Chefredaktören

Är ju surr om Peter Wolodarski och hans gärningar. En del säger att han vill tysta folk och andra säger att han publicerar vad som helst och båda ser det som själva problemet. Grejen är väl att han släpper igenom mycket för att tysta för man ska ju veta att det verkligen inte är vad som helst han publicerar utan det är noga utvalda saker som gagnar syftet eller agendan.

En twitterrant från Mattias Lindberg över några av DN:s minnesvärda publiceringar under Wolodarski

Twitterranten startar med den här tweeten.

Det är bara några av publiceringarna som sagt. Här är några fler

Malin Ullgren: Var finns den Reinfeldt som inte släppte en rasist över bron?

Därför förstår inte Norge faran med regeringens rasism

Och så en som nog kan klassas som ren vilseledande fakenews från 2015:

Invandringens vinst: 900 miljarder

Sen efter vilt kastande av rasist- och nazistkort och kletande så nekar DN replik från de berörda. Det är ingen slump.

De ovan är ju exempel på vad han valt att släppa igenom. I inlägget igår så tog jag upp en sak som han INTE valde att släppa igenom utan tvärtom mörka, nämligen massextrakasserierna på festivalen i Stockholm. Släppa igenom t ex det ovan men inte släppa igenom, utan tvärtom mörka, massextrakasserier på en festival, förmodligen pga av ”fel” förövare, säger ganska mycket.

Och inte nog med allt som länkas ovan, DN har även låtit en av sina skribenter driva sin personliga vendetta på tidningens kultursidor. Gissa med vad han drev sin vendetta? Med GBA och kletande förstås… Och så lät DN hans artiklar ligga öppet för vem som helst medan hennes bemötande var bakom betalvägg. Så agerar tydligen en ärlig och nyfiken chefredaktör på DN…

1:a inlägget om Pallas Janouch

2:a inlägget om Pallas Janouch

Om ni inte redan har läst den så tycker jag att man ska läsa Jörgen Huitfeldts artikel om varför just invandringsfrågan är så viktig.

Det finns några passager som är extra intressanta och som också kan kopplas till t ex DN och hur och vad man publicerar. Och varför. Men DN är inte ensamma utan man kan läsa sådana som länkas ovan i princip vilken tidning som helst de senaste åren. Och även se inslag på TV4 och läsa på både SVT och SR. Men DN har varit mest tydliga med det.

Men några intressanta passager från Huitfeldt var det.

”Varför ställer du så många frågor om invandring?” Frågan hänger där som en outtalad anklagelse. För så fort den ställs – och det har hänt allt oftare den senaste tiden – ligger en följdfråga mellan raderna. Den lyder ungefär: Vad är ditt syfte med att fokusera så mycket på migrationen? Är ditt ärende legitimt?

Det där är ohyggligt intressant! För varför tror man att t ex DN et al har matat på så under så många år? Det är ju just för att misstänkliggöra. Inte bara på DN utan överallt.

Låt säga att jag fick reda på att en talesperson för ensamkommande unga i Sverige, som intervjuades ofta och mycket och framställdes som en förebild av medier, visade sig vara dömd för flera allvarliga brott. Jag hade läst domarna. Jag visste också att detta var ett jobb jag skulle få göra ensam. Jag skulle vara en av få på redaktionen om att tycka att detta var relevant information att ge vår publik. Och jag skulle också ensam få skulden internt om något ändå blev fel. Jag visste också att jag skulle ställas inför betydligt fler kontrollfrågor än om det exempelvis hade handlat om en skattefuskande företagsledare eller en känd mans påstådda trakasserier mot kvinnliga kolleger. Därför avstod jag ofta. [1] Och därför avstod jag i fallet med den brottsdömde talespersonen för de ensamkommande.

Det där känner man också igen från media. Man är ivrig att berätta om alla historier som de som nu kallas ”ensamkommande fd barn” förmedlar, om alla umbäranden om hur de gått och simmat till Sverige från Afghanistan fast det var Iran osv. Men ingen är villig att kontrollera sanningshalten i historierna, ingen utom sk alternativ media. Kommer ni ihåg 16-åringen som Göteborgs Posten hade ett långt reportage om (inlägget längst ner här)? Vad hände när det avslöjades att han egentligen var 24 år och mest verkade ha semestrat sig genom Europa enligt sköna bilder från olika hotellpooler? Tror ni GP fick hicka och började granska? Inte då, man tog bort bilderna som avslöjade att han inte alls var en 16-åring och vips så var det inget problem längre. Enligt reportern så stack den 24-åriga 16-åringen inte ut på boendet jämfört med de andra som också bodde där. Att det betydde att det fanns ett helt boende i Borås fullt av vuxna barnmän bekymrade varken reportern eller GP. Tvärtom, de var mycket arga på att de avslöjats.

Så varför ändå göra så mycket journalistik om hur stor migration och misslyckad integration påverkar Sverige? Innan jag går in på det – några grundläggande utgångspunkter som sätter frågan i ett journalistiskt sammanhang.

Migrationen är irreversibel

Till att börja med skiljer sig den här frågan från de flesta andra politiska vägval, eftersom invandring till sin karaktär är irreversibel. Ett land kan inte först ta emot hundratusentals människor för att sedan ångra sig. Det växande svenska skuggsamhället och de smärtsamma människoöden som döljer sig bakom statistiken om utvisningshotade ensamkommande, borde vara en påminnelse om det.

Det är irreversibelt. Så är det helt krasst. Vi har alltså låtit såna som Ernman, Schyffert och andra aktivister vara tongivande i samhällsfrågor och driva på om saker som är irreversibla för samhället.

Frågan är om det finns något annat politikområde som kombinerar en så stor samhällspåverkan med så lite konsekvensanalys. Om sjukförsäkringen förändras med några hundralappar är det en självklarhet att detta föregås av beräkningar på Finansdepartementet. Likaså om försvarsanslagen ska minska. Men medan andra politikområden styrs av detaljerade analyser av tänkbara konsekvenser, har migrationsfrågan i decennier fått styras av fromma förhoppningar.

Samtidigt är en av huvuduppgifterna för seriösa medier i en demokrati att utkräva ansvar från makthavare. Och få som läser det ovanstående och i stora drag delar verklighetsbeskrivningen, kan tycka att de ansvariga har ställts till svars tillräckligt för kortsiktiga beslut och missbedömningar. Visserligen försöker många politiker nu närmast att överträffa varandra i att på ett allmänt sätt kritisera ”oss själva” för naivitet eller brist på civilkurage. Men där stannar det ofta. Och bristen på konkretion – ja rent av utpekade personer – gör att ansvaret för allt som gått fel aldrig utkrävs konkret och på allvar. Varför agerade man som man gjorde? Vad är det ansvariga politiker ser nu som de inte såg då? Varför har de få debattörer som varnade för den utveckling vi nu ser blivit så hårt åtgångna? Dessa är frågor som måste ställas för att medborgare och beslutsfattare ska förstå varför vi hamnade här och hur vi ska undvika att göra det igen. I denna, eller någon annan för samhället viktig fråga.

och

En av mediernas viktigaste roller i ett fritt samhälle är att förse medborgare med information som de kan använda för att påverka samhället, inte minst genom att lägga sin röst i allmänna val. En annan är att förse makthavare med underlag om hur samhället fungerar som de kan bygga sina beslut på.

En av huvuduppgifterna för seriösa medier och en av de viktigaste rollerna, har de medier vi har i Sverige skött de uppgifterna? Knappast va… Det har ju snarare varit tvärtom, man har jagat de som försökt larma om problemen. Återigen, vad tror man syftet med t ex DN:s publiceringar har varit?

Men in och läs hela Huitfeldts ganska långa artikel i Kvartal! Mycket läsvärd!

Undrar ni varför t ex DN inte har velat granska migrationsområdet på ett seriöst sätt de senaste 8-10 åren?

Ni kan sluta undra. Intentionen från Wolodarski och DN (eller någon annan media…) har aldrig varit att granska den delen av makten utan man har tvärtom utnyttjat sin egen makt för att se till att ingen annan heller gör det. Man vill ha det som nu trasar sönder hela landet. Det är därför man man varit så ivrig med att publicera så mycket underliga saker medan självklara frågor aldrig ställts.

Hur skulle det se ut om Jens Ganman var statsminister för en dag? Det kan man lyssna på här. Humor med en allvarlig underton!

Och bläddrar man ner lite så kan man höra vad t ex Mina Dennert och Ida Östensson (FATTA, Make equal och andra skattepengsdiande organisationer) skulle göra om de fick vara statsminister för en dag. Man kan väl säga så här, det är nog tur att de inte får vara statsministrar, ens för en dag. Där var det ingen humor. Intressant att t ex Dennert betecknar sig som mitten medan ALLT hon säger att hon skulle vilja göra skriker extremvänster.

Sverige blir ju inte mindre bisarrt i alla fall. Batikdamer stämmer upp i spontan skönsång (nåja…) för sina ensamkommande barnmän, eller ”ensamkommande fd barn” som man tydligen ska kalla dem numera.

Tävlingen om 2018 års Hummerkniv verkar ha börjat.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

84 kommentarer

 1. Rikard

   /  02/21/2018

  Hej.

  Der Stürmer igår; Dagens Nyheter idag. Där är mer likt än olikt i hur chefredaktören och dess slickare agerar.

  Wolodarski bär erinra sig hur det gick för hans förebild Streicher.

  Fast kanske påminner Wolodarski alltmer om von Epp, nu när hans tidning är ett närmast officiellt organ för regimen.

  Positivt tänkande: tänk om Wolodarski varit politiker istället.
  Negativt tänkande: Fridolin skulle varit redaktör i så fall.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 2. MiT

   /  02/21/2018

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/21/2018

   Det är halva priset på uppmärksamhet för tillfället, gäller att passa på.

   Svara
   • MiT

     /  02/22/2018

    Kolla vilka svar jag fick, David Lindén t ex undrade om jag skulle sagt samma sak om Norman Mailer också och postade en bild där han sitter och skrevar. I långbyxor…

    Svara
    • G

      /  02/22/2018

     Ja, såg det när jag kollade tråden. Antingen förstår han inte din poäng öht, och/eller så har han inte riktigt hängt med i alla uttalanden som fröken Claesson har gjort genom åren, men om han har koll på detta så borde han väl inte argumentera emot kan jag tycka, för det är väl det han försöker gör på något sätt. Om Norman nu skulle klagat på att han blivit ”sexualiserad” och så postar någon denna bild och försöker göra samma poäng som du, det går iaf inte så bra, att han fullt påklädd skrevar är inte nog, den bilden ”väcker inte samma tankar”, om man säger så…

     Men fröken får klä sig och sitta hur hon vill i min värld, till skillnad från henne klagar jag dock inte på om andra sexualiserar mig om de nu känner för det, inte för att jag tror att det någonsin har hänt eller kommer hända, vita heterosexuella män står inte direkt högt i kurs.

     Svara
    • Bättre jämförelse är väl i så fall Jon Hamm, som beklagat sig över att så mycket fokus hamnat på hans skrev, men som samtidigt vägrar att ens ta på sig kalsonger utan låter allt hänga löst:

     Svara
    • Rikard

      /  02/22/2018

     Hej.

     Jag tror du haft en hel del att säga om Lindén lagt upp en bild med ett över tio år gammalt lik som sitter och skrevar.

     [https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Mailer]

     Det hade nog den amerikanska polisen också.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
  • lensof

    /  02/21/2018

   Jag förundras.

   I vilket sammanhang presenterar man sig på det här viset?

   I vilka sammanhang ville man ens visa upp sig så här?

   Och vad tror man blir resultatet?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/21/2018

    Låt mig spekulera.

    Motiv: Att vara stark självständig kvinna, genom att visa upp halva muffen, det är ju den starka kvinnans muff, ingen annans muff.

    Reaktion: En hel del karlar blir intresserad av hennes muff, kanske en del kvinnor också.

    Resultat: Kvinnan med muffen blir arg, säger ”det är min muff, bara min muff, jag är inte en muff, girl power.”, och tror sig i det sammanhanget framstå som ännu starkare kvinna.

    Allt är en narcissistisk bluff, inget annat, gå inte på den.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  02/22/2018

     Det här är dock att fega sig.

     Hade hon inte varit den charlatan hon är, utan faktiskt önskat göra ett ”statement” så hade hon näckat. Andra har gjort det innan, och eftersom det är att sparka in vidöppna dörrar (vem ser naket som farligt 2018?) så tog det ett bra tag innan jag kunde komma på några namn.

     Svara
    • Klimathotet

      /  02/22/2018

     Jag har bara en fråga, brazil eller landing strip?

     Svara
  • G

    /  02/22/2018

   ❤ ❤ ❤ …

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/22/2018

   Det där borde vara gränsen för hur mycket blygd twitter tål, innan det klassas som sexuellt innehåll.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/22/2018

   Undrade just om det var Linnea Claesson på bilden.
   Trodde verkligen inte det med tanke på att hon tjatar om att hon inte vill bli sexualiserad.

   Precis som Frida skriver så visar hon ju mer eller mindre halva muffen och det på en bild som uppenbarligen är offentlig.

   Om hon inte vill bli sexualiserad kanske hon skall låta bli att lägga upp sådana bilder.
   Men hon kanske gör det för att dra till sig sexistiska kommentarer så att hon kan bli ett stackars feministiskt offer igen. Alternativt kanske hon skall rasa över att hon inte kan visa upp sig hur som helst utan att bli sexualiserad

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/22/2018

    Alternativet är ju att det är en manipulation.
    MiT, vet du om det säkert är hon på bilden? Du som har twitter kan ju alltid pinga henne för en kommentar.

    Svara
 3. MiT

   /  02/21/2018

  Svara
 4. Guldstjärna till Mattias Lindberg!

  Svara
 5. MiT

   /  02/21/2018

  *https://www.facebook.com/tv2nyhederne/videos/10159941585610332/*

  Svara
 6. MiT

   /  02/21/2018

  Svara
 7. MiT

   /  02/21/2018

  Svara
  • Senior

    /  02/21/2018

   Jag tror marken börjar gunga så smått under SVT och PK-media.
   De får börja skörda sin egen draksådd, såvida inte den nya grundlagsändringen går igenom.

   Vi står inför en skiljelinje, mer än vad de flesta inser.
   Går förslaget till grundlagsändring är det adjöss med yttrandefriheten.

   Svara
 8. michael.

   /  02/21/2018

  Wolodarski = Gollum.

  Svara
 9. Gorby

   /  02/22/2018

  Teskedsorden harr tagit fram en app om vardagsrasism

  http://www.teskedsorden.se/realitycheck/

  Iotakt skriver bl.a:

  ”En app, ett spel och ett sätt att ge ungdomar en bild av vardagsrasismen i Sverige. Spelet heter Reality Check, ofritt översatt till Realitetskontroll, och har skapats av bland annat Mångkulturellt Centrum och Anna Lindh-foundation. Spelet skall lyfta fram vardagsrasismen, som enligt spelskaparna finns överallt och hela tiden.

  Är det ett bevis på vardagsrasism när en läkare från Mellanöstern inte får jobba som läkare i Sverige när läkaren vägrar att görade prov och tester som krävs för att få svensk läkarlegitimation? SVT ville få oss att tycka och tänka så.

  Men det finns vardagsrasism, som när man nekar en svensk kille som uppfyller kravprofilen och kunskapskraven för att bli brandman för att kvotera in en kvinna med utländskt påbrå som inte alls har samma förutsättningar för jobbet

  Skulle någon få för sig att göra ett spel där man är ung blek kvinna som drabbas av sexuellt ofredande från en nyanländ, eller där en svensk kille som rånas på allt av värde av ett gäng migranter varje gång han kliver utanför dörren – då skulle spelet vara fruktansvärt hemskt och vidrigt. Med rätta skulle ett sådant spel ha ansetts vara grovt generaliserande och vidrigt rasistiskt. Några få idioter är inte representativa för alla i den gruppen människor.”

  http://iotakt.se/vardagsrasism/

  Svara
  • Rikard

    /  02/22/2018

   Hej.

   Appen påminner om Der Ewige Jude.

   Först diskriminerande lagar.
   Sedan segregation till ghetton och reservat.
   Sedan deportation och slaveri.
   Sedan utrotning.

   Eller vill vi göra något åt detta? Diskriminerande lagar har vi redan, och segregationen pågår för fullt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 10. MiT

   /  02/22/2018

  ”Muslimska brödraskapets förtrupp i Sverige Del 1 – Mattias Gardell, Omar Mustafa, Rashid Musa, Fatima Doubakil, Kitimbwa Sabuni, Maimuna Abdullahi, Mohammed Temsamani, Yasri Khan m.fl.”
  http://purdahbloggen.se/2018/02/21/muslimska-brodraskapets-fortrupp-i-sverige-del-1-mattias-gardell-omar-mustafa-rashid-musa-fatima-doubakil-kitimbwa-sabuni-maimuna-abdullahi-mohammed-temsamani-yasri-khan-m-fl/

  Svara
  • Senior

    /  02/22/2018

   Skrämmande läsning i sin enkla logik.

   Svara
   • Senior

     /  02/22/2018

    ….Men jag är inte förvånad, ”fiendens fiende är min vän”.

    -Ända tills den gemensamma fienden är bekämpad, då vänder de sig mot varann.
    Då kommer varenda drivande aktivist och politiker som bjudit in dem att få halsen avskuren.

    Revolutionen i Iran 1979 borde rimligen fått folk att lära sig något, men nej då, fortsätt vara nyttiga idioter bara.

    Svara
 11. G

   /  02/22/2018

  ”Nytt parti i Malmö satsar på integration

  Integrationsfrågan står högst på dagordningen för nystartade Nya koalitionssamlingen, som hoppas ta mandat i Malmös kommunfullmäktige i höst.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nytt-parti-i-malmo-satsar-pa-integration

  Svara
 12. G

   /  02/22/2018

  ”Metoo-feminist hängde ut oskyldig ”vit man” – får lägsta möjliga böter för ”det är lätt att dras med”

  Den 36-åriga feministen hängde ut en man på Facebook och påstod att han hade våldtagit henne. Hon döms nu för förtal, men Södertörns tingsrätt ger henne lägsta möjliga bötesbelopp med hänvisning till att det är ”lätt att dras med” när även andra användare på sociala medier hänger ut män.”

  Det var i oktober 2017 som kvinnan postade ett inlägg på Facebook där hon påstod att hon hade blivit våldtagen av en man som hon dejtade för cirka tio år sedan.

  ”Mannen som våldtog mig heter [namn efternamn], född [årtal] är vit, bor i [ort] och har sambo och barn”, skrev 36-åringen och länkade till mannens Facebookprofil.

  Kvinnan, som är en övertygad feminist, uppger att hon hade sex med mannen utan att säga nej men att hon i efterhand har kommit på att hon blev ”våldtagen” eftersom hon egentligen inte hade velat ha sex.

  I polisförhör fick 36-åringen frågan vad som fick henne att skriva inlägget.
  Hon svarade:

  – Att Cissi Wallin gick ut om Virtanen, och att rasistiska föreningar inte vill att vita medelklassmän hängs ut. Då insåg jag att detta är precis vad jag har varit med om, en vit man från ett medelklassområde har våldtagit mig.(forts)”
  http://www.friatider.se/metoo-feminist-h-ngde-ut-oskyldig-vit-man-f-r-l-gsta-m-jliga-b-ter-f-r-det-r-l-tt-att-dras-med

  Svara
  • Rikard

    /  02/22/2018

   Hej.

   Falsk angivelse eller falskt anklagande bör rendera samma straff som det den oskyldige beskylls för.

   Detta bör givetvis inte sammanblandas med misstag, men så är ju inte fallet här.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • weasel

    /  02/22/2018

   Vi får väl hoppas att domen blir prejudicerande ;
   Det är ju lika ”lätt att dras med” när användare på sociala medier hänger ut invandrare…

   Svara
 13. G

   /  02/22/2018

  ”Sextorterade psykiskt sjuk man: ”Är du Allah ska du få se vad vi kan göra med dig!”

  Trion lurade – av allt att döma för skojs skull – med sig en psykiskt sjuk ung man till Långholmen i Stockholm. Där filmade de medan de tvingade mannen att klä av sig naken och utsatte honom för utragen sadistisk tortyr under pistolhot. Till slut tryckte de upp en pinne i hans bak och tvingade honom att simma över Riddarfjärden.”
  http://www.friatider.se/sextorterade-psykiskt-sjuk-man-r-du-allah-ska-du-f-se-vad-vi-kan-g-ra-med-dig

  Måste vara något som är fel i huvudet när man beter sig som dessa tre, fy helvete.

  Svara
  • Skeptisk

    /  02/22/2018

   Mindre än ett års fängelse i praktiken och lite ungdomsvård?
   I sådana fall skulle de få ett straff som verkligen känns. Plantera skog i Norrland i värsta mygg- och knottsäsongen. Sortera sopor på ett löpande band. Snöskottning i -35. All day, every day. Dags att betala till samhället vad de kostar och känna lite av den smärta de åsamkat på sitt bara skinn.

   Svara
   • G

     /  02/22/2018

    ”Mindre än ett års fängelse i praktiken och lite ungdomsvård?”

    Sverige ❤

    Svara
  • Dessa |#¥¥¥#| ska ut ur vårt land!!!!!!

   Svara
 14. G

   /  02/22/2018

  ”Beväpnade elever på Astrid Lindgrens skola

  Anställda på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby larmar nu om en ohållbar arbetssituation med elever som bär vapen och lärare som inte vågar gå till jobbet. Det rapporterar Arbetsskydd.
  …..
  ”Nu har det gått så långt att de som arbetar med klassen inte vill komma till jobbet. Vad ska hända i dag? Vad ska jag bli kallad i dag? Pedagoger och skolpersonal har larmat sedan september om klassen”, skriver skyddsombudet i anmälan.

  Lärarna på skolan, som har många så kallade nyanlända som elever, har vid tidigare tillfällen slagit larm om den allt mer ohållbara situationen.”
  http://www.friatider.se/bev-pnade-elever-p-astrid-lindgrens-skola
  https://www.arbetarskydd.se/arbetsmiljo/elever-med-vapen-pa-astrid-lindgrens-skola-6900167

  Svara
 15. G

   /  02/22/2018

  ”Val 2018. Förvaltningsrätten i Stockholm: ”Domstolen kan inte se något godtagbart skäl till att de som ska söka tidsbegränsade uppehållstillstånd enligt lagrådsremissens förslag ska undantas från att styrka sin identitet med en giltig passhandling.”

  Förvaltningsrätten i Stockholm är så starkt kritisk att kritiken får en tia på en skala 1 – 10.

  Den skriver i sitt yttrande bland annat:

  Förvaltningsrätten avstyrker förslagen då dessa genomgående är otillräckligt utredda och motiverade samt att de leder till en ytterligare komplexitet i ett redan mycket komplext regelverk. Förvaltningsrätten har också vissa invändningar i sak mot förslagen.
  …..
  Asylrätten grundas historiskt på internationellt erkända principer och en strävan att ha harmoniserade regler och internationella måttstockar. Förvaltningsrätten saknar en internationell jämförelse med vad som gäller i andra jämförbara länder i förhållande till förslagen i den remitterade remissen och anser att det är oklart om regleringen är i överensstämmelse med Sveriges internationella åtaganden t.ex. inom ramen för Schengensamarbetet.

  Det hade varit önskvärt med ett resonemang om huruvida den nu föreslagna möjligheten att bevilja tidsbegränsade uppehållstillstånd för gymnasiestudier står i överensstämmelse med Sveriges åtaganden inom ramen för Schengensamarbetet. Att innan ett uppehållstillstånd beviljas göra en kontroll av om det finns en spärr rörande den sökande inom Schengen Information System, och därmed kontrollera om personen ifråga exempelvis kan utgöra en säkerhetsrisk, blir inte meningsfull om inte identiteten är klarlagd.
  …..
  Förslagen avviker i väsentliga avseenden från flera grundläggande principer i utlänningslagen utan att detta analyserats eller motiverats närmare. Det gäller t.ex. möjligheten att söka uppehållstillstånd för studier inifrån Sverige och möjligheten att göra detta utan att personens identitet är klarlagd. (forts)”
  http://meritwager.nu/allmant/val-2018-forvaltningsratten-i-stockholm-domstolen-kan-inte-se-nagot-godtagbart-skal-till-att-de-som-ska-soka-tidsbegransade-uppehallstillstand-enligt-lagradsremissens-forslag-ska-undantas-fran-att/

  Svara
 16. MiT

   /  02/22/2018

  Svara
 17. MiT

   /  02/22/2018

  Undrar vem i Ung Vänster som skrivit det här?

  Svara
 18. G

   /  02/22/2018

  Svara
 19. G

   /  02/22/2018

  Svara
 20. MiT

   /  02/22/2018

  Svara
 21. G

   /  02/22/2018

  Svara
  • G

    /  02/22/2018

   Elias: ”vänsterpartist”

   Svara
 22. G

   /  02/22/2018

  Svara
  • G

    /  02/22/2018

   Svara
  • Pelle2

    /  02/22/2018

   Men att Klein låter hataren Mattias Irving skriva på Dagens Seglora har hon inget problem med och heller inte allt hat, brunsmetande och skitsnack som sprids av vänsterdebattörer.
   Då pratar vi inte om debattörernas svans utan debattörerna själva.
   Bali däremot förväntas ta ansvar för vad hans följare skriver…
   En hycklande vänsterdemagog och åsiktsförtryckare är vad hon är.
   Allt detta också från en präst…

   Svara
   • G

     /  02/22/2018

    Hahaha, fan jag glömmer alltid bort att hon är präst också 😀

    Svara
 23. MiT

   /  02/22/2018

  Svara
 24. G

   /  02/22/2018

  *Jag heter Annika och allt jag behöver veta får jag levererat av MSM, hur man söker information på internet har jag inte lärt mig ännu*…

  http://www.friatider.se/kvinnomisshandlare-styr-ensamkommandes-f-rening

  Svara
 25. G

   /  02/22/2018

  Svara
 26. G

   /  02/22/2018

  Svara
 27. G

   /  02/22/2018

  Svara
  • G

    /  02/22/2018

   ”Rädda Barnen yttrar sig också, trots att lagförslaget inte gäller barn; till och med Nätverket Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar! kallar dem för ”före detta barn”. Och eftersom det inte handlar om barn så faller yttrandet ganska platt redan på den första meningen:…

   Vi ser framförallt att förslaget på flera sätt inte utgår från barnets bästa.

   I Rädda Barnens yttrande, som de valt att avge trots att det som sagt inte handlar om deras område: barn, kan man läsa en del häpnadsväckande formuleringar.
   Som denna:…

   Rädda Barnen anser att utvisningar av barn till Afghanistan riskerar att strida mot mänskliga rättigheter.

   Kommentar: Förr sa man alltid: ”Du skall icke missbruka Herrens, din Guds, namn”. Idag behöver man säga: ”Du skall icke missbruka begreppet mänskliga rättigheter”. Det riskerar inte att strida mot mänskliga rättigheter att afghanska medborgare återvänder till Afghanistan där det redan bor ca 35 miljoner andra afghanska medborgare. Begreppet ”mänskliga rättigheter” är ett i Sverige allt oftare missbrukat begrepp. Det börjar bli så urholkat att det knappt har någon betydelse längre. Dessutom och återigen – är det obegripligt att Rädda Barnen inte känner till det, eller inte låtsas känna till, att: Det handlar inte om barn! (forts)”

   Hahaha! Dags byt namn till: *Rädda barnmännen*

   Svara
 28. G

   /  02/22/2018

  Svara
 29. G

   /  02/22/2018

  Svara
 30. G

   /  02/22/2018

  Bra rant på 15 tweets, klicka och läs.

  Eller här: https://threadreaderapp.com/thread/966437769689161729

  Svara
  • G

    /  02/22/2018

   Såg inte Aktuellt, men skulle ju inte förvåna…

   Svara
  • Pether

    /  02/22/2018

   Det är ju nästan som om att media har en agenda…

   Svara
  • G

    /  02/22/2018

   En kedja som måste brytas! Det sades i SVT:s Morgonstudion att det är 200 dagar kvar till valdagen, *fan* tänkte jag, mycket kan hända innan dess.

   Svara
 31. MiT

   /  02/22/2018

  Svara
 32. G

   /  02/22/2018

  ”Ung i Sveriges Fatemeh Khavari vill träffa Jimmie Åkesson

  Fatemeh Khavari vill gärna fixa ett möte med Sverigedemokraternas partiledare. Det berättar hon i en ny stor intervju.

  Hon har det senaste halvåret blivit en svensk politisk superkändis.

  Som talesperson för organisationen Ung i Sverige, som arrangerade den uppmärksammade sittstrejken i Stockholm, har Fatemeh Khavari, 18, blivit en stark röst i flyktingdebatten – trots att hon inte kommer få rösta i höstens val.

  I podden 24Frågor berättar hon om vägen till Sverige, om näthatet, framtidsdrömmarna, och om att hon vill träffa en viss svensk partiledare.

  – Den enda som tydligt säger att det jag gör är fel är Jimmie Åkesson. Jag vill jättegärna träffa honom och prata med honom men jag har inte lyckats med det, säger Fatemeh Khavari i 24Frågor.

  Khavari fortsätter:

  – Jimmie är huvudpersonen bland de som kritiserar oss flyktingar. Jag vill prata med honom och lyssna på hans argument för att sudda bort mig.

  Nyheter24 söker Åkesson för kommentar”
  https://nyheter24.se/nyheter/politik/903886-ung-i-sveriges-fatemeh-khavari-vill-traffa-jimmie-akesson

  Svara
  • Det är en viss skillnad att kritisera en ohållbar migrationspolitik och kritisera enskilda, vilket mig veterligen Åkesson inte gjort. I så fall så borde enskilda som blivit av med sitt LSS-stöd kräva att få prata med Magdalena Andersson som gett order om att budgeten måste under kontroll (för att bland annat betala för migrationen)…

   Svara
   • G

     /  02/22/2018

    Nej, jag har inte heller sett något från Åkesson. Hade han uttalat något sådant så hade väl media inte varit sena med att rapportera om det, och jag har då inte sett något.

    Svara
 33. G

   /  02/22/2018

  ”Danskt folkeparti öppnar för att understödja irakiska specialstyrkor med information om danska medborgare som strider för IS. Partiet vill följa Frankrikes och Englands exempel för att stoppa IS-återvändare från att någonsin komma till Danmark.

  – Jag tycker att det är viktigt att vi ger de bästa förutsättningarna för de styrkor som kämpar på vår sida i Syrien så att de känner till deras fiende. Därför tror jag att vi måste skicka information om de danska krigarna i landet så att de kan elimineras, säger DF:s talesperson, Peter Kofod Poulsen till Ekstrabladet.”
  https://nyheteridag.se/dansk-folkeparti-oppnar-for-att-ha-ihjal-is-terrorister-med-danskt-medborgarskap/

  Svara
 34. G

   /  02/22/2018

  ”Ungersk stad får inte bli EU:s kulturhuvudstad – ”ni har för många glada vita människor”
  http://www.friatider.se/ungersk-stad-f-r-inte-bli-eus-kulturhuvudstad-ni-har-f-r-m-nga-glada-vita-m-nniskor

  Svara
 35. G

   /  02/22/2018

  ”Kvinna våldtagen i Lund – drogs in på kyrkogård

  Det var vid 06.30-tiden på torsdagsmorgonen som en kvinna utsattes för en överfallsvåldtäkt i Lund i Skåne.

  Där ”drar en man in en kvinna på kyrkogården” och utsätter henne för en våldtäkt, skriver polisen i sin händelserapport.”
  http://www.friatider.se/kvinna-v-ldtagen-i-lund-drogs-p-kyrkog-rd

  Svara
 36. G

   /  02/22/2018

  ”Att vara feminist är inte transfobi

  I min närhet finns ett par som gärna vill uppfostra sitt barn könsneutralt. Intentionen är god – barnets valmöjligheter ska inte begränsas bara för att hon har en flickkropp. Hon går på en förskola där personalen ska undvika könsroller, eftersom vuxna annars brukar bemöta flickbarn och pojkbarn olika.

  Det är bara det att den könsneutrala förskolan har blivit ett killdagis. Flickorna uppmuntras av de vuxna att delta i pojkarnas lekar, att klättra högt och tävla. Och så råkade det bli så att ingen pojke fastnade för dockorna.

  Alla de andra flickorna slutade på förskolan. De tyckte att det blev för vilt. Strax efteråt började mina bekantas dotter att kalla sig för Emil.”
  https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/linda-nordlund-att-vara-feminist-ar-inte-transfobi/

  Svara
 37. G

   /  02/22/2018

  ”lskan mot Måns Zelmerlöws samedräkt: ”Det väcker anstöt”

  Måns Zelmerlöw syns i samiska kläder i inspelningen till ”Chevaleresk”.

  Det har väckt reaktioner.

  – Får man se en bild på Måns Zelmerlöw som har på sig en ”hitte på-kolt”, som verkar vara köpt på Buttericks, med ett mönster som inte stämmer – då väcker det ju anstöt, säger politikern Henrik Blind

  Politikern (MP) Henrik Blind tar ton på Twitter – och menar att produktionen gör sig skyldig till kulturell appropriering.

  ”Jag. Saknar. Ord. My Hero Måns Zelmerlöw ställer sig framför en tv-kamera med en Buttericks-kolt och leker same. Det är bara safarihjälmen som saknas. Skäms! Så gör om, gör rätt. Och snälla, missa inte den ack så viktiga detaljen Respekt. Då först är du en hjälte”, skriver han.

  För Nöjesbladet utvecklar han känslorna:

  – Jag kände ”inte en gång till”. Om de hade åkt till något annat ställe, till ett afrikanskt land, exempelvis hade de satt på sig en bastkjol? Jag tycker ändå att för oss i i Sverige, som enligt min mening är ett så medvetet land, så borde det här vara det första att tänka till kring. Hur lämpligt är det att göra på det här sättet?”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/ng414m/ilskan-mot-mans-zelmerlows-samedrakt-det-vacker-anstot

  Svara
 38. G

   /  02/22/2018

  Ytterligare en dag där Ekeroth spelar ett spel med MSM. Han hänvisar till Samnytt som han pratat med, eller ”högerpopulistiska tidningen Samnytt” som media skriver, men varken Expressen, AB eller Ekot länkar aktivt till artikeln på Samnytt lol.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: