Vilka riktar sig propagandan till?

Som rubriken frågar, vilka riktar sig propagandan till? Ni vet medias propaganda under flera år när det gäller t ex de sk ”ensamkommande barnen” som blev nyligen blev ensamkommande byggjobbare med livserfarenhet av byggen för att nu senast landa i att de kallas de ”fd ensamkommande barnen”.

Vem riktar man sig till? Vem riktade sig t ex DN till när de publicerade bilden på Alan Kurdi på stranden? Osv.

Är väl ganska klart vilka som är måltavlorna för propagandan antar jag…

Vill ni lyssna på hela klipp med resp så sök på Youtube på ”30 berättelser”.

Ett mycket intressant blogginlägg för den som missat är ”I flyktingförläggningens korridorer bor hedern”. Där tas upp en hel del sånt som man inte har velat låtsas om i Sverige. Eller ja, sk ”hatare” som jag själv har tagit upp det ibland förstås när det har nämnts någonstans men det är så mycket som man aldrig officiellt vill se i Sverige. Vet att Ganman har tagit upp det några gånger också. Men aldrig minsta lilla reaktion i media.

Man har väl varit för upptagen med att plocka fram nallar åt de ensamkommande flyktingbarnen antar jag. Det är ju ungefär samma sak som en 3-åring som har drunknat.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. Helt otroligt att så många vuxna svenska kvinnor tror på det här!?!?
  Förut trodde jag att svenskarna var ett intelligent folk……

  Svara
 2. Spelar ersättningen någon roll?

  Svara
  • lensof

    /  02/27/2018

   Klart det gör. Många (de flesta?) av de här kvinnorna har inte satt av en krona vare sig till försäkring eller pension. De har levt för stunden i sina KÄNSLOR så det har inte funnits intresse för något annat. Nu har de äldre, ensamstående och kanske utan jobb. Eller så var inte jobbet roligt längre. Så kommer LÖSNINGEN. Unga män med varma ögon (kanske mer) som man dessutom tjänar pengar på. Klart att alla som vill hindra detta är parias. De som försöker öppna ögon och visa på verkligheten är rasister, egoister ja vad vet vad. Dessa kvinnor slåss för sin överlevnad (som de har definierat den) och har därför ett sektliknande beteende.

   Intressant är dock varför detta inte avslöjas mer. Varför media och politiker spelar med i denna fars. Follow the money säger man och när det gäller de här kvinnorna är det inte svårt att se spåren. Men varför stöttar vårt samhälle denna galenskap? Varför tiger de s.k. kloka? Vad döljer man och vad är avsikten? Att många är kortsiktigt giriga och egoistiska är inte märkligt sådan är mänskligheten, men vad vill våra s.k. ledare. Eller är de lika små, lika egoistiska, dumma och kortsiktiga som dessa kvinnor som tillåts visa på en pinsam utveckling i landet? Lever vi i så fall i en sekt och inte ett levande samhälle?

   Svara
   • Ja, det finns många stenar att vända på här.

    Svara
   • Tomas Fritiofsson

     /  02/27/2018

    Vem säger emot känslofulla kvinnor??
    Nej ingår i våran kultur att lyssna på dom
    Problemet är att vi ger med oss när dessa vuxna tonåringar vill ha

    Svara
  • lensof

    /  02/28/2018

   Ja det finns mycket att undra över här.

   Varför ska man t.ex. ha arvode för att ha en 17-19åring i hemmet? Om personen i fråga inte är funktionellt handikappad på något sätt. En normal svensk ung man i den åldern bidrar ju oftast till hemmet. När min son var den åldern var han inte en person jag tog hand om, snarare var han till hjälp. När han flyttade hemifrån 18 år gammal var det ingen som funderade ens över att han inte skulle klara sig själv vare sig det gällde ansvar eller hushåll.

   Vad är det för krafter som vill göra afghanska unga män till funktionsskadade? För det är ju vad man gör när man gör dem till barn. Om nu afghanska unga män saknar alla förmåga att ta hand om sig själva hur ska de då kunna ha ett jobb, skaffa familj eller vara del i vårt samhälle? Och varför ställer ingen dessa frågor öppet?

   Svara
   • Detta är vad som händer om en anställd agerar rätt och riktigt, moraliskt sett:

    Svara
 3. MiT

   /  02/27/2018

  Svara
 4. MiT

   /  02/27/2018

  Svara
  • weasel

    /  02/28/2018

   Mycket bra idé.
   Det viktiga för en festival är ju självklart inte att boka artister som folk efterfrågar – det viktiga är ju att boka artister baserat på deras kön.
   :/

   Svara
   • Pelle2

     /  02/28/2018

    Ja,det stämmer så länge ingen ifrågasätter en festival där det är uttalat att enbart kvinnor får spela. Då är det girlpower….

    Svara
 5. Pelle2

   /  02/27/2018

  Bloggaren i Otakt sågar väldigt bra Löfvens skitsnack om 14000 nya medarbetare i vården.
  Som han skriver räcker det att titta på att det tar tre år att utbilda någon till specialistsköterska och han skall dessutom hitta 14000 som vill utbilda sig till ett lågavlönat slitarbete.
  Är väl lite som Fridolins löfte om att fixa skolan på 100 dagar och att Sverige skall ha Europas lägsta arbetslöshet om några år enligt Sossarna..
  http://iotakt.se/

  Svara
  • Det osar stekt valfläsk!

   Svara
  • Senior

    /  02/28/2018

   Enkel sossepolitik löser givetvis detta:

   Konfiskera mer av våra pengar och kasta dem på den som påstår sig ha lösningen.

   Hur det sedan ser ut i praktiken är något helt annat, jag gissar att vi kommer att få fler av typen ”Jan Emanuelsson”, denna gång inom vården och skolan istället för i flyktingindustrin.

   Svara
 6. MiT

   /  02/27/2018

  Svara
  • Pelle2

    /  02/28/2018

   Bra svarat av Chang. Är ju typiskt att Lu inte kunde ge ett enda exempel på att Nyheter idag är en hatsajt utan menar att vi skall tro på hennes ord.

   Svara
 7. MiT

   /  02/27/2018

  Svara
 8. MiT

   /  02/28/2018

  Svara
  • Senior

    /  02/28/2018

   Ja, vad skall man säga?
   Uppenbarligen fungerar propagandan utmärkt!

   Svara
  • kul

    /  02/28/2018

   Ja, det var synnerligen bisarrt att beskåda.

   Damen från SVT gör ett förvirrat intryck men lägg märkte till hur…

   …mjäkig och undfallande hon är.

   Hon går närmast upp i pipig falsett när hon ska fråga ”lokalbefolkningen”.

   Hennes röst kan i detta fall närmast att jämföra med en ungmös.

   Alla vet precis hur aggressiv, kaxig och uppkäftig hon skulle vara om hon hade haft att göra med svenska män som behandlar henne med respekt.

   Svara
 9. MiT

   /  02/28/2018

  Svara
 10. Pelle2

   /  02/28/2018

  Erik van der Heeg på Ledarsidorna skriver bra om hur en islamsk teolog försöker påstå att Rakhmat Akilov inte är en muslim eftersom han hävdar att Jihad är en grundpelare inom islam och för att han har druckit alkohol och tittat på porr.
  https://ledarsidorna.se/2018/02/akilov-fazlhashemi-och-ibn-taymiyya/

  Svara
 11. Pelle2

   /  02/28/2018

  OT:
  Verkar som om Lars Ohly har sextrakasserat kvinnor förr men det har tystats ner av V.
  Om det är sant så är det ju iskallt av honom att låtsas som om det var en engångshändelse
  när hans senaste bravad blev offentlig…
  https://www.expressen.se/nyheter/tvingades-till-parterapi-efter-anmalan-mot-ohly/

  Svara
 12. Pelle2

   /  02/28/2018

  Lite mera OT:
  En Fredrik Samuelsson på Expressen citerar en forskare som säger att mansdominansen inom styrelser i media gör at dom missar kompetens. Undrar varför detsamma aldrig sägs inom kvinnodominerade sektorer ?
  De skriver också att SR och SVT har kvinnodominerade styrelser men det är uppenbarligen inget problem..

  Svara
 13. Gorby

   /  02/28/2018

  Svara
 14. Cirkusen kring Egor Putilovs identiteter fortsätter:

  https://www.arbetaren.se/2018/02/28/egor-putilov-avvisades-fran-sverige-redan-2005-som-yuri-popov/

  Nu tror jag inte han är någon spion som arbetar för flera stater (det hela verkar för slarvigt och rörigt för att vara gjort av ett proffs), men fascinerande att han lyckats arbeta för både migrationsverket och flera större tidningar i Sverige ändå.

  Svara
  • Gorby

    /  02/28/2018

   Svara
 15. Pelle2

   /  02/28/2018

  OT:
  Bloggaren i Otakt skriver en uppföljare till Löfvens valfläsk om vården.
  Denna gången är det Magdalena Andersson som menar att det skall ta max en kvart innan en ambulans kommer ,vid en akututryckning, oavsett var du befinner dig i landet.
  Detta efter en satsning på en halv miljard.
  Bloggaren, som har jobbat i sjukvården, menar att det är totalt orealistiskt utanför tätorter.

  http://iotakt.se/orealisten/

  Svara
 16. MiT

   /  02/28/2018

  Svara
 17. blah

   /  02/28/2018

  Suspekt individ men knappast aktiv spion.

  Han skriver bättre svenska än svenska journalister.

  Faktum är att han skriver bättre svenska än de flesta som är födda i Sverige. Det utan att räkna in alla som talar arabsvenska eller enbart utrikiska, vilket får anses vara en ansenlig del av den ”svenska” befolkningen i dag.

  Kan någon förklara varför?

  Antingen är svenska journalister fullblodsidioter, vilket i och för sig är väldigt troligt. Eller så är Putilov ett språkligt geni, vilket är mindre sannolikt.

  Det tyder på att han har någon form av gedigen språkträning bakom sig. I så fall är det väl inte helt orimligt att anta att han erhållit den träningen redan i Ryssland på ett eller annat sätt.

  Teoretiskt sett skulle han även kunna ha en spökskrivare som skriver hans texter, alternativt korrekturläser allt han skriver, men det är väl inte heller särskilt troligt.

  Jag vill bara poängtera att det finns ett frågetecken kring hans språkkunskaper.

  Nog finns det stavfel i hans blogginlägg och artiklar, men sättet han använder det svenska språket på måste anses vara skickligare än genomsnittet. Därför vore det bra om någon kunde redogöra varför det förhåller sig på det viset.

  Som spion fyller han ingen egentlig funktion.

  Visst, att jobba på ett riksdagskansli ger honom säkerligen insyn och tillgång till information som eventuellt skulle kunna vara av intresse för en främmande makt. Det är dock svårt att se att han skulle utgöra något direkt hot mot rikets säkerhet på Sverigedemokraternas riksdagskansli. Det finns det säkert andra som gör i mycket större utsträckning.

  Anser inte att han borde besitta en sådan tjänst med hans mer eller mindre tvivelaktiga bakgrund. Å andra sidan är det bara att se till vilka radikala ärthjärnor som sitter i riksdagen.

  Dessutom är det inte helt konsekvent att jaga ”småfisk” och prisa före detta kommunistspioner i journalistskrået. Det angränsar schizofreni.

  Som troll fyller han ingen funktion heller.

  Det är ett bisarrt påstående att han skulle vara en del av en rysk påverkansoperation. I så fall måste man redogöra för vilken funktion han skulle fylla i detta avseende. Han driver opinion, förvisso, men det förefaller som att han kritiserar den samhällsutveckling som per definition destabiliserar det svenska samhället, snarare än att understödja den.

  Ryssarna bedriver säkerligen påverkansoperationer i alla länder i synnerhet digitalt, men de behöver knappast skicka hit en ”spion” när svenska politiker och media klarar av jobbet att destabilisera och förstöra det svenska samhället alldeles utmärkt själva, helt på egen hand.

  Vad är det han säger som är felaktigt?

  Folk är trötta.

  Folk är trötta på gruppvåldtäkter mot svenska kvinnor, knivmord och skottlossning på gatorna.

  Folk är trötta på att behöva betala priset för alla asylbedrägerier och på att media mörklägger övergrepp på festivaler och badhus.

  Folk är trötta på att media vilseledande framställer vuxna människor som barn.

  Folk är trötta på att välfärden urholkas samtidigt som skola och sjukvård försämras.

  Folk är trötta på att pensionsålder och skatter höjs för att bekosta kalaset.

  Folk är trötta på att svenska skattepengar går till att finansiera trafficking och människohandel.

  Folk är trötta på att behöva betala uppehälle för inhemska och återvändande IS-terrorister, samtidigt som svenskarna får allt svårare att betala för sitt eget uppehälle.

  Folk är trötta på att pensionärer svälter och tvingas överleva på att slicka en burk honung samtidigt som migranter protesterar högljutt i media när restaurangmaten är felaktigt förpackad i samband med ramadan.

  Folk är trötta på att studenter sparkas ut från sina boenden för att göra plats åt migranter.

  Folk är trötta på att våldet i samhället ökar och att samhället blir alltmer otryggt, medan tidningarna skriver att samhället har aldrig varit tryggare.

  Folk är trötta på alla hedersmord med kvinnor som kastas från balkonger som om de vore pappersflygplan. En nationalsport som svenskar roat sig med i alla tider…

  Polis och brandkår är trötta att få stora stenar kastade på sig på utryckning.

  Folk är trötta på marockanska gatubarn som rånar och våldtar deras egna barn på väg hem från skolan.

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Nu är det ut med det gamla (svenskarna) och in med det nya som gäller. När landet inte förmår upprätthålla sina gränser är det bara ett smörgåsbord för plundring kvar.

  Nyligen kunde man läsa om hur somalier i Örebro blivit mångmiljonärer på sin företagsidé att kunna ”swischa” ut pengar från Sverige till utlandet. Pengar som till stor del erhålls genom bidragsfiffel, svartjobb och knarkaffärer. I svensk media lyfts det fram som ett fantastiskt exempel på integration. Fantastiskt, verkligen.

  Till råga på allt utsätts det svenska folket för propaganda i public service om att svensken inte har någon inhemsk kultur.

  Det är något talande när reportern i samma propaganda-filmklipp frågar en migrant vad han tycker är det bästa med Sverige och han svarar precis det, svensk kultur. Det måste ha blivit något fel. Någon glömde att informera migranten i propaganda-inslaget om att svensk kultur inte existerar.

  Det är något talande för revolutionärer inom svensk media att så fort någon kritiserar eller ifrågasätter deras verklighetsfrånvända narrativ och påpekar det uppenbara, att landet alltmer förvandlas till en brinnande kriminell soptipp så är han ett troll, utsänt av främmande makt.

  Det är svårt att ta dessa påståenden på allvar.

  När dessa epitet systematiskt används som en uppenbar metod att stämpla, stigmatisera och smutskasta självständigt tänkande och kritiker som vågar opponera sig mot den destruktiva samhällsutvecklingen. Det utgör endast ännu en arsenal i verktygslådan för att skrämma medborgare till tystnad.

  Asylindustrin är en mångmiljardindustri och migrationsverket är korrupt. Det är klart att Putilov (eller vad hans riktiga namn är) skiter i det blå skåpet så det stinker i hela åsiktskorridoren när han har insyn i verksamheten och har mage att avslöja densamma.

  Ja det finns uppenbara frågetecken om hans person, hans identitet, språkkunskaper, bostadsaffärer samt förehavanden inom media och politik.

  I sakfrågan framstår han dock oftast som relativt saklig. Åtminstone i jämförelse med svensk media i övrigt. Det finns all anledning att tro att detta drev i högsta grad är en personligt och en hämndaktion. Ännu ett karaktärsmord således.

  ”Aftonbladet publicerar hans falska debattartikel, inskickad under namnet Tobias Lagerfeldt, som utger sig komma från ”Refugees Welcome”. Men sändningshistoriken gör sannolikt att artikeln är skriven av Egor Putilov”

  Är det redovisat vilken ”sändningshistorik” som åsyftas?

  Ponera att Putilov har trollat Aftonbladet med en insändare eller artikel om att ”Ge asylsökande och papperslösa rösträtt” som de radikala revolutionärerna tog emot med öppna armar. Det är högst sannolikt att det förhåller sig på det viset. Det är dock än mer intressant hur Aftonbladet lyckades ”trolla” fram den informationen. Hur gick det till. Vad är det för ”sändningshistorik” som analyserats och hur har det skett?

  Har det skett genom uppenbart slarv från Putilovs sida genom mejlkonversationer med tidningen? Eller sysslar Aftonbladet med olaglig research- och registrering av medborgare, samkörning mellan olagliga register och databaser osv. Det räcker inte att svepande hänvisa till att ”sändningshistorik gör det sannolikt” och därigenom karaktärsmörda människor.

  Tredje statsmakten får gärna avslöja spioneri och landsförräderi förutsatt att det finns fog för det, men med tanke på hur mycket propaganda som svensk media publicerar som är uppenbar propaganda, mörkläggningar och rena lögner så är det hög tid att ställa sig frågan vem som granskar media.

  Svara
 18. Pelle2

   /  02/28/2018

  OT:
  Anne Heberlein skriver ett bra inlägg på SVD, bakom betalvägg ,där hon menar att religionsfrihet även innebär att inte behöva ta del av religionsutövning i det offentliga
  som böneutrop faktiskt är.
  Hon menar att det borde finnas en nationell syn på detta med böneutrop och att det inte skall vara en fråga för respektive kommun. Den nationella synen skall då vara att böneutrop förbjuds.
  Som hon skriver så går det alldeles utmärkt att utöva sin religion inomhus i en lokal för dom som är intresserade.

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/28/2018

   Har alltid undrat när tidpunkten kommer när någon prominent person drar en lans för lagen om religionsfriheten. Den lagen är verkligen inte bara till för dem som vill utöva religion, lagen är skriven på sekulär grund och är rätt och slätt till för att icke-troende ska slippa bli provocerade av div. hetlevrade talesmän för en celestiell makt i himlen som vill piska upp dålig stämning i samhället .

   En av de få lagar som kan användas av civilsamhället som hävdar sin rätt att INTE bli utsatt för religiös påverkan på allmän plats. När skall den användas på riktigt ? När ska vi kunna se utvisade utländska mörkermän som enligt tingsrätten stört religionsfriheten ? Var är alla utdömda straff i tingsrätten som skyddar oss ateister enligt religionsfriheten ? Var ?

   Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 3 | WTF?
 2. Smått och gott från 2018, del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: