En ny Plagiadou?

Har ju flera gånger nämnt att våra tidningar och tv mest verkar gå på ideologi när de anställer krönikörer osv. Det går t ex 13 per dussin av sådana som uppfyller något radikalfeministiskt attribut som t ex mångfärgat hår eller ring i näsan. Förutom att de är radikalfeminister alltså. Det är ungefär deras samlade ”kompetens”.

linnea claesson.JPG

Det senaste stjärnskottet som uppfyller den hårda kravprofilen på t ex Aftonbladet är Linnéa Claesson. Nog för att man vet att radikalfeminist också betyder vänsterextremist men i den här krönikan så släppte alla spärrar för henne. Hon springer så långt åt vänster att hon slår i väggen till vänster om Fi. Ni får googla krönikan.

Men att hon är vänsterextremist är ju ingen nyhet, det begriper ju alla ändå, mer intressant är att hon plagierat hela klabbet.

Rakt av plagierat. Hon gjorde vad man i branschen kallar en ”Pascalidou” helt enkelt. Att det också är korkat att anse att kunskap, egenskaper och åsikter sitter i t ex hudfärgen eller den sexuella läggningen hjälper ju inte till heller.

linnea-claesson-hittar-pc3a5.jpg

Förra gången jag nämnde henne var när jag såg att hon varit med i otroligt PK-styrda Nyhetsmorgon.

Idag hade t ex Nyhetsmorgon med en 10-åring om #metoo. Var intressant att höra henne prata faktiskt. Av någon anledning som jag greppar helt ur luften så gissar jag att mamman som satt bredvid höll med om varenda ord. På Nyhetsmorgon var man väldigt nöjda med allt som mamm… 10-åringen sa förstås.

**********

För er som inte lyssnat så missa inte Flam och Ganman som diskuterar Public Service!

**********

Apropå #metoo

Det är strukturernas fel!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

251 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  12/03/2017

  Assistansförsäkringen skenar, men hur är det möjligt. Det kan på inget sätt vara så att fler blivit så pass handikappade att det är ett svar. I vilket fall, vi får inte ställa grupp mot grupp. Och var det inte en del fusk med den där assistansförsäkringsgrejen?

  Svara
  • En sak som i alla fall skenar är att du får behålla assistansen ändå om du går i pension och till döddagar. De andra gamla som inte har assistans får nöja sig med hemtjänst.

   De äldre står kvar i systemet och nya med behov kommer hela tiden. Det ökar på utgifterna. Man försökte ta bort assistans från 65+ men då var det j…a liv och man gav upp det.

   Fusket ovan det.

   Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   LSS har skenat från dag ett. Det var en nyliberal så kallad frihetsreform genomförd av Bengt Westerberg. När reformen påbörjades var statens kostnader för dessa handikappade drygt en miljard om året. Nu har kostnaden passerat 30 miljarder per år. LSS-reformen skapade en marknad som gjord för korruption och brottslighet. Till exempel importerades handikappade (eller sådana som lajvade handikappade, kaninmannen m fl) från Irak och andra länder. Rättsfallen är flera och slöseriet monumentalt.

   Nu tvingas regeringen slå till nödbromsen för det här nyliberala skattekalaset. Naturligtvis till enorma protester från från den här skattefinansierade ”branschen”. De vill naturligtvis fortsätta att skära guld med täljkniv. Och vem vågar ifrågasätta handikappbranschen? Det är, om möjligt, ännu känsligare än att kritisera massinvandringen. Tabu, tabu…

   Svara
   • Jan

     /  12/05/2017

    Många vill tydligen att LSS ska kosta mer än polisen och domstolarna tillsammans. Och gillar utbrett fusk och korruption med skattepengar. Någon annan slutsats går inte att dra.

    https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/assistansen-har-brutit-samman-asa-regner/

    Svara
    • Pelle2

      /  12/05/2017

     Det där är ju rena dumheterna Jan.
     Det finns ingen som tycker att staten,kommunerna eller landstingen skall slänga ut pengar på rent fusk eller brottslighet. Om Landstinget inte klarar av att stävja detta så är dom inkompetenta.
     Sedan skall du inte inbilla mig att det inte förekom bidragsfusk innan också.
     Men som den kommunist/socialist du är så skulle du väl helst se att allt privat näringsliv övergick i statlig ägo.

     Svara
     • Jan

       /  12/06/2017

      Privat näringsliv som drivs med skattepengar är inte privat. Det är statligt näringsliv i privata händer. Mer ett slags konfiskation faktiskt. Riktig privat verksamhet ska stå på egna fötter och konkurrera på en fri marknad. Det begriper vem som helst som läst bara några rader företagsekonomi. Den här hybriden är direkt samhällsfarlig och riskerar att ruinera Sverige som nation. Därför drar regeringen åt nödbromsen.

 2. Vic

   /  12/03/2017

  Juste, jag såg den där artikeln tidigare idag och för en gångs skull tappade jag bara hakan till hälften denna gång. Bara ännu en av alla som passar på att gå full rasbiologi… you never go full rasbiologi.

  Svara
 3. Jans

   /  12/03/2017

  Smaka på denna kombination:

  ”Jag vill att minst hälften av alla delägare i advokatbyråerna skall vara kvinnor.”

  ”(Kvinnor har) länge varit överrepresenterade och dessutom högpresterande på juristprogrammet.”

  Hon ser inte problemet fast det sitter mitt framför näsan på henne. Varför har inte kvinnorna startat advokatbyråer? Då hade det ju automatiskt snart varit mer än hälften av advokatbyråerna.

  Ah… patriarkatet. Säkert.
  Kvinnor förefaller ju faktiskt aningen lata i detta fall. Om man inte startar en advokatbyrå så har man ingen advokatbyrå. Svårare än så är det inte.

  Svara
  • Vic

    /  12/03/2017

   Jag tror det var Jordan Peterson som poängterade att advokatbyråer i USA har svårt att behålla kvinnor, något som efter lite googlande verkar stämma. En förklaring är att de inser efter att ha spenderat hela 20-årsåldern på en karriär att de kommer ut i en bransch som ofta kräver 70-80 timmars arbete i veckan i egen byrå. När de sen tjänar multum med pengar så inser de att det inte är värt det att fortsätta jobba så mycket. Men det kan säkert finnas andra förklaringar till det också.

   Svara
   • Jans

     /  12/04/2017

    Jag pratade med en kille som jobbade upp sig på byrå för ett tag sedan. Han fick jobba häcken av sig, men han tjänade mycket pengar. Jag kan erkänna att jag nog mer är som många kvinnor i detta fall. Jag nöjer mig med mindre pengar och att inte ha ett så krävande jobb. En mycket stor del av orsaken till kvinnlig brist i toppadvokatbranschen ligger troligen där. Men att nämna det i den offentliga debatten är big nono.

    Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Just det. Om de är så dominerande och högpresterande borde de väl kunna starta sina egna byråer med enbart kvinnliga anställda då. Det torde vara snabbaste sättet att jämna ut balansen. Som för övrigt kommer att vara en obalans åt det andra hållet om några år i alla fall eftersom det utbildas för få manliga jurister.

   Svara
   • Dottern är delägare i en byrå. Jobbar häcken av sig. Hälften av anställda är män, hälften kvinnor. Så skall det förbli.

    Svara
 4. Så hon gick omkring ”på gatan” i 3 timmar för att njuta av det fina vädret – och 30 personer inte bara kände igen henne – de angrep henne sexistiskt! Ja, kan man tro att en 37-åring född i Iran är ett afghanskt barn i livsfara, så är den här lögnhistorian inte mycket att hänga i granen

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/03/2017

   Det brukar inte vara populärt att anklaga andra för div. personlighetsstörningar, men att tro att man blir förgripen mer än 20 gånger på tre timmar är gravt sjukt. Jag har å andra sidan ingen aning om vart hon gick, eller hur hon nu definerar övergrepp, hon har ju som sagt 100% rätt till sin berättelse.

   Hon kanske gick på en fridfull skogspromenad, men titt som tätt skrämdes hon av patriarkatet och den världsomspännande könsmaktordningen, varje gång slog det ner som en ilande blixt i hennes sköra jag, ett övergrepp utlöst av tanken på mäns blotta existens.

   Svara
 5. MiT

   /  12/03/2017

  Svara
  • G

    /  12/03/2017

   Här länk till Linneas om någon känner för att läsa hela…
   http://archive.is/eVaL2

   Svara
  • x

    /  12/04/2017

   Visst är det märkligt (eller är det?) att så många radikalfeminister inte ens kan komma på något att skriva alldeles själv utan måste hela tiden kopiera något någon annan skrivit.
   Ändå har de samvete att kräva lön för ”sitt skrivande”.

   Svara
   • Senior

     /  12/04/2017

    Häri sitter väl hela förklaringen till deras kvoteringsiver; de klarar helt enkelt inte av det med sina egna prestationer.

    Svara
    • Senior

      /  12/04/2017

     Observera, jag avser feminister, inte kvinnor…..

     Svara
 6. Ganman i podden om kollegor (Omkring 15:10):
  ”De här frågetecknen skulle kunna rätas ut om någon journalist på till exempel SVT eller ST läste koranen. Jag själv har gjort det […] började kolla om de här sakerna som påstods stå i koranen verkligen stod där […] och kunde konstatera ganska snabbt att ”Ja,” allt det där stod där och mer därtill. Jag har vid flera tillfällen faktiskt lagt fram koranen fysiskt på bordet framför journalistkollegor […] och så har jag sagt så här ”Titta själv vad som står i den här boken. Jag lägger ingen värdering i det, men bara för din allmänbildnings skull […]”
  Vet du vad de gör då? De skjuter den fysiskt ifrån sig över bordet.”

  Svara
  • Kan verkligen rekommendera alla att läsa Koranen. Jag läste det när jag blev hotad till livet när jag försvarade Salman Rushdie i radio. Bakom taggtråd, tre portkoder och polis utanför samt försvunnen ur alla register tog jag reda på varför.

   Du behöver inte vara hotad för att ta reda på framtiden du skall leva i – om vi inte hindrar det nu.

   Svara
   • Hittar tre stycken på Gutenberg.org ganska snabbt.
    Det är lite olika hur det presenteras. Skall man se till att få en kronologisk ordning, eller spelar det ingen roll?

    (Snabb ordräkning:
    Ord totalt: 196,000
    Lord: förekommer 918 gånger.
    Muhammad: 287
    Merciful: 238
    Infidels: 196
    Punishment: 133

    Fast detta inbegriper även kommentarer av översättaren)

    Svara
  • MiT

    /  12/03/2017

   Det där att de fysiskt skjuter den ifrån sig säger rätt mycket…

   Svara
  • Lagom till denna tråd kom framtiden i Europa ang. muslimsk befolkning: http://www.morpheusblogg.se/2017/12/03/sverige-kan-ha-30-muslimsk-befolkning-ar-2050/#more-3348

   Svara
   • Jans

     /  12/04/2017

    Det jag tänker när jag läser om det muslimska scenariot i Sverige 2050 är att det bästa vi kan göra är att göra det oattraktivt att vara fundamentalistisk, konservativ eller extrem muslim i Sverige. Vi kommer ju knappast att kunna vända utvecklingen, muslimer kommer vi att ha i betydande omfattning hur vi än gör. Det viktiga, vid sidan om sansad invandringspolitik, måste därför bli att helt enkelt göra det attraktivt att som muslim bli lika sekulär som kristna. Det vill säga raka motsatsen till vad vänstern, Ibn Rushd, postkolonialister och kompani propagerar som lösning.

    Svara
    • The violence increases when the Muslim population reaches 20%. “After reaching 20%, nations can expect hair-trigger rioting, jihad militia formations, sporadic killings, and the burnings of Christian churches and Jewish synagogues,”
     Etiopien till ex.
     “At 40%, nations experience widespread massacres, chronic terror attacks, and ongoing militia warfare,” Bosnien som ex.
     från Dr. Peter Hammond.

     Svara
 7. G

   /  12/03/2017

  ”Next stop Ronneby: ”På min dotters gamla förskola talar de nu nästan mer arabiska än svenska”

  Linda kommer mig till mötes i centrala Ronneby. En vanlig svensk kvinna i 40-års åldern. Det ljusa håret ramar in ett osminkat ansikte. Jag vill veta hur hon har det, hur det är att bo i Ronneby 2017. Linda är ensamstående mamma till en femårig dotter och kommer ursprungligen från Karlshamn. Linda bor i närheten av torget och ser mycket av oroligheterna och narkotikahandeln som pågår där. Hon skulle vilja flytta, men vet inte vart. Det blir en intervju med både henne och Saleh, kurd från Irak som driver restaurang Garlic House, där vi träffas. Detta är den andra delen av min reportageserie om Ronneby.”
  http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-pa-min-dotters-gamla-forskola-talar-de-nu-nastan-mer-arabiska-svenska/

  Svara
 8. G

   /  12/03/2017

  ”Next stop Ronneby, läkarens larm: ”Vi håller på att få tillbaka sjukdomar som varit utrotade i Sverige”

  ”Svenska läkare måste vakna upp och tänka om. Sverige drabbas nu av bakterier och parasiter som läkarna inte har någon erfarenhet av, samt sjukdomar som varit utrotade men som nu kommer tillbaka, som till exempel tbc och difteri. Läkarkåren kan inte vara kvar i det gamla sättet att tänka, enligt sitt traditionella sätt att se på hälsa och sjukdomar, för det finns inte längre. Forskningen måste snabba på, man måste skaffa ny kunskap och sen rätt behandling. Vi håller på att få tillbaka sjukdomar som varit utrotade i Sverige och läkarkåren är inte beredd och uppdaterad.” Det säger den Ronnebybaserade läkaren Anne-Marie Karlsson, som har bred erfarenhet av sjukvård i bland annat Afghanistan, Libanon och Kongo.”
  http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-lakarens-larm-vi-haller-pa-att-fa-tillbaka-sjukdomar-som-varit-utrotade-sverige/

  Svara
  • 20-25 år sedan testade och behandlade man alla som kom till ”flyktingläger” (kallades så). Sedan blev det för dyrt.
   Att förebygga blev för dyrt. Att betala senare blir ju från någon annans budget.

   Svara
 9. MiT

   /  12/03/2017

  Svara
  • G

    /  12/03/2017

   Ja, det där med ”generösa” inom citattecken lyfte jag också på ögonbrynen åt. Bra att granskarna uppmärksammar SVT:s ”opartiskhet”.

   SVT: Varför skriver G opartiskhet inom citattecken?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/03/2017

    Text-tv var bättre förr inbillar jag mig. En nyhetskälla som satte absolut högsta krav på snustorr saklighet. Jag kan ha fel, men något säger mig att den tiden är förbi.

    Svara
    • lavazza1891

      /  12/03/2017

     Jag tror att TT sköter text-tv nu. TT är rejält pk-vänster.

     Svara
   • x

     /  12/04/2017

    Det här är kvalitetsnyheter enligt vissa på detta forum och ska tvångsfinansieras m.h.a. skattemedel.

    Svara
  • lavazza1891

    /  12/03/2017

   Det är väl ”flyktingar” som borde stå inom citattecken.

   Svara
 10. Vi tvingas delta i en vansinnig TES ––> ANTITES och vad blir SYNTESEN i slutändan?

  Svara
  • Jag avskyr hela PK-sk**** och stänger in mig och hoppas att dåraktigheterna ska självdö.

   Svara
  • Vic

    /  12/03/2017

   Ah.. Hegel.. Alla borde läsa Hegel. Ja, inte för att han är en särskilt kul filosof men för att han har satt ord på fenomenet som härskare använt mot befolkningar en lång tid.

   Svara
 11. Jag finner mig nära att utbrista: heja gammelfeministerna!

  Ledarsidorna: ”NOTIS: Grupp 8 mobiliserade mot Vänsterpartiets ledning. Och vann”
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-grupp-8-mobiliserade-mot-vansterpartiets-ledning-och-vann/
  ”Inför valet 2014 stod hon på tredje plats, vilket innebar att hon var garanterad att komma in i riksdagen. Men i valberedningens förslag till den riksdagslista man skulle anta i helgen fanns Kakabaveh inte med över huvud taget.
  Distriktets ledamöter gav dock valberedningen samt partiledningen bakläxa. Kakabaveh röstades in ”från golvet” och tog sig in på en åttonde plats.
  […]
  Det som avgjorde utfallet till Kakabavehs fördel var en omfattande folkbildningskampanj samt att den traditionella Grupp 8 – vänstern mobiliserade. Denna Grupp 8 – vänster, idag grånade veteraner, anser att partiledare och partisekreterare navigerat snett i kampen för kvinnors rättigheter.”

  (På 70-talet kunde man i Norge stryka namn på valsedlarna, varvid detta räknades som röst endast på de som fanns kvar. Valfritt antal personkryss, ungefär. Har inte kollat, men jag gissar att denna möjlighet tagits bort – det skulle ju ge väljarna för mycket makt och partiet för lite.
  I vissa valkretsar blev bara kvinnor invalda.)

  Svara
 12. Olof

   /  12/03/2017

  Kul med ännu en bitsk youtuber, gillade Henrik Jönsson. Östlingvideon var riktigt bra.

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   En bild säger mer än tusen ord…

   Svara
   • x

     /  12/04/2017

    Det är din feministiska regering som lockat hit dem.

    Svara
    • Jan

      /  12/04/2017

     Knappast. Det var din Reinfeldt-regering som öppnade portarna på vid gavel för massinvandring. Sosseregeringen har ägnat en hel del tid åt att försöka dra åt den porten sedan dess. Fast som vanligt är väl du bara ute efter att provocera igen så jag lämnar dig där.

     Svara
     • Pelle2

       /  12/04/2017

      Tja, nu öppnar ju sossarna upp dörrarna genom att ge Afghanerna asyl igen om dom säger sig studera.
      Dessutom dröjde det nästan ett år efter regeringens tillträde innan dom började strama upp asylpolitiken. Innan dess ägnade dom sig åt att berätta att Sverige stänger inga gränser…
      Sedan fråntar ju inte det Regeringen Reinfeldt 2 deras ansvar.
      Den minsta gemensamma nämnaren för den havererade asylpolitiken är ju dock MP..

     • Jan

       /  12/04/2017

      Visst, ansvaret faller på båda sidor det politiska skranket. Att jag reagerade beror på att signaturen X är ohederlig i sin kritik. Han beskyller aldrig den borgerliga sidan men alltid Socialdemokraterna. Förmodligen för att provocera också. Dessvärre kommer han undan med det.

     • Jans

       /  12/04/2017

      Detta har pågått sedan 80-talet med alla färger på regeringarna. Löfven passar bäst på bilden nu, han är ju stadsminister. Reinfeldt hade passat bäst 2006-2014. De som förnekar de borgerligas del i skulden är ju totalt blinda för historien.

     • Senior

       /  12/04/2017

      Helt rätt Jans.
      Beslutet om mångfald togs redan 1975.
      Alla regeringar och riksdagsledamöter sedan dess bär ansvaret för att detta fortfarande eftersträvas.
      -Hela 7-klövern

     • jans

       /  12/05/2017

      Ja, det beslutet var helt klart viktigt och troligen avgörande men det spårade inte ur förrän slutet av 80-talet och totalhavererade vid upphävandet av Luciabeslutet. Ett av de mest avgörande misstagen där de borgerliga hade makten och Bengt Westerberg kan ses som mest skyldig. Då och där insåg man egentligen att situationen var ohållbar i längden men valde ändå att öppna dörrarna på vid gavel istället för att ha en seriös och långsiktigt flyktingpolitik.

  • Jans

    /  12/04/2017

   Är detta verkligen en återspegling av den Europeiska befolkningens vilja? Västeuropa betraktas ju som bland de mest demokratiska regionerna i världen och ändå händer detta. Det är verkligen inte rimligt. Undrar hur det hade sett ut om kol och stålunionen (EU) fortsatt att enbart fokusera på handel och utbildningsfrågor istället för maktkoncentration och demokratisk avveckling.

   Svara
   • Senior

     /  12/04/2017

    Betydligt bättre.
    EU är inget annat än den socialistiska ”internationalen” i en lömsk förpackning.

    Svara
    • Jans

      /  12/05/2017

     Nej, jag delar inte den analysen. Den grundläggande ideologin här är som alltid att den som har makten vill ha mer makt. Denna strävan har ingen partifärg. Diktaturtendenser kommer i regnbågens alla färger.

     Svara
     • Senior

       /  12/05/2017

      Håller helt med om grunderna:

      ”Den grundläggande ideologin här är som alltid att den som har makten vill ha mer makt.”

      I en demokrati är grundlagar etc. därför utformade så att makten inte skall få för mycket makt, och med en konstitutionsdomstol som granskar de politiska besluten och hejdar dem om de står i konflikt med grundlagen.

      Problemet är att en radda beslut har tagits som möjliggör just att ländernas demokrati urholkas och går mot ett auktoritärt styre.

      EG’s omvandling till EU är likvärdig med just de beslut som togs av regering och riksdag just 1975 för Sveriges räkning.

      I ett svep avskaffades i Sverige monarkiens möjlighet att påverka politiskt. Detta utan att ett alternativ med beslutsrätt togs fram, tex. en konstitutionsdomstol. -Detta innebär att politikerna inte längre har något hinder som kan stoppa dem att göra som de vill.

      I samma svep togs ämbetsmannansvaret bort, samt tjänstemannansvaret modifierades att inte gälla folkvalda eller ”förtroendevalda”. -Plötsligt kan våra politiker bete sig hur som utan att behöva stå till svars för det. Det enda KU kan göra (som består av andra politiker) är att säga fy, vilket inte hindrar övriga politiker att ändå köra över dem och göra som de vill. Det finns många exempel på grundlagsstridiga beslut, allt ifrån ipred, FRA-lagen till de senaste ”avstegen” i transportstyrelsen. -Helt utan möjlighet till påföljder för de ansvariga.

      Är man lite konspiratoriskt lagd kan man tro att hela spektaklet med KU är ett spel för gallerian för att lura folk att tro politikerna har viss begränsning i sitt utövande.

      Hela Europa har tack vare detta, steg för steg, påbörjat en vandring från de demokratiska principerna mot ett mer auktoritärt styre.

      ”Diktaturtendenser kommer i regnbågens alla färger.”

      Nej här håller jag inte med, även om jag tror mig förstå hur du tänker.
      Bara för att liberalerna kallar sig liberaler betyder det inte att de verkligen är det. På samma sätt som ”Folkrepubliken Nordkorea” inte har någon koppling till folkets vilja. -Eller ”Demokratische” i DDR….

      Det är inte färgen eller retoriken som avgör partiets linje, det är dess handlingar.

      De lagar som skrivs för att ett land skall vara demokratiskt kommer från liberalt håll. De lagar som skrivs för att begränsa demokratin kommer från andra hållet, oavsett vad partiet i fråga kallar sig. -I Sverige har vi inget demokratiskt liberalt parti. Bara 8 olika grader av socialism. -Med regnbågens alla färger i namnen.

     • Senior

       /  12/05/2017

      Annars hade de ”borgerliga” vid deras fåtaliga mandatperioder kunnat återställa demikratin i Sverige, med deras handlingar har visat var de står i praktiken.

     • Senior

       /  12/05/2017

      Jävla småknappar i mobilen! (Eller feta fingrar kanske?)

      ”Demokratin” och ”men” skall det ju vara.

 13. G

   /  12/03/2017

  Tycker det passar bra att återigen posta Hakelius text ang AB och Sofia Olsson Olsen som någon postade här för några dager sedan, när blogginlägget bl.a. handlar om AB och en av deras nuvarande kolumnister. För även Hakelius har precis som Linnea nu är varit kolumnist på AB. Det är ju intressant att Hakelius blev kontaktad av chefredaktör Sofia som hade synpunkter på den kolumn han skrivit och ville ha publicerad. Men att Linnea får en text som mer eller mindre kan sägas vara plagiat, det har Sofia inga som helst synpunkter på vad det verkar.

  ”En söndagskväll i februari förra året ringde det. Vi hade middag. Det var Sofia Olsson Olsén som hörde av sig. Hon hade synpunkter på hur jag formulerade mig i en kolumn, som skulle publiceras i Aftonbladet på måndagen.

  Jag tror det var den första gången jag talade med henne, sedan hon tillträtt som chefredaktör ett par månader tidigare. Hon var min tredje chefredaktör på Aftonbladet. Det var också första gången på fjorton år och ungefär 1330 kolumner, som en chefredaktör på Aftonbladet begärde att jag skulle formulera mig på annat sätt än jag gjort.”
  https://www.fokus.se/2017/11/me-too-staffan/

  Svara
  • Jans

    /  12/04/2017

   Klockrent formulerat och tänkt.
   Avslutningen är obetalbar, så skriver enbart skickliga skribenter:
   ”Så beter sig politiska kommissarier. Med den skillnaden att politiska kommissarier har principer som håller längre än i några veckor.”

   Svara
 14. MiT

   /  12/03/2017

  Veckans @sweden som skriver det nedan https://twitter.com/amaliaberglof
  Jag är såklart blockad utan att någonsin ha interagerat med henne (vad jag vet i alla fall). Gissningsvis så har hon använt den där kvalitetssäkrade nätsäkerhetsexpertens lista (Svenska Institutet ni vet…)

  Svara
  • G

    /  12/03/2017

   ”I want us to be../../..a country that takes resposibility for every citizen in the world” :/

   Svara
  • G

    /  12/03/2017

   27:de

   29:de

   Och så nu för 2tim sedan…

   Svara
  • Motkraft

    /  12/04/2017

   Ytterligare en som inte vet vad ”överrepresentation” betyder eller en som inte vill veta.

   Givetvis så är ett besök dagtid i Husby eller Tensta något problem. Och det finns många fina människor där.

   Men om hon verkligen bodde där och jobbade skift så skulle hon inte tycka det är lika kul längre. Speciellt inte som vit kvinna.

   Svara
   • Rikard

     /  12/04/2017

    Hej.

    Med hennes logik är rysk roulette inget problem.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Läste just om det och tänkte på samma sak. Med vissa definitioner förväntar man sig 100% män. Det kan helt enkelt inte bli på något annat sätt.

    Svara
 15. MiT

   /  12/03/2017

  Svara
  • G

    /  12/04/2017

   Svara
   • G

     /  12/04/2017

    Svara
    • Olof

      /  12/04/2017

     Svara
    • Svara
 16. G

   /  12/03/2017

  ”En skojgrej” när upp till 20 invandrare våldtog kvinna

  En av de fem invandrare som åtalats för den bestialiska gruppvåldtäkten i Fittja beskriver händelsen, som involverade uppemot 20 gärningsmän, som en kul grej.
  – Det var mer på skoj, en skojgrej typ, säger han i polisförhör enligt Metro.

  – Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. De diskuterade, vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik, säger offret i förhör, enligt Metro.

  Hon berättade att hon ”fick så mycket stryk” att hon ”var helt borta vissa stunder”.

  – De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod och väntade med byxorna nere och väntade på sin tur.”
  http://www.friatider.se/en-skojgrej-n-r-upp-till-20-invandrare-v-ldtog-kvinna

  Svara
  • Embryo

    /  12/04/2017

   Helt klart ett jävligt kul skämt!
   Jag har också en idé till en skojgrej som går ut på penetrering.
   Det är jag, en skruvmejsel och en våldtäktsman.
   Det enda tråkiga med att leka schweizerost är att den jag leker med kan vara ”helt borta vissa stunder”, men då får man väl ta en rökpaus innan man skojar vidare.

   Svara
   • Utan att diskutera vad det skall has till tänker jag nu se efter om man fortfarande kan köpa luktsalt.

    Svara
 17. Superrik svensk är övertygad om att kommunismen åt alla lycka bär:

  http://rtd.rt.com/films/revolution-100-years-young/

  Svara
  • Motkraft

    /  12/04/2017

   Vet exakt vad mina PK-vänner skulle säga om det diagrammet. Det ena motsäger inte det andra, vi kan göra alla de sakerna, vi har råd!!!!

   Om påpekar att de pengarna inte finns i vår stadskassa, att vi faktiskt inte har råd, så kommer först svaret att det har vi visst, vi kan alltid avstå något av vårt överflöd.

   Om frågar exakt vad vi ska dra ned på och skjutit ned saker som handlar om privatkonsumtion och inte relevant, att handla om sjukvård, vägar, pension osv så kommer det andra svaret att vi ska ta pengarna från alla skattesmitarna.

   Om påpekar att de där skattesmitarnas pengar vi ska använda är hypotetiska pengar, vi har dem ju inte i stadskassan och därför inget man kan handla för, så är jag ju bara besvärlig. Varför försöka skapa problem där det inte finns något?

   Godhetsknarkare har ingen som helst logik. De har inget som helst konsekvenstänkande. De tycker inte logik och realitet är viktigt. Godhet är viktigare.

   Svara
   • Bra svar till dina PK-vänner:

    http://www.statsskuld.com

    Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Stadskassan? Meningsbyggnad?

    Svara
    • Pelle2

      /  12/04/2017

     @Jan
     Hur skulle det vara om du argumenterade emot vad folk skriver istället för hur dom skriver ? Är enbart löjligt att ge sig på folk för att dom stavar fel eller har mindre bra meningsbyggnad.
     Men det är ju i och för sig vad man kan förvänta sig från en vänsterdemagog som du att syssla med härskartekniker.

     Svara
     • Jan

       /  12/04/2017

      Det är ingen härskarteknik. Jag bryr mig inte särskilt om stavfel men tycker att det är rimligt att man kan skilja på stad och stat. Eller skriver någorlunda begripliga meningar. Men okej, om folk här är känsliga för sådana påpekanden så får jag väl undvika dem då. Problemet är måhända att den som gör dessa konsekventa språkfel aldrig får reda på det då.

     • Pelle2

       /  12/04/2017

      Det gick mycket väl att förstå vad Motkraft syftade på och jag tvivlar på att anledningen till att du pekade på stavfelet var att du ville utbilda personen.
      Bemöt det han skriver om du inte håller med..

     • Senior

       /  12/04/2017

      Nedanstående härskarteknik kan vi se i stort sett samtliga kommentarer Jan skriver:

      Förlöjligande.
      Att genom ett manipulativt sätt framställa någons argument eller person som löjlig och oviktig. Detta genomförs till exempel genom att använda slående men ovidkommande liknelser. Även att inför gruppen anmärka på någons yttre är ett sätt.

   • I samband med ”skattesmitare”,”höginkomsttagare” och ”de rika” skall man alltid fråga ”och Rekvisition nummer två, hur skall den gå till”?

    Förr eller senare flyr kapitalet landet. Hur dyrt det än är, kan det alltid bli dyrare, så det är lika bra att riva av plåstret direkt.

    Svara
 18. G

   /  12/04/2017

  ”Anders Ygeman: ”Vi hade vad jag skulle vilja kalla det huvudlösa alternativet, som framförallt företräddes av Centerpartiet.”

  Anders Ygeman:
  När vi satt där i november (2015, min anm.) då hade vi två val. Alternativet var till den politiken vi förde. Vi hade vad jag skulle vilja kalla det huvudlösa alternativet, som framförallt företräddes av Centerpartiet. Centerpartiet sa: ”Vi kan ta emot hur många som helst. Det finns ingen gräns, det finns inga problem De får klara sig bäst de kan, vi behöver inte ge dem bostad, vi behöver inte ge dem arbete”. ”.
  http://meritwager.nu/allmant/anders-ygeman-vi-hade-vad-jag-skulle-vilja-kalla-huvudlosa-alternativet-som-framforallt-foretraddes-av-centerpartiet/
  https://kvartal.se/fredagsintervjun/fredagsintervjun-anders-ygeman

  ”Varför lyssnar inte de okunniga på de kunniga?

  Det är mer vanligt än ovanligt att de som har ansvar och makt att styra över landet och folket har korta näsor. Alltså att de alltför ofta inte tänker längre än deras näsor räcker. Och nu är återigen åldersbedömningsmetoderna på tapeten.”
  http://meritwager.nu/allmant/varfor-lyssnar-inte-de-okunniga-pa-de-kunniga/

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Skummade igenom intervjun. Huitfeldt försöker pressa honom men Ygeman är hal som en ål. Som alla politiker. En skojare. Också han…

   Svara
  • Olof

    /  12/04/2017

   Som sagt, Annie Lööf är precis som Reinfeldt, hon har nån psykosfantasi om att få igenom en minarkisk stat i Sverige utan att förklara det för väljarna. Genom att helt enkelt knäcka välfärdsstaten genom överbelastning.

   Och än vidrigare, i min mening, utan att ens berätta det för dem som söker sig hit. Välkomna! Titta inte för nog i papprena här men vi planerar kasta ut er på gatan i svenska -10C utan jobb och bidrag om några år.

   Jag har själv inga principiella invändningar mot en mindre stat, men om man tror att det kommer bli resultatet av en krashad välfärdsstat så är man så korkad att klockorna stannar. En mycket, mycket mer sannolik utveckling är vad vi såg i nazityskland, där syndabockar utses och statens makt stärks till den grad det går att börja ‘hantera’ syndabockarna utan trams som hänsyn till mänskliga rättigheter eller upplysningsideal.

   Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Visst, dessvärre faller borgerliga väljare som furor för de här nyliberala utopierna. Fortfarande. Man undrar ju i stilla sinne när början till insikt ska komma hos de här människorna. Förmodligen aldrig…

    Svara
 19. På 70-talet var det ett tag inne med fårskinn som var färgade i slingor med grälla färger

  Svara
 20. Jan

   /  12/04/2017

  Jan Guillou om Staffan Heimerson:

  ”Innan vi fortsätter – naturligtvis känner jag Staffan Heimerson sedan åtminstone tidigt 70-tal. Under halvtannat decennium var vi mycket nära vänner. Men sen hamnade Staffan i dåligt sällskap och kom till vänkretsens förfäran ut som högerextremist. Inte som rasistisk vulgohöger, absolut inte, utan som nyliberal (typ ”skatt är stöld”). Där gick vår vänskap under.”

  Kan hålla med honom. Staffan är på många sätt en hedervärd journalist. Dessutom en varm person. Men hans krönikor i AB var ganska förvirrade på slutet. Kanske beroende på hög ålder? Kanske för hans liv i exil (Frankrike). Eller kanske på grund av hans nyvunna nyliberalism?

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/7l0K14/fel-sparka-heimerson

  Svara
  • Pelle2

    /  12/04/2017

   Ja, tacka vet jag kommunister och gåsleverproletärer som Guillou…
   Där finns det ingen förvirring utan bara lite härligt vurmande för en ideologi som levererade så fina saker som massmord på den egna befolkningen,åsiktsförtryck och ett allmänt värdelöst samhälle.Det är annat än den otäcka nyliberlismen…

   Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Nå, den gode Jan är nog socialist. Som de flesta framstående intellektuella. Exempelvis Albert Einstein, Richard Dawkins, Robert Oppenheimer, Stephen Hawking och Charlie Chaplin, Att det är detsamma som massmord får stå för dig. Däremot finns det goda skäl att se nyliberalismen som en intrinsikalt ond ideologi på så sätt att den är likgiltig för stora gruppers lidande och underordning.

    Svara
   • Pelle2

     /  12/04/2017

    Vad jag vet har Guillou aldrig kommit ut med något annat än att han är kommunist. Möjligen har han slutat prata om var han hör hemma politiskt.
    Jag har aldrig påstått att socialism, som t.ex Socialdemokratin, står för massmord.
    Jag Skrev KOMMUNISM. Bra försök Jan att blanda bort korten..
    Men du kanske anser att det som hände i Sovjet med satellitstater inte var något fel och definitivt bättre än nyliberalism ?
    Kommunisterna pratar om att arbetarna skall ta makten men i praktiken slutar det med att en liten grupp människor under en diktator har makten. Med andra ord betyder inte de fina orden ett skit…
    Jag är ingen nyliberalist men om jag fick välja mellan det och kommunism så skulle jag definitivt ge nyliberalismen en chans..Kommunismen har misslyckats så många gånger och förtjänar inga flera chanser.

    Svara
    • Jan

      /  12/04/2017

     Såvitt jag vet har aldrig Guillou kommit ut som kommunist. Vänster måhända, men inte kommunist. Ryssland, för övrigt, som du hänvisar till har starka drag av nyliberalism i form av nyliberal oligarki. Kommunism har aldrig prövats i västvärlden. Möjligtvis med undantag av franska revolutionen och romerska republiken. Så det är svårt att säga något om utfallet.

     Svara
     • Rikard

       /  12/04/2017

      Hej.

      Hahahaha, Jan, för h-lvete!

      Läs en bok någon gång. Kommunism och socialism är i grunden samma; det är en gradskillnad i metoden och i praktiken en semantisk chimär, inget annat. Du kan börja med en vi använde inom skolan förr: Eriksson & Frängsmyr:s ”Idéhistoriens huvudlinjer”. romerska Republiken kommunistiskt – skall du inte hävda att Jesus var socialist, och att Palme inte var det, när du ändå är igång?

      Ryssland idag är inte en socialistisk stat; korporativ kleptokrati som styrs via auktoritär militarism, vore mer korrekt.

      Nyliberal verkar vara ditt favoritord. Det roliga är att din definition utifrån dina poster är ”Jan gillar inte det här = nyliberalt”. Enda gången jag tror du använt det rätt är ovan om LSS-haveriet*, du kanske väljer att inte minnas men Sveriges då klassiska liberaler protesterade mot de hybridsystem som regeringarna Bildt och Persson införde – antingen skall staten sköta något eller så gör folk det själva är den liberala hållningen.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS *LSS-reformen bör ses i ljuset av den socialistiska demokratiska interneringspolitiken – den där man på statens uppdrag höll människor inspärrade på livstid endast för hur de var födda och höll dem kraftigt nerdrogade. Om man jämför med vad samma regim ansåg om straffrätt och påföljder för brott mot individers liv och egendom, och vad den ansåg om undanhållande av skatt eller väntjänster, arv, fastighet inte sällan byggda med egna händer, och jämför agerande och påföljder ser man tydligt vilka värderingar den socialistiska demokratiska regim hade och har. Teori är bra, men empiri vinner alltid. DS

     • Jan

       /  12/04/2017

      Rickard: Jag är ledsen, men det är inte värt att besvara dina inlägg. Du är för torftig. Allt är socialismens eller socialdemokratins fel i din värld. Den simpla teorin imponerar säker på dina meningsfränder. Knappast på mig. Så det är lika bra att vi avslutar där. Vi besparar forumet (och MiT) på en meningslös ”debatt” på det sättet.

     • Pelle2

       /  12/04/2017

      Om Jan Guillou från Wikipedia:
      ”Under 1960- och 1970-talet var Guillou knuten till den maoistiska organisationen Clarté”
      Hade han varit med i Clarté om han inte var kommunist ?
      Har aldrig hört honom göra en avbön från det.

      Jag pratar inte om Ryssland i nutid utan om Sovjet som var ett uttalat kommunistiskt styrt land. Nämnde inte Ryssland överhuvudtaget.

      Ser också att du försöker prata om att det aldrig har funnits något kommunistiskt
      styrt land i västvärlden.
      Vad har det med saken att göra ? Tror du att utfallet skulle bli något annorlunda om så är fallet ?
      De gamla öststaterna skiljde sig heller inte markant mot de omgivande länderna innan kommunisternas övertagande.
      Men det är ju det vanliga halmstrået för er socialister/kommunister att hävda att nästa gång så kommer det gå jättebra att styra ett land med kommunistisk ideologi. Senast var det ju Venezuela som skulle vara det nya, lyckade exemplet på ett kommunistland och det gick ju så där trots applåderna från det svenska vänsterpartiet..

     • Jan

       /  12/04/2017

      Du kan vara lugn, Pelle. Risken att Sverige blir kommunistiskt är försumbar. Större chans att det blir islamistiskt då…

     • Pelle2

       /  12/04/2017

      Personligen hoppas jag varken på kommunism eller islamism.
      Tack och lov finns det ännu inte tillräckligt många korkade människor för att rösta fram dom till makten. Islamismen får vi kanske vare sig vi vill det eller ej tack vare ansvarslösa politikers beslut..

     • Senior

       /  12/04/2017

      ”Kommunism har aldrig prövats i västvärlden.”

      Nej, för det är nämligen precis det som är/var skillnaden mellan öst och väst under kalla kriget:
      Kommunistdiktaturer/öst versus demokratier/väst.

      Jan blir ju bara mer skrattretande för varje kommentar.

      Men man kan faktiskt säga att kommunismen har provats i väst:
      Polen, östtyskland, Tjeckoslovakien, Ungern, etc. provade på det ett tag, och blev då givetvis öststater eftersom det är själva definitionen på skillnaden dem emellan.

      Rikard kommer dessutom med ett för mediet hyfsat långt utlägg där han motiverar sin ståndpunkt. Jans svar är som vanligt en oneliner:
      Inte värt att besvara då Rikard är ”torftig”.

      Detta är ju humor på hög nivå men tyvärr Jan, vi skrattar inte med dig, vi skrattar åt dig. Dina försök att obstruera blir bara sämre och sämre.

      Jag försöker att inte mata trollet, men hans kommentarer är ytterst svåra att låta bli att kommentera då de är så otroligt uppåt väggarna.

     • Casey Jones

       /  12/04/2017

      ”Du kan vara lugn, Pelle. Risken att Sverige blir kommunistiskt är försumbar. Större chans att det blir islamistiskt då…”

      @Jan, risk är ordet du söker, inte chans. Såvida du inte ser ett islamistiskt Sverige som något positivt. Tänker att det är rimligt att du vet om ordens betydelser…

     • Jan

       /  12/05/2017

      Där har du fel. Chans, även om det är mer positivt laddat än risk, behöver inte nödvändigtvis användas i enbart positiva sammanhang. Språket är mer komplicerat än så. Ibland kan chans och risk vara utbytbara.

     • Casey Jones

       /  12/05/2017

      Hej Jan, enligt Svenska akademien så har jag rätt.

      ”I medicinskt eller statistiskt fackspråk kan det heta Chansen att bli sjuk är mer än 20 procent, men i allmänspråket bör chans bara användas i samband med positiva företeelser. Om exempelmeningen förekommer i ett icke-fackspråkligt sammanhang måste Chansen bytas ut mot Risken.”

      https://svenska.se/so/?id=07895&pz=7

  • Olof

    /  12/04/2017

   Situationen med Heimeron sätter egentligen fingret på problemet med #metoo och visar tydligt varför inget kommer förändras.

   Jag har själv en ambvialent inställning till #metoo. Jag gillar inte häxjakter… men. Större delen här har, vad jag har sett, varit människor som faktiskt varit skyldiga och som erkänt sig skyldiga till att åtminstone har betett sig väldigt illa.

   Och jag har aldrig varit speciellt ok med att människor som beter sig illa så mycket och så ofta som vissa tycks ha gjort slipper undan. En del av den typen av beteende som pratas om är åtminstone en del av varför jag inte rör mig allt för mycket i det publika kroglivet.

   Men. Vad jag har sett har Heimerson inte själv varit anklagad för att ha gjort något. Han sparkades inte för att han tafsat, han sparkades för en åsikt. Och där är hela skillnaden och, också, en stor del av varför jag tror #metoo kommer falla i samma fälla som feminismen. Man fixerar sig på ytan, hur det ser ut, och kan inte skilja det från vad som händer. Och då är vi tillbaka, igen, där övergrepp är ok… så länge ni håller käft om det. Och det gäller er också, offer.

   Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Visst, det finns goda sidor av uppropet men även dåliga. Problemet, som Heimerson sätter fingret på, är det kvinnliga tolkningsföreträdet som stryper debatten. Jag kommer dock inte att sakna Heimerson som krönikör. Hans krönikor har varit minst sagt ojämna på slutet.

    Svara
    • Rikard

      /  12/04/2017

     Hej.

     Jan, snälla nån.

     ”Allt är socialismens eller socialdemokratins fel i din värld.”

     Jaså, det säger du. Kan det möjligen vara så att det socialism och kommunism både som teori och praktik orsakat är det som gör att jag kritiserar dem? Kan det vara så, tror du?

     Kan det vara så att jag är ytterst kritisk mot hybridfinansieringen av verksamheter, och har varit det sedan de infördes just för att kombinationen att det offentliga bär kostnaden och risken och det privata vinsten är ren idioti, som bara kan ha en konsekvens?

     Kan det vara så Jan, att jag tittar på konsekvenserna av politiska beslut först, sedan på vem som genomfört dem (och även på vem som underlåtit att motverka eller kompensera eller avskaffa dem), och därefter tillskriver ansvar?

     Så kan det vara Jan, då jag varken är trogen någon specifik ideologi eller något parti. Det närmaste man kan etikettera mig som är svensk patriot – till skillnad från dig.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Jan

       /  12/04/2017

      Jag har inte sett dig kritisera de nyliberala privatiseringarna tidigare. Det var något nytt för mig. Välkommen i gänget! Det var en överraskning!

     • Pelle2

       /  12/04/2017

      @ Jan
      På tal om kappvändning…
      Så nu duger plötsligt Rikards åsikter när han håller med dig i privatiseringsfrågan..

     • Rikard

       /  12/05/2017

      Hej.

      Jösses.

      Skall mina åsikter om sakförhållanden avgöras av vad du tror om mina partisympatier?

      Något du borde komma ihåg är alla gånger jag raljerat över och varnat för korporativa system, då denna hybrid mellan stat, parti och kapital är ett direkt hot mot landets folk i Sveriges fall givet hur sju av riksdagens partier och den nomenklatura som finns kring dessa agerar.

      Sedan är det så att debatter om hybridsystemen är något som oftare förs på bloggar med mer moderat (partiet) eller någon sorts liberal inriktning; M_i_T fokuserar ju mer på ‘freakshow’-aspekten av svensk politik.

      En gång för alla: jag är inte partilojal. Att jag skäller mer på sosseriet än på moderater eller landsförrädaren Reinfeldt är först och främst på grund av de förras långa regeringsinnehav och på grund av hur de likt cancer i lymfsystemet är infiltrerat i snart sagt allt i Sverige: intet utanför staten, intet över staten, som en viss italienare formulerade det.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

    • x

      /  12/05/2017

     @jan

     Svara
 21. Mjölner

   /  12/04/2017

  Plagialidou! Hur skall lilla Linnèa klara jobbet som kolumnist. Man måste presentera egna alster, inte bara plagiat. Sen det där med hur hon stavar efternamnet, Claeson. Lägger märke till att MiT skriver Claesson, vilket är korrekt. Att sen slynan tror sig vara en sån hejans tiopoängare, bara för hon blev antastad 20 gånger på 3 timmar, tyder på att hon troligen cirkulerat runt en s. k. flyktingförläggning, men var för dum att inse sammanhanget. Undrar gör man, är hon konsekvent när hon färgar håre-…. jag menar håret?

  Svara
  • Pelle2

    /  12/04/2017

   Du behöver inte gilla vad hon säger och skriver, för det gör inte jag heller, men det finns ingen anledning att kalla henne för slyna tycker jag.

   Svara
   • Mjölner

     /  12/04/2017

    @Pelle2. Det är klart Du har rätt, klumpigt och respektlöst av mig. Insåg ”olycksfallet för sent. Pudlar härmed hovsamt för detta.

    Svara
    • Pelle2

      /  12/04/2017

     @Mjölner
     Gillar att du ber om ursäkt för ditt mindre bra ordval😀.Det finns hur mycket som helst att kritisera radikalfeministen som Claeson för utan att man behöver ta till förklenande uttryck.

     Svara
 22. G

   /  12/04/2017

  Svara
 23. Pelle2

   /  12/04/2017

  OT:
  Tove Lifvendahl på SVD sticker ut hakan och pratar om kostnaderna för invandringen.
  Undrar hur länge det dröjer innan hon utmålas som en rasist eller åtminstone en onkel Tom
  av godhetsapostlarna.
  https://www.svd.se/kan-vi-nu-tala-om-kostnaderna

  Svara
  • Rikard

    /  12/04/2017

   Hej.

   Kan vi nu tala om att Tove Lifvendahl tillhör samma gäng som Reinfeldt inom moderaterna, och att hon inte förrän nu vågar antyda att det kanske har bedrivits en osmart invandringspolitik?

   Vi får väl se om hon fortsätter sitta på gärdesgården. Jag har inte glömt att hon var en av de som motarbeta Sabuni när denna ville undersöka och göra möjligt att lagföra föräldrar som könsstympar sina barn.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Här ger jag dig rätt. Tove Lifvendahl var en ledande figur bakom den nyliberala revolutionen i Sverige. Del av samma kretsar som Reinfeldt. Det förvånade mig att hon aldrig blev minister i Fredriks regering. Att kappvända så monumentalt som hon gör här borde vara straffbart. Det gäller SN, för övrigt också. Det är precis som de tänkte: ”Ojdå, det gick åt helvete. Då byter vi åsikt”…

    Svara
    • Senior

      /  12/04/2017

     ”Det är precis som de tänkte: ”Ojdå, det gick åt helvete. Då byter vi åsikt”…”

     -Det kallas för sunt förnuft utanför politiken Jan.

     Har man gjort något och det gick åt helvete, är det direkt ingen lysande ide att återupprepa samma sak och tro att det inte skall gå åt helvete. -Kommuniststyre tex. det har alla länder som provat nu bevisat att det inte fungerar.

     Det är, tro det eller ej, en enorm skillnad mellan att vara kappvändare och att ta åt sig av erfarenheter. Att lära sig av sina misstag och erfarenheter är vad som leder oss framåt, ännu längre framåt kommer man om man även kan lära sig av andras misstag.

     -Men jag har också full förståelse för att du inte kan ta in denna insikt.

     Personligen har jag inte koll på om hon är en äkta kappvändare eller om hon lärt sig läxan. det får framtiden utvisa.

     Svara
     • Jan

       /  12/04/2017

      Hade hon haft sunt förnuft skulle hon inte blivit kappvändare. Det är just det kappvändare oftast saknar. För övrigt så är det försent att kappvända nu. Hon har haft två decennier på sig att ”ta åt sig av erfarenheter”.

     • Senior

       /  12/04/2017

      Jan: Jag är ledsen, men det är inte värt att besvara dina inlägg. Du är för torftig. Allt är nyliberalismens eller (den obefintliga) högerns fel i din värld. Den simpla teorin imponerar säkert på dina meningsfränder. Knappast på mig. Så det är lika bra att vi avslutar där. Vi besparar forumet (och MiT) på en meningslös ”debatt” på det sättet.

     • Butter

       /  12/04/2017

      Och! Touche!

   • ”Malmö är ett oförlöst New York”

    Svara
  • Jans

    /  12/04/2017

   Jag har svårt att inte reta mig på att hon vänt kappan efter vinden. Hon var stor invandringsförespråkare för bara något år sedan och jag tror hon ännu är det. Jag litar inte på hennes krönikor. Hon är en av de som ivrade för Reinfeldts katastrofala politik. Så länge hon inte skriver en krönika där hon analyserar sina egna felslut ser jag henne som feg och oärlig.

   Svara
   • Jan

     /  12/04/2017

    Så du tror inte på Seniors teori om att det i själva verket är sunt förnuft det handlar om? Att hon inte är någon kappvändare utan att hon ”tagit åt sig av erfarenheter”? Att hennes förmåga att ”ta åt sig av erfarenheter” är sådant som leder oss framåt? Att vi måste vänta till framtiden för att verkligen veta om hon är någon kappvändare? Kanske två decennier till? Samt att vi, till skillnad mot Senior, inte riktigt har förmågan till sådan insikt? Vad tror du, Jans?

    Svara
    • Senior

      /  12/04/2017

     Läser du den sista raden i mitt inlägg står det så här Jan:

     ”Personligen har jag inte koll på om hon är en äkta kappvändare eller om hon lärt sig läxan. det får framtiden utvisa.”

     Svara
    • Jans

      /  12/05/2017

     Nej, eftersom hon aldrig vad jag vet analyserat vad Reinfeldt och hon själv och alla andra gjort för fel så tror jag henne inte. Alltså inte bara vad som var fel med den tidens politik utan varför sådana som hon tyckte som de tyckte trots att de tydligt kunde se att det inte skulle hålla.

     Svara
 24. Pelle2

   /  12/04/2017

  Lite mera OT:
  Thomas Gür skrev ett bra inlägg om hur de stora partierna låter flyktingextremister som MIljöpartiet och centern diktera flyktingpolitiken vilket leder till till exempel den senaste flyktingamnestin. Eftersom artikeln ligger bakom en betalvägg klipper jag in den i sin helhet här:

  Den aviserade utvisningen av uppåt 80 000 asylsökande som fått avslag, under ”de kommande åren” som den dåvarande inrikesminister Anders Ygeman talade om för snart två år sedan, kommer inte att äga rum. Vilket egentligen var och en som kunde läsa innantill begrep. Men det handlade inte i första hand om avsaknad av kapacitet att utvisa så många personer, utan om politisk ovilja och oförmåga.
  Den hittills tydligaste bekräftelsen på denna kombinerade ovilja och oförmåga kom den här veckan med den partiella amnesti som regeringspartierna föreslog för upp till 9 000 ensamkommande män (till huvuddelen), obeaktat att åtskilliga av dem ljugit om sin ålder vid ankomsten till Sverige.
  Det finns visserligen på papperet en politisk majoritet i riksdagen för att upprätthålla utlänningslagen och principen om att ett nej är ett nej, som på senare tid också har varit statsminister Löfvens mantra. Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna skulle i teorin kunna enas om en sådan linje – de tre har nästan 70 procent av riksdagens mandat. Men SD är oberörbart, och de två andra partierna har var sin följeslagare, Miljöpartiet och Centern, vars migrationspolitik kännetecknas av förbluffande kortsiktighet.

  Sålunda står vi inför det inte så ovanliga fenomenet att små partier, MP med cirka 7 procent av riksdagens mandat och C med drygt 6 procent, får diktera villkoren. Svansen viftar på hunden.

  Denna avsaknad av politisk förmåga leder med stor sannolikhet till att vi kommer att se fler beslut av detta slag, det vill säga att asylsökande som antingen inte har rätt till asyl eller redan fått avslag ändå får möjlighet att stanna kvar i landet. Ett växande skuggsamhälle av illegala invandrare brukar förr eller senare driva fram sådana beslut.

  Problemet här, utöver att lögner belönas och en stat inte upprätthåller sina egna lagar, är att amnestier fungerar som magneter för nya vågor av asylsökande. Det mönstret är historiskt belagt, också i Sverige.
  I teorin bör därför en sådan amnesti följas av en omfattande systemomläggning så att incitamenten att söka sig till amnestilandet en gång för alla elimineras.

  I Sveriges fall skulle det innebära sådant som helt stängda möjligheter till spontanasyl från ett tredje säkert land, totalt stopp för all anhöriginvandring som inte uppfyller kraven på att ha bostad och garanterad försörjning. Vidare vad gäller integrationspolitiken: tydliga begränsningar för bidragsförsörjning, ej förhandlingsbar utvisning vid allvarliga brott, krav på arbetsinsatser för försörjningsstöd och i sin förlängning uppskärpta krav på medborgarskap med kunskaper i svenska språket och samhället.

  Dessvärre tyder ingenting på att vare sig den här amnestin eller de ofrånkomligt kommande amnestierna skulle leda till någon sådan systemändring. För det krävs det att maktpartier som S och M vill ta ett ansvar för inte bara sitt maktinnehav utan för landet, och följdenligt också att de vägrar låta migrationspolitiken styras av småpartier.

  Svara
  • Om något har ett förslag på viktigare valfråga är jag idel öra!

   … skall bara ta mig ur fosterställning först; det kan ta några timmar.

   Svara
 25. Jag skiter fullständigt i hudfärgen och andra etiketter. Jag vill ha en statsminister som är välutbildad, som har arbetat med vanligt arbete minst tio år, som är Sverigevän, ser längre än näsan räcker, som är mattekunnig, kan dra slutsatser” om vi gör så – blir det så”, som kan samarbeta även med andra länder men inte ge upp det vi uppfattar som svenskt, som kan se bakåt vad som blev fel…som lyckas få ihop en regering av de bästa av de bästa…

  Nä, nu kräver jag för mycket. Det blir väl en stolle som varken ser, hör eller bryr sig om det svenska folket och landet.

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Det finns ingen sådan statsministerkandidat bland våra partiledare. Det finns en svetsare, en major och sex broilers. Det är bara att välja…

   Svara
   • Vill bara säga att jag har inte klickat ner dig. Klickar alltid upp om någon besvärar sig att svara – om det inte är hot och liknande.

    Svara
    • Jan

      /  12/05/2017

     Tack, Elina. Jag förstår det. Jag räknar heller inte in dig i det där drevet. Du håller dig nog för god för det.

     Svara
 26. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
  • Olof

    /  12/04/2017

   Um, hur räknar han då? De män som hängts ut har ju i de flesta fall haft många offer på sitt samvete, och räknar man med alla som förmodligen _inte_ orkar hänga ut samma män så, kanske en faktor på minst 2-4, då kan man räkna med att varje tafsare har kanske 40-80 st på sitt samvete. Då skulle det räcka med runt 2000 st för att med lätthet täcka in hela den gruppen.

   Sedan är det naturligtvis så att inte alla som blivit utsatta har yttrat sig. Man kan misstänka att åtminstone hälften av kvinnorna blivit utsatta på ett eller annat sätt, vilket, om vi räknar med ett medeltafsande på 60 per tafstare, skulle innebära runt 80k tafsare. Vilket sedan hamnar runt 1.5% av männen.

   Och 1.5% låter som det hamnar rätt nära prevalensen av människor med rätt grava sociala avvikelser som inte bara ligger bakom tafsande utan rätt mycket annan brottslighet.

   Svara
   • Senior

     /  12/04/2017

    Lysande Olof.

    Lägg därtill att dessa män lever upp till feminismens bild av män, och håller man med om den bilden torde sannolikheten vara hög att du är just en sådan man. -Vilket i sin tur borde göra att de dras till den miljön där de får förståelse för sitt beteende.

    Vi på normala män har ingen förståelse för den typen av beteende och stävjar det omedelbart, och har så alltid gjort (Social uppfostran, den av feminismen så utskällda metod de kallar mobbing). Vägrar personen anpassa sig efter våra sociala regler, ja då lämnar den vårt umgänge, blir feminist och ”normkritiker” istället, så de kan fortsätta bete sig som svin.

    -Självspelande piano, som alla auktoritära ideologier.

    Svara
 27. Jan

   /  12/04/2017

  Medierna lämnar inte trygga PK i första taget. Inte ett ord om etnicitet. Inte ens om bruten svenska. Vad tror ni? Är det etniska svenskar som ägnar sig åt den här särskilt utstuderade kriminaliteten mot våra äldre och svaga?

  https://www.expressen.se/kvallsposten/liga-harjar-i-sydsverige-tranger-sig-in-hos-aldre/

  Svara
 28. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
  • Johan A

    /  12/04/2017

   Haha! Kul att en skriver i ett inlägg att Pocket Shop är ett privat företag och får göra som de vill. Javisst – så länge de inte har fler manliga chefer än kvinnliga för då jävlar ska det krävas kvotering med argument att företagen måste ta sitt ”ansvar” mot patriarkatets förtryck av den stackars ”svaga kvinnan”.

   Svara
 29. Frida Gustavlin

   /  12/04/2017

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6834109

  Rekordlåg ungdomsarbetslöshet.

  ”Samtidigt ökar klyftan på arbetsmarknaden mellan de som har och de som saknar en gymnasial utbildning.”

  Så trots goda tider ökar segregationen, och att säga att avsaknaden av en gymnasial utbildning är problemet låter ju vackert, bara att ge dem en gymnasieutbildning så är saken ur välden.

  Går man till rapporten får man lite tydligare besked.

  ”På senare år har andelen inskrivna arbetslösa ungdomar som varit inskrivna utan arbete i mer än sex månader ökat.”

  ”Även andelen inskrivna arbetslösa med arbetslöshetstider på 12 månader har ökat, detta hos såväl ungdomar som äldre. I oktober 2012 hade 18 procent av de inskrivna arbetslösa ungdomarna inskrivningstider på 12 månader eller mer. Samma månad 2017 är den andelen 24 procent. Bland inskrivna arbetslösa 25-64 år har andelen med inskrivningstider på 12 månader eller mer samtidigt ökat från 40 till 45 procent.”

  Det är alltså en tredjedel så många som nu är långtidsarbetslösa jämfört med 2012.

  ”Utvecklingen förklaras åtminstone delvis av att en växande andel av de inskrivna arbetslösa tillhör grupper som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Som beskrivits tidigare saknar exempelvis en betydligt högre andel av de inskrivna arbetslösa idag en gymnasieutbildning.”

  Så det vi alltså kan räkna med när vi jämför 2018 med 2024 är att ungdomsarbetslösheten kommer gå upp. Vi har en enormt stor grupp utomeuropeiskt födda utan gymnasieutbildning mot fortsatt lägre infödda som kommer sägas vara mellan 18-25. Lycka till.

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Väldans snack om gymnasieutbildning hit och dit. Det egentliga problemet är ett helt annat. Nämligen importen av okvalificerad arbetskraft (flyktingar) från tredje världen. Fast det talar herr direktören tystare om. Arbetsgivarna skiter i gymnasieutbildningar. Det är yrkesutbildningar de är intresserade av. Fast det är klart, kan du läsa och skriva svenska har du större chans till ett jobb än andra. Är det det de menar med gymnasieutbildning?

   Svara
   • Rikard

     /  12/04/2017

    Hej.

    Gymnasiet har yrkesutbildningar. Det ”skiter” som du skriver inte arbetsgivaren i.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  12/04/2017

     Visst. Men det är snarare i betydelsen ”utbildningsnivå” politikerna använder frasen. Med en gymnasial yrkesutbildning kommer du långt dock. Där är vi överens.

     Svara
     • Senior

       /  12/04/2017

      Jan:
      ”Arbetsgivarna skiter i gymnasieutbildningar”

      Jan en minut senare:
      ”Med en gymnasial yrkesutbildning kommer du långt dock.”

      På tal om att vända kappan…….. 😂

   • x

     /  12/04/2017

    @jan
    Menar du på fullt allvar att ”de nyanlända” inte är så högutbildade som Löfven lovat.
    Att påstå att herr Löfven ljugit eller har fel är som att svära i kyrkan.

    ”När Stefan Löfven pressades om den höga arbetslösheten bland utrikes födda följde en märklig utläggning. Många av dem som har sökt asyl i Sverige är högutbildade, slog statsministern fast. Andra har gångbara yrkesutbildningar i bagaget. Sedan finns det ”några som har låg utbildning”.”
    https://www.expressen.se/ledare/en-direkt-forvanskning-av-verkligheten/

    Rebecca Uvell sågar SVTs nyhet om högutbildade flyktingar
    https://nyheteridag.se/rebecca-uvell-sagar-svts-nyhet-om-hogutbildade-flyktingar/

    Svara
    • Jan

      /  12/04/2017

     Löfvén har ljugit. Precis som de flesta andra politikerna. Oavsett kulör. Det är ingen nyhet direkt.

     Svara
 30. Ivar L

   /  12/04/2017

  Vet inte om denna delats tidigare. På ett sätt vill jag inte dela detta. Man vill ju helst inte låtsas om att detta är framtiden. Titta på kartan:
  http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/

  ”Sweden’s population (8% Muslim in 2016) could grow to 31% Muslim in the high scenario by 2050, compared with 21% in the medium scenario and 11% with no further Muslim migration.”

  Även om vi stänger gränserna är alltså var tionde muslim i Sverige (vilket verkar lågt med tanke på att det är 8% redan idag) om tre decennier. Vilken islaminriktning dessa människor väljer beror nog i hög grad på hur vi behandlar moskéefinansiering och fundamentalistiska föreningar, SUM, Ibn Rushd e.t.c. Lönar sig fundamentalism så blir det fundamentalism vi får även om den är förklädd till ”integration”. Eftersom många dessutom verkar gå på M:s bluff om att de numera för strikt ”immigrationspolitik” och S är totalt opålitliga kan vi dessutom se fram emot minst 20% muslimer 2050. Det kommer ju ju att bli svängdörrar vid gränsen.

  Får Qatar, Saudiarabien, Muslimska Brödraskapet och kompani det inflytande de uppenbarligen söker så är det tack och go’natt för Sverige. Läs Houellebecqs bok Underkastelse, ungefär så kommer det att bli. Typiskt nog skriven av en fransman, det enda land som idag har större andel muslimer i Västeuropa än Sverige.

  Svara
  • Jans

    /  12/04/2017

   Shit, kolla tillväxttakten 2010-2016 i artikeln. Den muslimska befolkningen i Europa växte med 25% på bra 6 år!

   +5 miljoner på sex år, ungefär ett Danmark med muslimer på mindre än ett decennium.

   Svara
 31. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
 32. Jag undrar varför Fröken Assholesonline tror att transpersoners röster inte räknas?

  Svara
 33. MiT

   /  12/04/2017

  När man inte förstår att just detta område är det som skapar problemen inom de andra områdena. Eller åtminstone förstärker problemen kraftigt

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Sima har förlorat. Därav bitterheten. Invandringen blev eller blir aldrig den framgång hon förväntat sig. Hon har också tecknat in sig för hårt för att kappvända. Vilket många andra gör för fulla muggar nu. Från höger till vänster. Kaxigheten och rasiststämplandet har minskat i omfång.

   Svara
 34. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
  • Jan

    /  12/04/2017

   Nej, Fru Flumma. Den ene är okänd för allmänheten, den andra är en stor medieprofil. Fru Flumma tänker med …..

   Svara
   • x

     /  12/04/2017

    @jan
    Tummen upp från mig för en koncis kommentar!
    Hehe, nu börjar du komma upp samma höga klass på dina kommentarer som vi andra högermän/nyliberaler.
    Du lär dig, tydligen har det lönat sig att vara kvar på detta forum trots alla motgångar.

    Svara
  • Pelle2

    /  12/04/2017

   Och Virtanen och Timell var kvinnor då med Ostens sätt att resonera.
   Nu har ju dessutom den så kallade kulturprofilen också blivit uthängd med namn och bild.
   Tror nog att Osten får slipa på sina radikalfeministiska teorier innan hon gör ett nytt försök

   Svara
   • x

     /  12/04/2017

    @Pelle2
    Feminister = kvinnor enl. Osten?
    I så fall stämmer hennes påstående.
    Jag är dock osäker om Timell kallade sig för feminist.

    Svara
 35. Mjölner

   /  12/04/2017

  Uppriktigt sagt, jag finner knappast någon menig att diskutera svensk politik. Då, ”De som egentligen har hand om det”, inte finns i Sverige, vare sig på parti eller riksdagsnivå. Dessa personer finns (enligt min uppfattning) i EU:s och FN:s organisationer, affärsvärlden och bankerna. Jag tycker politikerna agerar som kasperdockor. Dockor som styrs medelst trådar uppifrån. Det är sju partier som sprattlar i takt och ett åttonde som försöker komma med i pjäsens handling med olika krumbukter. Media kan med godtycke byta och placera Kaspers och den Ondes roller på de olika dockorna under spelets gång, beroende på vem som råkat snubbla på värdegrunden eller uttalat sig rasistiskt. Enda nöjet som återstår blir att häckla klavertrampen och det hejdlösa flummet. Min värdegrund sviktar betänkligt.

  Svara
  • Så sant som det var skrivet!
   God Natt gamla Sverige!

   Svara
  • Senior

    /  12/05/2017

   Ja, Sverige har ju till och med skrivit in EU medlemskap i grundlagen….

   Svara
 36. MiT

   /  12/04/2017

  *https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/1566304086794654/?type=3*

  Svara
 37. Pether

   /  12/04/2017

  http://www.friatider.se/krav-p-skoluniform-f-rbjuds-i-sverige

  I Sverige är det tydligen olagligt att försöka förbättra skolresultaten. Allt för att man rasera samhällets grundstenar.

  Svara
 38. Mjölner

   /  12/04/2017

  Katerina är verkligen en vagel i ögat på värdegrundsmederna, etablissemanget och svetsargänget. Den kvalitet som försämrats är väl i så fall den som fanns hos inköpsavdelningen på Pocket Shop. Har alltid gillat Katerina.

  Svara
 39. MiT

   /  12/04/2017

  Weldons språk avslöjar henne, hon är ertappad med fingrarna i syltburken

  Svara
 40. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
 41. Gorby

   /  12/04/2017

  Rasmus Dahlsted har varit på MÄN Stockholms mansmöte #Allamän och delar med sig av sina intryck.

  ”Män måste stå upp för manlighet
  Någon gång under seminariet på ABF-huset hör jag för mitt inre öra Ireen von Wachenfeldts beramade replik ”män är djur”. Senare på kvällen ser jag ett filmklipp där bläckfiskhannar, för att ha en chans att reproducera sig, härmar bläckfiskhonor. von Wachenfeldt kan ha rätt i så motto att de stockholmska männen liknar de mångarmade blötdjuren.”
  https://ledarsidorna.se/2017/12/rasmus-dahlstedt-man-maste-sta-upp-for-manlighet/

  Svara
 42. MiT

   /  12/04/2017

  Svara
  • Jans

    /  12/05/2017

   Har ju hänt att jag framförallt köpt julklappsböcker där. Det blir det inget med i år.

   Svara
 43. Frida Gustavlin

   /  12/04/2017

  Kulturnyheterna på SVT levererar. Först ett superpeppigt långt jätteviktigt obligatoriskt #metoo-reportage, sedan en självhyllning till SVT iom valet av julvärdar. Ankdam, närå. Sedan en kort blänkare av en film, och avslut med lite mer #metoo…

  Svara
  • Mjölner

    /  12/04/2017

   @Frida G. Vi som är vakna har genomskådat SVT och vet att de kör på allvar, vi blir inte lurade. Det är det sovande folket som drabbas. Fyrans trams kan ingen ta på allvar. Beklämmande när reklamen visar sig vara de seriösaste inslagen.

   Svara
 44. I Danmark, där man vågar nämna sådana här saker om än lågmält, så finns det hela vårdhem bara för handikappade invandrarbarn. Detta pga att ärftliga svåra sjukdomar är 4 – 6 ggr vanligare hon muslimska invandrare. Förklaringen fick jag på min tid lära mig redan i 3 eller 4 årskursen: Inavel är emot naturen, och det straffar sig.Ingen religion gör dig immun mot genetiska defekter. Gregor Mendel var pionjären, och längre fram Darwin. Vidare har tabeller över olika länders genomsnittliga IQ väckt raseri hos den vänster som styrs av ideologiska dekret – men om GENOMSNITTLIGA IQ hos befolkningen i landet S—a är 70 – vilket räknas som kognitivt funktionshinder och berättigar till hjälp i Sverige – sp skulle enbart detta räcka för att förklara vissas invandrargruppers problem med att lära sig sbenska, ett yrke, lagar och regler och allt annat. Bristande impulskontroll, oförmåga att inse följderna av sina handlingar, att skilja på rätt och fel, och kanske värst, bristande empati och inlevelseförmåga i andra människors känslor. Vi sätter alltså massor av överåriga särskolebarn att läsa in gymnasiekompetens när de inte kan läsas eller skriva svenska – eller ens kunna läsa och skriva ens på sitt hemlands språk. Men är man tillräckligt vänster, och tar ett politiskt beslut, så rättar sig verkligheten efter detta.

  Artikel hämtad från Vi Online. Publicerad: 1999-06-24 00:00:00 [Nu borttagen från webben?]
  NÄR GIFTEMÅL BLIR HANDIKAPP
  Invandrarbarnen är klart överrepresenterade bland de svårt handikappade barnen. Det visar undersökningar från specialskolor i flera europeiska länder. En huvudorsak tros vara att det inom flera invandrargrupper är vanligt med giftermål mellan nära släktingar. Det som av tradition binder samman familjerna kan också bli ett allvarligt problem.
  – Frågan är oerhört känslig, men den får inte tystas ner, säger Denho Özmen, som arbetar med handikappfrågor i svenska skolor.
  Av Stig Edling foto: Ditte Bjerregaard

  ”I mitt hemland bör man inte umgås med handikappade. Då riskerar man att själv få ett handikappat barn!”
  Det säger Farah, som kom till Sverige för femton år sedan. Hon föddes i en liten by i Turkiet för 36 år sedan. Som traditionen bjuder gifte hon sig med sin kusin. Hon födde en son och en dotter. Sonen, som är femton år, är gravt utvecklingsstörd och dottern, som är tolv år gammal, är döv.
  Sonen går i en särskola, medan dottern går i en skola för döva barn.
  I det längsta försökte Farah dölja sina barns handikapp. Hon skämdes. Hon hade dragit skam över familjen. Ett handikappat barn sänker familjens status och ekonomiska värde.
  – Vem vill gifta in sig i en familj som föder handikappade barn, detta är Allahs straff, säger hon.
  Denho Özmen är assyrier och arbetar som konsulent vid Statens Institut för handikappfrågor i skolan. Han vet vad Farah talar om. I Sverige har under senare år antalet invandrarbarn med svåra handikapp ökat oroväckande snabbt. Förklaringarna till den här snabba ökningstakten kan vara flera. Flyktingar från krigförande länder kan ha påverkats genetiskt som en följd av bombningar. I många utvecklingsländer vaccineras heller inte alltid barn mot typiska barnsjukomar som till exempel röda hund.
  – Men vi tror att förekomsten av äktenskap inom familjen i vissa invandrargrupper är en huvudorsak, säger han.

  Camilla Stoltenberg är en norsk genetiker. Hon har i en doktorsavhandling från 1998 visat att risken att få missbildade och handikappade barn är dubbelt så stor om föräldrarna är nära släkt med varandra.
  – Pakistanier som inte är nära släktingar föder heller inte fler handikappade barn än andra grupper. Det har vi kunnat konstatera i vår undersökning, säger Camilla Stoltenberg.
  Hennes studie omfattade just pakistanska invandrare i Norge och hon fann att över 40 procent av tradition gifter sig med en nära släkting.
  – Det är särskilt turkar, pakistanier, assyrier och kurder som gifter sig inom den egna släkten. Genom att låta en son eller dotter gifta sig med en kusin eller en annan nära släkting kan föräldrarna hålla samman familjen och säkra sin egen ålderdom, berättar Denho Özmen.

  Explosiv ökning i Danmark
  Journalisten Line Vaaben Juhl vid Berlingske Tidende i Köpenhamn konstaterar i en artikel att det i Danmark har skett en explosiv tillväxt av invandrarbarn med svåra funktionshinder. Hon har ringt runt till landets specialskolor och fått till svar att 40 procent av barnen vid dessa skolor har invandrarbakgrund. Antalet invandrare i relation till den danska befolkningen är bara 7-8 procent.
  I Köpenhamn har antalet specialskolebarn ökat med 4 procent medan antalet invandrarbarn i samma skolor sedan 1992 ökat med 21 procent. Det finns skolor för utvecklingsstörda i Danmark där utvecklingsstörda invandrarbarn ökat med över 50 procent under senare år. Barn med svåra eller flera handikapp ökar dessutom mest.
  Experter som Berlingske talat med pekar på just ingiften som den kanske främsta orsaken till den kraftiga överrepresentationen av handikappade barn.

  1996 ledde chefspsykologen Erik Magius en EU-finansierad undersökning i tre EU-länder. Undersökningen slår fast att invandrare i Spanien, Storbritannien och Tyskland föder betydligt fler handikappade barn än genomsnittet i respektive land. Även här misstänkte man att äktenskap inom familjen troligen var en huvudförklaring.
  I Sverige, liksom i Danmark, känner man dåligt till de här problemen. Det finns ingen säker statistik, men en rundringning till särskolor och olika kommuner visar att handikappade invandrarbarn i Sverige är minst lika överrepresenterade som i Danmark.
  Ungefär 10 procent av den svenska befolkningen lider av någon form av funktionshinder. Handikapputredningen har visat att gruppen som drabbas av mer omfattande funktionshinder utgör drygt 1 procent av totalbefolkningen.

  En undersökning våren 1997 i Malmö särskolor (för utvecklingsstörda barn) konstaterade att 46 procent av eleverna hade invandrar- och flyktingbak- grund. I hela Sverige går drygt 6 000 barn i särskola. Färsk statistik slår fast att mellan 30 och 40 procent av dessa barn har utländska föräldrar.
  På landets dövskolor är det likadant. Närmare 40 procent av eleverna vid Manilla, en skola för hörselskadade i Stockholm, är invandrare.
  Vid Östervångsskolan i Lund har 30 procent invandrarbakgrund.
  – 1992 hade vi 70 elever, varav 3-4 elever hade utländskt ursprung. Idag har vi 103 elever och 30 elever har utländska föräldrar. Det betyder att invandrarbarnen svarat för hela ökningen under 90-talet och det är mycket oroande, säger skolans rektor Christer Fleur.
  I Botkyrka utanför Stockholm bor många assyrier och turkar. Av gammal tradition är äktenskap inom släkten vanligt förekommande i dessa grupper. En undersökning, gjord av läkaren Elisabeth Fernell, visar att det i Botkyrka finns relativt sett 50 procent fler handikappade barn än i landet i övrigt.
  – Jag hittade påfallande många syskon med svåra handikapp i Botkyrka och det visar att det är frågan om en genetisk disposition, där båda föräldrarna varit anlagsbärare till funktionshindret, säger Elisabeth Fernell.
  Etniska turkar i Sverige kommer i stor utsträckning från en liten landsortsstad som heter Kulu. Många i den gruppen har släktband med varandra.
  – En undersökning skulle visa att antalet handikappade barn i den här gruppen som härstammar från Kulu är ovanligt högt, berättar en turkisk man, som själv kommer från byn.
  Han vill vara anonym eftersom han förstås är medveten om att frågan är känslig.
  Den norska genetikern Camilla Stoltenbergs undersökning ledde till en våldsam debatt i Norge. Hon anklagades mer eller mindre för rasism. Och när Line Vaaben Juhl från Berlingske tar kontakt med företrädare för kommuner och specialskolor möts hon av stor oro.
  – Det här är alldeles för känsligt att diskutera offentligt, är ett vanligt svar.

  Denho Özmen däremot tycker att frågan är alldeles för viktig för att gömmas undan.
  – Att inte lyfta fram och diskutera känsliga frågor som kusinäktenskap är en form av omvänd rasism, säger han.
  Den svenska synen på funktionshinder skiljer sig avsevärt från många andra kulturers. I Sverige behöver vi inte skämmas för barn med funktionshinder, istället gör vi allt för att underlätta handikappade barns uppväxtvillkor. Bland turkar, assyrier, pakistanier och syrier ser man däremot ofta ett barns funktionshinder som ett Guds straff, vilket i sin tur leder till synsättet att det är familjen och inte samhället som bör vårda och hjälpa barnet.
  – Dessutom höjer ett välskapt barn familjens status, medan ett barn med funktionshinder sänker familjens status, säger Denho Özmen.
  Konsekvensen blir att många invandrarfamiljer i det längsta försöker dölja att de har ett handikappat barn. Asad Ahmad, som arbetar som pedagogisk konsult i Köpenhamn, berättar om en mycket nära vän i Pakistan, vars bror har ett svårt ryggmärgsskadat barn. Först efter tolv år kunde den goda vännen berätta för Asad att det finns ett handikappat barn i familjen.

  Denho Özmen vill hellre föra en öppen debatt om riskerna och konskevenserna av äktenskap med nära släktingar. Han hänvisar till den omfattande diskussionen kring omskärelse av unga kvinnor. Just den debatten har lett till att unga invandrarkvinnor numera i högre utsträckning säger nej till könsstympning.
  – En öppen debatt om äktenskap mellan nära släktingar kan på sikt leda till ökad kunskap hos den yngre generationen invandrare och det i sin tur bör få till följd ett färre antal skadade barn, säger Denho Özmen.
  Enligt svensk lag får syskon inte gifta sig med varandra. Äktenskapshinder föreligger också om man är släkt med varandra i rakt upp-och nedstigande led, det vill säga föräldrar, barn och barnbarn.
  Halvsyskon får heller inte gifta sig med varandra, men dispens kan ges av regeringen.
  Kusiner och sysslingar kan således gifta sig med varandra enligt svensk lag. Giftermål mellan till exempel en brorsdotter och hennes farbror är också möjligt i Sverige.
  Av kulturella skäl är emellertid giftermål mellan släktingar ovanliga i Sverige, medan kusinäktenskap och sysslingäktenskap är vanliga i vissa invandrarkulturer.
  Alla människor bär på sjukdomsgener och inom en familj är risken därför stor att familjemedlemmarna bär på samma sjukdomsgener. Det är när båda föräldrarna är bärare av samma sjukdomsgen som risken ökar att deras gemensamma barn drabbas av sjukdom.

  Text: Stig Edling [länken verkar inte fungera längre?]
  URL: http://vitidningen.episerverhotell.net/templates/ArticlePage.aspx?id=3302
  Copyright © Tidningen Vi

  Svara
  • G

    /  12/05/2017

   http://archive.is/cdsfG

   Sparade artikeln.

   Svara
  • Olof

    /  12/05/2017

   Oavsett hur vanligt det är på hemmaplan är risken väldigt hög att situationen förvärras här. Kombinationen klanlojalitet och reglerna kring äktenskapsmigration gör att ett av de kvarvarande sätten att hjälpa klanmedlemmar hit kommer att vara just giftermål så är det naturligtvis ett väldigt tryck att genomföra dessa äktenskap.

   Det är nog ett regelverk där jag anser man bör låsa ner möjligheterna för att förbättra assimilationen. Kanske man till och med skulle behöva så drakoniska begränsningar som att äktenskapsmigration inte skulle tillåtas i ankommande och andra generationen för att sänka pressen till tvångsgifte.

   Svara
 45. © LÄKARTIDNINGEN 2009-02-17 nummer 8
  »Låt inte några patienter med t ex ADHD gömmas i en beteckning som vår kultur kallar en kultursjukdom«
  Elisabeth Fernell docent, överläkare, neuropediatrik, Mariestad/Skövde och Stockholm
  När det finns misstanke om att barn och ungdomar har utvecklingsrelaterade problem, som tex beteendeproblem, koncentrationssvårigheter och/eller inlärningssvårigheter, måste en åtgärd alltid vara att utreda barnets kognitiva förutsättningar. I dag finns omfattande kunskap om kognitiva funktionsnedsättningar; den kunskapen måste få komma patienterna till del. Vuxenpsykiatrin och allmänmedicinen måste vara lyhörda för svårigheter och symtom som kan signalera kognitiv problematik.

  Läkartidningen nr 35/1998 ELISABETH FERNELL, docent, överläkare, barnkliniken, Huddinge sjukhus.
  Demografiska faktorer påverkar förekomst av svår mental retardation Är ingifte en faktor att räkna med också i Sverige? Förekomsten av svårt förståndshandikapp (SMR) har i svenska studier visat sig vara cirka 3/1 000 barn. I länder där konsangvinitet (ingifte) är vanligt förekommande är prevalensen högre. För att se om konsangvinitet också skulle kunna vara en faktor av betydelse i Sverige studerades prevalensen av SMR hos barn i en förortskommun till Stockholm med stor andel invånare av icke-europeiskt/icke-nordamerikanskt ursprung. Förekomsten av SMR var 4,5/1 000 barn, dvs 50 procent högre än den förväntade. Demografiska faktorer bör därför beaktas vid planering och fördelning av resurser till medicinska, psykologiska, sociala och pedagogiska habiliteringsinsatser.

  Förekomsten har i svenska studier visat sig ligga på ca 3/1 000 barn (IQ <50) [2, 3]. I utvecklingsländer finner man en betydligt högre prevalens. I en studie från Pakistan av Yaqoob var prevalensen 2–3 gånger högre [4]. I den studien diskuterades betydelsen av konsangvinitet (ingi
  ELISABETH FERNELL docent, överläkare, barnkliniken, Huddinge sjukhus.

  Klicka för att komma åt 18189.pdf

  Svara
 46. x

   /  12/05/2017

  Svara
 47. x

   /  12/05/2017

  Svara
 48. x

   /  12/05/2017

  Svara
 49. x

   /  12/05/2017

  Svara
 50. x

   /  12/05/2017

  Svara
 51. x

   /  12/05/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  12/05/2017

   Lena Mellin i Aftonbladet stöttar Bali i hans slutsats och lade även till att det just nu är ”en dånande högkonjunktur”. Hon skriver även följande:
   ”Men det finns fortfarande ungdomar som har problem med att få jobb. Det gäller dem som inte gått ut gymnasiet, har nedsatt arbetsförmåga eller är födda utanför Europa.”
   http://archive.is/FaMqW

   Svara
   • Senior

     /  12/05/2017

    Jag skulle tro att ”inte gått ut gymnasiet” är ungefär detsamma som att ”vara född utanför europa” i de flesta fall.

    Svara
 52. G

   /  12/05/2017

  ”Pocketshop kallar sina kunder för troll – men vill gärna ha deras pengar…

  Som författare älskar jag mina läsare. Jag älskar att möta er, att prata med er, att lyssna på era tankar om mina böcker. Jag älskar att föreläsa på bibliotek (trots att jag inte bjuds in till så många numera). Jag älskar att signera mina böcker till människor som uppskattar det jag skriver. Jag får brev och mejl från hela Sverige från mina läsare. Ni skriver till mig på Facebook, Twitter, Instagram och privat. Det värmer. Därför blir jag nu helt chockad när inköpschefen på Pocketshop kallar läsare för ”troll”.”
  http://katerinamagasin.se/pocketshop-kallar-sina-kunder-troll-men-vill-garna-ha-deras-pengar/

  Svara
 53. G

   /  12/05/2017

  ”Det bisarra är att inte förstå vilket högt pris alla vi utanför åsiktskorridoren tvingas betala

  Jag skrev en replik på Lars Lindströms märkliga text i Expressen idag. Dock fick jag besked att man inte tar in repliker, så jag publicerar den på mitt eget magasin.

  ”Hej Lars. Du har en stor och välbesökt plattform och lyfter varje månad generös lön för ditt tyckande. Du är fortfarande övertygad om att just dina åsikter är korrekta, bra och nyttiga för Sverige. Du anser dig ha mandat att bestämma vem som är dålig, och klassa den personen som inte håller med dig som ”högerextrem” eller till och med som ”nazist”. Du uttrycker därefter i din senaste kolumn förvåning över att ”det bisarra är när de mest högljudda kan påstå att de är åsiktsförtryckta

  Som välavlönad skribent i en stor mediakoncern kan du kanske inte föreställa dig hur det känns att inte ha ekonomisk trygghet. Jo Lars, åsiktsdiktatur är det när en författare tas bort från bokhandlare, när hejarop uppstår när en föreläsare förlorar uppdrag, när lärare förlorar sitt jobb, när en journalist får sparken för att just inte tycka som du – utan en tanke på att även dessa personer är människor, med hyra att betala, barn att ta hand om. Jag själv har varit krönikör på Expressen i många år, men kallas nu ”omstridd debattör” och det är fritt fram att kalla mig lite vad som helst, med målsättningen att ta hedern av mig. Du kanske inte kan sätta dig in i hur det känns att förlora uppdrag, att bli smutskastad, förtalad (av bland annat sådana som du själv på en rikstäckande plattform) och misstänkliggjord? Du har ingen aning om vad det kostar en privatperson i Sverige i dag att vara ”högljudd”. Du själv tycker om att använda barn och utsatta som bilder i dina texter, men är samtidigt märkligt oempatisk när det kommer till dem som faktiskt blir utfrysta, mobbade och förnedrade av det etablissemang du själv tillhör, när de lyfter frågor om orättvisor, övergrepp, maktmissbruk och förtryck av de medborgare som med sina skattepengar bidrar till att landet fortsätter att fungera.(forts)”.
  http://katerinamagasin.se/det-bisarra-ar-att-inte-forsta-vilket-hogt-pris-alla-vi-utanfor-asiktskorridoren-tvingas-betala/

  Svara
 54. G

   /  12/05/2017

  ”Kyrkan vill ordna killmiddagar för anställda

  – Det handlar om att få män att samtala om attityder och beteende. I bästa fall blir det en förändring kring schabloniserat tänkande och hur man pratar med varandra, säger Kenneth Nordgren, kyrkoherde, i Umeå.

  Under #larmetgår har anställda på räddningstjänsten runt om i landet berättat om vad de fått utstått på arbetsplatsen. Brandchefen i Umeå Lars Tapani blev chockad över berättelserna.

  – Vi har planerat tidigare att träffa våra kvinnliga anställda, men nu kommer ju självklart fokus att ändras på det mötet. Det här är viktigt för allihop. Det är inget speciellt för vår bransch. Det här gäller hela samhället, säger Lars Tapani brandchef Umeå kommun.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kyrkan-vill-ordna-killmiddagar-for-anstallda

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2017

   Chefer är av överlevnadsinstinkt ofta opportunister. För att föregå kritik så tillmötesgår de ofta de här grupperna. Med det inte sagt att jag inte tycker att kvinnliga anställda, precis som manliga, ska behandlas anständigt. Jag kan dock notera att personalärendena tycks ha ökat lavinartat sedan präst blev ett kvinnoyrke. Av någon anledning…

   Svara
 55. Jan

   /  12/05/2017

  Hanne Kjöller om åsiktskorridorer. Många söker gemenskapen i att tycka lika. Få vågar tycka olika. Påminner mig om att det finns en åsiktskorridor också här. Den som tycker olika (oftast bara jag, dessvärre) får ofta tummen ner istället för tummen upp. Kanske skönare då att finna värmen och gemenskapen i korridoren. Jag antar det.

  Jag kan i alla fall glädja mig åt att Rickard numera tycks dela min kritik av (åtminstone delar av…) nyliberalismen i Sverige. Jag ska dock inte ta till mig äran av det – det har han säkert kommit fram till själv. Men i alla fall, alltid något…

  https://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/i-sverige-finns-det-bara-plats-for-en-asikt-i-taget/

  Svara
  • Lövet

    /  12/05/2017

   Och koftan värmer gott?

   Svara
   • Jan

     /  12/05/2017

    Vill jag inte påstå. Det är nog varmare i korridoren antar jag.

    Svara
  • Pelle2

    /  12/05/2017

   Det kan inte vara så att många av oss som kommenterar här inte delar dina ideologiska ståndpunkter och därför ger dig en tumme ner eller direkt skriver en motkommentar ?
   Så är det i alla fall för mig jag skiter i vad andra tycker utan skriver enbart mina åsikter.

   Åsiktskorridoren handlar för övrigt om att förtrycka alla åsikter utom de egna i ett försök att tysta åsiktsmotståndarna. Jag försöker inte tysta dig utan tycker naturligtvis att du skall få uttrycka vad du känner. Det innebär dock inte att jag kommer hålla med dig i allt vilket är en annan sak.
   Du verkar ju däremot tycka att vi skall stryka dig medhårs för annars förtrycker vi dig.

   Är ju också patetiskt hur du nu slickar röv på Rikard bara för att han delar en av dina åsikter.
   Tidigare ansåg du inte att det var värt att bemöta hans argument eftersom han inte delade din syn på saker och ting.
   Själv tycker jag jättebra om Rikard nu precis som tidigare eftersom jag anser att han är förnuftig i sitt sätt att resonera. Detta oavsett att vi inte delar alla åsikter.

   Svara
   • Jan

     /  12/05/2017

    Slickar röv? Tycker du att det är ett lämpligt språkbruk om en annan forummedlem? Jag tycker bara att det är en framgång att Rickard vågar uttrycka åsikter som skiljer sig från det förutsägbara. Sådant gillar jag.

    Svara
    • Pelle2

      /  12/05/2017

     Ja, det är ett lämpligt uttryck för vad du sysslar med Jan.
     Om du inte gillar någons åsikt så slänger du nedsättande epitet på dom men om dom gillar något som du gillar så är samma person helt plötsligt toppen.

     Du verkar ha ett omättligt behov av att få dina åsikter bekräftade och blir djupt förorättad när vi andra inte delar dina visioner om det socialistiska paradiset och annat.

     Du får köpa att många av oss som kommenterar här inte är socialister precis som vi accepterar att du är en socialist. Kan du inte hantera det får du väl sluta hänga här.

     Och det är ju löjligt att skriva att man ”vågar uttrycka en annan åsikt”.
     vad kan hända mer än att någon skriver något elakt ? Det händer ju inte speciellt ofta att någon är direkt elak heller. Det är ju inte sällan du själv som står för sådant.
     Mig har du kallat för obegåvad och obildad bland annat men inte fan blir jag speciellt ledsen eller upprörd för det. Det är ju så ni vänstermänniskor brukar debattera…

     Svara
    • Trollanalysen™

      /  12/05/2017

     @jan
     TROLLVARNING!
     Du är ett riktigt troll.
     Nu försöker du med ”härska genom att söndra” som är en välkänd trollteknik.
     Analys: trollet @jan försöker skapa motsättningar på detta forum genom att berömma skribenten Rickard bara för att trollet tror då att ni andra ska ge er på honom.
     Förut ”gick” trollet runt på detta forum och försökte provocera alla, när det inte lyckades, så provar hen en helt ny taktik.

     Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/05/2017

    Kanske dags att ändra den devis som pryder ingången till aulan i universitetshuset i Uppsala.

    ”Tänka fritt är stort men tänka lika är större.”

    Svara
    • Jan

      /  12/05/2017

     Fyndigt Frida! Det finns åsiktskorridorer överallt…

     Svara
  • Senior

    /  12/05/2017

   Det Rikard skrev och ”höll med om” är nog något som de flesta kan hålla med om, då han preciserade problemen till annat än ”nyliberalism”.

   Även jag håller med i den punkten.
   Att det privata får vinsten och det offentliga tar förlusten vet jag dock för lite om nyliberalism för att avgöra om detta stämmer ideologiskt.

   I övrigt håller jag även med Pelle2 ovan.

   Svara
   • Jan

     /  12/05/2017

    Säkert. Det är en stor grupp som tycker lika här. Det var det jag ville uttrycka med min kommentar. Att du inte håller med mig om också det tar jag också för givet.

    Svara
  • Rikard

    /  12/05/2017

   Hej.

   1) Eftersom stavfel är viktiga: Rikard, utan ‘c’ (ty man skall unna sig att vara småaktig ibland; det är bra för peristaltiken sägs det)

   2) För vad det är värt: jag opponerar mig mot hybridformer av ägande delat mellan stat och privat. Det är mycket svårt att undvika svågerpolitik, jäv och liknande även vid upphandling av tjänster, och det är inte i min erfarenhet ovanligt att kommuner och andra offentliga uppköpare skriver avtal med för den privata aktören i princip garanterad vinst.

   3) LOU används ibland för ren obstruktion och kan avsevärt fördyra upphandlingar.

   4) Den tiden när kommun’ skötte allt själv var inte heller bra; pampar och svågertillsättningar precis som idag.

   Det är (bland annat) därför jag vill ha en minimerad stat både på nationell och lokal nivå, med klart avgränsade ansvarsområden och med maktdelning inbyggd i statsapparatens stomme, samt en konstitutionsdomstol och beslutande folkomröstningar vad gäller politikers förslag om dessa kräver ökade utgifter eller ökade befogenheter/ansvarsområden – om jag skall hålla mig så kort det bara går.

   Det är i skenet av detta jag ständigt värjer mig för att bli tilldelad det Kainsmärke ‘nyliberal’ verkar användas som – det stämmer helt enkelt inte.

   En personlig passus om principer: individer i system där individen själv inte kan utsättas för konsekvenserna av sina beslut, själv inte bär kostnaden och inte utsätts för risk fattar dåliga beslut – oavsett om det gäller företag eller partier eller länders administration. Titta på det gamla franska systemet med sinekurer t ex. Beteendet är dock mycket vanligare i partier och staters byråkratier då de kan ge sig själva undantag från att ställas till svars – Maud Olofsson och Nuon? (Norr)bottniabanan? Kallax? Karolinska sjukhuset/institutet? Hur det gick till när delar av lokaltrafiken i Stockholm lades på entreprenad? Socialdemokraternas och LO:s propagandaimperium?

   Ett system måste konstrueras så att möjligheten för ‘ryggen fri’ endast finns genom att göra rätt – den som kan koka ner det till en formel lär få ett Nobelpris i Norge.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  12/05/2017

    En bra början vore att återinföra ämbets-och tjänstemannaansvaret så politikerna åtminstone kan påföras ansvar för rent brottsligt beteende.

    Svara
 56. G

   /  12/05/2017

  ”Därför är svenska intresset för #metoo störst i världen

  Sverige är det land där flest personer sökt information i samband med metoo-rörelsen.

  – Det handlar om engagemang och att vi känner en möjlighet att påverka, säger mediestrategen Brit Stakston.

  Grannländerna Norge och Island ligger på tredje respektive fjärde plats när det gäller sökintresset kring metoo-kampanjerna. En skillnad tror Brit Stakston ligger i mediers roll i de respektive länderna.

  – Den digtala feministiska rörelsen fanns redan där och blev sedan matchad av traditionell media, som har haft en jätteviktig roll för att det skulle växa, säger Brit Stakston.”
  https://www.svt.se/nyheter/darfor-ar-svenska-intresset-for-metoo-storst-i-varlden

  ”Tora Rydelius: Det finns en fördom om att kvinnor ljuger

  – Det finns en fördom om att kvinnor ljuger när de berättar om övergrepp, att man väljer att tro på mannens historia och inte kvinnans, säger Tora Rydelius som står bakom instagramkontot 1337likes.

  Hon menar att maktstrukturer i samhället gör att kvinnors vittnesmål om sexuella övergrepp generellt sett tillskrivs lägre trovärdighet än mäns.

  – Det finns en anledning till att det kallas rykten och ryktesspridning och inte vittnesmål och historier när kvinnor berättar, säger hon.

  Luis Lineo från organisationen Män för jämställdhet tror att skillnaden mellan män och kvinnors uppfattningar om sanningshalten i vittnesmålen delvis kan förklaras med att män som grupp inte blir utsatta på samma sätt som kvinnor.

  – Om man tillhör gruppen som utsätts för övergrepp ser man orättvisan medan gruppen som utsätter kanske inte ser den på samma sätt. Vi män behöver bli bättre på att vara lyhörda och empatiska och lyssna in de historier som berättas, säger Luis Lineo.”
  https://www.svt.se/nyheter/tora-rydelius-och-luis-lineo-om-metoo

  ”45 procent av svenska män tycker me too-uppropen är överdrivna

  – Jag är så trött på män som saknar förmågan att se utanför sitt eget perspektiv utan bara känner att har de inte upplevt det så finns det inte, säger Ulric Jansson, feminist och föreläsare.

  – Det är ett manligt fenomen – man ögnar igenom något och anser sedan att man kan ha en åsikt. Frågan är hur många män som verkligen har läst igenom de här vittnesmålen. Man borde tvinga dem att läsa igenom varje vittnesmål – sen kan man ställa frågorna om det är överdrivet eller en häxjakt på män, säger han.

  Ulric Jansson tror att förklaringen i att så många män tycker att kvinnornas vittnesmål är överdrivna bottnar i oförmågan att se strukturen där de själva är normen.

  – Dessa män saknar den empatiska förmågan att se något annat livsperspektiv än sitt eget, för de har aldrig tvingats att göra det. De kan helt enkelt inte sätta sig in i hur det kan vara att vara kvinna.

  – När man öppnar locket och ett så här uppdämt raseri släpps ut, kan det upplevas som väldigt läskigt. Men att ens påskina att kvinnor utnyttjar #metoo som ett sätt att hämnas är så osmakligt, det är att avväpna hela rörelsen.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/45-procent-av-svenska-man-tycker-metoo-ar-overdrivet

  Men Tora, Luis och Ulric, bara ibland ska man stå på kvinnans sida…

  #jagärhär-aktivister försvarar sexualbrottsling och attackerar offret
  https://toklandet.wordpress.com/2017/10/12/jagarhar-aktivister-forsvarar-sexualbrottsling-och-attackerar-offret/
  https://toklandet.wordpress.com/2017/10/14/det-kryper-i-mig/  Svara
  • Jan

    /  12/05/2017

   Män får tydligen inte ha något eget perspektiv! Bra att veta…

   Svara
  • G

    /  12/05/2017

   Hittar ej nu, men minns att MiT iaf nämt Ulric i något blogginlägg tidigare och att han (om jag minns rätt) är aktiv i Fi, det borde i så fall SVT ha med, men det är väl inte så viktigt för neutrala SVT…

   Svara
  • G

    /  12/05/2017

   ”– Det finns en fördom om att kvinnor ljuger när de berättar om övergrepp, att man väljer att tro på mannens historia och inte kvinnans, säger Tora Rydelius

   Hon menar att maktstrukturer i samhället gör att kvinnors vittnesmål om sexuella övergrepp generellt sett tillskrivs lägre trovärdighet än mäns.”

   ”Man spelade in när kvinna erkände lögn om våldtäkt – kvinnan fälls i hovrätten”
   http://www.dagensjuridik.se/2016/05/man-spelade-nar-kvinna-erkande-logn-om-valdtakt-kvinnan-falls-i-hovratten
   http://archive.is/LLqGR

   Dessa förbannade maktstrukturer asså…

   Svara
  • Johan A

    /  12/05/2017

   Tja, det kan ju vara så att eftersom all statistik visar att det är kvinnor som ljuger om våldtäkt och så blir det svårt för en kvinna som anmäler att bli trodd. Om man lever i tanken att det är män som våldtar och därför misstänkliggör man alla män måste man väl också förstå att eftersom det är kvinnor som ljuger om att ha blivit våldtagna blir alla kvinnor misstänkliggjorda? För det är kvinnor som ljuger om det. Bara kvinnor. Det visar statistiken.

   Svara
 57. Jan

   /  12/05/2017

  Här håller jag med Tomas Tobé. Den här typen av brott retar mig särskilt. Att det handlar om utländska ligor framgår egentligen bara av sista raden: ”Den som bryter sig in hos en äldre försvarslös person ska sättas i fängelse eller utvisas.” Personligen skull jag tänka mig tuffare åtgärder än så dock.

  https://www.expressen.se/debatt/stoppa-brottsvagen-mot-sveriges-gamla/

  Svara
  • G

    /  12/05/2017

   Nja, Tomas. Såhär: Den som begår brott ska i alla fall som det är möjligt utvisas, med förbud att återvända. Inte: ”hejdå, men kom ihåg att du är välkommen om 10 år igen!” Ja, brott mot äldre känns alltid lite extra, så är det utan tvekan, det är ynkligt. Men det är inte bara dessa brott som ska kunna resultera i utvisning, alla brott måste börja göra det i mycket större utsträckning än i dag. Sluta lalla runt och börja utvisa fler, trött på svenska snällheten mot brottslingar som genom sitt handlande med tydlighet visar att det inte är så viktigt att få stanna eller vara i Sverige.

   Svara
 58. G

   /  12/05/2017

  ”Spottade gruppvåldtagna tjejen i munnen: Männen i Fittja berättar i förhör att hon var torr när hon sög av

  När den gruppvåldtagna kvinnan tvingades suga av en av männen var hon torr i munnen. En av de andra männen, som penetrerade kvinnan bakifrån, hjälpte då till. Han spottade kvinnan i munnen så att hon sedan kunde fortsätta suga av en av de andra misstänkta våldtäktsmännen. Det framgår av förhör i polisens förundersökningsprotokoll.

  I en del av förundersökningen där polisen förhör en av de misstänkta männen berättas att kvinnan var torr i munnen när hon sög av en av männen. Samtidigt blev hon penetrerad bakifrån av en annan man. Den mannen, som penetrerar bakifrån, bestämmer sig för att ”hjälpa till” med att lösa problemet med torr mun.

  ”Öppna din mun sa han och sen så öppna hon sin mun och han bara spottade såhär han ba här kommer spottet så spottade han in i hennes mun” och att efter det ”så började hon suga av igen”, berättar en av männen i förhör.”
  https://nyheteridag.se/spottade-gruppvaldtagna-tjejen-i-munnen-mannen-i-fittja-berattar-i-forhor-att-hon-var-torr-nar-hon-sog-av/

  Svara
  • Melmac

    /  12/05/2017

   Vilka jävla as! Borde koka lim på dem!

   Svara
  • Bara fem åtalade?

   Svara
  • Rikard

    /  12/05/2017

   Hej.

   Den som anser att samtliga män som deltog inte skall avrättas äger ett moraliskt ansvar att ange varför det är en god gärning att de får leva.

   Den som anser att de skall fängslas på visstid eller livstid äger ansvaret att förklara varför det är ett gott bruk av resurser, och varför det är bättre att spendera tiotals miljoner kronor per person för denna förvaring, än vad dessa resurser annars kunde använts till.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hmm. En utmaning.
    Det enda jag kan komma på är någon variant av The Dirty Dozen (det lär komma efterföljare till IS-Daesh) följt av livstids utvisning.

    Svara
 59. G

   /  12/05/2017

  ”En kvinnlig nämndeman i Västsverige har polisanmälts för våldtäkt. Kvinnan ska ha haft ett sexuellt förhållande med en så kallad ensamkommande flyktingpojke på ett boende, rapporterar GP.

  Kvinnan ska även ha varit politiskt aktiv men lämnat uppdraget i en kommunal nämnd en vecka innan polisanmälan.

  – Är man under utredning av polisen ska man inte vara i tjänst, det är partiet väldigt tydliga med. Men hon är naturligtvis oskyldig tills det att hon eventuellt döms, säger den kommunala partiordföranden till GP.”
  http://www.friatider.se/kvinnlig-n-mndeman-anm-ld-f-r-v-ldt-kt-p-ensamkommande

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2017

   Den där pojken är dock förmodligen ingen pojke utan en ung man. Vilket säkert kommer att komma fram under en eventuell rättegång. Där lönar det sig nämligen att ljuga åt andra hållet… Hoppas dock att hon får avgå i alla fall. Högst olämpligt beteende.

   Svara
  • .

    /  12/05/2017

   Det enda vi kan vara säkra på är att hon inte är från SD för då hade hon och hennes familj funnits på alla löpsedlar med namn och bild.

   Svara
 60. G

   /  12/05/2017

  Svara
 61. G

   /  12/05/2017

  Sjukskrivna chefredaktören på AB, Sofia Olsson Olsen, får värme av Strandhäll och Advokaten ❤ …

  Hahaha, säger Annika, hon som slutade rösta (M) bl.a. pga Hanif. *okej*.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/05/2017

   Bimbominister Strandhälls kvinnosuperkraft räcker förhoppningsvis till fler etablissemangskvinnor.

   ”Jag finns här som kvinna” är i sammanhanget en ungefär lika passande kommentar som att jag finns här som vit och rasren.

   Bra att veta att Strandhäll och dubbelnollan är bästa bästisarna, alltid mysigt när ansvarig utgivare tillika chefredaktör för en av landets största tidningar är så där lite extra bra kompis med maktens företrädare, fräscht.

   Svara
   • Jag tycker mig ha märkt att vänsterkvinnor som sjukskriver sig för hat (dvs inte det egna hatet, utan andras) kan delta i program som ger arvoden, skriver inlägg och till och med böcker som ibland blir bestsellers. Åtminstone förr räknades det som försäkringsbedrägeri. Man får mat och hyra betald av FK medan man författar, och sedan kammar man hem vinst av sina alster. Man får ju sjukpengen för att man tillfälligt saknar arbetsförmåga – inte för att FK och staten tycker synd om dej för du mår dåligt och vill muntra upp dig med lite betald semester.som plåster på såren. Men trots allt är svenskarna det sjukaste folket på jorden, trots sjukvård, hygien, livsmedelskontroll, vaccineringar osv – och trots att vi nästan är de som lever längst. Ute i naturen är det de sjuka djuren som dör först

    Svara
 62. Pelle2

   /  12/05/2017

  Hörde på Morgonpasset som diskuterade Pocketshops hantering av katerina Janouch böcker.
  Då inledde Hanna Hellqvist med att rakt ut påstå att Janouch är rasist.
  Hon tog inte upp något som styrker det utan sa det bara rakt ut. Sedan är det frågan om hon fick en bassning av någon för hon avslutade med att säga att hon inte är en rasist…

  Var ju också kul att dom hyllade marknadschefen på ocketshop som dom menade inte vek ned sig för dom som har kommenterat saken på sociala medier. Hon stod upp mot detta menade dom och tyckte att det var modigt och nydanande.
  Det är inte speciellt modigt att säga sig vara för invandring i stor skala idag och att ge sig på dom som tycker tvärtemot. Det är sådan som Janouch som förlorar uppdrag för att hon bojkottas av ”de goda”. Godhetsapostlarna sitter skönt i värmen.

  Svara
  • G

    /  12/05/2017

   Jag säger då det. Jag fattar verkligen inte hur det kan anses hederligt och helt okej att hålla på som Hanna. Våldtäktsman, rasist, nazist, barnmisshandlar, oavsett vad det nu är som någon blir anklagad för att vara så måste man kunna backa upp en sådan allvarlig anklagelse. Det låter ju som någon sa åt Hanna som sedan ändrade sitt uttalande. Någon borde ladda ner avsnittet och editera ihop så man endast hör när Hanna går igång om detta så man slipper höra hela, kanske även tipsa Katerina eller public service granskarna på twitter. Men misstänker att detta möjligen *försvinner* och inte kommer finnas med när det läggs ut på SR:s sajt, det har ju hänt förr med andra ”misstag”. Så det förblir kanske bara du och andra som lyssnade ”live” som hörde detta.

   Nu sa ju inte Hanna att Katerina är rasist av misstag, kommer hon påstå det kan hon ju försöka lura någon annan. Men efter ett ”misstag” för några veckor sedan gick det såhär, klipp klipp *borta*…

   ”Ekot namngav Virtanen av misstag

   Ekots lördagsintervju råkade namnge Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen av misstag. Programledaren reagerade direkt i studion och nu är sekvensen bortklippt.”
   https://www.medievarlden.se/2017/11/ekot-namngav-virtanen-av-misstag/

   Men från SR:s sida anser man ju säkert att det är mycket allvarligare att namnge Virre än rasistanklaga Katerina i direktsändning 🙂

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/05/2017

    Det var väl rätt av Hellqvist att ta tillbaka sitt hotrasisthat. Alla kan fela. Om jag vore vänsterpopulist så skulle jag börja blaja om strukturerna på SR, men jag låter bli. På samma sätt som den/det som är rasistisk helt naturligt avkrävas på svar borde det vara lika självklart att de som skriker RASIST/RASISM i detalj tvingas besvara hur och på vilket sätt saken/personen är rasistisk.

    Men det är som det är, nuförtiden är nästintill en blinkning med ena ögonlocket ett sexuellt övergrepp, att vara snäll mot kvinnor kan vara dolt antifeministiskt kvinnohat, och rasism att inte bereda plats till en nyligen invandrad en topposition i aktiebolag, avkräva ett miljöpolitiskt partien någorlunda intellektuell konsistens när deras företrädare vägrar ta kvinnor i hand eller som vänsterpolitiker lyfta frågor om hedersförtryck.

    Det är som det är, orden tappar sitt värde och för att få någon effekt skriker alla högre och högre. Vänsterpopulisterna, men även kränkta högerut, hävdar ofta att ord har betydelse, samtalsklimatet visar gång på gång att i de brännande frågorna är saken precis tvärtom. Ord som övergrepp, rasism och kvinnohat betyder snart ingenting.

    Svara
 63. Icke-svensk

   /  12/05/2017

  ”Handbollspelaren står upp för kvinnors rättigheter.”

  Hoppas att hon har tittat filmen, detta är så ”over the top” att även hon borde se att det är väl…jo, over the top.

  Svara
 64. Är Helmerson så dum/naiv som han låter?

  Svara
 65. Svara
 66. x

   /  12/05/2017

  Svara
 67. Stefan Andersson

   /  12/08/2017

  Hon menar att hon vill att alla ska ha samma MÖJLIGHET i samhället. Inte att man ska få vilket jobb som helst enkom p.g.a sexuell läggning, kön eller ursprung. Vilken ärthjärna som helst borde ju begripa detta. Man behöver inte vara vänsterextremist för att tycka det. Man behöver faktiskt inte ens stå på vänster planhalva (själv står jag till höger).

  Svara
 1. Jag vill ha en näthatare som statsminister | Oskar Hagberg
 2. Den moderna feministiska traditionen att plagiera – Otillständig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: