Mediebevakning av möten

Apropå det där 2 mötena som var igår i Malmö, det är otroligt intressant att kolla hur media beskrev de båda.

fritidsgårdra mot våldtäkter

Det ena mötet, som drevs av en vänsteraktivist, fick stort utrymme i Sydsvenskan där man var om inte översvallande positiv till hennes prat om fler fritidsgårdar så letade man  åtminstone inte fulvinklingar.

Det andra mötet var Joakim Lamottes möte på Stortorget. Vet inte hur många som besökte det men ett 50-tal var det nog. Det finns lite kortare klipp från mötet här och där bl a på twitter men jag rekommenderar verkligen att man offrar en timma och ser hela klippet. Det är väl värt!

Vad skrev Emma Leijnse, som var reportern från Sydsvenskan, om Lamottes möte?

Ett annat möte på samma tema ordnades på Stortorget av Joakim Lamotte, opinionsbildare med fokus på bland annat sexualbrott.
”Vad bör polisen göra? Vad är politikernas ansvar? Vad vill du säga till våra makthavare? Hur känns det att bo i Malmö nu? Vad krävs för att få stopp på gruppvåldtäkterna?” skrev han i sin uppmaning till Malmöborna att delta.
I direktsändningen visades en betydligt mindre skara människor än på mötet vid Sofielund. Och det var invandring som dominerade samtalsämnet.
– Det handlar om misslyckad integration. Man är för tolerant mot människor som inte sköter sig, sade en man och krävde, precis som människorna på mötet i Sofielund, att politikerna skulle ta ansvar.
– Ta tag i problemen i tid, redan i skolan, för de som skapar en dålig studiemiljö, tyckte han.
Och de sista minuterna blev kvinnor i livestreamen otåliga: varför var det bara män som pratade?
Men kvinnor nämndes åtminstone i slutet.

Det där skrev hon. Det var inte alls invandring som dominerade samtalsämnet, det kan var och en kontrollera genom att titta på klippet. Det var med som en del i problemet men det är inte så konstigt, man får vara bra blåst i huvudet om man inte tror att det spelar någon roll. Jag tycker nog att Leijnse borde kolla på Lamottes sändning, hon kanske lär sig något då.

Sen det sista, att kvinnor blev otåliga och undrade varför bara män pratade. Där visade Leijnse att hon inte ens har sett klippet.

Första som pratar i ca 1 min och 30 sek är en kvinna. Kvinnor och en tjej på 13 år pratade i ca 28 min av de 63 min som det pågick, alltså ca 44% av tiden. Så varför är Leijnse så ivrig med att förminska deras åsikter? Tycker inte Leijnse att de var kvinnor? Vad menar hon med att ”kvinnor nämndes åtminstone i slutet” när de har berättat i ca 28 min av de 63 min som fanns?

En 13-årig tjej berättade hur det var för henne i bl a skolan och när hon varit på badhus. Det viftar Leijnse bara bort, det är inte värt någonting när hon vill antyda att det bara var män som pratade. En 13-åring som berättade alltså. Det viftar Leijnse bort som om det är en irriterande fluga med ett lätt föraktfullt ”kvinnor nämndes åtminstone i slutet”.

Varför detta lätt föraktfulla ”kvinnor nämndes åtminstone i slutet” när det inte är sant? Och får inte män ha åsikter om det som drabbar deras döttrar, fruar och sambor? Är det något dåligt om de har åsikter? Tror inte Leijnse att män är oroliga? Att de inte också drabbas som anhöriga och pappor/makar/sambor om deras familjemedlemmar drabbas av våld i samhället?

Titta på Lamottes klipp och jämför med Leijnses text om hans möte och bedöm själva om ni tror att hon ens har sett klippet innan hon skrev…

Det är TYDLIGT att reportern Emma Leijnse ville favorisera vänsterextremisten och hennes fritidsgårdar framför Lamottes möte. Så mycket ville hon favorisera att hon gav sken av att kvinnor inte ens kom till tals hos Lamotte när de i själva verket kom mycket till tals. Och hade mycket intressant att berätta.

Länk till Leijnses text finns i gårdagens inlägg men de har lagt den bakom betalvägg nu. Hon verkar ha svårt att vara objektiv i en nyhetsartikel, som i alla jag uppfattade att det var. Det var ingen opinionstext i alla fall.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

145 kommentarer

 1. MiT

   /  12/19/2017

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155258475798231*

  Svara
 2. MiT

   /  12/19/2017

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   ”Män störde demonstration i Fittja”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-storde-demonstration-i-fittja

   Sinnessjukt var ordet!

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  12/20/2017

    Sååå typiskt för vita medelålders svenska män (?)

    Svara
  • lensof

    /  12/20/2017

   Varför får jag en tilltagande känsla av att vara utsatt för starka krafter som söker lära mig att hata?

   Begrepp som kärlek, jämlikhet, värdegrund och godhet, vackra och viktiga saker i andra sammanhang, har kapats och blivit till förklädnad för att kunna få igenom precis motsatsen till vad dessa begrepp egentligen står för.
   Fel personer premieras, fel människor skyddas, fel handlingar ger vinnande resultat.

   Blir nästan rädd för mig själv och de känslor jag får när jag ser siluetterna på de män som våldtog i Fittja. När jag tänker på vad de gjort och deras flin.

   Svara
  • Herpderp

    /  12/20/2017

   ”Skjut, gräv och tig” kanske?

   Svara
 3. Cain

   /  12/19/2017

  Hanna Höie – Dolores Umbridge

  Svara
  • cpc

    /  12/20/2017

   Spot on! Undrade faktiskt var jag sett människan tidigare.

   Svara
 4. Rikard

   /  12/19/2017

  Hej.

  Hvafalles?! Skulle Snällposten favorisera de socialdemokratiska partigängarna, och dessas blodsbesudlade ideologiska buksvågrar, med vilka man alltsomoftast bryta bröd med? Ack, icke kan väl sådant vara sanning, så säg?

  Nog måste väl han ha fått om bakfoten detta skeende; SDS som man kallar sig rapportera endast och tager aldrig ställning. Se bara vad Heidi Avellan så ofta skrivit för dem genom åren.

  Nej, tig nu stilla och sprid icke lömska nyliberala lögner om framstegsstaden Malmö, som i århundrade styrts med vän och fat hand av socialdemokraterna, dessa folkets vän och förvaltare av folkets väl! Ifrågasätt icke de framsteg som äro oundvikliga, ja som rentav äro en oomkullrunkelig sanning, med socialdemokratiskt styre. Tror han kanske, att han själv vet att spendera frukten av sitt arbete? Nej, ge sig inte lagrar som later, utan lita på de som bättre vet och kan, så som är folkets plikt mot sina befriare. Lita han på förkunnaren av ordet, godkända media, och bispring icke de som slemma nyliberaler önskar förleda till att tänka egna, privata, tankar.

  Varen icke en spjuver och en skälm; vet, att de som staden Malmö styr, gör så städse med folkets bästa för ögonen, och vet att ju mer skatt till socialdemokraterna (ty de är ju nu en gång så att det är de som är staten, och yvs över att de visar sådan ynnest mot de fåvitska att de tillåta att val hållas) envar erlägger desto bättre kan de styra för alla.

  Malmö, o mine bröder och systrar, Malmö är framtiden för Sverige!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  12/19/2017

   Världsklass!

   Svara
  • Dreadlock

    /  12/19/2017

   Mäh… 1600-tals svenska LOL

   Refreshing , men ska du hålla på sådär nu framöver ? Suck

   Svara
   • Rikard

     /  12/20/2017

    Hej.

    Du bad om mer satir och mer kåserier… ”careful what you wish for”. /leende gul prick/

    Sydsvenskan var en bra tidning en gång i tiden, när den hade Arbetet att mäta sig mot. Den (Sydsvenskan) har inte mått bra av att vara herre på täppan, och särskilt illa har det blivit efter 2005. Numera är den mest en tjockare version av Metro – ett djupt fall för den tidning som var en klassiskt svensk liberal skrift i socialdemokratins hjärterot och fäste, och som inte tvekade att agera med en folkbildande ambition avseende politiska sammanhang.

    Det är svårt att beskriva, men stämningen i Malmö lär vara tämligen spänd, och stadens många (många många massor!) vänsterhipsters är inte sena med att mobba den som säger fel sak högt – om den inte är ickesvensk förstås; då ignoreras det istället, eller ursäktas med just etniciteten som orsak. De yngre generationerna godhetssignalerar (borde egentligen läsas som ‘god hets’-signalerar) så det förslår, och ve den som inte följer värdegrunden.

    Samarbetet mellan socialdemokraterna och deras fotsoldater i extremvänstern och dessas allianser i de kriminella gängen är tätare än någonsin, och just Sydsvenskans journalister har helt slutat granska kopplingarna mellan politiska partier och yrkeskriminella. Istället lägger man sig på Aftonbladets nivå.

    I Malmö har jag bevittnat hur valförrättare försökt övervaka och fotografera vilka valsedlar en person tar, och jag har även bevittnat hur en person från extremvänstern (lätt att se då de har distinkta kännetecken) stjäl valsedlar mitt för näsan för förrättarna som alldeles innan varit hej & tjenis med denne. När jag bodde i Malmö och röstade blev jag själv en gång konfronterad av en person från (S) som ville veta vilka valsedlar jag ämnade använda (jag tar alltid en av varje parti, just för att ingen dj*vel har att göra med vad jag röstar på) – denne ansåg det misstänkt att göra så.

    Kvinnan som pratar om att bli spottad på, kallad hora och så vidare beskriver många svenska och även invandrade kvinnors vardag i Malmö – det rör sig inte om avvikelser utan om normen om du rör dig på fel plats vid fel tillfälle, och dessa platser blir allt fler och allt större.

    Glöm inte att Malmö är socialdemokratins ansvar och skuld, och att Malmö är Sveriges framtid.

    Tack för beröm, både från dig och andra.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • lensof

      /  12/20/2017

     Ju mer jag hör om Malmö och det ledande sociala klimatet där desto mer får jag associationer till sekt och vad det innebär. För den blindhet och inskränkthet som nu tycks dominera i det offentliga och dess organisationer leder ofrånkomligt till vad jag kallar för förvärvad dumhet. Den är värre än medfödd begränsning för den förvärvade kan försvara sig med en slags hjärnans intelligens, en intelligens som dock bara används till att klamra sig fast vid sina idéer likt en havstulpan på en klippa.

     Det finns ingen intellektuell rörlighet kvar därmed inte heller någon utveckling eller levande känsloliv. Möjlighet till förändring finns inte längre. Det är avprogrammering (avgiftning) som gäller.

     Frågan är dock om vi inte redan har Malmöskadan i vårt land. Att den befarade framtiden är redan här.

     Svara
 5. MiT

   /  12/19/2017

  Läckberg är inte smart alltså…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/19/2017

   Läckberg har i alla fall tagit sitt ansvar genom att gifta sig med en fattigare man än hon själv. Men givetvis så har hon skrivit ett bekvämt äktenskapsförord. Om vi kvinnor nu så gärna ville ta ansvar för den privatekonomiska jämställdheten så skulle vi gifta oss fattiga.

   Svara
   • Rosa Åmson

     /  12/21/2017

    Läckberg och ansvar går inte förena.

    Svara
  • Skeptisk

    /  12/20/2017

   Det är i de allra flesta fallen hon i familjen som har sista ordet om fördelningen. Att låta familjen bestämma är att låta kvinnor bestämma.
   Tror hon fortfarande familjen styrs av en patriark som bestämmer allt och håller kvinnan nere? Kan förklara hennes taffliga intriger.

   Svara
 6. Anne Heberlein blev avstängd från Facebook pga denna kommentar:

  Svara
 7. MiT

   /  12/19/2017

  Svara
 8. Dreadlock

   /  12/19/2017

  Alltså, vifta bort en 13-åring och komma med undanflykter i direktsändning, är ju ett recept på omedelbar politisk självmord och borde få ganska så omfattande följder. Borde vara det i.a.f.

  Inte trodde jag att klyftan var så avgrundsdjup. Men det krävs väl en helt indoktrinerad total-slutsteg hjärna att börja mopsa upp sig och börjar ”Utbilda” publiken till rätt värdegrund ?

  Jösses vad många idioter vi har röstat in…

  Svara
 9. Ove-Britt och jag.

   /  12/19/2017

  Idioter har en tendens att föröka sig när visa män väljer att hålla tyst. Ett gammalt djungelordspråk. 😉

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/20/2017

   Av samtiden att döma, så finns det en akut brist på mänsklighet som ser människor på en bas av kunnighet, karaktär och meriter.

   Idag betyder samma sak

   Svara
 10. trötter

   /  12/20/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/20/2017

   Tar Wilderäng med en rejäl nypa salt. Han har hela tiden förnekat att det finns bostadsbrist t.ex.
   Han är en player som känns lika äkta som en 30-kronors-sedel.

   Han blir en bra politiker = Vet inte var hans anus eller balle slutar på en likadan skala på avstånd. Det är hårfint. Lars Wilderäng vet ingenting, och han bryr sig inte om det.

   Svara
  • Motkraft

    /  12/20/2017

   Lars Wilderäng minns tårögt de åtta år då Fredrik Reinfeldt och borgerliga blocket ledde Sverige. T ex inga köer av polisanmälda våldtäkter med utpekade gärningsmän som inte utreddes. Och det var inga vårdköer. Och inga köer till dagis. Och inga köer till bostäder.

   Det finns säkerligen en hel del att skylla vänsterblocket för. Men den soppa vi sitter i nu har väldigt lite med vänster/höger att göra. Utan har mer med mesiga, fega, strykrädda och PK-indoktrinerade Svenska politiker i allmänhet att göra.

   Svara
   • Precis. Mycket kan man anklaga den nuvarande regeringen på, men tror någon att Reinfeldt III i makten hade gjort det bättre? Snarare så hade han stretat mot ännu hårdare att över huvud taget göra något åt den alltmer havererande asylpolitiken t.ex. Byggandet hade knappast gått åt rätt håll heller eftersom det hade fortsatts fylla på med bostadslösa, vårdköerna hade skenat hårdare in i väggen (karln är ju för fan direkt ansvarig för detta iom sin uppgörelse med Miljöpartiet som han skröt om), polisen hade fortfarande varit resurssvaga och försvaret är ju ett ”särintresse” enligt karln själv…

    Svara
   • Rp

     /  12/20/2017

    Nog kan man anklaga Reinfeldt för att att han skulle skapa samma problem som vänster-socialisterna. Men ur ett internationellt perspektiv är Moderaterna strängt taget vänster i praktiken så det är ett svagt argument mot Wilderäng.

    Svara
 11. trötter

   /  12/20/2017

  Svara
 12. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/20/2017

   Dick pic eller tafsa. ”Överraskningssex” är väl ok? Snillen spekulerar.

   Svara
 13. Ourgon

   /  12/20/2017

  13-åriga flickan hade ‘otur’ att hon bara var vit och svensk istället för en mera spännande färg och härkomst. Hade hon varit beslöjad, hade hon haft mörk hy och hade hon varit medborgare i Somalia eller Eritrea så hade SS säkert lyft fram hennes kommentar.

  Svara
 14. QED

   /  12/20/2017

  Lite mer multikulturellt stuk behövs i polisarbetet …

  Svara
 15. G

   /  12/20/2017

  https://web.archive.org/web/20171218201206/https://www.sydsvenskan.se/2017-12-18/olika-losningar-pa-moten-om-overfallsvaldtakter

  Om någon vill läsa artikeln i Sydsvenskan om Höie och Lamotte, använd länken ovan.

  Svara
 16. G

   /  12/20/2017

  ”Pappans protest – mot skolans mat

  Drin Veselis barn serveras vegetarisk mat i skolan när de andra barnen äter fläsk.
  Nu kritiserar han skolan – och menar att hans barn får gå hungriga.
  – Jag tycker att det är dåligt, säger han.
  Men Eva Nordenhem, kommunens kostchef, protesterar:
  – Att inte äta fläskkött är inte att räkna som skäl till att få specialkost.”
  https://www.expressen.se/nyheter/pappans-protest-mot-skolans-flaskkott/

  Svara
 17. G

   /  12/20/2017

  ”En kvinna överfölls och hotades med kniv av två män i ett trapphus i Solna vid sextiden på tisdagskvällen.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kvinna-knivoverfallen-i-trapphus-i-solna

  Svara
  • Vilket trapphus? Det finns väldigt många i Solna. Hur ska man hitta den rätta?
   (Kan innehålla bitter ironi.)

   Svara
 18. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
 19. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   Alltid så träffsäkert. Alltid hög klass på det han producerar 😀

   Svara
 20. G

   /  12/20/2017

  Hela debattartikeln…

  ”Det jag aldrig trott skulle hända i vårt land, har 2017 blivit verklighet i Sverige. Allt snabbare framväxt av skuggsamhälle där flickor och kvinnor far illa, grova våldtäkter, misshandel, gängkriminalitet och ett samhälle som präglas av osäkerhet, våld och sist men inte minst av en ”acceptans” av icke önskvärda företeelser såsom separation av män och kvinnor i publika miljöer. Svenska värderingarna som jämlikhet och frihet har kommit att gälla även frihet för extremister som fritt får förkunna sin lära. Den nuvarande utvecklingen är en skam för Sverige”, skriver i dag f d organisations- och ledarskapskonsulten Kerstin Hofgren Ingasdotter.

  Thailand, december 2012, varmt och ack så skönt! Under en färjetur på väg ut till en paradisö så träffade vi på ett trevligt par. Av någon anledning så började vi prata politik. Jag sa ungefär så här: ”I Sverige hade vi i senaste valet en kraftig ökning av de högerextrema, i vårt land så har Sverigedemokraterna tagit en del av rösterna”.

  Min nyfunna vän, en 55-årig nypensionerad EU-byråkrat från Belgien, svarade: ”Men så bra, tur för er! I Belgien har vi så stora problem med invandringen. De våldtar dina döttrar, utövar våld och hot mot alla. Det finns så många städer där ingen ”vanlig” belgare vågar vistas i. Så, bra för er att det finns ett parti som sätter ner fötterna och säger stopp”. Både jag och mitt resesällskap blev så chockade att vi inte kunde få fram ett ord. Vi bara nickade stumt och försökte le överslätande. Det brukar inte tillhöra vanligheterna att jag blir svarslös, men i detta fall så blev jag det. Häpen över hans ”rasistiska uttalande”, förbluffad över att en människa kunde uttala sådana ord utan att tveka.

  Mannen fortsatte att berätta och beskriva. Han berättade om städer där ingen går säker, han berättade om extrema incidenter, han berättade om våldtäkter och tortyr av kvinnor. Han berättade om saker utförda av personer som inte verkade mänskliga. Han berättade om grymheter jag aldrig i min vildaste fantasi skulle kunna tro kunde hända i ett västerländskt samhälle på 2000-talet. Varken jag eller mitt resesällskap kunde tro att det var sant. Vi kunde inte i vår vildaste fantasi föreställa oss att något sådant kunde hända. Inte kunde väl religiösa fanatiker ”ta över” städer och samhällen. Nej, overkligt och troligen ett påhitt. Herregud, vi levde ju i en demokrati där jämställdhet och frihet råder. I Sverige skulle det där aldrig kunna hända! Vi var helt överens om att vår 55-åriga pensionär från Bryssel troligen mist förståndet.

  I dag, fem (5) år senare, har det jag aldrig trodde skulle kunna hända, hänt i vårt land. Idag har vi i Sverige allt det, som den belgiske mannen vittnade om. Vi har grova våldsdåd, vi har hemska, grymma våldtäkter av kvinnor och barn, vi har områden där ingen vanlig svensk vill vistas i, vi har grov gängkriminalitet, ständiga mord och ett samhälle som präglas av osäkerhet, våld och sist men inte minst av en ”acceptans” av icke önskvärda företeelser såsom separation av män och kvinnor i publika miljöer. Vi se framväxt avi skolor som tolererar, till och med kräver, att flickor täcker sina kroppar och huvuden. Vi har allt det vår vän från Belgien pratade om. Det har vi nu i Sverige och jag är åter i chock över att de svenska värderingarna som jämlikhet och frihet har kommit att gälla även frihet för extremister som fritt får förkunna sin lära, istället för jämställdhet och frihet för kvinnor och män.

  Det jag aldrig i min vildaste fantasi trodde skulle kunna hända, har blivit verklighet. Den nuvarande utvecklingen är en skam för Sverige, som jag trodde var demokratins och frihetens fäste.”
  http://katerinamagasin.se/den-nuvarande-utvecklingen-ar-en-skam-for-sverige/

  Svara
  • Senior

    /  12/20/2017

   *Nejdå!
   Jag skriver detta som ett svar till dig för att spinna vidare på fenomenet, men är nog mer att betrakta som ett eget inlägg, skrivet i affekt. Detta riktar sig snarare till trollet Jan.
   Jag hoppas innerligt för landets väl och ve att Jan har fel.

   Fråga trollet/signaturen Jan här på bloggen:

   ”Nej, det har de inte. De flesta väljare ser inte helheten utan endast sin egen beskärda del. Plånboksfrågor alltså. Typ, vad gynnar mig mest? Egenintresset ljuger aldrig. Valresultatet 2018 kommer att se ut ungefär som valresultatet 2014. Med små individuella skillnader.”

   Nedanstående uppradade företeelser spelar ingen roll, folk kommer att rösta efter ”plånboken”. Sossarna kommer att göra succé med sitt prat om feminism och pappadagar.

   Det är bara vi outbildade lågpannor med civilingenjörsexamen och begränsad världsbild som inbillar oss annat.

   Jag är säkert helt ensam om att aktivt sitta och leta jobb i andra länder, och det har inget att göra med att även jag har reagerat på utvecklingen i landet.
   Att jag ser att staten tar mina pengar och kastar dem på fullständigt värdelösa skitfrågor under tiden bilar brinner i förorterna, våra gamla svälter på barackerna de bor i efter att kommunen annekterat ålderdomshemmet till andra, våra barn blir undanträngda i skolorna, och att de importerade brottslingarna på vilka mina pengar frikostigt kastas frikänns på löpande band efter att ha våldtagit och misshandlat våra barn.

   Det handlar ju bara om vad staten lägger mina inbetalda skattepengar på, ”fördelningspolitik”. -Det är väl ändå ingen plånboksfråga?

   Att de importerade brottslingarnas föräldrar får barnbidrag retroaktivt för dem, att vissa får gratis tandvård om de kastar passen och döljer sin identitet medan ärliga svenska skattebetalare får betala tusentals kronor för det. -Nej, sådana petitesser bryr vi oss väl inte om Jan? Det är väl ändå ingen ”plånboksfråga”?
   (Kan jag gömma plånboken med ID-kortet hemma och göra samma sak tro?)

   Att migrationsverket kastar miljontals kronor av mina inbetalda skattepengar på hyresvärdar som täljer guld med kniv för att importerade problem kortsiktigt skall kunna lösas emedan våra egna barn får köa i tiotals år innan de får ett boende. Det är väl också bara ”fördelningspolitik”? -Det kan väl inte vara en plånboksfråga för mig som skattebetalare?

   Att kommuner går in och konkurrerar ut sina egna invånare på bostadsmarknaden för sina egna pengar för att kunna köpa hus till sina importerade problem. Det kan väl ändå inte vara en ”plånboksfråga” Jan? Är det månne socialistisk ”fördelningspolitik”?

   Att folk som blivit prövade 3ggr och fått utvisningsbeslut varje gång kan sitta och protestera sig till uppehållstillstånd med våra politikers goda minne. -Att vi har en lagstiftande församling som så flagrant struntar i de lagar de själva instiftat samtidigt som de förväntar sig att skattebetalarna skall ställa upp utan protester. -Och som fortsätter att betala ut alla tänkbara olika bidrag till dessa trots avvisningsbeslut. Det kan väl ändå inte vara en plånboksfråga Jan?

   Att ”papperslösa” kan anmäla hur många olika identiteter som helst till migrationsverket så länge de kan hålla ordning på dem, och få allt tillhörande bidrag till dessa identiteter utan krav på fingeravtryck/DNA, och på så vis multiplicera sina inkomster bekostade av mina inbetalda skatter. -Det kan väl ändå inte vara en plånboksfråga?

   Nej, allt detta är nog bara ursäkter, jag som försöker döva mitt dåliga samvete. Det har nog mer att göra med att jag som högavlönad kapitalist försöker skattesmita på äldre dagar genom att lura staten på min lön genom att flytta och tjäna dem i ett annat land istället. Efter att ha varit en (lättlurad) trogen skattebetalare i decennier. -En ”plånboksfråga”.

   Jag är nog bara osolidarisk då jag anser att folk som producerar värde faktiskt också är de som skall ha första tjing på sitt producerade värde. Anser du att staten äger allt värde du producerar anser jag att du betraktar skattebetalare som slavar. -Men det är nog bara jag som är osolidarisk och tänker med plånboken….

   Min begränsade fattningsförmåga gör att jag bara inbillar mig att grannarna i kvarteret, den s.k. gräddhyllan, de hus som aldrig brukar komma ut till officiell försäljning nu börjar synas på hemnet. Det är inte alls så att mina grannar inser samma sak som jag och börjar röra på sig, bort från landet, och därför säljer husen istället för att låta dem gå i arv inom familjen. Det är inte alls någon ”whiteflight” det handlar om, nejdå. -Det är nog bara en plånboksfråga för oss osolidariska, outbildade lågpannande egoister som vill våra barn väl.

   *kan innehålla spår av ironi, upprördhet, desperation, besvikelse, etc. etc.

   Svara
   • Jan

     /  12/20/2017

    Värst vad du blir upprörd. Kände du dig träffad? Det jag sa var bara självklarheter. Marginalväljaren tenderar att vara plånboksväljare precis som många andra. Ta dig en titt på den gräddhylla du själv tydligen bor på. Inte många sossar där, eller hur?

    Att valresultatet 2018 kommer att ha ganska stora likheter med valresultatet 2014 är heller ingen avancerad gissning. Att man sedan tycker att det är fel är en annan sak. Den svenska väljarkåren är ganska trögrörlig. Och bland dina grannar på gräddhyllan är det säkert många som gnäller över invandringen men ändå röstar på Moderaterna vid valurnan. Av gammal vana.

    Svara
    • Senior

      /  12/20/2017

     Träffad?
     Jag?
     Nejdå, jag är ju bara en obildad lågpanna med begränsad uppfattningsförmåga.
     Bara en av alla dessa korkade oliktänkande du kastar epitet efter.

     Jag är inte klok nog att inse och tillgodogöra mig dina ödmjuka tillrättavisningar.

     Jag känner bara att det är enorm tur att du så tålmodigt tar dig tid på detta forum och fostrar oss i den rätta värdegrunden trots alla nertummar du ständigt får.

     Svara
     • Jan

       /  12/20/2017

      Det där med lågpanna är ditt eget påhitt. Jag tror inte att du har lägre panna än någon annan. Begränsad världsbild har vi alla. Offerrollen klär dig illa.

 21. G

   /  12/20/2017

  Yes! Äntligen får någon som kan något uttala sig och bli intervjuad i media, och så otroligt länge sen senaste gången (igår) Nina Rung gavs utrymme i media.Tack SVT Morgonstudion för att ni tar in en sådan expert!

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   Va! I Nyhetsmorgon också, samma dag! 😛 Och dessutom var hon hos både SVT och TV4 för att ”kommentera” samma sak, Fittjadomen. Herregud. Men men, det var en manlig ledare för ett politiskt parti som för inte så länge sedan sade om media: ”Ni är en del av problemet”. Han har rätt.

   Svara
   • Noger

     /  12/20/2017

    Newsflash:
    Eftersom det är så svårt för kvinnor att få utrymme i media så lanserar nu det feministiska partiet idén om att införa 65 minuter på en timme i Sverige.

    Det finns det risk att kvinnor kan komma att osynliggöras, eftersom de övriga 60 redan är fyllda med Elisabeth Massi Fritz och Malena Ernman, menar man.

    Svara
   • MiT

     /  12/20/2017

    Fast ska sanningen fram så var hon för första gången någonsin lite vettig faktiskt. Undrar vart hon gömt den egenskapen förut?

    Svara
 22. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
 23. G

   /  12/20/2017

  ”Judehetsarna ska dömas och utvisas från Sverige

  Varken dialogpoliser, Eliasson-armband eller kurser i svensk värdegrund kommer att råda bot på antisemitismen.
  Vi ska visa nolltolerans – utvisa utländska medborgare som döms för hets mot folkgrupp, skriver Stefan Krakowski.”
  https://www.expressen.se/debatt/judehetsarna-ska-domas-och-utvisas-fran-sverige/

  Svara
 24. G

   /  12/20/2017

  ”Malmö-fenomenet med män i grupp som överfaller och bestialiskt våldtar unga kvinnor utomhus skulle kunna förebyggas – om man öppnade fler fritidsgårdar. Den teorin framför feministen och vänsteraktivisten Hanna Höie.

  Vänsterskribenten Hanna Höie presenteras som en vanlig ”engagerad i lokalområdet” när hon intervjuas av SVT.

  Hanna Höie intervjuas också i SVT:s ”Morgonstudion”, där hon presenteras som ”engagerad i lokalområdet”. I själva verket är Höie en profilerad feministisk aktivist och skribent på vänstertidningen Fria Tidningen, där hon skriver artiklar till brinnande försvar för öppna gränser och mot ”manssamhället”.”
  http://www.friatider.se/feminist-bristen-p-fritidsg-rdar-bakom-gruppv-ldt-kterna-i-malm
  http://www.fria.nu/byline/hanna-hoie

  Svara
 25. G

   /  12/20/2017

  ”Regeringen vill öka invandringen – föreslår direkta inresetillstånd för asylsökare

  Sverige och EU bör dela ut inresetillstånd så att utomeuropeiska invandrare ska kunna ta sig lagligt till Europa för att sedan söka asyl på plats. Det skriver regeringens utredare, miljöpartisten Maria Ferm, i ett nytt förslag. Den MP-ledda utredningen vill att invandringen ska fortsätta och att fler asylsökare ska kunna ta sig till Europa på ett säkrare sätt.

  – Det skulle fungera på så sätt att man fick ett kortare tillstånd, på ett tryggt, lagligt och säkert sätt till EU för att kunna lämna in sin ansökan om asyl. I dag finns inga säkra och lagliga vägar för personer som vill ansöka om asyl att ta sig till EU, säger Maria Ferm till Ekot.
  ..[..]..
  Hon föreslår att Sverige tar emot en kvot av minst 500 invandrare på detta sätt till en kostnad 200 miljoner kronor – varje år.

  ”Den asylansökan som ges in efter att personen anlänt till Sverige ska handläggas i enlighet med gällande regler för asylprocessen här, bl.a. innebärande rätt till offentligt biträde och rätt att överklaga”, står det i utredningen som även påpekar att Migrationsverkets och rättsväsendets kostnader komma att öka i och med de nya reglerna.

  Däremot säger regeringens utredning nej till att personer ska kunna söka asyl direkt på den svenska ambassaden i deras hemländer. Detta eftersom det skulle kunna skapa kaos vid ambassaden. Den idén är dock något som Miljöpartiet självt förespråkar.”
  http://www.friatider.se/regeringen-vill-ka-invandringen-f-resl-r-direkta-inresetillst-nd-f-r-asyls-kare

  Toppen, för kostnaderna är redan idag inte stora nog…

  Svara
 26. G

   /  12/20/2017

  Mycket FT, men kan inte hjälpas 😛 …

  ”Bitter Expo-grundare lämnar ”antirasistisk forskarvärld” – fick inte tjänsten han ville ha

  Den flerfaldigt brottsdömde AFA-veteranen och Expo-grundaren Tobias Hübinette lämnar nu den ”svenska antirasistiska forskarvärlden” bakom sig. Detta sedan han inte fått en tjänst vid ”Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism” vid Uppsala universitet.
  ..[..]..
  Han menar att tjänsten inte delades ut baserat på kompetens och kapacitet utan på grund av relationer och kontakter, alltså genom ren nepotism. Enligt Hübinettes egen utsago är ju han en av landets bästa så kallade rasismforskare och förtjänar uppdraget mer än vissa andra.

  ”Det jag nu har lärt mig en gång för alla med denna skamlöst jäviga, nepotistiska och korrumperade tjänstetillsättning vid Sveriges första rasismforskningscentrum i Uppsala är att det spelar ingen som helst roll hur mycket en/jag skriver och publicerar, hur många konferenser och seminarier som en/jag bjuds in till och deltar i och hur (hyper)aktiv en/jag är i frågor som rör ras och rasism”, dundrar han på sin blogg.(forts)”.
  http://www.friatider.se/bitter-expo-grundare-l-mnar-antirasistisk-forskarv-rld-fick-inte-tj-nsten-han-ville-ha
  Blogginlägget: http://archive.is/QmrKZ

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/20/2017

   Korruption inom den solidariska antirasistiska vänstern, say it’s not so!

   Kan ha att göra med att han konsekvent uppfattats och utpekats som ett rasistiskt otrevligt as som hamnar på kant med alla i sin omvärld också.

   Meriter är för övrigt en vit patriarkal ide och en del av det postkoloniala förtrycket av rasifierade.

   Svara
 27. G

   /  12/20/2017

  ”Helena Ekekihl (MP) går över till Sverigedemokraterna

  Nämndsledamoten Helena Ekekihl lämnar Miljöpartiet för Sverigedemokraterna. Bakom hennes beslut ligger missnöje med Miljöpartiets allt svagare EU-motstånd.

  – Jag har varit med i Miljöpartiet väldigt länge, ända sedan Birger Schlaug var språkrör. Det är inte samma parti som det var då. Jag är emot EU och det var Miljöpartiet då också, men det är de inte längre. Då fanns inte så många alternativ. Jag har funderat fram och tillbaka och nu blev det så här, säger Helena Ekekihl.

  Ändå kan ju steget från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna tyckas ganska stort?

  – Det beror på hur man tänker. Jag vill inte kommentera det mer, säger Helena Ekekihl.”
  http://www.norrteljetidning.se/stockholm/norrtalje-kommun/helena-ekekihl-mp-gar-over-till-sverigedemokraterna

  Svara
  • Senior

    /  12/20/2017

   Det kommer att bli en massrörelse av ledamöter från många partier till SD.
   SD kommer att ha många tomma platser att fylla ut efter valet 2018, och de som har politik som levebröd är mer intresserade av att sitta kvar på stolen än att bli arbetslösa.

   Svara
   • x

     /  12/20/2017

    @Senior
    Så är det, karriärister skiter i vilket parti de jobbar åt.
    Har sossarna makten tillräckligt länge så blir de socialdemokrater o.s.v.

    Svara
    • Senior

      /  12/20/2017

     Japp, knapptryckarkompaniet, som trycker vad husse säger åt dem.
     Hoppas bara att en vettig husse kommer till makten snart.

     Tror tyvärr det är försent.
     S+m eller rent av hela sjuklövern kommer att gå ihop officiellt 2018 för att mota bort SD. Det har de ju redan gjort inofficiellt en gång i och med DÖ.
     De kommer inte att sky några medel.

     2022 kommer det att vara för sent.

     Svara
 28. G

   /  12/20/2017

  ”Hotade ”göra halal” av personal

  17-åringen bodde på ett asylboende i Finspång under 2017. Väl där uppträdde han stökigt, slog sönder saker och hotade personalen. Nu döms killen till ungdomstjänst för sina brott.

  Personalen på boendet har beskrivit ungdomen som så väl orolig som aggressiv och svårhanterlig under tiden det begav sig. Bland annat mordhotade han personal genom att dra fingret över halsen för att gestalta mord av personalen den 20 mars i år. Enligt den drabbade kvinnan yttrade 17-åringen också verbala hot.

  – Du och alla tjejer på det här boendet kommer jag att döda, fattar du det, säger har kvinnan vittnat om i förhör.

  När förhörsledaren frågade om kvinnan tror att 17-åringen skulle kunna göra verklighet av hotet svara hon:

  – Ja, det tror jag definitivt. Han är oberäknelig och väldigt manipulativ. Han vill visa att han har makten.

  17-åringen själv har menat att han inte alls sagt eller gjort nåt sådant. Han må ha mått psykiskt dåligt – men han har inte bråkat, menar han.

  – Det är felaktigt. Jag sade aldrig detta. Vissa kvinnor inom personalen gillar jag. Ville jag hota henne hade jag hotat henne och inte alla kvinnor som arbetar. Det är ren lögn, varför ska jag hota alla andra, sa han i förhören.

  Inte heller har han sagt att han skulle gjort halal av den kvinnliga personalen om hon hade varit en man. Enligt vittnesförhören är det dock precis vad han sagt om kvinnan till en av de andra i personalen, den 21 mars.

  Den 24 mars spårade 17-åringen återigen. Den här gången handlade det om att han krävde att personalen skulle städa bättre. Om kvinnan inte gjorde det skulle hon ”passa sig” och i annat fall skulle han ”knulla henne”.

  Uppgifterna om vad pojken sagt stöds av annan personal på boendet som vittnar till mannens nackdel.

  Enligt 17-åringen själv kan han ha sagt till kvinnan att ”du ska hålla käften din hora”, men han har inget annat sagt. (forts)”.
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/hotade-gora-halal-av-personal-om4937023.aspx

  Utvisning fanns tydligen inte på kartan den här gången heller. ”Pojken” anses kanske för ung och måste därför få fler chanser att göra Sverige bättre och säkrare för landets medborgare att vistas i.

  Svara
 29. G

   /  12/20/2017

  Svara
 30. Frille ska nu fixa inte bara skolan utan radikaliseringen. Det sista skall skolan ta itu med. Lärare ska få konkret stöd, fortbildning, info om hur de upptäcker elever i riskzonen och hur de ska ta klassrumsdiskussioner, säger utbildningsminister Gustav Fridolin. Denna gång har han dock inte lagt en tidsgräns. 1000 dagar? eller bara 100 kanske.
  Hinner man med vanlig kunskapsundervisning också?
  Korsar fingrarna att i alla fall MP är puts väck i september.

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   Och lyckas inte Fridolin med sin magiska plan så ska väl vi alla ta ett ”kollektivt ansvar” för misslyckandet, helt enligt MP:s tankesätt på andra områden.

   Svara
  • Noger

    /  12/20/2017

   I Frilles skola kan 100 dagar vara 2 år, eller 23.
   I Frilles skola är alla sanningar lika sanna.

   Svara
  • Rikard

    /  12/20/2017

   Hej.

   1998 blev jag tilltalad av en muslimsk elev: ”När vi tar över skall ni svenskar få lära er visa respekt!”.

   Eftersom vi redan då, sedan hysterin kring skinheadskulturen och vit-makt musiken, hade handlingsplaner för ungdomar som visade extrema politiska åsikter, så anmälde jag detta för kollegor och rektor på ett veckomöte.

   Efter en stunds tystnad (säkert inte mer än några sekunder, men det kändes som en timme) fick jag frågan:

   ”Den där killen [namn] i klass [namn], han som har bombarjacka och kängor, tror du han är nazist?”

   Ja, vad skall man göra i det läget?

   På varje skola och i varje lärarlag finns minst en feminist, radikal och vänsterextrem, som utifrån sitt godhetsperspektiv sätter agendan för vad som får sägas – och det som vi inte pratar om finns ju inte.

   Nå ja, (för)sent skall syndaren vakna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  12/20/2017

    Det ser ut på samma sätt idag:

    Muslimer låg bakom antisemitismen mot synagogorna, nu vid manifestationen mot det skiftar man istället fokus till nazister…..

    https://www.expressen.se/nyheter/manifestation-mot-antisemitism-stors/

    Svara
    • case

      /  12/20/2017

     Om det nu verkligen var NMR som stod där och skrek så var det ju mer än lovligt korkat av dem att flytta uppmärksamheten från invandrares antisemitism nu när den äntligen har börjat uppmärksammas.

     Svara
     • Senior

       /  12/20/2017

      Precis min tanke.
      Troligast var det inte NMR som stod där, utan vänsterpack som utgav sig vara det.

     • michael.

       /  12/21/2017

      Kanske tog nazisterna ett skott för sina antisemitiska muslimska bröder för att just flytta fokus,nazister har varit värdelösa med att göra Sverige judefritt vilket deras antisemitiska muslimska bröder rönt stora framgångar med.

 31. G

   /  12/20/2017

  ”Förföljde kvinna och bröt mot kontaktförbud – slipper utvisning

  En man – som redan tidigare dömts för ofredande, olaga hot och överträdelse av kontaktförbud – döms till fängelse för överträdelse av kontaktförbud vid sex tillfällen. Mannen, som är i 25-årsåldern, döms till tre månaders fängelse men kommer inte utvisas från Sverige.
  ..[..]..
  Mannen, som inte har någon fast adress i Vimmerby, slipper utvisning. Tingsrätten ansåg att förutsättningarna för utvisning var uppfyllda – men Migrationsverket menar att det föreligger ett hinder mot verkställighet.

  Kvinnan ska få skadestånd på drygt 40 000 kronor.”
  http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/blaljus/e/17643/forfoljde-kvinna-och-brot-mot-kontaktforbud-slipper-utvisning/

  Svara
  • lensof

    /  12/20/2017

   Och av vem ska hon få 40 000?
   Sig själv antagligen. Via skatten.
   Den jagande mannen ser nog till att inte ha någon fast adress eller någon inkomst utom bidrag. Varför skulle han göra det? Han får ju vad han behöver och mer därtill både av pengar, uppehälle, sjuk- och tandvård.
   Skadestånd… Bla… Det ska ju drivas in också.

   Svara
 32. G

   /  12/20/2017

  ”Demonstranter visade sin vrede över våldtäkter och friande domar

  Inga våldtäktsmän på våra gator! ropade Camilla Lundgren i sin megafon. Inga våldtäktsmän på våra gator! upprepade demonstranterna som hon bådat upp i sin vrede över upprepade våldtäkter och frikända våldtäktsmän.

  – Tjugo män våldtog och torterade en kvinna i timtal. Fem av dem åtalades. Nu är de frikända – och kommer att få skadestånd. Kan vi tolka det som annat än att det är både lukrativt och lagligt att våldta?
  ..[..]..
  Manifestationen på Stortorget var opolitisk och partibundna tal förbjudna. Men kommunalrådet Nils Karlsson (MP) förklarade att han kommit till mötet som medborgare, inte politiker. Och för att tala om samhällets kollektiva ansvar.

  – Jag är inte här för att kritisera en dom, förklarade Nils Karlsson innan han steg upp på Karl X Gustavs statysockel för att tala. Som gammal nämndeman vet jag att det inte är så enkelt som det kan verka.

  – Det här samhället måste fan ta mej skärpa sig! ropade kommunalrådet Nils Karlsson (MP)

  En våldtäktsman uppstår inte ur intet, fortsatte Nils Karlsson. Det handlar om attityder och om kollektivt ansvar.

  – Den man som ser kvinnohat och låter det passera är också skyldig till sina gärningar.

  Aldrig trodde jag att jag skulle stå i min hemstad Malmö och demonstrera mot gruppvåldtäkter, sa talaren Sara Wettergren, som till vardags är politisk sekreterare för Liberalerna.

  – Om inte bilden av Sverige som världens mest jämställda land har rämnat förut, så gjorde den det idag efter Fittjadomen, fortsatte hon.

  – Vi måste erkänna att vi har söner, män och pappor runt oss som inte respekterar en kvinnas nej.

  En efter en krävde talarna hårdare straff för våldtäkt, högre kompetens bland jurister och politiker – exempelvis en minister med särskilt ansvar för att stoppa det sexuella våldet.(forts)”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-12-19/demonstranter-visade-sin-vrede-over-valdtakter-och-friande-domar
  Om betalväggen dyker upp: http://archive.is/UY6IK

  Svara
 33. G

   /  12/20/2017

  ”Sverige står handfallet inför ”våldtäktsjihad”

  Systematiska och storskaliga sexuella attacker och gängvåldtäkter utförda av främst muslimska migranter är tyvärr inget nytt – men Sverige står handfallet inför denna ”våldtäktsjihad” och vet inte hur man ska tackla detta. Det menar den polisman som arbetat på Rikskrim (numera NOA) i många år, och som jag har fortsatt kontakt med. Som många andra uppmärksammar han den alarmerande ökningen av sexuellt våld i Sverige och förmedlar här några reflektioner i samband med den senaste grova tortyrvåldtäkten i Malmö.”
  http://katerinamagasin.se/sverige-star-handfallet-infor-valdtaktsjihad/

  Läs hela.

  Svara
 34. G

   /  12/20/2017

  ”Finland. Ordning och reda på asylområdet. Nya landrapporter för Afghanistan, Irak och Somalia.

  Migri har under de senaste åren skärpt villkoren för afghaner att få asyl i Finland. År 2014 fick 78 procent asyl medan motsvarande siffra för år 2016 var 42 procent.
  …[..]..
  Om läget i Afghanistan:

  Talibanerna har inte erövrat några större tätorter under 2017, men har utvidgat sin maktsfär på landsbygden. IS-grenen i Afghanistan har utfört terrordåd framför allt mot shiaminoriteten i Afghanistan.

  Det totala antalet civila offer har sjunkit en aning jämfört med 2016. Också antalet internflyktingar har minskat.

  I vissa delar av landet är risken för urskillningslöst våld extremt hög och till dessa områden återsänds ingen. För varje asylsökandes del utreds dock alltid möjligheten till intern flykt, det vill säga om det är möjligt för honom eller henne att bosätta sig i en annan region i sitt hemland. Prövningen är individuell och utgår från den asylsökandes individuella förhållanden i sin helhet. Därför beviljas asylsökande från ovannämnda områden inte internationellt skydd automatiskt.

  Annika Lumikari, resultatområdeschef på Migrationsverkets rättsliga service:
  – Det är fortfarande möjligt att skicka tillbaka personer som kan bosätta sig i ett annat område i sitt hemland än de kommer ifrån. Analysen av så kallad intern flykt görs individuellt och det finns klara regler för hur den bedömningen görs. Den enda ändringen är att fler områden nu ses som sådana dit vi inte kan återsända någon. Men vi anser inte att till exempel Kabul är ett av dessa områden.

  Det relevanta är ju huruvida de stora städerna är i sådant skick att folk kan fly dit internt. Det faktum att det i vissa andra områden nu är mera oroligheter har inte direkt att göra med säkerhetssituationen i de stora städerna. Om man ser på varifrån de asylsökande kommer till Finland så är det inte många som kommer från de nya områdena som nu anses som osäkra.”
  http://meritwager.nu/allmant/finland-ordning-och-reda-pa-asylomradet-nya-landrapporter-for-afghaistan-irak-och-somalia/

  Tar bara med landrapporten ang Afghanistan då det ju endast är män från det landet som aktivisterna i vistårinteut kämpar för, vill nån läsa även om Somalia och Irak så finns dessa på länken.

  Ja, läs för all del även när Merit använder stenkrossen mot C, allt som blev kvar var ett rökmoln *poff*. Alltså, ärligt talat, jag börjar undra vem det är som är politiker och inte. Merit har fan mer koll på lagar och regler vad gäller mig.pol än många av politikerna, det är fan inte klokt!…..

  ”Centerpartiet gör det hela – om möjligt – ännu värre
  ..[..]..
  Har ingen talat om för dem att vi inte tillämpar lagar retroaktivt? Alltså inte heller utlänningslagen. Har ingen talat om att det är åldern och situationen i medborgarskapslandet vid beslutstillfället som enligt utlänningslagen är det som gäller? Inte hur gammal man sade sig vara för två år sedan, inte ens vilka eventuella skyddsskäl man eventuellt kunde ha haft då.

  Inget annat EU-land sysslar med den här typen av känslomässiga och rättsligt direkt stötande resonemang, inget annat land skapar en sådan oreda på asylområdet som Sverige. Svenska politiker i snart sagt alla partier klagar över att andra länder ”inte tar sitt ansvar” som Sverige gör; i andra länder ser man med förfäran på den oansvarighet som Sverige uppvisar.”
  http://meritwager.nu/allmant/centerpartiet-gor-det-hela-om-mojligt-annu-varre/
  😦

  Svara
 35. G

   /  12/20/2017

  ”Tingsrätten: Attack med stridsvapen mot polis inte tillräckligt för utvisning

  Den stenslunga som användes mot polis i Göteborg är att betrakta som ett vapen för stridsbruk, enligt en undersökning från Nationellt forensiskt centrum. Men när en av våldsverkarna döms finner Göteborgs tingsrätt att bruket av stridsvapen mot polis inte är tillräckligt för att utvisa mannen till Somalia, där han är medborgare.

  Videobilder som Nyheter Idag tidigare publicerat visar hur en maskerad man slungar iväg stenar mot en grupp poliser. Ur förundersökningen framgår att i vart fall två personer varit delaktiga i att använda stenslungan, varav båda är medborgare i Somalia.
  ..[..]..
  Åklagare Mats Ihlbom yrkade på utvisning för en av somalierna. Han berättar för Nyheter Idag att den andre somaliern har uppehållstillstånd och att det därför i praktiken är utsiktslöst med ett sådant yrkande. Men tingsrätten väljer att inte gå på åklagarens linje i fråga om utvisning för en av gärningsmännen.

  Att använda det aktuella stridsvapnet mot poliser i tjänst bedöms ha ett straffvärde om tio månaders fängelse, enligt Ihlbom, och generellt gäller att den dömde ska nå upp till straffvärde om ett års fängelse för att utvisning ska bli aktuellt.

  – På grund av att han var tidigare ostraffad så var straffvärdet något för lågt för att utvisa, säger Ihlbom som har gått igenom tingsrättens resonemang.

  Samtidigt har Migrationsverket redan ett beslut om att mannen ska utvisas ur Sverige. Men trots det har han fortfarande chans att få stanna kvar då Migrationsverkets beslut om utvisning är föremål för prövning i förvaltningsrätten.(forts)”
  https://nyheteridag.se/tingsratten-attack-med-stridsvapen-mot-polis-inte-tillrackligt-for-utvisning/

  Svara
 36. G

   /  12/20/2017

  ”Ett avsnitt från Juniorsporten – Hur är snacket i omklädningsrummet?

  Melker, Linus och Olle och deras lagkamrater i Smedby AIS P06 träffar Shanga Aziz från Locker room talk för att prata om attityder i omklädningsrummet och om killar måste vara på ett särskilt sätt.

  Hur går snacket i omklädningsrummet? Vilka ord används? Säger du saker där som du inte får och inte skulle säga någon annanstans, i skolan eller hemma till exempel? I en del omklädningsrum är det så.

  Shanga Aziz och Rogeiro Silva tror att tråkig attityd och dåligt beteende i ett omklädningsrum skapar större problem än obehag och tråkigheter där och då. Att där finns en uppfattning om att killar måste vara på ett särskilt sätt för att bli accepterade och en rätt dålig syn på tjejer.

  Juniorsporten handlar den här veckan om snacket i omklädningsrummet.
  Programmet tillhör kategorin: Barn 9 – 13 år
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/988928?programid=2905

  Svara
 37. G

   /  12/20/2017

  ”Polisutredning om Fittjavåldtäkt JO-anmäls

  Den förundersökning som ligger till grund för det omskrivna åtalet gällande en misstänkt gruppvåldtäkt i Fittja anmäls till justitieombudsmannen (JO).”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wEeqBP/polisutredning-om-fittjavaldtakt-jo-anmals

  Svara
 38. G

   /  12/20/2017

  Svara
  • Jan

    /  12/20/2017

   Nu är ju Assarsson en Timbro-skojare så han talar i egen sak. Men jag erkänner att han har en poäng här. Skillnaden mellan Ica-Stig och Coop-Lotta är inte direkt glasklar…

   Svara
   • Senior

     /  12/20/2017

    Skillnaden är glasklar!
    Coop en del av vänstersosseriets ”folkrörelse” emedan ICA är en oberoende aktör.

    Svara
    • Jan

      /  12/20/2017

     Jag föredrar naturligtvis kooperationen framför att göda feta Ica-handlare. Fast det där handlar om ideologi. Och jag är smärtsamt medveten om att jag är en av få som håller fast vid sådant. Det är inte modernt längre. Vi lever i nyliberalismens tidevarv. Satsa på dig själv – som SAF (numera SN) uppmanade oss i slutet på 70-talet.

     Svara
     • Senior

       /  12/20/2017

      Och det faktum att ”oberoende” SVT i själva verket är en partisk del av denna ideologi stör dig inte det minsta förstår jag då du förordar detta, men du kan väl åtminstone tillstå den faktiska omständigheten att de särbehandlar olika intressen.

     • Senior

       /  12/20/2017

      Eller är det jag som missar något med min begränsade syn på omvärlden?
      Du jan kanske har en bättre förklaring till att detta inte är särbehandling av egna intressen?

     • Jan

       /  12/20/2017

      Det får du fråga Lena Glaser om. Jag har inget svar på det. Finge jag bestämma så satt Arne Weise där fortfarande. Men jag är som sagt konservativ av mig.

     • Senior

       /  12/20/2017

      Du anser inte att detta är särbehandling?
      Det var det frågan gällde.

     • michael.

       /  12/21/2017

      Lotta är vänsterfeminist vilket Loa inte är svårare än så är det inte.

     • Nightrunner

       /  12/21/2017

      Är inte talesättet ”Satsa på dig själv. Runka i motvind?”

     • Senior

       /  12/21/2017

      Varför föredrar du kooperationen?

      Det var ju länge sedan de ändrade i sina stadgar och blev samma typ av krämare som ”feta ICA handlare”.
      -Liksom Fonus.
      -Liksom OK
      -Liksom Folksam
      -Liksom alla gamla ”folkrörelser” som nu blivit precis de de säger sig motarbeta i konkurrensen om utdelningar och vinster….

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Kooperativa_Förbundet

   • Junior

     /  12/20/2017

    @jan

    Svara
    • Jan

      /  12/20/2017

     För det första så röstar jag inte på S. För det andra är jag inte särskilt förtjust i Stefan Löfvén. För det tredje så tror jag inte att partipolitik är lösningen på det problem vi ser idag i Sverige. Alliansen, till exempel, hade åtta år på sig att ställa saker tillrätta. Det enda de åstadkom var att späda på problemen. För det fjärde så är allt försent i alla fall…

     Svara
 39. G

   /  12/20/2017

  Svara
 40. MiT

   /  12/20/2017

  Emma är ”content manager” hos Centerpartiet men förstår inte att på twitter gäller det att engagera folk med sina tweetar, att antal följare är inte det viktigaste och är inte ett bevis på att man har nåt viktigt att säga. Hon tar upp Annie Lööf som exempel med många följare men twittrar man bara snömos som politiker och inte är skarp så skiter folk i det. Hon förstår inte att Lööf är ointressant helt enkelt och att Bali är hyperintressant i jämförelse

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   Jaha, den där centerprinsessan igen*. Jösses alltså. För normalt folk så är det innehållet/meddelandet som är intressant, inte vem/könet som det kommer ifrån!
   ”Jävlar, Arnstad skrev en tweet, men det kan jag inte retweeta, jag retweetar ju tweets av alldeles för många män, skit också! Måste hitta fler kvinnor av nära Arnstad-kaliber att retweeta ibland. Titta, där har vi några, Fahlstedt, Pascalidou och Läckberg, dessa blir toppen.”

   *Senast centerprinsessan uppmärksammades här så såg det ut såhär:
   https://toklandet.wordpress.com/2017/10/17/sexbok-for-nyanlanda-mm/#comment-129397

   Svara
  • Kalle

    /  12/20/2017

   Men jävlar vilket våp..”buhuhu massa män på twitter män måste lyfta fram kvinnor..snyft för att snyft…buhuhu kvinnor kan!!!”

   Svara
   • Grejen är väl att Hanif Bali inte bara engagerar människor som gillar honom utan rätt många som ogillar honom. Han verkar inte heller besitta en milslång blocklista heller vilket gör att han ”engagerar” mer.

    Men i solidaritetens anda så kanske han borde börja posta gulliga kattbilder istället?

    Svara
 41. michael.

   /  12/20/2017

  Personer som anser att fler fritidsgårdar är lösningen på problemet,är personer som stannade i utvecklingen i den ålder när man besökte fritidsgårdar.

  Svara
 42. G

   /  12/20/2017

  Nä, då minsann handlar det alltid om ”pojke/pojkar”…

  Svara
 43. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
  • G

    /  12/20/2017

   http://archive.is/Lu97v
   Den var rolig. Jag säger ingenting. En sak är dock intressant, att Metro sitter och tweetar ut en artikel som är från 23 Dec 2015. Det må vara juletid, men tror jag aldrig sett någon tidning tweeta ut ”gammal skit” såhär. Undrar om Metro tweetade denna förra året också? Finns det en för nyår, påsk, midsommar osv som också är redo att tweetas ut?

   Svara
  • Jan

    /  12/20/2017

   Metro är en kostlig dekokt på identitetspolitik och nyliberalism. Det sämsta från två världar. Grundad av Jan Stenbeck en gång i tiden. En gratistidning med förortsinvandrare som tänkt huvudmålgrupp.

   Svara
  • Pistolekors

    /  12/20/2017

   Etikettexperten del 2: Så hanterar du dina rasistiska släktingar under Ramadan
   Reportaget vi aldrig får se…..

   Svara
   • Kalle

     /  12/20/2017

    ”Såhär hanterar du dina homofobiska, misogyna, antisemitiska, fundamentalistiska demokratihatande släktingar under ramadan”
    Väl behövlig..men nej den kommer vi aldrig att se.

    Svara
 44. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
 45. MiT

   /  12/20/2017

  Klicka på tidsstämpeln och läs hela ranten

  Svara
 46. Pether

   /  12/20/2017

  Komedi:
  ”– De jämför ju det polska systemet med det gamla Sovjetsystemet, med totalt statligt inflytande över rättsväsendet.”

  Det polen gjort är att göra upp med de kommunistiska lasterna där varje domare satt tills sin död, och utsedde sina egna ersättare, oftast en i släkten.
  Polen har ett mer demokratiskt system än sverige idag. Allt handlar om att globalister och kommunister i eu kämpar emot.

  https://www.svd.se/bryssel-trappar-upp-i-polsk-trata

  Svara
 47. Lagrådet har sågat Regeringens lagförslag att straffa sexköp som sker i andra länder. Sunt.

  Svara
 48. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
 49. MiT

   /  12/20/2017

  Svara
 50. MiT

   /  12/20/2017

  *https://www.facebook.com/magnus.fernstrom.1/posts/10211151827736040*

  Svara
 51. Jan

   /  12/20/2017

  Håller med. Visserligen var Fälldin också usel på engelska. Och många med honom. Men det är 2017 nu. Då håller det inte med usla språkkunskaper. Bucht borde ha stannat i Norrbotten. Där räcker det med finska och svenska.

  https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/bad-english-kan-bli-very-kostsamt/

  Svara
 52. Dreadlock

   /  12/20/2017

  Lyssnat på hela avsnittet där Joakim Lamotte hade möte på stortorget i Malmö.

  Det kändes befriande att lyssna på ett litet urdrag av civilsamhällets röster. Många bra saker dryftades, många saker som våra invalda politiker helt enkelt struntar i. Jag blir lite nostalgisk på kuppen. Detta är människor som förstår ansvarsfrågor och rågången mellan väljare och invalda politiker. Ger mitt helhjärtade stöd och tecknar ett handhjärta i luften , samtidigt med löftet om våra invalda politiker fortsätter med relativiseringen av ett förträffligt mångkulturellt samhälle, så är de KOKTA och stekta – I den ordningen.

  Svara
 53. MiT

   /  12/20/2017

  ””Jag har bakat muffins”: Den svenska diplomaten – del 2”
  https://nyheteridag.se/jag-har-bakat-muffins-den-svenska-diplomaten-del-2/

  Svara
 54. MiT

   /  12/20/2017

  Kommer ni ihåg när Bah Kuhnke lovade att utbilda svenskarna om islam?
  ”Sakråd mot islamofobi”
  https://uvell.se/2017/12/20/sakrad-mot-islamofobi/

  Svara
 55. QED

   /  12/21/2017

  OT:

  Apropå antisemitismen i Malmö (2007)

  Svara
 56. G

   /  12/21/2017

  ”Se filmen när Fittja-männen hånar demonstranterna: ”Jag såg, ja” ”Gå hem och gråt” ”Kvinnan är en knarkare”

  Under tisdagen 19 december genomfördes en demonstration i Fittja mot gruppvåldtäkten. Ett filmklipp från demonstrationen har laddats upp på Facebook och gjorts offentlig för samtliga att bevittna och dela.”
  https://nyheteridag.se/se-filmen-nar-fittja-mannen-hanar-demonstranterna-jag-sag-ja-ga-hem-och-grat-kvinnan-ar-en-knarkare/

  facebook.com/frida.frida.353803/videos/304244546747536/

  Svara
 57. x

   /  12/21/2017

  Svenska folket emot höjd pensionsålder
  https://samnytt.se/svenska-folket-emot-hojd-pensionsalder/

  Jobba till 70 – gäller inte i riksdagen
  https://www.svd.se/riksdagsledamoter-tjanar-in-full-pension-pa-30-ar

  Svara
 58. G

   /  12/21/2017

  Vänstern med Snecker i spetsen imponerar återigen när de helt öppet visar sin icke-existerande tolerans & respekt för åsiktsmotståndare….

  ”Unikt för SD i Norrköping

  Reidar Svedahl är kommunalråd för Liberalerna och är med och styr Norrköping tillsammans med Lars Stjernkvist (S) och Karin Jonsson (C) och Eva-Britt Sjöberg (KD). Svedahl och partiets ledande östgötska riksdagskandidat Juno Blom – med ett stolt renommé som expert och aktivist när det gäller hedersvåld – bjöd på onsdagskvällen in till en manifestation för tolerans och religionsfrihet i Karl Johansparken i Norrköping.

  Sådana manifestationer är långtifrån ovanliga. Runt om kring i landet i stora och små städer och samhällen är det alls inget ovanligt att religiösa organisationer och traditionella partier i samverkan med Svenska kyrkan och muslimska/judiska föreningar tänder några facklor och drar en lans mot rasism och annat elände.
  Det speciella med manifestationen i Norrköping var att Liberalerna bjudit in brett. I den digra talarförteckningen ingick även Darko Mamkovic som är ledare för Sverigedemokraternas tiohövdade grupp i fullmäktige. Mig veterligt är det första gången som SD bjuds att medverka vid sådana här evenemang.

  Det är nog ingen slump att det var två fritänkande och partipolitiskt oerfarna personer som Reidar Svedahl och Juno Blom som arrangerade manifestationen. I mina ögon gjorde de helt rätt.

  Linda Snecker är riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Hennes medverkan vid manifestationen i Norrköping underbyggde min känsla av att Liberalerna gjort rätt.

  Snecker sade sig skämmas över Liberalerna som bjudit in SD till manifestationen. Hon berättade från scenen att hon under tio års tid som ”socialist och feminist” medverkat vid manifestationer mot rasism av olika slag.
  Det har hon säkert gjort. Snecker och en mängd andra radikaler har mer än gärna läst dikter, sjungit sånger och agiterat mot Sverigedemokrater under det senaste decenniet. Resultatet är – sagt med flera lager av understatement – inte särskilt imponerande. Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så stora som V och när det gäller asylpolitiken så är skillnaderna mellan SD och S och M försumbara. Vänsterns onyanserade motstånd är verkningslöst i det stora hela.

  Det slags intolerans och självförhärligande som Linda Snecker förkroppsligade på mötet i Norrköping är ett intressant tecken i tiden. Vänsterpartiet får sannerligen se upp så att de inte marginaliseras än mer. Ska vänstern kunna vara relevant för fler än några procent testuggare så får de passa sig för de von oben och förbudsattityder som Linda Snecker stod för. Varför skulle Sverigedemokraterna förbjudas från att tala på möten om tolerans och religionsfrihet när Vänsterpartiet betraktas som självklara vid sådana tillställningar? De historiska rötterna är inte insmickrande hos något av partierna.

  SD: s gruppledare Darko Mamkovic talade precis efter Linda Snecker. Mamkovic som sannerligen inte är någon erfaren politiker klarade sig med den äran. Han kommenterade inte Sneckers utfall med ett ord utan sa några saker som lät ungefär som om han varit vilken ordinär partist som helst.
  Normaliseringen av SD är oundviklig i och med att åren går.”
  http://folkbladet.se/blogg/widardirekt/unikt-for-sd-i-norrkoping/?blog=2518025&entry=9721542

  Gillar att Darko totalt ignorerade Sneckers påhopp när det var hans tur att tala efter henne!

  Svara
 59. MiT

   /  12/21/2017

  Regionchef på LRF

  Svara
 60. robbe

   /  12/21/2017

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/stor-okning-av-anmalda-valdtakter-i-linkoping

  Antalet anmälda våldtäkter i Linköping har nästan fördubblats på ett år, skriver Corren.

  Till och med november i år hade 84 våldtäkter och våldtäktsförsök anmälts i Linköpings kommun. Det kan jämföras med 45 under samma period förra året, rapporterar tidningen.

  I Östergötland som helhet har det anmälts 266 våldtäktsärenden i år – 212 inomhus och 54 utomhus. Det är 50 fler än förra året.

  Brå säger tydligen upp tv-licensen nu som svar på SVT`s fake news

  Svara
   • G

     /  12/21/2017

    ”– Vi har fått en betydande ökning av antalet anmälningar under det senaste året, säger kommissarie Daniel Axelsson, chef för Linköpingspolisens avdelning för grova brott.

    Att tolka kriminalstatistik är inte helt lätt – men det ligger nära till hands att misstänka att det skett en faktisk ökning av våldtäkter i Linköping.

    Men vi får inte heller glömma bort att anmälningsbenägenheten kan ha ökat. Just nu pågår en samhällsdebatt om sexuella övergrepp och det är inte orimligt att tänka sig att den så småningom kommer att avspegla sig i anmälningsstatistiken, säger Axelsson.”

    Nej DET får vi inte glömma! Ännu en av dessa poliser som inte talar ur skägget 😦

    Svara
 61. G

   /  12/21/2017

  Det blir archive.is-länkar, annars kan ni som vill troligen inte läsa båda utan betalväggen dyker upp :/ Jag låtsas att jag inte läste det där om budgeten när jag vet annat som får kosta hur jävla mycket som helst, dra åt helvete era jävla politiker som styr och tar beslut om detta, ni är fan inte kloka i huvudet!…

  ”Larmar om äldrematen

  ”Det här är inte riktig mat”, säger en av dem som bor på demensboendet på Klingsbergsgatan.

  Istället för riktig mat får de äldre, som är eller riskerar att bli undernärda, näringsdrycker.

  ”Jag är chockad”.

  Det säger dietist Hanna Nixon som hade stora visioner när hon nyligen började på sitt nya jobb på Cityhälsans vårdcentral. Hon skulle bland annat jobba med matförbättringar på demensboendet Borgmästaregården eller Klingsbergsgatan 34, som det heter numera.
  Hanna var väl medveten om att många äldre som bor där är undernärda precis som på andra demensboenden.

  – Jag såg framför mig hur de skulle få varm choklad med vispgrädde på kvällen för att bryta den långa nattfastan. (Se faktaruta).

  Det visade sig dock inte vara möjligt då personalen berättade för Hanna att det inte finns de resurserna att arbeta med.

  – Mer mjölk och vispgrädde ryms inte i budgeten och brödet måste hushållas med för att räcka hela veckan, säger hon.

  Så det blev alltså inte som hon tänkt sig. Situationen visade sig vara riktigt illa när det kom till maten. Entusiasmen förbyttes mot besvikelse och frustration.

  – Jag har ju ingen mat att jobba med, i princip det enda jag kan göra är att skriva ut näringsdrycker, säger Hanna Nixon.
  …[..]..
  Hon är chockad över synen hon mött på demensboendet.

  – Alla äldre får inte tillräckligt med mat, en del får inte äta sig mätta. För en liten dam på 40 kilo kan portionerna vara tillräckliga men inte för en större person som dessutom kanske har ökat behov på grund av sjukdom. Portionerna är små och framförallt middagen, är inte komplett, enligt dietisten.

  Och mellanmål och kvällsmål är inte tillräckligt näringstäta för att komplettera det totala dagsbehovet, menar hon.

  Näringsdryckerna som en del brukare använder får de betala själva, så detta drabbar inte kommunens budget. Dietistkollegorna i Linköping förskriver inte några näringsdrycker till kommunens boenden.

  – I Linköpings står boendena för näringsdryckerna om det behövs och den boende behöver alltså inte betala något extra utan där resonerar de så, att maten ska ingå i hyran.
  Men för de äldre som bor på kommunala boenden i Norrköping blir det en extra kostnad då de både betalar för näringsdrycker och den ”vanliga maten”.

  Det är helt galet att de som faktiskt kan äta och som har god aptit får näringsdryck istället för riktig mat.

  Hanna tycker att det är konstigt att inte några anhöriga slagit larm om det här.
  – De kan ju inte veta hur illa det är.

  Sist hon besökte Borgmästaregården var det fisk till lunch.

  – De fick 70 gram fisk, tunn sås, två potatisar samt lite kokta morötter. Utan att ha räknat på näringsinnehållet så kan jag konstatera att det är väldig lite energi och näring för en genomsnittsperson.

  Till middagen på vardagar som serveras klockan 16.30 kan de boende välja mellan tre rätter – Två små raggmunkar med lingonsylt – utan fläsk eller grönsaker, mannagrynsgröt med saftsås eller soppa – utan bröd eller andra tillbehör. Mjölk ingår inte till maten utan istället serveras lättdryck.

  Det är bara att konstatera, det är inte bra att bli gammal när det kommer till maten om du är hänvisad till kommunens boende, säger Hanna Nixon bekymrat”
  http://archive.is/RyvzB

  ”Det här är inte mat”

  ”Middagen är inget vidare. Det är inte riktig mat”, säger en kvinna som kallas Kajsa.

  Hon sitter i matsalen och väntar på maten som serveras 16.30 på demensboendet på Borgmästaregården på Klingsbergsgatan 34.

  Denna kväll serveras mannagrynspudding med saftsås.

  – Får jag mjölk till, frågar en dam.

  – Nej det ingår inte, säger personalen.

  En man som gillar det mesta, även kvällens middag, tycker att Folkbladets reporter borde provsmaka. Men det räcker inte. Allt, både puddingen och saftsåsen, tar slut. Fort. Trots att Kajsa inte ens äter av puddingen.

  – Så här är det alltid, portionerna är så små, knappt så det räcker, säger en undersköterska som berättar att de gamla sällan blir mätta.

  – Och det här ska de stå sig på till frukosten imorgon.(forts)”.
  http://archive.is/kjO02

  16:30 till frukosten nästa morgon, fy helvete! 😦
  Sinnessjukt hur jävla illa det kan bli, gör om, gör rätt!

  Svara
  • Ibland, max 2 – 3 gånger i året lämnar jag min gubbe till Korttidsboende en vecka för att hälsa på barnbarn. Ni kan inte ana hur det är. När jag hämtar honom tillbaka tar det två veckor att få gubben på fötter igen. Att vandra i korridoren är aktivitet. Varken mat eller personal är anpassade för dementa. Vård finns inte. Att klaga är lönlöst. Äldreomsorgen är det som osthyvlas när pengar behövs till andra. Men även barnomsorgen. Barn (riktiga barn) och gamla är de obehövliga grupperna som politiker helst vill slippa.
   Bli inte gamla vårdbehövande, hur det nu ska ske.

   Svara
 62. Om man nu ska skapa meningslösa ”hashtags” så ligger väl #VågaVittna rätt högt?

  Seriöst, det finns en skräck att vittna i dessa områden och att bli utsatt för hämnd är stor (då polisen är oduglig). Så, Regeringen, Alliansen och övriga har lyckats! God jul och gott nytt jävla år!

  Svara
  • Rikard

    /  12/21/2017

   Hej.

   Vet inte om de säger något liknande där du bor men här i korkarna heter det att vill man verkligen ha problem så går man till polisen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 63. G

   /  12/21/2017

  Bra!…

  ”Nekad engångsärm inte diskriminering

  Folktandvården i Stockholms förbud mot att använda engångsärmar vid arbete med patienter var inte diskriminering. Det konstaterar Arbetsdomstolen i en dom.

  Diskrimineringsombudsmannen (DO) har drivit ärendet för en tandläkare som av religiösa skäl ville skyla sina underarmar för män. Tandläkaren hade tidigare tillåtits använda engångsärmar men detta förbjöds av Folktandvården efter att Socialstyrelsen kommit med nya hygienföreskrifter.

  DO, som förde tandläkarens talan, menade att beslutet innebar så kallad indirekt diskriminering som kunde komma att särskilt missgynna muslimska kvinnor som vill skyla sina armar.

  Arbetsdomstolen finner dock att Folktandvården lyckats bevisa att förbudet var både lämpligt och nödvändigt för att behålla patientsäkerheten och konstaterar att det därmed inte förekommit indirekt diskriminering.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/nekad-eng%C3%A5ngs%C3%A4rm-inte-diskriminering-1.4952819

  ”../../..Däremot anser domstolen att det finns moment med engångsärmar som gör att risken ökar. Och att arbetsgivaren visat på att en korrekt desinfekterad underarm är renare, har färre mikroorganismer, än en oanvänd skyddshandske. Vilket en engångsärm kan jämföras med, skriver man i domen. Domstolen konstaterar också att ”det som är livsviktigt är viktigare än mycket annat”.

  – Sverige ligger långt framme i att förebygga smittspridning, också jämfört med övriga länder i Europa, och förebyggande av vårdrelaterade infektioner är högt prioriterat. Därför får den här domen betydelse för både Folktandvården och andra arbetsgivare inom vården, säger Sophie Thörne, arbetsrättschef på SKL och ombud för Folktandvården i ett pressmeddelande.

  DO får stå för rättegångskostnaderna på närmare 350 000 kronor. Och ledamöterna var enhälliga.”
  https://arbetet.se/2017/12/21/inte-diskriminering-att-forbjuda-engangsarmar/

  Svara
 64. G

   /  12/21/2017

  ”Barnutlämningen? BARNutlämningen???

  Så här illustreras ett av de hundratals och åter hundratals pressmeddelanden (just detta är en debattartikel) som aktiviströrelsen vistårinteut i en strid ström sänder ut, ofta två och till och med flera om dagen. Visst har den här rörelsen skickat ut en hel del märkliga och bisarra texter tidigare också, men i märklighet och bisarrhet tar kanske detta ändå priset. Inte undra på att vistårinteut tvingas meddela att:

  ”Debattartikeln skrevs inför flyktingarnas dag 25 november, men tillfrågade tidningar tog inte in den.” ”.
  http://meritwager.nu/allmant/barnutlamningen-barnutlamningen/

  Vistårinte ut är besvikna på tidningarna då ingen ville ta in och pubba deras s.k ”debattartikel”. Kära nån. Vad är felet på aktivisterna. Merit krossar aktivisterna med fotknölarna. HUR kan aktivisterna komma med så overkliga argument och förklaringar än idag, hela listor med ”asylskäl” som inte alls är asylskäl. Herregud.

  Svara
 65. Jan

   /  12/21/2017

  Alexander i egenskap av riksbög vågar säga som det är med Zara Larsson. Han kan strunta i de ridderlighetsnormer som annars utan undantag drabbar män. Övrig media behandlar Zara som ömsom feministisk hjälte ömsom liten flicka.

  https://www.expressen.se/noje/zara-larsson-slar-tillbaka-efter-bards-forolampning/

  Svara
  • Skeptisk

    /  12/21/2017

   Hon pratar ju som en flicka. Säger man offentligt att någon är dum i huvudet och har noll procent hjärnceller, säger det mer om den som talar än den omtalade.

   Svara
 66. Jan

   /  12/21/2017

  Özz Nujen med illa dolt Sverigeförakt. Som ofta från dessa asylinvandrare från Mena. Tacksamheten flagnar snabbt bort. Om den ens finns där från början. Schabloner och generaliseringar. Svensken är si eller så. Hur är kurden, syriern eller irakiern då? Hur uppfattas de av omvärlden?

  https://www.expressen.se/kronikorer/ozz-nujen/nar-svensken-ar-utomlands-sa-ar-hen-ingen-invandrare/

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?
 2. Lamottes Sweden Tour i Värnamo | WTF?
 3. Integrationsprojekt | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?
 5. Han gör jobbet som fega små skitar till sk ”journalister” inte vågar göra | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: