Granskning av granskarna som ska granska Fake News!

För några dagar sedan så kom det fram att SVT, SR, DN och SvD ska gå samman i Projekt Pravda, en gemensam plattform för att granska sk ”Fake News” inför valet. De ska bekosta det helt själva förutom en pyttepytteliten del som Vinnova ska stå för, typ hela den digitala plattformen via Södertörns högskola… Så redan där, i artikeln om att SVT ska granska Fake News, så spred de Fake News, Det höll inte ens en minut.

Men detta fick Bashflak att starta en inlägg på sin vilande blogg om att granska granskarna under valåret, hur sköter de sig själva när det gäller påhittade saker? Redan samma dag hittade han direkt ett rent påhitt i DN. Och det är ju sen gammalt i Sverige att här granskar inte medier varandra så ingen risk att t ex SVT skulle skriva om att DN redan har börjat sin påverkanskampanj under valåret med påhittad fakta.

Det är ett jättejobb att granska det här och det finns ingen chans att han klarar det själv så därför behöver han hjälp med tips. Det ni hittar i DN, SvD, SR och SVT som är rent falska och påhittade fakta kan ni med fördel klistra in i kommentarsfältet under hans inlägg. Eller om det blir tungrott efter ett tag, vilket stora kommentarsfält tenderar att bli, så kan ni klistra in i mitt kommentarsfält under vilket inlägg som helst och markera det på något sätt så man direkt kan se att det handlar om påhittade saker i någon av de stora drakarna så vidarebefordrar jag det på något sätt.

De stora drakarna ser sig inte ens själva som makthavare utan verkar nästan anse att alternativmedia är de riktiga makthavarna, de som ska granskas. För vi kommer inte att få se en enda granskning där de granskar varandra, belyser felaktigheterna och förvanskningar utan endast från alternativmedia.

Så varje gång ni ser falska nyheter och desinformation i SVT, SR, DN och SvD så postar ni i kommentarsfältet på Bashflaks inlägg eller i kommentarsfältet hos mig. Postar ni hos mig så märk kommentaren så det blir tydligt att det handlar om detta.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

66 kommentarer

 1. OP

   /  01/29/2018

  #Pravda?

  Svara
 2. Tack, Jens, för ett riktigt bra inlägga i den redan innan den lagt ut från hamnen kapsejsade sanningsskutan!

  Svara
 3. Ivar L

   /  01/29/2018

  Mycket bra initiativ och jag misstänker att jag kommer att få läsa mer relevanta fake-newspresentationer hos Bashflak (och här naturligtvis) än på den nämna plattformen för riksmedierna.

  Svara
 4. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
 5. Dan

   /  01/29/2018

  En islamist sitter i Socialnämden i Solna. och som nämderman i Solna tingsrätt för Centerpartiet. Så nu vet vi vad nya Centern står för (om någon nu tvivlade)
  https://uvell.se/2018/01/29/islamist-i-migrationsdomstolen/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/30/2018

   Oerhört besvärande förhållande att islamister nästlar sig in i samhällskroppen och blåögda politiker tror att de gör en god gärning genom att hjälpa till i ”antirasismens” namn. Med tanke på att Sverigedemokrater inte ens får ha fackliga uppdrag och liknande kan man ju undra hur dessa människor som garanterat har extremare åsikter ständigt klarar sig. Det kommer att stå i historieböckerna en dag.

   Svara
 6. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
  • Tyvärr är detta fortfarande Storbritanniens strategi för att hantera Islam.
   ”Peace for our time”.

   Labour har samma problem med antisemitiska MENA-väljare som den svenska vänstern, och de konservativa under May är lika handlingskraftiga som ombytliga moderaterna.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/30/2018

    Det här kan bara sluta i katastrof om inte vettiga människor agerar snart. Om islamisterna uppnår någon slags kritisk massa (Frankrike, UK och Sverige ligger illa till) så kommer det nog att gå ganska fort sedan. Det blir inte kul.

    Svara
 7. MiT

   /  01/29/2018

  ”Här är SVT-redaktörens nazisthån mot nyligen avlidne Ingvar Kamprad”
  https://samnytt.se/har-ar-svt-redaktorens-nazisthan-mot-nyligen-avlidne-ingvar-kamprad/

  Svara
  • Olof

    /  01/29/2018

   Det intressanta är att Felix Herngren faktiskt kan ha rätt, det skulle vara intressant att se en uträkning på hur mycket värde IKEA skapat för varje svensk, om man mäter på hur mycket mindre människor har behövt spendera på heminredning jämfört med närmaste ekvivalenta vara.

   Jag undrar om folk som Ann har den minsta aning om vad allt från bokhyllor till bestick kostat och kostar utanför IKEA och de andra alternativ som följt efter dem.

   Min gissning skulle ligga på besparingar på uppåt 100ksek per hushåll. Ingen liten present.

   Svara
   • Dessutom inköp till IKEA-varuhusen av produkter som tillverkats i Sverige; möbler, husgeråd och livsmedel. Stor del av svenskt näringsliv har varit beroende av IKEA.
    IKEA är en JÄTTEMARKNAD.

    Svara
  • x

    /  01/29/2018

   ”Ung Vänster står fast vid kritiserat Kamprad-utspel”
   ””står fast i övertygelsen att arbetare ska få styra och äga sina egna arbetsplatser”.”.
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ung-vanster-star-fast-vid-kritiserat-kamprad-utspel

   Har jag missat något eftersom jag inte känner till att det skulle finnas ett förbud mot ”att arbetare ska få styra och äga sina egna arbetsplatser”?
   Varför vänta Ung Vänster? Sätt igång och skapa dessa nya arbetsplatser NU!

   Svara
   • Senior

     /  01/29/2018

    Om nu arbetaren styr och äger sin arbetsplats torde han därmed inte längre vara arbetare, utan egen företagare….
    Bara att sätta igång!

    Svara
    • Olof

      /  01/29/2018

     Nejnej, det går ju inte, det får ju helt absurda konsekvenser, då måste ju arbetaren arbeta ihop sin egen ersättning, och hur fel det skulle vara är ju så tydligt att MiT hänvisar till det i sin pinnade tweet.

     Istället bör ägandet doneras till någon som kan sköta det å arbetarnas vägnar, såsom en partikommittee av trogna och lojala som kan se till att intäkterna kommer till rätt användning inom partiet. Eh, ja, till ‘arbetarna’ då alltså. Kanske inte just de arbetarna som arbetat ihop ersättningarna, men till andra ‘arbetare’. Ja, kanske inte just arbetare som faktiskt arbetar, men i alla fall människor som lajvar arbetare medans de parasiterar på andra.

     Svara
  • Ingvars livsverk:

   Svara
 8. Hypocrita

   /  01/29/2018

  Tänk följande scenario: ”OM’ SvT, SR, SvD och DN skulle få för sig att granska varandra…… Hur skulle det sluta?
  Någon börjar, resten hakar på för att hämnas/relativisera. Det skulle sluta med fullskaligt massmedialt krig.

  Osökt kommer frågan: ”Hur många popcorn finns det på jorden? Vi är många som skulle luta oss tillbaka, äta och se hur dom, likt rovdjuren, skulle kannibalisera på varandra…..

  Svara
  • Ja, usch. De skulle behöva hålla sig till fakta och stå för det som är åsikter.
   Så kan vi inte ha det!

   (Har bara en liten påse att poppa. Kan vi vänta tills på lördag så jag hinner handla?)

   Svara
  • Ivar L

    /  01/30/2018

   Det kommer inte att hända. Kollegialiteten är total och det finns mängder med personliga kopplingar i och med att journalister flyttar mellan redaktioner i de olika företagen. Det är en enda stor familj bortsett från en och annan vendetta och möjligen några ledarskribenter.

   Svara
 9. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/30/2018

   Killarna var helt enkelt normkritiska.
   På riktigt.

   Svara
 10. FALSKT KAUSALSAMBAND –

  Svara
  • Ivar L

    /  01/30/2018

   Orkar inte lyssna men jag antar att han menar att om jag kritiserar en muslim så går han och skriker åt judar efteråt och därför är det mitt fel. Typiskt socioekonomiska förklaringsmodeller som skvalpat runt sedan 60-talet och aldrig bidragit till att lösa ett endaste problem.

   Svara
 11. Vid tillträdet påstod hon att svensk ekonomi var tomma lador – kort därefter påstod hon att svensk ekonomi var bland de bästa i EU. Klingar falskt!

  Svara
 12. Morgan var själv i Polen när demonstrationerna pågick och twittrade detta:
  (Bildbevis på osant påstående)

  http://pbs.twimg.com/media/DOf2TbcXUAc6XDz

  När MSM återger detta utan att ifrågasätta är det Fake News!

  Svara
 13. Gorby

   /  01/29/2018

  Svara
 14. Gorby

   /  01/29/2018

  Rebecca Weidmo Uvell
  EN ISLAMIST I MIGRATIONSDOMSTOLEN

  ”Centerpartiet, som framstår som det parti i svensk riksdag ihop med Vänsterpartiet, som just nu framstår som de mesta migrationsaktivisterna, har en företrädare som vill införa sharia.

  Ebtisam Aldebe kandiderade till riksdagen för Centerpartiet 2010. I ett inslag på SVT berättar hon att hon vill införa sharia i Sverige, det vill säga muslimsk lag.”

  Rebecca listar även alla olika krav som muslimerna listade 2010. De är på god väg att bli infriade tyvärr…

  https://uvell.se/2018/01/29/islamist-i-migrationsdomstolen/

  Svara
 15. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
 16. MiT

   /  01/29/2018

  Man ser ofta såna här smågrejer. Väldigt ofta.

  Svara
  • G

    /  01/30/2018

   I senaste numret av facktidningen Vision….

   Kippa nästa? Jaså inte det.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/30/2018

    Precis, judar har funnits i hundratals år i Sverige. När såg man en jude i kippa i en facktidning?

    Svara
 17. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
 18. MiT

   /  01/29/2018

  Svara
 19. MiT

   /  01/29/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.717590181668909.1073741828.713993068695287/1636437976450787/?type=3*

  Svara
  • Ivar L

    /  01/30/2018

   Och i ett sunt rättsystem borde den som varit ansvarig för svindleriet gripas och dömas i den händelse den återvänder till Sverige. Det handlar ju om avancerat svindleri. Familjen skulle naturligtvis också bli av med alla rättigheter i Sverige, uppehållstillstånd e.t.c.

   Svara
 20. MiT

   /  01/30/2018

  Apropå detta

  Svara
 21. Tokige Torsten

   /  01/30/2018

  Väl rutet!
  Fake News är ett mycket viktigt ämne som jag bl.a. tar upp på min nystartade blogg:
  https://tokigetorsten.wordpress.com

  Svara
 22. G

   /  01/30/2018

  ”Trudeau fördömer islamofobi efter moskéattack

  Premiärminister Justin Trudeau uppmanade landsmännen att stå upp mot islamofobi och diskriminering när han hedrade dödsoffren under ett tal i parlamentet.

  Han beklagade att hat och diskriminering har blivit ”vanligt” och ”till och med tolererat”, och sade att det inte borde ha gått så långt.

  – Vi kan inte få tillbaka de som är borta men vi är skyldiga dem att kämpa mot själva grunden av vad som orsakade deras död. Vi är skyldiga dem att stå upp mot islamofobi och diskriminering i alla dess former, sade han.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/trudeau-f%C3%B6rd%C3%B6mer-islamofobi-efter-mosk%C3%A9attack-1.5113280

  Svara
 23. G

   /  01/30/2018

  I senaste facktidningen från Vision, framröstad som årets författare 2017 av tidningens läsare…

  ”Jag tror att många problem som människor tolkar som etniska eller kulturella handlar egentligen om klass. Ser man våldet i förorterna som en klassfråga är det lättare att lösa politiskt. Ser man det som ett kulturellt problem, att man kommer från ett annat land eller har en annan religion, blir det mycket svårare att lösa politiskt. Då måste man istället tillgripa det som blir fascism. Tankar på att vi måste göra oss av med vissa människor eller göra oss av med en hel kultur.”

  **imgur.com/a/SvGlT**

  Nej gud förbjude, om någon skulle vilja utrota hela attack/stenkastning på blåljuspersonal-kulturen, storma akutmottagningen med hela arga släkten-kulturen, hederskulturen/hedersvåldet, eller någon annan trevlig importerad kultur, nej fy, blir ju fascism då.

  Svara
  • Pether

    /  01/30/2018

   Ytterligare någon som inte vet vad fascism är…

   Svara
   • Hur definierar du *fascism* ?

    Svara
    • Pether

      /  01/30/2018

     Enkelt sagt är fascism en utveckling av marxismen utifrån att man insåg att proletariatets uppresning inte kunde ske så som Marx tänkt sig, utan man märkte att arbetarna istället reste sig för sitt land, och slogs gladeligen mot andra arbetare från andra länder. Det var nationen som spelade roll, inte klassen, arbetarkommunen. Således skapades fascismen där nationen tog centrum, nationen blev tätt sammankopplad med staten, staten är nationen, nationen är staten, det blev en kamp mellan nationer, där proletariatet inom varje nation var det som spelade roll, inte internationellt som i leninism o andra marxistiska ideologier. Man insåg även andra problem med t.ex. förstatligandet av den privata sektorn, det skulle innebära stora problem, således följde man det som kallas korporatism, staten kontrollerar vad företagen ska producera, men de förblev i ‘privat’ ägo, privatiserades när de vägrade följa statens vilja. Detta var givetvis bara en annan väg till proletariatets totala kontroll och maktövertagande, Marx vision. Den är i grunden inte rasistisk då nationer kan innefatta flera etniciteter, t.ex. kontrollerade Italien en del av Nordafrika.

     Det folk reflexmässigt kallar fascism, att med våld tysta och förtrycka oliktänkande, är helt enkelt grunden i vänsterideologier, oavsett om de är fascism, socialism, kommunism. Det handlar om att i första hand få de oliktänkande att själva tysta sig själva och förhoppningsvis byta åsikter, åsiktskorridoren, pk, osv I andra hand kommer våldet för att tvinga dem, diverse afa rörelser, #jagärhär, osv.

     Svara
    • Eftersom begreppet används ofta och människor menar olika saker, behöver man reda ut detta.

     http://parnassen.wordpress.com/2014/12/14/fascism-treenighet-mellan-storbank-och-statsmakt-med-syfte-att-forslava-manniskan/

     Svara
     • Pether

       /  01/30/2018

      Läste tre rader, nej, Mussolini är inte fascismens grundare, utan den rollen passar mest Giovanni Gentile. Att den där bloggposten inte ens nämner honom visar ju att den inte riktigt kollat upp allt. Att den försöker få det till att fascism till att vara nån högerideologi är otroligt knas… Det är marxism och inget annat.

      Tipsar istället om boken The Big Lie, en verklig ögonöppnare om fascism och vänstern.

     • Bra Pether! Det viktigaste är vad som verkligen är sant!

 24. G

   /  01/30/2018

  ”Vi kan bryta ett tabu”

  Mens är en facklig fråga. Det slog det globala facket för offentliganställda, PSI, nyligen fast på sin världskongress. Beslutet togs efter ett initiativ från Vision.

  – Detta betyder mycket för menstruerande personers möjligheter att delta i arbetslivet. Därför är det i högsta grad en facklig fråga, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, som höll ett anförande där hon konstaterade att hon som ung knappt vågade tala med sina närmaste vänner om menstruation, men nu gjorde det inför hela världen och hundratals fackliga kolleger.

  I våras arrangerade Union to Union ett ­seminarium på temat ”Mens, makt och arbete”. Då tog Vision initiativ till en resolution till världskongressen. Övriga svenska förbund slöt upp bakom kravet att PSI ska undersöka hur mens påverkar människors hälsa och möjligheter i arbetslivet och vilka problem som finns i offentlig sektor runt om i världen. Och på kongressen blev det tummen upp.

  – Jag är stolt över att vi kunde lyfta en fråga som många berörs av men som få tidigare talat öppet om, säger Veronica Magnusson.

  Vad hoppas du att beslutet leder till?

  – Att arbetslivet och utbildningar blir tillgängligt för fler genom att man säkerställt raster, sanitetsmöjligheter och tillgång till det som menstruerande personer behöver, säger Veronica Magnusson.”
  https://vision.se/Medlem/tidningen-vision/arkiv/2017/november/vi-kan-bryta-ett-tabu/
  https://archive.is/FCmFn

  Svara
 25. MiT: det skulle vara väldigt intressant att läsa dina åsikter om UGs program Sugardaddy. Det var en klassisk uppvisning i ensidig borderline propaganda där kvinnor utmålas som offer utan möjlighet till fria val och män som hänsynslösa rovdjur. Det var slående hur reportern, med sin nedlåtande attityd, sa saker som ”skulle du vilja knulla med okända människor?” och polisen som låser in sig med en ung, utländsk tjej, beter sig allmänt svinigt, erbjuder ingen hjälp och tvingar sig till hennes pengar.

  Jag har skrivit om det: https://lisaslappar.com/2018/01/30/klart-jag-har-asikter-om-ugs-sugardaddy/ och skulle gärna höra vad du tycker!

  Svara
  • G

    /  01/30/2018

   Hej, Lisa!
   När jag såg UG tänkte jag ”Hmm, jag undrar vad Lisa som brukar titta in på Toklandet med jämna mellanrum tycker och tänker om veckans program” Och som ett brev på posten är du nu här. 😛 Har inte läst vad du skrivit ännu, ska snart.

   Svara
  • MiT

    /  01/30/2018

   Jag såg bara lite av programmet faktiskt. Men av det jag sett i media av fenomenet så låter det väldigt mycket som ömsesidigt utnyttjande? Dvs en har en tillgång som en annan efterfrågar och är beredd att betala bra för? Men jag förstår inte varför en del låtsas som om det inte handlar om att sälja sex? Det är så uppenbart att man kan skrika ut det? Såg en bild på när reportern ”piffade” upp sig för en bra bild att använda på sajten, vad förväntar man sig med en sådan bild på en sajt som vänder sig till ”kontaktsökande”? Det var ju inte innehållet i huvudet hon ville visa upp på bilden direkt så det är ju knappast det som efterfrågas…
   Såg lite av en diskussion efter (kan det vara UG eller inslag från UG? En yngre tjej berättar vad hon gjort och liknande, sa att 8 av 10 alltid går över gränsen osv?) och de drog in maktperspektiv och liknande. Vilket kanske är rätt i många fall men kanske också fel i en del?
   Men jag tycker det är en svår fråga som fan, prostitution (som ju detta uppenbart är…) drar ju till sig mycket elände alltså, samtidigt som bara en fruktansvärt naiv person tror att det går att få bort den. Är liksom ingen slump att det kallas världens äldsta yrke.
   Jag tror nog att man får lyssna på de som säljer sex helt enkelt, hur man kan göra för att göra det bättre och säkrare. Finns nog inte mycket annat göra.

   Svara
 26. G

   /  01/30/2018

  Som sagt, dessa facktidningar alltså…

  ”Nu pratar de öppet om hbtq

  Ett öppnare samtal kolleger emellan och brukare som vågar vara sig själva. Det blev resultatet när två LSS-boenden i Norrköping htbq-certifierades.

  Vård- och omsorgenheterna i Norrköping behövde bli mer öppna för hbtq-frågor. Enhetschefen Annica Eriksson startade en process med personalgrupperna på två LSS-boenden, Ljuragatan 12 och Skepparegatan 26.

  – Det var inte så att vi inte pratade med våra brukare om sexualitet. Men personalgruppen kände att vi hade lite tunt material, det lyfte aldrig. Annica Eriksson, som har slutat nu, tog kontakt med RFSL för att ta reda på hur man gör för att hbtq-certifiera en verksamhet, berättar den nuvarande enhetschefen Magnus Bergman.

  Magnus Bergman kom som chef till Ljuragatan och Skepparegatan när processen med att hbtq-certifiera verksamheten påbörjats. Han har varit intresserad av hbtq-frågor i många år och för honom handlar det om mänskliga rättigheter och att skapa medvetenhet om andra människor utanför boxen.

  – Jag har jobbat med teater bland annat, så för mig är det här inte krångligt. Jag gick in i processen med öppet hjärta, berättar han.

  – Alla vill inte identifiera sig som kvinna eller man. Vare sig personal eller brukare vill placeras in i ett fack. Sedan är det ju lite speciellt att prata om de här frågorna med våra brukare eftersom de har funktionsnedsättningar som gör att de har väldigt olika förmågor att förstå. Materialet måste individanpassas.
  …..
  – Vi har haft två workshops och fem utbildningstillfällen där vi jobbat med normer och värderingar och lärt oss grunderna för vad hbtq står för. RFSL har försett oss med material om hur man jobbar med personal och brukare, berättar Magnus Bergman.

  Hbtq-certifieringen är giltig i tre år och tanken är att de som gått utbildningen sedan ska bli ambassadörer. Under 2018 ska de ut och utbilda personal och brukare på andra enheter. Syftet är att öka medvetenheten om hbtq-frågor och öppenheten inom vård- och omsorgskontoret i Norrköpings kommun.

  – Vi är klara med själva utbildningen och nu sitter vi i styrgruppen och skriver på en presentation av vad vi har gjort hittills och vad vi ska göra framöver med de pengar vi har. När vi lägger fram det för politikerna i omsorgsnämnden hoppas vi förstås på att få lite mer pengar, berättar Tina Gentzelius, som är stödassistent och sitter i styrgruppen.
  …..
  Magnus Bergman är stolt över att vara chef på Norrköpings första hbtq-certifierade LSS-boenden. Utbildningen har förändrat samtalsklimatet i arbetsgruppen tycker han.

  – Vi är på väg att skapa ett inkluderande klimat där alla får vara med. På våra enheter pratar vi helt annorlunda med varandra nu. Vi är mer medvetna och var och en jobbar med sina fördomar. Det gäller inte bara hbtq-frågor utan också hur vi är mot varandra på jobbet.

  Tina Gentzelius bekräftar bilden.

  – Jag ser fram emot att bli ambassadör för de här frågorna på andra enheter inom vård och omsorg. I våras deltog vi på vård- och omsorgsenheten i Pridetåget. Vi var ett 50-tal som gick med. Mitt mål är att vi ska bli många fler nästa år. Och bonus blir det om vi får med brukare. Men först måste vi ju berätta att det finns ett Pridetåg och vad det är.

  – Det här är jätteviktigt. Vi börjar glänta på många stängda dörrar nu. Det är viktigt att våra brukare känner att det är ok att till exempel gå i klänning eller bli kär i någon av samma kön. De ska veta att personalen stöder dem.

  – Det här har verkligen varit nyttigt. Och på tiden!”
  https://vision.se/Medlem/tidningen-vision/arkiv/2017/november/nu-pratar-de-oppet-om-hbtq/
  https://archive.is/uIMdm

  Vadå ”det lyfte aldrig”?! Sen kan man ju undra om det är brukarna som sagt att de inte vill placeras i man/kvinna facket. Eller om det är den aktivistiska personalen som påstår att brukarna inte vill det. 2018 ska mer personal OCH brukare ”utbildas”, trots att brukarna har olika funktionsnedsättningar och olika lätt att förstå sig på saker och ting, vissa så pass att de kanske inte kan säga ”nej, jag vill inte vara med på sådant trams”, eller gör personalen detta för ALLA brukare oavsett om individen vill vara med eller inte? Glad jag inte bor på dessa boenden, brukarna kan ju mer eller mindre bli hjärntvättade av personalen och deras egna privata aktivistintressen. Ja, mer pengar vill ni också ha såklart, finns ju INGET viktigare att lägga pengar på än detta, om brukarna själva fått välja vad pengar skulle satsas på för deras del så hade de säkert inte valt något annat va?! Nu tar jag på mig klänningen och går ut….

  Svara
 27. Ivar L

   /  01/30/2018

  Detta är människor som inte borde finnas i vårt land. De har aldrig och kommer aldrig att tillföra vårt land något positivt och de verkar ju i grunden hata att vara här. Enbart penningen lockar dem att vara kvar. Det finns ingen människorätt i världen som kan motivera att hatiska människor av detta slag skall beredas plats i vårt samhälle med enda syfte att förstöra det. Jag hoppas verkligen att det snarast blir möjligt att slänga ut dessa skadliga individer till arabvärldens religiösa diktaturer där de uppenbarligen hör hemma:

  ”I Dawa Swedens videor predikar Redzan Rafat att man som muslim måste följa exakt det som profeten Muhammed sa och gjorde, utan tillägg och ändringar, annars hamnar man i helvetet. På sin egen öppna facebooksida är han ännu mer politisk och rättfram. Han ger religiös legitimitet åt terrororganisationen Islamiska staten genom att ge dem beteckningen ‘Ahlul-Sunnah’, alltså muslimer som följer profetens tradition.”

  ”En av de andra medbrottslingarna var den terrordömde Mirsad Bektasevic, som kommit tillbaka från Syrien där han enligt egen utsago varit med en jihadistgrupp kopplad till al-Qaida. På sociala medier har Bektasevic även hyllat morden på journalisterna hos den franska tidskriften Charlie Hebdo 2015. ”

  https://www.magnussandelin.se/forelasare-vill-att-icke-muslimer-ska-krossas

  Svara
 1. Faktagranskarna SVT:s egna inställning till fakta, desinformation och förvanskning | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: