Vad hände 2017? Del 1

Vi är nu i slutet av 2017 och det är dags för en ordentlig sammanfattning av året. Jag gör som vanligt helt enkelt och postar några rejäla inlägg med massor att läsa, att skratta åt, att förfäras av och att bli förbannad på från året som gått.

Men om ni har väldigt mycket tid att kasta bort på nätet så kan ni läsa sammanfattningen för 2016 också, det var liksom inte mindre galet än 2017…

Sammanfattning av 2016 del 1

Sammanfattning av 2016 del 2

Sammanfattning av 2016 del 3

Sammanfattning av 2016 del 4

Sammanfattning av 2016 del 5

Sammanfattning av 2016 del 6

Men nu till årets!

om nyheter idag1.JPG

om nyheter idag.JPG

Vad de två olika twitterdiskussionerna ovan utvecklar sig till kan ni se i kommentarsfältet. Den sista, Bergmark, det var han som försvarade Behrang ”jag kan det här jag är jurist” Kianzad när han gick loss i en orgie i okvädningsord mot Tino Sanandaji för några år sedan. Det var häpnadsväckande att se Kianzads aggressiva matta av utfall! Efter detta fanns det t ex journalister som tyckte att Sananadji var för aggressiv och inte fanns i den offentliga debatten pga av det. På riktigt alltså! Ni hittar Kinazads galna utfall här.

Långt ner i det här kommentarsfältet finns en intressant liten twitterdiskussion där jag är inblandad. Mest intressant är nog avsaknad av exempel som jag efterfrågar.

brottsförebyggande centrum ideologi.JPG

Vad det ovan handlar om kan ni läsa i kommentarsfältet till det här inlägget. En ideolog som är verksamhetschef på Brottsförebyggande centrum i Karlstad…

janouch.jpg

I januari blev Janouch en liten följetong efter att ha framträtt i tjeckisk tv och inget krut sparades för att försöka göra ner henne. Hynek Pallas engagerade sina gamla vänner som ni ser ovan. T om Stefan Löfven kommenterade henne! Ja det gick så långt att att SVT Kultur skulle frångå sina principer och faktiskt göra faktakoll för en gångs skull (vilken blev ett skämt. Såklart…)! Fattar ni hur allvarligt läge det var då? T om SVT Kultur liksom!

wolodarski-vid-sc3a4ngen-fosterlandsfc3b6rrc3a4dare.jpg

Angiverijournalistiken var på topp just då. Div journalister på div tidningar förvandlades på ett ögonblick till så stenhårda nationalister att nmr framstod som välkammade förskolepojkar i jämförelse och där de skulle brännmärka alla som andades ett enda kritiskt ord om Sverige.

janouchpallas.jpg

Det visade sig att Pallas agg mot Janouch är en gammal vendetta från Tjeckoslovakien mellan de båda familjerna som de tagit med sig hit. Finns även en del tweetar om detta i det här kommentarsfältet.

moske-i-karlstad1.jpg

Apropå den där moskén i Karlstad, en motståndare blev mordhotad på öppen gata. Ger väl en fingervisning om vad som kommer att predikas i moskén antar jag… Men en annan sak, kolla på bilden, är det typiska moskébesökare man ser på skissen? Lättklädda tjejer som kommer och går? Eller försöker man försköna lite…? Pyttelite…?

PASCALIDOU.jpg

PASCALIDOU gjorde tv om tiggare. Hon tyckte det var fint att stå både i förgrunden och i bakgrunden.

Minns ni Agenda i januari? Inget har hänt på det nästan 1 år som gått sen debatten…

snecker om brottslighet.JPG

Sånt där kunde man se förra året. Också. Missa inte kommentarsfältet till inlägget som länkas precis ovan, finns massor där!

strandhäll 10 miljoner invånare räddar pensioner och välfärd.JPG

Måste vara den tweet som åldrats allra sämst på hela twitter…

cantwell no go zon.JPG

Det har ju visat sig senare att det finns no go-zoner för Cantwell åtminstone i framtiden, Aftonbladets alla fester…

Kommer ni ihåg Peter Rawet när Trump skulle installeras som president?

hyllar rawets intervju svt anställd.JPG

Men Peter Rawet hade  åtminstone en som gillade vad hon såg. Har för mig att hon då var anställd på SVT (nu TV4) men det spelar såklart inte någon roll alls…

ramberg och klein om trump.JPG

Så tycker Ramberg och Klein om Trump som president.

Demonstrationspotpurri. Det var ju massor av demonstrationer mot Trump.

Var som sagt demonstrationer här och där, bl a Womans March här och där. Ibland blev det Womens March for sharia, bl a i Berlin. Jo, de skrek ”allahu akbar” från scenen. Och folk hade fittmössor på huvudena. Missa inte kommentarsfältet!

ny extremsport gå långsamt genom nordistan.JPG

Förra året blev den nya extremsporten för kvinnor, ”gå ensam och långsamt genom Nordistan”, mycket uppmärksammad!

zara-larsson-och-ty-dolla-sign1.jpg

Under 2017 så kom det fram att det svenska feministiska geniet skulle jobba med ett annat feministisk geni, Ty Dolla Sign! Nu jävlar blir det bli feministisk rap! Ty Dolla Sign har redan skrivit massor av raplåtar med feministisk kamp inblandad!

She told me fuck er like a gangster
Choke her out, pull er and spank er
Dick won’t fit, use my fingers
She only want me ‘cus I’m famous
I met er at the super club
We fucked on the 1st night
Big booty, brown skin
Say my name when I’m poundin
Poundin, poundin
Bust when she told me put another brown in
She said my dick bigger than a mountain
She said my dick bigger than a mountain

Några rader från en av hans feministiska raplåtar! Sen har han varit med i det härliga feministiska nätverket Crips också. Crips kämpar med Bloods om tolkningsföreträdet i flera amerikanska städer. Missa inte kommentarsfältet!

this-retarded.jpg

Ett inlägg om hur vansinnigt sjukt land Sverige egentligen är…

nya rikssvenskan.JPG

Någon som vet hur det gick med den nya inkluderande rikssvenskan som Lernia skulle ta fram? Det ovan var min spådom.

antiffa-vc3a4nsterfitta.jpg

Var det någon som såg filmen ”Vem ska knulla pappa?” av Antiffa Vänsterfitta på Göteborgs filmfestival?

vanliga-stockholmare.jpg

Kommer ni ihåg när Stockholm Direkt blev fetblåsta av aktivister? Eller om de egentligen blev blåsta, jag har mina tvivel om det, jag tror att de var med på noterna från början. Eller om jag är snäll så ville de bli blåsta eftersom de inte kollade upp personerna ens det minsta lilla.

vanliga-stockholmare4.jpg

 

Stockholm Direkt orkade inte (ville inte…?) ens googla dem. Om de gjort det hade man upptäckt att Otto och Liv bor på samma adress och hade planerat det här sen länge. Men de hade kollat tillräckligt för att använda Liv och Ottos egna bilder från facebook i alla fall. Men de råkade missade att det var planerat bara…

vanliga-stockholmare3.jpg

Som kommentar till Livs fb-status kan man se en Carina Milde, Ottos bror, som kallar Liv för svägerska. Så de bara inte bor på samma adress utan det är lite mer än så. Sånt man upptäcker om man inte vill bli blåst…

polisen som ruttnade.JPG

Ni minns väl hur det började med polisen i Örebro som ruttnade? Jävlar vilket liv det drog igång! Missa inte kommentarsfältet!

mc3b6rkningsindustrin4.jpg

En krimideolog ryckte omedelbart ut för att försvara mörkningsindustrin. Gå in och läs, massor av tweetar i en diskussion mellan Springare och krimideologen! Missa inte kommentarsfältet, det finns en del helt sanslösa tweetar från en författare där…

Men undrar varför just hon kastade sig in som en kamikazepilot mot Springare?

du-rees.jpg

Jaha. Därför…

polischefens-blomma-till-springare1.jpg

Springares chef var blixtsnabb med att polisanmäla Springare! Men han fick också massor av blommor som blev förbjudna omgående, man fick absolut inte fotografera dem!. Men chefens blomma som vi ser ovan, var nog ok att fota.

schreiber-na.jpg

Det vanliga gardet ryckte också ut för att försöka mildra skadan på mörkningsindustrin lite, bl a Schreiber på Nerikes Allehanda. Hon låtsades vara intresserad av fakta och statistik men det visade sig att det var hon inte alls. Hennes envetna och hårda arbete mot faktabaserad debatt gav henne senare en plats på självaste DN! Hårt arbete lönar sig!

rasiststc3b6det.jpg

Attackerna mot Springare fortsatte, kolla t ex Expressens rubrik…

kajjan-om-springare.jpg

En skribent undrade ”vems ärenden” som Springare springer. Jag undrar vems ärenden Kajjan springer, det är nog en bättre fråga eftersom hon konstant försöker dölja fakta till förmån för ideologi långt till vänster, alltså radikalfeminism…

normkritiskt-genuslejon.jpg

Bryter av lite med ett normkritiskt lejon som ska berika historien! Om feminism, genus, normkritik osv är inblandade på museer så kan man vara övertygad om att det väntar någon form av historierevisionism… Vet ni att det finns något som heter ”Genus i museer”? Länk finns i samma inlägg som lejonet.

jonna sima utan koll.jpg

Rätt kul att en ledarskribent som skriver om politik på socialdemokratiska Aftonbladet inte ens ett halvår efter bytet av partisekreterare visste om det. Den kommer från det här kommentarsfältet och det finns flera intressanta och sjuka twitterdiskussioner där.

bc3a4staste-tjejgc3a4nget-i-iran2.jpg

Sveriges feminister var i Iran i början av året för att marknadsföra sin feministiska utrikespolitik. Se den stolta hållningen de uppvisar!

satir.JPG

Vad är det ovan? Jo det är rolig satir tycker två prisbelönta satiriker.

stc3a5-upp-fc3b6r-stormare5.jpg

Och det där med Springare fortsatte rulla på, en känd juridikprofessor startade en fb-grupp med tydlig anspelning på en grupp för Springare och han bjöd blixtsnabbt in det Sköna Gänget från twitter som är kända för att vilja göra det privata politiskt och för att näthata. Plus några som gillar att hänga runt dem också för värmande ryggdunkar.

guwallius-om-springare.jpg

Någon som vet om Den Grävande Journalisten fått något stort pris för sitt grävande än?

Apropå den där fb-gruppen som juridikprofessorn startade, jag hade het rätt, det var samma gamla trötta twitterhatsgäng som var inbjudna. Det dröjde inte länge förrän de var igång i fb-gruppen också. Surprise…

kammarc3a5klagare-i-c3b6rebro.jpg

Springare igen. Man skickade fram en åklagare som skulle sänka honom. Hon sa att hon hade samma grund som Springare men inte alls kände igen sig i hans beskrivningar.

c3a5klagaren-i-c3b6rebro.jpg

Men Springare är listig som en räv och kollade upp hur det var med den där grunden och det var tydligt att grund inte betyder samma sak för de båda, för den ena är det stabilt fundament, för den andra något man åker på med båt.

arnstad kritisk vithets och rasforskning.JPG

Eller rasbiologi som det kallades förr. Eller Frenologi.

Sverigebilden™

Vad hände i Sverige igår egentligen? SVT skulle faktagranska…

tildes-bedjande-c3b6gon-och-rc3b6st.jpg

Bilden ovan kommer från Krimkvarten på Nyhetsmorgon 18/1-2017. Vet ej om klippet fortfarande finns att se någonstans men om det finns så lyssna noga på Tildes bedjande röst och kolla på hennes ledsna ögon när de pratar om ökande sexualbrottslighet och hon frågar om ”ökad anmälningsbenägenhet” kan spela roll där och Hasse Aro direkt svarar: ”Nej”. Man ser hur hon nästan börjar gråta när hennes bild av verkligheten, som hon fått av alla som vill dölja och mörka, trasas sönder totalt på en sekund av Aros enkla ”Nej”. Sen finns det en del annat i inlägget också!

polisen-har-ordet6.jpg

Ni vet väl att om GW Persson och Peter Springare säger samma sak så talar den ena sanning och den andra ljuger? Så märkligt kan propaganda slå mot lättlurade människor.

Det får räcka för den här gången. Nästa kommer om någon dag eller två!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. Fantastiskt välgjord sammanfattning men…
  jag medger att min själ inte orkar med så mycket vansinne/dumhet/elakhet på en gång!

  Informationen om sakernas tillstånd behöver ges skedvis.

  Svara
  • utlandssvensk

    /  12/29/2017

   ”Fantastiskt välgjord sammanfattning men…
   jag medger att min själ inte orkar med så mycket vansinne/dumhet/elakhet på en gång!”

   Jag hållet med!

   Trots att jag bara tittade på bilderna och rubrikerna hamnade jag nära ett akut behov av Prozac eller något starkare.

   Toklandet är verkligen rätt namn på både bloggen och dagens Sverige.

   Svara
  • G

    /  12/30/2017

   Ja, fantastisk sammanfattning 😀 Del 1 bara, vågar knappt tänka på det som komma skall, uj uj uj…

   Svara
 2. Carl Axel

   /  12/29/2017

  ”Killgissa – Påstå något på ett sätt som gör att det verkar som att man vet vad man pratar om fast man egentligen bara gissar.”

  Svara
  • Olof

    /  12/29/2017

   Hmm, är det lite som ‘tjejforska – låtsas som att lösa påhitt är sanning medans en tittar på bästa tjejkompisarnas alster för att försöka få till det så vi gillar och aldrig ifrågasätter varandras fantasivärldar’?

   Jag misstänker att hela genusfältets ‘forskning’ skulle kunna replikeras utan något egentligt subjekt överhuvudtaget, utan enbart som en övning i feminiserade kommunikationsmönster. Gnäll – sticka offerkoftor och skvallra med tjejkompisarna – skyll på någon annan – gnäll. Kör några iterationer och så har man återutvecklat hela teorin om könsmaktsordningen.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  12/29/2017

    @ Olof,

    Strålande kommentar! ”Tjejforska”!!!!!!

    Svara
   • Trendiga ord 2018

     /  12/29/2017

    ”Genusveta” när någon påstår saker som tex att vi lever i ett patriarkat, Att det är mansnorm att våldta osv osv. kan man fråga vederbörande -Genusvet du det?.

    ”Femsplaina:” när en kvinna ägnar sig åt att tex förklara hur dåliga män och killar är. Förklara Mansroller. etc etc

    Svara
    • Lövet

      /  12/30/2017

     ”Womplaining” – gammalt hederligt kärringgnäll i Södertörnakademisk omstöpning…

     Svara
  • Rikard

    /  12/29/2017

   Hej.

   Med den definitionen av killgissa så kan man ju använda ordet fullt utbytbart med socialdemokrat, moderat, journalist och gåsleverkommunist, samt batikhäxa, Gambia-kärring och landsförrädare/mångkulturivrare.

   Eller kriminolog, LO-ekonom och badkarsliberal. Eller genusvetare, feminist, intersektionell forskare, präst, och Pride-aktivist.

   Annars kan man som vi förhatliga västerländska liberaler, patrioter och konservativa helt enkelt säga ‘gissa’.

   Men utan rasism, sexism eller annat hat mellan grupper att utnyttja kan man inte heller vara vänster.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 3. RTS

   /  12/29/2017

  Lysande sammanfattning. Påminner mig om hur jag först hittade toklandet just genom ett sammanfattningsinlägg för något år sedan. Ser fram emot flera.

  Måste däremot påpeka att dessa inläggen nästan räknas som gift, som Hllviken nämnde måste man ta dem skedvis, annars blir man helt klart knäpp.

  Svara
 4. QED

   /  12/29/2017

  https://www.svd.se/jurist-skulle-bli-oerhort-forvanad-om-det-gar-till-domstol

  ”Två ensamkommande polisanmäls av Mariestads kommun för bidragsbrott efter att ha bott på ett kommunalt boende för barn. Men flera jurister som SvD talat med menar att fallet med största sannolikhet inte går till domstol.
  – Det kommer bli svårt att bevisa uppsåt, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.”

  ”– Detta kan jämföras med att landstinget skulle polisanmäla en person som söker sig till akuten för att personen tror den är svårt sjuk, men som bara är förkyld. Och att personen då har tagit mer resurser från sjukvården än nödvändigt, säger Bengt Ivarsson, advokat och tidigare ordförande för Advokatsamfundet.”

  Svara
  • utlandssvensk

    /  12/29/2017

   @ QED,

   Ja, i dagens Sverige är det ständigt svårt att ”bevisa uppsåt” när det gäller invällare. Normalt kan man ju utgå från att om en person är 30 år gammal, så vet han faktiskt om detta och tror inte att han är 16. Således är det ganska uppenbart att vederbörande avsiktligen, dvs. med uppsåt, har ljugit. Det är verkligen inte samma sak som någon som misstänker att han är sjuk och går till akuten. En ärlig jämförelse vore med någon som har amputerat benen men likväl kräver att bli sjukskriven för att han har brutit foten. Men så kan man ju inte tänka, så vi lägger ner förundersökningen. Om inte annat, kan man ju bara hävda att det saknas resurser.

   Om det däremot är en vit medelålders man som sticker upp och t.ex har fräckheten att delta i en demonstration mot att gäng av invällar fritt våldtar svenska flickor, då blir det helt plötsligt väldigt lätt att ”bevisa uppsåt”. Då lägger man verkligen inte ner några förundersökningar och det finns obegränsat med resurser från både polis och åklagare.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/29/2017

    Sen är det de facto in olagligt att simulera sjukdom, det var det tidigare, men inte längre, är man en patologisk simulant så är det ju om inte en sjukdom, så åtminstone en personlighetsstörning att likställa andra typer av psykiatriska besvär som kan behöva någon typ av vård.

    Svara
    • Rikard

      /  12/29/2017

     Hej.

     Om en patologisk simulant (hypokondriker) simulerar att den är en patologisk simulant; vad händer då?

     Om jag köper barnbiljett till tåget – slipper jag böter/extra avgift då? Måste inte SJ bevisa min ålder först?

     Om jag…

     Men jag kan ju svaret: ”Det är en helt annan sak ju!”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • utlandssvensk

       /  12/29/2017

      @ Rikard,

      ”Om jag köper barnbiljett till tåget – slipper jag böter/extra avgift då? Måste inte SJ bevisa min ålder först?

      Om jag…

      Men jag kan ju svaret: ”Det är en helt annan sak ju!”

      Nu blir det snart kvarsittning för magistern! Det är inte en annan sak, det är du som är en annan person. Allt bedöms efter vem du är, INTE vad du gör

   • Olof

     /  12/29/2017

    Ja, de låga förväntningarnas rasism är rätt obscen vad gäller det här.

    Det handlar inte om människor som levt på bananer svingandes från träd. Det här är människor från länder vars kultur är lite bakåt och vars infrastruktur och administration bitvis ligger på samma nivå som vår gjorde för 50 år sedan. Att de inte skulle veta hur gamla de är är som att påstå att våra fars och morföräldrar inte visste vilket år de var födda. Fullständigt löjligt.

    Så länge man kan bevisa att de garanterat är äldre än de sagt så torde det inte finnas minsta tvekan om uppsåt. De vet mycket väl hur gamla de är och de ljuger för att det är fördelaktigt att göra och utan risk.

    Sen är jag själv tveksam till hur mycket fördömande de bör få för situationen. De regler vi har är helt förkastliga och skapar extrema incitament för att just ljuga.

    Systemet borde konstrueras om från grunden och åldersskalan bli mycket mer flytande där enbart faktiska barn (under tonåring) behandlas som barn, t.ex, genom adoptionsliknande förfarande om de inte kan återbördas till föräldrar eller nära släkt i lågriskområde, till i princip som vuxen men utan de rättigheter man får vid 18+ när man kommer över 15. I inget fall, annat än om man då faktiskt adopteras eller motsvarande, bör åldern nämnvärt påverka rätten till uppehållstillstånd.

    Samtidigt är systemfelet inget som befriar från juridisk skuld, så de bör absolut dömas för bidragsbrott, avkrävas betalning och nekas uppehållstillstånd.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  12/29/2017

     @ Olof,

     ”Sen är jag själv tveksam till hur mycket fördömande de bör få för situationen. De regler vi har är helt förkastliga och skapar extrema incitament för att just ljuga.”

     Jag är helt enig och har varit i många, långa debatter om just detta. Men frågan här är mer rättsväsendets uppenbara diskriminering, dvs. att de behandlar folk helt olika baserat på vem de är, snarare än vad de har gjort.

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/29/2017

   Man kan likna det vid att en vuxen person, svensk eller osvensk, går till doktorn eller tandläkaren och ljuger om sin ålder för att få gratis vård, åker buss, båt eller flyg där ungdoms- eller pensionärsrabatt utgår.

   Akutvårdsliknelsen är så eländig att personen borde skickas tillbaka till lågstadiet, alt demensvården beroende på vad som är mest ekonomiskt rimligt.

   Det är liksom lite enklare att ta fel på att ens akuta nackvärk, huvudvärk och feber beror på att man är krasslig och legat dragit och inte på att en massa dödliga bakterier slagit läger i hjärnan, än att glömma bort om man kommer från Iran eller Afghanistan, är 25 och inte 16, heter Ali istället för Azlan.

   Rymdkran / Frida

   Svara
 5. utlandssvensk

   /  12/29/2017

  Till stor glädje för alla tråkiga, grå svenskar som länge har levt sina liv helt utan egen kultur har nu det mångkulturella nyårsfirandet inletts:

  ”Den senaste tiden har så kallade ”ungdomsgäng” på olika platser i Skåne attackerat blåljuspersonal och andra människor med raketer.”

  ”Förutom mot privatpersoner har de även skjutit fyrverkerier mot sådant som bilar och fönsterrutor.
  – När jag passerade skrek någon ”jävla hora” och direkt efteråt skjuts en raket som exploderar precis framför mina fötter, berättar vittnet Anna för Sydsvenskan.”

  http://www.friatider.se/ungdomsg-ng-skjuter-raketer-mot-m-nniskor-de-kallade-mig-hora.

  Efter att årtionde efter årtionde ha tvingats att bevittna hur de lågutbildade svenskarna alltid och endast skickade sina raketer rakt upp i luften, har landet nu äntligen lyckats att attrahera kunnigt folk. Stumma av beundran har ursprungsbefolkningen insett sin underlägsenhet och med böjt huvud utnämnt nykomlingarna till ”raketforskare”.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/29/2017

   För många år sedan, kanske fem-tio år sedan, året innan polisen och stockholms stad spärrade av slussenområdet på nyårskvällen, året innan man var tvunget blir visiterad innan man får gå in, så var jag där.

   Det var rejält obehagligt. Klungor av personer som skjuter raketer rakt mot folksamlingen fullständigt likgiltiga inför konsekvenserna, totalt empatibefriat. Det som hände där och då var betydligt mildare än vad man sett i Malmö, men var ändå livsfarligt.

   Jag minns i det lilla bostadsområde som jag växte upp i, att det en valborg när en av de lite äldre killarna, typ 13-16 år, sköt en raket längs marken på parkeringsplatsen, det tog milt sagt hus i helvete, och det hände inte igen. Vuxenreaktionen var total, killen letades fram och fick sig en uppsträckare som heter duga.

   Vuxenvärlden idag har ingen som helst effekt på detta beteende, delvis på grund av att många av idioterna själva är att klassa som vuxna och dels för att det är så jävla många som har en skruv lös att ingen vuxengeneration rår på dem, och dels på att vuxenvärlden i vissa områden inte verkar bry sig.

   /Frida

   Svara
   • utlandssvensk

     /  12/29/2017

    ”Vuxenvärlden idag har ingen som helst effekt på detta beteende,”

    De vuxna svenskarna är feminiserade och de vuxna MENA männen struntar i om deras ungar plågar, våldtar eller mördar svenskar. Fast de skulle aldrig acceptera att deras söner sköt raketer mot MENA flickorna.

    Svara
    • Rikard

      /  12/29/2017

     Hej.

     Jag har sett från mitt fönster i ghettot vad som händer då.

     Nyåret 2010/2011 så stod två grupper, både ungdomar som äldre och barn, en bit ifrån varandra på en större genomfartsgata. (Där var fler personer runtomkring förstås men dessa två rök ihop.)

     En av grupperna skjuter raketer och romerska ljus längs med gatan, och dessa briserade alldeles inpå den andra gruppen. Efter ca en halv minuts skrikande på det kråkläte de har som språk besvarade man elden med raketbeskjutning, även från fönster och balkonger. Den första gruppen svarade även de med samma mynt. Detta pågick i ca tio till femton minuter tills polis anlände.

     Efter att ha pratat med respektive gruppernas äldre män, separat och sedan tillsammans skildes grupperna åt. Antal gripna? Noll.

     Cirka tjugo minuter senare sköt de i omgångar raketer mot varandras fönster och balkonger, men ingen polis gjorde sig omaket att köra förbi.

     Men inga av dessa problem är ju egentligen svåra att lösa.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • utlandssvensk

       /  12/29/2017

      ”Men inga av dessa problem är ju egentligen svåra att lösa.”

      Vita män har framgångsrikt tuktat infödingar i hundratals år. Självklart har vi en inneboende förmåga att ganska lätt sätta P för allt elände som de nu importerade grottvarelserna ägnar sig åt. Men uppenbarligen är det något som närmast paralyserar oss och får oss att lydigt bara knega vidare för att finansiera ännu mer förnedring och på sikt utrotning.

    • utlandssvensk

      /  12/29/2017

     @ Rikard,

     Här får du en lite förenad julklapp:

     Nu när du lämnar ghettot kan du ju frossa lite……..

     Svara
     • Rikard

       /  12/29/2017

      Hej.

      Hahaha – ja, snart är det tack och ajöss med min ‘street cred’ som tuff lärare från ‘blackboard jungle’ där du aldrig vänder dem ryggen.

      Jag får se till att hitta något annat att gnälla om.

      Kanske vildsvin, vargar och renfösare, eller husvagnsmarodörer och bärplockare kanske? Eller skarvar och andra fåglar som deponerar guano över hela härligheten. Eller den kommunala sophämtningsmaffian…

      Eller att jag inte lagligen kan skydda hem och familj i det här landet – att man i Sverige i majoritet kan anse att det är rätt och riktigt att man inte får skjuta inkräktare i ens hem säger en hel del om vilken skyddad verkstad de flesta vuxit upp i.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

  • utlandssvensk

    /  12/29/2017

   Efter cirka två generationer av kvinnlig rösträtt inleds feminiseringen av de inhemska männen.

   Efter cirka fyra generationer är feminiseringen i stort genomförd och de inhemska männen har tappat sin naturliga förmåga till självförsvar. Det märks på flera sätt, bland annat genom att en del av dem börjar att se ut som fjantar.

   Min gissning är att efter 6 generationer, dvs. 50 år i framtiden, finns det två möjliga alternativ: Antingen har de inhemska männen eliminerat allt politiskt inflytande för kvinnorna och då ganska omedelbart stoppat alla tokerier samt avlägsnat MENA folket. Eller så blir de inhemska männen ersatta av MENA män.

   Notera att i båda fallen elimineras det kvinnliga inflytandet. För det går inte att förena detta med långsiktig överlevnad.

   Svara
   • … men männen väljer själv kläder nu?

    Svara
    • utlandssvensk

      /  12/29/2017

     ”men männen väljer själv kläder nu?”

     Jo, visst väljer de kläder. De väljer även att inte göra motstånd när de tvingas att finansiera sin egen utrotning under maximalt förnedrande former.

     Frågan är VARFÖR de gör dessa val.

     Svara
   • Olof

     /  12/29/2017

    Du missar dock ett alternativ som jag egentligen tror är mer sannolikt – ett hybridalternativ där delar av den inhemska befolkningen bryter sig ur jämlikhetsmönstret och förenar sig kulturellt med den patriarkalt orienterade invandrande kulturen.

    Det finns trots allt rätt mycket sakpolitik som skulle kunna förena. Så länge man inte råkar vara intresserad av att beskydda kvinnors rättigheter. Ett intresse som feministerna jobbar hårt på och tycks rätt framgångsrika med att avveckla.

    Om man tar Pew’s befolkningsprojektion, baserad på nuvarande demografiska utveckling, med c:a 30% muslimer i Sverige 2050 och antar att vi fortsätter utan någon nämnbar assimilationspolitik så skulle jag tro att det finns röstunderlag för att gå till en betydligt mer socialkonservativ politik runt 2040-2050.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  12/29/2017

     ”Du missar dock ett alternativ som jag egentligen tror är mer sannolikt – ett hybridalternativ där delar av den inhemska befolkningen bryter sig ur jämlikhetsmönstret och förenar sig kulturellt med den patriarkalt orienterade invandrande kulturen.”

     Jo, visst! En del svenska män kan väl konvertera och i princip bli MENA män. Det kan ju vara ett sätt att överleva. Fast de lär hamna längst ner i MENA hierarkin som ”nyanlända vitingar”. Men det är möjligen bättre än att leva som förslavade fjantar under statsfeminismen.

     Det finns självklart också en massa andra möjligheter. Sönderfall och delning av landet utifrån etniska och/eller religiösa linjer verka väl ganska troligt.

     Men vad som än händer, lär det kvinnliga politiska inflytandet elimineras, om inte annat så via en rent darwinistisk process.

     Svara
     • Maxie

       /  12/29/2017

      Hej Utlandssvensk.
      Som kvinna finner jag din synpunkt på kvinnlig rösträtt väldigt intressant, och skulle gärna få veta lite mer ingående hur du resonerar kring saken (notera att jag inte tar illa upp av din åsikt, är enbart intresserad av ett ärligt meningsutbyte.)
      Som du kanske kan räkna ut, med tanke på att jag läser den här bloggen, så tillhör jag inte radikalfeministerna vars politiska och kulturella inflytande du kritiserar. Däremot är jag ändå kvinna, och har många typiskt kvinnliga åsikter och värderingar. Jag vill ha ordning och reda (på riktigt) blandat med medmänsklighet (riktig medmänsklighet alltså, där man hjälper människor som verkligen behöver det, inte valsar efter varenda kränkt persons pipa.)
      Det finns många kvinnor som delar mina åsikter.
      Nu till min fråga: tror du inte att ett samhälle med enbart manligt, politiskt inflytande kan leda till tyranni? Precis som det (uppenbarligen) blir fel med för mycket kvinnligt inflytande, tror jag att motsatsen blir lika katastrofal. Min slutsats är, således, att det bästa är en balansgång mellan kvinnligt och manligt inflytande.

     • Dreadlock

       /  12/29/2017

      Från klarhet till klarhet. Islam i ett nötskal.

     • Utlandssvensk

       /  12/29/2017

      @ Maxie,

      Jag debatterar gärna med kvinnor! I USA finns det flera ganska framstående kvinnliga debattörer som förespråkar avskaffad kvinnlig rösträtt. Den mest kända är sannolikt Ann Coulter, som allmänt anses som en av de som hade störst inflytande på Trump i valkampanjen. Vidare var kvinnorna genomgående emot rösträtt när den infördes efter första världskriget. Min misstanke är att framförallt äldre kvinnor med barn insåg vilka faror som hotade.

      Själv har jag debatterat denna fråga i några år, främst på en av de bloggar som är länkad här, nämligen Genusdebatten. Men jag har även skrivit en del i de senaste trådarna på denna blogg. Det inlägg som bäst förklarar min ståndpunkt stod dock en annan skribent för, nämligen Lev Barkland i denna tråd:

      https://toklandet.wordpress.com/2017/12/26/det-kryper-i-mig-igen/

      Till detta kan man även lägga till ganska mycket, men de två områden han så bra förklarar är de viktigaste.

      ”Nu till min fråga: tror du inte att ett samhälle med enbart manligt, politiskt inflytande kan leda till tyranni?”

      Manligt styrda samhällen kan lätt bli en fara för andra samhällen, kvinnligt styrda samhällen är en fara för sig själva. Risken för intern tyranni är nog likartad. De finns uppenbarligen många historiska samhällen att studera, men om man letar efter ett som har lyckats att vara både fredligt och rikt länge, är Schweiz en bra kandidat. Direktdemokrati verkar fungera väldigt bra för att hålla tillbaka staten samt undvika militära äventyr. De lyckades också att undvika kvinnlig rösträtt mycket längre än andra västländer, vilket tyder på ett sunt system.

     • Utlandssvensk

       /  12/29/2017

      @ Maxie,

      ”radikalfeministerna vars politiska och kulturella inflytande du kritiserar. ”

      Många kritiserar feministerna och anser att de är problemet. Jag ser inte saken så. Istället anser jag att det vi kallar feminism bara är ett ganska förväntat utfall av kvinnligt politiskt inflytande och att detta utfall främst är kopplat till den kvinnliga naturen.

     • Olof

       /  12/29/2017

      @utlandssvensk ”Jo, visst! En del svenska män kan väl konvertera och i princip bli MENA män. Det kan ju vara ett sätt att överleva. Fast de lär hamna längst ner i MENA hierarkin som ”nyanlända vitingar”.”

      Kanske. Men jag är inte helt säker på det – rashierarkin inom MENA länder tycks följa mönster som ses på många andra ställen – i den mån det inte är alla-hatar-alla så tycks det inte vara vita som hamnar på botten där. Tittar man på vad t.ex expats i Saudi säger så är det ett rätt safe bet att vara vit, men var lite försiktig om du är asiat, och se för fan till att inte vara svart.

      Attityderna från förortsgrupper i Sverige, som skulle kunna peka på motsatsen, misstänker jag inte så mycket handlar om ett rasbaserat förakt utan framförallt det, eh, inte direkt respektingivande beteendet från svenskar i allmänhet. Som någon med härkomst från Iran uttryckte det… syltryggar. Och man kan förstå dem.

      Och naturligtvis kan det som du säger sönderfalla på andra sätt.

      Men i vilket fall som helst, med nuvarande utveckling och utan extrema assimilationsåtgärder (som kvinnliga väljare (som grupp) inte skulle tolerera) så kommer politiken ta ett stort kliv bort från det liberala hållet och sannolikt kommer kvinnors rättigheter beskäras kraftigt allt eftersom demografiförändringarna gör det möligt.

      Det är fascinerande på ett lite trafikolycka-liknande sätt. Och det hade varit intressant att se verklig forskning runt kön inom socialantropologi som hanterade just ämnet och om det funnits några längre överlevande kulturer som gett kvinnligt könskodat beteende motsvarande inflytande, eller om du har rätt i att det inte är ett stabilt system (notera skillnaden mellan kvinnligt könskodat beteende och kvinnor – det har funnits många kapabla kvinnliga ledare genom historien. Men de utmärker sig sällan genom att vara i den ‘kvinnliga’ mittfåran beteendemässigt).

      Tänk om det funnits forskare som bedrev seriös genusforskning? 😀

     • Olof

       /  12/29/2017

      @Maxie Tyranni är per definition ett styrelseskick där väldigt få har inflytande. När grupperna blir så små är det irrelevant att tala om variabler som kön, eftersom individerna som innehar makten kommer vara kraftiga avvikare från allmänna gruppers egenskapsdistribution oavsett.

      Möjligtvis kan man tala om vilka könskodade egenskaper underlättar för samhällen att utvecklas till tyrannier, men underlaget som krävs för att samhällen skall utvecklas till framgångsrika tyrannier som är stabila över tid tycks inte i sig vara speciellt könskodat, utan snarare beroende på sådana förutsättningar som naturresurser.

      För lite grundintrodution till maktrealiteter tycker jag den här är rätt bra:

     • Utlandssvensk

       /  12/29/2017

      @ Olof,

      ”Kanske. Men jag är inte helt säker på det – rashierarkin inom MENA länder”

      Jag är självklart inte heller säker på hur det skulle gå för konvertiter i ett framtida Svedistan. Muslimerna är genomgående stenhårda rasister och även slavfolk. Att vita skulle värderas över svarta är helt möjligt. Araber betraktar ofta svarta på ett sätt som får den mest inbitna redneck från the deep south att rodna. Men svenskarna kan kan också bara hamna i kategorin ”besegrat folk”, vilket inte brukar vara så angenämt.

      ”om det funnits några längre överlevande kulturer som gett kvinnligt könskodat beteende motsvarande inflytande, eller om du har rätt i att det inte är ett stabilt system”

      Min gissning är att det har funnits flera sådana samhällen, men att de har kollapsat eller blivit erövrade så fort att det inte finns några spår av dem nu.
      Däremot har det funnits väldigt starka varningar och tabun mot kvinnligt inflytande i alla stora religioner och i de kulturer som faktiskt överlevde länge. Troligen representerar detta kunskap baserade på faktiska historiska erfarenheter. Men i vår hybris har vi valt att bortse från dessa. Västvärlden var den mäktigaste civilisationen någonsin och vi är på uppenbar självmordskurs efter bara 100 år med kvinnlig rösträtt.

      ”notera skillnaden mellan kvinnligt könskodat beteende och kvinnor”

      En viktig distinktion och jag håller med!

     • Olof

       /  12/30/2017

      @Utlandssvensk ”Min gissning… …efter bara 100 år med kvinnlig rösträtt.”

      Ja, du uttrycker hela den fördömda elefanten väldigt väl i de meningarna. Det finns och har funnits många kulturer med matriarkal arvsgång och liknande, och många med kvinnliga styrande, men jag kan inte påminna mig några exempel där just kvinnligt könskodat inflytande egentligen släppts fram på samma sätt som i just demokratier med allmän rösträtt (och den som skulle påstå att demokratier med allmän rösträtt styrs i _mäns_ intresse har noll koll på verkligheten – vill man veta i vems intresse, bortsett från elitens, ett samhälle styrs skall man titta på botten för där syns i vems intresse det _inte_ styrs).

      Jag håller ju inte med dig helt och hållet kring just kvinnlig rösträtt (tror jag, du får gärna utöka dina argument om du vill), eftersom jag föredrar att inte göra gruppindelningar baserade på prevalens och distribution av specifika drag, utan isolera dragen i sig och istället agera utefter dem.

      Den faktor jag funderar på – om man ser tillbaka på mycket kring filosofin runt rösträtt från början var den ofta baserad på och gick från egendom till sedan samhällstjänst, då framförallt militärtjänst. Sen kom tanken om allmän rösträtt och kvinnlig rösträtt kom med i det svepet (eller före, som i Sverige).

      På den tiden fanns det naturligtvis anledningar kopplade till samhällsöverlevnad för att kvinnlig militärtjänst inte skulle kunnat genomföras, men om man hade byggt vidare på tanken kring samhällstjänst som grund för rösträtten (vilket även skulle kunna t.ex inkludera kvinnligt barnafödande), eller expanderas med andra (tidsbaserade, inte penningbaserade) uppoffringar för samhället, så undrar jag om det hade kunnat sortera fram ett röstunderlag som var mer engegerat i samhällets långsiktiga överlevnad och kontra just de för samhället självdestruktiva drag som tycks aningen mer utbredda bland människor med mer kvinnliga könsspecifika drag.

     • utlandssvensk

       /  12/30/2017

      @ Olof,

      ”Jag håller ju inte med dig helt och hållet kring just kvinnlig rösträtt (tror jag, du får gärna utöka dina argument om du vill),”

      Du är en ytterst kunnig och trevlig debattör. Om jag minns rätt, har vi tidigare haft ett länge meningsutbyte kring denna fråga (för kanske ett år sen, på denna blogg). Utan tvekan kan man hålla på och resonera och spekulera en hel del kring frågan och det gör jag gärna. Det blir nog tillfälle framöver här, men annars är bloggen Genusdebatten ett väldigt bra forum.

     • Olof

       /  12/30/2017

      @Utlandssvensk Uppskattningen är ömsesidig. Åsiktsskillnader är en möjlighet att vässa sina åsikter och du är en väldigt bra slipsten. I det nuvarande debattklimatet där det är svårt att hitta människor med någon som helst bredd i kunskap, åsikter och argument är det något jag värderar högt.

      Jag tittar förbi Genusdebatten av och till så vi ses säkert där med. Och jo, jag tror vi har behandlat ämnet förr :).

 6. rankov

   /  12/29/2017

  glad att utlandssvensk hittat hit, en ärlig debattör som destillerat problemet väl.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/29/2017

   @ rankov,

   Du är alldeles för vänlig, men stort tack! Det uppskattas!

   Svara
 7. Dreadlock

   /  12/29/2017

  Svara
 8. Bloombergs lista över de 500 rikaste multimiljardärerna är missvisande:

  http://anthropocene.live/2017/12/28/en-falsk-bild-av-oligarkin/

  Svara
 9. Pelle2

   /  12/29/2017

  OT:
  Per Gudmundsson på SVd listar alla gånger under 2017 som Löfven sa att olika saker är oacceptabla i Sverige.
  Inte för att Löfven sedan gjorde något åt det oacceptabla utan han bara lät munnen gå…
  Det visar ju vilken total brist på lösningar på dom riktiga problemen som den nuvarande regeringen uppvisar.

  https://www.svd.se/oacceptabelt-sa-statsministern-2017–hela-listan

  Svara
 10. G

   /  12/30/2017

  ”Upprop: Bojkotta Österrikes regering

  Europeiska ledare bör bojkotta Österrike, kräver bland andra Frankrikes och Spaniens tidigare utrikesministrar i ett upprop. De ser det som en moralisk skyldighet att sätta ner foten mot ”nazisternas arvtagare”.

  En internationell samling opinionsbildare står bakom uppropet som publiceras i den franska tidningen Le Monde :

  ”Låt oss inte blunda: Det är nazisternas arvtagare som kommit till makten i den nya österrikiska regeringen.”

  Stats- och regeringschefer bör nobba alla möten med de österrikiska ledarna och bojkotta Österrike när landet tar över ordförandeskapet i EU i sommar, anser skribenterna.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/upprop-bojkotta-%C3%B6sterrikes-regering-1.4994554

  Svara
 11. G

   /  12/30/2017

  ”Se filmen när Fittja-män återigen konfronterar ytterligare en demonstration: ”Han är också drabbad!”

  Ännu en demonstration har arrangerats i Fittja till stöd för den kvinna som uppgett att hon blivit gruppvåldtagen i nämnda förort 2015. Inte heller denna demonstration fick genomföras i fred.”
  https://nyheteridag.se/se-filmen-nar-fittja-man-aterigen-konfronterar-ytterligare-en-demonstration-han-ar-ocksa-drabbad/

  Svara
 12. G

   /  12/30/2017

  ”Så hetsar #jagärhär mot journalister och författare – och utökar nu sin kamp mot ”propaganda”
  http://katerinamagasin.se/sa-hetsar-jagarhar-mot-journalister-och-forfattare-och-utokar-nu-sin-kamp-mot-propaganda/

  Svara
 13. G

   /  12/30/2017

  ”Räddningstjänsten i Landskrona får polisstöd vid utryckningar

  Varje kväll sedan den 22 december har räddningstjänsten i Landskrona blivit beskjutna med bangers och fyrverkerier när de ryckt ut på larm. Nu får brandmännen polisskydd på utryckningar.

  – Någon kastar in en raket i skolan så att larmet går igång. När vi rycker ut ligger ungdomar i bakhåll och börjar skjuta fyrverkerier och kasta bangers på brandmännen och deras fordon.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/raddningstjansten-far-polisstod-vid-utrycknin

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 3. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?
 4. Vad hände 2017? Del 5 | WTF?
 5. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: