina eller någon jag känner. Det betyder JAG också.

     FYI MeToo och 85% av alla kvinnor jag känner.

     Som sagt, det är upp till er alla om ni vi erkänna sanningen eller inte. Inte upp till er att definiera om den är eller inte.

     @Ivar. Det fanns inte där du läste och du såg det inte för att du är en man. Hade du varit kvinna hade du vetat att det fanns på din högskola också. Män verkar vara blinda för vad som sker omkring sig. Det eller en del av problemet…

     Svara
     • Hmm

       /  11/21/2017

      PS Det är bara killar som inte lyckad attrahera kvinnor som inbillar sig att många kvinnor intresserade av svin.

      Min tro varför ni föder den myten, självförsvar och att lägga över ansvaret på kvinnan att du inte var intressant nog.

      Anekdotisk bevisföring. Inte en kvinna jag känner gillar dem. Jag kände en kvinna när hon var tonåring och som hade problem med sin pappa som gillade dem. Sedan växte hon upp. Då var hon 19.

     • MiT

       /  11/21/2017

      Det är inte JAG som missat vad det betyder utan sådana som Rossana Dinamarca och andra som måste tränga sig fram med sitt trams och som anser att t ex skämt är övergrepp. Säg det till dem som står där och vill blåsa upp siffrorna med ex som ”stod för nära”, ”ovälkomna närmanden” osv, inte till mig. Det är DE som säger metoo och tycker att trams passar där, inte jag. Men visst tycker man att det är ok att det dras ett löjets skimmer över det hela så kan man ju försvara deras rätt att anse att skämt är övergrepp. Jag tillhör inte dem.
      Så det är nog du som missat en del här tror jag.

     • Ivar L

       /  11/21/2017

      @Hmm:
      Har du läst vad jag skrev? Jag skrev ju att det fanns jobbiga grabbgäng men de hängde inte jag med. Däremot hängde ovanligt många tjejer med dem och gick på deras blöta fester.

      Jag förstår att det kommer att ta lång tid för övertygade feminister att inse detta obekväma faktum.Att det inte räcker med att stå och skrika på att männen skall ”ta ansvar” så länge en hel del kvinnor fortsätter att uppmuntra sexistiskt beteende genom att helt enkelt lockas av den typ av man som uppvisar det. Att jag som man, oftast med lägre status, skall kunna få en man som lockar till sig kvinnor att ändra sitt beteende är oerhört osannolikt om inte dessa kvinnor samtidigt ändrar sitt beteende.

      Dessutom tycker jag metookampanjen även visat att mängder av kvinnor, i synnerhet chefer, inte heller sett vad som pågår. Eller snarare valt att titta bort. Jag vet inte riktigt vad syftet med att enbart fokusera på männens ansvar egentligen beror på men ni som gör det är kontraproduktiva visavi det ni påstår er kämpa för, färre sexuella ofredanden och brott.

     • Ivar L

       /  11/21/2017

      @Hmm:
      Haha… det är i alla fall bra att du berättar om din fördomsfulla mansbild. Kanske för att jag outade att jag inte tillhörde alfahannegänget. Jag har klarat mig bra ändå och har barn, fru och allt det där. Jag kanske inte avverkade mängder av kvinnor när jag var ung, det var i mer blygsam skala men det är ju rätt intressant ändå att mina observationer av hur vissa kvinnor gjorde sina val under studieåren därmed verkar bli ogiltiga enligt dig.

      Vad är det som får dig att tro att inte en man som står vid sidan om och betraktar det sexuella spelet hos innegänget inte kan vara en god iakttagare? För att jag är man? Ni feminister kanske skulle börja lyssna på männen vid sidan om svinen ni fokuserar på? Vi kanske ser och vet mer än vad ni tror. Inte minst om era bångstyriga systrar.

     • Rikard

       /  11/21/2017

      Hej.

      Hmm, (kul nick fö) jag har varit gift i över tjugo år – med samma kvinna dessutom.

      Jag har flera gånger kunnat observera, som privatperson, som entrévärd och som lärare att en del kvinnor dras till den mans-typ som bäst sammanfattas med ‘bredkäftad träskpadda’. Jag har också observerat att ibland är det en perfekt matchning; kvinnans personlighet är likartad så att de blir ett lyckat par (om de är ett trevligt par att umgås med beror även på en själv…). Ibland är de en destruktiv matchning, antingen för att mannen blir kvinnans ‘göra om’-projekt varpå hon dumpar honom väl han blivit tillräckligt emaskulerad och feminist-iserad, eller lämnar honom då han är fullständigt odräglig, manipulativ och ibland normbrytande i sitt beteende (hot, våld och överdriven närmast paranoid kontroll).

      Jag vänder mig mot #metoo då det är en radikalfeministisk häxprocess till sin natur, kraftigt influerad av den mest radikala kärnan äkta manshatare (och idémässigt inspirerade av sådana som Andrea Dworkin och Valerie solanas).

      Jag vänder mig mot #metoo då den på intet sätt vill diskutera de tusentals kvinnor som våldtagits, könsstympats, som hålls som fångar, som inte kan leva i frihet, som är slavar under sin kulturella tradition – i Sverige. Detta därför att de män som utför allt detta inte är vita svenska män, utan invandrare från Afrika och MENA, och därför tiger hellre #metoo eller väljer att bara prata om män, som om alla män vore identiska och kollektivt skyldiga (åter en radikalfeministisk gammal nöt).

      Jag vänder mig mot #metoo då den, åter i linje med sitt radikalfeministiska manshat som utgångspunkt, jämställer en blick eller ett ord med en fullbordad överfallsvåldtäkt och sorterar in detta som grader på en skala – eller i en pyramid.

      Du förstår, Hmm, jag och många andra är gamla nog att minnas det här tugget från sjuttiotalet – annan teknik men samma metod och retorik. Det nya är hyllandet av islam inom feminismen – jämför det med ditt resonemang om att kvinnor inte väljer dryga grabbiga män. Vad är västerländska kvinnors vurmande för islams män om inte just det?

      Glöm aldrig, Hmm, att det inom feminismen inte finns någon vetenskap eller något försöka att ta fram fakta eller data – allt som finns är teori som aldrig prövas empiriskt. Om det beror på fullständigt undermåliga matematik-kunskaper (t o m sämre än mina!), oförmåga att förstå och använda logik, eller ren fanatism och tro lämnar jag osagt, och personligen tror jag på en osalig blandning.

      Jag tycker du är värd ett uttömmande svar, därför att en debatt där alla håller med varandra är inte mycket att ha, och jag skriver hellre något uppmuntrande än trycker på ‘tumme upp’. Om jag får vara lite yrkesskadad så vill jag säga att din inledande post är upplagd så att det svårt att veta vad som är dina ord och vad som är citat.

      Allt gott,

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

   • metooko

     /  11/21/2017

    ”Är så trött på alla som säger att det inget sett, inget vet och att inget behövs göras.

    Nu berättar förrum dem ni redan visste i polisen, militären och andra uniformyrken, också skådespelare, musiker, lärare, jurister, patienter, krogbranschen, politiker, läkare svenska kyrkan m fl och fler yrken kommer träda fram.

    Nu vet ni. Ni väljer själva om ni vill erkänna det…”

    Trams!

    Hashtaggarna haglar men hur länge kan man mjölka en metoo-ko?

    Börjar inte medias propaganda kännas liiiiiiiiiiiiiiiite artificiell även för dig.

    Tror du på fullaste allvar att någon ifrågasätter att det förekommer övergrepp bland maktfullkomliga personer?

    Det är intressant att en stor andel av personerna varit uttalade feminister, alltså samma personer som stått på barrikaderna med feminister och förespråkat feministiska idéer och sagt att män har kollektivt ansvar och skuld och talat sig varma om normtrams. Det är i feminismens egna led du finner dessa Kapten Klänning-figurer. Inte bland feminismens kritiker.

    Det går att dra paralleller till kampanjen om näthat. Helt plötsligt var varenda kvinnlig mediapersonlighet näthatad. Från att vara något hemskt (ex. reella dödshot) som näthat kan vara, blev det plötsligt en statusmarkör bland sagda kvinnor. Kvinnliga mediaprovokatörer gick plötsligt över lik för att även de bli näthatade och alltid lyckades de provocera någon dåre. Det gav inte bara några minuter i rampljuset utan även en känsla av gemenskap och inte minst status. Mest näthatad vinner och en del kvinnliga mediapersonligheter ljög fritt om hur näthatade de blivit.

    Regeringen stärker skyddet mot näthat efter denna mediakampanj. Kritiker till dessa lagförslag är inte förespråkare för näthat utan värnar snarare om yttrandefriheten, att de inte vill ha ett censurerande storebrorssamhälle som leder till en totalitär stat. Kritiker förespråkar inte näthat och kränkningar utan ställer sig frågande till vad det luddiga begreppet ”näthat” innefattar. Det föreligger en godtycklighet som inte hör hemma i en rättstat.

    Det är samma sak med den här kampanjen. Det är ingen som ifrågasätter att det förekommer övergrepp inom exempelvis media där alla kallar sig feminister. Även detta har blivit en gemenskap och en statusmarkör. Många har säkert blivit utsatta, andra vill ha sina fem minuter i rampljuset och göra karriär. Det föreligger en godtycklighet i att slira på sanningen. Några kvinnor har gått sängvägen, ångrar sig efteråt och ser sin chans att ge igen och rädda ansiktet. Det blir ganska uppenbart när kvinnor som fortsatt i långa förhållanden efter sagda övergrepp kommer fram och säger ”Jag blev nog lite våldtagen i alla fall”. Ingen vill bli kvarlämnad. Det är som att någon har hällt ut en klick honung på trädgårdsbordet och nu dras alla flugor dit för att slicka i sig lite av honungskakan. Det ligger en mediakarriär i potten för den som har tur.

    Åter till lagförslagen.

    ”Regeringen lovar samtyckeslag – Advokatsamfundet varnar för populism”

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-lovar-samtyckeslag-advokatsamfundet-varnar-for-populism

    ”Kommer inte leda till fler domar
    Men Anne Ramberg, Advokatsamfundets generalsekreterare, är kritisk till en samtyckeslag.

    – Vi tror inte att en samtyckeslag kommer leda till fler fällande domar. Det framgår av utredningen att man inte ens där tror att det kommer bli effektivt. Den kommer istället att fungera normativt, för att visa att samhället inte godtar detta.

    Problemet med avsaknaden av bevis kommer en samtyckeslag inte att komma åt, menar Ramberg.

    – Vi kommer ha precis samma problem med att styrka att ett övergrepp har begåtts. Det är ett bevisproblem.”

    Samtyckeslobbyisterna jublar förstås. De försökte med samma sak för 7 år sedan i Assange-affären. Även då skapades hashtaggar #prataomdet även det artificiellt av feministiska mediapersonligheter och påstås lögnaktigt vara en genuin gräsrotsrörelse. Då hetsades unga tjejer att offentligt publicera personliga privata händelser som inneburit ett trauma för dem, oavsett om det var övergrepp eller inte. Äckliga feministiska kärringar slickade sig runt munnen för att göra karriär på deras bekostnad. Det lyckades inte den gången, samtyckeslagstiftningen skjöts i sank. Nu sitter samma karriärister och slickar sig runt munnen igen.

    Svara
 13. ”Kommuner tvingas låna pengar för att Migrationsverket inte betalat sin miljardskuld

  Staten är skyldig kommunerna runt tio miljarder kronor för asylmottagandet. Handläggningen har dragit ut på tiden, vilket lett till problem för många kommuner. I Flens kommun är man besvikna över att pengarna dröjer.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommuner-tvingas-lana-pengar-for-att-migrationsverket-inte-betalat-sin-miljardskuld

  Svara
 14. Pelle2

   /  11/20/2017

  Såg också allt för Sverige och blev också förbannad på den genuspolitiska agendan de hade på den så kallade sexualundervisningen.
  Var jättenära att stänga av på grund av det.
  Det är synd att dom förstör programmet på det sättet för på det stora hela är det ett trevligt program.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Man kanske får se det som en reklampaus. Ser du på kommersiell linjärtv måste du stå ut med avbrott för reklam. Ser du på SVT måste du stå ut med avbrott för vänsterpropaganda eller genuspropaganda. Det hör liksom till.

   Svara
   • Senior

     /  11/20/2017

    En ganska markant skillnad är att alla tvingas bekosta propagandan, samt att den är ett stående inslag i samtliga program. Hela tiden, så länge de sänder. -Alltså inget man kan ta paus ifrån.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/21/2017

     Nej, jag menade det alltså som satir.

     Svara
     • Senior

       /  11/21/2017

      👍🏻

      Det är nog det värsta av allt, det är svårt att veta nu för tiden….

 15. Gorby

   /  11/20/2017

  Svara
 16. Dåliga personer har hyllats i Maktmedia som förebilder –
  det känns som ett ”Kapten-klänning-syndrom” –

  Svara
 17. QED

   /  11/20/2017

  https://www.expressen.se/noje/nour-el-refais-karleks-liv-med-henrik-schyffert-/

  ”Nour El Refais kärleksliv med Henrik Schyffert”

  ”… inte bisexuell längre.”

  Svara
  • Det där kommer att stå för dagens meningslösa raseritweets.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/20/2017

   Hon måste vara av samma tro som Pastor Åke Green som tror att man kan byta sin sexualitet om man själv vill det. Om hon inte längre är bisexuell så har hon aldrig varit det..

   Svara
   • Olof

     /  11/20/2017

    Läser man texten låter det mer som hon har svårt att skilja på ‘bisexuell’ och ‘knulla runt’.

    Men, man kanske skall vara lite generös och anta att det helt enkelt är journalisten som inte riktigt får till det…

    Svara
   • Hade vi haft journalister av rang så hade de givetvis reagerat och ställt en följdfråga med ”vad/hur menar du nu?”. Nu är det förvisso bara en utfyllnadsartikel i nöjesbladet så det är väl inte hela världen, plus de hoppas väl på klick med hennes uttalande om att hon inte är bisexuell längre.

    Svara
 18. Ivar L

   /  11/20/2017

  Vet inte om detta tagits upp på Toklandet tidigare men värt att nämna. Dramaten har satt upp en föreställning som heter ”Muslim Ban” där, av följande recension att döma islamisten Amanj Aziz upptar en betydande del av föreställningen.
  https://www.svd.se/stillsam-kamp-mot-islamofobin

  Den fega SvD-recensenten Sara Granath väljer bort att kritisera att en framträdande extremist får ta plats på scen:
  ”Premiären av ‘Muslim Ban’ har föregåtts av kontrovers och utpekande av en av de uppträdande som homofob och antisemit. Jag bestämde mig för att inte fördjupa mig i den konflikten före det enkla ”föreställningsföredrag” som ges på Dramatens lilla scen; att se och höra vad som verkligen förmedlas.”

  En av åsikterna Aziz företräder redovisar Sara såhär:
  ”Aziz — utreder också betydelsen av ‘demokrati’ som han menar i själva verket ofta ska utläsas ‘albakrati’, det vill säga de vitas styre, eller vit makt.”
  Det som recensenten nogsamt glömmer att analysera och ta upp är att Aziz är motståndare till demokrati av religiösa skäl, han företräder politisk islam och att hans hudfärgsanalyser dessutom är falska eftersom han själv är praktiskt taget vit. Aziz använder hudfärgsvapnet eftersom han lärt sig att den postkoloniala analysen går hem hos svensk kulturvänster helt enkelt och det är fascinerande att se hur såväl recensenter som nyttiga idioter som regissören America Vera-Zavala sväljer betet. De tror nog faktiskt att detta handlar om förtryck av invandrare när det i själva verket är ett smart upplägg för att göra extremistiska religiösa ideal rumsrena i kultursalongerna.

  Här är lite länkar där extremisten Amanj Aziz förekommer:
  http://gudmundson.blogspot.se/2012/04/jamfor-bogar-med-kannibaler-talar-pa.html
  https://www.magnussandelin.se/extremister-rekryterargenom-dawahrorelsen
  https://ligator.wordpress.com/2015/06/08/brittiska-hatpredikant-styr-islamistisk-mission-i-sverige/
  https://www.flashback.org/sp62335219

  Svara
 19. Ivar L

   /  11/20/2017

  Intressant med den där RFSL-bilden, den verkar ju bara vara kopierad på A4 och tagen ur sitt sammanhang. Vad var poängen med det? En bild på en oerhört ovanlig sexvariant som dessutom är fult tecknad.

  Svara
 20. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • Jonas

    /  11/20/2017

   Igår fick jag, som vanligt, höra att det är mansdagen 364 dagar om året så jag tog lite tid för att reflektera kring könsrollerna.
   Ämnet var hur många gånger jag hört uppmaningar i stil med ”lämna företräde för flickorna” och om jag någonsin hört ”lämna företräde för pojkarna”…… Fösta var inte så svårt, annat än med volymen men det andra … något exempel borde jag väl komma på?

   Svara
  • Rikard

    /  11/20/2017

   Hej.

   Ur propagandasyfte är affischen väl utförd.

   Rött-vitt-svart är den kombination som ger starkast emotionell respons. Vit botten gör att den svarta röken syns tydligt och låter tittaren associera denna. De röda bokstäverna med det militäriska typsnittet (samma som typiska muskelfilmer, och gamla TV-serier som ‘A-Team’ m fl) ligger ovanpå och kan leda i tankarna på blod, plus rök (svärtan), vilket ger starka känslo-responser av obehag. Redan innan du läst orden har bilden signalerat: ”Allvar! Fara! Akta!”

   Logotypen sitter ‘fel’ om det vore i varumärkesbyggande syfte, men rätt om det är för att den inte skall förknippas för hårt med själva huvudmotivet men ändå vara med.

   Underrubriken är satt med en färg som gör att man måste göra en liten ansträngning för att kunna läsa den, vilket är avsikten. Då går nämligen formuleringen förbi ens kritiska filter: den valda formuleringen slår fast att det finns könsroller, att dessa ägs av samhället och att dessa inte bara är intimt förbundna med machokultur utan även att en sådan finns.

   Skillnaden på propaganda och reklam är en illusion.

   Den som snabbt ser denna affisch, även om den inte sympatiserar med RFSU:s agenda, blir påverkad att undermedvetet börja associera i de banor affischen skall stimulera till att påverka en att börja tänka i. En affisch räcker inte, eller två eller tjugo. Men när budskapet kommer från alla håll, i alla medier, under flera årtionden: då blir propagandan till sanning.

   Tyskarna blev inte nationalsocialister över en natt. Det tog lång tid, men väl man var över puckeln och verkligheten var som partiet sade så låg fältet fritt. I Sverige har vi indoktrinerats ända sedan socialdemokratin politiserade skolan, media och journalistik, så vi är nog över vår puckel vi med.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   PS Associationen till nationalsocialism kommer dels av att deras (de sovjetiska kollegornas) tekniker och metoder fortfarande är grunden för all reklam och politisk påverkan, dels av valet av färger i RFSU:s affisch. DS

   Svara
 21. x

   /  11/20/2017

  Jag säger som Leif Östling: ”Vad fan får jag för pengarna?”.
  Enligt vissa här på forumet är det rätt av staten att fortsätta höja skatterna hur mycket som helst så länge det går till den här typen av viktiga välfärdssatsningar:

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Vet inte om jag är ”vissa på det här forumet” men eftersom jag känner mig träffad säger jag: Var har jag sagt att jag vill att de skall höja skatten? Länk tack!
   Faktum är att om skatteparadisparasiter betalade skatt i Sverige så skulle vi alla få lite lägre skatt.

   Sedan kan vi naturligtvis fortsätta diskussionen om hur vi får bort all djävla skit som finansieras av skatten och som bara ett fåtal extremister ville ha.

   Svara
   • Rikard

     /  11/20/2017

    Hej.

    För mig är du inte vissa – det är bättre att skriva ut vem man menar, och dessutom hederligare.

    Jag tror att vi skulle få behålla mer företagande och mer företagsamt folk i landet med lägre skatter, främst på arbete, och jag tror det går att finansiera genom att sänka en hel massa av statens utgifter – som sådana stolleprov som bidrag till Sveriges Unga Muslimer t ex.

    Jag vet att du vill att skattemedel skall användas för medborgarnas fromma och med ansvar (baserat på tidigare inlägg), och vi har olika mening om skattemoral eftersom vi har olika utgångspunkter i våra moralfilosofiska resonemang.

    Däremot tror jag inte vi hade fått lägre skatt om ingen skatteplanerade – vi hade fått se statens utgifter öka istället. Förbrukning av en resurs stiger alltid om tillgången på resursen ökar.

    Om jag felaktigt representerar dina åsikter så skall du givetvis inte tveka att påpeka det.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Jan

     /  11/20/2017

    Visst är det så Ivar L. Du kan dock aldrig vinna mot sekthögern här på sidan. De förstår vare sig elementa eller nyanser. Sänkta skatter har ett egenvärde för dem. Idealet är nattväktarstaten. Vilket bara det är en självmotsägelse eftersom vi då inte skulle ha råd med några vinster i välfärden som de slåss för. Skatteflykt oroar dem aldrig eftersom de tycker att skatter är omoraliska. Dessutom är det deras idoler – direktörseliten – som ägnar sig åt det. Tillsammans med kriminella. Hur som helst – meningslöst att debattera med dem. Vilket du kanske märkt?

    Svara
    • Pelle2

      /  11/20/2017

     För vänstern har höjda skatter ett egenvärde…

     Sänkta skatter är inget självändamål för mig men det är heller inget självändamål att ta ut så mycket i skatt att man har råd att finansiera genusutbildningar, bidrag till islamister och bidrag till annan tramsverksamhet som androstolen t.ex.
     Då har man definitivt tagit ut för mycket skatt eller saknar förmåga att prioritera.

     Man måste ju också skilja mellan skattefusk och skatteplanering.
     Jag tror nog att de allra flesta av oss är emot skattefusk men har inget problem med skatteplanering. Om regeringen vill täppa till luckorna som möjliggör skatteplanering så får dom väl se till att göra det.

     Vi som har några år på nacken minns ju hur vi alla gjorde vad vi kunde för att göra avdrag på skatten innan grundavdraget blev så högt som idag.Är inte det lika omoraliskt i så fall som skatteplanering ?
     Var ju dessutom många som ljög om sina utgifter för att kunna göra avdrag..

     Jag känner också vänster- och högermänniskor som gladeligen köpte tjänster svart innan rut- och rot-avdragen kom till. Är inte det omoraliskt ?

     Jag är verkligen ingen förespråkare för en nattväktarstat men i vissa avseende hade väl en sådan lyckats bättre än dagens stat. Ingen kan väl säga att polis och försvar är så mycket att ha i dagens samhälle…

     Om staten,landstingen och kommunerna såg till att använda skattepengarna optimalt så tror jag få hade klagat över skatterna. Men med tanke på all skit som pengarna används till, istället för vad dom borde användas till, så är det inte konstigt att fler och fler undrar vad vi får för våra skattepengar…

     Svara
     • Andreas

       /  11/20/2017

      Nja, snarare är det väl så att vänstern ser allt som inte skattas bort som en stöld från staten, med utgångspunkten att det inte ska finnas någon personlig egendom. Skatten har inget egenvärde utan den anses av dem mer vara ett sorts axiom.

     • Ivar L

       /  11/21/2017

      Jag som inte är förespråkare för extremt låga skatter har dock faktiskt ett förslag där. Jag är inte i detalj insatt i hur det funkar i länder som har obligatoriska avgifter för t.ex. sjukförsäkringar, Japan och Tyskland har väl det? Men vad jag förstår gör detta avgiftsförfarande att regeringar inte kan komma åt dessa pengar till annat, att de är öronmärkta till det som de är avsedda till. Det är ett system jag skulle vilja se mer av i Sverige. Då skulle inte politiker kunna tinga bort den delen av din skatt som egentligen var avsedd för din framtida vård till annat. Enligt min kompis från Tyskland så har de också ett mycket bättre och tryggare primärvårdssystem där. Hur den mer intensiva sjukvården fungerade hade han lyckligtvis ännu ingen erfarenhet av men bilden verkade vara att sjukvården inte alls upplevs som negativ på samma sätt som i Sverige.

   • Senior

     /  11/20/2017

    ”Faktum är att om skatteparadisparasiter betalade skatt i Sverige så skulle vi alla få lite lägre skatt.”

    -Utom han som får betala…..
    Detta låter lite som den vanliga socialistiska avundssjukan. ”De rika kan gott betala”, underförstått att ”vi alla” då slipper…..

    Varför är det så fel med platt skatt, samma procentsats över hela skalan?

    Har man som ett enkelt exempel 10% i skatt rakt över, betalar ju en med en månadsinkomst på 10 000:- endast 1000:- i skatt emedan en som har 100000:- betalar 10 000:- i skatt.
    Detta är 10ggr så mycket mer pengar, ”trots” samma procentsats.

    Vi slipper dessutom dagens skattetrappa.
    Det enda dagens skattetrappa gör är att cementera ekonomiska klyftor och skapa de skillnader sossarna med detta system säger sig bekämpa.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/20/2017

     Oberoende av på vilket sätt skatten sätts kommer de som har resurser att försöka komma undan att betala så länge skatteparadisen ger de möjligheterna. Även rika i lågskatteländer använder avancerade skatteupplägg. Jag kan inte påstå att jag på något principiellt plan är emot någon särskild skattemetod. Den i Sverige är säkert inte optimal. Skatteparadis tycker jag är parasitära och onödiga oavsett.

     Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    På kort sikt påverkas naturligtvis inte skatten av förändrad skattemoral men på lång sikt är det sannolikt så. Särskilt om vi kunde höja moralen både i inbetalningsledet (skattebetalarna) och utbetalningsledet (hur politikerna använder pengarna).

    För utan tvekan är det ju även dålig moral att använda våra skattemedel på det viset politikerna gör i många sammanhang.

    Svara
    • Jan

      /  11/20/2017

     Rätt och riktigt. Jag skulle till och med hävda att uppemot hälften av skatterna används på ett felaktigt sätt. istället för att höja skatterna borde man istället omfördela dem. Ett perfekt system går dock aldrig att få.

     Svara
     • Senior

       /  11/21/2017

      Används hälften av skatterna felaktigt, ja då kan man direkt kapa de kostnaderna och halvera skatten….

    • Senior

      /  11/21/2017

     Det är ju precis det som vi ”sekthöger” motsätter oss!

     Om skattemedlen gick till det de skulle, och inte en massa ideologisk propaganda i olika former, eller konstgjord andning till ineffektiva organisationer vars utövare hade kursat för länge sedan om de varit privata.

     Hade bara politikerna haft vett att hantera våra inbetalda skattepengar med respekt hade både skattemoralen varit bra mycket högre, samt skatterna bra mycket lägre.

     Svara
     • Jan

       /  11/21/2017

      Du förstår ingenting. En kommun ska inte drivas som ett privat företag. Och ett privat företag ska inte drivas som en kommun. Du är en blind marknadsfundamentalist.

 22. G

   /  11/20/2017

  Röstar jag (S) i valet 2018, vänligen kör mig till psykakuten!

  ”Regeringspartiet Socialdemokraterna måste stå fast vid den lagstadgade och livsnödvändiga reglerade invandringen till Sverige.”
  http://meritwager.nu/uncategorized/regeringspartiet-socialdemokraterna-maste-sta-fast-vid-den-lagstadgade-och-livsnodvandiga-reglerade-invandringen-till-sverige/

  ”I inslaget finns också en del som handlar om ytterligare en afghansk man som enligt åldersbedömningen inte var något ”ensamkommande barn” utan över 18 år redan när han kom i augusti 2015. Han har nu blivit medlem i Socialdemokraterna (!) och kramas och umgås med kommunalråd som kräver att alla afghanska ”ensamkommande” ska få stanna i Sverige trots avsaknad av laglig rätt till det. Mannen har alltså blivit medlem i Socialdemokraterna och får gott om utrymme i Public Services flaggskeppsprogram Agenda trots att han, efter ett antal avslag på sina asylansökningar, nu vistas illegalt i landet. Han får cirka 2,5 minuter på bästa sändningstid att uttala sig och till och med sjunga sin ”kampanjsång” i inslaget som totalt är drygt 4 minuter långt. Vad han ska kampanja för när han ju har fått beslut om att han ska lämna Sverige framgår inte, men de äldre svenska socialdemokraterna som han sitter med: Malin Lauber, kommunalråd i Växjö och Gunnar Storbjörk, ordförande i Växjö arbetarekommun, trallar med i sången och verkar inte tycka att situationen är det minsta konstig.”

  Svara
  • Olof

    /  11/20/2017

   Situationen med afghanerna är rätt mycket av en vattendelare i hur det skall gå framöver. Vänder regeringen om det kan man konstatera att det är helt kört, då är det tydligt att det inte kommer gå att lösa problemen under ordnade former utan att det kommer gå hela vägen till ekonomisk katastrof och sannolikt rätt brutala samhällsförändringar i samband med det.

   För egen del tror jag det är närmast helt avgörande för hur jag kommer ställa mig till att själv flytta ut.

   Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    Vad tänker de-goda™ egentligen om det här förhållandet? De måste ju inse dubbelmoralen?

    Svara
   • Senior

     /  11/21/2017

    Jag undrar nog mest på vilket sätt färden genom Europas länder är ”lång och farlig”?

    Långt måhända, men vad är det som är farligt mellan norra medelhavskusten och Sverige?

    Svara
 23. x

   /  11/20/2017

  @G
  Hehe, hur har du lyckats få igenom ditt namn?

  Han får inte heta ”G”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/han-far-inte-heta-g

  Skämt åsido, undra om myndigheterna kan tvinga någon som inte är född i Sverige byta ett icke ”lämpligt” namn?
  Om inte, så är det ju orättvist att svenska medborgare inte får heta något som anses olämpligt här men som är helt OK i något annat land.
  Ännu ett fall där de egna medborgarna har sämre rättigheter än icke medborgare.

  Svara
 24. Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/20/2017

    Twitter = Dit myggorna samlas för att döden dö i en elektrisk insektsfälla.

    Svara
  • Motkraft

    /  11/20/2017

   Katarina Janouch lögn (om nu är en sådan) om hennes ålder på kostar inte svenska skattebetalare 800 000 kronor om året.

   Svara
   • Dreadlock

     /  11/20/2017

    Poängen är – Att det pågår en ömsesidig vampyrism . Den religiösa godhetsindustrin försöker plocka poäng av Janoch som tackar och tar emot genom reklamen och uppmärksamheten.

    Svara
 25. G

   /  11/20/2017

  Svara
  • Kan vi slopa Riksdag och Regering samt val -18 nu? Ha bara några tjänsteman kvar som verkställer EU besluten? Det vore sparmål.
   Ska vi bilda ett parti: Tomma stolar?

   Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Läs andra kommentarer under. INGEN verkar tycka om L:s idéer.

   Svara
 26. G

   /  11/20/2017

  Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Ah, missade varför just hon var taggad,
   1, hon skrev om Hanif.
   2. Hanif svarar på kritiken….

   Svara
   • G

     /  11/20/2017

    Läste både Isobels anklagelser om Hanifs ”hetsande”, och Hanifs lysande replik. Hade Isobel kläder på sig så har hon dessvärre inte det längre, Hanif klädde av henne hela alltet så hela härligheten syns, vacker kvinnlig vy dock.

    Följande mening från Isobel säger allt….

    ”Medvetet använder han begrepp som batikhäxor, barnlajvare, syltryggar för att hetsa sina anhängare att bli ännu argare, ännu gladare i sin gemensamma ilska. Medvetet vinklar han meningsmotståndares uttalanden så de framstår som barocka och skickar i väg till 73 000 följare.”

    Nej, inget han tweetar är för att medvetet göra så någon av hans följare blir argare och/eller för att få följare att skicka hot/hat till någon. Han säger bara helt rakryggat vad fan det handlar om. Och tycker hon seriöst att uttalanden behöver vinklas för att bli barocka ? De flesta uttalanden han uppmärksammar ÄR barocka så det räcker och blir över, det behövs inga vinklingar öht, att han däremot ofta väljer att ironisera och raljerar över all idioti han uppmärksammar för att orka med verkligheten som alla andra är bara mänskligt. Du är bättre än såhär Isobel.

    Svara
   • G

     /  11/20/2017

    Svara
   • G

     /  11/20/2017

    Svara
 27. G

   /  11/20/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Det här är faktiskt oerhört upprörande och tragiskt. Såhär förstör man ett land om det får fortsätta. Politiska kommissarier som lägger sig i skickliga lärares utbildningar medan kassa lärare får hållas. En generation senare finns det ingen som ersätter den skicklige läraren eftersom han inte fick undervisa nästa generation.

   Svara
   • Statsvetenskap har ofta fallit offer för trender typ ”vem skriker värst just nu”. På min tid blev det hastigt Marx, mera Marx och bara Marx på Statsvetenskapliga i Stockholm. Som tur hade jag hunnit läsa första terminen innan Marx tog över på den andra. Alla uppsatser skulle handla om Marx. Fick beröm men slutade, ansåg det vara värdelöst att slösa tiden där.

    Svara
   • Olof

     /  11/20/2017

    Ja, jag blir allt mer övertygad om att det blir nödvändigt att helt rensa ut denna typ av politiska kommissarier för att åtgärda problem inom organisationer.

    Det är Karl Poppers toleransens paradox – det öppna samhället behöver skydda sig mot människor som predikar intolerans och förföljelse.

    Och det finns ingen tvekan om vilken sida det är som är problemet. Som Popper sa, så länge man kan föra rationella argument med motståndarsidan bör det vara den främsta metoden och att begränsa dem vore inte vist. Men det är rätt tydligt – med dessa människorna går det inte att föra rationella argument, de förkastar rationalitet i sig. Och då är det inte längre möjligt att tolerera deras skadliga verkan i samhällsapparaten.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/20/2017

     Låter intressant med Poppers tes där. Finns det någon bok du kan rekommendera?

     Svara
     • Rikard

       /  11/20/2017

      Hej.

      ”The Open Society and Its Enemies” är bra att börja med. Jag skulle rekommendera den på engelska; även den bästa översättning tenderar att missa språkliga finurligheter och nyanser till och med om författaren är tvåspråkig och själv översätter verket.

      Princeton har en relativt ny utgåva på engelska, och jag tror Adlibris har en på svenska.

      Popper var rätt illa sedd av marxister under sin livstid.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Ivar L

       /  11/21/2017

      Just det, den har jag hört talas om.
      Den för jag in i läsalistan.

      Popper verkar även reta upp vissa naturvetare.Jag har faktiskt inte riktigt kommit underfund med varför. De verkar missförstå falsifierbarhetskriteriet och blanda ihop det med postmodernism.

 28. G

   /  11/20/2017

  ”Muslim ban” är en intellektuell härdsmälta

  Karin Olsson ser den omdiskuterade Dramaten-föreställningen ”Muslim ban”.
  ..[..]..
  Aziz börjar med att förklara att vi inte lever i en demokrati, utan en ”albakrati”, en vit överhöghet. I albakratin bestämmer de vita vad en normal muslim är. I albakratin hindrar kriget mot terrorismen muslimer från att organisera sig och ”det västerländska uppdraget” muslimer från att vara sig själva. Definitionen av islamofobi som presenteras i föreställningen är så vid att kritik mot islamistisk fundamentalism också skulle kunna rymmas i den.
  ….
  Kritiken mot pjäsen berörs helt kort. Aziz säger att han inte känner igen mannen i medierna som bär samma namn som han, men att ”de bästa lögnerna berättas med en gnutta sanning”.
  ..[..]..
  ”Muslim ban” är en kvasiintellektuell härdsmälta av extrema idéer, framförda av individer med starkt förenklade och konspiratoriska verklighetsuppfattningar där hudfärg styr allt och vita är ett ont kollektiv.

  Dramatenchefen Eirik Stubø har säkert fullt upp med att hantera #tystnadtagning-uppropet, men han måste vika en timme åt att titta på det färdiga resultatet av ”Muslim ban”. En performance som är en förolämpning mot varje tänkande människa och mot konstformen teater. Den nivån hör inte hemma på Dramaten.”
  https://www.expressen.se/kultur/scen/muslim-ban-ar-en-intellektuell-hardsmalta/

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Jag kommenterade också ”Muslim Ban” högre upp. Inte minst Aziz fejkade påstående om ”albakrati”. Han är ju för tusan själv vit! Det handlar inte om hudfärg utan om politisk islam mot västerländsk demokrati. Tur att någon tidning vågar gå i polemik på kultursidorna. SvD skickade en fegis som valde att ”inte fördjupa (sig) i den konflikten”…

   Svara
   • G

     /  11/20/2017

    Ja, kom på efteråt att jag kunde egentligen postat detta som en kommentar under din som handlade om SvD s.k ”recension”, vilket skämt.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/21/2017

     SvD:s kultursidor är DN-llight. De har haft några vettiga skribenter men de flesta är som en slags urvattnade versioner av DN:s. De extrema brukar gå över till DN, t.ex. Hynek Pallas. Osund miljö. De relevantaste kulturnyheterna och ibland nyheterna överhuvudtaget står SvD:s ledarsida för. Det är rätt märkligt.

     SvD:s Under Strecket är dock fortfarande en pålitlig institution. Fyra av fem artiklar är bra och intressanta och av tillräcklig längd för att hinna handla om något.

     Svara
 29. G

   /  11/20/2017

  ” #Jagärhär:s massanmälningar – Så funkar de

  Jag tänkte en gång för alla avsluta frågan om #jagärhär och massanmälningar. Frågan har blivit stor: Massanmäler #jagärhär? Här är en avslöjande sammanfattning om hur censurnätverket jobbar. Stort tack till Twitterkontot @SweKek för en bra sammanställning och research.”
  http://katerinamagasin.se/jagarhars-massanmalningar-sa-funkar-de/

  Svara
 30. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
 31. Klimathotet

   /  11/20/2017

  Man får gratulera Bromma till helgens kulturberikningar och välkomna dem till den nya gemenskapen.

  Svara
 32. Rikard

   /  11/20/2017

  Hej.

  OT, men vad är inte det i dessa dagar…

  Tidskriften ‘Kvartal’ har en suverän text av den estimerade Magnus Henrekson angående den svenska skolans kval. Av intresse kan vara hur Henrekson utreder orsak och verkan och var han väljer att starta. Särskilt intressant är hur han undviker partipolitiskt poängplockande utan att för den skull underlåta att påpeka vem som lade grunden och vem som lade golvet, så att säga.

  [https://kvartal.se/essaer/drfr-har-skolvalet-blivit-ett-misslyckande]

  Givet de senaste trådarnas skattedebatt, och privat kontra offentligt med mera så är detta stycke så pass relevant och viktigt att jag känner mig manad att citera det i sin helhet:

  ”Trovärdighetsvara på en kvasimarknad

  En första ansats till att förstå varför friskolereformen inte höjt skolans nivå är konstaterandet att skolan i dag är en kvasimarknad. Att valfrihet och konkurrens gynnar konsumenter på normala marknader av privata producenter och köpare som själva betalar sina köp är vedertagen. Men i skolan är det tredje part som finansierar brukarnas val, nämligen det offentliga, och alltså i sista hand alla skattebetalare. Tjänsten som köps – utbildning – är också likt många andra s k välfärdstjänster komplex och upphandlingen en svår process. Formaliserade procedurer gynnar stora aktörer och begränsar konkurrensen, kvalitetsförbättringar belönas inte, onödig överkapacitet kan uppstå, informationsbrister försvårar brukarnas beslutsfattande, uppföljning och kontroll är kompetens- och resurskrävande, det finns segregerande krafter och enskilda brukare tar inte hänsyn till hur samhället i stort påverkas. [7] Det kräver ingen större eftertanke för att inse att manipulation och slöseri kan förekomma när det allmänna går in som mellanhand mellan producent och konsument.

  Att utbildning tillhör klassen trovärdighetsvaror ökar komplikationen ytterligare. Eftersom utbildning, vård eller andra komplexa tjänster är trovärdighetsvaror så vet producenten i regel mer än konsumenten om den senares behov. En producent kan därför i kraft av sin expertis påverka konsumenten (få struntar exempelvis i läkarråd när sjukdomen är allvarlig). Utöver vikten av god kvalitet och effektiv produktion är det alltså av avgörande betydelse att producenten ger korrekt information. Om det varken är möjligt att verifiera vilken behandling som utförts (alternativt omsorg eller utbildning som givits) eller att hålla producenten ansvarig för dåliga resultat, så kommer producenten sannolikt inte heller att leverera önskvärd kvalitet. [8] Det är således allt annat än självklart att konkurrens under sådana villkor ger bättre utfall.”

  Så ser ett kvalificerat resonerande och docerande resonemang ut. Något att aspirera till känner jag.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Jan

    /  11/21/2017

   Estimerade Magnus Henrekson? Estimerad av vem? Snarare en ganska okänd (för allmänheten) nationalekonom. Nyliberal och anställd av SN (Svenskt Näringsliv, f d SAF). Hela hans artikel är ju ett erkännande av att friskolereformen var ett misslyckande! Lustigt med tanke på att du har försvarat privatiseringarna och vinsterna i välfärden varje gång vi haft en debatt om det här, Rickard. Debatt och debatt förresten, det var jag mot det vanliga moderatdrevet. Har du kappvänt nu, Rickard? Tycker du att det är trovärdigt?

   Henrekson har kappvänt men föreslår likafullt en utbyggnad av samma fallerade system. Naturligtvis, man biter inte husse (SN) i svansen. Egenintresset ljuger aldrig. Henrekson ska dock ha en eloge för att han erkänner nederlaget. Borgerliga politiker gör det inte. De vill ha mer av samma vara. Även om deras retorik är mindre självgod och arrogant nu.

   Svara
   • Rikard

     /  11/21/2017

    Hej.

    Jan, att han är både okänd och ökänd för dig förvånar nog ingen.

    Sedan ser jag av resten av din text att du inte läst artikeln; du verkar faktiskt inte ens ha förstått den citerade delens passage om

    Så, bakläxa för Jan: läs följande, för din skull nedbantade avsnitt:

    ”En första ansats till att förstå varför friskolereformen inte höjt skolans nivå är konstaterandet att skolan i dag är en kvasimarknad. Att valfrihet och konkurrens gynnar konsumenter på normala marknader av privata producenter och köpare som själva betalar sina köp är vedertagen. Men i skolan är det tredje part som finansierar brukarnas val, nämligen det offentliga, och alltså i sista hand alla skattebetalare.
    […]
    Det kräver ingen större eftertanke för att inse att manipulation och slöseri kan förekomma när det allmänna går in som mellanhand mellan producent och konsument.”

    Vad är det jag försökt förklara för dig ett par gånger tidigare? Att hybriden – korporativism – är den sämsta tänkbara formen.

    Henrekson är varken okänd eller ökänd – du kan inte ha statens TV-soffa som ett mått på akademisk prestation eller status, eller relevans. Det är inte kompetens som gör att partigängaren Bjereld ständigt tillfrågas som ‘expert’, det är politik.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  11/21/2017

     Har läst artikeln. Det hela är ju ett erkännande av att friskolereformen misslyckats. En friskolereform Henrekson själv varit med och fört fram i egenskap av nyliberal. Jag har inte sagt att Henrekson är ökänd. Det är du som påstår det. En till av dina flitigt förekommande lögner: Du har inte försökt förklara för mig att friskolreformen är den sämsta tänkbara reformen. Du har snarare tagit alla privatiseringar i försvar. Precis som övriga högerkopplet här.

     För övrigt gillar jag inte din pretentiöst fjantiga stil: Vem är du att ge folk bakläxor här?

     Svara
 33. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Får delta ? Dum fråga, alla får delta, vi har väl multikultur!
   I multikulturen får man göra juliga karikatyrer av Mohammed också. Det har visat sig vara väldigt uppskattat 🙂

   Svara
   • Ivar L

     /  11/20/2017

    ”Eran äckliga hor mark”…
    Undrar varför man vill komma och bo på hor mark?
    Norrmän är trevligare – de sysslar med telemark på såväl svensk som norsk fjällmark.

    Skämt åsido, detta är skrämmande och om vi hade riktiga journalister i Sverige så skulle ju dessa människor kartläggas för att ta reda på vilka miljöer dessa åsikter om ”suedis” frodas i. Jag är rädd för att det är bra mycket mer utbrett än vad man kan tro. I princip tycker jag samtliga som skriver på det där sättet borde utvisas för hets mot värdlandsfolket, en ny lagparagraf som måste införas snarast. Alla som uttrycker hat mot det land som de kommit till under påståendet att de flyr förtryck bör fråntas alla möjligheter att bli medborgare och skickas hem så snart det är möjligt.

    Svara
 34. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • G

    /  11/20/2017

   ”I det läget när vi har stor brist på bostäder för våra nyanlända upplåter vi några stycken av rummen till nyanlända under en begränsad tid, säger kommunens integrationschef.”

   Bra veta att det endast är brist på bostäder för nyanlända och ingen annan.

   Svara
 35. MiT

   /  11/20/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Ärkeimam Jackelén.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/21/2017

   Jackelén är en katastrof som ärkebiskop.
   Hela hennes gärning verkar gå ut på att stötta islam och att politisera kyrkan åt vänster. Helt otroligt att hon får vara kvar.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/21/2017

    Om vi får behålla det sekulära lutherska Sverige kommer framtidens dom över vår tids överlöpare och kolportörer att bli hård.

    Svara
 36. G

   /  11/20/2017

  Sverige har aldrig varit eller känts tryggare!….

  ”Beväpnad polis springer med oroliga joggare”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/jogging-med-polisen-for-okad-trygghet

  Svara
 37. G

   /  11/20/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Som jag nämnt tidigare. Det där materialet kanske faktiskt ökar riskerna för att svenskar utsätt för sexuella övergrepp av immigranter. Dels för att de mycket väl kan föda mer förakt hos immigranter med gammaldagsa ideal, dels för att de kanske missförstår vad det går ut på och får en bild av ”anything goes”.

   Svara
 38. G

   /  11/20/2017

  ”Tyskland använder rättsväsendet för att censurera historien

  En tysk journalist dömdes nyligen till fängelse för att han på Facebook publicerat ett fotografi av dåvarande stormuftin av Jerusalem i samspråk med Adolf Hitler. Med andra ord: Tyskland använder rättssystemet för att förneka delar av historien som anses vara stötande. Det som sker är en krypande inskränkning av yttrandefriheten, och från övriga Europa lyser invändningarna med sin frånvaro.”
  https://timbro.se/smedjan/tyskland-anvander-rattsvasendet-att-censurera-historien/

  Svara
 39. MiT

   /  11/20/2017

  Ett extremt ohederligt beteende. De låtsas inte alls veta vad det handlar om. De spelar? dumma…

  Fast när man läst alla tweetar så tror jag inte de spelar…

  Svara
  • G

    /  11/20/2017

   Nej, ingen spelar dum i tråden. Tråden verkar vara full av ”antirasister” och jagärhär:are. Exempelvis…

   Svara
  • G

    /  11/21/2017

   Nu är ju Kärrholm som tur är(!) inte den enda aktiva polisen som skriver och vill se BRÅ ta upp arbetet med detta. (Olycklig rubrik om ”etnicitet” även hos NI dock)
   https://nyheteridag.se/springare-om-kriminella-invandrare-viktigt-att-kartlagga-etnicitet/

   Svara
   • Ivar L

     /  11/21/2017

    Utveckla varför etnicitet var olyckligt?

    Begreppet är i och för sig otydligt men kan duga som sammanfattning av förhållanden som både inbegriper ursprungsland och kulturell/religiös hemvist. Det finns inte direkt något bättre ord.

    Men om man vill vara precis om någon kategori kan jag hålla med om att etnicitet är odugligt eftersom en människa t.ex. kan ha ett ursprung som inte nödvändigtvis sammanfaller med den vanliga kulturella hemvisen för detta ursprung e.t.c.

    Svara
 40. Frida Gustavlin

   /  11/20/2017

  Av en rad olika anledningar har jag svårligt svårt för Alexander Bard, men han har ibland sina stunder som provokatör.

  ”Flera kvinnliga kändisar har reagerat mot Bards uttalanden kring #metoo.
  Bard har bland annat twittrat att kampanjen är resultatet av ”150 miljoner neurotiska kvinnor som läst #fiftyshadesofgrey”.”

  Bard får för den kommentaren inte chansen att få det låtsaspris som han nominerats för, eftersom det krockar med värderingarna™.

  ”IT-företaget Consid utser Årets digitala influencer vid en gala i slutet av november.
  Alexander Bard, Frida Boisen och Per Holknekt nominerades till priset”

  Sen kan man ju verkligen undra vad de två kvarstående personerna har åstadkommit för att kvala in som årets ”digitala influencer”.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/20/2017

   Barden säljer mycket ormolja och har ett munläder av astronomiska proportioner man ibland får han till det. Han har ju någon slags klarsynt begåvning som skulle bli mycket mer tilltalande och användbar om han inte hade så grandios självbild.

   Svara
  • x

    /  11/20/2017

   Bard kanske får en Oscars i en kommande film om Charles Manson.

   Vem är vem?

   Svara
   • G

     /  11/21/2017

    Är du full ?

    Svara
    • Jan

      /  11/21/2017

     Han är inte full men ofta omdömeslös. Jag har påpekat det tidigare men blev mest åthutad av forumets moderator. Bra att andra märker det också.

     Svara
     • x

       /  11/21/2017

      @jan
      Hehe, du har verkligen självinsikt.
      Av någon outgrundlig anledning kommer jag tänka på följande teckning:

     • Jan

       /  11/21/2017

      X: Det finns god smak och det finns dålig smak. Det finns god humor och det finns dålig humor. Du kan väl själv räkna ut i vilken kategori jag placerar dig…

     • x

       /  11/21/2017

      God.

    • x

      /  11/21/2017

     @g
     Nej, är du?

     Svara
   • Ivar L

     /  11/21/2017

    😀 😀 😀
    Skäggiga gubbar…
    De ser alla lika talibana ut.

    Svara
   • Senior

     /  11/21/2017

    Guilt by assosciation?

    Svara
  • Jan

    /  11/21/2017

   Bard vågar, just eftersom han är udda. Sticker man en mikrofon under hakan på Svensson så vågar han inte annat än att hålla med. Det är lite samma sak som med SD; 15-20 procent stöttar dem men få vågar tillstå det i större sammanhang. Inte ens när SIFO ringer…

   Svara
   • x

     /  11/21/2017

    @jan
    Hur kan folk vara helt säkra på att det är SIFO och ringer och inte någon från researchgruppen?

    Svara
    • Ivar L

      /  11/21/2017

     Definitivt en relevant konspirationsteori. Researchgruppen har ju varit beredda att begå brott för att få fram SD-sympatier så de skulle mycket väl kunna vara SIFO-bedragare.

     Svara
  • G

    /  11/21/2017

   Svara
   • G

     /  11/21/2017

    Innan han blev borttagen, från 16 Nov. Gäller ta i från tårna. Hatar kvinnor. Sunkig kvinnosyn…..

    ”Nomineringen av Bard visar att det är okej att hata kvinnor

    IT-företaget Consid har nominerat Alexander Bard till sitt pris Årets Digitala Influencer. Nomineringen visar att det fortfarande i allra högsta grad är tillåtet att ha en sunkig kvinnosyn i dagens Sverige, skriver Amanda Oxell.”
    https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/11/16/nomineringen-av-bard-visar-att-det-ar-okej-att-hata-kvinnor/

    Svara
    • G

      /  11/21/2017

     https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/11/16/consid-svarar-pa-kritiken-vi-tar-avstand-fran-bards-uttalanden/

     Och här är VD:s svar till Amanda. Lite bajsnödigt med flera ”vi tar avstånd i texten”, men han verkar försvara nomineringen av Bard där iaf. Men nu är han alltså borttagen och inte längre nominerad. VD:n skriver bl.a. att Bard fajtats för HBTQ-rättigheter och feminism genom åren, men det var till slut inte tillräckligt för herr VD.

     Svara
    • G

      /  11/21/2017

     Gud, tråden ovan är full av praktexempel som fattar noll och inget av vad Bard menar och gör med sitt twittrande. ”civilekonomstudent”….

     Svara
    • Senior

      /  11/21/2017

     ”Med detta som grund vill jag tydligt deklarera att vi på intet sätt tycker att det är tillåtet att ha en sunkig kvinnosyn i dagens Sverige.”

     Personligen tycker jag att Consids VD har en problematisk syn på yttrande- och åsiktsfrihet i Sverige.

     Svara
   • G

     /  11/21/2017

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/21/2017

     Lisa Nilsson är inte förtjust i Alexander Bard.

     ”Dessutom är du man, så kom inte…”

     Fniss, ingen självinsikt där inte från fröken Rönnbär, förlåt, Tranbär skulle det ju vara.

     Svara
     • Ivar L

       /  11/21/2017

      När ett artistiskt sömnpiller som Lisa Nilsson säger ”sprid kärlek så ska du få se på balla grejer” så vet man att man kommer att somna relativt omgående.

      OK, Alexander Bard kanske inte är Sveriges mest begåvade musiker men Army of Lovers hade i vart fall humor. Det har Lisa Nilsson aldrig haft.

    • Pelle2

      /  11/21/2017

     När män kritiserar en feminist i milda ordalag så kallas han för kvinnohatare.

     Svara
    • Jan

      /  11/21/2017

     Typiskt. De kräver absolut tolkningsföreträde. Den man som knystar något ska stigmatiseras. Bard är den ende som vågar. Han struntar i ridderlighetskomplex som annars kvinnorna tar för givet.

     Svara
 41. G

   /  11/20/2017

  ”Sverige behöver en debatt baserad på fakta

  Skriver: Ann-Therése Enarsson & Jesper Strömbäck”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sverige-behover-en-debatt-baserad-pa-fakta-19520

  Jesper + fakta = inte kompatibelt.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/21/2017

   Ha ha, det är som när ett trött gammalt par gå till en relationsterapeut för att lista ut varför de inte pippar längre, istället för att helt enkelt stanna hemma och ha sex.

   ”För att debatten om Sverige ska grundas på fakta snarare än åsikter har Futurion gett i uppdrag åt professor Jesper Strömbäck att undersöka och analysera hur Sverige egentligen hävdar sig i olika jämförelser.”

   Så vad är problemet? Jo, pöblen är pessimistisk, och då behövs fakta, men inte vilken fakta som helst, utan givetvis en specialrapport från TCO:s egna lilla tankesmedja. Jag säger inte att rapporten är felaktig på något sätt, har inte läst den. Men är det inte lite förmätet att skrika om fakta och inte själv göra en lite bredare sammanställning av kunskapsläget än just en lite rapport?

   Sedan, utan ha fördjupat mig i artikeln, gissar jag med viss säkerhet att de jämför äpplen med päron, det brukur ju vara så. Som att säga att det är en ogrundad rädsla att många fler kvinnor inte vågar gå ut i förroten på kvällen eftersom läsförståelesn ökat med 7%.

   ”Samtidigt har det bland svenska folket under flera år funnits en påtaglig pessimism inför framtiden. I SOM-undersökningen 2016 svarade exempelvis endast 19 procent att utvecklingen gick åt rätt håll medan 54 procent svarade att den gick åt fel håll.”

   Det vill säga en undersökning som tagit reda hur det förhåller sig på individnivå. Detta jämför de sedan med en undersökning från ovan nämnda tankesmedja som baseras på globala index. Tack och godnatt.

   ”Sverige är ett av världens friaste och mest demokratiska länder.” står det i rapportens förrord. Ja, säg det till de könsstympade och de hedersmördade..

   Svara
   • Rikard

     /  11/21/2017

    Hej.

    Vad de gör är att de jämför Sverige med (som det känns) hela världen.

    Ungefär som om du skulle jämföra hur mycket skatt du tvingats betala jämfört med Rausing, Kamprad eller liknande. Då är de ju bäst i landet så länge vi inte jämför med ens ekonomiska behov – alltså om man klarar hyskan på sin inkomst trots skatten.

    Eller som att jämföra Sverige och USA i hur stor andel av befolkningen sitter fängslad – mycket större i USA, men utan att ta hänsyn till sådant som hur många anmälningar göra, hur många utredningar läggs ned, och hur många fall leder inte till fällande dom – och absolut utan att jämföra tillgången på platser och kön till fängelset.

    En hederligare jämförelse vore att jämföra först Sverige 2015 med Sverige 1975 och 1955, och sedan med ett jämförbart land – exempelvis Danmark eller Norge – för samma faktorer under samma tid.

    Det ger dock inte önskvärt resultat, vågar jag påstå.

    Att påstå att Sverige är bra för att Sverige är bättre än Afghanistan är trams; ingen bestrider det. Att påstå att Sverige inte riskerar system-kollaps är direkt ohederligt. Vi skall jämföra Sverige sådant det är med hur det var och ur det hypotetiskt kan bli samt kunde ha varit – de sista två som så kvalificerade gissningar som möjligt.

    Vi skulle t ex kunna gå över helt till centralplanerad fördelningsekonomi där staten via diktat kommenderar personer som saknar arbete ut i manuellt jordbruk för att göra landet självförsörjande på kålrötter och andra rabbor. Bra? Dåligt? Resurseffektivt? Moraliskt försvarbart? Relativt alltsammans.

    Vi skulle kunna gå över till Norbergsk laissez faire-liberalistisk ekonomi där du och endast du skall avgöra om du tror att maten innehåller clostridium botulinum och där var och en är sin egen polis och inga gränser finns. Bra? Dåligt? Resurseffektivt? Moraliskt försvarbart? Relativt alltsammans.

    Fö så är det Fridas fel att jag har kaffe i knät, efter ditt inledande stycke, men det är inte bara komiskt utan även tänkvärt: nog är det väl något Strindberg:skt över vår politiska polemik och diskurs?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/21/2017

     Kan inget annat än hålla med. Det är svårt att förstå varför vuxna människor, människor som enligt alla tidigare principer och med den högsta tänkbara akademiska titeln inte håller sin heder högre utan istället sätter sitt namn på sådana här typer av beställningsjobb.

     Är det den ekonomiska ersättningen och uppmärksamhet som ett sådant rapportjobb ger eller väger det mer mot att tidsandan är sådan att det som är grundläggande, tråkigt och träigt inte längre är intressant för dessa typer av proffsakademiker, eller handlar det helt enkelt om att gubben har en glasklar agenda.

     Från författarens hemsida:

     ”Resultaten av den internationella jämförelsen förhindrar givetvis inte att Sverige har problem eller att Sverige står inför en rad samtida och framtida utmaningar. Det har Sverige – i likhet med alla andra länder. Samtidigt pekar det faktum att Sverige återkommande rankas som ett av världens ledande länder på att den alarmism och oro som har präglat mycket av samhällsdebatten under de senaste åren har saknat proportioner.”

     Så samhällsdebatten har saknat proportioner! Say what. Bland annat har Strömbäck tittat på dessa index.

     Freedom of the World – alltså vårt politiska system med fri- och rättigheter. Här har inte mycket nytt hänt de senaste femtio åren med andra ord.

     Democracy Index – har inte heller något med faktiska problem för enskilda människor.

     Freedom of the Press – ja, men företrädare för svensk press jobbar ju med självcensur och vågar knappast erkänna att de är så lökiga att de inte vågar åka ut i problemförrorten en fredagkväll.

     Rule of Law Index – ja sverige ligger bra till, men de gör i princip alla västerländska länder. Vi får väl se vad som händer med framtida rapporter. Polisen har ju vissa svårigheter att utreda brott för stunden.

     Social Justice Index – ja vi ligger bra till. Kan vi sluta snacka om strukturel rasism och annat identitetspolitiskt trams tack.

     Global AgeWatch Index – ja, de äldre har det bra nu, i relation till andra länder, men frågan gäller hur det ska gå med framtidens åldringar.

     Inclusive Development Index – de nordiska länderna ligger givetvis i topp.

     Gender gap index – Sverige ligger på plats fyra, så lyd nu prof. Strömbäck alla feminister, sluta gnäll på patriarkatet.

     Svara
 42. G

   /  11/20/2017

  ”Sveriges feministiska regering har gjort sig till hantlangare för en tvivelaktig sak. Det har Carolin Dahlman påpekat i Kristianstadsbladet (16/11).

  I Svensk författningssamling som kom från trycket den 16 december 2016 (SFS 2016:1244), Förordning om ändring i utlänningsförordningen (2006:97), finns en ändring som lyder:

  ”9c§ Inför den muntliga handläggningen hos Migrationsverket ska utlänningen tillfrågas om han eller hon föredrar en manlig eller kvinnlig utredare respektive tolk. Utlänningens önskemål ska tillgodoses om det är möjligt.”

  http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/carolin-dahlman-asylsokande-bor-inte-fa-valja-bort-kvinnor-som-utredare/

  Svara
 43. x

   /  11/20/2017

  ”Duschade naken för 26 år sedan – får inte resa in i Kanada”.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/duschade-naken-for-26-ar-sedan-far-inte-resa-in-i-kanada

  Viss skillnad på Sverige och Kanada, i Sverige välkomnas sådana som halshuggit och bränt människor levande jobb och bostad.

  Svara
  • x

    /  11/20/2017

   … med jobb och bostad.

   Svara
  • Tro det eller ej x, men alla har inte lust att se på döda och lemlästade människor.

   Svara
   • x

     /  11/21/2017

    @Polyester Poontang
    ”Vanligt folk” borde få se dessa hemska bilder så att de förstår vad ”kämpat för IS” egentligen betyder.
    Dessa bilder borde visas om och om igen på nyheterna.

    VARNING FÖR HEMSKA BILDER!
    Här är länkar till bilderna som ses på egen risk:
    iraqinews.com/wp-content/uploads/2015/02/Moaz-al-Kasasbeh-who-was-detained-by-ISIS-was-burned-alive..jpg
    videos.zerocensorship.com/videos/isis/isis-burning-alive-video.jpg
    photos.zerocensorship.com/content/2016-05/isis-public-beheading-executions-of-5-accused-apostates-in-syria-15036.jpg
    saynsumthn.files.wordpress.com/2014/08/abortion17.jpg

    Svara
    • MiT

      /  11/21/2017

     Posta länkar till sådana bilder är ok, inte så att bilderna syns direkt. Finns inget värde i att vräka upp sådana bilder, folk vet vad de sysslar med ändå.

     Svara
 44. G

   /  11/20/2017

  Svara
  • Olof

    /  11/21/2017

   Lol. Doktorstitlar inhandlade på Buttericks? Eller kom de med flingpaketet?

   Vad har de haft för opponenter om sex stycken skriver under på något som är så trivialt att såga jäms fotknölarna? Hur har de ens släppts ur grundskolan??

   Svara
  • Jan

    /  11/21/2017

   Några saker här:

   1) Det här uppropet är politiserat. Ett syfte är att förflytta skuld från en grupp av män till en annan grupp av män eller, ännu hellre, män som kön. Det överensstämmer också med feminismen som politisk ideologi.

   2) Kvinnor anses ha tolkningsföreträde i sexualfrågor. Alltså räknas inte mäns åsikter här. Bara de män som stöttar uppropet räknas. Männen kan enbart bära skuld. Någon talan har de ej.

   3) Det är en väldig titelsjuka bland dagen feminister. Det blir nästan pråligt. Tydligen ska man vara doktor i feminism för att ha de rätta åsikterna.

   Svara
  • Johan A

    /  11/21/2017

   Med samma logik skulle man kunna säga att eftersom det är kvinnor som står för 100% av alla falskanmälda våldtäkter är det en omöjlighet att det är en minoritet kvinnor som ljuger om våldtäkt. Visst är statistik härligt?

   Svara
 45. G

   /  11/21/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  11/21/2017

   Fast där har nog Bard missat poängen. Det skall inte finnas några manliga mentorer, det är poängen och målet för många av de som gapar mest nu. 100% kvinnor är jämställt.

   Svara
 46. G

   /  11/21/2017

  Svara
 47. G

   /  11/21/2017

  Svara
  • G

    /  11/21/2017

   ”Plötsligt är ”svansen” viktigare än argumenten

   I Svenska Dagbladet läser jag om Morrisseys nya släpp. Eller ja. Musiken nämns faktiskt inte, utöver att en låt handlar om oralsex. I övrigt resonerar recensenten Andres Lokko bara om vem som förmodligen älskar detta album. Jimmie Åkesson till exempel. För den är full av ”Hanif Bali-rock”. Vore Morrissey svensk skulle han nog samarbeta med Timbro, Katerina Janouch eller Alexander Bard, gissar Lokko.”
   https://www.expressen.se/ledare/sanna-rayman/plotsligt-ar-svansen-viktigare-an-argumenten/

   Svara
  • Pelle2

    /  11/21/2017

   Det var ju också roligt att Lokko framhöll det som något bra när Morrisey sjöng om att halshugga Thatcher.
   När han nu tydligen har gått åt höger så finns det ingen ände på den indignation som vänsteranhängaren Lokko känner.
   Förstår uppriktigt sagt inte hur SVD kan ha en anställd som Lokko som så tydligt har vänsteråsikter. Förstår heller inte att Lokko vill skriva i en tidning som åtminstone tidigare beskrev sig som oberoende Moderat eller något sådant.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/21/2017

    SvD kultur är en helt naturlig plats för en punkromantiker som Lokko. Bilagan är i princip lika postmodernistiskt vänster som DN:s dito. Jag brukar aldrig läsa Lokko men eftersom Morrisey fick lägsta betyg och JÅ nämndes i rubriken så läste jag vilket lockade mig att lyssna på skivan och läsa texterna och jag fattar faktiskt ingenting av vad Lokko skriver. Det är svårt att exakt analysera vad texter går ut på o.s.v. men varför den skulle tilltala högerextremister eller JÅ finner jag som fullständigt gripet ur luften. Omslaget ser dessutom inte på något sätt ut som ett omslag av nazistpunkarna Skrewdriver vilket Lokko påstår. Någon låt kritiserar media, jag vet inte om det är det han tycker är en högerextrem åsikt. I så fall är han ju i princip helt dum i huvudet och hur många punklåtar på hans ungdomstopplistor kritiserade inte media? Lokko är numera som ett skämt i någon av sina egna sketcher från 90-talet.

    Svara
   • Melmac

     /  11/21/2017

    Han är ju polare med Schyffert o Co och de andra skatteplanerarna på den kanten så då är han ju inne i värmen direkt.

    Roligaste kommentaren (som ligger bakom betalvägg) på SvD:
    ”Lokko är vår tids Siewert Öholm”

    Svara
  • Melmac

    /  11/21/2017

   Hans namn uttalas LOCO va?
   Förklarar en del…..

   Svara
   • Jan

     /  11/21/2017

    Nej, det gör det inte. Lokko. Som det stavas. Men din humor förklarar en del däremot.

    Svara
 48. G

   /  11/21/2017

  ”I spåren av #metoo – ny hemsida ska hjälpa utsatta

  I spåren av #metoo har tusentals svenska kvinnor vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp. Men enligt initiativtagarna till sajten Min Upprättelse har det saknats samlad information till de utsatta – något de vill råda bot på.
  …..
  En av initiativtagarna, journalisten Cissi Wallin, anser att det behövs mer information samlad på ett ställe.

  – Vi är inte först på den här bollen men vi tycker att det saknas en stark informationskanal, säger hon till Kulturnyheterna.

  Sajten samarbetar med tre organisationer: Make Equal, Föreningen Storasyster och Tre ska bli noll, vilka man samlar in pengar till. Utöver informationsspridning ska man även arbeta med opinionsbildning och upprätta en stiftelse.(forts)”
  https://www.svt.se/kultur/i-sparen-av-metoo-ny-hemsida-ska-hjalpa-utsatta

  http://xn--minupprttelse-hfb.se/
  ”Min Upprättelse är en nystartad partipolitiskt och religiöst obunden sajt och fond, för alla som blivit utsatta för övergrepp och för alla som vill engagera sig i frågan.”

  Svara
  • Melmac

    /  11/21/2017

   Är den könsneutral också?
   Bara väntar på att detta ska bli ännu en urspårad vänstersida där hat och hot frodas.

   Svara
 49. G

   /  11/21/2017

  .

  Rebecca och Fiona var det jahapp….

  Svara
  • Skeptisk

    /  11/21/2017

   Jo, men man är ganska golvad om man tror på planekonomi.

   Svara
 50. Pelle2

   /  11/21/2017

  OT:
  Ledarsidorna skriver att extremisten Ulf Bjereld nu vill att afghanerna skall få stanna och utmanar därmed Löfven och Magdalena Andersson t.ex.
  Inlägget avslutas med följande:
  ”Om Stefan Löfven viker sig skickas även en tydlig signal ut till omvärlden, att det lönar sig att gå under jorden och verka genom aktivister som ropar efter amnesti. Något som sannolikt flyktingsmugglare kommer att kunna slå mynt av.”
  Man kan ju också undra om Bjereld och hans polare tror att en sådan signal till flyktingarna skulle gå obemärkt förbi och att det inte skulle leda till att ännu flera flyktingar dras hit??
  Eller så vill dom återgå till en situation där alla som vill skall få komma hit.

  https://ledarsidorna.se/notis/notis-ulf-bjereld-utmanar-statsminister-stefan-lofven/

  Svara
 51. test

   /  11/21/2017

  Svara
 52. DO skall nu granska 40 företag om diskriminering eller vad det nu är.
  Nej, det är inte moskéer och muslimska friskolor utan svenska män skall åka dit.

  Svara
 53. MiT

   /  11/21/2017

  Läs alla svaren han får 😛

  Svara
 54. MiT

   /  11/21/2017

  Svara
 55. MiT

   /  11/21/2017

  Svara
 56. MiT

   /  11/21/2017

  Svara
 57. Nu är även Facket på krigsstigen. Ja, det är män som har varit elaka och kvinnor som har hållit mun i åratals.
  Finns det några kvinnor kvar som inte har blivit trakasserad av män så där livstiden, i alla fall 30 år bakåt men aldrig vågat säga något?
  Det här är politik. Det ska täcka över det som händer idag. Det är typiskt ”gemensam fiende” taktik. Finns det inte en risk att de som är verkligen utsatta inte hörs i mediebruset? De kan ju tro att ”gå ut” räcker som åtal för våldtäktsmän och straffet är utdelat med det?

  Svara
 58. Jan

   /  11/21/2017

  Sveriges kanske bästa radioröst, SR-profilen Lotta Bromé slutar efter ett intensivt drev. Vad kan hon ha gjort som förorsakat detta? Medelmåttorna och de obegåvade blir kvar. Vad tjänar SR på det?

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/J1WXj6/lotta-brome-lamnar-sveriges-radio

  Svara
  • Pether

    /  11/21/2017

   Ja, känns alltid lite extra när folk slutar helt utan anledning.

   Svara
   • Olof

     /  11/21/2017

    Jaja, hon får väl trösta sig med lite mansfri festival. Inte så konkurrensutsatt där heller kanske?

    Svara
  • Pelle2

    /  11/21/2017

   @Jan
   Många spekulerar ju i att Bromé är den kvinnliga SR-profilen som sextrakasserade sina underställda.
   I så fall är hon ju direkt olämplig som chef och jag skulle inte heller vilja vara kvar på en arbetsplats där jag har förnedrat mina underställda på det sättet och blivit påkommen.

   Annars håller jag med dig om att rent programledarmässigt är det synd att hon slutar för hon är ju förbaskat duktig.Men vi kan ju inte ha en regel för kvinnliga medieprofiler och en annan för manliga som sextrakasserar folk. Om männen måste sluta/tvingas sluta så skall kvinnorna också göra det.
   Men jag vet som sagt var inte vad hon har gjort.Enligt Expressen så hade ju internutredningen haft hand om saken och inte ens på SR tvingar man väl fram en uppsägning av oskyldiga…

   Svara
   • Pether

     /  11/21/2017

    Ingen spekulerar, alla vet.

    Svara
   • Dan

     /  11/21/2017

    Googla på lotta Bromé och du skall finna. Att det inte är några spekulationer. Eller kolla på SVT tex om det är enklare.

    Svara
  • Senior

    /  11/21/2017

   Alla som inhämtar information från fler än ensidig ”etablerad” media vet precis vad det är frågan om, och därmed varför.

   Svara
  • Melmac

    /  11/21/2017

   Kladdar man på anställda och snackar ovälkommet snusk förtjänar man inte att vara kvar, inte ens på propagandamaskinen Svensk Statstelevision!

   Svara
   • Jan

     /  11/21/2017

    Hon jobbar på Sveriges Radio. Å andra sidan borde jag ha listat ut att en kretin som du inte förstår skillnaden.

    Svara
    • Melmac

      /  11/22/2017

     Jag ber om ursäkt Kamrat Jan! Jag råkade skriva Television när det skulle vara radio!

     Ta nu din tourettes medicin och be om lite professionell hjälp så ska du se att du snart kan uttrycka dig som folk och så kanske även rösterna snart tystnar.

     Svara
  • Jan

    /  11/21/2017

   Okej, vad är det för hemskt hon har gjort? Stött på någon kvinna på redaktionen? Ska hon bli uthängd och bli av med jobbet för det? En varning borde väl ha räckt. Fast det finns väl bara kvinnliga chefer på SR nu. Inget ledarskap överhuvudtaget. Rena vansinnet. Vi talar om Sveriges bästa radiojournalist. Vilket resursslöseri.

   Svara
 59. Melmac

   /  11/21/2017

  T.o.m. slaskpressen anger orsak
  https://www.expressen.se/noje/lotta-brome-slutar-pa-sveriges-radio/

  Ser att journalsiterna nu gör ett uppropoch allas vår copy/pastealido håller sig så klart framme. Offerkoftans okrönte drottning!

  Svara
  • Jan

    /  11/21/2017

   De anger ingen orsak alls. Eftersom SR inte redovisar det.

   Svara
   • Melmac

     /  11/22/2017

    Se där, de ändrade ingressen och tog bort ”sexuelle trakasserier”

    Svara
 60. Frida Gustavlin

   /  11/21/2017

  Nu har alltså 4000 journalister undertecknat ett #metoo-upprop. Det finns 11000 anställda journalister i landet. Något fler är kvinnor än män är journalist. Jag skulle nog inte kalla det masspsykos, massneuros är ett mer träffande ord.

  https://www.expressen.se/nyheter/over-4-000-kvinnliga-journalister-sager-ifran-om-sexuella-overgrepp/

  Fridas progressiva förslag är att en framöver inte tillåter att några manligt kodade kroppar jobbar som journalist, en dast så kan en nå jämställdhet och frihet från allt hemskt som har med mansidentifikationerna att göra.

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Sverige är synnerligen bisarrt | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: