Framtidsjobbet för somalier i Sverige: Fårherde?

Först hade vi kamelfarmen i Angered som skulle vara ett sätt att integrera de från andra länder i Sverige. Folk undrade såklart vad fan som hände i Sverige egentligen och de som brann för kamelfarmen ansåg att om man protesterade mot farmen så hetsade man mot kameler.

Nu har det kommit nya bud, inte från Angered utan från ledarredaktionen på VLT

Det är en Karl Beijbom som tycker att framtidsyrket för somalier i Sverige är valla får.

Det kan säkert finnas några fårjobb inte bara för somalier utan även andra. Typ ett tvåsiffrigt antal. I bästa fall.

Varför inte skapa kooperativa företag där somalier och andra utomeuropeiska invandrare från landsbygdsmiljöer, outbildade eller lågutbildade, får chansen att varva fårskötsel med undervisning i svenska; vissa dagar bland fåren, vissa dagar i klassrummet?!

De ska lära sig svenska samtidigt, ibland i klassrummet och ibland ska de prata med fåren tydligen? Säger svenska får ”Bääähääää” på ett speciellt sätt?

Vi måste skapa fler jobb för tusentals nyanlända med få eller ingen utbildning – men ofta med erfarenhet av arbete i landsbygdens olika sysslor.

Så, fårherde alltså.

Varför inte testa tanken på kooperativa fårstationer i någon kommun i Västmanland, med arbetskraft från länder utanför Europa? Så att vi kan minska vårt importberoende och öka den svenska självförsörjningsgraden. Så att vi kan bevara mer av våra ängsmarker. Så att fler kan komma ut i ett första enkelt jobb. Och i jobbet också få utveckla sina kunskaper och färdigheter inom entreprenörskap, kooperation och administration.

Han pratar alltså om analfabeter och liknande. Det kommer inte bara att bli det första enkla jobbet utan även den enda jobbet. För är man analfabet och bara kan valla får så har man troligtvis inga kunskaper och färdigheter vare sig inom administration eller entreprenörskap som kan utvecklas till att fungera eller vara efterfrågade i Sverige. Någonsin.

Och så har vi dilemmat med att lönen där ska vara större än alla bidrag man får och då inte bara marginellt större utan mycket större för att någon ens ska börja fundera på det.

Är det kamelfarmen 2.0 som är kompetensregnet som föll över Sverige 2015 och som ska rädda välfärden och pensionerna?

En lysande bild över det svenska tillståndet från @StegetEfter.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. Olof

   /  01/17/2018

  När bidragen sänkts nog lågt så blir säkert jobben attraktiva. Skulle tippa på att man kan få 5-10kr i timman som fåraherde på klassiskt maner, när man konkurrerar med fåraherdar av mer modernt snitt.

  Det finns anledningar till att den här produktionen inte sker i Sverige och att ullen inte tas tillvara. Det är helt enkelt väldigt svårt att få lönsamhet i sådana affärer med den overhead det innebär att verka i sverige.

  Men visst, när det så småningom handlar om att de hamnar i förvaringsläger i avvaktan på att de skall välja att bli repatrierade så kan man ju erbjuda dem fårskötsel som terapiarbete och för att förbereda sig för hemlandet igen… och när de väl kommer hem kan de säkert skapa sig en framgångsrik fårfarm som exporterar till Sverige. Det är lite annat kostnadsläge och inte fullt så mycket regler i Somalia.

  Svara
  • När jag såg fåraherdar på Alperna var det 150 -250 får, en hund och en man (man alltså). Det blir inte så många arbetstillfällen eller tänker man här att varje person vaktar ett får?

   Svara
  • Precis som du säger så det över huvud taget svårt att gå runt som bonde av någon sort idag. Det är helt enkelt inte lönsamt, vilket driver upp priserna, vilket gör att kunder som kunde tänka sig köpa svenskt lammkött (och andra produkter) inte gör det för att det är för dyrt. De flesta människor kanske vill köpa svenskt och ekologiskt, men är det dyrare än vad det smakar så gör de inte det.

   Svårare än så är det inte. Man skulle självklart kunna undra på vilka det är som har gjort att det är så extremt svårt för bönder idag att göra vinst?

   Börja där om du vill ha fler somaliska fåraherdar. Inte för att det kommer bli mer än ett tiotal nya jobb, men…

   Svara
   • Ivar L

     /  01/18/2018

    Det finns ju en ”industri” som fungerar lite som beskrivningen från Karl Beijbom och det är rennäringen. Så om samerna makar lite på sig och släpper in somalierna i sin bransch så är det väl där de skulle kunna ha sin plats i så fall. Den verksamheten bedrivs med omfattande bidrag alla redan.

    Svara
    • Ja. Slavar. Nu ser verkligheten inte ut sådan – du kan ta bidrag och samtidigt försörja dig via diverse svartjobb. Och annat. Känner för många människor vars släkting flyttat ut (och har nada intresse att komma tillbaka), men söker en lägenhet och hyr sedan ut den till ockerpriser.

     Detta är normalläget.

     Svara
 2. ”klimatsmart”? Den som nyttjar det ordet är inte speciellt smart själv …

  Svara
 3. Carl Axel

   /  01/17/2018

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/swedbank-nekar-kunder-internetbank-efter-spraktest

  Det sjuka är ju SVT’s rapportering av det hela, istället för att problematisera så är det en KRÄNKNING. Alla banker måste naturligtvis anställa arabiska tolkar framöver. Att räkna med att medborgarna ska förstå svenska är naturligtvis RASISTISKT!

  Svara
  • Notera att de säger att man ska ha tillräckliga kunskaper i svenska ELLER engelska.

   Svara
  • Internetbanken och allt som hör till måste vara på arabiska så är problemet löst. Inbetalningskorten också första gången sen flyter det på. Och somaliska och … språket i Internetbanken måste bli valfritt tills allt är på arabiska förstås.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/18/2018

    Du, det skulle mycket väl kunna lagstiftas om att sådant måste ordnas men inbetalningskortet kommer de att skicka till dig och mig, garanterat.

    Svara
  • G

    /  01/18/2018

   Det säger inte lite att kvinnan som varit s.k gode män kopplar ”kränkningen” till etnisk bakgrund, vad fan har det öht med saken att göra! Idioter!

   Svara
  • Pelle2

    /  01/18/2018

   Man kan ju i och för sig undra varför banken skall bry sig om kundens språkkunskaper ?
   Om vederbörande vill ha tjänsten förmodar jag att dom kan använda den eller kan få hjälp att använda tjänsten…
   Vore ju skäligen meningslöst att beställa något man inte kan hantera…

   Svara
   • Senior

     /  01/18/2018

    Det har säkerligen med den juridiska biten att göra.

    Det kan mycket väl vara så att banken blir ekonomiskt ansvarig om kunderna blir av med pengarna för att banken inte informerat dem om riskerna. -Och hur skall banken informera dem om de inte kan läsa det finstilta där dessa risker brukar presenteras?

    Alternativet torde vara att som elektroniktillverkarna skicka med en katalog på 300 sidor varav en eller två hanterar respektive språk…. Vilket jag förstår om de skall exportera den över hela världen, men för en lokal bank känns det liiite överdrivet….

    Fan, banken får väl ta och skaffa sig lite ambitioner! 😀

    Svara
   • MiT

     /  01/18/2018

    Min gissning är att Samira, som personen kallades, satt som ett frågetecken och inte fattade någonting när banken informerade. Vare sig på svenska eller engelska. Eller så är det massor som vi INTE vet pga ensidig rapportering, kanske satt hon dold bakom burka? Kanske handlade det om att det egentligen inte var hon som skulle använda kontot utan hennes skäggprydde man? Osv. Kan finnas massor där som gör att klockorna börjar ringa.

    Svara
 4. Hhhmmm……detta är nog obsolet….

  Svara
  • Kristian

    /  01/17/2018

   Tack vare kappsäcken full med pengar!
   Vilken kappsäck? Tag det lugnt, minst ett parti kommer att hitta den precis före valet.

   Svara
 5. Holtzkampf

   /  01/17/2018

  Det läggs fram massa duktiga förslag på hur man ska nyanlända i arbete på olika sätt och komma in i ”samhället”. Detta är bara en omskrivning från Ylva o Morgan för att de skall bli skattebetalare och försvinna ur arbetslöshet/bidrags-statistiken. Gemensamt är att vi ska betala genom div bidrag till olika sysselsättnings former.

  Men vad politiker m fl inte fattat är att vi passerat den punkten för länge sedan att sånt skulle fungera.

  Många av dessa lever tämligen gott på hinka in olika hyres/ utbildnings/barn-bidrag. Samtidigt så jobbar de redan hos någon Mohammed eller Ali. De har större frihet och drar in mer pengar än vad en normal anställning skulle ge. Och dessutom mer frihet.
  Varför skulle de ta något ointressant statusbefriat bidragsjobb?

  Och dessutom slipper jobba med massa ”otrogna” som inte ens kan språket (=arabiska)

  Är de lite fiffigare så tar de hit några extra fruar, får lägenhet för resp ”ensamstående” som hyrs ut. Troligen också barn och flera barnbidrag. Eller också söker asyl flera gånger med olika namn för att bli anvisad lägenhet för varje namn. Eller import av vårdbehövande och starta anhörigvård.

  Dessa lever redan i ett parallellsamhälle och skulle de bli av med bidragen skulle de hitta vägar att ersätta dessa med.

  Sveriges politiker och myndigheter är i de flesta fall så långt efter så man är inte närheten av att förstå verkligheten. Ännu mindre kapabel att göra något åt detta.

  Att vända på detta skulla kräva mycket dramatiska åtgärder som man inte är i närheten av att vilja ”betala” politiskt.
  T ex:
  Totalstopp för asyl- och anhöriginvandring.
  Stopp för att dela ut svenskt medborgarskap (eller mycket hårda krav)
  Utvisning vid brottslig handling samt ekonomiskt bedrägeri. Bör omfatta även familj/släkt vid vissa förutsättningar.
  Utvisning om man inte inom 6-12 månader kan bli självförsörjande.
  Har man utvisningsbeslut så sätts man i förvar till utvisning kan ske eller att man friviligt sticker. (mat enligt skolmatsedelsekonomi, typ 7,50/port)
  Återuppliva REVA-projektet, låt polisen ha vilka data-underlag som krävs
  Med mera……….
  Det innebär att vi i stort är på nivå med totalitära stater på många sätt. Tråkigt, surt men tyvärr tror jag. Men det är inte de starka och resurskraftiga av oss som behöver hjälp och skydd, det är de äldre, de svaga och våra barn.

  Eller också skiter man Sverige och letar upp ett nytt land att flytta till………

  PS Blev lite långt…………..

  Svara
 6. Vic

   /  01/17/2018

  Alltså, är lite allergisk mot det här med att sitta och basunera ut lyysande idéer – som andra ska genomföra. Om Beijbom tycker det är en företagsidé som kan fungera så tycker jag han ska starta upp det själv. För egna pengar naturligtvis. Om man tror hårt på en idé så varför inte köra på istället för att säga till andra att göra det.

  Eller som Leif GW Persson uttryckte det – ”Skriv en bokjävel själv då”

  Svara
 7. MiT

   /  01/18/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2018

   Såg han inte lite ut som Fridolin? Den ”fördomsfrie”?

   Svara
 8. MiT

   /  01/18/2018

  Svara
 9. MiT

   /  01/18/2018

  Svara
 10. G

   /  01/18/2018

  Svara
 11. G

   /  01/18/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2018

   Anstiftan till brott, det är ju redan straffbart och giftermål med minderårig borde ju rimligen leda till våldtäkt så…det är bara för Dan Eliasson att hugga in och jaga pinnar.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/18/2018

    Danne skickar väl ut ett armband med texten barnäktenskap och tvångsgifte är inte ok 😉

    Svara
 12. G

   /  01/18/2018

  Svara
 13. G

   /  01/18/2018

  Vad händer när en konservativ moderat Göteborgspolitiker postar tweet och använder skärmdump av en artikelrubrik från FT men länkar till källa i Daily Mail…

  Republiken: ”Rymdkommunist & röd nörd” …

  Edward: ”Digital kommunikatör för Moderaterna i Stockholms stad. Tröttsam och tramsig nyliberal.”…

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2018

   Det är ju extremt komiskt att så många direkt kände igen artikeln som härrörande från Fria Tider. De läser uppenbarligen där själva på daglig basis.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/18/2018

   Och framförallt är det ju sjukt att dom hänger upp sig på länkningen istället för att debattera sakfrågan. Lite sedvanlig GBA från team godheten…

   Svara
 14. G

   /  01/18/2018

  Hahaha, fatta att ni inte har någon trovärdighet!…

  Lina: ”Mamma till 4, kemist & drömmare, med en tro på Allah”…

  Svara
 15. G

   /  01/18/2018

  https://www.svd.se/hur-har-ni-mage-att-kalla-er-feminister/av/per-gudmundson

  Svara
 16. G

   /  01/18/2018

  Svara
 17. G

   /  01/18/2018

  Socialdemokrat…

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2018

   ”Om vi kan sätta in militärer mot organiserad brottslighet kanske vi kan överväga att använda socionomer och fritidspedagoger för att klara av snöröjningen?”

   Ja, varför inte? I varje fall socionomer. Fritidspedagoger har ju hand om lågstadiebarn på eftermiddagarna så de har riktiga jobb, en del socionomer också men inte alla. Finns säkert en hord genusagenter som inte gör någon nytta. Sätt de i plogmaskinen eller ge dem en skyffel så de får byrta genusnormen handgripligen.

   Svara
  • Kristian

    /  01/18/2018

   ”Oh, Lord, kumbaya”
   [Problemen kvarstår]

   ”Oh, Lord, KUMBAYA”
   [Problemen förvärras]

   ”Men, för sjutton! KUMBAYA, sa jag!”

   Svara
 18. Kristian

   /  01/18/2018

  Westerholm: ”NOTIS: Priset på passerkorten till Rosenbad avgörs de kommande veckorna”
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-priset-pa-passerkorten-till-rosenbad-avgors-de-kommande-veckorna/
  ”Debatten i kammaren var rätt ointressant. Intressantast var statsministerns utspel efteråt. Att han inte uteslöt att försvarsmaktens personal kallas in.[…] Det kräver att statsminister Stefan Löfven gör upp med sin egen stab.
  […]
  En rimlig bedömning är att mellan 60 och 70 procent av de politiskt sakkunniga och sannolikt några ministrar måste bytas ut.
  […]
  Statsministerns största motstånd mot de reformer och beslut som krävs finns i hans egen absoluta närhet. Sådana som tror på fortsatt Hijab-upprop, gruppbilder där män sitter iklädda rosa stickade mössor som symboler för en livmoder på huvudet, kippa-vandringar samt saft och bullkalas och folkdans med interkulturella inslag är vägen framåt. De är inte övertygade om det som krävs och kommer motarbeta varje steg som statsministern försöker ta på den vägen.”

  Svara
 19. G

   /  01/18/2018

  Merits analyser och tankar om gårdagens debatter i Riksdagen…

  ”Blandade tankar efter partiledardebatten den 17 januari 2018”
  http://meritwager.nu/allmant/blandade-tankar-efter-partiledardebatten-den-17-januari-2018/

  Svara
 20. G

   /  01/18/2018

  Svara
 21. G

   /  01/18/2018

  ”Döms till fängelse för människohandel

  En man i 50-årsåldern döms vid Göteborgs tingsrätt till 3 år och 6 månaders fängelse för människohandel.

  Mannen har under 2016 och 2017 tagit hit tre landsmän, av vilka två har funktionshinder, från sitt hemland i Östeuropa och tvingat dem att tigga på gatorna i flera västsvenska städer. Mannen har enligt åtalet kontrollerat deras liv och varje dag tagit de pengar som de tiggt ihop. I gengäld har han erbjudit dem en sovplats på en madrass och ett enkelt mål mat.

  Två av de personer 50-åringen fört hit har misshandlats med slag och sparkar, vid något tillfälle också med en järnstång. Orsaken var att de fick in för lite pengar från tiggeriet. Åklagaren beräknar att de två männen som tiggt tillsammans fått in över 200 000 kronor. Den tredje personen, en kvinna, rymde efter fem dagar och har sedan dess inte kunnat hittas.

  Mannen ska efter avtjänat straff utvisas ur landet.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/d%C3%B6ms-till-f%C3%A4ngelse-f%C3%B6r-m%C3%A4nniskohandel-1.5061263

  ”Administrerade tiggeriverksamhet i Göteborg – nu döms 55-årig man”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/administrerade-tiggeriverksamhet-i-g%C3%B6teborg-nu-d%C3%B6ms-55-%C3%A5rig-man-1.5061063

  Svara
 22. Pether

   /  01/18/2018

  Hmm…. undra varför GP, och säkerligen andra medier, SvD skriver ju om helt andra saker istället, inte skriver ut listan? För inte kan man ju visa på medias gigantiska bias.

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/trump-delade-ut-antipris-till-medierna-1.5064158

  Svara
  • Pether

    /  01/18/2018

   ”Hur vågar någon anklaga falska nyheter för att vara falska nyheter! Det är ett hot mot demokratin!”

   Svara
  • G

    /  01/18/2018

   Det är en artikel av TT, inte skriven/gjord av journos på GP specifikt, så kort sagt kan man säga att alla mediesajter i Sverige har fått den publicerad på sina sajter…https://www.google.se/search?q=Trump+delade+ut+antipris+till+medierna&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&dcr=0&ei=NkhgWs_gDMqJmwWTvI7QBA

   Svara
  • G

    /  01/18/2018

   ”och hans vanliga hackkycklingar fanns med på listan: CNN, The New York Times och The Washington post.”

   Well, President Trump är ju mediernas hackkyckling nr1.

   ”När en människa med makt kallar alla medier som inte faller honom i smaken för ”falska”, då ska vi vara misstänksamma mot den personen, inte mot medierna.”

   När XXX kallar oliktänkare som inte faller XXX i smaken för ”rasister”, då ska vi vara misstänksamma mot XXX, inte mot oliktänkarna.

   Svara
   • MiT

     /  01/18/2018

    ”När XXX kallar oliktänkare som inte faller XXX i smaken för “rasister”, då ska vi vara misstänksamma mot XXX, inte mot oliktänkarna.”
    Den var bra!

    Svara
    • Ivar L

      /  01/18/2018

     Precis, ett grundläggande tänkande för den mediekritiskt medvetne.

     Svara
 23. G

   /  01/18/2018

  ”Efter SvD:s granskning – RMV presenterar rapport

  Rättsmedicinalverkets metod för åldersbedömningar av asylsökande har kritiserats. Efter SvD:s granskning håller RMV presskonferens, följ den här.”
  https://www.svd.se/efter-svds-granskning–rmv-presenterar-rapport

  Svara
 24. G

   /  01/18/2018

  ”En majoritet i riksdagen vill införa ett tredje juridiskt kön

  En majoritet i riksdagen vill utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, det visar en rundringning som Sveriges Radios Ekot gjort. Det skulle bland annat innebära könsneutrala personnummer och ett juridiskt erkännande av icke-binära.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/en-majoritet-vill-infora-ett-tredje-juridiskt-kon

  ”– Centerpartiet tycker att det är bra. Vi vet att det finns människor som inte känner en viss tillhörighet till ett manligt eller kvinnligt kön, och det är viktigt att vi tar deras situation på allvar och att den här frågan utreds, säger Centerpartiets talesperson Ola Johansson till Ekot.

  Båda regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, är för. Så här säger Socialdemokraternas talesperson Hillevi Larsson.

  – Jag hoppas att det blir en utredning om den här frågan, både för att det är viktigt för de berörda, men även för att vi måste se till så att det fungerar i praktiken, eftersom hela vårt system när det gäller folkbokföring och personnummer i dag är kopplat till könen man eller kvinna, säger Hillevi Larsson.

  Även Vänsterpartiet förordar en utredning om ett tredje juridiskt kön, säger partiets socialpolitiska talesperson Karin Rågsjö.

  – Det hurrar vi för, det har vi kämpat för ganska länge nu. Tittar man runt om i Europa, så har Tyskland infört det här redan, och det är ju trist att vi ligger ganska långt efter, säger Karin Rågsjö.

  Hur stor fråga är det här egentligen?

  – För de personer det här berör är det en jättestor fråga. För transsexuella till exempel, för där är det en otroligt hög andel som har psykisk ohälsa, och kan man minimera det på alla sätt så är det jättebra, säger Karin Rågsjö.

  Men frågan splittrar alliansen. Liberalerna och Centerpartiet säger ja till en utredning om ett tredje juridiskt kön, medan Kristdemokraterna och Moderaterna står fast vid sitt nej.

  – Vi kommer inte att protestera om regeringen skulle välja att tillsätta en sådan utredning, och när den kommer fram så kommer vi förstås att titta på de argument som finns. Men vi har för dagen ingen annan uppfattning än vi haft tidigare i själva sakfrågan, säger Andreas Norlén (M), ordförande i konstitutionsutskottet.

  Sverigedemokraterna kan tänka sig en utredning, men vill i så fall att den inte bara ska fokusera på frågan om att införa ett tredje juridiskt kön, förklarar partiets talesperson Mikael Eskilandersson.

  – Framför allt en utredning av hur man ska definiera kön totalt sett, om man överhuvudtaget ska ha juridiskt kön, eller om man bara ska ha biologiska kön, säger Mikael Eskilandersson.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6863424

  Svara
  • G

    /  01/18/2018

   ”Bara i fantasin finns det fler än två kön”
   http://archive.is/RkpBv

   Svara
  • Pether

    /  01/18/2018

   Varför låter man en psykisk sjukdom diktera samhället, ge dem hjälp istället.

   Svara
  • ”För de personer det här berör är det en jättestor fråga.”
   Perfekt icke-svar som kan användas för att motivera vad som helst.

   ”För transsexuella till exempel, för där är det en otroligt hög andel som har psykisk ohälsa, och kan man minimera det på alla sätt så är det jättebra.”
   Självmordsfrekvensen är väl den samma med och utan könsbytesoperation? Har svårt att se att administrativa åtgärder skulle ha så stor verkan.

   Svara
 25. KIM WALL-MORDET
  Vem hade kunnat ana detta?

  http://www.mysterium24.se/?p=3625

  Svara
 26. Ivar L

   /  01/18/2018

  Apropå förslaget:
  ”Varför inte skapa kooperativa företag där somalier och andra utomeuropeiska invandrare från landsbygdsmiljöer, outbildade eller lågutbildade, får chansen att varva fårskötsel med undervisning i svenska”

  Varför inte tillse att fåraherdar i fjärran länder får åka hem till sina får igen? Jag menar det inte cyniskt, utan på allvar. Det är ju en fullständigt orimligt idé att lösa tredje världens problem genom att låta dem flytta till Sverige och arbeta på någon slags Samhallfårfarm.

  Vem vallar ens får i Sverige? Jag undrar ärligt vilken bild stollar som kommer med sådana här förslag egentligen har för sitt inre om framtiden i Sverige. En landsbygd full med glada somaliska fåraherdrar som knallar runt i hagarna? Som någon slags 1800-talsidyll i multikultitappning? Hur sjutton tror de att det skall kunna fungera i dagens moderna landsbruk?

  Svara
  • Kristian

    /  01/18/2018

   Har bekanta som har får (i något Europeiskt land).

   Det är djurhållning med
   * Noll vallning till vardags
   * Mycket jobb, trots det
   * Mikroskopiska marginaler.
   Det finns i varje fall här inget utrymme att anställa en enda person.

   Och, allvarligt talat, vad skall fåraherden skydda flocken mot?

   Svara
 27. Men lol!! Helt plötsligt så har jag blivit avstängd från twitter, trots att jag knappt twittrar. Hm, undrar vilka som har varit i farten?

  Svara
 28. Jans

   /  01/18/2018

  Det verkar som att vänstermediaföretaget ETC kommer att falla:

  https://uvell.se/2018/01/17/etc-och-skulderna/
  https://www.svd.se/slut-pa-andras-pengar-et-cetera/

  Visserligen är både Uvell och Gudmundson opinionsbildare på högerkanten men oavsett det så verkar de ju ha rätt i sak. Företaget ETC verkar vara på fallrepet och visst verkar det lite som att hela Johan Ehrenbergs upplägg ligger i gråzonen till bedrägeri? Dels konceptet med mer eller mindre falska bidragsfiskande lokalredaktioner och dels hans obegripliga solcellsföretag som jag gissar lurat en och annan miljövän genom åren. De lär väl aldrig få sina pengar tillbaka?

  Den mannen har suttit skyhögt på sina hästar och pekat finger åt svenska folket i decennier. Det vore ett sant nöje att se honom gå under både ekonomiskt och opinionsmässigt. Det kan ju bli lite svårt för honom att kritisera näringslivet för att vara oetiskt när han själv bedrivit bedrägeriliknande näringsverksamhet sedan 90-talet.

  Svara
  • Pelle2

    /  01/18/2018

   Det är skillnad på godhetsvänstern och de onda kapitalisterna.
   Självklart hade den gode socialisten Ehrenberg bara goda intentioner och tänkte inte alls på personlig vinning 😉

   Svara
 29. Pelle2

   /  01/18/2018

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver bra om Isabella Lövin och Anders Lindberg på Aftonbladet som vill tona ner bilden av den ökning av våldsam brottslighet vi ser i Sverige.
  Han skriver också om den föreslagna förändringen av yttrandefrihetslagstiftningen.

  https://ledarsidorna.se/2018/01/debatten-om-den-stora-bilden/

  Svara
 30. Jag har börjat gå över till Minds mer och mer, men min Twitter-banning har gjort att jag helt enkelt hoppat in i det. Tack de idioter som försökte!

  http://minds.com

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: