Propaganda in progress

Vill ni se hur propaganda ser ut när den är i arbete riktat mot skolungdomar?

Läs det här då. Precis ALLT handlar om hur dålig mannen är. Eller snarare den vita svenska mannen, det sägs inte men det är vad de menar eftersom det är radikalfeminister som ligger bakom. Det är bara en attack på mannen, inget annat.

Lite från texten

Eleverna på Tumba gymnasium ler flera gånger igenkännande under föreställningen om mansrollen, samtycke och sexuella övergrepp som spelas i deras klassrum.

– Vi tror att allt blir bättre och så sitter vi fortfarande i ett sunksamhälle, säger en av eleverna i diskussionen efteråt.

Redan ingressen säger att The Mission was succesful.

En ung man står i ett klassrum och sprutar ut sin frustration:

Över samhället som tar killarnas parti vid våldtäkter.

Över en blommig vaginamålning som inte fick vara utsmyckning på en skola i Nyköping.

Över att en hundra år gammal staty med titeln ”Lek” men som ”visar en våldtäkt” i många år samtidigt fått pryda en skola i Märsta.

”En ung man som sprutar ut sin frustration” över samhället, över att en fittmålning inte fick vara på en skola och över någon staty.

Vi befinner oss i klass ES17 på Tumba gymnasium utanför Stockholm.

Det är Unga Klara som gästspelar med sin skolföreställning ”Bonsai”.

Det är alltså nationalscenen Unga Klara som är igång med något som heter ”Bonsai”. Jag nämnde Bonsai förra gången Unga Klara var på tapeten här på bloggen i inlägget

Snoppen blöder”. På Unga Klaras hemsida stod det då att föreställningen inte ges längre så kanske artikeln i DN baseras på en tidigare? Nåväl, allt som Unga Klara håller på med är extremt politiserat långt ut åt vänster. Allt alltså.

Artikeln igen:

Föreställningen handlar om samtycke men kretsar kring mansrollen och relationen mellan kvinnor och män i stort, med utgångspunkt från männens taffliga och ibland rent kriminella beteende. Jonatan Rodriguez rollfigur är irriterad, uppgiven och fly förbannad om vartannat. På männen.

Rollfiguren är arg. På männen.

Jonatan Rodriguez gestaltar en ung man som spelar ut hela sin frustration över hur cementerad mansrollen är och hur begränsande detta är för alla män.

”I stället för att dunka rygg på varandra kan vi hjälpa till. Manssolidariteten är fucking livsfarlig!”

Mansrollen är cementerad och begränsande för alla män. Manssolidariteten är fucking livsfarlig.

Efter föreställningen stannar eleverna kvar och diskuterar i grupper vad de varit med om. Samtalet leds av Alvaro Zagal, föreställningspedagog från organisationen Fatta.

Sen är det samtal efteråt. För att ingen ska tänka självständigt så leds samtalet av en ”föreställningspedagog” från vänsterextremistorganisationen FATTA.

I klass ES17 är pjäsen inte på något vis kontroversiell. Snarare är det många som känner igen sig. I klassen finns två killar. Resten är tjejer. Pjäsen handlar om män, maskulinitet och mansrollen. Det gör även diskussionen efteråt.

Det handlar alltså om att rikta propagandan mot tjejer. Tror inte det finns någon i klassen som är tillräckligt självständig för att ifrågasätta varför radikalfeminister, alltså personer långt ut på vänsterkanten, ska ha några svar på någonting. Nu vet jag inte utan gissar men visst är tjejer generellt, kanske framför allt i den åldern, lite mer lättledda än killar? De vill gärna vara kollektivet lite mer till lags? Vill inte ifrågasätta sånt som auktoriteter säger osv?

Eleverna är överens om att maktstrukturerna som gör att män beter sig som de gör sitter otroligt djupt. En förändring måste börja tidigt i åldrarna.

Så tjejerna i klassen är överens med radikalfeministerna på scenen om att det är ”maktstrukturer” som ligger bakom. De är alltså överens med ”experterna” som spelar teater.

– Om jag hade uppfostrats som man hade jag nog också utnyttjat min position. Det är hur man har lärts till att vara man som är problemet. De inser nog inte att de gör fel, säger en av tjejerna i klassen.

Om hon hade uppfostrats som man hade hon insett hur dumt det där är…

Diskussionsledaren Alvaro Zagal frågar sig varför män inte sätter mer fokus på sig själva i samhället.

– Män emellan behöver prata om det här. Jag pratade aldrig om sånt här när jag gick i nian. Det är dags för männen att göra det nu, säger han.

Ganska enkelt, därför att det är meningslöst att prata om det ur ett radikalfeministiskt perspektiv. Vilket är vad som finns.

Visst låter det lockande med t ex #killmiddag där män ska prata känslor och sexliv med vilt främmande personer? Alltså skvallra? Där man ska ha ett radikalfeministiskt manus från FATTA så man pratar, förlåt jag menar skvallrar, om rätt saker? Manus från folk som tycker det är konstigt att heteromän mest pratar känslor med sin sambo/fru/tjej och inte med vem som helst? Det där med #killmiddag är helt bisarrt! Gå in och läs lite mer vad det handlar om.

Artikeln igen:

– Ja vi är nog en ganska medveten klass. Vår lärare Rebecka Beran har pratat mycket om genusperspektiv och hur kvinnor framställs i olika sammanhang, säger Selma.

Jaha, de har alltså en vänsteraktivist som lärare.

Det är bildläraren Rebecka Beran som har beställt föreställningen och visat den på sin lektionstid.

– Teatern är ett fantastiskt sätt att lyfta upp ett dilemma och prata om det. En föreställning kan gestalta ett område på ett nyanserat sätt. Då blir även debatten efteråt nyanserad. Jag skulle önska att vi kunde få in mer teater i skolan, säger hon.

Så debatten efteråt blir mer nyanserad av att ledas av aktivister långt ut på vänsterkanten. Ok. Och låter det nyanserat av skådespelaren som ”sprutade ut sin frustration” om ”fucking manssolidaritet”? Nyanserat? Really?

Så här ser alltså riktad extremistpropaganda ut när den riktas mot skolelever. Uppbackad av extremistiska lärare som beställer det och skattebetalarna får stå för notan.

Bara attacker på män, underförstått svenska män. Ren radikalfeministisk propaganda. Inget annat.

Apropå Fatta

De anser att svenska män uppfostrar sina söner att bli våldtäktsmän…

De pratar lite om metoo i DN-artikeln också. Bonsai är ett samarbete med FATTA

och i infotexten om Bonsai så tackar de Ida Östensson. Undrar ni inte lite över var alla fyndiga metoo- hashtaggar kom ifrån? In och kolla vem som satt på Kanarieöarna och samordnade

Ett tungt ansvar över att metoo så lätt kunde kapas av vänsterextremister faller på media, t ex så satt Pops och Magnusson med darrande underläppar och mässade ”Under hashtaggen [insert tramshashtagg] så kan vi idag läsa 2500 vittnesmål om …” när vi inte alls kunde läsa 2500 vittnesmål om någonting alls utan ett fåtal var övergrepp, resten var bara underskrifter. En underskrift är inget vittnesmål om någonting. Media hade förtvivlat svårt att hitta riktiga fall, många av dem man läste om var av typen ”skämt”, ”tittat ner i urringningen” och ”fel personer raggat på dem”. Ungefär. Ett fåtal varje gång var riktiga saker, resten var trams. Politiker som armbågade sig fram och talade om hur hårt drabbade de var av förtrycket när någon skämtat med dem för åtta år sen eller nåt.

Ett tungt ansvar faller alltså på media för att det så lätt kunde kapas. Man ställde INGA frågor what so ever, man var inte det minsta sunt kritisk utan man bara matade på med propaganda. Och man har inte gett sig utan matar på fortfarande med jämna mellanrum.

Idag på Morgonstudion var det ett teatersällskap med extremister på besök om just detta med metoo, kolla strax innan 09:00 så får ni se.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

154 kommentarer

 1. Dan

   /  01/16/2018

  Alexander Bard besökte P5 Radio Stockholm i Fredags. Där pratade han bland annat om meetoo mm. Den ”oberoende” programledaren Titti Schults blev så upprörd att hon fick ta en paus.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=6860760

  Svara
 2. Dessa påståenden om män som räknas upp i artikeln ovan – är förtal.
  Förtal i gymnasieutbildningen?!?!

  Svara
  • Anders Karlsson

    /  01/16/2018

   Det finns riktiga män, även om vi är gravt medelålders, heterosexuella, jag har mer kvinnliga vänner än manliga vänner. I olika åldrar, från 28 – 70, i olika länder , jag bara älskar dem.
   Och du kan inte göra någonting!!!

   Svara
   • Anders Karlsson

     /  01/16/2018

    Och detta är inte riktat till dig som bara vill överleva, men du är ju normal så du förstår vad jag menar!!

    Svara
  • Den där tjejen var väl en trollbot i den sk ‘Svärmen’? De valsade runt på Twitter och skapade ilska och förvirring ett tag.

   Photoshoppade unga tjejer med noga utvalda namn som inte fanns på Hitta, Eniro, Ratsit eller Facebook. Gjorde bl.a en falseflag-attack i Medborgerlig Samlings namn, innan vi kom på dem och de bytte anfallsriktning.

   Svara
   • G

     /  01/16/2018

    Ja, ett konto försvann och sen dök ett annat upp med liknande namn/bild och twittrande. Jag har inte ens twitterkonto men tom jag såg det där under några dagar då folk var på personen bakom kontot och pressade om det var falskt eller äkta.. Jag ser att jag faktiskt har kontot i bilden ovan bokmärkt med notering ”falsk/äkta?”. Ja, svaret fick jag efter någon dag.

    P.S
    vad är en ”falseflag-attack” ? 😛

    Svara
    • Falseflag-attack är när man tar på sig motståndarens uniform och utför illdåd, så att denne misskrediteras.

     Både Nazitysklands invasion av Polen och Finska Vinterkriget startade så. Diktaturmakterna använde ‘false flag’ för att skapa ett fejkat Casus Belli

     Svara
 3. Man som läste Feministiska Manifestet –

  Svara
 4. MANLIG IDENTITETSKRIS

  Svara
 5. Dreadlock

   /  01/16/2018

  Unga Klara är sedan 2017 nationell scen för barn- och ungdomsteater. Bah Kunkhe fördubblade stödet till 16 mille i manövern.

  Svara
 6. Den mörkhåriga pottklippta tjejen i mitten är månne inte släkt med vänsterpartisten Hanna Zetterström, även känd som Ronja? Passar in i mönstret åtminstone.

  Svara
 7. Anders Karlsson

   /  01/16/2018

  Det finns ett hopp, civilsamhället stärks när människor förstår att politiker och journalister är våra värsta fiender, jag ser ljuset och det är förhoppningsvis inte ett mötande tåg.

  Svara
  • Dreadlock

    /  01/16/2018

   @ Anders
   ”civilsamhället stärks när människor förstår att politiker och journalister är våra värsta fiender”

   Ungefär så.

   Förra veckan blev jag indragen i en diskussion om usa/sverige. Jag menade att USA har ett betydligt robustare samhälle än Sverige någonsin kunnat skryta med. En amerikan är ytterst skeptisk för Washington, politiker i delstaten där de bor och ganska misstänksam för vad countyt (Länet) kan åstadkomma. Gemene amerikan litar hellre på sina egen förmåga.

   Till skillnad från Sverige. När statens funktioner fallerar, så drar det med sig hela samhället, och befolkningen blir lamslagna av sin egen inlärda oförmåga till ansvar. Initiativförmågan hos de flesta trygghetsknarkare är obefintlig. De kommer att ramla ihop i en liten hög av självömkande offerskap och duka under .

   OK, kanske lite dramatisk…

   Men som du säger. Det finns också positivt mitt i allt. Kanske vi kan se fram emot en större grad av självmedvetenhet,stolthet och rikta blicken lite utanför det givna serverade lättuggade trygga verklighetsbilden. för SÅ är det verkligen inte. Vi har levt under en period av extrem trygghet och förutsägbarhet. Ska vi vara tacksamma över. Men nu är festen slut. Det är slut med det nu. Tackla det nu då för fan 🙂

   Svara
   • Personligen skulle jag vara nöjd om mer än hälften kunde se skillnad på Sverige (geografiskt område med några århundraden historia och befolkning), Sverige (stat och administration) och Sveriges socialdemokratiska arbetareparti.

    Jag skojar inte, de är olika saker!

    Svara
 8. G

   /  01/16/2018

  Åh herregud, all denna galenskap, kan det inte bara ta slut någon gång. 😦

  Svara
 9. Dreadlock

   /  01/16/2018

  Har försökt att dra en slutsats angående den nu pågående invandringen + anhöriginvandringen. Läget försvåras av flera faktorer, bl.a. att regeringen just nu har en lag som bedömer ” anhörig” enligt kärnfamiljekonceptet ( Den gäller fram till halvåret 2018, och ska omprövas därefter.
  Där för ska man ta siffrorna här nedan med en nypa salt. Detta är endast ansökningar i en totalsumma. Det kommer att bli många avslag p.g.a. bristande kärnfamiljanknytning.
  Jag har länge tänkt att våra politiker inte kan vara så korkade att de tar in en befolkningsmängd lika med ett helt centrala Göteborg under kommande 5-årsperioden.

  Såhär presenteras några prognoser av de som har ganska mycket data i knäet.

  Mig. Verket : 2014-till slutet 2018 – 369000 invandring+ ansökta anhöriginvandringstillstånd
  Johan Forsell (m) Mig. politisk talesman : 317000 ärenden fram till slutet 2019 (f.o.m 2016)
  Per Gudmundsson (SVD) presenterar ett stapeldiagram där den sammanlagda asylansökningarna + anhöriga till slutet av år 2020 räknas till 710000.

  Som synes så överlappar siffrorna vilt.Vi får hoppas att regeringen åtminstone håller fast vid kärnfamiljekonceptet, med tanke på att vår samhällsservice på alla fronter redan befinner sig på knä.

  Men konstigare saker har hänt…

  Svara
  • Olof

    /  01/16/2018

   Ja, det tråkiga är ju att nivån måste ner till max 4-5% av befolkningen för att kunna lösa integrationsproblematiken ens med de bästa förutsättningar (nivån där självsegregering börjar bland den inhemska befolkningen börjar), annars är de dömda till permanent utanförskap i etniska enklaver. Det innebär att ungefär hälften skulle behöva återbördas för att det skall finnas någon framtid alls för resten här.

   Det kommer naturligtvis inte att ske, utan man kommer fortsätta köra vidare oavsett det mänskliga lidande man skapar. För vem bryr sig om det kostar bruna människor deras och deras barns framtid om man kan godhetssignallera utan att själv behöva betala för det.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/17/2018

    Vad menar du med 5% v befolkningen? Det blir ju 500 000? Menar de att totala antalet asylinvandrare i absoluta tal måste ner till den nivån? Det tror jag är komplett omöjligt faktiskt. Då måste vi utvisa folk som redan är medborgare.

    Svara
    • Olof

      /  01/17/2018

     Ja, det var en forskningsartikel för några år sedan som gått igenom ‘white flight’ fenomenet i Sverige, och nivån där de första börjar flytta ifrån ett område för att de kände att det började bli problem låg på runt 4% utomeuropeiska invandrare. ( https://fof.se/tidning/2015/7/artikel/segregeringen-okar-i-sverige )

     Det är naturligtvis inte många som börjar vid den nivån, och det finns säkert en viss flexibilitet som skulle öka kvoten om samhället hanterade de faktiska problemen istället för att låta ett litet fåtal orsaka så mycket problem att de mest känsliga flyttar, men när det väl börjat blir det svårt att stoppa. Samtidigt skulle det vara i princip omöjligt att sprida den invandrade befolkningen så jämt över Sverige att det inte kommer bli hot-spots som automatiskt då driver igång självsegregering.

     Men jo, efter att ha läst det så bedömer jag att det är komplett omöjligt, det går inte att fixa integrationen längre. Istället får vi försöka hitta vägar att hantera att vi nu i princip skapat flyktingläger i Sverige med människor där större delen inte har en framtid. Ju snabbare vi accepterar det kan vi börja arbeta för de minst dåliga lösningar som finns kvar nu när det inte längre finns några bra lösningar. Och om folk inser det här så är naturligtvis en av sakerna vi måste göra, akut och omedelbart, att sätta _tvärstopp_ för att släppa in fler eftersom en flytt till Sverige garanterar att vi kommer förstöra deras liv.

     Svara
     • Ja, och det där med hur det inte finns några bra lösningar längre är nog varför hela våran politikerkår är helt handlingsförlamade – det är lätt att göra ett val om det finns en självklar lösning, men svårare när man måste göra ett val mellan två dåliga lösningar där en är potentiellt mindre dålig.

      Jag tog upp detta i hur man ska hantera den växande klankulturen och den växande kriminalitet – nämligen att börja införa någon slags kollektiv bestraffning. Begår någon i klanen brott så blir det jobbigt för alla så att säga – det låter hemskt för oss individualiserade individer som anser att var och en ska stå sitt kast, men för klaner gäller inte denna sortens tänk. Att köra upp något ”mjukt” samarbete med klanerna kommer inte heller att funka då klanen alltid går före det övriga samhället, så då måste man hitta sätt att få klanerna att självreglera sig efter det övriga samhället.

      Kul lösning? Nej, men en lösning som antagligen skulle fungera bättre än ännu ett flummigt integrationsprojekt med genusfokus.

     • Ivar L

       /  01/17/2018

      Aha, då förstår jag vad du menar och det stämmer ju att det går en brytpunkt där. Vi har helt frivilligt (?) skaffat oss en situation som liknar USA:s med svarta och latinos och jag tror det är ytterst osannolikt att utvecklingen här kommer att bli särskilt annorlunda. Kolla på Frankrike och Storbritannien… Speciellt inte som att de sociala skyddsnäten antagligen kommer att behöva bli glesare i framtiden för att det överhuvudtaget skall gå ihop ekonomiskt.

      ”Lösningen” är att vi får segregering av det slag som USA har. Hade Sverige sansat sig en bit in på 90-talet hade vi kanske kunnat få en situation som liknar Schweiz som ju har en stor andel invandrare men genom att ställa krav och inte acceptera vad som helst inte alls fått våra problem. Tyvärr har det tåget redan gått.

    • Rikard

      /  01/17/2018

     Hej.

     Det är orealistiskt, inte omöjligt. Orealistiskt utifrån hur den politiska verkligheten ser ut vill säga.

     Om Sverige konsekvent tillsatt en sanningskommission med uppdrag att gå igenom samtliga personer som fått TUT, PUT och medborgarskap sedan 1975 och konsekvent dömt till utvisning samtliga som ljugit om identitet och asylskäl, samtliga som begått brott, och samtliga som nästlat sig in som anhöriginvandrare sedan dess kommer vi troligen raskt i närheten av de fem procent det talas om.

     Man kan kombinera detta med att pröva beslutet mot den enskildes vandel under vistelsen i Sverige, så att vi till skillnad från idag inte utvisar strävsamma och driftiga personer.

     Vad gäller internering av de som skall utvisas kan man lätt lösa det med tält och stängsel samt vakter. Vill de hellre sitta i tältläger än resa hem så varsågoda. Finansiering finns dessutom; Sverige kan använda de pengar som nu finansierar korruption (FN), terrorism (bistånd till bl a Palestina) samt EU.

     Protesterar någon skall Sveriges svar vara: ”hur många av dessa personer vill ni ta emot då?”.

     Som sagt, det är inte frågan om att det är omöjligt, otänkbart eller ens stridande mot rättsprinciper och internationella avtal. Det är Sverige som sedan årtionden överträtt dessa avtal i hur de tolkats och tillämpats här. Det är frågan om att för majoriteten av svenskarna är massinvandring något intrinsikalt gott och behjärtansvärt, och åsikten att alla har någon sorts rätt att bosätta sig i Sverige är legio.

     Betrakta istället frågan utifrån att Sverige är svenskarnas land, där svenska sedvänjor, lagar och traditioner alltid går före, och där den som vill invandra skall endast få göra det om den anpassar sig till oss, visar oss respekt och blir en av oss – annars är det bara att packa och dra.

     Då ser situationen genast annorlunda ut.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 10. Pelle2

   /  01/16/2018

  Lite mera OT:
  Två extremister från Fi vill förbjuda kött i kommunala skolor
  http://archive.is/2x3ig

  Svara
 11. Vic

   /  01/16/2018

  ”Nu vet jag inte utan gissar men visst är tjejer generellt, kanske framför allt i den åldern, lite mer lättledda än killar? De vill gärna vara kollektivet lite mer till lags? Vill inte ifrågasätta sånt som auktoriteter säger osv?”

  Det är väl belagt att unga kvinnor brukar få högre poäng än män på ”Agreeableness” när man mäter de fem största byggstenarna i personligheten. Det verkar väl inte alls osannolikt att det är en bidragande faktor till det du beskriver.

  Svara
  • Enligt Jordan Peterson ligger medianen för kvinnor i hela befolkningen på 61.5, och för män på 38.5.

   Svara
 12. Pelle2

   /  01/16/2018

  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver intressant om sprickan inom S vad gäller försvarspolitiken.
  https://ledarsidorna.se/2018/01/folk-och-forsvar-falangernas-historia-inom-s-tydliga/

  Svara
 13. MiT

   /  01/16/2018

  Rubriken alltså
  ”Skräckrunkaren i källaren var känd profil på TV4”
  http://www.friatider.se/skr-ckrunkaren-i-k-llaren-var-k-nd-profil-p-tv4

  Svara
  • ‘Skräckrunkare’ : ROFLMAO!
   Dicks out for Harambe!

   Svara
  • Vic

    /  01/16/2018

   Fast ‘skräck’ är nog den känslan de flesta initialt skulle känna om det plötsligt stod en 1.90 lång man i ett hörn och rastade varanen. Jäkla hobbys killen hade…

   Svara
  • Dags att utöka listan av kvällstidningsord, ser jag.
   Skräckrunkare står sig bra mot tidigare favoriter som Ekorrliga, Falukorvsattack, Jämställdsgräla, Kyrkonekrofil och Terrorfrisör.

   (Hittade en lista med över 700 någonstans för längesedan. Ni kan behålla ert heroin, jag har en lista kvällstidningsord!)

   Svara
 14. Gorby

   /  01/16/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/17/2018

   Fast i ärlighetens namn, så länge Ung Pirat inte har koll på vad de andra har i sina datorer eller kan påvisa att känsligt material läckt ut via kommunikation på deras öppna nätverk (det finns ju t.ex. VPN) så kan de inte dra några säkra slutsatser. Det är ju inte säkert att alla på en försvarskonferens har sina Powerpointdatorer fyllda med känsliga militäruppgifter eller inte tänker på att kolla uppkopplingen om de faktiskt måste kommunicera känsliga uppgifter.

   Svara
   • NoBody

     /  01/17/2018

    Det största problemet är väl att Ung Pirat blir ”Man in the middle” och har stor möjlighet att få login-uppgifter för de användare som använder sig av deras hotspot och därmed tillgång till deras konton.

    Ett extremt stort säkerhetsproblem och de som är på en säkerhetskonferans borde ha större insikt i detta. Ett tips är att aldrig använda hotspots som man inte har full koll på.

    Mvh
    /NoBody

    Svara
    • Senior

      /  01/17/2018

     Det största problemet är att för ca 20 000:- får du en ”falsk” mobilmast, en motsvarighet till ”wifi extender” som sitter som ett filter mellan din telefon och mobilnätet och registrerar och lagrar trafiken.

     Själv märker du inte ens av den, du tror att du är uppkopplad som vanligt mot din mobiloperatör.

     Står säkert en och annan dylik utrustning i Sälen.

     Svara
    • Ivar L

      /  01/17/2018

     @NoBody: Hur får de inloggningsuppgifterna om kommunikationen är krypterad och vilka inloggningsuppgifter menar du? De på den uppkopplade datorn eller de till fjärrsajter de ansluter till?

     @Senior: Hur menar du att en wi-fi extender kan fungera som mobilmast? När man är uppkopplad mot Wifi så bör man ju begripa att det inte är mot sin operatör man är uppkopplad. Menar du att man kan agera mobilmast och se ut som leverantören (så ikonen för leverantör t.ex. upp t.v. i iOS överenssämmer) eller menar du just Wifi?

     Svara
     • Senior

       /  01/17/2018

      Jag förtydligar lite:
      En mobilmasternas motsvarighet till en wifi extender.

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Stingray_phone_tracker

     • Ivar L

       /  01/18/2018

      Intressant, jag har hört om att det förekommit i vissa sammanhang. Dock beskriver den där artikeln GSM-teknik så den är inte riktigt aktuell.

      Om någon sätter upp en sådan olagligt (jag antar att det i princip bara är polisen som får jobba med dessa) så borde det väl upptäckas av operatörerna?

     • NoBody

       /  01/18/2018

      Beroende på VPN lösning så finns det exempelvis chans att SSO försöker göra ett inloggningsförsök innan tunneln är uppe. I exempelvis Direct Access så går inte all trafik genom tunneln och inloggning till privata konton som Facebook och gmail kan gå utanför tunneln. Användare har en tendens att återanvända lösenord…. Finns en hel del attackvektorer när du väl kan kontrollera trafiken.

      WiFi-Pumpkin är ett exempel på verktyg.

      /NoBody.

     • Senior

       /  01/18/2018

      @Ivar

      Förvisso, men den finns på dagens telefoni också.
      Jag hittade inget bättre när jag sökte på det, och det är ju själva principen att det finns och fungerar som skulle demonstreras.

      Storleken är dessutom mycket mindre nu, så man kan i princip få plats med en dylik i en väska eller en ryggsäck. Placera den rätt så kan du få mycket intressant information. Kopplar du dessutom till ett DRFM-minne, vilka också nu för tiden bara kostar en spottstyver i sammanhanget, så kan du sedan sitta i lugn och ro och utvärdera den information du fått.

 15. Gorby

   /  01/16/2018

  Polisen vill höra medborgarnas medborgarnas åsikt om polisen.

  http://www.dagensjuridik.se/2018/01/rikspolischefen-vill-hora-din-asikt-om-polisen-har-kan-du-svara-pa-de-sex-fragorna

  Klickade på länken till undersökningen, och första frågan är vilket språk du vill göra undersökningen på.
  Det finns tre alternativ:
  – Svenska
  – Engelska
  – Arabiska

  Jaha, det pågår inget folkutbyte i Sverige. Och varför lära sig Svenska då vi ger dem möjligheten att undvika…
  Undersökningen: https://unitedminds.nu/s/?CMD_PARAM=107000106?start

  Svara
  • Gorby

    /  01/16/2018

   Gjorde enkäten får att se vilken typ av frågor som ställs.
   Får nog säga att denna enkät kommer inte ge några vettiga svar som de kan använda.

   Svara
   • Rikard

     /  01/16/2018

    Hej.

    Har gjort enkäten, och måste säga att den absolut kommer att ge en massa svar polisen kan använda.

    Till att framställa sig i bättre dager än de förtjänar.
    Till att hålla ryggen fri på Dan Eliasson (som har svenskars blod på sina händer).
    Till att bevisa att vad de än säger de har gjort så har de gjort rätt.

    Som en undersökning utförd för att verkligen klargöra fel, brister och var samt hur och varför polisen fallerar är den däremot helt värdelös.

    Själv satsar jag hellre mina skattekronor på en beväpnad milis bestående av lokalinnevånare vad gäller rättsskipning.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 16. Gorby

   /  01/16/2018

  Svara
  • Vic

    /  01/16/2018

   Obehagligt som fan. Enda motivet jag kan se till att genomföra en sådan ändring är för att mörka något och förhindra fler sk. medborgarstudier. Eventuellt också för att skydda dömda brottslingar. Vad man blir trött på sosseriet…

   Svara
   • Ivar L

     /  01/17/2018

    Ja, men om det bara är sosseriet som vill detta så kan vi luta oss tillbaka och gäspa. Men jag undrar jag om det inte finns andra som lockas av detta. Återstår att se. Om detta röstas igenom så är det utan tvekan den största inskränkningen av demokratins grundvalar i modern tid i Sverige. I vart fall nu när DÖ inte blev av.

    Svara
    • Senior

      /  01/17/2018

     DÖ blev av, även om den formellt upplöstes i förtid. Tittar man däremot på alliansens (brist på) opposition inser man att DÖ ligger fast som en våt filt. 7-klövern har varit en 7-klöver i många år. Skillnaden nu är att folk tröttnat på sosseriet och vill ha förändring.

     Det kommer att ta ytterligare ett par år innan folket vaknar och inser att alliansen bara är en dimridå, att det bara finns ett oppositionsparti idag. (Frågan är om det innan SD’s intåg fanns något?)
     -Tyvärr även det med socialistisk agenda, dock endast på det nationella planet.

     Svara
  • Däremot får EXPO/STASI fortsätta med sin åsiktsregistrering av Anti-globalister…

   Svara
   • Senior

     /  01/17/2018

    Oliktänkande skulle jag säga, allt annat än Vänster.
    Betvivlar starkt att registreringen inskränker sig till Antiglobalister….

    Svara
 17. QED

   /  01/16/2018

  ”There is no feminist in a house fire”

  Svara
 18. Ivar L

   /  01/17/2018

  Apropå pjäsen så visst handlar det om maktstrukturer alltid. Makstrukturer som tvingar våra gymnasieungdomar att sitta och lyssna och tvingas diskutera feministextremism för att få sina betyg. Jag gissar att den som är kritisk kommer att få sota för det i betygssättningen. Och den andra makten i sammanhanget är staten som tar våra skattepengar och betalar extremisterna för propagandan de producerar. Två mycket tydliga makstrukturer i full aktion.

  Och angående det där att stå på scen och vara frustrerad som någon slags terapi mot våldsbrottslighet…
  https://web.archive.org/web/20151027081012/http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9907/31/polismord.html

  Minns ni när bland annat fängelsekunden Tony Olsson stod på scenen i regi av Lars Norén?
  ”Det här gör fruktansvärt ont. Nu är alla våra killar från 7:3 bakom murarna igen, säger Isa Stenberg.”
  Jag vill minnas att han och de andra vrålade ut sina extremistiska åsikter, fattade aldrig vad det gick ut på men sedan gick allt som bekant oerhört snett…
  Inte för att jag tror att vänsterextremisterna i fråga kommer att bli polismördare men jag känner alltid ett visst obehag när jag hör om ”frustrerade” som står på scenen och skriker för att skapa en bättre värd.

  Svara
 19. MiT

   /  01/17/2018

  Svara
 20. Gigas

   /  01/17/2018

  Isobel Hadley-Kamptz har slutat flyga för miljöns skull, vilket är bra. Sen tycker jag att det är intressant att hon tagit beslutet själv, när hon har familj.

  ”Min man är inte heller särskilt förtjust i mitt beslut. Vi har ännu inte hunnit med bröllopsresa och han skulle vilja åka till någon paradisstrand. Jag har inga svar, men gav honom Jens Liljestrands text om att visa barnen en döende värld. Han muttrar: ”Han åkte åtminstone dit först.”

  Jag som trodde att vi levde i patriarkalt samhälle där männen bestämmer allt, men tydligen får kvinnor bestämma en del. Undrar om hon reflekterar över det någon gång.

  https://www.expressen.se/kultur/isobel-hadley-kamptz/jag-ser-deras-resor-och-min-avund-vet-inga-granser/

  Svara
  • Rikard

    /  01/17/2018

   Hej.

   Men cykla till Tylösand då! Eller Lökken!

   Dj*vla fjortisgeneration – allt nu, som en fågelunge, skall de ha.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • När 60-talets utbytesstudenter for till USA var det medelst båt från Amsterdam. Hela Europas studenter för det året (och den organisationen) samtidigt. Båten blev enligt sägandes försenad några dagar, och det blev till att tvätta underkläder i handfatet.

    Svara
  • Ivar L

    /  01/17/2018

   Hon kommer inte skriva någon artikel när hon börjar flyga igen ;-D
   Det blir väl för att hon ”måste” i och med något jobb och sedan när isen är bruten….

   Svara
 21. MiT

   /  01/17/2018

  Svara
 22. MiT

   /  01/17/2018

  Man har alltså satt Barnombudsmannen att utreda… Såg henne i Morgonstudion där han satt med ledsna hundögon och pratade om ”samhället” som misslyckats…
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/valdsamma-miljoer-okar-barnjihadism

  Svara
 23. MiT

   /  01/17/2018

  ”Varför pratas det inte mer om våldtäkt i konsten?”
  https://www.svd.se/varfor-pratas-det-inte-mer-om-valdtakt-i-konsten

  Svara
  • Ivar L

    /  01/17/2018

   Ännu en riddare i vit rustning som rycker ut.

   Svara
 24. G

   /  01/17/2018

  ”SVT om valrörelsen: ”Växande alternativ media kommer bli det stora problemet”

  Så kallade ”alternativa medier” är det stora hotet mot valrörelsen och ytterst demokratin. Så kan man tolka Mustafa Schurmann, SVT:s säkerhetsexpert, som föreläste under konferensen Folk och försvar. – Mycket på nätet är kopplat till högerextrema som i sin tur har samarbete med Ryssland.”
  https://nyheteridag.se/svt-om-valrorelsen-vaxande-alternativ-media-kommer-bli-det-stora-problemet/

  Svara
 25. MiT

   /  01/17/2018

  Svara
 26. G

   /  01/17/2018

  ”Vems ärenden går vänstern?

  Den LO-stöttade vänstersajten Politism publicerade igår en kort text med rubriken ”Bali, Janouch och Heberlein vill att du ska vara rädd”.”
  http://katerinamagasin.se/vems-arenden-gar-vanstern/

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2018

   Och relativisterna på politism vill förneka alla problem och då allra helst problem relaterade till invandringen.

   Svara
 27. MiT

   /  01/17/2018

  Och korrespondenten har såklart ingen aning om att man alltid gör så här…

  Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Pascan…

   Lillemor: ”Kulturjournalist”

   Och sett fler s.k journalister som verkar tro detta är något ovanligt och endast görs nu pga Trump.

   Svara
   • Lövet

     /  01/17/2018

    Svara
    • ”Jag var för upptagen med att twittra”
     Bergfeldts jobb är att rapportera om vad som händer i ett annat land. Hon tycker det är viktigare att twittra än att lyssna.

     Ny version av gammalt ordspråk.
     – Vi har två öron och en mun, så vi kan lyssna dubbelt så mycket som vi pratar.
     – Ja, men vi har två tummar och tio fingrar!

     Svara
   • ”Har aldrig uppfattat det tidigare.”
    Lillemor Jönsson är 45 år gammal.

    Svara
 28. G

   /  01/17/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2018

   Är väl som vanligt med identitetspolitiker som Dennert att deras rasism är jättebra men om någon vit är rasist mot dom så är det helt sjukt.
   Vi normala människor är emot rasism i alla former.

   Svara
 29. G

   /  01/17/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2018

   Är väl som vanligt med vänstermänniskor som Ehrenberg att dom lever på bidrag och inte på egen förmåga…

   Svara
 30. G

   /  01/17/2018

  ”M vill ha hårdare språkkrav

  Moderaterna vill se tuffare språkkrav för nyanlända som kommer till Sverige. Partiet föreslår bland annat att ersättningen ska kunna dras in om de inte lyckas nå upp till ett godkänt resultat i sina svenskstudier.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-16/m-vill-ha-hardare-sprakkrav

  Jag vill ha mitt valfläsk knaperstekt, tack.

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2018

   Visst, det handlar förmodligen till viss del om valfläsk men Kristersson verkar ju vilja distansera sig från Reinfeldts extremistiska invandringspolitk så detta ligger ju i linje med den tanken.

   Svara
   • Samma gamla Ombytliga Moderater. Snacka går ju.
    Handla konsekvent i två mandatperioder så får vi se.

    Svara
 31. G

   /  01/17/2018

  ”Isabella Lövin till motangrepp: ”Göder destruktiva krafter”

  Lövin menar att det pågår av en svartmålning av läget i Sverige – och riktar i en intervju med DN en uppmaning till sina politikerkolleger:

  – Jag vill vädja till alla partier att inte bara prata om brott och straff, migration och brister i välfärden, säger hon till DN.

  – Jag oroar mig för den verklighetsbild som håller på att sättas och som under valrörelsen riskerar att bli mer och mer negativ kring de problem som Sverige har. Jag är rädd för att det göder destruktiva krafter, säger Isabella Lövin till DN.

  DN: Men vad tycker du om att S markerar en ny inställning i migrationspolitiken?

  – Varje parti får naturligtvis uttala sin politik. Det har jag inga synpunkter på. Jag vill vädja till alla partier att inte bara prata om brott och straff, migration och brister i välfärden. Det är viktiga frågor men vi får inte glömma bort hoppet, visionen, vart vi vill och att vi faktiskt har möjlighet att bygga en tryggare och bättre framtid, säger Lövin till DN.”
  https://www.expressen.se/nyheter/isabella-lovin-till-motangrepp-goder-destruktiva-krafter/
  https://www.dn.se/nyheter/politik/isabella-lovin-sluta-svartmala-sverige/

  Svara
  • Pelle2

    /  01/17/2018

   Förstår att flyktingextremister som MP inte vill att problemen skall komma upp till ytan så att dom kan fortsätta sin godhetstripp på vår bekostnad…

   Svara
  • Okej, vi kan prata ”demografi” istället.

   Men det är bra om de allra tokigaste kan fortsätta samlas hos MP så vi vet var vi har dem.

   Svara
 32. G

   /  01/17/2018

  T.o.m DN skriver om detta nu…

  ”Nicholas 8-årige son blev knivrånad på väg hem från skolan

  Pojken hade slutat skolan vid 15:30-tiden och var på väg till en busshållsplats i närheten av Järla sjö där hans mamma skulle hämta upp honom i en bil.

  – Han hade precis pratat med sin mamma, min fru, i telefonen och lade på. När han lagt på hoppade ett gäng på fem personer fram bakom något staket där, säger åttaåriga pojkens pappa Nicholas Jessen, och fortsätter:

  – Tre av dem var maskerade. De ställde sig framför honom och bad honom om mobiltelefonen och så visade de en kniv längs med benet.
  ..[..]..
  Själv är Nicholas Jessen upprörd över att kriminella ger sig på ett barn.

  – Det är tragiskt och fruktansvärt. Det ska inte få hända, speciellt inte med ett barn. Man rånar inte och går inte på barn på det här sättet. Det måste vara extremt ovanligt i Sverige, säger han.

  Under senhösten och vintern har flera unga personer utsatts för rån i södra Stockholm.

  – De måste ta tag i det där. Det är en polisinsats, men det är också ett samhällsproblem. Det krävs samverkan i alla instanser för att få bukt med det här. Man behöver få tag i de här personerna betydligt tidigare än vad man gjort. De har förmodligen visat tecken på dåligt beteende under lång tid, säger Nicholas Jessen.”
  https://www.dn.se/sthlm/nicholas-8-arige-son-blev-knivranad-pa-vag-hem-fran-skolan/

  Svara
 33. G

   /  01/17/2018

  ”Ulf Kristersson: Det är inte politikens uppgift att vara alarmistisk – men det är vår uppgift att tala klarspråk – vi kommer göra allt vi kan för att bekämpa den grova brottsligheten.

  Ulf Kristersson: Vi behöver mycket tuffare lagstiftning, den som hotar vårdpersonal på sjukhus ska straffas hårt.. Vi vill ha fördubblade straff för gängkriminella. Fler brott ska leda till utvisning. Staten måste ta tillbaka kontrollen, det här är ingen förhandling – dialogen kan börja när våldet har stoppats.

  Ulf Kristersson: Det här kräver fler poliser – inte färre. Kurvan pekar åt fel håll.

  Ulf Kristersson: Mitt erbjudande till Socialdemokraterna om en långsiktig lösning i migrationspolitiken kvarstår.

  Jimmie Åkesson: Jag hoppas att alla har haft det trevligt under helgerna kring jul och nyår. Det har jag. Men jag har efter nyår tampats med en känsla av olust. Människor som skjuts ihjäl på pizzerior. Människor som dör av handgranater de hittar på gatan. Sprängdåd mot poliser.

  Jimmie Åkesson: Jag känner inte igen Sverige längre. Det här är inte Sverige. Det kan inte vara Sverige. Men så inser jag att det här är Sverige, det nya Sverige.

  Jimmie Åkesson: Jag vill inte höra en enda moderat till i den här kammaren skylla ifrån sig, särskilt inte Ulf Kristersson, som satt i Reinfeldts regering och är ansvarig för det som sker i Sverige i dag.

  Jimmie Åkesson: Sverigedemokraterna förklarar härmed krig mot den grova organiserade brottsligheten.

  Jimmie Åkesson: Det ska vara möjligt att införa tillfälliga utegångsförbud nattetid, jourdomstolar ska upprättas, rätten att vittna anonymt ska utredas.

  Jimmie Åkesson: Titta på hur Danmark nu gör – där låter de polisen ta stöd av militära resurser.

  Partiledardebatt i riksdagen
  I dag sparkar valåret igång på allvar när partiledarna drabbar samman i debatt i riksdagen.
  Här följer du debatten live.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/m61VbE/partiledardebatt-i-riksdagen

  Eller live i SVT Forum i SVT2/SVT Play just nu.

  Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Isabella Lövin: Världen har aldrig haft så stora möjligheter, och så stora hot som nu.

   Isabella Lövin: Jag vill rikta en uppmaning till alla anständiga partier. Lyft blicken, gå inte i de destabiliserande krafternas fälla.

   Isabella Lövin: Vi har problem i Sverige, men den största faran är att fler tappar hoppet om en bättre värld.

   Isabella Lövin: Den största faran är ett Sverige där vi aldrig lyfter blicken och ser möjligheterna, där vi med omställningens kraft bygger ett samhälle som vi alla kan längta till.
   ———
   Annie Lööf: I valet i september finns chansen att byta ut Socialdemokraterna. Sverige riskerar att klyvas, en ny underklass är på väg att skapas. Vi är många som oroas över klyvningens konsekvenser.

   Annie Lööf: Trygghet handlar också om kvinnors rätt och det helt absurda i att kvinnor har fått finna sig i att bli tafsade på. Vi är i början av en jämställdhetsrevolution, det måste råda nolltolerans mot sexuella övergrepp.

   Annie Lööf: Tryggheten måste även komma till förorten och landsbygden.

   Annie Lööf: Valet I höst kommer att handla om värderingar, när Sverige glider isär. Då krävs det ett nytt ledarskap i Sverige.
   ———
   Jonas Sjöstedt: Hösten 2017 svepte en förändringens vind genom Sverige och stora delar av världen. Nu krävs det att politikerna svarar på berättelserna i Metoo.

   Jonas Sjöstedt: Det här hänger samman med maktförhållanden och ekonomisk makt. Det är ingen tillfällighet att där de otrygga jobben är många är kränkningarna fler.

   Jonas Sjöstedt: Vi står inför stora utmaningar i Sverige. Den bisarra ojämlikheten, att några män äger lika mycket som halva mänskligheten. Det andra hotet är de galopperande klimatförändringarna. Vi har så lite tid och så mycket vi måste göra.

   Jonas Sjöstedt: Vi har lösningar, det går att omfördela ekonomiskt. Vi kan ha ett skattesystem som inte främst är gynnsamt för miljardärer. Vi kan ha en bostadspolitik som gynnar de som saknar bostad. Och kriminaliteten – var sker skjutningarna?
   ——–
   Jan Björklund: Pisa 2015 var ett trendbrott för Sverige, när resultaten började peka uppåt. Men nu sjunker resultaten på nytt. 17,5 procent av niondeklassarna är inte behöriga till gymnasiet.

   Jan Björklund: En lärare sa häromdagen – jag fick säga till 13 gånger på en lektion om mobiltelefoner.

   Jan Björklund: Det är de svagaste eleverna som hela tiden förlorar på när det är stökigt i klassrummen.

   Jan Björklund: I går presenterade BRÅ en mycket oroande rapport. Förtroendet för rättsväsendet sjunker kraftigt.

   Jan Björklund: Flickor i förorten trakasseras av muslimska moralpoliser.

   Jan Björklund: Rättsstaten är en liberal skapelse. De som förlorar mest på när den inte fungerar är de som är svagast.

   Jan Björklund: För att Sverige ska hålla ihop måste Sverige föra en integrationspolitik som fungerar bättre, och där har vi alla anledning att vara självkritiska.

   Jan Björklund: Under kommande åren krävs stora reformer för starkare skola, bättre integration och ökad trygghet. Håll ut – det är bara åtta månader kvar.
   ——-.

   Svara
   • ”I valet i september finns chansen att byta ut Socialdemokraterna. ”
    Allvarligt talat, Annie, ni har själva haft den möjligheten i tre år! Hur dumma tror ni vi är!

    Centerpartiet har ökat med 60% sedan valet.

    … Okej, så dumma är folk.

    Svara
   • G

     /  01/17/2018

    Patrick en av fler M:are som hoppat över till SD….

    Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Hahahahaha!!! 😀 ….

   Annie Lööf: Jag vill fråga har regeringen gjort någonting för att nyanlända ska få ett riktigt jobb?

   Stefan Löfven: Svartmåla inte det här, som om inte nyanlända överhuvudtaget inte fick jobb – här har vi och de borgerliga hjälpts åt. Extratjänsterna är ett sådant, vi är uppe i 11 000 – är det bra eller dåligt, Annie Lööf?

   Annie Lööf: Extratjänster är inga riktiga jobb – de är fullt subventionerade av staten. Klyftan i sysselsättning mellan inrikes- och utrikesfödda är den största i hela OECD.

   Stefan Löfven: För det första är verklighetsbeskrivningen fel. Det stämmer inte att Sverige är sämst på detta, det är en felaktig siffra. Svartmåla inte, det gör inte Sverige någon nytta.

   Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Bråk på läktaren avbryter Björklunds anförande.

   ”Lyssna på folket – stäng minkfarmarna” ska de protesterande ha skrikit på läktaren innan de fördes ut.

   Svara
  • Att Moderaterna inte har bättre ledare……….

   Svara
 34. Pelle2

   /  01/17/2018

  OT:
  Erik Van der Heeg på Ledarsidorna skriver bra om varför just kultur och mediesektorn är de sektorer med mest vittnesmål om sexuella övergrepp i kölvattnet av Mee too.
  https://ledarsidorna.se/2018/01/oonskad-uppvaktning-en-gammal-historia/

  Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Mmm. Intressant och bra skrivet av Erik.

   Svara
  • Den var riktigt bra!

   ”Det som leder till de missförstånd och oönskade situationer, som #MeToo-rörelsens uppsjö av vittnesmål pekar på, är inte så mycket traditionella och ”förlegade” könsnormer, som de nya ”normbrytande” ideal som vuxit fram under de senaste decennierna. Och därför kommer givetvis problemen med sexuella övergrepp och oönskade sexuella situationer vara som störst i ju högre grad en arbetsplats präglas av just dessa ideal. Eller om man vill hårdra det: ju mer feminism som genomsyrar en miljö, desto mer framträdande kommer övergreppskulturen att vara.”

   Svara
 35. G

   /  01/17/2018

  Svara
 36. G

   /  01/17/2018

  ”Familjen till barnet i H&M-reklamen har flyttat av säkerhetsskäl: ”Jag är en sell out för dem, en skam för svarta”

  Familjen till den 5-åriga pojken som poserade i en H&M-reklam iförd en tröja med trycket ”coolest monkey in the jungle” har nu flyttat från sitt tidigare hem i Stockholm av säkerhetsskäl, det uppger BBC.

  Nu uppger mamman att familjen har flyttat på grund av säkerhetsskäl. Hon berättar att hon har blivit attackerad av andra svarta personer som anser att hon försvarar rasism.

  – Jag är en sell out för dem, en skam för det svarta och afroamerikanska folket. Jag sålde min son för pengar, säger hon, på engelska, till BBC.”
  https://nyheteridag.se/familjen-till-barnet-i-hm-reklamen-har-flyttat-av-sakerhetsskal-jag-ar-en-sell-out-for-dem-en-skam-for-svarta/
  http://www.bbc.com/news/world-africa-42708157

  Svara
 37. G

   /  01/17/2018

  Svara
  • G

    /  01/17/2018

   Svara
   • Senior

     /  01/17/2018

    S har alltid haft dessa troll, t.o.m. innan internet. Då var det, och är fortfarande för all del, alla dessa olika ombud och infoltratörer via fack och ”folkrörelser”.
    -De har helt enkelt anpassat sig efter utvecklingen.

    Svara
    • Senior

      /  01/17/2018

     ”Jan” som kommenterade här var f.ö. ett klockrent exempel på S-märkta infiltratörer som går in och försöker styra och kontrollera uppfattningar, åsikter och information.

     Svara
     • Melmac

       /  01/17/2018

      I slutet (för han verkar ha gått upp i rök) var det rätt uppenbart att han var en av dem som vid ett antal val sedan hängde på S-bloggar och spred dynga om sina partikollegor som inte tyckte som dem (Typ Westerhom, En S-politiker i Värnamo m.fl). De letade väl sig ut ifrån den plattformen när de började kannibalisera på varandra.?! När det sen inte går som de vill så blir de otrevliga, jag såg det innan valet 2006 och även 2010. 2014 var det inte så mycket tyckte jag (eller så har jag förträngt det)

     • Senior

       /  01/17/2018

      Det finns ett särskilt mönster för vissa, något de kopierat från utbildningar i ämnet från ”agentskolor” i öst om de rent av inte deltagit i dessa kurser själva. Ett mönster som Jan uppfyllde till punkt och pricka.
      Jag har haft en punktlista man kan bocka av, men har tyvärr slarvat bort den.
      Han uppfyllde alla punkter.

      Gällande hans frånvaro tror jag MiT har blockerat honom.
      Möjligen kan han fortfarande ge nedtummar, såvida han inte fått hit en kompis… 😉

     • MiT

       /  01/17/2018

      Ja han är blockad så skulle uppskatta om ni inte pratar om honom alls då han faktiskt inte kan svara.

     • Senior

       /  01/17/2018

      Läst och förstått.

      Du får gärna byta J*n till ”en” eller annat för att anonymisera i min kommentar ovan, men jag vill ändå lägga till protokollet det är synd att helt lägga locket på då detta ändå är ett klockrent skolexempel på hur dessa påverkansagenter/infiltratörer agerar och fungerar.

     • Läs gärna Egor Putilovs artikel om (s) trollfabrik på
      http://samnytt.se 🙂

    • Nykteroklok

      /  01/17/2018

     Vill då passa på att ge Jan ett visst stöd. Han uttrycker sig onekligen ganska ofta som en idiot, men det är åtminstone inte bra för mångfalden bland kommentarerna att han inte får skriva. Hoppas att hans straff är tidsbestämt. Jag vill samtidigt inte förknippas med Seniors paranoida föreställningar om Jans eventuella motiv. Dessa är skrattretande illa underbyggda.

     Svara
     • Senior

       /  01/17/2018

      Jag har studerat, läst, jämfört och lagt ner en hel del tid på detta fenomen, både betalt och obetalt.

      Hur mycket tid har du lagt på detta för att komma fram till att jag är paranoid och mina Slutsatser är skrattretande illa underbyggda?

      Har du läst en enda bok av Birgitta Almgren?
      Vet du vem Lena Breitner är, och vem hon är gift med?
      Har du läst något av henne?

     • Senior

       /  01/17/2018

      Dessutom, varför skulle du förknippas med mig?
      Den delen av kommentaren var endast avsedd att misskreditera mig.

      Kom med argument istället!

      Annars får jag intrycket av att du varken är nykter eller klok.

     • Nykteroklok

       /  01/17/2018

      @Senior:

      Argument för vad? Det är du som hävdar att Jan ”uppfyller ett mönster till punkt och pricka”. Det gör han förstås inte alls, om man inte är mycket selektiv. Jag behöver inte lägga någon tid alls på att komma fram till det. Det är du som har något att bevisa, inte jag.

      För övrigt är jag inte nödvändigtvis särskilt klok alls. Däremot har jag betydligt bättre minne än du har, och kan därför komma ihåg vad Jan har skrivit, inte bara i den senaste tråden, utan även tidigare. Du bygger i allt väsentligt din teori om Jan som hemlig agent på en enda diskussion ni hade, om någon simpel språkfråga. Dessförinnan hade han skrivit här i flera år utan att du yppat ett ord om någon eventuell infiltration.

     • Senior

       /  01/17/2018

      Då är tyvärr inte ditt minne heller något vidare…

      Jag har framfört detta tidigare, långt innan den incidenten.
      Dock är den incidenten, och andra, där tex. små enkla stavfel blåses upp och ges enorma proportioner typiskt, vilket drabbat både mig och andra.

      Det finns ett annat jämförande exempel på precis denna medvetna strategi som är just en av de gemensamma punkterna dem emellan:

      Vi har en konstaterad KGB-medarbetare som lyckades dra tillbaka en bok skriven om honom genom att föra ett enormt oväsen gällande den i boken felaktiga och oväsentliga detaljen om ett betyg var ett terminsbetyg eller ett avgångsbetyg. (jämför ett ”sketet” stavfel som lika gärna kan bero på smartmobilers tangentbord.)

      Detta fördes sådant väsen om att faktumet att han varit avlönad av KGB, och andra graverande uppgifter, hamnade helt i skymundan.

      (Detta faktum att han varit avlönad av KGB torde f.ö. ställa hans stora avslöjande av en hemlig Svensk säkerhetstjänst i en helt annan dager än en journalistisk.)

      Detta är bara ett exempel.

      Jag skulle lätt kunna rada upp åtminstone 7 punkter till med fler jämförande exempel på bl.a. en välkänd stasimedarbetare som infiltrerat den svenska kyrkan, och hur hans inskolade beteende yttrade sig, med likheterna däremellan.

      Dock skulle kommentaren bli flera sidor lång, och jag vill dessutom respektera MiT i hans vilja att inte dra upp detta mer.

      Jag kan rekommendera Birgitta Almgren och Lena Breitner om du törs vidga dina vyer lite.

     • Senior

       /  01/17/2018

      Hur vet du förresten om vederbörande inte uppfyller ett mönster innan jag ens påvisat vilket mönster?

      Tips: Läs hans kommentarer igen, framförallt hur han benämner meningsmotståndare med ord som ”bimbo” etc. emedan meningsfränder får kommentarer som ”ovanligt klarsynt ledare av…” etc.

      -Där kommer du att se ett klart och tydligt mönster till, som likt vilken reklam som helst går ut på att ge folk en grundläggande inställning om dessa människor genom att göra associationer till deras namn.

     • Nykteroklok

       /  01/17/2018

      Ok, har du skrivit om detta tidigare ber jag förbehållslöst om ursäkt. Kan förstås ha varit innan jag själv började läsa här, vilket nog är ca fyra år sedan.

      I övrigt tycks det mig som att du inte ens förstår vad jag vill ha sagt. Att jag inte har läst Almgren eller Breitner hör inte hit. Jag har ingen anledning att misstro dem. Klart det funnits stasi-agenter. Frågan här är dock om just signaturen Jan är en sådan, och dina skäl för att tro det är extremt svaga, och bortser från åtskilligt.

      Jan tar upp stavfel för att han är en besserwisser, inte för att han är agent. Det är den enkla förklaringen, och därmed den förklaring man bör välja, så länge man inte har andra övertygande skäl att välja en annan.

      Det du därefter skriver är ett exempel på vad Jan Guillou har gjort, och han och signaturen Jan är inte samma person. Guillou, som i AB tycks ta varje tillfälle att försvara islam, är alltså av något skäl motståndare till samma religion när han skriver på Toklandet? Hur förklarar du det? Dessutom uttalat kritisk till feminism.

      Vidare, du har tidigare skrivit om detta ”mönster”, så självklart kände jag redan till det. Användandet av ord som bimbo är ganska tröttsamt, det medges, men inte mycket mer än så. Återigen: välj den enkla förklaringen. Jan är lite av en buffel. Och användandet av förklenande uttryck har ju fått honom avstängd här, så det verkar inte direkt som en klockren strategi.

      Dessutom gillar han inte Stefan Löfven, och snart sagt ingen annan i regeringen heller. Så vem jobbar han för?

     • Senior

       /  01/18/2018

      Har du läst här i fyra år borde du inte kunna ha missat det…
      Jag har observerat en tid, samt provocerat lite för att se rektionerna, för att därefter, för kanske ca ett år sedan börja släppa mina synpunkter.

      Det borde du inte ha missat om du läst här i fyra år, med ditt goda minne.

      Och jag har dessutom flera gånger sagt att X följer SAMMA MÖNSTER, vilket inte är samma sak som att X ÄR en dylik. -Definitivt behöver X inte finnas med i Rosenholtzkartoteken bara för att han följer samma mönster.

      Jag har redogjort för några av punkterna, på vilket sätt är de extremt svaga?
      Hur kan du påstå det när du inte ens gjort dessa jämförelser själv?

      Dessutom, hur noga läser du egentligen?

      ”Du bygger i allt väsentligt din teori om Jan som hemlig agent på en enda diskussion ni hade, om någon simpel språkfråga.”
      -Återigen, har du läst här i fyra år borde du sett detta vid fler tillfällen.

      Jag har flera gånger gett exempel på detta mönster, vilket inte bygger på ”en enda diskussion”….. Återigen, med ditt goda minne borde du ha sett detta tidigare.

      -Dessutom, hade du läst tex. Lena Breitners fördjupning om den andre X i mina exempel hade du också kunnat observera alla dessa likheter. Därför är det av vikt att man har åtminstone lite grundläggande kunskaper i det hela om man skall kunna göra en någorlunda hyfsad bedömning. Pratar du lika självsäkert om Einstein invarians postulat och strängteorin utan att ha vetskap i ämnet?
      -Så jo, det hör hit.

      Till sist:
      Jag har aldrig påstått X ”som hemlig agent” som du skriver ovan.
      Det är något du tolkat in i din fantasi. -Det är en stor skillnad på agent och agent. Jag har sagt att X haft samma modus operandi som en PÅVERKANSAGENT. Vilket är något helt annat än en klassisk ”hemlig agent”

      (Det finns många helt öppna, mer ärliga påverkansagenter, även om de i dessa fall brukar omnämnas som lobbyister.)

      Nej, jag förstår nog inte riktigt vad du vill ha sagt, annat än att jag är paranoid och mina argument är skrattretande illa underbyggda.

      Låt oss titta på ett par av dina argument här ovan:

      ”Däremot har jag betydligt bättre minne än du har, och kan därför komma ihåg vad Jan har skrivit, inte bara i den senaste tråden, utan även tidigare.”

      Och hur kan du över huvud taget veta att ditt minne är bättre än mitt?
      Väldigt väl underbyggt hörrö!

      ”Du bygger i allt väsentligt din teori om Jan som hemlig agent på en enda diskussion ni hade, om någon simpel språkfråga.”

      Jag har aldrig påstått att X är en hemlig agent. Jag har sagt att han beter sig som en, liten men viktig skillnad.
      Väldigt väl underbyggt hörrö!

      Jag har dessutom gett fler exempel vid fler tillfällen än en enda diskussion om någon simpel språkfråga. Något du borde komma ihåg eftersom du har bättre minne än mig, och jag kommer ihåg det. Väldigt väl underbyggt hörrö!

      ”Dessförinnan hade han skrivit här i flera år utan att du yppat ett ord om någon eventuell infiltration.”

      Eh, och?
      Hur länge har jag ens varit här?
      Hur länge har jag observerat och byggt upp min ståndpunkt innan jag agerade?
      Det har du ingen aning om och detta är dessutom helt ovidkommande för frågan. Väldigt väl underbyggt hörrö!

      ”Guillou, som i AB tycks ta varje tillfälle att försvara islam, är alltså av något skäl motståndare till samma religion när han skriver på Toklandet? Hur förklarar du det? Dessutom uttalat kritisk till feminism.”

      Vad har detta med saken att göra?
      Implicerar du att dessa två skulle vara samma person?
      Jag säger inte att det är samma X i dessa fall.
      Jag påtalade att deras beteenden är nära nog identiska när de argumenterar, detta oavsett ämnet de avhandlar när de argumenterar.

      -Och eftersom den ena bevisligen är utbildad KGB agent, och bägge har dessa likheter så använde jag detta som exempel, vilket verkar ha gått dig förbi. Ditt minne kanske inte är så bra om du inte kan hålla isär två personer med samma förnamn?
      Väldigt väl underbyggt hörrö!

      ”Vidare, du har tidigare skrivit om detta ”mönster”, så självklart kände jag redan till det”

      Jaså?
      Nyss skrev du att jag baserade mitt uttalande på ”en enda diskussion ni hade, om någon simpel språkfråga.”
      Fick du tillbaka minnet nu eller vad?
      Ganska inkonsekventa yttranden från dig om du frågar mig.
      Rent av ganska illa underbyggda.

      ”Dessutom gillar han inte Stefan Löfven, och snart sagt ingen annan i regeringen heller. Så vem jobbar han för?”

      Ingen aning vem X jobbar för, men jag kan tänka mig att X jobbar på eller i närheten av sveavägen 68, han var väldigt initierad på detaljnivå i vissa frågor, tex gällande stavningen av Statsministerns efternamn.

      Måste man gilla Löfvén för att vara sosse?
      Jag kan tänka mig många sossar som ogillar många regeringsmedlemmar med tanke på hur de sänkt sossarna…
      (observera den felaktiga stavningen.)

      Nåväl, för att avsluta mitt sista inlägg i denna innan MiT blockerar mig också:
      Jag må vara paranoid med illa underbyggda antaganden, men du framstår varken som nykter eller klok. Inte verkar minnet vara mycket att hänga i granen heller.

     • Nykteroklok

       /  01/18/2018

      Jag har inte sagt att mitt minne är bra – jag har sagt att det är bättre än ditt. Du har tidigare sagt att Jan är samma person som IvarL, enbart baserat på en diskussion fem minuter tidigare, eftersom ditt minne inte sträcker sig mycket längre. Du har dessutom påstått/antytt att han är samma person som MJ, och ja, även samma person som Jan Guillou. Du tycks dock inte minnas ens vad du själv skriver. Att rätta mig när det gäller distinktionen hemlig agent/påverkansagent, och sedan några stycken längre ner själv göra samma misstag tar verkligen priset vad gäller dåligt minne.

      Det är meningslöst att fortsätta detta. Du kan inte presentera ett enda hållbart argument för att Jan skulle vara någon typ av agent över huvud taget. Att du på fullt allvar tar upp att han kan stava till statsministerns efternamn…

  • G

    /  01/17/2018

   ”Misstaget kan ha avslöjat Socialdemokraternas trollfabrik”
   https://nyheteridag.se/misstaget-kan-ha-avslojat-socialdemokraternas-trollfabrik/

   Chang bet tag i detta som en piraya direkt! 😛
   Det är ju intressant att sossen inte kan svara ”nej”, utan hänvisar till pressavdelningen!!

   Svara
 38. G

   /  01/17/2018

  Svara
 39. G

   /  01/17/2018

  Svara
 40. MiT

   /  01/17/2018

  Svara
 41. G

   /  01/17/2018

  Svara
 42. G

   /  01/17/2018

  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/botkyrkapolitiker-i-brak-om-svenska-varderingar/reprak!hLa1Vsoy7VGjH1MT4MfFDw/

  facebook.com/Humlannitton/posts/10213716089490048

  Svara
 43. OT: Någon nämnde ”gated communities” igår. Kyeyune torde vara en av de få på vänsterkanten som inte drar sig för att se verkligheten.

  Malcom Kyeyune: Taggtrådens olidliga lätthet
  https://tinkzorg.wordpress.com/2017/12/17/taggtradens-olidliga-latthet/

  ”Här är den realitet du förr eller senare behöver förlika dig med. I princip ingen svensk byggnation idag är ”invandringssäkrad”, för att uttrycka saken krasst. I princip inga områden där den svenska medelklassen faktiskt bor är designade för att hålla kriminella borta, utan de är designade för ett land där det inte finns särskilt mycket kriminalitet. Vi kan också vända på steken: inget bostadsområde i Sverige har byggts i tanken på att vara en rymningssäker bassäng för landets växande slumbefolkning.
  […]
  Självklart kan den som vill alltid vända sig till Sveriges vänster för att få det berättat för sig att dagens oro för ökad kriminalitet är både löjlig och obefogad, att det bara är något som SD ”hittat på” för att de är rasistiska rasistnazister.”

  Min analys är att hela landet varit ett enda grindsamhälle som vuxit fram under sekler. När ”de andra” plötsligt kommit in finns inget ”försvar.”

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/17/2018

   ”Min analys är att hela landet varit ett enda grindsamhälle som vuxit fram under sekler.”

   Ja, självklart! En nationalstat, dvs, ett landområde som kontrolleras av en specifik grupp (en nation) är just ett formaliserat grindsamhälle.

   Svara
   • Det var lättare när det bara var de vildsinta smålänningarna man behövde bekymra sig över!

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/17/2018

     @ Kristian,

     Ja, nu är bekymret istället att smålänningarna och resten av svenskarna inte är det minsta vildsinta. Hade vi varit det, skulle vi ha satt P för alla tokerier för länge sen….

     Svara
 44. G

   /  01/17/2018

  Svara
 45. Peterson och Paglia diskuterade framtid, manlighet och feminism. Jag har fortfarande inte sett hela.
  Peterson sade att de som är starkast PK eller SJW inte ser skillnad på ”manlig kompetens” och ”manligt tyranni” (beklagar snabböversättning). En man som kan något (vadsomhelst) och som har makt (hur lite som helst) är farligt.

  Därav den indoktrinering jag minns redan för 30 år sedan (i väldigt svag form jämfört med idag), där idealet för varje pojke och man var att vara ofarlig.

  Svara
 46. MiT

   /  01/17/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155391033783251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Jag har sagt det förr och jag säger det igen – drar du pendeln för långt åt ett håll så kommer den till slut våldsamt slå tillbaka och det är det vi ser nu i princip. Man brukar ibland yra om att Sverige är så lagom och mellanmjölk, men sanningen är att vi är riktigt jävla extrema. Vi klarar inte av att göra något på ett sansat sätt.

   Sedan så är det som Olof skrev – vi har i princip hamnat i vägskälet där vi inte har några bra val, utan bara två dåliga där förhoppningsvis ett är mindre dåligt. Vi kan t. ex. inte bekämpa parallellsamhällen eftersom dessa de facto idag existerar och är väletablerade – vi kan idag endast välja sätt att hantera dom. En är som jag har sagt hårda kollektiva bestraffningar tills man till slut tvingar dessa parallellsamhällen in i fåran. En annan är det utlandssvensk som ibland skriver här ofta förespråkar är stenhård segregering – man erkänner i princip vissa områden som förlorade, tar bara till minimala insatser och koncentrerar sig på att begränsa att dessa områden sprider sig.
   Jag gissar på att Ganman får rätt att vi kommer att få se extraordinära insatser i dessa områden då det helt ballat ur. ”Feministisk stadsplanering” kommer knappast att hjälpa om man säger så. Jag gissar precis som honom att regeringen kommer gå på ”kollektiv bestraffning” såsom utegångsförbud. Miljöpartiet lär dock gå på segregeringslinjen (även om de inte kommer erkänna det).

   Och ja, Donald Trump kommer nog att bli omvald om inte Demokraterna lyckas trolla fram ett bra alternativ ur fickan.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/17/2018

    ”Man brukar ibland yra om att Sverige är så lagom och mellanmjölk, men sanningen är att vi är riktigt jävla extrema. Vi klarar inte av att göra något på ett sansat sätt.”

    Instämmer!

    ” En annan är det utlandssvensk som ibland skriver här ofta förespråkar är stenhård segregering”

    Den metoden har starkt empiriskt stöd, dvs. den fungerar på många platser, t.ex Brasilien och USA.

    ”Jag gissar precis som honom att regeringen kommer gå på ”kollektiv bestraffning” såsom utegångsförbud.”

    Det är väldigt utbrett med utegångsförbud i USA och det verkar väl troligt att man kommer att pröva det även i Sverige. Fast jag misstänker starkt att man inte alls är redo att göra vad som krävs för att få verkliga effekter. T.ex måste man vara redo att sätta väldigt många i fängelse, vilket man gör i USA. Vi skulle då behöva många, många fler fängelseplatser och kostnaden per plats skulle behöva komma ner dramatiskt. Det är inte bli något av med detta och då blir det också meningslöst med utegångsförbud.

    Svara
    • Jag tror, som sagt, linjen ligger på kollektiv bestraffning – vi kommer snart börja prata om saker som utegångsförbud (oavsett om det är effektivt eller ej). Är det realistiskt med de resurser vi har? Njet.

     Å andra sidan så kan Ganman få rätt i att vi helt hastigt och lustigt kommer börja böna och be våra grannländer, som våran regering förolämpat och brunmålat gång på gång, om hjälp.

     Svara
   • Rikard

     /  01/17/2018

    Hej.

    Är man lagom är all förändring en förändring mot extremen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Ganman kan konsten att få en att skratta högt på väg till stupstocken!

   Jag tror han får rätt på alla punkter utom nummer 1.
   Så ärliga kan S inte bli, och dessutom stöter det bort framtidens kärnväljare.

   Svara
 47. Dreadlock

   /  01/17/2018

  Jordan Peterson satt i en Channel 4 News igår och blev bombarderat med halmgubbar i en halvtimme, av en av de mest tjockhudade och tjurskalliga intervjuare som finns. Ändå, game-set-and match till professorn. Man måste beundra tålamodet, jag skulle få tuppjuck av det konstanta halmgubberiet.

  Denna intervju har allting inkl. gratis Peterson terapi till journalisten, (om hon insåg det.)

  Svara
  • nice

    /  01/17/2018

   Jag är ingen fanboy av JBP men full respekt.

   Det måste vara bland det bästa retoriska försvar mot feministiska halmdockor som någonsin sänts.

   Intervjuaren gör ett exceptionellt bra jobb att argumentera som en feminist. Hon spelar inte bara djävulens advokat heller utan tar i från tårna med sin ideologiska övertygelse.

   Hon försöker misskreditera honom, uppröra honom och få honom ur balans för att göra bort honom (precis som feminister alltid argumenterar) – men misslyckas kapitalt.

   I processen ger hon honom möjlighet att bemöta alla feministiska floskler och dumheter vilket aldrig hade skett om hon hade bedrivit en hederlig och sansad intervju.

   Nyhetskanalen publicerade dessutom en oklippt version av intervjun vilket aldrig skulle ske i Sverige så all heder för det.

   Svara
 48. G

   /  01/17/2018

  Del2….

  Svara
  • Det torde vara några som gärna vill se den där grundlagsändringen så att Uwell blir olaglig. Och Ledarsidorna. Och diverse bloggar.

   Svara
 49. Allt mer råtta och allt mindre pizza:

  Svara
 50. mr

   /  01/17/2018

  Så här ska man äta majskolvar:

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: