Opartiska bedömningar…

På SVT kan man idag läsa några artiklar om att Migrationsverket inte lyssnar på socialsekreterare när det gäller åldersbedömningar

Det är såklart helt rätt att inte lyssna på dem.

Hur många socialsekreterare hittar man i alla de olika grupperna som svärmar kring de ensamkommande med glittrande ögon och svallande hormoner? De har själva orsakat att de är totalt opålitliga i de här frågorna. När jag har kollat upp alla bisarra trådar på facebook har jag sett massor av dem!

Jag googlade namnet i SVT:s artikel och gissa vad som dök upp som andra förslag?

Samma socialsekreterare som tycker det är konstigt att Migrationsverket inte lyssnar på dem är med i demonstrationer vid förvaren

Så varför ska man lyssna på vad socialsekreterare säger när de är med och svärmar runt afghanerna? Migrationsverket skulle såklart aldrig ha lyssnat på dem från början eftersom de inte är pålitliga helt enkelt. Man kan inte lita på vad de säger.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  01/14/2018

  Trots ”Högskolepoäng” och Akademisk utbildning” verkar ordet ”jäv” inte existera i deras ordförråd……

  Svara
  • Den minns jag från mitt sommarjobb på länsstyrelsen! De hade ett rejält juridiskt bibliotek. Det finns väl omkring ett dussin olika ”versioner” av jäv?

   Nåja, det vi kallar ”jäv” kallar de väl ”medmänsklighet.” Den där ordlistan Svenska till Godhet behöver en lite uppdatering.

   Svara
 2. I TYSKLAND

  Svara
 3. MiT

   /  01/14/2018

  Postade ju ut lite tweets med gamla inlägg tidigare ikväll, här är de

  Svara
 4. Det finns mängder med händelser som visar att invandringen har vuxit det svenska samhället över huvudet;

  Svara
 5. Olof

   /  01/14/2018

  ”Det är upprörande, säger Sanna Sydoff. Jag tycker att det är tydligt om en ungdom är 16 eller 18 år, särskilt när jag har känt dem i flera år. 16-åringar har inte koll på sin identitet på samma sätt, de kan byta klädstil från en dag till en annan och har inte samma koll på konsekvenser.”

  … riiiiiight… låter väldigt vetenskapligt. Gediget underlag baserat på amerikanska tonårssåpor populerade av 25 åringar som spelar 16 åringar då eller?

  Jag kan byta klädstil från en dag till en annan, och jag är över 40. Förvisso för att olika miljöer är mer eller mindre lämpliga för olika klädstilar, men om jag skulle behöva slumpa lite för att passa in i förväntningarna som en socialsekreterare har för någon som livear 16 åring så skulle det inte vara svårt.

  Svara
  • ”Gediget underlag baserat på amerikanska tonårssåpor populerade av 25 åringar som spelar 16 åringar då eller?”

   Äntligen så vet vi vad deras måttstock är för vad som passerar för en 16-åring:

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/14/2018

    Ja hennes rollfigur skulle vara en av tonåringarna men var 30 när serien började.

    Svara
 6. MiT

   /  01/14/2018

  Klicka på tidsstämpeln och läs alla svaren

  Svara
  • Först Alex Schulman och nu Pascan – har de planerat att försöka gå på en frontalattack mot Bali eller något?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2018

    Har hon själv stoppat dödsskjutningarna? Om inte så kackar hon väl i eget bo där? Den som sa’t hon va’t.

    Svara
    • Vic

      /  01/15/2018

     Hon sitter hemma och känner empati för folks oro och rädsla. Det verkar räcka långt. Eller om det var ”minsta möjliga empati”, vad nu det ska betyda…

     Svara
  • Gorby

    /  01/14/2018

   Svara
   • Pelle2

     /  01/15/2018

    Vänstermänniskorna hatar Hanif för att han inte viker ner sig och för att han vågar ge sig på dom med samma hårda argumentation som dom själva brukar excellera i gentemot sina ideologiska motståndare.
    Det är ju bara dom förment goda och fina vänstermänniskorna som får vara elaka och alla andra skall bara acceptera det…

    Svara
    • Ivar L

      /  01/15/2018

     De hatar honom troligen också för att han pratar om problemet. De andra vill helst prata om annat. Feministisk filmfestival t.ex…

     Svara
  • Olof

    /  01/15/2018

   Visst, det kan vara svårt att skilja på dräpande kritik och skämt, men om Hanif så rullade runt gapskrattandes i det skulle han ändå vara en långt bättre människa än de godhetsknarkande asen som ORSAKADE det.

   Det är människor som Skyffert som bär skulden för utvecklingen. Många, inklusive Hanif Bali, har varnat för det här. Vi som har bott i förorterna har förgäves försökt få rasistsvinen till södermalmsjournalister att fatta att även människor i förorten vill leva i Sverige, men det är inte så det ser ut längre. Men de har skitit i det för det är bara bruna som dödas, och brunas liv är inte värda lika mycket som den förmätna godhetssignalleringen. Vem fan bryr sig om några blattar dödas och balkonflickor strycker med, så länge man kan ‘motverka rasism’?

   Och de har mage… att ens jävlar öppna munnen.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2018

    Hans skämt är ju inte riktat mot det tragiska i själva dödsfallen utan den absurda känsla alla normalt funtade människor känner när morden radar upp sig på detta sätt. Han pekar ju på att samma våld finns på mängder av platser.

    Svara
 7. elina

   /  01/14/2018

  Vad har socialsekreterare med åldersbedömningar att göra? Det ingår inte i deras utbildning. Däremot borde man ha lite hum om när folk ljuger.
  Socialsekreterare ger beslut enligt Socialtjänstlagen som kan överklagas vilket borde innebära att de förstår skillnad på lag och tyckande. Men det tycks vara svårt. Som socionom skäms man – nästan- över yrkeskamraternas dumheter och agerande även om man inte är med i gänget.
  Men tycka synd om mentalitet är inget nytt i invandringssammanhang. Nu är det bara så mycket mer och fler och män att tycka synd om.

  Svara
 8. PAY PAL – OPARTISK BEDÖMNING?
  Stänger konton för sanningssägare!

  Svara
 9. Gorby

   /  01/14/2018

  Svara
  • Senior

    /  01/16/2018

   Som vanligt, en dimridå som tar uppmärksamheten från de riktiga problemen.

   Svara
 10. Vic

   /  01/15/2018

  Klart att migrationsverket tröttnar om de får intyg på 16-åringar som de ska fatta beslut om och när de sedan möter personen i fråga så står där en 37-åring med begynnande flint. Synd bara att det tog 3 år för mig.verket att börja lita på sina egna bedömningar.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2018

   Tja, de har ju uppenbarligen inte haft problem med det tidigare men det är väl nya direktiv. Det visar att land skall med lag byggas. Att låta tjänstemän få för stort inflytande att bestämma på eget bevåg är helt enkelt samhällsfarligt.

   Svara
 11. x

   /  01/15/2018

  Svara
 12. QED

   /  01/15/2018

  Sanningsministerium på gång. Rapport från Folk och Försvar

  ”Regeringen aviserar att de i enlighet med Försvarsberedningens förslag inrättar en myndighet som ska ansvara för att utveckla och koordinera det psykologiska försvaret.”

  ”.Den nya myndigheten skall ansvara för att bland annat sakliga nyheter, som har betydelse för vår beredskap och motståndsförmåga når befolkningen snabbt. Reformen ser sannolikt bra ut för en yttre betraktare som enskild, men läggs den i en kontext av andra händelser och lagförslag öppnar sig ett helt annat samhälle.”

  ”Det bör vara något av ödets ironi att bara ett par meter från statsministern satt justitieminister Morgan Johansson. Sedan 2014 ansvarig för regeringens migrationspolitik samt arbetet mot terrorism med därtill hörande lagstiftning. Ingen minister enskilt har lämnat så pass missledande information till journalister och allmänhet som Morgan Johansson vilket enkelt går att leda i bevis.”

  https://ledarsidorna.se/2018/01/folk-och-forsvar-psykologisk-forsvarsmyndighet-eller-svensk-trollfabrik/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2018

   Hundra spänn på att den myndigheten förr eller senare kommer att sprida fake-news av något slag eftersom den garanterat kommer att locka till sig pk-människor som vill korrigera verklighesbeskrivningen.

   Svara
   • Senior

     /  01/16/2018

    Låga odds på den du.
    Skulle vilja påstå att det kommer att bli precis de människorna som tillsätts redan från början. De kommer att producera fake news från dag 1.

    Statlig propagandacentral, Goebbels skulle ha varit stolt.
    Undrar vem som blir vår propagandaminister med ansvar för detta?

    Svara
  • SANNINGSMINISTERIET

   Svara
  • Ghasri:”När staten gjorde sig till garant för god smak”
   https://www.dagenssamhalle.se/kronika/nar-staten-gjorde-sig-till-garant-god-smak-20266
   ”I detta döljer sig inte bara risken för ett demokratiskt underskott, utan även en märklig syn på medborgarna. De anses myndiga nog att rösta, och deras röster tas tacksamt emot på valdagen, men de anses inte myndiga nog att värdera information och bilda sig en uppfattning i olika frågor på egen hand.”

   Svara
 13. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
  • G

    /  01/15/2018

   ”Alltfler svenskar börjar prata arabiska

   Fler och fler i Sverige läser arabiska som språk. En förklaring är att intresset för den arabiska kulturen växer. På Folkuniversitetet erbjuder man numera till och med fler språkkurser på arabiska än vad man gör på engelska och franska, rapporterar P4 Malmöhus.

   På Folkuniversitetet har man idag fler språkkurser på arabiska än på engelska och franska. Där har man gått från en och till nio kurser på arabiska per termin på bara två år.

   Enligt Anas Idlibi, som undervisar arabiska på Folkuniversitetet i Kristianstad och Hässleholm i Skåne, syns det ökade intresset särskilt inom vissa yrkeskategorier.

   Det handlar bland annat om människor som arbetar med så kallad integration, eller inom myndigheter som arbetsförmedlingen och på socialkontoret.

   Personer inom dessa grupper vill bli mer ”effektiva” i sitt arbete med invandrare, säger han till P4 Malmöhus.

   Men det finns även andra förklaringar.

   Cristina Boldrini Tisci, verksamhetsutvecklare på Folkuniversitetet i Kristianstad, tror också att det ökade intresset för arabiska beror på att antalet arabisktalande personer i Sverige blir allt fler, och att svenskarna vill lära sig umgås med dem.”
   http://www.friatider.se/alltfler-svenskar-b-rjar-prata-arabiska
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6861558

   Svara
   • Ivar L

     /  01/15/2018

    På pendeln har jag ett flertal gånger varit med om att invandrare spelar videofilmer på hög volym på sina mobiler med någon slags predikanter som låter arga och hetsande.

    Vid de tillfällena hade det varit bra att kunna arabiska för att höra vad det är för något de sitter och lyssnar på. Det låter ganska obehagligt i mina öron.

    Svara
   • ”fler språkkurser på arabiska än vad man gör på engelska och franska”

    Ja, de senare har väl folk med sig från grundskolan, så jag vet inte hur överraskande det är. Allvarligt talat, engelskakurser för vuxna är väl lite 80-talsnostalgi?

    Apropå 80-talet, när alla skulle lära sig japanska: minns ni hur Japan faktiskt tog över hela världen strax efteråt? Inte jag heller.

    Svara
    • Ivar L

      /  01/15/2018

     Sverige har rätt mycket samarbeten med Japan numera. Det finns ju (eller fanns, kanske kommer att dö bort nu, vad skall Japaner med Sverige till snart?) någon slags mystisk släktskap mellan den nordiska och japanska kulturen. På vissa sätt.

     Arabiskans intåg beror naturligtvis på invandringen, till skillnad från japanskan, men naturligtvis är det inte förvånande. Däremot är det oerhört talande. Det pågår definitivt en arabisering (eller kanske ännu hellre en MENA-isering) av Sverige.

     Svara
     • Det krävdes två atombomber för att få 72 miljoner Japaner att byta riktning från ”härskarras” till ”oförtröttliga ingenjörer”.

      Vete sjutton hur Mellanöstern skall kunna styras om. Mentaliteten där verkar fortfarande ligga mer åt ”erövra och låt slavar göra jobbet”.

     • Klimathotet

       /  01/15/2018

      Little boy and the fat man. Var det inte en deckarserie som hette något liknande för 30 år sedan?

     • Ivar L

       /  01/15/2018

      @Kristian: Nästan lite som när Sverige på grund av för många förluster upphörde att vara stormakt på 1700-talet och så småningom blev ett land där flitens lampa lyste istället.

     • Nightrunner

       /  01/16/2018

      @Klimathotet Serien hette Jaek and the fatman i original. Rättvisans män i svensk översättning.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jake_and_the_Fatman

 14. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
 15. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
 16. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
  • G

    /  01/15/2018

   Svara
 17. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
 18. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2018

   Ändamålet helgar medlen förstår du väl MiT! Hans sista tweet är ju obetalbar i sin uppblåsta självgoda dumhet. Som om det magiska ordet ”populistisk” skulle ta udden av poängen…

   På tal om Räkmackeföreningen så tackade ju inte f.d. ledaren och vita, medelkasskvinnan Thomsgård nej till supergiget på SVT Kultur heller. Men andra skall som bekant flytta på sig och ge plats åt invandrare och annaorlunda.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/15/2018

   Bra att du synar populisten och vite riddaren Wass.
   Naturligtvis menade han inte sig själv när han skrev att vita män skall flytta på sig utan alla andra vita män. Det brukar ju vara så med feministiska män att dom aldrig är sugna på att flytta på sig själva från sin välbetalda jobb och upphöjda positioner.

   Hans dåliga ursäkt att det är ok så länge det är en man och kvinna som är gäst är ju enbart patetisk.

   Svara
  • memory

    /  01/16/2018

   Ja sådan är den manliga feministen. En feg hycklare och opportunist som gör karriär på att förespråka manlig självspäkning. Den manliga feministen är en syltrygg som inte lever som HEN lär. Den typen har inte många meningsfränder som inte anklagats för sexuella övergrepp. Håll det namnet i minnet för det lär dyka upp i fler sammanhang framöver.

   Svara
 19. G

   /  01/15/2018

  ”Djurens rätt förbjuder Sverigedemokrater från att ha ledande positioner

  Djurrättsorganisationen Djurens rätt beslutar att förtroendevalda Sverigedemokrater får inte ha ledande positioner inom organisationen för att försvara värdegrunden. SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof har djurrätt som en hjärtefråga och berättar nu att han kommer uppmana medlemmar i Sverigedemokraterna att söka sig till andra organisationer.

  Organisationen Djurens rätt beslutade under sin senaste riksstämma att förtroendevalda Sverigedemokrater inte får ha ledarroller inom organisationen, det uppger Sveriges Radio.

  Richard Jomshof är SD-riksdagsledamot och vegetarian i 25 år. Han väljer nu att avsluta sitt medlemskap i Djurens rätt som ett ställningstagande mot organisationens senaste beslut. Enligt Jomshof är djurrätt en väldigt stark rörelse inom Sverigedemokraterna.

  Djurens rätt har över 40 000 medlemmar och verksamhetschefen Benny Andersson menar att beslutet är fattat med bakgrund i att alla ska kunna känna sig bekväma med organisationens värdegrund.

  – Arbetet för djuren bedrivs av människor. Då behövs det också en värdegrund som gör att de här människorna som ska göra arbetet för djuren känner sig välkomna och trygga i att vara med i Djurens rätt. Det är bakgrunden till att vi har fattat det här beslutet, uppger Andersson till Sveriges Radio. (forts)”
  https://nyheteridag.se/djurens-ratt-forbjuder-sverigedemokrater-fran-att-ha-ledande-positioner/
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6860716

  Svara
  • elina

    /  01/15/2018

   Trygga? Välkomna? Bekväma? Jag tror inte att B. Andersson fattar innebörden i dessa ord. Jag tror inte heller att djur begriper innehållet i olika politiska partier.

   Svara
 20. G

   /  01/15/2018

  Svara
 21. G

   /  01/15/2018

  ”Insändare: S har rasbiologi i sin historia”
  http://www.na.se/opinion/insandare/s-har-rasbiologi-i-sin-historia

  Svara
  • Pether

    /  01/15/2018

   Rasbiologi ligger djupt i de marxistiska ideologierna, nazismen var inget undantag utan endast en i mängden. Vänstern har alltid en grupp undermänniskor som de utsätter för all världens helveten, inte endast förintelse med hjälp av läger, utan även sterilisering, ‘familjeplanering’, tvångsabort, osv osv. Allt berättigat genom att man vill deras bästa.

   Svara
 22. G

   /  01/15/2018

  Svara
 23. G

   /  01/15/2018

  ”14-årig knivbeväpnad flicka vandaliserade polisbil och misshandlade poliser

  Under natten mot söndagen befann sig en polispatrull ute på ett uppdrag i centrala Malmö.

  Poliserna hade parkerat bilen för att gå upp till en lägenhet. Då de kom tillbaka såg de hur en tonårsflicka var i full färd med att vandalisera bilen.

  – Hon har lyckats förstöra det mesta som går att förstöra på utsidan av en polisbil, konstaterar Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö.

  Flickan visade sig vara bara 14 år gammal och gick till attack mot poliserna då de dök upp.

  Hon vägrade att uppge sitt namn och spottade på poliserna.

  Efter ett samtal hem kom föräldrarna och plockade upp henne.

  14-åringen är nu misstänkt för grov skadegörelse och våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen.”
  https://samnytt.se/14-arig-knivbevapnad-flicka-vandaliserade-polisbil-och-misshandlade-poliser/

  Svara
 24. G

   /  01/15/2018

  ”Tysk studie avslöjar islamistiska tendenser i klassrummen

  En undersökning i den tyska delstaten Niedersachsen ledd av brottsforskaren Christian Pfeiffer om om orsakerna till kriminalitet bland invandrare, visar att många skolelever med muslimsk bakgrund bejakar islamism och även muslimskt motiverat våld och terror.

  Forskningen, som görs av kriminologiska forskningsinstitutet i Niedersachsen (KFN) och inleddes 1998, sker på uppdrag av förbundsministeriet för familjefrågor och kartlägger samband mellan våld och invandring. 2015 började man även samla in data om islamistiska attityder.

  Analysen visade att en av tre (29,9 procent) av de muslimska studenterna som besvarade undersökningens frågor kan ”tänka mig att slåss för islam och riskera mitt liv”. Nästan lika stor andel (27,4 procent) Uttalandet höll med om påståendet att ”islamiska sharia-lagar, enligt vilka exempelvis äktenskapsbrott och homosexualitet straffas hårt, är mycket bättre än de tyska lagarna”.

  Påfallande många stödde även våld som syftar till att främja islam, somliga även IS framfart och terroristattacker med målet att skapa en islamisk stat. 3,8 procent höll med om påståendet att ”muslimer får för att nå sina mål om det behövs begå terroristattacker”. Nästan en femtedel (19,8 procent) ställde sig bakom uttalandet ”muslimer är förtryckta över hela världen och måste de försvara sig med våld”.

  Nästan lika många (18,6 procent) höll med om att ”det är varje muslims plikt att bekämpa de otrogna och sprida islam över hela världen”. Procentsiffrorna var något högre bland manliga studenter än kvinnliga, men skillnaderna var inte signifikanta. (forts)”.
  https://samnytt.se/tysk-studie-avslojar-islamistiska-tendenser-i-klassrummen/
  Tyska: https://www.welt.de/politik/deutschland/article172327527/Kriminalitaetsstudie-Islamistische-Tendenzen-im-Klassenzimmer.html

  Svara
 25. OT
  Mmm. Wikipedia. Kvalitetssäkrat!

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Syrier_i_Sverige
  ”Ungefär 37% av syrier som anländer till Sverige 2015 har eftergymnasial utbildning, enligt en uppskattning av SVT nyheter.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad
  http://archive.is/QvdYI

  Svara
 26. (Paging Utlandssvensk!)

  Engellau: ”Att bli svensk medborgare”
  https://detgodasamhallet.com/2018/01/15/att-bli-svensk-medborgare/
  ”Om du har tid så läs gärna om Inger Enkvists artikel om hur det går till att bli medborgare i Schweiz. Det råder slående skillnader mellan schweizisk och svensk praxis.

  Det har inte alltid varit så. På den tiden när en schweizerfranc var värd en svensk krona, i stället för nästan tio som idag, påminde inte bara valutorna utan också de två ländernas migrationspolitik om varandra.”

  En beskrivning av medborgarskapsansökan i Sverige anno 1938 följer.

  Enkvist: ”Svenskt och schweiziskt medborgarskap”
  https://detgodasamhallet.com/2017/12/20/svenskt-och-schweiziskt-medborgarskap/
  ”Man ska först visa att man har bott tolv år i Schweiz varav tre under de fem senaste åren. […] att man inte har någon anmärkning från polisen. Man ska kunna försörja sig själv och sin familj. […] den sökande behärskar språket och sederna så pass att personen kan fungera väl i samhället.”

  Svara
 27. Dreadlock

   /  01/15/2018

  A.propo opartiska bedömningar.

  Anna Hedenmo ( Ordförande i publicistklubben och anställt av SvT) gör en ordentlig analys nu när #Metoo baksmällan sätter in.
  Vad hon egentligen indirekt säger (Enligt mina måttstockar) är att journalister inte längre behövs för kritisk granskning av samhällsfenomen eftersom den vinkeln helt enkelt är ersatt helt och hållet av agendasättande aktivism. Ett slags erkännande att andra oberoende informationsförmedlare gör ett betydligt bättre genomarbetad jobb och att det blir ett satans gnäll när oberoende kollegor utför ett jobb som de egentligen skulle ha gjort.

  https://www.expressen.se/kultur/granskningen-av-metoo-har-varit-alldeles-for-svag/

  Svara
  • ”Vi journalister är vanligtvis noga med fakta, och vi sätter en ära i att inte svepas med i känslostyrda kampanjer. Vi försöker hålla huvudet kallt och slår vakt om vår professionalism och integritet.”
   ”Den annars så kritiskt granskande journalistkåren”

   Haha, sure. Det har vi sett gång på gång. Problemet är ju uppbart: journalister är mer aktivister i dagens Sverige. Bristen på självinsikt är fantastisk.

   Svara
   • Senior

     /  01/15/2018

    Det handlar inte om brist på självinsikt.

    Precis som du själv skriver i meningen innan, de är aktivister. -De vet precis vad de gör, underskatta inte deras agenda.

    Svara
 28. Sandgren:”Kvinnor är djur”
  https://detgodasamhallet.com/2018/01/15/kvinnor-ar-djur/
  ”Om feministerna har rätt i att män är djur. Vad får det för konsekvenser? På min näthinna frammanas bilden av en värld, styrd av egoistiska alfa-hannar som krigar sig fram till toppositioner medan de roffar åt sig av samhällets resurser.
  […]
  Om kvinnor är djur… kommer de att attraheras av alfa-hannar.
  […]
  Om kvinnor är djur… och samtidigt feminister som vill ta makten, måste de först knuffa ner alfa-hannarna från deras toppositioner. Detta kommer att degradera dem till beta-hannar, och de blir därmed mindre attraktiva.
  […]
  Om kvinnor är djur… kan en annan lösning vara att ge särskilt gynnsamma villkor för unga alfa-hannar, som vill etablera sig i Sverige. Till exempel från den starkt mansdominerade kulturen Afghanistan.”

  Samma analys vi sett från andra (paging samma person igen), men mycket detaljerat.

  Svara
  • Ur kommentarerna:
   ”… företagens nya fokus på form över innehåll ger en perfekt jordmån för kvinnor och deras känsla för politik, samt deras manliga motparter förstås. Vi som fokuserar på uppgiften som skall lösas blir rundade i första svängen, kvinnor är bra på att gå från fjäsk till kniv i ryggen på ett ögonblick, precis som deras nya manliga konsulentskolade PowerPoint-mästare till kollegor.”

   Svara
 29. MiT

   /  01/15/2018

  Svara
 30. Maria Rydén (M), kommunalråd i Göteborg, sjukskriver sig efter att GT avslöjat att hon gjort privata resor på betald arbetstid.
  Så, brott kvittas med sjukskrivning om du är politiker men ifall du är cancerpatient i behandling ska ju jobba. (orkar dock inte leta reda på länken till det sista)

  Svara
  • Rikard

    /  01/16/2018

   Hej.

   Vad skall du med länk till?

   Min mor har cancer, och har haft diagnosen i uppemot femton år. Hon är en av de som högskattepartierna anser skulle jobba tills pensionen, trots en cancer som bland annat sakta fräter bort immunförsvaret.

   Min fru har överlevt bröstcancer. Behandlingen och själva cancern var dock inte skäl för sjukskrivning ansåg Försäkringskassan.

   Själv har jag en gång i tiden suttit med min (dåvarande) läkare i möte med försäkringskassan där läkaren gång på gång beskriver den ryggskada jag har (arbetsskada, dock ej från skolan – därifrån har jag tinnitus och nedsatt hörsel, något man får räkna med enligt Fk). Skadan förhindrar tunga lyft varför jag inte kan ta anvisat (rehab)arbete som (trumvirvel!) flyttgubbe. Fk:s representant – medelålders vit svensk kvinna med korrekt värdegrund, schalett, och Gudrun Sjödén-uniform – säger då: ”Men du kanske kan stå bredvid och lyfta små saker lite försiktigt?”

   Ibland undrar man om en del förlösts med korkskruv.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Jag har varit sjukskriven en enda gång men det satt hårt i att få vara det. Föll i isklättring 100 meter (eget fel jag borde låtit bli förstås). ”Årets räddning” från ödemarken med helikopter efter tre dagar när en hade nått radion för mobil funkar inte. Söderslagen, gips överallt. I rullstol som jag inte orkade rulla. Men FK sa: du kan prata så… De godtog inte läkarintyget. Jag åkte taxi till jobbet gipsad. Patienterna tyckte synd om mig så jag gjorde ingen nytta.
    Min chef rev he….e med dem, likaså läkaren. De gav mig 25 % sjukskrivning och transport till jobbet. Jag orkade inte ta mig till sjukgymnast och rehab efter jobbet. Jag kunde inte ta mig till jobbet när sjukskrivningen var slut, jag kunde inte gå än. Mina arbetskamrater började hämta och lämna mig. Förverkade all semester för rehab. Det tog ytterligare några månader innan jag stod själv på benen men sedan åkte jag till fjällen igen dock ingen isklättring mer.
    Det är farligt att sporta – ibland. Jag var nog en klant.

    Jag sjukskrev mig aldrig mer utan en gång tog jag ut semester för flunsa med hög feber.

    Svara
    • Ungefär vilket år var det?
     Jag undrar därför att sjukskrivningsreglerna varit olika över tid.

     Svara
     • 1996

     • Det blev också trubbel med min privata sjuk- olycksfallsförsäkring 25% gav inte ersättning men sedan beslutade de sig att läkarnas 100% bedömning gällde inte FKs.
      Tur för mig men de är inte alltid så förstående. Det handlar ju om pengar.

     • Tack!

 31. Pether

   /  01/15/2018

  Det här är alltså en feministikon, en förebild för alla… nerdrogad och hyllar mördare.

  https://www.flashback.org/t2905970p2

  Svara
  • G

    /  01/16/2018

   Tråden på flashback är borta.

   Svara
  • Kristian

    /  01/16/2018

   Ligger i soptunnan eller vad det heter. Syns om man är inloggad. Kort klipp.
   Vet inte vem ”Fayye” är, personligen. I tråden (inte i videon) nämner man ”Shottaz” och ”Dödspatrullen.”

   Svara
 32. Gorby

   /  01/15/2018

  Veronica Palm igen…

  Svara
  • G

    /  01/16/2018

   En inte så liten del av världen vill dock gärna komma till det här lilla hörnet av världen, och det verkar inte precis vara ”fred” som många bär med sig i ryggsäcken…

   Svara
  • Kristian

    /  01/16/2018

   #100åravskygglappar
   #pangloss2018

   Svara
 33. Gorby

   /  01/15/2018

  Svara
  • Gorby

    /  01/15/2018

   Svara
   • Pelle2

     /  01/15/2018

    Jag hoppas att det är ett fakekonto för annars måste Löfven helt förlorat förståndet.
    Ingen med mer än en halv hjärncell i behåll kan påstå att någon vändning är i sikte.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/15/2018

     Jag tror att Veronica Palm, som haft en karriär i någorlunda nedförsbacke den sista tiden, fått den högtidliga prestigeuppgiften att ratta statsministerns Twitterkonto.

     Svara
 34. Gorby

   /  01/15/2018

  Svara
 35. Mjölner

   /  01/15/2018

  Förbanne mej skall jag inte anmäla Stockholms Stad för DO. Man har beställt 80 st nya betonglejon, men bara hannar. Det är genusdiskriminering av grövsta kaliber. Inga honlejon? Skandal Ygeman, feministiskt kommunstyre å allt…..

  Svara
  • Ivar L

    /  01/15/2018

   Jag gick på Drottninggatan idag och konstaterade att lejonen för närvarande står så en lastbil lätt kan åka in på gågatan igen och det finns inga andra definitiva hinder heller. De har inte direkt någon brådska med att öka säkerheten.

   Svara
   • Senior

     /  01/16/2018

    Skulle tro att det har bäring på kommunala regler att räddningstjänsten måste kunna komma förbi med sina fordon för att kunna bekämpa bränder.

    Svara
  • Kristian

    /  01/16/2018

   Det kan väl vara en del trans- och gay-lejon?

   Svara
 36. x

   /  01/15/2018

  Tips på hur man slipper fler dödsskjutningar på pizzerior:

  Svara
 37. G

   /  01/16/2018

  ”Här är invandrargänget som misshandlade och rånade 97-åriga Elsa

  Hjärnan i ligan, som bestod främst av så kallade ”gatubarn” med ursprung i Nordafrika och som specialiserade sig på äldre kvinnor, var en väletablerad man med ursprung i Irak. Mannen kom till Sverige för tio år sedan, hade en lägenhet och ett jobb. ”Han är en mycket snäll person”, säger hans far om honom.”
  https://samnytt.se/har-ar-invandrarganget-som-misshandlade-och-ranade-97-ariga-elsa/

  *Jättesnälla, riktiga guldklimpar*

  Svara
 38. G

   /  01/16/2018

  ”Köpte lägenheter för 300 miljoner till nyanlända – nu backar Nackas ekonomi

  På sistone har Nacka kommun köpt bostadsrätter till nyanlända invandrare för hundratals miljoner kronor. Men det var mer än vad kommunen klarade av. Nu går den ansvariga nämnden med underskott, rapporterar Nacka Värmdö Posten.”
  http://www.friatider.se/k-pte-l-genheter-f-r-300-miljoner-till-nyanl-nda-nu-backar-nackas-ekonomi
  https://www.nvp.se/Nacka/Nacka/m-vill-granska-kostnader-for-ekonomiskt-bistand/

  Svara
 39. G

   /  01/16/2018

  ”Hälften av utrikesfödda i Sandviken arbetslösa – ”Liknar Paris förorter”

  För tre år sedan påstod DN i en omtalad artikel att Sandvikens kommun ”tjänar över en halv miljard på invandringen”. Men enligt Arbetsförmedlingens senaste siffror är nästan hälften, 48,8 procent, av alla utrikesfödda i Sandviken arbetslösa.”
  http://www.friatider.se/h-lften-av-utrikesf-dda-i-sandviken-arbetsl-sa-liknar-paris-f-rorter
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6859506
  http://www.arbetarbladet.se/opinion/ledare/i-sandviken-ar-48-8-procent-av-de-utrikes-fodda-arbetslosa

  Svara
 40. G

   /  01/16/2018

  ”Bibliotek får JO-kritik för PK-censur

  Justitieombudsmannen (JO) kritiserar två bibliotek som vägrat tillhandahålla invandrings­kritisk litteratur trots förfrågan från allmänheten. Enligt myndigheten strider agerandet mot grundlagen.
  ..[..]..
  Enligt bibliotekslagen ska varje kommun ha ett folkbibliotek, vars tjänster ska präglas av allsidighet och kvalitet.

  ”När ett folkbibliotek planerar inköp ska man bl.a. se till att utbudet inte inskränks utifrån ideologiska, politiska eller religiösa utgångspunkter”, påpekar JO i sin årsbok och fortsätter:

  ”Omständigheterna i de två besluten var likartade; två personer ville låna böcker med invandringskritiskt innehåll, och de två biblioteken nekade att köpa in eller fjärrlåna böckerna. I det ena fallet hänvisades till att den aktuella boken var främlingsfientlig och inte uppfyllde kravet i bibliotekets medieplan om värderingar. Det biblioteket hade tydliga riktlinjer för inköp, där det angavs att den viktigaste faktorn vid kvalitetsbedömningen var värderingar, såsom könsroller, främlingsfientlighet, rasism och liknande. I det andra fallet hänvisades mer allmänt till bibliotekets interkulturella handlingsplan, verksamhetsplanen och förvaltningens värdegrund.”

  Men detta synsätt är felaktigt, enligt JO, som nu uppmanar biblioteken att följa lagen.

  ”Objektivitetsprincipen i regeringsformen, liksom bibliotekslagen och dess förarbeten, ger enligt min bedömning klart besked om att det inte är möjligt att avstå från ett bokinköp med hänvisning till de åsikter som förs fram i boken”, skriver Renfors och avslutar:

  ”Yttrandefriheten innebär att det får föras fram åsikter och påståenden som inte är i enlighet med principen om alla människors lika värde eller andra grundläggande principer för en demokrati, så länge uttalandena inte är brottsliga. Grundtanken i en demokrati är att uttalanden av det slaget kan bemötas av dem som har en annan uppfattning”.”
  http://www.friatider.se/bibliotek-f-r-jo-kritik-f-r-pk-censur

  Svara
  • Jans

    /  01/16/2018

   Det var ju för väl att JO begrep att vi inte kan ha politiska kommissarier på biblioteken.

   Svara
   • Kristian

     /  01/16/2018

    Det finns små kvarvarande motståndsfickor av vett och sans. Riksrevisionen är väl ett annat exempel.

    Svara
   • Senior

     /  01/16/2018

    Vänta du bara, det kommer nog en ny JO snart..

    Svara
 41. G

   /  01/16/2018

  Hahaha. Jag gillar när alt-media ringer till media för att vända på steken en gång till 😛

  ”Det var en skräphög” – Skistar-chef starkt kritisk till SVT-vinkling om nedbränt tiggarläger

  Jonas Bauer, destinationschef på Skistar i Sälen, är starkt kritisk till en artikel som Sveriges Television publicerade förra veckan om hur Skistar eldat upp ett påstått EU-migrantläger på sin skidanläggning. I artikeln spekuleras bland annat om att Skistar kan ha gjort gjort sig skyldigt till brott.

  När Samhällsnytt pratar med Bauer i telefon går han motvilligt med på att svara på några av våra frågor. Han är bland annat kritisk till SVT:s vinkling.”
  https://samnytt.se/det-var-en-skraphog-skistar-chef-starkt-kritisk-till-svt-vinkling-om-nedbrant-tiggarlager/

  Svara
  • Jans

    /  01/16/2018

   Det är ingen som spekulerar kring om tiggarna i fråga begått brott? Nedskräpning är väl i allmänhet förbjudet och om de bott där så har det gissningsvis varit olagligt det med. Allemansrätten tillåter inte permanenta bosättningar och att bosätta sig på tomtmark/företagsmark är väl också olagligt? Gissningsvis har de även brutit mot diverse miljöregler när de eldat och när de gjort sig av med avfall eller gjort sina behov.

   Jag tycker man skall inskränka allemansrätten till att enbart gälla svenska medborgare. Turister som vill ut i skog och mark får enkelt ansöka om tillfällig allemansrätt. På så sett skulle det bli lättare att komma åt uppväxten av halvpermanenta bosättningar med EU-immigranter och tiggare.

   Svara
   • Jag ska iväg till USA att vandra. Kräver tillstånd för en stor del av sträckan. Kräver tillstånd att elda/använda kök då man samtycker till regler om icke nedskräpning. Kräver tillstånd och betalt för vissa sträckor. Med mera regler. Bryter du mot och ertappas är det dyrt och du åker ut.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/16/2018

     Tycker att Jonas Bauer är ett riktigt föredöme för andra markägare. Han betraktade fullt rimligt dessa turisters lägerruin som skräp. Vad gör man med skräp? Man gör sig av med det.

     Förutsatt att det inte var några miljöfarliga saker är det fritt fram att elda upp skiten utanför detaljplanelagt område i Malung. Problemet är väl att dessa natur- och miljönihilister har en ytterst utvecklad förmåga att efterlämna just sådant som inte bör eldas.

     Det som behövs är en möjlighet för polisen att utfärda strafföreläggande på plats och möjlighet att utmäta ev. bötesbelopp på stubben. Saknar personen/personerna medel och svenskt personnummer (dvs personer som en betalningsanmärkning inte biter på) så blir det finkan på bröd och vatten under rimlig tid inom en förvarsform som inte ska kallas kriminalvård, utan kort och gott fängelse, personen kan gott få köpa sig fri om den lyckas skaka fram pengar. Sedan ska polisen/kronofogden, i de fall de inte omedelbart avhyser dessa miljöbanditer, vara ansvariga för att ersätta markägaren för ev. saneringskostnader.

     Svara
 42. G

   /  01/16/2018

  ”Widar: Blyghet för det svenska.
  …..
  Är de unga generationernas klena försvarsvilja helt enkelt en spegel av politikens långvariga blyghet för Sverige och det svenska? Mångkulturalismen har ersatt majoritetskulturen som officiell norm. Svenska uttryck som fana, nationalsång och klassiska kristna psalmer har svartmålats av identitetspolitiker.(forts)”
  http://www.folkbladet.se/opinion/blyghet-for-det-svenska-om4963137.aspx

  Svara
  • Kristian

    /  01/16/2018

   I ”Win Bigly” nämner Scott Adams att han numera bara mumlar med i nationalsången och tänker ”bla, bla, bla.” Han är tillräckligt indoktrinerad, säger han.
   Däremot, fortsätter Adams, har han inget mot patriotisk indoktrinering som sådan: Valet står mellan hjärntvätt från späd ålder och att bli invaderade av länder som hjärntvättar bättre.

   Svara
  • Rikard

    /  01/16/2018

   Hej.

   Är du villig att döda och dö för Stefan Löfvens maktinnehav?

   Den frågan går Widar Andersson inte i närheten av.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 43. G

   /  01/16/2018

  ”Tiotal återvände från IS förra året
  ..[..]..
  – Dem har vi koll på. Vi gör en bedömning av varje individ, om de är misstänkta för terrorbrott eller annan brottslighet. Är det terrorbrott tar vi hand om det är det annan brottslighet lämnar vi över till andra, säger Thornberg.

  – Är de inte bedömda som farliga så kan man lämna över det till polisen som kan delge sociala myndigheter.

  Men åtgärder vidtas i varje fall, säger han, i förhållande till eventuell farlighet.

  Anders Thornberg säger också att Säpo har god överblick över personer som finns kvar i krigsområdena och som varit aktiva i IS.

  Ett stort problem är att tillväxten inom Sverige av personer som bedöms vara våldsbejakande islamister inte stannar av, enligt Säpo. Siffran som myndigheten angav förra året var att det finns omkring 3 000 våldsbejakande extremister i Sverige, varav 2 000 islamistiska sådana. Långt ifrån alla betraktas dock som hot.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/tiotal-%C3%A5terv%C3%A4nde-fr%C3%A5n-is-f%C3%B6rra-%C3%A5ret-1.5055267

  Svara
 44. G

   /  01/16/2018

  ”MFF-spelaren misstänks för fler brott

  Utredningen mot den sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo växer – han misstänks nu för att ha försökt få sexkontakt med ytterligare en flicka yngre än 15 år.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-15/mff-spelaren-misstanks-for-fler-brott

  Svara
 45. G

   /  01/16/2018

  ”Bristen på mediepolitik gynnar antidemokraterna

  Lokalpressens bevakning av kommunerna blir allt sämre. Nu måste vi politiker ta hoten mot medierna och därmed mot demokratin på största allvar, skriver Morgan Olofsson (L), riksdagskandidat och före detta chef för Rapport, SVT.
  ..[..]..
  Medierna skapar den nödvändiga upplevda gemenskap som gör att medborgarna i landet och kommunen känner samhörighet. Därmed lägger medierna grunden för det offentliga samtalet – en förutsättning för att demokratin alls ska fungera. Det är denna känsla av samhörighet som politiker som Putin och Orban, Kaczynski och Trump försöker rasera med halvsanningar och lögner, med fysiska och verbala påhopp på medier och journalister.

  Bakgrunden till framgångar för de antidemokratiska krafterna är till stor del upplevelsen av att hamna utanför, att inte känna sig hörd och delaktig i samhällsutvecklingen.”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/bristen-pa-mediepolitik-gynnar-antidemokraterna-20279

  Svara
  • G

    /  01/16/2018

   ”Mediepolitiken de kommande åren blir helt avgörande för kampen mellan de liberala demokratiska krafterna och de auktoritära som växer sig allt starkare. Därför borde frågan om mediepolitik vara en av de mest prioriterade. Inte minst ett valår som detta. Inte minst på grund riskerna att valet manipuleras. Inte minst eftersom de auktoritära krafterna världen över ger sig först på just journalister och medier.

   Det brukar heta att sanningen är krigets första offer. Det vi ser nu är att lögnen är diktaturens första verktyg. Och vi demokrater står där i denna kamp med en penna där bläcket sakta sinar. Torkade pennor är dessvärre svagare än svärd.”

   Svara
 46. G

   /  01/16/2018

  ”Bryr sig djuren om politisk tillhörighet?

  Organisationskulturen i Djurens Rätt verkar inte höra hemma i mellanmjölkens land. 15–20 anställda har mer eller mindre frivilligt slutat.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/bryr-sig-djuren-om-politisk-tillhorighet-20298

  Hahaha, detta var ju intressant att få reda på också. Verkar som Richard säger ha tagits över av galningar som förvandlat organisationen till nån slags aktivistisk sekt som förstör mer än gör verklig nytta.

  Svara
 47. G

   /  01/16/2018

  ”Nioårig pojke knivrånad i Nacka: Var på väg hem från skolan”
  https://nyheteridag.se/nioarig-pojke-knivranad-i-nacka-var-pa-vag-hem-fran-skolan/

  facebook.com/nicholas.jessen.3/posts/10155440185419302:0

  Svara
  • payback

    /  01/16/2018

   Infantila glappkäftar till politiker har inte tagit ansvar för något i hela sitt liv och nu är landet en kriminell soptipp där rån, våldtäkter och mord är vardag.

   Framtiden är fler bevakade skoltransporter och gated communities till de som har råd. Förr eller senare ger sig gatugängen på fel unge vars pappa inte nöjer sig med att klaga på Facebook eller ringa tidningarna. Den marockanen eller afghanen kommer inte ligga så bra till.

   Svara
 48. Brå:s årliga trygghetsrapport har kommit. Det ser bra ut bara 29% är oroade över brottsligheten. Oro kan man ju ha över lite av varje så allt är bra, inget att se, gå hem.

  Svara
 49. Kristian

   /  01/16/2018

  Kan vi följa Norge direkt, eller skall vi ägna ett decennium till diskussion om hur inhumant det är?

  ”Norge skärper invandringen – ska börja DNA-testa anhöriginvandrare”
  http://www.friatider.se/norge-sk-rper-invandringen-ska-b-rja-dna-testa-anh-riginvandrare

  Svara
  • Inom sjukvården träffade jag flera patienter vars barn var inte deras barn när vi var tvungna att testa för vissa sjukdomar som smittar från mor till barn. ”NI behöver inte testa dem, de är inte mina utan…”. Några erkände att de hade fått ”förmåner” för att ta med andras barn.
   Men inom sjukvården är det sekretess utom för grava brott som barnvåldtäkter.

   Svara
 50. Kristian

   /  01/16/2018

  DGS, Leion: Mälardrottningen
  https://detgodasamhallet.com/2018/01/16/malardrottningen/
  ”Människor utan egna kunskaper om världen, utan förståelse för hur samhällena växt fram, utan begrepp om hur resurser skapas (och förstörs) och utan annan social samvaro än den som erbjuds dem i den egna gruppen, främst på arbetet – de människorna är försvarslösa. De har inget stadigt fotfäste, de jumpar ivrigt och nervöst från den ena dagsståndpunkten till den andra, rädda att falla i det kalla vattnet och drunkna.”

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: