Vem vinner tävlingen i halmgubbe och hittepå?

Tidigt på året och man har blåst på rätt ordentligt med halmgubbarna redan men misstänker att det pga av valår kommer att bli ännu värre framöver. Så därför bara en liten deltävling den här gången. Med väldigt starka kandidater dock!

Börjar med en krönika i SvD av Richert. Ja det är ena halvan av det sk ”kulturparet” där andra halvan är väldigt känd för fylletwitter där han spyr ur sig otidigheter mot allt och alla utom sina nya vänner allra längst ut på vänsterkanten. De är också kända för att ha gjort ett lappkast och är numera medlemmar i Centerpartiet och propagerar, från sin lya i Nederländerna, för öppna gränser. Öppna gränser för Sverige alltså. Och alla som inte håller med dem är bara äckliga rasister och hatare som kryper upp ur sina hålor och sprider fantasier om systemkollaps osv.

De flyttade till Nederländerna från Mexiko som de i sin tur flyttade till från Georgien om jag inte missminner mig. Hela deras flyttkarusell från Sverige för några år sedan startade pga av att de ansåg att Sverige var förlorat och skulle kollapsa. Vad de trodde landet skulle kollapsa av vet jag inte säkert men jag kan göra en god gissning…

Så total tvärvändning alltså från ena dagen till nästa.

Den andra deltagaren är Lindström på Expressen som i en krönika gått loss som om det inte finns någon morgondag. Lindström har länge varit känd för att vara rent av manisk i frågor som rör migrationen överhuvudtaget. Som en i mitt kommentarsfält beskriver honom efter den här krönikan från honom

Lars Lindström är numera enmansshowen som får alla de sanslösa kolumninisterna på Metro, Politism och Fjortisnyheter24 att framstå som mogna vetenskapsmän.

Jag håller med, han är en bisarr enmansshow.

Så vem tror ni vinner av de båda? Richert eller Lindström? Jag håller på Lindström, han läste förmodligen Richerts krönika och skrek ”HOLD MY BEER!” och kastade sig över datorn.

Något VM lär de dock aldrig vinna, den segern är vikt åt Cathy Newman på Channel 4 efter hennes intervju av Jordan Peterson.

Jag kollade lite på Channel 4 och deras klipp på Youtube ca 2 månader tillbaka. Intervjun med Peterson har nästan 2 850 000 visningar hittills och det klipp som har näst mest är ett med Marilyn Manson med ca 278 000 visningar. Sen är det ett fåtal till som har över 100 000 visningar. Majoriteten har under 50 000 visningar. Under de senaste 2 månaderna alltså.

Jag tror inte mängden visningar beror på att hon var så bra direkt.

I kölvattnet av detta så kommer såklart det förutsägbara att det är så himla synd om henne som fått massor av hat osv. Finns det någon % av kanske olämpliga kommentarer så representerar de fåtalet i jämförelse alla kommentarer såklart. Då är allt oavsett hat och hot. Trots total avsaknad av exempel. Har sett svenska journalister som direkt hoppat på det tåget. Givetvis…

Sådär hotad och rädd var hon…

Men hennes intervju har ju gett upphov till en hel del bilder. Bilder som inte bara är roliga utan faktiskt väldigt väl beskriver intervjun också.

Som den där.

Eller den där.

Han säger en sak och hon säger direkt efteråt att han sagt det motsatta eller nåt helt annat. Hon lyssnade inte på ett enda ord av vad han sa. Hon hade ett papper med vad hon trodde han sagt tidigare och vad hon trodde han skulle säga och kunde inte gå ifrån det när det direkt visade sig att det där pappret var värdelöst. Hon hade en bild klar för sig av vad han har sagt och vad han stod för men den bilden var inte korrekt på en enda punkt. Kartan hon hade matchade helt enkelt inte terrängen och hon valde att stolpa på efter kartan i stället för att se hur terrängen faktiskt ser ut. Trots att terrängen gjorde att hon trampade i gropar hela tiden så tittade hon inte upp från kartan en enda gång.

Men ändå bra att Channel 4 släppte klippet, de kunde lika gärna ha struntat i det. Nu har snart 2 850 000 sett hur postmodernismen och radikalfeminismen fungerar. Jag tror faktiskt att Newman också fick sig en liten tankeställare…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

63 kommentarer

 1. ”Halmgubbe” är nytt i min begreppsvärld. I hela mitt liv har man talat i termer att ”slåss mot väderkvarnar”. Det uttrycket har varit gångbart i flera hundra år.

  I alla fall – ett konkret exempel på konstiga resonemang i en vetenskap som skulle företräda exakthet:

  Svara
  • Mja, det är lite skillnad:
   * Att slåss mot väderkvarnar är att bekämpa något andra – men inte personen själv – kan se är påhittat. Endast Don Quixote såg jättar. Alla andra såg väderkvarnar.
   * Halmgubbe (slappt översatt ”straw man”) är en medveten misstolkning av motståndarens argument. Misstolkningen är till ens egen fördel, dvs halmgubben är lättare att debattera mot än motståndarens riktiga åsikt.

   Svara
 2. MiT

   /  01/22/2018

  Svara
  • Vic

    /  01/22/2018

   Såklart… märkte att jag inte ens höjde på ögonbrynen när jag scrollade förbi detta.

   Svara
 3. MiT

   /  01/22/2018

  ”Cathy Newman’s feminist fans aimed 30 times more violent sexist abuse at Peterson & his supporters than vice-versa”
  https://hequal.wordpress.com/2018/01/22/cathy-newmans-feminist-fans-sent-30-times-more-violent-sexist-abuse-to-peterson-his-supporters-than-vice-versa/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/22/2018

   Som jag skrev som kommentar till ett tidigare inlägg så tolkade jag henne som en djävulens advokat, måvara på tjack, jag var inte helt sansad i mitt omdöme. Tycker dock att intervjun bara blir bättre och bättre, helt oavsett om hon i själva verket är en dålig/bra variant av en feminismen advocatus dei. Den sätter fingret på vad som gör det så så knepigt att föra en sansad diskussion med feminister och förespråkare för identitetspolitik, de är allt som oftast tvångsmässigt låsta vid att de har helt rätt utan att göra anspråk på några som helst fakta bortom ”det vet alla, det har forskning visat”.

   Om sanningen ska fram så tycker jag allt lite synd om henne. Det kan inte vara lätt att ha så ofantligt otur att allt man tänker och säger blir fel. De där skojiga bilderna i inlägget går tyvärr inte klassa som sarkasmer och ironi, de är att betrakta som dokumentära.

   Svara
 4. Pelle2

   /  01/22/2018

  Ja, Richert och Lindström måste vara en bisarr konstinstallation.
  Maken till halmgubbar och hittepå i deras resonemang får man leta efter.
  Hon tycker dessutom att det är fel att slänga ut dom som inte har rätt att vistas i landet…

  Anna König Jerlmyr ochTorbjörn Tegnhammar skriver också dagens SVD om att kommunstyrelserna i Malmö och Stockholm finansierar ett skuggsamhälle genom att ge bidrag till illegala immigranter…
  https://www.svd.se/s-hjalper-till-att-finansiera-ett-skuggsamhalle

  Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2018

   Kanske lika bra att denna är premium men artikeln går i stort sett ut på att Margit Richert är extremt smart och gränslöst spännande. Enligt henne själv alltså. Hon anser sig ”drabbad” av intelligens naturligtvis och artikeln är formulerad som att det är sååå jobbigt att vara smart men eftersom hon inte är så smart som hon tror och dessutom inte särskilt skarp i pennan så blir det bara pekoral och pinsamt alltihop. Att skryta med finess är inte det lättaste:
   https://www.svd.se/intelligens-del-2-intelligens–sa-vet-du-om-du-ar-drabbad

   Svara
   • Enligt IQ-tester är jag intelligent. Det man lär sig efter ett tag (några decennier …) är att det är lättare för en mycket intelligent person (och kanske för en idiot) än för en medelmåtta att bli arrogant.

    Svara
    • Senior

      /  01/23/2018

     Det spelar ingen roll hur intelligent du är, om mottagaren av ditt budskap inte har intelligens nog att tillgodogöra sig det du säger låter det som rappakalja i hans öron i alla fall.

     Svara
     • ”Tala med Trumpväljare på bönders vis, och med universitetsutbildade på värdegrundska.”

     • Ivar L

       /  01/23/2018

      Nu är ju Richert enligt egen utsago certifierat intelligent via Mensa och eftersom jag enligt vissa kriterier som jag väljer att hemlighålla även själv har lite av varan i fråga kan jag bara konstatera att det inte enbart handlar om diskrepans i intelligens mellan sändare och mottagare som avgör om budskapet når fram enligt budbärarens intentioner.

      Det finns helt enkelt människor som är intelligenta men korkade på samma gång. Hon kan antagligen rabbla imponerande mängder trivia inom sina favoritgenrer men hennes ideologiska filter hindrar henne från att analysera komplicerade frågor på ett rationellt sätt. Det är min bedömning av problemet med sådana som Richert och andra till synes högpresterande journalister.

      Och om man inte klarar att se förbi sin egen självtillräcklighet så är man korkad även om man har hög IQ anser jag.

 5. Pelle2

   /  01/22/2018

  Bloggaren i otakt sågar förtjänstfullt Isabella Lövin för hennes skönmålning av Sverige.
  http://iotakt.se/skonmalerskan/

  Svara
 6. Pelle2

   /  01/22/2018

  Weidmo Uvell fortsätter sin granskning av bidragsmarxisten Ehrenbergs ljusskygga verksamhet.
  https://uvell.se/2018/01/22/hej-finansinspektionen/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2018

   Otroligt spännande och märklig historia. Han är väl i princip avslöjad som en bedragare. Återstår att se om det pågått olagligheter. Någon drabbad borde väl anmäla honom?

   Svara
 7. MiT

   /  01/22/2018

  Svara
 8. Olof

   /  01/22/2018

  Ja, Lindström vinner absolut. Richters krönika är ärligt talat inte så väldigt mycket halmgubbe över.

  Att dra in alla förmåner för människor som är här olagligt är helt rimligt. Likaså att deportera dem. Och att straffa eventuella försök att gömma dem, använda dem för svartarbete, etc.

  Jag är helt för möjligheten att låta aktivister sponsra, dvs fullt ut finansiera, migranter som saknar asylskäl. Men så länge vi inte har något sådant ramverk så väger protesterande godhetsknarkare väldigt lätt i den situation de nu försatt oss i.

  Men visst, den sista biten är en halmgubbe. Vi behöver inte stoppa dem med våld, vi kan stoppa dem genom att dra in alla bidrag.

  För ärligt talat… om hon i sin vildaste fantasi tror att de människorna som tar sig till Sverige kommer från områden de anser ‘obeboeliga’… vad i helvete tror hon då Sverige är utan bidrag? Vem skulle behöva meja ner någon, de skulle frysa ihjäl på några nätter här.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/22/2018

   På ett principiellt plan kan jag hålla med om att den som vill finansera immigranter utan asylrätt borde få det men eftersom de juridiska konsekvenserna blir helt orimliga så måste jag rösta emot i alla fall.

   Däremot borde en arbetsgivare kunna ta ansvar för gästarbetare om de menar att de behöver fler immigranter än vad en tänkt framtida mer ansvarsfull immigrationspolitik kan gå med på. En gästarbetare har ett tydligt syfte och ett tidsbegränsat uppdrag. Men att hålla immigranter som hobby är ohållbart.

   Svara
   • Olof

     /  01/22/2018

    Fast till en viss del får man det redan genom kärleks/relationsinvandring och delvis genom arbetskraftsinvandring. Skulle man tilllåta någon annan form av sponsring måste det naturligtvis ske med motsvarande reglering – som privatperson är det förstås olämpligt (och i princip omöjligt för de flesta, totalkostnaden under introduktion för en icke-arbetande människa inkl. mat, husrum, försäkringskostnader, utbildning, pensionsavsättningar, etc, är på långt mer än de flesta skulle klara av per månad).

    Men man skulle kunna tänka sig genom föreningsform eller liknande där det kan säkerställas att tillräckliga finanser finns för att sponsra genomsnittliga tiden till break-even produktivitet, säg, 10 år. Då kan alla protesterande godhetsknarkare dessutom få ett bra utlopp för sin aktivism och kanske arbeta lite hårdare för att ha råd att sponsra fler istället för att störa ordningen.

    Svara
 9. MiT

   /  01/22/2018

  Svara
 10. MiT

   /  01/22/2018

  Svara
 11. MiT

   /  01/22/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/22/2018

   Eller kanske en lektion i hur lite allvar man ska ta svenska kulturjournalister…

   Svara
  • Chr Ewrk

    /  01/23/2018

   Vadå varje år? Även om de får jobb? Får specifiera vilka bidrag och hur länge de varar och om de ska betalas tillbaka. Gissar på att CSN ”bidraget” är med räknat och det måste betalas tillbaka.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2018

   Apropå bilden, nu läste jag Richert krönika och den handlar om ungefär det som bilden visar. Frågan hon ställer är ungefär, står vi ut med att meja ner dem när de invaderar oss? Inte som att hon själv begriper att det är den frågan hon ställer men det är i princip vad det måste landa i om man verkligen tar hennes resonemang på allvar, med tanke på hur stor världen är och hur litet Sverige är. Det hon inte verkar reflektera över är vad som händer när man blir invaderad. Men om det skulle hända vet vi ju att hon för länge sedan lämnat landet och sitter i ett annat land och pekar finger. Om jag fattat rätt vad andra skrivit så har hon väl redan säkrat upp med utlandsboende.

   Svara
 12. En annan

   /  01/23/2018

  Äh, nu dags för ngt. helt annat
  http://www.donmartinwebsite.com/stuff.html

  Svara
 13. En annan

   /  01/23/2018

  Ett gott skratt förlänger käften

  Svara
 14. Ivar L

   /  01/23/2018

  ”’En röst på Hanif Bali är en röst på fortsatt massinvandring och mångkulturalism’, skriver Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson.”

  ”Om Bali verkligen insett betydelsen av en i grunden förändrad migrationspolitik så borde han rimligen byta parti. Jag har respekt för mycket av det han gör, men vad hjälper det när de röster han lockar till sig i slutänden bara kommer att användas för att stärka samma globalistiska maktelit som skapat det samhällsklimat som Bali säger sig vilja förändra?”

  https://nyheteridag.se/mattias-karlsson-sd-en-rost-pa-hanif-bali-ar-en-rost-pa-fortsatt-massinvandring/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2018

   Hmmm… Hanif låter nästan lite desperat:

   Svaret på hans fråga är ju rätt enkelt. M är den närmaste och möjligen enda vägen att nå inflytande och samarbete SD har. Mattias har rätt i och med att det är extremt oklart hur M kommer att göra med immigrationen medan det är helt klart hur SD kommer att göra. De har ju villkorat sitt samarbete med de borgerliga partierna med immigrationen som utgångspunkt. Några sådana villkor har inte M. Därav Balis desperata reaktion.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/23/2018

   Svara
   • Motkraft

     /  01/23/2018

    Att han som ung hade liberala idéer om öppna gränser var naivt och förhoppningsvis så tycker han inte så längre. Tanken, som vissa liberaler har även idag, är att om tar bort bidragen och öppnar gränsen så kommer bara de att stanna som klarar att skaffa sig arbeta, integrerar sig själva, och som blir produktiva medborgare.

    Vi som är lite mer klarsynta inser att Sverige inte kommer att ta bort bidragen, att även de som inte hittar arbeta kommer att stanna och leva på bidrag, brottslighet eller tiggeri. Och att många inte alls vill integrera sig.

    När ung så är vi gärna utopiska i våra åsikter. Kanske ska det till och med vara så. Men det går över för de flesta.

    Svara
 15. Dreadlock

   /  01/23/2018

  Nu har väl de flesta fattat vad en halmgubbe är. Inte ett decennium för sent. Med sådana gåvor så projiceras ett osynligt skyddande kraftfält kring den egna integriteten och ingen kan använda dig som dörrmatta längre. Praktisera efter du har städat ditt rum !

  Svara
 16. MiT

   /  01/23/2018

  Svara
 17. Kloka kvinnor träd fram

   /  01/23/2018

  Det är verkligen synd om kvinnorna. Att de fått de mest lågbegåvade infantila och rabiata extremister till deras representanter. (Ja det riskerar i förlängningen bli synd om oss alla). Hoppas alla goda kloka kompetenta mogna reflekterande kvinnor träder fram, Sätter ner foten och tar över dessa galningars platser. Visar att nu får det vara nog med dumheter.

  Svara
 18. Pelle2

   /  01/23/2018

  OT:
  Maria Brander på Expressen skriver dagens radikalfeministiska och manshatande text apropå Guldbaggegalen.
  Hon börjar med att skriva följande:
  ”Metoo-protesten böljade i mäktigaste svart på röda mattan. En revolution som ännu glöder av sorg och ilska. Ett historiskt steg.
  Men ska vi vara ärliga är segern ännu inte vunnen. Guldbaggen är ju fortfarande en tröttsam man.”
  Undrar vad hon skulle säga om en man skrev att Expressens krönikörer fortfarande är en tröttsam kvinna ?
  Sedan är krönikan ett enda långt gnällande och hon menar i princip att kvinnor skall få pris bara för att dom är kvinnor och inte för att dom är värda priset.
  http://archive.is/jQ00d

  Svara
 19. Trolletplit

   /  01/23/2018

  Nu börjar det att kvoteras in på våra universitet också.
  Mindre duktiga barn får gå före eftersom det blir för homogent med elever av samma etnicitet och som har smarta föräldrar.

  Fy fan. Fy fan för socialister som förpestar allt. Ä

  Svara
  • Olof

    /  01/23/2018

   Ja, så låt oss testa att plocka in dem så kan vi om tio år skriva en artikel med ‘barn till lågutbildade misslyckas på toppuniversiteten’.

   Men kanske kan vi sänka kraven på dem. Och sen kan vi fixa en kvot för mindre begåvade människor på ledningsplats (funkar skitbra, kolla polisen!). Sen behöver vi bara fixa lite kvoteringar för företag som inte funkar så bra så folk köper de dyrare och sämre varor och tjänster som produceras av de som kvoterat in de mindre kapabla.

   … sen behöver vi bara lura alla andra länder att göra samma sak, och stänga gränserna så inte folk kan fly.

   Kommer bli skitbra.

   Svara
   • Pether

     /  01/23/2018

    Saknar fortfarande svaret på frågan, varför? Varför ska alla gå på universitetet? ja justa…. man måste ju fullfölja indoktrineringen.

    Svara
    • Alla måste idag gå tolv år för att nå samma nivå som man en gång hade efter sex år folkskola.

     (Men indoktrinering är inte bara skämt. Det är väl allmänt accepterat att humaniora i väst numera är vänsterfästen.)

     Svara
     • När dottern studerade utomlands till läkare skrek, ja skrek, läraren till de svenska eleverna som inte fattade något ”detta lärde vi här på klass 7”. Dottern hade flera betyg på kemi, fysik och matte på svensk universitet så hon klarade sig.
      Plats: Ungern före EU.

     • Marika Formgren (som nyligen lärde om till ingenjör för att hon inte stod ut som journalist och skribent) vittnade om hur hon träffade folk på universitetet som aldrig sett ”liggande stolen” och liknande. Liksom undertecknad lärde hon sig det på mellanstadiet. (Detta var efter 68-dekandensen, men före 90-talskatastrofen.)

      (http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=65)

  • Man kan fundera på varför X vill sänka kraven i det svenska utbildningsväsendet?!?

   http://voiceofeurope.com/2018/01/even-refugees-with-a-university-degree-have-an-iq-of-only-93/#

   Svara
 20. MiT

   /  01/23/2018

  Ni vet ”kulturparets” nya vänner som jag nämnde?

  Svara
  • Pelle2

    /  01/23/2018

   Får man beröm av extremisten Loan Sundman så vet man definitivt att man är helt fel ute..

   Svara
  • ”Ruggigt” är väl svenska motsvarigheten till ”horrid”. (I stället för ”ruskigt” och ”horrible”.)
   Lagom farligt, lagom kittlande och spännande, som en spökhistoria på sommarläger.

   Svara
 21. Nej, nej, ingen skall vinna utan podiet med nummer 1 på skall vara så stor att alla som är rätt i tiden får plats. De frotterar ju ändå sig med varandra, inte med oss vanliga med egna åsikter och en smula samhällskritik.

  Svara
 22. Dreadlock

   /  01/23/2018

  Peterson analyserar den berömda intervjun med egna ord. Som just nu har över 3,2 miljoner visningar.

  Svara
 23. Svara
 24. Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: