Arpi fortsätter granska genuskyrkan

Ivar Arpi har ju tidigare granskat genuskyrkan i fyra läsvärda artiklar i SvD. Idag är det del 5

De andra delarna finns i början av artikeln som ni kan se på bilden.

Nämner bara en grej i artikeln

Spindeln i nätet för jämställdhetsintegreringen av så gott som alla svenska myndigheter och lärosäten är det Nationella sekretariatet för genusforskning.

Så här går det när man inte vaknar i tid utan låter dem diktera villkoren. Då blir det för sent att göra nåt. Om t ex media agerat i tid hade det förmodligen sett annorlunda ut för det är ju inte så att tecknen började dyka upp i slutet av 2017 och början av 2018 utan de har funnits där otroligt länge.

Nationella sekretariatet för genusforskning har själva sett sig som en myndighet långt innan de blev en i jan i år och har t ex portalen jämställ.nu som en kanal för sin propaganda. Jämställ.nu ägs av Sveriges kommuner och landsting, länsstyrelserna, Svenska ESF-rådet, Sveriges Kommuner och Landsting samt Vinnova. Men ALLT som publiceras där kommer från Sekretariatet. ALLT alltså… Jämställ.nu är en egen och exklusiv propagandakanal för Sekretariatet. In och kolla själva och se om ni hittar något som inte kommer Sekretariatet… Det är en direktkanal från Sekretariatet rakt in till makten. Det är bara det jämställ.nu är till för, inget annat.

Man låtsas också som om Sekretariatet och den sk ”Jämställdhetsmyndigheten” är två olika saker på jämställ.nu.  Det är Sekretariatet som drar i trådarna på marionettdockan ”Jämställdhetsmyndigheten”.

Ses Nationella sekretariatet för genusforskning som en myndighet?

Sent uppvaknande om den nya jämställdhetsmyndigheten

Repetition

En som heter Mikael Almén nämns i Arpis artikel

I klippet ovan kan ni höra honom sjunga in #jimställdhet i myndigheter.

Några notiser från genusfältet förra året

Södertörns tingsrätt: Feminism innebär erkännandet att vi lever i ett patriarkalt samhälle där män som grupp har mer makt än kvinnor som grupp

MVH

MiT

Lämna en kommentar

150 kommentarer

 1. Hur har vi klarat oss alla dessa år som människan funnits på Jorden utan att styras av Nationella Sekretariatet för Genusforskning?

  Svara
 2. Pelle2

   /  02/15/2018

  Bra av Arpi att konfrontera dom i alla fall även om det är sent påkommet.

  Svara
  • MiT

    /  02/15/2018

   Ja, han är ju ändå en av de som varit kritiska hela tiden. Felet man gör är att man inte ständigt repeterar, under tiden som folk inte repeterar och granskar konstant så matar Sekretariatet ut propaganda, de skiter i att ta en paus för annat.

   Svara
   • G

     /  02/15/2018

    Ja. Det behövs verkligen fler ”Arpis” i debatten då genusgalningarna är så många fler.

    Svara
 3. Moder Svea lider av svår huvudvärk – ge detta piller!

  Svara
 4. Ivar L

   /  02/15/2018

  Mycket bra av Arpi men tyvärr faller väl hans artiklar som stenar till botten. Inte direkt några bollar som spelas vidare om man säger så.

  Men men, om tio tjugo år när skiten avvecklas (den kommer att avvecklas, det finns inget annat alternativ för humbug i universitetsvärlden i det långa loppet) så kommer de att ringa till honom och säga ”Du var ju tidigt ute och uppmärksammade detta, hur tror du det kommer sig att…” Då kommer artiklarna att diskutera. Kanske nästan med vördnad.

  Svara
 5. Det finns personer med integritet inom universitetsvärlden ännu!

  Svara
 6. Ivar L

   /  02/15/2018

  Detta var rätt lustigt. Häromdagen höll jag på att ta reda på lite mer om en teknikrelaterad grej och av en slump hamnade jag på två videor på Youtube där de som berättade och presenterade det hela var svarta. Jag minns att jag tänkte ”det är lite ovanligt med svarta i sådana här videofilmer” — det brukar oftast vara någon studentnörd eller tysk…
  Men nu visar det sig att det nog inte var en slump, eller vad tror ni?
  https://nyheteridag.se/youtubes-uppmaning-prenumerera-pa-personer-med-svart-hudfarg/
  ”Youtube uppmanar användare att välja sina prenumerationer på basis av hudfärg. Det gör sajten för man vill uppmärksamma personer som gör bra saker samtidigt som de har svart hudfärg. Storföretaget får kritik för att – istället för att motarbeta rasism – snarare spä på den.”

  Svara
  • Jovisst – den svarta hudfärgen garanterar kvalitet! 🙂

   Svara
  • Cain

    /  02/15/2018

   Prova att googla ”american inventors” för att få en idé om hur Google manipulerar sökresultaten. En överväldigande majoritet bland de 20 toppresultaten är svarta. Wright bröderna fanns inte ens med bland topp 50.

   Hur skrämmande är det när världens största sökmotor agerar med en samhälls- och historiemanipulerande agenda? Påminner det om något…?

   Svara
   • Senior

     /  02/15/2018

    Förslag på andra sökmotorer utan eller med minimal politisk styrning mottages tacksamt.

    En liten undran från en okunnig dock:

    Är det verkligen google?
    När jag söker på duck duck go får jag i stort sett samma resultat som google.

    Kan det möjligen vara hur bilder är taggade och hur folk tidigare sökt?
    Någon bieffekt av dynamiska sökalgoritmer?

    Detta saknar jag helt kunskaper i, om någon kunnig orkar och har lust är jag tacksam för en liten redogörelse.

    Svara
    • Senior

      /  02/15/2018

     Hypotetiskt sett så kan väl folk sökt på ”american inventors”, fått upp bilder på just ”american inventors”? -Helt utan inbördes placering till en början.

     För att därefter sett någon för många okänd person, varefter folk har klickat på den bilden av ren nyfikenhet med tanken ”vem f*n är detta?”

     Vilket gett vederbörande en hög placering i träffar och därmed också blir uppflyttad i listan?

     Eller är jag ute och seglar nu?

     Svara
     • Cain

       /  02/16/2018

      ”Duckduckgo may not track your searches but the results are from Bing and provides the same result as Google.”

      Försök med ”european history people”.

      Scenariot du beskriver verkar sannolikt, men inte på den här skalan. Resultaten känns för extrema. Men vem vet…

     • Senior

       /  02/16/2018

      Aha, så vad du säger är alltså att duck duck go, google och bing i praktiken ger exakt samma resultat.
      Bra att veta, tack för info.

 7. MiT

   /  02/15/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2018

   Snacka om långsökt resonemang.
   Det är ju ett par hundra år sedan slavhandeln försiggick så hur sannolikt är det att det påverkar vår syn på afrikaner ?
   Dessutom så var det inte i Sverige som vi höll slavar och de från Sverige som deltog i hantering lär inte ha varit särskilt många. Dom lär därför inte ha kunnat påverka vår syn på afrikaner.
   Det handlar väl som vanligt om att utmåla de svarta som offer och oss vita svenskar som rasister..

   Svara
   • Olof

     /  02/16/2018

    Jo, jag skulle misstänka att Kitimbwa Sabuni själv bidrar mer till rasistiska fördomar om afrikaner än Sveriges totala historia gjort.

    Svara
 8. MiT

   /  02/15/2018

  ”SVT:s syriske ”läkare” har struntat i kunskapsprovet i snart två års tid”
  https://samnytt.se/svts-syriske-lakare-har-struntat-i-kunskapsprovet-i-snart-tva-ars-tid/

  Svara
  • Vic

    /  02/15/2018

   En befogad fråga är ”Vad vill SVT?” eller ”Vilken agenda har SVT?”. Att rapportera på det sättet underminerar ju läkaryrket och den kvalité och kompetens som behövs. Och det är bokstavligen på liv och död. Vem som helst fattar dessutom att rapporteringen är felaktig, inklusive skribenten. Så vad har SVT för agenda egentligen?

   Svara
  • Motkraft

    /  02/16/2018

   Skönt myndigheterna står på sig för en gångs skull. Har från förstahandskälla att unga syrier är livrädda att gå till läkare i Syrien. För de vet inte om den läkare de kommer att möta har en riktig utbildning eller om bara köpt sin examen.

   Läkartidningen skrev tidigare en artikel (som jag tror togs bort) att visserligen behöver provet säkerligen förbättras men att vissa ”läkare” som tagit provet inte kunde svara på en enda fråga.

   Svara
 9. MiT

   /  02/15/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/15/2018

   Vilken ryggradslös mes, om hon hade någon som helst stake så skulle hon, utifrån sin påstådda syn på brister inom SL som motiv för hennes ”politiska ställningstagande” att varna andra för biljettkontroll. erkänt att hon plankar även om hon nu löst en biljett, vilket jag givetvis inte tror att hon gjort.

   -Hej, jag är aktivist, men bara på pappret. Rymdkramar från Veganistan!

   Svara
  • michael.

    /  02/16/2018

   Medelklasskvinna med vänsteråsikter tvingar arbetare stå för hennes resekostnader av kollektivtrafik,ja dagens vänster är ju för härlig.

   Svara
 10. Skandalöst att högljudda aktivistgrupper ges så stor makt att de förhindrar myndighetsutövning;

  Svara
  • Ivar L

    /  02/15/2018

   Tänk om Reva hade permanentats och blivit ett effektivt instrument och kombinerats med reella utvisningar. Jag skulle inte vara förvånad om minst hundratals människor då hade sluppit få sina liv förstörda eller släckta.

   Svara
  • Ivar L

    /  02/15/2018

   Det är ju totalt vansinne. Hur kan det vara såhär?

   Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2018

   Det är ju illa nog att barn till illegala skall få barnbidrag men att dom inte ens måste visa upp något barn och göra det troligt att barnet är deras är ju om möjligt ännu sjukare.

   Svara
   • Senior

     /  02/16/2018

    Ja, ville jag tjäna extra pengar utan att göra rätt för mig vore nog det bästa att jag gömde mina svenska id handlingar, gick till soc (eller vem som har hamd om det) och hävdade att jag var ”papperslös” och har tio barn att försörja…… Tio barnbidrag med medföljande flerbarnstillägg är ju inte fy skam!

    Saker som detta blir mer och mer frestande ju fler i min omgivning som inte sköter sig och dessutom kommer undan med det, varför skall jag bekosta myglet utan att få något tillbaka själv?

    Ytterst destruktiv spiral.

    Svara
    • Senior

      /  02/16/2018

     Södermalm och Enskede var det….
     Hinner nog att fiska upp dubbla bidragen på samma dag, bara att gå till båda platserna och köra samma historia….

     Får man kontanter i händerna eller öppnar de upp ett anonymt konto åt mig?
     Eftersom jag saknar identitet blir ju heller ingen kopplad till detta konto om så är fallet, vilket ju verkligen öppnar för kriminella att få hjälp att hantera svarta pengar via detta konto.

     Svara
  • Kristian

    /  02/16/2018

   I anrika MAD Magazine brukade stå att det skrivits av ”The Usual Gang of Idiots”.

   Svara
   • Hoppas att någon sparar idiotlistan! Kan vara bra att ha i en annan situation…

    Svara
 11. G

   /  02/15/2018

  Kvällens Opinion Live SVT1 kl 22 handlar om…

  ”Ska man införa porrfilter på alla skolor? Debatt med bland andra krönikören Linnéa Claeson. Moderaterna anklagas för att svartmåla Göteborg i valfilm. Ann-Sofie Hermansson (S) och Cecilia Magnusson (M) debatterar. Dessutom: Ska man prata om klass? Med Daniel Suhonen och Fredrik Segerfeldt.
  Programledare: Belinda Olsson.”

  Svara
 12. MiT

   /  02/15/2018

  Svara
  • Senior

    /  02/15/2018

   Japp, sossarna har redan bestämt sig.
   Skiljer sig kartan från verkligheten är det kartan som gäller!
   -Förutom när det är val, då tillåts verkligheten styra en stund, tills efter valet.
   Då tas kartorna (likt ovanstående) fram igen, låt inte verkligheten hindra visionerna!

   Svara
  • G

    /  02/15/2018

   Hahaha, fantastiskt!

   Svara
  • Motkraft

    /  02/15/2018

   HA HA HA. Jag har en PK-vän som inte kan förstå hur jag kan tro det finns en konspiration?! Denna blundern från SVT är väl ändå ett definitivt bevis!!!

   Störde mig på Ekot också som häromdagen basunerade ut att alltfler kommer i arbete. Dels så rörde det sig väl om typ 3% ökning, knappt värt nämna. Men de valde att säga antalet för då lät det större. Och man fick lyssna väldigt noga för att snappa upp att det handlade om att fått in fler i ”arbetsmarknadsåtgärder”, dvs låtsasjobb. Varför slå sig för bröstet om sådant?

   Tänk om någon gång det redovisades ”Så många procent har efter X antal år ett fast jobb utanför arbetsmarknadsåtgärder och försörjer sin familj med sin egen lön”. Undrar hur många år/procent vi talar om då?

   Det finns nästan inga hederliga journalister. De bryr sig mer om sin agenda än om att ställa kritiska frågor, redovisa fakta och ge en allsidig information.

   Svara
  • G

    /  02/15/2018

   Svara
   • Embryo

     /  02/16/2018

    Det är fruktansvärt ointressant att veta medianvärdet för hur lång tid det tar för invandrare har vara sysselsatta i minst en timme per vecka där även subventionerade arbeten ingår. Vad som vore avsevärt mer intressant att veta är hur lång tid tar det för hälften av bli självförsörjande. Det kan finnas en anledning till att vi inte känner till medianvärdet för det…

    Svara
    • Kristian

      /  02/16/2018

     Sätt max bidrag for invandrade till en tredjedel av vad fattigpensionärer.
     Då skulle det gå snabbare …

     Svara
   • Senior

     /  02/16/2018

    Tryckfelsnisse på minst två årtal och/eller år innan arbete då 2011+9 år och dessutom imperfekt, ”det tog 9 år”….. 2020 har mig veterligen inte inträffat ännu. Precis som 2017+5 år, 2022 inte heller inträffat ännu varför utfall i bägge fallen endast kan vara spekulationer om kommande utfall, bägge skrivna i imperfekt som om det redan inträffat….. Bra jädra självsäker gissning när man formulerar sig så.
    -Eller en helt osannolik felskrivning där hela stycket ändå håller ihop med alla slumpvisa fel.

    Svara
 13. Senior

   /  02/15/2018

  Och eftersom det Arpi genomlyser är en högst medveten strategi från regeringen lär ingen stanna upp och ”nämen vänta nu, bäst att vi undersöker detta.”

  Det är snarare tvärtom, lägg till ”hatbrott” och de nya kommande inskränkningarna i grundlagen gällande alternarivmedia/yttrandefrihet så blir det snart Arpi som sitter i finkan istället.

  Lustigt att media som expressen kan köra kampanjer som ”free Isac Dawitt” och samtidigt vara knäpptysta när samma förutsättningar inrättas i svensk lagstiftning.

  Det går fort på slutet!

  Vill man fly landet är det dags nu, innan ”flyttskatten” införs, så du blir av med alla dina tillgångar om du lämnar landet…. (Vilket är nästa indicie på var vi befinner oss på den glidande skalan. När folk flyr ändå trots att de blir av med allt, blir det en mur då tro, för att skydda oss mot invällande kapitalister.)

  Svara
  • Bo

    /  02/16/2018

   Så här kan det se ut när man söker pengar från Vinnova. Det internationella samarbetet är helt fokuserat på teknikutveckling och att gynna europeisk industri. I den svenska delen av ansökan finns tex detta (inkl jämställdhetsintegrering)
   https://www.vinnova.se/globalassets/mikrosajter/eureka/dokument/mall_svensk-projektsammanfattning_rev1.docx

   Svara
   • Senior

     /  02/16/2018

    Halva innehållet handlar om ”jämställdhet”! -Bra jobbat Vinnova, projektet som sådant verkar vara mindre viktigt än ”jämställdshetsarbetet” som skall inkluderas.

    -Fast å andra sidan, jag kanske skall knåpa ihop en ansökan.
    Det är ju bara att lägga tonvikten på rätt buzzwords om jämställdhet och ”grön energi” eller nåt. Dessutom ser jag en affärside i passagen här i dokumentmallen:

    ”Om könsfördelningen inte är jämn vid starten av satsningen och om jämställdhetsaspekter inte tagits hänsyn till kommer Vinnova att begära en plan för att åtgärda detta vid första lägesrapporteringen.”

    Det är ju bara att sakta men säkert vid varje lägesrapportering att svänga om grunderna för det ”gröna energi” projektet till att istället handla om att äska mer resurser till att engagera fler kvinnor (släkt och vänner)…..

    ”Energiprojektet går enligt plan, men vi är för få kvinnor. Vi måste få dem mer intresserade.
    Kanske om ni kan skjuta till ett ekonomiskt incitament för att få in fler kvinnor.”

    -Ingen kommer att ifrågasätta eller ens bry sig om energiprojektet, alla kommer istället med uppmuntrande förslag för hur kvinnor skall rekryteras, och om det verkligen räcker med de extra 2 miljonerna du äskar för att attrahera kvinnor. 😀

    Sedan är det ju bara att ”engagera” 1 man och 1 kvinna för pengarna (brorsan och frugan) för att på nästa avrapportering meddela att satsningen lyckades ganska bra, vi lyckades få dit en kvinna denna gång av 2 utlysta tjänster.

    ”Men det räcker ju inte hela vägen tyvärr och dessutom måste vi fokusera på den gröna ener….”
    ”-Ni måste fortsätta det viktiga jämställdhetsarbetet inom projektet!”
    ”Vi skjuter till medel för ytterligare en tjänst, en jämställdhetskoordinator som skall hjälpa er med dessa frågor” (nu kan ju även syrran få ett koordineringsjobb på pappret.)

    ”Mer incitament till fler kvinnor!”
    ”Eftersom två miljoner med facit i hand var lite snålt tilltaget förra gången då det bara blev en kvinna av två får ni nu fem miljoner att fresta med, varav tre till koordinatorn.”

    Två miljoner till, sedär då var barnens ekonomi också tryggad, kan man anställa minderåriga eller måste jag ”registrera” barnen som papperslösa Afghaner för detta skall vara möjligt?

    Eller vänta nu… Om jag registrerar ALLA projektmedlemmar som papperslösa Afghaner….
    Då kommer ju detta projekt att högprioriteras för att påvisa att vi snabbt kommer i sysselsättning!! Så får det bli.
    Och säger de mot förmodan nej till min ansökan kan jag alltid dra rasistkortet eller offerstatusen som papperslös flykting. Failsafe.

    Eller vänta nu igen…. Jag fick just en till idé, Möjligheterna är ju oändliga när man är en liten normalbegåvad minoritet i vår Svenska ”idiocracy”!

    Måste bara avveckla mitt samvete och rättspatos först.

    Svara
 14. MiT

   /  02/15/2018

  Svara
  • Skeptisk

    /  02/15/2018

   I sitt pilotprojekt väljer de byggnadsingenjörer, systemvetare och akutsjuksköterskor. De två första är manligt dominerade och akutsjuksköterska är den specialistutbildning flest manliga sjuksköterskor väljer. Att köra ambulans. Klart de väljer tre manliga utbildningar att problematisera och försöka åtgärda. Om de verkligen ville arbete med jämställdhet utifrån vad de säger, borde de haft med minst en kvinnligt dominerad utbildning. Varför inte genusutbildningen själv. Den mest könssegregerade utbildningen av dem alla.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/16/2018

   Vad jag vet dominerar kvinnor generellt på högre utbildningar så om dom menar allvar så borde dom göra en satsning på att få flera män att söka till sådana.
   Men precis som skeptisk säger så gäller det ju att ge sig på dom få mansdominerade utbildningarna och problematisera dom…

   Svara
 15. G

   /  02/15/2018

  ”Oro över flygsäkerheten när nyanlända syrier med oklar identitet anställs på Arlanda”
  https://samnytt.se/oro-over-flygsakerheten-nar-nyanlanda-syrier-med-oklar-identitet-anstalls-pa-arlanda/

  Svara
  • Kristian

    /  02/16/2018

   Alltid ”allt eller inget”!
   Strax efter 9-11 talades om hur kockar på amerikanska flygplatser i princip fick frågan ”kan du göra ditt jobb utan knivar?”

   Svara
 16. G

   /  02/15/2018

  ”Misshandlade syster med basebollträ – krävde att hon skulle bära slöja”
  http://24blekinge.se/2018/02/14/misshandlade-syster-med-basebolltra-kravde-att-hon-skulle-bara-sloja/
  https://archive.is/LFEJy

  Svara
 17. Gorby

   /  02/15/2018

  Svara
 18. Gorby

   /  02/15/2018

  Svara
 19. G

   /  02/15/2018

  ”Good Night. And Good Luck

  I centrum i filmen ”Good Night. And Good Luck” står TV-legenden Edward R Murrow. Murrow var en av de första reportrarna som började med längre intervjuer i sitt program Person to person, där han samtalade med allt från politiker till filmstjärnor. Filmen kan ses både som ett tidsdokument över hetsjakten på kommunister i USA men även som en blick in i framtiden om vad som väntar oss i Sverige med de förestående grundlagsändringarna i Yttrandefrihetsgrundlagen och Tryckfrihetsförordningen.(forts)”
  https://ledarsidorna.se/2018/02/good-night-and-good-luck/

  Svara
 20. G

   /  02/15/2018

  Svara
  • Motkraft

    /  02/16/2018

   Sporthijab blir en riktig storsäljare först när Adidas börjar sälja dem 😉

   Svara
 21. G

   /  02/15/2018

  Lite från tråden…

  Svara
  • G

    /  02/15/2018

   Har postat tidigare men passar bra här….

   Svara
  • G

    /  02/15/2018

   Svara
   • Pelle2

     /  02/16/2018

    Läste en bit i artikeln och den gick väl i stort sett ut på att vi män inte bryr oss ifall vi blir objektifierade och att objektifiering av oss ändå inte var värre än objektifiering av kvinnorna.
    Hon skrev också att kvinnornas värde låg i deras utseende och fertilitet. Är dom fula och gamla har dom inget värde.
    Undrar om hon någonsin har frågat en man om det stämmer ? En kvinnas värde, precis som en mans värde, består långt ifrån enbart av utseendet anser jag.
    Det är ju enbart på partnermarknaden som utseendet har någon större betydelse anser jag.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  02/16/2018

     Mer vågat hade hon kunnat fråga sig vad som sätter en mans värde alls.

     Svara
    • G

      /  02/16/2018

     Jag kan bara tala för mig själv. Men jag har aldrig och kommer aldrig bry mig om någon objektifierar mig. Men så är jag ju en vit heterosexuell man i.e en del av problemet 😛

     ”Är dom fula och gamla har dom inget värde.
     Undrar om hon någonsin har frågat en man om det stämmer ? En kvinnas värde, precis som en mans värde, består långt ifrån enbart av utseendet anser jag.”

     Håller med helt! 🙂 Att tro något annat, eller tro att män generellt av någon anledning skulle tror något annat, är bara sjukt.

     Svara
 22. G

   /  02/15/2018

  Svara
 23. MiT

   /  02/15/2018

  Svara
  • G

    /  02/16/2018

   AB använder ju GP som referens för sin artikel så 50 är nog det korrekt. Jag såg artikeln redan igår, men den ligger bakom envis betalvägg hos GP så därför postade jag inte om den här. Men 50 låter ju som en *spännande* och en fet *utmaning* för Sverige.

   Svara
   • Senior

     /  02/16/2018

    Ja, den dagen dessa 50 personer beväpnar sig med automatkarbiner, samtidigt och koordinerat med alla sina kollegor i alla andra städer, då får vi problem på riktigt.

    Undrar just hur de tänker reagera om/när valresultatet eller andra samhällsåtgärder går i en oönskad riktning.

    Svara
    • Rikard

      /  02/16/2018

     Hej.

     Jadu, gissa en gång varför det redan nu hörs ord om att ‘Sverige’ har förrått, ljugit för, och svikit invandrare.

     För att etablera en dolkstötslegend som kan användas som casus belli.

     Från det lilla formatet – kulturberikaren som misshandlar vittnen, anlägger mordbränder och utöver våld mot den som står i vägen till det stora; att alla svenskar är fienden som inte visat respekt och därför måste näpsas.

     Om en arab knuffar dig och du inte backar undan och ber om ursäkt har du gett honom rätt att använda våld – sådan är arabisk ‘kultur’. Om du då inte visar dig beredd att stå på dig, slåss för din heder och är villig att själv tillgripa så mycket våld som du behöver för att vinna, så har du gett ditt medgivande och samtycke till att bli dominerad av araben.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • G

    /  02/16/2018

   ”Säkerhetspolisen har försökt kartlägga ”återvändarna” och polisen i Göteborg har nyligen inlett egna förhör med flera av dem.

   Syftet är att få en uppfattning av vad personerna sysslar med idag, ”hur de mår” och om de utgör ett hot mot det svenska samhället.

   Enligt Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef i nordöstra Göteborg, är flera av terrorresenärerna tillbaka ute i samhället och har återgått till vanliga arbeten. Vissa andra livnär sig på brottslighet.

   – Man får uppfattningen i förhören att alla kanske inte mår så bra. Då försöker vi lotsa dem till rätt myndighet, så att de ska få hjälp med sina bekymmer, säger han till GP och påpekar att arbetat med att förhöra de här individerna hade kunnat påbörjas tidigare.”
   http://www.friatider.se/polisen-i-g-teborg-terv-ndande-terrorister-som-inte-m-r-s-bra-ska-f-hj-lp

   Svara
 24. G

   /  02/15/2018

  “Böneutrop strider mot vår rätt att slippa religion på offentlig plats”

  Nej, muslimska böneutrop går inte att jämföra med glassbilens plingande, lika lite som det går att jämföra heltäckande burka med bikini. Att allt fler städer i Sverige ska få minareter och muslimska böneutrop stör samhällets lugn och utsätter oss för religion och budskap i vår offentliga miljö. Sedan det första böneutropet hördes från minareten i Fittja 2013 har positionerna flyttats fram för att dessa böneutrop ska höras på allt fler håll i Sverige, i dag är böneutrop även tillåtet i Karlskrona. Att tillåta detta strider dock mot religionsfriheten. Vi kräver att dessa vansinniga experiment med vår sekulära samhälle ska upphöra.”
  http://katerinamagasin.se/boneutrop-strider-mot-var-ratt-att-slippa-religion-pa-offentlig-plats/

  Svara
 25. G

   /  02/15/2018

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/16/2018

   Liberala kvinnor silar kameler. En extremistisk indoktrineringsklinik mer eller mindre, de är fortfarande för könsstympning av (gosse-) barn.

   Svara
   • G

     /  02/16/2018

    ”de är fortfarande för könsstympning av (gosse-) barn.”

    Ja, och det är jävla illa! Kommer ihåg från L:s kongress (eller vad L nu kallar den) från i höstas 2017. Det fanns en motion som alla som var på kongressen kunde rösta på, men istället för att uppmana till det så var det många som gick upp på scen och sa nej nej, vad ni än gör rösta inte på den, ingen bra ide alls att förbjuda det! Fredrik Malm sade exempelvis (taget från minnet) att ingen av alla män han haft kontakt med anser att de blivit utsatta för ett övergrepp av sina föräldrar, kanske för att alla dessa män han haft kontakt med är troende av något slag, men om så är fallet sade han inget om.

    Det andra argumentet han framförde för att INTE förbjuda, det var att situationen kan bli så som den är för flickorna (kvinnlig könsstympning är tack och lov förbjudet), att föräldrarna skiter fullständigt i sitt barns bästa och tar gossarna till som han uttryckte det ”skitiga källare/lokaler” och låter någon utför övergreppet där istället, trots att det är förbjudet. Eller för barnet utomlands, som ju sker då och då med små flickor.

    Det tredje argumentet han kom med var att om detta ska förbjudas så är det nog bäst att det kommer inifrån den religiösa rörelsen själv, det vill säga att muslimer och/eller judar själva ska komma på att ”Ahhh fan, det kanske trots allt inte blir bättre kontakt med gud om man skär bort förhuden”. Men hur många tiotalsår, hundratals eller kanske tusentalsår det tar innan polletten ramlar ner för alla som tror på vidskepelser står skrivet i stjärnorna!

    Svara
    • Grodan Boll

      /  02/16/2018

     Dubbelmoralen är absolut och total.

     Jag rekommenderar alla och envar att läsa förarbetet till lagen för ett skolexempel på varför alla politiker omgående ska ställas mot väggen.

     Svara
 26. G

   /  02/16/2018

  ”Ett stort hjärta för alla

  På alla hjärtans dag satte kvinnonätverket Hemma upp ett stort mångfaldshjärta, i form av husmorsgraffiti, bakom Kristinaskolan.

  I nätverket, som kommit till på initiativ av konstnären Anneli Lindberg, möts kvinnor från olika kulturer, med textilen som sitt gemensamma språk.

  Av virkade dukar och grytlappar från Hela människans second hand skapar de sin husmorsgraffiti, som dyker upp här och där i stan.

  På alla hjärtans dag ville nätverket skänka ”extra mycket kärlek till alla människor som är utsatta i vårt samhälle. Ensamma. Sjuka. De som sörjer. De som väntar på uppehållstillstånd. De som fått avslag och kämpar med överklaganden.”

  – Det är ett kärleksbudskap till Norrköping och hela Sverige, säger Anneli Lindberg.

  I gruppen, berättar hon, finns det asylsökande, som en kvinna som fått avslag efter att ha varit här i åtta år, och det är många som känner personer som engagerat sig för ensamkommande.

  Nätverket sänder kärlek och mod även till regeringen:

  – Gör om och gör rätt, säger Anneli Lindberg.”
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/ett-stort-hjarta-for-alla-om5003649.aspx

  Svara
 27. G

   /  02/16/2018

  @Hllviken, fortsättning….

  ”Fåordigt om händelserna på Arbis

  Hot på nätet och hårda tongångar. Det är vad som får vaktbolaget Larmassistans Östergötland, som skötte säkerheten på Arbis under lördagen att lägga locket på med hänvisning till pågående utredning.

  Debatten har haglat efter lördagens Where’s the music i Norrköping. Artisten Muhammed Faal spelade själv på festivalen under fredagen och var åskådare på lördagen. Men istället för den njutningsfulla kväll han tänkt sig blev han utsatt för rasistiska övergrepp av vakterna, uppger han på Instagram. Enligt Faal gav sig vakterna på en mörkhyad tjej och tryckte ner henne med ansiktet i snön utan att hon sagt något till dem. En kvinna med vit hudfärg ska enbart ha fått en tillsägelse, enligt artisten. Han kallar det ”rasism och maktmissbruk till dess högsta nivå”.

  Johan Lager är bevakningschef på Larmassistans Östergötland.

  – Vi har en intern utredning gällande händelsen som gällde i helgen och så finns det är polisiär utredning vid sidan av. Jag som bevakningsföretag och Arbis har valt att vi inte vill gå ut med så mycket mer just nu med tanke på sekretess för vår personal, säger Johan Lager.

  – Och med tanke på det som har hänt. Det blir så stort i media – så har jag valt att inte kommentera mer just nu.
  ..[..]..
  Jag antar att ni har pratat med er personal. Finns det olika versioner om vad som hänt eller bekräftar de den version som varit ute?

  – Det är väl så att det finns olika versioner. Och det är väl flera händelser och inte inte bara en händelse. Man har väl olika version av det, säger Johan Lager.

  Vilka versioner det handlar om vill Johan Lager i dagsläget inte uttala sig om.

  – Det har mer med våra anställdas trygghet att göra. Deras personliga säkerhet. Det har som sagt blivit väldigt stort i media och det blir personangrepp och hot mot tjänsteman på Facebook och Instagram med.

  Larmchefen berättar att det kommer att lämnas in ytterligare material till polisen. Det handlar om filmmaterial, bland annat.

  – Vi har löpande kontakt med polisen med. Det kommer att upprättas fler anmälningar och innan det är färdigt vill jag inte uttala mig mycket mer, säger Johan Lager.”
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/faordigt-om-handelserna-pa-arbis-om5003909.aspx

  Svara
  • Fantastiskt duktigt av de mörkhyade och bedriva egennyttiga hetskampanjer på sociala medier mot vaktpersonal! Vilken energi, målmedvetenhet och vilket stort självförtroende! Det tyder på en potential att utföra stordåd!

   Svara
 28. MiT

   /  02/16/2018

  Detta är alltså hon som blivit polisanmäld av sin kollega

  Svara
  • G

    /  02/16/2018

   Av Holm menar du? Haha, ja, jag säger ingenting!
   https://archive.is/h10LC
   Sparade hela tråden med alla 4 tweets ifall att hon drar fram dammsugaren och raderar.

   Svara
   • MiT

     /  02/16/2018

    Ja, Holm kanske han heter. Har varit på tapeten under dagen i alla fall.

    Svara
  • G

    /  02/16/2018

   Ah, okej. Det var det jag gissade, men tänkte att det kan vara någon annan med tanke på hur många anmälningar som görs hela tiden. Och se på tusan. Hon har tydligen talat med NI nu också (trots att det troligen bryter mot någon värdegrund). Hon säger att hon har blivit ”utsatt för en metoo” och kommer anmäla Jens för förtal och trakasserier…

   ”Anklagade riksdagsledamoten Emma Wallrup (V) slår tillbaka mot Jens Holm (V): ”Blivit utsatt för en metoo”
   ..[..]..
   Emma Wallrup säger till Nyheter Idag att hon beklagar att det hela hamnat inför öppen ridå.

   – Jag hade velat lösa saker internt. Jag vill inte skada partiet, säger hon.

   Nu kommer hon att polisanmäla Jens Holm för förtal och trakasserier.

   – Jag har blivit utsatt för en metoo.

   Hur då?

   – Det är just att han har gjort närmanden, säger Emma Wallrup som också säger att Jens Holm sett till att hon blivit utestängd från ett nätverk för miljöfrågor där de två var med.

   De kontakter hon har tagit med Jens Holm har handlat om att reda ut de problem som varit mellan de två enligt Wallrup.

   –Jag har mejlat för att lösa det här, det är en efterfrågan för lösning, säger hon.

   Men om du blivit utsatt för en ”metoo”, du vill ändå lösa det internt?

   – Ja, jag kan absolut tänka mig att lösa det internt.

   Emma Wallrup tror att Jens Holms anmälan handlar om strategi.

   – Det här är taktik inför nomineringen för riksdagen. Det är maktspel det handlar om. Nu vill jag försvara mig, säger hon.”
   https://nyheteridag.se/anklagade-riksdagsledamoten-emma-wallrup-v-slar-tillbaka-mot-jens-holm-v-blivit-utsatt-for-en-metoo/

   Svara
 29. MiT

   /  02/16/2018

  Svara
 30. G

   /  02/16/2018

  Jag såg i Aktuellt, men om fler kanske vill se så…. Och tydligen sade dansken att det är ett problem att människor att utländska rötter, det hörde iaf Lindberg, jag hörde bara prat om kulturer, värderingar etc, att det givetvis spelar roll och är ett problem om de är dåliga för danska samhället osv. Man hör det man vill höra verkar det som.

  ”Danskar om invandring: ”De ska få vara här men det får inte vara för många”

  Enligt förslaget ska de som beviljas asyl skickas till ett av FNs flyktingläger och i gengäld kan Danmark åter ta emot kvotflyktingar.

  – Det är ett försök att säga stopp för den okontrollerade migrationen där det är djungelns lag som råder, säger Mattias Tesfaye (S).”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/danska-utspel-i-integrationspolitiken

  ”Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg och GP:s ledarsideschef Alice Teodorescu debatterade i torsdagens Aktuellt.

  I en intervju med SVT Nyheter menar Mads Fuglede, ledamot i Folketinget för danska Venstre, landets liberala parti, att man i Danmark vill se en rad åtstramningar i migrationspolitiken för att göra det mer oattraktivt att söka asyl i Danmark.

  Fuglede menar att det i Danmark skapats parallella samhällen med människor från Mellanöstern som har problematisk kvinnosyn, struntar i danska värderingar och lever på bidrag.

  Danska Socialdemokraterna har också bland annat lagt fram förslag om att minska andelen invandrare i utsatta bostadsområden till 30 procent.

  Anders Lindberg på Aftonbladet uppskattar inte Mads Fugledes retorik.

  – Jag blir glad att vi inte har den här drängstugenivån i Sverige. Denna retorik är obehaglig och konstig. Han står och säger att det är ett problem att människor har utländska rötter. Det är inte ett problem, det finns ingen anledning att ha en diskussion om det – här i Sverige handlar det om jobb och att människor ska lära sig svenska. Det är rimligare frågor att diskutera, säger han.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/debatt-om-danmarks-migrationspolitik-drangstugeniva

  ”Danskarna kluvna till åtstramningar i asylpolitiken”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/danskarna-kluvna-till-fler-atstramningar

  Oklart varför SVT utelämnat videon med personerna på bilden, möjligen är dessa personer med i videon tillhörande första artikeln.

  Svara
  • G

    /  02/16/2018

   Lite mer transkribering av NI om vad dansken sade…

   ”Vi vill inte att Danmark ska bli mer som Mellanöstern”: Dansk liberal sågar svensk politik

   Den danske politikern jämförde även hur invandringen sett ut till Sverige och Danmark. Han berättar att Danmark tagit emot 170 000 invandrare sedan 1995 och att Sverige under samma period tagit emot en miljon människor. Samtidigt varnade Fuglede för att Sverige är på väg i fel riktning.

   – Vi vill inte att Danmark ska bli mer som Mellanöstern. Vi vill att det ska förbli danskt. I Sverige är man på väg i motsatt riktning.”
   https://nyheteridag.se/vi-vill-inte-att-danmark-ska-bli-mer-som-mellanostern-dansk-liberal-sagar-svensk-politik/

   I Sverige är detta sätt att tala främlingsfientligt, jag kallar det klarspråk.

   Svara
 31. G

   /  02/16/2018

  Mer om lagförslaget. Förtroendet för landets s.k politiker bara sjunker och sjunker!…

  ”Absolut Idiot

  Fria medier är grundläggande i en demokrati och därför måste våra grundlagar värnas. Men grundlagarna måste också kunna ändras om det finns goda skäl, skriver justitieminister Morgan Johansson (S) på SvD Debatt som någon form av kommentar till de senaste dygnens debatt i sociala medier. En debatt där kritik mot förändringarna framförts. Ett försvar som, för den politiskt insatte, vittnar om hur regeringen genomför något som kan liknas vid en mjuk statskupp mot fri och oberoende media och medborgarnas rättigheter. Med absoluta idioter som medspelare.

  Det som blir apart är att Johansson hänvisar till nätets utveckling medan bland annat Centerpartiets ledamot i Konstitutionsutskottet skyller på EU. Någon har snurrat upp Centerpartiet på läktaren, något annat är inte rimligt att anta. När inte ens en KU-ledamot, som skall granska lagen, och justitieministern klarar av att hänvisa till samma skäl styrker det ett mönster i lagstiftningsarbetet som varit närvarande i åtta år.
  ..[..]..
  Den ”Mjuka Statskuppen”. Allt orkestrerat sedan snart åtta år av en enda person. Det är inte utan en viss beundran för precisionen och prestationen. Såväl YGL som TF har tjänat arbetarrörelsen väl sedan mer än 100 år. Nu låter arbetarrörelsen Morgan Johansson pulvrisera dessa. Utan att fråga arbetarrörelsen om lov. Bakom ryggen på partimedlemmar och partikongresser. Utan protester eller debatt. Något han dessutom lyckats förmå såväl Moderater, Centerpartister, Liberaler och Kristdemokrater till som spelar med.

  Som absoluta idioter. Som en travesti på den svenska vodkan Absolut.”
  https://ledarsidorna.se/2018/02/absolut-idiot/
  https://www.svd.se/grundlagarna-maste-anpassas-till-natets-varld

  Svara
  • Senior

    /  02/16/2018

   En av kommentarerna på ledarsidorna:

   ”Om detta går igenom, så blir det den andra statskuppen, under min livstid.
   Den första skedde, genom de grundlagsförändringar, som genomfördes i samband med EU inträdet.”

   -För min del blir det den tredje, med den stora ändringen 1975, den som initierade det hela som nummer 1..

   Svara
   • Senior, det smakar megabittert!

    Svara
    • Senior

      /  02/16/2018

     Ja, det känns fördj*vligt rent ut sagt att se både välfärden och demokratin urholkas mer och mer samtidigt som skatterna är högre än någonsin.

     Framförallt som vi har facit från ALLA länder som provat, inklusive Venezuela i närtid.

     Med tanke på det är min enda logiska slutsats att våra kära politiker, kändisar inom media, etc. är despoter som likt prins John vill kräma ur folket så länge det går, helt samvetslöst för sin egen vinning.

     Svara
 32. Tomas Fritiofsson

   /  02/16/2018

  131 SVT Text Fredag 16 feb 2018
  UTRIKES PUBLICERAD 16 FEBRUARI

  Manliga sköterskor trakasserade
  I Norge uppger mer än dubbelt så många
  manliga sjuksköterskor, jämfört med de
  kvinnliga kollegorna, att de har
  blivit utsatta för sexuella
  trakasserier.

  20.000 sköterskor har svarat på en
  enkät. 5,5 procent av de manliga
  säger att de har blivit utsatta för
  sextrakasserier eller övergrepp av
  kollegor eller andra anställda under
  det senaste året. Motsvarande siffra
  för kvinnorna var 2,2 procent.

  Dock var det fler kvinnor än män som
  anmälde trakasserier och övergrepp,
  skriver den norska nyhetsbyrån NTB.

  Svara
 33. Grodan Boll

   /  02/16/2018

  för det är ju inte så att tecknen började dyka upp i slutet av 2017 och början av 2018 utan de har funnits där otroligt länge.

  Rent av redan på Pär Ströms tid? 🙂

  Svara
 34. J.G

   /  02/16/2018

  Angående 16:02 rörelsen, så läste jag någonstans på Genusdebatten att kvinnor även slutade för dagen kanske 15:30 eller något sådant, och ändå fick betalt till 16:02, så de skulle kanske anse sig nöjda? 🙂 Om Dolf är här kan han säkert den exakta siffran.

  Svara
 35. MiT

   /  02/16/2018

  Svara
  • Tomas Fritiofsson

    /  02/16/2018

   ja vi väntar på mer om detta
   nu ska vi se vad å vem som är mest kränkt

   Svara
 36. G

   /  02/16/2018

  ”Europarådet: Sverige måste ta emot fler invandrare och ge dem bättre villkor

  Sverige bör återgå till en mer generös asylpolitik och ta emot fler invandrare. Det menar Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter i en ny rapport. Bland annat anser rådet att psykologer ska få bestämma hur gamla ”ensamkommande flyktingbarn” är.”
  http://www.friatider.se/europar-det-sverige-m-ste-ta-emot-fler-invandrare-och-ge-dem-b-ttre-villkor

  Orkar inte kommentera, hjälp oss någon…

  Svara
  • G

    /  02/16/2018

   Jag måste ta med detta också ifall inte alla klickar på länken…

   ”– Sverige har varit ganska generöst mot flyktingar och asylsökande, men nödläget som infördes för flera år sedan behövs inte längre och ni kan återvända till er traditionella, bättre politik mot flyktingar och asylsökande, säger Europarådets kommissionär Nils Muižnieks till TT.

   Han menar också att ”ensamkommande” bara ska få skickas tillbaka till Afghanistan om det är säkerställt att ett familjenätverk kan ta emot personerna i fråga och ge dem en säker bostad.

   Enligt Muižnieks finns det en risk att Sveriges nuvarande regler bryter mot de så kallade mänskliga rättigheterna.

   Kommissionären hävdar också integrationen ”förhindras” av Sveriges nuvarande ”restriktiva” invandringspolitik.”

   Fantastiskt va? HAHAHAHAHAHAHA! 😀

   Svara
   • Olof

     /  02/16/2018

    Ah… tidigare programdirektör vid Soros Foundation, Latvia. Ja, Soros brukar ju hjälpa Sverige, hur ligger han investerad nu?

    Det finns en grundförutsättning för att integration skall ha en chans och det är att nivåerna och den kulturella inkompatibiliteten inte skapar en självgående självsegregering.

    Den nivån är känd, och ligger i Sverige på c:a 4% utomeuropeiska invandrare – kommer man över det så har man nått en tipping point där välbeställda människor börjar flytta därifrån och området sakta kommer börja omvandlas till ghetto.

    I Sverige har vi för närvarande 8% utomeuropeiska invandrare. Det innebär att inte ens med en perfekt fördelning skulle det gå att ens komma i närheten av nivån som krävs för att undvika självsegregering.

    Det är med andra ord helt fullständigt kört för integrationen redan nu.

    Svara
  • Ivar L

    /  02/17/2018

   Jahap, Östeuropa sade nej så då är det bara att sätta kranen över Sverige igen då och vrida på… EU är bortom all räddning.

   Svara
 37. G

   /  02/16/2018

  ”Flyktingbarn” får ungdomsvård för mord på Friskis & Svettis – döms som 15-åring

  Ett så kallat ensamkommande flyktingbarn döms nu till sluten ungdomsvård i ett år och tio månader sedan han huggit ihjäl en annan invandrare på Friskis & Svettis i Ängelholm förra hösten. Straffvärdet för brottet är egentligen 12 års fängelse, men den dömde har sagt sig vara 16 år gammal.

  Det var den 9 september förra året som polisen larmades om ett knivöverfall vid Friskis & Svettis på Industrigatan i Ängelholm i Skåne.

  På platsen hittades en 17-årig pojke med stickskador. Han avled senare.

  På kvällen greps en person som uppgav sig vara 15 år gammal.

  Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad handlade det om ett bråk mellan två så kallade flyktingbarn.

  – Det är två asylsökande pojkar som av okänd anledning blir osams. De börjar bråka och någon form av stickvapen används. En av dem blir så allvarligt skadad så att han avlider, sade då Karim Ottosson, polisområdeschef, till tidningen.

  Den misstänkte ”flyktingpojken”, som är från Afghanistan, dömdes idag till sluten ungdomsvård i ett år och tio månader. Han ska även utvisas från Sverige på livstid efter avtjänat straff, enligt Helsingborgs tingsrätt. (forts)”
  http://www.friatider.se/flyktingbarn-f-r-ungdomsv-rd-f-r-mord-p-friskis-svettis-d-ms-som-15-ring

  Svara
  • Olof

    /  02/16/2018

   Hm, har någon sett någon uträkning på hur farligt Afghanistan egentligen är jämfört med att sitta fast i ett svenskt ghettoliv. Den mesta kriminalstatistiken med mordfrekvens etc slås ju ut på befolkningen, men jag skulle inte bli förvånad om risknivån för vissa grupper i Sverige är högre än vad samma människor skulle ha i Afghanistan.

   Svara
  • G

    /  02/17/2018

   ”16-årig afghan mördade på gym – hade fått utvisningsbeslut månader innan
   ..[..]..
   Etnisk konflikt med dödlig utgång

   Den dömde säger i förhör att han kom till Sverige som 14-åring och här sökte asyl. Hans version av händelsen involverar konflikter mellan olika folkgrupper från Afghanistan. Andra så kallade ensamkommande flyktingbarn har trakasserat honom för att han är pashtun.

   Det var därför han bar på kniven – han var rädd att bli våldtagen och kanske mördad av den kille han själv sedan mördade, som tillhörde folkgruppen tadzjiker.

   16-åringen har alltså hävdat att han agerade i nödvärn, men tingsrätten godtog inte den förklaringen.

   – Åklagaren har genom uppgifter från vittnen och övrig bevisning visat att det inte varit fråga om en nödvärnssituation, säger rådmannen Dina Gutrad i ett pressmeddelande.

   Därför döms han för mord och efter att ha avtjänat sitt straff i sluten ungdomsvård ska han utvisas till Afghanistan utan möjlighet att komma tillbaka till Sverige. Det beror delvis på mordet och delvis på att han tidigare är dömd för misshandel.

   Migrationsverket avslog afghanens asylansökan i maj 2017 – flera månader före mordet. Då skulle han egentligen ha utvisats men överklagade och fick stanna kvar. Den 17 januari i år avslogs även hans överklagande.”
   https://nyheteridag.se/16-arig-afghan-mordade-pa-gym-hade-fatt-utvisningsbeslut-manader-innan/

   Svara
 38. G

   /  02/16/2018

  ”DN-skribent och Afa bakom ny vänstersajt

  Kajsa Ekis Ekman, ledarskribent på Etc och kulturskribent på Dagens Nyheter, deltog i lördags i en sammankomst arrangerad av det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Antifa eller Afa). Bakgrunden var starten av sajten ”Konkret” som syftar till att sprida ett vänsterradikalt perspektiv under valrörelsen.”
  https://samnytt.se/dn-skribent-och-afa-bakom-ny-vanstersajt/

  Svara
  • Pelle2

    /  02/17/2018

   Sköna juveler DN anlitar som kulturskribenter.Sympatiserar man med i Afa borde man vara totalt diskvalificerad från att skriva i en seriös tidning.

   Svara
   • Ivar L

     /  02/17/2018

    Tidningen säger sig vara oberoende liberal och har rena sovjetkommunister som skribenter. Go figure…

    Svara
 39. G

   /  02/16/2018

  ”Åkesson och Sjöstedt överens: Ensamkommande ska ålderstestas”
  https://samnytt.se/akesson-och-sjostedt-overens-ensamkommande-ska-alderstestas/

  Kul att dessa två är överens om något lol. Men vad som nästan är mer intressant tycker jag är bildspelet där partiledarna placerar skyltar med frågorna de tycker är viktigast, viktigast längst upp och minst viktigast längst ner. Pension i botten hos Kristersson.

  Svara
 40. Melmac

   /  02/16/2018

  Dagens Fredagsintervju på Kvartal är faktiskt rätt intressant:
  http://kvartalplay.se/fredagsintervjun/mikael_ribbenvik

  Svara
 41. Ivar L

   /  02/16/2018

  Kolla på gårdagens Aktuellt om danskarnas sunda inställning i asylfrågan.
  Oerhört mycket klarspråk från danska politiker och sunda insikter. Börjar 17 min in ungefär.
  https://www.svtplay.se/video/16936210/aktuellt/aktuellt-15-feb-21-00-1?start=auto

  Svara
 42. Ivar L

   /  02/16/2018

  Äntligen skärps straffen för de riktigt allvarliga brotten.
  ” I dag pågår det en organiserad piratverksamhet på nätet som får stora konsekvenser för hela samhället. Därför är det bra att straffskalorna för dessa brott har setts över då straffen ska stå i proportion till brottens allvar”
  https://nyheteridag.se/regeringens-utredare-foreslar-hardare-straff-sex-ars-fangelse-for-piratkopiering/

  För visst är det väl så? De riktigt allvarliga problemen vi ser växa i Sverige är ju faktiskt piratkopiering och inge annat. Piratkopieringen förstör verkligen livet för många skötsamma svenskar.

  Svara
  • Rikard

    /  02/16/2018

   Hej.

   Brasklapp: jag har inte studerat rättsfilosofi eller relaterad juridik annat än tangentiellt inom ramen för andra studier i (bl a) moralfilosofi, så jag kanske är ute och cyklar här.

   Vad jag minns så brukar det allmänt inom rättsfilosofi sägas att straffvärdet är statens signal till undersåten om hur allvarligt ett brott är, enligt staten och hur högt offret (och dess lidande/förlust) värderas a sagda stat. Vidare brukar man också allmänt hävda att det straff som rättsväsendet väljer att utdela (vilket givetvis varierar med vilket land man gör sina observationer i – det är ju inte alla länder som tycker att medborgarna i praktiken skall dömas av politiker) talar om för undersåten hur polis och domstolar ser på saken. Avslutningsvis kan man tillägga att påföljden i sig, och hur fängelse eller annan påföljd ser ut även det äger ett värde som kommuniceras till undersåten både som presumtivt offer för brott såväl som förövare.

   Således kan vi se att den nomenklatura och intelligentsia som vi låter regera oss anser privat uthyrning av lägenhet eller fildelande eller smädelser kopplade till av staten bestämda identitära egenskaper (eg: raslagar, mm) äga högre straffvärde än exempelvis våldtäkt mot barn.

   Så, svenske undersåte – vill du rösta på mer av samma politik som anser att åratal av brott, förföljelser, våldtäkter och mord skall behandlas med hotellboende, ”all inclusive”?

   Eller vill du se att brottslingar straffas?

   I det andra fallet bör du i så fall inte bara rösta i den riktningen – du bör även privat och offentligt argumentera för att brottslingar skall straffas, inte beundras. Kom ihåg att den som argumenterar för att nutidens kriminalpolitik är av godo äger bevisbördan för detta.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Senior

    /  02/16/2018

   Då kan de ju till att börja med ta bort alla dessa STIM-pengar som alla människor som köper media betalar. Det är ju som att lägga på ett antal kronor för presumtiva trafikbrott på priset på alla nya bilar som säljs: det är ju möjligt att använda dem till trafikbrott.

   Hoppas bara någon skattmas läser detta och får dumma idéer…

   Svara
 43. MiT

   /  02/16/2018

  Svara
 44. G

   /  02/17/2018

  ”Uvell: Varför får kvinnliga IS-terrorister gästa Skavlan?

  Ett underskattat hot är kvinnorna, som utger en fjärdedel av IS-terroristerna från Sverige och 40 procent internationellt. I Sverige får de sitta i ”Skavlan” och i mysiga tidningsintervjuer och gråta ut över att det inte blev som de tänkt sig när de frivilligt anslöt sig till terrorsekten.
  …..
  Storbritannien har dragit in 150 medborgarskap, förbjudit dem att återvända och dömer folk till livstid. Frankrike har skickat specialstyrkor till Syrien för att se till att så få franska jihadister som möjligt ens återvänder hem.

  I Sverige får de snyftreportage och bidrag.”
  https://nyheter24.se/debatt/903566-weidmo-uvell-varfor-far-kvinnliga-is-terrorister-gasta-skavlan

  Svara
 45. G

   /  02/17/2018

  ”Hur kunde det bli såhär?

  Söderköpingsborna Lena Nilsson och Liselotte Dalén tycker det är märkligt att politiker undviker en öppen debatt, för att i stället skicka privata meddelanden, i diskussionen om den dömde ensamkommande mannen.

  De kände inte varandra tidigare men fick kontakt via den sida på facebook där flera Söderköpingsbor diskuterar politik. Under hösten och vintern har mycket handlat om den ensamkommande man som dömdes för sexuellt ofredande av en 14-årig flicka under ett konfirmationsläger hösten 2016. Liselotte Dalén och Lena Nilsson är två av dem som reagerat på detta och på flera andra efterföljande saker:

  – Hur kunde de utse honom till nyårstalare? Det är ett fint uppdrag. Några borde ha satt stopp för det, säger Liselotte.

  Talet höll han några månader efter händelsen på konfirmationslägret. När Folkbladet frågade Lottie Fallman, tidigare S som lämnat politiken då hon känt sig trakasserad under debatten, om hur detta kunde ske, svarade hon dels att hon inte hade med utnämningen att göra, dels att ingen visste om att något hänt där på lägret ett par månader tidigare.

  Ytterligare några månader framåt i tiden, våren 2017, fick mannen träffa statsminister Stefan Löfven (S). Även detta ifrågasätter Lena och Liselotte.

  – Vem har tagit dit honom? Vem arrangerade? Men det vill ingen svara på i dag, säger Lena.

  Debatten på facebook har tidvis varit hård och det Lena och Liselotte har reagerat starkt på är, vad de säger, att politiker tagit mannen i försvar. Även efter domen. Flickan och vittnet har ifrågasatts. Detta nekar dock Lottie Fallman till.

  – Jag skulle aldrig ta en brottsling i försvar och jag har respekt för vårt rättssystem, sade hon i Folkbladet i början av februari i samband med att hon lämnade politiken.

  Lena och Liselotte har varit öppna och ifrågasatt allt detta. Dels på facebook, dels genom mail. De upplever dock inte att de fått några ordentliga svar. Istället har de, och enligt dem flera andra, blivit kontaktade genom privata meddelanden från politiker, däribland Lottie Fallman, där de känner sig manade att ”hålla tyst”.

  – Man försöker kväsa debatten och tysta oss, säger Liselotte.”
  http://folkbladet.se/nyheter/soderkoping/hur-kunde-det-bli-sahar-om5006651.aspx

  Läs hela, ni vet vilken *man* det handlar om. Han som får kvinnor att bli alldeles till sig och skickar tonvis med hjärtan.

  Svara
  • G

    /  02/17/2018

   Oktober 2017….

   ”…[..]..När Samhällsnytt ringer Lottie Fallman blir det tydligt att det var hon som avbröt intervjun med Arif Moradi igår* och krävde att få veta vilken vinkel artikeln skulle ha. Samtidigt förnekar hon att hon skulle ha ordnat mötet med Löfven:

   – Det stämmer inte, säger hon bestämt.

   Men visst är det din son som syns med på bilden och i videon [tillsammans med Stefan Löfven och Arif Moradi]?

   – Det är inte min son.

   Men när Samhällsnytt jämför bilder från hennes sons Facebook-konto med den person som syns på bilden med Stefan Löfven och Arif Moradi blir det uppenbart att det handlar om samma person. (Förnamnet och ansiktet är maskade av hänsyn till personen.)

   Samtidigt misstänkliggör Lottie en förälder till den flicka som blev utsatt för sexbrottet och föreslår att det vore ”en intressant vinkel” om Samhällsnytt skulle granska den personen.
   ..[..]..
   Efter att artikeln publicerats trädde en f.d. lärare fram och bekräftade att personen på båda bilderna verkligen är son till Lottie Fallman. Och för en timme sedan gjorde sonen följande statusuppdatering på sin Facebook:

   https://samnytt.se/uppgifter-s-politiker-bakom-motet-med-lofven-visste-om-utredning-mot-sexbrottslingen/

   *…..

   ”Du (Arif) lade upp en video på Facebook ganska nyligen där du säger att afghanska ungdomar ”följer svenska lagar och regler”, men idag fälldes du för sexuellt ofredande. Hur ställer du dig till det?

   – Det stämmer inte. Det är människor som vill mig illa på alla sätt.

   Men när Samhällsnytt försöker ställa en följdfråga om varför en 14-årig flicka skulle vilja Arif illa på alla sätt, bryter en medelålders svensk kvinna in i samtalet och avbryter intervjun:

   – Ursäkta, jag skulle vilja veta vilken vinkeln artikeln kommer att ha!”
   https://samnytt.se/avslojar-ensamkommandes-talesperson-lovade-folja-svenska-lagar-doms-for-sexuellt-ofredande-mot-minderarig/

   Svara
 46. G

   /  02/17/2018

  ”SVT rättar artikel efter Samhällsnytts avslöjande”
  https://samnytt.se/svt-rattar-artikel-efter-samhallsnytts-avslojande/

  Svara
  • G

    /  02/17/2018

   Anders: ”Anti-Moderat humanist. Socialliberal i hjärtat men socialist för att M styr Alliansen. Lätt dyslexi.”

   Svara
   • Skeptisk

     /  02/17/2018

    Om svt är höger eller vänstervridet beror på ens egen utgångspunkt. Om man får svt till att vara högervridet har man själv en position låååångt till vänster. I vissas ögon är V kapotalets lakejer.

    Svara
  • G

    /  02/17/2018

   Ehhh…

   Svara
 47. G

   /  02/17/2018

  ”Gillade vänsterpartists inlägg på Twitter – SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt i blåsväder.”
  https://nyheteridag.se/gillade-vansterpartists-inlagg-pa-twitter-svts-usa-korrespondent-carina-bergfeldt-i-blasvader/

  Svara
 48. G

   /  02/17/2018

  ”Skyller misslyckade integrationen på svenskarna: ”Ni är socialt inkompetenta”

  Gabriel Kuhn, filosofie doktor i ”poststrukturalism”, skyller den misslyckade integrationen i Sverige på det svenska folket. Svenskarna är ”socialt inkompetenta”, skriver han på Aftonbladet Debatt idag och hävdar att det är ett ”allvarligt samhällsproblem” som inte kan lösas med pengar.”
  http://www.friatider.se/skyller-misslyckade-integrationen-p-svenskarna-ni-r-socialt-inkompetenta
  AB Debatt: https://archive.is/1afDw

  Svara
  • Olof

    /  02/17/2018

   Skulle inte kalla det ‘inkompetenta’, eftersom det förutsätter att det finns ett rätt sätt att vara på och en kunskap svenskar skulle sakna. Men fenomenet är en del av varför jag skulle placera Sverige väldigt lågt ner på listan av resmål om jag sökte ett nytt hemland.

   Jag har umgåtts med många människor i och från andra länder, och Sverige är nog ett av de länder där man gör minst för att få någon att känna sig välkommen. Vi är helt enkelt inte intresserade, vi är för upptagna, vi är vana att staten är mamma, pappa och familj, så vi har på något sätt förlorat den mellanmänskliga runt socialt välkomnande av resanden eller nykomlingar.

   Och det genomsyrar naturligtvis hela situationen runt nyanlända. Vi har sett alla serverar-bulle-på-stationen aktivister som tror att godhetssignallering är att ‘hjälpa’. Men när de gjort sin tjugofyratimmarsinsats så räknar de med att staten tar över. De har ingen egentlig vilja att hjälpa när det kostar dem och de har inte resurser till det.

   Men det är sannolikt resultatet av att ha den relation mellan stat, klan, familj och individ som vi har här numera. Jag tror inte att det går att förändra utan att just specifikt massivt krympa statens del i människans liv för att ge de andra delarna större betydelse. Är det vad svenskarna vill?

   För det handlar inte om att invandrarna ges så mycket bidrag att de saknar intresse av att integreras, det handlar om att _alla_ ges så mycket bidrag att de saknar *behovet* av ett socialt skyddsnät som är en av drivkrafterna för den typ av mellanmänsklig social aktivitet som skapar band. Staten tar hand om oss så varför skall vi skaffa nya vänner som vi kan luta oss mot när vi behöver det?

   Svara
 49. Ivar L

   /  02/17/2018

  Alltså det här är ju rätt intressant. Floridaskyttens kopplingar till vitmaktröreleser kan mycket väl vara fabricerad. Observera att det finns länkar i Fria Tiderartikeln till bl.a. AP så det går att läsa om att kopplingen är falsk i utländsk ”gammelmedia”, det är inte Putindesinformation:
  http://www.friatider.se/floridaskyttens-vit-makt-kopplingar-var-fake-news

  Däremot är det alltså stor chans att den påstådda vitmaktkopplingen är desinformation. Man kan ju fundera på hur ofta påstådda band till vit makt och nazism i gammelmedia är fabricerade eller överdrivna. Högerextremism överdrivs och vänsterextremism och islamism underrapporteras. Den nämnda vitmaktgruppen i USA hade dessutom tydligen inte ens 10 medlemmar(!).

  Svara
  • G

    /  02/17/2018

   Ja, läste den också. Det är ju mycket illa att media håller på så, som om inget verifieras och dubbelkollas innan sånt börjar spridas som fakta och sanning. Men media tyckte säkert det var en saftig koppling som de bara var tvungna att köra på, skulle inte förvåna om de även klurade på om det går göra en långsökt koppling från vit-makt till President Trump som alla tidigare gånger media försökt med det. Stod t.o.m om vit-makt-kopplingen på SVT Text-tv, så bra jobbat av media.

   Svara
  • J.G

    /  02/17/2018

   Tim Pool har också tagit upp det:

   Svara
   • Gorby

     /  02/17/2018

    Klippet finns tyvärr inte kvar längre för att det strider mot Youtube’s policy för trakasserier och mobbning…

    Svara
 50. G

   /  02/17/2018

  ”Val 2018. Migrationsverket till regeringen: ”För det fall det lägre beviskravet sannolikt ska gälla bör det tydligt framgå vilken avvägning som har gjorts i förhållande till statens intresse av att veta vilka personer som beviljas tillstånd att vistas i landet.” ”.
  http://meritwager.nu/allmant/val-2018-migrationsverket-till-regeringen-for-det-fall-det-lagre-beviskravet-sannolikt-ska-galla-bor-det-tydligt-framga-vilken-avvagning-som-har-gjorts-i-forhallande-till-statens-intresse-av-att-v/

  Svara
 51. Ivar L

   /  02/17/2018

  Hehe… Någon idiot som heter Gabriel Khun skriver på Aftonbladet (länkas ej) att svenskar är socialt inkompetenta:
  ”Jag är uppvuxen i Österrike. År 2007 flyttade jag till Sverige. Jag trivs, men det finns en sak jag inte kan vänja mig vid – den sociala inkompetensen.
  Det börjar med de enklaste möten. Jag har bott i många länder och det har alltid varit en självklarhet att hälsa på folk i trapphuset eller i tvättstugan. Här är det ett undantag. Att möta någons blick på gatan leder inte till ett leende utan till folk som flyr i panik.”

  Nu vet jag inte hur gubben ser ut (Quasimodo?) men eftersom jag bor i det land hon tror sig beskriva så kan jag ju bara konstatera att om han hamnar i sådana situationer så är det nog snarare han som är socialt inkompetent på något för mig okänt vis.

  Att påstå att ursprungbefolkningen i ett av de länder som länge toppat listor över social tillit skulle vara socialt inkompetenta faller på sin egen orimlighet. Ett land där folk litar på varandra är per definition ett land med hög social kompetens.
  https://fof.se/tidning/2014/8/artikel/sveriges-unika-tillit-sjunker-kan-man-lita-pa-folk, tyvärr sjunker dock tilliten av anledningar som är enkla att räkna ut.

  Svara
 52. G

   /  02/17/2018

  Svara
  • Olof

    /  02/17/2018

   Ja, det här är en av de absoluta _vidrigheter_ som godhetsknarkarna orsakar. Och varför vi _måste_ börja återföra folk som får avslag ASAP. Och varför alla incitament för att stanna som illegala måste upphöra.

   Ingen kan garantera att människor som går under jorden här kommer att få stanna i framtiden. Att uppmuntra dem att göra det är en avskyvärd björntjänst som leder till att de slänger bort åratal av sina liv på något som väldigt sannolikt kommer att sluta illa.

   Sverige har dessutom inte automatiskt medborgarskap för barn som föds här, om inte någon av föräldrarna har svenskt medborgarskap. Det innebär att om vi låter detta fortgå så kommer fler barn att födas som helt saknar koppling till länderna där de är medborgare. De kommer likväl utvisas i framtiden, brutalt bestulna på möjligheter av de som lurade dem att stanna i Sverige.

   Svara
 53. G

   /  02/17/2018

  Svara
 54. G

   /  02/17/2018

  ”Heberlein: Kyrkklockorna i Växjö

  Sverige är, näst Japan, det minst religiösa landet i världen. Enligt World Value Survey värderar svenskar självförverkligande och individuell frihet högt samtidigt som vi värderar traditionella och religiösa värderingar lågt. Detta – att Sverige är ett mycket sekulariserat land – är sannolikt en viktig förklaring till att svenskar generellt är toleranta, att vi betraktar jämlikhet mellan könen som självklar, att samkönad kärlek har samma status som heterosexuella relationer.

  Friheten från religionens ok och ofta reaktionära värderingar har möjliggjort tankens frihet, individuell frihet, kvinnors emancipation, samkönade äktenskap, respekt för varandra och en progressiv lagstiftning. Vi ska vara stolta över vår tradition att hålla isär religion och stat. Sverige ska också fortsättningsvis vara ett sekulariserat land, ett land som värnar varje människas frihet från religiöst förtryck, religiös påverkan och religiös argumentering.”
  https://ledarsidorna.se/2018/02/kyrkklockorna-i-vaxjo/

  Bra av Ann. Ja. Vi har mycket att vara stolta över och som vi bör hålla jävligt hårt på.

  Svara
 55. G

   /  02/17/2018

  Svara
 56. G

   /  02/17/2018

  Svara
 57. G

   /  02/17/2018

  Svara
  • G

    /  02/17/2018

   ”Över 12 000 personer som ska utvisas har redan försvunnit – och risken finns att de kommer bli mångdubbelt fler.

   De som går under jorden utnyttjas ofta som underbetald arbetskraft. Polisen har hittat adresser där 500 personer varit skrivna.

   – Det finns lägenheter med bara madrasser och folk som sover i skift, säger Patrik Engström, chef för gränspolisen.

   17 000 ärenden finns för närvarande på gränspolisens ”att-göra lista”.
   Av dessa har 12 600 blivit efterlysta eftersom de försvunnit. Den siffran kan komma att mångdubblas.

   – Vi ser i Migrationsverkets prognos att vi under de fyra kommande åren kommer få ungefär 42 000 ärenden till, säger Patrik Engström.

   Men även om personerna påträffas av polisen händer det att de får släppas – eftersom Migrationsverkets förvarsplatser redan är överfyllda.
   ..[..]..
   Väldigt många av personerna är inte identifierade. Och om det inte finns någon identitet kan mottagarlandet vägra att ta emot personen.
   Polisen vill därför undersöka innehållet i personernas mobiltelefon för att fastställa en identitet.

   – Vi vill också få möjlighet att genomföra visitationer i samband med inre utlänningskontroll, det får vi inte idag, säger Patrik Engström. Detta för att kunna eftersöka id-handlingar som personen gömt på sig eller i sitt bagage.

   Polisen har framfört detta till justitiedepartementet men har inte fått någon direkt respons.”

   HAHAHAHA, skitbra verkligen. Vad kul att justitiedepartementet visar gnistan och är på alerten! Inte alls. Vakna!!!!

   Men ”nödläget” är ju som tur var över iaf, så nu kan fler komma som vi kan utvisa senare, alla dessa ovan är inte tillräckligt… https://toklandet.wordpress.com/2018/02/15/arpi-fortsatter-granska-genuskyrkan/#comment-143348

   Svara
 58. G

   /  02/17/2018

  ”Rättspsykiatrisk vård av EU-migrant hindrade utvisning – HFD prövar hans rätt till socialbidrag

  Den slovakiske mannen har inte kunnat utvisas från Sverige eftersom han är dömd till rätts-psykiatrisk vård. När han nu ska ”slussas” ut från den slutna vården begär han socialbidrag för boendekostnader och fickpengar. Kommunen sa nej men både förvaltningsrätten och kammarrätten sa ja. Frågan ska nu prövas i Högsta förvaltnings-domstolen.”
  https://samnytt.se/eu-migrants-ratt-till-ekonomiskt-bistand-i-sverige-provas-av-hogsta-forvaltningsdomstolen/
  http://dagensjuridik.se/2018/02/rattspsykiatrisk-vard-av-eu-migrant-hindrade-utvisning-hfd-provar-hans-ratt-till-socialbidra

  Svara
 1. Arpi fortsätter granska genuskyrkan – Life, Death and all between
 2. Forskningsämnet Genus och teknik riskerar att avvecklas, professorer vid tekniska högskolor är bekymrade över att spetskompetens försvinner | WTF?
 3. Allt puttrar på som vanligt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: