Jämställd film

Så var det dags igen då, jämställd film. Ännu en runda med trams där man låtsas som om det handlar om jämställdhet när det i själva verket handlar om att politisera.

jämställd film.JPG

”Jämställdhet”, dvs den vänsterextremistiska versionen av det, ska vara nyckeln till att få upp antal biobesök på svenska filmer anser Anna Serner på SFI.

Svensk film är mer jämställd än någonsin- i alla fall i fråga om vem som kan räkna med att få stöd för sina långfilmsprojekt från Svenska Filminsitutet, SFI. Men biobesökarna väljer bort svensk film.

Biobesökarna väljer bort svensk film enligt SFI.

Det framkommer i en ny rapport där SFI sammanfattar läget för jämställdheten inom svensk film. Men VD Anna Serner är inte nöjd.

– Sen har jag också sagt tydligt att de stora budgetarna måste också få gå till kvinnor. Och då har jag också sagt att jag är inte rädd för kvotering, säger Anna Serner.

Svensk film måste verkligen vara rena talibannästet som det är nu. Serner är inte nöjd.  :-/

Mellan åren 2013 och 2016 hade 49 procent av långfilmerna som fick produktionsstöd av SFI en kvinnlig regissör. Men manliga regissörer fick en större del av pengarna under samma tid: 49 miljoner, jämfört med 43 miljoner till filmer regisserade av kvinnor. Om det inte rättar till sig är Anna Serner alltså beredd att kvotera pengarna.

Ja ni ser! Man kan tro att det faktiskt filmindustrin i Talibanland!

En annan åtgärd är Serners förslag att införa ett så kallat ”green card”, ett förslag som redan fått kritik, där produktionsbolag som får ekonomiskt stöd måste genomgå en jämställdhetsutbildning.

– Vi behöver öka kunskapen om de ojämställda strukturerna som hela samhället har och där vill vi att de som får våra pengar har genomgått en heldagsutbildning i maktstrukturer, sexuella trakasserier men också just omedvetna, fördomsfulla beslut.

En kurs i jämställdhet tycker Serner ska krävas som ska mynna ut i ett ”green card”. Inte så svårt att lista ut hur ett sådant skulle se ut?

a-mc3a4rkning-pc3a5-film2.jpg

Ungefär som den där Jämställdhets-märkningen av film som Bah Kuhnke försökte sälja in i Cannes kanske? Det ska nog sluta i en sådan i alla fall är min gissning. De var inte så framgångsrika i sin kampanj i Cannes dock. Snarare tvärtom…

I samband med #Metoo och filmbranschens uppror #Tystnadtagning vill nu Svenska Filminstitutet införa ett ”grönt kort” för att bland annat motverka sexuella trakasserier. Kortet ska utfärdas till film- och produktionsbolag som söker statligt stöd, men först efter en obligatorisk utbildning i ”normkreativitet”.

Hennes förslag är obligatorisk ”utbildning i normkreativitet”.

Men tillbaka till den svenska talibanfilmindustrin

Men trots att svensk film är relativt jämställd bakom kameran verkar publiken inte komma till biograferna. Enligt siffror från Sveriges biografägareförbund har antalet biobesökare som går och ser svenska filmer minskat med 22 procent hittills i år, jämfört med året innan. Men även här kan ökad jämställdhet vara en av nycklarna, säger Anna Serner:

– Att jobba med jämställdhet och mångfald överhuvudtaget bakom kameran tror jag är en avgörande sak därför att publiken framför kameran och de som ska se på duken är så många olika, och då kan det inte bara vara en och samma sort som får göra film och visa världen med sitt perspektiv. Så att jag är övertygad om att mångfald och jämställdhet är en av nycklarna till att vi ska få upp biobesöken.

Så trots att svensk film under Anna Serners ledning under 6 år nu har kvoterat in mer och mer sk ”mångfald” och ”jämställdhet” till svenska filmer så har antalet biobesök för att se just svenska filmer samtidigt sjunkit. För det antar jag att Serner har gjort.

anna_serner-e1439890851461.jpg

Speciellt med tanke på hur hon framställer sig också.

Så nu har vi då resultatet av många års kvoterande och annat. Intresset för att se svenska filmer har sjunkit. En smart person börjar analysera och kanske se vissa samband, att politiserad filmindustri kanske inte är toppen.

En sann vänsterextremist skulle å andra sidan förorda mer av det som orsakat tappet, en sann vänsterextremist skulle ju säga att man inte försökt tillräckligt mycket eller tillräckligt hårt. Eller att det inte var rätt sorts komm… kvotering. Osv. Man skulle kräva mer av allt i alla fall. Får vi bara mer av det som orsakar något dåligt så ska allt bli bra ändå till slut. Precis som Serner nu resonerar…

Sture Johansson är programdirektör på SF Bio och han håller inte med:

– Nej, jag tror att det är bra film som är det viktiga. Och sen att filmen regisseras av rätt person, då kommer besökarna tillbaka. Jag tror inte att man kan sälja film på jämställdhet, att det här är en kvinnlig regissör och det här är en manlig regissör, för folk vet inte vilka regissörerna är, utan folk vill ju se en bra berättelse, och den bra berättelsen är den du marknadsför.

Tycker nog att Anna Serner borde lyssna mer på Sture Johansson. Men det kommer hon inte att göra för han är ju bara ett gubbslem. Och såna står ju bara i vägen för Utopia.

Serner är ju övertygad om att folk vill se propagandistiska, politiserade och uppfostrande filmer, att sådana är nyckeln. Att det är sådana folk vill slänga sina surt förvärvade slantar på. För det är sådana man får när Serner bestämmer. All verklighet pekar på att hon har fel men hon är ändå övertygad om att det är rätt. Bara det blir ännu mer.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

170 kommentarer

 1. Snuten

   /  12/01/2017

  Det absolut värsta med det hela är ju att de är så fruktansvärt förutsägbara. Och det är även de svenska filmerna nu för tiden vilket säkerligen är anledningen till att färre vill gå och se dem. Är det något kulturen aldrig får vara så är det ju förutsägbar.

  Svara
 2. Micke

   /  12/01/2017

  Nä vem vill gå på bio och se en bra film?! Någon?!…

  Svara
 3. Johan

   /  12/01/2017

  Kan vi inte bara bryta ut och isolera Södermalm, Helgeandsholmen och radio/tv-husen ifrån Sverige?! Då kan de sitta där med sina stalinistiska drömmar och kvotera bort all eventuell kvarvarande kompetens, tills de imploderar i den enda kollektiva hjärncellen som finns kvar.

  Svara
 4. Rikard

   /  12/01/2017

  Hej.

  Nu skall vi inte klaga och gnälla. Vi får ju lov att solidariskt bidra via både inbetald skatt och att dessa skattemedel används till normbrytande och medvetandegörande filmproduktion istället för traditionella strukturella och konservativa saker – via filmen som vi alla är med och skapar kan vi komma samman i en underbar mångfald.

  Det är ju endast ultrahöger, nyliberaler och andra girigbukar som inte vill finansiera feministisk film, och vi kan inte låta dessa bestämma vad som bör produceras eller tittas på då de via sin vulgära populism ständigt vädjar till den minsta gemensamma nämnaren utan hänsyn till marginaliserade grupper (som kvinnor) eller diskriminerade och främlingsgjorda minoriteter (som muslimer), och endast producerar manliga omnipotensfantasier utifrån fallokratins patriarkala förtryck.

  Att man betalar skatt till staten skall man vara stolt över, för då är man med och bidrar till att det kan produceras film åt folket och för folket; sådan film som är bra för folket!

  De som säger att de själva vill bestämma över sina egna pengar är helt enkelt rädda för att släppa fram sina mjukare värden – de lider de också då de är fångna i kapitalismens liberala logik, där du endast är värd något utifrån vad du gör, och dina medfödda essenser inte räknas. Låt oss solidariskt hjälpa dessa inse att den bästa vägen till fred, frihet, demokrati, yttrandefrihet och medmänsklig respekt i gränslös mångfald går via att vi gemensamt i staten delar våra resurser, och gemensamt via valda ombud fördelar dessa rättvist!

  Sverige kan här gå före och visa EU, FN, och hela världen vad ett gränslöst och normbrytande feministiskt och socialistiskt demokratiskt samhälle kan åstadkomma! Redan Palme talade om vikten att vara socialist, om vikten av att utmana kapitalets lakejer, och om vikten av solidaritet! Låt oss följa hans exempel!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  12/01/2017

   Fint skrivet J*n!
   Förlåt!
   Rikard var det ju!
   Trodde det var någon annan….. 😂

   Svara
  • Dreadlock

    /  12/01/2017

   Amen, sååå fint skrivet . Pepp !

   Svara
   • Rikard

     /  12/01/2017

    Hej.

    @Senior, Dreadlock:

    Tackar och bockar – har man som jag en gång tillhört den där delen av vänstern som på allvar lallade med i Gudibrallans ”Fy på dig sosse” för att de var ett högerparti, så…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Dreadlock

      /  12/01/2017

     Vi vill se mycket mer satir framöver Rikard. Någonstans är det kanske den enda framkomliga vägen att stå ut med eländet.

     Våra motståndare måste känna och veta att deras argument är löjeväckande och en utmärkt källa till satir . Det är när man glider över till allvaret som en övermäktig motståndare kan dra nytta av ens numerära underläge.

     Svara
     • Rikard

       /  12/01/2017

      Hej.

      Ack, så sant.

      Vi bemöter allvar med skämt, och skämt med allvar, var det en eller annan gammal romare som sade tror jag.

      Får ta och damma av Heinrich Böll tror jag.

      Det måste hända något.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Dreadlock

       /  12/01/2017

      Helt spontan tankeröra :

      Om man kan använda postmoderna vapen att användas mot postmodern B.S. , vända och vrida på slutsatsen så den gagnar kritiken mot postmodernismen, så kommer ingen att märka skillnaden.
      Postmodernister tror inte på dialog. Men de tror på metadialoger som ryms inom avgränsade fält av förståelse inom ideologin.
      Bl.a. Satir.

     • Senior

       /  12/02/2017

      Men, när Rikard och J*n skriver närapå identiskt (budskapet alltså, andemeningen, inte kvaliteten.), och den ena är ironisk och den andra på fullaste allvar, hur skall vi då veta skillnaden?

      Var jag ironisk eller menade jag allvar nu? 😱

     • Rikard

       /  12/02/2017

      Hej.

      @Dreadlock:

      Visst kan man använda postmodern logik, poststrukturalistisk analys, narrativ diskursteori och annat sådant. De är samtliga analysverktyg för litteraturvetenskapen, och med infallsvinkeln att betrakta verkligheten som en ofantlig mängd individuella och kollektiva diskurser (i den franska ursprungsbetydelsen) och dessas samspel och konflikter kan man använda dessa verktyg för att analysera även verkligheten.

      Det stora aber som uppträder är att man inympar sin ideologiska färg på resultatet – och därmed låter denna flöda tillbaka in i själva analysverktyget varpå detta blir en ontologisk och ideologisk identitet.

      Att kunna byta perspektiv var något man tidigare krävde att studenter skulle kunna göra, men då detta som allt annat kan skapas kontrovers om, och minsta motståndets lag gäller så avgick gökungarna inom akademin med segern.

      Jag har själv hört folk på allt från seminarier till sittningar och oppositioner med emfas och passion på fullt allvar hävda att verkligheten är en gemensamt konstruerad illusion och att det vi kallar naturvetenskap endast är en del av denna gemensamma förställning. Våra universitet och högskolor är fyllda av folk som i sina läromästare Foucault, Derrida, Lacan, med fleras fotspår uppfinner Platons grotta om och om igen och som genom att byta fraseologi får det att framstå som en ny insikt.

      Att de dessutom missar halva (och därmed egentligen fyrdubbla) vitsen med Platons liknelse är beroende på ren feg egoism, narcissistisk egocentrism och intellektuell ohederlighet:

      Eftersom alla principer är arbiträrt skapade av människor i ett maktspel saknar dessa egenvärde (både människorna och principerna – därav ”allas lika värde”; noll, nix, nihil, nichts) och är därför valbara för individen, utifrån vad denne är mest betjänt av för stunden – därmed kan du i din identitet vara ytterst principfast, uppleva dig och framställa dig som moraliskt högstående och rätt, och göra rent ut sagt vad f*n du vill på samma gång utan att uppleva konflikt.

      Det är en Dante:s väg att vandra genom postmodernismens fraktala labyrinter, och det krävs inspiration likt Odysseus för att kunna styra skuta hemåt mot sans och förnuft – men det går.

      Postmodernismen är ett tve-eggat svärd, och kan tämligen lätt vridas ur händerna då de som svingar det gör det slappt och valhänt – ty med intellektuell stringens kommer ett milt överseende förakt för den som flyr in filosofiskt sofisteri som inte varit nytt sedan tiden före judarnas konung gick bort.

      Själv föredrar jag yxan som inspiration.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jan

       /  12/02/2017

      Jag har sällan sett maken till det flum Rickard skriver här. Grattis till den som orkar läsa ordbajseriet. Pretentiöst på det mest fjantiga sättet. Är det bara jag som förmår hålla mig kritisk till Rickards verbala egotrippar? Visst finns det något sunt förnuft kvar på det här forumet? Eller springer alla åt samma håll?

     • MiT

       /  12/02/2017

      Det är fan vad du klagar på det här ”forumet”! I varenda jävla kommentar så klagar du på det här ”forumet”. Samtidigt som du vill diketar villkoren för ”forumet” och de andra som skriver här. Starta ett eget ”forum” och diktera så mycket villkor du vill! är jävligt less på din sk ”debattstil” där du ständigt attackerar andra med förklenande uttryck och kastande av epitet. Nu säger jag fan inte till fler gånger, inte en enda gång till att du klagar på ”forumet” eller helt jävla ogrundat attackerar andra kommentatorer. då blockar jag dig. Jag har haft en ängels tålamod eftersom du också kommer med bra grejer då och då. Men de kommer alltmer sällan mellan alla klagomålen på ”forumet”. Starta ett eget jävla ”forum” om det här inte duger!

     • Pelle2

       /  12/02/2017

      @Jan
      Själv tycker jag att Rikard försöker lyfta diskussionen;Han har ju själv läst en del genusvetenskap och vet hur dom resonerar och redogör för det.
      Förvisso kanske han skulle vinna på att uttrycka sig på ett sätt så att det är lättare för oss mindre bildade personer att hänga med men jag tycker att han ger en intressant inblick i hur genustomtarna och postmodernisterna resonerar.
      Du själv brukar ju hänge dig åt att kalla andra för bimbos,partigängare och obegåvade och jag kan inte se att det tillför debatten något i högre grad än det Rikard skriver.
      Sedan är det ju symtomatiskt att du, på känt vänstermanér, anser att alla som inte tycker som du är oförnuftiga.
      Jag kan hålla med dig i vissa saker men håller inte med dig i andra och det gör mig varken mer eller mindre förnuftig.
      Om du vill ha ett säkert medhåll för dina vänsteråsikter kanske du skall leta reda på ett forum där sannolikheten är större för det ?
      Själv tycker jag att charmen med detta forunm är spännvidden i ideologiska preferenser. bland annat.

     • Jan

       /  12/02/2017

      Pelle: Du tycker Rickard är bildad. Jag tycker mest han är flummig. Att han vill ge sken av att vara bildad är dock klart. Det är det jag menar med egotripp. Han verkar ha ett behov av det. Jag vill egentligen inte missunna honom det (helt klart besitter han viss bildning) men när det han skriver höjs upp till nivåer det inte hör hemma på av politiskt likasinnade här så tenderar jag att reagera. Måhända för att vara motvalls men likaså en sund reflex i mitt tycke.

      Jag antar att det finna andra, utanför fan-klubben, som har åsikter om det här. Men de tenderar att ligga lågt. Vilket nog egentligen är det klokaste när jag tänker efter. Att ta kampen ensam mot 20 marknadsfundamentalister är säkert futilt i längden.

     • Pelle2

       /  12/02/2017

      @Jan
      Som en lärare av ”den gamla stammen” ,som Rikard ger intryck av att vara, tror jag faktiskt att han är väldigt bildad.
      Han referar t.ex till de personer som har influerat dagens postmodernister,radikalfeminister och identitetspolitiker som är grunden för de idiotier som styr debatten i vårt konflikträdda samhälle istället för att enbart uttrycka sina egna åsikter.
      Tror också att de flesta av oss, oavsett politiska preferenser håller med honom om att att dagens skola har havererat.Alliansen lyckades inte heller göra något åt det.
      I mina ögon handlar det om att återigen se till att skolan förmedlar kunskaper som ger eleverna möjligheter att studera vidare eller åtminstone får tillgång till basala kunskaper inom kärnämnena. Då duger inte den svenska skolan med sina flummerier, kravlöshet och mjuka ryggrader inför de som trakasserar andra elever och lärarna.

     • Lövet

       /  12/02/2017

      ”Nej Jan är inte bitter!”

     • Pelle2

       /  12/03/2017

      @Jan
      Det är förmodligen bara en förhoppning från din sida att det finns andra som delar dina ideologiska preferenser som läser detta forum men inte vill/vågar debattera.
      Kan säga att jag inte förstår om någon inte vågar debattera med oss som inte alltid håller med dig. Du kan vara anonym,vilket många av oss är, och för det mesta tycker jag att debatten håller sig på en bra nivå.
      Är du anonym så kan ju heller ingen ge sig på dig direkt utan en hel del efterforskningar.
      om du inte tål att bli emotsagd däremot så skall du inte ge dig in i debatten för då kommer du känna dig kränkt i vilket fall som helst.

     • Kristian

       /  12/03/2017

      Jan:
      ”Stick härifrån om du inte gillar skrothögar!”

  •  /  12/02/2017

   @Rikard
   Skickligt av oss andra inse att det du skrev är satir trots att du inte hade med en enda löjlig emoji ᾒᾒᾒ

   Svara
   • Jan

     /  12/02/2017

    Satir? Nu ska vi inte nedvärdera den ädla konsten. Satir kräver mer finess än så. Mer finess än Rickard behärskar. Jag förstår dock att Rickard är en idol i den inte alltför begåvade högerrännan här. Maka söker kaka.

    Svara
    • Mjölner

      /  12/02/2017

     Varför kan du inte bara hålla käften.

     Svara
     • Jan

       /  12/02/2017

      Där har vi din nivå…

     • Icke-svensk

       /  12/03/2017

      ”…inte alltför begåvade…”

      Det kan parafraseras.

    • Rikard

      /  12/02/2017

     Hej.

     Jan, varför inte bemöta det jag säger i sak istället?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Pelle2

       /  12/02/2017

      Håller helt och hållet med Rikard !
      Men jan resonerar väl som de flesta andra vänsterdemagogerna att det är lättare att gå till personangrepp än att debattera sakfrågan.
      Förhoppningen är väl då att vi som inte håller med honom skall tystna men det kan han fetglömma för att prata som ungdomarna 😉

     • Jan

       /  12/02/2017

      Visst. Då kan jag tillägga att jag, vilket borde vara uppenbart för allt och alla, är kritisk till all form av identitetspolitik. Dessutom tycker jag, precis som den gode Nils-Petter Sundgren, att Anna Serner är direkt olämplig som VD för SFI.

      Men det är fortfarande inget som hindrar den som vill att söka andra finansiärer än SFI att göra film. I övrigt när det gäller kulturpolitik så är det svårt att diskutera sådant med moderater eller nyliberaler då de, i princip, saknar en sådan. De anser att marknaden ska sköta sådant. Precis som allting annat.

     • Pelle2

       /  12/02/2017

      Tycker definitivt att regeringen skall ha en kulturpolitik men är ju inte direkt imponerad av Bah-Kuhnkes bidrag. Hon vill ju införa identitetspolitik på muséerna och verkar dessutom vara en radikalfeminist och inget av det är något jag vill betala för..

     • Jan

       /  12/02/2017

      Nu rabblar du självklarheter, Pelle. Skrev jag inte nyss att jag är kritisk till all form av identitetspolitik? Har jag sagt att jag beundrar Bah-Kuhnke? Naturligtvis inte. Jag beundrar inte regeringen heller för den delen. Vilket jag påpekat åtskilliga gånger.

     • Pelle2

       /  12/02/2017

      Du anklagade högern för att inte ha en kulturpolitik och menar då indirekt att vänstern har en bra kulturpolitik. Nu har vi en vänsterregering, med Bah-Kuhnke som kulturminister, och då borde väl allt vara frid och fröjd ??
      Med andra ord är det väl mera är utfallet av kulturpolitiken som är viktigt än metoderna ??

     • Senior

       /  12/02/2017

      Jan är inte här för att debattera, han är bara här för att vakta åsiktskorridoren och försöka rätta in oss i ledet. Han är här endast för att obstruera debatten för oliktänkande.

      Han är socialdemokratins motsvarighet till Putintroll.

      Det är den enda anledningen till att han hela tiden envisas med att stå och pissa i motvind i kommentarsfältet.

    • PATRICK

      /  12/03/2017

     Söker man medhåll genom att förminska och vara dryg så kommer man också få liknande svar tillbaka.

     Svara
     • Senior

       /  12/03/2017

      Ja, man lär ju inte få medhåll….

  • Mjölner

    /  12/02/2017

   @Rickard! Filmens vagga påstås ha stått i Hollywood som idag är en institution som genom filmen påverkat och indoktrinerat västvärlden. I senare tid även öster ut ex.vis Indien, Japan och Kina. Det påstås att filmindustrin ägs till största delen av den amerikanska oligarkin som därigenom råder oinskränkt över ett media med mycket stor slagkraft. Jag misstänker att man på så vis, genom att insmyga viss metodlära i val av dialoger och filmteman, obemärkt påverka publiken. Metodlära användes i forna Sovjet och DDR för att hjärntvätta landets invånare. Metodlära har även använts av västvärldens underrättelse och spionorganisationer och pågår även i dag. I förlängning av detta resonemang kan man tänka sig att konceptet används även av Svenska filmmakare i politiskt syfte. Allmänheten, publiken skall inte ha en aning om vad som pågår. Vi ser bara att pengar satsas på en massa flummiga objekt. Kan det tänkas förhålla sig så?

   Svara
   • Rikard

     /  12/02/2017

    Hej.

    Allt är väl möjligt, men som med all beteendemodifiering så gäller att få objektet att vilja lyda – tvång, och det som uppfattas som tvång gör vi instinktivt motstånd mot.

    Poängen är att den som skall använd en sådan här metod måste både tro på den samtidigt som den förmår stå utanför den; dubbeltänk utan konflikt.

    Någon sorts dold konspiration med ett klart uttalat syfte tror jag inte finns, och det vore inte relevant om det fanns – metoden för motstånd är ändå densamma oavsett.

    Något vi västerlänningar, särskilt svenskar, gör är att vi säker den tredje positionen i varje konflikt. Vi tror att vi söker den sanna positionen, men i själva verket innebär det att vi söker den vinnande, starkare och farligare sidan för att vara säkra. Det gör en exceptionellt sårbar för den metod jag skisserat ovan, då vi i en konfliktsituation mellan t ex Sverige, svenskheten och att vara svensk å ena sidan och islam å a den andra undermedvetet söker en tredje väg för att lösa konflikten.

    En ryss, för att ta ett folk som exempel, väljer alltid sidan ”Ryssland, och det ryska folket” i en konflikt mellan just ‘ryskheten’ och något externt värde – och är därmed så att säga immun. Detta förhindrar givetvis inte att man träter inom ‘ryskheten’ om vad man skall göra, men man gör det från samma utgångspunkt.

    Svenskarna har dresserats att se sådant som intrinsikalt fel, och den tredje vägen som lika intrinsikalt rätt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Mjölner

      /  12/02/2017

     @Rickard. Så du tror inte på min teori om manipulation av svenskarna. Det du säger om intrinsikalt rätt och fel håller jag med om. För mig verkar det inte som svensken gör motstånd mot någonting. Låt oss byta uttrycket konspiration mot manipulation. Bloggens tema var film, men media som media Jag frågar mig, vad håller SVT publik service på med? De stackars ålderspensionärer som, av gammal vana, inte tittat på någon annan kanal, påstår jag blir brutalt manipulerade och vilseledda. DDR-metoder. Vad jag menar med metodlära innebär att först förvirra objektet med att ideligen upprepa irrelevanta meningslösa påståenden (propaganda) som objektet är motståndare till. Man placerar sedan två motstående åsikter i media som orsakar debatt.Efter en tid kommer objektet i konflikt med sig själv och börjar ifrågasätta sina egna åsikter (den tredje vägen) till förmån för propagandan. Till slut blir objektet i sin förvirring tvingad att ta ställning och tyr sig då nästan alltid till majoritetens åsikt. Med andra ord motståndet är brutet. Återuppbyggnaden av objektets mentalitet och psykiska välbefinnande vidtar efter det. Objektet upplever efter en tid lättnad över att ha kommit tillrätta med sina problem och börjar acceptera förändringen. Metodlärans manipulativa propaganda bryter ned och bygger upp. Vilket resultat uppbyggnaden får styrs av metodoperatören. Detta kan tillämpas i både grupp och enskilt. Media anser jag är en suspekt spelare som efter millennium skiftet vilseleder, manipulerar och korrumperar folket.

     Svara
     • Mycket klokt talat!

     • Kristian

       /  12/03/2017

      Som Ganman sade: den som bara ser public service blir dum.

     • Senior

       /  12/03/2017

      Som svar på din avslutande mening:
      ”Media anser jag är en suspekt spelare som efter millennium skiftet vilseleder, manipulerar och korrumperar folket.”

      ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”

      -Maj Britt Theorin på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

      Med detta vill jag ha sagt att denna indoktrinering pågått bra mycket längre tid än sedan millennieskiftet.

      Det har bara inte funnits några alternativ att jämföra med, så folk inte insett hur jävla lurade de blivit tidigare, innan ”alternativa” medias intåg.

      Folk fattar rent av fortfarande inte att de historiskt blivit lurade, att det var lika illa förr, att media stoppade deras huvuden i sanden åt dem genom sin ensidiga rapportering.

      Smaka på orden: ”Ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer”

     • Kristian

       /  12/03/2017

      @Senior:
      Har i flera månader sagt att jag inte vill ha några julklappar. Plötsligt berättar någon om en ”förförisk slängkappa”!

     • Mjölner

       /  12/03/2017

      Vaknade själv inte förrän ungefär vid skiftet. Vad som var innan hade jag inte en aaaaning om. Sprang i ekorrhjulet som de flesta andra.

    • Steerpike

      /  12/03/2017

     Det gick inte att få in ett svar under din förra post (om postmodernismens irrfärder). Jag uppskattar dina inlägg men tycker ibland att man ska kalla en spade för vad den är. Som Searle sa om Derrida “With Derrida, you can hardly misread him, because he’s so obscure.” . Eller som jag själv tänker, de flesta postmodernister är som cyklister som glatt trampar på även om kedjan är av. Det spelar ju ändå ingen roll i nerförsbacke….
     Tycker en annan gammal Rolemasterfantast.

     Svara
     • Rikard

       /  12/03/2017

      Hej.

      Självklart är en spade en spade, när den inte är en skovel eller en skyffel.

      Poängen är att man måste förstå hur ens motpart tänker och resonerar; man kan inte förstå den utifrån sig själv för då förstår man den inte alls, och inte sig själv heller.

      Rolemaster ja, det väcker minnen. Inte minst Kultheia, tror jag det hette, eller var det Shadow World?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Steerpike

       /  12/03/2017

      Naturligvis är det så. Försöker bara dra mitt strå till stacken genom dialog och name dropping…host host Arne Naess host host.
      Det roligaste med rolemaster var ju att man kunde skapa sin egen värld (Nightblade).

     • Kristian

       /  12/03/2017

      Kulthea! För mig som sällan spelar men tycker om att läsa, är Shadow World boxen något av det mest kostnadseffektiva jag köpt! 25 år senare har jag fortfarande inte läst allt.

      En ganska unik blandning, får man säga. Från standard High Fantasy, till lite science fiction, till … väldigt konstigt men passar ändå in.

      (Att blanda Tolkien med bantad Rolemaster var å andra sidan ett fantastiskt stolpskott. Då hade D6 passat bättre.)

     • Steerpike

       /  12/03/2017

      Hej Kristian.
      Har jobbat med ett par ingenjörer som var med och utvecklade Spacemaster, naturligtvis utan lön och endast eftersom det var roligt. En kul grej jag tyckte om att dra upp var: Varför är det så många ingenjörer från flottan och flygvapnet som skriver regler till rolemaster och spacemaster men nästan inga från armen eller marinkåren? Kanske var det bara som jag inbillade mig? Kanske en antropologisk undersökning kunde ge oss svar? Kanske frågeställningen i sig är meningslös…vem vet?
      David Hume skrev en gång ‘The first pages of Thucydides is, in my opinion, the commencement of real history. All preceding narrations are so intermixed with fable, that philosophers ought to abandon them, in a great measure, to the embellishment of poets and orators.’ Man kan ju undra varför Hume ansåg att Thucydides var början på verklig historia (historieskrivning).

     • Kristian

       /  12/03/2017

      @Steerpike
      Menar du filosofen, norrmannen, bergsklättraren, ekosofen, lebemannen och vivören … så är hans Livsfilosofi något av det bästa jag läst.
      (Han fick mig därtill att läsa Spinoza, som jag fick ge upp i originalutgåva.)

     • Kristian

       /  12/03/2017

      @Steerpike
      Hade inte hört det om Spacemaster! Däremot vet jag att Phoenix Command bokstavligen skapades av en raketforskare (Barry Nakazono jobbar åt NASA.)

      Min gissning:
      Flottan och flyget är väl mer medel/överklass och drar till sig fler som vågar vara intellektuella, medan arme och marines kanske är mer ”folkliga” och snäser åt ”boklig bildning.”

      Man talade väl ganska länge om Bibelhistoria? Eller var det bara i grannländerna?

     • Steerpike

       /  12/03/2017

      Javisst är det han jag menar. Har liknande goda minnen och hoppas att du ger Spinoza en chans till…kanske tillsammans med en populärekonomiskhistorisk bok om Amsterdam under den tid han var verksam.

     • Steerpike

       /  12/03/2017

      Jag gissar som du när det gäller vapenslagen, men man vet ju aldrig…vore kul att undersöka. Jag ska kolla upp Hr Nakazono.

 5. Holtzkampf

   /  12/01/2017

  Jag har tidigare varit ganska positiv till den svenska samhällssynen där de svaga grupper får stöd o hjälp mm. Dock utan att rösta rött.

  Men när man börja inse hur mycket pengar som styrs till flumprojekt och marginalintressen och hur mycket fokus som läggs på feminism, hur man ska utföra och se på sex, pengar till afghaner, muslimer o f-n och hans mormor, stöd till palestina grupperingar, olika rörelser m kommunisttänk i Afrika mm mm så får man nog. Finns kommuner som subventionerar dubbdäck för att folk ska cykla på vintern. Makalöst dumt.

  De pengar som går till skola, polis, sjukvård hamnar har ytterst låg verkningsgrad. Jag tror de sprids ut och hamnar lite varsomhelst i dessa organisationer och åstadkommer väldigt lite.

  Jag vill ha en smal stat som gör det mest nödvändiga. Det finns ingen orsak att Agda 87 år, handikappade Åke m fl ska via skattsedeln var med att betala ovanstående trams.

  Vill man bilda en förening, religöst samfund eller någon annan sammanslutning så stå för kostnaden själva.

  Jag börjar också ifrågasätta hur dagis/förskoleverksamhet, arbetsmarknadsutbildningar mm skall organiseras och finansieras.

  Tror det är dags att folk får se vad det kostar och sedan bestämma sig om de vill vara med och därmed också betala för det.

  Svara
  • Senior

    /  12/01/2017

   Jag ser att indoktrineringen sedan barnsben börjar släppa så smått. 😉
   Välkommen i klubben.

   Svara
 6. Pelle2

   /  12/01/2017

  OT:
  Bloggaren Fnordspotting pekar på att många av de som anklagas i Me too uppropet är samma människor som annars har pekat finger åt oss vanliga,hyggliga män och anklagat oss för sexism och annat och inte sällan kallat sig för feminister..
  http://fnordspotting.blogspot.se/2017/11/makthavarna-metoo-och-moralen.html

  Svara
 7. Pelle2

   /  12/01/2017

  Rebecca Weidmo Uvell sågar förtjänstfullt det extremistiska Miljöpartiet jäms med fotknölarna:
  https://uvell.se/2017/11/30/miljopartiet-en-forstorande-kraft-sedan-1994/

  Svara
 8. Väl rutet Anna!!!
  Mot dem- alla slemm!!!
  Peppelipepp

  Igår förresten så var ”Ung Vänster” vidare i #metoo-rörelsen under namnet #tystiklassen och berättade i SVT hur de ville att könstrakasserier skulle motarbetas i skolan- jamen genom tidig GENUSUTBILDNING såklart, jue.

  Svara
 9. Rikard

   /  12/01/2017

  Hej.

  Den outtröttliga och orädda Uvell presenterar en utmärkt genom gång av regeringspartiets överväldigande propaganda-apparat:

  [https://uvell.se/2017/12/01/arbetarrorelsens-opinionsbildning-en-genomgang/]

  Känns som obligatorisk läsning, närmast.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  12/01/2017

   Precis så.

   Kommentar opartiske Jan? -Du länkade ju till Dagens Arena härom dagen då fakta efterfrågades, men propaganda istället presenterades.

   Svara
 10. Melmac

   /  12/01/2017

  Jag frågade tomtarna på Stockholm Filmfestival varför de tog bort vissa filmer men lät Polanskis filmer visas. Han var den enda som är dömd. Svar? Alla förtjänar en andra chans bla bla floskler floskler ljug lögn o förbannat skitsnack.

  Tröttsamt hyckleri!

  Svara
 11. Realist

   /  12/01/2017

  Det skall bli riktig intressant att se hur den svenska ”intelligentsian” kommer att ta emot den nya finska storfilmen ‘Okänd soldat’. Den filmen är ju som att spotta i kyrkan när man tänker på citaten ovan ….

  Svara
  • Jan

    /  12/02/2017

   Ska du använda svåra ord som intelligentian är det nog bäst att du lär dig stava till dem först…

   Svara
   • Lövet

     /  12/02/2017

    Fåntratt!

    Svara
   • Realist

     /  12/02/2017

    Jan är troligtvis en god representant för den svenska ”intelligentsian”, han missade citationstecknen 😉

    Svara
 12. Jock Rockman

   /  12/01/2017

  Såg den manlige uppläsaren om detta, att nästa skutta i taket av glädje för den ”jämställda” – ja kvoteringen alltså. För dom är ju också ”jämställda” på TV. Kvinnlig majoritet i ledningen väl? Nedgång, problem osv. i världens mest jämställda feministland. Precis som metoo och snart sagt överallt, Behövs det inte ÄNNU mer feminism då Löfven?

  Svara
 13. Dreadlock

   /  12/01/2017

  Tycker att ni är väldigt snälla idag på kommentatorsfältet. Serner har kastat lite jämställt tuff kärlek emellanåt på ”Slemmen”

  bl.a. Fylletwittern : ” Ledsen om jag kränker någons sorg. Men att det bara är gubbar som kommenterar Lou Reeds död? Hur de lyssnat på honom som 16-åringar i sitt pojkrum osv osv
. Gubbslemsvarning.”

  Den här kvinnan måste vara en av de värsta sexisterna som har VD-titel.

  Den stridbara Susanna (Susannas Crowbar) skrev då ett blogginlägg :

  http://www.susannavaris.com/blogg/2013/10/avga-serner/

  Svara
 14. MiT

   /  12/01/2017

  Man är mycket upprörd verkar det som

  Länkad tweet:

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/01/2017

   ” Jag är faktiskt sugen på att skriva en avhandling till. Historia i realtid.”

   Försökte förstå mig på den meningen. Är det Södertörnslang ?

   Svara
   • Låter mera som ”jag har minsann skrivit en avhandling, min åsikt är mer värd.”

    Svara
  • G

    /  12/02/2017

   Haha. VAD är problemet. Jösses alltså. Mycket smart drag av Kent. Enda han behöver säga är ”jag har svarat på frågor till Samhällsnytt, se mina svar där” Då har vår s.k ”media” inget val än att ange Samhällsnytt som källa, iom att det var den sajten han svarade på frågor åt. Kommer ej ihåg vem det var, en annan politiker, han hade svarat på frågor när AB ringde, när andra medier ringde sa han bara att han redan gett några kommentarer till AB så han hänivsade media dit då han inte hade något mer att tillägga. Den gången skrev i princip all annan media i sina artiklar: ”blah blah blah, sade xxx till Aftonbladet”. Misstänker det var typ så det gick till nu också.

   Svara
   • G

     /  12/02/2017

    Jaha, det var visst ganska exakt så det gick till haha!….

    Inte lätt vara nazist, fascist och allt möjligt, kärt barn har många namn…

    Svara
    • Pelle2

      /  12/02/2017

     Som vanligt ger sig godhetsapostlarna på budbärarna istället för att ifrågasätta det dom säger. Om Samhällsnytt nu säger något som är sant så är det inte mindre sant för att godhetsapostlarna avskyr budbäraren…

     Svara
   • G

     /  12/02/2017

    Svara
    • G

      /  12/02/2017

     Visst, Marcus. För inga artiklar om någon sportstjärna har någonsin gjorts i media efter något som personen skrivit om på sin Instagram eller facebook. Sett hundratals artiklar med ”skriver xxx på instagram”.

     Svara
 15. ANTI-PK-FILMSTJÄRNOR I USA BRÄNNMÄRKES –

  Svara
  • x

    /  12/02/2017

   Visst, hade Assange publicerat ett enda hemligt ryskt dokument så hade han inte levt idag.
   Därför hade ingen kunnat bli stämd för att ha besökt honom.
   Det är bara att titta vem som publicerat denna filmsnutt för att förstå vems ärenden Assange går.

   Svara
 16. Olof

   /  12/01/2017

  ”och då kan det inte bara vara en och samma sort som får göra film och visa världen med sitt perspektiv.”

  ROFL. Ah, nej, det skall vara samma sort som får göra film och visar världen med samma perspektiv. Visst, de är kloner. Fast de har olika HUDFÄRG.

  Wow. Vilken konst. Kan vi få lite mensblod med popcornen med?

  Men det är klart, jag antar att det blir billigare om man bara producerar en film, sen kan man kopiera den och helt enkelt hitta på att det är regissörer med olika kön och hudfärg varje gång. Då kan man helt sluta nyproduktion och det blir skitbilligt så man behöver inte så många biobesökare alls.

  Lite som Hollywoods ‘Save the cat’, fast taget ett steg till, man behöver inte ens sätta nytt skin på samma historia om och om igen.

  Svara
 17. Olof

   /  12/01/2017

  Suck, tack och lov för kompetenta och modiga människor som Uvell, Kakabaveh och Teodorescu som stoppar de där funderingarna som kommer när alla dessa inkvoterade totala stolpskott får en att börja att undra om det faktiskt är något som gör att kvinnor inte kan.

  Men det är det inte. Det är bara kvotering som tyvärr satt kvinnor som Serner med uppgifter de inte klarar av och det är viktigt att komma ihåg att de inte är representativa för sitt kön. Även om de kanske är det för sin ideologi.

  Svara
  • Senior

    /  12/02/2017

   ”det är viktigt att komma ihåg att de inte är representativa för sitt kön. Även om de kanske är det för sin ideologi.”

   Där har du hela anledningen till både #metoo och kvoteringsiver: Bort med oliktänkande och in med de med de rätta åsikterna istället. Tag gärna hjälp av rättviseförmedlingen för att få 100% diversitet i medfödda olikheter och 100% singularitet i ideologisk likhet.

   Svara
 18. MiT

   /  12/01/2017

  Svara
  • Anonymouse

    /  12/02/2017

   Så han har alltså slutat på Galago. Undrar om det är något som är på väg att komma fram eller om det bara är en spydig antydan?
   Min ickeempiriska manliga intuition har sedan länge gett kraftiga varningar.
   Dags att äta upp sitt ”rötet pisshuve” snart? 😉

   Svara
  • Pelle2

    /  12/02/2017

   Det är ju också konstigt att det är hans manliga privilegie som gör att han inte har sett några övergrepp. Det kan ju faktiskt bero på att förövarna är tillräckligt smarta för att inte begå sina övergrepp när andra ser på.
   Om jag skulle vilja ta en kvinna på brösten till exempel så inte fan hade jag gjort det mitt i kontorslandsakpet när alla kan se det. Då vore jag genuint korkad.
   Men han har ju köpt hela det radikalfeministiska kitet med manliga privilegier och annat.

   Och i dessa Mee too-tider så är det väl bäst att skriva att jag aldrig någonsin har tagit en kvinna på brösten mot hennes vilja och skulle aldrig komma på tanken att göra något sådant.

   Svara
 19. Gigas

   /  12/01/2017

  Det är intressant att ”oberoende” SR inte ställer den sjävklara följdfrågan tll Serner när hon säger att mer ”jämställdhet” och ”mångfald” ska vända trenden när det hittils inte har gjort det.

  Svara
  • ”Vända trenden?” Är det inte ett självändamål att få igenom kvotering?

   Precis som med ”bygg ut välfärden”:
   – Det mesta verkar faktiskt finnas i Tensta/Rosengård, skall vi försöka med något annat …
   – Bygg ut välfärden, sa jag!

   Svara
  • Jan

    /  12/02/2017

   Vad har Serner med SR att göra? Hon är VD på SFI. Du får nio plus för att du inte kan skilja på SR och SFI. Det säger en hel del om den debila högervridningen på det här forumet.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/02/2017

    Om du nu avskyr forumet så mycket, varför lämnar du det inte ? Finns ingen som i sann Kommunistisk anda tvingar dig att läsa det MIT eller någon annan skriver. Norrskensflamman, aktuellt i politiken eller dagen Seglora kanske skulle passa ?

    Svara
   • Pelle2

     /  12/02/2017

    Gigas sa för övrigt inte heller att Serner hade något med SR att göra utan menade att SR skulle vara mera kritiska mot Serner.

    Svara
    • Jan

      /  12/02/2017

     Nu gör du dig dummare än du behöver, Pelle. SR har ingenting med Serner och SFI att göra. Med största sannolikhet har inte Gigas förstått det. Min anmärkning är korrekt. För övrigt så är jag inte kommunist. Som dessutom stavas med litet k.

     Min anmärkning när det gäller högervridningen är också korrekt. Det är därför Gigas får nio tummar upp för sitt sätt att missuppfatta och vilseleda fakta. Här är det viktigare att tycka ”rätt” än att ha rätt. QED. Tycker man ”fel” ska man dra tydligen. Verkligen högt i tak…

     Svara
     • Pelle2

       /  12/02/2017

      Gigas har heller adrig påstått att SR har något med Serner att göra utan efterlyser att dom skall ställa kritiska följdfrågor till henne.
      Om det får dig att känna dig bättre så ber jag ödmjukast om ursäkt för att jag skrev kommunist med stort K. Måste vara skönt att få vara en besserwisser…

      Bortsett från det med kommunismen så borde du ta dig en ordentlig funderare på varför du plågar dig själv med att läsa och debattera på ett forum där följarna till stor del inte håller med dig och dessutom bli upprörd för att du inte kan omvända oss.
      Tro det eller ej, men alla ser inte socialismen som en väg till lyckoriket…

    • Rikard

      /  12/02/2017

     Hej.

     @Pelle2 & Lövet:

     Anledningen till att man kommenterar på det sätt Jan tyvärr allt oftare gör är för att det inte skall bli konstruktiv saklig diskussion. Man kanske anser sig ha något att tjäna på att det ständigt etableras meta-debatt om stavfel, ‘god ton’ och liknande, eller anser att man måste förhindra motståndare från att ha just saklig diskussion. Kan man förgifta varje diskussion så tröttnar de flesta och slutar både kommentera och läsa – vilket är ett mål i sig i påverkansoperationer: förhindra samtal; om det inte går så omöjliggör samtal om fel saker; om det inte går så förstör andan och stämningen.

     Jag minns inte vad tekniken heter, men den omnämns redan i CIA:s gamla fältmanual för sabotage, kapitlen om hur man försvårar arbete på kontor och inom byråkratin.

     Den som vill lära sig hur man utför motståndsarbete mot exempelvis den socialistiska rasistiska identitetspolitiken kan säkert finna inspiration här:

     [https://www.cia.gov/news-information/featured-story-archive/2012-featured-story-archive/CleanedUOSSSimpleSabotage_sm.pdf]

     Dokumentet ovan tar cirka en kvart att läsa tror jag.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Senior

       /  12/03/2017

      Precis så.

     • Pelle2

       /  12/03/2017

      Det är inte utan att man skulle kunna misstänka något sådant Rikard.

      Det kan ju dock också vara så enkelt att Jan är en vänsterdemagog i Olof Palmes anda där varje verbalt skamgrepp är tillåtet så länge det är en person med rätt åsikt som uttalar den.
      Om deras ideologiska motståndare ger tillbaka skriker dom om hat och bristande ton i debatten direkt…

      Det är ju dock skrattretande när han först anklagar oss för att kasta epitet på honom när det är han själv som har svart bälte i just det.
      Han klagade också på att någon anklagade honom för att ha två alias och ville få den personen blockad.Sedan gjorde han själv detsamma några dagar senare och tyckte uppenbarligen att det var ok.
      Med andra ord lever han efter vänsterns sedvanliga dubbelmoral.

     • Senior

       /  12/03/2017

      Det finns en liknande mall till, som kommer från det östliga blocket, vari J*ns beteende är ett skolboksexempel som hämtat därifrån, inklusive det tidigare bemötandet när jag tagit upp dessa likheter. -Då försvinner genast epiteten och översitteriet, han blir omedelbart ett stackars mobbat offer, och han gnäller som ett barn om varför inte moderatorn stänger av mobbarna…

      Helt enligt boken.
      Alexander Radler var också ett bra exempel på det, liksom Jan Guillou, fast den Jan är oerhört mycket skickligare och mer subtil.

     • Rikard

       /  12/03/2017

      Hej.

      @Senior & Pelle2:

      Jag känner att jag vill vara tydlig med att jag inte är ute efter att få någon blockad – det är inte mitt beslut och min åsikt om det bör inte vara en del av en sådan avvägning. Jag anser att det är bättre att allt från överakademiserade nidristande alfabets-kobåjsare till rakt-på-sak-Nisse-i-Hökarängen till motvalls käring till konspirationstroende får uttrycka sig; dels för att fritt ord i fri debatt är ett gott i sig självt, men också för att utan ha någon att bemöta (någon som tycker annorlunda och vågar gå i polemik om så bara efter sin förmåga) så blir allting på den nivå som svenska journalister och politiker i gemen förmår hålla. Tänk om all politisk debatt vore som den är på Södermalm, eller inom t ex Vänsterpartiet: allt som kan debatteras är om man är tillräckligt progressiv och radikal. Ungefär som en del moderater tyvärr är: hur mycket skall de skatter vars sänkningar de direkt tjänar på sänkas? Någon tanke på vilka skatter som skall sänkas för att det gynnar folkflertalet finns inte, och heller ingen tanke om att avskaffa subventioner av privat konsumtion (RUT & ROT t ex).

      Palme kan man lyssna på på u-tuben. Där finns många klipp upplagda. Tyvärr är hemsidan ‘Radiogodis’ nerplockad då statens media anser att det svenska folket inte själva får möjliggöra lyssnande på program de själva betalat för (under tvång). Där fanns många gamla intervjuer med politiker, musiker och andra personligheter, bland en där Tingsten och Palme i ca nittio minuter diskuterar ideologiernas död. En sak Palme verkligen förstod är att vi lyssnar på innerligheten hos den som framför något. Han förstod som få svenska politiker att man passionerat måste tro på sina egna ord när man säger dem, även om man egentligen inte tror på dem efter talet, eller ens före. Sök efter det här klippet: [Olof Palme – Därför är jag demokratisk socialist] på u-tub. Det är blott tre-fyra minuter långt, men innehåller flera bra retoriska knep.

      Tack för ordet, nu är det dags för kaffe och hembakta lussekatter.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Pelle2

       /  12/03/2017

      @Rikard
      Tror inte heller att du är ute efter att blocka Jan och det är inte jag heller.
      Till skillnad från Musse/MJ så går det ju att debattera med Jan om man står ut med de nedsättande epiteten han allt som oftast kastar omkring sig…

      Visst, Palme var en skicklig debattör och retoriker men det gör inte att jag tycker bättre om honom för det.Han var en expert på att se ner på sina politiska motståndare och ge ett tydligt uttryck för det.

     • Senior

       /  12/03/2017

      Håller med till 100%.
      Dock är det skillnad på att ha en seriös debatt, eller om man bara är ute efter att obstruera….

      ”Någon tanke på vilka skatter som skall sänkas för att det gynnar folkflertalet finns inte, och heller ingen tanke om att avskaffa subventioner av privat konsumtion (RUT & ROT t ex).”

      Precis!
      Skulle man exempelvis sänka inkomstskatten rakt av, och gärna platt skatt med fast procantsats utan trappsteg, hade folk haft råd att anlita hantverkare utan att ens behöva rut/rot med dess tillhörande dyra administration.

      Dessutom skulle de ”ekonomiska klyftorna” som vårt progressiva socialistiska skattesystem ger upphov till försvinna så man istället låg på en glidande skala utan en massa höga trappsteg att övervinna för att kunna öka inkomsten.

   • MiT

     /  12/02/2017

    Om du läser inlägget på det här ”forumet” som du ständigt klagar på så hade du sett att det finns två artiklar på SR som länkas. Men det är väl för mycket begärt att du ska läsa inläggen innan du klagar på allt och alla!

    Svara
    • Jan

      /  12/02/2017

     Okej. Jag har läst hela texten samt länkarna till SR. Det är inte SR:s material utan en hänvisning och spegling av den rapport Anna Serner skrivit. SR har ingenting med den att göra. Nåväl, vi kommer inte längre här.

     Svara
     • Lövet

       /  12/02/2017

      …du har aldrig funderat varför de diskussioner du ger dig in i alltid stallar?

      …ensam bland idioter förstås…

     • Senior

       /  12/03/2017

      ……syftet uppnått….

 20. Pelle2

   /  12/02/2017

  Anne Heberlein skriver ett bra inlägg i dagens Expressen om det feministiska manshatet.
  http://archive.is/x1syG

  Svara
 21. MiT

   /  12/02/2017

  Svara
 22. Pelle2

   /  12/02/2017

  Anne Heberlein skriver ett bra inlägg om den havererade asylpollitiken och de nonsensargument som används i debatten för att ännu en gång återgå till att öppna våra gränser på vid gavel för alla som vill komma hit.
  Hon inleder med följande:
  ”I veckan deltog jag i en paneldebatt om integrationen. Det blev något av ett wake up call. De övriga i panelen lät nämligen som om det fortfarande var hösten 2015, i ett Sverige impregnerat av högmod och övermod, ett offentligt samtal präglat av starka känslor och vansinniga metaforer och politiska beslut fattade utifrån önsketänkande och feghet i en livsfarlig kombination.
  Jag trodde, helt uppriktigt, att vi lämnat nonsensargumenten av typen ”Sverige är ett jättestort land” bakom oss. Jag trodde att vi hade nyktrat till. Det visade sig att jag hade fel.”

  Hon skriver sedan följande:
  ”Jag pläderade alltså för en reglerad invandring av flyktingar, och för att betrakta dem som får uppehållstillstånd i Sverige som vuxna, ansvariga och kompetenta individer som både kan, får och bör ta hand om sig själva. Döm om min förvåning när övriga i panelen anklagade mig för bristande godhet, rädsla och främlingsfientlighet. Med armar och ben och stort patos argumenterades det för ”öppna gränser – eftersom det bara finns en värld och ett folk” och för oreglerad invandring – ”Sverige är jättestort, här finns plats för alla”.
  Andra argument som framfördes var att ”en massa svenskar utvandrade till Amerika”, ”Sverige har alltid varit ett invandrarland” samt att ”vi inte klarar välfärden utan invandring”. Vidare fick jag råden att ”inte vara rädda för främlingar” samt att ”inte se invandring som ett hot”. Givetvis drogs mångkulturkortet – ”tänk vad tråkigt om vi inte haft kebab och falafel och kaffe”.

  Hon avslutar med följande:
  ”När jag åkte hem funderade jag över varför vuxna, tillsynes normalbegåvade människor hemfaller åt nonsensargument i just den här frågan. Det borde vara fullt möjligt att argumentera för en generös invandring med hjälp av rationella argument. Varför gör de inte det? Det enkla svaret är att de inte behöver. Den som har kommit med goda nyheter och har en positiv attityd har inte behövt förklara sig. Alla har nickat och hållit med när någon dåraktigt påstått att ”Sverige är jättestort och jättetomt”, till och med tyckt att det var fyndigt. Istället borde det infantila påståendet bemötts av en fråga – ”ska flyktingarna bosätta sig under en gran i Norrland?”. Det är ju inte utrymmet som är problemet – utan bostäder. Det förstår de flesta människor som orkar tänka längre än näsan räcker.”

  Läs hela inlägget själva. Det är mycket läsvärt tycker jag.
  https://ledarsidorna.se/2017/12/det-maste-vara-slut-pa-nonsensargument/

  Svara
  • Minst halva landet går fortfarande och väntar på besked från de styrande om situationen verkligen har ändrats sedan ”öppna era hjärtan”. Om så skulle vara fallet förväntar de sig att SAP fattar beslut i riksdagen, att de partier som inte har egen majoritet nickar instämmande, och att myndigheter gör något åt det. Det är ju därför vi röstar.
   Tills dess är det fika, helg, fotboll på TV. Skicka en slant till Indokina.

   Svara
  • Detta hände efter ”Öppna era hjärtan”:

   Svara
  • G

    /  12/02/2017

   Ja, som alltid mycket bra och raka rör!

   Svara
 23. Vic

   /  12/02/2017

  Har alltid tyckt att svensk film nu för tiden ofta är både deprimerande, förutsägbar och tråkig. En riktigt bra svensk film är sällsynt och kommer nog bli det i ännu större utsträckning om regissörerna måste lägga allt fokus på att presentera ett acceptabelt narrativ. Att biobesöken kommer öka är dock en skrattretande tanke. Biosalongerna kommer först att prova innan de inser att majoriteten av biobesökare (som förresten betalar ganska dyra pengar för att se film nu för tiden) skiter fullständigt i politiska narrativ utan fortsätter istället titta på patriark-rullar som Star Wars och sagorna från Midgård. Green card-filmerna kommer sedemera förpassas till obskyra småbiografer på Södermalm, där de hör hemma.

  Svara
  • Då får vi manusförfattare, regissör, skådespelare, och publik med gångavstånd till premiären!

   Svara
 24. MiT

   /  12/02/2017

  Undrar om hon tror på patriarkatet…

  Svara
 25. x

   /  12/02/2017

  33-åring i MMA-grupp för 16-åringar fick inte ifrågasättas – poserar nu med kalasjnikov
  https://samnytt.se/33-aring-i-mma-grupp-for-16-aringar-fick-inte-ifragasattas-poserar-nu-med-kalasjnikov/

  Svara
 26. x

   /  12/02/2017

  Sven Otto Littorin kritiserar Reinfeldt:
  I åtta år levde jag och andades jag detta. 200 resdagar per år, närmare sju hela dygn i riksdagens talarstol. 17 propositioner, över 200 förordningsförändringar. Krisresor, möten med uppgivna arbetslösa och förbannade fackföreningar. Men vi gjorde det för att vi trodde på det och för att det var det som var politiken. Det vore ju klädsamt att låta det goda resultatet av allt det bli eftermälet snarare än något slags politisk death wish och oförmåga att ens visa en liten insikt om var problemen finns idag eller var man själv har befunnit sig.
  Lägg därtill den uppenbara dubbelmoralen: extremt hög svansföring i etiska frågor före avgången – och sedan inga betänkligheter att kvittera ut full ersättning och lägga övriga inkomster i bolag. Länge har jag hållit tyst, av respekt för att man ska låta gamla partiledare och andra partigängare glida in i dimman. Men eftersom föremålet själv envisas med att fronta med denna okunskap att problematisera eller se några egna brister så rinner bägaren till slut över. Det är en himla tur att dagens partiledning verkar ha det betydligt bättre förspänt när det gäller att hantera dagens samhällsproblem.

  https://samnytt.se/sven-otto-littorin-kritiserar-reinfeldt/

  Svara
  • Pelle2

    /  12/02/2017

   Bra av Littorin att ifrågasätta Reinfeldts dubbelmoral.
   Man kan ju för övrigt undra varför han valde att skaffa ytterligare ett barn istället för att försörja ett antal av de asylsökande som han anser vara en investering för Sverige …

   Svara
  • Svara
 27. xxx

   /  12/02/2017

  Svara
 28. G

   /  12/02/2017

  ”Next stop Ronneby: ”Det är bråk med kroksablar, svärd och knivar”

  Jag har velat åka till Ronneby för att prata med folk ända sen jag fick ett meddelande på Facebook för kanske ett och ett halvt år sedan, från en bekymrad mamma. ”Min elvaåriga dotter blir kallad hora på stan. Hon frågade mig, mamma, vad betyder hora? Varför säger de så till mig? Jag vet inte vad jag ska säga, hur jag ska förklara för henne. Våldet och oroligheterna har accelererat. Jag vill flytta härifrån.” Det här är första delen av reportageserien Next stop Ronneby.”
  http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-det-ar-brak-med-kroksablar-svard-och-knivar/

  Svara
 29. x

   /  12/02/2017

  Alla är lika mycket värda:

  Svara
 30. x

   /  12/02/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2017

   Därför att dom är en samling hycklare med en moral för sig själva och en annan moral för oss andra.

   Svara
 31. x

   /  12/02/2017

  Svara
  • Man skall alltså inte få använda pronomen som man naturligt lär sig vid – tja, 3-4 års ålder? Barnen skall medvetet fördummas?
   Enligt wiki:
   ”2-2.5 år: […]Vid denna ålder används mest verb och substantiv i språket, barnet benämner även sig själv med sitt namn och inte pronomen, till exempel Lisa gå ut.”
   (Andra källor säger att ”han” och ”hon” kan ta upp till 4 års ålder. )

   När man på den gamla onda tiden tvingade vänsterhänta att använda höger hand, var det i varje fall fortfarande meningen att de skulle lära sig skriva.

   ”Sjukt” var ordet, sa Bull.

   Svara
  • Längre ned i tråden, inte om dagiset men en relaterad utbildning:

   Funderar på hur man kombinerar punkt 1 ”slaveri är fel” med sista punkten ”Sverige bör ta emot fler flyktingar, även om det innebär höga kostnader och en försämring av vår levnadsstandard.”
   Var går gränsen för ”slaveri”? Kan det bara drabba ”icke-vita”?

   Svara
 32. Dreadlock

   /  12/02/2017

  Jordan Peterson och Ivar Arpi i långt samtal (!)

  swedes want to know

  Svara
 33. Bot mot lågt blodtryck:
  http://avancemang.com/har-feminismen-blivit-kvinnofientlig/
  (Inte texten, utan videon med Lauren Southern vid en march i London, tror jag.)

  Svara
 34. MiT

   /  12/02/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/02/2017

   Hoppsan, där fick han så han teg.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2017

   Så om personer med fel ideologi, enligt vänstern, gillar vad Peterson säger så är allt det han säger per definition något dåligt … Det är då också fel av SVD att publicera något som Peterson säger…
   Vilken idiot Zachari är !!

   Svara
 35. MiT

   /  12/02/2017

  Svara
 36. Tror på storken

   /  12/03/2017

  Snart är det jul.

  Svara
 37. Tror på storken

   /  12/03/2017

  Svara
 38. Tror på storken

   /  12/03/2017

  Svara
 39. Tror på storken

   /  12/03/2017

  Jag lovar, det här är den sista.

  Svara
 40. Tror på storken

   /  12/03/2017

  Svara
 41. Icke-svensk

   /  12/03/2017

  Hej allihopa,

  Jag undrade om ngt igår och tänkte fråga er (hoppas MiT tycker det pkej). Men hur fritt kan ni prata om politik med deras slänktingar, vänner eller sndra bekanta om politiska/ideologiskt ladda saker?

  Jag pratar inte med särskilt många svenskar men regelbundet gör jag det. Och varenda gång om jag frågar de vad de tycker om sådana ämne så får jag ett undvikande svar. Hur upplever ni detta?

  Svara
  • Senior

    /  12/03/2017

   Min erfarenhet är att det skulle gå mycket bättre med valfri obekant icke-svensk (som du) än med nästan samtliga släktingar eller bekanta. (Vänner utesluter jag från frågeställningen emedan jag väljer dem med omsorg, så där fungerar det bra.)

   Detta tack vare att nästan samtliga svenskar är så djupt socialistiskt indoktrinerade från grundskolan.
   Tänk på att samtliga Svenskar tex. är uppfostrade och indoktrinerade med bilden att sverigedemokraternas de facto socialistiska agenda är högerextrem.

   Betänk även att vänsterns stora censurliknande pekpinne ”det privata är politiskt” har dominerat i många år här, vilket effektivt kvävt privata politiska diskussioner då dessa människor genast går in som en zampolit och obstruerar.

   En belastning som ni icke-svenskar slipper lida av.
   Jag anser att du har 100% rätt i ditt påstående.

   Svara
  • Kristian

    /  12/03/2017

   En internationell jämförelse är kanske: hur kan amerikaner prata om hur ”patriotism” kan vara något komplicerat? Inte problematiskt, alltså, utan komplicerat.
   ”My country right or wrong,” säger en del. De som tänkt efter, och inte vill bo i Nordkorea, brukar ibland lägga till ”when wrong, to be put right.”
   Det senare kan ge stora problem om man talar med fel person.

   Det är dock precis motsatt typ människor som a) blir arga b) får dig sparkad i Sverige jämfört med USA.

   Svara
  • Motkraft

    /  12/03/2017

   Det går inte alls.

   Vi svenskar är oftast väldigt rädda för konflikter så vi tiger istället för att säga vår egen åsikt.

   Speciellt ämnet om invandring är så känsligt att fråga eller diskutera. Att ta upp det gör att det blir en jobbig stämning så det är lika bra att låta bli.

   De flesta i Sverige omger sig med de som tycker likadant, så därför är en avvikande åsikt eller ens en liten antydan till frågeställning något de inte vill höra.

   Så vi ler, låtsas inte höra, och pratar om ofarliga saker.

   Men det är väldigt jobbigt, speciellt när hör rent felaktiga påståenden som lätt kan motbevisas genom att titta på statistik på SCB eller liknande.

   Svara
   • Icke-svensk

     /  12/03/2017

    Thanks for the replies (also in advance for those who will react later on).

    I myself come from another country where the PC-ideology has been dominant but in a more subtile way. I alwas saw Sweden as a country to be very extreme but… maybe it’s not much better here either since the debate here is getting less subtile. But at least, when in a discussion, we have some that deviate from the PC-ideology.

    One of the reasons I asked is to see if it would be factual to state that your situation now will be ours later. And it seems to be the case, if an open debate is not held now.

    Because it seems to me the younger generations are quite in favour of the PC-ideology. But who knows…I got red-pilled as they call it because of the way they pushed me to accept their ideas that didnt correlate with reality or because they were ungrounded…

    Maybe we should just let them do what they, PC-ideologues do and encourage them to do so.

    I do not know to be honest.

    But thanks.

    Svara
 42. x

   /  12/03/2017

  Svara
 43. Kristian

   /  12/03/2017

  Vill ni slippa julstöket? Läs den här. Det handlar inte längre skämtsamt om ”högt blodtryck” utan ”kroniskt magsår” eller ”hjärtattack.”

  http://pophoger.blogspot.co.uk/2017/12/ett-sverige-under-islam.html

  (Pew: http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/)

  Svara
  • Olof

    /  12/03/2017

   Ja, vi kan nog konstatera att tokfeminismen kommer vara ett tämligen övergående problem och om några decennier är det mer sannolikt att den populära responsen till #metoo kommer vara att stena Cissi. Bra för skitstövlar, mindre bra. kanske, för oss som tycker att kvinnor är människor med.

   Jag tycker det är bra att Pew gör en sådan här projektion eftersom det öppnar för att börja prata om planen för framtiden.

   Samtidigt bör man betrakta projektionen med en viss hänsyn till dess svagheter – den säger inget om hur stor andel av dem som kommer tillhöra vilken inriktning, eller ens om de kommer vara troende eller sekulära. Kom ihåg att stora delar av mellanöstern var inte alls så illa som de är idag för 50 år sedan.

   Jag tror det skulle gå att navigera en integration som fortfarande skulle lämna en fungerande kultur i slutändan, men det kommer krävas stenhårt assimilationsarbete och många grepp, som kanske ingrepp i religionsfriheten, som jag inte tror man kommer klara av i Sverige.

   Svara
   • Precis. Som har påpekats:
    a) extremister vinner, de som vill kompromissa och diskutera förlorar.
    b) för 50-60 år sedan skrattade Egyptens president år tanken att kvinnor skulle tvingas gå med slöja.

    Svara
   • Mjölner

     /  12/03/2017

    @Olof. Enligt agendan är total assimilation enda alternativet. Vi svenskar skall till fullo anpassa oss till invandrarna. Integration är helt uteslutet enligt globalisternas utsagor. Det står en del om detta i Barcelonadeklarationen samt Medelhavsunionen. Kan tyvärr inte lägga några länkar dit. Det finns även texter på svenska skrivna på sjuttiotalet som beskriver hur det mångkulturella samhället är tänkt att se ut.

    Svara
  • Heberlein:
   https://ledarsidorna.se/2017/12/svensk-kultur-vard-att-forsvara/
   ”Brittiska, franska och danska studier av hur muslimer bosatta i dessa länder resonerar visar att deras värderingar skiljer sig från majoritetsbefolkningens:
   De hyser i hög utsträckning konservativa värderingar angående kön och sexualitet, har en annan syn på barnuppfostran, tillmäter religion större betydelse i samhället än vad den inhemska befolkningen gör, och förordar, i en del fall, sharialagstiftning. Självfallet skulle det påverka Sverige om en grupp som hyser avvikande uppfattningar angående kvinnans frihet, barnaga och homosexualitet, för att nämna något, växer så mycket. Självfallet måste vi, anser jag, försvara våra värderingar angående individens frihet, barns rättigheter och åsikten att folk får ligga med vem dom vill.”

   Svara
 44. x

   /  12/03/2017

  Svara
 45. x

   /  12/03/2017

  Svara
  • Senior

    /  12/03/2017

   Fd?
   Bara för att man takit bort k:et i namnet betyder inte det att kommunismen är borta från partiet.
   Eller gjordes det möjligen en omvälvande ändring i partiprogrammet när k:et försvann ur namnet? Inte vad jag vet…..

   Svara
 46. Mjölner

   /  12/03/2017

  Sent ute som vanligt. VD:n Serner hyser ingen rädsla för kvotering, säger hon. Filmer regisserade av kvinnliga regissörer är då så mycket bättre än de filmer som manliga dito producerar, läser jag mellan raderna. Tvivlar på det. Mera pengar bidrar inte att höja de kvinnliga regissörernas konstnärliga eller hantverksmässiga status. Det är andra kvaliteer som avgör. Aktivistkärringarna får väl ägna sig åt lågbudget så pengarna räcker. Många lågbudgetproduktioner gjorda av män har gjort succe, varför skulle en kvinna inte lyckas. I detta fall är motiveringen JÄMSTÄLLDHET falsk varudeklaration och kommunistgyckel.

  Svara
  • Andra filmen någon gör – den med mycket högre budget – kan bli mycket sämre.
   Antingen förlorar man sinne för proportioner, eller så är det att bolaget och producenter får mer makt.

   Det bästa sättet att förstöra vissa talanger är att ge dem en massa pengar.

   Svara
 47. Gorby

   /  12/03/2017

  Svara
  • Mjölner

    /  12/03/2017

   Hon är för söt den där Linnèa Claesson, Hon har säkert många små män i byrålådan.Hä!

   Svara
  • Kristian

    /  12/03/2017

   Fanns det inte fler färger till håret?
   En bit kvar till riktig regnbåge.

   Svara
 48. Gorby

   /  12/03/2017

  Nu ska Schyffert vara med i SVT.
  Verkar vara lite sisådär med entusiasmen för Schyffert i kommentarerna.

  Svara
 49. Gorby

   /  12/03/2017

  Rörligt infartshinder från Leipzig i Tyskland:

  Svara
 50. Gorby

   /  12/03/2017

  Svara
 51. Gorby

   /  12/03/2017

  Svara
  • På hemsidan just nu:
   ”På förekommen anledning vill vi informera om att Pocket Shop väljer sitt sortiment baserat på kommersiellt och litterärt värde. Vi sorterar inte bort författare utifrån deras privata åsikter.”

   Svara
   • Facebook för den som kan läsa det:
    *https://www.facebook.com/pocket.shop/posts/1984511348235811*

    Svara
  • Johan A

    /  12/03/2017

   Och nu har jag skickat mail till Pocket Shops försäljningsavdelning och låtit dem veta att de har förlorat en kund.

   Svara
  • Jans

    /  12/03/2017

   Verkligen en ödets ironi att hon själv har sin härkomst från Sovjetkommunismens Tjeckoslovakien och får se hur samma sak sakta börjar bubbla upp här 50 år efter Pragvåren. Det är fan inte klokt.

   Svara
 52. Rasmus Dahlstedt: Män måste stå upp för manlighet
  https://ledarsidorna.se/2017/12/rasmus-dahlstedt-man-maste-sta-upp-for-manlighet/
  ”Kan det vara så att det finns en underliggande verklighet som pockar på uppmärksamhet? Att de flesta män inte låter sig effemineras eller transformeras med mindre än att de ses som oattraktiva av kvinnor? Kvinnor som på dagen är feminister men som på kvällen läser Fifty Shades of Grey och på natten drömmer om det förbjudna. Måhända kan socialkonstruktivismen inte konkurrera med biologin, hur gärna vi än skulle vilja.
  […]
  En insikt som slår mig när jag vandrar hem i den redan mörka novembereftermiddagen är att man måste upphöra att förtrycka sig själv, för att kunna sluta förtrycka andra. Metoo-kampanjen må vara ett tveeggat svärd. Att kvinnors frihet inte beskärs är avgörande. Mot den bakgrunden är det desto dystrare att bevittna en mansrörelse i stillestånd. För män som tar skuldtrippar, som hänger sig åt flagellantism och självspäkelse finns bättre sysselsättningar. ”

  Svara
  • Jans

    /  12/03/2017

   Ni minns väl den där episoden från SCUM (minns tyvärr inte var jag såg den) där ett antal hen-män måste ha ”krismöte” på scengolvet efter att ha sett SCUM och en av skådisfeministerna säger något i stil med att ”de där skulle man ju inte vilja ha sex med” eller något i den stilen. Det som extremfeministerna påstår sig vilja ha är inte vad de egentligen vill ha, inte själva i varje fall.

   Svara
   • Peterson: ”Women don’t even like weak men. They hate them, they want to claw them apart.”

    Svara
  • Dreadlock

    /  12/04/2017

   Rasmus är en insiktsfull ung man. Tydligen så lyckades han avleda sig själv från indoktrinering och påverkan under uppväxten. Respekt ! En inte helt lätt väg i livet att vandra.

   Svara
 53. Jans

   /  12/03/2017

  Svensk film.
  Suck.

  Fast på ett sätt är det lika bra att det blir såhär. Det kommer troligen att sluta med att alla regissörer som har något att komma med struntar fullständigt i Svenska Filminstitutet. Det blir som ett slags Film-Samhall. Låtsasjobb för folk som inte kan klara sig på en riktig arbetsmarknad på grund av bristande förmåga.

  Det är ju symptomatiskt att Oscarsvinnande (och tyvärr avlidne) Malik Bendjelloul hade mycket svårt att få filmstöd trots ickesvenskklingande namn och ett mästerverk på gång. De på Svenska Filminstitutet har ingen koll helt enkelt. Politiskt korrekta lallare.

  ”En del av uppmärksamheten efter Bendjellouls nominering har handlat om hans svårigheter med att få ekonomiskt stöd för filmen från Svenska filminstitutet. Han fick utvecklingsstöd, men beslutet om det viktigare produktionsstödet kärvade länge – och fick honom att under en tid helt lägga ned arbetet med filmen. Till slut fick han dock stödet, men i kommentarerna är det uppenbart att det finns kvar en hel del bitterhet kring hanteringen från SFI:s sida.”
  https://www.svd.se/debutanter-inte-onskvarda

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: