Viktigt meddelande!

Ett viktigt meddelande till skattebetalarna

Era skattepengar är tryggade för samhällsviktig kärnverksamhet. Inte en krona slösas bort!

Den övre bilden var mest för att alla ska se vilket universitet som ger den här valutan för skattepengarna, den precis ovan är för att alla ska se kärnverksamheten ordentligt!

Förra inlägget:

Vad hände 2017? Del 5

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

80 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  01/04/2018

  Vad sägs om att bara sluta med skattefinansiering för alla högre utbildningar utom de som är renodlat naturvetenskapliga?

  Svara
  • Pether

    /  01/04/2018

   Jag anser att alla kurser och utbildningar som inte tillför samhället något ska antingen betalas privat, eller inte vara csngivande. Vill du lära dig om en hobby får du betala för det själv.

   Svara
 2. Utlandssvensk

   /  01/04/2018

  Rent semantiskt tycker jag att ordet ”högutbildad” har kommit att användas helt felaktigt. Jag föreslår därför att det nya ordet ”långtidsutbildad” införs för att beskriva alla de som i åratal sitter av den ena tramskursen efter den andra. Samtliga ”genusvetare” bör självklart inkluderas i denna nya kategori.

  Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  01/04/2018

  Jaså, det finns en beröringsskräck för relationen mellan invandrare och kriminalitet. Det menar du inte…

  ”Däremot anser han att det kan vara önskvärt att genomföra studier med specifika frågeställningar, som likt den tyska studien, kopplar samman ursprung och brottslighet.

  – Har brottsligheten ökat i Sverige på grund av invandringen? Det är en rimlig frågeställning och den typen av studie skulle man kunna göra även här. Men det finns en viss beröringsskräck vid ämnet, säger han.”

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fler-valdsbrott-har-samband-med-migrationen-enligt-ny-tysk-studie

  ”Antalet våldsbrott i den tyska delstaten Niedersachsen har ökat med 10 procent och det finns en koppling till det ökande antalet asylsökande. Det visar en ny tysk studie. Rapporten visar att asylsökande utan stora förhoppningar om att få stanna är mer benägna att begå brott än de som får uppehållstillstånd.”

  Så vad kan tro blir miljöpartiets nästa argument för fler uppehållstillstånd? Att det rent av minskar brottsligheten?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/04/2018

   För er som begriper er på kanslityska, här är rapporten. Jag sätter tusen spänn på att SVT:s reportrar begripit den mer eller mindre fel. Det brukar vara så när de känner att de behöver vinkla någorlunda ”rätt”.

   https://www.zhaw.ch/storage/shared/sozialearbeit/News/gutachten-entwicklung-gewalt-deutschland.pdf

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/04/2018

    ”Rapporten pekar på också på att återförening av familjer motverkar riskerna för våldsbrott. Familjeåterföreningar har stoppats tillfälligt och är en het politisk stridsfråga i regeringsförhandlingarna i Tyskland.”

    Då föreslår jag att dessa migranter ges en omedelbar möjlighet att återförenas med sina familjer, i sina hemländer.

    Svara
  • G

    /  01/05/2018

   Följande är en kommentar till en korkad ”opinions”-artikel hos Bloomberg ang studien, och postade en länk till en intressant engelsk artikel hos Der Spiegel från Juni 2017….

   ”Here’s a good article from Der Spiegel. What that article states is that these North African countries have essentially opened up their prisons and facilitated the migration of their prison population to Europe. They are doing what Castro did with Cuban prison population back in 80s, except on larger scale. Now, how do you defend on against that? Author’s solution is to bring in women so that they can ”civilize” the men…if this is not a prime example of liberal Western ”intelligentsia” loosing its collective bearings than I don’t know what is. Proposals like the above and others will only lead to AfD getting over 30% come next election. But then again, not sure what is the greater evil…crazy former Marxists or we all know what.”…..

   http://www.spiegel.de/international/germany/migrant-crime-in-germany-focus-on-north-africa-a-1151228.html

   ”Migrant Crime in Germany The Lost Sons of North Africa

   Thousands of young men from North Africa come to Germany every year and many of them, like Samir, fall afoul of the law. Officials would like to accelerate the deportation process, but the criminals aren’t welcome back home either. By SPIEGEL Staff”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/05/2018

    Det är så slött att fungerande rättsstater tillåter det moment 22 som ditt avslutningscitat speglar. Vi har som ni så klart vet exakt samma problem här i Sverige.

    1 • illegala invandrare från nordafrika uppehåller sig i landet olovligt och vägrar åka hem.
    2 • personen begår olika brott, ofta av typen som inte ger fängelsestraff
    3 • landet som har ansvar för personen vägrar ta tillbaka sin medborgare
    4 • personen släpps ut, utan ytterligare åtgärd – gå till punkt 2 (upprepa 50 gånger)
    5 • media rapporterar genom att intervjua socialsekreterare och poliser, aldrig brottsoffer.
    6 • ansvariga politiker förklarar att det är en olycklig situation
    7 • gå till punkt 2
    8 • ansvariga politiker påstår sig jobba med saken
    9 • gå till punkt 2
    10 • ansvariga politiker säger att det är komplicerat
    11 • gå till punkt 2 (glöm inte att upprepningarna vid punkt 4 fortfarande gäller)

    Svara
 4. G

   /  01/04/2018

  ”Flicka räddades från tvångsgifte – riskerar utvisning

  En socialsekreterare i Mjölby har larmat justitie- och socialdepartementet om de svårigheter man har med att skydda flickor som lever i familjer med hederskultur.

  Socialsekreteraren beskriver i ett mejl till departementen om hur en flicka född i Sverige förts till sina föräldrars hemland för att giftas bort. Flickan var där hela tiden övervakad och hölls kvar mot sin vilja. Hon ska också ha utsatts för våld och ett våldtäktsförsök.

  Flickans bror räddade henne ur situationen och kunde med ambassadens hjälp få hem henne till Sverige igen. Där fattade de sociala myndigheterna direkt beslut om att hon skulle omhändertas enligt LVU.

  I efterhand upptäckte man att flickans pappa upphävt hennes svenska medborgarskap. Detta innebär att flickan nu vårdas med stöd av LVU, men enligt Migrationsverket är hon här illegalt.(forts)”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/flicka-raddades-fran-tvangsgifte-riskerar-utvisning

  Svara
 5. MiT

   /  01/04/2018

  Klicka på tidsstämpeln och läs alla svaren han får…

  Svara
  • Bo

    /  01/05/2018

   När jag läser kommentarerna anser jag det fullt klarlagt att delar av den svenska nomenklaturan är i stort sett ohjälpligt förlorade. Det står rakt upp och ned i artikeln och via förhör att det är etniska/klan-förtecken på brotten. Ändå förnekas, relativiseras, förklaras bort med att alla är ”medborgare” i första hand etc etc. För h-vete, flera är inte ens medborgare, de är tjetjener med ryskt medborgarskap.

   Svara
 6. G

   /  01/05/2018

  ”Migrationsverket obevekligt – familjen utvisas

  Familjens senaste överklagan av utvisningsbeslutet hjälper inte. Idag, onsdag, kallades Vlora Syla till Migrationsverket för sjunde gången. Där fick hon beskedet att hon och hennes två barn – 10 och 12 år gamla – måste lämna Sverige efter åtta år.

  – Inom tio dagar måste vi lämna landet, säger Vlora Syla förtvivlat.
  ….
  – En tvåbarnsmamma som har skaffat sig jobb och sköter sitt jobb klanderfritt. Hon har två barn i Åtvidabergs skola som också sköter sig klanderfritt och talar bara svenska. Jobb och språk, vad kan man mer begära? säger Karl-Gustav Nilsson (M), tidigare riksdagsman från Åtvidaberg.

  Migrationsverket anser inte att dagens situation i Kosovo kan utgöra en grund för uppehållstillstånd.

  – Det finns myndighetsskydd i Kosovo. Hon gör rätt för sig nu med att hon arbetar, men det som ligger henne och familjen i fatet är att de vistades en lång tid i Sverige utan att ha rätt till det, säger Irene Sokolow, presstalesperson på Migrationsverket.
  …..
  Vloras arbetsgivare Kenneth Axelsson har läst utredningen om vad hon utsattes för i Kosovo.

  – Det handlar om grovt våld, kvinnofridsvåld, hedersrelaterat våld och våldtäkt.
  Det är en annan kultur och det är inte helt enkelt, säger Kenneth Axelsson.
  ….
  – De går i skolan och pratar svenska, men de bedöms inte ha så pass stark anknytning eller anpassning till Sverige som krävs för att få stanna, säger Irene Sokolow, presstalesperson på Migrationsverket.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/migrationsverket-ar-obevekligt-familjen-ska-ut-ur-landet

  ”– Ja, jag sökte om asyl igen 2015, men fick bara arbetstillstånd. Jag har jobbat mer än två och ett halvt år och trivs jättebra. Nu säger de att jag ska tillbaka till mitt hemland. Jag jobbar, jag betalar skatt här i landet, säger Vlora Syla.

  Trots arbetstillstånd har den senaste asylprocessen, som pågått sedan 2015, nu nått vägs ände och familjen ska kastas ut ur landet.

  – Ja, där står vi i dag. Hon har jobbat i två år och sju månader och är en jätteduktig tjej som jag gärna vill ha kvar som anställd, säger kvinnans arbetsgivare Kenneth Axelsson.

  Vlora har begått ett lagbrott genom att inte följa avslaget om asyl och det är därför hon måste lämna landet. Hon har dessutom fått ett tvåårigt återreseförbud.

  Barnen, som inte kan ett ord av hemlandets språk, går i skolan och har ett fungerande föreningsliv i Åtvidaberg.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/familj-i-atvidaberg-utvisas-efter-atta-ar-i-sverige

  Usch då, vistats i landet för länge utan att ha rätt till det och inte följt avslagsbeslut, åh fy på dig, vad sägs om medborgarplatsen och ensamkommande? Nej glömde, dessa barnmän som ofta saknar skäl, av vilka vissa har fått avslag 4 gånger men befinner sig i landet iaf, måste få stanna och skyddas av kvinnohjärtan. Vad mer begära? Man kan exempelvis begära att mamman eller barnen ska begå något allvarligt brott nån jävla gång, de sköter sig alldeles för bra, dessutom bär varken mamman eller barnen någon förtryckande religiös klädsel, alldeles för sekulära, nej, de har ju verkligen(!) inte anpassat och etablerat sig tillräckligt för att få stanna, för att någon ska säga att familjen ”etablerat sig väl i landet” krävs något helt annat i detta sjuka land…

  ”Arton månaders skyddstillsyn, skadestånd och behandling enligt den så kallade Ros-metoden. Det blev i förra veckan straffet för den yngling som dömdes för våldtäkt på en trettonårig flicka i en park i Mariestad. Enligt passet är mannen 20 år gammal, men påstår själv att han är 16. Genom att visa upp en kopia på en kopia på en födelseattest, kunde han undgå fängelse.

  För att ha våldtagit ett barn. Dessutom valde åklagaren att inte yrka på att gärningsmannen ska utvisas – förbluffande nog med motiveringen att ”Han hade trots allt etablerat sig väl i landet och det gick bra för honom.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/aldersfoervirring-saetter-hard-press-pa-domstolarna-25953

  Svara
  • G

    /  01/05/2018

   ”En 34-årig somalier som heter Mahammed följde efter en kvinna i Stockholm från Stureplan till Humlegården – där han utsatte henne för en våldtäkt. Nu döms den sedan tidigare flerfaldigt brottsdömde somaliern till fängelse – men slipper som vanligt utvisning.
   ….
   Mahammed döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt.
   Sedan tidigare förekommer somaliern under sex avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes senast i juni 2015 för misshandel till två månaders fängelse.

   Men även efter våldtäkten får Mahammed stanna i Sverige. Åklagaren hade inte yrkat att han skulle utvisas hem till Afrika.”
   http://www.friatider.se/h-r-grips-mahammed-efter-fr-cka-v-ldt-kten-mitt-i-stockholm

   Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2018

   Är som sagt var sjukt att vi utvisar personer som på riktigt har etablerat sig i vårt samhälle medan vi låter sexualbrottslingar och andra brottslingar stanna med motiveringen att dom har etablerat sig i vårt samhälle.
   Dom rättsinstanser som anser att brottslingar med utländsk bakgrund har etablerat sig i Sverige måste ju helt ha förlorat förståndet…

   Svara
  • elina

    /  01/05/2018

   De får klä sig till män, gärna med skägg och komma tillbaka som ensamkommande.
   (Kan innehålla spydig ironi?)

   Svara
  • Olof

    /  01/05/2018

   Beklagligt, men så som våra lagar ser ut just nu så gör det faktum att hon inte följt ett avvisningsbeslut att det blir väldigt principiellt viktigt att neka asylen eftersom hela upplägget nu uppmuntrar till att gå under jorden och söka igen.

   Hade vi förlängt preskriptionstiden till 10 år och krävt bevis på att man spenderat majoriteten av dem utanför Sverige för att ens acceptera en ny ansökan så hade man minskat incitamentet. För att inte tala om att man borde avskaffa rätt till vård, skola, etc, för människor som inte har rätt att vistas här.

   Naturligtvis bör även afghanerna utvisas, men låter man t.ex kvinnan i det här fallet stanna så kommer ännu fler av dem att försöka stanna illegalt om de inte lyckas få stöd för undantag, så de kan söka igen (och få fyra nya avslag) om fyra år. De behöver få tydliga signaler att nej, det finns ingen framtid här, sluta lyssna på godhetslögnarna runt er.

   Vill ni _verkligen_ till Sverige, åk hem, skaffa er en riktig utbildning, över nätet om det är ända alternativet, börja jobba remote för olika företag, skaffa en riktig högbetald anställning och sök sedan hit som arbetskraftsinvandrare.

   Svara
  • Senior

    /  01/06/2018

   Lösningen på hennes problem torde väl vara samma som för många andra; att inte söka asyl som flykting. Arbetstillstånd och uppehållstillstånd finns väl redan antar jag då hon har en anställning.

   Det är skillnad på att vara flykting och att vara (arbetskrafts) invandrare.
   I hennes fall borde det senare inte vara något problem då hon redan har arbete.
   -Men då utgår väl inte lika många bidrag om jag förstått det hela rätt, månne är det där skon klämmer?

   Svara
 7. G

   /  01/05/2018

  ”Neuding: Skillnaden mellan Niedersachsen och Morgan Johansson

  En offentlig studie genomförd i tyska delstaten Niedersachsen har visat att migration påverkar våldsbrottsligheten genom att driva den uppåt. I svensk offentlighet har detta varit ett svårberört ämne, där såväl debattörer som ministrar avfärdat behovet av ny kunskap. Men väljarna har rätt till relevant underlag för att ta ställning till den politik som förs.

  Invandringen har sannolikt drivit på våldsbrottslighet i Tyskland. Det är resultatet av en offentlig studie av data i Niedersachsen, beställd av delstatsregeringen, och som svenska tidningar återger utan större åthävor. Plötsligt är en av de mest känsliga frågorna i svensk offentlighet fullt möjlig att formulera och besvara. (forts)”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/skillnaden-mellan-niedersachsen-och-morgan-johansson-20172

  Svara
 8. x

   /  01/05/2018

  En kvinna i 40-årsåldern i Luleå åtalas nu för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp. Detta efter att hon skrivit på Facebook att somalier är lata arbetare
  http://www.friatider.se/skrev-p-facebook-att-somalier-r-lata-talas

  Svara
  • G

    /  01/05/2018

   Hur kan det vara ”hets” mot folk grupp. Lika bra lägga ner allt vad yttrandefrihet och åsiktsfrihet heter om det ska hållas på sådär, nu börjar det ju verkligen spåra ur fullständigt.

   Lång GP-artikel från 2007: http://archive.is/OzbZs

   ”- Jag anade inte att ni visste så mycket om oss. Den somaliske tolken Abdis kommentar är spontan, förvånad och samtidigt lättad.

   När vi tar adjö har Abdi gett liv åt den torra statistik jag la på bordet fyra timmar tidigare.
   Abdi har på nära håll sett den göteborgska verkligheten bakom siffrorna. Men, säger han, det är svårt att erkänna att det faktiskt ser ut på det här viset.

   Att varannan somalisk kvinna inte lever med sina barns far.
   Att bara tre av tio somaliska ungdomar har fullständigt betyg från 9:an.
   Att var femte ung somalisk man varit misstänkt för våldsbrott.
   Att nästan hälften av somalierna hade noll i arbetsinkomst 2005.
   ..[..]..
   I nästan varannan somalisk barnfamilj i Göteborg finns fyra eller fler barn under 17 år. Bara en av 25 barnfamiljer i Sverige har så många barn.
   En ensamstående mamma i Hammarkullen, utan jobb och med fyra barn födda mellan 1991 och 2004, är garanterad 19 393 kronor i månaden i barnbidrag, flerbarnstillägg, studiebidrag, underhållsstöd, bostadsbidrag och försörjningsstöd. Dessutom får hon, baserat på behov, hjälp med kostnader för vård och medicin, hushållsel, tandvård, förnyelse av husgeråd och utrustning i hemmet och ”andra godtagbara behov”.

   Om hon i stället har sex barn bidrar samhället med 23 560 kronor plus det behovsprövade biståndet.
   – Pappan tror att om han överlämnar familjen till det sociala systemet så blir det billigare för honom, säger tolken Abdi. Men när han inte längre försörjer sin familj försvinner respekten mellan man och kvinna. Familjen ruttnar inifrån.
   – Men varför gör folk så här? Jo, med de arbeten som finns går det inte att försörja en hel familj. Hederliga människor blir tjuvar, försöker stjäla från systemet, konstaterar Abdi.
   Att män överger sina familjer kan alltså ses som den logiska konsekvensen av mötet mellan somaliernas nomadiska kultur med traditionellt stora familjer, en svårintaglig arbetsmarknad och det svenska bidragssamhället.
   ..[..]..
   Men oavsett orsak kvarstår faktum – många somaliska ungdomar har dåliga skolresultat, vilket ökar risken för kriminalitet.
   Den gångna veckan åtalades åtta pojkar från Hjällboskolan för ett stort antal rån, en del riktigt grova. Ännu fler pojkar som deltagit i rånen var under 15 år, alltså för unga för att dömas i domstol. De allra flesta har somaliskt ursprung.

   Flera av pojkarna hade begått så många rån att de inte kunde hålla isär dem under polisförhören. Andra erkände rån där offren av någon anledning valt att inte göra polisanmälan.

   Even Magnusson, stor och trygg polis som arbetar som samordnare av ungdomspoliserna i Göteborg, berättar om sina möten med de somaliska pojkarnas mammor:
   – Jag är en luttrad polis, men de här mammornas berättelser gör mig nästan gråtfärdig. Mannen har ibland flera fruar, han arbetar inte utan sitter på kafé eller i någon somalisk förening, tuggar kat och kommer hem på morgonen och vill tillverka flera barn. Är inte frun med på det så får hon stryk.
   – När mannen inte är hemma så tar tonårspojkarna över mansrollen i familjen. Eftersom det är mannen som styr familjen får mammorna ofta ett riktigt helvete.

   I en hemligstämplad underrättelserapport, Unga kriminella personer med somalisk bakgrund, har Göteborgspolisen studerat unga somaliers brottslighet. Som somalier definieras den som är född i Somalia eller född i Sverige av två somaliska föräldrar.
   Det visade sig att var femte manlig somalisk göteborgare mellan 18 och 23 år varit misstänkt för våldsbrott under tvåårsperioden till mars i år. Även i en yngre åldersgrupp, mellan 12 och 17 år, var våldsbrott vanliga, trots att den ovan nämnda rånhärvan inte ingick i statistiken.”

   Man bör dock läsa hela artikeln.

   Svara
 9. G

   /  01/05/2018

  ”Teolog: ”Radikalfeministiskt genustänk” har tagit sig in i Svenska kyrkan
  ..[..]..
  Debatten är inte rationell och beror bara på att radikalfeminister har lyckats få inflytande över Svenska kyrkan.

  Det säger teologie doktor Anders Gerdmar till Världen Idag.

  Han menar att Bibeln är ”solklart” tydlig i frågan. Jesus föddes som en man och omskars som en man, inget annat.

  – Det är ett radikalfeministiskt genustänk som har kommit in i kyrkan de senaste 30–40 åren. Man låter tidsandan ändra Bibeln i stället för att låta Bibeln ändra tidsandan, säger han till tidningen.

  Enligt Gerdmar existerar det inte heller någonting i Bibeln som säger att Gud är en moder eller saknar kön. Tvärtom är texterna även där tydliga med att Gud är en fader, som har en son.”
  http://www.friatider.se/teolog-radikalfeministiskt-genust-nk-har-tagit-sig-svenska-kyrkan
  http://www.varldenidag.se/nyheter/feministiskt-genustank-har-kommit-in-i-kyrkan/repqlC!y1J2dZT@dofRfzzQjSvog/
  https://archive.is/lbw42

  Svara
 10. G

   /  01/05/2018

  Svara
  • Olof

    /  01/05/2018

   Huuuum. Nu kom jag på en bra ide!

   Sälja använda hijaber på ebay!

   Eftersom hijaben delvis fyller samma syfte som underkläder, med att dölja sådant som ses som ‘sexigt’, så måste det ju finnas en marknad med människor som vill onanera med använda hijaber?

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/06/2018

   Sitter man inne tillräckligt länge kommer fängelsecellen kännas trygg och världen utanför stor och hemsk.

   Svara
 11. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2018

   Helt sjukt men vem är förvånad ?
   Bard skiter i att vara politiskt korrekt och har nu börjat attackera feministerna.
   Det kan dom naturligtvis inte tolerera utan måste försöka få bort honom.
   Åsiktsförtrycket lever starkt i Sverige…

   Svara
  • G

    /  01/05/2018

   Rebecca: ”tystar ner rasister & sexister och all annan ohyra som förgiftar vår vardag”

   Svara
   • Noger

     /  01/05/2018

    Rebecka:
    ”Den dagen jag vaknar upp och yttrandefriheten används på rätt sätt, blir en fantastisk dag. Då sådana som dig hindras att yttra era föråldrade tankar och åsikter. Vi höjer röster för framtiden. Du skriker dig hes för det gamla. Fortsätt du. Vi kommer överrösta dig”

    Låter som ett citat från Mao eller Stalin ?

    Svara
    • Senior

      /  01/05/2018

     Herrejösses!
     Är hon verkligen så jävla dum eller spelar hon bara?

     Svara
 12. Leif

   /  01/05/2018

  OT
  Har just läst Mats G Larssons Sveahövdningens budskap (2010). Boken handlar om den monumentala manifestation som gjordes vid en stormannagård i Sörmland på 1000-talet och som sedan till stora delar skingrades som byggnadsmaterial när nya kyrkor skulle uppföras och vägar skulle byggas.
  I bokens efterskrift resonerar Larsson om stormaktstidens patriotism och hur den påverkat runforskare under den tiden till fantasifulla tankar om rikets ursprung. Därefter skriver han:
  ”Sådana trender inom olika områden finns det gott om även i dag, nu dessutom i hög grad förstärkta av massmedia. De finns i stor utsträckning även inom den humanistiska forskningen, fastän de nu oftare är fråga om grupptryck från övriga forskare än krav från statsmakten. De trender det rör sig om är givetvis också helt andra än förr och handlar främst om vetenskaplig grundsyn […]
  Och faktiskt – tvärt emot vad de flesta förväntar sig – ger även staten fortfarande direkta riktlinjer för själva forskningsarbetet, och detta i enlighet med tidens övertygelse om vilka som är de viktiga frågorna.
  ”Statsmakten kräver att genusperspektiv beaktas i forskningen” står det sålunda i anvisningarna för medelansökan till forskningsprojekt i humanistiska ämnen. Så långt gick inte ens Karl XI när det gäller de götiska idéerna; snarare får man jämföra med de krav som ställdes på forskarna i de gamla öststaterna att alltid få med statsideologin på ett hörn.”

  Svara
 13. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2018

   Genusvetarna är inte så lite pretentiösa och självgoda !
   Undrar vad dom skulle säga om naturvetarna skulle säga att naturvetenskap är relevant i all forskning och tvinga genusvetarna att gå på föreläsningar i naturvetenskap ??

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  01/05/2018

    Ett par rejäla statistik-kurser skulle lamslå flera vetenskapsgrenars möjligheter att släppa ifrån sig svammel.

    Svara
    • Olof

      /  01/05/2018

     Man kunde hoppas. Men jag gick en statistikkurs inom ett icke-naturvetenskapligt område, och noterade att varken handledaren och en av professorerna egentligen inte förstod hur och på vilka variabler de olika beräkningarna skulle användas utan vid några labbar blev resultatet helt irrelevant eftersom man räknade på fel indata…

     Så jag vet inte om det är någon poäng att tvinga genusvetare att läsa saker de inte förstår.

     Däremot skulle det vara intressant om socialbiologer börjar studera vad det är som gör att människor blir genusvetare. Det är rätt tydligt att det är en väldigt orepresentativ grupp människor som blir det, och det tycks se likadant ut mellan åtminstone ett antal olika kulturer, vilket skulle tyda på att det kan finnas biologiska grunder.

     Eftersom genusvetarna själva inte tycks hittat några problem med sitt fält som skapar snedfördelningen, och de borde ju vara experter på att hitta sociala faktorer, så är det ju svårt att se andra möjligheter än rent biologiska grunder.

     Kanske går det att behandla?

     Svara
     • x

       /  01/05/2018

      ”Däremot skulle det vara intressant om socialbiologer börjar studera vad det är som gör att människor blir genusvetare”.

      Av samma anledning som vissa blir nazister eller IS-terrorister.
      Istället för att rannsaka sig själva så är det fel på omgivningen, sedan ägnar de all tid till att försöka bevisa att det är så.
      Dessutom vill de tro att det är något hemligt sällskap som styr världen och deras liv som de måste bekämpa.
      I nazisterna fall är det judarna, i IS fall är det den ”stora satan” USA, genusvetarna tror att vi män (patriarkatet) har gaddat ihop oss mot alla kvinnor.

      Denna satirteckning passar in på samtliga dessa grupper:

     • Hans Odeberg

       /  01/05/2018

      Statistikkurserna skall givetvis ges av den matematiska institutionen på universitetet.

     • Olof

       /  01/05/2018

      Mmm… vem var det som sa något om att universiteten blivit ett redskap för att förvärra personlighetsstörningar istället för att hjälpa människor med dem. Jordan Peterson?

      Hypotetiskt sett skulle det kunna finnas en koppling mellan beteendemönstret i ‘kvinnlig’ könskodning, det vill säga, den kodning som får en majoritet av kvinnor att prioritera sociala relationer, som i kombination med vissa typer av personlighetsstörningar ger upphov till en stark dragning åt förklaringar som ligger åt konspirationshållet.

      Det skulle i så fall dessutom ge en bra förklaring till hur kvinnodominerade konspirationsteorier kan få så många fler anhängare, medans manliga diton inte tycks vara i närheten av lika många – mycket färre män har lika starkt relationsfokus så även om de specifika personlighetsstörningarna som krävs för att anamma en sådan världsbild inte skiljer fullt så mycket så skulle den mycket större skillnaden prevalens av sociala tankemönster kunna förklara resten.

     • Frida Gustavlin

       /  01/06/2018

      Självklart är ”genusvetenskap” som fenomen ett högst relevant forskningsämne för väldigt många akademiska discipliner, men för det behövs så klart genuskritiska glasögon.

 14. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/05/2018

   Det får vi verkligen inte hoppas att Ibn Rushd får ännu mera pengar men det skulle inte förvåna mig om dom får det…

   Svara
 15. Pelle2

   /  01/05/2018

  På tal om huvudinlägget så är det ju kul att genusvetenskapen tillhör institutionen för etnologi och religionshistoria 🙂

  Svara
 16. Varför tar ingen upp i dessa dagar av ”metoo” att feministernas största ikon också var en av de största sexbrottslingarna, kopplarna och pedofilerna? Simone de Beauvoir hade studerat filosofi och litteraturhistoria, inte biomedicin eller psykologi, och ändå lyckades hon spika fast i feministernas hjärnor att ”könet är en social konstruktion”.

  Hennes kändisskap räddade henne från fängelse, men efter kriget dömdes till att aldrig mer få undervisa.

  Finns här någon yngre och friskare som kan ta upp den tråden? Skulle älska att få se våra feminister försöka försvara denna sexuella predator, som kastade ut sin tonåriga judiska älskarinna när tyskarna ockuperade Paris – säkrast så.

  A Dangerous Liaison: A Revelatory New Biography of Simone DeBeauvoir and Jean-Paul Sartre by Carole Seymour-Jones
  https://www.theguardian.com/books/2008/apr/19/featuresreviews.guardianreview8
  De Beauvoir became a glorified procuress, exploiting her profession as a teacher to seduce impressionable female pupils and then passing them on to Sartre, who had a taste for virgins. One of them, Olga Kosakiewicz, was so unbalanced by the experience that she started to self-harm. In 1938, the 30-year-old de Beauvoir seduced her student Bianca Bienenfeld. A few months later, Sartre slept with the 16-year-old Bianca in a hotel room, telling her that the chambermaid would be surprised as he had already taken another girl’s virginity the same day.

  The pattern was repeated later: De Beauvoir taught, seduced, and procured girls for Sartre. Sartre’s fragile sexual appetite was largely fired by the chase, and he rarely condescended to sleep with his life partner, while she maintained a long-term relationship with one of Sartre’s pupils, Jacques-Laurent Bost, who also consorted with De Beauvoir’s girlfriends. Later, both had serious and very long-term relationships with other people.

  The two dumped their Jewish girlfriend Bianca Bienenfeld in 1940, leaving her endangered, and betrayed. ”They seemed to be a stone slab with two faces,” she wrote. ” … I carried the weight of that abandonment my entire life.” Paris was occupied, and Sartre was taken prisoner. The postwar myth that sprang up around the two as impassioned heroes of the Resistance was, as Seymour-Jones demonstrates, dangerously wrong. ”Resistance from the Café Flore,” as Raymond Aron sneeringly described it. S

  http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/reviews/a-dangerous-liaison-by-carole-seymour-jones-819392.html
  Sartre, she points out, offered to write a column for a collaborationist magazine. He never penned a line to oppose the laws of Vichy. He stepped into the shoes at the Lycée Condorcet of a Jewish teacher who had been sacked. And, though he played no effective part in the Resistance, he had the gall to become its principal spokes-person after the Liberation.

  Svara
 17. Pelle2

   /  01/05/2018

  OT:
  Hörde på radio att Linköpings kommun har slutat lämnat garanti om plats på härbärge åt tiggare från Eu-länder och svenska uteliggare. Dom erbjöd, om jag förstod rätt, ett antal platser med enbart tak över huvudet.
  Dom menade, med all rätt, att tiggarna är här som turister och då förväntades ha ordnat med mat och boende utan att tigga precis som alla andra turister.
  Tycker att dom gör helt rätt och det kan ju vara en väg för att minska tiggandet….
  Naturligtvis klagade en representant för stadsmissionen på detta….

  Dom jag tycker synd om är dom svenska uteliggarna som offras för att kommunen inte skall anklagas för rasism antar jag..

  Svara
 18. Olof

   /  01/05/2018

  Med tanke på det uppkommande valet – är det någon som har koll på partiernas inställning till Södertörn (eller genusvetenskap i allmänhet)? Några förslag om att lägga ner?

  Svara
  • utlandssvensk

    /  01/05/2018

   @ Olof,

   Jag tror inte SD vågar föreslå nerläggning. Hanna Lindholm var med i partiet när hon gjorde den internationellt uppmärksammade videon där hon verkligen visade upp det totala vanvettet som präglar Södertörn, men hon åkte väl ut sen. Här är filmen:

   Svara
  • elina

    /  01/05/2018

   Lägga ner? Det vågar ingen av 7 klövern. Man flyttade ju polisutbildningen dit för att få mer genus.
   Vad SD och ev andra icke riksdagspartier tycker vet ej. Någon?

   Svara
  • G

    /  01/05/2018

   Vet ej om det finns nyare(?), men bättre än inget…

   https://archive.is/bpgqW

   ”När regeringen år 2008 presenterade sin senaste forsknings- och innovationsproposition var genusforskningens roll avsevärt nedtonad i jämförelse med tidigare proposition. Genusperspektiv har frågat representanter för de åtta riksdagspartierna vilken roll de ser för genusforskningen i framtida forskningspolitik.

   Richard Jomshof, Sverigedemokraternas ledamot i utbildningsutskottet – Propositionen från 2008 håller en lågmäld ton gentemot genusforskningen och den forna entusiasmen har tonats ned en smula. Propositionen tar upp hela regeringens forskningspolitik med dess olika satsningar. I det sammanhanget är det rimligt att inte just genusforskningen lyfts fram. En adekvat genusforskning skulle kunna ta upp skillnader mellan könen, social påverkan och genetisk betingelse, genus i samband med uppfostran av barn eller med karriär och i styrelserummet. Dock måste forskningen ske på strikt vetenskaplig, opolitisk och förutsättningslös grund. Det finns allvarliga indikationer på att så icke skett. Teorier om social påverkans betydelse har fått orimliga intill löjeväckande proportioner, och att ämnet har politiserats i så hög grad har visat sig vara katastrofalt för genusforskningen som vetenskaplig disciplin. Vi anser det adekvat att regeringen förväntar sig mer av vetenskaplig stringens i framtida genusforskning.”

   För kommentarer från resten av partierna se länken.

   Svara
   • Olof

     /  01/05/2018

    Tack. Nu var den ju från 2012 men man undrar ju om mycket ändrat sig. Jomshof’s svar var ju vettigt i alla fall.

    Frågan är om det kommer krävas ekonomiskt stålbad för att slöseriet skall stoppas. Att det spenderas ett öre på ovetenskapligt trams som det som får passera för genusvetenskap i Sverige medans man drar in härbärgen för uteliggare är en avgrundsdjup skam.

    …. vad fan får jag för pengarna?

    Svara
  • Pether

    /  01/05/2018

   En gång i tiden var sd kvinnodel bra i att de var emot feminism. Men sedan dess har även feminism o resten av galenskapen rotat sig i SD. Så man kommer inte ifrån helvetet oavsett vilket parti man röstar på, kanske möjligen MED, men inte helt säker?

   Svara
   • utlandssvensk

     /  01/05/2018

    @ Pether,

    ” Men sedan dess har även feminism o resten av galenskapen rotat sig i SD.”

    Så där är det i hela västvärlden, dvs. nationalistiska (eller ”högerpopulistiska”) partier blir med tiden feminiserade i ett försök att bli större. Det verkar vara oundvikligt, de kan helt enkelt inte få någon meningsfull andel av de kvinnliga väljarna om de inte går i den riktningen. Men å andra sidan gäller det alla andra partier också. Hela det politiska spektrumet flytta ständigt i en feminiserad riktning.

    ”Så man kommer inte ifrån helvetet oavsett vilket parti man röstar på, kanske möjligen MED, men inte helt säker?”

    Jag har varit inne i några debatter med det partiet och de förefaller sitta ganska djupt i PK träsket. Här är en bra tråd som visar detta tydligt, där flera av de som kommenterar här deltog:

    https://medbloggen.se/2017/02/18/dags-att-uppvardera-polisen/

    Svara
    • Pether

      /  01/05/2018

     Jo du.. det märktes ju tydligt att de bara hade de gamla vanliga pkåsikterna. Synd, behövs ett parti som tar sverige på allvar.

     Svara
   • G

     /  01/05/2018

    Hmm :/ Såg lite på SVT:s forums sändning från SD:s senaste landsdagar, och det jag hörde om genusforskning/vetenskap etc… från talare i talarstolen var iaf motsatsen till hyllningar och positiva ord.

    Svara
 19. G

   /  01/05/2018

  facebook.com/photo.php?fbid=10154962871657117&set=a.10151741860332117.1073741828.647452116&type=3&theater

  Svara
 20. G

   /  01/05/2018

  ”Pensionsskulden till våra barn”
  https://uvell.se/2018/01/04/pensionsskulden-till-vara-barn/

  Svara
 21. G

   /  01/05/2018

  ”Baylan: ”Misskött mottagande kan ge problem”

  Sveriges stora asylmottagande de senaste åren kan bli ett stort bekymmer om det hanteras fel, enligt samordningsminister Ibrahim Baylan (S) som leder regeringens arbete mot segregation.”
  https://www.svd.se/baylan-stort-mottagande-fel-skott-kan-ge-problem/om/sverige

  Vadå OM det hanteras fel. Det ÄR ett stort bekymmer, mottagandet har redan skett och fortsätter än idag. Finns inga OM det hanteras fel, ni HAR hanterat det fel och fortsätter hanterat det fel.

  Svara
  • Olof

    /  01/05/2018

   För sent.

   Hittade den där forskningsrapporten: http://fof.se/tidning/2015/7/artikel/segregeringen-okar-i-sverige

   Slå ihop det med den här: http://www.pewforum.org/2017/11/29/europes-growing-muslim-population/

   Analysera det logiska utfallet från att slå ihop rapporterna och gör en projektion för framtiden.

   Min är att det är kört. Det går inte att motverka segregationen för _om_ man skulle sprida den invandrade populationen jämt över befolkningen så flyttar svenskarna. Det går altså inte att lösa integrationen längre. Det tåget har gått. För flera år sedan. Misstagen är gjorda, nu är verkligheten här, lägg av drömmandet och orientera er efter vad fan som faktiskt är gjort och hur fan man tar sig ur den här skiten.

   Tyvärr är en av grundförutsättningarna för att lösa integrationen när det gått så väldigt, väldigt fel som det gjort i Sverige att minska mängden utomeuropeer till en nivå som medger integration. Procentsatsen _måste_ ner under nivån som skapar white flight.

   Öst-EU vet säkert detta med, så för tusan, lägg AV med de löjliga fantasierna om att sprida migranterna till andra EU länder. Som Pew visar så är nivån i hela EU, till och med OM man skulle sprida dem, för hög för lyckad integration. Visegrad och fler kommer att lämna hellre än acceptera motsvarande resultat. Varför skall de behöva dras med ett problem som vi skapat? Varför skall de behöva bli medskyldiga till de drakoniska lösningar som sannolikt kommer bli resultatet av ren desperation i slutändan?

   Svara
 22. G

   /  01/05/2018

  ”Fler än någonsin lämnar Svenska kyrkan. Under förra årets elva första månader tog över 91 000 personer beslutet att lämna samfundet.

  Men samtidigt valde också rekordmånga svenskar att gå med.

  Fram till och med november 2017 hade 91 129 svenskar begärt utträde ur Svenska kyrkan under året, visar preliminär statistik från kyrkan. Det är fler än under hela 2016, då 90 000 svenskar begärde utträde.

  – Det vi har sett är att ett större antal unga män mellan 25 och 35 väljer att lämna och i enkätsvaren från den gruppen kunde vi se att en majoritet av dem inte hade uppmärksammat de mediala granskningarna från 2016.

  Samtidigt visar de preliminära siffrorna för 2017 att 8 833 personer aktivt valt att gå med i kyrkan fram till november, den högsta siffran sedan stat och kyrka skildes åt år 2000.

  När Svenska kyrkan skiljdes från staten år 2000 var 82,9 procent av Sveriges befolkning medlemmar. 2016 låg samma siffra på 61,2 procent.(forts)”
  http://tt.omni.se/kyrkan-lockar-rekordmanga/a/J1ExB6

  Svara
 23. THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT: A SOKAL-STYLE HOAX ON GENDER STUDIES BY PETER BOGHOSSIAN, ED.D. (AKA PETER BOYLE, ED.D.)
  AND JAMES LINDSAY, PH.D. (AKA, JAMIE LINDSAY, PH.D.)
  Note from the editor: Every once in awhile it is necessary and desirable to expose extreme ideologies for what they are by carrying out their arguments and rhetoric to their logical and absurd conclusion, which is why we are proud to publish this expose of a hoaxed article published in a peer-reviewed journal today. Its ramifications are unknown but one hopes it will help rein in extremism in this and related areas.
  —Michael Shermer

  https://www.skeptic.com/reading_room/conceptual-penis-social-contruct-sokal-style-hoax-on-gender-studies/

  Svara
 24. A group of feminist professors recently discovered that Instagram selfies taken by women in college can reinforce “traditional gender roles.”

  In a study led by Mardi Schmeichel, a University of Georgia (UGA) professor specializing in “feminist theory,” a team of professors analyzed 233 selfies that were posted in 2013 within 24 hours of the first UGA football home game of the semester.

  Schmeichel and her team analyzed these selfies to see if they represented “the idealized symbol of the southern lady,” which they note is an aesthetic trope that “has had significant and enduring consequences on notions of femininity in the South.”

  This symbol of the southern lady, they argue, is typified by students’ formal wear, soft and flowy dresses, a significant amount of jewelry, and clothes that emphasize “feminine curves without revealing what might be considered ‘too much’ skin.”

  Bright red lipstick and white teeth are also considered emblematic of this southern aesthetic, Schmeichel argues.

  After analyzing selfies posted in the time surrounding the first 2013 UGA home game, Schmeichel found that 25 percent of women who posted photos embody this harmful aesthetic.
  https://www.campusreform.org/?ID=10300

  Svara
 25. Södertörn igen…

  Hint: HBT-personer har samma problem som alla andra. Vi behöver faktiskt inte speciell behandling och att tro det är i sig rätt diskriminerande.

  Svara
 26. Dreadlock

   /  01/05/2018

  Snart kör de olympiska vinterspelen i Sydkorea igång.

  Men inget har egentligen beslutats angående transsexuella deltagare, vilka kan komma att skåpa ut kvinnor i tävlingar utrustade med normala nivåer av maximal testosteron, jämfört med sina trannsade medsystrar som kommer upp i betydligt högre nivåer.

  Castor Nemaya kanske kommer upp som exempel ? 800 meters guldmedaljör i Rio. 10 cm längre än kvinnorna, basröst och en kropp som en manlig atlet. Inte undra på att de kvinnliga deltagarna kände sig orättvist behandlat.

  ” Sweden-based Professor Martin Ritzén, a specialist in pediatric endocrinology, testified on behalf of the IAAF and said the probability of a healthy woman reaching 10 nmol/L of testosterone was “zero.”

  http://dailycaller.com/2017/07/03/heres-what-the-2018-olympic-gender-regulations-look-like/

  Svara
  • elina

    /  01/05/2018

   Eftersom kön är valfritt och social konstruktion bör alla tävla tillsammans. Inga män, inga kvinnor, inga separerade sporter, alla ”människosorter” i samma tävling. Rättvist. Kan bli väldigt intressant.

   Svara
 27. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
 28. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  01/05/2018

   hm e denne killen dömd för något ??
   inte blandat ihop han med någon annan ??
   källkritik är viktigt

   Svara
   • Olof

     /  01/06/2018

    Ja, bortsett från en lite äldre namne i USA som tycks ha lite ‘explosivt’ temperament kan jag inte hitta något om killen. Låter som hopblandning.

    Svara
 29. MiT

   /  01/05/2018

  Svara
  • Senior

    /  01/06/2018

   Det verkar råda full postmodern anarki.
   ”Min tolkning av lagen är att…..”

   Nästa steg är väl precis som med kön, att det är en ”social konstruktion”…
   Jag ser franför mig hur resonemanget går på migrationsverket:
   ”Jag identifierar mig som svensk sedan födseln, därför kräver jag nu retroaktivt alla förmåner som svensk.”

   Svara
 30. Gorby

   /  01/05/2018
  Svara
 31. MiT

   /  01/06/2018

  Svara
 32. MiT

   /  01/06/2018


  *https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/1596889687069427/?type=3*

  Svara
 33. ”In my correspondence regarding the events in Cologne, an editor of a Russian newspaper asked me a natural, but discouraging question; ”Where were the German men?” he enquired of me, perplexed.

  Indeed, for us who grew up in Soviet Russia, it would be inconceivable that some drunk young people could publicly mock and harass girls on New Year’s Eve in the very center of Moscow or Saint Petersburg. If they dared to do this, they wouldn’t survive until the morning, they would become ”martyrs” and would have their way with 72 virgins in a completely different realm.

  Ethical codes, embedded in us on a genetic level, would demand that we intervene on behalf of the women. Especially, in a situation where normal adult men were more numerous than the rapists, and the rapists themselves were not terrorists, cyborgs or aliens, but mere street punks.

  As it turned out in Germany, Sweden, Austria – these codes were fatally violated. A great number of strong healthy men, having heard the girls screaming and crying, and having seen the crimes being committed, didn’t do anything to save the victims. In rare cases, the girls were defended by migrants from Eastern Europe or Third World countries.

  https://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/18299#.Vq-XudIrKUk

  Svara
 34. A 16-year-old German girl also posted a video in which she asked Germany’s men to ”protect their women and children.” She was reportedly blocked from Facebook for alleged ”hate speech.”

  Svara

 35. Russian-Jewish writer Alexander Maistrovoy argued in an Arutz Sheva op-ed that ”the culture of postmodernism has managed to do what couldn’t be achieved even by the Communist propaganda machine. It has degraded the instinct of self-preservation, natural reactions embedded in humans on a genetic level, the ability to feel compassion and protect a victim – a woman, a girl, a child. An abstract ideology has suppressed the mind and senses.

  ”I left USSR as a hater of Soviet totalitarianism,” he wrote. ”Now I realize that the cultural totalitarianism of political correctness has turned out to be much more poisonous.”

  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/207377

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: