En miljöpartistisk vinter

En sak som är så sinnessjuk att man undrar om det ens är en mänsklig hjärna som kommit på det är det här

Vågar ta gift på att det är Miljöpartiet som ligger bakom…

Vid en ev kris så vill man se till att svenskarna inte ska kunna få värme eller laga kunna mat. Detta samtidigt som man upplyser om att man måste klara sig allt längre vid ev strömavbrott.

En kris under en Miljöpartistisk vinter kommer att orsaka att folk fryser och svälter ihjäl. För alla måste inte ha en men det bör finnas en sådan spis på åtminstone ett par hushåll. Det har Miljöpartiet sett till att det inte kommer att finnas i framtiden.

Hur vet jag att det är Miljöpartiet som ligger bakom? Det vet jag såklart inte men sådant här outsägligt korkat kan bara komma från Miljöpartiet. Finns inga andra som kan vara så dumma i huvudet i ett land som ligger nästan på Nordpolen.

Jag vill i alla fall inte uppleva en riktig Miljöpartistisk vinter…

**********

För ca ett år sedan så drog jag ihop ett inlägg om att Sverige var ett mycket sjukt land. Jag exemplifierade det med ett antal sjuka riktigt sjuka saker där detta var en av sakerna.

Det ovan var alltså ett av exemplen i inlägget.

Ett år har gått och landet har bara blivit sjukare. Inte friskare utan sjukare.

Det här är helt sinnessjukt.

– Vi skapar harmoni i hela Husby centrum. Det ska finnas platser där kvinnor kan ta plats och fritt kunna röra sig, utan att vara rädd. Det ska vara tilltalande och det ska vara lockande, säger Nurcan Gültekin, samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder i Järva.

Jag kan tycka att ÖVERALLT är en ganska bra plats men så verkar det inte funka i en feministisk stadsplanering.

Sedan tidigare har det beslutats om att centrala Husbys tre torg ska få olika inriktningar. Åtgärderna är ett resultat av de fem workshops som bostadsbolaget bjudit in till med onlinenätverket Streetgäris, kvinnor från närområdet och forskare.

Man har tydligen gjort detta i form av samarbeten med grupper. Det står att forskare är inblandade men jag tror man skrivit fel och menar ”forskare”.

Man börjar ana hur det kunnat bli såhär, det är ”mångfaldsstrateger” inblandade

Feministisk stadsplanering bör ses som ett verktyg för att analysera varför undersökning efter undersökning visar att kvinnor inte vill vistas i det offentliga rummet. Feminism i detta sammanhang innebär, till skillnad från jämställdhet, att man erkänner att den rådande samhällsordningen specifikt missgynnar kvinnor.

Jag tror man anlitar sånt som ”mångfaldsstrateger” och liknande när man inte vill lösa någonting, kanske pga av att man inte vet. Eller så vet man att att man inte kan vilket nog är troligast. För jag tror alla innerst inne förstår att det bara är trams.

För man har alltså gjort ”undersökning efter undersökning” och landat i ”feministisk stadsplanering”? Really? Varför inte landa i att det behövs mer färgglad modellera? Det skulle ju hjälpa exakt lika mycket?

En sak måste man fråga sig, har problemen för kvinnor alltid funnits i dessa områden? När t ex Husby var nytt, var det samma problem då också? Vågade sig kvinnor inte ut? Satt männen och vaktade dem på caféer hela dagarna? Höll koll på klädseln på kvinnorna? Kollade vilka de pratade med? Kunde kvinnor inte röra sig överallt när områdena var relativt nybyggda?

Har det varit så från början så är det stadsplaneringen som är fel. Har det inte varit så? Tja, då löser man inte ett skit med ”feministisk stadsplanering”. Vilket alla såklart vet eftersom problemet inte sitter i byggnaderna och var de finns. Det spelar ingen roll om man sätter dit en offentlig toalett. Det kommer inte att spela någon roll vad man än gör. Sen kanske det kan bli lite trevligare om man gör om lite men det kommer inte att göra ett enda dugg åt själva grundproblemet. Inte ett enda dugg…

Man måste våga ställa sig frågan om det hade sett likadant ut idag om områdena varit bebodda av t ex norskar? Danskar? Tyskar? Finnar? Amerikaner? Kanadicker? Japaner? Osv? Eller en blandning av ovanstående? Om man inte tror det så sitter inte problemen i byggnaderna.

Varför håller man på med sånt här trams? Det slösar bara tid och resurser.

Det kan bara vara i Sverige som såna här sinnessjuka saker tas på allvar.

**********

Sverige…

Problemet är väl snarare att det är alldeles för lätt att vara kriminell? Oavsett om man har fastrar och mostrar eller ej.

**********

Det är tydligen inte ”synnerligen grov misshandel” att först bli knivskuren och slagen medvetslös för att när man vaknar till liv igen bli attackerad med en motorsåg och bli sågad i benet och i handen. Det var Göta hovrätt som inte tyckte det. Visst är det jobbigt att vara kriminell…?

**********

Förstod inte att de var poliser.

Tingsrätten ansåg dock att det måste ha stått klart för 27-åringen att personerna var poliser eftersom de hade uniform.

Hon förstod alltså inte att de var poliser…

Domen överklagades till Svea hovrätt som nu slår fast att det mycket väl kan vara så att kvinnan inte förstod att hon färdades i en polisbil med poliser. Enligt hovrätten får detta stöd av polisernas uppgifter om att de inte hade fått någon kontakt med kvinnan som dessutom kommer från ett annat land.

En lag för svenskar och en helt annan lag för andra.

 

MVH

MiT

Följande inlägg
Lämna en kommentar

88 kommentarer

 1. Sista meningen kräver mod att skriva på sin blogg! Heder till dig!

  Det finns så många exempel på ”konstiga” domar nu så mönstret framträder tydligt.

  Svara
 2. Dan

   /  01/10/2018

  Gudrun skyman krävs på skattetilläg. Fi består endast av stollar och hycklare.
  https://nyheteridag.se/gudrun-schyman-f-kravs-pa-skattetillagg

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Be Mona Sahlin ringa och berätta för Gudrun att det är häftigt att betala skatt.

   Svara
 3. MiT

   /  01/10/2018

  Så afghanen har åkt hem till Iran. Semester kanske…?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/10/2018

   Måste vara modigaste peppigaste barnet i Sverige, att trotsa den omedelbara dödsdom som ett återvändande till Afghaniran faktiskt innebär visar bara hur desperat situationen faktiskt är, och kan inget annat vara än ett bevis på vikten av vidöppna hjärtan och gränser.

   /Rymdkram

   Svara
 4. Ivar L

   /  01/10/2018

  Vet inte om den postats men se Trump på ett sätt ni aldrig får se i svensk media, när han faktiskt arbetar och inte trams på twitter. I början är det presskonferens, kolla en bit in när det egentliga mötet börjat:

  Är det en livsfarlig obalanserad galning? I så fall är han en extremt bra skådespelare.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Vid cirka 50 min debatterar han The Wall med en demokrat och de är ju i princip överens om det mesta utom just muren. Demokraten tycker USA skall göra mer aktioner inne i Mexico istället (om jag fattar rätt), Trump tycker man skall göra det också men att muren behövs på vissa ställen. Han säger att det inte måste vara mur överallt men att de staket som finns är i dåligt skick och behöver lagas och att det behövs mur/staket på fler ställen. Ingen av sidorna vill uppenbarligen ha den typ av immigration som de har från Mexico just nu, de har lite olika syn på hur det skall lösas däremot. Knappast den vinkel som svensk media ger om konflikten kring muren. Där den ena sidan framställs som immigrationsfanatiker likt Centerns ungdomsförbnd och den andra beskrivs som DDR.

   Svara
   • Någon ”Trumpmanilärare” hade sagt till ett barnbarn att Trump skulle bygga en mur för att hindra folk komma på besök och flyktingar att söka skydd mm.
    Då surfade vi hemma på Google maps längs hela södra gränsen där befintliga murar och staket syns tydligt.
    Ridå.
    Radikalpedagogik.

    Svara
    • Dreadlock

      /  01/10/2018

     Elina

     ” Överkurs” för barnbarnet att ställa fråga till magistern : Hur många stackars arbetslösa människor deporterades under Obamas ämbetsperiod. ?

     Magistern är helt tagen med byxorna nere, och under tiden han samlar sig för ett PK-svar, så säger barnbarnet :

     ” Över 2,5 miljoner ”

     Det värsta ( För mediabilden gentemot oss konsumenter) är att det är sant

     Svara
    • Dreadlock

      /  01/10/2018

     Angående eldning i vedspisar/kaminer/öppen spis så verkar detta komma som ett direktiv från EU. Som Sverige ( Den mest förvirrade och lydande proxy för EU-kommissionen) tar fasta på och dansar efter den centraleuropeiska nya pipsången, utan att ens sökt undantag eftersom denna regel näppeligen går att implementera överallt i europa, eftersom vårt territorium innefattar subarktiska områden . Att inte kunna elda med egen ved, utan att köpa in ett miljögodkänt åbäke för 20 papp, när grannen befinner sig 5 km bort, är bara ännu ett exempel på den totalsjuka centralplaneringen av champagneindränkta andedräkt i Bryssels maktkorridorer.

     Boverket får stå i skamlinjen :

     ”Boverket har i regleringsbrevet för budgetåret 2015
     fått ett
     återrapporteringskrav att efter samråd med Energimyndigheten och
     Naturvårdsverket föreslå åtgärder som innebär att de kommande
     standarderna för utrustning för småskalig vedeldning enligt EU:s
     ekodesigndirektiv ”

     ” Ekodesigndirektiv” Lägg det på minnet. Det kommer mera.

     MP går inte att skylla på i detta fall, vår kära regering förhandlar inga undan tag längre och har inga perspektiv norr om Gävle.

     Svara
     • Dreadlock

       /  01/10/2018

      Som tillägg för ovanstående inlägg :

      ” Projektledare har varit jurist Kajsa Petersson. Jurist Tove Korske,
      nationalekonom Vanessa Liu, civilingenjör Martin Storm och jurist
      Annika Wessel har varit delaktiga i arbetet. ”

      En nationalekonom,civilingenjör, Jurist och en till jurist, har på alla sätt och vis ställt upp på EU-s konstiga ekodesigndirektiv, utan en enda antydan att översätta kravet enligt skandinavisk standard .

      Detta är vad vi har att kämpa emot. Köpta vasaller i Sverige inordnade i EU- systemet utan att hämta in åsikter i förväg för de som kommer att drabbas .

      Var god och svälj ,

 5. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
  • G

    /  01/11/2018

   Fattar ej varför Michaela käftar emot dig i tråden, handlar ej heller om ”drev” mot person, handlar om rätt och fel, sant och falsk. Och efter allt som kommit fram om honom så fattar jag inte hur någon fortfarande kan tro att han är ett barn i.e under 18.

   Svara
 6. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   ”Men det som kanske talar starkast för att Muhammad inte var 17 år i augusti förra året är att han själv sedan över ett år tillbaka ändrat sig. Han hävdar numera att han är en vuxen man och har upprepade gånger bett om att få återvända till Afghanistan.”

   Intressant variant på smitning. Marockanerna anger låg ålder för att släppas medan han, när spelet är förlorat, kör med att han är äldre istället och således därför bör släppas tillbaka. Vad skall man gissa på, ett tramsstraff utan utvisningskrav och att han går under jorden ganska omgående sedan? Tills han grips nästa gång. I Sverige.

   Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   ”Anledningen till att Hedberg pratar om Muhammads ålder och med hans familj är för att han vill resa till Iran för att hälsa på dem.

   Kort där efter reser Mohammad till Iran på ett visum som är giltigt i 90 dagar och återvänder därför till Sverige i maj förra året. Eftersom Mohammad är afghansk medborgare behöver han visum för att resa till Iran.”

   Hur kan det ens vara möjligt att behandla människor som gör såhär såsom om de vore flyktingar som just undkommit krig och elände? Den här typen av hemresor bör naturligtvis uppmuntras men det kan inte vara aktuellt att få komma tillbaka till Sverige annat än som turist efteråt. Vem vet var han är medborgare egentligen, var är de andra familjemedlemmarna medborgare? De bor uppenbarligen i Iran under såpass trygga omständigheter att Muhammed ville åka dit och vara där en längre tid.

   Svara
  • Jans

    /  01/10/2018

   ”tillräckligt frisk för att resa till Iran, men inte tillräckligt frisk för att inställa sig för Migrationsverkets utredning”

   Däremot kapabel att attackera poliser med kniv.

   Jag undrar helt ärligt hur den aktivist som beviljade hans uppehållstillstånd mot gällande praxis tycker om sin insats? Tänker ens aktivister på det sättet, att deras beslut kan få konsekvenser för människor i Sverige?
   https://samnytt.se/samhallsnytt-avslojar-knivmannen-bakom-attacken-mot-polisen-fick-uppehallstillstand-utan-att-ens-komma-till-asylutredning/

   Svara
 7. MiT

   /  01/10/2018

  ”Ursäkta oss för att vi byggde upp samhället åt er”
  http://www.gd.se/opinion/insandare/ursakta-oss-for-att-vi-byggde-upp-samhallet-at-er

  Svara
 8. Ivar L

   /  01/10/2018

  ”Jag vet inte om Oksanen själv ens förstår vems ärenden han går, när han skriver att varje kritiskt ord mot EU är en del i Putins kampanj.

  Att sortera människor i en demokrati på detta sätt är fullständigt galet. Det är, precis som Ilan Sadé skriver i replik i Expressen, ren paranoia. En McCartystrategi för att makten ska slippa diskutera samhällsutvecklingen och allt tydligare bevis på att den politiska makten tappat greppet.

  Att dra fram Putin i denna för framtiden så avgörande debatt, är inget annat än att sabotera demokratin – just så som Putin vill.”
  https://samtiden.nu/2018/01/svenska-etablissemang-gar-putins-arenden/

  Svara
  • Patrik Oksanen stammar från en familj som kom från Sovjetiskt område. Eftersom familjen bosatte sig i Sverige får man anta att de var förlorare i maktstriderna där. Hans ursinniga vendetta mot Putin måste ju ha en en känslomässig orsak.

   http://parnassen.wordpress.com/2016/06/27/patrik-oksanen-far-pa-moppe-bara-idioter-utmanar-den-starkaste-pa-skolgarden/

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/10/2018

    I Finland fick man rysshatet med modersmjölken. (venäjän viha)

    Svara
    • Kunniga finländare skiljer mellan etniska ryssar och de som styrde Sovjetunionen under diktaturen.

     Visserligen klingar Oksanen finskt men enligt info jag fått kommer hans familj från området söder om Finland.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/10/2018

      Men i grunden är det inte hans bakgrund vi skall ta ställning till. Några av våra skarpaste invandringskritiker är t.ex. själva invandrare. Oksanens åsikter skiljer sig inte särskilt mycket mot vad en betydande del av främst högern ägnar sig åt för att mota SD i grind med sin Rysspökesstrategi och de flesta i denna kör är svenskar eller vad som helst. Det är åsikterna som vi har att ta ställning till på valdagen inte stamtavlan hos de som uttalar dem.

     • Exempel på Stamträd:

     • Något stamträd på Oksanen ser jag inte bland kommentarerna som handlar om honom.

 9. Gigas

   /  01/10/2018

  ”Dock gäller de nya reglerna enbart nyinstallation av vedspisar och kaminer. Har man redan en gammal vedspis i köket så berörs man inte.”

  Svara
  • Klimathotet

    /  01/10/2018

   Tur att man har båda, speciellt när det är -15 idag.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/10/2018

    För att vara lite snällare mot Miljöpartisterna så tror jag att det här är en konsekvens av en miss från tjänstemännen på Boverket, som visserligen sorterar under Näringsdepartementet med ansvarig minister är Peter Eriksson (MP). Jag kan inte tro att ens Miljöpartister är så elaka/inkompetenta att de i praktiken velat förbjuda folk från att elda med helt vanliga vedklampar, som sist jag kollade räknades som ett förnyelsebart bränsle.

    Men men, chansen att jag har fel är överhängande.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/10/2018

     Här är en uppföljningsartikel på MIT:s inlägg. Som jag fattar det blir det upp till sotaren att avgöra om ugnen är okej eller ej, och den intervjuade vedeldsugnsnörden verkar inte så orolig.

     http://www.land.se/landkoll/kamindoktorn-jag-ar-inte-orolig-for-de-nya-vedspisreglerna/

     Det är tydligen ett EU-direktiv som ska implementeras i svensk författning, och det undantag som gällt ska tas bort, vilket så klart kan tyckas naturligt. Frågan är ändå varför undantaget inte kan fortsätta att gälla.

     Om det nu skulle vara ett så stort problem med att vissa vedugnar har för låg verkningsgrad så borde det ändå betraktas som ett mikroskopiskt problem i Sverige. Hur många vedeldar sina snabbmakaroner i praktiken? Inte många.

     Svara
     • MiT

       /  01/11/2018

      Nä det är inte många som gör. Men som reserv för att kunna få värme och mat vid kris är de ovärderliga. Borde finnas i alla nybyggda villor.

  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Betyder det att det kommer att bli olagligt att sälja begagnat, som med gammalt elfenben måntro?

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/10/2018

    Gör en Ernst, kamouflera gamla gjutjärnskaminer som blomkrukor. Vid behov, släng blommorna och börja elda.

    Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  01/10/2018

  https://web.archive.org/nyheter/ex-minister-polisanmald-for-sexuellt-ofredande/

  ”För DN berättar hon:

  – Det var vid sjutiden på kvällen efter en invigningsceremoni, jag märkte av hans närmanden redan i bilen när jag skulle skjutsa honom till hans boende, ett hus mitt ute i skogen. När vi kom fram skämtade han om att han var mörkrädd, sedan försökte han kyssa mig. Jag blev först väldigt förvånad, sedan rädd och kände stort obehag. Jag drog mig undan, men han följde mig till grinden där han sa att han tyckte att jag skulle komma tillbaka senare med en flaska vin.

  I polisanmälan refereras också till tre mejl som styrelseledamoten skickade senare samma kväll.”

  Är det här journalistik, eller är det feministisk porr? Feministisk porr är alltså sådant som får feminister att skaka av skräck inför det världsomspännande mytiska patriarkatet.

  ”– Jag upplevde det som väldigt obehagligt. Jag var en av de lägsta i rang där och han var styrelseledamot. Det har påverkat mig mycket, jag har haft svårt att bearbeta det och tycker att det är jobbigt att vara ensam med män i liknande situationer, säger kvinnan.”

  Svara
  • lensof

    /  01/10/2018

   När jag var ung för mycket länge sedan så kallade man en sån här kvinna för sipp. Det var inget positivt omdöme. Vi var ju för den fria kärleken och ganska så fri sexualitet då också. Det kunde hända att även en kvinna på dansgolvet klämde lite på en mans bak mest för att han vara attraktiv. Kanske inte det mest justa mot killen men han verkade inte ta någon allvarlig livslång skada av upplevelsen även om han blev förvirrad. På det hela taget så handlade det mesta om att ha kul, tänja gränser och pröva vad som ofta var nästan förbjudet.

   Vad har hänt med dagens kvinnor? De tycks mig vara som gamla frikyrkliga fröknar, sådana som vi unga skrattade åt på min tid. Samtidigt som de vill ha jämställdhet. Ser de verkligen inte skillnad på allvarliga övergrepp när man är klart i underläge utan möjlighet att försvara sig och vanlig klantigt beteende? Vill de verkligen ha tillbaka den moralism vi en gång kämpade emot?

   Eller är det nya att man vill låtsas att inte kunna försvara sig, lite spännande småporrigt och så sviker man dem som verkligen blir utsatta, dem som blir förnedrade av grova övergrepp.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  01/10/2018

    Helt rätt, men att flörta, föreslå ett glas vin och vara trevlig är inte ett klantigt beteende, man får så gott tålamodet räcker försöka låta bli att falla in i feministiska narrativ.

    Läser man artikeln så framgår det att hon inte ens själv vet om det skett ett brott eller ej, hon frågar polisen om hon ska anmäla eller ej, vilket polisen tycker att hon ska göra. Klokt av polisen att svara så, för annars hade ju hennes kompis, tillika DN:s journalist, skrivit en snyftartikel om hur kvinnohatande polisen är, och dragit något poststrukturell intersektionell queervinkel på skiten.

    Nu vet jag inte vem ministern är, men DN gör sitt bästa att med specifik extrainfo visa vem det handlar om. Sedan så twittrar journalisten givetvis ut sin artikel, chefredaktör Wolodarski kör sedan en retweet på den (som att han nu inte både förstår att det är en struntstorry och vet vilken minister det handlar om).

    Anmälan är nedlagd, men någon ska uppenbarligen dras i skiten.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/10/2018

     De outade ju Anders Holms eventuella snoppchock utan att blinka och detta är till skillnad från den verkligen polisanmält av den målsägande (och inte av en polis som hoppades på PK-poäng) så jag kan inte se en enda anledning till att inte publicera namnet på denna ex minister också. Inte för att jag bryr mig men om de skall vara trovärdiga.

     Svara
  • Ivar L

    /  01/10/2018

   Är historien rätt citerad? I så fall är den är ologisk. Hon skjutsar ut honom till en stuga rätt ute i skogen och han tycker ”hon skall komma tillbaka senare”, som om hon bor nära. I så fall bor ju hon också ”mitt ute i skogen”. Dessutom, om det är han som bor där och hon skjutsade dit honom varför är det han som följer henne till grinden? Det borde väl vara tvärt om? Eller snarare, varför går hon ens ur bilen? Otroligt märklig historia.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/11/2018

    Jag ser tummarna ner men jag menade det inte som kritik mot Frida. Jag fattar inte logiken i historien. Ni som tryckte tumme ner tycker alltså att det är logiskt att han följer henne till grinden till huset där HAN bor? Det är ju jättekonstigt.

    Svara
 11. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
 12. MiT

   /  01/10/2018

  Svara
  • Olof

    /  01/10/2018

   Jag föreslår att vi lägger ner åldersbedömningar helt, vår läkarkår saknar uppenbarligen kompetensen för det här (för mycket genusflum på utbildningen, tro?) och bara konstaterar att tar du dig till Sverige är du över 18. Vill du vara under 18, välj något land där de klarar av att göra åldersbedömningar.

   Eller ta med dig bevis för din ålder.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Man kanske kunde låta dem gå med i ungdomslag i någon poppis sport så blir de åldersbedömda av proffs i utlandet när det blir internationella juniorturneringar?

   Tur att inte kön har avgörande roll för PUT för då hade allihop antagligen varit tjejer också och inte en barnläkare i hela Sverige hade haft en aning om hur man bedömer kön eftersom det är en social konstruktion och inte en biologisk realitet.

   Detta är pajaskonster på lägsta nivå verkligen. Först skåpar de ut den beprövade metoden, panikletar upp en annan metod, inför den och de som sedan klagar på att den inte är tillförlitlig är precis de som alleles nyss skåpade ut den gamla som de nu menar är mer beprövad. Har det skrivits något utomlands om detta? Sverigebilden™ kanske inte blir den bästa denna gången heller?

   Vår regering är så pinsamt dålig så det saknar mig veterligen historiskt motstycke. Det kan ju inte funnits en svensk regering som skämt ut Sverige internationellt såsom denna?

   Svara
  • G

    /  01/11/2018

   ”Det här drabbar mig från klar himmel”: C-riksdagsledamot avstängd från Facebook”
   https://nyheteridag.se/det-har-drabbar-mig-fran-klar-himmel-c-riksdagsledamot-avstangd-fran-facebook/

   Svara
 13. MiT

   /  01/11/2018

  Svara
 14. G

   /  01/11/2018

  ”Emma Jaenson: Varför låter vi genusteorier med skakig vetenskaplig grund härja fritt på högskolan?”
  http://www.dt.se/opinion/ledare/emma-jaenson-varfor-later-vi-genusteorier-med-skakig-vetenskaplig-grund-harja-fritt-pa-hogskolan

  Svara
 15. Porta

   /  01/11/2018

  Världen är så full av idioter, det är problemet med demokrati… tyvärr!
  Ang vedspis…. Kan bli långt det här men häng med… Uppvuxen i urtypen för brukssamhälle i Bergslagen blev jag på mellanstadiet vän med en kille som kom till vår klass för de stängde ner byskolan han gick på. Lite bökigt som det kan vara i början när man är 11 år kan jag ändå säga att han mer än 30 år senare i 40+ åldern fortfarande är bästa vän! Vänskapen gjorde att jag fick följa med upp till Jämtland för att sätta plant som sommarjobb under några sommarlov för hans far hade eget företag i skogsbranschen som verkade där uppe. Fan när vi gick ut 9’an fick vi flyga upp i gubbens eget flygplan, skäms att berätta hur jag kräktes när vi gick in för landning utanför Strömsund för jag var så bakis men hållit mig hela vägen tills dess 🙂
  Nu ska ni missförstå mig rätt… jag har inte mycket över för finnar (hockey…) … 😉 fast jag ser dem som bröder, vuxit upp med dem, jobbat med dem, haft/har bästa kompisar som är ”finnar”, min mor som själv var adopterad hade en ”halvsyster” som var finskt krigsbarn och tillslut flyttade till Sverige och kallade min morfar och mormor för mamma och pappa…
  Nåja, lite sentimentalitet där… kompisens pappa är nog som ni förstått finsk, uppvuxen under ”kriget” och han och hans bror kom till Sverige och byggde upp ett företag… och jag kan berätta att den ”griniga finngubben” sa vid flera tillfällen något jag aldrig kommer glömma… ”Det borde vara förbjudet att bygga ett hus utan att kunna elda i det”

  Svara
 16. G

   /  01/11/2018

  ”En migga: ”Här har vi ett lysande exempel på hur asylsystemet missbrukas. Georgier utgör just nu den näst största gruppen asylsökande i Sverige, dubbelt så många som irakier.”

  Från en migga kommer följande information – bara ett av många exempel – om hur asylsystemet i Sverige missbrukas.

  Antalet asylsökande från Georgien har ökat sedan landet blev viseringsfritt gentemot Schengen-länderna i mars i år. Ökningen har varit särskilt tydlig under senhösten och georgier utgör just nu den näst största gruppen asylsökande i Sverige. Under veckorna 51, 52 och 1 har 147 georgier sökt asyl i Sverige, vilket är cirka dubbelt så många som antalet irakiska asylsökande samma period.
  …..
  Kommentar: Det är lätt att flyga hit, uttala ordet ”asyl” och så betalar svenska skattebetalare för både mat, husrum och dessutom för dagersättning. Förbereda sig för att skaffa sig arbets- och uppehållstillstånd på det sätt som miggan berättar: komma hit viseringsfritt i tre månader och under den tiden fixa jobb. Sedan söka asyl (gravt missbruka asylrätten) och ha helpension medan man väntar på asylavslaget och därefter omedelbart lämna in begäran om spårbyte för att, på falska premisser, tillskansa sig AT/UT. Det var inte så som det var tänkt att arbetskraftsinvandring till Sverige skulle gå till…(forts)”.
  http://meritwager.nu/allmant/en-migga-har-har-vi-ett-lysande-exempel-pa-hur-asylsystemet-missbrukas-georgier-utgor-just-nu-den-nast-storsta-gruppen-asylsokande-i-sverige-dubbelt-sa-manga-som-irakier/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Som jag tidigare sagt. Arbetskraftsbehovet (eller behovet av billig arbetskraft) hos företag skall inte vara direkt kopplat till rätten av få uppehållstillstånd för arbete. Invandringen skall helt och hållet skötas av demokratiskt tillsatta institutioner, formella regelverk och årligen fastställda kvoter. Företag med särskilda behov får naturligtvis ta hit folk tillfälligt för att arbeta om de vill men då får de betala för det också och ta ansvar för allt utom det rent polisiära.

   Svara
 17. G

   /  01/11/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Bra om de reser sig mot regimen (Ledarsidorna har ju en annan teori) men ni känner väl igen tongångarna? Såhär lät det vid den Arabiska våren också och sedan gick det käpprätt åt helvete.

   Jag kan inte bedöma om Ledarsidornas mer konspiratoriska tolkning stämmer men här är den:
   https://ledarsidorna.se/2018/01/iran-svaroverblickbart/

   Svara
 18. G

   /  01/11/2018

  Svara
 19. G

   /  01/11/2018

  Svara
 20. G

   /  01/11/2018

  “Canada Has Gone Mad”: Indigenous Representation and the Hounding of Angie Abdou

  Late last year, I wrote an essay for Quillette describing how the fight against cultural appropriation had suddenly gone viral in Canada—particularly regarding stories about indigenous peoples. The issue “has become the subject of full-blown social panic among the country’s intellectual class,” I argued, and would remain so until artists and authors of color themselves “eventually become exasperated by doctrines that limit the influence and reach of their [own] literature.”

  I’m not holding my breath. But a telling controversy involving a newly published novel by Athabasca University creative writing professor Angie Abdou does show us that even some First Nations intellectuals now are becoming infuriated by the campaign to control the permitted range of literary expression in my country. I’m hoping it’s a sign of things to come.”
  http://quillette.com/2018/01/10/canada-gone-mad-indigenous-representation-hounding-angie-abdou/

  Svara
 21. G

   /  01/11/2018

  ”Många tror att rasismen är på väg att öka

  I en ny opinionsundersökning tror nästan hälften av de svarande att rasismen i Sverige kommer att öka det kommande året. Hälften har också bevittnat rasism under det senaste året – och Forum för levande historia försöker sätta in moteld.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-11/manga-tror-att-rasismen-ar-pa-vag-att-oka

  Svara
 22. G

   /  01/11/2018

  ”TOTALOMSVÄNGNINGEN”
  http://iotakt.se/totalomsvangningen/

  Hahahaha, fy fan. Klaga inte på att politikerföraktet växer sig starkare när ni politiker beter er så här.

  Svara
 23. G

   /  01/11/2018

  ”Att låta relativister sköta kampen mot hedersvåld och jihadism är som att låta antroposofer sköta vaccinationsprogrammet.”

  Svara
 24. G

   /  01/11/2018

  ”30 anmälda våldtäkter – polisen hinner inte utreda

  På sitt bord har polisens rotel för grova brott i Skaraborg just nu ett 30-tal anmälningar – som kommit in bara under de senaste sex månaderna.

  – Det här är inget onormalt, utan det är säkert likadant överallt. Men vad vi har märkt att det blivit mer och mer ungdomsärenden av det hela, där parterna är under 18 år. Åtminstone en tredjedel av dem är sådana, där en eller båda är under 18. Eller där en är 16 år och en är 14, säger Lars Johansson.”
  https://www.expressen.se/gt/30-anmalda-valdtakter-polisen-hinner-inte-utreda/

  Svara
 25. G

   /  01/11/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Det kommer aldrig att ske en integration av dessa personer. Det har varit en total villfarelse att övertygade konservativa muslimer skulle vilja ta plats i den svenska kontexten på allvar. De vill bygga sin egen nation i nationen så det är bara att bestämma sig. Vill vi ha ett muslimskt parallellsamhälle eller vill vi inte ha det? Det finns inga mellanting. Det segmentet av invandrare kommer aldrig att acceptera någon integration.

   Svara
 26. G

   /  01/11/2018

  Svara
 27. G

   /  01/11/2018

  Svara
 28. G

   /  01/11/2018

  ”Obehagliga drev mot Alexander Bard

  Mattias Svensson: Hur skön blir världen när alla med misshagliga åsikter jagats bort?”
  https://www.aftonbladet.se/a/7l5Py4

  Svara
 29. G

   /  01/11/2018

  Svara
 30. G

   /  01/11/2018

  Artikeln verkar vara bakom betalvägg i Sydvenskan.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Bra att den är bakom en betalvägg så slipper man hen-tramset.

   Varför skriver Sydsvenskan ”hen ska ta med kniv”? 99% av läsarna inser ju att det är en kille i vilket fall som helst och hur många får lättare att identifiera gärningsmannen genom att könet görs tydligt? Det enda det där fjantiga ordet gör är att störa läsningen.

   En lite lustig grej med hen i juridiska sammanhang är ju att om vi på allvar accepterar ett tredje kön juridiskt så blir detta kön rimligen hen och då outar vi ju egentligen transpersoner varje gång vi skriver hen om en brottsling…

   Svara
 31. G

   /  01/11/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Ännu en person börja sakta förstå att det är något som inte stämmer. Jag minns själv känslan i början av 2010-talet. För mig slutade det med uppsägning av mitt tidigare ”husorgan” DN.

   Svara
 32. G

   /  01/11/2018

  Skulle kunna bli en kommande kriminalserie på TV, Morden i Midsomer aka Morden i Toklandet….

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   Anmälningsbenägenheten måste öka i Norge!

   Svara
 33. G

   /  01/11/2018

  ”Barrling: Från någonstans till varsomhelst – så gick partierna vilse

  Väljarnas känsla av hemhörighet har blivit en avgörande politisk skiljelinje

  Hur kunde politikerna missa att hälften av medborgarna inte var med på deras mångkulturella projekt? Och varför har de så svårt att övertyga när de säger att de lägger om kursen? Det finns en förklaring. Den hittas i den dimension av politiken som frågar: Känner du dig hemma någonstans eller varsomhelst?

  I korthet:

  Det finns ett politiskt spänningsfält som kan förklara mycket av de invandringskritiska partiernas framväxt, EU:s splittring och svenska politkers vilsenhet.
  Den brittiska författaren David Goodhart härleder konfliktlinjen till två väljartyper. Han kallar dem Somewheres och Anywheres, någonstansare och varsomhelstare.
  Somewheres värdesätter trygghet, traditioner, hemort och nation. Anywheres föredrar globalisering, internationalism, modernitet och förändring.
  Svenska politiska partier i båda blocken har under några decennier rört sig från uttalade Somewheres till tydliga Anywheres.
  Sverigedemokraterna är numera det enda renodlade Somewhere-partiet i riksdagen. När de andra partierna försöker återta sina övergivna positioner har de svårt att bibehålla trovärdigheten.(forts)”.
  https://kvartal.se/essaer/frn-ngonstans-till-varsomhelst-s-gick-partierna-vilse

  Som alltid är texterna på Kvartal av det längre slaget, men alltid intressant, och denna av Katarina var inget undantag.

  Svara
 34. Ivar L

   /  01/11/2018

  Nu på en borgerlig ledarsida nära dig:
  Trumvirvel….
  Fanfar….
  HEN!
  Applåder.
  Inte?

  ”SlösO har funnits sedan 2010 och hen kan berätta om ansvariga politiker och myndighetspersoner som kastat andras pengar på trams och strunt.”
  https://www.svd.se/ny-sloso-borjar-i-goteborg-sa-klart/i/senaste/om/ledare

  Det är Maria Ludvigsson som fallit in i ledet och till och med ansträngt sig lite extra för att få vara med i hen-klubben. För jag menar, vad är det för en märklig idé att ens ha ett tredjepersonspronomen i den meningen? Det går ju till och med att stryka ordet helt och meningen betyder samma sak. Vad är det för märklig sjukdom att känna att man liksom måste ha med ett hen? Jag tycker mig sett en ökning av hen i SvD på senaste tiden. Fast inte på ledarsidan. Tills nu. Nåja, det finns ju andra skribenter. Henne är jag klar med. Hen-are har jag inget till övers för.

  Svara
 35. G

   /  01/11/2018

  ”Har blivit ett laglöst rum.”

  Hotfulla ungdomar skapar otrygghet bland lärare och elever på Bildningen under kvällarna. Nu vill skolledningen för Curt Nicolin Gymnasiet låsa entrédörrarna i ett försök att stoppa problemet.

  – Det har blivit ett laglöst rum. Det har rört sig massa folk som inte har där att göra och inte följer ordningsregler. De här personerna uppträder hotfullt och respektlöst, vilket gör att både personalen och elever upplever otrygghet, säger Anders Södergren, rektor på Curt Nicolin Gymnasiet som har sina lokaler i huset.

  Nu anser skolledningen och lärarnas skyddsombud att det har gått för långt. I snart ett år har det förekommit hotfulla situationer och förstörelse i rotundan utanför biblioteket. Det har bland annat förekommit att personer vistats med kniv i lokalen och att möbler skurits sönder. Störst har problemen varit under kvällstid när det finns få vuxna på plats, samtidigt som biblioteket fortfarande har öppet.

  – Det har varit incidenter på kvällar när vi till exempel haft utvecklingssamtal. Då kan man vara där som ensam lärare och sitta kvar sent. Lärarna har då varit oroliga för vad som kan hända. Nu vill vi säkerställa att det är tryggt att röra sig där, säger Emilia Lindahl, fackligt skyddsombud för lärarnas riksförbund.
  ..[..]..
  – Vi har tidigare tagit upp problemet i olika sammanhang och det har biblioteket också gjort. Då har kommunen inte hittat några lösningar, säger Anders Södergren.

  Nu har skolledningen själva fattat ett beslut om att låsa dörrarna till Bildningen efter kontorstid i ett försök att stoppa de stökiga ungdomarna från att ta sig in där. Beslutet fattades kort tid efter en särskilt riskfylld incident i början av januari, där ett konstverk som hängde på hög höjd i rotundan förstördes. Ulrika Jeansson som är kommunstyrelsens ordförande kommenterar trygghetsproblemen.

  – Vi söker vägar, men vet inte vad lösningarna är. Här pratar vi om väldigt unga personer. Då finns det ett föräldraansvar att veta vad ens barn och ungdomar gör när de är ute. Vi har ju ett kommunalt bibliotek där, så det är inte så enkelt som att bara låsa dörren. Vi har haft stök på fler områden under hösten och då ökade vi tiden med väktare i centrum, Bildningen, Hörnan och Kulturhuset. Dessutom har vi haft kontakt med föräldrar och försökt lyssna av vad ungdomarna saknar för aktiviteter, säger Ulrika Jeansson(S).”
  http://folkbladet.se/nyheter/finspang/har-blivit-ett-laglost-rum-om4957719.aspx

  Åh gud, straff och konsekvenser är det som saknas för dessa individer, inte belöningar, inte lyssna för å höra om det saknas aktiviteter/fritid(S)gårdar, väx upp och sluta lalla runt så här för fan.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/11/2018

   ”stök”
   Det nya kodordet för saker som i de flesta fall är mycket värre än så.

   Nolltolerans och omedelbara konsekvenser.
   När det gäller undervisning: specialklasser i särskilda byggnader för de som inte kan sköta sig och med förbud att vistas i den generella skolbyggnaden.
   Om inte det funkar så får det väl bli tvångsmedel, internatskolor med låsta dörrar.
   Och så vidare.
   Prio ett: de andra elevernas säkerhet och undervisning.
   Prio två: lärarnas säkerhet och arbetsmiljö.
   Först därefter kan vi börja fundera på hur vi skall agera för att normalisera individen i den mån det ens går. Att dessa människor skall bort från den vanliga skolverksamheten och portas från biblioteken är en självklarhet. Alla vet ju att den mjuka linjen inte funkar, det som händer är ju ett bevis på det.

   Svara
 36. Leisha Camden

   /  01/11/2018

  Det är så mycket helknäppt som pågår så man verkligen inte kan tro att det är sant, det verkar vara någon otroligt komplicerad practical joke som utspelar sej.

  Jag undrar verkligen på det här med vedspis. Jag är norska och bor i Norge, men min mamma har ett hus i Sverige dit vi ofta åker på helger och så. Där finns en vedspis. Den är rätt ny för då min mamma köpte huset (2011) var den sönder och mina föräldrar köpte en ny och fick installerad. Det var typ något år efter köpet. Huset ligger på landsbygden i Värmland. Är nu tanken att vi inte ska få använda spisen?? Det kommer bli roligt i sådana fall, min pappa kommer aldrig gå med på en sådan svensk dumhet … ! 😀

  Svara
  • Leisha Camden

    /  01/11/2018

   Alltså den spis som fanns i huset då min mamma köpte det visade sej vara sönder …

   Svara
  • Nilsson

    /  01/11/2018

   Gäller bara nyinstallationer.

   Svara
   • Leisha Camden

     /  01/12/2018

    Okej, tack! Ändå jätteknäppt … !!

    Svara
 37. Ivar L

   /  01/11/2018

  ”Bland annat ska ojämställda strukturer i klassrummen studeras med hjälp av observatörer som iakttar mönster i hur deltagarna interagerar med varandra.”
  Fy fan vad creepy. Observatörer. Hur har det kunnat gå såhär långt?

  http://www.dt.se/opinion/ledare/emma-jaenson-varfor-later-vi-genusteorier-med-skakig-vetenskaplig-grund-harja-fritt-pa-hogskolan

  Svara
 38. Jans

   /  01/11/2018

  Nu måste vi få skratta lite:

  Svara
 39. Sensory overload

   /  01/11/2018

  Äntligen!! Så länge som jag har väntat på detta. Till skillnad från alla dina skräckexempel, så kan jag visa upp ett exempel på hur man bygger förtroende och fångar upp väljare. Till slut fanns det alltså någon som satte sig ned och tänkte och det gav resultat: Politiker som visar omtanke på rätt ställe!

  ”Jag menar att det här är regeringens och Migrationsverkets ansvar. Det vore orimligt av oss att belasta polisen med detta.”

  https://mariestadstidningen.se/mariestad/2018/01/10/ska-inte-langre-polisanmala

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: