Studera Feministisk teknovetenskap på Umeå universitet

Jag har ju nämnt det där fantastiska universalgenialiska Feministisk teknovetenskap förut här på bloggen, den gången i samband med ett mindre jordskalv i Norrland och en som hävdade sig vara en dammsäkerhetsexpert uttalade sig. Det visade sig att hennes expertis var följande:

Där är hennes expertis om dammsäkerhet, den kunskapen är så massiv att hon tyckte att hon brädade en professor i geoteknik.

Vad det handlade om hittar ni här. Missa inte, mycket information finns att hämta där!

Nu är det så att Umeå universitet ger alla den unika möjligheten att ta till sig av spjutspetsforskningen som ska bli Sveriges framtida kunskapsexport! Det som ska få övriga världen att titta på lilla Sverige med avundsjuka.

15 poäng Feministisk teknovetenskap innanför västen och ni erövrar världen och sätter alla ingenjörer på plats!

Jösses…

För säkerhets skull så har den ett engelskt namn också, ”Feminist Technoscience”.

Där är de förväntade studieresultaten. Kan nog inte vara så svårt, t ex genusforskningens relevans inom teknikvetenskap är väl typ 0, det behöver man nog  inte gå kursen för att inse?

Seså, anmäl er nu och slå världen med häpnad med er kunskap och ge Umeå universitet det goda rykte det förtjänar!

Det finns ingen gräns för vad ni kan åstadkomma med Feminist Technoscience, feministiska broar, feministiska dammar, feministiska flygplan, feministiska bilar, feministiska lastbilar, feministiska tåg osv. Allt material, all hållfasthet, all byggteknik osv tas fram med den Feministiska tekonovetenskapen för bästa möjliga kvalitet! Endast fantasin sätter gränserna!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

195 kommentarer

 1. Grodan Boll

   /  02/12/2018

  Svårt att veta om det är ett skämt eller inte längre…

  Svara
  • Uffe

    /  02/12/2018

   Det var en väldigt intressant video. Men jag undrar över två saker. Vi börjar med den lilla: varför är rubriken ”…getting out of the United States of America” när det handlar om Puerto Rico? Så vitt jag vet är PR en del av USA, inte ett fristående land…
   Nästa sak jag undrar över är hur kvinnorna som deltar i eller organiserar detta hade reagerat om det var tvärtom så att det var bara vita kvinnor som fick komma….

   Svara
  • G

    /  02/13/2018

   ”Andrea X, grundaren av Women of Color Healing Retreat i Puerto Viejo, har också fått nog av vita amerikaner. De är så farliga att de till och med inte borde få tillstånd att resa någonstans, menar hon.

   – Jag tycker att vita inte ens borde få ha pass, för de har gjort tillräckligt mycket skada. Särskilt vita amerikaner – låt dem stanna i USA, de behöver inte komma hit, säger hon.”
   https://nyheteridag.se/resmal-bannlyser-vita-manniskor-sa-att-svarta-ska-kanna-sig-trygga/

   Svara
  • Motkraft

    /  02/13/2018

   Klagar på segregation och påstått utanförskap. Och när inte kan hitta något så kan alltid hänvisa till ”mikroaggressioner”. Och att lösningen skulle vara självvald segregation?!

   Nu finns det rasism och vi som själva inte är färgade kan nog inte riktigt förstå hur det kan vara att växa upp som färgad. Men att svarta skulle behöva vara rädda för helt vanliga vita människor? Man måste vara någon typ av extremist för att tro detta. Man måste nog vara rasist mot vita för att tro detta.

   Svara
 2. Skeptisk

   /  02/12/2018

  De flesta digitala system är designade och konstruerade av män, eftersom nästan alla som jobbar med det är män. Det är såklart problematiskt i feministisk ideologi, men eftersom de själva är för korkade för att knacka kod och göra det bättre sitter de vid sidan och gnäller. Kritisk analys kallas gnället, så låter det finare, men det är en kurs i professionellt gnäll utan att göra något riktigt själva.

  Svara
 3. Rikard

   /  02/12/2018

  Hej.

  Jag vet inte vad som är värst; att läsa det du citerar och inte riktigt förstå vad som menas, eller att faktiskt förstå vartenda ord, varje term och varje begrepp.

  Har sagt det förr, och säger det igen:

  ”Kan du visa mig hur man slår i en spik feministiskt?”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/12/2018

   ”Denna kurs fördjupar teknikvetenskapens epistemologiska och ontologiska grundvalar och genusforskningens åtföljande problematisering. Särskild vikt lägg vid feministisk teknovetenskapliga begrepp och ansatser som de utvecklas för intervention inom teknikpolitiska och teknikutvecklande områden.”

   Syftet med kursen är alltså att lära sig den praktiska tillämpbarheten, inte hur vetenskapligt det är, med att kunna göra sig gällande med hjälp av det intränade fikonspråket feministiska.

   Svara
   • Bo

     /  02/13/2018

    Jag tolkar det som att de ska lära sig intervention inom olika teknikområden. Dvs sprida den feminist/marxistiska läran överallt. Klassisk sovjetisk underminering av samhället.

    Svara
  • Att SLÅ i spiken är ju en typ av våld och därmed typiskt manligt. Feministiskt är att kommunicera med den istället. 🙂

   Svara
   • Rikard

     /  02/12/2018

    Hej.

    Skruv?
    Träplugg?
    Expanderbult?

    Lim?
    Svetsfogar?
    Skruvtvingar?

    Öh, hm, nånting nånting ontologisk interkommunikativholism-interspatialsynergi, nånting, spånskiva…

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • x

    /  02/13/2018

   @Rikard
   ”Kan du visa mig hur man slår i en spik feministiskt?”

   Visst, så här ser det ut:

   Svara
  • Bamse

    /  02/13/2018

   Dom får spika hur sjutton dom vill. Män som vill att det ska hålla på riktigt använder ändå torxskruvar. 😉

   Svara
 4. Miljontals skattepengar går till, i bästa fall, meningslösa forskningsprojekt.
  Det är ett hån mot alla gamla och sjuka som betalade världens högsta skatter när de var arbetsföra och som nu vanvårdas.

  Svara
  • Senior

    /  02/13/2018

   Mest intressant att se vem som får dem, och de stora summorna.

   Detta få mig osökt att tänka på gamla ABB chefen Percy Barneviks pension på 900 miljoner när det begav sig. Min första tanke var av någon outgrundlig anledning att detta kapital var tänkt till mutor då denna pensionär fortsatte resa runt och vara ”ambassadör” för ABB efter sin pensionering.

   Jag får direkt den konspiratoriska tanken att även dessa pengar är avsedda för annat, tex. finansiering av politiska aktioner inom våldsvänstern.

   Svara
   • Instämmer – det går alltid ut på att hålla det enkla folket nere och befrämja oligarkernas inflytande.

    Svara
   • Vic

     /  02/13/2018

    Ingen förnuftig människa sätter in t.ex. 900 miljoner på ett konto och låter de ligga. Många superrika startar en filantropisk organisation som finansierar diverse projekt. Rockelller Foundation investerade t.ex. i forskningsinstitutet som kom att bli en av tredje rikets stoltheter. En annan känd filantrop som tycks ha fingrarna lite överallt (och dessutom en alldeles prekär relation till Sverige) är ju Soros.

    Barnevik har ju investerat en stor del av sina pengar i sin egen organisation Hand-in-hand, vilken jag tycker verkar genuin. Jag tycker även Barnevik själv verkar riktigt hygglig och har inte lyckats hitta några direkta tveksamheter när jag läst om honom. Möjligen hans mångåriga engagemang hos Bilderberggruppen i så fall. Men självklart förstår jag misstänksamheten när, som sagt, så många superrika investerar både i politik och vetenskap. Världen är full av konspirationer.

    Svara
 5. Maskulin väderstation

  Svara
 6. Ivar L

   /  02/12/2018

  Sådärja, då var det dags att degradera Nobelpriset:
  https://nyheteridag.se/for-manga-man-vinner-nobelpriset-nytt-forslag-ska-oka-mangfalden/
  ”– Alla inser att vi har ett problem som vi måste ta på allvar. Vi måste göra vårt yttersta för att tillförsäkra att kvinnor inte missgynnas, säger Heldin till Vetenskapsradion.”

  Så har vi ju ovanligt få t.ex. Somalier, Nigerianer och Mexikaner bland nomineringarna också så det gäller ju att ”uppmuntra” till att nominera dessa också. Väldigt få gensuvetare nomineras, måste uppmuntras att öka. Bilmekaniker och brevbärare är klart underrepresenterade också. Och muslimer.

  Kommer nog att bli bra det där.
  Eller så är det spel för gallerierna. Nominering är ju som bekant inte = pris.

  Komiskt nog så ligger det väl en kvinna bra till för Nobelpris utan kvotering. Hon som ligger bakom Cas/Crispr, glömt vad hon heter. Måste ju kännas fint för henne om det blir kvoteringsvibbar på priset så det kommer att kännas som hon kanske fick det för hon var kvinna istället för exempellöst begåvad. Fasen för alla dessa PK-idioter som förstör allt som är bra i Sverige!

  Svara
  • Alldeles för många vita och judar. Finns många som blir glada om dessa grupper försvinner.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/12/2018

    Sveriges Jämställdhetsmyndighets pris i feminism till Alfred Nobels minne (2019)
    Maria Sveland, för att hon vägrade ta debatten, vilket alla har glömt, därför jätteviktigt pris.

    Sveriges Jämställdhetsmyndighets pris i feminism till Alfred Nobels minne (2020)
    Zara Larsson, för hennes idoga kamp för manshat, innan hon blev ihop med världens mest sexistiska kvinnohatande rappare. Även solen har sina fläckar.

    Sveriges Jämställdhetsmyndighets pris i feminism till Alfred Nobels minne (2021)
    Nöjesguiden och Metro, för sin bimbofiering av ett redan barnsligt ämne. Om killar kan vara svin så ska tjejer få vara det liksom, minst dubbelt så mycket faktiskt.

    Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2018

   Är väl bara för kvinnorna att se till att göra någon banbrytande upptäckt så kommer dom bli nominerade och kanske också få Nobelpriset..

   Svara
  • Vic

    /  02/13/2018

   Hahaha, nobelpris i genusvetenskap!

   Nobelpriset i fysik – för att a producerat bevis på gravitationsvågor och svarta hål.

   Nobelpriset i kemi – för utvecklandet av kryoelektronmikroskopi för högupplöst strukturbestämning av biomolekyler i lösning

   Nobelpriset i genusvetenskap… *trumvirvel* – för att ha producerat bevis för den konceptuella penisen.

   Svara
 7. Ivar L

   /  02/12/2018

  Ett steg i taket, bit för bit. Islamisering.
  https://nyheteridag.se/mosken-i-vaxjo-ansoker-om-boneutrop-muslimer-ar-inte-pa-besok-har-i-vaxjo-vi-bor-har/
  ”VÄXJÖ Stiftelsen Växjös muslimer har ansökt om att den lokala moskén ska få hålla böneutrop en gång i veckan. Enligt Imamen och rektorn på Islamiska skolan i Växjö, Ismail Abu Helal, är det meningen att böneutrop ska få de lokala muslimerna att känner sig mer hemma.”

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2018

   Undrar när det kommer byggas nya kristna kyrkor i valfritt muslimskt land ??

   Svara
   • Motkraft

     /  02/13/2018

    Det finns sedan tidigare kyrkor och både kristna och judiska minoriteter i en del muslimska länder. Men tydligen upprör det om byggs nya, i alla fall i vissa fall.

    Men även om är tillåtet på sina håll så betyder det inte att ”de är som vi”. Även om ”tillåtet” att ha annan tro eller utöva den tron så är det inte accepterat att konvertera från Islam till någon annan religion. Och du kan inte gifta dig med någon som har en annan religion. I tex Syrien så kan du inte ens gifta dig med någon med en annan muslimsk inriktning. ”Tolerans och öppenhet” sträcker sig inte så långt.

    Även ”moderna” muslimer som kommit till Sverige är så inne i sitt tänkande från sitt hemland att de inte riktigt förstår våra frågor. Är så självklart att Islam är den enda rätta religionen. Är så självklart att den inriktning på Islam de själva tillhör är den rätta. Är så självklart att det finns regler som Gud satt upp som ska följas (I alla fall gentemot andra Muslimer, kan fuskas i hemlighet).

    Många påhejare av Islams utbredning i Sverige förstår inte att det är som om Livets Ord skulle börja växa kraftigt, nässla sig in i politiken och medier. Då skulle PK-människorna plötsligt tycka det inte är ok fast det är samma typ av extremism (utom då hedersmord som torde vara extremt sällsynta bland kristna extremister).

    För ur Svenskt perspektiv är ”normal Islam” extremism. Att inte kvinnan har samma rättigheter. Att barn inte har rättigheter. Att ”orätt” ska lösas genom att ”hämnas”.

    Svara
   • Melmac

     /  02/13/2018

    Enligt Ledarsidorna.se så görs det i Marocko. Det enda land som lärde sig något av den arabiska våren och gjorde sitt land till en bättre plats, för alla.

    Svara
 8. NASA 1961
  Uj,uj,uj – vad maskulint!

  Svara
 9. Svara
 10. En annan

   /  02/12/2018

  Inom bilindustrin torde sminkspegeln i solskyddet vara feministernas viktigaste bidrag…

  Svara
  • Klimathotet

    /  02/13/2018

   Att ha den på förarplatsen är en stor säkerhetsrisk.

   Svara
 11. Nytänkande:
  ”Stöd Medborgerlig Samling genom att investera i partiets Riksdagsobligationer!”
  https://www.medborgerligsamling.se/riksdagsobligation

  Svara
 12. MiT

   /  02/12/2018

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155461995443251&set=a.454058298250.239724.644748250&type=3*

  Svara
 13. Ivar L

   /  02/12/2018

  Kanske delad, men väldigt bra och rolig. DN gör folk på dåligt humör…
  https://ledarsidorna.se/2018/02/dagens-nyheter-och-begreppsforvirringen/
  ”Min frisör beskrev Dagens Nyheter som ‘en ondskefull gammal tant’, som man tvingades höra de mest ologiska, elaka och moraliskt självgoda tirader ifrån, utan att man kunde göra något åt det. Av ren hänsynsfullhet lät man bli att invända och om man någon gång till äventyrs skulle våga sig på något sådant, så hade det ändå ingen effekt – den ondskefulla tanten slog bara av hörapparaten.”

  Låter inte helt obekant säger jag. Som gammal prenumerant kan jag säga att det var som om en tung ryggsäck lyftes från mina axlar några veckor efter att blaskan slutat förpesta min frukost.

  Svara
 14. Universitet börjar bli nya Kejsaren kläder. Dyrt och noll vetenskaplig innehåll.
  Det är rent av skrämmande hur kunskap och vetenskap har flugit sin kos. Finns det inga sunda människor kvar på Universitet som kan sätta stopp?
  När allt rasar – för det måste väl rasa -har vi flera årgångar akademiker som kan ingenting om någonting och åstadkommer noll samtidigt som vi skall försörja fler.

  Svara
 15. Frida Gustavlin

   /  02/12/2018

  Polisen anmäler polis igen.

  https://nyheteridag.se/springare-aterigen-anmald-av-egna-polisledningen-den-har-gangen-efter-att-ha-uttalat-sig-om-gruppvaldtakter/

  ”– När man lyssnar på TV4-inslaget i förra veckan så uppstår frågor huruvida det han säger kan vara brottsligt eller inte. Då har vi en skyldighet enligt en förordning som finns att anmäla det för intern utredning. Det är åklagare i chefsställning som bestämmer om det är rätt eller fel, brottsligt eller inte brottsligt. Så det är ett normalt förfarande, säger Nylén.”

  Det här var alltså vad polisen sa, som fick polisen att polisanmäla:

  ”Det finns ju även etniska svenskar som ägnar sig åt gruppvåldtäkt men inte i den numerären som vi ser hos utlandsfödda gärningsmän. Det är ett kulturellt fenomen. Det här med människosynen. Det råder det ingen tvekan om och det hörs i förhören. Det pratas om horor och ‘de är horor’ och hit och dit”

  Hur kan det vara olagligt eller ens tjänstefel att påtala detta? All tillgänglig forskning, dvs BRÅ:s senaste rapporter visar att det är just så det förhåller sig. Om det nu visar sig att den chefsåklagare som får fallet på sitt bord lägger ned direkt, vilket han eller hon givetvis kommer göra, så kan man verkligen fråga sig hur lämpligt det är att den där Nylen fortsätter att jobba inom polisen.

  Svara
  • x

    /  02/13/2018

   @Frida Gustavlin
   Frågan är om polisen någonsin kommer att kunna utreda detta ”brott” då de har mängder med andra brott på hög.
   Om jag får gissa så kommer de ge detta allvarliga ”brott” förtur…

   Svara
  • Jag undrar om de förstår hur kontraproduktivt detta är?

   Det är rätt uppenbart att han inte begått brott. Det enda detta kommer förstärka är bilden av honom som någon som konstant arbetar i motvind och kommer snarare öka sympatierna för Springare – inte tvärtom som de tycks tro. Även om de lyckas gummiparagrafa honom så lär han inte heller tystna för den delen…

   Svara
   • Ivar L

     /  02/13/2018

    Nej hamnar det i rätten kommer det att få mer uppmärksamhet. Men vi skall vara glada att PK-människorna är nyttiga idioter.

    Svara
 16. Genusperspektiv på dessa produkter?

  Svara
 17. weasel

   /  02/12/2018

  Ehh…jag fattar faktiskt inte riktigt… ?
  Blir dammen säkrare om dammen är kvinnlig eller är det så att dammen blir säkrare om ingenjören är feminist ? :/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/13/2018

   Nä, feministisk teknovetenskap handlar om hur olika diskurser om damm bidrar till narrativet om hur kodningen av olika kroppar könas. Jag skämtar tyvärr inte. Det har givetvis absolut noll och ingenting att göra med teknik.

   Svara
   • Klimathotet

     /  02/13/2018

    Det där brobygget över järnvägen i Ludvika…

    Svara
   • weasel

     /  02/13/2018

    Tack för svaret – nu fattar jag ännu mindre… :/

    Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Snacka om att slå in öppna dörrar. Vem protesterar?
   Dessutom är flera av paren inte varandras motsatser. T.ex. dikotomin logik/empati: etik bygger på logiska resonemang. En ologisk etik är inte en riktig etik.

   Såvida man inte menar sådan där ”empati” som batiktanter sysslar med där man tror att om man månar extra mycket om en åldersljugande relativt välnärd hazar så är men verkligen empatisk trots att det är ologiskt eftersom världen är full av mycket mer nödlidande människor som nämnda batiktant struntar i. Det är i så fall en motsats mellan hennes variant av empati och logik helt klart.

   Svara
   • Rikard

     /  02/13/2018

    Hej.

    Okej, jag biter (har suttit i tillräckligt många sådana trams-seminarier sedan Bildt var stass’minister):

    -Funktion samt design: formen måste följa funktionen såvida formen inte är funktionen (som hos en skulptur t ex). Ingen motsättning finns.

    -Argument kontra berättelse: livsfarligt. Min berättelse är inte nödvändigtvis sann; den är ett sanningsanspråk som jag stärker med god argumentation men det fritar inte från kravet på faktiska bevis. Annars går makten till den bäste lögnaren.

    -Fokus kontra symfoni? Antar att flickan menar helhetssyn kontra fokus; dessa är kompletterande men inte exkluderande – de kan inte ersätta varandra och skall inte jämföras med varandra. Gör man det får man situationen vi har i Sverige: klaga inte på brottsligheten, när Kartellerna i Mexiko är så mycket värre.

    -Logik kontra empati. Det har du redan rivit av Ivar, så jag tänker istället nämna att empati i psykologisk bemärkelse skiljer sig från i vanlig språklig: den senare är numera en synonym till ‘tycka synd om’ eller ‘känna med’, men den förra betyder att jag vet och förstår att du känner något. När jag känner med dig är det sympati, däremot. Empati är heller inte känslor i positiv bemärkelse, utan i neutral.

    -Allvar kontra lek. (Om jag stönar lite högre så hörs det till Häcklefjäll…) Lekar (och spel) har regler. När någon bryter dessa blir leken allvar. Om vi inte har gemensamma normer för lekar så gäller att hårdast våld avgör vad som är lek och allvar. Om vi inte har ett gemensamt våldskapital via polis och samhälle gentemot den som utnyttjar lekens regler låter vi den som skapar sina egna regler bestämma.

    -Ackumulering kontra mening. Samma gamla dj*vla vegan-marxism-spiritism som under förr-förra sekelskiftet. Trams. Det finns inget som hindrar den som vill leva så att göra det. Romantiskt dravel från nippertippor som tror på någon dj*vla Sörgårdsidyll – jomenvisst, välkommen till verkligheten! En meter snö runt knuten, insnöad vedbod, strömmen av och rören frysta – då kan du sitta där och ynka om ackumulering.

    Nu skall jag gå ut och ackumulera ved – det känns meningsfullt och fullt logiskt såhär års, även om jag kan bli lite sentimental över att fina gamla träd måste fällas. Man får trösta sig med nyplantering och snickeri, och försöka se både hur trädgården ser ut nu, och hur den skall bli – i detalj och som helhet (viktigt om man skall bli självförsörjande på grönfoder). Kasta pinnar till hundarna när man tar paus kanske, men de måste in när sågen skall fram; då är det allvar.

    Fick jag med allt?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    PS Det värsta med att sitta i sådana där föreläsningar (väckelsemöten/Nürnbergdagar) är att när man opponerar sig så blir man hyssjad av överhäxans hantlangare och koryféer – men efteråt visar det sig att 90%+ av de övriga kvinnorna håller med en. Jamen säg ifrån när det gäller då! kan man inte svara, för då blir de ledsna… DS

    Svara
    • Ivar L

      /  02/13/2018

     Sympati/empati-invändningen är relevant helt klart. Sedan används i och för sig orden överlappande i vardagstal men som sagt, det är viktigt att skilja på dessa två i vilket fall som helst.

     Svara
 18. G

   /  02/13/2018

  Svara
  • ”Forskarnas ointresse” = ”indragna bidrag” + ”rasiststämpel” + ”slut på inhemsk karriär”

   Svara
 19. G

   /  02/13/2018

  ”AVSLÖJAR: Myndigheterna visste att mördaren Durim Lumi dödat tidigare – släppte honom ut på gatan”
  https://samnytt.se/avslojar-myndigheterna-visste-att-mordaren-durim-lumi-dodat-tidigare-slappte-honom-ut-pa-gatan/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Det är helt vidrigt att vi har myndigheter som inte tar brottslighet på allvar. Finns det något enda belägg för att grovt kriminella som kommer till Sverige blir fromma som lamm bara vi låter dem vara ifred? Om inte varför i helvete släpper vi ens in den där typen av kriminella? Och om vi då gör det, varför får de springa lösa när de inte ens har uppehållstillstånd.

   En människas liv är numera förspillt på grund av den tjänsteman (eller om det nu var flera) som såg mellan fingrarna och släppte lös denne uppenbart och bevisat livsfarliga galning i samhället. Det här är ju dessutom inte undantaget utan snarare regeln. Kolla på Akilov. Den kunde de också hindrat. Knivmannen på Ikea också. Hur var det med Ljungsbromorden? O.s.v. Det börjar bli dags för någon att sätta samman en lista på alla som dött tillsammans med lista på namnen på de ansvariga för att deras mördare tilläts löpa fritt i Sverige. Listan kunde lämpligtvis kompletteras med grova våldsbrott och våldtäkter också. Alla brott där någon annans liv blivit förstört.

   Svara
 20. G

   /  02/13/2018

  ”Foreign Office staff invited to wear hijab for the day: Civil service accused of promoting ‘oppression of women’ after giving out free headscarves

  Foreign Office bigwigs invited staff to wear Islamic headscarves for the day.
  The mandarins claimed they symbolised ‘liberation, respect and security’ to staff.
  Meanwhile women in ultra-conservative Iran burned their headscarves in protest.
  Event held just days before 100th anniversary of UK women being given the vote.

  Mandarins at the Foreign Office invited staff to wear Islamic headscarves for the day, claiming they symbolised ‘liberation, respect and security’.

  The department was accused of backing the ‘institutional oppression of women’ by giving away taxpayer-funded headscarves at a walk-in event to mark World Hijab Day.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5364753/Foreign-Office-faces-backlash-Hijab-Day-celebration.html

  Svara
 21. G

   /  02/13/2018

  ”Aktivistgrupper agerar kraftfullt för att sätta det svenska asylsystemet ur spel – och alltför många okunniga politiker låter sig dras med

  De oerhört aktiva och välregisserade nätverken som med näbbar och klor och med alla medel jobbar för att afghanska män utan skäl att vara här ändå ska få stanna och försörjas av svenska folket, förnekar sig inte. Nu ska det hållas ”Don’t send the Afghans back”-protester på minst sex platser i Sverige den 18 februari! Det verkar finnas många olika nätverk nu, #vistårinteut har varit mycket högljudda under drygt ett år liksom också pensionerade läkaren Ingrid Eckerman som verkar hantera något som kallas Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar! Dessutom finns en grupp som kallar sig #ungisverige, en annan som heter Låt oss leva och nu alltså också Don’t send the Afghans back.(forts)”
  http://meritwager.nu/allmant/aktivistgrupper-agerar-kraftfullt-for-att-satta-det-svenska-asylsystemet-ur-spel-och-alltfor-manga-okunniga-politiker-later-sig-dras-med/

  Svara
 22. G

   /  02/13/2018

  Svara
 23. G

   /  02/13/2018

  Svara
 24. G

   /  02/13/2018

  Kanske dags för henne att avgå snart ? Herregud…

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2018

   I kulturdepartementets svar så säger dom att IBN Rushd aldrig har blivit ifrågasatta.
   Det är ju en sanning med modifikation minst sagt..
   Rebecca weidmo Uvell har granskat dom och ifrågasatt hur dom använder sina bidragspengar bl.a. Om jag inte minns fel har dom bjudit in islamistiska hatpredikanter också..

   Svara
 25. G

   /  02/13/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2018

   Förstår att det passar Lindberg och sossarna illa att kostnaden för invandringen upplevs som ett problem och att han vill föra över debatten till sådant som passar sossarnas agenda.

   Svara
  • x

    /  02/13/2018

   Bra sammanfattning av Alice:

   Svara
  • Pelle2

    /  02/13/2018

   Är ju också kul att han skriver kostnader inom citat-tecken. Han kan väl inte på allvar mena att det inte kostar något att ta emot flyktingar ???

   Svara
   • Motkraft

     /  02/13/2018

    Är lätt, gör politiskt motiverade antaganden som alla vet inte slår in men som passar den politiska agendan.

    Kommer aldrig glömma när chefsekonomen Sandro Scocco kläckte ur sig typ ”om vi antar att alla invandrare får jobb så är invandringen lönsam”. Jaha?! Är som att säga att om vi antar att det regnar guld över Sverige en dag så blir alla Svenskar rika. Och då påstå att alla Svenskar kommer att bli rika.

    Inom statistiken så finns något som heter interpolation, att utifrån tidigare data göra antaganden om framtida utfall. Här finns ett annat knep, välj ut några år då Sverige skrek efter arbetskraft och då räddades av invandrare. Och bortse från den där detaljen om ”behov” och därför gör antagandet att om var vinst då så blir det vinst nu.

    Svara
 26. G

   /  02/13/2018

  Svara
 27. G

   /  02/13/2018

  ”When a coin toss is deemed racist, the charge has lost all meaning.

  Every time you think there’s nothing left, no area or topic, where race can’t be injected into the conversation, you’re wrong. An African-American skater on the U.S. Olympic team refused to attend the opening celebration because of the results of a coin toss that decided whether he or a white female skater would represent the United States at the ceremony.

  The skater, Shani Davis, said the coin toss was “dishonorable,” even though it was the previously agreed-upon method for breaking a tie vote among U.S. athletes. Davis included the hashtag #BlackHistoryMonth2018 in his tweet along with a list of his accomplishments that he said should have made him the flag-bearer. It seems as if Davis is alleging the first racially motivated coin toss in Olympic history.”
  http://www.nationalreview.com/article/456295/Shani-Davis-racist-coin-toss-accusation-shows-racism-charge-overused

  ”..[..]..
  Particularly obnoxious is the Black History Month reference, a direct allusion to the fact that Hamlin is white. I must have missed it: does Black History Month require that all African-Americans get special advantages, privileges and thumbs on the scale in every walk of life, or just black Olympic athletes, or just Davis? Perhaps Davis was subtly claiming that the coin flip was somehow racially biased, or perhaps that the coin was.

  That’s not all, though. To make sure he wrapped up the gold medal for toxic jerkism, Davis also..

  …protected his Twitter account so only approved followers could see his race-baiting and ungracious tweet, presumably on the theory that anyone who would voluntarily follow such an ass would see nothing inappropriate about his snit, and..

  …boycotted the Opening Ceremonies, refusing to join his team in entering the stadium behind a young white athlete carrying the U.S. flag.
  ..[..]..
  Some of Davis’s teammates also weren’t accepting the sour grapes.

  US Olympic bobsledder Nick Cunningham, tweeted,

  “I bet you wouldn’t be talking if it went in your favor.Carrying the flag goes beyond wins and losses and it’s an honor to even be considered.You’re only proving the coin flipped to the correct side.”

  Freestyle skier David Wise wrote,

  “He or She who bears the flag for @Team USA should conduct themselves with both honor and HUMILITY. A true Champion would walk by their teammate proudly. Seems to me the dishonorable coin made the right choice. As far as 2022 is concerned … you won’t receive my vote.” (forts)”
  https://ethicsalarms.com/2018/02/10/at-the-winter-olympics-u-s-speedskater-shani-davis-goes-for-the-gold-in-the-biggest-jerk-event/

  Svara
 28. G

   /  02/13/2018

  Svara
  • G

    /  02/13/2018

   Satan, jäkla betalvägg, Va fan, första gången kom jag igenom, men nu totalstopp, mycket märkligt. Så klickar ni och det blir totalstopp, bli inte besviken.

   Svara
 29. G

   /  02/13/2018

  ”ISIS-inspired female Bangladeshi student, 24, wearing a burqa ‘stabs’ a 56-year-old man in his sleep while his daughter, 5, watched on and is charged with terrorism just days after arriving in Australia

  ‘She’s only been in Australia for a week, they took her in because they felt sorry for her,’ another neighbour said.

  Detectives at the scene allege the woman – dressed in a black burka – used a knife to attack the father as his daughter watched on.

  How and why the young Bangladeshi woman became radicalised will remain the subject of investigation, police said.”
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5374435/Bangladeshi-woman-charged-Islamic-State-inspired-attack.html

  Svara
 30. x

   /  02/13/2018

  Svara
 31. Pelle2

   /  02/13/2018

  På tal om huvudinlägget så verkar ju feministisk teknovetenskap mest handla om att klaga på sådant som har tagits fram av män och inte om att utveckla tekniken på något sätt.
  Helt sjukt att slänga skattepengar på en sådan ideologisk lekstuga..

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Ja, en stor del av postmodernismen går ju i grunden ut på att klaga på allt det som åstadkommits de senaste hundra åren med utgångspunkt från att det antingen inte gått 100% perfekt till samt att man kanske ändå inte kan vara säker på att t.ex. hållfasthetslära är korrekt eftersom allt är subjektivt.

   Alltid på sin plats att posta detta brandtal mot idiotin. Det är kul att han är så arg men samtidigt 100% vältalig:

   Svara
 32. G

   /  02/13/2018

  Svara
 33. G

   /  02/13/2018

  Svara
 34. x

   /  02/13/2018

  Uppfinningsrikedomen är stor för att få en ”ny chans” till asyl.
  Vilken slump att det händer mitt under en intervju med SVT:
  I över ett år har Izatolla försökt ringa sin morbror Dawan i Afghanistan, utan att signaler har gått fram. Senast han försökte ringa var i slutet av december. Men plötsligt, mitt under SVT:s intervju, går signaler fram.
  Mannen som svarar säger att han heter Salim, och att han tidigare var en kollega till Izatollas morbror. Och han har hemska nyheter till Izatolla.
  – Sedan ett år tillbaka är han försvunnen helt. Talibaner misshandlade honom när jag tittade på och tog honom med sig.
  ”.

  Tur att alla inte är lika naiva:
  Expert ger tummen ner
  Men chefsjuristen på Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar, Anders Sundquist, är skeptisk till att uppgifterna kommer att hjälpa.
  – Man får ju värdera den här bevisningen. Hur ska man kunna bevisa att den här mannen är den han utger sig för att vara, och att det han säger faktiskt är sant? Min bedömning som objektiv är att det har ganska lågt bevisvärde, säger han.
  ”.

  Dessutom kan man undra varför alla 16-åringar från Afghanistan har så mycket rynkor och kraftig skäggväxt…

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/salim-talibanerna-har-tagit-din-familj
  https://www.svtstatic.se/image-cms/svtse/1518438712/svts/article16980818.svt/alternates/large/izatolla2-jpg

  Svara
  • Motkraft

    /  02/13/2018

   Det många inte förstår är att Afghaner har ett nätverk av släktingar och vänner till familjen som ringer varandra, håller reda på varandra. I Afghanistan, Iran och över hela Europa där de spritt sig.

   Om hans farbror var försvunnen så skulle släktingar eller vänner till familjen veta om det och informerat honom för länge sedan. Att ringa till samma telefon i hopp om att ”hitta honom” är helt enkelt inte sant. Och väldigt lägligt att plötsligt få svar när är i intervju….

   Svara
 35. G

   /  02/13/2018

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   😀

   Svara
  • Har inte sett den här än, men det börjar bli dags.

   Peterson:”To Junior High, High School Students & Their Parents”
   *https://www.youtube.com/watch?v=s0EuQe6BOWo*

   ”In short: I think students should (with the backing of their parents, if possible) leave their junior high and high school classes if any of the following topics arise.This means that they should stand up, note their objections to the content of the class (”This sounds like indoctrination to me, rather than education, so I’m leaving”), and then walk out. Perhaps they could encourage a classmate/friend to videotape their actions, and post it on YouTube. Topics warranting such a response?

   Diversity
   Inclusivity
   Equity

   (Conveniently, these form the acronym DIE, which is exactly what the philosophy underpinning their grouping and use should be encouraged to do.)

   White Privilege
   Systemic Racism
   Gender”

   Svara
 36. G

   /  02/13/2018

  ”Avhoppade Social Justice Warriors berättar om livet innanför åsiktskorridoren”
  http://genusdebatten.se/avhoppade-social-justice-warriors-berattar-om-livet-innanfor-asiktskorridoren/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Flera videor finns, denna tyckte jag var oerhört välartikulerad:

   Svara
 37. Ivar L

   /  02/13/2018

  OK, vi kan alla slappna av. Om fem år finns det ingen våldsbejakande jihadism och terrorism i Europa. Det har den franske forskaren Olivier Roy kommit fram till och han får stöd av IS-experten Evin Ismail, sociolog vid Uppsala universitet. Sociologer är ju som vi alla vet experter på terrorism. I en artikel i SvD som i stort sett går ut på att påstå att jihadismen i Europa inte är organiserad och att terrorister agerar på egen hand och att IS snart är borta kommer dessa betryggande påståenden.
  https://www.svd.se/expert-om-is-framtid-svarare-att-na-ungdomar

  Samtidigt i ett parallellt universum pågår rättegången mot Rakhmat Akilov där allt pekar på att det hela var planerat, att ett flertal jihadister i olika länder agerat som stöd och rådgivare och att dessa hade kopplingar till IS.

  Dessutom är ju IS i sig själva helt ointressanta. Islamismen försvinner inte bara för att namnet IS eventuellt kommer att bli mindre attraktivt att använda. Det är ju inte som att alla jihadisterna i Syrien nu gått och blivit pingstvänner. Vart tog de vägen förresten?

  Svara
  • Pingstvännerna eller jihadisterna? Pingstvännerna är än största frikyrkorörelsen i Sverige och driver allt från second hand och missbruksvård till U-hjälp. Många arbetar frivilligt gratis. Jag brukar kolla deras second hand och har gjort några små fynd.

   Jihadisterna är en växande rörelse som både importerar och utbildad troende och kanske kan du hitta någon nära dig. Vi brukar belöna dem med socialbidrag och bostad så de ska må bra. Gör någon en attack brukar man också bli belönad – på ett eller annat sätt.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/13/2018

    Jihadisterna som var med i IS. Vart tog de vägen? Jag svarar själv: ett betydande antal finns antagligen i olika flyktingströmmar eller inbäddade i det vanliga syriska samhället redo att träda from i någon ny ”rebellrörelse” när tillfälle ges.
    En intressant sak att notera är ju att många syriska s.k. flyktingar säger att de absolut inte kan återvända till Syrien nu. Trots IS reträtt. Inte direkt kvantfysik att räkna ut varför nu när Assads grepp hårdnat med ryssarnas stöd. Inte på något vis som stöd för diktatorn i fråga men många av dem som inte vill återvända är ju troligen mycket mer jihadister än vad de vill medge.

    Svara
    • Min frisör sa att förr hade vi en diktator som höll landet ihop. Nu har vi flera men ingen håller ihop något.

     Svara
  • Inte ens om vi stänger av internet, elektricitet och alla fordon snabbare än en cykel kommer det att vara svårt att nå dessa ungdomar med extrema budskap.

   Svara
 38. Pelle2

   /  02/13/2018

  Ledarsidornas Johan Westerholm sågar DN som publicerade en ledare där dom menade att vi inte skall försöka förbättra säkerheten mot terrorism genom t.ex mera kameraövervakning för då blir samhället omänskligt.
  Verkar ju inte vara något större problem i England t.ex som han mycket riktigt skriver.
  Man kan ju också undra vad DN vill göra ? Bara ge upp och låta det som händer hända ?
  https://ledarsidorna.se/2018/02/dagens-nyheters-anstandighet/

  Svara
  • ”Ett Sverige med fullt terrorskydd är inte längre Sverige”
   Var bor dessa människor? Finns det ett Sörgården kvar någonstans som bara släpper inte vänsterextrema journalister?

   Sverige är inte längre ”Sverige som det var 1985” vilket är mitt ”ingångsvärde.” Med fullt terrorskydd skulle vi komma lite närmare. Det vore ett steg i rätt riktning.

   (Jag tror det var Scott Adams som skrev om Hollywoodstjärnor som stod och sade att allmänheten borde lämna ifrån sig sina vapen för allas bästa – på galor skyddade av beväpnade vakter.)

   Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Jag tycker faktiskt att alla som har invändningar mot olika förslag som syftar till att förbättra integration och migrationsproblem har en skyldighet att redovisa realistiska alternativ. DN och kompani säger bara det går inte men de har inga som helst egna idéer. Så kan man inte bygga ett samhälle, enbart säga nej et går inte medan problemen bara ökar.

   Svara
 39. G

   /  02/13/2018

  ”Springare kopplar in facket: ”Nu får det vara nog!” .”
  https://nyheteridag.se/springare-kopplar-in-facket-nu-far-det-vara-nog/

  ”Springare: ”Har man gjort som de gått ut och beskrivit i pressen, då har man gjort helt fel enligt de regler som finns” ”.
  https://nyheteridag.se/springare-har-man-gjort-som-de-gatt-ut-och-beskrivit-i-pressen-da-har-man-gjort-helt-fel-enligt-de-regler-som-finns/

  Svara
  • Folkbladet gör ett allvarligt misstag genom att publicera en partsinlaga helt utan att veta vad konflikten handlar om!

   Svara
   • G

     /  02/13/2018

    Jo, så är det, läsaren kan inte direkt bilda sig en egen uppfattning om vad som hänt genom att läsa vad båda sidor har att säga om det som hände, endast ena sidan får framföra sin arga och anklagande kritik. Men ”artisterna” fick ju iaf chansen att anklaga någon för att vara hatiskt rasist, alltid något…

    Svara
 40. ”Folkpartiet? Du var ordningsman i skolan, va?”

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Jag är faktiskt så konspiratoriskt lagd att jag tror detta är ett spel för gallerierna. M och C vill helt enkelt maxa de två väljargrupperna genom att erbjuda dem var sitt tydligt alternativ. Sedan kommer vi få vanliga allianspolitik med något litet immigrationsrelaterat hundben till skärpning för syns skull. M kommer låtsas att de kämpat hårt och C kommer spela sura. Charader är vad det är, detta.

   Svara
 41. G

   /  02/13/2018

  ”Omar: Ja, det är nyttigt att skaffa kunskap om islam”
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/13/ja-det-ar-nyttigt-att-skaffa-kunskap-om-islam/

  Svara
 42. G

   /  02/13/2018

  ”Växjö kommun: ”Ingen skillnad mellan böneutrop och glassbilen” .”
  https://nyheteridag.se/vaxjo-kommun-ingen-skillnad-mellan-boneutrop-och-glassbilen/

  Hjärnsläpp…

  Svara
  • G

    /  02/13/2018

   ”Moskén på Araby vill ha böneutrop – jämför med kyrkklockor

   I sin ansökan menar Växjö muslimer att ett böneutrop går att jämställa med kyrkklockor och att volymen kan anpassas till vad som är acceptabelt i Växjö.”
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6884513

   ”Imamen om planerna på böneutrop: ”Skadar inte svensk kultur”

   – Jag tror inte det skadar den svenska kulturen på något sätt, utan det bara berikar den. Det är en symbolisk sak. Men det tror jag skulle göra att många muslimer känner sig hemma. Jag tror det är en bekräftelse av religionsfrihet. Det vore bra för alla. Det känns bra för muslimer att bli bekräftade som alla andra och som en del av samhället, säger Ismail Abu Helal.”
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6884690

   ”Kommunalrådet tveksam till böneutrop i Växjö

   Anna Tenje (M), kommunalråd i Växjö kommun, blev bekymrad när hon fick reda på Växjös muslimers ansökan:

   – Jag tycker det här blir problematiskt. Det är en fråga med många olika bevekelsegrunder. Det är en väldigt komplicerad fråga som definitivt kommer väcka väldigt mycket känslor, säger Tenje och fortsätter:

   – I grund och botten är jag för yttrandefrihet och religionsfrihet. Det är väldigt viktiga, grundläggande principer för mig. Men jag ser att sådana här frågor snarare sliter isär samhället och riskerar att göda de konflikter som redan finns snarare än att bidra till något positivt när det gäller integrationen, säger Anna Tenje.”
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=6884737

   Svara
   • jans

     /  02/14/2018

    Man kanske borde bilda en förening för nationalsångens bevarande som köper in byggnader i närheten av moskéområdena och har nationalsångsutrop 4 ggr per dag då nationalsången spelas ut över nejden via högtalare? Det går väl att säga att det är integrationsgynnande och att det handlar om yttrandefrihet?

    Svara
  • lensof

    /  02/13/2018

   Glassbilsreligionen.

   Smaka på ordet. Och denna religion blir till något den inte vill ske av att vara.

   Tutillitut. Här kommer vi. Och nu kan ni få lättsmälta saker att inta. De verkar aptitliga men skadeverkningarna kommer. Detta är inte någon näring man må bra av.

   Glassbilsreligionen. Tack för den.

   Svara
   • Nightrunner

     /  02/14/2018

    Vid påkallad uppmärksamhet från den himmelskt utsända budbäraren i form av en glassbil, fall på knä vänd mot ljudet och böj era huvuden för den allsmäktige Top Hat.

    Svara
  • x

    /  02/14/2018

   Jag skulle bli mycket irriterad om glassbilen kom 5 ggr per dag varje dag.
   Det är nästan så att redan en gång i veckan är för mycket.

   Svara
 43. ”The good news about Gaza you won’t hear on the BBC”
  https://blogs.spectator.co.uk/2018/02/the-good-news-about-gaza-you-wont-hear-on-the-bbc/
  ”[…]
  you would be hard pressed to learn from the BBC’s coverage that, despite many difficulties, Gaza’s economy is also thriving in all kinds of ways.
  […]
  unlike those people typically seen in European and American media dispatches from Gaza, in the Al-Jazeera video, almost no Palestinian interviewed even mentions Israel. Instead, they point primarily to the internal Palestinian political rift between Hamas and Fatah as being their main concern in terms of their businesses thriving. Israel barely gets a look in. What’s more, contrary to widespread opinion, Al Jazeera also shows some women without headscarves in Gaza, including businesswomen.
  […]
  If the situation in Gaza is as bad as many Western journalists and diplomats claim, then why is Gaza’s life expectancy (74.2 years) now five years higher than the world average?”

  Svara
 44. G

   /  02/13/2018

  Fy fan så in i helvete jävla idiotiskt! VARFÖR ljuga om en sådan sak?! Hur kommer man ens på tanken att ljuga om nåt sånt här?! Polisen som redan har lite resurser att arbeta med sätter in resurser för att hitta de skyldiga och så har det aldrig hänt. Skäms på dig kvinna! Som om det inte finns tillräckligt med ouppklarade våldtäkter som det är i detta land, så känner du att det är dags för polisen att slösa resurser på dig och din jävla lögn?!

  ”Våldtäktsutredningen läggs ner – kvinnan ljög och anmäls

  Anmälan om den grova våldtäkten den 28 december ifjol på Serenadgatan i Malmö var en lögn. Idag har åklagaren bestämt sig för att lägga ner utredningen och kvinnan som gjorde anmälan misstänks nu för falskt larm.

  Bevisen har inte varit tillräckliga och vittnesuppgifterna har inte kunnat styrka kvinnans berättelse om vad som har hänt.

  – När hon konfronterats med detta har hon medgett att hon lämnat osanna och felaktiga uppgifter till polisen, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

  ”Kvinnan har berättat att hon inte utsatts för en överfallsvåldtäkt vid den aktuella tidpunkten. Utredningen har i övrigt visat att en våldtäkt inte har hänt”, skriver kammaråklagare Lena Körner vid Malmö åklagarkammare i beslutet.

  Nu misstänks kvinnan för falskt larm.

  Malmöpolisen utreder i nuläget tre andra fall av våldtäkter utomhus med fler än en gärningsman.

  – Vårt arbete fortskrider i de andra brottsutredningarna när det gäller de andra utredningarna med full kraft, säger Mats Karlsson, biträdande chef i polisområde Malmö.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/valdtaktsutredningen-laggs-ner-kvinnan-ljog-och-anmals
  https://www.expressen.se/kvallsposten/valdtaktsutredning-laggs-ner-kvinna-anmals-har-ljugit/

  Svara
  • Ivar L

    /  02/13/2018

   Är det ”sverigevänner” som ligger bakom? Inga vänner till mig i så fall.

   Svara
  • x

    /  02/14/2018

   Den troliga förklaringen är att kvinnan är psykiskt sjuk och att mått väldigt dåligt av tidigare våldtäkter i Malmö, till slut har hon inbillat sig att det även hänt henne.
   Troligtvis behöver hon vård.

   Svara
   • Johan A

     /  02/14/2018

    Jaså? Annars kan det ju vara så som det var i min hemkommun för 20 år sen, när en tonårstjej ljög om att hon hade blivit gruppvåldtagen när egentligen hade varit otrogen men inte ville erkänna det för sin pojkvän. Det blev jätterubriker i tidningen men när lögnen uppdagades blev det en liten notis mitt i. Eller som i min gamla gymnasieskola när många tjejer ljög om att de hade blivit våldtagna för att de ville ha uppmärksamhet. Gör inte misstaget att förutsätta att en kvinna innerst egentligen inne är ett oskydigt offer när hon begår ett brott. Det är det som kallas ”rosa lagboken” och gör att kvinnor döms systematiskt till lägre straff än män för samma brott. Kvinnor kan ljuga precis lika bra som män, om inte bättre eftersom de vet att deras könstillhörigher kommer ses som en förmildrande omständighet när sanningen kommer fram.

    Svara
  • G

    /  02/14/2018

   ”Det har inte gjorts någon beräkning på hur mycket pengar det cirka sju veckor långa utredningsarbetet har kostat.

   – Men man kan konstatera att det här har tagit mycket resurser för oss. I ett inledningsskede är vi ju 20 uppemot 30 personer som arbetar med det här ärendet, med att söka teknisk bevisning på platsen, hålla vittnesförhör, genomföra dörrknackning, hålla avspärrningar. Sedan är det också så att de spår som har säkrats har analyserats av Nationellt forensiskt centrum, vi har haft gärningsmannaprofilgruppen här nere som har tittat på bland annat den här utredningen. Så det har absolut varit stora resurser, säger Nils Norling till Nyheter Idag.

   – En vinst i det här nu är att de här utredarna istället kan arbeta med de andra ärenden som vi utreder om grov våldtäkt utomhus.

   Under november och december inträffade tre sådana våldtäkter som fortfarande utreds av Malmöpolisen. Dessutom skedde en våldtäkt förra helgen på Lindängen i Malmö, men den ägde rum inomhus. I samtliga fyra fall rör det sig om flera gärningsmän – det vill säga, om inte dessa också var falska larm.”
   https://nyheteridag.se/kvinna-ljog-om-gruppvaldtakt-i-malmo-stora-polisresurser-gick-till-spillo/

   Svara
 45. Ivar L

   /  02/13/2018

  Dags för ny term? Allergofobi!
  https://www.svd.se/efter-allergikernas-raseri-pelle-kanin-klipps-om/i/senaste/om/kultur
  ”Efter allergikernas raseri: ”Pelle Kanin” klipps om”

  Själv tänkte jag gå till storm mot filmindustrin för den stundtals fördomsfulla skildringen av flintskalliga som ju ofta får spela losers, löjlig sidekick, allmänt clowninga (särskilt om de har tupé) eller i de fall det kvarvarande håret är stripigt: perversa.
  Flintofobi tänkte jag kalla det.

  Filmindustrin måste skärpa sig, ingen skall få skratta åt någonting alls när vi är klara!

  Svara
 46. Jans

   /  02/13/2018

  Hoppsansa! Lustigkurden ligger risigt till hos Skatteverket.
  ”Nyheter Idag [har] kontrollerat med en handläggare på Skatteverket och hon kan inte finna någon information om att Akilov varit registrerad för F-skatt någonsin i Sverige. Därmed faller ansvaret för Akilovs skatter på byggherren som anlitat Akilov, vilket enligt Skatteverkets expert är ett ansvar som ytterst faller solidariskt på fastighetens delägare – där Özz Nûjen är en av dom.”
  Artikeln är plus så ett strålande tillfälle att stödja denna utmärkta publikation. Hoppas de även gräver i vad systern sysslat med. Rätt rimligt att gissa att hon förmedlat jobbet:
  https://nyheteridag.se/plus/skatteverkets-expert-nujen-har-som-byggherre-ansvar-for-utbetalningarna-till-akilov/

  Svara
  • Klimathotet

    /  02/13/2018

   Å där kom den ja! ;)https://www.advokatsamfundet.se/Nyhetsarkiv/2018/februari/disciplinarende-har-inletts/

   Svara
   • jans

     /  02/14/2018

    Bra att något kommit ut av detta. Med Ramberg vid rodret kanske man inte skall vänta sig för mycket dock. Fast jag tycker ju polisen borde vara intresserad också, förmedling av svartjobb i kombination med arbetet som asyljurist ligger rätt nära människohandel.

    Svara
 47. Örebro har kämpat mot en muslimsk skola men förgäves. De tänker dock överklaga till to the bitter end.
  Kammarrätten skriver i sin dom att syftet med friskolan är att främja uppfostran av muslimska barn, och att särskild hänsyn ska tas till det arabiska språket.

  Vad främjar vårt rättsväsende nu mera?

  Svara
 48. Ivar L

   /  02/13/2018

  Det här måste väl vara själva definitionen på clueless:
  http://www.friatider.se/biskopen-i-v-xj-jag-ser-fram-emot-muslimska-b-neutrop
  ”Biskopen i Växjö: ‘Jag ser fram emot muslimska böneutrop'”

  Clue till biskopen. Imamerna kommer att se fram emot att plocka bort dina kyrkklockor när de får chansen.

  En annan clue:
  http://www.friatider.se/svenska-kyrkan-v-ntas-f-rlora-en-miljon-medlemmar
  ”Svenska kyrkan väntas förlora en miljon medlemmar”

  Kanske kommer att bli klockavhängning fortare än han tror?

  Svara
 49. MiT

   /  02/13/2018

  Svara
 50. MiT

   /  02/13/2018

  Svara
  • jans

    /  02/14/2018

   Kan bli svårt för Özz att skoja om svenskarnas förskräckliga förtryck och utnyttjande av immigranter framöver. Kanske dags att han slår sig ihop med Soran och startar en krogsshow i kurdistan istället. Då har han ju dessutom mycket lättare att komma till och få vara med i kampen om hemlandet som han ju pratar så mycket om. Undrar vad de ska skoja om? Hur vidriga och rasistiska kurder är mot araber kanske…

   Svara
 51. QED

   /  02/14/2018

  OT:

  ”Är det av någon särskild anledning Moderaterna, som det enda allianspartiet, inte har tid att komma på vad de anser om exitskatten? Dagens industri har efterfrågat kommentar om det nya skattepåfundet från S, men ej fått svar. L, C och KD vet däremot att man är emot. Hur svårt ska det vara?”

  https://www.svd.se/det-ar-bara-att-saga-nej-moderater

  Påminnelse om partiväsendet i DDR:

  ”Efter krigsslutet slogs det tyska kommunistpartiet KPD och det socialdemokratiska partiet SPD under sovjetiska påtryckningar samman till Tysklands socialistiska enhetsparti, (SED). Vid sidan av detta statsbärande parti fanns fyra lagliga politiska partier: Tysklands liberaldemokratiska parti (liberalism), Tysklands nationaldemokratiska parti (nationalism), Kristdemokratiska unionen (kristdemokrati) och Tysklands demokratiska bondeparti (agrart), som sammanfördes under SED:s ledning på en enhetlig vallista, den Nationella fronten. På denna lista fanns även organisationer, till exempel fackföreningar representerade.

  Tysklands Demokratiska Bondeparti
  Tysklands Liberaldemokratiska Parti
  Christlich-Demokratische Union Deutschlands (DDR)
  Nationaldemokratiska partiet i Tyskland

  Typiskt för Östtyskland var massorganisationerna som SED:s förlängda politiska arm i samhället:

  Demokratischer Frauenbund Deutschlands (DFD)
  Freie Deutsche Jugend (FDJ)
  Pionierorganisation Ernst Thälmann
  Freier Deutscher Gewerkschaftsbund (FDGB)
  Kulturbund (KB)
  Vereinigung der gegenseitigen Bauernhilfe (VdgB)”

  Antar att M är Liberaldemokrati i enhetslistan.

  ”Kulturbund der DDR — en massorganisation för kultur i Östtyskland. Förbundet grundades i juni 1945 av den sovjetiska ockupationsmakten för att förnya den tyska demokratin. Det officiella målet var att låta medborgarna ta del av en demokratisk och antifascistik kulturutveckling. Den första presidenten för organisationen var Johannes R. Becher. Bland kända medlemmar kan nämnas Anna Seghers och Christa Wolf.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Östtyskland

  Svara
 52. G

   /  02/14/2018

  ”Mycket ”pepp” på V:s kongress”
  ..[..]..
  – Jag pläderade för motionen om jämlikhetsdata. Jämlikhetsdata har inget att göra med individuella register, som en del personer har fått för sig. Motionen handlar enbart om att Vänsterpartiet vill verka för att SCB ska samla in anonym statistik på alla diskrimineringsgrunderna. För att kunna föreslå åtgärder mot den strukturella rasismen i Sverige, måste vi börja med att synliggöra den.

  Trots många år inom politiken så var det premiär för Lilibet Gustafson på Vänsterpartiets kongress.

  – Det var mycket roligare än vad jag trodde och gav mer ”pepp” än vad jag förväntade mig. Att träffa så många vänsterpartister på samma gång och bara frossa loss i vår politik var häftigt. En riktigt bra kick-off inför valet.

  Att klara minst fyra procent av rösterna i riksdagsvalet går av bara farten nu, eller?

  – Ja, det har aldrig varit något bekymmer. Vänsterpartiet ökar lokalt, regionalt och på riksnivå. Folk är mer än trötta på orättvisor överlag i samhället. Det är dags för en ekonomi för alla, säger Lilibet Gustafson.”
  http://folkbladet.se/nyheter/finspang/mycket-pepp-pa-vs-kongress-om5000091.aspx

  Svara
 53. G

   /  02/14/2018

  ”20 av 20.000 fick asyl i Japan

  Antalet som sökte asyl i Japan ökade under 2017 med 80 procent, jämfört med året före. Men av de nästan 20.000 asylsökande var det endast 20 som fick sina ansökningar beviljade, enligt regeringen.

  Under senare år har antalet som söker skydd i landet stigit, då fler utnyttjat möjligheten att arbeta samtidigt som ens asylskäl utreds.

  Regeringen beslutade dock förra månaden att begränsa rätten att arbeta för dem som betraktas som flyktingar. Det har lett till att antalet ansökningar gått ner med 50 procent.”
  https://texttv.nu/135/20-av-20000-fick-asyl-i-japan-18169213

  Svara
 54. G

   /  02/14/2018

  ”Feminist ljög om våldtäkt – döms för grovt förtal

  En 25-årig feminist i Stockholmsområdet hängde ut en man med namn och bild på bland annat Facebook och falskanklagade honom för att ha våldtagit henne. Nu kommer kvinnan undan med dagsböter för grovt förtal, men mannen har fått sitt sociala liv förstört.
  – Mitt liv är ett helvete nu, säger han.”
  http://www.friatider.se/feminist-lj-g-om-v-ldt-kt-d-ms-f-r-grovt-f-rtal

  Svara
 55. G

   /  02/14/2018

  ”Val 2018. Svaga politiker har på två decennier låtit Sverige undergå alltför stora försämringar på alltför många områden.

  En text i en serie texter som kommer att publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt (!) sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.”
  http://meritwager.nu/allmant/val-2018-svaga-politiker-har-pa-tva-decennier-latit-sverige-underga-alltfor-stora-forsamringar-pa-alltfor-manga-omraden/

  Svara
 56. G

   /  02/14/2018

  Tre bra från DS…

  ”Neuding: Hur många Akilov har vi i våra fängelser?

  I Frankrike finns redan en diskussion kring utbredd radikalisering bland intagna muslimer i kriminalvården. Sannolikt borde de risker detta medför även övervägas och diskuteras i Sverige.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hur-manga-akilov-har-vi-i-vara-fangelser-20675

  ”Ghasri: Att klä identitetspolitik i antirasismens skrud är höjden av ironi

  Det identitetspolitiska tåget som Vänsterpartiet nu officiellt hoppar på har rullat ett tag. Men namnet till trots är jämlikhetsdata inte jämlikhetspolitik. Tvärtom.”
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/att-kla-identitetspolitik-i-antirasismens-skrud-ar-hojden-av-ironi-20696

  ”Kakabaveh: Är du nöjd med sajten Ibn Rushd skapat, Bah Kuhnke?

  Regeringen bad en myndighet om en kampanj om islamofobi och hatbrott – fick en sajt som misstänkliggör arbetet mot hedersförtryck i retur. Är demokratiminister Alice Bah Kuhnke och regeringen nöjda med hur Myndigheten för stöd till trossamfund har utfört sitt uppdrag?”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ar-du-nojd-med-sajten-ibn-rushd-skapat-bah-kuhnke-20684

  Svara
  • jans

    /  02/14/2018

   Detta är förmodligen en av de mest brännande frågorna i vår tid. Islamiseringen. Det är sannerligen ett reellt fenomen och något som precis har startat. Det som sägs och det som görs idag tror jag kommer att analyseras i eftervärlden i sökande på svar på varför det gick som det gick och vad det var som hände.
   Detta oavsett om det blir någon uppstyrning snart eller om det barkar rätt åt helskotta.

   Alla tecken finns på ungefär vartåt islam i Västvärlden drar och vad de tongivande muslimska organisationerna är ute efter, och parallellt med detta har vi ett komplex av kriminalitet och ideologisk terrorism som gror i ungefär samma mylla. Det kommer inte att finnas några vackra ursäkter för dem som såg mellan fingrarna när de hade makten att stoppa utvecklingen då det begav sig, dv.s. vår nutid. Ännu värre med de som gav sitt direkta stöd, såsom Vänsterpartiet och Tro och Solidaritet.

   Svara
 57. G

   /  02/14/2018

  “Det finns ingen som helst respekt för yttrandefriheten. Det som papphammarn Mats Nylén håller på med är ren och skär mobbning. Men det kan inte vara Guds mening att de ska hålla på så här och komma undan gång på gång”, säger Peter Springare när vi pratar om att han blivit anmäld för ett oklart brott. Denna gång slår han dock tillbaka – och vidhåller att gruppvåldtäkter är ett kulturellt fenomen. “Dessutom är det inte kvinnor från deras egna länder som är offer, utan denna sexuella brottslighet riktar sig mot svenska tjejer. Det är svenska kvinnor som är målsägande”. ”.
  http://katerinamagasin.se/sjalvklart-ar-gruppvaldtakter-ett-kulturellt-fenomen-och-nylen-ar-en-papphammar-som-agnar-sig-mobbning/

  Svara
  • G

    /  02/14/2018

   Svara
 58. G

   /  02/14/2018

  Svara
 59. G

   /  02/14/2018

  https://www.tv4play.se/program/link/3956932

  Svara
 60. G

   /  02/14/2018

  Svara
 61. G

   /  02/14/2018

  Svara
 62. G

   /  02/14/2018

  Svara
 63. G

   /  02/14/2018

  Svara
 64. G

   /  02/14/2018

  Svara
 65. jans

   /  02/14/2018

  https://nyheteridag.se/plus/forskare-muslimer-drar-sig-undan-fran-samhallet-for-att-skydda-sin-barn-mot-svenska-varderingar/
  ”Abdulla har under två års tid studerat hur arabisktalande nyanlända uppfattar etableringsinsatser och hur de accepteras in i svenska samhället. Abdullas avhandling pekar på att många känner en orättvisa inför att svenska värderingar anses vara bättre än värderingarna från de nyanländas hemländer. – Det är några som uttryckt den oro att barnen ska glömma bort sitt ursprung och sin ursprungliga kultur och anamma den här svenska kulturen,”

  Svara
 66. G

   /  02/14/2018

  Svara
 67. G

   /  02/14/2018

  ”Heberlein: Om att skåda given häst i munnen

  För några veckor sedan deltog jag i Opinion Live från Staffanstorp. Ett av kvällens diskussionsämnen var Staffanstorps placering av nyanlända i husvagnar. Undertexten var naturligtvis att detta – att placera fullt friska, vuxna män i en husvagn, 1,8 kilometer från Staffanstorps centrum – var förkastligt, ja, en kränkning av människovärdet, säkert ett brott mot en eller annan konvention.

  Eftersom jag alltid lägger mig vinn om att ha så mycket information som möjligt besökte jag de omtalade husvagnarna för att förbereda min medverkan i debatten. Min bedömning av husvagnarna är att det är högst ordinära husvagnar, fullt möjliga att bo i. Några av de unga männen som bor i nämnda husvagnar satt i publiken. De vittnade om ett stort missnöje – det var isolerat, kallt och dessutom ruskigt när det blåste.

  Jag blev faktiskt förbluffad över männens klagan. Ett ordstäv som min pappa ofta använder kom för mig: ”Man ska inte skåda given häst i mun”. Tacksamhet är en dygd, och det gäller rimligtvis även människor som är nya i Sverige. Ändå har jag läst oräkneliga artiklar där nyanlända beklagar sig över att maten de bjuds på är äcklig, jag har sett teveinslag med nyanlända som är missnöjda med det boende de fått, hört radiointervjuer med nyanlända som inte vill bo i skogen, som tycker att det är för långt till bussen, som är missnöjda med SFI-undervisningen. Klagomålen tar aldrig slut. Var kommer det här oförblommerade missnöjet ifrån? Vad är det egentligen för förväntningar människor som söker sig hit har? Ja, jag vet att jag är ute och tassar på förbjuden mark nu, men den attityd som en del nyanlända har i relation till Sverige, värdlandet, som erbjuder skydd, mat, husrum och utbildning både förbryllar och provocerar mig.

  Det senaste exemplet kommer från Täby. Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande, beskriver i ett Facebookinlägg en demonstration på Täby torg. En grupp nyanlända stod samlade under en paroll med texten ”Vi vill ha våra rättigheter och Täby kommun är rasist”. (forts).”
  https://ledarsidorna.se/2018/02/om-att-skada-given-hast-i-munnen/

  Främlingsfientlig ? Nej, folk är bara jävligt trötta och arga på politiker som daltar och _skapar_ problem istället för att lösa, särbehandlar istället för att behandla lika osv osv, på folk som kallar en rasist, då blir det såhär. Men det fattar inte ni journalister, inte konstigt debatten är som den är, ni resonerar exakt likadant som MP:aren här under, stryp och radera istället för att prata och diskutera, även det hjälper till att skapa frustration och känslan av att ingen får säga vad man tycker och tänker, och det hjälper inget alls. Inte konstigt MP är så jäkla populära bland journalister, som hand i handske!!!….

  ”M-toppen välkomnar debatt efter FB-inlägg

  Ett Facebook-inlägg publicerat av Leif Gripestam (M) har väckt stor uppmärksamhet och starka känslor. Nu berättar Gripestam om sina tankar kring inlägget.

  Inlägget har delats närmare 500 gånger och fått över 1000 kommentarer. Tonen i kommentarsfältet är i många fall främlingsfientlig:

  ”Förpassa dem till närmaste gräns. De har inget i Sverige att göra”.
  ”Dessa människor behöver uppfostras enligt svensk lag”.
  ”Sluta dalta, kör dem till gränsen”.
  ..[..]..
  Hade du förväntat dig så stor respons?

  – Nej, det förvånar mig lite. Det blev väldigt viralt.

  Vad tycker du själv om tonen i kommentarsfältet?

  – Det finns en hel del väldigt tråkiga kommentarer. Men det går inte att rensa bland 1000 kommentarer. Ärligt talat föredrar jag en fri debatt istället för att strypa debatten som en del förordar. Det pågår en debatt om det också i tråden.

  Tycker du inte att du som inflytelserik person spär på den här typen av åsikter?

  – Det är väl så det är, de kallar oss rasister. Och det tycker jag är rimligt att ifrågasätta. Vår ambition är att hjälpa människor hela vägen, och det gör vi också.

  – Vi har haft möte med representanter för de som bor på K30 och Stay long. Även då framfördes en del tråkiga åsikter.

  Som vad?

  – Jag anser att vår personal är väldigt professionella, de behandlar alla lika. När de här personerna då kastar ur sig att de inte behandlar alla lika så stämmer inte det. Jag tycker att det är tråkigt att de har den här attityden.

  Det är väldigt starka åsikter som uttrycks i kommentarsfältet, tänkte du aldrig innan att det kunde bidra till den här typen av kommentarer?

  – Som sagt var, jag tänker inte vara den som stryper debatten. Ett av problemen vi haft de sista sex, sju åren är att samhällsklimatet är att man ska strypa debatten, och det har visat sig vara en misslyckad strategi. Däremot svarar jag på massa inlägg.”
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/m-toppen-valkomnar-debatt-efter-fb-inlagg/reprbl!MIkkxxGvnQYZqmwIbL5nuQ/
  https://archive.is/uLbof

  ”Miljöpartiet till hårt angrepp mot M-toppen – ”Flashbacknivå”

  Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms Läns Landsting, är en av dem som reagerat starkt mot inlägget.

  – Jag kan väldigt lite om själva sakfrågan, och det här är någon Täbyhistoria. Men inlägget dök upp i mitt flöde och jag gick in och kollade, det var väldigt spritt redan då, säger han och fortsätter:

  – Jag tittade bland kommentarerna. Några jag noterade var ungefär i stil med ”stick ur landet om ni inte är nöjda”. Vilket jag skulle kvalificera som rent rasistiska kommentarer.

  Tomas Eriksson anser att Leif Gripestam borde ha ett intresse av att den här typen av kommentarer inte finns under hans inlägg. Dessutom tycker Tomas Eriksson att han borde ta mer ansvar.

  – Då tycker jag att Leif Gripestam som kommunalråd i en svensk kommun har ansvar att antingen bemöta inläggen eller radera dem. Det är de två alternativen jag ser att man har.

  Men istället hänvisar han till att han inte vill strypa debatten. Då är vi inne på att debattera på Flashbacknivå, när alla ska få yttra sina åsikter helt ogenomtänkt. Det säger något om Leif Gripestam och på vilken nivå han vill ha politiska debatter.

  Tomas Eriksson berättar att han själv raderat kommentarer på sin egen Facebooksida och att anser att Leif Gripestam har ett ansvar för vilka kommentarer som syns under hans inlägg.

  – Det har man ett ansvar för som politiker. Men det ansvaret verkar Leif inte beredd att ta. De som kommenterar ska få häva ur sig vilken skit som helst. Då tycker inte jag att man är seriös politiker om man låter det stå kvar.

  Leif Gripestam betonar att han har svarat på väldigt många kommentarer.

  – Nu råkar det vara över 1100 kommentarer, jag hinner inte svara på allt. Om han tycker att han vill strypa debatten får det stå för honom, jag tänker inte gör det. Man ska ta en öppen debatt.

  Istället tycker Leif Gripestam att Miljöpartiet drar sig från debatten.

  Den inställningen MP har bidrar till det samhällsklimat vi har, de accepterar inte en öppen debatt. Han (Tomas Eriksson) har helt enkelt inte svaret på de frågor som ställs i hela flyktingfrågan, säger han och fortsätter:

  – Han vill prata om formen istället. Jag tycker att det är svårt när man är politiker att inte vilja ta debatten.”
  http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/miljopartiet-till-hart-angrepp-mot-m-toppen-flashbackniva/reprbl!l3@gFpyF3ro7JRAQ3nSmQA/
  https://archive.is/LKuDH

  Åh Nej!! Får alla yttra sin åsikt så som man själv vill, men bara det är genomtänkt eller uppfattas genomtänkt av andra, e.g MP. Hör och förstår Tomas inte vad han säger ? Mycket obehagligt detta. MP yttrar sig hela tiden, alltid ogenomtänkt IMO. Men inte fan vill jag tysta MP för det! Vad tusan är det för folk som hittar sin väg in i politiken egentligen. Mycket klokt resonerande av Leif ang öppen debatt/debattklimatet IMO! Tomas verkar inte fatta att för e.g svenskar är det inte normalt att söka sig till ett nytt land och förvänta sig en massa saker av landet eller ha någon form av kravlista med grejer man vill ändra av olika anledningar, då är det inte konstigt att folket som lever och bor där tröttnar och säger stopp, men det är egentligen politiker som Tomas som ska säga stopp och sätta gränsen(!), inte folket, men politiker som Tomas kallar i stället folket för rasist om folket inte sväljer alla skedar som Tomas försöker mata folket med, får inte yttra vad man tycker om det går emot politikerns egen övertygelse. Gapa stort och svälj mmm…

  Svara
  • Motkraft

    /  02/14/2018

   Klart jag skulle vara lite surmulen om ser andra landsmän som dragit samma lögn som de själva som får egen lägenhet med förtur, får dispens from försörjningskravet och får ta hit släktingar, får gymkort, får del av åtgärdsprogram och annat. När själv får bo på i en husvagn på en åker.

   Men det som den gnällige måste inse är att om han ljuger för att få fördelar i Sverige som har ett totalt överbelastat mottagningssystem så är det ett lotteri. Det är ingen ”rättighet” att få alla fördelarna, några har tur och andra mindre tur. Det ingår i spelet när försöker ljuga sig till fördelar.

   Svara
  • Å nej! Inte ”Flashbacknivå”!

   Svara
  • Olof

    /  02/14/2018

   ‘– Jag tittade bland kommentarerna. Några jag noterade var ungefär i stil med ”stick ur landet om ni inte är nöjda”. Vilket jag skulle kvalificera som rent rasistiska kommentarer.”’

   Eeeeh…. va? Jag tror bestämt vi hittat ytterligare en av de där som drar ner medeliq på begåvningsreservens nedre tiondel…

   Och jo, jag är själv på god väg att sticka ur landet eftersom jag inte är nöjd – vad faaaan får jag för pengarna, som sagt var. Lycka till att ersätta rätt många hundra tusen intjänade nästan helt utanför landet.

   Svara
 68. G

   /  02/14/2018

  Svara
  • Precis. Hydran har flera huvuden:
   ”Men det finns en annan extremistgrupp inom vänstern som förvärrar problemet. Den gruppen är postmodernisterna som ser allt och alla genom maktperspektivets glasögon, en extrem form av kollektivism där människor delas in i förtryckare och förtryckta enligt en identitetshierarki baserad på vissa biologiska markörer eller etnicitet och med liten förmåga att se individen.”

   Svara
 69. G

   /  02/14/2018

  Svara
 70. Är inte det den norske kungen?

  Svara
  • G

    /  02/14/2018

   😉

   Svara
 71. Melmac

   /  02/14/2018

  https://nyhetsbyran.org/2018/02/14/disciplinarende-anlitande-av-akilovs-byggtjanster/

  Jaha och hur tror vi att detta kommer att gå?
  Någon som tror på varning, uteslutande eller bara ett spel för galleriet o sen sopa det under mattan?

  Svara
 72. G

   /  02/14/2018

  Hihihi…

  ”M-toppar kräver åtgärder mot falska nyheter i SVT”
  http://www.friatider.se/m-toppar-kr-ver-tg-rder-mot-falska-nyheter-i-svt

  Svara
 73. G

   /  02/14/2018

  ”Fler sätts i häkte i väntan på utvisning”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6885878

  Svara
  • Uffe

    /  02/14/2018

   Lägg gärna märke till att bilden är märkt ”Arkivbild”: den föreställer alltså inte det artikeln handlar om. Var det inte SR själva som kritiserade Moderaterna för att ha använt en bild föreställande en brinnande bil från Kanada för att illustrera bilbränder i Göteborg? Borde inte i så fall SR vara konsekventa, och ha en bild från det som artikeln faktiskt handlar om?

   Svara
 74. G

   /  02/14/2018

  ”Madon: Varför sätter svenska feminister hijab på en kurdisk YPJ-feminist?

  I sociala medier har ett affischutkast inför ett större 8:e mars-firande spridits. Den tillhör ”8:e mars-kommittén”, en sammanslutning av organisationer och partier till vänster. I fjol utannonserade de Feministiskt initiativs Gudrun Schyman som huvudtalare.

  På årets affischutkast syns bland annat en beslöjad kvinna i YPJ-tröja.
  Nu råkar YPJ vara en socialistisk kurdisk rörelse som har slagits mot jihadisterna i Islamiska staten, och de är knappast kända för att bära hijab. De är socialistiska feminister. Tygstycken kan användas av praktiska skäl, som för att skydda sig mot damm, men det är något annat än vad affischteckningen visar.

  Ansvariga försvarar sig med att det fortfarande jobbas med affischen. Men teckningen har trots allt ritats och sätter fingret på den förvirrade identitetspolitiken. Enligt identitetspolitiker finns nämligen inga större skillnader mellan invandrarkvinnor.

  Man tycks helt enkelt inte ta till sig att vänsterfeminister i Mellanöstern kämpar mot det religiöst konservativa, och mot sådant som slöjtvång.(forts)”
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-varfor-satter-svenska-feminister-hijab-pa-en-kurdisk-ypj-feminist

  Svara
  • G

    /  02/14/2018

   Svara
 75. G

   /  02/14/2018

  Svara
  • G

    /  02/14/2018

   Kommentar till artikeln…..

   ”Halez Al-kassab ons, 2018-02-14 14:43

   Hej !
   Miljontals människor har kommit till Sverige för att få skydd .i det fallet är ju svårt och kommentera! Men i slut ändan är vi ju människor och gör misstag. Sveriges finaste lagar och regler att avrättning och tortyr är förbjudet. Riksdagens exprter med utskottet kan besluta om sådana faller . Alla människor måste skyddas enligt .mänskliga rättigheter och medmänsklighet ! Anser jag”

   Svara
  • Att Sverige inhyser mycket våldsbenägna utlänningar med 0 respekt och sympati för svenskar, medför att vem som helst i Sverige riskerar att utsättas för tortyr.

   Svara
 76. G

   /  02/14/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  02/14/2018

   Kräver? Wikipedia är användarskapat. Vill man ha fler kvinnor gör man följande:
   1. Blir medlem.
   2. Letar upp kvinnor med allmänintresse.
   3. Leta fakta om dem.
   4. Skriver artiklar med tydliga källor.
   5. Repetera 2-4.

   Svara
 77. G

   /  02/14/2018

  ”Afghan tyckte inte att han fick nog med pengar – slog sönder HVB-hemmet
  ..[..]..
  Afghanen berättade att han var upprörd då han inte fått så mycket pengar för ett praktikjobb som han trodde att han skulle få. Han hade gjort arbeten utan att ha fått godkänt och försäkringsintyg från boendet. Personalen föreslog att de skulle ta en promenad så att han kunde andas ut. Men istället tog afghanen ett metallrör från skostället i hallen och gick till köket.

  Där börjar han slå sönder saker, öppnar köksskåp och kastar porslin omkring sig. Både personalen och andra boende försöker lugna ner honom, men det går inte. Afghanen går vidare till vardagsrummet, slår sönder platt-tv:n och slänger ut en Xbox genom fönstret. Enligt personalens vittnesmål skriker han att han ska slå sönder hela hemmet och den som kommer nära honom.
  ..[..]..
  kostnaden för skadegörelsen samt personalens extraarbete beräknas till 96 019 kronor.
  …..
  I vittnesmålen till händelsen berättas en detalj som kan ha bidragit till 17-åringens ilska. Han sägs ha varit under press från sin familj att skicka hem pengar. Han hade lånat 3 000 kronor av en kompis och skickat det till hemlandet. Möjligen hade han sedan svårt att betala tillbaka pengarna.”
  https://nyheteridag.se/afghan-tyckte-inte-att-han-fick-nog-med-pengar-slog-sonder-hvb-hemmet/

  Familj? Nä. ”Barnen” har faktiskt ingen familj, alla är döda. Vistårinteut brukar iaf säga, därför vill de ha kvar *sina* ”barn” här.

  Svara
 1. Forskningsämnet Genus och teknik riskerar att avvecklas, professorer vid tekniska högskolor är bekymrade över att spetskompetens försvinner | WTF?
 2. Genus i Ljusdal | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 4. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: