Det inre hotet

Det meddelades idag att Dan Eliasson slutar som rikspolischef. För att bli ny generaldirektör på MSB…

För polisen gäller det nu att skrapa ihop resterna efter Eliassons arbete och försöka få det att fungera igen. I det arbetet gäller nog att göra sig av med alla Eliassonianer som fortfarande sitter på höga positioner och försöker sänka verksamheten.

För om man inte gör sig av med dem också så kommer inte mycket att hända. Och det är nog en hel del sådana…

Men Eliasson hoppar från tuva till tuva utan att bli blöt om fötterna och utses alltså till ny generaldirektör för MSB av alla myndigheter! Varför? MSB, kanske den viktigaste myndigheten vi har? Eller en av de viktigare i alla fall. Vad ska han där att göra?

Han har alltså varit tillförordnad chef chef på Säpo, generaldirektör på Migrationsverket, generaldirektör på Försäkringskassan och nu senast rikspolischef. Vad han gjorde för nytta på Säpo vet nog ingen men kanske var där han samlade på sig hållhakar på ansvariga politiker? För det måste han väl ha? Finns väl inte en chans att han kan hoppa runt på höga positioner annars?

Hur Migrationsverket funkade under hans ledning vet jag inte men det är väl ingen slump att just den myndigheten förmodligen är en av Sveriges mest korrupta myndigheter? Där man t ex anställt aktivister vars enda uppgift har varit att sänka både Sverige och verksamheten, och islamister som ser till släktingar/klanmedlemmar släpps in till livslång bidragsförsörjning, och där man själva fattar beslut som rör hela riket, vilket t ex var fallet när man beslutade att syrier automatiskt skulle få PUT? Och nu för ett tag sedan var det nåt liknande fast i mindre skala, tror det handlade om de där ensamkommande och studier eller liknande. Det är nog som sagt ingen slump…

På Försäkringskassan såg han personligen till att begå extremt grovt tjänstefel när han beordrade att enorma mängder e-post, ja miljontals, raderades för att försvåra utredning om korruption och utredning om anställdas samröre med organiserad brottslighet. Eller ja, i ett någorlunda normalt land hade han såklart åkt ut med ändan först så hårt att han hade haft ont än och blivit åtalad för grovt tjänstefel. Men här är det inte ett någorlunda normalt land utan Sverige vi pratar om så inget alls hände. Mer än att han blev högste chef för landets polis. Som han försvårat arbetet för genom att radera e-posten…

Och hans historia hos Polisen vet vi ju. I nov 2016 fick han några veckor på sig att åtgärda alla problem för annars var förtroendet förbrukat enligt då ansvariga minister Ygeman. De där några få veckorna blev till ca 60 veckor av någon underlig anledning. Han lämnar alltså en myndighet i kaos, en myndighet som i ibland inte ens utreder mord och våldtäkter. Eliasson ensam och personligen var ansvarig för att ca 100 000 asylsökare kunde ta sig in i landet då han ensam och personligen såg till att gränskontroller inte kom på plats i tid. Sen skyllde han ifrån sig ang de mängder av brott som aldrig utreddes osv och sa att det berodde på att den stora mängden asylsökare tärde så hårt på verksamheten. Obs, Eliasson ensam och personligen är ansvarig för att ytterligare 100 000 asylsökare kom in via vidöppna gränser efter det kom fram att läget var extremt ansträngt…

Nu ska han alltså leda Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, i princip den viktigaste vid kriser osv. En extremt viktig myndighet! Den sätter man alltså i händerna på en jävla klåpare.

För visst är han en klåpare? Vad är hans kompetens som gör att han förtjänar den ena höga posten efter den andra? Vad har han åstadkommit för positivt på myndigheterna han tidigare lett?

Genus och mångfald är ett av MSB:s sex SÄRSKILDA perspektiv. Vänsterextremism alltså, vars enda syfte är att rasera sånt som funkar, rakt in i en av de viktigaste myndigheter vi har.

Man skapade en ”granskningsrutin” för att säkerställa att inga kritiska röster hördes, se till att bara troende uttalade sig så att säga. Det är häpnadsväckande!

Man har pressat in genus i MSB också de senaste åren och öst miljoner över dem. Ja man har (hade?) t o m en plats i MSB:s Vetenskapliga råd, då i alla fall, via Ulf Mellström vid Karlstad universitet som öppet på sin sida på Karlstads universitet sa att det var ett sätt att gnida pengar till genusverksamheten.

Och nu alltså Dan Eliasson som generaldirektör för MSB. Det inre hotet mot Sverige har nog aldrig varit större än vad det är nu…

Finns det någon lag i Sverige som säger att värdelösa klåpare inte bara kan få sparken utan måste belönas i stället? Hur många år framåt är han garanterad 150 000 i månaden den här gången oavsett vad som händer och hur mycket han förstör?

Är ju inte första gången oduglingar inte sparkas utan belönas

TILLÄGG:

steget efter dan eliasson msb.jpg

Bild från @StegetEfter

**********

Sen har vi terroristen i Stockholm vars rättegång snart börjar. Det kommer fram en hel del intressanta saker i FUP:en, läs mer på Katerina Magasin där några av bilderna nedan kommer från!

Massa pengar från Debbie Nujen och Marmoste Nujen. Visst är namnet Nujen bekant? Det är Özz Nujens syrra och farsa. Som också råkar vara asyladvokat. Man ska tydligen ha anlitat Akilov som hantverkare på Gotland.

Media har vaknat till lite, i alla fall media på Gotland. Ett antal timmar efter Jaouch förvisso men ändå.

Men hur går det ihop? Nästan inga inkomster under 2015 men ändå har Nujens överfört ca 85 000 kr till honom under kort tid hösten 2015? Har Akilov haft F-skattsedel? Kan man ens ha det om man inte har rätt att vistas i landet och har utvisningsbeslut?

Det luktar svartlöner lång väg här! Om det är så är det väldigt anmärkningsvärt att en asyladvokat utnyttjar asylsökande för svartjobb! Vi pratar om ganska framstående personer i Sverige. Där t ex Özz också sitter på höga moraliska hästar.

Och hur får man kontakt med just Akilov? Visst verkar det som om asyladvokaten har utnyttjat sin position här? Hur ofta har man gjort på det här viset i Nujens företag…? Kanske Skatteverket omedelbart borde göra en revision?

Sen handlar det inte bara om svarta pengar, man understödjer också trafficking när man utnyttjar asylsökande för svartarbete.

Det stinker!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

131 kommentarer

 1. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
 2. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  01/31/2018

   Om kriget kommer….
   Dan Eliasson rynkar pannan: ”Man kan ju undra hur fienden har haft det under sin uppväxt…”
   o.s.v.

   Svara
   • Senior

     /  02/01/2018

    Armband Ivar, glöm inte armbandens effektivitet! 😂
    Armband får ju vilken fiende som helst att visa förståelse och hänsyn, oavsett dennes bakgrund!

    Svara
 3. Instämmer 100% med artikeln!

  Man blir tokig i Toklandet!!!

  Svara
 4. MiT

   /  01/31/2018

  ”Så lurade DN Sverige: Avfärdade Akilovs ISIS-chatt som påhitt från parodikonto”
  https://nyheteridag.se/sa-lurade-dn-sverige-avfardade-akilovs-isis-chatt-som-pahitt-fran-parodikonto/

  Svara
 5. Pelle2

   /  01/31/2018

  Är skönt att den inkompetenta pajasen Eliason får sparken som Rikspolischef men det är ju helt sjukt att han, med alla sina misslyckanden som chef, ännu en gång får bli en av landets högsta myndighetschefer.
  Han måste verkligen ha hållhakar på någon eller några högt uppsatta politiker…

  Svara
 6. Rikard

   /  01/31/2018

  Hej.

  Så familjen Nujen kan alltså ha agerat front för att finansiera en terrorist. Vi får hoppas polis och andra myndigheter gräver vidare i det här.

  Hur många andra så kallade flyktingadvokater och -organisationer har agerat som finansiärer och bank åt människosmugglare och terrorister?

  Hur ställer sig Advokatsamfundet till det här?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Polisen kan som bekant inte söka igenom en advokats kontor.
   Hilda och Ruben bestämmer vem som får kalla sig advokat.

   Svara
   • Källa:
    Advokatsamfundet måste tyglas hårdare
    https://ledarsidorna.se/2017/02/advokatsamfundet-maste-tyglas-hardare/
    ”I en dom i Högsta Domstolen slås fast att advokatkontor är undantagna från husrannsakan även om advokaten själv är misstänkt för brott. Det aktuella domslutet fattades av fem domare varav fyra var medlemmar i Samfundets två nätverksorganisationer.”

    Och ur redaktörens kommentar längre ned:
    ”Advokatsamfundet är vårt sista skrå av “Frälse”. Advokattiteln är till exempel skyddad i lag. Alla får kalla sig murare, kung, polis eller biskop så länge de inte utger sig för att vara detta. Förutom advokat.
    Att kalla sig advokat är en brottslig gärning om du inte är medlem i Samfundet. Det är endast Samfundet som avgör om du är lämplig eller ej att tas upp. Det är endast Samfundet som har makten att ta ifrån dig titeln. Det är endast Samfundet som kan pröva dig disciplinärt för din tjänsteutövning i en process utan insyn.”

    Svara
  • Klimathotet

    /  01/31/2018

   Ingen får anklaga Potifars hustru. I Sverige finns det 1 miljon individer som identifierar sig som denna.

   Svara
  • Katerina J. tar upp ännu något misstänkt; det skedde ett mord i närheten av Akilovs arbetsplats, dagen innan Akilov lämnade ön….

   Svara
 7. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
 8. MiT

   /  01/31/2018

  ”Ensamkommande fick inga pengar från socialen – slog sönder socialsekreterarens hem”
  https://samnytt.se/ensamkommande-fick-inga-pengar-fran-socialen-slog-sonder-socialsekreterarens-hem/

  Svara
  • Läs inte, du mår bara illa.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/31/2018

    Fy fasiken vad man kan hata svenskt rättsystem. Mannen som anfallit andra människor vid deras hem skall alltså anses ha rätt att bruka nödvärn:

    ”Mohammadi överklagade domen till hovrätten som avkunnade sin dom i slutet av december 2017: afghanen friades helt från åtalet för misshandeln av Mikael därför att hovrätten ansåg att han ändå hade rätten till självförsvar mot Mikael. Därmed blev straffpåföljden skyddstillsyn istället för fängelse. Därutöver ogillades yrkandet om utvisning.”

    Och kvar i landet blir kräket. De i hovrätten som mildrade domen är medskyldiga när han begår nästa våldsdåd. Det kommer nog inte dröja så länge.

    Svara
    • G

      /  01/31/2018

     Instämmer. Fullständigt vidrigt och oacceptabelt hur fan det kan gå till på detta sätt.

     Svara
     • Olof

       /  02/01/2018

      Man undrar om de inser hur jävla farligt det är med denna oförmågan. Överlämnandet av människors trygghet och skydd till staten fungerar så länge staten faktiskt tar sitt ansvar. När det fallerar på det här sättet är frågan hur snabbt återgången till ett mer traditionellt samhälle kommer att ske.

      Vi har ingen tradition av hetlevrade klanfejder kvar, men jag undrar hur länge SGT kommer begränsa sig till skydd mot den svenska fauna myndigheterna inte förmår skydda egendom mot.

 9. MiT

   /  01/31/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155430047793251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Alternativ till Mozarts dödsmässa.
   O Fortuna:
   *https://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4*

   Wagners Walkürenritt:
   *https://www.youtube.com/watch?v=XRU1AJsXN1g*

   Eller Löfvens signaturmelodi (Ja, den av Boots Randolph):
   *https://www.youtube.com/watch?v=Zcq_xLi2NGo*

   Svara
 10. – Vilken saga vill du höra ikväll?
  – Den där om att det är häftigt att betala skatt och att staten måste vara så stor som den är.

  Svara
 11. Senior

   /  01/31/2018

  Mycket passande rubrik…

  En stor del av modernt säkerhetsarbete behandlar just insiders, en säkerhetsrisk som är mycket svår att bekämpa.

  En insider behöver inte betyda att man ägnar sig åt spionage.

  Den bästa insider man kan ha är en som ansvarar för vilka man anställer, då kan man styra så att fler insiders anställs med olika uppgifter såsom spionage och/eller sabotage av olika slag, samtidigt som man själv sitter säker varefter de avslöjas. -Och kan ersätta dem med andra.

  En insider kan vara en renodlad påverkansagent, tex en lärare i skolan som medvetet påverkar sina elever politiskt. -Det kan även vara en rektor som ser till att alla som anställs har samma politiska uppfattning som färgar eleverna på skolan.

  Om en insider skall ägna sig åt sabotage på en fabrik eller myndighet, vad blir mest effektivt tro?

  En enskild fabriksarbetare kan ju alltid sabotera maskiner etc. men det mest effektiva sabotaget borde vara att genomföra ineffektiva och usla omorganisationer som på sikt förlamar hela fabriken/myndigheten.

  En insider kan även vara en nyttig idiot som inte ens fattar att han går andras ärenden.

  Vad gör man om de sitter i transportstyrelsens ledning, och kan utmanövrera en hel säkerhatsavdelning? Denna läcka har för övrigt mycket, mycket större konsekvenser än vad många inser. Det får t.o.m. Stig Bergerlings förräderi att framstå som en droppe i havet.

  Vad gör man om en insider eller fler sitter och utnämner inkompetenta personer till viktiga nyckelposter i företaget/myndigheten?

  Vad gör man om de rent av sitter i toppen av samhället och utser generaldirektörer och ministrar?

  Vad gör man om insiders blir utsedda till viktiga nyckelpositioner där de sedan medvetet sitter och raserar myndighet efter myndighet?

  Svara
  • Senior

    /  01/31/2018

   Det kallas för övrigt destabilisering, och är en känd och välbeprövad metod att få ett land på fall.

   Svara
 12. Grodan Boll

   /  01/31/2018

  VEM satte sin kråka under den anställningen?

  Svara
  • Senior

    /  01/31/2018

   Samma insider som ger mig nertumme. 😂

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/01/2018

   Enligt justitieminister Morgan Johansson (S) är det efter polisens genomförda omorganisation en lämplig tidpunkt att byta chef. Samtidigt behöver MSB en erfaren ledare, och Eliasson uppfyller de kraven, sade Johansson vid en pressträff. Dan Eliasson har lett både Migrationsverket och Försäkringskassan innan han kom till polisen.

   Erfaren är inte synonymt med kompetent.
   Just sayin’

   Svara
 13. lensof

   /  01/31/2018

  Går man in på MSBs hemsida så finns ett av deras områden som kan vara intressant i sammanhanget.

  Under förebyggande arbete finns området informationssäkerhet. Vad som ligger inom detta anges inte specifikt och det vill man säkert inte heller. För vad som är oklart kan både utökas och förändras. Vad är det som säger att man inte kan få in begränsning av media i detta också? Få det att passa med en lagändring man önskar få igenom. I en diktatur på g har ju informationssäkerhet en annan innebörd än i en demokrati.

  Eliasson och MSB ger mig obehagskänslor.

  Svara
 14. Fnordspotting: Terrordådet och valet
  http://fnordspotting.blogspot.co.uk/2018/01/terrordadet-och-valet.html
  ”Som brukligt är i ett land där det kontroversiella, tabubelagda och revolutionära utgörs av självklarheter, är det hela påfallande enkelt.

  Rakhmat Akilov var känd av såväl Säpo som polisen. Rakhmat Akilov uttryckte sina terrorsympatier offentligt. Rakhmat Akilov rörde sig i kriminella kretsar. Rakhmat Akilov saknade asylskäl. Rakhmat Akilov befann sig i Sverige illegalt. Rakhmat Akilov borde, kort sagt, inte ha befunnit sig i Sverige.

  Att förhindra terrordåd är i allmänhet svårt, men att förhindra det terrordåd Akilov begick hade varit enkelt. Det enda som hade krävts var att politikerna upprätthöll lagen, i stället för att spotta skattebetalarna i ansiktet.”

  Svara
 15. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
 16. Svara
 17. Rikard

   /  01/31/2018

  Hej.

  En tanke:

  Vilken slump att Eliassons avgång meddelas samtidigt som Akilov-processen startar…

  Lamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • lensof

    /  01/31/2018

   Och att det är val i höst.

   Det gömmer sig nog en hel del illaluktande saker kring Akilov och hans vistelse här. Sånt som man inte vill bli nedsmetad av om man ska vara valbar eller i närheten av de valbara.

   Det har börjat med familjen Nujen…

   Svara
   • Vi kommer att få se
    1) Tystnad från MSM
    2) Stora rubriker i alternativmedia
    3) Motvilliga små notiser från MSM
    4) Diskussion på twitter – Hanif Bali och några enstaka andra mot de goda
    5) En enmansutredning som förväntas bli klar lång efter valet
    6) ”Jag vill inte kommentera pågående utredning.”

    Svara
  • Be FR att presentera bevis för sitt påstående att Sverige har större anmälningsbenägenhet än grannländerna!

   Svara
  • Jans

    /  02/01/2018

   Hur fan kan försäkringsbranschen betala pengar till denne man?
   Han ljuger ju som om det är 2012 och vad i hans CV lockade försäkringsbranschen? Han måste ju anses ansvarig för höjda premier och diverse besvär för försäkringsbranschen på grund av den ökande brottsligheten.

   Svara
 18. Ivar L

   /  01/31/2018

  Özz Nujen berättar om kärleken till Gotland:
  http://www.helagotland.se/kulturnoje/ozz-berattar-om-karleken-till-gotland-14088319.aspx
  ”…jag kom ut som Gotlandsvän efter det. Jag har en stor förkärlek till ön, säger han.”

  Inte större än att han (eller hans syster) såg till att fixa en svartjobbande terrorist till att renovera så att han skulle slippa skatta till ön han påstår sig älska…

  Svara
 19. G

   /  01/31/2018

  FYI. Tills den normala länken till Katerina fungerar och inte resulterar i en error så kan man använda länken nedan för att läsa Katerinas artikel om Akilov, Nujen osv osv.

  ”Varför fick den terrormisstänkte Akilov 85 000 av Özz Nujens familj?”
  https://archive.is/VMib6

  Svara
 20. G

   /  01/31/2018

  ”Özz om terroristens jobb på Gotland

  Komikern Özz Nûjen kommenterar nu uppgifterna om att terroristen Rakhmat Akilov utfört arbeten på fastigheten som han är delägare i på Gotland.

  Özz Nûjen menar att han själv inte känner till någonting om att Rakhmat Akilov utfört arbeten åt familjen:

  ”Jag vet ingenting om det. Alla upphandlingar och kontakter med olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av min svåger som har varit projektledare där. Så jag har faktiskt ingen aning eller kan säga nåt mer. Mvh Özz”, skriver han i ett sms till Helagotland.se.

  I polisförhör, som Expressen tagit del av, uppger Akilov att han arbetat på Gotland:

  – Jag jobbade där svart ett par månader, säger Akilov.
  – Jag jobbade som medhjälpare till målare, eller målarassistent, arbetet gick ut på att riva, städa rent och ja göra rent.

  Rakhmat Akilov är den person som misstänks för terrorattacken på Drottninggatan den 7 april förra året, då han satt i en lastbil och mejade ner människor längs med Drottninggatan i Stockholm. Totalt miste fem personer livet och många skadades.

  Özz Nûjen och systern köpte – genom det familjeägda bolaget Hyrfrid AB – i mars 2015 den gamla skolan i Tingstäde för knappt fyra miljoner kronor. Sedan dess har man utfört omfattande renoveringsarbeten.

  De arbeten som Rakhmat Akilov utfört åt familjen har gjorts innan han utförde terrorattacken på Drottninggatan. Den första överföringen som gjordes till Akilov var 13 september 2015 och den sista överföringen gjordes 26 oktober 2015. Den största utbetalningen som gjordes var på 29 300 kronor och kom från Özz Nûjens syster och hennes sambo.

  Helagotland.se söker systern och hennes sambo.”
  http://www.helagotland.se/samhalle/ozz-om-terroristens-jobb-pa-gotland-15051406.aspx
  https://archive.is/d1KAX

  ”Özz Nûjens anhöriga anlitade Akilov för renoveringsarbete
  ..[..]..
  Men har ingen tagit upp detta med dig?

  – Nej, jag fattar ingenting, säger Nûjen.
  Senare twittrar Özz Nûjen om händelsen:
  ”Ang. bygget på Gotland. Jag vet ingenting om det.
  Alla upphandlingar och kontakter med många olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av (en anhörig, reds anm.) som var projektledare där.
  Så vet faktiskt inte mer och kan heller inte svara på några frågor om det”.
  Enligt Akilovs deklarationer till Skatteverket för inkomståren 2015 och 2016 finns inte Gotlandsinkomsterna på 85 408 kronor redovisade.”
  https://www.expressen.se/nyheter/ozz-nujens-anhoriga-anlitade-akilov-for-renoveringsarbete-/

  Svara
  • Jans

    /  01/31/2018

   Det finns som vanligt en moralisk och en juridisk sida av det hela. Det kan mycket väl vara så att Özz inte vet något om saken men eftersom han gått ut i media och gjort PR för sin teater så är han ändå inblandad moraliskt. Hela projektet måste ju i grunden vara Özz initiativ. Att ha mellanhänder betyder inte att man moraliskt är fri från ansvar. Om han sedan juridiskt begått något brott återstår att se. Någon har ju helt klart anlitat svart arbetskraft och bör trilla dit. Att det sedan verkar som att asylindustrin förser svartjobbsmarknaden med arbetskraft via asyljurister borde också utredas. Hans syster måste ju juridiskt kunna knytas till minst skattefiffel och kanske mer. Vilken jävla soppa det är hela asylindustrin…terror och svartjobb i skön förening. Och ett enda litet steg bort har vi moralens överstepräster i form av sådan som Özz Nujen som tjänar sitt leverbröd på att turnera land och rike runt och berätta för oss vilka dåliga människor vi är och vilket ruttet land Sverige är, fullt med rasister.

   Det är riktigt djävla motbjudande.Vilka är det egentligen som uppför sig dåligt Özz?

   Svara
 21. Ivar L

   /  01/31/2018

  DN publicerade fake-newsartikel som påstod att en chattdump från Akilov var fejk-news. Det var den inte. Det DN skrev var fejk news. De kollade inte med den ursprungliga uppgiftslämnaren utan med någon random tomte istället.
  https://nyheteridag.se/sa-lurade-dn-sverige-avfardade-akilovs-isis-chatt-som-pahitt-fran-parodikonto/

  Det går inte så bra för DN och SVT i deras arbete med att vara trovärdiga direkt…

  Svara
  • G

    /  01/31/2018

   Hahaha, så bra! Och älskar faktarutan under artikeln HAHAHA….

   ”FAKTA: Dagens Nyheter

   Dagens Nyheter ingår i en satsning mot ”Fake news” tillsammans med Sveriges Television, Sveriges Radio och Svenska Dagbladet. Tillsammans ska de granska vad de menar är falska påståenden i media.

   Projektet finansieras delvis av statliga Vinnova.”

   Svara
   • G

     /  01/31/2018

    Fan, ser att MiT postat artikeln längre upp, den missade jag, inte lätt hänga med i svängarna!

    Svara
 22. G

   /  01/31/2018

  ”Kvinnan sa ”nej” när han friade – då våldtog han hennes mamma för att ”återfå sin heder”

  En 28-årig man från Syrien friade till en kvinna i Piteå – men fick nobben. Han blev då så kränkt att han omedelbart låste in kvinnans mamma i sovrummet där han utsätte henne för en mycket brutal och sadistisk våldtäkt.

  Den våldtagna kvinnan kom till Sverige som asylsökare med sina två döttrar och familjen lärde känna våldtäktsmannen i slutet av år 2015.

  Kvinnan berättade under rättegången att hon kom att betrakta honom som sin lillebror. När syriern bad om hennes dotters hand blev hon förtjust och ville gärna att han och dottern skulle bli ett par.

  Senare flyttades mamman och hennes döttrar till en stuga vid asylboendet Pite havsbad i Piteå. Men när 28-åringen den 13 december 2017 kom och hälsade på för att ”officiellt” fria vägrade dottern gå med på att gifta sig med honom.

  En hätsk diskussion uppstod, varpå dottern lämnade stugan. Mamman tyckte synd om 28-åringen och ville trösta honom med en kopp te. Men när hon gick in i köket grep han tag om henens rumpa, varpå hon vände sig om och gav honom en örfil.

  Han vred då bak hennes arm, knuffade han henne framåt mot sovrummet och låste dörren.

  Kvinnan försökte förgäves resonera med 28-åringen.

  – I vår kultur blir nämligen både en våldtäktsman och en våldtagen kvinna utsatta för en påtaglig risk att bli dödade, förklarade hon under rättegången

  Därefter utsattes kvinnan för en mycket brutal våldtäkt. Hon lyckades till en början ge honom en spark i testiklarna. Men han övermannade henne, klöste, nöp och bet henne över kroppen, höll för hennes mun och näsa och överöste henne med slag tills hon svimmade.

  När mamman återfick medvetandet låg den 28-årige araben över henne och våldtog henne. När han var färdig och började klä på sig sade han:

  – Du ska ställa upp varje gång jag vill ha dig.
  ..[..]..
  Luleå tingsrätt har nu dömt 28-åringen till det med svenska mått mycket höga straffet fyra års fängelse för våldtäkt.
  ..[..]..
  Våldtäkten hade dessutom ”ett tydligt och uttalat inslag av maktutövning”, enligt domen.

  ”[Mannen] har uppgett att han kände sig kränkt över att dottern hade gett honom nobben och att han begick våldtäkten för att få upprättelse för sin värdighet. Tingsrätten kan inte se annat än att han begick våldtäkten för att straffa modern och dottern.
  ..[..]..
  Den syriske mannen har vistats i Sverige sedan oktober 2015. Han är syrisk medborgare och har beviljats tidsbegränsat uppehållstillstånd som ”alternativt skyddsbehövande”.

  Migrationsverket har invänt att det råder ett ”absolut hinder mot verkställighet av utvisningar till Syrien på grund av den rådande konflikten där”. Luleå tingsrätt väljer ändå att döma 28-åringen till utvisning – i tio år.

  ”Villkorlig frigivning blir tidigast aktuell för [syriern] om tre år och det är inte givet att situationen i Syrien om tre år är lika katastrofalt dåligt som det är nu. Därför kan rätten inte nu göra bedömningen att det finns ett verkställighetshinder att beakta. Det framstår som lämpligare att låta frågan om huruvida det finns hinder mot att verkställa en utvisning anstå till tidpunkten då en utvisning kan bli aktuell”, skriver domstolen.
  http://www.friatider.se/kvinnan-sa-nej-n-r-han-friade-d-v-ldtog-han-hennes-mamma

  Luleå tingsrätt måste ha fel värdegrund eller nåt då man resonerar på detta kloka sätt…

  Svara
  • Rikard

    /  02/01/2018

   Hej.

   Dags för påminnelse:

   Varför är det bra att den här mannen inte avrättas?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Hypocrita

    /  02/01/2018

   ”Han blev kränkt”. Snälla någon, berätta på vilket sätt han blev kränkt?

   Observera frånvaron av citattecken i artikeln. Skall alltså tolkas att artikelförfattaren anser och kan bevisa att personen blivit kränkt….

   Svara
 23. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
  • Jans

    /  02/01/2018

   Eftersom jag själv utsatts för genushjärntvätt på mitt jobb kan jag säga att effekten troligen blir att studenterna blir mer kritiska till genusvetenskap och feminism, de som inte är frälsta alltså. Så var det i mitt fall. Innan kursen hade jag inte tänkt så djupt på det hela men efter kursen var jag så förbannad på allt skit som hade sagts så jag började nysta i det hela och insåg vilken fet fejk feminism och genusvetenskap var.

   Svara
 24. G

   /  01/31/2018

  ”Hovrätten skärper straff för Malmövåldtäkter

  Kvinnan hölls fången i en källare under närmare 17 timmar och utsattes för våldtäkter – brottsligheten avbröts först när polisen kom till platsen. Två bröder, som bland annat döms för grov våldtäkt, får nu ett skärpt straff i hovrätten.

  Genom hot och våld tvingades kvinnan enligt domstolen ner i ett soprum och utsattes för upprepade våldtäkter.

  – Båda bröderna döms för detta, och redan omständigheten att det är fråga om två gärningsmän som var för sig genomfört samlag och jämförliga sexuella handlingar medför att våldtäkten ska rubriceras som grov. Utöver detta innehåller händelseförloppet försvårande omständigheter som påverkar straffvärdet i skärpande riktning, säger hovrättsrådet Katarina Rikte, vid hovrätten över Skåne och Blekinge, till TT.

  Hon berättar att det bland annat beror på förloppet pågått under nästan 17 timmar, att kvinnan under viss tid varit bunden, och att hon hotats med en kniv.

  – Sammantaget gör detta att vi ser ännu allvarliga på brottsligheten än vad tingsrätten och skärper straffen, säger Katarina Rikte.

  Vid fritagningen av den kidnappade kvinnan sköts den äldre mannen i benet av polis från insatsstyrkan. Hovrätten skärper straffen – storebrodern döms till fängelse i nio år och den yngre brodern får fängelse i fyra år. De fälls för människorov, grov våldtäkt och försök till utpressning. Bröderna utvisas med förbud att återvända till Sverige före år 2032, skriver domstolen.

  Gärningsmännen försökte enligt domstolen pressa den våldtagna kvinnans väninna på en lösesumma om minst 20 000 kronor. Hon slog larm hos polisen efter att ha tagit emot hotfulla sms med krav på betalning, annars skulle väninnan skadas.

  Storebrodern döms för ytterligare ett fall av människorov och våldtäkt i en bil. Tillsammans med en 23-årig man, som i hovrätten döms till fem års fängelse, fälls den yngre brodern också för grov våldtäkt mot en kvinna i en hennes bostad. Männen ska enligt domstolen ha trängt sig in i bostaden medan hon sov och därefter våldfört sig på henne.

  Männen förnekar brott i samtliga fall och bröderna har, när det gäller de styrkta brotten i bilen och i källaren, påstått att det funnits samtycken och att det inte förekommit vålds- eller hotinslag – något som inte får stöd av domstolen.

  Tingsrättens skadeståndsbedömning delas av hovrätten – de dömda männen ska enligt domen betala mellan 155 000 och 275 000 kronor till de utsatta kvinnorna.
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-31/hovratten-skarper-straff-for-malmovaldtakter

  Svara
  • Jans

    /  02/01/2018

   En gång på tio blir det i varje fall rätt med rättspåföljderna.

   Svara
 25. G

   /  01/31/2018

  ”Slår ett slag för slöjan – lika naturligt som att ta på sig byxor
  ..[..]..
  Det muslimska plagget hijab symboliserar för många i västvärlden kvinnoförtryck, men de som bär dem vittnar om något helt annat.

  – Det är verkligen inget tvångsplagg. När folk ser en i slöja tror de att man är nyanländ, mindre vetande eller tvingad till det. Visst händer det runt om i världen att man som kvinna tvingas att täcka sig, men för de allra flesta är det ett frivilligt val, säger Kashifa Khan.

  Hon är född och uppvuxen i Malmö, med föräldrar från Pakistan. Under sin uppväxt bar hon inte slöja, men när hon blev vuxen kände hon att hon ville manifestera sin tro genom att bära plagget.

  – Gud har sagt att man ska bära slöja. Det kändes det rätta att göra. Den får mig att känna mig trygg.

  Reaktionerna bland Kashifas vänner och bekanta blev först starka när hon satte på sig slöjan.

  – Många trodde det var min man som tvingade mig, då jag gifte mig i samma veva. Men efter att jag satt mig ner och förklarat för dem hur jag kände tror jag att de flesta förstod.

  Genom kvinnoorganisationen i Ahmadiyya muslimska församling har Kashifa och en väninna initierat en manifestation på Gustav Adolfs torg i Malmö nu på torsdag för att slå ett slag för slöjan.

  – Vi vill öka förståelsen för plagget och hur gör man det bättre än att låta folk prova själv.

  Den första februari är det World Hijab day, vilket uppmärksammas runt om i världen. I Malmö är det andra året som dagen uppmärksammas.

  Under fjolårets evenemang inbjöds förbipasserande till föreningens tält där de bland annat fick möjlighet att prova bära slöja.

  – Vissa provade den, fotade sig och lämnade tillbaka den, medan andra ville gå ett steg längre och valde att faktiskt bära slöja för en dag. Det blev väldigt uppskattat och vi förde många intressanta diskussioner under dagen. De allra flesta som kom förbi tyckte det var bra att vi vågade stå för det vi tror på.

  I år gör kvinnoorganisationen i Ahmadiyya muslimska församling come back på Gustav Adolf torg den 1 februari där de mellan 12-17 tar emot nyfikna som vill testa på hur det är att bära slöja.”
  http://malmo.lokaltidningen.se/2018-01-31/-Sl%C3%A5r-ett-slag-f%C3%B6r-sl%C3%B6jan-%E2%80%93-lika-naturligt-som-att-ta-p%C3%A5-sig-byxor-512187.html
  https://archive.is/G8Yu5

  Svara
 26. MiT

   /  01/31/2018

  Svara
 27. G

   /  01/31/2018

  ”I oktober hittades en 89-årig kvinna mördad i ett soprum i lilla orten Norsjö.

  Nu åtalas en 20-årig man för mordet, men åklagaren ser ingen koppling mellan den misstänkte mördaren och offret.

  Åklagaren tror att det handlade om pengar – den åtalade hade 13 kronor på sitt konto dagen före mordet.

  Det var i oktober som den 89-åriga kvinnan hittades död i ett soprum i Norsjö i Västerbotten. Skadorna gjorde att polisen inledde en förundersökning om mord. Kort därefter greps en 20-årig man, som nu åtalas för mordet.

  Polisens tekniska bevisning visar att mannen varit i soprummet både före och efter mordet.

  – Bevisningen består bland annat av ett par sockor med DNA i form av blod från målsäganden, säger kammaråklagare Petra Lundberg vid Åklagarkammaren i Umeå till TT.

  Kvinnan hade både stickskador i bröstkorgen och benet och hon hade också utsatts för trubbigt våld mot huvudet.

  Det finns ingenting som tyder på att det fanns någon koppling mellan mannen och den äldre kvinnan. Han har under utredningen förnekat brott.
  ..[..]..
  Åklagaren menar att det fanns ett ekonomiskt motiv bakom mordet.

  – Dagen före är han på socialtjänstens kontor och hotar att ta livet av sig för att han inte har några pengar att leva för, säger kammaråklagare Petra Lundberg, till TT.

  Enligt åtalet hade den misstänkte mördaren 13 kronor på sitt konto efter att han handlat på Coop, dagen före mordet. Efter mordet hade han kontanter igen, vilket tyder på att han kan ha dödat 89-åringen för pengar.

  Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott. Rättegången kommer att starta 8 februari och åklagaren yrkar på utvisning.
  https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/Onrba1/aklagarens-teori-om-soprumsmordet-89-arig-kvinna-mordades-for-pengar

  ”20-årig man” pfft ja, visst visst. 🙂 Oktober 2017 på alt-media….

  ”20-årig afghansk man häktad för mord – misstänks ha huggit ihjäl 80-årig kvinna i Norsjö”
  https://nyheteridag.se/20-arig-afghansk-man-haktad-for-mord-misstanks-ha-huggit-ihjal-80-arig-kvinna-i-norsjo/

  ”Åklagaren: Mördade kvinnan i Norsjö var nästan 90 år gammal – kan ha utsatts för rånmord”
  https://nyheteridag.se/aklagaren-mordade-kvinnan-i-norsjo-var-nastan-90-ar-gammal-kan-ha-utsatts-for-ranmord/

  Svara
 28. Vic

   /  01/31/2018

  Dan Eliasson själv säger att han gärna stannat ett tag till, precis som han gjorde när han var på vippen att bli sparkad 2016. Vad fan har karln för självinsikt egentligen?

  Och det här eviga runtslussandet av politiker och ämbetsmän mellan olika poster och myndigheter. Man blir så trött på det. Jag hoppas att de som funderar på att rösta på S och tror att de kan skapa ordning och reda, förstår dettta: Samma inkompetenta ämbetsmän kommer att sitta kvar, fast på andra positioner.

  Svara
 29. G

   /  01/31/2018

  ”Ingen vill svara på varför man inte utreder de 85 000 som misstänkte terroristen Akilov fått av Özz Nujens familj”
  http://katerinamagasin.se/ingen-vill-svara-pa-varfor-man-inte-utreder-de-85-000-som-misstankte-terroristen-akilov-fatt-av-ozz-nujens-familj/
  https://archive.is/iMMo3

  Svara
  • G

    /  01/31/2018

   Hahaha, ja precis…

   Svara
  • G

    /  02/01/2018

   Svara
   • x

     /  02/01/2018

    Haha, han är rolig den där Özz som inte drar sig för att t.o.m. utsätta sig och sin släkt för ett riktigt bra practical joke.
    Snacka om att vara hängiven sitt yrke.

    Svara
    • Jans

      /  02/01/2018

     Nystar man lite på bolag så ser man att släkten och Özz nog har ett litet imperium tillsammans inom asylbranschen, välfärdsbranschen e.t.c. Hans del av verksamheten drar naturligtvis in en hel del plus att han propagerar för mer politik som gynnar de andra i släkten. Deras hängivenhet sträcker sig i bästa fall till penningen och i sämsta fall är det värre än vi anar….

     Svara
   • Ivar L

     /  02/01/2018

    Jag ögnade igenom Özz pekoral. Han måste ju för tusan vara helt dum i huvudet. Han kanske tänker att anfall är bästa försvar men jag tror han tänker fel. Bortsett från att blotta kopplingen till Akilov i sig är extremt upprörande för de flesta så är ju hans moraliserande om ny underklass helt omdömeslös när han själv uppenbarligen är med och finansierar framväxten av ett svartarbetande skuggsamhälle. Fy fasen vilket idiot han är. Hoppas nu att kreti och pleti inser vilken gökunge denne man är och hans karriär är slut.

    Svara
 30. G

   /  01/31/2018

  Svara
 31. G

   /  02/01/2018

  ”Här firar poliserna Eliassons avgång – med tårta

  I den hemliga Facebookgruppen UMF Sverige (”Underbetald, missnöjd, förbannad”) för poliser och polisstudenter har flera delat bilder på tårtor, enligt uppgifter till Aftonbladet. Enligt en källa ska vissa tårtor ha dekorerats med hälsningar som ”Tack för den här tiden, Dan” och ”Hej då, Dan!”.
  Ett flertal poliser som Aftonbladet pratat med anser att missnöjet med Eliasson har varit mycket stort inom hela poliskåren.
  – Han har inget förtroende hos oss på golvet. Därför är det många som firar att han slutar, säger en polis som vill vara anonym, till Aftonbladet.”
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rxrb7r/har-firar-poliserna-eliassons-avgang–med-tarta

  Svara
 32. G

   /  02/01/2018

  Svara
 33. G

   /  02/01/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2018

   Bra skrivet av Aleksandra.
   Hur svårt kan det vara att sätta upp hinder på en gata ?
   Helt otroligt att en utredning överhuvudtaget behövs för att göra detta…

   Svara
 34. G

   /  02/01/2018

  Svara
  • G

    /  02/01/2018

   Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2018

   Aleksandra är bra !
   Är otroligt att inte flera ifrågasätter att t.ex SVT skall vara en av de som skall bekämpa fake news när dom själva producerar sådant avsiktligt.

   Svara
 35. G

   /  02/01/2018

  HAHAHA!…

  Svara
 36. G

   /  02/01/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2018

   Hur fan kan människan försvara Eliasson ?
   Hans tid som rikspolischef är ju ett enda långt misslyckande precis som hans chefskap på Försäkringskassan och Migrationsverket.
   Fast det är klart, han ingår ju i nätverket Ruben så hon försvarar väl bara sin kompis..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/01/2018

    Follow the money.

    Svara
   • Ivar L

     /  02/01/2018

    Varför?
    De kliar varandras ryggar såklart.

    Svara
   • The Perfect Man

     /  02/01/2018

    Tja, jämfört med henne så är nog Dan Eliasson kanske erfaren, klok och skicklig?

    Svara
  • x

    /  02/01/2018

   Är et inte bättre tillsätta någon som inte anser att arbetet är så oöverstigligt svårt, d.v.s. någon som klarar av det?
   Hade han varit så klok som Ramberg påstår, så hade han avgått för länge sedan när han insett sina begränsningar.
   Det skulle inte förvåna mig om arbetet som GD på MSB kommer bli svårare än det varit för någon annan föregångare, jag kan slå vad om att detta inte är de sista vi får höra om och från honom.
   Att Ramberg försvarar Eliasson är inte så märkligt, för kommer det någon efter som inte tycker jobbet är lika ”svårt” och får ordning på polisverksamheten så får ju Anne och hennes kompisar färre jobb (det gäller i alla lägen enbart tänka på den egna plånboken).

   Svara
  • Man skall inte hålla sig med för många fördomar, men när Ramberg skriver hör jag pärlhalsbandet. ”Hedev och äva!”

   Det mest imponerande med Rörelse är nog att de på 50 år lyckades nästla sig in överallt, så att de numer även kontrollerar överklassen.

   Svara
 37. G

   /  02/01/2018

  …..

  Politikern Historieläraren Hanif berättar…..

  Svara
  • G

    /  02/01/2018

   o_O ”Har man inte ljus hy så kommer man inte bli sedd som svensk anser jag”

   Svara
   • x

     /  02/01/2018

    ”Har man inte ljus hy så kommer man inte bli sedd som svensk anser jag”

    Vad är det för dumheter?
    För har man åkt tunnelbana en gång så är man svensk!

    Svara
    • Tomas Fritiofsson

      /  02/01/2018

     men alla som bor ute på landet som inte har tunnelbana som bara stockholm har i hela sverige??

     Svara
     • x

       /  02/01/2018

      @Tomas Fritiofsson
      Ja, de kan aldrig bli riktiga svenskar förrän de besökt den kungliga hufvudstaden och åkt tunnelbana.
      Så är det bara.

     • Ja, jag blev inte svensk förrän jag var över tjugo enligt de kriterierna!

   • Lasse Åberg klarade av det där för nästa tjugo år sedan:

    Inga pekpinnar, ingen överlägsenhet.
    Bästa scenen i en film jag inte orkat se hela.

    Svara
  • G

    /  02/01/2018

   Svara
 38. G

   /  02/01/2018

  Svara
 39. G

   /  02/01/2018

  Hahaha, ja jävlar, undrar om kritik kommer, kanske mullrar det bland alla identitetspolitiker i LO-borgen…

  Hundvissla alltså, bra att veta haha 😛

  Svara
  • G

    /  02/01/2018

   ”Ja det är uppenbart att invandrarna och situationen i förorterna liksom tänks bort. Även själva verkligheten relativiseras eller tänks bort. Sverige är som det alltid har varit, inget har hänt. Cirkulera. Expressen och Aftonbladets löpsedlar meddelar att ”Basisten i Lasse-Stefanz gått bort” eller att ”Mikael Persbrandt börjat ett nytt liv”. Det är som en tidsmaskin tillbaks till 80-talet. Sverige är en svensk angelägenhet verkar det som. I alla fall när det närmar sig ett val. Skygglapparna fram och när problem verkar finnas kallar vi dom för utmaningar. Stay positive!”
   ———-
   ”Tror ni som tolkar valfilmen som en ny Triumf des Villes har fel. Det handlar om olika budskap till olika grupper.

   Socialdemokratiska Araberpartiet flirtar med svenskarna för att de vet att svenskarna kommit till ett stadium som närmar sig hat mot den som propagerar mångkultur. I vart fall på många håll. Därför visas en film för svenskarna.

   Diaporornas medlemmar tittar inte på svenska medier. De tittar på program från deras riktiga hemländer på ett språk de kan.

   Däremot planeras omfattande kampanjer för att gå ut i orten och propagera för bidrag och röster. Imamer och brödraskapet mobiliseras. Varför tror ni de valde hon som ordnade rekordresultat i Örebro som valgeneral. Hon ska mobilisera diaspororna!”
   https://www.flashback.org/sp63091908

   Svara
   • Senior

     /  02/01/2018

    Det sossarna har missat är att internet och fri media nu avslöjar detta dubbelspel. Nu för tiden kan alla grupper se alla budskap och bilda sig en egen uppfattning. -Förutsatt att de lite politiskt intresserade.

    Sossarna håller på och straffa ut sig själva. Hoppas bara de inte hinner införa alla dessa ”åtgärder” mot detta i form av grundlagsändringar och annat (politiseringen av våra museér, propagandaministeriet som håller på att bildas tex.) som de nu genomför.

    Svara
   • ”Även själva verkligheten relativiseras eller tänks bort.”

    Sällsynt bra skrivet!

    Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  02/01/2018

   heeeelt vit i hela filmen
   bara vanliga människor denna filmstump är helt unik i sverige

   Svara
  • Åja, jag såg ett kvinnligt brandhen. Det var väl lite normkritiskt i alla fall?

   Svara
 40. G

   /  02/01/2018

  Svara
 41. G

   /  02/01/2018

  Svara
 42. G

   /  02/01/2018

  ”Heberlein: Yttrandefriheten och tangentbordskrigarna
  …..
  De fega tangentbordskrigarna, anmälarna som går i flock, de anonyma hatarna vann inte den här gången heller. Jag är inte tystad. Jag tänker inte tystna. Jag kommer att göra min undersökning, skriva min bok och presentera resultatet. Att ge upp ligger inte för mig.”
  https://ledarsidorna.se/2018/01/yttrandefriheten-och-tangentbordskrigarna/

  Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2018

   Jag försökte hitta Ann Heberleins telefonnummer, (det kunde jag såklart inte) det är väl reserverat för ”höjdare” Jag som bara hade tänkt önska henne lycka till med boken och ge henne några virtuella Kramar för att hon har ork nog att fortsätta trots efterblivna kommentarer.

   Svara
 43. G

   /  02/01/2018

  ”Frankrike vill hänga ut skattesmitare

  Den franska regeringen planerar att offentligt hänga ut de största skatteskurkarna i kampen mot skattefusket.
  …..
  I fjol började den franska regeringen offentliggöra namn på företag som inte uppfyller krav på jämställdhet, ett vallöfte som president Emmanuel Macron gav under sin valkampanj.”
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-31/frankrike-vill-hanga-ut-skattesmitare

  Svara
 44. G

   /  02/01/2018

  ”Svenska skolor deltar inte i Pisa-test om global kompetens

  Svenska skolor kommer inte delta i det nya Pisa-testet som bland annat mäter elevers tolerans och kulturella medvetenhet, meddelar Skolverket.

  Under förra veckan rapporterade BBC att flera länder, bland annat USA, Tyskland, England och Frankrike inte kommer delta i det nya Pisa-testet som ska mäta så kallad global kompetens bland skolelever.

  Nu meddelar Skolverket att inte heller svenska skolor kommer delta i det nya testet.

  ”Att vi inte deltar beror på att många andra länder som vi tycker är relevanta att jämföra oss med inte deltar, vilket minskar värdet av att delta. Exempelvis deltar inget av de andra nordiska länderna.”, skriver Skolverket i ett skriftligt svar till SVT Nyheter.
  ..[..]..
  Årets nyhet handlar alltså om global kompetens och kommer bland annat mäta tonåringars tolerans, kulturella medvetenhet och förmåga att skilja mellan tillförlitliga informationskällor och falska nyheter, skriver BBC.

  Testet syftar bland annat till att undersöka hur väl förberedda dagens unga är för att arbeta tillsammans med personer som har andra kulturella bakgrunder och livsåskådningar än dem själva.

  Testet skulle även kunna avslöja länder som enbart lägger tomma ord bakom idéen att tolerans och inkludering ska genomsyra utbildningen. Det menar Andreas Schleicher, ansvarig för Pisa-testerna som talade om ämnet på Education world forum i London förra veckan, skriver BBC.

  Trots att flera länder avstår räknar OECD, som står bakom testerna, ändå med att ett knappt 30-tal länder deltar i testet. Bland länder som sagt ja återfinns bland annat Australien, Kanada och Skottland.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-skolor-deltar-inte-i-pisa-test-som-mater-tolerans
  https://archive.is/padm6
  http://www.bbc.com/news/business-42781376

  Att Sverige inte deltar beror alltså på att andra länder tackade nej, det säger något det, som om vi inte kan eller vill ta egna beslut om sådant här. Från SVT:s faktaruta…

  ”Så här definierar OECD global kompetens

  Förmågan att undersöka och förstå interkulturella perspektiv.
  Förmågan att förstå och uppskatta andra människors världsbilder.
  Förmågan att kunna delta i öppen och effektiv interaktion med personer från andra kulturer.
  Förmågan att agera för ett kollektivt välmående samt hållbar utveckling.

  Källa: OECD”

  Svara
  • Personligen tycker jag testet låter som mer genusindustriellt trams, men jag hade väntat mig att man från svensk sida närmast skulle vara extatisk över den här möjligheten. Kanske kunde man göra bara den versionen istället för det där töntiga med matte och läsförståelse.

   Men då fick vi svar på frågan om vilket som är viktigast: ”Föregå med gott exempel” eller ”vara med i innegänget”?

   (Återigen, jag tycker det är bra att vi slipper det.)

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2018

    Eller är det helt enkelt så att ”någon” har listat ut att det inte skulle visa samma siffror som de hade hoppats att det skulle visa och därmed stoppat deltagandet ?

    Pisa eller piaff jag kunde inte bry mig mindre.

    Svara
 45. Pelle2

   /  02/01/2018

  OT:
  Ledarskribenten Anders Gustafsson på Blekinge läns tidning skriver om Sossarnas nepotism som möjliggör att olyckan Dan Eliasson belönas med toppjobb trots sina misslyckanden för att han är Sosse.
  http://www.blt.se/ledare/det-lonar-sig-att-vara-kompis-med-s-se-pa-dan-eliasson/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/01/2018

   Fast Björklund gav ju honom gig också.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/01/2018

    Jodå, men han följer ju bara en lång rad sossepolitiker som har belönats med ambassadörs och landshövdingeposter.
    Se t.ex Bodström som skulle bli landshövding i Stockholm trots hans inblandning i Allra- skandalen
    Sedan har ju även borgerliga politiker belönats med sådana poster men om jag inte minns fel så införde alliansen en regel att höga tjänster i staten skall utlysas för vem som helst att söka…

    Svara
    • Jans

      /  02/01/2018

     Varför skall en folkpartist ”följa en lång rad sossepolitiker”? Han fattar väl egna beslut i regeringsställning?

     Svara
   • Senior

     /  02/01/2018

    Precis.

    Det är en sak att sitta i ”opposition”, kräva avgång och låtsas vara oppositionell, en helt annan sak när man plötsligt sitter i regeringsställning och skall utse folk.

    Då kan man inte längre hålla upp fasaden av opposition i mer än en mandatperiod eller två.
    Sedan måste man antingen börja leverera eller skriva DÖ för att återgå till ordningen.

    -Begreppet sjuklövern blir mer och mer relevant varefter det får mer och mer belägg.

    Svara
  • Alliansen var de som tillsatte honom som chef på Migrationsverket och Försäkringskassan.

   Jag är fortfarande övertygad om att något extremt hände i Bangkok, alternativt så samlade han in massor av snaskig information när han var på SÄPO. Take your pick.

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2018

    Med reservation för att jag inte hört låten,punk är totalt ointressant för mig.
    Vet vi Vem eller vilka det var som ”knulla i Bangkok” ? Kan vi utgå från att det var Eliasson själv eller ska vi snarare titta på vem han kan ha varit där med ?Kan det snarare vara så att Eliasson var vittne till en sorts ”knullande” och på så sätt fick sina hållhakar till att börja med. Som gjorde att han landade jobb på jobb som gjorde att hans hållhakar växte och gick långt över blockgränser ?
    Det här påminner en hel del om Weinstiengate. när en faller,faller alla . För När Eliasson faktiskt faller,hur många drar han med sig ?

    Svara
 46. Rikard

   /  02/01/2018

  Hej.

  Alla som kan tänka sig att rösa på ”Alliansen” bör ta sig en funderare på varför man så desperat vill ha in nyanlända i ‘frivilligförsvaret’.

  [http://www.friatider.se/alliansen-vill-v-rva-nyanl-nda-invandrare-till-frivilligf-rsvaret]

  Kombinerat med den offentliga desavoueringen av general-major Brännström får jag osökta funderingar på om statens styrande kanske börjar ha betänkligheter angående huruvida personalen i polis och militärmakt är lojal mot dem eller mot Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Läs: ”Alliansen vill ta hit utlänningar, beväpna dem och lära dem att döda ……….Vilka?”

   Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2018

   @Rikard du kan inte kalla dig Före detta lärare när du ansätter mig att leta upp vad ord som desavoueringen betyder och jag gör det på helt frivillig basis och med glädje.Det måste väl ändå vara den bästa formen av inlärning att jag själv får lov att ta reda på det jag är nyfiken på.

   Svara
 1. Terroristen Akilov jobbade åt Özz Nujen | Varjager's Weblog
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: