Vad hände 2017? Del 5

Då fortsätter vi sammanfattningen över 2017

Vad hände under 2017? Del 1

Vad hände under 2017? Del 2

Vad hände under 2017? Del 3

Vad hände under 2017? Del 4

Del 5:

mc3a4n-som-c3a4r-problemet-pc3a5-kvinnokliniken-enligt-svt.jpg

I Malmö och Lund gjorde man banbrytande upptäckter, nämligen att det är MÄN som står för krigen och hoten på sjukhusen och akutmottagningarna! Helt plötsligt så bor det alltså män i städerna! Man upptäckte att män är anhöriga till kvinnor på Kvinnokliniken! Vad hände med alla jungfrufödslarna i Malmö och Lund som tydligen har ägt rum tidigare? Helt plötsligt så har en massa män nästlat sig in i städerna? Man har alltså identifierat problemet ner till minsta gemensamma nämnare och kommit fram till ”MÄN”. De har alltså inte funnits män i städerna tidigare? Med tanke på att fenomenet med hot mot barnmorskor och krig på sjukhusen och klankrig på akutmottagningarna började komma för ca 15 år sen eller nåt alltså?

ensamkommande-provocerande-kampanj.jpg

De vänsterextremister som låg bakom #UngiSverige och spakade deras lilla demonstration (”rörelse”) gjorde verkligen allt för att provocera så många svenskar som möjligt med sina påhittade saker.

altbarn-starterpack11.jpg

Att sätta ”alt” framför något blev populärt under 2017. Så jag skapade ett Starter Pack för Alt-barn med allt det nödvändiga som behövs för att lyckas blåsa svenska skattebetalare med hjälp av politiker och journalister!

veckans-nimby.jpg

En och annan NIMBY kom ut ur garderoben förra året. Han tyckte att de kunde bo i Åmål i stället. Förmodligen för att han själv inte bor i just Åmål. Varför just han är med förklaras i inlägget. Där finns en ännu värre NIMBY från 2016 med också.

anna carlstedt samrodnaren blev väck av drottninggatan.jpg

Jag tror hon har tryckt på snooze jävligt många gånger…

Opinion Live pratade om vi var ”ojämställda i sängen”. ”Orgasmglappet” hänger ihop med patriarkatet enligt radikalfeminister som bjudits in.

c3b6kad-anmc3a4lningsbenc3a4genhet.jpg

Hur kan man med att öppet som polis stå och ljuga folk rakt i ansiktet på det viset? Säger han samma sak till sina närmaste? Säger han till sina ev döttrar eller andra tjejer som är nära släktingar ”Det är ingen fara, det är bara ökad anmälningsbenägenhet”? Eller låter det annorlunda till dem?

Sverige…

poliser som drabbas.JPG

Poliser och deras familjer drabbades en del av attacker under 2017. Men man kan nog på goda grunder gissa att polisföreträdare inte är så sugna på att säga att det bara är ökad anmälningsbenägenhet som ligger bakom…? Eller vad tror ni? Kan ni se Agnevik från polisregion Öst (en bit upp) framför er säga att det är ökad anmälningsbenägenhet som är orsaken…?

borgmc3a4staren-i-mechelen.jpg

 

Samordnaren som tryckt på snooze-knappen lite för många gånger var inbjuden till Agenda. Och käre Jesus alltså… Sen pratade de om Mechelen i Belgien där ALLT man gör är inriktat på att muslimer inte ska bli terrorister. ALLT alltså…

socioekonomiska-faktorer

Allt i Sverige kokar ner till att det är det magiska Socioekonomiska Faktorerna som orsakar allt dåligt. Även terrorism och extremism. Egentligen handlade hela Agenda-avsnittet ovan om det…

bryta-skeva-normer-fc3a4rjestad.jpg

Någon som vet hur det går med Genushockeyn i Karlstad och Färjestad? Lever man upp till löftet? De har i o f förlorat de senaste sex matcherna så förmodligen har de börjat transformeras till hennar. De kanske t o m har börjat måla naglarna och skvallra med väninnorna?

tweet-till-magnus-dennert.jpg

Jag ställde en fråga till Magnus Dennert på SVT Opinions twitterkonto om det i bilden var sant. Ni kan inte ana vad som hände sen!

arnstad-c3a5ker-el-skateboard.jpg

Ålderskrisen på Södermalm fick ett ansikte 2017. När andra som ålderskrisar skaffar vrålande motorcyklar som luktar bensin så skaffar Södermalmsborna el-rullbräda.

limerick om nacka.JPG

Vi hade ju de där lägenheterna i Nacka också.

bild-som-triggar-pc3a5-barnmottagning.jpg

Sen var det ett genuspar i Bromma som väntade barn och besökte Mödravårdscentralen där. Paret, som knappt verkade förstå var barn kommer ifrån om man går efter artikeln de fick i DN, blev KRENGTA! Inte bara över bilden ovan utan av informationen de fick. Det var för heteronormativt och så var det bara vita som porträtterades! Artikeln i DN är rena guldgruvan  😛

vakter-pc3a5-bibliotek.jpg

Massutmaning väntar på biblioteken.

Den sista färden?

c3a5sa-regner-mc3a4n-mc3a5ste-ta-ansvar-fc3b6r-hedersproblemen.jpg

Minister Regnér vill att t ex jag ska ta ansvar för det Sverige hon vill ha! Det är minister Regnér som vill ha hederskulturer här, inte jag. Det är hon som har makten att stoppa det, inte jag. Hon stoppar inte fast hon kan. Hon vill ha sånt här!

spegelvc3a4nt.jpg

Sen kom då det alla aktivister väntat på. Genusarkeologin börjar leverera! Vikingarna var i princip muslimer! I alla fall om man tittar på ett mönster som inte ens finns i verkligheten (det var ett hoplappande av ”mönster” som inte inte ens fanns på dräkterna, utfört av genusarkeologen) i en spegel alltså… Då håller inte de gamla unkna förklaringsmodellerna! Titta efter tecken i en spegel och förkasta all gammal manlig kunskap direkt! Så ska en slipsten dras! Nu på en myndighet nära dig…

fejktweet-nobelpriset-i-fysik.jpg

Om SR fick bestämma över nobelprisen.

svt-raderar-bert5.jpg

Ut med det gamla unkna och in med det nya fräscha! Missa inte kommentarsfältet, där kryllar det av rent haveristiska tweetar från div kända debattörer som rör inlägget nedan!

hanif-bali-avslc3b6jar-amir-frc3a5n-ung-i-sverige.jpg

Kommer ni ihåg det där? Talespersonen för Expo-drivna Ung i Sverige visade sig ha ha gett sig själv 5 års åldersrabatt för att kunna leva gott på svenska skattebetalare som ”barn” här i Sverige fast han var vuxen med marginal. Hanif Bali hamnade i skottgluggen hos div vänsterextremister pga det ovan men egentligen gjorde han bara svenska journalisters jobb. Också. De svenska journalisterna har ju inte gjort sitt jobb alls under massor av år utan de är en skam för Sverige! Det finns flera avslöjande tweetar om detta från div debattörer om detta i inlägget!

virtanens-svans4.jpg

Aftonbladets högt älskade ledarskribent som inte har några lik i garderoben skickades fram för att skriva om Bali som får göra de svenska journalisternas jobb och genast satte hans svans igång med attackerna. Den ovan är bara ETT exempel. Det är alltså Bali som beskrivs av Batty boy ovan. Missa inte kommentarsfältet!

gruppen-stoppa-utvisningarna-av-afghanska-ungdomar-ulf-bjereld-raggar-medlemmar.jpg

Ulf Bjereld raggade röster och medlemmar bland utlänningar som kanske ska utvisas och deras medelålders och äldre kvinnliga ”beskyddare” som med näbbar, klor och svallande hormoner ilsket attackerar alla som är lite kritiska.

sektsprc3a5k34-maskad.jpg

sektsprc3a5k27-maskad.jpg

De där damerna med svallande hormoner visade upp en bisarr sida då de unisont tog ställning FÖR en man som dömts för sexuellt ofredande av en 14-årig tjej. En man som låtsats vara barn, en åldersbedragare alltså, som fått utvisningsbeslut, som lurade sig in som ledare för ett konfirmationsläger!! för att kunna vara ensam med 14-15-åriga tjejer! Med kyrkans välsignelse! De gick all in med sina kärleksbetygelser till denna man helt öppet på facebook! Massor med stora röda bultande hjärtan skickade de till honom. Helt sinnessjukt! De ovan är bara tre av alla liknande, in och kolla resten. Det är massor! Ett av mina mest uppmärksammade inlägg under året!

virtanen om feminism.jpg

Undrar om han tycker sådär idag…?

vikingarna-genusarkeologi.jpg

Det där med den stora önskan om att vikingarna skulle varit muslimer rullade på inför öppen ridå under hösten.

jagc3a4rhc3a4r-bidrag.png

Under hösten kom det fram att #jagärhär ville börja casha in skattepengar, bidrag alltså.

hanif bali i opinion live.JPG

Sen var Hanif Bali i Opinion Live och han konstaterade redan innan hur upplägget var. Jag påminde honom om att han glömde Belinda. Och JÖSSES vad rätt jag fick!

opinion-live-extremt-partiska1.jpg

Det visade sig att det var värre än 1 mot 4, Belinda samarbetade helt öppet med Fatemeh. Man brydde sig inte ens om att låtsas! Läs inlägget så förstår ni vad jag menar!

male-feminist-comic.png

En bild som sammanfattar så mycket av #metoo…

vi-har-inte-plats-fc3b6r-rasister-i-sverige.jpg

På en fb-sida så spann man vidare på Balis medverkan i Opinion Live. Man vill på sidan undvika vulgära kommentarer, man vill ha respektfulla argument, man vill ha fakta osv. Tror ni trådskaparen lyckades? In och kolla resultatet i inlägget…

Så, det var allt för den här gången. Nästa, som blir det sista, i sammanfattningen över 2017 kommer om en dag eller två!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. Pelle2

   /  01/04/2018

  Tack för din genomgång av allt absurt som hände i Sverige under förra året !

  Svara
  • MiT

    /  01/04/2018

   Det är helt absurt ja. Då har jag ändå sållat en hel del, finns ju massor i kommentarsfälten också som inte kommer med.

   Svara
 2. Pelle2

   /  01/04/2018

  OT:
  Ledarsidornas Johan Westerholm gör en sammanfattning av Margot Wallströms absurda skämt till feministisk utrikespolitik.
  https://ledarsidorna.se/2018/01/bokslut-wallstrom-en-mandatperiod-till-med-feministisk-utrikespolitik/

  Svara
 3. Lars

   /  01/04/2018

  Jag tror att Arnstad är en ”lifetime actor”, en heltidsskådespelare i ett psykodrama som utspelar sig i gränslandet södermalm/fejkmedia.
  Manusförfattarna i Bååtska palatset har castat honom för att han ska ställa etablissemanget i dålig dager och driva den politiska oppositionen till vansinne. Han tjänar till att öka polariseringen i samhället till max – tes, antites och syntes. Social alkemi; solve et coagula, ordo ab chao.


  It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth

  Svara
 4. Ivar L

   /  01/04/2018

  Ranstorp skriver om samordnaren mot våldsbejakande extremism och vad som åstadkommits på tre år:
  ”Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism har inte kunnat nå några konkreta resultat. Under tre år har ingen metodutveckling skett och inte en enda lägesbild presenterats över hur många extremismfall kommuner arbetar med runt om i landet.”
  https://www.svd.se/extremismen-frodas-i-sverige/i/senaste/om/ledare

  Premiumartikel men den handlar till största delen om Sverige som jihadistparadis. Visserligen inleds den med nazismen, men jag antar att det är mer eller mindre obligatoriskt att prata lite nazism först innan man kan ta upp det stora och växande extremistproblemet i Sverige som dessutom (till skillnad från nazism) har stöd från främmande stater.

  Svara
 5. Ivar L

   /  01/04/2018

  Alt-barn: ”Egen batikhäxa”
  😀 😀 😀 😀
  Obetalbart!

  Svara
 6. Melmac

   /  01/04/2018

  Mina kräkreflexer får akut påslag när jag läser all den här galenskapen. Vad fan har hänt med detta land? Vilket jävla dårhus!!

  Svara
  • utlandssvensk

    /  01/04/2018

   @ Melmac,

   ”Vad fan har hänt med detta land? Vilket jävla dårhus!!”

   Ja, utan tvekan! Om jag minns rätt, har du också varit med länge i kommentarsfälten. Har du några funderingar kring varför det har flippat ur så här?

   Svara
   • Liten

     /  01/04/2018

    Det har hänt för att man har valt in eller låtit extremister ta över. Extremister bekymmrar sig inte om ideologi eller rätt/fel, dom vill bara vara extrema.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/04/2018

     @ Liten,

     ”Det har hänt för att man har valt in eller låtit extremister ta över. ”

     Ja, vi har länge haft en majoritet av befolkningen som röstar på partier som uppenbarligen vill skada svenskarna. Men är inte detta fundamentalt väldigt märklig? Varför röstar folk inte på ett sätt som gynnar dem istället för på något som skadar dem?

     Och hur kan man lösa detta? Tillsätta en god man för varje väljare? Avskaffa demokratin? Acceptera att vi begår självmord och hoppas på att de som kommer efter har bättre förmåga att överleva? Eller något annat?

     Svara
     • Liten

       /  01/04/2018

      Om jag hade haft en lösning på problemet hade jag föreslagit det. Tyvärr har jag ingen direkt bra lösning.

     • Anders Karlsson

       /  01/04/2018

      Jag som är en gammal gubbe, 67 år har inte tid att vänta på att allt skall ”ordna sig”, jag kommer att ”rösta med fötterna”. Går i pension till hösten.
      God natt och good bye arma fosterland!

     • Mjölner

       /  01/04/2018

      Kan allt det här bero på röstreformen, tro? MiT har här gjort ett jättejobb applåder och visslingar.

     • Utlandssvensk

       /  01/04/2018

      @ Anders Karlsson,

      ”jag kommer att ”rösta med fötterna”.”

      Det gjorde jag för mer än 20 år sen! Då var jag övertygad att Sverige var ett specialfall och att man kunde undkomma genom att flytta. Det har även fungerat bra för mig och mina barn har fått växa upp i vad jag en gång i tiden identifierade som det klart friskaste västlandet, nämligen Schweiz.

      Men till min fasa har jag över åren sett att den ”svenska sjukan” bara sprider sig. USA, Kanada och UK var ganska friska länder för 15-20 år sen men är nu genomfeminiserade samtidigt som Sverige bara blir tokigare för varje år som går. När jag nu de senaste åren tvingas att erkänna att de tidiga tecknen på samma förfall poppar upp i Schweiz, upplever jag att tiden är kommen att börja ifrågasätta själva grunderna för hur våra samhällen är organiserade.

      Jag säger inte att det är säkert att jag har rätt angående mina funderingar kring kvinnlig rösträtt, men vi borde väl alla kunna enas om att det är något väldigt grundläggande som har gått fel.

   • Melmac

     /  01/04/2018

    Jo, har hängt med ett tag, mest läst och förundrats och börjat kommentera under de senaste kanske två åren. Har tidigare kommenterat på ”Motpol” där du också var rätt aktiv om jag minns rätt (Va fan! Börjar vi bli gamla? Minns rätt?! 😉 ) .

    Varför har det blivit så här?

    Media och indirekt politiker! Det är media som idag dikterar vad som är rätt eller fel och de fega politikerna, som nu för tiden inte har ryggrad till att besluta nånting utan långdragna utredningar, vågar inget annat än att följa. Man tror på nått sätt att medias bild är en spegling av verkligheten. Man lyssnar på ”journalisterna” istället för folket. Dessutom är man rädd om sina förmåner, sin pension och gratisresor.

    Media ska granska makten, media ska inte vara makten. Tyvärr har man låtit detta fortgå och nu ser vi resultatet, medias verklighet är den rätta allt annat är fel.
    Detta har skett under en längre tid men, som jag upplever det, eskalerade det i rasande fart efter att Littorin och Juholt hängdes ut. Sen var det fritt fram att göra hembesök, brunmåla och få människor uppsagda för att det tyckte annorlunda.

    Sen fick media ännu mer makt, ärkesvin som Aschberg med mycket pengar kan bete sig hur som helst. Man använder obskyra små halvterror organisationer som faktabanker och grävande ”journalister”. Man tillåter våld bara det är från rätt håll etc. etc.

    Därifrån till att försöka hjärntvätta folket med mer eller mindre propaganda är det inte långt.
    Det är en liten klick, utan ideologier, som vill ha makt och pengar men bara åt sig själva och det är dessa som styr inom media, politiken och diverse myndigheter.

    Folk röstar på de partier som finns för man känner att det finns ju inget annat val än att välja det minst dåliga. En blank röst räknas ju inte längre så den syns. Eftersom man tydligen kan skita i sina vallöften så vet ingen vad de får oavsett parti de röstar på.

    Tyvärr känner man igen det hela från historien, tydligen har vi inte lärt oss nånting. Pendelrörelsen har vi fortfarande inte lärt oss att tygla! Den är långt till vänster nu och börjar svänga tillbaka, därav all galenskap ibland makten och eliten, att försöka tysta de som nu har stoppat pendelrörelsen. Tyvärr så kommer den med största sannolikhet svänga helt ut åt höger vilket vi vet av historien också slutar i kaos.

    Det kanske är så det ska vara? Gaia, balansen som hela tiden måste återställas.

    Det som värker i mitt hjärta mest är att mina två söner ska växa upp i denna galenskap!

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/04/2018

     @ Melmac,

     ” Har tidigare kommenterat på ”Motpol” där du också var rätt aktiv”

     Visst! Men jag inbillar mig att jag stötte på dig även på t.ex Julias tidiga krönikor på Snaphanen (7-8 år sen). Men som sagt, inte helt lätt att komma ihåg alla detaljer!

     Sen håller jag i stort med om dina observationer kring media och den extrema pendelrörelsen. Men det var faktiskt mycket värre förr! Ungefär från 2002-2010 var det nästan ostraffad jakt på dissidenter och alternativmedia var väldigt svaga. Efter 2010 började det långsamt att bli bättre och från 2014 har klimatet förbättrats dramatiskt. Men samtidigt finns det ganska tydliga risker för att repressionen kommer att komma tillbaka ännu hårdare. Redan nu verkar polis och åklagare sätta åt fler för ”hatbrott” och tydligen saknas det inte resurser när någon fattigpensionär ute i busken skriver ”neger” på facebook.

     Vi får väl se hur det går, men jag tror inte att SD kan fixa det här, även om de lär få min röst även detta år. Det är, enligt mig, någonting väldigt grundläggande som har gått fel i västvärlden och jag tror inte att det kan lösas inom ramen för det befintliga systemet. Något drastiskt måste förändras, annars kommer vi att gå under ganska snart.

     Svara
   • Mjölner

     /  01/04/2018

    Varför i h-vete hamnar inte svaren på rätt ställe. Svar till utlandssvensk, kan det ha någonting med röstreformen att göra.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/04/2018

     ”kan det ha någonting med röstreformen att göra.”

     Ja, allt blir bara tokigare och tokigare i Toklandet! 🙂

     Svara
 7. Gigas

   /  01/04/2018

  Carin Götblad i debattartikel igår.

  ”Det är inte i första hand socioekonomiska faktorer i sig som avgör om någon blir kriminell, utan de värderingar och attityder som förmedlas av föräldrar, kamrater och skola. ”

  Att hon skulle skylla på skolan var lite otippat, men det har väl hänt en del sedan jag gick ut.

  https://www.expressen.se/debatt/vi-ar-inte-anpassade-efter-den-okande-brottsligheten/

  Svara
  • Mjölner

    /  01/04/2018

   Carin är själv kriminell. Satt i vittnesbåset i HD och begick mened när hon var polismästare på Gotland. Den fejkade knarkaffären med infiltratören Lisa.

   Svara
   • Gigas

     /  01/04/2018

    Okej, pratar hon av egen erfarenhet får man kanske lita på henne. Dags att göra om läroplanen?

    Eftersom att hon inte skyller på socioekonomiska faktorer i första hand lär hon få en uppsträckning av Eliasson.

    Svara
 8. Vic

   /  01/04/2018

  Oj, jag hade helt missat politru… poliskommissare Agnevik. Hur i helsike kom han undan med det där uttalandet? Det han implicerar är ju att folk kände att våldtäkter var mer ”okej” för 2 år sedan. Att folk skulle känna att de kan få upprättelse lättare nu än tidigare är också helt verklighetsfrånvänt. Möjligen går det att få upprättelse om man blivit mobbad av Ingvar Oldsberg men många våldtäktsoffer tvingas likt förbannat möta sina gärningsmän ute på gatorna, fria som om inget hänt.

  Svara
 9. Tonymalmqvist

   /  01/04/2018

  Reblogga detta på Helt apropå.

  Svara
 10. Senior

   /  01/04/2018

  Det fria ordet blir med andra ord inte så långlivat i Sverige om detta stämmer…..

  http://www.gp.se/ledare/det-fria-ordet-är-hotat-även-i-sverige-1.5006055

  Svara
  • Junior

    /  01/04/2018

   ”Den statliga myndigheten Vinnova ska tillsammans med ledande medieföretag, däribland SVT, Bonnier och Schibsted, ta fram olika digitala faktagranskningsverktyg för att motverka
   ”falska nyheter” och ”filterbubblor””.

   Socialdemokraternas parabolförbud från 80-talet i ny tappning.
   Det verktyget finns redan, genom att blocka alla andra kanaler på internet än de som det enda rätta regering(s)partiet godkänt uppnår man detta resultat.

   Problemet är bara att det finns flera metoder att gå runt sådana filter, d.v.s. det blir som vanligt ”tänkte inte på det” för (s) är ju kända för sin höga IT-kompetens…

   Svara
   • Senior

     /  01/04/2018

    Förvisso, men även polisen är känd för att sakna resurser när bilar brinner, och andra brott begås i förorterna.

    Ändå är det inga problem att mobilisera en jävla massa poliser när AIK spelar fotboll, när folk på Gotland protesterar mot en gruppvåldtäkt, etc, etc.

    Folk blir frikända i domstolar till höger och vänster efter gruppvåldtäkter och annat, medan en pensionär som sagt negerboll offentligt fälls för hets mot folkgrupp, etc, etc.

    Vad jag försöker säga är att de gånger den politiska viljan finns, ja då finns det jävlar i mig resurser. -Och i detta fall saknas absolut inte den politiska viljan.

    Svara
 11. QED

   /  01/04/2018

  Svara
 12. Senior

   /  01/04/2018

  Alla dessa tokigheter är socialisternas (läs sossarna och 7-klövern) sätt att försöka rädda de sista resterna vi har av demokrati med dem vid makten. Lyckas inte detta och folk envisas med att fortsätta rösta fel kommer den att avskaffas efter valet 2018.

  Svara
  • Melmac

    /  01/05/2018

   Var helt säker på att du skulle få ett påhopp här, men det verkar som att jag fick fel. Hm…..

   Svara
 13. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
  • G

    /  01/04/2018

   Som det brukar låta från jagärhär:are när någon uppmärksammar skit i jagärhär, inte heller Leena vill ta ansvar för sin jagärhär-svans, det känns konstigt tycker hon….

   Men Hanif, Ivar och många andra måste såklart ta ansvar för vad deras följare/svans kanske säger eller gör mot någon. *Logiskt*

   Svara
 14. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 15. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 16. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 17. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
  • G

    /  01/04/2018

   ”Hur kunde rasisterna kidnappa smällar-eländet – OCKSÅ?

   Jag rapporterade under nyårsafton om raketrelaterade incidenter i Sydsverige för Kvällspostens och Expressens läsare: https://www.expressen.se/kvallsposten/flera-utryckningar-efter-raketkaos-pa-nyarsafton/

   Smällareländet alltså, på vanlig svenska.

   Det var fråga om helt vanlig nyhetsrapportering. Att sakligt och så noggrant som möjligt återge vad som händer, när det händer, var det händer.

   Men många som läste det verkade tycka att det var mitt fel att det smällde. (Vilket är att tillmäta lilla mig en alldeles för stor betydelse.)

   Fy fasikens så många arga och otrevliga mejl jag fick den kvällen och natten.
   Sedan kryssade jag hem i raketinfernot och hoppade som en hare vid varje smäll.
   På gator och torg hade drivor av skräp redan börjat samlas.
   Utbrända raketer, urhalsade champagneflaskor och sorglöst kastade plastpåsar.

   Men Malmö stad måste ha satt in en mycket effektiv städpatrull redan i gryningen – för nästa morgon var staden som ny.
   Jag hade behövt de där städarna i min mejlbox.

   För en sak är klar: Svenska rasister har inte många vänner. I alla fall inte av den typen som bjuder på fest på nyårsafton.
   Ni som känner en rasist – ha medlidande med er vän.
   Bjud in honom (eller henne) till fest nästa nyår.
   Rasisten behöver det.
   Rasisten kan inte hantera all sin fritid vid tangentbordet. Rasisten BEHÖVER något vettigt att göra.
   ..[..]..
   Raketskjutandet har de uppenbarligen också kidnappat. HUR BÄR DE SIG ÅT? De pekar ut tonåringar från Mellanöstern som skyldiga för en sedvänja som pågått varje nyår (och tidigare även påsk) – i alla fall under hela min livstid. Och jag är 48.

   Fyllskallar med tillgång till pyroteknik är helt enkelt en usel kombination – antingen de har föräldrar som föddes på BB i Aleppo – eller BB i Alvesta.(forts)”
   https://archive.is/6SKlh

   Om det pågått _varje nyår_ i en sisådär 48år, att malmöbor medvetet och med flit skjuter raketer mot andra människor, mot polis och brandkår, för att inte nämna liknande rapportering från många andra ställen i landet, hur kommer det sig då att media inte skrivit om detta tidigare i samma omfattning som senaste åren, om det så att säga ”alltid varit så här”. Hur kan man som journalist säga att man tar sitt journalistiska yrke på allvar och säger att man vill ”sakligt och så noggrant som möjligt återge vad som händer”, men själv varken verkar se eller höra vad det är man rapporterar om. Att exempelvis raketkaoset på ”Möllan” som jag som inte bor i Malmö _för allra första gången_ såg förra året i olika filmer på sociala medier hänt varje år i 48år, det köper jag helt enkelt inte. Och det var exakt likadant detta nyåret i Malmö, som ett jävla inbördeskrig. Det är inget att snacka bort och gapa rasist om. Men helt vanliga ”fyllskallar” har alltså huserat och skjutit raketer mot både människor, byggnader och blåljuspersonal varje nyår i drygt 48år. Saker som låter alldeles för bortförklarande för att vara sant är alltid det. Att hon fått mejl som kan uppfattas som rasistiska tror jag säkert, möjligen även från någon genuin rasist, men att kalla alla som är trötta på #detnyalandet för rasister måste sluta. Rasisten behöver något vettigt att göra? Ja, för det behöver ju inte individerna som gärna skjuter raketer mot andra människor och annat, för att inte tala om skaderisken, ett rasistiskt mejl kan ju säkert göra mer skada än en raketträff. Min syn på fylleskallar är att de antingen spränger handen eller ansiktet på sig själv pga felaktig hantering av raketen/fyrverkeripjäsen, inte att de frivilligt med avsikt skjuter raketer mot andra människor för att de VILL göra det, vilket är fallet här.

   Svara
 18. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 19. MiT

   /  01/04/2018

  Svara
 20. MiT

   /  01/04/2018

  Han är inte lite fräck den där krimideologen Sarnecki!
  ”Jerzy Sarnecki om tyska studien: ”Resultaten förefaller inte helt orimliga””
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/jerzy-sarnecki-om-tysk-studie

  För snart ett år sedan lät det såhär:

  Svara
 21. G

   /  01/04/2018

  ”Polis om nyårskaoset: ”Det här har passerat alla gränser”

  – Det här har passerat alla gränser, säger Nena Ermin, tillförordnad gruppchef vid polisen.

  Det var vid tolvslaget som polisen fick flera larm om att ”ett femtontal ungdomar” avfyrade raketer mot folk vid Stortorget i Svedala. Två patruller skickades men de fick snabbt kalla på förstärkning och det behövdes tio patruller innan man klarade ut situationen.

  – De sköt både mot folk och poliser. Situationen på plats upplevdes som obehaglig även av mina kollegor, så jag förstår allmänhetens rädsla. Det var verkligen kaosartat i Svedala, säger Nena Ermin.

  Privatpersonen Sandra Johnsson som bor vid Stortorget filmade vad som hände från sin balkong.

  – Jag skulle aldrig få för mig att gå ut, för jag var lite beredd på att det skulle bli såhär. Mina vänner skulle till torget och kolla på raketerna förra året och sa att det var helt galet. I år tog folk skydd på grönsakshandlarens lilla innergård. Det var väldigt skönt att polisen var så snabbt på plats, så det inte varade så länge, säger hon.”
  https://samtiden.nu/2018/01/polis-om-nyarskaoset-det-har-har-passerat-alla-granser/

  facebook.com/sandra.johnsson.39/videos/10155385048522741/

  Svara
 22. G

   /  01/04/2018

  ”Macron vill se lag mot falska nyheter

  – När förtroendet för pressen rubbas, så är den liberala demokratin måltavla och då är det statens ansvar att agera. Därför ska vi aktivera den juridiska apparaten för att skydda demokratin från falska nyheter, sa den franske presidenten.

  Webbkonton som sprider falska nyheter ska därför kunna blockeras, informationen ska kunna tas bort och användarkonton stängas. Den reglerande tv-myndigheten ska även kunna vägra att ingå avtal eller säga upp avtal med utländska staters tv-kanaler som arbetar för destabilisering under en valkampanj, sa Emmanuel Macron.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6854630

  Svara
 1. Viktigt meddelande! | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: