Forskningsämnet Genus och teknik riskerar att avvecklas, professorer vid tekniska högskolor är bekymrade över att spetskompetens försvinner

Genus och teknik ligger i farozonen för att läggas ner vid Luleå tekniska högskola där de verkat sen 1993

Genus och teknik vid Luleå tekniska universitet, som etablerades 1993 som Sveriges första forskarutbildningsämne i genusforskning, står inför nedläggningshot. Rektorn förväntas ta beslut om en eventuell avveckling senast mars 2018.

Genus och teknik sen 1993 alltså.

En professor vid LTU är bekymrad. Hon anser att Feministisk teknovetenskap är spetskompetens som går förlorad.

Men Feministisk teknovetenskap? Handlade det inte om Genus och teknik?

Det är samma sak. En seniorprofessor (vad fan är det…?) vid Blekinge tekniska högskola ser allvarligt på förslaget att lägga ner Feministisk teknovetenskap i Luleå. Hon är också bekymrad över att man riskerar att få noll genusforskningsprofessurer vid tekniska lärosäten och att det skulle vara svårt att acceptera den vetenskapliga kompetensförlusten vid nedläggning.

Undrar hur många professorer i tekniska ämnen det finns inom genusfältet? Riktiga professorer alltså och inte typ professor i Feministisk teknovetenskap och liknande? Hur många teknikprofessurer finns det inom genusvetenskapen?

Det finns ett svar från rektorn vid LTU också i artikeln på genus.se.

Man kan dock studera Feministisk teknovetenskap vid Umeå universitet om man vill. Där vill man behålla spjutspetsen!

Här kan man läsa lite mer om vad Feministisk teknovetenskap är för något.

Fun fact om May-Britt Öhman, hon anser sig vara sk ”rasifierad” (eller nåt liknande i alla fall) i egenskap av att vara same.

Gissa vem som gjorde ett försök till satir i Tidningen Curie 2016? Jag tror det ska vara satir i alla fall men man vet aldrig när såna är igång, det är nämligen väldigt svårt att skilja satir från vad de normalt matar ut.

**********

Om ni bor i Dalarna kan ni läsa vad era skattepengar går till

En metod att jobba med vad man låtsas är ”jämställdhet”. Alla vet ju att det är genusfältets definition av begreppet som gäller. Dvs det är vänsterextremisters definition.

Man ska utbilda chefer i länet och landskapet i jämställdhet. Och när man ska göra det så vet man ju vad det innebär.

Influenser från galningar.

Där kan man se att de gärna förordar ”jämställ.nu” som jag nämnde häromdagen, en propagandakanal enbart för Sekretariatet för även om det är flera ägare så kommer ALLT som publiceras där från Sekretariatet. Enbart en kanal rakt in i makthavares plånböcker och öron.

länsstyrelsen för Dalarna kan man läsa mer om metodmaterialet man ska utbilda cheferna med.

Om man klickar på länkarna på sidan så kommer man till resp del i metodmaterialet.

Man ska spela rollspel och teater. Det ovan är ett exempel på övning.

Och förslag på påståenden man kommer med.

Det ovan är bara en del av metodmaterialet, det finns massor att kolla på! Jag tycker ni ska gå in och kolla själva helt enkelt!

Grejen är att detta belyser infiltrationen som skett från genusfältet under ganska många år nu, googlar man alla namnen som är inblandade så är det bara genusfolk. Jag såg detta via Sverige Idag på SVT igår och då såg jag namnet Saga Hillerström och googlade namnet direkt. Bl a så hittade jag den här.

De påstås vara experter och kunniga på jämställdhet när det enda de är experter på är att införa postmodernism. Vilket kommer att leda till att organisationerna raseras till slut, tyngda av alla perspektiv och inkluderanden. Postmodernism kan inte bygga upp utan endast rasera sånt som funkar. Och dem har man anställt på positioner där de ska ”utbilda” dem som bestämmer över andra. Och man har gjort det med breda leenden.

Bara en sådan sak att man rekommenderar FATTA och FATTA Man, som anser att svenskar uppfostrar sina söner till att bli våldtäktsmän (om klippet inte startar vid ca 8 min och 40 sek in så börjar det där i alla fall), är så bisarrt att man saknar ord.

För att inte tala om MÄN, fd Män för jämställdhet som jag tror är skapare av Den Vetenskapliga Triangeln. Förutom att vara VÄLDIGT vänsterextrema. MÄN är nog den mest radikalfeministiska organisationen som finns i Sverige.

Ni vet väl om att om man inte gör sig av med alla såna här på olika positioner så kommer inget att förändras va? Det kommer bara att rulla på…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

98 kommentarer

  1. MiT

     /  02/17/2018

    Googla Henkel…

    *https://www.facebook.com/jarfallakommun/videos/1694911060548275/*

    Svara
  2. G

     /  02/17/2018

    Vilken läsning MiT. Stäng pengakranen från skattekistan och låta alla som älskar och tycker sånt som ovan är det bästa som finns prova sponsra och bidra till sånt här frivilligt!, om de nu verkligen gillar detta och tycker det är så viktigt, så får vi se om intresset bland normalt tänkande folk i verkligheten är tillräckligt stort för att sekten ska få in nog med pengar för att kunna göra och ”forska” om allt som finns i deras rosa drömmar, om intresset uteblir och alldeles för få vill bidra frivilligt, well… kom på något bättre som folk faktiskt vill bidra till då!

    Svara
    • Senior

       /  02/17/2018

      Personligen är jag ännu mindre imponerad av vad snyltare som Kawa producerar för mina skattepengar (i en eller annan form.).
      Sparka fanskapet, slopa presstödet och alla andra skitbidrag till vänstern, och lägg det på sjukvården och skolan istället.

      Svara
      • Olof

         /  02/17/2018

        Ja, det är ett rätt tydligt exempel på att staten som vanligt inte klarar av att sköta någon planekonomi på ett sätt som uppfyller medborgarnas behov.

        Och Kawa kan dra åt helvete. Skulden för den utveckling som nu är oundviklig ligger rakt vid kulturvänsterns fötter. Det är deras agerande som gjorde Reinfeldts plan genomförbar och hindrade opposition från både höger och vänster.

        Svara
      • Ivar L

         /  02/17/2018

        Det myckna swischandet högerut (eller vad man nu skall säga) visar väl med all önskvärd tydlighet att folk i genomsnitt vill ha mindre av Kawa och vänsterextremism och mer av det han hatar?

        Det är i alla fall bra att vi lever i en tid när det enkelt går att finansiera mer av det man gillar utan att det måste gå via skattmasens vänsterorienterade urvalsmetoder.
        Jag gjorde en omfattande swischinvestering härmoveckan till olika skribenter och opinionsbildare som känns viktiga när det är valår. Kändes faktiskt oerhört tillfredsställande och att höra att en extremist och hatare som Kawa Zolfagary blir sur gör mig naturligtvis ännu gladare. Undrar hur många som nappade på hans nyttiga idioti och swishade en slant till Heberlein, Ledarsidorna, Janousch e.t.c? En och annan skulle jag tro. Detta är en kamp Kawa aldrig kan vinna hur många vänsterextrema redaktioner han än får med sig. 😀

        Svara
        • Olof

           /  02/17/2018

          Jag tror det skulle vara bra att genomföra en kampanj för att hjälpa människor utan arvingar donera och/eller upprätta testamenten för sådant de önskar stödja. Att arvsfonden numera är ganska ordentligt politiserad och på vänsterkanten innebär att mycket pengar går till saker de avlidna säkerligen inte skulle vilja stödja om de visste hur pengarna användes.

          Svara
    • Skeptisk

       /  02/17/2018

      Uppenbarligen är de ”långt ut på högerkanten” beredda att satsa egna skattade pengar för att gynna det de tycker är rätt. Lika uppenbart att de ute på vänsterflanken mest är intresserade i att satsa andras inbetalade skattepengar för att få ut sitt budskap. Klart Kawasaki blir avundsjuk när han inte bara kan dra igång en insamling till en grej han vill göra, då hans sympatisörer inte vill betala vad det kostar. Allt åt alla och allt gratis. Han måste skriva en massa ansökningsblanketter om skattemedel.

      Hur svälter man ihjäl en vänsterpartist?
      Gömmer a-kasseblanketten under arbetskläderna.

      Svara
    • Såklart är Kawa förbannad – det finns ingenting han eller någon annan kan göra för att stoppa projekten eller finansieringen. Lägg sedan på att Politism fortfarande behöver LO för att hålla skutan flytande trots att ambitionen var för flera år sedan att gå med plus (eller åtminstone inte förlust).

      Visst är det illa när folk får bestämma över vad deras egna pengar går till?

      Svara
  3. Könet är bara en av många aspekter på Identiteten –

    Svara
  4. G

     /  02/17/2018

    Svara
    • Ivar L

       /  02/17/2018

      ”Patriarkalt förtryck” kallas det ofta men det är lite mer komplicerat än så. Men förtryck är det utan tvekan.

      Svara
  5. Senior

     /  02/17/2018

    ”Maria Udèn framhåller att det inte går att ersätta spetskompetens med argument om jämställdhetsintegrering och poängterar att alla inte kan vara duktiga på allt.”

    Nej men vad bra!
    Då kan hon ju samtidigt avveckla allt j*vla feministiskt skitsnack om kvotering i alla andra vetenskaper, styrelser och annat också. Det gäller även där.

    ”Hon menar vidare att genusperspektiv är för viktigt för att lämnas åt slumpen eller frivillighet.”

    Nej men vad bra!
    Sak samma torde då gälla industrin, vården, politiken, etc. etc.
    Skall man bli bra på något kan man inte hålla på med godtycke.

    -Men det är väl som vanligt, egna regler för oss, andra regler åt andra….

    Svara
    • Senior

       /  02/17/2018

      ” När Sjuklövern anser….”

      Svara
      • Senior

         /  02/18/2018

        Precis så.

        Vi äldre som har sett östblocket innan muren föll känner igen det.
        Tyvärr har ju de yngre inte denna erfarenhet, så de blir därmed mycket enklare att dupera.

        Svara
  6. lensof

     /  02/17/2018

    Det här påminner om när man för ett antal år sedan tvingade de anställda inom administrationen på kommunerna att delta i s.k. kreativitetsövningar. Med hjälp av diverse olika hattar som man skulle ta på sig skulle man tänka nytt och kreativt. De enda som vann något på detta var de konsulter som hävdade att detta var nytänk inom vetenskapen. Oftast hade de en stycken en referens som de hela tiden lyfte fram och ansågs vara en guru.

    Det hela var mycket pinsamt för dom som tänkte själva.

    Gruppövningar, rollspel och teater ger mig därefter allergiska utslag om jag kommer i närheten av dom.

    Svara
  7. MiT

     /  02/17/2018

    Svara
    • G

       /  02/17/2018

      Hmmm. Kanske släkt med Lilla My från Mumindalen…

      Svara
  8. Geniet Gabriel Kuhn har forskat fram att det svenska folket är socialt inkompetenta!
    Kan någon av de inkompetenta ge Gabriel en hård spark i r**** ut ur vårt land?

    http://archive.is/1afDw

    Svara
    • Ivar L

       /  02/17/2018

      Kommenterat i Toklandets förra post. Om man läser inledningen på hans text finns det nog anledning att misstänka att det är Gabriel själv som har problem med det sociala. Jag kan utan problem hälsa på folk utan att de springer iväg.

      Sverige är (var?) ett högtillitsland. Det tyder på att den sociala kompetensen är utmärkt. Däremot börjar den ju tunnas ut i en del utanförskapsområden…

      För övrigt klarar jag mig bra i Österrike också. Trevliga människor där med. Gabriel har nog lite issues att ta tag i. Bra att han hittat likasinnade att leka med: Aftonbladet och han passar ihop. Missanpassade, trögtänka foliehattar med postmodern skolning.

      Svara
  9. MiT

     /  02/17/2018

    Stackars :-/

    Svara
    • G

       /  02/17/2018

      Jag kan känna lite med henne, för hon tror ju helt ärligt att det hon kämpar för är helrätt!!! Och förstår inte öht hur någon kan vara av annan åsikt! Men detta är ju bara för roligt och lite sorgligt nästan, som om hon är på väg att ge upp kampen för barnmännen helt när inget gensvar hörs från någon alls hahaha! Gör en drink istället Åsa, ta kort och posta bild, få en massa likes och drick upp, nu känns det bättre. Eller dra ett rolig historia: ”det var en gång en ung vuxen man från Afghanistan som i Sverige påstod att han var barn….”, resten får du komma på själv.

      Svara
    • Motkraft

       /  02/17/2018

      Jo Åsa, många av dina godhetsknarkande vänner har tröttnat. De har sakta tvingats inse vad de ställt till med och hanterar det på det sätt de flesta av oss gör. De vänder sig bort från det där och intresserar sig för annat. Matbilder, drinkbilder och något ofarligt skämt känns bättre just nu.

      Men du kan vara lugn Åsa, de kommer fortfarande rösta på V, Fi eller Miljöpartiet i valet. Och om du skickar något inlägg om vilka dödsnazister SD är så kommer några av dina facebook-vänner att tillfälligt vakna upp och frenetiskt trycka på ”Gilla”. För även om någonstans insett att de låtit lura sig själva så behövs en yttre fiende och SD är ett säkert kort.

      Svara
    • Som sagt, det får konsekvenser…

      Svara
    • Embryo

       /  02/18/2018

      Det är ganska lättförståeligt varför folk inte gillat de inläggen, men jag tycker ändå att hon har en poäng. Delar man med sig av något lättsamt ämne får man i regel avsevärt fler reaktioner än något som är tyngre. Dvs. något där man faktiskt måste bry sig och inte bara kan trycka på gilla/ett hjärta och gå vidare.

      Svara
    • Erik XV

       /  02/18/2018

      Fast hon har skyddat sina tweets nu… Ett litet tips för framtiden är att ta skärmdump OCH ge länk så försvinner inte informationen.

      Svara
      • MiT

         /  02/18/2018

        *https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.499272996831107.1073741825.274070532684689/1639615286130200/?type=3*

        Svara
  10. MiT

     /  02/17/2018

    Svara
    • lensof

       /  02/17/2018

      Antagligen är det min svenska sociala inkompetens. Eller är det kanske något annat som fattas mig. Men jag klarar inte kombinationen med att göra ett Auschwitzbesök till en trivselresa för tjejer med god mat och spa. Kan inte heller förstå hur någon kan komma på idén än mindre verkliggöra den.

      Svara
      • Ivar L

         /  02/17/2018

        Observera att hon skall ”projektleda” resan. Låter lite som att det är någon annan som betalar. D.v.s. Auschwitz är förevändningen (för att kunna åka gratis) och SPA är det egentlige syftet. Bara en gissning…

        Svara
        • lensof

           /  02/17/2018

          Vilket i så fall bara gör det ännu mer osmakligt.

          Frågan är om hon förstår. Jag vet att man inte får säga det men det kan vara något hon inte fick med modersmjölken. Vilket i sin tur förklarar både varför svenskar tystnar och drar sig undan medan invandrare från utomeuropeiska länder inte förstår laddningen när det gäller vissa saker.

          Kulturellt alltså. Inte hudfärg.

          Svara
          • Motkraft

             /  02/17/2018

            Tycker väl egentligen den tweeten väl sammanfattar den tid vi lever i . Jag jag jag och min klick, förstår inte så mycket egentligen. Och kanske en del om vad lite en utbildning som ”kommunikator” kan ge vissa.

            Om ska tolka snällt så finns väl möjligheten att hon menar

            Jag har fått i uppdrag att leda en grupp kvinnor på en resa till Auschwitz i början av oktober. Besöket kommer givetvis att röra upp mycket känslor och jag skulle efter besöket vilja ge utrymme för både samtal, reflektion eller bara tyst gemenskap i någon avslappnad miljö. Tacksam om någon har erfarenhet från att genomföra en resa av denna typen och har förslag?

    • G

       /  02/17/2018

      ”Reklamkampanjen visar på ett klassförakt

      ”Det Skånetrafikens reklamkampanj egentligen belyser är hur svårt det är för rasifierade svenskar att bekämpa den maktordning som underbyggs av en strukturell rasism”, skriver Teysir Subhi.”
      https://archive.is/DRs7x

      ”Butiken kritiseras för rasism – säljer ”blackface-utstyrsel”

      Det var en bekant till Teysir Subhi som besökte Bodega Partybutiken i Göteborg för att försöka hitta en maskeraddräkt till halloween. Där hittade han en produkt som fick honom att haja till. Butiken säljer en tub med brun kräm som ska användas i syfte att klä ut sig till en svart person – en ”blackface-utstyrsel”.

      – Man får tänka att blackface, att klä ut sig till en svart människa, har man gjort för att göra narr av svarta människor i alla århundranden på ett rasistiskt sätt. Det är väldigt viktigt att förstå det, den rasistiska och historiska kontexten bakom – varför det är så illa.”
      https://archive.is/0mOuO

      ”Den svenska skolan lider av institutionell rasism

      ”Läraren på Kärrtorps gymnasium som uttryckte sig rasistiskt är bara ett symptom för något mycket större, en institutionell och strukturell rasism i det svenska skolväsendet, skriver Teysir Subhi.”
      http://archive.is/I7dmS

      ”Historielärare: H&M-skandalen är resultatet av helvita marknadsförare

      Teysir Subhi: ”Att tro att internationella företag står utanför den politiska arenan och att deras reklamkampanjer är avpolitiserade är inget annat än en myt”.

      Den här typen av koloniala och rasistiska skildringar i framförallt populärkultur är ingenting nytt utan har sedan slaveriet använts som ett verktyg för att rättfärdiga förtrycket av svarta människor och för att upprätthålla en rasistisk maktordning. Att tro att internationella företag står utanför den politiska arenan och att deras reklamkampanjer är avpolitiserade är inget annat än en myt.”
      https://archive.is/Ufkeh

      Svara
    • G

       /  02/17/2018

      ”Sonen fick rasistiskt ord som glosa i läxa

      Sonen kom hem från skolan i tisdags och berättade för sina föräldrar att han fått en läxa i vilken det stod ett, som sonen uttryckte det, fult ord.
      – Han visade oss arket med glosor och när vi såg vad det stod, blev vi helt ställda, både jag och min sons mamma, säger Ahmed Osman.
      Ordet som sonens lärare tyckte att han skulle lära sig var ”neger”.
      Ahmed Osman hade svårt att tro att det var läraren som gett sonen pappret med den rasistiska termen.
      – Jag frågade om han verkligen fått den här av läraren och han svarade ja.
      …..
      – Det här är hets mot folkgrupp, det är verkligen inte okej att använda ordet, säger Ahmed Osman.
      Han kommer att anmäla skolan till Diskrimineringsombudsmannen.
      …..
      Ahmed Osman kontaktade också mediestrategen och samhällsdebattören Teysir Subhi och berättade om sonens läxa. Hon skrev ett uppmärksammat inlägg på sin Facebook med anledning av det inträffade.

      ”Det här mina vänner hände idag, och det händer dagligen i svenska skolor. Vi måste bekämpa den institutionella och strukturella rasismen som genomsyrar svensk skola.”, skriver Teysir Subhi på Facebook.”
      https://archive.is/DLZDe

      Svara
      • Johan

         /  02/19/2018

        Ser fram emot krigsrubriker i de stora tidningarna om att någon har sett det sexistiska ordet ”hen”, ett ord som ofta används i förminskande syfte för att hetsa mot folkgrupp.

        Nej jag skojar bara, det skulle ju betyda brist på hyckleri från tidningar och upprörda anmälare och det går ju inte för sig bland mediastrateger.

        Jag har svårt att se ord som något farligt öht., speciellt när de som här inte satts in i något sammanhang.

        Svara
    • Tomas Fritiofsson

       /  02/17/2018

      Snacka om att vara historielös och kulturelt fel
      Räddas från lynchning endast av sin hudfärg

      Svara
      • Tomas Fritiofsson

         /  02/17/2018

        Eller kalla det normkrtiskt??

        Svara
        • Jag frågade avlösaren (hemtjänst) vad hon tyckte om ordet neger. Det är OK, nigger är nedlåtande men inte så allvarligt. Svart tyckte hon illa om och färgad ännu mer för hon var inte färgad. Hon är från Somalia.

          Det är valfritt att bli kränkt och upprörd. Det krävs förstås tid att bli ständigt kränkt, då hinner man inte arbeta heltid.

          Svara
          • Frida Gustavlin

             /  02/17/2018

            Mediestrateg, kanske mediepolis är en bättre titel.

          • Jans

             /  02/18/2018

            Politisk kommissarie. Vi har mängder av dem i Sverige. De sitter och ”rättar” det som andra skapar.

  11. G

     /  02/17/2018

    ”Public service är kungen av fake news”
    http://katerinamagasin.se/public-service-ar-kungen-av-fake-news/

    Om jag skulle göra en Carina: ”2018 har bara börjat och redan har vi haft X incidenter av fake news från de självutnämnda fake news-granskarna”

    Vad är korrekta siffran egentligen ? 😛 Jag har själv inte räknat, men alldeles för många för att vara acceptabelt. I den här takten lär väl ”fake news-granskarna” hinna producera (inte avslöja) 50-100 falska nyheter innan året är slut. Vilket man inte borde om man vill bli tagen på allvar och inte skada sitt varumärke och sin journalistiska trovärdighet.

    Svara
    • Jans

       /  02/18/2018

      Och då har det ännu bara gått 1,5 månad på valåret.

      Svara
    • Pelle2

       /  02/17/2018

      Helt jävla sjukt vad radikalfeministerna kommer undan med.
      Hade någon skrivit något liknande om svarta män så hade vederbörande blivit lynchad.

      Svara
      • Det pågår ett krig mot vita – i synnerhet män.

        Svara
        • Jans

           /  02/18/2018

          Det ironiska är att om fienden, de vita männen, skulle förlora så är sådana som Steph Gurstein ganska kvickt förlorade också. Vita priviligierade kvinnor är näst på tur i skottlinjen. Dessutom en mycket lättare fiende att besegra. Den demografiska utvecklingen i USA kan göra det till verklighet inom några decennier.

          Svara
          • En ljushyad judinna ser det som självklart att hon klarar sig fint även om alla ”vita” eliminerats.

  12. G

     /  02/17/2018

    ”Nyhet! Världen är inte bara vit”

    Därför är en superhjältefilm med nästan bara svarta skådespelare det bästa som hänt dig.”
    https://archive.is/MCTHG

    Svara
    • Olof

       /  02/17/2018

      Lol, jo, just det… Genren heter ‘blaxploitation’ och är inte ny, även om magnituden är lite större än vanligt. Lägg märke till ‘ploitation’-biten i ordet – det handlar inte ens om ideologi, utan enbart om pengar.

      Men visst, etnostatsfantasier är säkert poppis. Bland alla möjliga grupper. 🙂

      Svara
    • Skeptisk

       /  02/18/2018

      Bara att börja se film från Nollywood, Nigeria. Världens näststörsta filmproducent efter Bollywood, indien. I Nollywoodfilmer är hjältarna svarta. Skurkarna med. Och specialeffekter på Godzillanivå…

      Svara
  13. G

     /  02/17/2018

    ”En 20-årig afghansk man från Örebro län är misstänkt för våldtäkt på en 13-årig flicka inne på en toalett. Nu åtalas han för barnvåldtäkt.
    – Det är särskilt allvarligt att mannen har haft ett oskyddat samlag med flickan eftersom att han var smittad av en sexuellt överförbar allmänfarlig sjukdom, säger åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov till Nerikes Allehanda.

    Det var i mitten av december som afghanen greps och sedermera häktades på den högre graden sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Först att berätta om nyheten var SVT. Enligt Fria Tider var flickan vid tidpunkten för den misstänkta våldtäkten 13 år gammal.

    – Vi har stark bevisning eftersom att mannens sperma har anträffats i flickan. Sedan har jag åberopat en stor mängd bevisning som jag påstår visar att mannen är skyldig till våldtäkt mot barn, säger åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov till Nerikes Allehanda.

    Afghanen har enligt åklagaren träffat den 13-åriga flickan på en skola. Därefter har han fått flickan att dricka alkohol och bli berusad varpå han fick med henne in på en offentlig toalett.

    – Han utnyttjade sedan hennes särskilt utsatta situation då hon var kraftigt berusad och våldtog henne, säger åklagaren till Nerikes Allehanda.

    Åklagaren yrkar på utvisning av mannen och förbud att återvända till Sverige inom tio år. Maxstraffet för våldtäkt mot barn är fängelse i sex år. Bedöms våldtäkten som grov är maxstraffet tio år.”
    https://nyheteridag.se/aklagaren-afghansk-man-valdtog-flicka-inne-pa-toalett/
    http://www.friatider.se/h-ktad-f-r-v-ldt-kt-mot-barn-vid-ica
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/valdtog-13-aring-i-matbutik-i-hallsberg-20-aring-haktas

    Svara
  14. Haha, Lena Trojer hade jag som vikarie i kemi när jag gick i högstadiet. Har hon sadlat om till genusprofessor? Klassens ”värsting” brukade tracka henne genom att härma hennes släpiga dryga stockholmsdialekt.

    Svara
  15. Pelle2

     /  02/17/2018

    På tal om huvudinlägget så är det ju ingen risk utan en förhoppning att feministisk teknovetenskap läggs ner så att vi kan lägga pengarna på riktig vetenskap.

    Svara
  16. Pelle2

     /  02/17/2018

    Anne Heberlein på Ledarsidorna skriver bra om oss icke religiösas rätt att slippa böneutrop.
    https://ledarsidorna.se/2018/02/kyrkklockorna-i-vaxjo/

    Svara
    • Klimathotet

       /  02/17/2018

      ”The bells – the bells” (Quasimodo)

      Svara
  17. Pelle2

     /  02/17/2018

    Ledarsidorna skriver också bra om att Morgan Johansson har blockerat lagar som skulle göra det möjligt att straffa återvändare från IS.
    https://ledarsidorna.se/notis/notis-trots-nya-rekord-i-atervandande-jihadister-saknar-polisen-verktyg/

    Svara
  18. Pelle2

     /  02/17/2018

    Ledarsidorna tar även upp att IBN Rushd beklagar sig över den kritik dom får för deras islamism och kallar naturligtvis kritiken för islamofobi i syfte att tysta kritikerna.
    https://ledarsidorna.se/notis/notis-islamofobi-se-och-muslimska-manskliga-rattighetskommittens-har-olika-syn-pa-muslimers-lika-varde/

    Svara
  19. Pelle2

     /  02/17/2018

    Rbecca Weidmo Uvell tar upp Salafisternas försök att islamisera Sverige.
    https://uvell.se/2018/02/16/hotet-fran-dawa/

    Svara
  20. Pelle2

     /  02/17/2018

    Bloggaren Fnordspotting tar upp att vänstern försöker tysta sina åsiktsmotståndare genom att kalla dom för näthatare.
    http://fnordspotting.blogspot.se/

    Svara
  21. Pelle2

     /  02/17/2018

    Lena Mellin på Aftonbladet tycker att Margot Wallström är ett Pr-geni bl.a för att hon drev frågan om att regeringens skall se till att flera kvinnor skriver på Wikipedia och för att hon hade en manlig assistent när hon satt i regeringen förr gången..
    Att den inkompetenta dåren Wallström straffade ut sig från att komma till israel och att hon håller på att straffa ut oss från Nato-samarbetet är tydligen inget problem.
    Hon glömmer också bort hur Wallström skaffade sig lägenheter i Stockholm genom sina fackliga kontakter..
    http://archive.is/yd1zt

    Svara
    • Jans

       /  02/18/2018

      Men det förstår du väl att de där småsakerna du kommer dragandes med inte är något mot det viktiga arbetet att få kvinnor att skriva artiklar på en fri portal där alla som vill kan skriva i vilket fall som helst.

      Svara
      • Pelle2

         /  02/18/2018

        Ha,ha nej det har du naturligtvis rätt i.
        Att en utrikesminister gör sig till ovän med Israel och Nato är naturligtvis bara som det ska vara. Jag är naturligtvis också en hatare som påminner om hennes bostadsaffärer 😉

        Svara
  22. MiT

     /  02/17/2018

    Svara
    • Patrik S

       /  02/17/2018

      Haha, Bonbon Land är inte särskilt halal direkt.

      Svara
      • Skeptisk

         /  02/18/2018

        Bonbon är ett danskt godismärke som gjort sig kända för att kalla sitt godis lite äckliga saker. Snorkråkor, hundpruttar osv. Klart nöjesparken har samma tema.

        Svara
  23. MiT

     /  02/17/2018

    Svara
    • Skeptisk

       /  02/18/2018

      Hon kan få sin Darwinaward i livet. Att pga dumhet utesluta sig ur den mänskliga genpoolen måste inte innebära man tar sig själv av daga på klantigt sätt.

      Svara
    • Jans

       /  02/18/2018

      Är det inte lite sorgligt på något sätt?

      Dessutom är det nästan ännu mer tragiskt med den ständigt återupprepade myten om att människor blir provocerade av kvinnor som väljer att inte skaffar barn. Jag har på min arbetsplats ett flertal kvinnor som gjort det valet och det kommenteras aldrig. Överhuvudtaget kan jag inte dra mig till minnes att jag någonsin sett sådana kommentarer någonstans.

      Det enda jag brukar tänka om barnlösa kvinnor som närmar sig 35-40 är att jag hoppas de förstått att det snart är försent att ändra sig. För män finns ju möjligheten bra mycket längre.

      Svara
      • Pelle2

         /  02/18/2018

        Har heller aldrig hört någon ha någon synpunkt på att en kvinna väljer att inte skaffa barn.
        Personligen har jag definitivt ingen synpunkt på det. Om man inte vill ha barn så skall man inte skaffa några och man skall definitivt inte skaffa barn för att uppfylla någon annans förväntningar.

        Svara
    • Hon fick sin stund i godhetsljuset. Så duktigt av henne.

      Svara
    • Grodan Boll

       /  02/18/2018

      Jag känner personligen en feminist som av ideologiska skäl inte skulle skaffa barn. Och det höll…tills hon blev 35. Då skaffade hon två av bara farten. Sedan dess har hon varit klart mindre bitter och oftare med ett leende på läpparna. Så för att ta det på ren svenska:

      Här blir det fan ingen medalj innan klimakteriet!

      Svara
  24. Feministisk rättskipning snart i en domstol nära dig...

     /  02/17/2018

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6888619

    ”Juristernas egna metoo-upprop #medvilkenrätt samlade nästan 6000 underskrifter. Men övergrepp och trakasserier är ju också en rättslig fråga, så också domstolen måste förändras genom juristutbildningen.

    Det säger juriststudenten Nina Pirooz, som också är ordförande för Terrafem, en kvinnojour för kvinnor med utländsk härkomst.

    – Vi lär oss reglerna bara i förhållande till rättsreglerna, hur vi ska tillämpa dem, inte till hur samhället ser ut, säger hon.

    – Först måste en generation rättstillämpare tyvärr dö ut, men jag tror på de unga studenterna och en förändrad juristutbildning, säger Nina Pirooz.”

    Svara
    • Invandrarna väntar att svenskarna ska dö ut, sedan……………

      Svara
    • Pelle2

       /  02/18/2018

      Vad menar människan egentligen ? Det är väl klart att hon måste lära sig lagen hon skall döma efter.
      Fast hon kanske tycker att de, i sann postmodern anda, själva skall känna efter hur dom tycker att lagen skulle vara skriven ?

      Svara
  25. MiT

     /  02/18/2018

    Svara
    • Skeptisk

       /  02/18/2018

      Svt ska granska fake news. Bocken som trädgårdsmästare.

      Svara
  26. MiT

     /  02/18/2018

    Svara
    • Det var tur för jag hade levt h…..e med mitt gym. Åldersnoja har bara de som inte vill fylla 18.

      Svara
  27. MiT

     /  02/18/2018

    Svara
    • LOL, ”nazister”.

      Hon fixade en resa till Auschwitz som en ursäkt för att få komma ut och resa.

      Svara
    • Jans

       /  02/18/2018

      Auschwitz förresten det ligger väl i Schweiz? Eller var det Luxemburg? Vi frågar Åsa 😀

      Svara
    • Pelle2

       /  02/18/2018

      Man måste vara mer än lovligt korkad om man tycker att det är bra idé att kombinera en resa till Auschwitz med en spa-vistelse..
      Skulle väl tro att det så kallade hatet hon säger sig vara utsatt för bara är kritik med några enstaka undantag,

      Svara
    • Klimathotet

       /  02/18/2018

      Vad ska hon till Oswiecim och göra? Fira sin en av sin kulturs största segrar?

      Svara
  28. Jans

     /  02/18/2018

    ”Jag menar att vi behöver ha en nationell policy i dessa frågor – det kan inte vara upp till varje kommun att bedöma om de ska godkänna böneutrop eller inte. Alla kommuner i landet bör naturligtvis beakta religionsfriheten och, i linje med den, avvisa förfrågningar om böneutrop. ”
    https://ledarsidorna.se/2018/02/kyrkklockorna-i-vaxjo/

    Folkomröstning tack!
    Det gäller ju dessutom fler frågor. Sverige skulle verkligen behöva utöka folkomröstningsinstrumentet. Hur står SD i den frågan?
    Eftersom politiker i allmänhet numera står långt ifrån den genomsnittlige medborgaren är folkomröstningar viktigare än någonsin för att garantera att folkviljan får genomslag i beslutsfattandet, vilket ju är grundbulten för demokrati.

    Svara
    • Senior

       /  02/18/2018

      Nej, religionsfrihet är en instiftad lag.
      Det är därmed inget kommunerna ”bör” beakta, det är något de SKALL agera i enlighet med, vilket direkt diskvalificerar både böneutrop och för den delen faktiskt även kyrkklockor.

      Svara
      • Senior

         /  02/18/2018

        Dessutom:
        Vad är en lag om inte en nationell tvingande policy.

        Svara
      • Pelle2

         /  02/18/2018

        Kyrkklockorna kanske ses som en kulturell sedvänja i Sverige och därmed är den ok.

        Svara
  29. Pelle2

     /  02/18/2018

    Några Vänsterpartister, Med Rosanna Dinmarca i spetsen,skriver ett inlägg i dagens Expressen där dom vill förklara sitt förslag om att kartlägga människors kön,ras,ålder och så vidare.
    Allt detta för att dela in oss i olika diskrimineringskategorier.
    Är ju helt sjukt att man utgår ifrån att hela befolkningsgrupper är diskriminerade utifrån dessas egenskaper. Men det är väl som vanligt ett sätt för kommunisterna att hitta medel för att splittra samhället genom konstlade motsättningar.
    Nu finns det inte så mycket att vinna med att tjata om klass och de förtryckta arbetarna.
    Då får man gå över till ras,kön och så vidare.

    Dom försvarar sitt tilltag med följande:
    ”Att välja att synliggöra olika gruppers utsatthet är ett viktigt steg i processen för att skapa ett jämlikt samhälle, för det är när vi kan identifiera, synliggöra och mäta människors utsatthet som vi kan ta fram riktade och effektiva politiska åtgärder mot de specifika problemen. Att inte samla jämlikhetsdata är att blunda för och därmed också upprätthålla rådande normer om ojämlika förutsättningar och socioekonomiska klyftor som drabbar olika grupper i samhället.”
    När någon argumenterar på samma sätt vad gäller människors med utländsk bakgrunds överrepresentation inom brottslighet så menar samma vänsterpartister att det är rasistiskt att tänka så.Då är det inte viktigt att ta fram fakta för att åtgärda problemet.
    De som vill ha statistik på brottslingars etnicitet brukar,vad jag har sett, inte utgå från att alla från ett visst land är brottslingar per automatik medan vänstern anser t.ex att alla svarta och alla kvinnor är mer eller mindre diskriminerade
    http://archive.is/JLXuk

    Svara
    • Olof

       /  02/18/2018

      Visst, det låter bra. Jag tycker vi tar med lite saker som IQ och hormonnivåer också så vi kan korrigera avvikelser i utfall efter dem med. Hur var det nu, hur många procent av människorna med IQ över 130 var kvinnor? Över 150? Hur såg det ut nu om vi tittade på skillnader mellan etniciteter?

      Kan vi prata lite om end-game här? Skall vi kanske gå till botten med det hela och helt enkelt börja kvotera in korkade människor på andra ställen än i riksdagen och vänsterpartiet i synnerhet?

      Eller skall vi ta och komma överrens om att de faktiska, och verkliga, skillnader som finns mellan grupper för det mesta är helt ointressanta ur policysynpunkt och titta på _varje individ som unik i sig_?

      Svara
    • lensof

       /  02/18/2018

      Diskrimineringskategorier.

      De ger sig in på osäker farlig mark. För vad de gör är en slags gettorisering fast i virtuell form. Dvs de skapar underlag för krafter som inte bör ha sådana kategoriseringar.

      De getton som judarna levde i frivilligt eller ofrivilligt före kriget på många platser i Europa hjälpte ju nazisterna att göra vad vi inte vill ska upprepas.

      Kan de ingen historia alls dessa unga politiker? Eller är det brist på fantasi kombinerat med total förmåga att dra slutsatser som är problemet?

      Svara
    • Senior

       /  02/18/2018

      Ja, och som vanligt är det ju de själva som är de som är kapabla till att göra denna bedömning och godtyckligt avgöra i de fall det tvistas om vem som är mest förfördelad….

      Politbyrån eller politbyråns utskott torde väl vara den närmast jämförbara instansen…

      -J*vla vänsterpack, att den rötan aldrig ger sig förrän de kört alla länder i botten.

      Svara
    • Rikard

       /  02/18/2018

      Hej.

      Tips på slogan till kommunisterna i V:

      ”The World State’s motto: COMMUNITY, IDENTITY, STABILITY.”

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

      Svara
  30. Är ni glada så här på söndagsmorgon? (Ja. klockan är 11 men det är morgon för mig.) Kan jag bjuda en svensk ”rättvisa” om ni mår alltför bra? Så kan man också använda kommunens skattemedel. Blir intressant att se sista utlåtandet i HD. http://www.dagensjuridik.se/2018/02/rattspsykiatrisk-vard-av-eu-migrant-hindrade-utvisning-hfd-provar-hans-ratt-till-socialbidra#comments

    Svara
  1. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
  2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: