Vad hände 2017? Del 4

Ni har väl överlevt nyårsfirandet med raketattacker och allt som på nåt magiskt sätt är ett svenskt fenomen numer?

Det är nämligen dags för del 4 av sammanfattningen av vad som hände för underliga grejer i Sverige 2017!

Vad hände under 2017? Del 1

Vad hände under 2017? Del 2

Vad hände under 2017? Del 3

Här kommer del 4, missa inte kommentarsfälten då det finns många guldkorn där!

expressenjournalist-om-sandviken.jpg

En tweet från 2014 om Sandviken och vilka som protesterade. Man har ju under massor av år föraktfullt krökt på överläppen så fort en man, en vit svensk man, har protesterat mot galenskap, hittepå, skönmålningar osv. Journalister har ständigt gjort allt för att försöka hacka på den svenska mannen. Men så fort man tittar i backspegeln så visar det sig varje gång att de där förhatliga svenska männen har rätt på punkt efter punkt efter punkt efter … som de säger till om kommer att haverera. Journalister och politiker kanske ska lyssna på de där svenska männen lite mer? I inlägget finns också fler exempel på mailkorgsjournalister förutom den ovan. En mailkorgsjournalist är en journalist som tror att ju fler mail man får från män som protesterar mot idioti så enkel att ett barn förstår att det är idioti desto mer rätt har mailkorgsjournalisten om att idiotin är jättebra.

brc3a5valla-festival-pc3a5-facebook.jpg

Mam kan väl säga att 2017 gick i den ”ökande anmälningsbenägenhetens” tecken. Inget var för vansinnigt för att inte få plats under ökad anmälningsbenägenhet. Sen följde ju såklart en jävla massa dumheter på Bråvallas dumheter. det brukar bli så, dumheter genererar bara mer dumheter. Såna som skrivit det där för Bråvalla och de som hängde på med liknande saker är endast en del av problemet. De är enablers helt enkelt.

senaste-nytt-frc3a5n-raqqa.jpg

Kommer ni ihåg i somras när man rapporterade direkt från en attack på ett sjukhus i Raqqa?

akilovs-allvarliga-brott.jpg

Den svenske terroristen som greps för terrordådet på Drottninggatan gjorde sig i häktet skyldig till riktigt allvarliga brott! Jag skrev om honom lite som svenska medier skriver och rapporterar om div terrorister som med ökande regelbundenhet poppar upp runt om i världen. Det är alltid svenskar av någon anledning.

Det där ovan sägs vara en av Sveriges främsta experter på gängkriminalitet. Klippet kommer från hennes medverkan i Agenda i vintras.

Kommer ni ihåg när den svenska guldspadevinnaren var i Hamburg? Och vill ni se hur man krystat försöker försvara den där handelsresanden i kravaller? Kolla kommentarsfältet…

aktivist eller journalist.JPG

Ibland är man journalist och ibland är man aktivist.

aktivist eller journalist1.JPG

Och ibland dyker andra aktivister förklädda till professorer också upp samtidigt.

notiser-frc3a5n-msb13.jpg

MSB informerade att de satsar stenhårt på sin kärnverksamhet. Att se till att servrar och tutan (Hesa Fredrik) funkade var inte så viktigt. Finns massor med mer i inlägget MSB:s ”satsningar”.

toalettkrock.jpg

Kommer ni ihåg ”Toalettkrocken”? Friska upp minnet annars, ganska intressant…

transportstyrelsen-och-skandalen1.jpg

Transportstyrelsen hände ju under 2017 också…

forskare-och-lektor-i-kriminologi-om-rc3a5nvc3a5g.jpg

En rånvåg mot unga försökte förminskas ordentligt under året som gick. Man gick ut och sa att det var rån mot unga män, som om det då är mindre allvarligt. Men det var inte bara mot unga män utan mot barn! Det var även brutala rån. Och ytterligare en förklaring från universitetslektorn i krimideologi till att det var mest unga män som blev rånade var att kvinnor inte var ute pga patriarkal struktur.

Kommer ni ihåg när SVT upplyste svenska folket att vi har sex på fel sätt? Vi har alltså gammalt unket heterosexuellt sex vilket är fel eftersom det orsakar ett sk ”orgasmglapp”. Som också beror på orättvisor i samhället!

mfj-fc3a5r-9-miljoner.jpg

Ni vet de där MÄN, fd Män för jämställdhet, som jag har nämnt några gånger, undrar ni hur de finansieras? Jag har kollat lite på det under 2017. De har bara från Arvsfonden fått nästan 30 miljoner på 4 år, 2013 till 2016. Bara från Arvsfonden alltså…

mfj1.jpg

mfjscum.jpg

30 miljoner på 4 år för sånt där… Men de har även fått massor av pengar från andra också, in och kolla i det länkade inlägget!

Miljöpartiets lilla lilla värd av blommor.

ensamkommande-barn-fc3a5r-en-upplevelse-pc3a5-en-gc3a5rd.jpg

Charaderna kring de sk ”ensamkommande barnen” rullade på. Bilden ovan är en av de mer bisarra förra året som man kunde skåda i en tidning.

magiska-glasc3b6gon-svd.jpg

SvD hittade ett par magiska glasögon som förvandlade vuxna män till barn. Och sen försökte de förklara bort det på twitter…

rc3a4dda-barnen-gc3b6r-pojkar-av-mc3a4n.jpg

Gissa vilka som under åren kämpat hårdast för att vuxna män ska få kallas barn och bo på HVB-hem tillsammans med riktiga barn? Sverige har förvandlats till rena Gökboet.

förklara för fyraåring om kille eller tjej.jpg

Sverige…

Sen var det en debatt om de sk ”ensamkommande barnen” från Afghanistan i SVT Opinion och före debatten sjöng Mikael Wiehe kampsång såklart. Helt normalt enligt SVT.

integrationspedagog1.jpg

Ni vet väl om att det faktiskt finns något som heter ”integrationspedagog” på riktigt i Sverige?

tomas-mattsson-relativiserar-terrorattentat.jpg

Vi har tydligen mordiskt terrorvatten i Europa som bara väntar på att kasta sig över intet ont anande människor som vill tvätta sig  :-/

frida-boisen-om-att-kinberg-batra-avsc3a4tts-fc3b6r-hon-c3a4r-kvinna.jpg

Sen kom dagen då det vi alla misstänkt bekräftades, krönikörer på tidningar är stenkorkade. De bekräftar det t o m själva. Det ovan är bara ETT exempel, det finns fler i inlägget!

mc3a5ngfald-pc3a5-dn.jpg

För DN är mångfald och jämställdhet viktigt!

trumptisdag.JPG

Superduperobjektiva SVT satsade lite extra på att rapportera superduperobjektivt från USA med sin allra mest superdupiga objektiva korrespondent de kunde uppbringa. Det blev Bergfeldt och Trumptisdag!

brc3a5klarm-pc3a5-personal-pc3a5-akuten-karolinska.jpg

Personal på akuten i Malmö fick ”Bråklarm” under 2017.

Det var allt för den här gången! Nästa kommer inom kort! Om en dag eller två alltså.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

135 kommentarer

 1. ANMÄLNINGSBENÄGENHET

  Snarare har den minskat pga

  1/ Man vet att polisen lägger ned anmälningar snabbt
  2/ Hotade vittnen vågar ej framträda i rätten
  3/ Man kan bli trakasserad i åratal av förövarens gäng om man anmäler

  Detta är helt annat Sverige än tidigare i historien.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/02/2018

   Dessutom så har många presumtiva offer vid det här laget ändrat sina vanor och rörelsemönster både i vardagen och vid festligheter, särskilt kvinnor och gamla. Det är en begränsning av människors frihet som inte syns i brottstatistiken (i den mån sådan upprättas) trots att den är en konsekvens av brottslighet.

   Svara
  • utlandssvensk

    /  01/02/2018

   @ hllviken,

   Jag håller med angående anmälningsbenägenheten. Den har sannolikt varit fallande en längre tid redan i Sverige.

   Svara
 2. Ivar L

   /  01/02/2018

  Nog för att de hände både det ena och det andra med smällare och raketer även förr men oftast var det ju klantskallarna själva som drabbades. Det som de här ”ungdomarna” sysslar med, attackerar poliser och privatpersoner, ligger på en ny nivå. Tänk er rubrikerna om svenska killar gjort detta på 80-talet:

  ”I Hovsjö, Södertälje, skadades en person när ungdomar skjutit en nödraket in i en lägenhet. Dessförinnan hade ungdomarna avfyrat smällare mot både allmänhet och polis.”

  ”I Husby i västra Stockholm attackerades poliser med raketer sedan de kommit dit efter larm om en balkongbrand. Elden kunde släckas, men maskerade ungdomar sköt under arbetet raketer mot poliserna. Ingen skadades i händelsen.”

  ”I Linköping blev en person nedslagen och beskjuten med nyårsraketer efter att ha sagt till ungdomar att sluta skjuta raketer mot husfasader.”

  ”Även poliser blev attackerade, enligt SR P4 Skaraborg. En person slog en polis och bet en annan polis i handen, och har gripits misstänkt för våld mot tjänsteman. Flera andra personer har omhändertagits för fylleri eller för störande av ordning.”

  ”Ungdomarna”… jojo.
  https://www.svd.se/raketstok-pa-flera-hall-i-landet

  Förresten, i Malmö var det tydligen ”kontrollerat”:
  ”– Det är bråk och det är misshandel både utomhus och inomhus, vi har haft en del raketskjutning men i Malmö har det ändå varit väldigt kontrollerat, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisregion Syd, till TT.”
  Lika kontrollerat som Köln och We Are Sthlm måhända? Kan man lita på sådana där uttalanden längre?

  Svara
  • Ivar L

    /  01/02/2018

   Oj jag såg inte hllvikens inlägg ovan innan jag postade. Så jag kan besvara min egen fundering: ”Kan man lita på sådana uttalanden längre?”, Svar: Nej, uppenbarligen inte.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/02/2018

    På samma sätt som att pensionsåldern höjs, så höjs även ungdomsåldern. 20-30 år är alltså tveklöst så kallad ungdom.

    Svara
    • Senior

      /  01/02/2018

     Ja, det kanske även förklarar hur vissa räknas som barn ända upp till 20-30 års ålder….? 😉

     Svara
 3. Lars

   /  01/02/2018

  Ooosh, vilka sammanställningar!!
  Tokland är en underdrift. Men tjae…det är inte bara Sverige som genomlider detta kollektiva vansinne. Mer eller mindre hela västvärlden har samma sjuka.
  International Idiocracy.

  Att begrunda:
  Är det slump att de vansinnigaste galenpannorna till synes har tagit över hela journalistkåren och statsförvaltningen? Har hysteriska dårfeminister, främlingsvurmande batiktanter och degenererade hbtq-filurer varit så fantastiskt listiga att de bara körde över hela den västerländska civilisationen inom loppet av sisådär 40 år?
  Har Gudrun Schyman och hennes gelikar, i egenskap av ränksmidande intellektuella giganter, varit oss andra fullständigt övermäktiga?
  Har det varit ren aningslöshet som gjort att i stort sett alla vita länder tycks ha bestämt sig för att begå demografiskt självmord?
  Eller ser vi en väl uttänkt plan omsättas i handling?

  I övrigt kan inte FINSPÅNGRÄTTEGÅNGARNA komma fort nog.

  Svara
  • Mycket intressanta frågor!

   Svara
  • utlandssvensk

    /  01/02/2018

   ”Mer eller mindre hela västvärlden har samma sjuka.”

   Ja.

   ”Har hysteriska dårfeminister, främlingsvurmande batiktanter och degenererade hbtq-filurer varit så fantastiskt listiga att de bara körde över hela den västerländska civilisationen inom loppet av sisådär 40 år?”

   Enligt min uppfattning är kvinnlig rösträtt den mest sannolika förklaringen.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/03/2018

    Kvinnor fick rösträtt i Sverige 1921, det korrelerar inte ett dugg med immigrationshysterins infallande utan snarare med den mest blomstrande epok Sverige har upplevt. Dessutom har kvinnor rösträtt i hela Östeuropa utan att vi ser motsvarande vansinne där. Kvinnor har rösträtt i Japan och de har nästan ingen immigration alls, Sydkorea ungefär samma sak. Två numera mycket välmående östasiatiska länder.

    Däremot är din observation relevant på så sätt att feminismens utbredning verkar korrelera med problemet. Jag tror feminismen är både en indikation och faktor i sammanhanget men att den stora underliggande orsaken är postmodernismens makt över det västerländska tänkandet, såväl i politik som inom akademierna. Postmodernismens ideologer är i minst lika stor utsträckning män, inte minst fransmän vilket är ironiskt eftersom deras land är det som hittills drabbats hårdast i Västerlandet.

    Postmodernismen är en intellektuell återvändsgränd och Västerlandet kommer snart att bli varse konsekvensen av alla de felaktigheter som den världsåskådningen är behäftad med. Inte minst förnekandet av naturvetenskaplig och matematisk realia. Även den felaktiga synen på kultur kommer postmodernisterna att få smaka på från första parkett när rasistiska och medeltida kulturella mönster från s.k. ”förtryckta” kulturer gör sig allt mer gällande i vårt kulturklimat.

    Slutligen, rent strategiskt, att tro att kvinnlig rösträtt kommer att kunna avskaffas som ett led i att rädda Västerlandet undan att bli en del av MENA är utsiktslöst. Mycket bättre att jobba på att visa vart vi är på väg att hamna. Jag tror inte Sveriges kvinnor är mer sugna på att islamiseras än vad Polens kvinnor är när det verkligen gäller. Här på Toklandet skriver ett flertal kvinnor kloka saker, att omyndigförklara dem är rätt osmakligt och en förlust av begåvning.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/03/2018

     ”Kvinnor fick rösträtt i Sverige 1921, det korrelerar inte ett dugg med immigrationshysterins infallande utan snarare med den mest blomstrande epok Sverige har upplevt”

     Som jag har skrivit tidigare, förefaller processen ta tid. I Schweiz fick de rösträtt 1970 och år 2000 var det landet värderingsmässigt ungefär som Sverige på 50-talet. T.ex var hemmafruar fortfarande väldigt vanligt och i skolan gällde gammaldags disciplin.

     ”Dessutom har kvinnor rösträtt i hela Östeuropa utan att vi ser motsvarande vansinne där.”

     Östeuropa levde under diktatur fram till cirka 1990, så i princip motsvarar detta år 1921 för Sverige och 1970 för Schweiz. Om man ser saken så, stämmer verkligheten ganska bra med min tes, dvs. i Östeuropa har man nu ungefär samma värderingar som i Schweiz år 2000 eller Sverige på 50-talet.

     ”Kvinnor har rösträtt i Japan och de har nästan ingen immigration alls,”

     Japan var värderingsmässigt närmast ett feodalsamhälle upp till 1945. Processen har inte verkat lika länge som i Sverige. Immigration förefaller vara det sista stadiet, men innan dess kommer det som verkligen förintar samhällen, nämligen kollapsad fertilitet. Detta har i högsta grad drabbat Japan och MGTOW har i princip kommit att dominera det landet bland de yngre männen, fast där kallas det ”grass eaters”

     I Korea var det ett jättekrig på 50-talet och landet var katastrofalt fattigt upp till 70-talet.

     ”Däremot är din observation relevant på så sätt att feminismens utbredning verkar korrelera med problemet. ”

     Hela västvärlden är feminiserad och hela västvärlden är på väg mot självmord.
     Sverige är mest feminiserat och Sverige leder självmordsloppet.

     Det är självklart ingen helt precis process, utan mer en allmän riktning som kan gå i lite olika hastighet.

     ”den stora underliggande orsaken är postmodernismens makt över det västerländska tänkandet”

     Det har funnits tokar och kulter i alla tider. Frågan är varför tokerier kan få sådant genomslag nu.

     ”Slutligen, rent strategiskt, att tro att kvinnlig rösträtt kommer att kunna avskaffas som ett led i att rädda Västerlandet undan att bli en del av MENA är utsiktslöst.”

     Jag har varit motståndare till massimmigration sen cirka 1985 och har troget röstat på de som har velat stävja saken (NyD och SD) sen 1991. Vidare har jag aktivt deltagit i debatten hela vägen. Min uppfattning är att vi inte kommer någonstans alls om vi inte erkänner verkligheten. SD har nu i flera år arbetat för att bli mer attraktivt för kvinnor och de verkar lyckas. Men priset blir ett ständigt mjäkigare budskap. Det räcker inte!!!!

     Det finns ingen tid för taktik! Vi kommer att vara en minoritet i vårt eget land ganska snart om inget drastiskt görs. Min lösning är separatism, vilket jag ser som helt realistiskt inom något eller några år. Men om eller när man lyckas att skapa en sådan mindre stat, behöver man vara medveten om att det kvinnliga politiska inflytande måste begränsas, annars blir det bara samma elände snart igen. Självklart inser jag att det inte gör saken lättare, men det är en tuff business att överleva för ett litet folk……

     Svara
    • utlandssvensk

      /  01/03/2018

     ”Jag tror inte Sveriges kvinnor är mer sugna på att islamiseras än vad Polens kvinnor är när det verkligen gäller.”

     Det är uppenbarligen fel! I senaste valet i Sverige hade ALLA 7K partier en majoritet kvinnliga väljare och de stod då samtliga för fortsatt massimmigration. SD var det enda partiet med manlig majoritet. Så ser det verkligen inte ut i Polen.

     Vidare är det tydligt att de organiserade feministerna i Sverige och övriga västländer är VÄLDIGT sugna på att islamiseras. De arbetar aktivt för detta. Vad jag vet finns detta fenomen inte i Polen, men det lär väl dyka upp med tiden.

     ”Här på Toklandet skriver ett flertal kvinnor kloka saker, att omyndigförklara dem är rätt osmakligt och en förlust av begåvning.”

     Det tror jag inte! Många kvinnor verkar fullt kapabla att se fördelarna med minskat politiskt inflytande.

     Svara
  • utlandssvensk

    /  01/02/2018

   Listan på frågor från Lars fångar något relevant, nämligen att vi inte bara håller på att förlora utan att vi gör detta på ett direkt patetiskt, ynkligt sätt.

   Turkarna fick stånga sig blodiga mot Konstantinopels murar många gånger innan de kunde erövra staden. De belägrade sen Wien för första gången 1529 och sista gången 1683, fast de blev besegrade. I Spanien förlorade vi mot morerna på 700-talet, men ägnade sen 700 år åt att ta tillbaka hela landet.

   Men nu inte bara släpper vi in samma figurer som i århundraden har försökt att erövra och förslava oss, vi både försörjer dem och säger öppet att det är vi som ska anpassa oss till deras kultur. Allt detta trots att vi är mer överlägsna tekniskt och militärt än någonsin.

   Detta tyder väldigt starkt på att det är något som väldigt snabbt och grundligt helt har avlägsnat vår vilja att överleva. Vi är som en pitbull som visar strupen för en pudel, utan att kampen ens har börjat.

   Min rekommendation är att alla verkligen tar sig en funderare på hur det kan ha gått så här. Hur kan världens i särklass starkaste civilisation bara förlora sin livslust på så kort tid?

   Svara
   • utlandssvensk

     /  01/02/2018

    Om man ser både västvärlden och den muslimska världen som enheter, kan man säga att vi har varit i krig oavbrutet i 1400 år. Direkt efter att islam grundades, gick araberna ut på erövringståg och tog väldigt stora kristna landområden. Hela Nordafrika var kristet men erövrades. Den vågen fortsatte sen via Spanien nästa hela vägen upp till Paris, där Charles Martell (Karl Hammaren) besegrade dem och tryckte tillbaka dem söder om Pyrenéerna. Men sen tog det som sagt 700 år att helt driva ut dem ur Spanien. De sista områdena föll samma år som Kolumbus seglade till Amerika, dvs 1492. Sen inledde västländerna en nästan otrolig erövring av världen.

    Men vi krigade likväl med muslimerna på två fronter. Dels kom ottomanerna upp via Balkan och förslavade flera kristna folkgrupper, dels höll de Krim som länge användes som bas för att ta slavar i det som nu är Ukraina. Även från Nordafrika utgick omfattande slavräder mot Västeuropa hela vägen upp till tidigt 1880-tal.

    Men från slutet av 1600-talet började vi att trycka tillbaka muslimerna även i öster. Habsburgarna tog tillbaka delar av Balkan och ryssarna erövrade Krim och många andra områden. Den Amerikanska marinkårer, delvis med hjälp av den svenska flottan, satte P för slavräderna från Nordafrika.

    I princip var Ottomanerna på defensiven överallt från 1683, även om det självklart gick lite fram och tillbaka. Det slutliga sammanbrottet kom när de var på den förlorade sidan i WW1. Det som fanns kvar av det mäktiga Ottomanska imperiet styckades då upp i kolonier eller lydstater. Även det som nu är Turkiet var rejält hotat av grekerna.

    Vi hade vunnit en kamp som hade pågått i 1300 år! Muslimerna, som hade förslavat och förtryckt många, många miljoner västlänningar var slutligen totalt militärt besegrade. De hade noll offensiv eller defensiv förmåga. Vi kunde göra vad vi ville med dem och de kunde inte hota oss på något sätt.

    Detta var för 100 år sen. Men efter denna enorma framgång, tog det bara cirka 50 år innan vi av någon anledning bara gav upp. Helt plötsligt började vi släppa in muslimer i våra egna länder, något som vi tidigare hade offrat oceaner av blod för att förhindra. Och sen har det bara blivit värre och värre. Ett land som Sverige har utvecklats till vad som endast kan kallas en omvänd krigsekonomi, där hela samhället är orienterat mot att avsätta alla resurser på att utrota sig själv.

    Men det var ju något annat stort och revolutionerande som hände direkt efter WW1, nämligen att kvinnorna fick rösträtt…………………

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/02/2018

     Oj, där tryckte jag fel!

     ”Även från Nordafrika utgick omfattande slavräder mot Västeuropa hela vägen upp till tidigt 1880-tal.”

     Det ska självklart vara ”tidigt 1800-tal”.

     Svara
    • Mjölner

      /  01/02/2018

     Ja, varför slutade vi kriga mot muslimerna? Kan det bero på rösträttsreformen? Du har agnat kroken, hoppas du får napp.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/02/2018

      @ Mjölner,

      Tack för eldunderstöd!

     • Ivar L

       /  01/03/2018

      Jag tror som sagt kvinnlig rösträtt är ett villospår. Postmodernismens syn på Västerlandet är grundorsaken men det finns fler dimensioner.

      En är en slags världsförbättrarhybris där somliga länder, inte minst Sverige, trott sig kapabla att göra ”svenskar” av alla som flyttar hit. Eftersom många varit helt förblindade av övertygelsen om att alla blir ”goda svenskar” bara de inte blir utsatta för rasism och bara de får jobb så har detta fått tuffa på i tre decennier (kvinnor fick rösträtt för snart ett århundrade sedan) utan att någon sagt att kejsaren är naken, att det inte funkar.

      Sedan har vi det postkoloniala dåliga samvetet (som inte enbart har postmodernistisk färg utan även inslag av kristendom) som gjort att inte minst kolonialmakter som Frankrike och Storbritannien känt sig tvungna att ta emot en stor andel människor från sina forna kolonier som någon slags avlat.

     • utlandssvensk

       /  01/03/2018

      @ Ivar L,

      Visst, postmodernism, världsförbättrarhybris, postkoloniala dåliga samvete och alla möjliga olika fenomen kan observeras.

      Men de svarar inte på grundfrågan, nämligen varför vi begår självmord helt utan yttre tryck. Vi har varit kolonialmakter i 500 år, men tydligen tog det 450 år för oss att utveckla ett dålig samvete. Varför?

      Västländerna var vidare helt övertygade om att de förbättrade världen redan när de slaktade de första indianerna i slutet av 1400-talet. Vidare anser muslimerna utan tvekan att de förbättrar vår värld när de trycker oss i riktning mot islam. Alla civilisationer verkar ha en dragning åt det hållet, dvs. att de anser att deras eget system är överlägset och att andra gynnas om man sprider det.

      Men vi gör nu tvärtom! Vi säger att vi är värdelösa och att alla andra är mycket bättre! Vi lägger floder av pengar på att avveckla våra egna samhällen. Detta är unikt i den kända historian och tyder på att något är väldigt, väldigt fel.

  • Anders Karlsson

    /  01/03/2018

   Jag som gravt medelålders vit hetero?- man, fyller 67 i år, kan jag konstatera att 68- vänstern
   Vann, tyvärr . Pension till hösten, eventuellt kommer jag efter valet att rösta med fötterna.

   Svara
 4. Frida Gustavlin

   /  01/02/2018

  Det är alltid klokt att spara ställningstaganden från Sossarna, då de byter åsikt lika ofta som andra byter strumpor.

  https://www.svd.se/sverige-har-inte-rad-att-lata-segregationen-vaxa

  Integrationen måste alltså fungera enligt Sossarna, det är väl ett nyktert ställningstagande. Den mest avgörande åtgärden lyser dock med sin frånvaro, nämligen att omedelbart begränsa volymerna för att ha någon som helst möjlighet att ta hand om de utmanande utmaningar som vi redan har.

  En annan sak som dock inte är lika nyktert är att Sossarna fortfarande inte ser någon korrelation mellan invandring och kriminalitet, utan endast mellan bristande integration och brottslighet. Förståelsen för att man med invandring får en utmanande integrationsutmaning verkar inte riktigt ha infunnit sig.

  ”Vi som kämpar för människors frihet kan aldrig acceptera att kriminella begränsar andras frihet eller påverkar våra liv.”

  Varför har vi då inte råd med misslyckad integration enligt Sossarna?

  ”Men alla människor tar inte del av den positiva utvecklingen vilket skadar den ekonomiska tillväxten och bidrar till otrygghet för alla.”

  Så i klartext, det kommer bli riktigt dåligt för alla. Med den alarmerande riskanalysen borde Sossarna rimligtvis ta till mer genomgripande åtgärder, i alla flal om de ska slå sig för bröstet med att ”vi tar ansvar”.

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Problemet för både sossarna och alliansen om de alltför rakt erkänner sambandet mellan invandring och brottslighet är att de i så fall måste göra upp med hela svenska folket om varför de utsatt oss för detta.

   Svara
 5. QED

   /  01/02/2018

  Johan Westerholm apropå statsministern och Muslimska Brödraskapet:

  ”Den antisemitism som är närvarande i Malmö har inte de nazistiska rötter som statsministern vill göra gällande eller tycks tro på. Det är en mycket äldre antisemitism med rötter i Mellanöstern och som idag växer med bland annat Muslimska Brödraskapets hjälp i Sverige.

  Historien till de långa, och starka, band som denna form av islamism har med socialdemokraterna i allmänhet och statsministern i synnerhet är avgörande att belysa för att förstå statsministerns överslätande attityd.”

  ”Den muslimska diasporan i Malmö och på Järvafältet i Stockholm är en stark och viktig väljarbas för socialdemokraterna och kan inte riskeras. Bättre att chansa, hoppas på att journalisterna sover (vilket de oftast gör) och dementera i efterhand om så erfordas.”

  https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Fast det statsministern och alla runt honom inte tänker på är sitt eftermäle. Vill de verkligen dela historiekapitel med Vischy, Quisling m.fl? Fattar de inte att rösterna kommer att leda till konsekvenser som kommer att ta ära och heder av dem för all framtid?

   Svara
 6. Mjölner

   /  01/02/2018

  Har tagit del av MiT:s tokeri kavalkad. Vissa saker kom`s ihåg, en del har förträngts och det mesta vill man glömma. Västväldens sjuka är i tilltagande, här hjälper ingen vaccinering. Varför tillåter man EU:s boss, den alkoholskadade Jean Claude Juncker, ragla omkring utan att massmedia ens andas om skandalerna. Han är tidvis så full att han inte ens kan hålla sig på den röda mattan som EU lakejerna rullar ut. EU ruttnar inifrån. De amerikanska oligarkerna väntar bara på rätt tillfälle att slå till. Vi minns försöken att överta Ryssland när Jeltsin var på lyran. Vi i Europa har ingen Putin att hoppas på.

  Svara
 7. c

   /  01/02/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Eller så hade Norlins mord försenat insatsen mot IS i Syrien/Irak och tusentals ytterligare hade fått sätta livet till som indirekt konsekvens av hennes fina moral.

   Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  01/02/2018

  Ett inlägg från en vänsterpartistisk muslimsk feminist som är väl värt att spara för framtida skratt.

  https://web.archive.org/web/20180102191231/http://www.nyansmuslim.se/2017/12/27/valaret-den-koloniala-olympiaden/

  • andrefierande – wtf, det räcker nu…
  • rasistiskt – ja ja, den hade man räknat med.
  • paternalistisk – vänta en sekund…
  • externaliserar – jag tror inte hon själv vet vad ordet betyder.

  Så många svåra ord som möjligt för att försöka ge sken av intellektuell tyngd.

  Poängen är något i följande stil: politiker säger att det är invandrares fel (vilket de så klart inte gör, men så påstår hon i alla fall), det är i vilket fall superrasistiskt, och att försöka råda bot på dessa problem med integration är också jävligt rasistiskt, kolonialt i sin exotiska syn på orienten. Ridå.

  ”Det politiska systemet bygger på en paternalistisk orientering vilket innebär att olika s.k. fadersfigurer ska påtala om vad som är rätt och fel väg.”

  Skriver hon som klär sig i slöja för att inte reta upp bruschan, pappi, kussarna och inte minst profeten som varken haft fel och knappast är någon henfigur.

  ”Den koloniala piskan används mer vågat och flitigt i ett evigt tävlande om vem som hörs och syns mest. Det återstår att se hur den koloniala olympiaden utvecklar sig.”

  Sist jag kollade så var den islamska kulturen betydligt mer kolonial än den kristet västerländska, om inte mer. Nästan inga kristna önskar bosätta sig i den muslimska världen, oerhört många muslimer önskar flytta till väst. Varför? Kanske för att den mångårhundriga muslimska kolonalismen förvandlat dessa länder till grus och aska.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/02/2018

   För er som undrar vad nyans:muslim är för blogg så kan ni läsa här…

   https://web.archive.org/web/20180102193507/http://www.nyansmuslim.se/om-nyansmuslim/vad-ar-nyansmuslim/

   ”I takt med att det svenska samhället upplever en mer explicit rasism där nazister och fascister ställer upp i val och tågar på våra gator.”

   Nu var det väl så att det var muslimerna som är explicita nazister, och än mer rasister mot andra typer av muslimer än vad vita svenskar är det?

   ”På Nyans:Muslim ska muslimer kunna vara oense utan att kunna utnyttjas av vitas ständiga besatthet av att identifiera ”goda” och ”onda” muslimer.”

   Ja, det är givetvis en rasistisk sida som ogillar vita. Kan inte vara särskilt kul att vara vit och muslim idag. Hela sida stinker Rashid Musa och hans bästisar på SUM.

   Svara
   • Jans

     /  01/03/2018

    Fasen vad vi kommer att få äta upp att vi inte motat islamismem i grind. De flyttar fram positionerna hela tiden.

    Svara
  • G

    /  01/03/2018

   ”Efter Nyheter Idags avslöjande om hur en vänsterpartistisk politiker i Örebro skrivit ett debattinlägg om att M och S vilar på en rasistisk politik går vänsterpartiets politiska sekreterare i Örebro, som själv gillat inlägget, till argsint attack mot Nyheter Idag. Enligt Johannes Nilsson är NI en lekstuga vars läsare håller en ”intellektuell standard under all mänsklig nivå”.
   https://nyheteridag.se/ursinnig-vansterpartist-till-storms-mot-nyheter-idags-avslojande-fruktansvart-oseriost-att-publicera-mitt-namn-i-er-propaganda/

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/03/2018

    Vänsterpartiet asså!

    Lenin ➡️ Stalin ➡️ Mao ➡️ Profeten Muhammed

    🙄

    Hur det gick till kan man verkligen undra…

    Svara
 9. Nisse Huldt

   /  01/02/2018

  Det här nyansmuslim var ju bland den mest hemska hemsida jag sett. Det är ju ren och skär muslimsk översittarattityd rakt igenom skribenterna. ”Vi har rätt, det gamla Sverige har fel.” ”Vi får förakta svenskarna men ni svenskarna är rasister som ifrågasätter oss.”, ”Vi vill gärna ha era pengar men vi föraktar ert levnadssätt och era värderingar”. Det enda som är bra är att det är skrivet på svenska så att dom inte håller sina rasistiska tankar för sig själva genom att förklä det i ett utländskt språk.

  Svara
 10. Gorby

   /  01/03/2018

  På tal om Mikael Wiehe’s kampsång på Opinion Live, så gjorde Kiwi en annan variant på ”Släpp in mig”.
  Listen to ”Varen Svenske (Jag skall leva tills jag dör)” on Spreaker.https://widget.spreaker.com/widgets.js

  Svara
 11. QED

   /  01/03/2018

  Svara
 12. G

   /  01/03/2018

  facebook.com/Humlannitton/posts/10213616915770767

  Svara
  • G

    /  01/03/2018

   😀

   Svara
   • G

     /  01/03/2018

    Han utvecklade lite ang krönikan, lika bra ta med resten, och givetvis är Nina med i jagärhär också…

    Svara
    • Pelle2

      /  01/03/2018

     Är som sagt var typisk brunmålning av Arpi och Heberlein som Åkestam sysslar med.
     Självklart har hon inget som styrker hennes påståenden utan vi skall som vanligt bara acceptera vad en vänsteraktivist som Åkestam skriver.
     Tycker att Arpi skall anmäla henne för förtal. Även om det inte leder till åtal så får hon en rejäl knäpp på näsan..

     Svara
    • Jans

      /  01/03/2018

     Ivars trolldefinition är knappast korrekt men annars har han naturligtvis helt och hållet rätt. Vad frågan egentligen handlar om är att skribenter som Nina irriterar sig gruvligt över att det är så många som visar att de håller med Ivar, Ann m.fl. Hela självbilden och Sverigebilden för sådana som Nina bygger på att de som tycker som Ivar är fascister och när detta utmanas kommer de irrationella panikbortförklaringarna.

     Svara
  • x

    /  01/03/2018

   Svara
 13. G

   /  01/03/2018

  Svara
 14. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Den typen av ”felsägningar” är rent utsagt äckliga och mycket skrämmande. Samtidigt mycket nyttiga för oss som mediekonsumenter. Den som väljer att uttrycka sig så (liksom Romsons referens till Twin Tower som ”olycka”) tar mycket tydlig ställning för att terroristens brott inte skall ses som allvarligt. Nu vet vi det Lina Kalmteg, trots att du (troligen på uppmaning) ändrat din text.

   Svara
   • Kalle

     /  01/04/2018

    Det är lika vidrigt som att säga att barnen på Utöya drabbades av vilsekommna kulor.
    Minst sagt skrämmande.

    Svara
 15. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/03/2018

   Själv önskar jag inget annat än stabilitet i Iran. I den mån de fattiga Iranierna nu vill slåss för frihet och demokrati i någon västerländsk tappning, och inte bara drägligare levnadsförhållanden, låt dem göra det av helt egen maskin utan inblandning av främmande stater.

   Vi har sett vad som hänt i nordafrika, vi har sett vad som hänt i Syrien – det visade sig att det inte riktigt var demokrati som stod högst upp på önskelistan – Europa och USA stöttade helhjärtat reformerna/revolutionerna, resultatet blev plåga, förstörelse och hemsk död för hundratusentals plus enorm pina för mångfalt fler.

   Svara
 16. G

   /  01/03/2018

  Svara
 17. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • G

    /  01/03/2018

   Svara
   • x

     /  01/03/2018

    Jag för min del tror att allt är Paolo Robertos fel, den åsikten delar jag med många andra experter bl.a. Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Gudrun Schyman, så kom inte och säg att jag har fel!

    ”Paolo Robertos uppmärksammade skämt om kvinnors bröst är långtifrån bara ett skämt. Det kan till och med leda till våldtäkt, menar Kanal 5:s expert”.
    http://www.friatider.se/kanal-5s-expert-paolo-robertos-sk-mt-kan-leda-till-v-ldt-kt

    Svara
    • Jans

      /  01/03/2018

     Just det, det hade jag nästan glömt. Klart det är Paolos fel, det är ju helt självklart. Konstigt att inte Gudrun och kompani tipsar polisen.

     Syr de in Paolo så blir det ju lugnt i Malmö framöver. Såvida inte någon ny immigrant som kanske hört ett tuttskämt i Tyskland flyttar dit…

     Svara
  • G

    /  01/03/2018

   Här DN:s artikel som citaten i skärmdumpen ovan kommer ifrån, om någon vill läsa hela. Och så kan man tänka vad som hänt med Sverige, sedan den publicerades för 18 år sedan…

   ”INSIDAN ung: ”De föraktar svenska tjejer”
   ..[..]..
   Alla fyra är 15 år gamla och bor i Rissne, tio minuters promenad från Rinkeby. Leilas familj kommer från Iran. Malin och Jessica har svenska föräldrar. Nancy är syrianska.

   – Killar som bor i Rinkeby kommer ofta hit för att skaffa svenska tjejer, berättar Leila. Det finns ju inte så många tonårstjejer i Rinkeby som får vara med killar och ha sex innan de gifter sig.

   Tjejerna berättar att de känner den 14-åriga svenska som misstänks ha blivit våldtagen på en bilparkering av ett gäng unga invandrare med rötter i Mellanöstern.

   – Alla här pratar om gruppvåldtäkten, berättar Jessica. Ingen vet ju hur den gick till, men många killar tycker att en tjej som går ut på kvällen utan en kille som skydd får skylla sig själv om hon blir våldtagen – särskilt om hon är full, säger Jessica. Jag blir så förbannad!

   – Det kan aldrig vara tjejens fel att hon blir våldtagen, säger Malin.
   ..[..]..
   Hamid och hans kompisar berättade att många invandrarkillar är tillsammans med svenska tjejer så länge de är tonåringar. Men när de sedan ska gifta sig väljer de en ”riktig kvinna ” från sin egen kultur.

   ”Så ska jag göra ”, sade Hamid och fortsatte: ”Jag har inte så mycket respekt för svenska tjejer. Man kan säga att de blir sönderknullade. ”

   – Alltså han är ju fettsjuk! ropar Nancy.(forts)”
   https://www.dn.se/arkiv/insidan/insidan-ung-de-foraktar-svenska-tjejer/
   https://archive.is/4wKMQ

   Svara
  • G

    /  01/03/2018

   *Först träna på Svennehora sen väljer vi ”riktiga kvinnor” *.

   Svara
   • Jans

     /  01/03/2018

    Det kommer att bli bra det här när dessa familjer ”integreras” i det svenska samhället med sin trevliga mellanösternrasism som föder fred och harmoni i deras världsdel.

    Svara
    • G

      /  01/03/2018

     ”som föder fred och harmoni i deras världsdel.”

     😀 Just precis. Det är därför alla vill vara kvar i den världsdelen och ingen tycks vilja komma hit, eller vänta lite nu…

     Svara
 18. G

   /  01/03/2018

  Svara
 19. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/03/2018

   Helt rätt av Hanif.
   Vänstern har inga problem att smutskasta personer med högeråsikter och gå till personangrepp så varför skall då högern hålla en god ton mot dom ?

   Svara
   • Senior

     /  01/03/2018

    Det är ju det jag säger, detta är en högst medveten (och tyvärr fungerande) strategi vänstern använder. Den gode Jan var ett typexempel på detta modus operandi som inflytelseagenter använder.

    Svara
    • Senior

      /  01/03/2018

     …..precis som de avkräver meningsmotståndare att ”ta ansvar” för sina följare samtidigt som de själva uppmuntrar sina följare att agera.

     Att individer själva är ansvariga för sina egna handlingar, oavsett vad det handlar om, är som vanligt från vänsterhåll bara applicerbart på motståndare.

     Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Fint citat från Hanif att bära med sig: ”Låt aldrig rädsla för vänsterns omdöme om dig stå ivägen för dina åsikter.”

   Svara
   • Anders Karlsson

     /  01/03/2018

    Hanif: ”Låt aldrig rädsla för vänsterns omdöme om dig stå i vägen för dina åsikter.”

    Svenska folk läs och lär!

    Min kontakt med invandrare började redan på 50-talet, även om det är anekdotiskt, så har jag bara positivt att säga de jag har träffat, både privat och i arbetslivet.

    Anders Karlsson

    Svara
 20. Pelle2

   /  01/03/2018

  OT:
  Några aktivister skriver i dagens Aftonbladet om det de kallar för tampongskatt.
  Dom vill ha lägre moms för mensskydd och kallar det för en mänsklig rättighet att ha råd att köpa sådana.
  Man kan ju då undra varför inte andra hygienartiklar skall ha lägre moms ?
  Är det inte i så fall lika mycket en mänsklig rättighet att ha råd med tvål, shampoo , tvättmedel och rakapparater ?
  Man kan ju också undra varför staten skall subventionera mensskydd för alla oavsett vilken ekonomisk situation dom har ?

  Kan ju förstå att det finns kvinnor som har det dåligt ställt och att mensskydd då kan vara en stor ekonomisk belastning men då är det väl de kvinnorna som skall ha hjälp och inte t.ex en medelinkomsttagare ?

  Naturligtvis menar dom också att det beror på menstabun och patriarkala strukturer att mensskydd inte har en lägre skatt än de flesta andra varor och tjänster har.

  Man kan ju då fråga sig om det beror på matriarkala strukturer och skäggtabun att rakhyvlar och rakkräm är belagda med 25% moms ?

  Dom inleder också det hela med att mena att vi skall sluta straffa kvinnor genom att sänka skatten på mensskydd. När skall staten i så fall sluta straffa oss män och sänka skatten på rakhyvlar och rakkräm?
  Är ju för övrigt löjligt att tro att det handlar om att straffa kvinnor och män när könsspecifika hygienartiklar har samma momssats som de flesta andra varor..

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/QlmnVP/sluta-straffa-kvinnor–sank-tampongskatten

  Svara
  • G

    /  01/03/2018

   Mensstrukturer…

   Svara
  • x

    /  01/03/2018

   Att mensskydd kostar beror endast på ren lathet.
   Kvinnor har under alla tider använt vitmossa som skydd vilket är både miljövänligt och helt gratis:
   https://laponia.nu/lardigmer/vitmossa/

   Svara
   • G

     /  01/03/2018

    Säkert, mens jag tror inte ens du skulle använda vitmossa 2018 om du var kvinna 😉

    Svara
    • x

      /  01/03/2018

     @g
     Vore jag kvinna 2018 så skulle jag definitivt använda vitmossa istället för alla dessa miljöskadliga produkter som kapitalisterna lurat oss köpa.
     För vem vill inte ta ansvar för miljön och klimatet?

     Under första världskriget började så kallade Sfag-Na-kins att säljas i USA. Det var mensskydd gjorda på vitmossa som från början utvecklades för fältkirurgi men då deras uppsugningsförmåga var bättre än vanlig bomull – vilket var det traditionella skyddet så marknadsfördes de även till kvinnor. En kvinnlig (fält?) sjuksköterska får personifiera ”the pagnum moss girl” på förpackningen nedan”.
     http://naringslivshistoria.se/bizstories-nyheter/naringslivshistoria/aldre-tiders-skonhetsmedel-digitaliserade/

     Svara
     • Jans

       /  01/03/2018

      Torkar du dig med bajsskrapa också?

     • G

       /  01/03/2018

      Mjaaa, jag tror dig inte riktigt. Men om det är sant att du skulle använda vitmossa 2018 så förutsätter jag att om du som man någon gång använder kondom så är det ett minst lika normkritiskt och miljö- och klimatsmart alternativ som du använder dig av. Du behöver inte posta bild, jag har väldigt livlig fantasi…

     • x

       /  01/04/2018

      @Jans
      Nej, det går bra använda vitmossa även där – naturvänligt och gratis.

     • x

       /  01/04/2018

      @g
      Om jag får välja så föredrar jag den gamla sorten av miljö- och klimatskäl men i detta fall är det min flickvän som bestämmer och hon verkar skita i allt vad miljö heter.
      Hon vill helst att jag använder mig av olika kondomer varje gång så att hon får lite omväxling.
      Här kan ni som inte har lika ”livlig fantasi” som G se vår kondomsamling som hon tvättat och hängt på tork (G kan blunda):

   • Pelle2

     /  01/03/2018

    Kanske inte behöver gå så långt som att återgå till vitmossa men en lösning är ju den så kallade menskoppen som kan återanvändas väldigt många gånger. Det kräver ju dock ett visst arbete med rengöring..
    Men det handlar väl egentligen inte om kostnaden för mensskydd utan om att aktivisterna skall kunna utmåla kvinnor som förtryckta och män som förtryckare…

    Svara
    • x

      /  01/03/2018

     @Pelle2 /
     En annan fördel med menskoppen är att de dyra dropparna den samlar in inte behöver gå till spillo.
     Vätskan kan då lagras på flaskor och burkar för framtida bruk, t.ex. menskonst o.s.v..

     Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Nu är ju förvisso inte sänkt moms en ”subvention” men att han en massa detaljundantag från generella skatter som moms vänder jag mig också emot. Däremot kan man helt klart diskutera hela produktkategoirer. Avdelningen hygienartiklar är dock svårt eftersom den överlappar kategorin kosmetika som snarast bör ha en hög momssats.

   En möjlig väg är att man ger alla produkter som handlar om att stoppa kroppsvätskor reducerad moms. Blöjor, plåster, tamponger, inkontinensskydd, kondomer e.t.c. Det som är så typiskt är att den där typen av debattörer är så ointresserade av att se helheter och enbart fokuserar på de feministiska perspektiven.

   Glasögon borde hur som helst vara momsbefriade. I vart fall själva linserna som ju är själva hjälpmedlet, precis som hörapparater.

   Svara
   • Olof

     /  01/03/2018

    Mja, så som prissättning fungerar på en imperfekt marknad så blir effekten av ingrepp som t.ex sänkt moms i praktiken ofta en subvention.

    Problemet är att om du inte har en perfekt konkurrenssituation där _exakt_ samma produkt säljs av flera producenter (tänk järn, mjöl, potatis, etc) så drivs priset delvis av en ‘what the market can bear’ funktion förutom konkurrensen. Med tanke på graden av marknadsföring som finns kring tamponger och mensskydd så skulle jag säga att en stor del av priset styrs av marknadsbärighet. För lätt utbytbara produkter (fungible) är det mycket mindre reklam – producenter av sådana varor har mycket svårare att höja priset för att finansiera reklamen utan går omedelbart back eftersom människor köper konkurrentens vara istället.

    Det innebär att om man tar bort momsen på tamponger skulle resultatet sannolikt bli en kort sänkning för att undvika dålig reklam, men eftersom marknaden fortfarande är villig att betala det högre priset och konkurrenssituationen inte ändrats nämnvärt så ligger producentens optimala vinst på en högre prisnivå så priset kommer återgå till vad det var tidigare.

    Men nu med mer vinst. Det vill säga, en subvention.

    Ironiskt nog skulle det till och med kunna bli _dyrare_ för marknaden som helhet. Den högre lönsamheten medger mer reklam, vilket i sig kan leda till att fler köper den dyrare produkten istället för de varianter som konkurrerar med pris främst.

    Svara
    • Senior

      /  01/03/2018

     ”Men nu med mer vinst. Det vill säga, en subvention.”

     -Jag förstår inte hur lägre skatt kan ses som en subvention?

     Hade kvinnorna fått statliga bidrag för det vore det en subvention, men sänkt skatt kan väl knappast vara en subvention?

     Svara
     • Olof

       /  01/03/2018

      Mmm, det är en lite semantisk diskussion om synliga vs dolda subventioner.

      Så som jag ser det – den sänkta skatten blir en subvention för mensskyddstillverkarna eftersom de specifikt undantas från de allmänna spelregler som gäller för resten av företagarna på marknaden. Åtminstone i de fall där man kan vara rätt säker på att undantaget i skattesatsen till stor del kommer att gå tillverkaren till godo, snarare än slå igenom i konsumentled, tycker jag det är rimligt att betrakta det som en subvention.

      Betänk att om man frigör budgetutrymme för den specifika sänkningen för just den sektorn så gör man samtidigt ett val att _inte_ sänka nivån för alla istället, vilket kanske gör det tydligare?

  • Sandra

    /  01/03/2018

   Alltså den här debatten är så sjuk,vad är det för dyra premiumlyxskydd dessa kvinnor som tjatar om detta köper egentligen? 🙂 Jag lägger ca 15 kr per månad på skydd (storpack budgetmärke), så en sänkning av momsen skulle ge mig några extra tior om året, hurra, vilken ekonomisk lättnad… 🙂

   Svara
   • Pelle2

     /  01/03/2018

    Tror som sagt var inte det handlar om kostnaden utan om att återigen peka på hur synd det är om kvinnorna och hur förtryckta dom är av patriarkatet. kan dom dessutom få prata om mens så är lyckan fullständig för dessa radikalfeminister.

    Svara
   • Olof

     /  01/03/2018

    Men asså, blir du inte ba heeeeelt mobbad av bästa tjejgänget om du inte har Louis Vuitton bindor?? Asså låter ju heeelt trailer trash ju!

    Ärligt talat är jag väldigt glad att se att det finns kvinnor med makt över sina egna liv och handlingar :).

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/03/2018

     Själv är jag äkta feminist och tycker mensblod är det vackraste som finns, det är bara reaktionära antifeminister som använder skydd, själv låter jag det blöda fritt, i sängen, genom underkläder och byxor (bär aldrig varken kjol eller klänning). För en ska inte skämmas över ens blod.

     Ibland tar jag faktiskt några Trombyl©, lite blodförtunnande har aldrig skadat kampen, rekomenderar alla peppiga systrar i systerskapet att göra det samma!

     Svara
     • Pelle2

       /  01/04/2018

      Pepp på dig finaste Frida 😉
      Själv är jag kränkt för att jag, som definierar mig som kvinna, ändå inte får någon mens 😉

 21. G

   /  01/03/2018

  ”Utrikesdepartementet marknadsför Muslimska brödraskapet”
  https://uvell.se/2017/12/30/utrikesdepartementet-marknadsfor-muslimska-brodraskapet/

  Svara
 22. G

   /  01/03/2018

  ”SVT: Stryp Google och Facebook i valet

  SVT:s kontroversiella VD Hanna Stjärne vill att Facebook och Google ska strypa medborgarnas tillgång till information via sociala medier i valrörelsen, för att svenska folket ska få tillgång till ”fakta och inte desinformation”, skriver Journalisten.

  – Jag önskar också att de globala jättar (Facebook och Google tex), som kommit att dominera den svenska mediemarknaden, förstår vilket ansvar de har för samhället och demokratin och börjar agera därefter, säger Hanna Stjärne till tidningen och fortsätter:

  – Att den intensiva debatt om desinformation och propaganda som pågått under 2017 nu leder till konkreta handlingar som får verkliga konsekvenser. Så att svenska folket får möjlighet att göra sitt val hösten 2018 utifrån fakta och inte utifrån desinformation.”
  http://www.friatider.se/svt-stryp-google-och-facebook-i-valet
  https://www.journalisten.se/nyheter/jag-onskar-en-skarp-valbevakning-av-svt

  ”som får verkliga konsekvenser”…för SVT
  ”göra sitt val hösten 2018 utifrån fakta och inte utifrån desinformation”…från SVT
  🙂

  Svara
  • Senior

    /  01/03/2018

   Hon vill alltså att Facebook och Google stryper SVT?

   Svara
   • Jans

     /  01/03/2018

    Om hon förstod den fulla vidden av sitt resonemang och sitt eget företags position så: ja.

    Svara
 23. x

   /  01/03/2018

  Socialdemokratin har verkligen lyckats:

  Svara
  • Senior

    /  01/03/2018

   Japp, som alltid när det gäller denna ideologi, snart är vi alla lika fattiga…

   Svara
 24. G

   /  01/03/2018

  Jag fick fan handsvett när jag lyssnade på kvinnan i SVT:s Morgonstudion som förklarade vad gruppvåldtäkterna beror på, hur våldtäktsmännen tänker osv osv, helvete!.

  Svara
 25. G

   /  01/03/2018

  Om man läser uttalanden i media från någon ”talesperson” för någon av alla jäkla ”metoo”-grupper, kan det vara kul veta vem det är för att inte bli helt förvånad över vad personen kanske säger, exempelvis tystiklassen, det finns kanske en förklaring…

  ”Talesperson för #tystiklassen | Ung Vänster | UNF | Aktivist”
  twitter.com/DisaHorner99

  Svara
 26. Jans

   /  01/03/2018

  Stoppa pressarna, lägg ner Toklandet, allt kommer ordna sig, två S-politiker; Ibrahim Baylan och Katrin Stjernfeldt Jammeh har lösningen på våra problem med immigrationen.
  https://www.svd.se/sverige-har-inte-rad-att-lata-segregationen-vaxa

  De två blivande nobelpristagarna i ekonomi har nu kommit på lösningen. Vi gör mer av det vi gjort i 30 år och som inte fungerat:
  ”En av vår tids viktigaste politiska utmaningar framöver blir att långsiktigt arbeta för att minska klyftor, bryta segregationen och öka tryggheten för alla.”

  I denna artikel har de äntligen lyckats identifiera vad som är orsaken till problemen som vi sett öka i 30 år och som eskalerade efter 2015:
  ”Att bryta skolsegregationen och höja kunskapsresultaten för alla elever är vår viktigaste framtidsinvestering.”

  Frågan är hur man bryter segregeringen när snart sagt hela städer är ”segregerade”, d.v.s. inte svenska? Men man avser tydligen att peka med hela handen:
  ”man kommer begränsa asylsökandes rätt att bosätta sig fritt i landet”

  Sedan kommer en punktlista med kompromisslöst effektiva åtgärder:
  • Långsiktiga och genomgripande trygghetssatsningar.
  • Arbetslösheten bekämpas utifrån lokala behov och utmaningar.
  • Bygg bort fysiska barriärer.
  • Motverka diskriminering och underlätta för nätverk.

  Inte ett ord om vilka nivåer på invandring man tänker sig. Slutsats, med S i regeringsställning kommer absolut ingenting att göras för att vända utvecklingen mot ett söderfallande, delvis islamiserat och otryggt samhälle.

  Svara
  • Olof

    /  01/03/2018

   Suck. Ja, det hade kanske varit tillräckligt för tio år sedan. Som jag skrev i ett annat inlägg, det är för sent för det här nu – vi har såpass många migranter att om man sprider ut dem jämt kommer segregationen återskapas genom white flight istället. Och finns det inte orter inom Sverige att fly till kommer människor i allt högre utsträckning fly Sverige. Vilket naturligtvis kommer öka på problemet ytterligare.

   För att klara den situationen man försatt sig i nu skulle det förmodligen krävas ingrepp som skulle få pendlande palestinier eller afrikaner i Israel att känna sig som hemma, typ rakbladstråd kring förorterna och passagekontroller med en ‘arbeitsvermittlungen macht frei’ skylt. Rädda de som räddas kan, erbjud generösa repatrieringstöd för alla som vill ta det, och acceptera resten som ett nattsvart kapitel för Sverige där obetänksamt godhetsknarkande skapat ondska vi inte sett här på århundraden.

   Men det kommer inte hända, Svenska politiker skapar en fruktansvärd framtid genom sin totala oförmåga att ta sig fram framför problemet istället för att ligga ett decennium bakom, påhejade av media som gör allt de kan för att undvika att ens informera politiker och medborgare om problemen.

   Svara
 27. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Mediernas Trumpfixering borde resultera i ett flertal doktorsavhandlingar i masspsykologi. Fenomenet är oerhört fascinerande. Många artiklar och krönikor har haft karaktären av myter och sagor. Det började redan på presidentvalnatten när Olle Wästberg satt i SVT:s valvaka och berättade för oss att Ryssland skulle kunna komma att anfalla oss efter nyår på grund av att Trump visste för lite om Nato. Blev ju som bekant stor invasion.

   Svara
  • G

    /  01/03/2018

   ”Ny Trump-artikel varannan minut i svensk media

   – Vi har aldrig sett något liknande. Trump är mer omskriven i media än någon annan person eller händelse de senaste två åren, säger Ioanna Lokebratt, medieanalytiker på Retriever, i ett pressmeddelande.

   – Han är mer omskriven än de svenska partiledarna tillsammans, inklusive statsminister Stefan Löfven, .

   Under förra året har drygt 227.000 artiklar skrivits om Donald Trump i svenska tidningar. Det motsvarar en artikel varannan minut – dygnet runt.

   I nära en fjärdedel av artiklarna omnämns även Twitter, något som enligt Retriever tyder på att presidenten lyckas nå ut och sätter agendan i nyhetsrapporteringen.”
   http://www.friatider.se/ny-trump-artikel-varannan-minut-i-svensk-media
   https://www.retriever.se/pressrelease/donald-trump-dominerar-nyhetsrapporteringen/

   För lista på de 20 mest omskrivna personerna 2017 se länkarna.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/03/2018

    DN tar dock priset, de har en stående etta på temat Trump. Den ena mer löjlig än den andra. Gissar att deras läsarskara känner sig lite så där extra intellektuella av att ständigt påminna sig om hur uppburet bildade de är genom DN:s kikare.

    Svara
 28. G

   /  01/03/2018

  *HAHAHAHAHAHAHA?!?!?!?*

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Det är det jag och många andra säger, 2018 är ett ödesår. Om inte SD får reellt inflytande nu tror jag det kommer att bli oerhört svårt att vända utvecklingen mot totalt sönderfall. Demografisk utveckling går inte att häva. Om Mellanöstern flyttar till Sverige blir Sverige kulturellt en del av Mellanöstern, inget konstigt med det. Ren matematik.

   Skit i om ni inte gillar allt SD gör och om de viftade med fula flaggor för 20 år sedan. Detta måste hävas så snart det bara går och inget annat parti går att lita på när det verkligen gäller.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/03/2018

   Kolla grafen över nettoimmigration på sidan. Ca. 80 000 svenskar flyttar ut och 90 000 irakier flyttar in. D.v.s. en hel mellanstor svensk stad går från att vara helt svensk till att bli helt irakisk under perioden. Utöver det tillkommer en ännu större syrisk stad: 130 000. Det är naturligtvis helt orimligt att svenskarna lämnar landet i sådan omfattning och ersätts med mellanösternfolk. Jag får ren panik av att se dessa siffror.

   Svara
   • Olof

     /  01/03/2018

    Japp. Jag tror gränsen för när white flight drar igång på riktigt i ett område ligger på 5-10% ungefär. Det innebär att med nuvarande utveckling så är det kört att försöka lösa assimilation genom att minska enklavbyggandet – även om man lyckades smeta ut immigranterna mer för att förbättra assimilationen är antalet numera helt enkelt så högt att det skulle skapa utflyttning av ursprungsbefolkningen.

    Svara
   • utlandssvensk

     /  01/03/2018

    Om man studerar demografin, är det helt uppenbart att Sverige kommer att bli ett MENA land om inget drastiskt sker ganska snart. Man kan debattera om det tar 20 eller 50 år, men det är ingen tvekan om färdriktningen.

    Så det är uppenbart att vi som samhälle och kultur begår självmord. Detta sker helt utan yttre tvång. Vi hade kunnat ha nästan noll asylinvandring hela vägen från 1975 om vi hade velat och ingen hade lagt sig i det.

    Vidare kan vi fortfarande ganska lätt vända utvecklingen om vi har viljan. Lägg tusen miljarder på ett massivt återvandringsprogram eller motsvarande summa på ett massivt deporterings och lägersystem. Det går utan tvekan.

    Men vi saknar helt viljan. Frågan är varför det är så och vad vi kan göra åt saken.

    Svara
  • G

    /  01/03/2018

   Svara
  • Motkraft

    /  01/04/2018

   Önskar bloggen hade berättat lite mer om hur de räknat, vilka tabeller i migrationsverkets rapport de använt. Hittar inte riktigt de där siffrorna, någon som vet?

   Svara
 29. G

   /  01/03/2018

  Svara
 30. G

   /  01/03/2018

  Svara
 31. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Nimby?

   Svara
  • Jans

    /  01/03/2018

   Svara
  • x

    /  01/03/2018

   Svara
 32. G

   /  01/03/2018

  Svara
 33. G

   /  01/03/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/03/2018

   Men att feministerna skiter i hedersförtrycket som samma kvinnor utsätts för är ju inget problem…

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/03/2018

    @ Pelle2,

    Feminister gillar islam! Det kan knappt vänta på att få hoppa in i burqan. Samtidigt föraktar de västerländska män och klagar nästan hysteriskt på allt de gör.

    Det vi alla bör göra är att fundera på varför verkligheten ser ut så här.

    Svara
 34. G

   /  01/03/2018

  Svara
 35. G

   /  01/03/2018

  Svara
 36. G

   /  01/03/2018

  Svara
 37. G

   /  01/03/2018

  ”Finland. Inför presidentvalet 2018 nr 1: Tuula Haatainen, Socialdemokraterna.

  När nu omkring 80 procent av tillfrågade finländare i undersökningar som gjorts säger sig vilja se den nuvarande presidenten Sauli Niinistö omvald, så torde de övriga sju kandidaterna kanske inte ha så där enormt stora chanser att väljas till det ämbetet. Men skam den som ger sig och den finska sisun förnekar sig inte, alla ger sig in i kampen om att bli Finlands president med gott humör.
  …..
  Den 27 december 2017 var det Socialdemokraternas kandidat, Tuula Haatainen som presenterades i en lång artikel med rubriken Haatainen vill bli den feministiska landsmodern. Här några utdrag ur artikeln, som kan läsas här i sin helhet.

  Hon lyfter fram presidentens roll som vägvisare för de värderingar som Finland vill signalera i stället för traditionell utrikes- och säkerhetspolitik.

  – Precis som min vän Margot Wallström (Sveriges utrikesminister) tror jag på en feministisk utrikespolitik, förklarar Haatainen vid pressträffen.”
  http://meritwager.nu/allmant/finland-infor-presidentvalet-2018-nr-1-tuula-haatainen-socialdemokraterna/

  Åh gud, inte Finland också.

  Svara
 38. G

   /  01/03/2018

  ”Hultsfred öppnar flyktingmottagning efter ett års stängning

  Flyktingmottagningen i Hultsfreds kommun öppnar återigen på tisdagen efter att nyanlända inte har kunnat få försörjningsstöd på ett helt år.

  Kommunen har medvetet brutit mot socialtjänstlagen för att få färre personer att flytta dit.

  – Det är klart att det inte har varit bra att ha stängt ett år för de nyanlända, men samtidigt har vi räddat personalen så att de kan jobba kvar, säkrat deras arbetsmiljö, säger Robert Andersson, sektionschef på socialförvaltningen.

  – Vi har också skickat budskapet att man kan inte ha hur mycket nyanlända som helst i en kommun och ändå lyckats få upp den frågan på agendan.(forts)”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6853608

  Svara
 39. QED

   /  01/03/2018

  Svara
  • G

    /  01/03/2018

   Den länkade tweeten av TH…

   Svara
   • G

     /  01/03/2018

    ”Pizzeriadådet var en hämndattack och ett hatbrott från tjetjener mot yazidier, menar åklagare.

    Men alla misstänkta friades i rätten: De var för många.”

    Alla friades pga för många?!?!?! HAHAHA, jag orkar snart inte med detta sjuka land!

    Svara
 40. G

   /  01/03/2018

  ”Israel till afrikanerna: Lämna landet inom 90 dagar eller spärras in

  Israel ställer nu ett ultimatum till de tiotusentals afrikanska invandrare som befinner sig i landet. Afrikanerna får 90 dagar på sig att lämna landet – annars kommer de att börja fängslas på obestämd tid.”
  http://www.friatider.se/israel-till-afrikanerna-l-mna-landet-inom-90-dagar-eller-sp-rras
  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42541515

  FT glömde av någon anledning även nämna att det inte direkt är en nitlott att lämna Israel, för i BBC-artikeln som refereras kan man även läsa….

  ”The migrants will be given up to $3,500 (£2,600) for leaving within the next 90 days.”

  Men ärligt talat, i BBC:s artikelbild ser man migranterna i Israel stå och hålla upp en ”black lives matter”-skylt. Jag säger då det. Vad tusan har hudfärg öht med detta att göra. För övrigt tycker jag svenska public service och resten av media kan ta efter följande från BBC:

  ”A note on terminology: The BBC uses the term migrant to refer to all people on the move who have yet to complete the legal process of claiming asylum. This group includes people fleeing war-torn countries such as Syria, who are likely to be granted refugee status, as well as people who are seeking jobs and better lives, who governments are likely to rule are economic migrants.”

  Svara
 41. G

   /  01/03/2018

  ”Kommunanställd skrev om ”skyddsjakt på sverigedemokrater” i forum

  SD kräver att mannen avskedas. Har en ledande position med ungdomar.”
  https://nyheteridag.se/kommunanstalld-skrev-om-skyddsjakt-pa-sverigedemokrater-i-forum/

  ”Rektor får rätt: Diskriminerade inte när två lärarvikarier med salafistiska kopplingar stängdes av

  Bröderna överklagade. En av dem hade kopplingar till salafistisk organisation”
  https://nyheteridag.se/rektor-far-ratt-diskriminerade-inte-nar-tva-lararvikarier-med-salafistiska-kopplingar-stangdes-av/

  Svara
 42. x

   /  01/04/2018

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/04/2018

   ”Jag har inget emot muslimer. Så länge deras tro är en privatsak. ”

   Ungefär som att ett lamm inte har något emot en varg som är vegetarian.

   Svara
 43. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 44. MiT

   /  01/04/2018

  ”Den svenska skolan – “Överallt demonstrerade de utländska killarna sin makt””
  https://samtiden.nu/2018/01/den-svenska-skolan-overallt-demonstrerade-de-utlandska-killarna-sin-makt/

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 5 | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: