Vad hände 2017? Del 6

Dags för sista delen i sammanfattningen över 2017 i Sverige. Den lilla del som jag har nämnt här på bloggen alltså. Kanske kan sammanfattningen vara ett litet tidsdokument över hur Sverige förändras? T ex så gick Jerzy ”socioekonomiska faktorer” Sarnecki ut i förrgår och tyckte att det kanske kan vara en bra ide att forska om vilka som begår brott även i Sverige apropå att en tysk delstat granskat vilka som gör det där. Det var INTE vad han gav uttryck för i Agenda i jan 2017 utan snarare tvärtom och det klippet kan man te x hitta i del 1! Ena gången tycker han si och andra gången tycker han så. Och media fortsätter att tillfråga honom…

Tidigare delar:

Vad hände under 2017? Del 1

Vad hände under 2017? Del 2

Vad hände under 2017? Del 3

Vad hände under 2017? Del 4

Vad hände under 2017? Del 5

Dags för sista delen då

personlarm-pc3a5-biblioteken.jpg

I landet Bizarro så utrustar man bibliotekspersonal med personlarm bara för skojs skull. Så måste det ju vara eftersom det inte ligger någon särskild händelse bakom…

komikern-misstc3a4nkt-fc3b6r-vc3a5ldtc3a4kter.jpg

Sen visade det sig att de som suttit på höga moralhästar och försökt uppfostra andra bara sökt sig till en viss -ism enbart för att kunna få makt och möjlighet att vara skithål mot så många som möjligt med massivt stöd av -ismens förespråkare. Bl a en komiker åkte dit. Expressen tyckte att silhuetten ovan var lämplig för komikern. Det tyckte inte jag.

profilbild.jpg

Så jag gjorde en mer rättvisande silhuettbild av komikern.

sluta-gc3a5-erotiskt.jpg

Skolvärlden är lite speciell verkar det som eftersom man tydligen kan gå för erotiskt där och då blir man utsatt för sexuella övergrepp… Och så var de inte tillräckligt täckta.

Hur ska man komma tillrätta med sexuella övergrepp där? Ni vet såna där man går för erotiskt och inte är tillräckligt täckta osv? Vad är medicinen?

5-tips1.jpg

5-tips2.jpg

Läsa normkritiska noveller och ifrågasätta heteronormen mm… Lycka till!

feministisk-juridik1.jpg

Lunds universitet hamnade i blickfånget då det kom fram att för jämställdhetens skull så ska man bända in kvinnliga, helst feministiska, författare i allt som ska användas som kurslitteratur utan hänsyn till om det är relevant eller ej. Det ledde fram till en granskning av genuskyrkan av Ivar Arpi på SvD. Jag tog upp att de nog har haft problem ganska länge med genuskyrkan på Lunds universitet. Och på andra ställen.

Och apropå Lunds universitet, jag tog upp vikten av att hela tiden repetera kritiken mot genuskyrkan. Varje dag måste man ta upp samma saker och repetera. För en sak är säker, kyrkan slutar inte att pumpa ut sin propaganda, det räcker inte att säga ”Men den saken tog jag upp i en krönika 2013 och det står sig än” eftersom genuskyrkan skiter i det och bara blåser på.

romsk-kultur.jpg

I romsk kultur så ingår tydligen att kravalla och bete sig som apor på sjukhus om man inte får som man vill. I alla fall enligt företrädare för romerna själva.

nya-genusprofessorer1.jpg

#vadfanfårjag blev populärt och det är en viktig fråga tycker jag. Man får bl a nya genusprofessorer då och då, bl a en i lesbisk litteratur… Men man får mycket mer än så, många exempel finns i inlägget.

jens liljestrand om nyheter idag.JPG

Jens Liljestrand får bli posterboy för svensk medias skitnödighet. Kunde lika gärna varit någon annan, det bara blev han. För han var inte ensam om att göra biskop Brask extra stolt.

sum skriver på dagens arena.JPG

Ingen slump att de skriver på just Dagens Arena…

unga-klara1.jpg

På nationalscenen för barn och unga kunde man se ”Snoppen blöder”.

allt-fc3b6r-sverige.jpg

Sen dök RFSL:s bisarra inkluderande mångfaldsmaterial upp i SVT:s Allt för Sverige. Man tutade i amerikanarna att vi i Sverige håller på så bakom varje liten stängd dörr så fort vi fick tillfälle.

söka bostad.jpg

Sen var det en tjej som la upp en sökes-annons i en grupp på facebook och blev mörkrädd över alla svaren hon fick. Om jag sett bilden ovan och man bad mig gissa vad hon sökte så hade jag på 100 gissningar inte kunnat gissa att hon sökte… bostad… Att döma av språket på många av ”svaren” hon fick så sökte hon bostad i någon av alla grupper för de ensamkommande afghanerna som finns. Men hon fick sina 15 minuter av berömmelse i alla fall.

finkulturen1.jpg

Alice Bah kuhnke stod på vad som kallades svarta mattan och deklarerade i direktsändning på nätet hur upprörd hon var över all skit som flutit upp till ytan i kulturvärlden. Två år tidigare så delade hon ut en orden till den värsta av dem alla, Klådan, med sådant sug i blicken att en nykär tonåring inte kunde haft en mer trånande blick. Klådan var VÄLKÄND sen decennier i kulturkretsar att lägra allt som andades och inte var män (tror jag), han har avverkat hela Akademien och alla släktingar till dem, döttrar, fruar and you name it. Honom tyckte Kulturdepartementet skulle få en orden. För det var nämligen bara Kulturdepartementet som tyckte det, kungahuset tyckte inte det var lämpligt…

Allt med kultursfären som skedde inför öppen ridå påminde om en låt med Magnus Uggla.

tyst-i-klassen6.png

I alla fall jag undrade lite över var alla metoo-hashtaggar kom ifrån. Åtminstone en välkänd aktivist långt ut på vänsterkanten satt på Kanarieöarna och kände till dem långt i förväg med kontaktpersoner och allt

svt opinions personal steget efter.jpg

Extremt träffande och roligt.

c3a5ldersuppskrivna-ensamkommande.jpg

Kärt barn har många namn. Det nya nu är ”Åldersuppskrivna”.

opinion-live-om-genusvetenskap1.jpg

En genusprofessor var med i Opinion Live och försvarade sitt lilla inskränkta skrå som Arpi granskat lite. Hon försvarade det med konspirationsteorier

fittselfies.jpg

När SVT ska visa finkultur så blir det ett program om fittselfies…

hemmafru resp barn.jpg

En ganska obehagligt träffande beskrivning av Sverige numera…

vc3a4nsterprofilen-anklagas-fc3b6r-c3b6vergrepp.jpg

Metoo gick fram som en lie bland extremister ute på vänsterkanten, den ena efter den andra kapades. Det mest intressanta är att det var alltid personer som själva suttit på höga moralhästar och kastat anklagelser på andra som fällt av lien. De som så ivrigt pekat finger på alla andra. man förstår ju varför, det är ju rena Kapten Klänning-syndromet, attackera alla andra för att försöka få bort strålkastaren från sig själv. En sak man kan komma ihåg är att om man pekar på andra så pekar tre fingrar tillbaka på en själv. Det finns en del som borde tänka på det…

loan sundman alexander bengtsson.JPG

”Bästa Alex Bengtsson …” Jag tror att hon hastigt och lustigt slutade skriva så om honom. Bara en gissning…

Efter metoo ryktades det att det var lite ensamt på Aftonbladets julbord.

fritidsgc3a5rdra-mot-vc3a5ldtc3a4kter.jpg

Hur skiljer sig rapporteringen från två möten om samma sak i samma stad i en tidning? Den ena, Höie ovan, hade ett möte om de grova våldtäkterna i Malmö och förslog fler fritidsgårdar som lösning. Den andra var Lamotte som åkte ner och pratade lite med folk i Malmö om vad som händer där. Hur rapporterades det från de olika mötena tror ni?

prata-kc3a4nslor.jpg

Det ovan är så… bisarrt.

magdalena-andersson.jpg

En medelålders högt uppsatt kvinna inom Socialdemokraterna var inblandad i en rasistskandal innan jul! Man kan säga att hon fiskade i grumliga vatten.

karin vill ha julrim.JPG

Karin ville ha lite hjälp med rim.

jag ger karin ett julrim.JPG

Jag hjälpte henne med ett litet rim. Vet dock inte om det uppskattades då jag inte fick någon reaktion alls  :-/

hälsningsinstruktioner till aftonbladets journalister

I spåren av metoo gick Aftonbladet ut med strikta krav på hur deras ”manliga” anställda ska hälsa på kvinnor.

ensamkommande-arif1-free-arif3.jpg

Sen var det dags för de där batikdamerna igen. Ni vet de där som har sådana svallande hormoner, pirr i benen och glitter i ögonen när de får se sk ensamkommande från Afghanistan? En ska utvisas, han som blev dömd för sexuellt ofredande på ett konfirmationsläger! av alla ställen. Det hindrar inte att hormonnivåerna skjuter i höjden IGEN för denna åldersbluffande man. De öser sina kärleksbetygelser över honom helt offentligt på facebook! Ja en har till och med gjort en kudde med hans ansikte på

Sådär! Då var sammanfattningen av 2017 slut. Puuuhhhhh! Har hänt mycket under året, minst sagt!

Så nu tar vi nya tag, om sisådär 11 månader eller nåt så har man nog t o m vant sig att skriva 2018!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

39 kommentarer

 1. utlandssvensk

   /  01/06/2018

  ”Metoo gick fram som en lie bland extremister ute på vänsterkanten, den ena efter den andra kapades.”

  Ja, jag ska villigt erkänna att skadeglädjen absolut flödade!

  Men jag har även en förhoppning om att Metoo ska visa sig vara en vändpunkt i vanvettet när vi blickar tillbaka om något eller några år. För även om det är rent barnsligt kul när sådana utpräglade avskum som Alex Bengtsson åker dit, finns det något mycket större och viktigare i Metoo. Enligt min uppfattning visar den kampanjen mycket tydligt att:

  1. Männen kan inte lita på kvinnorna, det bara går inte. Nu kan nästan vilken småsak som helst resultera i direkt katastrofala följder. En enda blick eller ett enda misslyckat skämt kan lätt leda raka vägen till avsked, utan möjlighet att få ett vettigt jobb igen.

  2. Kvinnorna verkar inte veta vad de vill. Först strider de i en generation för att få klä sig som de vill, inklusive maximalt utmanande, kräver att få komma in på alla manliga arbetsplatser och att bli behandlade ”lika”. Nu när de har lyckats, tvärvänder de och kräver att behandlas som viktorianska adelsdamer.

  3. Kvinnorna använder VÄLDIGT olika måttstockar när de bedömer svenska- respektive MENAmän. De svenske ska tuktas om de så mycket som säger ”hej” men de nyanländas rent barbariska härjningar ska ursäktas och relativiseras.

  Allt detta bör få de svenska männen att stanna upp och tänka efter. De kan helt enkelt inte vinna i det här systemet och risken för att förlora är hög. Även om det är smärtsamt, tror jag att de kommer att tvingas att börja fundera över själva grunderna för hur vårt samhälle är organiserat. Om de gör detta, finns det hopp! De svenska männen kan fortfarande fixa det här ganska enkelt, OM vi kan komma ur vår handlingsförlamning. Fast det kräver plågsamma omprövningar av heliga sanningar. Alternativet är undergång under extremt förnedrande former.

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  01/06/2018

   har redan börjat ställa krav på kvinnor i min omgivning
   dom får samma måttstock som min manliga kompisar
   kan dom inte bidra eller bära sina egna kostnader vikter så går dom bort
   funkar inte logiken så försvinner dom
   blivit ett mycket bättre liv för mig

   Svara
 2. Cain

   /  01/06/2018

  Ang. #metoo. I alla dessa år har jag tyckt att aktivistkvinnorna på vänsterkanten har missrepresenterat män (ALLA män) som svin och potentiella våldtäktsmän. Att de överdrivit kraftigt.

  Efter #metoo börjar jag undra om det helt enkelt inte är så att de män de umgås och omger sig med faktiskt ÄR svin och potentiella våldtäktsmän? Att de faktiskt talar sanning ur sitt perspektiv? Titta på vilka de är som hängs ut, ideligen självutnämnda feministmän och vänsteraktivister. Män i deras egna bekantskapskretsar.

  Eller ännu värre. Det här är kvinnor som råkat illa ut med avskum till män tidigt i livet. Sökt sig till medsystrar i vänsterpolitiska grupper och sen fått erfara hur de ”allierade” männen i fårakläder är funtade.

  En tragisk teori men den förklarar en del.

  Svara
  • utlandssvensk

    /  01/06/2018

   ”Efter #metoo börjar jag undra om det helt enkelt inte är så att de män de umgås och omger sig med faktiskt ÄR svin och potentiella våldtäktsmän? Att de faktiskt talar sanning ur sitt perspektiv? Titta på vilka de är som hängs ut, ideligen självutnämnda feministmän och vänsteraktivister. Män i deras egna bekantskapskretsar.”

   Intressant teori!

   Men jag ser en mycket enklare förklaring: i princip alla ”kändisar” i Sverige är vänster. Så det finns inga andra att skriva om….I andra länder är det inte alls lika utpräglad vänsterprofil på de uthängda. I t.ex Israel är det väldigt framstående utpräglade högermän som har hamnat i hetluften, inklusive den konservativa presidenten:

   ”The Israeli President Moshe Katsav had less luck. His first accuser, hidden behind letter A. turned out to be a liar, and her claims were dismissed. But as her story unfolded, many women joined in the royal hunt, and eventually Katsav was jailed. Now, the judges in Israel are predominantly women, and men are doomed.”

   https://www.unz.com/ishamir/sexquisition/

   Svara
   • Cain

     /  01/06/2018

    Så du tror att svinigt beteende är *jämlikt* (ryyys) fördelat mellan olika grupper om man bara granskade ordentligt? Det tror inte jag. Gruppvärderingar spelar stor roll.

    Israel känns som ett undantag då i alla rapporter jag läst från västvärlden om #metoo är manliga feminister/vänsteraktivister tydligt överrepresenterade bland utpekade förövare. Långt ifrån bara Sverige, trots att vi är, som du säger, betydligt mer vänster än de flesta västländer.

    Kan såklart finnas andra skäl men jag tror det handlar om mer än tillfällighet vad gäller detta.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/06/2018

     ”Så du tror att svinigt beteende är *jämlikt* (ryyys) fördelat mellan olika grupper om man bara granskade ordentligt?”

     Jag tror inte att det är så många västerländska män som i någon rimlig bemärkelse är ”svin”. Däremot kan man ju tänka sig högre ”anmälningsbenägenhet” hos vänsterkvinnor, alternativt att de har lägre trösklar för vad som utgör ett ”svin (för vita män, givetvis).

     Sen frossar som sagt även jag när vänstermännen åker dit, men det kan vara vem som helst i morgon. Om det nu ska vara accepterat att dra upp saker från 10 år bakåt och kvinnorna fritt kan definiera vad som är ”våldtäkt” eller ”trakasseri”, då går ingen man säker.

     Svara
     • Cain

       /  01/06/2018

      Ok, tack för att du förtydligade. Visst, det behöver inte handla om att männen är vidare politiska alls. Det kan också handla om klassiskt rovdjursbeteende. Gärningsmän söker sig till grupper med en stor mängd svaga måltavlor. Kapten Klänning strategi.

      Snackade faktiskt med min morsa om hon råkat ut för dylikt. En gång i hela sitt liv då hon omedelbart svarade med rejält våld. Den mannen (som var hennes chef) haltade in på sitt kontor vågade aldrig närma sig se henne i ögonen igen.

    • Olof

      /  01/06/2018

     Jag tror inte det handlar om höger-vänster, utan att grupper med starka kollektivistiska drag helt enkelt gör det möjligt att komma undan med upprepade övergrepp över tid. Detta eftersom andra i gruppen, och ofta till och med offret, sopar det under mattan för att gruppen är viktigare än individen.

     Det händer säkert även i icke-kollektivistiska sällskap, men responsen kommer tidigare och tydligare så det går sällan så långt, blir aldrig så endemiskt, och lockar inte till sig fler.

     Svara
     • Senior

       /  01/06/2018

      Men…. den klassiska höger/vänsterskalan är väl individens rättigheter (höger) kontra kollektivet före individen (vänster)…?

     • Olof

       /  01/06/2018

      @Senior Höger-vänster lite för förenklat för att beskriva fenomenet tror jag. Kollektivismen tycks absolut svagare inom högern, eftersom högerideologi innehåller ett försvar av åtminstone de ekonomiska aspekterna av individens rättigheter och äganderätten, vilket naturligtvis gör att det är svårare att förena kollektivism med det.

      Men det finns rörelser som har kollektivistiska aspekter inom ideologin även om de kan ses som höger eller utanför skalan (religiösa grupper, en del nationalistiska grupper, etc) och för det här fenomenet tror jag inte det ens behöver finnas i ideologin, det gäller nog snarare på en gruppdynamisk nivå.

      Jag tror utpräglad individualism på ideologisk nivå skyddar mot det, och att det är därför vänstern tycks mer drabbad av detta, men det är inte en garanti. Människor är trots allt rätt bra på att hyckla och kan leva med rätt mycket kognitiv dissonans.

     • Senior

       /  01/07/2018

      ”Jag tror utpräglad individualism på ideologisk nivå skyddar mot det”

      -Det tror jag också, och detta är definitivt en egenskap man finner till höger i den klassiska skalan.

      Som jag brukar säga, halvt på skämt; vänster är en diagnos!

  • Pether

    /  01/06/2018

   Hej,
   ja. Feministiska män är absolut svin. Det kallas inom psykologin för projicering, de ser sina egna fel hos andra män. När de själva tafsar, trakasserar, våldtar och tycker illa om kvinnor, skyller de detta på alla andra män, och feminismen låter dem göra det. Samtidigt som feministerna älskar dem, de berättar om hur de tafsade på kvinnor, men nu är de feminister. De blir som ett bevis för feminister att alla män är sådana, när i själva verket det är de feministiska männen som är så.

   Svara
   • Senior

     /  01/06/2018

    Ja, det säger sig ju självt, om man håller med feministerna i deras bild av mannen måste man väl vara en sådan man, eller?

    1. Feminister beskriver män som svin
    2. Svin säger igenkännande, precis så är det!
    3. Svin blir feminist.
    4. Svin kan fortsätta vara svin med deras goda minne, bara han ångrar sig och gör avbön ibland.

    Alternativt:
    1. Feminister beskriver män som svin.
    2. Normal man säger ”what the fuck” så är det inte alls.
    3. Normal man tar avstånd från feminism.
    4. Normal man blir för evigt stämplad som svin av feminister.

    Svara
    • utlandssvensk

      /  01/06/2018

     @ Senior,

     Även i detta fall gäller att det handlar betydligt mer om vem du är än vad du gör. Om 10 män gör exakt samma sak mot en given kvinna, är det både möjligt och troligt att hon kommer att ha dramatiskt olika uppfattning om graden av svineri.

     Den spännande alfahannen som fräckt greppar tag i henne på dansgolvet bedöms helt annorlunda än de tråkiga betanörden som gör samma sak. Men vilken man vet exakt i vilken kategori just denna kvinna sätter honom? Och sen kan kvinnan självklart, av 100 olika anledningar, helt ändra sig dagen efter eller 10 år senare. Den tidigare romantiska kärleksnatten är då en våldtäkt.

     Svara
     • Senior

       /  01/06/2018

      Förvisso, men nu avser jag feministiska män.

      Vilket inte på något sätt står i kontrast till eller motsäger det du skriver om kvinnor.

 3. Killmiddag?
  Fattar, som vanligt, inte vad som försiggår i sverige.
  Måste ha haft ett ganska så tryggt liv. Brukar på fullt allvar säga att jag alltid har haft en hustru.
  Min fars, någon annans och min egen hustru. Ganska bra lösning anser jag med en blick i backspegeln…

  Svara
 4. Pelle2

   /  01/06/2018

  OT:
  Jenny Strömstedt går ut till försvar för de kvinnor som åker till Gambia och hämtar hem en yngre man att vara tillsammans med.Hon menar att dom gör det därför att kvinnor inte kan skaffa sig yngre män med hjälp av status och pengar som män kan.
  I ärlighetens namn tar hon upp att en del kvinnor åker till Gambia för att få ligga men då gör hon naturligtvis jämförelsen med män som åker till Thailand för att ligga med yngre kvinnor.

  Själv har jag haft och har arbetskamrater som har tagit hem Thailändska kvinnor som dom har gift sig med och skaffat barn med. Det gör man ju knappast om man bara är ute efter sex.
  Kan dock inte föreställa mig att Strömstedt eller någon annan medifeminist skulle skriva en positiv artikel om de männen..
  https://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/gambiakvinnorna-utmanar-karleksmatematiken

  Svara
  • utlandssvensk

    /  01/06/2018

   ”Kan dock inte föreställa mig att Strömstedt eller någon annan medifeminist skulle skriva en positiv artikel om de männen..”

   Det är nog minst lika säkert som döden och skatten……

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/06/2018

    För många år sedan så visste jag inte vem hon var, kollar inte på TV4, sedan såg jag klippet nedan. Visst, killen är rätt vilsen, men det är inte det som stannar kvar utan att Jenny Strömstedt är en värdelös programledare och dryg jävla översittare, och inte nog med det, en manshatande söderfeminist av rang.

    ”Killar mördar och våldtar, då ska också kvinnor få göra det, det vore faktiskt lite befriande att kvinnor också kan våldta och mörda.” Har hon givetvis inte sagt, men jag vet att det är så hon tänker innerst inne, något hon inte kan inte dölja.

    Svara
 5. Internationellt sett var nog ”lastbilsattacken” 7 april det största som hände i Sverige 2017.

  Håll i er så ni inte trillar av stolen…

  http://www.carlg.org/engstockholmopen.html

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/06/2018

   He he, det råkar alltid vara en antiterrorövning dagen innan, detta ska alltså vara skäl att misstänka att det var en påhittad attack. Dessa konspirationskonstruktörer bortser dock ofta att SÄPO, Nationella insatsstyrkan, MUST etc, i princip tränar antiterror fem dagar i veckan. Men men, vem är jag att ifrågasätta.

   ”I have not seen one single tear in any photo or video about the ”truck attack”. The perpetrator who has acknowledged the crime, they have probably paid him and he is probably microchipped with nano implants. They can control his thoughts and behaviors.
   It is called mindcontrol.”

   🧐

   Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  01/06/2018

    myndigheterna handlade såå veligt som bara dom som blir utsatta för någon riktig överaskning

    Svara
  • x

    /  01/06/2018

   Inte så bra stänga mentalsjukhusen då många är i stort behov av vård och/eller förvaring.
   Stackars människor som tvingas gå omkring med sina paranoida föreställningar utan att få hjälp och lindring.

   Svara
 6. elina

   /  01/06/2018

  År 2017 slog rekord i galenskap, trams, pengaslöseri och falska nyheter eller i alla fall väldigt PK bestämda. Kan 2018 slå det? Svårt men helt möjligt, vi har ju val också, möjlighet att välja vilka representerar oss och slösar våra skattepengar.
  Att orka skriva om det är värt stora journalistpriset men det kommer du aldrig att få MiT. Du avslöjar för mycket.
  Personligen var året 2017 ett riktigt skitår. Det får gärna gå till historiens soptipp.

  Svara
 7. 6 jan 1612 utsågs Axel Oxenstierna av Gustav II Adolf till rikskansler i Sverige. Denna post innehade han i 42 år.
  [ nu fokuserade jag på datumet istf året, ursäkta…]

  Svara
 8. BEVARE OSS från SKOLVERKET!

  Vill du att dina barn eller barnbarn ska bli sådan?

  Svara
  • G

    /  01/06/2018

   Visste inte mycket om denna kloka (M) kvinna sedan tidigare, men nu läst flera av hennes blogginlägg, och även googlat, för jag kände redan efter att ha läst några blogginlägg att hon enligt vissa kan uppfattas som alldeles för öppen, frispråkig och politiskt inkorrekt av sig, i.e diverse åsiktsfascister på olika kanter ryker ut, och mycket riktigt, media har ”uppmärksammat” och både kollegor och oppositionspolitiker har kritiserat. Det är ganska tydligt att M vänt kappan, ja iaf till viss del, Emelie har nog inte vänt något öht, men denne Baker från Botkyrka som nedan kritisera henne 2012, har faktiskt även han fått kritik häromåret, iaf på sociala medier av allianskollegor. Vill ni läsa får ni klicka på länkarna, postar rubriken men orkar inte posta en massa citat från artiklarna….

   ”Emilie Pilthammar (M) får kraftig kritik för sin blogg om #metoo-kampanjen
   M-profilen om #metoo: ”Lättkränkta kvinnor”

   Hon skriver bland annat att kampanjen mest är ”ett spel för galleriet där lättkränkta tjejer/kvinnor främst från vänsterskalan ska göra sig till ett offer. Livet är jobbigt för dem”.”
   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/m-profilen-om-metoo-lattkrankta-kvinnor

   ”Partiet knäpptysta om moderatens blogginlägg om böneutrop och romer. Kommunalrådet: ”Jag tycker inte att de tillräckligt tydligt tagit avstånd”.”
   https://archive.is/Tn9Hr

   ”Vild diskussion om moderatpolitikers åsikter”
   http://www.sydostran.se/blekinge/vild-diskussion-om-moderatpolitikers-asikter/

   Läste ganska många inlägg på bloggen, tar med några….

   ”Vägen vi bör gå..”
   http://emiliepilthammar.blogspot.se/2017/11/vagen-vi-bor-ga.html
   Om Danmark som drar in medborgarskap. Vill att Sverige följer och mer därtill. Bra.

   ”Ett dåligt skämt.”
   http://emiliepilthammar.blogspot.se/2017/10/ett-daligt-skamt.html
   Om BRÅ-statistik och ökningen av sexualbrott, alla går runt den heta gröten men låtsas inget se. Dansa ringdansen runt flickor har alltid varit en svensk tradition.

   ”Stökigt vid deportation..”
   http://emiliepilthammar.blogspot.se/2017/10/stokigt-vid-deportation.html
   Om utvisningar till Afghanistan, ords betydelse, kostnader, alla som vill kan inte komma hit osv.

   Och sist men inte minst, dagens blogginlägg…

   ”Det sunda förnuftet segrade!”
   http://emiliepilthammar.blogspot.se/2018/01/det-sunda-fornuftet-segrade.html
   Om islamistaktivisten som kände sig kränkt och diskriminerad av SAS när hon nekades jobb.

   Svara
   • G

     /  01/06/2018

    Okej, den här också….

    ”Helt rätt!

    Så kallat ensamkommande som har fått sin ålder uppskriven kommer i Mariestad nu att polisanmälas för bidragsbrott. Tack för det!

    Jag älskar mitt land men oh så vekt det är i många lägen.
    Vi är paragrafryttarnas favoritställe och vi säger ständigt att alla människor ska behandlas lika och det är precis vad som händer i Mariestad nu.
    ..[..]..
    Sannolikt kommer ingenting ske med dessa anmälningar då det sitter ett gäng lika mesiga människor som på många andra ställen. Inget annat parti i Mariestad ställer sig bakom detta för de tycker inte att man ska göra så. Som jag ser det är det principen som är viktig.
    Det är viktigt att vi sprider denna nyhet ut i världen.
    Välkomna till Sverige för att arbeta eller studera men följer du inte våra regler och lagar så kommer du dömas för det. Blir straffet tillräckligt högt kan man även utvisas med det som grund.

    Inte nog med att de som har ljugit om sin ålder kostat samhället enorma summor så har de tagit platsen från någon som behöver den. Någon som verkligen är ett barn och det är enligt mig förfärligt.”
    http://emiliepilthammar.blogspot.se/2017/12/helt-ratt.html

    Svara
 9. G

   /  01/06/2018

  ”Par gripet – planerade att gifta bort sonen utomlands

  Ett man och en kvinna i Västerås har gripits misstänkta för stämpling till äktenskapstvång. De planerade att föra sin son utomlands för att gifta bort honom.

  Det gifta paret greps runt 23-tiden igår kväll och anhölls under natten, enligt polisen.

  Enligt förundersökningsledare Jessica Wenna fanns konkreta planer på att föra bort den 16-årige sonen utomlands och sedan tvinga honom att gifta sig.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6855751

  Svara
 10. G

   /  01/06/2018

  ”Macron vill lagstifta mot ”fake news” – Möter svensk kritik

  Falska nyheter ska bekämpas av Franska staten i framtiden. Det meddelar den landets president Macron. Men utspelet möter hård kritik i Sverige. ”Staten ska ge fan i att begränsa yttrandefriheten”, skriver Sven Otto Littorin på Facebook.
  ..[..]..
  ”Vem ska avgöra vad som är falska nyheter? Hm. Vi kanske får införa ett ministerium för statssäkerhet för att avgöra, bistådd med ett parlamentariskt etik- och värdegrundsråd! Jättebra idé eller hur? (Obs ironi!)”, skriver Littorin.

  Vidare menar Littorin att det är en yttrandefrihetsfråga och att staten ska hålla sig borta från att reglera vad som får skrivas och rapporteras.

  ”Jag är lika mycket emot fake news som alla andra men att ha en statlig politik mot sådant staten uppfattar som falskt är över gränsen. Stärk istället lagstiftningen kring ansvar och förtal, stärk ansvarig utgivarkraven och utbilda mer i kritiskt tänkande. Men staten ska ge fan i att begränsa yttrandefriheten”.

  Även den liberale debattören Sakine Madon sågar förslaget. I en ledartext i VLT pekar hon bland annat på att svenska regeringen tidigare publicerat en lista på ”myter” som i själva verket inte var myter. En sådan ”myt” var att invandringens kostnader uppgår till tiotals miljarder.

  ”Faktafel bemöts i fritt meningsutbyte, inte genom att makthavare tar sig rätten att styra information”, argumenterar Madon.
  https://nyheteridag.se/macron-vill-lagstifta-mot-fake-news-moter-svensk-kritik/
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-jakten-pa-falska-nyheter-riskerar-leda-till-natcensur

  Svara
  • G

    /  01/06/2018

   Mycket bra ledare av Sakine! Undrar verkligen vad de s.k politikerna tänker med? Arslet.

   Svara
  • Senior

    /  01/06/2018

   Europeiska (Sovjet)unionen börjar utkristalliseras…..

   Svara
 11. MiT

   /  01/07/2018

  Klicka även på tidsstämpeln och läs alla svaren…

  Svara
 12. MiT

   /  01/07/2018

  Klicka på tidsstämpeln, bästa tråden!

  Svara
 13. MiT

   /  01/07/2018

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: