Genus infiltrerar evolutionsbiologin i Uppsala

Genus gör framstötar på områden där de har som minst att göra och turen har kommit till evolutionsbiologin. Nu är jag ingen expert på evolutionsbiologi, jag kan absolut ingenting om det. Men jag vet att Genus är humbug! Att det är religion mer än något annat och står så långt från vetenskap som det bara går. Något säger mig att genus och evolutionsbiologi helt enkelt är sämsta möjliga kombinationen. Inte för att genus är en bra kombination med något men är det någon som är extra dålig så är det nog med evolutionsbiologi.

Men jag förstår varför genus desperat vill in där, de vill snylta på renommé och vetenskaplighet och låtsas att de också tillhör en riktig vetenskap som står för viktig forskning. Så folk ska luras att tro att de också står för samma saker, att det genus står för är riktig forskning och inte bara ord från präster. Det är därför de vill in i riktiga vetenskaper. Vetenskap och fakta är motsatser till genusfältet.

Nu ska man ha en workshop på Uppsala universitet.

På Evolutionary Biology Center vid Uppsala universitet.

Vill verkligen evolutionsbiologin förknippas med genusfältet? Vill man verkligen bara bli en megafon för politisk propaganda långt ut på vänsterkanten? Om inte, varför tillåta dem att infiltrera på det här viset? Fysiskt på institutionen dessutom? De säger ju också rakt ut att de tror att de kan fylla viktiga luckor i evolutionsbiologin och dess forskning, dvs att de står för minst lika mycket riktig och viktig forskning, kanske t o m bättre också, eftersom de ju anser att de kan fylla viktiga luckor i forskningen inom evolutionsbiologin.

Där är det preliminära schemat för de två dagarna. Det ena namnet känner jag igen, Malin Ah-King.

Hon är fastbultad i genusfältet även om hon själv säger att hon är evolutionsbiolog och genusforskare men det är en omöjlighet att kombinera med trovärdighet, det är ungefär som att offentligt vara både brandman och pyroman samtidigt och förvänta sig uppskattning för att man släcker de bränder man själv anlagt.

Det här är intressant.

Från 2006 i The Scientist.

Kommer ni ihåg KTH våren/sommaren 2016? När några studenter skrev att de ville ha in genus på alla tekniska utbildningar och möttes av massiv kritik? Kritik som KTH omedelbart ljög om så mycket de kunde och kallade det för hat och hot?

Länkar till alla inlägg om den saken finns i det här som är det sista. Man kan säga att byxorna blev ordentlig neddragna på KTH där. De ljög hejvilt och helt ogenerat om saker som var otroligt lätta att kontrollera. T o m rektor och vicerektor blandade sig i soppan!

Man verkade hörsamma de där båda studenterna. Det där är alltså en obligatorisk del i kursen ”Datateknik” verkar det som. Intersektionalitet. Maktkamp.

Nu kan man tycka att det spelar inte så stor roll, att det bara är något poäng här och där och inte speciellt tungt osv. Lite vänsterextremistisk propaganda av Anna Wahl om #metoo som om det är sanningar kan ju inte göra så stor skada. Och så är det ju. Just nu. Men nästa gång är det ytterligare ett litet poäng här och där. Sen fyller man på med lite till. Och sen lite till osv.

Längst ner kan man se det där. Namnet är bekant

Hon var med som lekledare (övervakare alltså, så ingen tänkte fel och begick tankebrott…) när man på KTH spelade mångfaldsspelet Mr Norm för drygt 3 år sedan.

Mer från KTH, Genus och teknik. Vet ni vad det är för något?

Det är Feministisk teknovetenskap. Som implementeras på KTH.

Sen har vi Maskinteknik på KTH också. Då tycker man att det ovan är relevant.

Sen blev det ännu ett inlägg om Maskinteknik på KTH. Och titta vem som dyker upp, Malin Ah-King! De ska läsa en text av henne, ”genusperspektiv på biologi”…

Som gjort för att knyta ihop inlägget!

Så den där lilla poängen här och där blir ganska mycket totalt när man kollar lite närmare på vad som faktiskt finns…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

139 kommentarer

 1. Senior

   /  02/01/2018

  Bra där!
  Synd att vi aldrig kommer att se dylika granskningar i ”etablerad” media.

  Svara
 2. Daniel Hammarberg

   /  02/01/2018

  Mycket fint uppmärksammat! Ja, denna genusteori får ju ”intelligent design” att framstå som hypervetenskaplig i jämförelse. Och om man släpper in detta trams på KTH så förlorar man alla invändningar man kan ha emot att religion tillåts basa över vetenskap. För att kompensera ideologiskt kanske KTH borde ändra jordens geologiska ålder till 6000 år också, så de tillmötesgår YEC-folket? Eller så kan man dumpa all dogm och arbeta med vetenskap istället – ett ämne som alltid tycks vara hotat, särskilt i denna mörka medeltid vi genomlider nu.

  Svara
  • Rikard

    /  02/01/2018

   Hej.

   En gång i tiden läste man Aristoteles, Platon och en massa andra, visserligen i översättning, men läste deras egna ord i den text de utgjorde en del av.

   Dagens studenter anses sakna förmåga till detta. Istället skall de läsa snuttar utvalda av någon annan. En ren förolämpning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • icke-svensk

     /  02/02/2018

    Ah jag instämmer med dig…som student. Ibland känns det som om man ska ha en väldigt fragmenterad bild på världen. Bara se det vi får se, men inte se det som inte får syns.

    Svara
    • Rikard

      /  02/02/2018

     Hej.

     Jag är evigt tacksam den som när jag var ny i Lund sade till mig:

     ”Om du blir rekommenderad att läsa någon eller något i sammandrag, fråga dig alltid vem som gjort urvalet, och hur och varför.”

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
 3. Mike E

   /  02/01/2018

  Ja, vetenskapen ersätts mer och mer av ideologi och känslor i Väst i allmänhet och Sverige i synnerhet.
  Det kommer att bli den västerländska civilisationens undergång. Effekterna syns redan tydligt.

  Svara
 4. Grodan Boll

   /  02/01/2018

  Aftonbladet har anlitat en expert. Jag ser att ”asylrätt” hastigt försvunnit från CV:t
  http://inifran.aftonbladet.se/2018/01/banke-aftonbladet-rattsexpert-processen-mot-akilov/

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   ”Jag älskar forum där juridik och populärkultur möts” säger Banke.

   Fick mig att tänka på följande, via CJFleetwood på Flashback (https://www.flashback.org/sp63091164):
   ”Peter Kadhammar konstaterar i sin kolumn att människors beteenden vid terrorattacken var oacceptabla och radar upp några vittnesmål för att beskriva fenomenet.

   https://www.aftonbladet.se/a/ka6W76
   […]
   En läkare befinner sig vid Tegnérlunden när han ser en helikopter och blåljus nere vid Drottninggatan. Han beger sig dit för att hjälpa till.
   […]
   Och han ser personer som sliter bort filtar över avlidna personer och kroppsdelar för att fotografera och filma dem.”

   Mmm. Populärkultur!

   Svara
 5. Männens/kvinnornas egenskaper har formats utifrån den miljö de hade sin livskamp i –

  http://svenskhistoria.se/dna-analyser-avslojar-hur-skandinavien-befolkades-efter-istiden/

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   Intressant!
   ”I likhet med nordeuropéer idag stod de mesolitiska jägarna-samlarna inför ett nordligt klimat med lite solsken och låga temperaturer under vintermånaderna. Ett utmanande område att leva i.”

   Aha! Vi har alltid haft ”utmaningar”!

   Svara
 6. Kusingiften sedan åtskilliga generationer tillbaka har format människorna till kropp och själ!

  Svara
 7. Om det vore så väl!

  Svara
 8. Genuspenusforskarnas mardröm

  Svara
 9. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 10. MiT

   /  02/01/2018

  Inte så kul att sitta på en hög häst när den börjar trilskas. Den där varma känslan när man befinner sig på ”rätt” sida och kan göra vad som helst utan konsekvenser kan snabbt bytas ut mot en kall och obehaglig känsla.

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   Janouch har nu alltså ”trollarméer”. Plural.
   Tänk vad inflationen ställer till med.

   Svara
   • Jans

     /  02/01/2018

    Om Katerina har trollarméer vad har då den sida där goda som Özz bor? Ni vet, de där som lyckades stoppa Ann Heberlein på Kickstarter? Det måste ju handla om trollmyriader eller trollhorder. De lyckades ju nämligen (nåja) faktiskt med sitt uppsåt till skillnad från de ihopfantiserade trollarméer det normalt talas om.

    Svara
    • Kristian

      /  02/01/2018

     Trollmobs, gissar jag, som i minecraft.

     Svara
     • Klimathotet

       /  02/01/2018

      Eller Glissinda the Troll 😉

    • Melmac

      /  02/02/2018

     Ser orch-arméerna som väller ut ur underjorden framför mig.

     Svara
  • Leif

    /  02/01/2018

   Något för Özz?

   Svara
   • Ivar L

     /  02/01/2018

    Taskigt mot Manuel som verkar vara en trevlig prick men poängen är ju klockren. 🙂
    Fast i Manuels fall är det sant att han inte vet.

    Svara
 11. Jans

   /  02/01/2018

  Moderaterna, det stora oppositionspartiet?
  https://nyheteridag.se/ulf-kristersson-om-den-nya-chefen-for-msb-dan-eliasson-ar-en-kapabel-person/
  ”Moderatledaren Ulf Kristersson menar att kritiken mot Eliasson har varit för hård och att han egentligen är en kapabel person.”

  Svara
  • G

    /  02/01/2018

   Vilket skämt. Har Kristersson läs denna…

   ”Dan Eliassons walk of shame”
   https://uvell.se/2016/10/10/dan-eliassons-walk-of-shame/

   ….som jag anser är den bästa sammanfattning av Eliasson som man kan be någon läsa. Ramlar inte polletten ner när man läst färdigt hela så gör den aldrig det. Han är säkert en kapabel person till något, det är ju vi alla, men chef eller liknande hög position för någon viktigt myndighet ska han fan inte vara med det track record som han skapat åt sig själv.

   Svara
   • Olof

     /  02/02/2018

    Jag skulle gärna vilja veta specifikt _hur_ Eliasson är en kapabel person. Skiter han guldklimpar? Flera av de övertramp han gjort är tillräckliga för att permanent sätta stopp för en ganska ordentligt kapabel persons karriär, vad är det som gör Eliasson så speciell? Det måste ju finnas något konkret exempel. Vilka uppgifter är det Eliasson har utfört på ett sådant sätt att hans rätt uppenbara nackdelar uppvägs av dessa mirakel?

    För ärligt talat, utan sådana konkreta saker är det vid det här laget rätt lätt att hänfalla åt spekulationer om hur denna underliga immunitet uppstått.

    Svara
  • Moderatförslag: http://www.friatider.se/alliansen-vill-v-rva-nyanl-nda-invandrare-till-frivilligf-rsvaret
   De jobbar på alla plan som finns, alltid är det någon som gillar och fastnar på röstsedeln. Valreklam har redan börjat. Passerade Stockholms C och stora ljustavlor flimrade med M filmer om hur de ska fixa brottsligheten tror jag det var.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/01/2018

    Akilov i försvaret hade nog blivit en riktig hit. Med en retriktiv och rglerad invandring med riktiga gränskontroller kanske man eventuellt kan våga sätta nyanlända på dessa poster. I nuläget är det naturligtvis fullständigt ansvarslöst.

    Svara
 12. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Senior

    /  02/02/2018

   Precis.

   *Och med sjw-vänsterns egen retorik kan man även spåna i och ifrågasätta om det inte var denne kapitalist som behandlade den stackars illegala invandraren så illa att han utvecklade ett hat, och revolterade mot detta utsugande kapitalistsamhälle.
   Revolution broder!

   *kan innehålla tydliga spår av ironi eller sarkasm…

   Svara
 13. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 14. Grodan Boll

   /  02/01/2018

  Det verkar som om den öppna psykvården dragits in utanför EU också. Jag lämnar den här och backar sakta…

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   Arga över Brexit och annat. Okej.

   Är det fel att jag saknar gyttja alternativt någon typ gelé?

   Svara
  • Skeptisk

    /  02/01/2018

   De har glömt första regeln…

   Svara
  • Rikard

    /  02/01/2018

   Hej.

   Blekfeta och otränade, är vad jag ser. Inte direkt lucha libre-material. En nybörjar-luchadora skulle göra processen kort med hela bunten.

   Fast det är klart, de slåss ju inte, flickorna. De kramas och rullar runt och skriker som två-åringar. Givetvis med politiskt syfte. Vore jag marxist eller socialist skulle jag nog gå upp på torkvinden – är detta de som skall leda massorna i revolution och etablerandet av proletariatets diktatur? Är detta de som skall värna socialismens ursprungliga ideal?

   Man kan ju fråga sig hur dessa flickor skulle stå sig mot sina motståndare i en gatustrid. För att det skall bli rättvisande är polisen någon annanstans.

   (Jag behöver iof inte fråga mig, jag har sett vänstergrupper som varit hundratals i antal fly för ett halvt dussin skinheads på den tiden… helt plötsligt var polisen inte fiende länge.)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • icke-svensk

    /  02/02/2018

   Jag är assistent tränare i kampsporter och ibland undrar jag hur jag ska förbättra mina lektioner. Tack för att posta detta, jag slutade tvivla. 😛

   Svara
 15. G

   /  02/01/2018

  ”Regeringen köper arbetslöshetssiffror för 63 miljarder”
  https://uvell.se/2018/02/01/regeringen-koper-siffror-med-63-miljarder/

  Svara
 16. MiT

   /  02/01/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155432594453251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   *https://www.facebook.com/johan.westerholm1/posts/10155533179195000*
   ”Nye polischefen sannolikt en bra utnämning, men varför lät Morgan Johansson det gå så långt?
   Och varför i hela fridens namn ge MSB till Eliasson?
   […]
   Nej, jag har inte låtit mig imponeras av Morgan Johanssons tid som justitieminister, inte heller hans tid som ordförande i justitieutskottet.
   Han har haft alla möjligheter i åtta år att påverka och är en av de personer som bär ett särskilt ansvar för händelseutvecklingen.
   Och Alliansen är inte mycket bättre – de kunde rest ett misstroende 2015, när jag förde det på tal första gången.”

   Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2018

   Kristersson var väl tvungen att försvara att han gav Eliasson jobbet på Försäkringskassan…

   Svara
 17. MiT

   /  02/01/2018

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1639615862799665*

  Svara
  • Ivar L

    /  02/01/2018

   Denna lilla passage är faktiskt oerhört allvarlig för en tidning som vill vara seriös:
   ”Dessutom har flera nätaktivister hört av sig till GP för att förmå dem att inte publicera mina texter, vilket verkar ha fungerat.”

   Om GP backar för påtryckningar liksom Kickstarter så är det inte bra alls. Och då är GP ändå en av de tidningar som ens vågat ha lite kontroversiella krönikörer. Till skillnad från Kickstarter är det fria ordet en del av själva affärsidén. Och de backar alltså. Je suis Charlie?

   Men Lamotte fattar nog rätt beslut. Inkomsterna den vägen kommer att erodera år för år i vilket fall som helst. I dessa svåra tider har medierna valt att göra det ännu svårare för sig eftersom de har välfärdsgödda SJW-krigare som satt agendan på redaktionerna och tror att smörgåsbordet kommer att räcka för evigt bara för att de själva hade en trygg uppväxt i medelkassens bostadsrättsreservat eller villastäder.

   Svara
 18. PREFERENS – STUDIER MÄN VS KVINNOR

  Svara
 19. Vic

   /  02/01/2018

  Det kan tyckas märkligt att vetenskapssamfundet inte protesterar. 99 av 100 forskare inom naturvetenskaperna vet garanterat att genusteori är skitsnack. Så varför säger de inget? Är de rädda för den 1% och deras SJW-jugend eller är det för att deras chefer är marxister?

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   Dels det du skriver.
   Dels att folk in om riktig vetenskap sällan har vare sig intresse eller kunskap om politik och marknadsföring – de inser att de skulle ligga illa till i en direkt konfrontation.

   Varför sade ingen ifrån mot [valfri diktator]?
   Varför ser Sverige ut som det gör?

   De flesta vill hellre syssla med det de lagt ner åratal på att få syssla med, än att rensa hatmail ur inboxen och hundskit ur brevlådan.

   Hur går det för den förste som säger ifrån?
   Nummer två?
   Nummer tre?

   Svara
   • Vic

     /  02/01/2018

    Du har förstås helt rätt, Kristian.

    Jag minns nu professorn i Malmö, vars namn jag tyvärr inte minns, som fick spendera över 1000 timmar i diverse utredningar för att han nämnde John Stuart Mill under en föreläsning. Mot bakgrund av det så låter det du säger väldigt vettigt.

    Svara
    • Ivar L

      /  02/01/2018

     Dessutom kan smarta män (och kvinnor naturligtvis) förmodligen tillskansa sig extra resurser och anslag om de hakara på och är positiva. Även om de tycker det är strunt och dravel. Pengar (dina och mina skattepengar) är makt och detta är ett exempel på hur den utövas.

     Svara
  • Säg vad ni vill men femisnistgenusexperterna är framgångsrika. De har ju infiltrerat all utbildning och stor del av media och åsiktsmonopol. Ingen stoppar dem. Ingen säger de befriande orden: detta är bara humbug. Även det lilla som kunde vara intressant har drunknat i trams.
   Hur i fasen kunde detta hända?

   Svara
   • Vic

     /  02/01/2018

    De är verkligen framgångsrika. Jag tjatar ju på som vanligt om att det är ”den långa marschen genom institutionerna” som vi ser resultatet av. Ett revolutionärt punggrepp på de svenska institutionerna som klämt åt allt hårdare sedan 1968, om jag får uttrycka det lite fräckt.

    Svara
    • ”Långa marschen”, det var bra.

     Svara
    • Ivar L

      /  02/01/2018

     Men tittar man på vetenskapshistorien så brukar inte humbug klara sig i längden och de som byggt sin karriär på att vara medlöpare riskerar att få tvärstopp i karriären.

     Frågan är bara när bakslaget kommer. Det kan ju ta decennier. Men jag undrar om det inte kan ta en ände med förskräckelse ganska snart. Jag tror egentligen det redan finns ett vilande momentum mot genusvetenskapen inom akademierna. Det enda som behöv är en förlösande händelse som sätter fart på en riktig vetenskaplig kritisk debatt i frågan. Det kan ju inte finnas många riktiga naturvetare eller ingenjörer som vill ha den där parasiten i sitt system.

     Genusvetenskapen kommer inte att ha en chans om det blir rent vetenskapliga avgöranden som blir utslagsgivande. De är enbart om myndigheter och politiker håller dem om ryggen som de kan klara sig. Släpper de greppet är det nog kört faktiskt. Går inte Västerlandet under så kommer genusvetenskapen att gå under förr eller senare. Går Västerlandet under så kommer genusvetenskapen naturligtvis att åka ut med huvudet före. Den har ingen framtid i det långa loppet hur det än går.

     Svara
     • Vic

       /  02/01/2018

      ”Jag tror egentligen det redan finns ett vilande momentum mot genusvetenskapen inom akademierna.”

      Jag har samma känsla. I alla fall för de amerikanska universiteten. Där finns det kritiker inom akademin som är väldigt inflytelserika och uppenbarligen vinner ny mark hela tiden. Å andra sida hängde lysenkoismen med i över 30 år innan kampanjen dog ut. Visserligen i samhällen som var betydligt mer ofria än vårt så jämförelsen är kanske inte jätterelevant.

     • Rikard

       /  02/01/2018

      Hej.

      Om vi jämför med andra stater som styrts ideologiskt, eller i namn av en ideologi, så ser vi att vändningen kommer när den industriella infrastrukturen, ekonomin, och relaterade verksamheter (inte minst eget företagande) korrumperats och därefter fått förfalla. Undantagen från detta är polis, militär, media (statliga eller av staten kontrollerade) samt övervakning av medborgarna – dessa är de sista att vittra sönder, och om och när så sker kan en reningsprocess inledas.

      För öst-tyskarna fanns familjen i väst att återförenas med, en process som gått sisådär. Särskilt som de senaste regeringarna satsat på massiv import av araber och liknande istället för arbetstillfällen för ‘ossis’.

      För rumänerna innebar upproret mot kommunismen i hög grad bara en rotation av ledarskapet – många var de funktionär som satt högt uppe i apparaten som helt enkelt fortsatte bredvid eller inom det nya systemet. Få tvangs stå till svars.

      Allt beror på utgångsläget, och även om Sverige nu har Västeuropas näst fattigaste hushåll (enligt Credit Suisse – länk till Cornucopia nedan), så har vi en bra bit av förruttnelse, sönderfall, gatustrider, offentliga massvåldtäkter, lynchade poliser och mord på deras familjer, och så vidare i raden av vidrigheter som kommer att ske, innan någon ändring kan komma till stånd.

      Den politiska majoriteten, och deras väljare får man anta, anser att den politik som fört oss hit varit lyckosam och god. Därmed lärde fortsätta tills Sverige är i behov ekonomiskt och militärt stöd från en supermakt (EU?) för att kunna fortsätta styra enligt värdegrunden – jämför med Sovjetsatelliterna. Utan stöd och om våld från Sovjet hade där inte funnits en enda socialistisk stat kvar i Östeuropa 1980, om inte tidigare. Läxorna från Ungern och Prag samt från Östtysklands Kampfgruppe der Arbeiterklasse (Arbetarklassens kampenhet – vanligt slagord bland svensk vänster är för övrigt fortfarande ”Internationell solidaritet – Arbetarklassens kampenhet!”) vid Murens uppförande satt hårt fast i sinnet hos Östeuropas folk.

      Gissningsvis sker ingen signifikant förändring till det bättre på årtionden. Först kommer troligen en tid av detente med mediala och politiska fiender följt av nya utrensningar av desamma – nya lagar kommer att vara till god hjälp för sittande regim. Därefter kommer en stark enklavisering, troligen med egna poliskårer för kommuner och kommundelar. På så vis tror man sig kunna äta kakan och ha den kvar. Detta följs sedan av det Jugoslaviska scenariot, komplett allt vad det innebär. Inte minst ekonomiskt och militärt stöd till muslimer i Sverige från deras fränder i mellanöstern. I det läget är våra grannländer tvungna att intervenera, något som kommer att försvåras av deras egna allt större grupper av muslimer och inte minst av EU. Studera hur EU och FN hanterade frågan om Kosovo, eller Srebrenica, för inspiration.

      Troligen kommer konsensus hos EU och grannländer (kanske även Ryssland) att vara en Cypern-lösning, fast mer mosaik-liknande, med FN-polis, EU-dito (om sådan finns då vilket det borde) och regionala polisstyrkor.

      Genuseländet är den mer synliga delen av rötan under och bakom, helt enkelt. Den är motsvarigheten till de som faktiskt trodde på nationalsocialismen eller kommunismen på riktigt, men som utan resten av apparaten saknar makt.

      Fast vi kan ju göra tre saker, om vi vill.

      Vi kan göra motstånd genom att vägra spela med i PK-spelet, säga emot och säga ifrån både privat, offentligt och professionellt.

      Vi kan låta bli att rösta på partier som anammar denna agenda av ”SJF” (Social Justice Fascist).

      Vi kan organisera oss i friskyttegrupper.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • Rikard

       /  02/01/2018

      Hej.

      Länken jag glömde:

      [http://cornucopia.cornubot.se/2018/01/svenska-hushallen-nast-fattigast-i.html]

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • @Rikard,
      Angående fattiga hushåll:
      Ja, vem behöver ha ”en årslön på banken” när staten ger oss allt vi behöver? Det fungerade ju perfekt för trettio år sedan!

      (Det var något om ”hur ser ‘Naiv’ ut” annorstädes. Många svenskar passar under det uppslagsordet.)

    • Anders Karlsson

      /  02/02/2018

     Som gammal gubbe (67år) kan jag konstatera att 68-vänstern vann!!
     God natt Sverige.

     Svara
     • Rikard

       /  02/02/2018

      Hej.

      De har inte vunnit så länge det finns någon som säger emot.
      De har inte vunnit förrän de kan bygga ett välmående, framgångsrikt samhälle.

      Därför kan de aldrig vinna.

      Vi kan lära av hur katolska kyrkan ridit ut långt värre stormar än nationalsocialismen och kommunismen. Jämför Europa och Levanten runt år 700 till 900 med 1400 till 1500. Det är det perspektivet som gäller – det långa.

      Inte seger idag, eller i morgon – utan seger genom att aldrig ge upp!

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare
      PS (Eller en av mina favoriter från Väst; ”Don’t get mad – get even!”) DS

 20. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2018

   ”The division of life into its twin sexes occurred before the evolution of multi-cellular animals. It was in a still-respectable one-fifth of that time that mammals, who take extensive care of their young, emerged. Thus, the category of “parent” and/or “child” has been around for 200 million years. That’s longer than birds have existed. That’s longer than flowers have grown. It’s not a billion years, but it’s still a very long time. It’s plenty long enough for male and female and parent and child to serve as vital and fundamental parts of the environment to which we have adapted. This means that male and female and parent and child are categories, for us—natural categories, deeply embedded in our perceptual, emotional and motivational structures.”
   – Peterson, ”12 RULES FOR LIFE: An Antidote for Chaos”

   Svara
 21. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Det finns för många naiva. Det skulle bli en en egen tjock uppslagsbok.

   Svara
  • lensof

    /  02/01/2018

   När jag var liten flicka sa min mycket jordnära och kloka mormor:
   Flicka, det finns många dumma fruntimmer. Bli inte en av dom!

   Ytterligare kommentarer överflödiga.

   Svara
   • Precis så!
    Det fanns ”flickskolor” en gång. Därifrån kom för all del en del blivande husmödrar och hemmafruar (titlar många av okänd anledning tycker är nedsättande), men även de som fortsatte till universitet, reste jorden runt eller skrev en massa böcker.

    En grupp man garanterat inte examinerade där var idioter. Det har vi dagens universitet till.

    Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2018

   Det där med att politiker säger att dom har varit naiva är rent skitsnack. Dom har gått in i olika saker med öppna ögon i tron att det skall gynna dom men när verkligheten kommer ikapp dom så skyller dom på naivitet istället för att erkänna sin skuld.
   Sedan kan man undra om det är så positivt att framställa sig som korkad genom att säga att man var för dum för att fatta vad man har gjort…

   Svara
  • I Iran tar kvinnorna av sig slöjorna och bli fängslade. Här övar vi oss till nya tider med ledning av Regeringen, ni minns väl det hotta tjejgänget med slöja och mormorskappa?

   Svara
 22. Kristian

   /  02/01/2018

  Aftonbladets Johan Norberg: Gravplundraren från Vänsterpartiet väcker frågor
  https://unv.is/aftonbladet.se/a/m61X9q
  https://www.aftonbladet.se/a/m61X9q
  ”Det väcker ett par frågor: Borde Ikeas arbetare enligt samma logik inte ha fått någon lön om Ikea inte gjort vinst? Och om Ikea gjort förlust, som många andra möbelföretag, borde arbetarna ha lämnat ifrån sig sina bostäder och besparingar för att täcka den?”

  Svara
  • Rikard

    /  02/01/2018

   Hej.

   Om Norberg kan man säga mycket men här måste man ge honom hans poäng.

   Att han refererar till Strindberg gör ju inte saken sämre. Personligen är ”Röda Rummet” min favoritberättelse, då den är lika aktuell som när den skrevs.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Strindberg är väl en av de få på vänsterkanten som lyckats se båda sidor:
    * ”kapitalet” är inte din vän om du inte är del av det
    * ”arbetare” betyder inte automatiskt ädel, god eller klok

    Svara
 23. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 24. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 25. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 26. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 27. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  02/01/2018

   Jag gick en javaprogrammeringsutbildning en gång. Det var nog i vart fall tio kvinnor med på den. Jag har inget minne av att de behövde särskild stödundervisning. Det var mer än tio år sedan. Jag gissar att de kvinnorna blev bättre rustade för arbetsmarknaden än de kvinnor som skall gå denna gulligullkurs för att det är för svårt om man måste programmera ihop med killarna.

   Svara
   • Jag har också datautbildning dock inte Java. Av oss 40 män och kvinnor på kursen fick två personer godkänt, båda kvinnor, jag var en. Resten kuggades.
    Nu måste jag säga att det var en kurs som AF ordnade och vi två var svensktalande och vana datoranvändare, vi skulle bara har kortet, resten invandrare och tror jag 4 av dem analfabeter. Men de bakade goda kakor.
    Väl använda pengar. Kan Eliasson sedan fixa AF när han har kvalitetshöjt MSB?

    Svara
    • good luck

      /  02/02/2018

     Jag har bilutbildning (körkort) dock inte för lastbil.

     Det betyder inte att jag är rallyförare. Än mindre bilmekaniker och skulle inte kunna bygga min egen bil.

     Inte meningen att vara sarkastisk men ”data” är ett väldigt brett begrepp eller fält. Det kan innefatta allt från att använda Word till att skapa artificiell intelligens och allt däremellan.

     De här kvinnorna ska alltså lära sig de basala grunderna i att bygga och tillverka saker som andra ska använda. Jfr. fordonsprogrammet på gymnasiet – fast i form av en intensivkurs bara för kvinnor.

     Det är sånt som tolvåriga killar sitter och lär sig själva på fritiden av intresse. Killarna fortsätter sedan gymnasiet med datainriktning och därefter universitet eller högskola, samtidigt som de sitter på fritiden med detta på nätterna. Tänk vad många timmar erfarenhet det blir sammantaget.

     Kvinnor som går intensivkurser några veckor, som de uppmuntras till med morötter och löfte om mentorskap och förmåner att gå, kvoteras in på jobb och ska bli kollegor med dessa män. Det är vad ideologisk ”jämställdhet” handlar om. Killarna har tusentals timmar träning bakom sig och drivs av inre motivation. Kvinnorna är där för att någon har peppat dem och sagt att de är eftertraktade.

     Kvinnorna tröttnar snabbt eftersom de inte drivs av inre motivation från början och får en gräddfil att klättra inom management och blir projektledare istället eller mellanchef över de mer kompetenta kollegorna, innan hon blir mammaledig och försvinner från jobbet. Det är så ideologisk jämställdhet fungerar i praktiken.

     Casino-företagen sponsrar såklart kurserna eftersom de vill ha fler kvinnor i branschen som sitter och bygger rosa appar riktade mot kvinnor, samtidigt som det ger en god portion gratisreklam i ett feministiskt Nordkorea.

     Förstår din poäng dock.

     AF måste mörka arbetslöshetsstatistiken på något sätt och då blir det lätt så att man sätter kompetensregnet av analfabeter på IT-utbildningar. Analfabeter som inte förstår skillnaden mellan en datormus och en leksaksbil.

     I det här landet utvisar vi de som inte är analfabeter.

     https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/avstod-delar-av-lon-under-tre-manader-utvisas

     Svara
     • Tack att du förstår min poäng.
      Jag blev arbetslös när jobbet på Landstinget sparades in. Väl på AF stoppade de mig som så många andra direkt till datakursen, annars inget A kassa. Ingen av de som gick kursen kom att arbeta med dator mer än jag gör som att just nu när jag skriver jag detta inlägg.
      Jag fick arbete ganska fort på min egen bransch, men även det lilla plastkortet att jag var datakunnig vilket är nästan ingenting. AF har stor tilltro till detta nästan ingenting. Jag har dock en närapå självlärd son som är expert på nästan rubbet så…
      Jag har också körkort men bilen, men underhållet får andra fixa.

      Så, Eliasson hade varit som klippt och skuret till AF, var min poäng.

     • Det är väl främst menat som CV-förstärkare på vägen till chefskap.
      ”Jaha, du har en del programmering, ser jag, då kan du leda en grupp programmerare.”

     • good luck

       /  02/02/2018

      Ja, så sant…

      …och om du istället haft en dotter (bara som exempel) så hade hon med största sannolikhet inte haft exakt samma slags intresse som din son av datorer och sånt.

      Det finns såklart alltid undantag som bekräftar regeln. Men det är inte tjejen som läser dataingenjör på KTH eller är självlärd entusiast som åsyftas. Dessa tjejer finns, men utgör en relativt sett liten andel.

      Tänker att alla använder IT, mobiler och datorer mer än någonsin i dag såväl yrkesmässigt och privat oavsett kön. Inget användningsområde är bättre eller sämre än det andra. Det används bara i olika syften.

      Jag vill bara understryka att inom den specifika inriktningen för kursen som omnämns i reklam-artikeln ovan så finns det en uppenbar könsskillnad.

      Radikala ideologer försöker utrota alla könsskillnader genom olika former av kvotering och ideologiska satsningar. Bara en sådan sak att man måste peppa och locka ett kön till ett yrke med morötter och förmåner som det andra könet (som förvisso klarar sig utmärkt ändå) bara kan drömma om.

      Ideologerna är pseudo-religiösa ”världsförbättrare” med fel i huvudet, och det blir knappast bättre av att skenheliga casino-spelföretag ser sin chans att sko sig på satsningen.

      Det är såklart farligare att kvotera in kvinnor som brandmän eftersom det är direkt förenat med liv och död, men det är en del av samma samhällsfientliga fenomen.

      Ja, håller självfallet med…

      Eliasson är (i likhet med AF) en vandrande katastrof i sig själv och ett levande bevis på hur långt man kan komma med nepotism. Han borde ha hänvisats till Arbetsförmedlingen på det ena eller andra sättet.

     • good luck

       /  02/02/2018

      ”Det är väl främst menat som CV-förstärkare på vägen till chefskap.”

      Ja, visst är det så.

      Ideologerna blir upprörda om inte andelen kvinnor som klättrar till chefsposter ökar. Det är kvinnliga VD och chefer som efterfrågas – Inte kvinnliga löneslavar.

      Feminister gnäller inte på mäns överrepresentation bland sopåkare.

  • jackpot

    /  02/01/2018

   Online casino-företagen fokuserar på kvinnor i större utsträckning eftersom det finns en lukrativ målgrupp att göra spelberoende (fler och fler kvinnor spelar) och därför anser online casino företagen att de tjänar på att anställa kvinnor. Det är ingen slump att just de slår sig för bröstet och går all-in på radikalfeminismen. De kör t o m killmiddagar (info på nätet) för att pumpa in ideologi om normer och sånt i huvudet på de anställda männen (södertomtar säkert). De vet att det kommer sitta killar och knacka koden i slutändan i alla fall, men de kanske får lite andra infallsvinklar om vad kvinnor vill ha i casino spelen.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/02/2018

    Jag har en gammal kollega som jobbar på Netent som verkligen inte är feminist. Undrar vad han tycker om företagets agerande. Måste nästan fråga honom 🙂

    Svara
 28. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 29. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 30. Ivar L

   /  02/01/2018

  Det är ju tusan att den där förbaskade anmälningsbenägenheten™ smittar och har drabbat Tyskland också:
  http://www.breitbart.com/london/2017/09/14/migrant-rape-attacks-90-percent-bavaria-year/
  ”The number of rape attacks in the German region of Bavaria has increased by 48 per cent, and the number attributable to migrants has increased by 91 per cent.”

  Vi får skicka ner Özz, BRÅ och Genussekretariatet till Tyskland så får de tala dem tillrätta. Såhär kan de ju inte hålla på och anmäla i tid och otid. Jag menar, tänker de ens på vilken barndom våldtäktsmännen haft? Vi skickar Eliasson också.

  Svara
  • Så bra förslag. Skicka Eliasson med sina armband och låt MSB få en duglig chef.

   Svara
 31. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  02/01/2018

   Det känns lite som att bäst-före snart kommer att passera för den här statsfinansierade låtsasverksamheten som företagen enbart är med på av PR-skäl. När PR-värdet upphör så kommer ingen att bry sig om dessa låtsaslekar. Är det inte lite My Little Pony eller klippdockor över alltihop? Lite myspyssel som egentligen inte är något på riktigt men passar att twittra om. There’s no such thing as a free lunch egentligen.

   Svara
   • I Storbritannien talar en del öppet om NHS som ”världens största modelltågbana”.
    Kul att leka och ha makt för andras pengar.

    Svara
 32. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 33. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 34. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 35. Ivar L

   /  02/01/2018

  Postar den igen…
  Om ni vill se hur upprörda folk är på Özz så läs svaren i denna tweet. Finns en och annan som försvarar honom men de är i minoritet.

  Folk verkar riktigt sura på aset. Mycket låååång tråd. Hoppas hans karriär är slut.

  Svara
  • lensof

    /  02/01/2018

   Den gode Özz har uppenbarligen inte lärt sig mycket om svenskarna trots att han vill ge sken av det. Han vet inte att i landet lagom finns absolut ingenting som är lagom. Och när pendeln vänder så slår den plötsligt och med kraft till motsatta änden. Detta kan nog vara både överraskande och obehagligt när man levt länge i tron att man kan göra som man vill och dessutom få både skratt och pengar för det.

   Man kan också undra vilket antyds i tråden om han verkligen vill ge sin syster ansvaret för utbetalningarna. Den andre som är styrelseledamot är svågern och svågern är inte kurd.

   Det är ingen vacker affär som blottläggs och den tycks bli allt värre ju mer som kommer fram.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/02/2018

    Han har haft som profession att göra humor av att brunsmeta en del av svenska folket, eftersom hans publik tyckt det är roligt. Kan ju vara nyttigt för honom att känna hur det känns att bli brunsmetad själv. Hade han varit en random vem som helst så hade jag tyckt att gba till Akilov varit fel men i detta fall kan han gärna ha det. Hoppas bajskorven sitter kvar länge på honom. Terrorkopplingen är sällsynt illaluktande tror jag.

    Svara
    • I hur det uppfattas på vänsterkanten kan det nog faktisk vara jämt skägg mellan terror och skattefiffel!

     Svara
 36. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
 37. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2018

   Hade Loan Sundman med anhang varit lika förlåtande om det var, säg en Moderat politiker,som anlitade byggnadsarbetare svart ? Skulle inte tro det.
   Man kan ju jämföra med när Leif Östling blev påkommen med att skatteplanera helt lagligt och vilka jävla liv det blev på vänstern. Vi har ju också Timbuktu och Schyffert t.ex som skatteplanerar samtidigt som dom säger sig vara sossar och gilla skatt.
   Äckliga dubbelmoralister är vad dom är !

   Svara
   • Ivar L

     /  02/02/2018

    Ja visst är det dubbelmoral. Därför är det ju extra roligt att sådana som Loan nu försvarar en sådan som Özz när det till och med verkar handla om olaglig skatteplanering.

    Men faktum är att vi ännu inte ens vet om det är svartarbete. Det är ju i så fall det minst graverande som denna transaktion handlar om. Tänk om det är värre än så? Inte för att det verkar sannolikt att familjen Nujen är IS-sympatisörer men så länge de inte berättar vad detta handlar om tycker jag gärna fältet kan vara fritt för spekulation. Han kan ju fått betalt för andra slags tjänster som i och för sig inte har med terrorism att göra men som kanske är olagliga på annat sätt. Men visst, svartjobb är det troligaste, men inte säkert förrän familjen Nujen med svåger berättar.

    Sedan skulle jag gärna vilja veta mer om systern raggar eller kanske till och med förmedlar svart arbetskraft bland immigranter som fått avslag och liknande. Detta kan mycket väl handla om mer än 85000 kr svart under bordet för lite byggjobb om polisen nystar vidare.

    Svara
 38. MiT

   /  02/01/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/02/2018

   Jättebra svar av Heberlein !
   Var och en får självklart ta ansvar för vad dom skriver. Hon kan inte lastas för om någon skriver en idiotisk kommentar kring något hon har skrivit.
   Det är ju också rätt av Heberlein att fråga avd Sossarna gör åt sina anställda troll.
   Vad jag förstår fick dom bara en smäll på fingrarna..
   Med andra ord ytterligare ett exempel på vänsterns hycklande och dubbelmoral..

   Svara
 39. Skeptisk

   /  02/02/2018

  Äh de är bara förvirrade över att det finns djur som har andra konstellationer än däggdjur som lever i småflockar (typ oss). Ja det finns en massa djur som byter kön, där hannen passar barnen, homosexualitet osv osv. Det finns också en massa djur som våldtar, slår ihjäl andras ungar och en massa annat vi anser vara olagligt. Bara för att det förekommer i djurvärlden betyder det inte att vi måste applicera det på oss och det är det bästa för vår överlevnad. Sen lever vi i en annan värld än det vi evolutionärt levde i. Å andra sidan har vi kvar en massa biologiska beteenden från när vi levde i smågrupper på savannen.

  Intressant att de diskuterar sexuellt urval. För där är vi som mest fast i det som gällde på stenåldern. Kvinnor väljs utifrån friskhet och att de kan överleva en förlossning, män väljs efter sin förmåga att få bröd på bordet. Inget konstigt med det. Speciellt med våra stora huvuden och unikt svåra förlossningar. De genustroendes problem är att de inte förstår sina egna biologiska grundbeteenden och blir förvånade när de reagerar mot sin ideologi. Då söker de i biologin för bekräftelse. Jamen sjöhästarna…

  Svara
  • Ivar L

    /  02/02/2018

   Precis. Jag skulle vilja lansera teorin att det genusvetare kalla patriarkatet och de osynliga s.k. ”struktuuuurerna” i själva verket är verkan av människans bilogiska konstitution. Utan tvekan en stark kraft men inte på något sätt osynlig eller obegriplig och inte på något sätt iscensatt av historiens män som medel att förtrycka kvinnor.

   Forskning och Framsteg hade för många år sedan en artikel om homosexuella beteenden bland djur. Men mig veterligen fanns det inte ett enda exempel på ”ren homosexualitet”. Det var enbart olika fall av sådana beteenden under vissa perioder bland djuren. Så om man skall använda djurriket som måttstock så skall man i så fall tvinga homosexuella att vara lite mer heterosexuella ibland. Som djuren.

   Svara
   • Ja, djur tar det som bjuds, onanerar och våldtar. Sex är en nästan lika stark drivkraft som hunger.
    (Med homosexualitet kan det – som ofta diskuterats här och annorstädes – vara till fördel för gruppen och därmed släktens gener, om än inte för individen.)

    Svara
 40. MiT

   /  02/02/2018

  Svara
 41. MiT

   /  02/02/2018

  Svara
  • Cain

    /  02/02/2018

   Antagligen den mest ohederliga, lögnaktiga rappakalja som skrivits om Peterson.

   Svara
   • icke-svensk

     /  02/02/2018

    I think there is someone who seems to downvote any post on Peterson. Well…downvoting him isn’t gonna stop him mate.

    Svara
 42. Pelle2

   /  02/02/2018

  OT:
  Franchell på Aftonbladet tycker inte att vi skall värna om kvinnors trygghet för hon är minsann inte rädd för att gå i Detroit, Malmö eller Stockholm sent på kvällen.
  Det är vi män som borde vara rädda rent statistiskt.
  Tidigare har feminister beklagat sig över att kvinnorna känner sig otrygga och att det är patriarkatet och strukturernas fel förutom rent kvinnohat naturligtvis.
  Vi som inte är feminister har då sagt att vi män rent statistiskt löper större risk för att råka ut för brott mot vår person men det har dom inte velat prata om.

  Men problemet är naturligtvis att SD pratar mycket om brottlsigheten och otryggheten och då måste ju naturligtvis Franchell protestera. Sedan är det ju feministernas offergrupper som är överrepresenterade vad gäller brott och då gäller det att spela ner hoten.
  Men visst, vi kan sluta bry oss om kvinnors säkerhet om det är det hon vill…

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/bKG5Lk/det-ar-nog-mannen-som-ska-passa-sig

  Svara
  • Rikard

    /  02/02/2018

   Hej.

   Jag har en väninna som arbetar i Malmö, ibland även nätter.

   Vi har hjälpt henne arrangera transport och övernattning nära arbetsplatsen, till en viss kostnad inte minst för henne.

   Jag uppmanar härmed Franchell att börja arbeta natt i Malmö, under minst tre månader, och att ta sig till och från arbetsplatsen via kollektivtrafik eller till fots samt att bo på S:a Sofielund, Lindängen, Seved, Holma-Kroksbäck, Rosengård.

   Franchell får inte nyttja taxi, eller göra sällskap med någon eller acceptera skjuts. Hon skall arbeta där hon har daglig tät kontakt med mångkulturen, exempelvis i butik på Triangeln eller Mobilia eller Entré osv (dessa är tre av stadens köpcenter).

   Jag tror att Franchell kommer att ha ändrat uppfattning. Tills Franchell bevisar sina teser genom att pröva dem empiriskt skall Franchell följa Paulus bud.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 43. Ivar L

   /  02/02/2018

  På Flashback spekulerar man nu kring hur det kommer sig att Özz som har bolag med vinst och som hade kunnat göra sitt Gotlandsbygge lagligt och med goda möjligheter att dra av valde att anlita svart arbetskraft. Frågeställningen är intressant, för en företagare som har möjlighet att investera sin vinst och därmed göra avdrag verkar det hela rätt märkligt. Tänk om det är annat än svartjobb det handlar om?
  https://www.flashback.org/t2913237p103

  ”Det saknas dessutom sannerligen inte vinst i Nujens bolag. Nära 2,5M bara 2016. Han har gjort miljonvinster i flera år.
  Det svåra för honom är att plocka ut den vinsten utan att skatta häftigt pga 3:12 reglerna.
  Därför är det mycket riktigt som du skriver ytterst märkligt att han inte tar detta tillfälle att använda en del av vinsten för att investera i en villa som han positionerat som teater. Detta är ett ypperligt tillfälle att använda kapitalet på ett avdragsgillt sätt och få ett sommarboende på köpet.
  Av någon anledning anlitar man istället en illegal invandrare utan försäkring till svartarbete och tar därmed mycket stora risker om något skulle hända. Man betalar från sina privata konton, skattade pengar.
  Helt obegripligt agerande om inget annat ligger bakom.”

  Svara
  • lensof

    /  02/02/2018

   Ja detta är mycket märkligt. Ett helt vansinnigt betende rent företagsmässigt och privatekonomiskt. Eftersom både Özz och hans syster driver bolag, hon är dessutom jurist så har de garanterat ekonomiska rådgivare som vet hur man får pengarna att växa. Vad familjen Nujen har gjort skulle jag som rådgivare aldrig velat eller vågat ens veta om.

   Svarta pengar har mycket svårt att växa, dom går oftast mest till konsumtion, droger och skumraskaffärer. Det är därför maffiozos blir kvar i sitt leverne med dyra bilar, klockor och kläder samtidigt som de officiellt inget har. Det är ett val men ett val svårt att bryta.

   Ska man betala någon svart måste detta ske antingen med skattade dvs dyra pengar eller med pengar man själv fått in svart. Vita flöden genererar vita flöden medan svarta bara kan generera svarta med de lagar och regler om penningtvätt mm vi har idag.

   Så denna illaluktande affär blir allt mer stinkande ju mer frågor som ställs och ju längre de inblandade väljer att tiga.

   För, om familjen Nujen valt att betala 85000 svart. Vad har fått dem att göra detta? Framför allt som de borde haft stora möjligheter att göra betalningarna både lagliga och mer lönsamma. Och hur fick de själva in dessa pengar?

   Svara
   • Rikard

     /  02/02/2018

    Hej.

    Det är det statens kasinon är till för.

    Tvätta svarta pengar.

    Du löser in dina svarta pengar, spelar litegrann, och löser tillbaka dina marker samt får kvittens.

    Eller gissar jag helt åt h*lvete nu?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • lensof

      /  02/02/2018

     Inte alls. Du gissar rätt. Problemet är att få tag i ”beviset” på vinsten.

     Även travbanorna används till detta. Har du inte vunnit själv så köper du en bong av en person som inte har behov av vita pengar. De är inte alla som är på travbanorna eller kasinon för att spela. Du ser dem på att de har mer koll på spelarna än på spelet.

     Vissa företagare har en alldeles otrolig ”tur” i spel men det är oftast företagare med stora svarta inkomster. Sådana som säljer direkt till konsument t.ex. Eller säljer sånt som man inte kan dokumentera.

     Men att en jurist, krönikör och komiker eller asylboendeinnehavare skulle ha behov av bongar finner jag mycket märkligt. Det gör skattemyndigheten också om det inte finns något som stoppar dom.

     Svara
     • Rikard

       /  02/02/2018

      Hej.

      Staten får ju in en viss mängd stålar via sina tvätterier, och skattmasen kan jaga svennebanan istället för kurdiska svartjobbar-babbar vilket knappast hör till deras Nujen (är svennebanan okej så är babbe det också – lika för lika).

      Det är ju faktiskt rejält resursbesparande när myndighetspersonerna och den de jagar talar samma språk, finns i systemet sedan före födseln, och staten har ett fett superregister på vartenda andetag, jämfört med Abdumillamej Hallibulladig (plockat från Jaroslav Hasek:s ”Den tappre soldaten Svejk”*) som kanske eller kanske inte går att få tag på, kanske eller kanske inte äger bilarna han kör, kanske eller kanske inte är samma fysiska person varje gång han dyker upp och så vidare med alla obfuskeringstekniker man kan tillgripa som främling i Sverige.

      Det är ekonomiskt rationellt att jaga laglydiga samarbetsvilliga svenskar, och tillhandahålla möjligheter för pengatvätt mot avgift, men det måste ske via rökridå – kan du föreställa dig reaktionen om en politiker talade klarspråk och sa:

      -”Svenska Spel skall få upprätta en anonym on-line plattform med spelmaskiner tillgängliga hos varje post-ombud. Alla kan där sätta in en summa pengar att spela för utan ID-kontroll eller att behöva redogöra för var pengarna kommer ifrån, och efter att man har förlorat 30% av summan kan man ta ut resterande belopp, detta sista i syfte att hjälpa spelmissbrukare att inte förlora för mycket?”

      Snitsa till formuleringen, så har vi ett vinnande koncept.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • … och kryptovalutor också, föreslår jag. Garanterat anonymt.
      Nackdel: terrorister, pedofiler och knarklangare kan tvätta pengar.
      Fördel: massor av stålar till staten!

      Allvarlig talat, om man står ut med de negativa ”bieffekterna,” så skulle man snart kunna sänka vanliga skatter till noll.

 44. Ivar L

   /  02/02/2018

  Det är typiskt rasister att börja prata om glassbilsrån nu.
  Det vet väl alla att glassbilarna alltid har blivit rånade titt som tätt i Sverige ända sedan Hemglass grundades. Det är bara anmälningsbenägenheten™ som ökat:
  https://nyheteridag.se/gang-ranade-glassbilen-i-bro-vi-ar-inte-skyddade-nagonstans-langre/

  Svara
 45. ”Fler kvinnor bland avhoppade journalister”:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gP6Wz9/fler-kvinnor-bland-avhoppade-journalister

  ”Över två tredjedelar av dem som gick ur facket i fjol uppger att orsaken till utträdet är att de också lämnar yrket. De flesta, 57 procent, av dem var kvinnor. Därmed sjönk andelen yrkesaktiva kvinnliga medlemmar i förbundet till knappt 53 procent.”

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  02/02/2018

   så bra då är dom på väg mot jämlikt

   Svara
 46. Mats Skogkär: Ministerförakt för lagen.
  https://www.sydsvenskan.se/2018-01-31/ministerforakt-for-lagen
  ”Och om fler länder gör som Sverige undergrävs den centrala rättsliga principen om dubbel straffbarhet – att en handling måste vara kriminaliserad i landet där den utförs, inte bara i det land där den som utför handlingen är hemmahörande.
  […]
  Den som utför en abort på ett svenskt sjukhus, har sex med någon av samma kön i Sverige eller använder sig av den svenska yttrandefriheten, skulle då kunna straffas för detta i andra länder. Även svenska medborgare.
  […]
  Frågan är om oppositionen – som kan fälla regeringens båda förslag – tänker jamsa med eller om den vågar värna rättsstaten och välja ansvarstagande framför det möjligen kortsiktigt, politiskt fördelaktiga.”

  Svara
 47. icke-svensk

   /  02/02/2018

  Det de genusvetenskapare gör i ert land ser ut som det system Röda Amén hade med de ”politiska kommisarier”. Varenda forskare har en ideologisk pendant som ska se till att forskandet inte kommer att leda till kunskaper som kommer att undergrava ideologin.

  Svara
 48. De ”goda” kommer att behöva mycket bläck till rasiststämpeln framöver …

  http://katerinamagasin.se/europas-dottrar-ar-attack-ni-later-oss-istallet-att-erkanna-era-misstag/
  http://www.120db.info/
  https://twitter.com/hashtag/120db

  (”Arg Blatte Talar” om ”godhetshallickar” för ett år sedan:
  *https://www.youtube.com/watch?v=2c-y1TZPCPk*)

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: