Kultur i Public Service: Fi*tselfies

I Kobra kunde man i tisdags se hur kvinnorna tar makten över bilden av sig själva, de kallar det ”Girlgaze”, den kvinnliga blicken. Allt är såklart extremt politiserat, det privata är ju politiskt enligt SVT/SR och det gäller ännu mer på SVT Kultur.

Hur ska detta med att ta makten över bilden av sig själv gå till?

fittselfies.JPG

Genom fittselfies såklart!

Vad trodde ni? Något normalt? Really?

Förra inlägget handlar om en genusprofessor som avfärdar relevant kritik mot genusfältet med konspirationsteorier.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

168 kommentarer

 1. Om Sigmund Freud hade levt idag, så hade han trott att han var i himmelsriket. Det här är helt i enlighet med hans teser.

  Svara
 2. Nightrunner

   /  12/08/2017

  Cant make this shit up

  Svara
 3. Thomaz Wiberg

   /  12/08/2017

  Hur fan kan man klassa detta som kultur och göra ett program i Kobra om det? .. Det är ju helt vansinne.. nån måtta på vad som ska anses kultur och ”offentliggöras” för det väl ändå vara?

  Svara
 4. Thomaz Wiberg

   /  12/08/2017

  Reblogga detta på Tankar vid min rosa traktor. och kommenterade:
  Sånt här kan man bara inte hitta på.. Det är så dumt att det måste vara sant..

  Svara
 5. G

   /  12/08/2017

  ””Förändring av feminismen är högerns ansvar

  En moderat borde i dagens läge vägra kalla sig feminist, skrev igår Josefin Utas och Claes Andersson från Medborgerlig Samling. Idag bemöts de av Daniel Nadj från bloggen Oberoendekonservativ: ”Man kommer definitivt inte vinna något på att retirera till sitt egna trygga rum i tron om att den feministiska rörelsen kommer att förändras av sig själv. Ibland tror jag att högern i Sverige själva har gått på myten om att vänstern egentligen har högre moral”, skriver han i sin replik i Katerina Magasin.”
  http://katerinamagasin.se/forandring-av-feminismen-ar-hogerns-ansvar/

  Svara
 6. Några kvinnors reaktioner på penis-selfies:

  Svara
  • G

    /  12/08/2017

   ”Here’s What Happens When You Send 40 Unsuspecting Guys a Preemptive V-Pic”
   https://archive.is/5WqDB

   Svara
   • G

     /  12/08/2017

    Hahaha! Bra diskussion MiT! 😛

    Svara
  • ≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥

   PENIS–KONST i Wittenberg, Tyskland:

   ≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥≥

   Svara
 7. Jan

   /  12/08/2017

  Bimbo-Frida igång igen. Nu gnäller hon på att Nobelprisen inte är kvoterade. Här är ett tips Frida: Inför genusvetenskap i priskategorin. Då blir det en kvinna varenda gång…

  https://www.expressen.se/kronikorer/frida-boisen-1/skams-nobelstiftelsen-det-ar-uselt-att-ni-inte-prisar-kvinnor/

  Svara
  • Jag har ett annat förslag. Utbilda dig i medicin, fysik eller kemi helst alla tre. Forska och slit utan att ge upp ca 30 – 40 år. Då kommer du kanske på något som är unikt och gynnar mänskligheten. Eller bli en författare av hög, hög klass. Där finns dock möjlighet att få priset utan att vara stor/författare när nya vindar blåser. Eller studera ekonomi och dra slutsatser så där 20 – 40 år. Kanske då.
   Vad det för jobbigt?

   Svara
   • Ordet ”kanske” förtjänar att lyftas fram i detta sammanhang! (Precis som när man talar om att starta eget och kanske bli rik. Mycket jobb kan vi dock garantera.)

    1951 skrev L. Sprague de Camp om ”The Care and Feeding of Mad Scientists.” (”Mad” har plockats bort vid senare omtryck eftersom det inte hade så mycket med essäns innehåll att göra.)
    De Camp skriver om hur samtida (50-tal) science fiction hade en mängd vetenskapare av båda könen, den ena stiligare eller vackrare än den andra, talföra och charmerande, spänstiga och skickliga på allt vad idrott heter.
    Verkligheten är en annan. Inte så att de som sysslar med vetenskap inte vill hålla sig i form, är genomgående fula, eller medvetet är otrevliga, men den som vid tjugo års ålder är mer idrottare, politiker eller skådespelare, kommer endast i undantagsfall att låsa in sig i ett labratorium i decennier för att få rikedom och uppskattning. Världen ligger för hans fötter, varför skulle han anstränga sig intellektuellt om det inte är just den intellektuella utmaningen som lockar?

    Med Fieldsmedaljen i matematik får man ett pris på 15000 CAD. Jämför detta med vad en matematiker kan tjäna på kvantitativ analys inom derivathandeln.
    Nobelprisets nio miljoner kronor torde vara småpengar jämfört med vad man kan få om man hittar rätt patent inom kemi, biologi eller medicin.

    Svara
    • Dessa gnällkvinnor har aldrig hört talas om Marie Curie som offrade livet för sitt arbete och fick Nobelpriset?

     Svara
   • Porta

     /  12/09/2017

    Vill inte vara en petimeter men det finns inget Nobel-pris i ekonomi! Finns bara ekonomer som vill åka snålskjuts på det goda namnet som priset medför.
    Kopierat från wikipedia men jag är rätt övertygad om att det är hyfsat korrekt från Alfred Nobels testamente:
    Jag undertecknad Alfred Bernhard Nobel förklarar härmed efter moget övervägande min yttersta vilja i afseende å den egendom jag vid min död kan efterlemna vara följande: (…)
    Öfver hela min återstående realiserbara förmögenhet förfares på följande sätt: Kapitalet av utredningsmännen realiseradt till säkra värdepapper skall utgöra en fond, hvars ränta årligen utdelas som prisbelöning åt dem som under det förlupna året hafva gjort menskligheten den största nytta. Räntan delas i fem lika delar som tillfalla: en del till den som inom fysikens område har gjort den vigtigaste upptäckt eller uppfinning; en del den som har gjort den vigtigaste kemiska upptäckt eller förbättring; en del den som har gjort den vigtigaste upptäckt inom fysiologiens eller medicinens domän; en del som inom litteraturen har produceradt det utmärktaste i idealisk rigtning; och en del åt den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och avskaffande eller minskning av stående arméer samt bildande och spridande av fredskongresser. Prisen för fysik och kemi utdelas av Svenska Vetenskapsakademien; för fysiologien eller medicinska arbeten av Carolinska Institutet i Stockholm; för litteratur av Akademien i Stockholm samt för fredsförfäktare af ett utskott af fem personer som väljas af Norska Stortinget. Det är min uttryckliga vilja att vid prisutdelningarna intet afseende fästes vid någon slags nationstillhörighet sålunda att den värdigaste erhåller priset antingen han är skandinav eller ej.[…]
    Detta testamente är hittills det enda giltiga och upphäver alla mina föregående testamentariska testamenten om sådana skola förefinnas efter min död.
    Slutligen anordnar jag som varande min uttryckliga önskan och vilja att efter min död pulsådrorna uppskäras och att sedan detta skett och tydliga dödstecken af kompetenta läkare intygats, liket förbrännes i så kallad cremationsugn.

    – Paris den 27 november 1895, Alfred Bernhard Nobel[23

    Svara
  • Porta

    /  12/09/2017

   Förlåt att jag stör Jan, vet ju hur upprörd du blir när någon påpekar hur fel socialism är… 😉 Tror faktiskt vi är ganska överens om mycket men du tycks bara sakna den där allra sista ”lampan” att klicka på i skallen för att se världen som den faktiskt är och skaka av dig propagandan… Självklart för dig att skriva att Frida/etablissemanget ska införa nya priskategorier (fast du kanske vänder dig mot varför)… Det är här det inte har klickat till för dig ännu, fast du ofta argumenterar emot konsekvenserna av ”social ingenjörskonst” så köper du det (omedvetet?) hela tiden som en grundpremiss… För det du säger i ditt inlägg är att någon annan (ett etablissemang, en elit, just då styrande…) ska kunna gå in och ändra på sista viljan från någon för att passa in i deras agenda som vore det något naturligt och jag tror faktiskt inte att du heller tycker det är ok. Det är bara så ”hårdkodat” i din ryggmärg av vårt samhälle att det är din reflex innan du hinner tänka efter och när någon påpekar det gör du som de flesta av oss… vill inte erkänna fel, går i försvarsställning och sedan direkt till anfall för ”anfall är bästa försvar” Nobelpriset är inget vi kollektivt äger, vi kan känna oss stolta över den prestige det ger oss som nation men det är enbart Alfred Nobels arv till världen och jag anser att hans, som alla andras, sista vilja ska respekteras och inte politiseras.

   Svara
   • J.G

     /  12/09/2017

    Alltså, tror inte det var ett ärligt förslag. Utan mera sarkasm. Eftersom kvinnor verkar vara mer intresserade av att studera genusvetenskap, än något som kan tillföra världen något bra.

    Svara
 8. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Vem är gubben och vem har förvrängt hans röst?

   Svara
   • G

     /  12/08/2017

    Ser du inte att det är Sir. Lars Lindström från Expressen ? 😛

    Nej. Rösten är inte förvrängd, klippet är troligen uppsnabbat för att få plats med så mycket som möjligt, tror inte twitter tillåter så mycket längre klipp än runt 2min max.

    Svara
 9. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  12/08/2017

  Kobra tycker nog bara att de är så där riktigt samtida i sin skildring av kulturströmningar, som en så där lite chick observatör. Det hade väl kunnat passera med ett ultrafeministiskt inslaf om inte alla deras andra programavsnitt hade den vinkeln. Så när ska de göra ett lika konsekvensneutral nerslag på Ungersk samtida högerkonst? Trött program.

  Svara
 11. Melmac

   /  12/08/2017

  Att skicka kukbilder är rena sextrakasserier, men fittselfies? För vad ska man med bilderna till annars? Sitta själv och titta på dem?!

  JÖSSES! DETTA DÅRHUS TILL LAND!

  Svara
 12. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Vart gjorde hon av sin far, farfar, morfar?

   Svara
  • Olof

    /  12/08/2017

   Lol, nej, Sofia, komsi så skall farbror förklara för lilla gumman så lilla gumman förstår.

   När feminismen och vänstern gör sig till sådant totalt åtlöje som den numera gör, ja, då blir det fler och fler som accepterar att man går tillbaka till en auktoritär höger som kan ta hand om er lite mer handgripligt. Sannolikt, med nuvarande samhällsutveckling, kommer det att ta sig uttryck genom att högerkrafter så småningom inser hur mycket gemensamt de har med t.ex konservativ islam, och om den liberala humanismen inte orkar kämpa emot längre, eftersom psykfallen inom vänstern fått humanisterna att ge upp allt hopp om mänskligheten, ja, vad skall jag säga?

   Jo, just det, 30 piskrapp för att du pratade utan en mans tillstånd!

   Svara
 13. michael.

   /  12/08/2017

  Ja man ser det riktigt framför sig när svenska medelklassfeminister med fittkonst på väggarna och fittmössar på huvudet tar fittselfies,andas man ens ett uns av kritik mot detta är man en bakåtsträvande patriarkal förtryckare som vill skicka kvinnorna tillbaka till spisen.
  Man kan fråga sig hur man som tonåring skulle reagera på att ha en mamma som ägnade sig åt detta,antagligen skulle man känna sig mer vuxen än sin egen mamma.

  Svara
  • G

    /  12/08/2017

   Problemet är att det öht kallas eller ses som kultur. Eller är det kanske normkritisk kultur ? Fan vet. Fast så länge inte tonåringen kommer på mamma och/eller pappa och kanske hamnar i en enormt jobbig situation för alla inblandade, så är det väl inget konstigt eller ett problem (alltså inte att e.g mamma och 2 väninnor tar fittselfies tillsammans, samtidigt, exempelvis som på bilden i blogginlägget, nej, då hade jag också rytit ifrån till mamma), Tonåringen har heller ingen rätt att ”rota” i vare sig mammas eller pappas mobil, dator, eller annat, för att se vad som finns där. Lika lite som att jag tror tonåringen skulle uppskatta att mamma öppnar dörren till tonåringens rum vid helt fel tillfälle…”Hej, oj, hoppsan, jag visste inte att du satt och lekte med dig själv….STÄNG DÖRREN!” För att inte gå in på vad dagens tonåringar själva ”ägnar sig åt” och använder mobilen till, uj uj, mamma ligger nog i lä när det kommer till denna sorts experiment har jag en känsla av.
   Det finns definitivt flickvänner/mammor och pojkvänner/pappor som tar nakenbilder och videos, kanske skickas det fram och tillbaka osv, men grejen är ju att om dessa även skulle laddas upp på en sajt och delas med andra så laddas de liksom inte upp på CultureHub.com, om man säger så… Men Kobra kanske tror det.

   Svara
   • Johan

     /  12/08/2017

    Utan att riktigt veta så tänker jag på kultur som allt socialt (och osocialt?) beteende och vad det resulterar i. Så enligt min mening skulle även fittkonst vara kultur, fast extremt överrepresenterad i media. Samtidigt finns det massvis av kultur ute bland vanliga Svenssons, kultur som inte finns enbart för propagandans skull, som i stort sett aldrig får någon uppmärksamhet,

    Svara
   • Hmm

     /  12/09/2017

    Hurra!

    Då kan vi äntligen enligt er skrota all kultur, arkitektur mm innehållandes fallos-symboler, tex statyer, hus, tavlor mm!! 😊👌👏👍

    Same same?😉

    (Jag klarar mig bra utan fascinationerna för bägge könsorganen 😊)

    Svara
    • Johan

      /  12/09/2017

     Enligt vem? Kan bara tala för mig själv, men jag tycker det är väldigt långsökt att kalla t.ex. skyskrapor för fallossymboler och ordet används ju mest av rabiata skyskrapemotståndare.. inte av arkitekter eller gemene man.Däremot så är väl typ menskonst, fittselfies och fittmössor (ursäkta MiT om jag inte självcensurerar) något som kreatörerna själva säger är själva poängen – det ska vara ett könsorgan bara för att göra en poäng och provocera, ungefär som dick pics antar jag. Är det ena okej så är det andra.
     Tavlor och statyer generellt är så mycket mer än bara ett könsorgan, oavsett om det är manligt eller kvinnligt. Det borde väl vara ganska uppenbart?

     Svara
    • MiT

      /  12/09/2017

     Tja, vet inte hur många närbilder på könsorgan som finns i vår arkitektur, där det är i centrum så att säga,, eller i statyer, hus eller konstverk eller tavlor? Kan du nämna någon byggnad i Sverige som tydligt är en avbildad kuk? En tavla (ingen någon har hemma alltså utan publik tavla) som bara innehåller en kuk? En staty? All kultur innehåller sånt som bara är närbilder på kukar eller avbilder av dem?
     Eller vad menar du?
     För om du ser sånt i allt så klarar du dig inte alls bra utan fascinationen utan är tvärtom väldigt beroende av den.

     Svara
    • G

      /  12/09/2017

     En djupdykning i och om denna s.k kultur hade passat bättre i ett avsnitt av Fråga Olle.

     Svara
    • Rikard

      /  12/09/2017

     Hej.

     Ärlig fråga:

     Vilket kön har:

     En pyramid
     En mur
     Ett klipptempel (Abu Simbel t ex)
     En akvedukt
     En amfiteater
     En labyrint

     Yoni eller lingam – du som vet vilket kön en sak, som en bro, har borde lätt kunna upplysa oss hedningar och ofrälse om detta.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Hmm

       /  12/09/2017

      Gör er inte dumma nu. Ni vet att det finns gott om kullutur och avbildningar i form av fallos. Räkna inte upp byggnader som inte är det.

      Alltifrån hällristningar, rena penisavbildningar och fallosdyrkan i hela världen till obelisker som spiller in även i vår tid etc.

      Är ni så obildade?

     • MiT

       /  12/09/2017

      Jaha, så man är bildad om man ser en fallos i allt. Då är jag obildad, det erkänner jag 😉

     • Rikard

       /  12/09/2017

      Hej.

      Det var du som menade att byggnader innehåller fallos-symboler.

      Det lät som att du menade att byggnader har kön, något som de har enligt modern genusvetenskap (detta då könet är en social konstruktion vilken vi skapar och återskapar i ett intersektionellt socialt maktspel varvid egenskaper, företeelser och även föremål ‘könas’, allt inom ramen för ständigt replikerande strukturer*) och därav min uppmaning att du skulle könsbestämma de byggnadsverk jag räknade upp. Du verkar ju instämma med den rådande könsmaktsordningen som genusvetenskapen lägger fast, och borde därmed kunna upplysa oss obildade sinnen – för om du kallar ‘oss’ obildade vill det till att du också visar prov på egen bildning.

      Så, Hmm, scenen är din.

      Undervisa oss om fallos i byggnadskonsten, i måleri, och annan skapande verksamhet. Wikipedialänkar demonstrerar ingen kunskap, men du kan väl med egna ord ge oss en utläggning så att vi slutar vara, som du kallar ‘oss’, obildade. Kan du dessutom hänvisa till källor som du skaffat kunskapen ifrån (dvs namngivna böcker med författarnamn) blir vi ännu mer bildade.

      Upp till bevis.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS Huvudsakligen utgår jag här från Judith Butlers samlade teorier om hur begreppet ‘kön’ skapas och förstås. DS

 14. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • G

    /  12/08/2017

   Som sagt. Det finns kanske anledningar till att inte ens 1500 vill prenumererar på skiten och ETC måste lägga ned!…

   ”ETC lägger ned 15 tidningar

   I dag informerades medarbetarna på ETC om att alla papperstidningar som inte når upp till presstödsnivån kommer att läggas ned.

   Totalt kommer 15 av företagets tidningar att läggas ned vid årsskiftet. Bakgrunden är att de inte når upp till presstödsnivån om 1 500 prenumeranter.”
   https://www.medievarlden.se/2017/11/etc-lagger-ned-15-tidningar/

   Svara
  • Pelle2

    /  12/08/2017

   Om idioten Gustavsson vill ta på sig en kollektiv skuld för sexualbrottslingarna så var så god.Jag tänker ta mig fan inte göra det lika lite som jag tar på mig ansvar för någon annan persons handlingar för övrigt.
   Men det är ju typiskt för vänstern att klumpa ihop människor i kollektiv…

   Svara
   • Olof

     /  12/08/2017

    Orkar inte läsa skiten, men vi kan ju numera med rätt stor säkerhet säga att tar de på sig den kollektiva skulden beror det i allmänhet på att de själva är skyldiga.

    Svara
 15. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/08/2017

   Såg delar av den live…

   Sammanfattningsvis så repeterar regeringen betydelsen att det finns livs levande männikor i rollen som fackombud,skyddsombud, HR-Chefer osv.osv.

   Hela apparaten är tänkt att stävja sexuella trakasserier. Har funnits på plats i åtskilliga år och är instiftad via politisk beslut för en herrans massa år sedan.

   Resurserna har alltså inte utnyttjas till sin fulla potential. Men det är klart det behövs lite jäkla anamma för en personalansvarig att dra igång utredningar, vilket kan vara nog så omskakande för alla parter. Det är en grym bakläxa för de som säger sig jobba mot sexuella trakasserier men som bara är ord utan handlingar.

   Föreslår att media belyser saken lite närmare. Många ansvariga chefer gömmer sig nu och skyller på ” Strukturerna” i eftterhand.

   Svara
   • Olof

     /  12/08/2017

    ‘Många ansvariga chefer gömmer sig nu och skyller på ” Strukturerna” i eftterhand.’

    Många _kvinnliga_ ansvariga chefer. Kvoterade och utan kompetensen att sköta sitt jobb tro?

    Svara
   • Senior

     /  12/09/2017

    ”Hela apparaten är tänkt att stävja sexuella trakasserier.”

    Nej, hela apparaten är tänkt att säkra socialdemokratiskt styre.
    -All annan retorik är bara dimridåer.

    Svara
 16. Rikard

   /  12/08/2017

  Hej.

  På sjuttiotalet satt de på huk över speglar och skulle på så vis sluta skämmas över sitt kön. Den kvinna i en sådan kvinnogrupp som inte vill sitta och blotta sig skuld & skambelades med att hon var lurad av männen, inkrökt och förtryckt.

  Nog tusan är feminismen revolutionär; den går ju runt i cirklar!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Tvinga mig inte att citera Ab Fab igen! Det var högst en månad sedan sist!

   Svara
   • Rikard

     /  12/08/2017

    Hej.

    Daaahling, just drink your Stolly-Bolly! 🙂

    Med lite allvar: jag har frågat två kvinnor jag känner och deras reaktion på bilden överst kan summeras med ”Auugh!? Vad f*n pysslar de med? Det är klart att man kollar, för hälsogrejor och så, men sådär!?” samt ”Försöker de ersätta nätporr med Instagram?”.

    Samt en hel del huvudskakningar, och ord som inte lämpar sig för tryck, eller förtryck för den delen.

    Jag frågade min fru, som är genusvetare, om hon ville utveckla: enligt henne kan man lätt hävda att detta endast spär på kropps-hets och perfektions-hysteri hos kvinnor. Det blir ett grupptryck att en flicka skall göra såhär, och därmed kommer flickor att jämföra hur de ser ut med varandra, och eftersom utseendet varierar i hög grad så kommer ‘rätt’ och ‘fel’ eller ‘ful’ och ‘vacker’ slida bli en faktor i gruppstatus. Till detta kan läggas den hos unga kvinnor ofta förekommande osäkerheten om deras diverse kroppsdelar (och helheten) ‘är rätt’.

    Om man skall göra det på ett positivt sätt skulle man lyfta fram att alla kvinnors underliv ser olika ut, och att alla därför kan och skall accepteras som likar, men så fungerar inte människor i grupp; flickor kommer att jämföra sig och vissa kommer att vara ‘bättre’ och andra ‘sämre’ i tjejgruppen.

    Av hälsoskäl kan det vara bra att titta efter, och att vara nyfiken på hur man ser ut och fungerar är bra, särskilt om man upptäcker förändringar (och för män gäller detsamma med knölar på testiklar och så vidare), men det gör inte att det är lämpligt att göra spektakel av det.

    Den använda tekniken i sig är också en potentiell risk.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jan

      /  12/09/2017

     Jag lovade att inte anmärka på språkfel men någon måtta måste det väl ändå vara. ”Kropps-hets och perfektions-hysteri”! Varför tror du att det ska vara bindestreck där? Du kan knappast ha undervisat i svenska…

     Svara
     • Rikard

       /  12/09/2017

      Hej.

      /härskarteknik på/: Gulle dig Jan! Vad roligt för dig att hitta något att anmärka på! /härskarteknik av/

      Tanken har aldrig slagit dig att jag lägger in fel med flit (som fällor), för att just du skall trampa i dem?

      Nu gör jag inte det. Bindestrecket är där för läsbarhet. Annars då, Jan? Hittat något sakargument att diskutera på sistone?

      Ett boktips till dig, Jan: ”Komma rätt, komma fel och komma till punkt” av Haldinger och Truss. Du kan säkert få nytta och nöje av originalet också: ”Eats, shoots, & leaves” av Truss.

      Här kan du lära dig hur man använder bindestreck:
      [http://www.skiljetecken.se/bindestreck.php]

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 17. MiT

   /  12/08/2017

  *https://www.facebook.com/ivar.arpi/posts/10154984620806218*

  Svara
 18. Mjölner

   /  12/08/2017

  Vad i h-vete skall detta föreställa, finns det inga porrtidningar längre, f**t-selfies. Alla fantasifulla knep att flyttar focus från vekligheten är tydligen tillåtna. Media har skrivit metervis sida upp och sida ned om Martin Timell, som kanske har tafsat på någon kvinna i en badtunna för nio år sen. Kulturprofilen, Medieprofilen, plus alla andra utan profil. Våldtäkten i Fittja när tjugo invandrade råskinn förstörde livet för en stackars kvinnlig narkoman skiter media i, trots pågående rättegång vid Södertörns Tingsrätt. Fruktansvärd RASISM när invandrare ger sig på etniska svenska kvinnor vill jag påstå. Hör ni det, Gudrun m. fl. Ingen av de hurtiga, radikala feministkvinnorna låtsas om eller har ens andats om någon våldtäkt. Synnerligen avslöjande i vilken riktning samhället är på väg. Skall dessa kvinnor få hållas och sätta agendan kommer det att gå åt pipan fortare än kvickt.

  Svara
  • Mjölner

    /  12/08/2017

   Det meddelas att tre av våldtäktsmännen släppts. Detta tyder på att de kommer att frikännas.Försvarsadvokaten rasar.

   Svara
 19. G

   /  12/08/2017

  ”Vänstervridet om Venezuela i SVT

  Att svensk vänster inte kan acceptera att det är socialismen som ligger bakom Venezuelas kollaps är en sak. Men när SVT inte lyckas skildra detta faktum i sin rapportering bidrar man till den chavistiska historieskrivningen. Det är betydligt värre, skriver Säkerhetsrådets biträdande redaktör Erik Thyselius.”
  https://www.svd.se/vanstervridet-om-venezuela-i-svt/om/ledare

  Svara
 20. Fittja

   /  12/08/2017

  SVT är genompolitiskt… samtidigt som regeringen och Margot Wallströms misstänks för korruption, mutor och maktmissbruk i säkerhetsrådskampanjen (i sann diktatorstyle) men där är de snabbt locket på, cirkulera. Hanna Stjärnes underlivsbestyr är mycket viktigare.

  #Fitoo #Slidprutt #KlippKukenÖvningar

  Svara
 21. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Gillar hur Arpi bara suckar vid ett tillfälle. Herregud, han körde över tanten.

   LOL – ”vi lockade hit lite studenter”. Jag är säker på att Renée Gyllensvaan är representativ för den vanlige Chalmersstudenten…

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/08/2017

    Vad säger Renée . Hör inte. ” Av 9 personer i min klass som liksom inte var DEMENTA ” ???

    Svara
  • Dreadlock

    /  12/08/2017

   En professor som vägra göra en dialog om hennes högtravande påståenden. En äkta postmodern typ av pedagogik. Vägra samtala, stoppa halmgubbar för glatta livet och kasta in dem i manegen.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/08/2017

   Klockrent debatterat av Arpi !
   Var ju patetisk hur Martinsson försökte föra en pseudodebatt om antigenderrörelsen istället för att debattera sakfrågan. Det visar att hon inte har ett skit att komma med.
   Hon körde också med postmodernt skitsnack om att det inte finns några sanningar.

   Svara
 22. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Ganska vänstervridet och missvisande:
   ”But the target of his criticism is not so much Sweden’s immigrants as it is its inability to integrate large numbers of new arrivals.”

   Svara
 23. Dreadlock

   /  12/08/2017

  ” Girlgaze ” Är alltså ordet när en kvinnlig fotograf plåtar salongsporr och dessutom kallar det ”Utbildning” som ingår i den ”demokratiska processen ”.

  Den ”Manliga blicken” (Alla fotografer av hankön) gör alltså allting bakvänt. Han sexualiserar , objektifierar och utnyttjar motivet för att bekräfta sin makt.

  Ursäkta men är det ok om jag häller upp en whisky nu ?

  Svara
 24. Dreadlock

   /  12/08/2017

  Jätteung Scotch som har en svag doft av vanilj. 126:- halvflaska på statens utlämningsställen.

  Polyester :

  Det tänkte jag inte alls på. Är det porr för lebbar ? Det ställer saken i ett helt annat ljus. Då är det ju konst till skillnad från heteroporr, det är bara förtryck. Då vet vi. Porr utan penis = Kultur

  Svara
  • Jätteung Scotch? Är det drickbart? Ville du bara bli full då är det ok fast inte över min tröskel.
   Det kan ju vara skönt att bli full och låta alla galenskaper falla i glömska. Öppnade precis en flaska vin och försöker låta alla galenskaper passera. Har haft två skitveckor, och då menar jag inte svenska galenskaper. Fittselfies var dock för mycket även för mig.

   Svara
 25. Pelle2

   /  12/08/2017

  OT:
  Erik van der Heeg på ledarsidorna skriver bra om åldersbedömningarna av flyktingarna.
  Precis som han undrar jag varför vi inte tar till oss av de metoder som bl.a amnvänds av Tyskland utan hittar på egna och förmodligen sämre varianter.
  https://ledarsidorna.se/2017/12/aldersbedomning-en-svensk-dreyfusaffar/

  Svara
 26. Dreadlock

   /  12/08/2017

  Ledarsidorna kommenterade anklagelserna mot Urban Ahlin idag. Ingen vacker läsning. Tjuv och rackarspel

  https://ledarsidorna.se/notis/kronika-gisslan-hos-knazbollah/

  Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Mycket intressant, men även allvarligt hur det kan gå till så där. S borde internt påbörja operation: Drain the (S)wamp.

   Svara
 27. (Beklagar om det är en repris. Hakelius skriver bra.)
  Hakelius: Räcker det nu med tiggeri?
  https://www.fokus.se/2017/12/racker-det-nu/

  ”Responsen på information av det här slaget har i tongivande kretsar varit bortförklaringar. Först ifrågasattes om tiggeriet är organiserat. Sedan om särskilt mycket av tiggeriet är organiserat. Tills sist om allt tiggeri är organiserat. Små, ständiga reträtter med ett och samma syfte: att slippa tvingas till något politiskt känsligt ställningstagande om tiggeriet. Hellre blunda för att bulgarer och rumäner utnyttjas mitt framför våra ögon, än att misstänkas för att ha en inopportun ståndpunkt om tiggeri.
  […]
  »Det går inte att förbjuda fattigdom« har argumentet varit. Och det är ju sant. Men det går att förhindra att människohandlare gör fattiga till sina slavar. Och det effektivaste sättet att göra det på är att helt enkelt strypa penningflödet som betalar deras lyxbilar. Det gör man genom att förbjuda tiggeri.
  […]
  Det är mycket märkligt att jag, som började min tänkande bana som troende nyliberal, ska behöva påminna om detta. Att stora delar av vänstern verkar ha glömt det. Att socialliberaler slåss med näbbar och klor för att få fortsätta ge några sedlar till en bulgar eller rumän som sitter och fryser utanför ICA. ”

  Svara
 28. Svara
 29. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
 30. MiT

   /  12/08/2017

  Svara
  • Här är det uppenbarligen dags att ”metoo-rörelsen” ryter till. Eller det kanske är fel sorts män att ryta till emot?

   Svara
 31. En annan

   /  12/08/2017

  Kukbild=lätt äckligt
  Fittbild=lätt upptändande
  Förstår man inte skiljandet borde man söka hjälp!

  Svara
  • Nejnej, det där är fel.
   Kukbild=Gubbigt, slemmigt, äckligt, perverst, sjukt.
   Fittbild=Vackert, kulturellt, starkt, självbejakande.

   MEN! Då är det viktigt att det är kvinnan själv som tagit den där bilden! Om det är en GUBBE som tagit den är det ju ”mannens blick” och Patriarkatet och Strukturerna och de gamla unkna Normerna och sånt där.

   Svara
 32. Jamen djävlar asså vilken finkultur. Jag blir ju inspirerad! Nu måste jag delta med görlgejs i litteraturformat:

  ”Görlgejs
  En råfeminist ifrån skogen
  Stirra ut en flicka på krogen
  En ”manlig blick” smitta
  så hon stirra på fitta
  Sen ville hon leka på logen.”

  Tack, tack. Kanske nåt att skicka till Akademien så får jag mig en lägenhet?

  Svara
  • Kristian

    /  12/09/2017

   Det är lite synd att de väl tror de gör något nytt (Kobra, inte bergersjo!). Som Peterson sade: ”Vi vet ganska väl vad män tycker är intressant, se på vilket toalettklotter som helst. Två cirklar och en triangel – det räcker för att fascinera män.”

   En glad feminist ifrån Boden
   hon fotografera klenoden.
   Primära entrén
   i denna konstgren
   nog motstår kol-14-metoden!

   Svara
   • Rikard

     /  12/09/2017

    Hej.

    Ingen äkta limerick, men friskt vågat och allt sådant kal:

    ”E’ kvinna ho skutta
    i regn över pöla’
    När neråt ho’ glutta
    ho’ såg då en kutta
    å börja å gnöla”

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 33. Porta

   /  12/08/2017

  Feminism, fittselfies, #metoo, sexism…
  Astra lär på sin tid haft ett problem med sexuella trakasserier, enligt rykten i branschen (underhåll), lär den kvinnligt dominerade personalen tyckt att de välbyggda pojkarna som kom för att fixa problem var fria att klämma, smeka å nypa på. Har ni någon bekant som kör sopbil eller andra officiella ärenden med regelbundenhet på vischan kan han säkert berätta om ensamma damer som ”flashar” i fönstren eller kommer ut i oknytna morgonrockar…
  Nåja som en man som uppskattar sexuella inviter och kan säga nej till de jag inte är intresserad av, oavsett det kommer från träsklysen, flohabbor eller bögar vill jag ändå försöka introducera #whynotme?
  Sexism!? Vi tar hjälp av Scuzz Twittly

  Svara
 34. MiT

   /  12/08/2017

  *https://www.facebook.com/produktionpang/videos/875218649304772/*

  Svara
 35. Kristian

   /  12/09/2017

  Svara
 36. Kristian

   /  12/09/2017

  Svara
 37. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
 38. MiT

   /  12/09/2017

  Klicka på tidsstämpeln och läs hela tråden. Jag följde Eriks twitterfråga som föregick krönikan och kan väl säga att han inte var överdrivet intresserad av att veta något…

  Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Hade förväntningar att det skulle kunna bli bra när det var Helmerson som skulle undersöka jagärhär lite, det är ju ändå Helmerson och inte Wolodarski, men nej, det sket sig.

   Svara
 39. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • ⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄⁄

   http://www.jpost.com/international/Swedish-state-TV-ties-Trumps-Jerusalem-recognition-

   Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Bra att någon lyfter den här vinkeln, borde dock gjorts redan för några veckor sedan.

   Svara
 40. MiT

   /  12/09/2017

  Känner ni igen henne med den röda tröjan…?

  Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Haha, herregud, det tar fan aldrig slut.
   Jo, känner mycket väl igen henne, det där avsnittet av Opinion Live har knappt försvunnit från näthinnan, sånt här sitter kvar länge verkar det som.

   Svara
  • Kristian

    /  12/09/2017

   Det låter som en toppenserie:
   ”Avsnitt 6: ”Jag har skändat en kyrkogård med min fitta””

   Svara
  • zzzzzzzz

    /  12/09/2017

   spola fram till 0:30 för feminister

   Svara
 41. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • Har de helt glömt bort att en annan forskare applicerade samma metod på män, vilket gav resultatet att de var MER utsatta än kvinnor?

   Låt oss inte heller glömma bort de hundratals spädbarn som ska ha offrats av Satanister i Norden enligt fraulein Lundgren…

   Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Emilia: ”Vänsterpartist+Human Right Activist+(VISK) Ledamot i Kyrkomötet. Vice gruppledare i Göteborgs Stiftfullmäktige+ Sociolog+Feminist+Realist!”

   Hålla tyst och hålla varandra om ryggen? Säkert. Och är man inte tyst så blir man tystad, bara se hur ni i vänsterpartiet behandlar Amineh Kakabaveh…

   Svara
 42. G

   /  12/09/2017

  Svara
 43. G

   /  12/09/2017

  ”Misshandlade sonen med livrem och elsladd

  Pappan misshandlade sin son med slag i ansiktet. Och med tillhyggen som en elsladd och ett bälte slog han honom över ryggen, armarna och benen. Misshandeln har skett vid flera tillfällen under ett års tid. Nu döms mannen av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i ett år och två månader för grov fridskränkning av sin son samt för misshandel av sin gravida fru. Han ska efter avtjänat straff också utvisas ur landet, skriver P4 Skaraborg.

  Socialtjänsten i kommunen har dokumenterat hur pojken uttryckt att han var rädd för sin pappa och berättat att pappan tidigare slagit honom. Men pojkens uppgifter togs inte på allvar utan när pappan kom till Sverige så placerades pojken ändå hos honom. Det var först när frun flydde från hemmet som pojken omhändertogs.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/misshandlade-sonen-med-livrem-och-elsladd-1.4906277

  Svara
 44. G

   /  12/09/2017

  ”Han polisanmälde förskola efter saga om Pippi Långstrump

  – De sitter i soffan och jag hör n-ordet flera gånger. Som svart själv blir jag oerhört kränkt och ledsen. Kan man inte 2017 bara få vara Luis måste jag var en färg, ett samlingsord för någonting.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6833762

  Svara
  • Kalle

    /  12/09/2017

   ”Kan man inte 2017 bara få vara Luis måste jag var en färg, ett samlingsord för någonting”
   Typ som vit heterosexuell man……

   Svara
   • Johan

     /  12/09/2017

    Eller eventuellt ”rasistiskt”, ”heterofobiskt” och ”sexistiskt” istället för bara ”rasistiskt”…

    Svara
 45. Pelle2

   /  12/09/2017

  OT:
  Anne Heberlein på ledarsidorna försvarar, med all rätt, Vellinge kommuns beslut om att de invandrare som inte vill integrera sig genom att göra framsteg inom SFI, genomgå en kurs i samhällsorientering och följa de aktivitetsinsatser som finns för att komma i arbete inte får behålla sina bidrag.
  Som hon skriver på slutet
  ” för ingen blir väl indignerad över att man måste utföra ett arbete för att få lön? Uteblir du från din arbetsplats får du ingen lön. Inget konstigt med det, så varför skulle det vara ett problem att kräva en motprestation av nyanlända för att de ska få sina bidrag?
  https://ledarsidorna.se/2017/12/14922/

  Svara
 46. kenny korén

   /  12/09/2017

  Tänk det motsatta att man sände ett program där gubbar fotade sina penisar också det sänt under tidig kvällstid när de flesta barn är vakna. Kobra är ett kulturmarxistiskt tvångsfinansierat propagandaorgan pro ensidigt för hbtq, genus och mångkultur. Man gör gärna snyftreportage om ensamkommande men aldrig gällande deras brottslighet. Med pekpinnar så talar man om hur folk skall tycka och tänka och ofta helt utan förankring gällande kultur sm man förespeglar helt felaktigt att programmet skall handla om

  Svara
 47. G

   /  12/09/2017

  ”Kommunpolitikern Carina Sällberg (L) åtalas för grovt förtal mot HD:s reporter

  På sin Facebooksida anklagar Carina Sällberg (L) en reporter på Helsingborgs Dagblad för att skriva artiklar med falskt innehåll och påstår att tidningen vill avskeda reportern. Nu åtalas hon för grovt förtal.”
  https://www.hd.se/2017-12-07/kommunpolitikern-carina-sallberg-l-atalas-for-grovt-fortal-mot-hds-reporter

  Liberalen verkar gilla ha kontakt med rättsväsendet med jämna mellanrum. Men jag postar inte främst ang det ovan, utan under. Jag tycker hennes uttalande är intressant med tanke på Metoo. Då vissa som anklagas påstås ha gjort ditten eller datten för väldans lång tid sedan, mycket är rent trams medans andra anklagelser är allvarliga och bra att det utreds om så inte tidigare skett, nu blev ju den här damen dömd på riktigt och inte bara via en lynchmobb på nätet så hon har fått sota för sitt ”misstag” till skillnad mot vissa som anklagas i samband med metoo, det är en skillnad, och vissa som pekas ut kanske har gjort något mer allvarligt och borde få ett straff, men om vissa som nu pekas ut anklagas för att sagt eller gjort något mindre klokt på en fest för 15 år sedan och säkert fått sota och höra om det flera gånger sedan dess, en engångshändelse och inget lagbrott som ofredande, ska det dras upp nu 10-15år senare och bli en höna av en fjäder, eller har tiden sin gång…

  ”Carina Sällberg (L) stoppas även från det lokala provvalet i Helsingborg
  …..
  Bakgrunden är att Carina Sällberg dömdes för ofredande 2015 av en man som hon tidigare haft ett samboförhållande med.
  …..
  – Jag är dömd för händelser som ägde rum 2013, och jag fick böter. När vi är framme vid valet har det gått fem år. Man kan inte hålla på i en rättsstat att fortsätta straffa en människa, säger hon.”
  https://www.hd.se/2017-11-28/carina-sallberg-l-stoppas-aven-fran-det-lokala-provvalet-i-helsingborg

  Svara
 48. G

   /  12/09/2017

  Svara
 49. G

   /  12/09/2017

  Svara
  • Motkraft

    /  12/10/2017

   Får mig att tänka på när den invandrade Grekiska tandläkaren tryckte till Täppas i Ring P1

   Svara
 50. G

   /  12/09/2017

  Svara
 51. G

   /  12/09/2017

  Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Scrolla eller läs. Det blev ju lite intressant med palestiniern i tråden..

   Svara
   • Skeptisk

     /  12/10/2017

    Ta det från ”tiden med Adam och Eva”? Utan ironi? Jamen dåså, då vet vi dina historiska och naturvetenskapliga kunskaper. Ridå!

    Svara
 52. Jan

   /  12/09/2017

  Alltid kloka Karin Pihl i en ny ledare. Här ger hon sig på välfärdsbrott i form av ”ensamkommande flyktingbarn” och nyliberala handikappreformer upplagda för fusk och brott. Jag kommer att rösta på Karin Pihl i nästa val!

  https://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/svenskar-tror-alldeles-for-gott-om-manniskor/

  Svara
 53. G

   /  12/09/2017

  ”Var jag än befinner mig, oavsett om det är på hämtning på förskolan, på jobbmöten eller i kön i mataffären pratas det om den rörelse som sprider sig genom Sverige.

  Jag pratar så klart om #metoo och alla de kvinnor som gemensamt nu går ut och berättar om trakasserier, övertramp och kränkningar. Det verkar vara ämnet på allas läppar, i allas tankar. Samtidigt som jag givetvis förfäras och äcklas av det som kommer fram finns det något väldigt stort i att få vara med om det, att få uppleva patriarkatet falla.
  ….
  Jag kan säga så mycket om det här, men jag tänker att jag ska göra det enkelt för männen på Berns och för er andra: ingen av er sitter säkert. Ingen av er som kränkt, hånat eller förnedrat en kvinna kommer att komma undan. Vi kommer gå igenom varje yrkesgrupp, varje förening och varje skolsal. Vi kommer lyfta på varje sten och vänta tålmodigt på att alla som någonsin varit med om något vågar komma fram och berätta.

  Vi är inte klara, herregud vi har knappt börjat.”
  https://unv.is/expressen.se/gt/kronikorer/julia-mjornstedt-karlsten/inga-man-som-krankt-eller-hanat-sitter-sakert
  http://archive.is/FJ4sU

  Svara
 54. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • G

    /  12/09/2017

   Svara
  • Jan

    /  12/09/2017

   Varför ska de här stackars fattiga länderna i öst tvingas försörja horder av muslimer? De har väl nog med sina egna problem. Sossarna är glada eftersom Löfvén legat på om det här med kvoter. Emellertid har Löfvén fel. Det är bara att säga nej. Klarar inte EU det förtjänar det inte sin existens.

   Svara
   • Olof

     /  12/09/2017

    Men Jan, vi har ju en feministisk utrikespolitik och det vet ju alla feminister att nej betyder ja om det är feministen som vill.

    Låt nu Marita normalisera övergrepp och tvång, lite sånt är ju aldrig fel har jag fått förstå.

    Svara
 55. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • Jan

    /  12/09/2017

   Det beror i så fall på att S&M anpassat sin politik efter SD. Visserligen 20 år försent. Men i alla fall. Arnstad är en landsförrädare.

   Svara
 56. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • Jan

    /  12/09/2017

   Den här kvinnan är en hjälte i Norden.

   Svara
  • Ptjae, med tanke på hur en gång i tiden så var de hyperdupersuperrasister för att de hade en valkampanj som gick ut på att ”Om du kommer till Danmark så ska du arbeta”, så dröjer det väl inte länge enligt förslaget apas efter i Sverige (efter det sedvanliga fördömandet, så klart).

   Sedan så är det klart, hon verkar inte direkt ta det hela på gigantiskt allvar heller utan helt enkelt säger att hon ”tittar på förslaget”. Sedan så ser man ju liksom volymskillnaden mellan Danmark och Sverige som endast har 921 personer som väntar på utvisning. Hur många som behöver utvisas från Sverige vet väl ingen…

   Svara
 57. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
 58. Dreadlock

   /  12/09/2017

  En rejält okritisk rentvåleri av Eva Lundgren i SvD idag.

  https://www.svd.se/hennes-forskning-hanades–metoo-kan-ge-upprattelse

  Hon nämner kritiken mot hennes påhitt (Organiserade satanistiska pedofiler) med ursäkten att det var något som journalister klippt ihop.

  Som varje god murvel gör man förstås lite research istället för att fisa i kontorsstolen och ge henne ”Upprättelse”. Och då hittar man det här.

  Spola fram till 5:23 . Tydligare går det inte att sägas. Eva Lundgren har varit en spritt språngande galen häxmästare, och inte mycket visar att det är annat idag.

  Svara
 59. Mjölner

   /  12/09/2017

  Nu har #metoo drevet nått rikets högsta ämbete, talmannen. Vågar man gå ett snäpp till, upp till statschefen. Vår värderade monark har offentligt sagt att han vänt blad och gått vidare. Nu tycker jag det är nog och att den executiva drevledningen börjar tänka på preskripstionstider d.v.s. den tidsgräns när ett brott inte går att lagföra i rättssal. Som det är nu blir folk dömda i en drevande hysterisk folkdomstol summariskt och utan advokat. Var vänliga lägg av.

  Svara
  • Det är inte folkdomstol utan mediedomstol på Internet. Folkdomstol samlas på torget. Fast det sker väl snart…

   Svara
   • Mjölner

     /  12/09/2017

    Fan vad grinig du är, det är väl folk som som skriver i medier på internet. Du börjar likna Jan. En annan aspekt gällande drevet mot talmmannen. Om denne nu visar sig vara helt oskyldig så kan det bli knepigt för #metto drevarna. Att konspirera mot rikets högsta ämbete är samma sak som att äventyra rikets säkerhet och samtidigt begå övergrepp i rättssak. Talmannens ämbete har dignitet av diplomat och rikets näst högsta representant utan politisk makt. Säpo bör titta på detta. Damen som anklagar talmannen bör träda fram och presentera bevis för sina anklagelser.

    Svara
    • Rikard

      /  12/09/2017

     Hej.

     Tror du missförstår här Mjölner.

     elina brukar inte ägna sig åt krypskytte mot någon, och om jag får gissa (och rätta mig om jag tar miste) så menar hon att faktiska folkdomstolar kanske blir nästa steg?

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Mjölner

       /  12/10/2017

      Folkdomstolar som huserar på torget?

  • korven

    /  12/09/2017

   @Mjölner
   Statschefen?
   Menar du Löfven?
   Han är ingen statschef utan enbart en stadsminister (ska ej förväxlas med statsminister).

   Svara
   • Mjölner

     /  12/10/2017

    Vet du inte att kungen är Sveriges statschef?

    Svara
 60. Vår käre utrikesminister vill medla i Nordkorea. Gud bevare oss.

  Svara
 61. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
 62. MiT

   /  12/09/2017

  Ni vet det där ”kulturparet” som skriver i SvD och som blivit hårt radikaliserade på kort tid och nu sitter och myser med välkända vänsterextremister och har blivit medlemmar i Centern? De som sitter i utlandet och klagar på svenskar? Vars ena hälft fylletwittrar ibland om att Sd:are är feta och fula? Som inte tror på systemkollaps? Osv?

  Svara
 63. El-Gibson

   /  12/09/2017

  Freud, Neuding, Flam, Korn, Ascher och andra tongivande i judisk makt-rörelsen garvar läppen av sig.

  Svara
 64. Rikard

   /  12/09/2017

  Hej.

  Freud garvar läppen av sig? Går han, igen?

  Förresten, om det nu finns ett sånt där super-duper hemligt sällskap, hur kommer det sig att du vet vilka som hör dit? Antingen är du ju med själv, eller är infiltratör som väljer att röja dig här, eller så är det inte särskilt bra på säkerhet – eller så kanske du är representant för det Verkliga Hemliga Sällskapet Som Styr Allt (VHSSSA; uttalas ‘vässa’) och lägger ut villospår?

  Eller så pratar du i folienattmössan.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 65. MiT

   /  12/09/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/09/2017

   Feministteologi – a match made in heaven.

   “Den feministiska teologin söker vår tids erfarenheter av Gud, och kritiserar Bibelns och kristendomens huvudsakligen ensidigt manliga Gudsbild. Man eftersträvar därför att framställa en Gudsbild som antingen är könsneutral eller lika mycket kvinnlig som manlig.”

   Svara
 66. Bra om borglighetens och alliansens bristande budgetar i samband med vad de själva utlovar: https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/tanker-alliansen-ta-en-springnota-efter-valet/

  Svara
 67. G

   /  12/10/2017

  ”Älskade tjej, den ondska du blivit drabbad av är helt ofattbar”

  Har ni läst alla löpsedlar om den råa gängvåldtäkten i ett trapphus i Fittja där tjugo män deltog? Har ni sett alla hashtags som stöttar offret? Har ni sett det milslånga uppropet som tusentals feminister skrivit under? Har ni märkt hur politikerna rasar i den humanitära stormakten med världens enda feministiska regering? Nej. Det har ni inte. Stödet till detta offer har uteblivit.” Det skriver juristen Claudia Aziz i ett uppmärksammat inlägg på Facebook, som nu delats över tusen gånger. Hon har nu startat ett upprop för den gängvåldtagna kvinnan i Fittja.”
  http://katerinamagasin.se/alskade-tjej-den-ondska-du-blivit-drabbad-av-ar-helt-ofattbar/

  ”Kvinnans berättelse är det värsta jag har läst

  Kvinnans berättelse om det som ska ha hänt i trapphuset i Fittja är något av det vidrigaste jag läst.
  Men nu släpps de åtalade för gruppvåldtäkten på fri fot och kan vänta sig att frikännas.
  Är alla lika inför lagen? Är alla våldtagna kvinnor det?
  Efter att ha läst förundersökningen säger jag – nej.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/catarina-lundback/kvinnans-berattelse-ar-det-varsta-jag-har-last/

  Svara
  • Svenska tingsrätter är ett skämt. Man kan hoppas att det dras upp till vidare instanser, men fortfarande så kommer aldrig straffen matcha det de gjort.

   Svara
 68. G

   /  12/10/2017

  ”Fler personer avvisas vid gränskontrollen i Skåne

  Fram till september avvisades i snitt 75 personer i veckan. Det har nu ökat till knappt 170 personer varje vecka. Mellan den 1 september och fram till den 6 december har 2 081 personer avvisats och totalt i år har 4 665 personer fått återvända till Danmark.

  – Det är personer som inte har rätt att vistas här i Sverige, av olika skäl, säger Michael Mattsson, chef för gränspolisen i Region Syd.

  Det kan till exempel gälla personer som inte har rätt att vistas i Schengenområdet och som inte heller vill söka asyl i Sverige. De skickas då tillbaka till Danmark. Gränspolisen upptäcker även personer som är efterlysta, eller som kan misstänkas för brott och som då frihetsberövas.(forts)”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6838913

  Svara
 69. Jan

   /  12/10/2017

  Vänsterpartiets yrkesfeminist Linda Snecker tycker att kvinnors forskning förminskas. Annars skulle minst hälften av Nobelprisen gå till kvinnor menar hon.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kaJQda/ge-kvinnliga-forskare-halften-av-pengarna

  Svara
 70. Jan

   /  12/10/2017

  Vilket hyckleri av våra ”ledare”. Hittills har man förnekat problematiken eller skyllt på nazister. Nu är man plötsligt ”upprörda”. Trots att man blivit varnade i åratal för detta fenomen.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e18n1g/starka-reaktioner-efter-attacken-mot-synagogan-fullstandigt-vidrigt

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: