En konsultrapport

En konsultrapport om Sandviken har sett dagens ljus. Igen. Den visar att det är en besk medicin att vänta i Sandviken.

sandvikenrapport.JPG

Resultatet var inte vad man hoppades på. Nä, jag förstår det, den förra rapporten, eller den förra som är välkänd, satte ju ribban liksom? Vad sa den?

sandvikenrapport1.JPG

Jo den sa att Sandviken tjänade en halv miljard per år på invandringen. Året man räknade på var 2012 så idag borde Sandviken ha MINST 3 miljarder extra i kassan. Extra alltså. DN var väldigt stolta över att med FAKTA trycka till alla hatare och dysterkvistar.

I alla fall jag undrar vart de där ca 3 miljarderna har tagit vägen? Vad har man fått för de pengarna? Såna summor måste ju ha gjort enorma avtryck i en liten kommun på bara några få år?

Men oavsett, de där många miljarderna verkar vara borta i alla fall och inte verkar de ha planerat det minsta för nu gäller svångrem!

Konsultrapporten inleder sin gedigna, 95 sidor långa genomgång av ekonomin i Sandvikens kommun de närmaste 12 åren med de mest drastiska konsekvenserna av den ändrade sammansättningen av hur unga eller gamla Sandvikenborna är.

Antingen måste skatten höjas med knappt sex kronor. Eller så måste kommunen skära ned på andra utgifter med ungefär en procent per år under varje år mellan nu och 2030.

Man kan undra över den där rapporten 2014, var syftet egentligen att… lura medborgarna? Vore jag medborgare i Sandvikens kommun skulle jag nog ha ett par ganska arga frågor till de som var ansvariga då och som beställde rapporten. Om det inte är kriminellt att föra en kommuns invånare bakom ljuset på det utstuderade viset, med syfte att ljuga för dem, så borde det vara det… Borde också vara kriminellt att göra som PwC gjorde, skita i att producera en ärlig rapport utan att bara vilja leverera vad som beställts oavsett. För det var väl uppenbart att Sandviken ville ha friserade, alltså oärliga, siffror av politiska skäl.

**********

#jagärhär har fått ett pris!

jag är här får pris.JPG

Vilken sensation att de vinner pris! Jag menar, det är ju jävligt otippat när de som utser vinnarna är med i… #jagärhär!

**********

Så här i #metoo-tider så kallar SVT in det tunga artilleriet för att förklara varför 45% av männen anser att det är överdrivet

metoo.JPG

Det tunga artilleriet i form av en Ulric Jansson som föreläser om jämställdhet. Vilket jag egentligen tvivlar starkt på att han gör men ändå.

– Dessa män saknar den empatiska förmågan att se något annat livsperspektiv än sitt eget, för de har aldrig tvingats att göra det. De kan helt enkelt inte sätta sig in i hur det kan vara att vara kvinna. Jag kan till viss del förstå det – för om du tutar i män att det är ”du som sätter ribban och alla ska förhålla sig till dig” – då blir det en process när man vill bryta det.

Han säger att 45% av männen saknar empatisk förmåga. Logiken säger att han då också anser att de 30% av kvinnorna som också tycker det är överdrivet också de saknar empatisk förmåga.

Om man frågar Flashback så är det sisådär med Ulrics egna empatiförmåga.

Är det överdrivet då? Ja. Finns det inga problem? Jo det finns det, säkert massor. Men skämt, att någon stått för nära en gång 1995 och liknande tillhör inte problemen utan gör tvärtom att det blir överdrivet.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

155 kommentarer

 1. MiT

   /  12/06/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/06/2017

   USA får väl för sjutton ha sin jävla ambassad vart fan de vill, så länge de betalar markhyran, om de nu inte köper loss den. Om det ställer till det för USA:s relationer till arabvärlden är det väl deras problem.

   Vissa bekymmrar sig för att antalet terrorister kan öka. Och, varför lägga sig för dem?

   Svara
   • Ivar L

     /  12/06/2017

    Ulvskogs Palestinaengagemang är fascinerande. Hur kan man vara så extremt engagerad i detta lilla problemland när det finns så mycket lidande överallt i världen? Palestinierna är säkert inte jordens lyckligaste folk men de har skapat en hel del av sina problem själva oavsett om Israel också har skapat problem åt dem.

    Svara
   • Har det inte snackats om ambassadflytten före Trump? Har dimmigt minne av det. Men när Trump gör det skriker alla sig hesa.

    Svara
    • Hittade det nu. 1995 godkände Congress, Jerusalem Embassy Act (Clinton president) att ambassaden flyttades till Jerusalem, Kongressen var ganska enhällig. Undantaget slutade nu och har inte förnyats.

     Svara
     • Rikard

       /  12/07/2017

      Hej.

      Människor som du är propagandaprästernas värsta fiende: långt minne, och förmågan att söka information.

      Det är därför DN, SvT, SR m fl med anspråk på tolkningsföreträde (för de vet ju bättre än vi själva vad vi bör veta; de är ju godkända av (S)taten) kämpat så hårt för att begränsa utgivningsbevis till av (S)taten godkända utgivare.

      Annars kanske folk som du fortsätter gräva fram obehagliga sanningar och fakta, som ett alternativ till propagandan.

      Det blir smått parodiskt, rentav lyteskomik, när man jämför källor från USA med vad av (S)taten sanktionerade media väljer att skriva om.

      Bra gräv.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Jan

       /  12/07/2017

      Rikard: Nu skriver du strunt igen. Dagens Nyheter har ingen som helst koppling till vare sig Socialdemokraterna eller staten. Det är en liberal tidning som ägs av Bonnierkoncernen.

     • Rikard

       /  12/07/2017

      Hej.

      @Jan:

      Jösses, Jan. Det är rena MJ-nivån på dig ibland. Du vet att jag vet att du vet utmärkt väl vad för slags åsiktshegemoni jag syftar på.

      Men så har du inte som jag läst den media-utredning som snart blir lag om din statsminister får som han vill.

      Bättre kan du, Jan.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Senior

       /  12/08/2017

      ”Människor som du är propagandaprästernas värsta fiende: långt minne, och förmågan att söka information.”

      -Ja, och det är därför propagandaprästerna (och dess nyttiga idioter) börjar trolla när saker påtalas, för att ta bort fokus från det.

      Här försöker nu Jan flytta fokus från Jerusalem Embassy Act till Dagens Nyheter.

      Likt putintroll sitter dessa människor och gör vad de kan för att sabotera för att hindra folk att få egna åsikter/insikt och alternativa förklaringar om hur det verkligen ligger till.

      Till skillnad från #jagärhär som dränker de sociala medierna med massutskick och på så vis förstör helt arbetar dessa lite annorlunda, det är endast en person/signatur som sitter och försöker påverka diskussionen åt önskat håll på respektive plattform.

      På Genusdebatten är det Axel Edgren, här är det Jan.
      De flesta människor kommenterar på fler sidor, men av en ”konstig slump” så delar dessa upp sig och ”ansvarar” för ”sin” sida.

      Inflytelseagent eller påverkansagent, hette det förr, innan internet och dessa plattformars tillkomst. -Samma människor som prompt skall ha in politiska (läs socialistiska) ”värdegrunder” i de föreningar och klubbar de infiltrerar utanför internet, vare sig det är en sportfiskeklubb eller en frimärksklubb.

      Glöm inte, Det privata är politiskt!

     • Senior

       /  12/08/2017

      Det mest intressanta i detta är ju att det uppenbarligen var Clinton administrationen som skrev detta till att börja med, han tillhör ju ”den goda sidan”!?

      -Och nu får Trump bära hundhuvudet för att han de facto genomför den politik den goda sidan beslutat.

      Jag känner igen fenomenet, påminner om gråtande miljöpartister som är ledsna för att de är ansvariga för genomförandet politiska beslut de själva inte gillar…..

  • x

    /  12/07/2017

   De som påstår att fredsprocessen och att tvåstatslösningen är i fara är ute och cyklar.

   Ledarsidorna.se 2017-01-24:
   ”USA:s president Donald Trump har öppnat för en flytt av USA:s ambassad till Jerusalem. Aftonbladets Wolfgang Hansson menar att det öppnar för ytterligare kaos med starka reaktioner från bland annat Egypten och Saudiarabien samt att en flytt skulle utmana tvåstatslösningen. Men fanns det någonsin reella förutsättningar?”

   ”Men egentligen dog den redan i samband med att PA, den Palestinska Myndigheten som består av al Fatah, eller gamla PLO, aldrig ratificerade Camp David – avtalet i efterhand. Den dog innan bläcket torkade på pappret.”

   ”Kanske framför allt den viktigaste faktorn – att det palestinska folket aldrig givit Camp David – avtalet sin välsignelse.”

   https://ledarsidorna.se/2017/01/israel-palestina-tvastatslosningen-var-aldrig-en-mojlighet/

   Svara
  • Bo

    /  12/07/2017

   USA fattade beslut redan 1995 om att erkänna Jerusalem som huvudstad samt flytta ambassaden dit. Ett förbehåll var dock möjligheten att skjuta upp flytten med hänsyn till säkerhetsläget. Förbehållet revideras 2 ggr per år, då presidenten genom underskrift skjuter upp flytten. Det har har skett fram till nu (Trump har för övrigt skjutit upp flytten en gång redan), då nuvarande administration uppenbarligen anser att det är dags nu.

   Svara
  • Marita Ulvskog kan också rikligen smörja kråset medan svenska fattigpensionärer och hemlösa svälter –

   Svara
 2. MiT

   /  12/06/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/06/2017

   Någon ska fylla tomrummet efter att Zara Larsson slutat med sitt trams.

   Svara
   • Det och det börjar väl bli lite väl tomt på kolumnister på Aftonbladet och desperata tider…

    Svara
   • Har Larsson slutat med sitt trams?! Det tror jag inte. Det kommer garanterat nåt trams från henne snart nog.

    Svara
    • Frogfish

      /  12/07/2017

     Jag tror Larsson ligger lite lågt nu när hon umgås ganska intensivt (både privat och i jobb) med amerikanska rappare. Tror inte att hon vill sätta ljuset på dessa personer, lite av en karriärkilller isf (musiken….).

     Svara
     • Hon har umgåtts med minst en sådan även tidigare och hans texter var varken feministiska eller för jämställdhet… 😉 Snarare tvärtom, om man säger så. Men hon låg inte lågt. Å andra sidan kan hon ju fått sig en ordentlig tillsägelse av sin manager eller nåt. Det vore ju isåfall djävligt positivt! 🙂

   • Ivar L

     /  12/06/2017

    Bra poäng, hon fyller definitivt samma hjärndöda kvot som Zara L.

    Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2017

   Centerpatisten Anton Gyllensten undanber sig hjälp från Claeson och menar att yttre atribut,kön,sexualitet och religiös tillhörighet inte skall ge varken för eller nackdelar i yrkeslivet utan att kompetens skall gälla,
   https://www.metro.se/artikel/debatt-jag-vill-inte-bli-sveriges-första-svarta-statsminister-på-grund-av-min-hudfärg

   Svara
  • Vic

    /  12/08/2017

   Jag tycker det var bra att hon skrev den där artikeln, av den anledningen att den presenterade hela ”representations-tänkandet” på ett så enkelt och ärligt sätt att precis alla kan se hur absurt det är. Hon gav oss ett öppet mål för vilket jag är tacksam gentemot henne. Nu kanske äntligen en vidare debatt om detta faktiskt kan föras upp till ytan. Inte för att idioti borde behöva debatteras när det finns sunt förnuft att förlita sig till.

   Svara
 3. MiT

   /  12/06/2017

  Svara
  • Kristian

    /  12/06/2017

   Jävla yttrandefrihet!
   Tänk om det fanns någon som ville ta bort den!

   Svara
  • Ivar L

    /  12/06/2017

   Jag tycker Jursitfan skall vara glad över att det bara är en som behöver stå ut, tänk bara hur det skulle vara om det var fler än ”en”. Kanske ett helt gäng med ”hen”?
   😀 😀 😀 😀 😀 😀

   Svara
   • Kalle

     /  12/06/2017

    Jag skulle vilja säga att byter man ut ”man” mot ”en” i tron att man gör något positivt för jämnställdheten, så ska man inte yttra sig om korkade saker som andra häver ur sig.

    Svara
    • Jag tycker det är charmigt- såvida det är en gammal bonde som talar nån utrotningshotad dialekt. Men när det är en PK-tomte som lallar är det en annan sak…

     Svara
 4. Frida Gustavlin

   /  12/06/2017

  Det ser mycket ljust ut för tigerekonomin i Sandviken. De borde redan vara miljardärer sett utifrån utvecklingen från 2000 och framåt.

  År 2000 – ålderspannet 15-65
  Svenskfödda: 21564 (92,5% av befolkningen)
  Utlandsfödda: 1749 (7,5% av befolkningen)
  Totalt: 23313

  År 2016 – ålderspannet 15-65
  Svenskfödda: 18701 (80% av befolkningen)
  Utlandsfödda: 4676 (20% av befolkningen)
  Totalt: 23377

  Svara
  • Kristian

    /  12/06/2017

   Det är nog svennarna som sänker medlet.

   Svara
  • draken

    /  12/08/2017

   Hur stor andel var svenskar av ”svenskfödda”

   Svara
 5. Dreadlock

   /  12/06/2017

  Hej MiT. När du skriver att
  ” Han säger att 45% av männen saknar empatisk förmåga. Logiken säger att han då också anser att de 30% av kvinnorna som också tycker det är överdrivet också de saknar empatisk förmåga.”

  Hur räknar du då ?

  Svara
  • MiT

    /  12/06/2017

   Från svt:
   ”På påståendet ”Jag känner att det är överdrivet” svarar 45 procent av männen att de instämmer helt eller delvis i att me too-uppropen är överdrivna och även 30 procent av kvinnorna.”

   Svara
   • Jag känner att det är överdrivet. Råkar känna några av de som nu efter eoner anklagar och anklagas och min upplevelse var tvärtemot. Blev inte trakasserad och såg inga trakasserier. Blind?
    Så jag saknar empati. Erkänner direkt.

    Svara
    • michael.

      /  12/07/2017

     Om man läser på om hur vittnen och dess vittnesmål färgas och tillrättaläggs efter eget huvud,ska man ta vittnesmål som är över 25år gamla vilka hävdas vara sanning med en stor nypa salt.

     Svara
  • Eftersom de där 30% av kvinnorna har samma åsikter som de 45% av männen som saknar empatisk förmåga på grund av sina åsikter.

   Svara
 6. Dagens Nyheter står för önsketänkande.
  Ett önsketänkande som hela tiden körs över av verkligheten.

  Svara
 7. Ivar L

   /  12/06/2017

  Alltså, tänk egentligen. Såhär enkelt kan det hela sammanfattas:
  ”Innan jag gör det vill jag dock, som tidigare inlägg, poängtera att #metoo olyckligt blandar ihop allt ifrån flörtar till våldtäkter och att vi dessutom måste ha med det faktum att även kvinnor utsätter män för både fysiska närmande som ovälkomna flörtar. Och dessutom finns det i de historier som avslöjats rader med tysta kvinnor på chefspositioner som låtit allt fortgå.”

  Rebecca Weidmo Uvell
  https://uvell.se/2017/12/04/vi-maste-prata-om-kon-flyktingdebatten/

  Om alla dessa parametrar var uppfyllda i #metoo skulle jag nog inte ha sådär jättemycket att kritisera annat än möjligen att det är ofint att antyda någon skuld så att alla fattar vem det är men ändå inte rent ut säga vem det är, vilket varit vanligt.

  Svara
  • ”31 328 extra män, där den stora majoriteten är unga och unga medelålders. Det är en hel stad med extra män.
   […]
   Asylsökande personer oavsett kön har mycket hög sannolikhet att hamna i arbetslöshet och bidragsberoende – endast 50 % av asylinvandrare jobbar minst 1 timme i veckan efter 9 år.
   […]
   Ensamma vuxna män med låg utbildning, bidragsberoende och arbetslöshet. Det är inte skickliga programmerare från Pakistan som flyttat hit för att bygga TV-spel som ingår i den här kurvan. Utan män utan jobb, fru och fast i något sunkigt område där inga svenskar längre bor.”

   Svara
 8. Först visat i SVT – sedan togs det bort. (När nyheten fortfarande är aktuell)

  Svara
 9. Ivar L

   /  12/06/2017

  Ulric Janson säger:
  ”om du tutar i män att det är du som sätter ribban och alla ska förhålla sig till dig”
  Vem är det som tutar i män det menar han?
  Jag har nog aldrig under mitt långa liv fått höra att det är jag som sätter ribban.

  Fast det kanske är det där osynliga magiska Patrarkatet han syftar på. Det liksom sätter ribban och intalar folk en massa saker utan att någon riktigt kan förklara hur det går till utom möjligen Björn Ulvaeus…

  Svara
  • Bamse

    /  12/07/2017

   Precis min erfarenhet också. Om ens fem procent av det foliehattsprat feminister dagligen ägnar sig åt är till hälften sant så är det där patriarkatet skyldigt mig åtskilliga räkmackor.

   Svara
 10. Ivar L

   /  12/06/2017

  Jag kan inte låta bli, måste posta denna en gång för det är så töntigt och apropå min förra post…
  Jo, Björn Ulvaes han håller faktiskt på att få syn på Patriarkatet…

  https://www.svd.se/abba-bjorn-varfor-gjorde-jag-inte-sa-innan-metoo

  Metoo har fått Björn att stanna upp:
  ”Är jag högljudd? Breder jag ut mig? [-] Så här stannade jag aldrig upp och reflekterade över en liknande situation före #metoo.”

  Visst är det fint att han vid 72 års ålder upptäcker att han alltid varit en buffel?

  Men han skönjer också något i dimman. Något han inte sett tidigare:
  ”Jag är övertygad om att strukturerna, som jag alltså ännu inte helt ser tydligt, är av ondo och står i vägen för ett bättre och rikare människoliv.”

  Ni förstår vilken befrielse han kommer att känna när han snart faktiskt kommer att se Strukturerna tydligt och på riktigt. Nästan som frälsning.

  De flesta tycker som han, han har kollat:
  ”Jag pratar med män i min omgivning och de allra flesta är överens med mig.”

  Nu framgår inte om det är underordnade till miljardären som är ”överens”, det kan ju ge viss bias men det är ju alltid trevligt när män är överens. Särskilt om det handlar om så viktiga saker som att de är bufflar men snart skall få syn på Strukturerna.

  Sedan förutspår miljardären att nu har revolutionen inletts:
  ”Jag är nyfiken på det nya som ligger framför oss nu när vi efter tusentals år tar steget in den postpatriarkala eran. Vi som lever i de liberala, sekulära och demokratiska delarna av världen och som inte hindras av kulturella och religiösa motkrafter ska skatta oss lyckliga.”

  Detta skriver han alltså samma vecka som regeringen beslutat att i princip ge grönt ljus till att Sverige skall ha världens största övervikt av unga invandrade män (inte kvinnor) och samma vecka som Pew research förutspår att Sverige kan komma att ha en tredjedel av sin befolkning tillhörande världens mest konservativa och patriarkala religion om några decennier.

  Men ni vet…
  Som alltid när det är revolution:
  ”Här sker revolutionen med full styrka, en ostoppbar lavin, som kommer att förändra samhället i grunden. Nu finns det ingen väg tillbaka.”

  Det finns ingen väg tillbaka. Nä, där kan nog ha rätt i men det som det inte finns någon väg tillbaka från är knappast det han tror utan snarare dess motsats.

  Jisses vilken fåntratt.

  Svara
  • Han får väl göra som den andra Abba-Björn och spola ner en miljon i toaletten åt Feministiskt initiativ. Det kommer säkert kännas skönt.

   Svara
 11. Kalle

   /  12/06/2017

  Porrskådis mobbad till döds av twitter-sjw-fucktards?
  https://hornetapp.com/stories/august-ames-dead/

  Svara
 12. Jans

   /  12/06/2017

  Ja, denna från Katerina delades nog i förra tråden men den är viktig. Jag gissar att den berättar om vad t.ex. Sandviken har att se fram emot.
  http://katerinamagasin.se/next-stop-ronneby-en-man-gar-fram-och-spottar-pa-mig/

  Ronneby må vara ett av de extremare exemplen men jag tror alla som har en relation till någon mindre ort som fått ta emot stor invandring känner igen sig. I mitt fall handlar det om några orter i Mellansverige närheten av ett sommarställe. Något är förändrat i ”känslan” även där. Det är helt enkelt inte samma stad. Däremot har inte min barndomsstad (en stad i 40 000-klassen) genomgått denna tydliga förändring så det är inte likadant överallt.

  Svara
  • Bra att du delade om. Hade missat det. När jag ser den förorten till Stockholm där jag levt i 30 år är förändringen tydlig. Inte till det positiva. Det är inte en känsla utan kall fakta.

   Svara
 13. kompetensregn

   /  12/06/2017

  Har SVT retuscherat bort hela sök-funktionen nu?….. hittar den inte längre. Fast de vill väl förhindra att folk hittar deras fejknyheter och alla riggade låtsatsreportage med afa- ungvänster-kompisarna med namnskyltarna borttagna..

  Svara
  • Första hjälpen

    /  12/07/2017

   Om du klickar på ”om SVT” uppe i menyn på SVT Nyheter så får du upp en ny sida med en sökruta ”Sök på SVT” (det kan vara knepigt att hitta var man ska klicka, för mig fungerade det att klicka på linjen ovanför ”om SVT”).

   Svara
 14. Pelle2

   /  12/07/2017

  OT:
  Anders Gustafsson på Blekinge läns tidning skriver en bra ledare om dom verklighetsfrånvända vänsterpartisterna som tycker att även asylsökande skall ha samma rätt till hälso- och sjukvård som oss svenska medborgare. Annars graderar man människovärdet enligt vänsterdårarna.
  Vart pengarna skall komma ifrån bryr dom sig som vanligt inte om och dom frågar sig heller inte var dom personella resurserna och sjukhusen skall komma ifrån.
  Det är ju en jävla tur att dom dårarna inte sitter i regeringen…
  http://www.blt.se/ledare/jorden-anropar-vansterpartiet/

  Svara
 15. Frida Gustavlin

   /  12/07/2017

  Så #metoo-tåget rullar vidare. Nu är Ulf Malmros anklagad för våldtäkt. Vad vet jag, har det hänt eller inte? Hon har rätt till sin berättelse, han har rätt till sin berättelse – eller snarare, båda har rätt att berätta vad sjutton de vill, och jag har rätt att tro vad jag vill.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/3jJQ4v/ulf-malmros-utpekad-som-valdtaktsman-anmalt-henne-for-fortal

  ”-Men jag har ingen möjlighet att bemöta det här, hon har inte ens polisanmält, och eftersom det är preskriberat får jag ingen chans att ”föra min talan.”

  ”Varför hon nu hänger ut honom som våldtäktsman på nätet vet han inte, säger han.
  – Jag har mina aningar, men det är inget jag vill berätta om. Det får du fråga henne.
  Aftonbladet har varit i kontakt med kvinnan som skrivit inläggen.
  – Jag har inga som helst kommentarer, säger hon.
  – Men jag tycker det är intressant att du som manlig reporter ringer mig och berättar vad jag skrivit i hemliga grupper, i övrigt har jag inget att säga.”

  Inga kommentarer? Hon anklagar en person för ett grovt brott som är preskriberat, men har inga kommentarer, eftersom det är en manlig reporter som ringer. Luktar det manshat?

  ”Han säger att han inte träffat kvinnan på 25 år, men att de sprang ihop med varandra på en branschfest för ett par månader sedan.
  – Då kramades vi, och hon sa att det var kul att ses. Sedan var det inte mer med det.”

  Svara
  • Jan

    /  12/07/2017

   Vad hon säger till pressen är egalt. Hon har ingen skyldighet att svara på deras frågor. Däremot ska hon nog fundera på vad hon skvallrar om på Facebook. Hon kan mycket väl fällas för förtal om det blir rättegång.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/07/2017

    Klart hon inte har någon skyldighet att svara, men det vore så klart smakfullt om hon nu gjorde det. Hon har ju uppenbarligen haft ett behov av att anklaga Ulf Malmros inför massa människor, hon har aldrig polisanmält utan pekar ut honom personligen vid namn.

    Om det bara var så att hon behövde lätta på sitt hjärta ang. det som nu ev. inträffat så kunde hon ha gjort det utan att nämna hans namn. Att hon gör det får självklart konsekvenser.

    Svara
 16. Senior

   /  12/07/2017

  Jag har tyvärr gjort ett enormt misstag gällande mina egna barns uppfostran i sin uppväxt, men med lite tur kan jag påverka mina barnbarn:

  Saknar man språkkunskap kan man inte ta till sig våra lagar och regler.
  Saknar man kunskap om lagar och regler kan man ju inte heller ha något uppsåt att bryta dem.
  Saknar man uppsåt är man ju ingen brottsling.

  http://www.dagensjuridik.se/2017/12/missuppfattade-lag-pa-grund-av-sprakforbistring-hovratten-friar-etiopisk-man-utan-giltigt-ko

  Svara
  • Jag skulle kunna tänka mig en sådan bisarr slutsats i tingsrätten, men hovrätten? Det är allvarligt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/07/2017

    Det finns så klart några giltiga skäl till att slippa straff, endera är man psykiskt sjuk eller så är man förståndshandikappad, alternativt statschef. Att det med normal begreppsförmåga finns utrymme för att inte förstå lagen har jag uteslutit som skäl för straffrihet. Tills nu.

    ”Mot bakgrund av dessa omständigheter och det som i övrigt har kommit fram i målet bedömer hovrätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att X vare sig hade insikt i eller förhöll sig likgiltig till att han inte var berättigad att köra bil bedömer hovrätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att X vare sig hade insikt i eller förhöll sig likgiltig till att han inte var berättigad att köra bil.”

    Så om åklagaren inte kan visa att personen varit likgiltig inför lagen och inte begripit den så slipper man alltså straff? Det ser väldigt ljust ut för Mona Sahlin med andra ord.

    Svara
   • Senior

     /  12/08/2017

    Ja, med detta resonemang fullt ut blir det ju rent kaos.
    Flugornas herre i praktiken.
    Den starkes rätt.
    -Rättsväsendet har nu själva deklarerat att man gör bäst i att ignorera dem fullständigt, och hålla sig fullständigt ovetande om deras dekret om man vill slippa straff.

    Jag borde ha skickat mina barn till gymet istället, så de i sin okunskap om lagar och regler istället kunde försörja sig på rån och inbrott, helt utan uppsåt då de inte varit läskunniga och därmed inte heller läst och förstått vad lagen säger om det.

    -Som jag tidigare sagt; lagar och regler är endast till för de som frivilligt väljer att följa dem.
    Detta börjar visa sig mer och mer tydligt.

    Vi håller på med en nedmontering av välfärden i snabb takt, och innan vi vet ordet av sitter vi i samma sits som de religiösa diktaturländerna i mellanöstern, som faktiskt var helt vanliga, civiliserade länder så sent som på 60-talet.

    Svara
 17. Svara
 18. Jan

   /  12/07/2017

  Du menar deras uppväxt antar jag. Skriver man om språkkunskap är det mer trovärdigt om man själv behärskar grundläggande svenska. Innan jag får 200 neråt-tummar så vill jag påpeka att språkfelet är av väsentlig art, inte ringa. Fråga din gamla svensklärare. Annars skulle jag inte anmärkt på det.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/07/2017

   Då var vi där igen Jan. En normalbegåvad person förstår vad Senior menade men eftersom du ogillar hans åsikter så går du till angrepp på hans språk.
   Vi var ju överens om att vi skulle sluta klaga på språkliga fel så sent som i MIT,s förra inlägg men du kan inte låta bli.
   Om du nu får 200 nedåt-tummar så kanske du skall fundera på varför….
   Jag fick för övrigt också nedåt-tummar när jag tyckte att du skulle sluta vara en besserwisser men jag tål det till skillnad från dig.

   Svara
  • Junior

    /  12/07/2017

   @jan
   Jag tolkar Seniors kommentar som att han uppfostrat sina barn för bra så att de förstått språket och därmed lagen och därför blivit laglydiga vilket man inte har något för enligt domen.
   Det misstaget vill han inte göra om.

   Svara
   • Jan

     /  12/07/2017

    Då vore det ju bättre om han förstod språket själv. Då slapp man göra tolkningar av vad han menar. Eller hur?

    Svara
    • Senior

      /  12/07/2017

     Eller så läser man länken.
     Då förstår man.

     Svara
    • Lövet

      /  12/07/2017

     Det är ju själva fan vad du trollar!

     Svara
    • Senior

      /  12/07/2017

     ”En gammal klassisk härskarteknik är just att fokusera på något ovidkommande i s f att diskutera det som är det väsentliga.
     Ex vis när Stefan L. skulle förklara sig om Transportstyrelsen; då började man diskutera när den och den hade får information (vid vilken tidpunkt) och började bolla med siffror – allt för att kollra bort fakta.”

     -Signaturen Qvintus

     http://iotakt.se/kann-ingen-sorg-goteborg/

     Svara
 19. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • Senior

    /  12/07/2017

   Avgränsat till Sverige motsvaras väl detta lite av presstödet.

   Svara
 20. Historiska röster om Sandvikenrapporten:
  http://tino.us/2014/06/rapport-om-sandviken-invandring-lonsam-finstila-om-stat-och-landstingens-kostnader-exkluderats/
  ”Är jag verkligen tvungen att förklara för DN att man inte bör exkludera stat och landsting när man räknar på invandringens samhällsekonomiska kostnad? ”

  https://hagwall.wordpress.com/2014/06/01/siffertrixarna-i-sandviken/
  ”Det gjordes ingen undersökning av hur mycket svenskfödda i samma åldersgrupp skickade in i kommunens kassa. Men redan av förvärvssiffrorna, 81% för svenskfödda, 59% för utlandsfödda, ser man det är mycket mer.
  […]
  [Uppdatering: jag har nu fått en länk till rapporten. Den anger att 2774 var i arbetsför ålder, helt ok gissning alltså. Den anger också att 59% förvärvsarbetar, vilket enligt rapporten blir 1660 stycken. Men: det är bara 1334 av dessa som faktiskt uppbär förvärvsinkomst. Det innebär 48%(!)”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=5890744
  (16 juni 2014)
  ”Lokalpressen gjorde sin läxa och kom med nya artiklar som refererade kritiken mot rapporten. Men riksmedier som Expressen och Dagens Nyheter har inte gjort det. ”

  http://staffandanielsson.blogspot.co.uk/2016/04/sandviken-tjanar-12-miljard-pa.html

  Svara
  • Finns det något i detta samhälle längre som inte löses med mera genus?

   Svara
 21. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • Jan

    /  12/07/2017

   Allt det där är bluff. När det kommer till kritan vill de flesta kvinnor ta ut maximalt av föräldraförsäkringen. Det är det här som är kruxet med feminismen. De vill både äta kakan och ha den kvar samtidigt.

   Svara
 22. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • Tittarsiffror? Hur mycket pengar är det i ”industrin”?

   Årets världsmästerskap i handboll. Finalen sågs av tio miljoner i 183 länder.
   (http://www.francehandball2017.com/en/world-championship-2017-all-the-numbers-31195)

   Fifa 2014. Finalen sågs av en miljard människor jorden runt.

   Handbollsspelare har helt klart förtjänat att få minst 1% av vad fotbollsspelare får!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/07/2017

    Handbollsherrarna har ungefär 1500 besökare per match i den inhemska elitserien, damerna ligger någonstans kring 500. Sporten syns i princip aldrig på dumburken. Intresset är ungefär lika lågt som för vilken annan lagsport, undantaget herrarnas fotboll och ishockey. Om handbollskarlarna nu vill dela lika med kvinnorna, låt det vara så. Men att denna socialistiska fördelningsprincip skulle gå att applicera på fotboll där intresset mellan kvinnor och män knappt går att räkna ut med en multipel om antalet fingrar på båda händerna är bara löjligt. Damfotboll är uppenbarligen lika ointressant som handboll.

    Svara
    • Försöker du på något sätt påstå att allmänintresset och därmed sponsorernas intresse att betala för att synas på något sätt påverkar spelarnas förhandlingsläge när det gäller lön?

     Vilken absurd tanke!

     Svara
 23. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
 24. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/07/2017

   Högskoleutbildade i vad? Om man ser till de utbildningar som leder till statusjobb är det fortfarande en hel del män. Att sjuksköterska, förskollärare och kulturpedagog numera är högskoleutbildningar påverkar knappast familjebildningen där kvinnor söker partner uppåt på statusstegen. Den kvinnliga dominansen på humsidan påverkar inte heller. Möjligen att fler kvinnor läser till jurister.
   Vissa verkar tro att alla högskoleutbildningar leder till samma status och meriter till samma jobb.

   Svara
   • Jan

     /  12/07/2017

    Högskoleexamen är status i sig. Oavsett löneläge. Det är klart att det blir förändringar i familjebildningen när två tredjedelar av de med högskoleexamina är kvinnor.

    Svara
    • Inte säker på det: det är inte självklart att ”status” betyder samma sak för samhälle, män, kvinnor, arbetarklass, medelklass …

     Tydligt verkar i alla fall vara att i ett land där utbildning inte automatiskt ger tio gånger så hög lön, så är utbildning inte detsamma som status för män, sett från kvinnors perspektiv.

     Svara
     • Jan

       /  12/07/2017

      Tro det eller ej; allt värderas inte i lön. En lärare har till exempel högre status än en industriarbetare även om läraren har lägre lön. Social status bestäms av en rad faktorer. Inte enbart lön.

     • Olof

       /  12/07/2017

      Intressant. Jag skulle själv säga att lärares status är rätt snabbt sjunkande, delvis på grund av utbildningens låga krav, form och innehåll. Och skulle undra om inte de flesta industriarbeten idag kräver högre kunskapsnivåer och prestationer än vad lärarutbildningen erbjuder…

      … efter det att Rickard blev fd. lärare så kan jag inte påminna mig att jag sett speciellt många som erbjudit något sorts skimmer av status alls…

     • Frida Gustavlin

       /  12/07/2017

      Status är ett flexibelt begrepp. Kör alla Mercedes-Benz så sjunker så klart statusen för detta bilmärke. Utbildningar som är lätta att komma in på har lägre status, det är inte svårare än så.

      Kvinnor dominerar redan på många högstatusutbildningar, och trenden pekar på att denna dominas kommer öka. Vad händer då? Kvinnor väljer ofta partner med högre ekonomisk och social status än dem själva, var ska de hitta sina karlar? Väljer de en Afghan utan utbildning eller blir de per automatik så att fler kvinnor väljer en lesbisk relation med möjlighet till insemination? Kanske. Vi får se.

     • Skeptisk

       /  12/07/2017

      @Olof. Jag har arbetat nästan 20 år som lärare och numera även jag fd. Min utbildning i naturvetenskap var dock mot forskning, inte mot lärare. Det märks när man pratar med andra lärare som gått lärarhögskolan. Nivån är inte lika hög. Nu har jag bytt bransch till industri. Då är det bra att ha läst ”riktig” naturvetenskap. Sen är pedagogik efterfrågat i industrin. Att kunna förklara, internutbildning, instruktioner. Skulle rekommendera fler bra lärare att vidga sina vyer på arbetsmarknaden. Skulle även tvinga skolan att komma in i matchen om man vill ha någon vettig undervisning i matte och naturkunskap.

  • Olof

    /  12/07/2017

   … fler kvinnor som spenderat mer tid i arbetsmarknadsprogram aka vuxendagis…

   … som t.ex sociologi på ett indoktrineringsläger som SU… intet sagt om den här specifika forskaren, det finns naturligtvis undantag.

   Svara
  • En annan sak av samma författare:
   https://figshare.com/articles/Trends_in_childlessness_among_highly_educated_men_in_Sweden/5531842
   ”In this study, I examine how the field of study, sex ratio in educational institution, and income are related to the likelihood of childlessness among highly educated men over thirty birth cohorts (1945-1974). I find that men with technical oriented education, and men with lower incomes, are more likely to remain childless and that this pattern is consistent across cohorts studied.”

   Statistik i rapporten stämmer med andra siffor: 20% av männen får aldrig barn. Intressant nog gäller detta även _inom_ gruppen högutbildade.

   ”With respect to degree length, men with shorter degrees are less likely to be childless
   compared to men with 3-5 year degrees. Contrary to expectations of local partner market
   constraints, men graduating from male-dominated institutions are less likely to be childless and
   men graduating from female-dominated institutions are more likely to be childless.
   […]
   either men are not interested in forming childbearing unions with the available women, or women’s preference for highly educated men is weak (or has weakened over time
   […]
   men who studied at majority male universities were more likely to become fathers, as did men who studied shorter degrees.
   […]
   The results of this study could suggest that higher education for men in itself is not an indicator of greater desirability on the partner market. Rather, men with higher income and men from some fields of study may be more interested in having children or are more attractive to women. Higher income appears to be a more valuable resource in the partner market than a higher education in itself.”

   Skulle gärna vilja se motsvarande studie men med ”status” i stället för ”utbildning.” Där torde sambandet vara linjärt.

   Svara
   • Lövet

     /  12/07/2017

    Alphas will be alphas – and very few of them will study social sciences…
    …and none will get even close to gender studies…

    Svara
    • Rikard

      /  12/08/2017

     Hej.

     Den här skall in som ett svar till Jan:

     Din ‘status’ kan inte diskuteras utan gemensamma definitioner och parametrar. Det är viktigt att känna till det när det gäller språkliga, sociala, begrepp som status.

     Till skillnad från ‘status’ ger högre inkomst större frihet, om inte inkomsten görs till en del av statusen förstås.

     Språket är svårt, särskilt för de som vågar röra sig till nivåeerna över simpel stavning och grammatik (det som på engelska ibland kallas ‘look-upable facts’, lätt nedlåtande då vem som helst kan slå i lexikon).

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     PS Skallm an lek as pråkpo lis skal lma ng öra de tm eds til. DS

     Svara
     • Jan

       /  12/08/2017

      Rikard, du verkar ha en lite uppblåst bild av dig själv. Som vore du forumets lärare. Det är lite synd tycker jag för obegåvad är du inte. När det gäller språket så har jag sagt att jag inte bryr mig om småfel men tar mig friheten att påpeka konsekventa horrörer som ”stadsminister” eller grava grammatiska fel. Men eftersom det inte uppskattas får jag väl upphöra med det då.

     • Rikard

       /  12/08/2017

      Hej.

      Jan, du får göra vad f*n du vill, rent ut sagt.

      Det ser dock en smula fånigt ut när det enda du kommenterar är ett språk- eller stavfel; särskilt när det är av sådan art att det inte påverkar begripligheten.

      Tro inte att jag inte stör mig på stavfel, satsradningar, stympade stycken, avsaknad av stor bokstav eller skiljetecken – eller ‘teh horror’ – anglicismer.

      Det är bara det att jag för en inre kamp för att låta bli att rätta min omgivning när den säger eller skriver ”mig” istället för ”jag”, för att ta ett exempel.

      Så kan vi lägga ner det här med srpåkplois och hålla oss till sak? Vad tyckte du om mitt funderande om status?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 25. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • Olof

    /  12/07/2017

   Korkskalle? Fån? Fjant? Skatteslösare? Kan erbjuda alla möjliga ord om hon behöver en bra titel.

   Svara
 26. Mjölner

   /  12/07/2017

  Bland statsministerns alla uppdrag som säpochef, regeringschef, socialdemokratiska partiets ordförande, landsfader och riksclown tillkommer nu titeln BATIKHÄXORNAS HALLICK nu när de Iranska afghanistanerna troligen får stanna. Moratorium myglum et absurdum.

  Svara
 27. Dreadlock

   /  12/07/2017

  ”….. #jagärhär…med stort civilkurage balansera kommentatorsfälten och motverka hat och hot, har utsetts till årets initiativ 2017…”

  Omskrivning : Ja grattis då anti-trollbrigaden som är aktiva mot fullständiga idioter som är enbart ute för att trolla er fram och baklänges. Här borde ni nämna att idiottroll tillhör en absolut minoritet , som det egentligen bara är att scrolla förbi inläggen på alla kommentatorsfält som finns. Och de finns ej mer. De har spruckit sönder av ren nonchalans.
  Men säg mig #jagärhär , nu när ni har byggt en rörelse enbart på dessa troll, har ni er egen integritet i behåll ? Var går gränsen till hat ? Eller hot ? I en virtuell anonym verklighet ?

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  12/07/2017

   är väl som vanligt
   Godtycke och att skydda sina egna

   Svara
 28. Pelle 2

   /  12/07/2017

  Lite mera godis från flyktingextremisterna i Vänsterpartiet:
  Den migrationspolitiska talespersonen i Vänsterpartiet, Christina Höj Larsen,skriver i dagens SVD ett inlägg där hon menar att alla ensamkommande flyktingar som kom till Sverige 2015 skall omfattas av en allmän amnesti.
  Det var ju precis det man visste skulle inträffa när sossarna vek ner sig för MP och genomförde beslutet att de som studerar på gymnasiet skall få stanna.

  Självklart var det bara en början för flyktingextremisterna. Om S viker ner sig igen så kommer dom med all säkerhet kräva fri invandring också…

  https://www.svd.se/regeringen-riskerar-gora-tusentals-unga-papperslosa

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/07/2017

   Både (mp) och (v) verkar ha lindat Lövfén kring lillfingret för tillfället. Vi visste ju i.o.m. uppgörelsen förra veckan med (mp) att Sverige , helt utanför regeringsdeklarationen ” Reglerat invandring” Som vi inte har längre. Så verkar det finnas 2 partier som tar chansen att överrida svea rikes lag, påverka statsministern med uppgörelse han egentligen inte vill göra. Vem vill gå till historien som en clever opportunist som passerar grundlagarna för att bli omvald som statsminister ? Några har försökt. Och domen blev hård.

   Svara
 29. Dreadlock

   /  12/07/2017

  ” Byggherre, elvamannaplan och ordningsman ”

  Nä jag vet faktiskt inte. Bäst att hon ordnar kurs på en bättre spaanläggning , frukostbuffé och king-size sängar för att reda ut detta och plitar ner ett ny värdegrundsplan under helgen.

  ( Hämtad ur verkligheten, tro det eller ej)

  Svara
 30. Pelle 2

   /  12/07/2017

  Lite mera OT:
  Bloggaren i Otakt skriver bra om hur Göteborgs stad ägnar energi och pengar åt att göra ord som byggherre mera könsneutrala.
  Detta medan det kastas handgranater, och sjukvården och polisen går på knäna.
  http://iotakt.se/kann-ingen-sorg-goteborg/

  Svara
 31. Dreadlock

   /  12/07/2017

  Svara
 32. G

   /  12/07/2017

  Kvällens Opinion Live 22:00 (lycka till Ivar!)….

  Författaren Stig Larsson med flera om uthängda kulturmän och Svenska Akademiens framtid. Ledarskribenten Ivar Arpi anser att jakten på jämställdhet går för långt på universiteten. Han möter Lena Martinsson, professor i genusvetenskap. Och hetaste frågan i Gävle: Slipper bocken brinna i år?
  Programledare: Belinda Olsson.

  Svara
 33. Jag vet inte varför, men jag får känslan av att vissa delar av denna artikel dryper av sarkasm:

  https://nyheteridag.se/arets-initiativ-natverket-jagarhar-prisas-infor-valrorelsen/

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  12/07/2017

   ett så kallt språk 🙂

   Svara
  • Chang Frick kan skriva!
   ”Många gånger vädras missnöje i sociala medier som samtidigt ger uttryck för konservativa och borgerliga åsikter, något som i valrörelsen kan skapa polarisering och i värsta fall leda till att den demokratiska regeringen tvingas avgå efter valet.”

   Svara
  • MiT

    /  12/07/2017

   Nähä! 😛

   Svara
  • G

    /  12/07/2017

   Hahaha. Chang levererar, kanske inte en så neutral text med tanke på den ganska uppenbara och underbara sarkasmen, och nyhetsartiklar ska ju vara neutrala, men å andra sidan anstränger sig ingen annan media om att skriva neutrala nyhetstexter heller, så därför ser jag denna som en fullträff 😀

   Svara
  • Jag upplevde att artikeln var ironisk men jag tror att ”vänstern” anser att den ger en korrekt beskrivning.

   Svara
  • Sensory Overload

    /  12/08/2017

   Chang Frick behöver nog inte anstränga. Juryn verkar ju klara det där med ironi och sarkasm alldeles på egen hand.

   ”#jagärhär har under året engagerat tusentals människor som med stort civilkurage, modiga samtal och sakliga inlägg skapat en balans i kommentarsfälten. Deras metoder har inspirerat människor att ta debatten även utanför nätet och har på kort tid blivit en av civilsamhällets viktigaste aktörer för demokrati och källkritik. #jagärhär har lärt oss att man kan ta udden av hat genom saklighet, fakta och ett idogt arbete och kommer att spela en viktig roll under valåret 2018″, skriver juryn i sin motivering till utnämningen.

   Vi får hoppas att de även firade priset i samma anda…

   Svara
 34. G

   /  12/07/2017

  Svara
 35. G

   /  12/07/2017

  ”Moderaterna lägger sig platt för plakatfeminismen

  Nyligen ställdes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i SVT:s Morgonstudion inför den obligatoriska frågan: ”Är du feminist?” Det ville han inte svara jakande på. Under viss press backade han och deklarerade senare i SR P3:s Morgonpasset att han visst kan vara det, om det bara betyder till exempel att ”killar inte har rätt att sätta sig på tjejer.” Moderatledarens velande är beklagligt men inte förvånande. Agerandet är symptomatiskt för den tafatthet som ständigt uppvisas inför den välorganiserade nyvänstern. En moderat borde i dagens läge istället vägra kalla sig feminist, skriver i dag Josefin Utas, jämställdhetspolitisk talesperson Medborgerlig Samling och Claes Andersson, styrelseledamot Medborgerlig Samling Väst.”
  http://katerinamagasin.se/moderaterna-lagger-sig-platt-plakatfeminismen/

  Svara
  • Jan

    /  12/08/2017

   En politiker, partiledare enkannerligen, är jämförbar med en försäljare. Hen vill vara populär. Annars säljer man inte. Därav Kristerssons velande. Politiker är lite som kameleonter dessutom. De har skilda budskap i skilda församlingar.
   I P3 duger det inte att inte vara feminist. Som den krämarsjäl Kristersson är i grunden så begriper han naturligtvis det och anpassar sitt budskap därefter. Precis som förebilden Groucho Marx – ”här är mina principer…gillar ni dem inte har jag fler…”

   Svara
 36. Svara
 37. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
  • G

    /  12/07/2017

   Vissa har även startat konton för sin hashtagg, följande gillade DN:s tweet…

   twitter.com/ickegodkant

   ”Vi är gruppen bakom #Ickegodkänt Tillsammans är vi starka!”

   Svara
  • x

    /  12/08/2017

   @MiT
   Är det reklam från Specsavers?
   Dags för nya glasögon?

   Svara
  • x

    /  12/08/2017

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/08/2017

   Eller som Zara Larsson skulle ha uttryckt det. ”White as fuck”…

   Svara
 38. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
 39. G

   /  12/07/2017

  Svara
 40. G

   /  12/07/2017

  ”The UK Will Soon Keep a Permanent Record of Everyone Who Watches Porn”
  http://www.motherjones.com/politics/2017/12/britains-new-anti-porn-law-could-be-a-national-security-disaster/

  Svara
 41. ”Camille Paglia on cause of women unhappiness in modern society”
  *https://www.youtube.com/watch?v=6zK0U-u4Vfs*

  En hel del av det hon säger gäller även män. Vi har idag ingen ”automatisk” gruppgemenskap.

  Svara
  • x

    /  12/08/2017

   @Kristian
   ”Vi har idag ingen ”automatisk” gruppgemenskap.”.
   Va, är du inte med i det världsomspännande nätverket patriakalasällskapet där vi andra diskuterar hur vi kvoterar in män i styrelser och fixar högre lön åt alla som har en snopp mellan benen?
   Eftersom ärendena är så många så går mesta av min dag åt detta beslutstagande.
   Själv har jag varit med sedan BB när de konstaterade vilket kön jag tillhörde.
   Det måste finnas en anledning till varför du inte får vara med, skulle vara intressant veta varför.

   Svara
 42. Dreadlock

   /  12/07/2017

  Just nu undrar jag hur elever med en kandidatur i 120 högskolepoäng i feministisk teori , med en 500 000 i studieskulder dessutom. Kan ta plats i på en arbetsplats som inte ens efterfrågar kunskaperna.
  Teorin är så pass simpel att det kräver en kurs utlagt på en fredag-och lördag kväll för vanliga människor.
  Om det kräver mer tid än så. Så har du gått på världens nit och fått noll utbildning. Du har betalat dyrt för förmånen att bli en oanställbar inbilsk viktigpetter.

  Inse skillnaden, och get the fuck out

  Svara
  • x

    /  12/08/2017

   @Dreadlock
   ”.. kurs utlagt på en fredag-och lördag kväll för vanliga människor.”.
   Jag vet inte om jag är vanlig eller inte men för mig tog det högst fem minuter att lära mig innehållet i kursen.
   Vi fick en tjock lunta med papper som bestod av tättskrivna A4-ark där det stod ”HATA MÄN”.

   Svara
 43. MiT

   /  12/07/2017

  Svara
 44. G

   /  12/07/2017

  ”Nu skriver också Jörgen Huitfeldt på Kvartal om det olycksaliga åldersbedömningsspektaklet i Sverige”
  http://meritwager.nu/allmant/nu-skriver-ocksa-jorgen-huitfeldt-pa-kvartal-om-det-olycksaliga-aldersbedomningsspektaklet-i-sverige/

  ”Åldersbedömningarna – det varma hjärtat hade behövt ett kallt huvud

  Kvartals Jörgen Huitfeldt försöker gå till botten med hur det ännu en gång kunde gå så fel.”
  https://kvartal.se/kommentar/ldersbedmningarna-det-varma-hjrtat-hade-behvt-ett-kallt-huvud

  Svara
 45. G

   /  12/08/2017

  Denna tråd kort efter Strids uttalande på SD:s landsdagar. Tycker det är intressant diskussion då Nima ju är journalist, iaf ser jag honom som mer journalist än många som säger sig vara journalist men hellre leker aktivist på jobbet. Känns även skönt att han ser på förtroende på mer eller mindre samma sätt som jag själv, det är en trög uppbyggnadsprocess för de flesta, men för vissa verkar det bara ta 1 vecka och så är allt glömt, eller efter panikbyte av partiledare så går förtroendet upp och även % i opinionen ökar, men då handlar det inte om förtroende, mer om ytlig partilojalitet, och det har jag inte till något parti. ”Vi har omprövat och lagt om politiken nu, det är väl bra?”. Visst. Men ni har även skapat jävligt svårlösta problem, som kanske inte ens går att lösa, bara glömma och gå vidare tycker ni säkert, men det går givetvis inte, inte alls. Det går helt enkelt inte att rösta på något parti som varit med och skapat #detnyalandet med alla problem. Politiker ska lösa problem och inte skapa problem, eller s.k ”utmaningar”.

  Svara
  • Embryo

    /  12/08/2017

   Jag håller fullständigt med Nima. Hade det inte varit för alla kompletta idioter i SD skulle jag kunna överväga att lägga en röst på dem i form av ett kryss på Paula Bieler, av exakt samma anledning som honom.
   Nu får det istället bli ett kryss på Hanif Bali.

   (Och med tanke på att de lär få ett antal nya riksdagsledamöter lär det väl bli än värre.)

   Svara
   • Nilsson

     /  12/08/2017

    Redan glömt DÖ?

    Svara
    • Embryo

      /  12/08/2017

     Nej, jag har inte glömt DÖ, men som jag ser det är alternativen:

     a) ett parti i stil med Medborgerlig samling (eller vad de heter nu) eller Klassiskt liberala partiet som inte verkar ha skuggan av en chans att komma in i riksdagen

     b) inte rösta alls

     c) rösta på SD/Bieler, vilket hade varit ett alternativ om jag hade räknat med någorlunda vettiga företrädare, trots att jag rent ideologiskt står en bra bit från SD

     d) vara med och bidra till att Hanif Bali får många kryss på sig

     Det är inte ett särskilt lätt val, men i brist på bättre alternativ väljer jag d i hopp om att det ger honom större intern makt.
     Det kan möjligen ändras om Medborgerlig samling faktiskt skulle börja bli synliga i opinionsmätningarna, men det är osannolikt.

     Svara
 46. x

   /  12/08/2017

  Svara
 47. x

   /  12/08/2017

  Svara
 48. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Inte ens de missbrukande horor ja har haft som patienter skulle ha gått med på något liknande. Inte. Droger kan man alltid få på enklare sätt.
   Polis är klåpare när det gäller invandrarvåldtäkter?

   Svara
 49. Melmac

   /  12/08/2017
  Svara
 50. Frida Gustavlin

   /  12/08/2017

  En domare i högsta domstolen har tydligen skatteplanerat. Journalisten förklarar för oss obildade idioter vad det får för konsekvenser.

  ”Debatten om att rika personer har undvikit att betala skatt har varit ett hett ämne sedan Paradisläckan, Paradise Papers, avslöjades. Skandalerna i spåren av den stora läckan handlar om avancerad skatteplanering och bolagsupplägg i skatteparadis. Enbart Sverige tros på så vis gå miste om 40 miljarder skattekronor per år. Pengar som bland annat ska gå till sjukvård och skolor.”

  Vad fint att vi får reda på vad skatten ska gå till. Tack.

  Svara
  • Senior

    /  12/08/2017

   Synd bara att journalisten inte följer upp vad det verkligen går till….

   Svara
 51. Angry Foreigner levererar som alltid! 😀

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: