Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år!

Då fortsätter jag sammanfattningen över vad som hände under 2017. Ni har ändå inget annat att göra idag  😛

Vad hände under 2017? Del 1

Vad hände under 2017? Del 2

Dags för del 3

pappers demonstrerar.JPG

Pappers demonstrerade på 1 maj.

machokultur-ligger-bakom.jpg

Arbetsmiljöverket sa att de ville ta reda på varför så många män dör på arbetet jämfört med kvinnor. Men för att vara riktigt säkra på att inte få reda på någon riktig orsak så anlitade man genusvetare att undersöka och skriva rapporten. De kom fram till att det var ”machokultur” som var orsaken… Att vissa jobb ÄR farligare än andra och att fler män jobbar med såna, den tanken slog inte genusvetarna.

– Att öka mångfalden med fler kvinnor i de mest utsatta branscherna kan vara ett sätt att vaccinera mot osunt risktagande.

Generaldirektören tror att genusvetarnas trams är Dagens Sanning och tror att lösningen är mer genus och mångfald!

Vi mer normala ser att det är farliga jobb helt enkelt. Det ÄR inte samma sak att vara t ex lantbrukare eller skogshuggare som att sitta på en genusstol på Mittuniversitetet och genusfisa. Även om genusvetarna tycker att deras ”jobb” är jättefarligt eftersom de kan få ett argt mail då och då.

Hur vet man att det är genusfolk som skrivit rapporten?

Föreställningar om kön påverkar också yrkesidentiteter, som kan handla om
myter om mäns styrka

Man kunde se sånt i rapporten. De anser på riktigt att det bara är myt och föreställning att män generellt är fysiskt starkare än kvinnor. Såna bisarra tankar och idéer finns bara hos genusfolk.

ulvskog-demonstrerar-med-bild-pc3a5-terrorist1.jpg

Under 2017 kunde man se Marita Ulvskog demonstrera EU-parlamentet med ett STORT idolfoto på en terrorist. Han på bilden hungerstrejkade visst men det var nog lite si och så med det där då det avslöjades att han under hungerstrejken inte alls hungerstrejkade utan stoppade i sig div godsaker.

jerlerup-om-frihet-frc3a5n-slc3b6ja-samma-sak-som-att-visa-snoppen.jpg

Ni minns det där med slöjaktivisten och SAS? massor med folk gick bananas fast de flesta OMGÅENDE insåg att det var en planerad lite kupp från extremister från början. Hon var inte ett dugg intresserad av det där jobbet vilket avslöjades efteråt när en frågade om hon sökt några andra jobb och sa nej. Hon hade också tackat nej till jobb under tiden… Det ni ser ovan är en debattörs bidrag till debatten till t ex Arpi som haft synpunkter på slöjan. Debattören tycker att det är samma sak att förbjuda slöjan i skolan som att blotta sig- Eller nåt. Synnerligen underligt inlägg var det i alla fall där kläder var en muslimsk uppfinning osv… I inlägget finns också en länk till en episk sågning av debattören på facebook med kraftuttryck som hade gjort Kapten Haddock avundsjuk!

män för jämställdhet.JPG

Bara en påminnelse om vad MÄN, fd Män för jämställdhet, är för något. Låt er inte luras när ser dem…

män för jämställdhet1.JPG

män för jämställdhet2.JPG

Äh, vi tar lite mer MÄN, fd Män för jämställdhet! Tweeten finns här.

män för jämställdhet3.JPG

En till bara! Det finns fler exempel som svar på tweeten ovan.

svt-och-vc3a5rdkrisen1.jpg

Kommer ni ihåg när SVT jagade oliktänkare som drev vad SVT kallade en ”skrämselsida” på facebook? Skrämselsida var den för att den gav ett apokalyptiskt intryck av Sverige när den bara länkade till negativa nyheter om vården. negativa nyheter som den mest hittade på…SVT…

toklandet en del av en mörkbrun svans.JPG

Jag blev visst en del av en ”mörkbrun svans” när jag tog upp att Ulvskog demonstrerade med STORT idolfoto på dömd terrorist. Se mer här.

hyllad spelkritiker.JPG

En skojare som blåst massor av folk på pengar förvandlas hos Ny Teknik till en ”hyllad spelkritiker”.

awad-hersi-fd-miljc3b6partiet-nu-styrelsen-fc3b6r-fi.jpg

Vad gör man om man avslöjas som korrupt miljöpartistisk politiker som håller på med klanpolitik? Går rakt in i Fis styrelse såklart!

nationella proven.JPG

Nationella proven var lite finurliga för att snärja de som tyckte fel eftersom man fick sämre betyg om man tyckte fel helt enkelt. Plus att man får reda på vilka som tycker fel på ett bekvämt sätt. Effektivt är det nog dock inte.

stalinister säger upp sig i förebyggande syfte.JPG

Minns ni Qvibergs intervju i Nyheter Idag? Där han sa att det var stalinister som behövdes rensas ut från Metro? Stalinisterna ville inte bli sparkade så de sa upp sig själva på löpande band! Den ovan är bara ett exempel, det finns många fler i kommentarsfältet till det här inlägget. Som handlar om Svenska Institutet…

listan-frc3a5n-si.jpg

Tack vare Svenska Institutet och deras fäbless att så ofta de kan sätta @sweden i händerna på vänsterextremister så blev vi välkända runt om i världen. Den berömda blocklistan som enligt Svenska Institutets försäkran var kvalitetssäkrad och bara innehöll näthatande, kvinnohatande och homohatande nazister som Israels ambassadör, homosexuelle Dave Rubin, Köpenhamns borgmästare, Bill Gates, svenska journalister (till höger om Miljöpartiet), svenska politiker (också sådana till höger om miljöpartiet) osv spred sig blixtsnabbt över världen. Sverige hamnade på världskartan!

Svenska Institutet fortsatte att gräva sin grop. Det var (ÄR!) ett näste av vänsterextrema aktivister. Även media behövde nog kavlitetssäkras då de inte ens hade koll på vilka som hade blockats utan man slog fast att det minsann inte bara var sådana till höger om Miljöpartiet som blockats och exemplifierade det med namn som INTE var blockade…

Svenska Institutet nekade till att ha använt vänsterextremistens politiska blocklista, jag bevisade att det var en lögn från SI. Den var aktiv efter att hon lämnat över twitterkontot till den nya användaren då folk som hon lade till i listan under måndagen (då alltså en helt ny användare skötte kontot) automatiskt blockades av @sweden också. Den nya användaren tillfrågades om han blockat någon och han sa att han inte blockat ett enda konto. Alltså är enda rimliga förklaringen att listan fortfarande var kopplad till @sweden.

Vad som egentligen är ännu värre, om det inte upptäckts att det var en politisk blocklista som @sweden prenumererade på utan det hade gått hela vänsterextremistens vecka utan reaktioner, då hade den gällt framöver så att säga. Vad SI gjorde då var att sätta makten över en stor del av SI:s kommunikation i händerna på en välkänd vänsterextremist. Även i framtiden! För en sådan lista fungerar så att det är skaparen som kan lägga till eller ta bort namn. Hon hade haft kontroll i realtid över informationsflödet för ett av Sveriges största och mest välkända twitterkonton, en person helt utanför Svenska Institutet alltså. Sen hade det kanske fallit i glömska efter ett tag och då hade hon kunnat sitta där och skruva på sin lista och därmed styra kommunikationen på en svensk myndighet utan att någon hade vetat någonting…

blocklistan-vian-och-svenska-institutet-si.jpg

Men Emma på Svenska Institutet tyckte det var SUPERSMART att lägga del av myndighetens kommunikation i framtiden i händerna på en välkänd vänsterextremist. Detta med mailen kom ju fram då ett par stycken begärt ut all korrespondens mellan myndigheten och vänsterextremisten. Och då avslöjades ännu en lögn från dem då de bestämt hävdat att de inte alls hade använt någon privat blocklista. Och om de använt någon sådan så var den minsann kvalitetssäkrad! men det var inte nog med det! Extremisten styrde även över Svenska Institutet kommunikation om haveriet, hur de skulle formulera sig osv för att så mycket som möjligt dölja hennes inblandning och att det var en politisk blocklista, hon gav förslag på hur SI skulle hantera det och de i princip kopierade hennes ord rakt av och publicerade i SI:s namn!

Och den politiska listan var tänkt att användas av Svenska Institutet även efter extremistens vecka, det avslöjades av ytterligare mail som finns i det här inlägget som också är en sammanfattning med massor av länkar till andra om detta. Det finns många avslöjande mail mellan extremisten och Svenska Institutet i de två senast länkade inläggen här. Bl a så verkade SI vara enormt intresserade av att anlita vänsterextremisten för samarbete… Och en aktivist på sida skrev ett fint brev till SI, underskrivet med titel och allt, om hur fantastisk den där extremisten var. Det visade sig att de ”jobbat” med samma projekt för att sprida vänsterextremism i bl a skolor…

notiser-frc3a5n-genusfc3a4ltet.jpg

Vad sysslar Nationella sekretariatet för genusforskning med? Bl a det som förr hette rasbiologi. Finns massa annat knasigt som de håller på med. Just det, Nationella sekretariatet för genusforskning är fr o m 1/1 2018 en myndighet…

angereds-kamelcenter1.jpg

Ni vet väl att om man inte tror att ett kamelcenter är bra för integrering så bedriver man hetsjakt mot kameler? Och att det också är illa dold rasism? Jodå, true story. Och hetsar man mot kameler så är man ju bara en kamelofob såklart!

Kulturnyheterna på SVT fick nästan kollektiv spontanorgasm när de rapporterade att ett gäng galningar hade galopperat mot patriarkatet och statyer som föreställer män. Jo, det var ett gäng som låtsades galoppera runt och gjorde hästljud… På riktigt, jag skojar inte! De sprang runt och gnäggade och frustade samtidigt som de försökte härma galoppljud…

prata-avslappnat-om-fittan.jpg

Sverige…

miljc3b6partiet-kc3b6p-guld-vid-vc3a4gkanten1.jpg

På MP-kongressen så beslutades att de sk ”ensamkommande barn” som kom 2015 ska få uppehållstillstånd. Ferm hade kommit med en fullständigt genial idé om hur det ska finansieras! Det viskades, tisslades och tasslades om nobelpriset i ekonomi för Maria Ferm på Miljöpartiets kongress!

skicka-mej-istc3a4llet-instagram1.jpg

Kommer ni ihåg batikdamernas aktivisthahstag i våras, #skickamejistället? Hur många av dem har faktiskt lämnat landet i stället? Någon som vet om det åtminstone är en?

deta-eller-yoga-med-en-krukvc3a4xt.jpg

Om ni undrar vad genusfolk håller på med för skattepengar…

Växter är kreativa och intelligenta

Så säger en postdoktor på Tema Genus i Linköping. Jag gissar att det är i jämförelse med genusfolk och inte oss andra normala… Btw, hon fick 100 000 skattekronor för att dejta och yoga med växterna.

genusobservatc3b6rer-i-vc3a4rnamo.jpg

Genusobservatörer på dagis som ska observera så inte kränkande saker som traditionella könsmönster finns på dagiset. För säkerhets skull så har genusobservatörerna en egen genusobservatör. Om genusobservatörernas genusobservatör i sin tur också har en egen genusobservatör är i dagsläget oklart. Men förmodligen är det så.

årets råd stoppa inte upp getingbon i musen.JPG

2017 års allra bästa råd måste vara att man inte rekommenderar att man ska stoppa upp getingbon i musen!

Det var ju terrordåd i Storbritannien också. En lite film om hur muslimer i Storbritannien tänker när det gäller vissa saker.

kommentar-frc3a5n-heberleins-artikel.jpg

Vad handlar det där om? Jo, om batikdamer och sk ”ensamkommande barn”. Man smyger ner i sängen hos dem när det åskar osv.

arnstad om mannerheim.JPG

Arnstad jobbade på med att förbättra relationerna med Finland.

inti chavez perez.JPG

Inti Chavez Perez blandade lite färger. Vad kan man hitta i hans lilla bildlänk?

inti chavez perez1.JPG

Exakt den bilden är det han länkar till. Några fler exempel från 6 juni finns här.

höstlycke.JPG

höstlycke1.JPG

Säger en som är invald i kommunfullmäktige för Folkp… ”Liberalerna”…

rc3b6r-inte-min-thailc3a4ndska-fc3b6r-vi-stc3a5r-inte-ut-om-ni-gc3b6r-det.jpg

Man bör läsa inlägget som finns länkat en bit upp, det under bilden där en säger att de kryper ner i sängen hos de sk ”ensamkommande barnen” när det åskar först och sen det här inlägget. För att förstå var inspirationen kommer från alltså.

arnstad-islamistisk-liberalism.jpg

Arnstad lanserade ”islamistisk liberalism” under 2017!

bara vita kan våldta.jpg

Sverige…

fredrik-reinfeldt-trygghet.jpg

Svensk försäkring vet hur man effektivast hånar och spottar svenskarna rakt i ansiktet i alla fall. Att utse Reinfeldt som poster boy för en ”trygghetskommission” mot vardagsbrott och ökad trygghet måste vara 2017 år sämsta utnämning. Det är nog t o m värre än när Audi samarbetade med Kakan. Inte ens Monty Python skulle kunna komma på nåt så skruvat som Svensk försäkring gjorde…

rasmusson miljöpartiet.JPG

En liten tanke på varför elproduktionen inte har varit ett problem i Sverige kan man tycka borde swisha förbi i en riksdagsledamots huvud. Men nä, det gör det såklart inte…

sc3b6dertc3b6rns-tingsrc3a4tt-radikalfeministiskt.jpg

Södertörns tingsrätt skolas i marxism.

södertörns tingsrätt genuspromenad.JPG

Och sväljer storögt allt. Man går t o m på genuspromenad. Missa inte kommentarsfältet!

heterosexualitet-c3a4r-maskulint-enligt-riksidrottsfc3b6rbundet-rf.jpg

Enligt Riksidrottsförbundet är heterosexualitet maskulinitetens sista högborg. You didn’t dee that coming did you…?

skylten-mot-sd.jpg

Kommer ni ihåg skylten som fanns i Sveriges Radios bil? Vilket jävla liv alltså!

midsommarfitta.jpg

Och så blev det dags för midsommar 2017

is-c3a5tervc3a4ndare.jpg

Massor med ”svenskar” åkte till IS och kom ”hem”. En mycket upprörande artikel i Expressen finns länkad i inlägget! Ni förstår varför när ni kollar…

provjobba som läkare.JPG

Hur många är sugna på att gå till en som provjobbar som läkare?

brc3a5valla-festival-pc3a5-arabiska.jpg

Under 2017 så hjälpte jag Bråvalla Festival med att sprida viktig information på lite olika språk med hjälp av google translate. De var mest sugna på att sprida den viktiga informationen på svenska men då hade de inte nått den viktigaste målgruppen alls. Så jag ställde självklart upp och hjälpte dem! I inlägget finns även länkar till andra jag hjälpt att sprida viktig information, t ex Frida Boisen och Folkp… ”Liberalerna”!

ensamkommande-barn-med-barn.jpg

Sverige blir alltmer bisarrt.

svenska institutet.JPG

Svenska Institutet hade en workshop om hur man förbättrar den sociala dialogen. Om de är rätt personer efter debaclet med vänsterextremisten som de tillät kapa deras twitterkonto är tveksamt.

Det var allt för idag! Fortsätter med del 4 antingen i morgon eller i övermorgon!

Gott nytt år på er alla!

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  12/31/2017

  Åh, du hann med en till innan klockan slår. Tack MiT! Då är då i alla fall kvällen räddad för mig och säkert många fler!

  Gott Slut på er allihopa därute i dårskapen Absurdistan!

  Svara
 2. Pelle2

   /  12/31/2017

  Ett Gott nytt år till dig med MIT !

  Svara
 3. MiT

   /  12/31/2017

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155349237843251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 4. Pelle2

   /  12/31/2017

  OT:
  Ledarsidorna har polisanmält Lotta Back (V) för att hon ,utan att ha träffat Anne Heberlein, kallade henne för tilltagande sjuk för att hon inte delar hennes politiska preferenser.
  Back jobbar tydligen inom psykiatrin och tycker tydligen att det är ok att ställa psykiatriska diagnoser på distans och delge hennes diagnoser offentligt.
  Det är precis som i det gamla Sovjet där de som inte delade regeringens åsikter klassades som mentalsjuka för att tysta dom.
  Ränderna går aldrig ur dom gamla kommunisterna…

  Svara
  • Vad jag vet så gäller det fortfarande, att den som är behörig att ställa diagnos (som undertecknad, om än militärt, samma lagar gäller där inkl. tystnadsplikten), är man enligt lag skyldig att träffa berörd patient innan diagnos kan ställas. (Sug på den ni förtroendeläkare hos försäkringskassan, som aldrig träffar några patienter) Om inte, hamnar det i en tjänstefelssituation …

   Svara
  • Ivar L

    /  01/01/2018

   Jag tycker hon uppträtt ytterst olämpligt, särskilt om hon faktiskt menar allvar med att Ann är sjuk. Men detta är Sverige så jag tror inte hon kommer åka dit. Däremot om hon hade sagt ”negerboll” så hade hon väl fått jobba i saltgruvorna resten av livet.

   Här kan man för övrigt se hur allt i Sverige är riggat för att sunt förnuft inte skall få råda när det gäller saker som berör immigration. Det gäller polisanmälan mot de ensamkommande som ljugit om sin ålder i Mariestad. Rättsläget är enligt artikeln helt hopplöst, vilket naturligtvis artikelförfattaren själv Mårten Schultz har svårt att dölja sin glädje över:
   https://www.svd.se/jurist-skulle-bli-oerhort-forvanad-om-det-gar-till-domstol

   Svara
 5. Ja, vad säger man?

  Ser det som betydligt bättre att de tar upp sina personliga problem med folk som jobbar professionellt med det, isf att trycka upp det i ansiktet på alla andra … (Gäller även er i HBTQ-rörelsen, då de allra flesta s**ter fullständigt i vad ni roar er med i era sovrum. Låt berörda väggar begränsa vad ni gör! Öppen plats? Definitivt inte, då det är stötande för många. Om ni tror att andra är intresserade, gör film och sälj …)

  Må hända att ni är ute och ragglar i politiska återvändsgränder, det är ert problem, men låt oss andra få vara ifred, för vi är helt enkelt inte intresserade …

  Svara
 6. Pelle2

   /  12/31/2017

  Lite mera OT:
  Radikalfeministen Clara Lidström på Expressen skriver en krönika om stadsbornas syn på landsortsborna.
  När stadsborna klagar på att hon polariserar stadsborna mot landsortsborna så tycker hon att vi stadsbor beter oss som kränkta,vta män.
  Detta trots att det knappast enbart är manliga stadsbor som anser att hon försöker skapa motsättningar.
  En vanlig dag i en radikalfeminists sjuka värld med andra ord…
  https://www.expressen.se/kronikorer/clara-lidstrom/stadsbor-ar-som-krankta-vita-man/

  Svara
  • Skyddad verkstad! Förvånad?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/01/2018

    Krönikor i rikspressen, i synnerhet författade av unga kvinnliga skribenter (finn iofs knappt några yngre manliga längre) är ofta rena rama skoltidningstexter. Jag kan inte begripa hur redaktörerna kan betala för skräpet. Eller jo det kan jag, de är ju samma kompisgäng allihop.

    Svara
 7. Pelle2

   /  12/31/2017

  Professor Yvonne Maria Werner skriver en artikel i SVD där hon menar att Mee too-rörelsen även borde ta upp de fall av sexuella trakaserier som begås av kvinnor.
  https://www.svd.se/historiker-i-metoo-ar-kvinnan-enbart-ett-offer

  Svara
  • Ivar L

    /  01/01/2018

   Länkades igår också. Mycket läsvärd text. Jag gissar att den kommer att passera under tystnad. Hade en man författat den hade det blivit kölhalning, men det hade nästan varit bättre för då hade fler kanske sett den.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/01/2018

    @ Ivar L,

    ”Hade en man författat den hade det blivit kölhalning, ”

    Där har du exakt det jag försökte att fånga i min kommentar om debatten med Ann Coulter i förra tråden.

    Svara
 8. QED

   /  12/31/2017

  Gott Nytt År Toklandet! Alltid en skräckblandad förtjusning att läsa dina inlägg. Du har med den äran tagit upp stafettpinnen efter sådana illustra bloggare som Tanja Bergkvist, Per Ström, Pelle Billing med flera. Ett viktigt arbete när varje idiot och/eller före detta elevrådsordförande kan breda ut sig media på grund av rätt åsikt. Tack för detta!

  Svara
 9. The Perfect Man

   /  12/31/2017

  Gott nytt år!
  Tack för ännu ett år av insikt i vansinnet som är Sverige…

  Svara
 10. Olof

   /  12/31/2017

  Gott nytt år allihop. Tack för tokigheterna, eller kanske snarare motståndet mot tokigheterna!

  Svara
 11. Frida Gustavlin

   /  12/31/2017

  Gott avslut och nytt år!

  2019 blir det tillståndsplikt för att skjuta raketer. Hur kan det komma sig? Det verkar som att det är ”ungdomarnas” fel.

  https://www.expressen.se/nyheter/ungdomar-skjuter-raketer-i-trapphus-polis-har-ryckt-ut/

  ”Ungdomar har avfyrat fyrverkerier mot polis och bostäder, i trapphus, inuti tunnelbanan och mot tåg och bussar på olika håll i landet.”

  Jaha, det är som det är. Tack alla ”ungdomar” för att vi inte längre kan få skjuta raketer, det värmer.

  ”I Linköping fick polisen larm om raketbeskjutning som slutade i misshandel, rapporterar Corren. En boende hade försökt säga åt ungdomar som sköt raketer mot husfader – men blev då nedslagen.”

  ”Under eftermiddagen brandhärjades två lägenheter i Hjällbo, Göteborg och ytterligare två lägenheter rökskadades. Polisen tror att det var en nyårsraket som avfyrats mot en balkong som låg bakom branden.”

  Klockan är alltså endast 22:25. Blir nog en hel del mer nyårsmys innan kvällen är över…

  Svara
  • Ärligt talat – efter att ha bott i olika förorter så är jag mer förvånad att det inte brinner mer eller sker mer olyckor. Inte bara med ”ungdomar” som uppenbarligen använder det som vapen, utan även att folk beter sig som blådårar (börjar med raketer i november, fortsätter till februari, skjuter raketer på dygnets alla timmar, från balkonger etc).

   Svara
  • Ivar L

    /  01/01/2018

   Varje år (sedan minst 20 år tillbaka) snackads det om förbud men blir det verkligen något på riktigt? Jag tvivlar. Det kommer att se likadant ut nästa år.

   Svara
   • Senior

     /  01/01/2018

    Varför införa fler förbud nör polisen inte ens kan se till att de som finns idag efterlevs.
    Hade polisen gjort det hade det inte varit något problem…

    Svara
 12. Per Wikstrand

   /  12/31/2017

  Del 3 fick mig på bättre humör.

  Svara
 13. Dreadlock

   /  12/31/2017

  Gott nytt 2018. MiT.
  Kan knappt vänta innan din blogg nästa år bonkar ner mig i stövelskaften ännu en bit. Om en ca. 2-3 år så kommer undertecknat att bli undanstoppad i en varm skön madrasserat cell med centralvärme, toalett och gratis tandborste , lyfta vikter för ingen anledning alls ( Förutom att se jättefarlig ut) Snälla människor skjuter en matbricka 3x om dagen genom en lucka i golvet och har har lixom inga problem alls-längre.
  Ja, förutom att det kan kännas en aning torftigt emellanåt.

  Gott nytt år på dig, din Jäffla uppviglare 🙂

  Svara
 14. Johan

   /  12/31/2017

  Jag orkar tyvärr inte läsa nu, vill påbörja det nya året på bra humör. Gott nytt år på er alla!

  Hoppas energin här fortsätter oförminskat under 2018 och att det till slut bidrar till en förändring i Sverige och i världen.

  Svara
 15. MiT

   /  01/01/2018

  *https://www.facebook.com/jessica.j.stegrud/videos/392292504540443/*

  Svara
 16. Jock Rockman

   /  01/01/2018

  Att fler små pojkar dör än små flickor. Är det också ”machokultur”? Har mammorna någon påverkan? Arbetsmiljöverket lider av en fechokultur!

  Svara
 17. Ivar L

   /  01/01/2018

  Apropå Reinfeldt och Svensk Försäkring. Han har ju verkligen själv bidragit till att göra Sverige osäkrare och nu profiterar han alltså på det? Som en maffiaboss…
  Han skall tydligen prata för Svensk Försäkrings räkning i februari. Frågeställningen är: ”hur vänder vi utvecklinen?” Det är så dags när man smitit från politiken efter 8 år då allt gällande trygghet gått åt fel håll:
  https://www.svenskforsakring.se/aktuellt/anmalningar/seminarium-1-trygghetskommissionen/

  Svara
 18. Ivar L

   /  01/01/2018

  Tino Sanandaji tar upp detta med validering av yrkeskompetens i sin bok ”Massutmaning”. Enligt de siffror han presenterar så är problemet med att välutbildade inte får rätt jobb i Sverige marginellt. De flesta som faktiskt har en reell yrkeskompetens får tydligen jobb i nästan samma utsträckning som svenskar. Överhuvudtaget är nästan alla de ”åtgärder” som både vänster och högerpartierna föreslår mer eller mindre verkningslösa eftersom det helt enkelt inte finns några jobb till många av dem outbildade, knappt läskunniga eller på andra sätt ej kompetenta immigranterna som det handlar om. Det hela bär mer prägeln av magiskt tänkande. Tinos bok är verkligen oundgänglig som referens i sådana här sammanhang.

  Svara
  • Det fascinerande är väl även att man inte tar upp det uppenbara – nämligen att alla utbildningar över hela världen är inte likvärdiga. Det kanske, bara kanske, tar betydligt mer att bli validerad läkare i Sverige än t. ex. Somalia? Lägg sedan till att jobba som läkare överlag är nog betydligt annorlunda från land till land då sjukdomar världen över varierar. Kanske är det därför så många utländska läkare misslyckas med ”snabbspåren” och att bli validerade?

   Svara
 19. NU SPARKAR VI IN DET NYA ÅRET 🙂

  Svara
 20. Icke-svensk

   /  01/01/2018

  Een gelukkig nieuwjaar @ MiT en de andere lezers.

  Icke-svensk

  Svara
 21. Rättsamhällets dödgrävare

   /  01/01/2018

  Regeringens peppiga infoblad inför den nya vanligtsex-kriminaliserings-lagen:

  http://www.regeringen.se/4b00ca/contentassets/f5cbb33336db4c62a94fd11e07d5dd22/en-sexualbrottslagstiftning-byggd-pa-frivillighet

  ”Ny lagstiftning är en sak, men …

  För att verklig förändring ska ske måste vi
  prata om mäns och killars ansvar.

  Fler måste våga anmäla och rätts
  väsendet
  måste döma fler gärningsmän.”

  Med den nya lagen kommer i princip alla såväl kvinnor som män som har vanligt sex göra sig skyldiga till våldtäkt. Men det är tydligen bara män och killar som behöver ta ansvar enligt regeringen.

  ”Rättsväsendet MÅSTE DÖMA FLER gärningsmän” anser regeringen. Att inte regeringen själv inser det djupt problematiska med ett sådant uttalande är chockerande.
  Det är aldrig regeringens sak att lägga sig i hur domstolar dömer. Det strider mot grundläggande principer i ett rättssamhälle. Vad fan håller dom på med?

  Svara
 22. Pelle2

   /  01/01/2018

  OT:
  Krönikören Nina Åkestam på Metro skriver en krönika där hon menar att en debattör inte är bättre än sin egen svans.
  Naturligtvis listar hon enbart högerdebattörer som Hanif Bali,Ivar Arpi och Anne Heberlein som exempel på debattörer med en dålig svans.
  Om man t.ex har läst sådana som Virtanens hånfulla inlägg och den svans av vänsteranhängare som hejar på honom så borde det var ett lika stort problem.
  Men godhetsvänstern gör ju aldrig fel…

  Skulle tro att hon bara vill tysta ner några ledande högerdebattörer som inte viker ner sig för skrikvänstern..
  https://www.metro.se/artikel/nina-%C3%A5kestam-l%C3%A5t-2018-bli-%C3%A5ret-n%C3%A4r-vi-inser-att-en-debatt%C3%B6r-aldrig-%C3%A4r-b%C3%A4ttre-%C3%A4n-sin-egen-svans

  Svara
 23. Jan

   /  01/01/2018

  När inte Lars Lindström har SD-dille kan han skriva vettiga krönikor. Hur många moderata experiment kan den svenska välfärden uthärda frågar han med anledning av att världens överlägset dyraste sjukhus byggs i Solna. Han visar också på vilka moderater som ligger bakom korruptionen, lagbrotten, lättsinnigheten och det gigantiska utflödet av skattepengar. Det är finansborgarrådet (M) Irene Svenonius, hennes make Jan (som är upphandlingschef vid Karolinska) och sjukhusets produktionsdirektör Anders Ringman Uggla:

  https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/hur-manga-moderata-experiment-kan-den-svenska-valfarden-utharda/

  Svara
  • Pelle2

    /  01/01/2018

   När jag såg Lindströms krönika så tänkte jag för mig själv vilka låga odds det var att Jan skulle ta upp den här 😉
   Jag tänker inte försvara den skandalöst dåliga upphandlingen som den Moderata landstingsledningen gjorde för de som gjorde den borde betraffas.

   Svenonius är dock oskyldig till den eftersom hon tillträdde i januari 2017 .
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%A9ne_Svenonius.
   Hon kan ju bara minimera följderna av upphandlingen.

   Man kan naturligtvis ha synpunkter på att makarna Svenonius jobbar inom samma område men man borde kunna undvika jäv genom att Irene S överlåter beslutandet i ärenden som berör hennes mans områden till andra.

   Skulle vara intressant att veta vilka bevis du har,Jan, för att landstingsledningen är korrupt och begick lagbrott ? Vad jag vet har ingen blivit anklagad för någotdera.

   Man kan ju också undra hur bra det går när S leder ett landsting ? I Sollefteå lade S och MP-majoriteten ner BB och ordnade kurser i bilförlossningar….

   Svara
   • Jan

     /  01/02/2018

    Du tycker att det är rimligt att jämföra en regional besparing på 15 miljoner med ett sjukhusbygge i 63-miljarderklassen? Intellektuell hederlighet, någon? I övrigt noterar jag att 4 forummedlemmar tycker att korruption och gigantiskt slöseri med skattepengar är en god sak. Bara det sker i moderat regi och i sann nyliberal skojaranda. Överraskad är jag dock inte. Jag hade inte förväntat mig något annat här.

    https://www.svd.se/lakare-nks-ar-ett-fuskbygge-med-bedrovlig-standard
    https://www.svd.se/regeringen-forsokte-stoppa-nya-karolinska
    https://www.aftonbladet.se/ledare/a/vmQjqX/har-ar-landets-sjukaste-hus

    Svara
    • Pelle2

      /  01/02/2018

     Jag jämför hur landsting med olika politisk majoritet utför sitt arbete eftersom du och Lindström klagar på det dåliga med ”Moderata experiment”. Då måste ni ju mena att
     landsting skött av andra politiska majoriteter är så mycket bättre.
     Därför pekar jag på hur ett landsting skött av S och Mp tycker att det är rimligt att spara pengar genom att lägga ner förlossningsavdelningen på Sollefteå sjukhus väl medvetna om att riskerna för att mammorna inte hinner till sjukhuset i tid ökar.
     Såg att dom även har lagt ner akutkirurgen på samma sjukhus…
     Visst, det är en besparing av skattepengarna men minskar samtidigt värdet av de skatter som de som bor i länet betalar in…

     Inget av det du länkar till visar att politikerna har anklagats för att vara korrupta men du envisas med att skriva det eftersom det passar din politiska agenda..
     Får väl vara glad över att du i alla fall slutade skriva att lagbrott har begåtts innan du har hittat något som stödjer det påståendet.

     Sedan håller jag md dig om att upphandlingen var åt helvete dålig och slösade bort våra skattepengar. Tror inte att du hittar någon, utöver tomtarna som gjorde upphandlingen, som försvarar den och tycker att den är bra.

     Ser också att du väljer att inte kommentera att du hade fel i att Irene Svenonius var ansvarig för upphandlingen trots att hon inte var det…

     Är ju också kul att du ännu en gång beklagar dig över att vi som kommenterar här inte delar dina politiska åsikter. Du har helt rätt i den analysen och det hjälper inte hur mycket du gråter över det. Antingen accepterar du det eller så får du väl sluta att läsa och kommentera på denna sidan och leta reda på ett forum där alla klappar dig på ryggen…

     Svara
    • PATRICK

      /  01/02/2018

     Jag önskar er alla ett mycket sent gott nytt år och du Jan du kan vänligen dra härifrån.

     ”Jag hade inte förväntat mig något annat här.”
     Ditt passive-aggressive tonläge mot oss alla andra är bara ett utlopp för dina egna personliga problem. Det är liksom ett annat sätt att försöka vinna en diskussion när ad hominem inte fungerar.

     Svara
    • MiT

      /  01/02/2018

     Nu Jan får du fan starta ett eget ”forum” där du kan klanka ner på allt och alla hela jävla tiden! Så jävla less på att ständigt lästa ”Nåt annat kan man ju inte förvänta sig här” och liknande saker! Starta en egen jävla blogg, där kan du hålla på som du vill i kommentarsfältet!
     Fan, du var ju bra för nåt år sen eller så, den har du bara mer och mer dragit åt att klanka ner! Starta en egen blogg, nu blockar jag dig!

     Svara
     • Senior

       /  01/02/2018

      Det är alltid intressant att pröva sina åsikter i en argumentation med en åsiktsmotståndare, men det förutsätter att denne meningsmotståndare argumenterar ärligt för sin sak.

      -Detta har Jan aldrig gjort. Han har alltid kritiserat och försökt sänka meningsmotståndare på alla upptänkliga sätt, alltifrån stavfel till…. ja i stort sett samtliga identifierade härskartekniker.

      Men han har aldrig lagt fram och argumenterat för egna ståndpunkter, förutom generella korta oneliners som alla kan hålla med om.

      Min uppfattning är att kvaliteten på kommentarsfältet just blev mycket högre.

      Hoppas det dyker upp någon som kan argumentera för sina ståndpunkter istället för att bara ohederligt såga andras.

  • x

    /  01/01/2018

   @jan
   Efter denna Tweet kommer jag aldrig någonsin ta Lars Lindström på allvar – oavsett vad han skriver:

   Svara
 24. 2017: det mest megarasistiska året på länge!

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/2017-var-ett-djupt-rasistiskt-ar-20137

  Att man orkar egentligen.

  Svara
  • G

    /  01/01/2018

   Wow. Orkar inte kommenterat ens. Om någon undrar vem Per/debattören är så är det juristen vars tweets postas här ibland (Stina från #vistårinteut tackar för bra debattartikel)…

   Svara
 25. x

   /  01/02/2018

  Almanacka för realister i hela landet:

  Svara
 26. G

   /  01/02/2018

  ”Kriminalvården ska bidra, tillse, redovisa, utvisa och avvisa samt ” bedriva arbete med jämställdhetsintegrering”

  Justitiedepartementet har den 21 december lämnat sitt regleringsbrev för budgetåret 2018 avseende Kriminalvården. För nästa år skriver Justitiedepartementet att:”…
  http://meritwager.nu/allmant/kriminalvarden-ska-bidra-tillse-redovisa-utvisa-och-avvisa-samt-bedriva-arbete-med-jamstalldhetsintegrering/

  Svara
 27. G

   /  01/02/2018

  ”Klumpiga, pinsamma och för landet förödande statsministerpiruetter”
  http://meritwager.nu/allmant/klumpiga-puinsamma-och-for-landet-forodande-statsministerpiruetter/

  Hade redan huvudvärk när jag började läsa, och vår s.k statsminister gjorde verkligen inte att det blev bättre på något sätt, tvärtom. Tackar Merit för transkribering av intervjun.

  Svara
 28. G

   /  01/02/2018

  Helt sanslöst, vilka idioter…

  Fyrvaktaren gjorde att det ringde en klocka, en googling på ”fyrvaktaren teodorescu”…
  https://www.google.se/search?q=fyrvaktaren+teodorescu&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&dcr=0&ei=S9ZKWpXcM6yr6ATks5H4BQ

  Svara
  • G

    /  01/02/2018

   Svara
  • G

    /  01/02/2018

   Postar namnen, vad som sägs får ni läsa om på länken, bra mix med flertalet ”normala” vänsterröster, och går ju knappast hoppa på Alice/GP för att bara ta in ”högerröster” med dessa namn. Att flera vänsterextremister till journalister och opinionsbildare inte håller med andra mer normala vänsterröster i någon fråga, som är mer nyktra och förankrade i verkligheten, det får väl vänsterextremisterna lägga på sig själva och ta sig en funderare på hur fan de beter sig.

   ”2018-års ledarkolumnister spår framtiden

   Inför det nya året har vi på ledarsidan frågat våra nya kolumnister, varav några är bekanta namn, om vad som väntar oss och vilka som kommer vara årets viktigaste frågor.

   Johan Ingerö, välfärdsansvarig Timbro
   Naomi Abramowicz, frilansskribent
   Hamid Zafar, rektor
   Ulrica Schenström, konsult
   Sofie Löwenmark, frilansskribent
   Håkan Boström, doktorand Uppsala universitet
   Malcom Kyeyune, frilansskribent
   Ann-Charlott Altstadt, skribent
   Stig-Björn Ljunggren, S-märkt statsvetare
   Nils Lundgren, fil.dr nationalekonomi
   Isak Skogstad, lärare”
   http://www.gp.se/ledare/2018-%C3%A5rs-ledarkolumnister-sp%C3%A5r-framtiden-1.4956428

   Svara
   • Jan

     /  01/02/2018

    Nå G, den ende vänsterrösten där är Ann-Charlott Altstadt. En vettig vänsterröst dessutom. Och att hon skriver där beror enbart på att hon kommit på kant med maktvänstern i invandringsfrågan. Många tror att Stig-Björn är vänster. Det är emellertid en villfarelse. Något säkert Stig-Björn själv skulle hålla med om. Övriga är höger eller kvotalibin.

    Svara
    • Olof

      /  01/02/2018

     Um, hur är Malcom Kyeyune inte vänster, bortsett från att han hatas av identitetsvänstern?

     Svara
  • Senior

    /  01/02/2018

   ”Granskningen, som går under namnet Fyrvaktaren, syftar till att lyfta fram alla faktafel och ideologiska avvikelser som Ny Tid anser att den …”

   -Faktafel tycker jag att man bör lyfta fram, men ”ideologiska avvikelser”….
   Åsiktskorridor, någon?

   Svara
 29. G

   /  01/02/2018

  Svara
 30. G

   /  01/02/2018

  Svara
 31. G

   /  01/02/2018

  Svara
  • G

    /  01/02/2018

   Kanske säger det något om tillståndet och utvecklingen i Sverige när t.o.m *lilla Sverige* nämns i hennes krönika i en australisk tidning, tillsammans med Tyskland, åh vad fint, två länder vars utveckling gått mer eller mindre hand i hand på detta område, liknande utveckling pga liknande förd ”öppna era hjärtan”-politik, näää så enkelt kan det väl inte vara… *don’t mention the war*…

   Svara
 1. Vad hände 2017? Del 4 | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 5 | WTF?
 3. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: