Hur är det med Polen och EU?

Såg på nyhetsmorgon idag och de diskuterade Polen och allt förskräckligt som ska pågå där vad gäller rättsväsendet osv. Vad är sant, vad är överdrifter och framför allt, vad skiljer Sveriges system med utnämning av domare till HD jämfört med vad Polen infört/vill införa? Är inte Sveriges utnämningar också politiska?

Så vad skiljer t ex Sverige och Polen när det gäller detta som tydligen är som ett rött skynke för EU?

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

147 kommentarer

 1. Kretin

   /  01/09/2018

  Skillnaden är tydligen till största delen att Sverige har haft detta länge, medan polen nu inför motsvarande system.

  Svara
 2. Dreadlock

   /  01/09/2018

  Polen verkar , jämte ungern, reagerat starkast emot EU-Överstatlighet. Polen röstat fram en konservativ regering som fått stort moment i.o.m fördelningen av flyktingar från mellanöstern. Bollen har rullat vidare och man har rensat kultursektorn (Media också) bl.a. från s.k. globalister och kulturmarxister.
  Polen är katolik och i grunden är många betydligt mer konservativa än vad den svenska journalistkåren egentligen förstår, eller förmår att förstå.
  Rapporter av svenska journalister från Polen är parodier på inkrökt hemmablind pro EU maktspråk. Men det begriper de inte.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Det finns ingen skillnad mellan Polen och Sverige när det gäller rapportering i varje fall. Våra journalister har lika dålig koll på eller snarare samma patologiska ointresse för vad det landets folk tycker som de har för vad Sveriges folk tycker. Älskar man inte EU, överstatlighet och massinvandring samt tycker man inte att muslimsk konservatism är den enda legitima konservatismen så är man fascist, Sverigedemokrat, nazist, köttätare och mansgris samt släkt med Donald Trump och därmed skyldig till all världens orättvisor, miljöförstöring och alla krig och inte minst till den negativa Sverigebilden™/Polenbilden™.

   Svara
 3. En liten antydan…

  Svara
 4. Ivar L

   /  01/09/2018

  Den dagen Polen eller Ungerns sittande regering eller president gör något i stil med Putin och Erdogan och faktiskt avvecklar det demokratiska inflytandet över parlament och regeringsbildning så kan det bli aktuellt att lyssna lite mer noggrant. Till dess är detta nära släkt med Trumpfixeringen och islamofilin.

  Svara
  • Bo Adolfsson

    /  01/09/2018

   Vad skiljer Macrons regeringsbildning och styre från Erdogans och Putins eller för den delen Orbans eller Kascynskis?
   De har till skillnad från Löfven en egen majoritet i parlamentet som ger dess regeringar legitimitet. De har också fått denna majoritet på klara program som de sedan genomför.
   Det är detta som kallas för demokrati. I Sverige har vi DÖ, d vs en överenskommelse mellan partierna vad de tycker är demokrati.

   Svara
 5. Nord billig tnötkött

   /  01/09/2018

  Börjar mer likna Nordkorea:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/WLqReG/nya-lagforslaget-ar-sensationellt–men-tystnaden-ar-total
  ”I september presenterades en statlig utredning (SOU 2017:70) som föreslog upp till åtta års fängelse för journalister som gör olämpliga avslöjanden om exempelvis krigsförbrytelser eller brottslighet inom den svenska försvarsmakten.”

  Svara
 6. Pether

   /  01/09/2018

  Jag hade en bra artikel om hur det fungerade och ska fungera i polen, men har sprungit bet på att hitta den. I stort handlar det om att polens domare är en rest från sovjet och kommunisttiden, domarna sitter på livstid och väljer själva sina efterföljare, oftast någon i familjen. De är som förstått oerhört korrupta och påvekar utredningar och beslagtar privat egendom för eget bruk.
  Detta är självklart något som en demokrati inte kan tillåta, alltså har man valt att slänga detta system på hyllan, och istället inrätta ett rättssäkert system där regering och parlament väljer domarna. I sverige är det endast riksdagen har jag för mig? Så t.o.m. mer demokratiskt i polen.
  Orsaken till eu’s och andras attacker mot polen är just att domarna är politiskt ditsatta på livsstid, och de har den rätta ideologin, de följer vänstern.

  Svara
 7. MiT

   /  01/09/2018

  Svara
 8. MiT

   /  01/09/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Jodå, om Lööf får fria tyglar med Sverige blir nog resultatet konstruktivt för oss alla.

   Svara
 9. Mjölner

   /  01/09/2018

  Fråga lille Pjotr på DN, av polskt ursprung och zionist, han vet säkert skillnaden. Polen, Österrike, Tjeckien, Ungern m. fl. stater trampar ständigt EU på dess ömma tår. Ungerns ledare Viktor Orbàns uppkäftighet mot fylltratten Junker är en frisk fläkt i de unkna EU:korridorerna. Vi får hoppas de protesterande staterna håller ut och börjar välta EU kolossen överbord. Samtidigt måste de östeuropeiska staterna se till att bli av med Nato. Turkiet kan bli vägvisare om Erdogan kan bestämma sig för åt vilket håll han skall se, österut eller västerut. Hur det går till här i Sverige vet vi så väl, partibok borgar för evig försörjning med skattepengar. Någon kompetens eller intelligens behövs inte, endast röd partibok.

  Svara
  • x

    /  01/09/2018

   ”Samtidigt måste de östeuropeiska staterna se till att bli av med Nato”.
   Varför det?
   Så att de åter kan bli ”medlemmar” i Sovjet?

   Det är nog det sista de vill bli, NATO är garantin för att det aldrig kommer att ske.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/09/2018

    Ja, om man inte begriper komplexiteten i situationen för de forna Östeuropaländerna så levererar man sån’t där sionistfoliehatttrams som Mjölner ovan. Fokuset ligger på helt fel saker vilket naturligtvis gynnar framväxten av de problem som Mjölner tror han motverkar.

    Det finns inte heller denna gång någon enskild enkel ondska att peka finger mot. Alla frågor och överväganden, alla politiker, affärsmän, medieredaktörer och andra inflytelserika måste bedömas på basis av vad de gör eller säger, varje gång, varje beslut eller uttalande inte efter dunkla samband i stamträd.

    Svara
    • Mjölner

      /  01/10/2018

     @ Ivar L, Du och X tycks inneha de ”verkliga kunskaperna” om Nato och öststatskomplexet, snacka om foliehattar. Det finns ett uttryck att kunskap inte är tungt att bära på, läs på om Nato och USA:s försök att infiltrera österut. De forna Warszhawapaktländerna vill inte efter kommunismen få en ny totalitär regim som heter islam eller NWO. Läs också om CEEC 16+1 (som funnits sedan 2014) Ungern är det ledande landet i denna organisation. Foliehattar ha ha.

     Svara
  • Dreadlock

    /  01/09/2018

   Det räcker att kolla på entertainern Farage.
   Han var den förste av avtäcka EU:s egentliga politik med fiaskot att utvidga Eu området österut. Vi räknar 9000 döda till dags dato i Rysslands försök att ockupera Ukraina. Allt en indirekt orsak för EU:s försök att dra in en villig regering i Ukraina in i det stora lyckliga ”Fredsbevarande” EU projektet ( d.v.s. få tillgång för västföretag att kamma hem kontrakt för att modernisera Ukraina, mot exploatering av naturresurser)

   Svara
   • Ivar L

     /  01/09/2018

    Jag är EU-motståndare och tycker Sverige skall gå ur men EU:s grund; Kol och stålunionen, är inte ett ”fredsprojekt” utan var en god ide, ett riktigt fredsprojekt utan citationstecken. Det har bevisligen hållit Europa i stort sett krigsfritt sedan 1945. Exjugoslavien är det enda som misslyckats och berörde inte dåvarande EU-medelemmar. Det stora problemet med EU som växer för var dag är centralismen och expansionismen. Precis den typ av ambitioner som i slutändan brukar leda till nya krig. Bäst före datum är passerat både för EU och FN om de inte snarast styr upp sin verksamhet och ökar det demokratiska inflytandet. Men att det en gång fanns en sann vilja till att arbeta för fred tvivlar jag inte på.

    Svara
    • Dreadlock

      /  01/10/2018

     Blev tvungen att göra lite hemläxor angående kol-och stålunionen, och det står intressanta saker i Wikipedia. Bl.a. att unionen hade en utmätt livstid på 50 år, d.v.s. år 2002 upplöstes den, och samma år fick vi Europeiska kommissionen, Europaparlamentet, Europeiska unionens råd respektive Europeiska unionens domstol. Den första kommissionen, kommer jag ihåg, blev så kritiserade för sin nepotism och korruption att de fick avgå hela bunten strax därefter.
     Och sedan gick det bara utför… minns att många blev entusiastiska för EU för att man kunde dra in 140 liter öl och sprit taxfree . Yippie. Populism dont lie.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/10/2018

      Stämmer rätt bra med min bild av när EG/EU började kännas odemokratiskt och problematiskt på allvar. Vid EU-folkomröstningen uppfyllde jag nog i princip alla kriterier för att bli ja-röstare, högutbildad, i arbete, medelklass o.s.v. men jag kände att det var något med den demokratiska modellen som inte kändes bra så jag röstade ändå nej, något som jag är stolt över idag. Jag gick inte på det där populistsnacket om billig sprit och annat trams.

      Jag har alltid varit för en nordisk union däremot. De nordiska länderna tillsammans skulle kunna bli en oerhört stark och bra konstruktion, men det skulle kräva att mallgrodorna i vårt land som pekat fulfinger på våra grannar i alla år försvann och det lär ju inte hända…

     • Senior

       /  01/10/2018

      @Ivar
      Dito!

      Detta ser nästan ut som något jag själv kunde ha skrivit.

 10. x

   /  01/09/2018

  Morgan: jag har en plan, jag vill se amnesti mot handgranater.
  – Lysande Morgan!
  https://www.svd.se/ministern-vill-se-amnesti-mot-handgranater

  De socialdemokratiska statsråden går från klarhet till klarhet.

  Svara
  • Dreadlock

    /  01/09/2018

   Bombsäker plan.

   Har klurat på det där att lämna in en handgranat, hur gör man lämpligast det ?
   Med tanke på den som håller i den ?
   Möte på ett avspärrat område i någon av stadens grustäkter med polisens prickskyttar redo att knäppa idioter som vandrar lite för långt utanför säkerhetszonen ? Lägga handgranaten i ett vattenfyllt fat ? Kasta ner den i en grävd grop ?
   Några idéer hur det praktiskt borde gå till ?

   Svara
   • x

     /  01/10/2018

    @Dreadlock
    Så långt har nog inte Morganowitz tänkt.
    Han tror nog att man kan gå in på närmaste polisstation och lämna in ett gäng granater.
    Ska det vara nån vits med amnesti så ska man kunna lämna in dem anonymt i något slags behållare.
    Hur ofta ska den behållaren tömmas?
    Vem vågar tömma den då granaterna kan vara osäkrade då de placerades i behållaren?
    Undra hur många poliser som är intresserade av att ha en sådan behållare på sin station?
    Hehe, jag säger som Göran Persson ”Hennes styrka är inte tänkandet”…

    Svara
   • Senior

     /  01/10/2018

    Jag tror buset redan löst detta dilemma.
    De gör som vanligt när de levererar handgranater, även mot polisstationer, dvs. bort med sprinten och kasta in den bara.

    Svara
 11. G

   /  01/09/2018

  ”Försökte våldta kvinna på åker – sen slog han ned hennes väninna

  Kvinnorna följde med två invandrare till ett hus ute på landet för att ha efterfest. Där utsattes båda för brutal misshandel – och den ena kvinnan lyckades precis undgå att bli våldtagen under förnedrande former på en åker. Våldtäktsmannen, som tidigare bland annat är dömd för att ha bitit av örat av en annan man, slipper även denna gång utvisning hem till arabvärlden.

  De brutala övergreppen tyder på ”ett anmärkningsvärt kvinnoförakt” hos irakiern, enligt tingsrätten. Han är tidigare dömd för att ha bitit öronet av ett annat offer – men får även denna gång stanna i Sverige.

  Under natten den 14 september 2017 begav sig två invandrare tillsammans med två kvinnor i 25-årsåldern till en gård i Karlsborg, som ligger mellan Eskilstuna och Strängnäs, för efterfest.

  När en av kvinnorna tog en promenad tillsammans med den 26-årige irakiern ute på en åker började han plötsligt kräva att få ha sex med henne.

  När hon tackade nej överföll han henne och försökte dra av hennes kläder. Under tumultet slog han henne också i ansiktet.

  Kvinnan avbröt våldtäktsförsöket med hjälp en kniv hon bar. Hon hann rispa araben i halsen innan han avväpnade henne och använde kniven till att hota kvinnan och tvinga henne att klä av sig.

  Hon lyckades dock göra sig fri och sprang naken till en granne som larmade polisen.

  Innan polisen hann till platsen gick araben in i huset igen och gav sig på den andra kvinnan. Där slog och sparkade han henne flera gånger, bland annat i huvudet, skriver Sveriges Television. Hon tvingades också att ta av sig kläderna.(forts)”
  http://www.friatider.se/f-rs-kte-v-ldta-kvinna-p-ker-sen-slog-han-ned-hennes-v-ninna
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/forsokte-valdta-och-tvingade-kvinnor-att-kla-av-sig-doms-till-fangelse

  Svara
  • UTVISAS EJ!!!!!!!!!!!!

   Svara
   • G

     /  01/09/2018

    Nej, den ##### åklagaren yrkade inte ens på att han skulle utvisas.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/09/2018

     Nej, han är inte färdig än. Några till behöver våldtas, misshandlas och mördas först. Sedan kan vi utvisa honom fast då har han redan gått under jorden…

     Svara
  • Olof

    /  01/10/2018

   A. Inte för att man skall beskylla offren, men ärligt talat, hur jävla dum i huvudet får man vara? Det skulle aldrig falla mig in att åka iväg ut på landet med någon jag inte känt rätt länge, risken att bli rånad, mördad, våldtagen är kanske inte jättehög, men den finns där, alltid, så vad fan är uppsidan för att göra det värt det?

   B. Det här tycks vara resultatet av medias of feministernas vilja att driva tesen ‘lär inte kvinnor att ta något ansvar överhuvudtaget för sitt eget liv, lura i dem att världen är my little pony och att de 1-2% en av befolkningen som är genetiskt betingade psykopater inte finns’.

   Svara
   • Jans

     /  01/10/2018

    Historien ”skulle följa med på efterfest” är oerhört vanlig i de här fallen.

    Naturligtvis skall man inte skuldbelägga offret, den diskussionen är totalt ointressant och dessutom missledande. Det handlar snarare om att riskmedvetande verkar saknas och här har msn-massmediernas sätt att rapportera en oerhört stor effekt. Den som enbart läser Aftonbladet och andra pixlande medier inser helt enkelt inte den fulla vidden av vad som pågår i landet. En del av de som drabbats kanske dessutom tror att de är skyldiga att visa sin goda vilja extra mycket mot invandrare eftersom de har fått så mycket postkolonial propaganda nedtryckt i halsen att de tror att de har en skuld att betala av. Så även om de kanske känner att situationen är osäker har de ett behov av att övervinna sin rädsla för att inte inför sig själva känna sig som rasister. Om dessutom efterfesten skulle vara bra och trevlig har de en fin berättelse att stolt återge för sina väninnor efteråt.

    Naturligtvis skall inte alla svenska kvinnor springa och gömma sig så fort de ser MENA-invandrare men en insikt om att det kan föreligga en ökad risk behöver inpräntas, inte konstigare än att du inte kan lämna cykeln olåst vid tunnelbanestationen i förorten. (I en del kan man iofs inte lämna cykeln heller, den måste med…)

    Svara
 12. G

   /  01/09/2018

  En väldigt postmodern antirasist hade Aktuellt bjudit in för att förklara turerna kring HM:s tillbakadragande av tröjan.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Snacka om att hela vänstern, H&M och massmedierna gör alla svarta en björntjänst idag. Genom att klassificera ett skämtsamt citat om apor på en tröja som förtryck av svarta befäster de ju idén att svarta faktiskt är att jämföra med apor.

   Apor spelar ju en central roll i mängder med sammanhang som inte har ett dugg med svarta att göra. De finns dessutom inte bara i Afrika. Gissningsvis blir svarta lite oftare kallade apor än andra men i princip alla kan bli kallade apor. Ibland är det inte ens negativt utan just lite coolt såsom tröjan sade. Jag vet två i min skola på 80-talet som kallades ”Apan” och ingen var svart, inte ens mörkhyad.

   Den här typen av s.k. ”antirasism” är verkligen ren rasism förklädd till godhet av sekundärkränkta vänstertomtar. De vill helt enkelt bevara rasismen av dunkla skäl.

   Svara
   • x

     /  01/10/2018

    @Ivar L
    Ja, man kan ju undra varför de tar åt sig för ingen är ju tvungen köpa och klä sig i tröjan.

    Svara
    • Nightrunner

      /  01/10/2018

     Håller inte med er till 100% i detta fallet. Samtidigt som det är ett tecken då antirasismen övergår i rasism så kan man inte frångå fallet att svarta ofta kallas apor av de riktiga rasisterna. Därför tycker jag att det var synnerligen klantigt av H&M denna gång. Rassarna får vatten på sin kvarn och tyvärr är det nog så att en svart pojke i denna tröja lätt kan trigga igång deras häcklande.

     Svara
     • Jans

       /  01/10/2018

      Den typen av ställningstagande kan vi överlåta till konsumenten. Det finns så många sätt att tolka texten så det är helt omöjligt att säga hur den tas emot i olika sammanhang. Det enda klantiga jag kan se är att modellen på bilden är svart, inte för att inte svarta kan bära den utan för att H&M borde veta hur extremt infekterat alltihop är. Men genom att dra tillbaka annonsen när den nu trots allt var ett faktum har de befäst precis den fördom som de menar sig motverka. Vilka praktåsnor.

     • x

       /  01/10/2018

      @Nightrunner
      Hur tolkar du ordet ”COOLEST” på tröjan?
      Att det är j*vligt kallt i djungeln och att det är därför som grabben behöver en tröja?
      Inte det?
      Varför inte tolka allt bokstavligt så som ni ”antirasister” brukar göra?
      Ni är som småbarn i trotsåldern.

   • Melmac

     /  01/10/2018

    Precis vad jag tänkte när jag hörde det på radio. De som gapar nu är de som gjort kopplingen och är de största rasisterna.

    Skulle inte förvåna mig om det kommer fram att bild materialet och hemsidan är uppladdad och snickrad av nån helt annan än H&M själva, nån utomstående vill göra livet surt för dem.
    Problemet är att H&M inte kan säga det för då kommer de få höra att de skyller ifrån dig.

    Foliehatt på!

    Svara
    • Jans

      /  01/10/2018

     Ett antal poplåtar jag gillar med aptema i texten ploppade upp i huvudet på mig apropå detta och det som slår mig är att jag inte i något fall tidigare associerat dessa texter till svarta människor. Apan för mig är snarare en cool typ, en lite lurig typ, en påhittig typ, en normbrytare och i vissa sammanhang en hotad djurart. Men postmodernisterna de ser kanske för sitt inre enbart svarta slavar, svarta i bur och svältandebarnbilder…. Rätt intressant. Säger en del om deras rasfixering.

     Svara
  • G

    /  01/10/2018

   Ja men titta, här är hon på bild också, nyss hemkommen från frisören…

   Svara
   • x

     /  01/10/2018

    Sedan kan man ju undra varför så många fruntimmer frivilligt skaffar sig ”apläppar” och det är så rasistiskt.
    Kanske dags att förbjuda ”apläppar” för att inte göra ”antirasisterna” upprörda?

    Svara
    • Nightrunner

      /  01/10/2018

     Svarar på ditt tidigare svar på min kommentar;
     ”Ni antirasister…”?
     Menar du mig eller?

     Tycker H&M:s val av tröjbärare är lika lämplig som en bild på ett barn med downs syndrom i en tröja med talet 47 tryckt stort på bröstet.

     Svara
 13. G

   /  01/09/2018

  Åh gud, det finns bra/säkrare och mindre bra/osäkra(re) metoder, det är DET som det handlar om, Anders! Inte om åldersbedömningar ska göras öht eller inte alls, alla utom aktivister är överens att det behövs…

  Sen kan man ju undra om du själv är insatt och seriös eller inte…

  Svara
  • G

    /  01/09/2018

   Svara
  • G

    /  01/09/2018

   ”..[..]..
   Migrationsverket upphör kring 2010 att göra medicinska åldersbedömningar när åldern i asylbeslut är tveksam, efter att barnläkarföreningen och advokatförbundet ansett de etablerade metoderna, som används i hela världen, som alltför osäkra och därför bojkottat dem. Sverige (Migrationsverket) godtar sedan fram t o m 2015 den ålder som den asylsökande uppger, vilket bidrar till att alltfler lockas till Sverige, år 2015 över 35.000 ensamkommande som uppger sig vara barn under 18 år, hela 40 % av alla som kommer till EU (Sverige har 2 % av EUs befolkning).

   Detta har lett till att många tusen vuxna män felaktigt givits asyl som barn, personnummer som barn och placerats på boenden med barn. Merkostnaderna för detta uppgår till många miljarder kronor under ett antal år, eftersom kostnaden för ett barn på HVB-hem har varit över 1 miljon kr per år. Allt detta är djupt allvarliga missgrepp med allvarliga följder på olika sätt; för barn, för hvb-personal, för skolan och för de skenande asylmottagningskostnaderna med mera.

   Regeringen beslutar hösten 2015 att medicinska åldersbestämningar skyndsamt åter måste göras i tveksamma fall. Socialstyrelsen låter Carl-Erik Flodmark utreda frågan. Flodmark är barnläkare och har varit styrelseledamot i barnläkarföreningen som bojkottat medicinska åldersbedömningar, han är också fritidspolitiker för Miljöpartiet. Jag anser att han kan ses som jävig i dessa frågor.

   Flodmark utesluter att återgå till de beprövade metoder (tand- och handledsröntgen) som barnläkarföreningen bojkottade som alltför osäkra. Istället lyfter han fram tandröntgen tillsammans med den oprövade metoden magnetkameraundersökning av knäled, i avsikt att detta ska med råge trygga att säkerhetsmarginalen vid bedömningarna ökar så att man klassas som vuxen över 18 år först vid 19-20 års ålder.(forts)”

   Svara
   • Ivar L

     /  01/09/2018

    Inse vidden av det bedrägeri som pågått sedan 2010 och som sedan när det börjat bubbla lite snurras ytterligare ett varv i torktumlaren för att till varje pris skjuta upp riktiga testers införande.

    Det är verkligen skrämmande hur svenska folket förs bakom ljuset av medier, myndighetsaktivister och politiker.

    Hoppas nu att detta leder till konsekvenser i valet, att folket vaknar för annars är det nog kört faktiskt.

    Svara
 14. G

   /  01/09/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Forodont, jag säger bara: ”follow the money”.
   Undrar hur mycket de dragit in på detta?

   Svara
  • x

    /  01/10/2018

   Hehe, Anders Lindberg kan inte upplysa Hanif Bali om på vilket sätt tolkningen är ohederlig.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Läste nyligen ut den. Jag säger bara: ”Läs den!”.

   Seriös, sansad, mängder med bra referenser, konstruktiv och då håller jag ändå inte med honom om allt (han kostar på sig att debattera och tycka också) som någon lallande fårskalle.

   Svara
 15. G

   /  01/09/2018

  Svara
 16. G

   /  01/09/2018

  ”En migga: ”Väl här så snabbhanterades de och de flesta fick sina beslut inom några dagar.”

  3000 människor hämtas alltså till Sverige som redan är överlastat av asylsökande, varav tiotusentals har väntat på beslut i ett år och en del till och med längre än så. Dessa 3000 får av outgrundlig anledning, som miggan beskriver det: ”VIP-behandling” och de flesta får beslut inom bara några dagar. Hur var detta möjligt? Hur noggrant – eller snarare inte noggrant – bedömdes dears asyl- eller skyddsskäl om det gick så fort? Varför fick de gräddfil- och express-behandling, vad var det som var speciellt med just de här 3000 asylsökande jämfört med alla de tiotusentals som redan fanns här? Alltså varför specialbehandlades de 3000 från Italien och Grekland? de här frågorna önskar jag svar på av Migrationsverkets ledning, för vilken det enligt miggan var så viktigt att de här personerna snabbhanterades.”
  http://meritwager.nu/allmant/en-migga-val-har-sa-snabbhanterades-de-och-de-flesta-fick-sina-beslut-inom-nagra-dagar/

  Jag har redan postat Merits replik till Liberalens debattartikel i DS igår, har ni inte läst repliken, gör gärna det. Länk finns i blogginlägget.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/09/2018

   Bara det att hämta dem i länder som rimligen borde vara första asylland…

   Svara
 17. Gigas

   /  01/09/2018

  Polens ambassadör skrev för en dryg månad sedan om den bild DN ger av Polen.

  http://www.sztokholm.msz.gov.pl/sv/c/MOBILE/nyheter/ambassador_s_letter_to_editor_in_chief_of__dagens_nyheter_

  Svara
 18. G

   /  01/09/2018

  ”Den röda tråden i mediernas förtroendekris stavas invandring och SD”
  http://katerinamagasin.se/den-roda-traden-mediernas-fortroendekris-stavas-invandring-och-sd/

  Svara
 19. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
  • x

    /  01/10/2018

   Nu förstår man bättre varför arrangerade äktenskap där nere är så ”populära”…

   Svara
   • The Perfect Man

     /  01/10/2018

    Kusingifte är också populärt. När man bara har råd att gifta bort äldsta barnet av klanpolitiska skäl så blir det så…

    Svara
   • Motkraft

     /  01/10/2018

    Har tänkt samma tanke, speciellt när SVT gjorde reportage om imamers stöd för kvinnoförtryck och de svepte kameran över bönerummet i en moské. Vilken kvinna skulle välja någon av de männen om de inte var tvungna? Menar inte utseendet i sig (utom då de som anstränger sig att se ut som fanatiskt religiösa), utan uppsynen. Mörkermän som vill leva kvar i 600-talet.

    Troligen handlar motståndet mot sekularisering bland många muslimer om de fördelar som inte vill mista. Tilldelas en fru, behöver inte attrahera en fru vare sig till utseende, värderingar eller sättet. När sedan fått henne tilldelad sig så behöver han inte bry sig om vad hon tycker eller vad kommande barn tycker, han bestämmer i familjen. Inom vissa grupperingar så är dessutom kvinnan könsstympad så han behöver inte heller bry sig om att prestera sexuellt, hon är en knulldocka som ska tillfredsställa honom.

    Bekvämt för en liten liten man som vill känna sig stor.

    Svara
    • Jans

      /  01/10/2018

     Är ni inte lite väl inskränkta och smårasistiska här? Allt ligger i betraktarens öga. Det är inte särskilt svårt att leta upp fula europeiska killar med snygga fruar heller, eller för den delen fula tjejer med snygga killar. Allt enligt min egen måttstock naturligtvis.

     Svara
     • Motkraft

       /  01/10/2018

      Därför jag skrev att inte utseendet i sig. Jag har vänner som är araber/perser och muslimer. Det finns inget i deras utstrålning, sätt eller värderingar som påminner om ”mörkermän”.

      Jo, även dessa trevliga vänner är inte sekulariserade i samma utsträckning som de flesta kristna i Sverige är. Så de delar vissa av åsikterna som mörkermännen har. De har tagit med sig det från sin hemkultur men motivet är inte för att få makt och fördelar.

  • Skeptisk

    /  01/10/2018

   Killen till vänster måste vara Jackie Arklövs okände bror.

   Svara
 20. Gorby

   /  01/10/2018

  Nu börjar valet närma sig och likaså de så kallade Trollfabrikerna.
  Men om man vill få ta del av exempel på deras ”rysspropaganda” för att kunna bilda sig en egen uppfattning, så blir det desto svårare för det har journalisten inte efterfrågat.
  Ridå.

  Svara
 21. Gorby

   /  01/10/2018

  Svara
  • Gorby

    /  01/10/2018

   Svara
   • Jans

     /  01/10/2018

    Han glömde den dömande maktens ansvar. Töntstraff och sällsynt med utvisningar…

    Svara
 22. Gorby

   /  01/10/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   Hur var det nu? Visst var det genom att vädja till IS som man fick slut på Syrienkriget?

   Det är säkert jobbigt att vara kriminell, precis därför bör vi låsa in dem så länge som möjligt så de slipper hålla på med sin kriminella verksamhet. Typisk win-win för alla inblandade med långa straff. De slipper sitt kriminella liv och vi slipper dem.

   Svara
 23. G

   /  01/10/2018

  Svara
 24. G

   /  01/10/2018

  ”Sexmoralism att påstå att övergreppen är porrens fel

  Det är inte porrens fel att unga killar våldtar. Sådana påstående stammar ur en kroppsfientlig och sexualneurotisk moralism, som i hög grad kommen ur den kristna kyrkans världsfrånvända ideologi, skriver Carl Johan Rehbinder.

  I söndagens GP skriver Sarah Britz om den farliga porren. Hon påstår att sexuella övergrepp har sitt ursprung i att unga gossar har porr i fickan. Måhända lockande som artikelrubrik, men seriös journalistik är det inte. Det är helt enkelt rent nonsens. Britz levererar samma slags trötta moralklichéer som ständigt återkommer i det offentliga samtalet – från dansbaneeländet, jazzen och serietidningar till hårdrock, videovåld och våldsamma dataspel. Företeelser som genom tiderna har ansetts bidra till samhällets och ungdomens förfall. Men de hade fel, allihop. Det finns exempelvis ingenting som styrker att våldsfilmer eller dataspel har ökat våldet i samhället. Vore det så hade vi sett en tydlig statistik på det. Men det har vi alltså inte. (forts)”.
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/sexmoralism-att-påstå-att-övergreppen-är-porrens-fel-1.3477381

  Svara
  • G

    /  01/10/2018

   Jag kunde skrivit *läs hela!*, inte för att jag tror att Sarah fattar eller vill förstå, men det är mycket bra skrivet och förklarat… för den som vill förstå. Och det klart, blir ju inte bättre av att Sarah refererar till krimideologen Rung heller. *suck*.

   Svara
  • G

    /  01/10/2018

   Ah va fan. *suck* igen, hjärnverket har inte kommit igång riktigt ännu, debattartikeln är från 14 juli 2016, men den är iofs inte sämre på något sätt för det. Aja.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/10/2018

    Det var ett flertal anti-porr / censurera internet-artiklar i slutet av 2017 också. En av den signerad Rung, så det är fortfarande helt aktuellt.

    Svara
    • MiT

      /  01/10/2018

     Hon var med på Kunskapskanalen häromdagen, det där som heter ”samtiden” som går där varje dag och som oftast bara är ett par timmar propaganda.

     Svara
     • G

       /  01/10/2018

      Hahaha. Jaja ja, det kunde man ju tänka sig.
      UR Samtiden – där U:et står för Utbildning! 😀

   • Grodan Boll

     /  01/10/2018

    Precis som att ingen vågar nämna Eva Lundgren, men alla refererar fortfarande till hennes verk som absolut sanning, har anti-porren sitt stolpskott i Gail Dines.

    Jag har inte sett en enda svensk papegoja harkla ur sig något som inte i slutändan har visat sig vara hennes åsikter.

    Svara
 25. Ibland är vissa saker dåliga, ibland är de bra. Tydligen.
  Ibland kallas det ”Dumheter24”, ibland ”Nyheter24”.
  https://goo.gl/Z7eRuy, om Marcus Birros snyftare mot det ganska tveksamma men tacksamma offret Alexander Bard förstås vara en nyhet av rang men varför?

  Ett förstås alldeles fruktansvärt drev, som ingen hade en aning om. Som vanligt. Förutom dem som beställde det.

  Och som vanligt säljer ingen ut sig till kapitalet eller vinner på att iklä sig rollen/koftan som offer.

  Och som vanligt känner ingen av de inblandade varandra, klppar varmt om varandras axlar och gynnar därmed inte heller sina egna businesses..

  Nej, det rör sig förstås om en helt vanlig artikel i ”Nyheter 24”, där ingen dunkar någon annans rygg och där ingen utbyter ett visitkort för bonus på någon tjänst eller fördel hos sitt eget företag. Eftersom korruptionen ju är ungefär lika med noll i Sverige.

  Ibland tillämpas här unvis.it-länkar för att undvika oönskade ”klick”, som motparten kunde ha tjänat pengar på. Ibland ”vanliga” länkar, till ”förhatliga” mainstream-media. Ibland ”**”-länkar, med hänvisning till Facebook.

  Vad avgör vilken sorts länkar det blir?
  Berätta gärna, för den som inte känner till reglerna, eller som det ju numer kan kallas: länkningsmaktordningen. Som jag myntade.

  Skriv gärna ett separat inlägg om det och förklara, så att vanligt folk förstår, hur ovanligt folk resonerar.

  Svara
  • G

    /  01/10/2018

   ”Vad avgör vilken sorts länkar det blir?”

   Innehållet. 😛 Är det skit blir det unvis.it, archive.is eller annat, är det bra, sakligt och kvalitet blir det ”normal” länk som belöning till MSM, är det artikel på alt-media blir det alltid normal länk.

   Facebook-länkar postas inom ** eller annat för att förbli en länk som går att kopiera om man så önskar/behöver, annars bäddas FB-inlägget/videon in här i kommentarsfältet och ibland skiter det sig, för mig gör det alltid det, därför uppskattar jag alla som postar kopierbara FB-länkar, som exempelvis MiT gör, då kan jag alltid se vad det handlar om genom att kopiera länken och ta mig vidare till FB. För att visa några exempel, utan kopierbar länk så är allt jag ser i kommentarsfältet när det postas från FB detta…

   Svara
   • Men varför belöna ”förhatliga” MSM överhuvudtaget, om man ser fram emot, och gärna medverkar till, påskyndandet av ”Tidningsdöden”, vilket jag fick för mig att de flesta gör och vill på den här bloggen?

    Det är ju inte precis så att MSM öronmärker pengar från sina länkar till ”bra” eller ”dåliga” nyheter, beroende på hur länk-klickningarna fördelar sig. Hoppas jag.

    Klart är att ”Tidningsdöden” förskjuts i tiden, genom att MSM ibland belönas.

    Den där metoden att använda ”* *” vid Facebook-länkar är ändå relativt ny här, eller hur, vilket väcker funderingar om varifrån den kommer. Du kanske vet mer?

    Rent spontant ser det ut som att man inte vill ge någon belöning till Facebook, i likhet med ”unvis.it”, eller snarare att man inte vill ge (ännu) en in-länk till Facebook, men så är det alltså inte?

    Ditt exempel var intressant! Ingenting syntes efter ”…”. Det var kanske den pedagogiska meningen.

    Svara
   • Att det inte går att länka till Facebook hur som helst kan ju bero på att det forumet i princip kräver medlemskap och inloggning, för att man ska kunna se något därifrån, på ”rätt” sätt, och att man därmed inte kan dela med sig av vilka länkar som helst, för alla att ta del av.

    Svara
  • MiT

    /  01/10/2018

   Vad du i övrigt önskar kan jag inte utläsa men detta
   ”Ibland “**”-länkar, med hänvisning till Facebook”
   är för att få en länk som man kan kopiera eller öppna i ny flik eller liknande för att komma direkt till posten eftersom man bara ser delar av en länkad fb-post.

   Svara
   • Jag skrev nog inget om vad jag önskade, förutom ”Skriv gärna ett separat inlägg om det och förklara, så att vanligt folk förstår, hur ovanligt folk resonerar.”.

    Dock nämnde jag ”Ibland tillämpas här unvis.it-länkar för att undvika oönskade ‘klick'” men det betydde inte att de var oönskade av mig, utan snarare av den som begagnar sig av sådana länkar.

    Tack för förklaringen om ”**”-länkar. ”G” gav en delvis annan förklaring, som bekräftade det första du skrev men formulerade det andra annorlunda och gav ett exempel.

    Min fråga kvarstår: var kommer ”fenomenet” med ”**”-länkar ifrån, då det är relativt nytt här?

    För en utomstående kan deras funktion lätt förväxlas med ”unvis.it”-länkar, som inte tänks ge vare sig ”in-länkar” eller belöning till mottagaren.

    Svara
    • MiT

      /  01/13/2018

     Men förstår du inte? Har man inget tecken framför fb-länken eller bakom (alltså att den står på egen rad utan tecken framför eller bakom) så blir det ungefär som när man klistrar in en youtubelänk. Med den lilla skillnaden att allt inte syns i fb-länken. Och ibland så syns inget allt fast det finns där och då finns en länk som inte blir inbäddad att markera och gå till direkt. Skulle man bara klistra in länken utan tecken på en egen rad så skulle det bara bli en likadan inbäddad som redan fanns. Du kan sätta vilka tecken du vill framför, bara det är ett tecken. Jag har valt att sätta en * framför och en bakom så det blir tydligt att det är en länk. Alla har förstått det utom du. Och jag har gjort så i minst ett år. Om man inte glömt nån gång såklart.

     Svara
     • Vad jag förstår och inte är mindre väsentligt i sammanhanget. Jag kan bara säga så här att självklart förstår jag att man kan sätta vilka tecken som helst framför och bakom länken, istället för ”*”.

      Vad jag däremot har noterat, nämligen att ”stjärn-länkarna” är en relativt ny företeelse (”i minst ett år” skrev du…är du säker? Men varför inte längre, t.ex. tre år?), är desto väsentligare och väcker frågor om vad det beror på.

      Därtill har jag noterat att ”unvis.it”-länkarna har försvunnit helt till förmån för ”normal-länkar”, alternativt ”archive.is”-länkar. Även det väcker frågor.

      ”Alla har förstått det utom du.”
      Hur vet du vad andra har förstått och inte?
      Någon eller några kanske inte förstår men ändå, av olika skäl, inte frågar.

      Kanske en del av ”Tystnadskulturen”?
      Man drar sig för att fråga, därför att man räds svaret, som riskerar att peka ut en själv som mindre förstående.

      Det vore intressant att få en teknisk förklaring till detta:
      ”Har man inget tecken framför fb-länken eller bakom (alltså att den står på egen rad utan tecken framför eller bakom) så blir det ungefär som när man klistrar in en youtubelänk. Med den lilla skillnaden att allt inte syns i fb-länken. Och ibland så syns inget allt fast det finns där och då finns en länk som inte blir inbäddad att markera och gå till direkt. Skulle man bara klistra in länken utan tecken på en egen rad så skulle det bara bli en likadan inbäddad som redan fanns.”
      eftersom det inte verkar helt logiskt att det ska fungera på det viset.

      Såvitt jag vet så saknar Facebook en ”bädda in-funktion”, vilket kan vara en delförklaring.

      Ser en motsättning mellan detta:
      ”Skulle man bara klistra in länken utan tecken på en egen rad så skulle det bara bli en likadan inbäddad som redan fanns.”
      och det tidigare.

     • MiT

       /  01/27/2018

      Jag är ledsen, om det inte ens hjälper att förklara saker så ett barn förstår så kan jag inte hjälpa dig.

  • Jans

    /  01/10/2018

   ”Skriv gärna ett separat inlägg om det och förklara, så att vanligt folk förstår, hur ovanligt folk resonerar.”
   Fast då är det väl du som skall skriva inlägget? Eller tror du att de som skriver här är extremt ovanliga på annat sätt än att de gillar att skriva lite mer än om senaste middagsbilden på Facebook? Det är nog du som är ovanlig i det stora sammanhanget inte minst eftersom du verkar ha problem med att det saknas tydliga regler och att folk som skriver här inte blir avstängda för att de gör exakt likadant sinsemellan. Du läser nog för mycket mainstreammedia för där finns det ju som bekant starka uteslutningsmekanismer mot avvikelser från strikta normer.

   Svara
   • Vilket inlägg borde jag skriva? Det om något, som vanligt folk inte förstår? Javisst skulle jag kunna göra det men det kanske av naturliga skäl blir lite bristfälligt, då vissa viktiga bitar saknas. Dem jag efterlyste.

    Det ovanliga ligger kanske i själva variationen av länktyper, utan någon uttalad förklaring. Förrän möjligen nyligen. Inget ont om middagsbilder på Facebook, som kan se aldrig så aptitliga ut, men det brukar jag sällan skriva om.

    Om jag skulle skriva ett inlägg om en viss sak utesluter inte att någon på ”insidan” gör detsamma.

    Du har nog en poäng i att jag har problem med avsaknad av tydliga regler, eller åtminstone en förklaring av återkommande ”fenomen”.

    Det är väl inte att undra på, i denna permanenta högtid för allt vad normkritik och regelbrott heter! Lite regler och moral har nog ingen dött av de senaste åren i Sverige men kanske av det motsatta.

    Jag premierar däremot inte att någon stängs av alltför lättvindigt. För här gillar man väl olika?

    Nja, jag tycker nog att jag läser förhållandevis lite mainstreammedia men oavsett hur lite, så visar det sig ändå vara mer än tillräckligt för att gång på gång rasera den lilla befintliga tilltron till samhället.

    Om uteslutningsmekaninsmerna i mainstreammedia är strikta så beror det väl snarare på att mainstreammedia söker göra sitt bästa för att lösa upp de traditionella normerna, till förmån för att bygga upp andra, som bedöms vara ”fräschare”?

    Svara
 26. QED

   /  01/10/2018

  Broderorganisationen till ”vi står inte ut” har ett twitterkonto. Ska man gissa på satir?

  Svara
  • G

    /  01/10/2018

   Hmm ja, bra fråga, jag såg att det kontot gjort någon tweet i en tråd igår, vet ej om det är satir, det vore väl roligt om så var fallet, det upprör säkert vistårinteut om inte annat, och stör deras hyperaktivism som pågår på sociala medier dagarna i ända.

   Svara
  • x

    /  01/10/2018

   @QED
   Vad får dig tro tro att det är satir?
   Jag tolkar det helt enkelt som en stödorganisation till #vistarinteut.

   Svara
 27. G

   /  01/10/2018

  😛

  Svara
 28. G

   /  01/10/2018

  Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   Aha, det funkade inte…
   Lösning: Ännu mer pengar till feminism.

   Svara
 29. G

   /  01/10/2018

  Svara
 30. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
 31. G

   /  01/10/2018

  Svara
 32. G

   /  01/10/2018

  Svara
 33. G

   /  01/10/2018

  Svara
 34. Pelle2

   /  01/10/2018

  OT:
  En Karin Brunsson skriver ett skrattretande inlägg i DN där hon menar att åldersbestämning med hjälp av röntgen är lika med rasbiologi.
  Man kan definitivt kritisera metoderna men att kalla det för rasbiologi att bestämma en persons ålder med medicinska metoder är ju absurt.
  Hon menar också att detta är ett slöseri med pengar men verkar inte ha några synpunkter på vad det kostar att behandla en vuxen asylsökande som ett barn…

  Vidare menar hon att en 18-åring inte skall ses som en vuxen trots att 18 år är vår myndighetsålder i Sverige. Detta därför att svenska 18-åringar skall försörjas av sina föräldrar vid behov medan en flykting inte har den möjligheten till stöd.

  Och naturligtvis landar det hela i att hon kritiserar utvisningarna till Afghanistan.

  Begriper inte hur Dn kan publicera ett sådant kvalificerat dravel som förnedrar både skribenten och tidningen…
  https://asikt.dn.se/asikt/debatt/plotsligt-har-rasbiologi-blivit-accepterat-igen/

  Svara
  • G

    /  01/10/2018

   Hahaha, herregud!!! Så fruktansvärt koko.

   Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   Och de flyktingar som faktiskt är barn och som uppenbarligen utsatts för ett traffickingbrott av anhöriga i sina hemländer (någon enstaka kanske flytt på egen hand men de är inte många) de glömde hon naturligtvis i vanlig ordning.

   Hon tycker säkert mammografi är rasbiologi det också. Antagligen tycker hon all biologi är rasbiologi hon kanske inte ens vet skillnaden. Bilogi är ju enligt många postmodernister närmast djävulens påfund.

   Svara
 35. G

   /  01/10/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/10/2018

   Jättebra av Sakine som vanligt !
   Är helt sjukt med kulturrelativister och intersekttomtar som utan tvekan offrar kvinnor och flickor för att inte stöta sig med dom som sysslar med hedersvåld.

   Svara
  • G

    /  01/10/2018

   ”Rúna í Baianstovu, lektor i socialt arbete vid Örebro universitet, är aktuell med boken ”Heder – Hedersrelaterat våld, förtryck och socialt arbete” (Studentlitteratur). Baianstovu har även fått uppdraget som samordnare för en pågående kartläggning om hederskulturen i våra tre största städer.

   Hon konstaterar att hederskulturen finns, men skriver att den också är en ”rasistisk och kränkande stereotyp om invandrare”. Enligt det ”intersektionella perspektivet” riskerar minoritetsgrupper att stigmatiseras om man ställer krav på jämställdhet och betonar barns rättigheter.”

   Varför måste alltid sådana ##### tillsättas som ”samordnare?!? Fan!

   Svara
 36. G

   /  01/10/2018

  Insändare: ”Dags för både biskopen och domprosten att avgå”
  http://www.vlt.se/opinion/insandare/dags-for-bade-biskopen-och-domprosten-att-avga

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Jag propagerade för att stanna i SvK och rösta på SD men jag är benägen att säga att jag hade fel. Eller i vart fall att det inte gjorde varken från eller till. Organisationen är nog bortom allt hopp, det känns som den håller på att dels spricka i minst två delar och att den vänstra delen är på väg att bli en sekt. Tyvärr är den halvan alldeles för stor för att det skulle funka att frysa ut dem eller rösta bort dem. Kyrkans vänstervinkel med Seglora och annan skit verkar dra till sig aktivister.

   Jag är egentligen anhängare av att bevara det kristna arvet men det är rätt bekymmersamt att de här sektmedlemmarna har kontrollen över hela det kyrkliga fastighetsbeståndet och allt som hör därtill. Dilemmat är dock att om det skulle sekulariseras och sättas under demokratisk, d.v.s. statlig, kontroll kan det gå minst lika illa. Kolla på museidebatten. Både en borgerlig och en sosseregering skulle kunna få för sig att sälja av kyrkor. I värsta fall till muslimer om de nu vill ha, kan de nog vilja om det handlar om modernare byggnader som kan modifieras. Det är rätt bedrövande hur det här landet håller på att gräva ner sig i ett svart hål.

   Svara
 37. Grodan Boll

   /  01/10/2018

  Nu är jag sen på bollen, men…

  Åsa Linderborg visar vett och sans om #MeToo.
  Jag tar det igen så att svenska journalister och politiker kan uppfatta det: En KOMMUNIST försöker visa er reson och balans, för att ni är för extrema till och med för en sådan.

  Det går bra nu.

  https://www.aftonbladet.se/kultur/a/6nkk88/ett-svartvitt-metoo-forminskar-kvinnor

  Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   Enda orsaken till hennes insiktsfullhet är att hennes kulturkompisar är bland de utpekade. Jag tycker det är rätt motbjudande. Hon har kastat skit på män i ett decennium, samtidigt som hon blundat för sina egna kompisars reella övergrepp. Hon förtjänar ingen cred. Hela Aftonbladet kultur borde gå och gömma sig under en sten.

   Svara
 38. heraldikern

   /  01/10/2018

  Skillnade är att Polen vägrar ta emot springfloden av migranter från dysfunktionella muslimska länder!

  Svara
 39. G

   /  01/10/2018

  Svara
 40. G

   /  01/10/2018

  Svara
 41. G

   /  01/10/2018

  ”Slarva inte bort vår yttrandefrihet, Morgan!

  Regeringens ovarsamma hantering av yttrandefrihetsgrundlagarna är lättsinnig.
  Nils Funcke är allvarligt oroad över hur den grundlagsskyddande yttrandefriheten bit för bit gröps ur.”
  https://www.expressen.se/kultur/slarva-inte-bort-var-yttrandefrihet-morgan/

  Svara
  • G

    /  01/10/2018

   ”Ledarsidorna.se kan tvingas till tystnad 2019 eller som senast 2023

   På regeringens, och inom kort på riksdagens, bord ligger idag två omfattande lagförslag om förändringar i Yttrandefrihetslagen, YGL, och Tryckfrihetsförordningen, TF. Förslag som kommer få vittgående konsekvenser om de antas i sin nuvarande utformning. Skulle dessa röstas igenom kommer jag stå inför ett val. Att lägga ned Ledarsidorna.se, att riskera att gå i fängelse eller gå i landsflykt. Dissident på riktigt, inte längre bara light-versionen.”
   https://ledarsidorna.se/2018/01/ledarsidorna-se-kan-tvingas-till-tystnad-2019/

   Svara
 42. G

   /  01/10/2018

  ”TEDx avbokar Alexander Bard

  Alexander Bard avbokas från ett TEDx-samtal i Bryssel på grund av uttalanden han gjort i sociala medier. Exakt vilka uttalanden som ligger till grund för avbokningen framkommer inte. Bard vill själv inte kommentera uppgifterna för SVT.
  …..
  ”Vi har uppmärksammats av några av våra följare på vissa uttalanden gjorda av en av våra föreläsare, Alexander Bard. Vi har undersökt ärendet och vi anser att de uttalanden han gör i sina sociala media-kanaler inte överensstämmer med Du sköna nya värld, som vi ser det”, skriver TedxBrussels.

  En namninsamling med över 14.000 underskrifter har tidigare startats för att TV4 ska plocka bort Bard från underhållningsprogrammet Talang.

  Alexander Bard vill själv inte kommentera uppgifterna om det inställda framträdandet.

  – Jag har inga kommentarer till media om det här överhuvudtaget, säger han till Kulturnyheterna under tisdagskvällen.”
  https://www.svt.se/kultur/tedx-avbokar-alexander-bard

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Det är väl i och för sig bra att veta att TEDx är tydliga med att de också är emot yttrandefrihet på riktigt.

   Jag tror ändå att detta som nu utspelas, om det slutar lyckligt, kommer mynna ut i någon form av paradigmskifte. Alla som för närvarande poserar som demokratins och yttrandefrihetens fanbärare i offentligheten börjar allt mer likna politruker. Det kommer inte att funka i längden. Det gjorde det inte ens i Sovjet. Jag menar, jag lär ju inte vara ensam åt att skaka på huvudet åt deras TEDx feghet, vem lyssnar på sådana i längden.

   Själv tycker jag inte ens Barden är särskilt intressant men fördenskull är det ju inte rätt att han skall sorteras bort av politiska kommissarier. Hoppas han ansluter sig till Janouch o kompani.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Angående detta så läste jag lite om TED och hittade detta rätt slående exempel på vilka skitbranscher som finns:

   ”En stor del av föredragen översätts och textas av volontärer inom TED Translators.[1]”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/TED_(konferens)

   Jag menar inte att talen är skit utan det faktum att en stor välrennomerad internationell konferens inte betalar sina översättare utan använder volontärer. Som om de inte skulle ha pengar snåljåparna. Sådana här saker går igen i hela det välgörenhetsindustriella komplexet och dess närliggande områden (som TED tillhör). De fina och uppsatta människorna omger sig med gratisarbetare, lite som furstarna hade slavar och drängar förr i tiden. Jag brukar tänka på det när jag ser volontärer stå och skramla med t.ex. Röda Korsbössor samtidigt som deras ledare lever jetsetliv och har höga löner. Intressant att se hur detta går igen även när det gäller TED Talks.

   Svara
 43. G

   /  01/10/2018

  ”Deneuve i protest mot metoo-rörelsen

  Skådespelerskan Catherine Deneuve är en av hundra franska kvinnor som samlas i en protest mot metoo-rörelsen.

  I ett brev som publicerats i franska Le Monde skriver de bland annat: ”Våldtäkt är ett brott, men att försöka förföra någon, även ihärdigt eller klumpigt, är inte det. Och att vara gentlemannamässig är inte en machoattack”.

  I Frankrike har man vittnat om sexuella övergrepp, sexism och trakasserier under hashtagen #Balancetonporc – som översätts ungefär ”peka ut din gris”.

  ”Viljan att få skicka män till slakthuset i stället för att hjälpa kvinnor att bli mer självstyrande gynnar bara dem som är emot sexuell frihet”, säger de i sin protest.

  Den 74-åriga Deneuve fick sitt genombrott i Jacques Demy ”Paraplyerna i Cherbourg” 1964. 1992 Oscarsnominerades hon för sin huvudroll i ”Indochine”.”
  http://www.gp.se/kultur/deneuve-i-protest-mot-metoo-r%C3%B6relsen-1.5029581
  http://www.lemonde.fr/idees/article/2018/01/09/nous-defendons-une-liberte-d-importuner-indispensable-a-la-liberte-sexuelle_5239134_3232.html

  Svara
 44. Markus Rundberg

   /  01/10/2018

  Jag har för mig att skillnaden är att Polen även vill att domare skall kunna avsättas av regeringen och det är inget vidare.

  Svara
  • MiT

    /  01/10/2018

   Ok, ja det är ju en rejäl skillnad förstås!
   Om inte domare kan avsättas av politiska skäl även i Sverige? Om de kan det här så är skillnaden som mellan potao och potatoe.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Det man måste tänka på i alla sådana här sammanhang är att man måste sätta sig in i hur statsskicket fungerar i sin helhet. Jag vet faktiskt inte ens de svenska detaljerna på alla nivåer, än mindre Polens men att Polen och Ungern nu är på väg att bli en diktaturer såsom antyds i rapporteringarna är jag ytterst skeptisk till. Båda länderna har haft kraftiga reaktioner mot diktatur tidigare, både framgångsrika och sådana som slagits ner. Att ländernas medborgare skulle ta emot detta stillatigande om det faktiskt var diktatur på gång är inte sannolikt.

   Länder som däremot blivit diktaturer som Venezuela missade medierna helt, även Turkiet var de bra sena på bollen med.

   Svara
 45. Markus Rundberg

   /  01/10/2018

  Domare är I PRINCIP oavsättliga i alla rättsstater. De kan bara avsättas av andra rättsinstanser och bara efter grova brott.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Om vi nu ponerar att detta faktiskt är en reaktion mot att domarkåren inklusive rättsliga instanser blivit problematiskt korrupt, vilket en del hävdar, kanske det ändå är att föredra?

   Fast det borde vara parlamentet och inte regeringen som hade makten att avsätta dem tycker jag, om det skall vara demokratiskt.

   Det viktiga som jag ser det är att domare inte kan avsättas utan vidare och på grund av hur de dömt i enskilda mål. Men om den lagstiftande församlingen får problem att genomföra politik via sina lagändringar för att oavsättliga domare fultolkar lagar (ett scenario som är fullt tänkbart i Sverige om SD vinner tillräckligt stort inflytande) så tycker jag definitivt det vore ett såpass allvarligt problem att de bör kunna avsättas av rent demokratiska skäl.

   Men det är svåra frågor, medias slarvrapportering och förenklingar skall man i alla händelser vara skeptisk till.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Jag antar att Markus left the building men här är ett påstående från Samtiden (SD) som om det stämmer inte tyder på att Polens nya regler skiljer sig särdeles mycket från t.ex. Sverige. Sverige verkar till och med ha sämre skydd mot politisk inblandning i rättsväsendet i vissa fall. Kommentar vore välkommet.

   ”Den fråga som TV4 och andra medier inte ställer, är hur Sveriges regelverk ser ut i jämförelse med Polens. Den som gör det finner nämligen att Polen på inget sätt har sämre regler än Sverige. Justitieråd, alltså domare i Högsta domstolen, kan enligt svensk arbetsmarknadslagstiftningen ”tvångspensioneras” vid 67 års ålder. Förslag har framförts om att i grundlagen införa regel om vid vilken lägsta ålder som ett justitieråd kan åläggas att gå i pension, men idag finns ingen sådan regel i Sverige – precis som det inte finns i Polen.

   EU kritiserar också Polen för att man infört lag som innebär att presidenten ska utse domare i Högsta domstolen, vilket innebär att politiker tillsätter domare. Det är att politisera utnämningar menar EU. Men hur är det i Sverige? Här tillsätter regeringen domare. Regeringen består av politiker. Varför riktar EU inte kritik mot Sverige på denna punkt?

   EU ser dessutom allvarligt på att Polen genomfört förändringar kring författningsdomstolen som gör det enklare för parlamentet att genomdriva nya lagar. Men i Sverige har vi ju inte ens en författningsdomstol! Hur kan EU kritisera Polen för att försvaga sin författningsdomstol, medan det är okej för Sverige att inte ha någon författningsdomstol överhuvudtaget?”
   https://samtiden.nu/2018/01/eu-mobbar-polen-utan-sakliga-skal1/

   Svara
 46. Ivar L

   /  01/10/2018

  Svara
 47. x

   /  01/10/2018

  Lite kuriosa:

  Svara
 48. J

   /  01/11/2018

  Polen har sedan 1989 års skenbar brytning med socialismen haft en kår av domare i högsta domstolen som hade helt autonom makt och svarade inte till någon. De utnämnde varandra till positionerna inom högsta domstolen och har växt till en korrupt elit med absolut makt som de har missbrukat i allra högsta grad. De har sina positioner på livstid och har utnämnt sina egna familjemedlemmar till högsta domare. De har länge arbetat tillsammans med den postkommunistiska regeringen med att godkänna affärer som har varit olagliga, ofta illegal handel med fastigheter stulna från människor och försäljning av allmän egendom och naturresurser till utlandet där pengarna hamnade i politikers och dessa domares egna fickor. Opinionsundersökningar visar att över 92% av Polens befolkning vill att dessa domare byts ut. De flesta har någon gång blivit utsatta för deras maktmissbruk. Domarna har jobbat tillsammans med fogder och tagit från folk deras egendomar med påhittade motiv. Man vill nu införa ett system som liknar Sveriges och flera andra europeiska länders, bl a Holland och Tyskland där domare skall utses av en panel av oberoende domare och jurister och godkännas genom en omröstning i riksdagen. Detta system klagar EU nu på eftersom dessa korrupta domare i högsta domstolen var kommunismens sista fäste i Polen. De flesta naturtillgångar som såldes gick till Tyskland eftersom det parti som under hela 2000-talet styrde Polen har nästan uteslutande tyskar och tyskättlingar som ledamöter i sejmen och eftersom EU styrs i hög grad av just Tyskland så vill man inte släppa sin makt över Polen. Polen har, med ett utarmat och fattigt land sedan andra världskriget och kommunismen, varit en källa av billig arbetskraft för Tyskland och flera andra rika EU-länder. PiS – Polens högerparti har vunnit valet på bl a löften om att ta itu med den korrupta högsta domstolen och har även sett till att skattepengar inte längre hamnar i politikers och med dessa affilierade koncernchefers fickor(fd kommunister som tagit över statliga bolag och fabriker under privatiseringen efter kommunismens avskaffande 1989). Män har infört barnbidrag, höjt pensioner och sänkt pensionsåldern. Vänstern har numera väldigt lågt stöd i Polen med PiS liggande på över 45% i opinionsundersökningar och deras enda sätt att ta tillbaka makten är genom en statskupp eller genom att få EU att tvinga högern att ge upp makten genom straff, sanktioner och påtryckningar. EU- rådets ordförande Donald Tusk är polska socialistpartiets (PO) fd premiärminister och med flera andra vänsterpolitiker i EU försöker han få Polen att återgå till det gamla systemet och återinföra sina egna politiker på maktpositioner. Han riskerar också att ställas till svars i Polen för en affär med bluffobligationer i guld förr både han och hans son är inblandade.
  PO har inget partipolitiskt program (jag har kollat på deras hemsida som inte uppdaterats sedan 2012) och är nu en sk totalopposition som säger emot allt som PiS gör – de vill bl a ta bort barnbidraget och avskaffa antikorruptionsbyrån som bildades av den förra regeringen som röstades fram 2007. Hela denna regering omkom i en flygolycka 2010 då planet med nästan hela högerpartiet ombord störtade i ryska Smolensk. Socialistregeringen vägrade att utreda den men högern har tillsatt en utredningskommission och flera bevis pekar på att planet inte störtade (som vänstern framhöll) utan det skedde en explosion ombord flygplanet som hade servats av Ryssland. Putin och Tusk är goda kompisar. Kvarlevorna av de omkomna har exhumerats för undersökning. Dessa hade kommit från Ryssland i plomberade kistor som sossepartiet vägrade att öppna och undersöka vidare. Exhumeringen har visat att kvarlevorna behandlats på ett vidrigt sätt. Trots att vänstern lovat att man har identifierat alla kvarlevor med DNA så här man hittat kroppsdelar från upp till åtta olika människor i flera kistor, packade i reklamplastpåsar tillsammans med en massa skräp. Detta är en mycket stor skymf mot de flesta polacker som är ett katolskt folk.
  Allt detta tillsammans med Polens vägran att ta emot muslimska flyktingar (också ett vallöfte som högern vann valet på) har lett till att EU åter vill tvinga Polen till att göra allt som EU säger.
  Hoppas att detta belyser hela situationen litegrann, svenska vänstermedia gör allt för att framställa den i en falsk dager.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: