Ensamkommande byggnadsarbetare

De sk ensamkommande barnen som kom 2015 är tydligen byggnadsarbetare som jobbat med byggen i hela sitt liv.

I alla fall om man ska gå efter vad den där Fatemeh, som är talesperson för Ung i Sverige som organiserar de sk ensamkommande barnen, säger om dem.

Tänk ändå, jag trodde bilden ovan var elak satir när den dök upp för ett par år sedan men så visar det sig att det är sanning?

För hur ska man annars förklara miraklen som sker när vuxna män barn blir barn under några år och sen magiskt blir vuxna igen och då har jobbat på byggen hela sina liv? Det måste väl vara magi inblandat?

Alternativt så kan någon ta ett snack med den som sköter Fatemehs kommunikation åt henne, bara säga till den personen att sluta. Det har varit rätt löjligt ganska länge nu.

Men visst, i sak kan personen som sköter hennes kommunikation faktiskt ha rätt, en del av dem kan faktiskt ha jobbat på byggen i många år. Men då kan de inte samtidigt vara barn. För kom ihåg, de har varit här i över två år också och ingen som kom var äldre än 17 år påstods det. Det man menar är alltså barn på MAX 17 år med massor av års erfarenhet från byggen. Troligt…

Man kan inte både ha kakan och äta den, antingen är man barn eller så är man vuxen med massor av år på byggen bakom sig. Man kan inte vara båda samtidigt.

Frågan är om inte ungdomens källa faktiskt är mer trolig i det här fallet.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Pelle2

   /  02/08/2018

  Ja ,godhetsvänstern blir mer och mer patetisk. Dom måste ju ändå kunna bestämma sig för om de ensamkommande är barn eller vuxna.
  Fast det är väl som vanligt med dom postmoderna att dom känner efter vad som är bäst för stunden och det finns ingen sanning. Du kan vara barn ena dagen och vuxen den andra…

  Svara
  • Tor

    /  02/08/2018

   Sätt alla byggjobbande fåraherdar på en trampbåt till Förenade Arab Emiraten.
   Där skriker de efter kvalificerade byggjobbare.
   Alla som jobbar har en sjukförsäkring och boende och mat ingår oftast i löneförmånen.
   När du är 60 år kastas du ut.
   Spelar ingen roll om du är gatsopare eller doktor.

   Svara
 2. Pelle2

   /  02/08/2018

  Lite OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver om populismen inom flyktingpolitiken och tar även upp de högljudda kändisarna, som Schyffert och Ernman, som har tystnat om flyktingpolitken.
  Detta förmodligen, i alla fall i Schyfferts fall, för att sossarna har lagt om sin flyktingpolitik. Då duger det ju inte att kritisera den åtstramade flyktingpolitiken eftersom det är godhetsvänsterns företrädare som driver politiken.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/den-populistiska-pendeln/

  Svara
 3. Pelle2

   /  02/08/2018

  Lite mera OT:
  Bloggaren i otakt tar upp Peter Eriksson, som skriker om terrorism, när någon eldar upp blivande flyktingbostäder men inte säger något om när brottslingar attackerar polisstationer med handgranater och annat.
  http://iotakt.se/privatspanaren/

  Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2018

   Och för att vara tydlig, jag tycker inte heller att det är rätt att elda upp flyktingbostäder och definitivt inte när dom är bebodda men jag tycker definitivt att det är en terrorhandling att ge sig på polisen och polisstationerna…
   Om man skrämmer bort människor från polisyrket så är det snart inget kvar av rättsstaten.

   Svara
 4. Pelle2

   /  02/08/2018

  Bloggaren avancemang tar upp identitetspolitker som klagar på vitt privilegium.
  http://avancemang.com/vitt-privilegium/

  Svara
 5. Pelle2

   /  02/08/2018

  Några tokfeminister har skapat en bar där dom låtsas servera mensblod som dryck.
  Tack och lov är det inte riktigt mensblod utan Sangria…
  Naturligtvis för att ta bort tabut kring mens…
  https://www.aftonbladet.se/hushem/a/OnroXq/har-dricker-de-mensblod–mitt-pa-mobelmassan

  Svara
 6. Migrationspolitiken är sedan många år en enda röra –

  Svara
 7. G

   /  02/08/2018

  ”Man kan inte både ha kakan och äta den, antingen är man barn eller så är man vuxen med massor av år på byggen bakom sig. Man kan inte vara båda samtidigt.”

  Genderfluid… Agefluid…

  Kommentarsfältet: ”This video is one of the stupidest ones I have ever seen. Next thing you know we will see humans walking around like dogs or objects telling the rest of us to accept their identity. The bible said it would happen but wow it still surprises me at how many idiots choose to go along with mental illness.”

  twitter.com/hashtag/agefluid?f=tweets&vertical=default

  Svara
  • The Perfect Man

    /  02/09/2018

   Jag tycker att hon verkar vara en perfekt flickvän till eventuella ensamkommande barn…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/09/2018

   Min lövtunna klient fixar inte film,men bilden ser ut som Onision. Han om någon borde ha koll på om det rör sig om underåriga flickor eller inte. I alla fall om de skickar foton i underkläderna till honom.

   Svara
 8. Profitörerna

  Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2018

   Jag var fan i mig nästan säker på att bilden(jag såg bara bilden) var på en ”romsk ”konsult” inom tiggerifacket”
   FAST DET FÅR MAN JU INTE SÄGA I DET HÄR JÄVLA LANDET eller hur Özz ?

   Att han har en fårskinnsjacka som påminner om RAF piloternas anno-1940 förstärker bara det intrycket.

   (jo,jag har en RAF fårskinnsjacka från -45,men den kostade mig 50 spänn på en loppis på Gotland.)

   Jag har iallafall koll på mina utgifter.

   Svara
  • Senior

    /  02/09/2018

   …..Socialdemokrat…..

   Svara
 9. MiT

   /  02/08/2018

  ”Vem är Staffan Danielsson?”
  https://samnytt.se/vem-ar-staffan-danielsson/

  Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2018

   Var det nåt fel på Mjöd ,flugsvamp och rökt fårfiol ?

   Svara
  • ”Vi” var många som sade ”identitetspolitik för ingen eller för alla. Det blir bara problem. Likabehandling fungerar bäst.”
   ”De andra” sade ”för alla,” när de ens lyssnade.
   ”Vi” sade ”okej, då blir det identitetspolitik för oss också.”
   ”De andra” sade ”nej, vänta nu här, det blir inte bra.”

   Men då var det för sent.

   Svara
  • Rikard

    /  02/08/2018

   Hej.

   Mindre tjänstefel.

   Som lärare har jag ingen rätt att kräva att elever avlägsnar plagg om de inte förbjuds av skollagen, eller annan lag. En elev kan således ha en keps med ett hak-kors likaväl som med en islamsk vers, eller något annat ‘provocerande’.

   Skall det diskuteras, så skall det ske med föräldrar och då skall det vara något som är över gränsen för regelverket. Du skall som enskild lärare dessutom stämma av via rektorn om huruvida det finns precedensfall på skolan.

   Anmäl läraren och skolan för kränkande särbehandling samt kräv att det skall behandlas som ett hatbrott, och ligg på. Släpp inte taget, utan agera som en grävling eller en terrier som fått fatt i en råtta. Lärare är i regel konflikträdda och vill desperat hitta en utväg som framställer dem som den Gode – utnyttja deras rädsla. Undersök exempelvis vilka andra symboler, plagg och liknande som anses acceptabla. Finns där elever i klassen som tillåts framsäga homofoba uttalanden (garanterat, om där finns mer än en muslim i klassen), finns där elever som stoltserar med religiösa symboler från fredens religion? Elever som bär plagg eller nålar med exempelvis hammaren och skäran?

   Glöm inte att du in te har något att förlora på motangrepp – många lärare är små översittare (den där typen som när den själv gick i skolan var ett steg bakom den synlige mobbaren – den som valde offret) och är ytterst ovana vid att hantera vuxna som står på sig.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2018

    Nu kan jag kanske inte det här rent tekniskt ,men en lärare har väl inte rätt att säga käft om inte det diskuterats med Rektor eller bitr. Rektor? Och om så är fallet är det då inte Rektors uppgift att meddela eventuella beslut till vårdnadshavare ?

    (jag var rätt strulig i ungdomen)

    Svara
    • Rikard

      /  02/09/2018

     Hej.

     Jag har nöjet att ha både rätten och plikten att upprätthålla sådan ordning i klassrummet att undervisning kan bedrivas. Däremot har jag inga medel för detta utöver tillsägelse, meddelande till målsman/mentor/rektor, samt incidentrapport och orosanmälan.

     Läskigt, eller hur?

     Säga åt en elev att hålla käften, de sådana ord, är olämpligt rent generellt. Med det sagt kan det finnas tillfällen när det är helt rätt men det får man avgöra på fingertoppskänsla, s.m.s. Där en del springer till mammis och pappis och gnölar som en skendräktig hynda, sträcker andra på sig, visar respekt och skärper sig (för om du inte ens är värd en tillsägelse med eftertryck, vad är du då värd?).

     Sedan skall man som lärare agera som ett föredöme i hur man uttrycker sig. Som du vet blir svordomar så mycket mer effektiva när de kommer från knastahuet vid katedern om han inte svurit sedan andra sidan påsk.

     Strulig betyder så mycket. Mordbrand? Narkotikaförsäljning ur skåpet? Mata fiskmåsar med bröd doppat i t-röd? Hälla ut dunkavis med matolja i en korridor? Torris i bespisningen? Smörsyra i fläktsystemet? Parkera lärares bilar ovanpå lastpallar? Kränga en lärares cykel över en lyktstolpe? Trimma moppar på tekniklektionerna? Göra egna knivar, karatepinnar och kaststjärnor i slöjden? Arrangera armbrytningsturneringar med vadslagning? Leka ‘chicken’ med stenkastning på fotbollsplanen (den som flyttar sig är en fegis)?

     Rätt struligt. Det ovanstående är ett axplock av mer rumsrena och inte så hemska erfarenheter från skolans värld (om de sedan är som lärare eller elev säger jag inte…)

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Inge Post

       /  02/09/2018

      ”Läskigt, eller hur? ”
      Det tyckte jag lät mer positivt än läskigt.

      Och med ”strulig” menade jag nog snarast att jag mest fick sitta i korridoren på grund av att jag hade svårt att hålla käften på mig.Jag ville veta mer och mest om allt oavsett vad det var,det ville dock inte alla lärare bidra med.
      Och tyckte förmodligen bara att jag var en jobbig jävel.

      Det sitter förövrigt i och jag vill veta allt om allt,men jag har lärt mig sen dess att jag kanske kan lära mig lite i taget ,att jag inte behöver veta allt nyss.

      Sen som Johan Glans säger så var slöjden generellt som en illegal vapensmedja.

      I äldre tonåren,gick det dock mycket längre än så.Men det var för att vi tröttnade hårt på att bli rånade på allt av värde av de nyinflyttade Alban-gängen.Och enda valet var att slå tillbaka för att behålla sina prylar.

  • Kalle

    /  02/09/2018

   Det är så tråkigt med det är, är ju att det den är ju fan ingen invandrare som blir kränkt om en lintott bär en tshirt med svenska flaggan.
   Utan det är ju idioter till svenskar (henvänster) som i sin bajsnödighet att visa vilka goda jävla människor de är blir kränkt åt invandrarna utan att en enda gång fråga dem vad de tycker.
   Jag tycker att det är så jävla fult gjort, snacka om att späda på rasism och främlingsfientlighet.
   Detta får vi aldrig glömma bort, för vi måste vara bättre än dessa nötter.

   Svara
 10. G

   /  02/08/2018

  ”Glad jag inte arbetar i svensk polis” – Dansk tidning granskar Malmös ouppklarade gruppvåldtäkter”
  https://nyheteridag.se/glad-jag-inte-arbetar-i-svensk-polis-dansk-tidning-granskar-malmos-ouppklarade-gruppvaldtakter/

  Svara
 11. Rikard

   /  02/08/2018

  Hej.

  Påminner om en del jobbannonser man sett genom åren.

  ”Vi söker dig som är i tjugofemårsåldern, som är fri och obunden och kan jobba flexibelt och som har både akademisk utbildning och mångårig erfarenhet inom relevant fält. B samt C körkort är meriterande om du har minst tio års körvana.”

  Men så är hennes lögn övertydlig; hon känner inte mer sympati eller respekt för Sverige och oss svenskar än att vi inte ens förtjänar en bra lögn, det duger med ett halvhjärtat försök, eftersom kuffar inte gör något.

  Ska vi ta och börja göra något?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • ”Är du i 25-årsåldern med avklarad civilingenjörsexamen och minst tio års erfarenhet med promotionarbete, gärna i chefsbefattning. Ja, vi förutsätter att du har militärtjänsten bakom dig, gärna Karlberg eller West Point. Och att du har jobbat utomlands några år och rör dig ledigt på ett tiotal språk är ju en fördel. Då är vi ett team som expanderar och behöver just dig som kan hugga i och hjälpa oss med till exempel kaffekokning, att öppna post och med vädring och inköp av systemvaror.”
   -Inbillningsradio avsnitt 6, 1985

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2018

    Käre Kristian!

    Inte bara har jag allt ni söker!
    Jag kan dessutom lägga till att jag har drivit mitt eget företag i strax över 1 år, sysslar med IT och upphandling av ”aggresiv valuta” (jag har typ 0,3 bitcoin) samt att jag är van att vara ”Gotoguy” samt blev ”huntad” av ett större företag som ”intriktat” sig på ”politisk aktivism” (PETA ringde och undrade om jag åt kyckling, tror ni dom blev förvånade när jag sa ”nä,dom är för små” )

    Desvärre,måste jag ”regretfully” härmed informera er om att :
    Det faller på ”Karlberg eller West Point”
    Kärringberget slår inte lika högt,om hijag… uppfattar saken rätt.

    annars hade jag ”e-enkligen” sökt omedelbumsfrågorpådetutgå.

    Däremot förstår jag, att ni min gode miljöpart…herre förstår att jag har alla de politiskt rätta sidorna,och om ni bara anställer mig så kommer vi att förbättra världen utan gränser men med elektriska flygplan!

    Sieg..fan…jag menar Grön Jord!

    Svara
    • Ja, vi förutsätter givetvis att samtliga sökande går eller cyklar till intervjun!

     Svara
 12. G

   /  02/08/2018

  Svara
 13. G

   /  02/08/2018

  Svara
  • Ändra lite på reglerna och höj till en halv miljon:
   * Gäller bara de som ankommit innan datum X.
   * Man avsäger sig eventuellt medborgarskap, TUT, PUT och asylskäl.
   * Man kan inte heller komma ifråga för anhöriginvandring som anhörig till någon som blir kvar eller kommer senare.
   * DNA och fingeravtryck förhindrar upprepade ansökningar.
   * Detta är ett lån som avskrivs på 20 år för den som inte återkommer. Den som av någon anledning jobbar i Sverige i framtiden får betala av så länge de är här.

   (Blir det krig på nytt får man givetvis ansöka igen, enligt de regler som gäller då.)

   Det blir bättre för alla i längden. En halv miljon är billigt.

   Svara
   • Tor

     /  02/08/2018

    Det ska fan inte vara någon belöning att ha kommit till Sverige med enda anledningen att få bättre ekonomi.
    Jag är helt emot bidrag till ekonomiska turister.

    Ge pengarna till polis och militär för att utvisa alla som inte ska vara här.
    Ge pengarna till polis bedrägerier mot svenska staten typ ljugande om ålder mm.
    Ge pengarna till annat land som kan internera utlänningar som begått brott.
    Om vi sen har pengar över till de som inte är svenskar kan man hjälpa på plats.

    Det blir bättre och billigare i längden.

    Dessutom sänder det signalen att vi inte vill ha ljugande invandrare, kriminella invandrare mm.
    Det vi vill ha är duktigt folk som bryr sig om Sverige. Efter många år i landet kan man ansöka om medborgarskap. Regeln ska dock vara att man kommer hit som gästarbetare och får inget gratis.
    Då kanske utflyttningen av svenskar skulle vändas till en inflyttning.

    Är så förbannat trött på allt meseri.
    Om detta är så bra så skulle jag ansöka om en miljon.
    Funderade om jag skulle begå ett bankrån. Ger ni mig en miljon så låter jag bi.

    Kommer något sånt här att hända i Sverige? (att man betalar för att bli av med folk som ljugit)
    Ja det är nog inte otroligt?
    Att Svenska staten och 70% av invånarna sätter hårt mot hårt är en utopi.

    Svara
    • Inte mig emot!
     Men några miljarder kronor går att låna imorgon.
     Att bygga upp polis och försvar till den nivån att det går att handgripligen avvisa alla kan ta ett decennium.

     Svara
     • Tor

       /  02/08/2018

      Fel!
      Det kan göras imorgon.
      Polis och militär har fortfarande ett enormt övertag i våld.
      Att det ser ut som det gör beror på att man inte använder det.

      Det måste finnas typ 30000 tungt beväpnade och utbildade poliser och militärer.
      Skulle det inte räcka får man extrainkalla typ 20000 extra som gjort militärtjänst.
      Handgranater i all ära, men när man rullar upp med en stridsvagn står man inte kvar och kastar sten. Gör man det är det bara bra. Då blir det enkelbiljett ut ur landet.

      Skulle kunna tänka mig att vi ställer om hela polisväsendet och försvaret under ett halvår för att bara lösa våra ”Utmaningar”.
      Polisen kommer ändå inte om du har haft inbrott.
      När du anmäler så läggs det ner.
      Väldigt många brott begås av invandrare mot invandrare.
      Sopa rent gatorna från illegala och våldtäkter och överfall är borta.

      Det kan ju inte bli sämre än idag!
      Säger som Trump till svarta väljare. ”Vad har ni att förlora på att rösta på mig”

    • Inge Post

      /  02/09/2018

     @Tor

     ”Om vi sen har pengar över till de som inte är svenskar kan man hjälpa på plats.”

     Vafan.du är ju rasist!det ser man ju direkt att det där är SD politik!
     Alla som tror på SD politik är rasisterförsåärdetdetvetmanjudetärsengammalt.

     …Ja jag är ironisk.

     Svara
     • Tor

       /  02/09/2018

      Bara för SD att göra det till sin politik.
      Då vet vi att det kommer att genomföras —— av de andra efter ett halvår.
      Allt SD har sagt de sista tio åren är nu både M och S politik.

   • Grodan Boll

     /  02/09/2018

    Dumheter.
    Politikerna ska lastas i andra hand.

    Svara
  • Inge Post

    /  02/09/2018

   Nu är det såhär- att vi är en del Skåningar som ger fullständigt fan i lag och rätt och enbart går på moral.

   De här kebabteknikerna eller vad man vill kalla dom. Kommer förr eller senare att stöta på motsättningar. Kanske inte i Eslöv,Kanske inte i Lund eller Helsingborg. Men förr eller senare så kommer de försöka att ta ”våra” städer eller ”våra” kvarter. Då gör vi som vi gjorde med Albanerna. Vi pratar först lugnt och sansat om vad som gäller i vårt hus. Går inte det in,då blir det problem.

   Då har poliserna jävlar i det jobb att göra.
   Trodde ni att ni hade svårt att få patrull i Vilhelmina innan ?Stocktown och Hisingscompton kommer bli det nya Vilhelmina. tillgänglig patrull kommer att befinna sig i Skåne.
   Titta på hur det gick med Gotland.

   Nu,är jag inte ironisk.

   Svara
 14. Skeptisk

   /  02/08/2018

  Om man är vuxen och erfaren byggarbetare, afghan boende i Iran, är man välkommen att söka som arbetskraftsinvandrare. Förutsatt att man kan ordna jobb och fixa sina yrkesintyg. Vi har ett system för det. Då behöver man inte lajva barn, bli försörjd och kosta extra mycket pengar.
  Problemet är att de inte är utbildade byggnadsarbetare i vår mening och inte kan få jobb som det. De har lite att sälja på vår arbetsmarknad.

  Svara
 15. G

   /  02/08/2018

  ”Vårdpersonal sågar förslag om papperslösa

  Moderaternas nya linje får nu hård kritik från företrädare för vårdprofessionerna.

  – Det finns en del nationalistiska strömningar just nu och det är tråkigt när de får gehör av stora politiska partier.”
  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/02/08/vardpersonal-sagar-forslag-om-papperslosa/

  Svara
  • M får skicka en väldig massa hemliga brev:

   ”Hej, kan du tänka dig att hjälpa M?
   I så fall vore det jättesnällt om du kunde låtsas att vi har en hållbar politik som folk vill ha.
   Det är bara sju månader kvar, så länge kan du väl stå ut?
   Kompis!”

   Svara
  • Pelle2

    /  02/08/2018

   Helt jävla sjukt.
   Dom så kallade papperslösa är människor som inte har asylskäl eller andra skäl att uppehålla sig i Sverige. Vi har därmed ingen som helst skyldighet att ordna med sjukvård åt dom.
   Moderaterna vill återgå till minimikravet att ge vård för sådant som inte kan anstå och det är ju fullt tillräckligt.
   Om vårdpersonalen vill ge ännu mera vård så får dom väl göra det på sin fritid och betala för sjukvårdsmaterial och annat ur egen ficka. Men jag skulle inte tro att dom vore så intresserade av det…

   Svara
   • Inge Post

     /  02/09/2018

    Pelle.
    Det är ett par saker du missförstår

    Det här blev ett långt inlägg.jag ber om ursäkt.

    (Vi) är ett marginellt (vill jag påstå) antal ”papperslösa Svenskar” i Sverige. och då menar jag verkligen Svenskar.

    (Och Pelle,det här nedan är inte riktat specifikt till dig. Nåt tog skruv hos mig och jag drog iväg.)

    Från och med här, tänker jag bli skitpersonlig och verkligen lägga allt öppet. Ta det eller inte. Det är inte nån jävla ”buhu” story heller utan det är vad det är.

    Vi som har Svenska föräldrar som har bott i Sverige hela vårt lifv(nej,det är ingen felstavning) som gått i Svensk skitskola som blivit indoktrinerade hela våra liv med Svensk propaganda,men som på ett eller annat sätt ”fallit genom stolarna” (som är så jävla uppskattat att kalla det i svensk politik) Vi finns…vi kanske inte har numerären på vår sida,men vi finns och vi är riktigt,riktigt arga.Vi bara väntar på Er systemkollaps.(Vi har redan upplevt vår)för den kommer, snarare än senare. Då har vi något att bidra med. Vi vet hur man lever i marginalen.

    Man är inte Svensk för att man har ett papper och man är lika lite osvensk för att man har tappat tillgången till samma papper.

    Jag är född Svensk(Skånsk),av Svenska(Skånska) föräldrar, dom i sin tur hade Svenska (Skånska)föräldrar,inte döpt inte konfirmerad,haft Svenskt Körkort och pass ,gjort lump och blivit friställd. Är jag inte Svensk menar du ?För att jag inte har papper? är det den typen av ”Svenskar” ni vill ha nu,då avstår jag gärna.

    Ni är så jävla kategoriska antingen har man svenskt pass och Körkort och då är man ”svensk” eller så har man bott här alltid och vet inget annat och då är man ”svensk” eller så har ens förfäder bott här och då är man svensk.Eller så är man. Var är man då ? Svensk ? Kan du bevisa det ?det kan inte jag,grattis till dig.
    Vad fan hjälper det mig? jag som svensk(skånsk),som inte ens kan åka till Danmark för att jag inte kan få ett pass ”för du finns ju inte” (Jo,idiot,jag står här framför dig och du säger att jag inte finns! )

    Jag hade en gång ett ”ordnat” leverne.
    Jag hade körkort,jag hade pass,jag hade lägenhet och jobb. Jag hade pengar på kontot och jag hade fan till och med ett ICA kort. Ett felval,och jag satt i skiten.det handlade inte ens om något konstigt,jag blev förälskad i en kvinna som inte älskade mig. Jag valde att avsluta mitt liv,det var dock inte lika lätt att avsluta mitt som jag då hoppades.Viljan att leva var kanske starkare,vad vet jag ?

    Jag lever idag 12 år senare, det gör alla mina skulder till kronofogden med.
    Jag slåss Dagligen för en anledning att leva. Ibland ser jag anledning,ibland inte.har man väl kommit till punkten där det är slut,då är det svårt att motivera sig tillbaks.Här är jag nu,och det säger jag inte för medlidande,för medlidande skiter jag fullständigt i.

    Min poäng är följande-
    Vad hjälper kategoriskt urval när en sån som jag inte kan få samma rätt som ”alla andra” i det här landet oavsett de är Svenskar eller ”svenskar”

    Fattar ”ni” att det har gått så långt som att en del av ”oss” funderar på att gå in på Migrationsverket och säga att vi är flyktingar från Afghanistan för att få ta del av en sån basal jävla sak som tandvård och vård, som vi en hel del av oss faktiskt redan betalt för i skatter osv ? (vi har inte alltid varit hemlösa luffare!)

    Vad ska Vi göra,som dagligen slåss för vårt leva eller icke leva göra när ”ni” ger allt och lite till till någon som inte ens försöker förtjäna det ?som bokstavligt talat pissar på er,ert rättssamhälle,ert samhälle och era invånare av samma samhälle ? kom fan inte och säg att vi behandlas lika inför lagen .samhället eller nåt annat jävla trams.
    Är det någon som har anledning att tycka sämre om någon som kommer hit och får något dom verkligen inte förtjänar så är det vi. Är vi rasister ? Knappast.vi vill ha samma rätt att överleva i det här samhället som någon från Syrien ,Afghanistan eller var det nu kan vara.

    Jag har haft tur. En jävla tur. Jag har satt upp en typ av företag online.
    Det kostar vad jag tjänar. men förr eller senare tjänar jag mer än vad det kostar.

    Jag menar på allvar att jag är en av dom som haft en jävla tur.
    Genom att träffa ”rätt” personer efter allt,så är jag på väg till vad som kallas ett normalt liv.
    Kommer jag någonsin bli normal ?
    Nej,inte enligt er standard.Men jag lever och försöker.

    så,nu kan ni härja loss rejält i mina föregående poster och hitta fel eller vad ni vill.Det är som det är och det blir som det blir.
    Har ni ”fel” i min story att påpeka eller något liknande så kan ni maila jagskiterheltochfulltivadnitror.com eller helt enkelt hitta på en egen sida och skriva till er egen mail.

    /I

    Svara
    • Pelle2

      /  02/09/2018

     De papperslösa som vårdpersonalen pratar handlar om människor som inte har uppehållstillstånd i Sverige men ändå får vård här trots att det inte handlar om livshotande tillstånd.
     Du är född i Sverige av svenska föräldrar och är därmed svensk medborgare från födseln. Att du har råkat ut för personliga problem är naturligtvis tråkigt men har inget med din status som svensk medborgare att göra.

     Svara
    • Senior

      /  02/09/2018

     ”Fattar ”ni” att det har gått så långt som att en del av ”oss” funderar på att gå in på Migrationsverket och säga att vi är flyktingar från Afghanistan för att få ta del av en sån basal jävla sak som tandvård och vård”

     Om jag hade suttit i din sits hade jag gjort det.
     De får inte ens efterforska om det du säger stämmer.

     Personligen har jag också tänkt i dem banorna som en ren principsak;
     Medborgarna i landet skall f*n ha samma eller bättre rättigheter än icke medborgare.

     Varför skall jag som medborgare betala en av världens högsta skatter och dessutom betala dyra pengar när jag behöver nyttja välfärden när icke medborgare slipper båda delarna?

     -Annars kan jag lika gärna säga upp mitt medborgarskap och bli ”papperslös” som det nu heter när man är illegalt i landet.

     Svara
     • Senior

       /  02/09/2018

      Inge Post, anledningen till att ni blir osynliggjorda på sidor som dessa är att ni är i en sådan minoritet att ni drunknar bland ”nysvenskar”.

      Jag tycker att välfärdssystemet skall inkludera just precis sådana som du i din sits, det är precis därför det en gång i tiden instiftades.

      Vad jag opponerar mig emot är att det idag inte är så, sådana i din sits blir undanträngda av alla utländska medborgare som kommer hit och åker snålskjuts på den Svenska välfärden. -Svensk välfärd skall gälla Svenskar.

      Hoppas det löser sig för dig.

     • Senior

       /  02/09/2018

      …..annars får du väl som du tidigare skrivit, gå till migrationsverket som Afghan och begära asyl…

     • Viktigt, och kommer undan i debatten.
      Något att lösa innan man tar hit hela MENA.

  • All vårdpersonal sågar inte förslaget. Men de som skriver debattartiklar mm gör det. Har man oändlig kö av patienter och pengarna räcker inte till utan Landstinget vill att man skall trolla vill de flesta ändå prioritera landets egen befolkning.
   Men idag måste man vara rätt annars är man rasist och det bådar inte gott för ens egen tillvaro. Säg bara högt att du vill inte prioritera stackars ”papperslösa” är du snart utmobbad av godhetsmaffian.

   Svara
 16. Mjölner

   /  02/08/2018

  Hade en sådan skrytgubbe på jobbet för länge sedan. Hade jobbat i nästan alla branscher några år. När vi lade ihop alla år som han påstod sig jobbat blev resultatet 98 år. Varför kan inte de här jobbarna åka hem och hjälpa till med hemlandets infrastruktur i stället för att snylta på den Svenska.

  Svara
  • Senior

    /  02/08/2018

   Faktum är att det var facken som initierade SAP, så frågan är om det inte är sossarna som är fackens (och ”folkrörelsens”) förlängda arm.

   Svara
  • Nej, det stämmer inte. Många är ju barn och de ska inte arbeta utan gå i gymnasiet. Sedan finns det sociala faktorer och tar vi bort de arbetar faktiskt resten.

   Svara
 17. MiT

   /  02/08/2018

  ”Mediekompass ska lära skolelever skydda sig mot fake news genom bara läsa TU-ansluten dagspress”
  https://samnytt.se/mediekompass-ska-lara-skolelever-skydda-sig-mot-fake-news-genom-bara-lasa-tu-ansluten-dagspress/

  Svara
 18. MiT

   /  02/08/2018

  Kollar lite gamla tweetar
  https://toklandet.wordpress.com/tweets/
  och fick se en bekanting som har anmält barnprogrammet Riddaren av Pelargonien för våldtäktskultur

  Svara
 19. Kristian

   /  02/08/2018

  Spectator:Neuding: Violent crime in Sweden is soaring. When will politicians act?
  https://www.spectator.co.uk/2018/02/violent-crime-in-sweden-is-soaring-when-will-politicians-act/

  Inget nytt under solen …

  Svara
 20. MiT

   /  02/09/2018

  Svara
 21. x

   /  02/09/2018

  Svara
 22. ole7

   /  02/09/2018

  Fantastiskt att den här farsen fortsätter. Bara i ett dårhus kan det
  Få fortgå.

  Svara
 23. Homies Podcast

   /  02/09/2018

  Äsch, det är väl inget konstigt, när man legitimerar identifierat kön som äkta känns det ju som att ålder inte är något att bråka om.

  Svara
 24. G

   /  02/09/2018

  ”Poletti: Markering mot SD

  ”Presskonferensen”, en politisk satir av Harold Pinter, framförs samtidigt av flera scenkonstinstitutioner runt om i landet den 10 februari. Det är ett projekt på initiativ av Teater Halland, i samband med kulturkonventet Folk och Kultur i Eskilstuna.

  I kortpjäsen möter publiken en kulturminister i en totalitär stat som ger sin bild av kulturens uppgift – nämligen att allt handlar om att kontrollera människors tankar och känslor. Ministern ser ingen större skillnad mot sitt tidigare jobb som chef för säkerhetspolisen.

  I Norrköping spelas kulturministern av Nils Poletti, i dag konstnärlig ledare för Turteatern i Stockholm och från augusti 2018 ny chef för Östgötateatern. Krister Kern från Östgötateatern spelar journalisten.

  – Initiativet kommer från Teater Halland ursprungligen, och det är väl en ambition att göra kulturen till en viktig fråga inför valet, men också markera mot ett visst parti, och deras framfart, helt enkelt, vad det gäller kultur, och det är Sverigedemokraterna som det handlar om, säger Nils Poletti.

  – De har i vanlig fascistisk anda en väldigt stor satsning på kultur, till skillnad från många andra partier som kanske inte prioriterar kultur på samma sätt. De har betonat det väldigt mycket och kommer att göra det till sin huvudfråga.

  I grunden handlar det om det den 10 februari, säger Nils Poletti, och tillägger samtidigt:

  – Det kanske jag inte får säga, det är kanske för uttalat – men nu gjorde jag det.

  Fascistisk anda, hur tänker du då?

  – Enligt fascistisk historia, av tradition, så är det väldigt mycket kulturfrågor man satsar på och driver. Man pratar oftast om att kulturen ska värnas, att det ska ske en kulturell rening eller pånyttfödelse, som ska tala till den hemliga och mytiska folksjälen, säger Nils Poletti och talar om hot som målas upp och olika grupper som utpekas som fiender.

  SD söker efter sådant som de påstår tillhör svenskheten, säger Poletti.

  – Sedan är det ganska svårt för dem att definiera vad det är, men det är inte så viktigt, egentligen. Det viktigaste är att någonting är under hot.

  Efter föreställningen på Arbetets museum följer ett samtal kring frågorna: Kultur för vem? Av vem? Och varför?

  Samtalet leds av regissören Johan Huldt. Deltagare är bland andra Nils Poletti, Helena Persson, chef för Norrköpings konstmuseum och Niklas Nåbo (S), kommunpolitiker i Linköping.”
  http://folkbladet.se/kultur-noje/satir-lyfter-kultur-som-valfraga-om4993903.aspx

  Svara
  • G

    /  02/09/2018

   Han pratade även med SVT kultur i början av månaden ang en teater…

   ”Det finns inte så många klingonska scenkonstnärer i Sverige”
   ..[..]..
   Oftast har klingonerna skildrats som ett hot mot den fredsbevarande federationen i Star Trek. Deras utseende har varierat en del genom åren och i takt med Star Treks budget. Men de porträtteras ofta som ett rätt primitivt folk. I Star Treks tv-historia har de fått uppvisa en del likheter med både kommunister och nazister.

   Nils Poletti hoppas ge en lite mer nyanserad bild av klingonerna.

   – I grunden handlar det om att slå ett slag för representation. Det finns inte så många klingonska scenkonstnärer i Sverige. Varken på institutionerna eller frigrupperna, så vår ambition är att ge plats för dem, och, fortsätter han:

   – Sen är det väl också så att årets valfråga håller på att bli integration eller rasism skulle man kunna säga, då är det bra att höra den andres perspektiv. Det är lite det vi är ute efter också.”
   https://www.svt.se/kultur/det-finns-inte-sa-manga-klingonska-scenkonstnarer-i-sverige

   Svara
  • Senior

    /  02/09/2018

   ”I kortpjäsen möter publiken en kulturminister i en totalitär stat som ger sin bild av kulturens uppgift – nämligen att allt handlar om att kontrollera människors tankar och känslor.”

   Jag tycker definitivt att detta citat passar bättre på den kulturminister vi har idag, snarare än deras generella ”SD”…. Framförallt med tanke på hur i stort sett varenda museum i landet blivit politiserat med vänsterpropaganda.

   Svara
   • Jag hängde inte med på svensk media under den tiden, men någon kanske minns Per Schlingmann?

    Svara
    • Senior

      /  02/09/2018

     Tyvärr inte.
     Har googlat, men det kom inte fram något graverande på mina sökträffar.

     Jag skulle vara tacksam om du kan du ge en kort sammanfattnig?

     Svara
     • Vet väldigt lite, det var därför jag frågade!

      ”Graverande” är väl inte riktigt det ord jag skulle välja:
      * Viktig i ombildningen till ”Nya” Moderaterna. Avgick 2010 och var inte med i partiet längre 2014.
      * Redigerade (tillsammans med Christer Söderberg) den beryktade ”Det Sovande Folket.”
      * Beskrevs av Mats Knutsson som ”Så nära propagandaminister man kan komma.”
      (https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2010/10/07/sa-nara-propagandaminister-man-kan-komma/)

      Mer PR-proffs än politisk, gissar jag.

 25. G

   /  02/09/2018

  ”Eskilstuna-Kuriren: Granskning Sverige kommer att vara väldigt aktiva under valåret
  ..[..]..
  Den 13 januari dök de upp igen på nätet men berättar själva att de ligger på en server som inte går att komma åt. Och säger där att de nu ska bli den trollarmé som de blivit anklagade för att vara.”
  https://www.svt.se/kultur/medier/granskning-sverige-eskilstuna-kuriren

  Det hade jag nog också sagt för att driva med er *riktiga och hederliga* journalister som aldrig gör misstag eller publicerar fake news, dessvärre gick inte meddelandet fram då hon tog detta bokstavligen och på största allvar. Ja, det finns säkert en helt fruktansvärd arme bestående av livsfarliga troll därute nånstans som bara väntar på att störta demokratin, eller inte, vem vet. Vi vet iaf att några av (S)-trollen är avslöjade redan, men inte av Eskilstuna-Kuriren utan av alt-media och Nyheter Idag. Det är bra att det är en häst i bakgrunden i videon, för jag får intrycket av att dessa s.k journalister minst sagt verkar sitta på höga hästar.

  Sen kan jag göra förtydligande likt Pelle2 ang attacker mot flyktingboenden, riktiga hot och brott går inte försvara hur man än vrider och vänder på steken, oavsett vad det handlar om och vem det riktas mot. Så om det nu förekommit på något sätt är det inget jag står bakom öht. Dessvärre känns det lite som en dubbelmoral då den granskande journalisten tyckte det blev lite för personligt när någon ”gav sig på” närstående, vad nu exakt menas med det framgår inte, som om personerna bakom GS inte tyckte det samma. Sen har jag ännu inte sett eller hört exempel på något som ska vara ”kraftigt redigerat”, för mig är det ännu ett påstående som inte bevisats, e.g här är originalet och här är det kraftigt redigerade klippet som GS publicerade. Det som är sant är sant, det som är falskt är falskt, oavsett om det kommer från GS, alt-media eller media, inte svårare än så. Fula och ohederliga metoder är fula och ohederliga metoder, oavsett om det är GS eller media som använder metoderna.

  Jag kan också lägga till att jag inte aktivt följer och lyssnar på GS förutom om någon postar ett klipp, men om jag jämför GS med vad #jagärhär gör på internet mot både individer, grupper, orgs, företag. Ja. Det är väl ganska tydligt vem som är det största problemet och kan kallas för en ”trollarme”.

  Svara
 26. MiT

   /  02/09/2018

  Svara
 27. MiT

   /  02/09/2018

  Svara
 28. G

   /  02/09/2018

  ”Så duckar Fridolins pressekretare frågor om invandringens kostnader
  …..
  På torsdagen kom nyheten att Moderaterna vill redovisa kostnaderna för invandringen till Sverige tydligare. Partiet menar att invandringen inte är lönsam, rapporterar bland annat Svenska Dagbladet.

  – De senare åren har forskarna fördjupat forskningen kring invandringens kostnad och intäkter. Då visar det sig att under ganska lång tid är det höga nettokostnader för invandring. Det behöver man också redovisa och ha en öppen diskussion om, säger Elisabeth Svantesson.
  …..
  På fredagsmorgonen kom något som liknar ett svar från utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) på dennes Facebook-sida. I ett inlägg visar han en bild på en rubrik om Moderaternas nya utspel, och själv skriver han bland annat så här:

  ”När någon säger att det är dags att räkna på lönsamheten i en person som flyr krig med barnet i sin hand, kan du vara säker på att den snart tycker det är dags att räkna på hur lönsam du är.

  Eller barnen i förskolan, mamma på äldreboendet och patienterna i sjukhussängarna.”

  Nyheter Idag hörde av sig till Fridolins pressekreterare Emma Stark för att ta reda på vad ministern egentligen menar med sitt inlägg….”
  https://nyheteridag.se/sa-duckar-fridolins-pressekretare-fragor-om-invandringens-kostnader/

  Stark insats av Stark…eller inte. Läs artikeln 😀

  Svara
  • Jodå, ”Yes, Minister” var kul och ”Parlamentet” är väl fortfarande populärt … fast det sistnämnda är väl lite väl strukturerat.

   Är det det som gäller för pressekreterare, ”Man får inte upprepa sig eller tveka, och så får man inte bete sig”?

   Svara
 29. G

   /  02/09/2018

  Herregud! (Postar TV4:s video sist)…

  ”Gruppvåldtäkt kulturellt betingat”: Springare bröt mot värdegrunden enligt Ramberg

  TV4 uppmärksammar att polismannen Peter Springare på en föreläsning förklarat att gruppvåldtäkter är ett kulturellt betingat fenomen. Men den typen av budskap bör inte meddelas allmänheten hur som helst. Det bryter mot regeringsformens värdegrund, menar Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg.

  Ännu en gång anklagas Peter Springare för att ha spridit rasistiska uttalanden. Denna gång handlar det om att Springare, under en föreläsning i Göteborg, berättat hur gärningsmän som gjort sig till skyldiga till gruppvåldtäker hånflinar och rycker på axlarna.

  – Det är nya brott, grövre utförda, och visar en annan inställning till kvinnor. Man hör ju hur det låter i förhören. De pratar på ett annorlunda sätt, säger att “horor behandlas som horor”. De rycker på axlarna åt offren, till och med skrattar, det är en kvinnosyn vi inte är vana vid, ska Springare ha sagt under sin föreläsning i Göteborg i helgen, enligt den SD-kopplade tidningen Samtiden.

  Springare berättade också att gruppvåldtäker som fenomen har eskalerat de senaste 12-15 åren och som han bedömer kan hänga ihop med en ökad invandring till Sverige.

  När TV4 rapporterar om saken intervjuas även Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. Hon är djupt kritisk till att Springare redovisar sina erfarenheter och slutsatser från sitt arbete med att utreda grova brott i Örebro. Hon förklarar bland annat att Springare inte följer rätt värdegrund.

  – Jag tycker det är anmärkningsvärt. Alla statstjänstemän och i allra högsta grad poliser måste ha ett bättre omdöme. De måste framför allt hålla sig till vår regeringsform och till den värdegrund som regeringsformen ger uttryck för. De här uttalandena är inte i överensstämmelse med det. De är närmast rasistiska, säger Anne Ramberg till TV4.
  ..[..]..
  Nyheter Idag har talat med Anne Ramberg på torsdagen och frågat om det kan behövas en skärpning av lagstiftningen när det kommer till uttalanden som inte följer regeringsformens värdegrund.

  – Det finns olika legitima intressen som står mot varandra och yttrandefriheten är en grundlagsskyddad rättighet. Allt som är tillåtet att säga är inte lämpligt, säger Ramberg till Nyheter Idag.

  Det skulle inte behövas en skärpning av lagstiftningen?

  – Det har jag ingen kommentar till, säger Ramberg.

  Peter Springare är återkommande krönikör på Nyheter Idag. Hittills har han inte brutit mot Nyheter Idags värdegrund.”.
  https://nyheteridag.se/gruppvaldtakt-kulturellt-betingat-springare-brot-mot-vardegrunden-enligt-ramberg/
  https://samtiden.nu/2018/02/peter-springare-svensk-polis-ar-korrumperad/

  Han svarar nu på fredagen på Rambergs anklagelser…

  ”Springare om Anne Ramberg: Läs på och be om ursäkt!”

  Peter Springare slår tillbaka mot Svenska advokatsamfundets Anne Rambergs rasistinsinuationer och utspel.
  ” Så innan Anne Ramberg kan visa en sådan statistik som motsäger vad jag sade i Göteborg, vore det klädsamt av henne att inte dra mig i smutsen offentligt igen. Utan läs på och gör om och gör rätt, Anne Ramberg”, skriver Springare. (forts)”
  https://nyheteridag.se/springare-om-anne-ramberg-las-pa-och-be-om-ursakt/

  Svara
  • G

    /  02/09/2018

   Fel klipp ovan, även om man kan se det också. Av någon anledning har TV4 INTE lagt upp följande klipp på youtube utan endast på tv4play (ja, han är jättekontroversiell!)….

   Peter Springare: ”Gruppvåldtäkt kulturellt betingat”

   TV4Nyheterna har tagit del av inspelningar med uttalanden av den kontroversiella polisen Peter Springare. Han säger bland annat att gruppvåldtäkter i princip inte fanns för 10-15 år sen, utan är ett kulturellt fenomen som invandrare gör sig skyldiga till.”
   https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/peter-springare-gruppv%C3%A5ldt%C3%A4kt-kulturellt-betingat-3955901

   Svara
 30. G

   /  02/09/2018

  Är det inte ”Ortens batong” i form av en gurka som ska slås i skallen på någon så är det något annat ”fenomen” som hittas på…

  Svara
 31. Kanske menade Fatemeh att de har byggt landet Sverge som barn-arbetare? :oD

  Svara
 32. weasel

   /  02/10/2018

  Det blir lite förvirrande …;

  Ett 17 årigt barn anländer till Sverige efter att ha flytt från ett krig.
  Två år senare är barnet en vuxen man som inte bara är utbildad byggnadsarbetare utan dessutom har jobbat med att bygga bostäder i hela sitt liv.
  Den vuxna byggjobbaren/krigsflyktingen är alltså ett barn. Som har flytt från kriget i Afghanistan, men han kan inte utvisas till Afghanistan eftersom han aldrig har varit i Afghanistan.
  Fatima/Fatemeh (eller vad hon nu heter ) har fått pris av Sveriges kristna råd.
  Jag tycker mer att det låter som att hon borde få vård.

  För övrigt är ”jag är duktig på att snickra” inget asylskäl för vi kan inte ha det systemet som Fatima förespråkar, det vill säga ett asylsystem där endast de som är bra på att jobba får asyl. Det påminner alltför mycket om det systemet som dom hade i Auschwitz.

  Svara
 33. weasel

   /  02/10/2018

  @ G :

  ””När någon säger att det är dags att räkna på lönsamheten i en person som flyr krig med barnet i sin hand, kan du vara säker på att den snart tycker det är dags att räkna på hur lönsam du är.

  Eller barnen i förskolan, mamma på äldreboendet och patienterna i sjukhussängarna.”

  Fridolin kanske har missat det, men allt det där räknas det redan på vid varje upphandling och vid varje budget …

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: