Kärt barn har många namn

Igår meddelades det på en presskonferens att de sk ”ensamkommande” som kom till Sverige och registrerades som barn för 24 nov 2015 ska få ännu en chans att stanna i Sverige. Det är S och MP som kommit överens om detta. Nu ska det bara baxas igenom i riksdagen också.

Jag har sett att några hoppas att det ska stoppas där men det är inte så troligt då C har blivit MP light när det gäller migrationspolitiken så de kommer definitivt inte att rösta mot. För ni vet väl att det är så rubbat att man kan avstå att rösta också så C behöver inte ens rösta för, det räcker att de avstår så går det troligtvis igenom? Kanske också ”liberalerna” avstår att rösta. Är det något som måste ändras i riksdagen så är det att man kan avstå från att rösta på ett förslag. Antingen är ett förslag tillräckligt bra och då röstar man för. Eller så är det inte tillräckligt bra och då röstar man mot. Det är helt sinnessjukt att något kan gå igenom tack vare att folk har avstått! Det är välbetalda riksdagsledamöters förbannade jobb att ta ställning! De ska inte bekvämt kunna avstå från att ta ställning!

Men nu ska det alltså bli ett förslag om att lögnare, skojare och bedragare ska belönas. Signalen Sverige skickar ut i övriga världen måste uppfattas som helt grotesk. Sköt dig, ljug inte och följ lagen så bye bye, du utvisas. Ljug så mycket du kan, bedra värdfolket (svenskarna) på så mycket du kan, begå massor av brott, låtsas vara barn fast du är vuxen osv så belönas du med uppehållstillstånd. Att ljuga för att få all inclusive ska belönas.

åldersuppskrivna ensamkommande.jpg

”Åldersuppskrivna”… Smaka på det. Vad det Maria Ferm menar är vuxna män som låtsats vara barn men som ertappats med att ljuga. Vuxna ljugande män som vi inte vet någonting alls om men som sätts i skolor bland våra riktiga barn. Att såna går i skolan med riktiga barn tycker Maria Ferm är jättebra. Men hon kallar dem inte för vuxna ljugande män, vilket hade varit en korrekt beskrivning av dem, utan för ”åldersuppskrivna”. Jag antar att t o m Ferm inser att ”främmande vuxna ljugande män som man inte vet något alls om” inte skulle accepteras på skolorna av de andra elevernas föräldrar.

Enligt förslaget så ska detta gälla alla som registrerade sig som barn innan 24 nov 2015. Alla alltså. Oavsett hur gamla de egentligen är. Det räcker att de avser att studera och att de efter studierna kan få ett jobb. Som en skrev på twitter, det kommer att registreras massor av Batikhäxan AB i Sverige framöver där deras små telningar kommer att få ”jobb”, med lönen betald av staten förstås, tillräckligt länge så de kan få PUT.

Typiskt är att regeringen inte vet hur många det handlar om och de vet inte hur mycket det kommer att kosta. Man vet ingenting. Det blev pinsamt tydligt när de bara babblade på presskonferensen.

Men kärt barn har måna namn, de som nu kallas ”åldersuppskrivna” har i olika medier kallats

Flyktingbarn.

Ensamkommande barn.

Barn.

Ensamkommande unga.

Ensamkommande ungdomar.

Ensamkommande unga vuxna.

Ensamkommande flyktingar.

Ensamkommande.

Vuxna barn.

Äldre ensamkommande flyktingbarn.

Ensamkommande barn som egentligen är vuxna.

Unga utländska män som kommit till Sverige utan sina föräldrar (DN efter att det avslöjats att de mörkat övergreppen på We Are Stockholm).

Vuxna ungdomar.

Överåriga barn.

Åldersuppskrivna barn.

Det finns säker ännu fler bisarra, de ovan är bara såna jag på rak arm kommer ihåg att jag sett. Ser man inte hur bisarrt det är?

Om förslaget går igenom så gäller det även såna här små barn. Om han registrerat sig som barn innan 24 nov 2015 alltså.

Det här kommer att skapa ÄNNU mer motvilja mot dessa ljugande afghaner och bara orsaka ännu mer problem, både för dem och för svenskar. Det är föraktfullt att tvinga svenskar att betala för vuxna ljugande män som låtsas vara barn. Svenskar vars riktiga barn tvingas gå i skolan med dessa ljugande vuxna män. Man försöker med att de skulle vara något slags grottmänniskor som inte vet hur gamla de är vilket alla vet är rent nonsens. De som ens påstår nåt sånt är sällsynt dum i huvudet. Men samma människor som inte ens ska veta hur gamla de är ska alltid bli läkare och ingenjörer och de är alltid genier som lärt sig flytande svenska på ett år och ska läsa in gymnasiet på ett par år trots att de är på gränsen till att vara analfabeter.

Av någon märklig anledning har de lyckats rota sig här efter 2 år men absolut inte på 20+ år i Iran eller Afghanistan. Det tycker jag är märkligt.

Om förslaget går igenom är jag rädd för att de som Ferm kallar ”åldersuppskrivna” kommer att bli symboler för allt som är dåligt i Sverige framöver, det är inte schysst mot dem på något sätt. Bättre att utvisa nu direkt än sen. Varför ska de slösa ytterligare något eller några år här? Varför ska man slösa massor av ytterligare miljarder?

Här är några exempel på hur media har illustrerat de som numera kallas ”åldersuppskrivna”

Kommer ni ihåg de ensamkommande hockeyspelarna?

På ST:s fb-sida kunde man se hur extremt ointresserade de var av fenomenet.

ensamkommande i solna.jpg

Sådär har man illustrerat dem.

illustration av ensamkommande.JPG

Och sådär.

ensamkommande-kritor-att-mc3a5la-med-e1445684057402.jpg

De som nu kallas åldersuppskrivna behövde kritor så de planlöst kunde rita streck på ett papper. Ungefär som 2-åringar.

ensamkommande.JPG

De som numera kallas åldersuppskrivna försvann i Sverige. Hon på bilden är säkert åldersuppskriven till 22 år nu. Eller nåt.

para-ihop-ensamkommande-med-svenskar-e1448950333434.jpg

Ett bisarrt projekt i Östersund. Och 2015 års överlägset mest bisarra bild.

bebisbild som ensamkommande.jpg

Det där tyckte SR P4 var en lämplig bild för att illustrera ensamkommande. Det ensamkommande barnet i famnen kanske har klarat sig från åldersuppskrivning?

ensamkommande arvika värmland.JPG

Två ensamkommande barn som leker med en boll på en parkering.

ensamkommande blir yngre gp.JPG

De ensamkommande blev allt yngre och GP tyckte att en lämplig illustration var ett barn som gungar.

CKDmR5zWgAADzSC.png

Ensamkommande barn enligt SR.

CRylv8qXAAAtATp.png

Hemma hos ett par miljöpartister eller centerpartister när man pratar om ensamkommande.

Här finns en del samlat om denna bisarra cirkus som hållit på så länge i Sverige nu men som tydligen aldrig tar slut. En liten del alltså.

Jag gissar att det kommer att bli massor av sånt här om förslaget går igenom. Massor alltså…

MVH

MiT

 

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

86 kommentarer

 1. Det är väl helt i sin ordning att låta dessa ”barn” få stanna i Sverige …

  … under förutsättning att de som vurmar för dom ansvarar för dom, både ekonomiskt och juridiskt …

  … men det vill dom nog inte. Det får andra göra …

  Svara
  • Olof

    /  11/29/2017

   Fast det måste vi i slutändan inte. Vi vanliga löneslavar kan kanske inte flytta vår inkomst till Malta. Men vi kan (fortfarande) flytta.

   Det här utspelet visar väldigt tydligt att det är helt kört för välfärdssystemen i Sverige. Våra politiker klarar inte och kommer inte att klara att reda ut problemen, de är som vindflöjlar i händerna på aktivister, de gör inte minsta försök att ens låtsas räkna på effekter och göra prioriteringar.

   Så vad finns det för poäng att stanna kvar? Vi kommer tvingas försörja bedragare både inom migrationssystemet och inom låtsas-jobb systemet i den svenska byråkratin för att låtsas-akademiker och låtsas-kultur-arbetare skall ha låtsas-göra trots att inget de gör efterfrågas.

   Och när vi väl behöver något tillbaka kommer det inte finnas något där. Så det är dags att tacka för sig nu. Medans vi släpps ut och det inte beläggs med ‘solidaritetsskatt’ att lämna landet.

   Svara
   • Det finns en juridisk term för vad våra ”förtroendevalda” (#inteminrikstag&regering) sysslar med: ‘Trolöshet mot huvudman‘ – Brottsbalken 10.
    kap, 5. par. (Brutna vallöften är juridiskt sett bedrägeri …)

    Svara
    • Olof

      /  11/29/2017

     Ja, hade det varit en liknande relation utanför politiken hade det kunnat kvala in.

     Och riksrevisionens senaste granskning visar ju dessutom på fullständig inkompetens – de klarar inte överhuvudtaget av att göra sitt jobb längre, de försöker inte ens räkna och fatta informerade beslut numera.

     Men tyvärr gäller ju inte normal moral inom politiken. Och i Sverige, där vi har så dålig maktdelning att en regering skulle kunna komma undan med flagranta grundlagsbrott utan att någon skulle göra något så lär vi aldrig få se någon ställd till svars för något. Utan det är valen vi har att tillgå. Men det finns helt enkelt inget underlag för en fungerande styrning i den partiuppsättning som finns, så…

     Svara
    • Senior

      /  11/29/2017

     Palme avskaffade ämbetsmannansvaret (1975) och ändrade i tjänstemannaansvaret så folkvalda i praktiken är åtalsimmuma.

     Svara
 2. Gorby

   /  11/28/2017

  Feat mellan Paula Bieler och Maria Ferm
  https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/234254

  Svara
  • Gorby

    /  11/28/2017

   Debatt mellan… skulle det stå

   Svara
  • Motkraft

    /  11/29/2017

   Varför sitter intervjuaren med ryggen åt taleskvinnan från SD? Och vänder bara huvudet men inte kroppen när frågar henne saker?

   Min gissning är att det är ett medvetet sätt att förminska och visa makt över henne.

   Svara
 3. Gorby

   /  11/28/2017
  Svara
  • Motkraft

    /  11/29/2017

   Krönikan var tillspetsad men ändå ”en åsikt bland flera” i debatten och med flera poänger som är bra att kommer fram. Han fick också motvilligt godkännande av Aftonbladet att publicera den.

   Och om bara hade handlat om krönikan så hade ju det att han fick sparken just bevisat delar av det han framförde.

   Men hans uttalanden i Resumé, om korrekt återgivna i artikeln, var att gå över gränserna rejält. Också hans uppblåsta syn på sin egen krönika tyder nog på att han inte är vid sin bästa hälsa. Eller så var han onykter när de gjorde intervjun.

   Så han har nog passerat sitt ”bäst före” trots allt. Synd det skulle sluta på det sättet.

   Svara
   • PK-eliten

     /  11/29/2017

    Visst, även du har rätt till din åsikt men du borde ändra ditt alias till något mer passande.
    Vad tror du om medkraft eller PK-kraft?

    Svara
   • Rikard

     /  11/29/2017

    Hej.

    Var går han över gränsen, och vilken gräns var det han gick över?

    Det går inte att diskutera om man som du gömmer sin åsikt bakom svepande formuleringar.

    Att han har en uppblåst syn på sin krönika, tja, vem skall kunna gilla den eller ens tycka något om den om han själv inte visar att sätter värde på den?

    Dessutom, på tal om att gå över gränserna – är det inte det som är högsta rätt numera? Att vara just gränsöverskridande och normbrytande? Därmed gör ju Heimerson helt rätt både i vad han skriver och hur han beskriver läget: han bryter den politiskt korrekta värdegrundsnormen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Svara
 4. Gorby

   /  11/28/2017

  Svara
 5. Denna cirkus är ett HÅN mot hederliga svenskar!!!

  Svara
 6. GISSNING: Internationella Frimurarorden ligger bakom ”invasionen” till Europa – samordnad är den i alla fall;

  http://www.cipmo.org/primo-piano.html

  Svara
 7. Vic

   /  11/29/2017

  Haha, jag skrattar alltid högt när jag ser urklippet med en bild på ett kritvitt spädbarn med orden ”ensamkommande flyktingbarn” under. Jag vet att jag har fånig humor men jag får en inre bild av ett spädbarn som kryper på typiskt bebismanér från Iran till Sverige. Jag fattar att bilden har mer med bildtexten att göra (om att bilda familj) men jag drog direkt den förstnämnda associationen.

  On topic: Man baxnar ju åt vilka incitament det där förslaget ger. Åldersuppskrivna får alltså stanna så länge de går i svensk skola. Hur många som helst kommer ju tuffla runt år efter år i olika gymnasieklasser och hoppas att det dyker upp ett jobb (som i de flesta fall aldrig kommer dyka upp). Och var ska alla människor bo sen? Ingen gör ett skit åt bostadsbristen i nuläget. Vi kommer ha unga afghaner som går flera år i olika gymnasieutbildningar bara för att sen bli hemskickade ändå, såvida det inte kommer fler förslag för att få dem att stanna längre, vilket det ju i vanlig ordning kommer att göra. Och naturligtvis kommer det precis som MiT skriver, att skapas ”jobb” efter deras studier. Att MP inte tänker är ju inget nytt, men hur i helsike tänkte sossarna när de kom fram till det där förslaget? Fuck me backwards… det är väl lika bra att bara öppna gränserna på vid gavel, allt mitt är ditt, solidaritet och hallelujah.. suck.

  Svara
 8. G

   /  11/29/2017

  ”Illegal invandrare döms för mord – slog ihjäl sin styvdotter med yxa

  Den 36-årige albanen Lumi Durim hade fått avslag på sin asylansökan och befann sig illegalt i Sverige när han i maj i år slog ihjäl sin styvdotter. Han ska ha mördat flickan genom att upprepade gånger slå henne i huvudet med en yxa. Straffet bestäms till 18 års fängelse och utvisning.

  Det var i bostaden utanför Sunne i Värmland den 21 maj i år som Lumi Durim slog ihjäl sin flickväns dotter med en yxa.
  ..[..]..
  Dessutom visar handlingar från utlandet att Lumi Durim dödat innan.

  Värmlands tingsrätts hänvisar till grekiska rättsdokument som man anser klarlägger att albanen runt millennieskiftet uppsåtligen ska ha knivdödat en man i Grekland. Enligt tingsrätten blev påföljden i det fallet 15 år och 9 månader. Hur mycket han satt av är dock oklart. 36-åringen själv hävdar att uppgifterna inte stämmer.

  Lumi Durim är albansk medborgare och behöver tolk på albanska. När han slog ihjäl sin styvdotter i Sverige i år hade han fått avslag på sin asylansökan och befann sig alltså illegalt i landet.

  Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse, men Värmlands tingsrätt dömer i stället till 18 års fängelse samt utvisning. Detta motiveras med att attacken var hastig och att offret snabbt förlorade medvetandet.”
  http://www.friatider.se/illegal-invandrare-d-ms-f-r-mord-slog-ihj-l-sin-styvdotter-med-yxa

  Svara
 9. G

   /  11/29/2017

  ”Flyktingbarn försökte strypvåldta kvinnlig betjänt: ”Han har blivit vuxen för snabbt”

  En kvinna anställd på ett HVB-hem lyckades precis undgå att bli våldtagen av en afghan som hade tagit strypgrepp på henne. Nu kommer han undan med 70 timmars ungdomstjänst.
  – Han är en ung man som blivit vuxen för snabbt och inte fått vara barn, säger den utsatta kvinnan.

  Hon berättade att hon ömmade för den afghanske mannen så fort han kom till hemmet.

  – Han var en vilsen och arg man. Vi arbetade mycket med att han skulle känna sig trygg och lyckas, sade kvinnan.

  Hon förklarade vidare att afghanen hade svårt att ”ty sig” till personalen men att hon själv fick en ”bra och fin kontakt” och kunde hjälpa till mer när han blev arg.

  – Jag har uppfattat honom som förvuxen, det vill säga en ung man som blivit vuxen för snabbt och inte fått vara barn. Han öppnade sig mer och mer och började landa i sig själv.

  Afghanen började kalla henne ”Mamma Habibi”, blev allt mer närgången och ville gärna kramas.

  – I love you. I kill Anders (kvinnans sambo). You and me marry! kunde han utbrista ibland och började även klappa henne på rumpan.

  Afghanen hade ”svårt att se gränsen mellan att vara nära, tycka om och att vara kär i en människa”, konstaterade personalen.
  ..[..]..
  Natten till den 24 november 2016 jobbade kvinnan natt och skulle sova när hon vaknade av oljud och upptäckte att den afghanske mannen sprang omkring och ”lekte” på övervåningen. När hon gick tillbaka till personalens sovrum var han där och förklarade att han ”ville pussas”.

  När hon sade ifrån knuffades hon ner i sängen. Afghanen satte sig grensle över henne och försökte hålla ned henne och ta tafsa på henne. Hon lyckades knuffa ned honom på golvet men då började han på ta henne under hennes nattlinne till troskanten med handen. Han slickade henne i ansiktet och på kinderna och hon fick rivmärken över brösten och blåmärken på kroppen efter kampen med afghanen.

  Enligt åtalet hade afghanen också tagit strupgrepp på sitt tilltänkta våldtäktsoffer. Han avbröts dock i sista stund när en annan boende kom och knackade på dörren. Tingsrätten skriver i sin dom att afghanen ”i annat med all sannolikhet fortsatt sitt agerande”.
  ..[..]..
  Eftersom afghanen, som är uppvuxen i Iran, uppger att han är 17 år gammal (och var 16 vid gärningstillfället) slipper han dock helt fängelse. Istället döms han till ungdomsvård och ungdomstjänst i 70 timmar.

  Åklagaren hade heller inte yrkat att afghanen skulle utvisas, så han får stanna i Sverige.”.
  http://www.friatider.se/flyktingbarn-f-rs-kte-strypv-ldta-kvinnlig-betj-nt-han-har-blivit-vuxen-f-r-snabbt

  Är det kanske såhär hela MP och delar av S, C, V och L ser på ensamkommande vuxna män ? Unga män som är ”förvuxna”(!), alltså män som blivit vuxna ”för snabbt” och inte *fått* vara barn, därför ska dessa vuxna män nu gå i skolan med svenska riktiga barn så männen äntligen får känna hur det är att vara ”barn” med andra barn?!? Tack åklagaren för att du inte yrkade på utvisning, det hade varit att begära för mycket av dig! Fast utvisningsyrkandet hade troligen nog avslagits med hänvisning till att brottet inte är tillräckligt grovt, trots hot om att även döda hennes sambo, nä nä, det måste till att någon hugger en jävla yxa i skallen och yxmördar någon för att utvisning ska bli aktuellt i detta sjuka land.

  Svara
  • G

    /  11/29/2017

   ”../../..Efter våldtäktsförsöket flyttades Samir till ett annat boende, men efter en knapp månad sades platsen upp ”med anledning av att han uppträtt hotfullt mot boendepersonal”. Han placerades då på nytt på HVB Vivere.

   Boendet ägs av HVB Vivere AB vars VD är Michael Magnusson. Han var en av undertecknarna till ett upprop i Aftonbladet tidigare i år, som syftade till att alla utvisningar till Afghanistan skulle stoppas. HVB Vivere nämndes även i Helsingborgs Dagblad bara en dryg vecka efter våldtäktsförsöket, men då handlade det ”bara” om ett antal sönderslagna fönsterrutor. Michael Magnusson skyllde då på att ”flera av killarna nyligen hade varit på Migrationsverket och fått negativa besked.”
   https://nyheteridag.se/17-aring-forsokte-valdta-kvinna-anstalld-pa-asylboende/

   Ja, krossa lite fönster gör väl inget, av någon anledning hittar godingarna alltid något att skylla dessa beteenden på som en ursäkt. Den där artikeln i HD var ju intressant, fatta vilken koll vi har på alla dessa ”barn” som kommit när alla hela tiden bara säger *vi tror dig*
   https://www.hd.se/2016-12-04/det-svenska-asyllotteriet-tusentals-barn-gors-vuxna-utan-bevis
   http://archive.is/ZeDhS

   När Rahman sökte asyl i Sverige i slutet av juli förra året uppgav han att han var född 2002, och alltså var 13 år. Han berättade att det var hans syster som sagt det. Några id-handlingar hade han inte, varken pass eller den enklare afghanska id-handlingen tazkira.
   Migrationsverket godtog Rahmans ålder utan frågor. Det gjorde socialtjänsten också när han placerades på en avdelning för barn under femton år på ett av bolaget Aleris HVB-hem i Malmö. Inte heller där fanns några misstankar om att Rahman – med sin späda kroppsbyggnad och begynnande målbrott – skulle vara äldre än han uppgett.

   Rahman Ibrahimi sa att han var tretton när han sökte asyl förra året. Nu har Migrationsverket bestämt att han är arton och ska utvisas till Afghanistan – ett land han aldrig varit i.”

   Svara
 10. G

   /  11/29/2017

  Ursäkta om det blir mycket FT, men länkar helst till där jag först läser en nyheten. Har inget emot att han driver denna tidning, men finns det dessutom inte tillräckligt med prenum. läsare som vill läsa så finns det inte. Detta kan jag bara applådera.

  ”ETC lägger ned 15 vänstertidningar – för få vill läsa dem

  Det vänsterorienterade bolaget ETC tvingas nu lägga ned inte mindre än 15 av sina tidningar. Anledningen är att de inte lyckas hålla presstödsnivån på 1500 prenumeranter och därmed inte kan finansieras, rapporterar Medievärlden

  Det är så få människor som vill prenumerera på ETC:s vänstertidningar att de tvingas lägga ned. Sammanlagt handlar det om 15 tidningar som nu skrotas.

  – Det är inte riktigt klart än. Men som det ser ut nu måste vi lägga ned samtliga lokaltidningar, så det är klart att det är många människor som drabbas, säger ETC:s grundare Johan Ehrenberg till Medievärlden.(forts)”.
  http://www.friatider.se/etc-l-gger-ned-15-v-nstertidningar-f-r-f-vill-l-sa-dem
  https://www.medievarlden.se/2017/11/etc-lagger-ned-15-tidningar/

  Om någon inte läst Rebeccas fantastiska genomgång som hon gjorde 2015 så är det inte en dag försent om någon vill göra det….

  ”Bidragsentreprenör etc”
  https://uvell.se/2015/08/14/bidragsentreprenor-etc/

  Svara
 11. G

   /  11/29/2017

  ”Frågor utan svar om amnestin”
  https://uvell.se/2017/11/28/fragor-utan-svar-om-amnestin/

  Tänk om Rebecca var rådgivare åt regeringen istället för en massa aktivistiska Arnstad-typer :/

  Svara
 12. G

   /  11/29/2017

  ”Finland. Under tiden 1 januari – 30 september i år kom 128 minderåriga asylsökande. 25 åldersbedömdes, av dem var 17 vuxna.

  I år har endast 25 åldersbedömningar gjorts medan det förra året gjordes 630 åldersbedömningar. Över hälften av dem som bedömts har varit vuxna. Ålderstester görs om myndigheten har anledning att asylsökande som sagt sig vara minderårig i själva verket är vuxen. Man försöker då utreda personens verkliga ålder genom röntgen av handled och tänder.

  År 2016 åldersbedömdes 630 asylsökande. Av dem var 410, det vill säga 65 procent, myndiga. I år, till och med september, har 25 åldersbedömningar gjorts och av dem visade sig 17 vara vuxna.

  Det finns en tydlig anledning till att ålderstesterna minskat: man ålderstestar främst asylsökande som kommit till Finland och angett att de är minderåriga, och det är inte särskilt många som kommit på senare tid.”
  http://meritwager.nu/allmant/finland-under-tiden-1-januari-30-september-i-ar-kom-128-minderariga-asylsokande-25-aldersbedomdes-av-dem-var-17-vuxna/

  Misstänker att den ”förvuxna” 17-åringen här ovan skulle åka dit om han ålderstestades, men nu går ju svenska myndigheter på vad han själv uppger som ålder och tror helhjärtat på det.

  Svara
 13. G

   /  11/29/2017

  Toppenbra(!) analys av Merit om S och MP:s aktivistiska beslut om afghanerna. Beslutet blir ju inte mindre helt jäkla koko när vi vet vad Magda Andersson och självaste Löfven uttalat i media under hösten. Och lärare som hurrar och kramar afghanska ”barnen” i klassen efter aktivistbeslutet. *Hjälp, det kryper i mig*
  http://meritwager.nu/allmant/det-abnorma-antalet-unga-man-ar-ett-problem-for-sverige/

  Svara
  • Kristian

    /  11/29/2017

   * Unga män 20-35.
   * Bor i vad som bara kan beskrivas som etniska getton. (Med internationellt sett god standard, visst, men helt skilt från ”samhället.”)
   * Dåliga språkkunskaper, dålig utbildning.
   * Får sannolikt aldrig jobb i det avlånga landet.
   * … men gott om kriminella gäng att ty sig till.
   * Brist på kvinnor.
   * Förr eller senare kommer bidrag att sänkas och anhöriginvandring att stoppas.

   Tror fan att de kommer att bli förbannade.
   För S (och sjuklövern?) kommer det att stavas ”inte okej”, för oss andra blir det ”enorma problem”.

   Svara
  • Kristian

    /  11/29/2017

   – Do you expect me to talk, Reinfeld?
   – No, Sweden, I expect you to die.

   (Ja, det var Goldfinger, men sak samma.)

   Svara
 14. Rikard

   /  11/29/2017

  Hej.

  Med ursäkt för OT, men pojkarna från Brasilien, ursäkta; de afghanska hazarerna från Iran, är liksom en droppe i havet och det spelar egentligen ingen som helst roll vad Sverige gör nu om vi inte överväger onämnbara metoder – vilket vi inte gör.

  Med det sagt vill jag lyfta en aspekt av #metoo-häxjakten, som jag inte sett någon i något media belysa: dess tudelade effekt som dels en kraftig, våldsbejakande, och anti-demokratisk radikaliseringsprocess av de som redan verkar inom den feministiska rörelsen, i synnerhet Fi. och dels som värvningskampanj för nya medlemmar till denna hatets och folkföraktets rörelse.

  Medlemmar i Fi är fanatiker, något varje person som försöker debattera med dem märker, och de tvekar inte att använda sina nätbaserade stormtrupper i syfte att smutskasta, isolera, förfölja och terrorisera den som vågar gå mot deras intressen.

  Min gissning är att Fi via denna kampanj kommer att befästa sitt redan starka grepp som särskilt gynnad grupp hos media – särskilt då MP verkar vara på väg att bli omodernt s.m.s – och tack vare #metoo-kampanjens fokus på att skuldbelägga och rikta feminismens allmänna manshat mot svenska män kommer Fi att rida på denna våg in i riksdagen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Kristian

    /  11/29/2017

   Sitter som bäst och läser George Mikes ”Über alles”, om Västtyskland 1952 (fortfarande ockuperat av de Allierade).

   ”[…] twelve years of Nazism and long decades of previous military dictatorship had no edifying effect on them. Their mentality is poisoned and they don’t even know it. I talked to many politicians who told me that they had said one thing when they really meant another. Why? ‘Because you just cannot say it.'”
   […]
   I heard progressive artists fulminating against a certain silly bur harmless school of painting and urging that this way of painting should be banned. The Socialist Party as well as the Christian Democrats are organised on authoritarian lines. Most Germans are fully aware that the Nazi Fuehrer was a bad bargain; many believe today that what they need is a democratic Fuehrer and, maybe, democratic concentration camps.”

   Svara
 15. MiT

   /  11/29/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/29/2017

   Men för gudars skull, Centerpatiet i ett nötskal. De här handlar ju inte om de som var under 18 när de kom, det handlar om alla de som sa att de var under 18 men var över 18. Fan, man låter som en jävla tjatmorsa, alla låter som tjatmorsor, förutom miljöpartisterna och deras lika galna kusiner i centerpartiet som är som små trotsungar.

   Merparten av dödsknarkarnazisterna verkar överens. När dessa ”föräldralösa” Iranier snart får uppehållstillstånd så kommer deras talibanmördade föräldrar genom ett magiskt trolleri återuppstå. Jag vet inte riktigt vad som gäller, men det varnas för en anhöriginvandring som är minst det dubbla till antalet som de som kom 2015.

   Om de nu är över 18 så borde de diskkvalificeras för anhöriginvandring, de är ju vuxna, om de vill träffas sina nu levande föräldrar får de väl som alla andra boka en semesterresa och åka på besök, förutsatt att de har råd, socialen ska fan inte betala. Om de nu hävdar att de har barn utomlands så är det ju hyfsat enkelt att räkna baklänges. Är ungarna fem, sex år och de hävdade att de var sexton 2015 så har de alltså fått barn när de varit 10-11 år, vilket givtvis är ljug. Sammantaget så borde alla ansökningar för anhöriginvandring för denna grupp rimligtvis innebära omedelbart indraget uppehållstillstånd och utvisning.

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/29/2017

    Ös in 5 miljoner till på några år så blir i alla fall kokain och heroin billigare p.g.a. överetablering bland knarkhandlarna. Jag läste nånstans att priset för ett beställningsmord nu är nere på tiotusen så om 5 år är det säkert billigare att få en antagonist knäppt än att tanka bilen. De vill ha det såhär.

    Svara
 16. Pelle2

   /  11/29/2017

  Hörde på radio att nu vill Vänsterpartiet flytta fram positionerna ytterligare.
  Dom vill stoppa utvisningarna av alla Afghaner som kom 2015 oavsett om dom studerar eller ej.
  Det är ju precis vad man kan vänta sig av flyktingextremisterna. Dom vill tillbaka till kaoset i asylpolitiken och skickar som vanligt räkningen till oss andra.
  I vänsterpartiets fall är det väl som vanligt så att dom skall höja skatterna för att finansiera detta…

  Svara
  • Melmac

    /  11/29/2017

   Verkar som politikerna inte fattar att dagens väljare är väldigt lättrörliga. Skulle detta bli verklighet kommer SD börja stiga igen i opinionen. Skulle det gå mot ett nytt kaos, om det bara så är en liten del av det som var 2015, kommer SD inte bara bli näst största parti.

   Svara
  • Rikard

    /  11/29/2017

   Hej.

   På min trogna käppa-häst ‘Arnstad’ vill jag rida till storms mot tanken att vi någonsin lämnat ‘asylkaoset’.

   Normalläget är att över femtiotusen personer som egentligen saknar rätt att få stanna i Sverige nu årligen bosätter sig på vår bekostnad, i vårt land. Jag skriver saknar rätt då den som exempelvis anhöriginvandrar som anhörig till en person som fått PUT/medborgarskap även den saknar rätt att vistas i Sverige.

   Det som kallas asylkaoset är normalläget; det som kallas tvärvändning är en 360-graders sväng.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jonas

     /  11/29/2017

    Beviljade uppehållstillstånd
    2010 91 436
    2011 93 105
    2012 111 090
    2013 116 587
    2014 110 610
    2015 109 235
    2016 150 535

    2016 var andelen adopterade 129, kärleksinvandringen 12.000 varav majoriteten kommer från samma länder som flyktingarna samt att en väldigt stor del av arbetsinvandringen bara är bluffjobb för att kunna söka PUT.

    Svara
 17. boltén

   /  11/29/2017

  Kokain kan vara beroendeframkallande och skada din hälsa.

  Svara
  • Kristian

    /  11/29/2017

   Vissa svampar, LSD och peyote undersöks å andra sidan på allvar för behandling av vissa psykiska sjukdomar!

   Svara
  • Klimathotet

    /  11/29/2017

   Även mindre bruk av kokain ger irreversibla hjärnskador, långt innan näsans skiljevägg fräts sönder.

   Svara
 18. michael.

   /  11/29/2017

  Kanske har politiker inte några problem med att ensamkommande ålderstigna barn ljuger om sin ålder,eftersom poltiker själva tycker det är helt okej att ljuga så länge det gagnar en själv.

  Svara
 19. Gorby

   /  11/29/2017

  Svara
 20. Kristian

   /  11/29/2017

  Hakelius: »Me too, Staffan!«
  https://www.fokus.se/2017/11/me-too-staffan/

  Svara
 21. Kristian

   /  11/29/2017

  Fröjdh: ”Inget pris är för högt att betala när Miljöpartiet ska räddas”
  http://www.frojdh.se/2017/11/29/inget-pris-ar-for-hogt-att-betala-nar-miljopartiet-ska-raddas/

  ”Nu är det dessvärre så att bara 20 procent av de ensamkommande får godkänt i svenska, engelska i matte – och på det så kallade introduktionsprogrammet har bara 7 procent tagit examen efter tre års studier. För det stora flertalet innebär den nya uppgörelsen i praktiken bara en lång, kostsam och utdragen väntan på utvisning. Som dessutom ska utdömas av betygssättande lärare.

  Om detta ska kallas för en rättssäker asylprocess där ordning och reda råder och ett nej är ett nej – som Stefan Löfvens mantra låtit de senaste åren – vill jag nog inte veta vad verklig oordning innebär.”

  (Ett ord jag inte kände till (min kunskap om tysk slang är lite dålig):
  ”Merkeln”: att göra ingenting, att skjuta problemen framför sig, att inte fatta beslut.
  http://time.com/4014774/angela-merkel-verb-to-do-nothing/
  https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2015/08/26/434923342/-merkel-has-become-a-verb-in-german-youth-vernacular)

  Svara
 22. Melmac

   /  11/29/2017

  Nä nu jävlar har det brunnit i proppskåpet! Men det är klart, man vill hålla medelsvensson kvar i landet för att slava ihop mer skattepengar åt illegala lycksökare.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6831993

  Svara
  • Vic

    /  11/29/2017

   Hmpf, steget efter det blir väl att införa en ”hemlandsskatt” likt den som finns i Eritrea, där eritreaner bosatta utomlands ändå måste betala in viss skatt till eritreanska staten parallellt med skatten i sitt nya land.

   Svara
  • Kristian

    /  11/29/2017

   Hmm, kommer det att bli mer eller mindre internationella investeringar, tro?

   (Flera – inte jag – som kommenterar här och var förutsåg detta för ett bra tag sedan.)

   Svara
  • Olof

    /  11/29/2017

   Heh, som sagt… då har klockan börjat ticka:

   Svara
  • Junior

    /  11/29/2017

   @Melmac
   Magdalena Andersson: ”Det är ett problem att människor gör olika transaktioner eller agerar på olika sätt enbart i syfte att undvika att betala skatt”.

   Det lär ju inte bli mindre skatteplanering med ett sådant här förslag, snarare mer.
   Troligtvis är det lätt att kringgå det hela genom att sälja av i lagom stora delar innan man flyttar eller genom att byta andelar i svenska bolag mot andelar i utländska bolag.

   Troligtvis strider förslaget mot EU:s fria rörlighet:
   ”Det ska vara enkelt att handla, resa och flytta mellan EU-länderna. Det är en av grundtankarna med EU-samarbetet. EU-länderna samarbetar därför för att möjliggöra de så kallade fyra friheterna på EU:s inre marknad. De fyra friheterna är fri rörlighet för personer, varor, tjänster och kapital mellan EU-länderna.”

   Om EU:s inre marknad

   Fri rörlighet ska råda för varor, tjänster, personer och kapital, vilket kallas för de fyra friheterna.
   Företag kan vara verksamma i hela EU.
   Tullar har tagits bort mellan EU-länderna.
   EU-länder får inte gynna det egna landets företag före andra EU-länders.
   Personer och varor ska behandlas lika oavsett vilket EU-land de kommer ifrån.

   Lite längre ned på sidan står det viktigaste:
   Den fria rörligheten för kapital handlar bland annat om rätten att investera eller köpa ett företag i andra EU-länder. Det är förbjudet att begränsa hur mycket pengar någon vill överföra mellan EU-länder.”.

   https://eu.riksdagen.se/vad-gor-eu/samarbete-over-granser/fri-rorlighet/

   Svara
 23. Kristian

   /  11/29/2017

  Säger du ”Hanif Bali” fem gånger framför en spegel dyker han upp bakom dig och ger svar på tal!

  Bali: ”När och var har Alliansen avhumaniserat muslimer?”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/nar-och-var-har-alliansen-avhumaniserat-muslimer-19683

  ”Om det är något jag gjort är det att humanisera den första muslimen. Ja, jag har påtalat att herr Mohammed ibn Abdullah var lika mänsklig och felbar som andra maktmän under järnåldern. Att han inte är en evig felfri förebild. För detta bekänner jag mig skyldig.

  Men, för att använda Musaefendic egna identitetspolitiska tankevärld, varför skulle jag – vars släkt blivit mördad under islamsk flagg, vars familj drivits på flykt under islamska paroller, vars födelseland kuvats och kulturellt koloniserats under ett islamskt svärd – varför skulle jag avkrävas att vara respektfull mot den idésamling som använts som motiv av min släkts förövare?”

  Svara
  • Det är dags att söka till gymnasiet, alltså de unga som har gått genom grundskolan med godkända betyg. Ett av barnbarnen skall göra det. Hur ska hon veta om klassen hon hamnar i också ger plats åt flera som inte ens har passerat grundskolan och inte kan bra svenska?

   Svara
 24. Mjölner

   /  11/29/2017

  Men försäkringskassan försöker hjälpa oss skattebetalare skaffa pengar till de stackars barnen genom att skicka de där jäkla sjuksimulanterna till arbetsförmedlingen. Det ordnar sig säkert. Advokat Bodström och Ruben/Hilda-gänget har lovat hjälpa till. De har nu möjlighet att få betalt två gånger för samma jobb. Halleluja!

  Svara
 25. Jan

   /  11/29/2017

  Fredrik Reinfeldt: ”Därför måste du jobba till 75”. Tack nyliberalismen! Tack Fredrik Reinfeldt! Vår store ledare! Den med starka nerver kan väl titta på intervjun. Jag väljer att avstå.

  https://www.expressen.se/dinapengar/pension/-fredrik-reinfeldt-darfor-maste-du-jobba-till-75/

  Svara
  • Junior

    /  11/29/2017

   Nyliberalismen…
   Haha, du blandar ihop nyliberalismen och socialismen.
   I ett nyliberalt samhälle finns det inget som heter pensionsålder, där kan individen bestämma själv när han/hon anser sig ha råd att sluta jobba.
   Eftersom skatterna är så låga i ett sådant samhälle har individen kunnat spara ihop till sin ”pension” många gånger om till skillnad från ett socialistiskt samhälle där politikerna slösat bort de pengar som skulle gå till din pension.
   Eftersom pensionen slösats bort så måste socialisterna höja pensionsåldern för att bluffen inte ska bli alltför uppenbar.
   Vilket samhälle föredrar du?

   Svara
   • Jan

     /  11/29/2017

    Uppenbarligen har nyliberalen Reinfeldt slösat med pengarna eftersom han vill höja pensionsåldern för svenska folket. Under det du kallar socialistiska samhället så var pensionsåldern 65 år. Det har vi tydligen inte råd med längre. Välfärdsstaten, som vi hade råd med då, krymper också. Tryggheten i samhället likaså. De nyliberala reformerna har kostat på tydligen. Till din glädje men många andras oro.

    Svara
    • Junior

      /  11/29/2017

     Reinfeldt och resten av de nuvarande och före detta partiledarna är socialister och inget annat.
     Den socialdemokratiska, långsamma hjärntvätten har gett resultat.

     Svara
     • Jan

       /  11/29/2017

      Du låter precis som Senior. Fast det är väl bara en slump antar jag? Både du och Senior har fel där. Fredrik Reinfeldt är och förblir nyliberal. Att du, och Senior, kallar honom socialist beror på att ni inte klarar av kritik av högerideologier. Istället projicerar ni problemet på socialism. Ett närmast patologiskt beteende. Som ni, som tur är, är ganska ensamma om.

     • Olof

       /  11/29/2017

      Mja, jag är rätt övertygad om att Reinfeldts (och Annie Lööfs nu) plan är att knäcka välfärdsstaten genom överbelastning. De vet att den inte går att avveckla genom att väljarna själva skulle välja det eftersom den helt enkelt är för populär.

      Men om man istället gör den ekonomiskt ohållbar samtidigt som man ger den en mycket tydligare gruppkonfliktsprofil – ie – det är inte ett system som funkar för gemene man och finns där när vi behöver, utan den blir ett system som väldigt tydligt tar från en grupp och ger till en annan, då kommer stödet snabbt smälta bort och människor kommer föredra privata system istället där man bara betalar för sitt eget kollektiv, och därigenom kan räkna med att få ut något i paritet med vad man betalar för.

      Alternativet skulle vara att tro att Reinfeldt är altruistisk. Och… eh… tror inte det va.

      Jag skulle ha respekt för det om det inte var så att jag verkligen hatar lögnare och hycklare.

      Plus att Reinfeldt och Lööf är lite lätt sinnesslöa om de tror att de svenska väljarna och politikerna kommer agera rationellt och göra det skifte till privata system som nu blir nödvändigt i den takt som krävs. Istället för att vänta till kollapsen är ett faktum och väljarrevolten leder till den typen av överkompensation som slutar i klassiker som lampskärmar av människohud.

     • Jan

       /  11/29/2017

      Olof: Jag tror inte att Reinfeldt eller Lööf är tillräckligt begåvade för att förstå konsekvenserna av nyliberalismen i Sverige. De tror fortfarande på guld och gröna skogar. Ideologiskt förblindade. Precis som Maud Olofsson. Dessutom har de skott sig själva till den grad att de inte behöver vara oroliga för egen del.

    • Reinfeldt ville väl inte vara sämre än Persson …

     Svara
  • Jan

    /  11/29/2017

   Ur intervjun: Reinfeldt jämför asylinvandringen till Sverige med att skaffa barn:

   ”Du har många gånger sagt att migration är bra för Sverige, inte minst ur ekonomisk synpunkt. Vad menar du med det?

   – Med det menar jag att Sverige, förutom den korta tid då en dryg miljon lämnade Sverige för USA för att det var fattigt, har varit ett invandringsland. Ett land som har stått öppet för människor som kommit från hela världen, som kommit in i vårt samhälle och blivit en del av vårt land, kallat sig svenskar och hjälpt till att bygga välfärd med sina insatser och arbete.

   Samtidigt är det ett faktum att bara under 2016 uppgick Migrationsverkets kostnader till 59 miljarder kronor – tio miljarder mer än hela försvarsbudgeten. Är det rimligt att Sverige har ett så stort åtagande?

   – Som sagt, jag aktar mig för att diskutera dagspolitiken. Men jag vill understryka att det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: ”Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att ha barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren? Det är mycket blöjor och så där.”

   Svara
 26. MiT

   /  11/29/2017

  Han har ju inte sagt det i klartext men vad är syftet annars? Vad menar han annars? Han säger ju inte att det är bisarrt att kostnaden för de ensamkommande som kommer i år är 1/3 av vad 10 miljoner svenskar handlar på en dag. En dag där de dessutom handlar extremt mycket och där många kanske har sparat för att handla just denna dag. 1/3 av detta är alltså kostnaden för några få tusen i år. Han antyder inte ens att det är sinnessjuka höga kostnader för ett relativt litet antal utan han kämpar ju just för att förminska och för att få folk att skämmas.

  Det är vad han menar dock…

  Svara
  • lensof

    /  11/29/2017

   Älskar Bali kommentarer.
   De är inte bara vassa och provocerande, de är roliga också.
   Hur många svenska politiker klarar det?

   Svara
  • Senior

    /  11/29/2017

   Bali for president!

   Svara
 27. Nu gafflar Reinfeldt igen om den lönsamma invandringen. Ditt livs bästa investering! Det är ju bara som att skaffa barn.
  Men ta hand om och betala några då!
  Expressen, leta själv, såg det på Omni.

  Svara
 28. Jag … har slut på sarkastiska kommentarer. Hjälp mig gärna!

  ”Grön Ungdom: Så kan vi ta ta emot fler flyktingar”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/gron-ungdom-sa-kan-vi-ta-ta-emot-fler-flyktingar-19693

  Svara
  • Hittar inga. Allt är förbrukat.

   Svara
  • Olof

    /  11/30/2017

   Tja, i grund och botten handlar det ju bara om att de har fel. Exakt den typen av aktiviteter fungerar på motsatt sätt och leder till ‘libanisering’. Att hjälpa dem att ‘företräda sina intressen’ separerar dem, som att de skulle ha andra intressen än majoritetssamhället.

   Det enda sättet att åstadkomma vad de vill åstadkomma är en stenhård assimileringspolitik helt utan tolerans för kulturskillnader eller avvikande – om majoritetssamhället kan räkna med att nyanlända är mer svenska än svenskar, att de sätter majoritetssamhällets normer och värderingar, de normer och värderingar som gjorde att de vill hit, högre än vad svenskarna gör, ja då skulle det förmodligen fungera rätt bra att ha en hög invandring.

   Men annars? Kulturskillnader leder till ‘multikulturalism’ leder till segregering leder till etniska enklaver leder till olikhet inför lagen leder till etniska konflikter som aldrig kommer att gå att lösa.

   Svara
 1. Jimmie Åkesson (SD) presenterar det röd-grön-brun-rosa alternativet | Jämställdhetsfeministerns blogg
 2. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: